Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΟΘΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Είναι γνωστό ότι πολλές φορές στην ιστορία υπήρξαν πολύ σημαντικές ομοιότητες πολιτικών προσώπων, των οποίων ο βίος και οι πολίτικες πράξεις είχαν πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ τους, όπως και οι συνέπειες αυτών.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση δύο τέτοιων προσωπικοτήτων ήταν ο πρώτος βασιλιάς της απελευθερωμένης από τους Τούρκους Ελλάδας Όθωνα, όπως και του πρώτου επί κορωνοιού πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη. 

Έτσι, τον Γερμανό βασιλιά Όθωνα, τον οποίο έφεραν οι ξένοι (Αυστριακοί, Γάλλοι, Βρετανοί) ως βασιλιά (και πράκτορα τους, ενώ οι ίδιοι ήταν τότε φίλοι και σύμμαχοι των Τούρκων) της Ελλάδας τυράννησε και καταπίεσε τους Έλληνες, τους φέρθηκε με ασύλληπτη σκληρότητα, μεγάλη αναίδεια και μίσος, αυταρχικότητα, αλαζονεία, αδικία και κακιά, έκλεισε πολλές Εκκλησίες και μοναστήρια στην Ελλάδα.

Και όλα αυτά τα έκανε θέλοντας να αποκόψει την Ελλάδα από την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, πιστεύοντας ότι όσο οι Έλληνες θα είναι Ορθόδοξοι, δεν θα έρθουν ποτέ κοντά στην Δύση και δεν θα ενωθούν μαζί της, κάτι που μόνο αν αποκοπούν από τις ρίζες τους θα μπορούσαν να επιτύχουν κάτι τέτοιο και δεν θα έρχονταν ποτέ σε συμμαχία με την Ρωσία.

Παράλληλα, ο Όθωνας πολέμησε την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, επέβαλε άγριους φόρους, απέλυσε πολλούς Έλληνες και προσέλαβε ξένους στις θέσεις τους, παρίστανε τάχα τον εχθρό των Τούρκων και τον εθνικιστή, αλλά έκανε κρυφά συνομιλίες μαζί τους και τελικά χρεοκόπησε την χώρα.

Ο Όθωνας παράλληλα επέβαλε ένα αγροί τυραννικό αστυνομοκρατικό καθεστώς (και λογοκρισίας) στην Ελλάδα, όπου κανείς δεν είχε δημοκρατικά δικαιώματα, δεν υπήρχε σύνταγμα, ενώ και το σύνταγμα του 1.843 μ.Χ. δεν τηρήθηκε ποτέ από τον Όθωνα, ο οποίος και το καταστρατηγούσε συνεχώς με διάφορες αφορμές.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, ο Όθωνας πήρε πολλά δάνεια από το εξωτερικό με άδικους και τεράστιους τόκους, με αποτέλεσμα να χρεώσει τους Έλληνες και να χρεωκοπήσει το κράτος, ενώ για την εξόφληση των ληστρικών δάνειων επέβαλε βαριά οικονομική πολιτική στην χώρα, ξεπουλώντας την κρατική περιουσία σε ξένους ως ενέχυρο για τα δάνεια.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα λόγω της σκληρότητας, της κακής οικονομικής πολιτικής, αλλά και της τεράστιας διαφθοράς που κυριαρχούσε στην χώρα, πολλοί άνθρωποι να φτωχύνουν, να χάσουν τις δουλείες τους, αλλά και να πεινάσουν, ενώ οι πλούσιοι και οι πολιτικοί να καλοπερνούν.

{Η πρώτη χρεωκοπία του συγχρόνου Ελληνικού κράτους και μνημόνιο έγινε επί του Γερμανού Όθωνα (http://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html), όπως και στις μέρες μας από Γερμανοφίλους πολιτικούς (π.χ. του Κουλή και του δωσίλογου πατέρα του επί Κατοχής Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και του Γεωργίου Παπανδρέου του Πρεσβυτέρου, του Πάγκαλου και του Καραμανλή του Πρεσβυτέρου), αλλά και τις πολικές των Γερμανών πολιτικών.

{Εδώ δεν θα πρέπει να παραλειφθεί να αναφερθεί ότι η Ελληνική «χρεοκοπία» και το πρώτο μνημόνιο το 2010 μ.Χ. οφείλεται όχι μόνο στις εθνοπροδοτικές και παράνομες πράξεις του Αμερικανόφιλου και Γερμανοφίλου ΓΑΠ, αλλά και στο γεγονός πως με κερδοσκοπικά κόλπα και απάτες οι τράπεζες JP MORGAN, GOLMAN SACHS και η Γερμανική DEUTSCHE BANK προκάλεσαν τεχνητά την Ελληνική κρίση και χρεοκοπία με την τοκογλυφική χρήση των Ελληνικών FUNDS.

Ότι ακριβώς συνέβη δηλαδή με τους Γερμανούς από την NATIONAL FUR DEUTSCHLAND BANK, ηθοποιία κατέχοντας μεγάλο μέρος των Ελληνικών ομολόγων το 1.894 μ.Χ., ένα χρόνο μετά την χρεοκοπία της Ελλάδας επί Τρικούπη, προκάλεσαν με τις ανθελληνικές πολίτικες τους τα πιο ακραία οικονομικά μέτρα κατά της Ελλάδας, όπως ακριβώς έκαναν στις μέρες μας με την Τρόικα}.

Αλλά και η χρεοκοπία και μνημόνιο του 1.932 μ.Χ. επί Βενιζέλου έγινε εκτός των άλλων γιατί οι Γερμανό λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 1.929 μ.Χ. Έπαψαν να πληρώνουν στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις που τις οφείλαν με βάση τις συνθήκες ειρήνης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

{Όπως με το παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 1.929 μ.Χ., η Ελλάδα δεν μπορούσε πια να δανείζεται από τις αγορές και έπαψαν και πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας προς αυτή και χρεοκόπησε, έτσι και στις μέρες μας με ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν του 1.929 μ.Χ., η Ελλάδα δεν θα μπορεί πια να δανείζεται από τις αγορές και θα πάψουν και μνημονιακές δόσεις της Γερμανίας προς αυτή και θα χρεοκοπήσει επισημά.

Συνέπεια μίας τέτοιας κατάστασης θα είναι στην Ελλάδα με την φυγή των ξένων κεφαλαίων (π.χ. της ΕΕ, ΔΝΤ, Τρόικας) να πέσει μία πείνα σαν αυτή του 1.943 μ.Χ. και δεκάδες χιλιάδες να πεθάνουν από την πείνα και στην πατρίδα μας να επικρατήσει πολιτειακή αναταραχή.

Ο Χένρι Μοργκενάου ο Πρεσβύτερος στήριξε τους Ελληνες και ήταν φιλέλληνας και εξέδωσε τα εγκλήματα των (εκπρωσισμένων μουσουλμάνων σύμφωνα με τον Βρετανό βουλευτή Τζειμς Μπράις) Τούρκων και των Γερμανών έναντι των Ελλήνων, των Αρμένιων και των Ασσυροχαλδαίων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως και ο γιος του ο Χένρι Μοργκενάου ο Νεότερος εξέδωσε τα εγκλήματα των Γερμανών έναντι των Εβραίων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επί Μέτερνιχ, όλως τυχαίος ο Φαλμεράγιερ προσπάθησε με ψευδή ιστορικά στοιχεία να αποδείξει προπαγανδιστικά τάχατες ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είχαν καμία σχέση με τους Αρχαίους, ιδίως στην Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα, τα μέρη που απελευθερώθηκαν πρώτα μετά την Επανάσταση της Εθνεγερσίας του 1.821 μ.Χ., άρα κάνεις δεν πρέπει να βοηθά τους Έλληνες αφού αυτοί είναι δήθεν «Σλάβοι», δήθεν «πράκτορες της Μόσχας», επομένως η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα πρέπει να διατηρηθεί και να μην διαμελιστεί.}

Επίσης, ο ατυχής πόλεμος της Ελλάδας με την Τουρκία το 1.897 μ.Χ. λέγεται ότι προκλήθηκε και από τους Γερμανούς, οι οποίοι μαζί με τους Ρότσιλντ, αλλά και άλλους Αμερικάνους και Βρετανούς τραπεζίτες κατείχαν μεγάλο μέρος του Ελληνικού χρέους, σε μία προσπάθεια να υποτάξουν τους Έλληνες και να τους αναγκάσουν να αποπληρώσουν όλα τα χρέη τους σε αυτούς, με την επιβολή στην Ελλάδα διεθνούς οικονομικού ελέγχου (ΔΟΕ αντιίτης Τρόικας σήμερα) όπως και έγινε.

{Βέβαια πριν την σημερινή Τρόικα. ΔΝΤ-ΕΕ Γερμανίας-ΗΠΑ, και των εκπροσώπων της Τόμσον, Χούφτελ και Ράιχενμπαχ (ενώ Ράιχενμπαχ υπήρχε και επί του Όθωνα, ο οποίος ήταν υπεύθυνος του νομισματοκοπείου), είχαμε και στο παρελθόν επί του Όθωνα άλλη μία τρόικα Γερμανών να μας χρεοκοπήσει, τον Μάουρερ, τον Άρμανσμεπργκ και τον Χάιντεκ (το 1.843 μ.Χ)}.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι Γερμανοί του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β΄ του Χοεντσόλερν (ο οποιος στις διακοποες τους στην Κερκυρα φέρονταν με αγένεια και σαν σκλαβους στους Ελληνες, ακριβώς όπως η Μέρκελ και ο Σόιμπλε στις μέρες μας) είπαν στους Τούρκους να σταματήσουν την προέλαση τους, ενώ πιο πριν είχαν στραφεί ενάντια στους Ελληνες στο ζήτημα της Κρήτης, υποστηρίζοντας πλήρως τους Τούρκους και προέβησαν και σε ναυτικούς αποκλεισμούς εις βάρος των Ελλήνων.

{Ο ίδιος ο Κάιζερ έκανε παράνομες ανασκαφές στην Κερκυρα και προσπάθησε να αρπάξει σαν τον Έλγιν Αρχαιά Ελληνικά μνημεία και να τα μεταφέρει στην Γερμανία, όπως ακριβώς και οι Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο}.

Και αυτοί υπάκουσαν άμεσα, ενώ οι Γερμανοί αιματικοί καθοδηγούσαν τους Τούρκους στον πόλεμο αυτό κατά των Ελλήνων, όπως έκαναν και επί Νεότουρκων, των Βαλκανικών Πολέμων και επί Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ακούγεται δε ότι στις μέρες μας οι Γερμανοί μετά τα μνημόνια ετοιμάζουν μαζί με τις ΗΠΑ ένα στημένο Ελληνοτούρκικο θερμό επεισόδιο ή πόλεμο, προκειμένου η Ελλάδα να χρεοκοπήσει τελικά και επισημά.

Και βάσει των μνημονίων μετά τα σπίτια των Ελλήνων να αρπάξουν και όλους τους πλουτοπαραγωγικούς τους πόρους, τόσο βάσει από τις ρήτρες των παράνομων μνημονίων, όσο και χάρις στα εδάφη και μέρος του Αιγαίου και της ΑΟΖ που θα αρπάξουν οι Τούρκοι όπως σχεδιάζεται και θα τα μοιραστούν με την Γερμανία και τις ΗΠΑ.

Με την φυγή του γερμανόφιλου Όθωνα ήρθε η νέα δυναστεία των Αγγλόφιλων Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα, ενώ στις μέρες μας λέγεται ότι αν φύγουν οι αμερικανόφιλες και γερμανόφιλες πολίτικες δυναστείες της Ελλάδας (π.χ. των Μητσοτακομπακογιανναίων, των Παπανδρέου, των Καραμανλήδων κ.λ.π.) λέγεται ότι οι Βρετανοί (με την υποστήριξη των ΗΠΑ) σχεδιάζουν να ξαναφέρουν τους Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα.

Και όπως για να γίνει αποδεκτός ως νέος μονάρχης ο Γεώργιος ο Α’  και να κερδίσουν συμπάθειες οι Βρετανοί παραχωρήσαν στην Ελλάδα τα Επτάνησα που κατείχαν ως κατακτητές, αν επαναφέρουν τους Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα ως μονάρχες λέγεται ότι μπορεί να παραχωρήσουν για τους ίδιους λόγους στην Ελλάδα τα κλεμμένα από τον Έλγιν γλυπτά του Παρθενώνα}.

Κάτι που ήταν απόλυτα φυσικό, αφού οι πολιτικοί δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, αλλά τις ξένες δυνάμεις που πρέσβευαν (Γαλλικό, Ρωσικό και Αγγλικό κόμμα), ενώ και οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες, πλοιοκτήτες και εφοπλιστές απομυζούσαν τα χρήματα του κράτους, λαδώνοντας πολίτικους και επιβάλλοντας τα συμφέροντα τους.

Αντίστοιχα στις μέρες μας ο γερμανοτραφής Κυριάκος Μητσοτάκης που οι ξένοι (Γερμανοί) ως βασιλιά «ηγέτη» (και πράκτορα τους, ενώ οι ίδιοι είναι φίλοι και σύμμαχοι των Τούρκων) της Ελλάδας τυράννησε και καταπίεσε τους Έλληνες, τους φέρθηκε με σκληρότητα, αναίδεια και μίσος, αυταρχικότητα, αλαζονεία, αδικία και κακία, έκλεισε πολλές Εκκλησίες και μοναστήρια στην Ελλάδα.

{Και όλα αυτά τα έκανε θέλοντας να αποκόψει την Ελλάδα από την Ορθοδοξία, πιστεύοντας ότι όσο οι Έλληνες θα είναι Ορθόδοξοι, δεν θα έρθουν ποτέ κοντά στην Δύση και δεν θα ενωθούν μαζί της, κάτι που μόνο αν αποκοπούν από τις ρίζες τους θα μπορούσαν να επιτύχουν κάτι τέτοιο και δεν θα έρχονταν ποτέ σε συμμαχία με την Ρωσία.

Για την επίτευξη του στόχου της ένωσης με την Δύση, τόσο ο Μητσοτάκης, όσο και η ΕΕ, αλλά και ο πάπας της Ρώμης, αποφάσισαν τις επισκέψεις του τελευταίου στην Ελλάδα, αλλά και μία προσπάθεια ένωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ορθόδοξης Ελλάδας με την Δύση, μέσω του πανεργατικού οικουμενισμού υπό την ηγεσία του πάπα της Ρώμης.

Και όλα αυτά με την ευχερή οικονομική στήριξη της ΕΕ, η οποία υποστηρίζει αυτή την «πρωτοβουλία» του πάπα της Ρώμης, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις, όχι μόνο για λογούς οικονομικής διαπλοκής, αλλά και για πολιτικούς.

Και αυτό διότι πιστεύουν ότι αν καταφέρουν να ενώσουν όλες τις θρησκείες της ΕΕ (αλλά και όλου του κόσμου) υπό τον πάπα, θα καταφέρουν να ελέγξουν όλους τους λαούς της ΕΕ από τους θρησκευτικούς ηγέτες τους, οι οποίοι θα υπακούν στον πάπα της Ρώμης.

Κάτι που φαίνεται και από το γεγονός πως πρόσφατα ο πάπας της Ρώμης επισκέφτηκε την Ελλάδα, την Αθηνά και την Μυτιλήνη, όπου και συνάντησε την πολιτική, αλλά και την θρησκευτική ηγεσία του τόπου, ενώ είναι γνωστό ότι ο δήθεν «αγ(ρ)ιότατος», «φιλειρηνικός» και «δημοκρατικός» ιησουΐτης πάπας της Ρώμης.

Ο οποίος ως επίσκοπος Αργετινής, πριν εκλεγεί πάπας της Ρώμης, υποστήριξε την τότε χούντα Βιντέλα και βοήθησε στην εξόντωση πολλών πολιτικών αντιφρονούντων, καθολικών «χριστιανών», κληρικών, όπως και στην αρπαγή βρεφών από εκ τελεσθέντες από την δικτατορία στην χώρα, ενώ παράλληλα κατέδιδε και κόσμο και τις εξομολογήσεις τους στον δικτάτορα Βιντέλα.

Καθόλου «άσχημη εξέλιξη» για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από ασταμάτητος πότης, γυναίκας, μπράβος σε κλαμπ και καβγατζής, πριν ξαφνικά αλλάξει και γίνει «θρησκευόμενος», «περιστερά» και ιησουΐτης μονάχος και μετέπειτα Επίσκοπος Αργετινής, εγκαταλείποντας την πρότερη άσωτη ζωή του.

Μία βιογραφία, η οποία θυμίζει κατά πολύ αυτή του High Sparrow στην διάσημη σειρά «Game of Thrones», αφού και αυτός σε αυτή ξεκίνησε ως πότης, γυναίκας και γλεντζές, πριν υποστεί ξαφνικά μία αλλαγή και γίνει ένας περιπλανώμενος Σέπτον, εγκαταλείποντας την πρότερη άσωτη ζωή του.

Και οι δύο αυτοί χαρακτήρες παρέστησαν αρχικά τους «ήπιους», «μετριοπαθείς» και «ειρηνοφίλους» πριν καταλάβουν το ανώτατο αξίωμα του πάπα της Ρώμης και του High Septon αντίστοιχα, και αφού στερέωσαν την εξουσία τους και οι δύο έριξαν το «προσωπείο» τους και επέδειξαν και οι δύο μία αγρία και μισαλλόδοξη συμπεριφορά}.

Παράλληλα, με πρόσχημα τον κορωνοιό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό, επέβαλε αντιδημοκρατικά και με παντελώς αντισυνταγματικούς και παράνομους νόμους υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε υγειονομικούς και ηλικιωμένους άγριους φόρους.

Επίσης και αυτός απέλυσε πολλούς Έλληνες και προσέλαβε ξένους στις θέσεις τους, παρίστανε τάχα τον εχθρό των Τούρκων και τον εθνικιστή, αλλά έκανε κρυφά συνομιλίες μαζί τους, χρεοκόπησε την χώρα.

Ο Μητσοτάκης παράλληλα επέβαλε ένα άγριο τυραννικό αστυνομοκρατικό καθεστώς (και λογοκρισίας) στην Ελλάδα, όπου κανείς δεν είχε δημοκρατικά δικαιώματα, δεν ίσχυε καθόλου το σύνταγμα, αφού αυτό δεν τηρήθηκε ποτέ από τον Μητσοτάκη, ο οποίος και το καταστρατηγούσε συνεχώς με διάφορες αφορμές (κυρίως λόγω κορωνοιού, αλλά και λόγω των μνημονίων).

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, ο Μητσοτάκης (όπως και όλοι οι προκάτοχοι του), πήρε πολλά δάνεια από το εξωτερικό με άδικους και τεράστιους τόκους (δήθεν για να βγάλει την χώρα από τα μνημόνια, αλλά και για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση λόγω κορωνοιού).

Τελικό αποτέλεσμα αυτών ήταν να χρεώσει τους Έλληνες και να χρεωκοπήσει το κράτος, ενώ για την εξόφληση των ληστρικών δάνειων επέβαλε βαριά οικονομική πολιτική στην χώρα (όπως και όλοι οι προκάτοχοι του, τα γνωστά σε όλους μας μνημόνια), ξεπουλώντας την κρατική περιουσία σε ξένους ως ενέχυρο για τα δάνεια.

[Και δεν είναι σιγουρά καθόλου τυχαίο ότι στην νυν Ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν τρεις φιλο-φασίστες και φιλο-χουντικοί Υπουργοί (Γεωργιάδης, Βορίδης, Πλεύρης), πρώην μέλη του κόμματος του Καρατζαφέρη, παιδιού της νεολαίας του χουντικού Παπαδοπούλου, αλλά και ως πρωθυπουργός ένας γερμανομαθής γιος ενός δωσίλογου επί Γερμανικής Κατοχής που άλλαξε πλευρά όταν είδε ότι θα νικούσαν οι Σύμμαχοι.

Ο δε Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με την αποστασία του επέφερε πολιτειακή ανωμαλία στην Ελλάδα και στο τέλος την στρατιωτική χούντα, όπως ακριβώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις μέρες μας με την πολιτειακή ανωμαλία που προκάλεσε με τα μέτρα που πήρε με αφορμή τον κορωνοιό υγειονομική χούντα στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Κούλης είναι όπως και ο Σημίτης πριν από αυτόν γερμανοτραφής καρεκλοκένταυρος, πράκτορας της Γερμανίας στο ξεπούλημα της χώρας στην Γερμανία και του Αιγαίου και του πλούτου του στους Γερμανούς και τους Τούρκους.

Ο Στεργιάδης και οι χουντικοί εγκατέλειψαν την Σμύρνη και πιο πριν οντάς εθνοπροδότες και διώκτες της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, κυνήγησαν τους Έλληνες και την Ορθοδοξία και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την εισβολή στην Κύπρο (που και οι δύο έγιναν από τους Τούρκους).

Στην συνέχεια και οι δύο εγκατέλειψαν τους Έλληνες να υποστούν κάτι που ήταν συνυπεύθυνοι και οι ίδιοι και το έσκασαν στο εξωτερικό, το ίδιο πιθανότατα θα γίνει και με την σημερινή πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σε περίπτωση που συμβεί μία νέα Εθνική καταστροφή (π.χ. εισβολή των Τούρκων στο Αιγαίο ή και πάλι στην πάντα Ελληνική Κύπρο)].

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα λόγω της σκληρότητας, της κακής οικονομικής πολιτικής, αλλά και της τεράστιας διαφθοράς που κυριαρχούσε στην χώρα, πολλοί άνθρωποι να φτωχύνουν, να χάσουν τις δουλείες τους, αλλά και να πεινάσουν, ενώ οι πλούσιοι και οι πολιτικοί να καλοπερνούν.

Κάτι που ήταν απόλυτα φυσικό, αφού οι πολιτικοί δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Ελλήνων πολίτων, αλλά τις ξένες δυνάμεις που πρέσβευαν, ενώ και οι ντόπιοι διαπλεκόμενοι και νταβατζήδες καναλάρχες, πλοιοκτήτες και εφοπλιστές απομυζούσαν τα χρήματα του κράτους, λαδώνοντας πολιτικούς και επιβάλλοντας τα συμφέροντα τους.

Όμως στο τέλος, ο τυραννικός ξενόφερτος τότε βασιλιάς της Ελλάδας, αφού έχασε τον Κριμαϊκό Πόλεμο, έχασε αρχικά ένα μεγάλο μέρος της απολυταρχικής εξουσίας του από το κίνημα του 1.843 μ.Χ. αρχικά και τέλος από την επανάσταση του 1.862 μ.Χ. από τον Θεόδωρο Γρίβα και εκδιώχθηκε οριστικά από την Ελλάδα μαζί με την πολιτική του δυναστεία και τους ξένους (Γερμανούς) συμβούλους με την παράλληλη αλλαγή πολιτεύματος στην Ελλάδα.

{Όλα αυτά θυμίζουν κατά πολύ μέρες σαν των Αγωνιστών του 1.821 μ.Χ., του Παπουλάκου (http://alophx.blogspot.com/2017/10/o-i_12.html) ή των Μακκαβαίων (http://www.diakonima.gr/2012/08/03/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84/, http://alophx.blogspot.com/2021/11/2.html), που θα χρειαστεί στις μέρες μας η πατρίδα μας για να σωθεί από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς δυνάστες που τους καταδυναστεύουν, ανεβάζοντας στην ηγεσία της χώρας μία Ορθόδοξη πατριωτική ηγεσία που θα την φέρει εκ νέου σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

Ο Γέρων Παίσιος έλεγε αναφερόμενος σε Εθνικά θέματα της πατρίδος πολιτικά και όχι μόνο : “Εύχομαι ο Θεός να αναστήσει Μακκαβαίους”. Έβλεπε την ανάγκη ή ακόμα και τη λειψανδρία του σύγχρονου Έθνους μας σε “Μακκαβαίους”, δηλαδή τους σύγχρονους υπερασπιστές της πατρίδος οι οποίοι ανιδιοτελώς θα έδιναν τα πάντα για αυτό τον τόπο και το λαό του (http://www.diakonima.gr/2012/08/03/%CE%B3%CE%AD%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84/).

Ή μπορεί και να χρειαστεί να εμφανιστεί ένας νέος Ορθόδοξος πατριώτης Προφήτης Μωυσής, ο οποίος θα απαλλάξει την πολυαγαπημένη μας πατρίδα από τον νυν δυνάστη Φαραώ που την δυναστεύει και να την ανορθώσει ξανά μαζί με την Ορθοδοξία μας (https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b1-%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%b3%ce%b5%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%89/).

Αλλά και για να γλιτώσει την χώρα από τον νέο «Βλαντ Τσέπες (Παλουκωτή) Δράκουλα», ο οποίος σαν βρικόλακας πίνει το αίμα των Ελλήνων και τους παλουκώνει μέσω της τυραννίας, της βίας, της αφόρητης καταπίεσης, της φτώχειας, των υπέρμετρων φορών και των παντελώς άδικων, αντιδημοκρατικών και ανελεύθερων υποχρεωτικοτήτων που επιβάλει με εκβιασμό ως νέος Μένγκελε}.

Θα γίνει άραγε κάτι αντίστοιχο στις μέρες μας με τον Κυριακό Μητσοτάκη (και ίσως αυτός χάσει σε ένα θερμό ή πολεμικό επεισόδιο π.χ. με τους Τούρκους), ύστερα από ένα κίνημα και επανάσταση στην Ελλάδα, μαζί με την παράλληλη εκδίωξη μαζί του και της πολιτικής του δυναστείας (αλλά και άλλων π.χ. Μπακογιάννηδων, Παπανδρέου, Καραμανλήδων) και τους ξένους (Γερμανούς) σύμβουλους με την παράλληλη αλλαγή πολιτεύματος στην Ελλάδα;

Κάνεις δεν μπορεί να πει με ασφάλεια, αλλά μόνο αν όλοι προσπαθήσουμε να αναδείξουμε στον τόπο μας μία πατριωτική ηγεσία, θα μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα που είμαστε σήμερα και θα επαναφέρουμε την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε ένα νέο ευήνο και ελπιδοφόρο μέλλον ακμής και ευημερίας.


 






 

 







 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου