Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ 1920 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΟΥ 1920 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν ο ικανός Κρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας Ελευθέριος Βενιζέλος στοιχίστηκε για εθνικούς λόγους απόλυτα με την Δύση και έστειλε Ελληνικό στρατό στην Ουκρανία (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1919-2014.html), φέρνοντας εναντίον του τους Ρώσους που συμμάχησαν ως αντεκδίκηση με τους Τούρκους του Κεμάλ και τον ενίσχυσαν.

Την ίδια περίοδο η χώρα βρίσκονταν σε πολεμική, οικονομική, πολιτική και κοινωνική αναταραχή μετά από δέκα έτη συνεχής πολεμικής προσπάθειας για την απελευθέρωση των υπόδουλων Ελληνικών εδαφών, είχε πληρώσει μεγάλο οικονομικό και ανθρώπινο κόστος για να το επιτύχει αυτό, ο κόσμος είχε κουραστεί.

Λόγω του Εθνικού Διχασμού ο Βενιζέλος, όπως ακριβώς και οι αντίπαλοι του πριν από αυτόν (φανατικοί Δυτικόφιλοι και Γερμανόφιλοι αντίστοιχα), κυβερνούσε δικτατορικά, φυλακίζοντας και εξορίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όσοι δεν είχαν την ίδια πολιτική άποψη με τον ίδιο εκδιώκονταν από την δουλειά τους και έπαιρναν την θέση τους οπαδοί του, την ίδια στιγμή, που τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο είχε ξεσπάσει η επιδημία της Ισπανικής Γρίπης.

Τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν με την αλλαγή κυβέρνησης που ήρθε από τις εκλογές του 1.920 μ.Χ., ο συνασπισμός των κομμάτων των αντιπολίτευσης που τις κέρδισε να συνεχίσει την πολιτική του Βενιζέλου, να επαναφέρει στην Ελλάδα με δημοψήφισμα τον βασιλιά Κωνσταντίνο τον Α’ και με τα διάφορα πολιτικά και στρατιωτικά της λάθη (και φυσικά την απόλυτη στήριξη των Αγγλογάλλων, των Ιταλών, των Αμερικάνων και των Σοβιετικών στον Κεμάλ) να επιφέρει στην Ελλάδα την Μικρασιατική Καταστροφή.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, ο παντελώς ανίκανος απόγονος του Βενιζέλου μέσω επιγαμίας του προπάππου του (ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν μικρανιψιός του Ελευθέριου Βενιζέλου-https://www.protagon.gr/apopseis/kapou-to-paei-o-mitsotakis-me-ton-venizelo-44341985835), ο ανίκανος Κρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης τοιχίστηκε για προσωπικούς του λόγους (για κάποια υψηλή θέση στο εξωτερικό όπως ακούγεται και για να κερδίσει χρήματα) απόλυτα με την Δύση και έστειλε Ελληνικά όπλα στην Ουκρανία (http://alophx.blogspot.com/2022/08/1921.html), φέρνοντας εναντίον του τους Ρώσους που συμμάχησαν ως αντεκδίκηση με τους Τούρκους του Ερντογάν και τον ενίσχυσαν.

[Ο ίδιος ο Κούλης είχε το θράσος να συγκρίνει πρόσφατα τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο (https://www.newsbreak.gr/politiki/71076/o-mitsotakis-sygkrinei-ton-eayto-toy-me-ton-eleytherio-venizelo/)].

Την ίδια περίοδο η χώρα βρίσκονταν σε πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναταραχή για δέκα έτη μνημονίων είχε πληρώσει μεγάλο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και ανθρώπινο κόστος για και ο κόσμος είχε κουραστεί.

Λόγω του διχασμού που έφεραν αυτές οι καταστάσεις (μνημονιακοί-αντιμνημονακοί, εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι, Ρωσόφιλοι-αντιρώσοι) ο Κούλης, όπως ακριβώς και οι αντίπαλοι του πριν από αυτόν (φανατικοί Αμερικανόφιλοι και Γερμανόφιλοι αντίστοιχα), κυβερνούσε δικτατορικά, φυλακίζοντας και εξορίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Όσοι δεν είχαν την ίδια πολιτική άποψη με τον ίδιο (ή δεν έκαναν εμβόλια για τον κορωνοιό που προσπαθούσε να τους επιβάλει δικτατορικά ο ίδιος), είτε έπαιρναν δυσμενείς μεταθέσεις, χριζόμενοι από τις οικογένειες τους, είτε έμπαιναν σε αναστολή, είτε εκδιώκονταν από την δουλειά τους και έπαιρναν την θέση τους οπαδοί του, την ίδια στιγμή, που τόσο στην Ελλάδα, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο είχε ξεσπάσει η επιδημία του κορωνοιου.

[Εκτός των παραπάνω, ο Κούλης αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσε τους πολιτικούς του αντιπάλους μέσω των μυστικών υπηρεσιών (και πιθανώς και όλους τους Έλληνες πολίτες, κυρίως όσους ήταν πολιτικοί του αντίπαλοι ή ανεμβολίαστοι).

Ότι ακριβώς δηλαδή έκανε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ήταν πρωθυπουργός με τον Γρυλλάκη, ενώ παράλληλα λέγεται ότι έκλεινε, έριχνε ή σαμπόταρε και έκανε δυσλειτουργικά ιστολογία και σελίδες που ήταν ενάντιες στις πολιτικές του και αυτός μαζί με το σκάνδαλο των υποκλοπών έκανε ακόμα και την ΕΕ να πει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο σε δικτατορίες και η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο από άποψης ελευθερίας του τύπου].

Τελικό πιθανό αποτέλεσμα όλων αυτών μπορεί να είναι με την πιθανή αλλαγή κυβέρνησης που θα έρθει από ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές εντός του 2022 μ.Χ., ένας συνασπισμός των κομμάτων να τις κερδίσει και να κάνει οικουμενική κυβέρνηση ή εθνικής ενότητας (ακόμα και με την συμμετοχή της ΝΔ, όμως με άλλη ηγεσία).

[Ακούγεται δε ότι την ίδια περίοδο, κυρίως ο Βρετανικός, αλλά και ο Αμερικάνικος παράγοντας σχεδιάζει την σταδιακή επαναφορά της μοναρχίας στην Ελλάδα και τους δίκαια απόλυτα απογοητευμένους με όλους τους πολιτικούς τους Έλληνες πολίτες να επαναφέρει στην Ελλάδα (με δημοψήφισμα ή χωρίς) τον έκπτωτο πρώην βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο τον Β’ για να την ελέγχει καλύτερα.

Την ίδια ακριβώς δηλαδή πολιτική με τον Κούλη ακολουθήσε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σαν πρωθυπουργός, δηλαδή να απειλεί με δυσμενείς μεταθέσεις ανθρώπους και οικογένειες που δεν είχαν την ίδια πολιτική άποψη με τον ίδιο.

Όπως και με απειλές για απολύσεις (τις οποίες έκανε πολλές φορές πράξη), παράλληλα με την χρήση των ακροδεξιών Κένταυρων (μέλος των οποίων ήταν ο Βορίδης) για τον εκφοβισμό και τον ξυλοδαρμό των πολιτικών του αντιπάλων.

(Όπως ο Κούλης σήμερα έχει σήμερα ακροδεξιούς φιλοναζιστές στην κυβέρνηση του σαν τους Βορίδη, Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ χρησιμοποιεί συνεχώς τα ΜΑΤ εναντίον των δίκαιων διαμαρτυρικών του ίδιου του του λαού ως δικτάτορας για να τις καταστείλει με την βία).

Και όλα αυτά παράλληλα με έναν άκρατο φιλογερμανισμό/δωσιλογισμό, τόσο από τον Κούλη (ο οποίος μεγάλωσε με Γερμανίδα κουβερνάντα), όσο και από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (ήδη κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής).

Αλλά και μία εθνοπροδοτική διάθεση και από τους δύο για ξεπούλημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας και του Αιγαίου, της Κύπρου, αλλά και όλων των εθνικών μας θεμάτων, σε συνδυασμό με μία βίαια προσπάθεια επιβολής μίας άκρατης και παντελώς αντιλαϊκής νεοφιλελεύθερης πολιτικής στην οικονομία, την κοινωνία και τα εθνικά θέματα].

Είναι πολύ πιθανόν τα διάφορα πολιτικά λάθη της νέας αυτής κυβέρνησης (και φυσικά η απόλυτη στήριξη των δυτικών στην Τουρκία, είτε του ισλαμιστή Ερντογάν, είτε των κεμαλικών) να επιφέρουν επίθεση των Τούρκων στην Ελλάδα  και σε αυτή να επέλθει μία νέα «Μικρασιατική Καταστροφή» (σε Αιγαίο ή Κύπρο) σύμφωνα με κάποιους πολιτικούς αναλυτές.

[Λέγεται ότι ο Βενιζέλος έκανε πρόωρες εκλογές το 1.920 μ.Χ. επειδή γνώριζε ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις της Δύσης εγκατέλειπαν την Ελλάδα έχοντας έρθει σε συμφωνίες με τον Κεμάλ (που είχε παράλληλα και την στήριξη των Σοβιετικών) και ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάζαν δραματικά για την Ελλάδα.

Παρομοίως στις μέρες μας ο Κούλης εκτός του σκανδάλου των υποκλοπών, είναι πολύ πιθανόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές επειδή γνωρίζει ότι με την ακρίβεια σε τρόφιμα και καύσιμα, όπως και την έλλειψη καυσίμων που αναμένεται να ενταθεί από τον χειμώνα και το φθινόπωρο, αλλά και επειδή ακούγεται ότι ετοιμάζεται νέο μνημόνιο της ΕΕ των Γερμανών στην Ελλάδα να ετοιμάζεται να το σκάει από την εξουσία για να αποφύγει την «καυτή πατάτα» και την αντίδραση των Ελλήνων και οπέ λέγεται από κάποιους και μία νέα εθνική καταστροφή σε Αιγαίο ή/και Κύπρο.

Φυσικά, λόγω του νέου εκλογικού νόμου με την απλή αναλογική που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 μ.Χ., μπορεί να υπάρξουν πολλαπλές συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην Ελλάδα (ακόμα και τρεις), με συνέπεια την δυσκολία αμέσου σχηματισμού νέας κυβερνήσεως και μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό χάος και ταραχή στην Ελλάδα.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαν οι Τούρκοι να εκμεταλλευτούν αυτή την πολιτική αστάθεια/ανωμαλία και να προβούν σε ένα θερμό επεισόδιο ή μία πολεμική σύγκρουση με την πατρίδα μας  (ή/και στην πάντα Ελληνική Κύπρο), ειδικά εάν σε αυτή έχει προκύψει κοινωνικό και οικονομικό χάος με την υπογραφή ενός νέου, ακόμα πιο σκληρού μνημονίου από τις κυβερνήσεις πριν ή μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.  

Σε σχέση με την πολιτική κατάσταση στην Δύση, οι εκλογές στην Αμερική το 1.920 μ.Χ. έριξαν τους επεμβατικούς δημοκρατικούς του αρρώστου (τουρκόφιλου) Γουίλσον από την εξουσία και ανέβασαν σε αυτή τους Ρεπουμπλικάνους που προτίμησαν την απομόνωση της Αμερικής από τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στον κόσμο, όσο φυσικά και στην Ελλάδα, κάτι προς το συμφέρον των Τούρκων.

Αντίστοιχα στις μέρες μας τόσο οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2022 μ.Χ., όσο και οι Προεδρικές εκλογές του 2024 μ.Χ. μπορούν να διώξουν ξανά από την εξουσία τους επεμβατικούς δημοκρατικούς του αρρώστου (σχεδόν τουρκόφιλου) Μπάιντεν και να επαναφέρουν τους Ρεπουμπλικάνους του Τραμπ και η Αμερική να προτιμήσει ξανά την απομόνωση, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να μην ασχολούνται με το τι γίνεται στον κόσμο, όσο φυσικά και στην Ελλάδα, κάτι προς το συμφέρον των Τούρκων.

[Οι δε δημοκρατικοί εκείνη την εποχή ήταν αυτοί που ήταν οπαδοί της Κου Κλουξ Κλαν και την βοήθησαν μετά τον Εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ να επιβάλει ξανά στον Νότο την ρατσιστική της ιδεολογία και στις μέρες μας παριστάνουν τους δήθεν «προοδευτικούς», «αντιρατσιστές», «αντιφασίστες» και δήθεν «υποστηρικτές των δικαιωμάτων των μαύρων».

Στην πραγματικότητα ο Ρεπουμπλικάνος Αβραάμ Λίνκολν ήταν αυτός που υποστήριξε την υπόθεση των μαύρων σκλάβων και των πολιτικών τους δικαιωμάτων, αν και στις μέρες μας λέγεται ότι ο πατέρας του Τραμπ ήταν μέλος της οργάνωσης αυτής του Αμερικανικού Νότου.

Η δε οικογένεια του «προοδευτικού δημοκρατικού Προέδρου Κένεντι» (τόσο ο πατέρας του, όσο και ο ίδιος και τα αδέρφια του) είχαν έντονες συμπάθειες και υποστήριζαν την μη εμπλοκή της ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και υποστήριζαν τον ρατσιστή Αδόλφο Χίτλερ.

Στην πραγματικότητα ο Κένεντι στράφηκε κυρίως στο να δώσει πολιτικά δικαιώματα στους μαύρους λόγω του Ψυχρού Πολέμου, για να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος και κοινωνικές αναταραχές στις ΗΠΑ που θα εκμεταλλεύονταν η ΕΣΣΔ, αλλά και για να κερδίσει νέους ψηφοφόρους ενάντια στους ρεπουμπλικάνους αντιπάλους του.

Ο Κένεντι δεν ενδιαφέρονταν ως τότε για τα δικαιώματα των μαύρων, ενώ μάλιστα είχε καταφέρει να εκλεγεί Προέδρος με νοθευμένες ψήφους από την μαφία (σαν τον Μπάιντεν στις μέρες μας) και μάλιστα όταν αρχίσαν να δίνονται δικαιώματα στους έγχρωμους πολίτες των ΗΠΑ, αυτοί που αντέδρασαν πρώτοι και υποστήριξαν τις βίαιες δράσεις της Κου Κλουξ Κλαν εναντίον τους ήταν οι δημοκρατικοί κυβερνήτες των Νότιων Πολιτείων των ΗΠΑ σαν τον Ουάλας]. 

Παράλληλα, στις μέρες μας, όντως Ιάπωνες μισθοφόροι έχουν έρθει να πολεμήσουν τους Ρώσους στην Ουκρανία (https://www.pentapostagma.gr/videos/7109655_erhetai-stin-eyropi-i-thryliki-101i-aerometaferomeni-merarhia-mazi-me-iapones), όπως παλαιότερα πολεμούσαν τους Ρώσους τα έτη 1.920 μ.Χ.-1.922 μ.Χ. στην Ρωσική Από Ανατολή κατά την διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλίου Πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/1919-2014.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html).

Στις δε υπόλοιπες δυτικές χώρες σύντομα η κοινή γνώμη λόγω και των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και στρατιωτικών καταστροφών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κουράστηκε με την πολεμική επέμβαση των κυβερνήσεων τους στην Ουκρανία.

Και τις πίεσε και καταφέρει να τις κάνει να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα τους από την χώρα αυτή και να παύσει η οικονομική βοήθεια στην χώρα αυτή, όπως και η παροχή οπλών, ή εξέλεξε άλλες κυβερνήσεις που έκαναν πραγματικότητα την επιθυμία αυτή των πολίτων, με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη νίκη των Σοβιετικών στην Ουκρανία.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, στις δυτικές χώρες η κοινή γνώμη λόγω και των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών, ενεργειακών, υγειονομικών, στρατιωτικών και εφοδιαστικών καταστροφών στην ΕΕ, κουράστηκε με την πολεμική επέμβαση των κυβερνήσεων τους στην Ουκρανία (μέσω της οποίας προήρθαν οι περισσότερες από  τις παραπάνω καταστροφές).

Και τις πίεσε και κατάφερε να κάνει αρκετές από αυτές να γυρίσουν πίσω τα στρατεύματα τους από την χώρα αυτή και να παύσει η οικονομική βοήθεια στην χώρα αυτή, όπως και η παροχή οπλών, πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί έπεσαν από την εξουσία για τον λόγο αυτό (π.χ. Τζόνσον, Ντράγκι, Πετκόφ και ο Μακρόν καταποντίστηκε στις βουλευτικές εκλογές-https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/637690/anapofefkti-i-politiki-thyella-se-italia-ipa-evropi-pou-allazei-to-politiko-skiniko-to-kyma-tha-xtypisei-kai-tin-ellada).

Ή  ή εξέλεξε άλλες κυβερνήσεις που έκαναν πραγματικότητα την επιθυμία αυτή των πολιτών (http://alophx.blogspot.com/2022/08/1921.html), με πιθανότατο τελικό αποτέλεσμα την πλήρη νίκη των Ρώσων στην Ουκρανία].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων; Κάνεις δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα και μόνο αν λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως λαός θα μπορέσουμε να βγούμε από τις δύσκολες καταστάσεις και να φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία νέα κατάσταση ακμής και ευημερίας.


 ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης – Παραδέχτηκε ότι τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 δεν θα αντικατασταθούν. «Τα γερμανικά τεθωρακισμένα θα κατευθυνθούν στον Έβρο γιατί εκεί κρίνουν οι ΕΔ ότι είναι πιο χρήσιμα».

Μερικό αφοπλισμό των νησιών ανακοίνωσε και επίσημα ο Κ.Μητσοτάκης  καθώς παραδέχτηκε κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι τα ρωσικής κατασκευής ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 που αποσύρθηκαν από τα νησιά και δόθηκαν στην Ουκρανία δεν θα αντικατασταθούν.

Συγκεκριμένα ο Κ.Μητσοτάκης είπε ότι τα γερμανικά Marder θα μεταφερθούν στον Έβρο γιατί έτσι έκριναν οι ΕΔ! Άρα ότι έφυγε ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ και φυσικά δεν μπορεί να εννοηθεί ως αντικατάσταση, η μεταφορά τεθωρακισμένων αυτοκινήτων M1117 για να πάρουν την θέση των ρωσικών ΤΟΜΑ.

Όλα ξεκίνησαν από μία ερώτηση προς τον Όλαφ Σολτς: «Θα είχατε πρόβλημα αν τα γερμανικά τεθωρακισμένα σταθμεύσουν στα σύνορα με την Τουρκία»;. Θα λέγαμε ότι επρόκειτο για ερώτημα «λαβής» για να πουν και οι δύο αυτά που ήθελαν.

Ο Όλαφ Σολτς απάντησε ως εξής: «Δώσαμε αυτά τα τεθωρακισμένα, ποτέ δεν ρωτάμε τι κάνει η Ελλάδα με αυτά. Είναι ένας αξιόπιστος εταίρος η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και δεν θα απαντήσω εγώ για αυτήν. Δεν υπάρχει περίπτωση κράτη μέλη της Συμμαχίας να αμφισβητούν την κυριαρχία».

Ο Γερμανός καγκελάριος με αυτό τον τρόπο ήθελε να πείσει πως δεν έχει καμία σχέση η Γερμανία με το που θα καταλήξουν τα Marder κάτι που δεν ισχύει καθώς οι Γερμανοί έχουν υιοθετήσει την τουρκική θέση ότι τα ελληνικά νησιά πρέπει να είναι «αποστρατιωτικοποιημένα».

Η απάντηση του Κ.Μητσοτάκη ήταν η εξής: «Κρατώ την στάση του κ. Σολτς. Νομίζω ότι η Γερμανία έχει τοποθετηθεί στο θέμα αυτό με απόλυτη σαφήνεια. Έχω ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιυο για το πώς αντιλαμβανόμαστε τις προκλήσεις αυτές και για το πώς μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση. Για τα γερμανικά τεθωρακισμένα μπορώ να απαντήσω ότι θα κατευθυνθούν στον Έβρο γιατί εκεί κρίνουν οι ΕΔ ότι είναι πιο χρήσιμα».

Έτσι λοιπόν άοπλα θα παραμείνουν τα νησιά του Αιγαίου και επιβεβαιώνεται το pronews.gr ότι τα παλιά ΤΟΜΑ Marder- 1A3 δεν θα εξοπλίσουν τα νησιά του Αιγαίου, καθώς οι Τούρκοι ουσιαστικά «απαγορεύουν» πλέον την μετακίνηση οπλικών συστημάτων (το τι έγινε στην περίπτωση των Μ1117 που επιχείρησαν να μεταφερθούν στα νησιά είναι γνωστό), αλλά στέλνονται σε μονάδες του Δ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο.

Η απόσυρση των BMP-1 ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των νησιών σε ό,τι αφορά τις αντι-αποβατικές επιχειρήσεις. Συνολικά αποσύρθηκαν από τα νησιά:

122 ΤΟΜΑ BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά των πολυβόλων τους.

15.000 βλήματα των 73 χλστ.

15.000 ρουκέτες των 122 χλστ.

20.000 επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 Καλάσνικοφ.

3.200.000 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών,

60 MANPAD FIM-92 Stinger,

17.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών.

1.100 αντιαρματικές ρουκέτες RPG-18 (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/meriko-afoplismo-ton-nision-anakoinose-o-k-mitsotakis-paradextike-oti-ta-toma-vmr-1-den-tha-antikatastathoun/).

 

Άγρια Δύση με δημιουργία κλίματος πολέμου με τη Τουρκία, τον Πάτση ως νέο Κοσκωτά και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε επαφές με την 12χρονη του Κολωνού. Χρειαζόμαστε έναν πόλεμο επειγόντως καθότι ο οχετός ξεβράζει στην πλατεία Κολωνακίου το περιεχόμενό του.

Έτσι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας με απανωτές συνεντεύξεις του ρίχνει λάδι στην φωτιά του πολέμου με την Τουρκία ο οποίος θα συμβάλει στη περαιτέρω μείωση του πληθυσμού και των δύο χωρών, επίσης θα σκεπάσει επικοινωνιακά το πανδημικό και εμβολιαστικό projects τα οποία επίσης αποσκοπούν στη μείωση του πληθυσμού, επίσης θα επικαλύψει τη μετατροπή της Τράπεζας Πειραιώς σε Τράπεζα Κρήτης από τον Ανδρέα Πάτση και την ομάδα του, θα επικαλύψει επίσης το σκάνδαλο παιδεραστίας του Κολωνού στο οποίο εμπλέκεται και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός αναζητά καταφύγιο στα Ζαγοροχώρια και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ουγγαρία αφού στο μεταξύ ο τελευταίος μάς συμβούλεψε να αποκτήσουμε “κουλτούρα” εμβολιασμού ώστε ο ίδιος να είναι αρεστός στους εμπνευστές του project μείωσης του πληθυσμού.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που ξετυλίγονται καθημερινά υπόσχονται ένα λαμπρό μέλλον για την χώρα μας και τον κόσμο-κυρίως τον δυτικό. Έτσι λοιπόν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην Real News, παραδέχτηκε πως είναι πιθανό να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, το οποίο μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ειδικότερα, ο υπουργός εξήγησε τι απρόβλεπτες διαστάσεις, που μπορεί να πάρει το επεισόδιο αυτό, εννοώντας βασικά πως το επεισόδιο δεν θα συμβεί σε μεμονωμένη περιοχή, δεν θα είναι δηλαδή οριοθετημένο. Για παράδειγμα, το επεισόδιο μπορεί να λάβει χώρα, στο Καστελόριζο και να πάρει διαστάσεις μέχρι και τον Έβρο.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του OPEN, η κυβέρνηση θωρακίζεται, ενημερώνει τους εταίρους (!) και έχει στραμμένη την προσοχή της και νότια της Κρήτης, αφού το τουρκολιβυκό μνημόνιο, μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία, την άνοιξη του 2023 μ.Χ.

Αγνοώντας κάθε έννοια του μέτρου και μη έχοντας λάβει την έγκριση της ιστορίας-παρά μόνο των παρασκευαστών εργαστηριακών “ιστορικών” γεγονότων-ο Έλληνας ΥΠΕΞ όλο αυτό το διάστημα επιδίδεται σε διπλωματικό τουρισμό συνοδευόμενο με ακράτεια δηλώσεων οι οποίες καλλιεργούν και ενισχύουν το πολεμικό κλίμα με την Τουρκία.

Σε ουδεμία περίπτωση το Κουρδιστό Πορτοκάλι στη 15ετή πορεία του δεν χαρακτηρίσθηκε από ηττοπαθή αρθρογραφία απέναντι στη Τουρκία και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, εκτίμηση και σεβασμό στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ιδιαίτερα όταν αυτές αφήνονται ανεπηρέαστες να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Το τελευταίο όμως διάστημα η διπλωματική βουλιμία του κ. Δένδια να ανεβάσει τους τόνους και να προκαλέσει την Τουρκία μπορεί να αποδοθεί είτε σε προσωπικό εγωισμό, είτε σε “αποστολή” πρόκλησης πολέμου με στόχο να καλυφθούν επικοινωνιακά άλλα τρομακτικά παγκόσμια γεγονότα και συνωμοσίες (και όχι θεωρίες) που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η πολεμική πρεμούρα του κ. Δένδια ο οποίος δεν είναι παρά ένας αναλώσιμος Υπουργός-όπως σχεδόν το σύνολο των προκατόχων του-ξεπερνάει το ρόλο του ως ΥΠΕΞ και μπαίνει στα χωράφια του Υπ. Άμυνας καθώς και του Μεγάρου Μαξίμου. (Στο μεταξύ ενώ ο Yπουργός Δένδιας εξαπολύει πολεμικές ιαχές κατά της Τουρκίας την ίδια στιγμή κάνει αυτό).

Η μαξιμαλιστική και ναρκισσιστική ψευδαίσθηση μεγαλείου του κ. Δένδια δεν είναι παρά μια αυταπάτη του καθρέφτη των πολυτελών ξενοδοχείων που φιλοξενούν το εκτόπισμά του. Όσο για την αυταπάτη των ισχυρών φίλων μόνο η άγνοια της ιστορίας μπορεί να τη δικαιολογήσει. Ουδεμία οικογένεια δεν είναι ισχυρή απέναντι στο θάνατο. Αυτή είναι η ιστορία του ανθρώπου στην Γη.

Από τη μία στιγμή στην άλλη ο κ. Δένδιας μπορεί να βρεθεί αιωρούμενος στο κενό με τις αυταπάτες του αδύναμες να λειτουργήσουν σαν αλεξίπτωτο. Στο μεταξύ δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να τζογάρει την χώρα στη τσόχα του μικροναπολεόντειου εγώ του.

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε το στέλεχός του ΑΝΤΩΝΙΟΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ χωρίς φυσικά να δώσει στην δημοσιότητα το όνομά του. Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή στελέχους του κόμματος, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 12χρονης, κύκλοι του Υπουργείου διευκρινίζουν πως ο Υπουργός δεν παρείχε καμία ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχός του, όπως μεταδίδει ΕΡΤ.

Η ενημέρωση δεν έγινε, σύμφωνα με το Υπουργείο, διότι: πρώτον δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και δεύτερον όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απάντησε πως η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια.

Ο 54χρονος ΑΝΤΩΝΙΟΖΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ,  είναι κάτοχος διαδικτυακής διεύθυνσης, που εμπλέκεται στην αρρωστημένη ιστορία του Κολωνού. Βάσει των επίσημων στοιχείων συνομίλησε με την ανήλικη (στις 19 Ιουλίου 2022 μ.Χ.) επί 12 λεπτά «προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής» και έστειλε το τηλέφωνο της 12χρονης σε ακόμη τρεις χρήστες.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, γνωστοποιήθηκε προς την Κουμουνδούρου ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο και μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ ότι συνομίλησε με το άτυχο κορίτσι μέσω ψηφιακής εφαρμογής, παρότι δεν του έχει ασκηθεί κάποιας μορφής δίωξη.

Πάντως, κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαψεύδουν λέγοντας ότι: Ο Υπουργός δεν παρείχε καμία απολύτως ενημέρωση στο ΣΥΡΙΖΑ για στέλεχος του, διότι, πρώτον δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοι είναι μέλη ενός κόμματος και δεύτερον όταν ρωτήθηκε από τον τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα απήντησε ότι η έρευνα διεξάγεται από την αρμόδια ανακρίτρια. Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι η έρευνα της Αστυνομίας θα φτάσει μέχρι το τέλος και όλοι οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του, ο κ. Σπρίτζης με ανάρτηση του στο Twitter απάντησε στο υπουργείο λέγοντας: «Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ, συνεννοηθείτε και μην εκτίθεστε…». Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων κρίθηκε από την Κουμουνδούρου ότι το κομματικό μέλος έπρεπε να διαγραφεί ακαριαία, όπως και συνέβη.

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από την Αθήνα, ηλικίας περίπου 54-55 ετών, ο οποίος μάλιστα είχε θέσει και υποψηφιότητα για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, εμφανίζοντας κομματικές φιλοδοξίες, αλλά δεν εξελέγη στο ανώτατο κομματικό όργανο.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, κύκλοι της Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εννοεί το αίτημα «να έρθουν όλα στο φως μαζί με τα ονόματα όλων των εμπλεκομένων» με την «ίδια ένταση» αναφορικά με την διαλεύκανση της υπόθεσης, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά με την διαγραφή του κομματικού μέλους του, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη (https://www.triklopodia.gr/%ce%ac%ce%b3%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%cf%8d%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb/).

Ν.Μαρατζίδης για υποκλοπές: «Με τον Τσαουσέσκου μοιάζει ο Μητσοτάκης». Τονίζει την συγκέντρωση των εξουσιών. Με τον… Τσαουσέσκου, που είχε συγκεντρώσει στα χέρια του όλες τις εξουσίες και η ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή προϋπόθετε την εγκατάλειψή του, παρομοιάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Μαραντζίδης.

«Ο Τσαουσέσκου ήταν ο μόνος που είχε νομικά μεταφέρει την ευθύνη και τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών (της Σεκιουριτάτε δηλαδή) υπό τον προσωπικό του έλεγχο και του στενού οικογενειακού του κύκλου.

Στην πράξη ο Τσαουσέσκου παρακολουθούσε όλους εχθρούς και φίλους του καθεστώτος, συνεργάτες και στελέχη της ηγεσίας του κόμματος», εκτιμά ο γνωστός καθηγητής και προσθέτει: «Όποιος πιστεύει ότι ελέγχοντας τα πάντα και τους πάντες μπορεί να αποφύγει την νέμεση της ιστορίας, αυταπάται. Αργά ή γρήγορα αυτή θα έρθει».

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Μαραντζίδης: «Μια ιστορία που ίσως διδάσκει: ξέρεις γιατί ο Τσαουσέσκου ήταν ο μόνος στην Ανατολική Ευρώπη όταν έπεσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα που είχε τέτοιο δραματικό τέλος, ενώ οι άλλοι ακόμη κι Γιαρουζέλσκι ή ο Χόνεκερ απλώς πήγαν στην άκρη;

Γιατί ο Τσαουσέσκου ήταν ο μόνος που είχε νομικά μεταφέρει την ευθύνη και τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών (της Σεκιουριτάτε δηλαδή) υπό τον προσωπικό του έλεγχο και του στενού οικογενειακού του κύκλου. Στην πράξη ο Τσαουσέσκου παρακολουθούσε όλους εχθρούς και φίλους του καθεστώτος, συνεργάτες και στελέχη της ηγεσίας του κόμματος.

Όταν ήρθε το τέλος, όλοι ήξεραν ότι κάθε ομαλή μετάβαση προϋπέθετε την εγκατάλειψη αυτού του τύπου. Όποιος πιστεύει ότι ελέγχοντας τα πάντα και τους πάντες μπορεί να αποφύγει την νέμεση της ιστορίας, αυταπάται. Αργά ή γρήγορα αυτή θα έρθει»  (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/n-maratzidis-gia-ypoklopes-me-ton-tsaouseskou-moiazei-o-mitsotakis/).

 

O οργισμένος ολιγάρχης, η επίσκεψη στο Μαξίμου, η συζήτηση σε βαρύ κλίμα και ο Λαυρέντι Μπέρια. Καταστάσεις που θυμίζουν «Σοβιετική Ένωση». 

Το Σάββατο το πρωί, η «βαριά» φιγούρα του επιχειρηματία, φίλου και -μέχρι τώρα- «ανθρώπου-του-πρωθυπουργού» Κ.Μητσοτάκη, διάβαινε το κατώφλι του Μαξίμου. Είχε κληθεί για «κατ’ιδίαν» ενημέρωση.

Πάντα μαυροντυμένος, δεν είχε όρεξη για αστεία: Δεν ήταν μόνο το ότι τον κοιτούσαν ακόμα και οι άνθρωποί του με ένα ερωτηματικό στα μάτια τους, όταν έμαθαν -και μετά έμαθαν όλοι οι Έλληνες- ότι τον παρακολουθούσαν οι «δικοί του», ήταν η απορία «Γιατί και εμένα;».

Απλά δεν ξέρει ότι οι παρακολουθήσεις «ξεκινούν» από τους «φίλους» για τις «περίεργες» κυβερνήσεις -δεν θα πούμε για τα «καθεστώτα» για να μην παρεξηγηθούμε. Νόμιζε ότι επειδή ήταν πανίσχυρος, ήταν και «εκτός ραντάρ».

Αν διάβαζε την ιστορία του επικεφαλής της σοβιετικής NKVD, Λαυρέντι Μπέρια (φωτό) θα γνώριζε ότι το μεγαλύτερο δίκτυο παρακολουθήσεων της ιστορίας, αυτό των μπολσεβίκων και της σοβιετικής κυβέρνησης, ξεκινούσε από την… κυβέρνηση και τους τότε οπαδούς και στελέχη της: Οι Μολότοφ και Μαλένκοφ πιστοποιούν ότι το Πολιτική Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής και όλα τα μέλη της Σοβιετικής κυβέρνησης ήταν υπό στενή παρακολούθηση του Μπέρια.

Το πιστοποιεί και ο Σέργκο Μπέρια, γιος του Λαυρέντι. Το κακό με τους οι Έλληνες ολιγάρχες επειδή είναι πανίσχυροι, νομίζουν ότι ελέγχουν τους κυβερνήτες -κατά βάση γιατί οι κυβερνήτες είναι διεφθαρμένοι- αλλά δεν είναι έτσι. Η διεφθαρμένη εξουσία, ακριβώς από τους «φίλους» ξεκινά τις παρακολουθήσεις γιατί «είναι ανασφαλής εκ γενετής». Και μετά αρχίζουν οι γκρίνιες των «φίλων», όπως συμβαίνει στους απατημένους.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης και των «εξηγήσεων; Θα τα διαπιστώσουμε σύντομα πόσο πειστικός ήταν ο Κ.Μητσοτάκης. Απλά το να πούμε ότι η συζήτηση έγινε σε «βαρύ κλίμα». Για την ώρα, ο «απατημένος» ρίχνει πέτρες στα παράθυρα του Μαξίμου… Το αστείο είναι ότι τώρα ανακαλύπτουν την «φθορά»!

Το ότι η ΝΔ έπεσε κάτω από το 30% τον Μάρτιο του 2021 μ.Χ., όπως μόνο το pronews.gr είχε μεταδώσει (και θα το διαπιστώσετε στις εκλογές) δεν το κατάλαβαν ποτέ. Τώρα που κατάλαβαν ότι το επιτελικό κράτος είναι ενίοτε «ζαβολιάρικο» ανακάλυψαν και την «φθορά» (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/o-orgismenos-oligarxis-i-episkepsi-sto-maksimou-i-syzitisi-se-vary-klima-kai-o-layrenti-mperia/).


Ο Μητσοτάκης και «οι ζωές των άλλων»

Ποιος το περίμενε; Οι Μένουμε Ευρώπη, οι θιασώτες του ΝΑΙ, οι φιλελεύθεροι άριστοι, πήραν την κυβέρνηση και κατάφεραν μέσα σε τρία μόλις χρόνια να μας κάνουν Ανατολική Γερμανία. Ούτε η Στάζι δεν είχε στήσει τέτοιο σύστημα παρακολούθησης.

Βέβαια ο κ. Μητσοτάκης, χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε ότι δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιεί το Predator. Ιδού: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator. Δεν το γνωρίζω (από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις).

Και πρέπει να το μάθουμε. Δεν είμαστε σίγουροι ποιος μπορεί να διακινεί αυτά τα κέντρα. Αυτό για το οποίο είμαστε απολύτως βέβαιοι, είναι ότι η ΕΥΠ δεν ήταν αυτή. Kαι προφανώς εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη».

Ελάτε όμως να δούμε τα δεδομένα. Πρώτο-πρώτο ήταν το εργαστήριο Citizen Lab που είπε ότι το λογισμικό Predator το χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο κυβερνητικοί φορείς. Δεν έχει δει ποτέ κάτι διαφορετικό. Και η Google στη συνέχεια είπε το ίδιο. Αλλά και η Pega τόνισε ότι μόνο κρατικοί φορείς χρησιμοποιούν αυτά τα λογιστικά. Και η ίδια η Intellexa που έφερε το Predator στην Ελλάδα αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης λέει πως δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζει οκ, αλλά δεν ενδιαφέρεται και να μάθει αφού δεν έχει κάνει τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή. Τόσους μήνες τρέχει η υπόθεση και δεν έγινε ο παραμικρός έλεγχος στην εταιρία. Ο (στον ΑΝΤ1) κάθιδρος και πανικόβλητος κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα. Και 

 

Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα; Ποιος είπε πως δεν έχουμε πλέον ελπίδα και πως όλα τελείωσαν στην Ελλάδα; ΤΙΠΟΤΑ δεν τελείωσε. Τα παιδιά του Χριστού στέκουν ολόρθα. Δες… ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΉ:

– Προσευχή;

– Κοιτάξτε, δέν μοῦ ἀρέσουν τά ἀστεῖα πρωΐ-πρωΐ.

– Γιατί ἀστεῖο, κύριε; Κάθε πρωΐ δέν κάνουμε προσευχή πρίν νά μποῦμε στίς τάξεις;

Ἀφοῦ σήμερα ἔβρεχε καί δέν κάναμε ἔξω, γιατί νά μήν κάνουμε στήν τάξη;

– Ἄλλο ἔξω καί ἄλλο στήν τάξη. Δέν ἐπιτρέπεται ἀπό τόν νόμο.

– Δέν ἐπιτρέπεται ἡ προσευχή; Ἔξω ἐπιτρέπεται καί μέσα ἀπαγορεύεται; Τί νόμος εἶναι αὐτός;

– Ἐμεῖς θά κάνουμε προσευχή. Ἄν δέν θέλετε, ἐσεῖς μπορεῖτε νά μήν συμμετέχετε.

Σύσσωμη ἡ τάξη σηκώθηκε ὄρθια. Ἄρχισε ἕνας στήν ἀρχή καί μία-μία ἑνώνονταν οἱ φωνές ὥσπου κατέληξαν σέ μία ὁμοβροντία: «Ἅγιος ὁ Θεός, Ἅγιος ἰσχυρός…». Δέν ἔλειψε κανείς. Δέν προβληματίστηκε οὔτε ἕνας γιά τά σχόλια τοῦ καθηγητῆ ἤ γιά τήν βαθμολογία.

Τό περιστατικό συνέβη σέ Λύκειο τῆς περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Εὖγε σέ ὅλο τό τμῆμα. Μία σπίθα χρειάζεται γιά νά ἀνάψει ἡ πυρκαγιά. Κι ἀπ’ ὅτι φαίνεται αὐτή ἡ σπίθα κρατιέται ἀκόμη ἀναμμένη στίς καρδιές κάποιων νέων, κάποιων 16χρονων παιδιῶν.

Δέν διαδηλώνουν στούς δρόμους, δέν πετροβολοῦν, δέν σπάζουν, ἀλλά ἐντούτοις ἐπαναστατοῦν. Ἀπαιτοῦν μέ τή στάση τους νά μήν ἰσοπεδωθοῦν τά πάντα στήν πατρίδα μας. Μια ἐλπίδα κι ἕνα στήριγμα ἀπέμεινε στίς καρδιές τους, ἡ πίστη στόν Θεό. Κι αὐτό δέν τό διαπραγματεύονται (https://balsamopsyxhs.gr/2022/10/10/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%cf%80%ce%b5-%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%ad%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%bb%ce%ad%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b1/)…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου