Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΤΣΕΚΟΥ, ΤΟΥ ΝΤΕ ΛΑ ΡΟΥΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΤΣΕΚΟΥ, ΤΟΥ ΝΤΕ ΛΑ ΡΟΥΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, τα γεγονότα που συμβαίνουν στις μέρες μας πολλές φορές έχουν άμεση ομοιότητα με τα γεγονότα του προσφάτου παρελθόντος. Αυτό συμβαίνει κυρίως στις μέρες μας στην Τουρκιά, υπό το καθεστώς Ερντογάν, αλλά και τα παλαιά καθεστώτα του Λουδοβίκου του ΙΣΤ’ στην Γαλλία, του Τσαουτσέσκου στην Ρουμάνια, αλλά και του Ντε Λα Ρούα στην Αργετινή.

Έτσι, και στις τέσσερις παραπάνω οι τέσσερις παραπάνω ηγέτες με το που ανέλαβαν την εξουσία, συνέχισαν και ενέτειναν τις καταστροφικές πολιτικές των προκατόχων τους σε κάθε τομέα, τόσο στον οικονομικό, όσο και στον εξωτερικό, τον εσωτερικό και κοινωνικό.

Έτσι, αν και όλοι αρχικά ότι θα εφάρμοζαν φιλολαϊκά μέτρα και φάνηκε ότι για ένα διάστημα μάλιστα βελτίωσαν την οικονομία των κρατών τους (π.χ. ο Ερντογάν με κεφάλαια από το Κατάρ, ή ο Τσαουτσέσκου με χρήματα από το ΔΝΤ), με το που ανακοίνωσαν κάποια από αυτά και δέχθηκαν τις έντονες διαμαρτυρίες και απειλές των ισχυρών που τους στήριζαν, τις πήραν όλες άμεσα πίσω.

Και για να βρουν χρήματα, όταν υπήρξε οικονομική κρίση στα παραπάνω κράτη για διάφορες αίτιες, αμέσως προέβησαν στον εκτενή εξωτερικό δανεισμό από την μία και στην επιβολή άγριων φόρων από την άλλη, προκειμένου να βρουν χρήματα για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.

Και δεν έφτασαν μόνο σε αυτό, αφού προέβησαν σε έντονη λογοκρισία και φίμωση του αντιπολιτευόμενου τύπου, το καθεστώς τους κατάντησε σύντομα τυραννικό, ενώ οι φυλακές γέμισαν σύντομα με πολίτικους τους αντιπάλους.

Παράλληλα, στο εξωτερικό πολλοί από αυτούς τους ηγέτες προέβησαν σε καταστροφικές πολεμικές εκστρατείες, οι οποίες είχαν ως τελικό αποτέλεσμα τόσο μεγάλες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό, όσο και περαιτέρω επιβάρυνση των οικονομιών τους από την μακρόχρονη οικονομική επιβάρυνση λόγω του υψηλού κόστους των παραπάνω πολεμικών εκστρατειών.

(Αυτό συνέβη όταν ο Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ο ΙΣΤ’ που κήρυξε τον πόλεμο στα Ευρωπαϊκά κράτη (π.χ. στην Πρωσία), ή στον Ερντογάν που εισέβαλε με τον στρατό του σε Λιβύη, Συρία, Ιράκ και Αρμενία).

Και παρόλο που αρχικά ο στόχος ήταν να κερδίσουν οι ηγέτες αυτοί πολιτικά/γεωπολιτικά ωφελεί, όπως και νέα εδάφη και τις πλουτοπαραγωγικές πήγες άλλων κρατών, στο τέλος με τις ήττες, τις μεγάλες ανθρώπινες και οικονομικές απώλειες, έχασαν αντίθετα την οποία δημοτικότητα είχαν στους λαούς τους και τους έστρεψαν εναντίον τους. 

Οι δε σύζυγοι των παραπάνω υπερφίαλων ηγετών ήταν προκλητικές (π.χ. Μαρία Αντουανέττα, Έλενα Τσαουτσέσκου, Εμινέ Ερντογάν), μισούσαν και κορόιδευαν κατάμουτρα τους λαούς τους, ζούσαν μέσα σε προκλητική χλιδή, ενώ ο λαός του πεινούσε, ενώ οι ίδιοι μαζί με τους συζυγούς και τις οικογένειες τους καλοπερνούσαν και φτωχύναν με τις πολιτικές τους τον λαό, πιστεύοντας παράλληλα πως οι ίδιοι είναι άτρωτοι και «αλάθητοι».

(Ακριβώς ότι δηλαδή συμβαίνει στις μέρες μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη με την σύζυγο του Μάρεβα, οι οποίοι εφαρμόζουν τις ιδίες πολιτικές με όλους τους παραπάνω ηγέτες, με την ιδιά ακριβώς πολιτική απαξίωση έναντι του Ελληνικού λαού, ενώ ζουν και αυτοί μέσα στην χλιδή, τυραννώντας, καλοπερνώντας και φτωχοποιόντας τον Ελληνικό λαό).

Ο κόσμος πεινούσε και έτρωγε ακόμα και από τα σκουπίδια, υπήρχε πολιτική καταπίεση και κανείς δεν πίστευε ποτέ ότι τα συγκεκριμένα πολιτικά καθεστώτα θα έπεφταν από την εξουσία, αφού δεν φαίνονταν να υπάρχει κανείς να τους αντισταθεί.

Και οι τρεις από τις χώρες αυτές, προκειμένου να ξεχρεώσουν τα πάμπολα χρέη τους, ανάγκασαν τους λαούς να πληρώσουν υπέρμετρα μεγάλους και αδίκους φόρους, οπότε αν και στην περίπτωση της Ρουμανίας και της Αργετινής κατάφεραν να ξεχρεώσουν ένα μεγάλο μέρος τους στο ΔΝΤ, μέσω των πολίτικων που εφάρμοσαν φτωχοποίησίν πλήρως τους λαούς τους, με αποτέλεσμα αυτοί να απελπιστούν.

Και όταν η κατάσταση έφτασε στα άκρα και οι χώρες τους χρεοκόπησαν και επίσημα (Γαλλία, Ρουμανία, Αργετινη-https://www.defence-point.gr/news/argentini-20-chronia-apo-ti-megali-krisi-toy-2001-i-toyrkia-parakoloythei?fbclid=IwAR2uOBpnXZ_nZX4udDX300Xqgk_tngvFE8WlzM6IHjANMVQunZdg_A0zuzQ), όλοι αυτοί ξεσηκωθήκαν και βγήκαν στους δρόμους επαναστατώντας ενάντια στους ηγέτες τους, ενώ αρχίσαν να ακολουθούν εξίσου αδίστακτους και επίδοξους ηγέτες/τυράννους, εχθρούς και αντιπολιτευόμενων των αρχηγών των κρατών τους.

Αυτοί προσπάθησαν με την βία να καταπνίξουν τις επαναστάσεις των λαών τους και σκότωσαν πολλούς και προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο στα κράτη τους, σύντομα όμως, οι λαοί κατάφεραν να επικρατήσουν και να τους ρίξουν, όταν τους εγκατέλειψε το μεγαλύτερο μέρος του στρατού και  των δυνάμεων ασφάλειας.

Τέλος, οι ηγέτες των κρατών αυτών, προσπάθησαν να το σκάσουν και άλλοι το κατάφεραν χάνοντας όμως οριστικά την εξουσία (π.χ. ο Ντε Λα Ρούα στην Αργετινή μέσω ελικοπτέρου), ή μαζί με την εξουσία και το κεφάλι τους (π.χ. ο Λουδοβίκος ο ΙΣΤ’ στην Γαλλία, ή ο Τσαουτσέσκου στην Ρουμανία, ο οποίος αν και προσπάθησε και το έσκασε με ελικόπτερο, τελικά συνελήφθη και εκτελεστηκε).

Ιδιαίτερα στις μέρες μας στην Τουρκία, ακούγεται ότι σύντομα θα εφαρμοστεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα με αφορμή την οικονομία, με αποτέλεσμα η Τουρκία να φτάσει σύντομα στο κραχ και στο ΔΝΤ.

[Ο δε Ερντογάν ήταν αυτός που έβγαλε την Τουρκία από το ΔΝΤ, τα χρέη και την που την χρεωκοπία που την είχαν φέρει οι προκάτοχοι του κεμαλικοί και ίσως σε μία ειρωνική συγκυρία της τύχης να είναι ο ίδιος αυτός που θα χρεοκοπήσει ξανά την Τουρκία και την φέρει ίσως στο ΔΝΤ].

Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε το αποτέλεσμα θα είναι κατά πολλούς ερευνητές να πέσει ο Ερντογάν, μέσω δολοφονίας και πραξικοπήματος (και εκτέλεσης στην συνέχεια), ενώ την θέση του θα πάρουν πιθανότατα οι κεμαλικοί αντιπάλοι του.

{Σε μία τέτοια περίπτωση, δηλαδή έναν εμφύλιο στην Τουρκία, θα έχουν και οι Κούρδοι την δυνατότητα να εξεγερθούν και να δημιουργήσουν μία περαιτέρω εστία κρίσης και διάσπασης της Τουρκίας από την δράση τους, ενώ θα είναι ήδη διαιρεμένη η χώρα αυτή μεταξύ των ισλαμιστών του Ερντογάν και των κεμαλικών}.

Αν αυτό συμβεί και επειδή ο Ερντογάν έχει οπλίσει τους ισλαμιστές οπαδούς του, τότε θα εκραγεί ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος, οπού και οι δύο πλευρές θα μάχονται με λύσσα η μία εναντίον της άλλης, μέχρις εσχάτων, αφού όπως είναι γνωστό, στις χώρες της Μεσογείου, όταν ξεσπά εμφύλιος, ο νικητής, αφανίζει τελείως τους ηττημένους.

Οπότε, είτε στο τέλος του εμφυλίου αυτού και με πιθανή νίκη των κεμαλικών, είτε πριν αυτός κορυφωθεί και θέλοντας οι κεμαλικοί να ενώσουν όλο τον λαό τους με μία νίκη στο εξωτερικό έναντι των μεγαλύτερων εχθρών της Τουρκίας (των Ελλήνων), προκειμένου να καταλάβουν τον πλούτο του Αιγαίου, της Κύπρου, νέα εδάφη και γεωπολιτικά οφέλη.

(Φυσικά, μπορεί και ο ίδιος ο Ερντογάν να προσπαθήσει με ένα θερμό επεισόδιο να προσπαθήσει να εξωτερικεύσει τα εσωτερικά του προβλήματα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα και την Κύπρο, όμως αν αποτύχει, όχι μόνο θα αποδυναμώσει πολεμικά την χώρα του, αλλά παράλληλα θα επιταχύνει πιθανότατα την ίδια του την οριστική πτώση).

[Τα ίδια τα γεγονότα αυτά μπορεί να επιφέρουν στην πατρίδα μας την πτώση της νυν (αν άρχει ως τότε της Ελλάδας) κυβέρνησης, ή αν έχει υπάρξει κάποια άλλη στην θέση της, όπως ακριβώς με την εισβολή στην Κύπρο έπεσε η χούντα του δικτάτορα Ιωαννίδη.

(Εκτός φυσικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πέσει πιο πριν εκ των έσω και με «πραξικόπημα» από την ίδια της την παράταξη, όπως ακριβώς ο δικτάτορας Παπαδόπουλος έπεσε από το πραξικόπημα του Ιωαννίδη ή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τον Σαμαρά, ο μεν πρώτος με αφορμή το Πολυτεχνείο, ο δεύτερος με αφορμή το Μακεδονικό.

Με παρόμοιες αφορμές, π.χ. προσπάθεια κύρωσης των εθνοπροδοτικών μνημονίων με τα Σκόπια, ή με την προσπάθεια για υπογραφή μιας εθνοπροδοτικής συμφωνίας στο Αιγαίο, των «Πρεσπών του Αιγαίου», θανατηφόρας και εγκληματικής υγειονομικής διαχείρισης ή προσπάθεια επιβολής νέου μνημονίου πέσει ο Μητσοτάκης ή η διαδοχή κυβέρνηση αυτού.

Και όπως τα μνημόνια έκαναν να καταρρεύσουν τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και αυτό να χάσει την κυβερνητική εξουσία, το ίδιο συνέβη και με τα μνημόνια και την προδοσία των Πρεσπών με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πιθανώς το ίδιο θα συμβεί και στην ΝΔ με την καταπιεστική, αντιδημοκρατική και εκβιαστική πολιτική της ΝΔ για καταναγκαστικούς υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για τον κορωνοιό, ίσως και με μία νέα προδοσία της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, νέο μνημόνιο ή Πρέσπες για το Αιγαίο).

Στις μέρες μας, μπορούν όπως οι Μεσαιωνικοί πρόγονοι τους, αλλά και οι Μεσαιωνικοί Άραβες, εκτός από τα νησιά του Αιγαίου και της Μεσογείου που ανήκουν στην Ελλάδα (π.χ. Καστελόριζο και Αγαθονήσι για αρπαγή της Ελληνικής ΑΟΖ και των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ελλάδας), να επιτεθεί σε μεγαλύτερα Ελληνικά νησιά για λεηλασία και κατάληψη (π.χ. Χίο, Ρόδο, Κύπρο ή ακόμα και την Κρήτη), όπως ακριβώς έκαναν τον Μεσαίωνα οι ισλαμιστές πειρατές στην Μεσόγειο.

Αν γίνει δε μία αιφνίδια μία τέτοια τουρκική εισβολή στα νησιά του Αιγαίου ή και την Κύπρο (όπως αυτή του 1.974 μ.Χ.), τότε η όποια Ελληνική κυβέρνηση της εποχής, αλλά και  της Κύπρου (είτε η σημερινή, είτε μία πολυκομματική, έκτακτης ανάγκης ή οικουμενική), θα πέσει πιθανότατα άμεσα, όπως ακριβώς έγινε με την εισβολή των Τούρκων το 1.974 μ.Χ.

(Και τότε πιθανότατα αν υπάρχει ακόμα η νυν υγειονομική/μνημονιακή χούντα στην Ελλάδα θα πέσει με πάταγο και οριστικά, όπως έγινε με την στρατιωτική χούντα στην Ελλάδα και στην Κύπρο το 1.974 μ.Χ. και τότε πιθανότατα θα υπάρξει μία νέα μεταπολίτευση έναντι του νυν απόλυτα διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα και την Κύπρο)].

 Στην περίπτωση αυτή, η πατρίδα μας θα αντιμετωπίσει έναν μεγάλο κίνδυνο, ενώ όπως είναι λογικό, αν επανέλθουν οι φιλοαμερικάνοι κεμαλικοί στην ηγεσία της Τουρκίας (με ή χωρίς την «παρακίνηση» και την βοήθεια των ΗΠΑ), οι πολιτικές συμμαχίες της χώρας θα αλλάξουν.

Και οι νέοι Τούρκοι ηγέτες θα συμμαχήσουν εκ νέου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και όπως είναι φυσικό σε μία τέτοια περίπτωση η πατρίδα μας θα χάσει την συμμαχία της με τις χώρες αυτές και θα πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη μαζί με την πάντα Ελληνική Κύπρο μας μία πιθανή επίθεση των Τούρκων κατά της πατρίδας μας.

Φυσικά, σε μία τέτοια περίπτωση θα καταστραφεί και η υπάρχουσα συμμαχία των Ρώσων με την Τουρκία, η οποία αν γίνει εν μία νυκτί από σύμμαχος εχθρός των Τούρκων, πιθανώς μην έχοντας τι άλλο να κάνει για να αντιμετωπίσει μία εχθρική Τουρκία και τις ΗΠΑ, ίσως σε μία αντιστροφή ρόλων στηρίξει «αναγκαστικά» και εξ’ ανάγκης την πατρίδας μας αντί της Τουρκίας, ενώ οι ΗΠΑ που τώρα (δήθεν) μας «στηρίζουν», στηρίξουν τότε την Τουρκία έναντι της πατρίδας μας.

Τα αποτελέσματα μίας τέτοιας σύγκρουσης, ιδιαίτερα σε μία περίοδο σαν αυτή που ζούμε, τόσο η πατρίδα μας, όσο και οι Τουρκία αν πάθει τελικά οικονομικό κραχ, θα είναι άγνωστο, όποια στάση και αν στηρίξουν οι Μεγάλες Δυνάμεις.

Οπότε, θα πρέπει να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως λαός προκειμένου να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε μία τόσο δύσκολη κατάσταση, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε επικίνδυνη κατάσταση και να εισέλθουμε εκ νέου ως λαός σε μία νέα περίοδο ακμής και ευημερίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου