Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΤΑΥΡΟ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΤΑΥΡΟ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό στο Αρχαίο και ένδοξο νησί της Κρήτης στην πολύ Αρχαιά Εποχή υπήρχε ένας βασιλιάς με το όνομα Μίνωας. Αυτός ζήτησε από τον Ποσειδώνα να του δώσει την εξουσία με ένα μεγάλο σημάδι από την θάλασσα και αυτός θα του το πρόσφερε σαν θυσία.

Πραγματικά ο Ποσειδώνας ταρακούνησε την θάλασσά και από αυτή αναδύθηκε ένας μεγάλος και εντυπωσιακός μαύρος ταύρος, τον οποίο θαύμασε και ο ίδιος ο Μίνωας και μόλις τον είδε δεν θέλησε να τον θυσιάσει και θυσίασε στην θέση του άλλο ταύρο.

Τότε ο Ποσειδώνας θύμωσε και έκανε την σύζυγο του Μίνωα, την μάγισσα Πασιφάη, να ερωτευτεί τον ταύρο και με την βοήθεια του Δαίδαλου, αυτή κατάφερε να ενωθεί με τον ταύρο αυτό και από την τρομερή αυτή ένωση γεννήθηκε το τέρας του Μινώταυρου, το οποίο ήταν μίσος άνθρωπος, μίσος ταύρος και τρέφονταν με ανθρώπινη σάρκα και ο Μίνωας για τον λόγο αυτό τον έκλεισε στον λαβύρινθο.

Όμως πολλοί λένε ότι στην πραγματικότητα ο Ταύρος ήταν ένας άγριος, βιός και σκληρός στρατηγός και αρχηγός των μισθοφόρων με το όνομα Ταύρος που ήρθε από την θάλασσα με καράβια και βοήθησε με τον στρατό του να υπερισχύσει των αδερφών του και να γίνει ο ένας και μοναδικός ηγέτης όλης της Κρήτης.

Αυτός λέγεται πως είχε παράνομες εξωσυζυγικές σχέσεις με την σύζυγο του Μίνωα και από αυτές γεννήθηκε ένα φυσιολογικό παιδί ο Αστέριος, ο οποίος ήταν ένα φυσιολογικό παιδί, το οποίο αν και είχε αναγνωριστεί ως νόμιμο παιδί του Μίνωα έμοιαζε πολύ με τον στρατηγό Ταύρο και για τον λόγο αυτό πήρε το όνομα Μινώταυρος και όχι επειδή ήταν το τέρας κατά το ήμισυ ταύρος και κατά το ήμισυ άνθρωπος του Μίνωα.

Αυτός όταν μεγάλωσε λόγω της κακομεταχείρισης του από τον Μίνωα λόγω της ντροπής που ένιωθε για αυτόν έφυγε στα βουνά και κρύφτηκε σε μία σπηλιά οπού έζησε σκοτώνοντας και ληστεύοντας τους περαστικούς και όχι τρώγοντας τους και έγινε πολύ βίαιος και ανεξέλεγκτος λόγω του άγριου χαρακτήρα του.

Σύντομα ήρθε από την Αθηνά ο Θησέας, ο οποίος είχε σκοπό να ελευθερώσει τους συμπολίτες του που έρχονταν ως προσφορά στην Κρήτη για ανθρωποθυσία και σε αυτό βοηθήθηκε από την Αριάδνη με τον μίτο της, την κορη του Μίνωα.

Ο Θησέας κατάφερε να νικήσει τον στρατηγό Ταύρο σε μονομαχία και να ελευθερώσει τους Αθηναίους και μετέπειτα τον σκότωσε σε μάχη, ενώ παράλληλα κατ΄ απαίτηση του Μίνωα εξόντωσε και τον Μινώταυρο/Αστέριο και απάλλαξε τον κόσμο από την κακία αυτών των δύο.

Με τον τρόπο αυτό η Αθήνα απελευθερώθηκε από την τυραννία του Ταύρου και του Μινώταυρου και η Αθήνα μεγαλούργησε υπό  την ηγεσία του Θησέα, ενώ αργότερα με την έκρηξη του Ηφαίστειου της Θήρας η Μινωική Αυτοκρατορία κατέρρευσε και λίγο αργότερα καταλήφθηκε από τους Μυκηναίους.

{Βέβαια, σύμφωνα με την παραδοσιακή εκδοχή του μύθου και όχι την πιο ευημεριστή και ορθολογική ο Ταύρος ήταν ένας κανονικός Ταύρος που εξόντωσε ο Θησέας στον Μαραθώνα και τον οποίο είχε αιχμαλωτίσει παλαιοτέρα ο Ηρακλής.

Ο δε Μινώταυρος στον παραδοσιακό μύθο ήταν ένα υβριδικό τέρας ανθρώπου και ταύρου και το οποίο εξόντωσε ο Θησέας μέσα στον Λαβύρινθο και όχι σε μία σπηλιά με την βοήθεια της Αριάδνης και ελευθέρωσε τους δεκατέσσερις Αθηναίος νέους που κάθε εφτά χρονιά στελνόταν στην Αθήνα για να τους φάει ο Μινώταυρος}.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, από το ηρωικό νησί της Κρήτης προήλθε ένας ικανός και πολύ γνωστός Έλληνας πρωθυπουργός, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος μαζί με τον βασιλιά Γεώργιο τον Α΄ και τον διάδοχο Κωνσταντίνο στους Βαλκανικούς Πολέμους και την ικανή ηγεσία στον τομέα τους κατάφεραν σχεδόν να απελευθερώσουν την Ελλάδα και να υλοποιήσουν την «Μεγάλη Ιδέα» για κάποιο χρονικό διάστημα.

Όμως από την γενιά του Βενιζέλου προήλθε ένας αδίστακτος πολιτικός, ο οποίος επειδή ο πάππους του είχε παντρευτεί μία από τις αδερφές του Βενιζέλου, ως μικρανεψιός του, διεκδίκησε με πολύ άσχημο τρόπο και «ντρόπιασε» την κληρονομιά του. Αυτός ο ανήλεης και κακός πολιτικός, απάνθρωπος, βίαιος και άγριος σαν ταύρος με ζωώδη ένστικτα ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (http://alophx.blogspot.com/2021/03/blog-post_22.html, http://alophx.blogspot.com/2022/08/1920-2022.html, http://alophx.blogspot.com/2021/05/blog-post.html).

{Και όπως ο Ταύρος του Μίνωα ή της Κρήτης έφτασε σε αυτή και επιβλήθηκε χάρις στην δύναμη του Ποσειδώνα ως τιμωρία για την ασέβεια του Μίνωα, ο Κωνσταντίνος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθαν με την οικονομική και πολιτική στήριξη της Γερμανίας κυρίως, αλλά και των ΗΠΑ, ενώ ο δεύτερος (Κουλής) ήταν η ισόβια ντροπή/τιμωρία του πρώτου (Κωνσταντίνου Μητσοτάκη)}.

Στην Κατοχή σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών συνεργάστηκε με τους Γερμανούς ως δωσίλογος και άλλαξε στρατόπεδο όταν είδε που πήγαινε η κατάσταση του πολέμου, παρόλο που και μεταπολεμικά υποστήριξε και έλαβε στήριξη από την Γερμανία, προωθώντας την παραγραφή των εγκλημάτων πολέμου των Γερμανών στην Ελλάδα, αλλά και υπερασπίζοντας πολλούς από αυτούς ως μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκες.

Ήταν δε και μάρτυρας υπεράσπισης των Ναζί εγκληματιών πολέμου Κατοχή ο βουλευτής Χανίων και μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και υπερασπίστηκε τους εγκληματίες και δολοφόνους στρατηγούς της Βέρμαχτ Όσβαλντ Μπρόινερ και Φρίντριχ-Βίλχελμ Μίλερ λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να τους επιβληθεί η θανατική ποινή για τους φόνους, τις αρπάγες και τα εγκλήματα τους.

{Ο δε Ιωάννης Βουλπιώτης ήταν μέλος της Siemens και αναμεμειγμένος σε πολλά σκάνδαλα της (και πράκτορας των  Γερμανών) και με την βοήθεια της Γερμανικής αυτής εταιρίας γλίτωσε την δικαιοσύνη, όπως ακριβώς και ο Χριστόφορος στις μέρες μας.

Εκτός αυτών οι Γερμανοί φρόντισαν να πουλήσουν και ότι είχε αποδειχθεί αντιπαραγωγικό και είχε σχεδόν αχρηστεύει στην Ελλάδα, όπως λόγου χάρη τα φωτοβολταικά πάρκα ή τις ανεμογεννήτριες, τις οποίες οι Ελληνίδες αγοράσαν με ξεπουλημένες στους Γερμανούς κυβερνήσεις και έκλεισαν προδοτικά για να δικαιολογήσουν την πράξη τους τα ορυχεία λιγνίτη ως δήθεν «ασύμφορα και εχθρικά προς το περιβάλλον».

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η Siemens συνεργάζεται συχνά με την Deutschemark σε κάθε βρομοδουλειά σε πάρλες χώρες, όπως και στην πατρίδα μας, π.χ.  στο σκάνδαλο της Siemens, της Vodafone, στην προσπάθεια να εξαγοράσουν την Εθνική Τράπεζα κ.λ.π.

Και όπως ο Γιάχμαρ Σαχτ, ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας του Χίτλερ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συντόνισε την αρπαγή των περιουσιών και της γης των κατεχομένων από την Γερμανία λαών με την βία και μέσω της Βέρμαχτ, το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας της Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ(στερ) Σόιμπλε μέσω των παράνομων και κατοχικών μνημονίων.

Οι Γερμανοί στις κατεχόμενες χώρες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (π.χ. Βέλγιο, Πολωνία), χρησιμοποιούσαν κατοχικά μάρκα (πληθωριστικά που ανέβασαν τις τιμές τότε κατακόρυφα στην Ελλάδα, όπως κάνει ακριβώς στις μέρες το ευρώ), που εκδίδαν στις κατεχόμενες χώρες (και ελέγχαν φυσικά οι ίδιοι απολυτά), τα οποία δεν είχαν καμία απολύτως αξία και μέσω αυτών των πλαστών νομισμάτων «πλήρωνες» τις «αγορές» (δηλαδή τις κλοπές και τις άρπαγες τους) σε αυτές.

Αντίστοιχα στις μέρες μας μέσω του ελεγχόμενου από τους Γερμανούς ευρώ, γνωστού και ως του «μεταμφιεσμένου μάρκου» οι Γερμανοί κάνουν τις πληρωμές τους (στους ίδιους και στα αλλά κράτη της ΕΕ) και αρπάζουν τα πλούτη των λαών της ΕΕ μέσω των παντελώς τυραννικών εθνοπροδοτικών, παράνομων και καταδίκων μνημονίων.

Και όπως στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (αλλά και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Μεσοπόλεμο κα τον Ψυχρό Πόλεμο) οι Γερμανοί είχαν δημιουργήσει ακόμα και ταινίες που συκοφαντούσαν τους Έλληνες (άλλους και τους άλλους κατεχομένους λαούς) ως κλέφτες και απατεώνες, το ίδιο κάνουν στις μέρες μας μας μέσω γνωστών κίτρινων εθνικιστικών/ναζιστικών φυλλάδων τους σαν την BILD.

(Τους δε μετανάστες την δεκαετία του 1.960 μ.Χ., οι οποίοι πήγαν στην Γερμανία για να βρουν δουλειά λόγω των καταστροφών που προκάλεσαν οι Ναζί, οι Γερμανοί τους έπαιρναν επιλεγμένα, με ρατσιστικά κριτήρια και συνεχείς και εξευτελιστικές υγειονομικές εξετάσεις και καραντίνες, όπως ακριβώς έκαναν και οι Αμερικανοί με τους φτωχούς Έλληνες που ξενιτευτήκαν στις ΗΠΑ λόγω της φτώχειας στην Ελλάδα.

Αλλά και στις μέρες μας πηγαίνουν αθρόα νέοι Έλληνες μετανάστες στην Γερμανία, και πάλι εξαιτίας των Γερμανών, οι οποίοι κατέστρεψαν για άλλη μία φορ αυτήν πατρίδα μας, αυτή την φορά όχι μέσω της άμεσης βάρβαρης στρατιωτικής Κατοχής και κατάκτησης, αλλά μέσω των εξίσου βάρβαρων και «εμμέσων» μνημονίων).

Οι Γερμανοί συνεπείς στην πολιτική τους στις μέρες μας προώθησαν την πλήρη αποβηχανοποίηση της Ελλάδας, όπως ακριβώς έκαναν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ τότε, όπως και στις μέρες μας προσπάθησαν να αρπάξουν και τα Ελληνικά σπίτια και περιουσίες και να εξοντώσουν τους Έλληνες αρπάζοντας (μέσω κατοχής/«εποπτείας λόγω μνημονίων»), την τροφή, ακόμα και την εξουσία στην πολιτική Ελλάδα.

Όπως ακριβώς προσπάθησαν να κάνουν και οι Γερμανικής καταγωγής Γότθοι το 400 μ.Χ., σφετεριζόμενοι τα σπίτια, τις περιουσίες, την εξουσία, την τροφή και την ζωή των Μεσαιωνικών Ελλήνων στην ένδοξή Αυτοκρατορία της Ρωμανίας (http://alophx.blogspot.com/2023/01/400-2023-update.html).

Παράλληλα, προωθήσαν την διαμάχη των Ελλήνων επί Κατοχής σε αριστερούς και δεξιούς προωθώντας τον Ελληνικό Εμφύλιο για την εξουσία λίγο πριν φύγουν οι κατακτητές (όπως και το 1.821 μ.Χ. πριν ακόμα λήξει η Επανάσταση και φύγουν οι Τούρκοι κατακτητές οι Έλληνες άρχισαν εμφύλιους για την εξουσία).

Το ίδιο ακριβώς κάνουν στις μέρες μας οι Γερμανοί χωρίζοντας τους Έλληνες (δεξιούς και αριστερούς, μνησίκακους, αντι μνημονιακούς, ανεμβολίαστους, εμβολιασμένους, Ρωσόφιλους, αντιρώσος κ.λ.π.) και κάνοντας τους να παλεύουν μεταξύ τους αντί να ενωθούν έναντι των Γερμανών/Αμερικάνων/δυτικών κατακτητών, εφαρμόζοντάς πιστά την τακτική «Διαιρεί και βασίλευε».

Αλλά και στα μετέπειτα χρονιά τα ιδιά έπραξαν με τους Γερμανούς πολλοί πρωθυπουργοί της Ελλάδας, παραγράφοντας τα Γερμανικά εγκλήματα πολέμου και τα θέματα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δάνειου.

π.χ. ο Γερμανοτραφής (με τον αδερφό του να είναι και ηγέτης της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας BND) Σημίτης για να μας βάλει με πλαστά στοιχεία στην ΕΕ και το ευρώ, ο ΓΑΠ που ξεπούλησε με τα μνημόνια την πατρίδα μας στους Γερμανούς, ο Τσίπρας που ψευδόμενος στον Ελληνικό λαό ξεπούλησε την πατρίδα μας με δύο ακόμα μνημόνια και το ξεπούλημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, όπως και ο μέχρι τώρα χειρότερος πλήρως Γερμανοτραφής και ξεπουλημένος στην Γερμανία Κούλης.

{Η δε Μαρίκα και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγαν για τον Κουλή στην πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός: «Δεν κάνει το παιδί»}.

Υπήρχαν πολλοί πολιτικοί που ήταν μέλη ή έλαβαν μέρος στην Τρίμερη Επιτροπή, την Μπίλντενμπεργκ, όπως π.χ. ο Παναγιώτης Πιπινέλης (Υπουργός Εξωτερικών επί χούντας του Παπαδοπούλου και θιασώτης και αυτός της αμνήστευσης των Ναζί εγκληματιών πολέμου στην Ελλάδα) και μετέπειτα η Διαμαντοπούλου, ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, ο Κούλης κ.λ.π.}.

Διέπρεψε στην αποστασία των Ιουλιανών του 1.965 μ.Χ. με την Ένωση Κέντρου προδίδοντας τον πολιτικοί μέντορα του Γεώργιο Παπανδρέου τον Πρεσβύτερο υπέρ του βασιλιά (και συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις αποστασίας ως Υπουργός για κάποιο χρονικό διάστημα), ύστερα από την οποία κατάφευγε στην Τουρκιά, με την οποί ο ίδιος και η οικογένεια του έχει άριστες σχέσεις ως τις μέρες μας και θέλει να μοιραστεί το Αιγαίο μαζί τους (λες και το Αιγαίο ανήκει σε αυτούς και όχι στον Ελληνικό λαό-https://www.triklopodia.gr/%ce%b9%cf%89%ce%b1%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%83-%ce%bc%ce%b7%cf%80%cf%89%cf%83-%cf%84%ce%bf-%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b5/).

{Έτσι, όπως ο στρατηγός Ταύρος βοήθησε τον βασιλιά Μίνωα να εξοντώσει τους εχθρούς του και επέβαλε ένα τυραννικό καθεστώς δίνοντας μεγάλη αλαζονεία και κακία προς όλους τους Έλληνες και κυρίως προς τους Αθηναίους, έτσι και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βοήθησε τον βασιλιά Κωνσταντίνο τον Β’ με την αποστασία του να ρίξει στην ουσία την δημοκρατία και να φέρει την χούντα των δικτατορών, χάρις στην πολιτική και πολιτειακή ανωμαλία που προκάλεσε με την πράξη του αυτή στην Ελλάδα τα έτη 1.965 μ.Χ.-1.967 μ.Χ. και 1.967 μ.Χ.-1.974 μ.Χ.

Οι κυβερνήσεις της Δυτικής Γερμανίας, προκειμένου να δώσουν δάνεια στην Ελλάδα στον Ψυχρό Πόλεμο και να επιτρέψουν τον Ελληνικό καπνό και τα προϊόντα να εξάγουν σε αυτή (αλλά και μέσω χρηματισμού Ελλήνων πολιτικών), επέβαλαν την αμνήστευση από την πατρίδα μας ναζιστών εγκληματιών πολέμου (π.χ. του Βερντέν) από πολλές Ελληνικές κυβερνήσεις (π.χ. του Γεωργίου Παπανδρέου του Πρεσβυτέρου, του Πλαστήρα, του Καραμανλή, του Παπάγου κ.λ.π.).

Το ίδιο ακριβώς επέβαλαν και οι ΗΠΑ στην πατρίδα μας λόγω του Ψυχρού Πολέμου, θέλοντας να στηρίξουν την Γερμανία έναντι της πατρίδας μας. Λόγω του σκανδάλου του Μέρντεν έπεφταν γροθιές στην Ελληνική Βουλή, όπως ακριβώς συμβαίνει στις μέρες μας στην Τουρκία του Ερντογάν.

Βέβαια, εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι και η βασίλισσά Φρειδερίκη, η σύζυγος του Παύλου, ήταν η εγγονή του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β΄ των Χοεντσόλερν, υπεύθυνου του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και προωθούσε τα γερμανικά συμφέροντα στον άντρα της (όπως και Γερμανίδα βασίλισσα Σοφία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Επίσης, εθνικιστές και αναθεωρητές Γερμανοί ιστορικοί χρηματοδοτήθηκαν από το Γερμανικό κράτος επί Μέρκελ και Σόιμπλε για να αθωώσουν τους Ναζί εγκληματίες και να παραγράφουν παρανόμως τα εγκλήματα των Γερμανών επί Κατοχής στην Ελλάδα, με πιο διαβόητο τον Χανς Ρίχτερ (https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/383067_epimenei-o-rihter-kata-tis-elladas)}.

Επίσης, ο ασεβής (όπως ασεβής ήταν και ο στρατηγός Ταύρος στην Κρήτη) και αντιχριαστιανός Μητσοτάκης υποστήριξε τον Καζαντζάκη και τις αντιχριστιανικές πραμάτειες του και δεν είναι πολύ παράξενο που όλη η οικογένεια του (π.χ. Ντόρα και Κούλης) έχουν μία πολύ εχθρική στάση προς τον Χριστιανισμό.

Στις 23 Απριλίου 1.966 μ.Χ. κατηγορήθηκε από τον βουλευτή Πολυχρονίδη μέσα στην Βουλή ότι τον Γενάρη του 1.944 μ.Χ έλαβε τραπεζική επιταγή ύψους 11,5 χρυσών λιρών κατ' εντολή της γερμανικής υπηρεσίας Militar Verbatung και άρα ήταν μυστικός πράκτορας των Γερμανών. Βουλή απάντησε πως επρόκειτο για δάνειο που έλαβε από φίλο του, λίγο πριν συλληφθεί εκ νέου από τους Γερμανούς, με σκοπό την κάλυψη εξόδων προσωπικής συντήρησης του.

Στις εθνικές εκλογές του 1.974 μ.Χ. έθεσε υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος στον νομό Χανίων χωρίς όμως επιτυχία. Στις 6 Σεπτεμβρίου 1.977 μ.Χ. ίδρυσε το κεντρώο, προσωποπαγές Κόμμα Νεοφιλελευθέρων λαμβάνοντας 1,08 % (δύο έδρες) στις εκλογές του Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Ο ίδιος εξελέγη στο νομό Χανίων και ο Παύλος Βαρδινογιάννης στο νομό Ρεθύμνης.

Το επόμενο έτος διαλύθηκε το Κόμμα Νεοφιλελευθέρων και ο μεν Παύλος Βαρδινογιάννης προσχώρησε στο πατροπαράδοτο Κόμμα Φιλελευθέρων, στο οποίο ηγείτο πλέον ο Νικήτας Βενιζέλος, ο δε Κ. Μητσοτάκης προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση του Καραμανλή για διεύρυνση του κόμματος στον κεντρώο χώρο, αναλαμβάνοντας το υπουργείο Συντονισμού.

Το 1.980 μ.Χ. έγινε Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη έως τις εκλογές του 1.981 μ.Χ. Είναι ο πρώτος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο. Εν συνεχεία διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μέχρι το 1984 μ.Χ.

Την 1η Σεπτεμβρίου του 1.984 μ.Χ. η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον εξέλεξε πρόεδρο του Κόμματος σε διαδοχή του Ευάγγελου Αβέρωφ. Εκείνη την στιγμή θεωρήθηκε ο καταλληλότερος να αντιμετωπίσει τον τότε αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου επειδή διέθετε τα ίδια με τον Παπανδρέου προσόντα και άρα ήταν ο καταλληλότερος για την αντιμετώπιση του.

Ηττήθηκε από τον Παπανδρέου στις εκλογές του 1.985 μ.Χ. και σε αυτές του 1.989 μ.Χ.  Μέσα στο κλίμα πόλωσης που δημιουργήθηκε τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 1.985 μ.Χ., η εφημερίδα Αυριανή της 10ης Μαΐου 1.985 μ.Χ. κυκλοφόρησε με τίτλο «Άνθρωπος των Ναζί ο Κώστας Μητσοτάκης» και μια φωτογραφία που παρουσίαζε τον Μητσοτάκη εν μέσω δυο Γερμανών αξιωματικών των Ες-Ες την περίοδο της κατοχής της Ελλάδας κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Αυριανή υποστήριζε πως οι δύο Γερμανοί ήταν αξιωματικοί των Ες-Ες. Ο Μητσοτάκης δήλωσε «Δεν θυμούμαι την συγκεκριμένη φωτογραφία, αλλά ισχυρισμοί που την συνοδεύουν είναι συκοφαντικοί και κατάπτυστοι».

Στις 16 Μαΐου η εφημερίδα Μεσημβρινή δημοσίευσε συνέντευξη του Ρούμπερτ Κραίσνερ ο οποίος αναγνώρισε τον εαυτό του στην φωτογραφία. Ο Κραίσνερ ανέφερε πως βρέθηκε στην Κρήτη το 1.942 μ.Χ. και ήταν επιλοχίας της Στρατονομίας.

Γνώρισε τον Μητσοτάκη μέσω της Ανθούλας Τσαγράκη την οποία αργότερα παντρεύτηκε, και αυτοί οι δύο τον έφεραν σε επαφή με την Αντίσταση. Για τον άλλο Γερμανό της φωτογραφίας είπε πως ονομαζόταν Τόιφελ και είχε πεθάνει.

Τελικά τον Ιούνιο του 1.985 μ.Χ., η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του συγκέντρωσε ποσοστό 40,84 % έναντι 45,85 % του ΠΑΣΟΚ. Η δεύτερη αυτή ήττα της ΝΔ προκάλεσε εσωκομματικές προστριβές και αμφισβήτηση του Προέδρου της.

Τελικά κατάφερε να εκλεγεί πρωθυπουργός μέσα από την χαώδη πολιτική κατάσταση του 1.989 μ.Χ., η οποία διαδέχτηκε την Οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα 1.989 μ.Χ., όπως και αυτή είχε διδαχτεί την «Κυβέρνησης ειδικού σκοπού» του Τζαννή Τζαννετάκη 1.989 μ.Χ.

{Κάποιοι λένε ότι μπορεί και στις μέρες μας στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα με απλή αναλογική μέσα στο 2023 μ.Χ. (δύο ή τρεις συνολικά) μπορεί να προκύψει όπως το 1.989 μ.Χ. και το 1.965 μ.Χ.-1.967 μ.Χ. στην πολύ πιθανή περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία ενός κόμματος κυβέρνηση ειδικού σκοπού, οικουμενική ή έκτακτης κατάστασης, ειδικά αν ως τότε έχουμε θερμό επεισόδιο ή πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία}.

Ως κυβερνήτης/πρωθυπουργός της Ελλάδας φέρθηκε απολύτως τυραννικά και η θητεία του αμαυρώθηκε από ατέλειωτη πολιτική καταπίεση και μία εκτεταμένη διαφθορά και πολιτική σήψη και ατέλειωτα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα και προσπάθησε να ξεπουλήσει τον πλούτο του Ελληνικού λαού σε Γερμανούς και Αμερικάνους.

{Η πτώση της κυβέρνησης του κ. Κ. Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 1.993 μ.Χ. οφείλεται κατά πολλούς και στην προσπάθειά του να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ. Η επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του 35% του οργανισμού και η εκχώρηση του μάνατζμεντ σε ξένο στρατηγικό επενδυτή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, των συνδικαλιστών, ακόμη και των «γαλάζιων», αλλά κυρίως η σφοδρή εσωκομματική κριτική υπουργών και βουλευτών αποτέλεσαν τροχοπέδη.  Ο πολυσυζητημένος διαγωνισμός που σχεδίαζε με πολλή επιμέλεια ο τότε Υπουργός Οικονομίας κ. Στ. Μάνος δεν ολοκληρώθηκε. Η πτώση της κυβέρνησης έφερε τις πρόωρες εκλογές και ακολούθησαν «νομοτελειακά» η ήττα της ΝΔ και η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία.

Το μόνο που κατάφερε ο κ. Μάνος ήταν να παραχωρηθούν δύο άδειες κινητής τηλεφωνίας έναντι τιμήματος 10 εκατ. ευρώ η καθεμία, ποσόν που χαρακτηρίστηκε από πολλούς «ευτελές». Αναμφίβολα ο ΟΤΕ – μια ΔΕΚΟ-«φιλέτο», όπως την είχε χαρακτηρίσει ο τότε υφυπουργός Οικονομικών (νυν Εξωτερικών) κ. Π. Δούκας – σημάδεψε και προσδιόρισε την πολιτική αντιπαράθεση.

Η ήττα οδήγησε τον κ. Μητσοτάκη να εισαγάγει στο πολιτικό λεξιλόγιο τον όρο «διαπλοκή» και μίλησε για «διαπλεκόμενα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα». Από τις πρώτες ημέρες της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη βασικός στόχος ήταν η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, η οποία αποτέλεσε πεδίο έντονων συγκρούσεων. Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο του τότε Πρωθυπουργού βρήκε πολλούς πολεμίους, ακόμη και εντός της ΝΔ.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ πίστευε ότι θα κατάφερνε να ιδιωτικοποιήσει τον ΟΤΕ, ειδικά μετά την απόφαση της οικουμενικής κυβέρνησης (την 1η Φεβρουαρίου 1990) υπό την πρωθυπουργία του καθηγητή Ξ. Ζολώτα και τη συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη και των Α. Παπανδρέου και Χ. Φλωράκη για την προμήθεια των 470.000 ψηφιακών παροχών.

Η ανάθεση έγινε στις εταιρείες Siemens και Intracom, παρά τις ενστάσεις που όπως λέγεται είχε ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ι. Κεφαλογιάννης, σφοδρός πολέμιος του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Κεφαλογιάννης ποτέ δεν ξέχασε εκείνη την ιστορία και προ οκτώ ετών είχε πει ότι δόθηκε εντολή, αναγκάζοντας τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει ότι «ο Ζολώτας είχε την ευθύνη για τον ειδικότερο χειρισμό».

Η απόφαση για τις δύο άδειες κινητής τηλεφωνίας αποδείχθηκε – όπως λέγεται – βραδυφλεγής βόμβα για την κυβέρνηση, αν και στελέχη του ΟΤΕ εκείνης της εποχής, όπως ο τότε πρόεδρος και γενικός διευθυντής αντιστοίχως, οι κκ. Τ. Μήνης και Κ. Κιουλάφας, υποστήριξαν ότι «η σύμβαση ήταν επωφελής» (https://www.tovima.gr/2008/11/25/archive/pws-epese-o-mitsotakis/)..

Κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του προσπάθησε να εφαρμόσει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που είχε εξαγγείλει. Έτσι, προώθησε διαρθρωτικές αλλαγές με σκοπό την μείωση του δημόσιου τομέα, γεγονός που προκάλεσε οξείες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικών φορέων.

Επίσης προσπάθησε να εφαρμόσει πρόγραμμα απορρύθμισης της οικονομίας από διοικητικούς περιορισμούς και κυβερνητικές παρεμβάσεις κάτι που οδήγησε στην απελευθέρωση του ωραρίου και της κίνησης κεφαλαίων.

Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας υπογράφηκε η σύμβαση για το αθηναϊκό μετρό, οι συμβάσεις για την κινητή τηλεφωνία. Η απόφαση για μετοχοποίηση του ΟΤΕ καθώς και η ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ – Ηρακλής προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Το 1992 μ.Χ. η κυβέρνηση σύναψε συμφωνία με τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο, η οποία προέβλεπε την απόδοση στο Ελληνικό κράτος του μεγαλύτερου μέρους της, επικαλούμενης, «Βασιλικής Περιουσίας» με δυσμενείς όρους για το Ελληνικό κράτος (https://info-war.gr/to-megalo-rififi-mitsotaki-glyxbourgk-sto-tatoi/).

Επί πρωθυπουργίας του η Ελλάδα πέτυχε την είσοδό της στην Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση, έναν Ευρωπαϊκό οργανισμό συνεργασίας για την άμυνα και την ασφάλεια, ενώ τέθηκαν οι βάσεις για την ενιαία νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της ΟΝΕ}.

Ως κυβερνήτης/πρωθυπουργός της Ελλάδας φέρθηκε απολύτως τυραννικά και η θητεία του αμαυρώθηκε από ατέλειωτη πολιτική καταπίεση και μία εκτεταμένη διαφθορά και πολιτική σήψη και ατέλειωτα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα.

Έτσι, σε ένα τέτοιο τεράστιο σκάνδαλο τηλεφωνικών παρακολουθήσεων ενεπλάκη την δεκαετία του ΄90 μ.Χ. ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, πρωθυπουργός εκείνη την εποχή Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Το σκάνδαλο “Μαυρίκη” εκείνη την εποχή ήταν πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και τα λοιπά Μέσα!

Ο Χρήστος Μαυρίκης ήταν ένας υπάλληλος του κρατικού τότε ΟΤΕ και ο οποίος κατά τον Απρίλιο του ΄93 μ.Χ. κατήγγειλε στα ΜΜΕ, πως με κυβερνητική εντολή υπέκλεπτε συνομιλίες πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

Η κυβερνητική εντολή είχε δοθεί από τον στρατηγό Νίκο Γρυλλάκη, άνθρωπο εξ απορρήτων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ο οποίος ήταν πάντα μόνος του στο γραφείο της ΚΥΠ (σημερινής ΕΥΠ), αφού γνώριζε τα κατατόπια, αφού στην ΚΥΠ είχε βρεθεί και το 1.965 μ.Χ., αφού πρώτα είχε υπηρετήσει για δυο χρόνια στο 2ο Γραφείο του Γενικού Επιτελείου Στρατού!

Είχε μεγάλη πείρα στις παρακολουθήσεις, αφού είχε εμπλακεί σε υποκλαπείσες συνομιλίες της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα του 1.966 μ.Χ.(ακόμα και το περιοδικό Guardian δήλωσε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις πράξεις της θυμίζει: «Τις σκοτεινές πρακτικές της θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες της χούντας»-https://www.pronews.gr/pronews-tv/katakeraynonei-o-guardian-tin-kyvernisi-oi-skoteines-praktikes-tis-thymizoun-tis-xeiroteres-imeres-tis-xountas/)!

Για την ιστορία να πούμε, πως στην συνέχεια (1995 μ.Χ.) η υπόθεση μπήκε στο αρχείο από τον τότε Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος εν ονόματι πολιτικής ομαλότητας στην χώρα, ζήτησε την αναστολή των ποινικών διώξεων! Βέβαια τότε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε διαμαρτυρηθεί επειδή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο και έτσι δεν μπόρεσε να αποδείξει την αθωότητα του (;;;;) (https://www.triklopodia.gr/%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%cf%83-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf/).

Όλα αυτά θυμίζουν ένα νέο βρώμικο 1989 μ.Χ., όταν παρακολουθείτο η ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου, η διαρροή φωτογραφιών της συντρόφου του Μιμής, με αποκορύφωμα τα pampers με τα χρήματα για το σπίτι στην Εκάλη, όπου στο Ειδικό Δικαστήριο ο Παπανδρέου δικαιώθηκε (https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/636503/i-akyvernisia-afksanei-katakoryfa-to-politiko-risko-stin-ellada-oi-ypoklopes-tafoplaka-sti-synergasia-nd-pasok).

Την ίδια ακριβώς δηλαδή πολιτική με τον Κούλη ακολουθήσε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σαν πρωθυπουργός, δηλαδή να απειλεί με δυσμενείς μεταθέσεις ανθρώπους και οικογένειες που δεν είχαν την ίδια πολιτική άποψη με τον ίδιο.

Όπως και με απειλές για απολύσεις (τις οποίες έκανε πολλές φορές πράξη), παράλληλα με την χρήση των ακροδεξιών Κένταυρων της ΝΔ (μέλος των οποίων λέγεται πως ήταν ο Βορίδης για κάποιο διάστημα) για τον εκφοβισμό και τον ξυλοδαρμό των πολιτικών του αντιπάλων ή ακόμα και θάνατο σαν την δολοφονία του Τεμπονέρα (http://alophx.blogspot.com/2023/02/blog-post.html).

{Ακριβώς όπως δηλαδή οι μυθικοί Κένταυροι ήταν βίαιοι και βάρβαροι και επέβαλαν τυραννικά την εξουσία τους με την βία και την τρομοκρατία και τον πόλεμο και αρπάζαν την περιούσια των θυμάτων τους, έτσι έκαναν και οι Κένταυροι υπό την ηγεσία του καρεκλοκένταυρου Μητσοτάκη και αρπάζαν εκτός αυτών και την περιουσία των Ελλήνων, ενώ ο ίδιος και το σοι (π.χ. Κούλης, Ντόρα, Μπακογιάννης) του αρπάζαν/έκλεβαν με αδηφάγο, αδίστακτο και παντελώς άπληστο τρόπο την περιουσία των Ελλήνων και την καταβρόχθιζαν (μαζί με το υπόλοιπο ψευτο-Ρωμέικο/γενιά της Μεταπολίτευσης) μαζί με τους Έλληνες πολίτες όπως ο Κρόνος τα παιδιά του.

Ο αυταρχικός, βίαιος, τυραννικός και δικτατορικός Κούλης θυμίζει πολύ τον τυραννικό Αλμπέρτο Φουτζιμόρι του Περού, ενώ μπορεί ο πρώτος να εκδιωχθεί από την εξουσία σαν τον δεύτερο βίαια, αν δεν φύγει μονός του σύντομα μέσω εκλογών.

Οι Έλληνες πολιτικοί πορεύονται με βάση την αποδιδόμενη στον ηγέτη των Ρώσων Μπολσεβίκων Λένιν, φράση «θα συμμαχήσω και με τον διάβολο, αρκεί να νικήσω». Την ίδια φράση είπαν Έλληνες πολιτικοί (αριστεροί και δεξιοί) το είπαν σαν τους Τσίπρα, Ντινόπουλο, Πάγκαλο, Μπακογιάννη, Διαμαντοπούλου, Μπουτάρη, Λεβέντη, Βελόπουλο κ.λ.π.}.

Επίσης, προσπάθησε από τότε να ξεπουλήσει τον εθνικό μας πλούτο στους Γερμανούς και τους Αμερικάνους, όπως και την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας στους Σκοπιανούς με υπόδειξη των παραπάνω δυνάμεων, λέγοντας για το θέμα όπως και ο Κούλης στις μέρες μας: 

«Ποιος θα θυμάται σε δέκα χρονιά το όνομα της Μακεδονίας» (όπως και όταν είπαν οι στρατηγοί στον Χίτλερ ότι καλό είναι να μην εξαφανίσουν τους Εβραίους για να μην έχουν δεθείς αντιδράσεις αυτός απάντησε: «Γιατί τώρα (μετά από είκοσι χρονιά) ποιος θυμάται τους Αρμένιους (και την γενοκτονία τους από τους Τούρκους)»;).

Επίσης ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λέγεται ότι εμπλέκονταν και σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και άρπαζε Αρχαιά ευρήματα από την Ελλάδα (https://tvxs.gr/news/ellada/otan-i-blazaki-anakalypte-arxaiokapilia-sti-syllogi-mitsotaki), τόσο για τον εαυτό του, όσο και για να τα πουλήσει παράνομα σε συλλέκτες Αρχαίων/επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Ακολούθησε μετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο γιος του ή για άλλους ο εγγονός του Κούλης (http://alophx.blogspot.com/2021/09/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post_10.html, http://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/07/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/05/blog-post.html), αφού πολλοί πιστεύουν ότι στην πραγματικότητα αυτός δεν είναι γνήσιος γιος του Μητσοτάκη αλλά νόθος γιος της Ντόρας με τον Τέρη Χρυσό ή/και γιος νόθος του ιδίου του Κωσταντίνου Μητσοτάκη.

Αυτόν τον περιφρονούσε λέγεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης λόγω της νόθας καταγωγής, της κάκιας, της μοχθηρίας, της ανοησίας και της ανικανότητας του  και προτιμούσε για διάδοχο του τις κόρες του και κυρίως την Ντόρα. 

{Όπως ακριβώς και στην Αρχαιά Ελληνική μυθολογία, τόσο ο Ταύρος, ο κανονικός πατέρας του Μινώταυρου, όσο και ο Μίνωας τον περιφρονούσαν και του φέρονταν σκληρά λόγω της νόθας καταγωγής του και ο Μίνωας προτιμούσε στην θέση του την κόρη του και ετεροθαλή αδερφή του Μινώταυρου την Αριάδνη.

Και ο Κούλης επίδειξη μεγάλη κακία έναντι των συμπολιτών του και απέκτησε μία μοχθηρή και βίαιη φύση σαν τον Μινώταυρο, διψώντας με μανιακό, αλαζονικό και σαδιστικό τρόπο να βασανίζει τους συμπολίτες του και να τους εξοντώνει και να κλέβει τις περιουσίες τους (όπως και Μινώταυρος τα θύματα του και τους Αθηναίους νέους, μαζί με τον φόρο υποτέλειας), ζημιώνοντας όμως ακόμα και οι δύο τα ιδιά τους τα κράτη.

Ήταν και οι δύο κερασφόροι (υποδηλώνοντας την κακία και τα ζωώδη τους ένστικτα), ο μεν Μινώταυρος στον μύθο με τα κέρατα ταύρου και ο Κούλης λόγω της διαβολικής κακίας του σαν διαβολικός στην συμπεριφορά Κούλης ο Βεελζεβούλης, όσο και λόγω του γεγονότος ότι όπως λέγεται η σύζυγος του Μάρεβα τον είχε παρατήσει επί χρονιά και στο Παρίσι συζούσε με επιχειρηματίες και καπετάνιους/πλοιοκτήτες, οπότε το κέρατο του Κούλη (το τράγιο) έφτασε ταβάνι.

Και με τον τρόπο αυτό ο Κούλης κατάφερε να εκπληρώσει πλήρως το τραγούδι που λέει: «Πάρε τηλέφωνο τον κερατά, καλύτερα τώρα παρά μετά», μέχρι που λίγο πριν τις εκλογές του 2019 μ.Χ. η Μάρεβα επέστρεψε κατά κάποιους για πολιτικούς λογούς και με οικονομικές παροχές (π.χ. για την Pfizer της οποίας λέγεται ότι ήταν μέλος για πολλά έτη) τάχατες για να δείξει την δήθεν «ενότητα» της μαφιόζικής οικογένειας/φαμίλιας (αλλά Νέρωνα, Βοργία και Καλιγούλα) Μητσοτάκη}.

Στις μέρες μας στην Ελλάδα ο Κούλης πήρε την εξουσία εν μέσω ενός μεγάλου οικονομικού χάους στην Ελλάδα, κοινωνικής αποσάθρωσης και εθνικής προδοσίας με την υπογραφή της δήθεν «συμφωνίας» (στην πραγματικότητα παντελώς άκυρης) «των Πρεσπών», όπως και δύο εθνοπροδοτικών νέων μνημονίων από την προκάτοχο της κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

{"Αν με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ μας έφεραν μνημόνια, με την εν δυνάμει κατάσταση της Credit Suisse τι ¨δώρα¨ μπορεί να μας φέρουν;"}.

Ο ίδιος έχοντας μεγαλώσει με μία Γερμανίδα γκουβερνάντα και έναν πατερά που είχε εξυπηρετήσει τους Γερμανούς στην Κατοχή, είχε την υποστήριξη των Γερμανών αλλά και των Αμερικανών για την άνοδο του στην εξουσία όπως και όλοι οι προκάτοχοι του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας.

Για την εκλογή του στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας κατηγορήθηκε από συνυποψήφιους του για νοθεία και ότι η θέση του ως Προέδρου του κόμματος αυτού, όπως και του πρωθυπουργού στην συνέχεια ήταν πραγματικά άκυρη και μη νόμιμη.

Έκανε  και τα στραβά ματιά στην υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από τον κουμπάρο του Μαρινάκη και επίσης όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σαν πρωθυπουργός, δηλαδή να απειλεί με δυσμενείς μεταθέσεις ανθρώπους και οικογένειες που δεν είχαν την ίδια πολιτική άποψη με τον ίδιο (ή δεν έκαναν τα εκβιαστικά, αντισυνταγματικά και δικτατορικά και παράνομα σκευάσματα του για τον κορωνοιό).

Οι υποσχέσεις του για αναθεώρηση και ακύρωση των «Συμφωνιών των Πρεσπών» σύντομα πετάχτηκαν στα σκουπίδια και αποδείχτηκαν προεκλογικά ψέματα, ενώ ο ίδιος αν και έδωσε «για τα μάτια του κόσμου» κάποια «επιδόματα» στον πάσχοντα Ελληνικό λαό σύντομα τα πήρε πίσω και εφάρμοσε ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική έναντι του λαού του.

Με αφορμή τον κορωνοιό ο Κούλης βρήκε την αφορμή να εγκαθιδρύσει παράνομα και αντισυνταγματικά μία υγειονομική δικτατορία, μία κορωνοχούντα, η οποία παραβίασε τα δικαιώματα όλων των Ελλήνων πολιτών, εγκλείοντας τους παράνομα στα σπίτια τους και κυνήγησε εξίσου παράνομα και αντισυνταγματικά όσους δεν εμβολιάστηκαν με τα σκευάσματα για τον κορωνοιό, για την προώθηση των οποίων ο ίδιος και η οικογένεια του (π.χ. η αδερφή ή κατά άλλους μάνα του Ντόρα) πήρε μίζες από μεγάλες παγκόσμιες φαρμακευτικές εταιρίες (π.χ. την Pfizer), όπως και η νυν διεφθαρμένη Προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Κατέστειλε μία βίαιο και αντισυνταγματικό τρόπο τις διαμαρτυρίες για την τυραννία του, προσπάθησε να επιβάλει εξίσου παράνομα και αντισυνταγματικά υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς, στους άντρες των ΕΜΑΚ και στους ανθρώπους άνω των 60 ετών και τους μεν πρώτους για σχεδόν δύο χρονιά τους είχε υπό αναστολή και στους ηλικιωμένους επέβαλε παράνομο πρόστιμο.

Σε όσους δεν τηρούσαν τα  εν πολλοίς παράνομα μια υπερβολικά και δικτατορικά μέτρα του για το  κορωνοιό, τον φυλάκιζε, του έβαζε πρόστιμο και τον φακέλωνε, όπως και οποίον έκανε πορείες, ενώ απαγόρευσε όσοι ήταν χωρίς μάσκες ή ήταν ανεμβολίαστοι να εισέρχονται χωρίς τεστ στους ναούς, όπως και στον χώρο εργασίας τους, ενώ είχε ήδη γίνει γνωστό ότι τόσο οι εμβολιασμένοι, όσο και οι ανεμβολίαστοι κολλούσαν κορωνοιό και δεν υπήρχε καμία στην ουσία διάφορα μεταξύ τους.

Με επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμύριων ευρώ εξαγόρασε όλα σχεδόν τα ιδιωτικά κανάλια, πέραν των δημοσίων που ως πρωθυπουργός είχε υπό την εξουσία του και επέβαλε στυγνή προπαγάνδα προς το καθεστώς του και συκοφάντησε όσους ήταν ανεμβολίαστοι ως τάχατες «ψεκασμένους», «τρελούς», «ανεύθυνους», «τρομοκράτες» και «τέρατα» και χώρισε στα δύο τον Ελληνικό λαό στρέφοντας τον ένα Έλληνα πολίτη εναντίον του άλλου, εφαρμόζοντας αριστοτεχνικά την στρατηγική του «Διαιρεί και βασίλευε».

Αν και ο ίδιος απαγόρευε στον Ελληνικό λαό να βγει από το σπίτι του ο ίδιος έβγαινε άνετα (για βόλτες και με ποδήλατο με την παρέα του), δεν φόραγε μάσκες όπως έλεγε να κάνουν οι Έλληνες πολίτες και αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούσε όχι μόνο πολιτικούς του αντιπάλους (π.χ. τον Ανδρουλάκη), αλλά και μέλη της κυβέρνησης του, της οικογένειας του, αλλά και εκατοντάδες Έλληνες πολίτες, τους οποίους και φακέλωνε (π.χ. τους ανεμβολίαστους, τους αγωνιστές για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας ή όσους ήταν ενάντια στα μνημόνια λάμβαναν μέρος σε απεργίες).

Ξεπούλησε την ΔΕΗ, το νερό και επί των ημέρων του άρχισε η αύξηση της τιμής των τροφίμων, όπως και του πετρελαίου και της ενέργειας, τρεις ολοκλήρους μήνες πριν ξεκινήσει ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος παρόλο που προσπαθείς να τα φορτώσει όλα σε αυτόν.

Κατέστρεψε τις πατροπαράδοτες σχέσεις μας με την Ρωσία, στέλνοντας χρήματα και όπλα στην Ουκρανία και μην λαμβάνοντας κανένα απολύτως αντάλλαγμα από την Δύση ως γερμανόδουλος και αμερικανόδουλος, ενώ ΄παράλληλα έκανε και κρυφές εθνοπροδοτικές «συμφωνίες» με τον Ερντογάν για το πλήρες ξεπούλημα και συγκυριαρχία του Αιγαίου, προκειμένου να υπογράψει τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Μερίδα των Ελληνικών ΜΜΕ κατηγόρησαν τον Μητσοτάκη για χρηματισμό από την εταιρεία Siemens το 2008 μ.Χ., όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα. Τον Ιούνιο του 2008 δημοσιεύτηκαν στον Ελληνικό Τύπο διάφορα τιμολόγια ηλεκτρονικού εξοπλισμού που βρέθηκαν στην κατοχή του, τα οποία φέρεται να εξοφλήθηκαν μερικές ημέρες μετά από την παρέμβαση εισαγγελέα στην εταιρεία και την κατάθεση μαρτύρων.

Αγόρασε πανάκριβα πεπαλαιωμένες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά από την Γερμανία (οι οποίες ήταν κανονικά για απόσυρσή) με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και με τον τρόπο αυτό προσέφερε ακόμη μία εκδούλευση στους Γερμανούς.

Δήλωσε ότι ήταν κατά του νατιβισμού στην Ελλάδα και με μεγάλο ενθουσιασμό σαν τον προκάτοχο του ζήτησε να έρθουν και να πολιτικογραφηθούν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα για να αλλοιώσει τον πληθυσμό τους και να βρει νέους ψηφοφόρους αφού με τις πολιτικές του έστρεψε εναντίον του όλους τους Έλληνες. 

Η διακυβέρνηση του Κουλή ήταν διαβόητη για την διαφθορά της, τα σκάνδαλα (https://www.avgi.gr/politiki/440602_i-mayri-biblos-ton-skandalon-mias-tetraetias), την υπερβολή, και την βαρβαρότητα της. Η πολιτική του θα κατέληγε (όπως και του Πινοσέτ, του Φουτζιμόρι, του Τσαουτσέσκου και του Μάρκος) τελικά σε απώλεια του βιοπορισμού του λαού του, σε ακραία φτώχεια και μια συντριπτική κρίση χρέους.

Τα μέσα ενημέρωσης φιμώθηκαν (της λίστας Πέτσα) και η βία και η καταπίεση χρησιμοποιήθηκαν κατά της πολιτικής αντιπολίτευσης, μουσουλμάνων, ύποπτων κομμουνιστών, ακόμα και απλών πολιτών. Έγιναν αντισυνταγματικές προσπαθείς να ψηφιστούν παράνομοι νομοί για απαγόρευση κομμάτων όσων κομμάτων μπορούσαν να κόψουν εκλογικά ποσοστά από το κόμμα του (π.χ. του Κασιδιάρη ή του Πολάκης όπως ανέμεναν κάποιοι να κάνει).

Επί ηγεσίας του Κούλη η ΝΔ κατάντησε ένα κόμμα παιδεραστών και βιαστών (π.χ. Νίκος Γεωργιάδης και Μίχος), ενώ και στο θέμα του βιασμού από πλουσιόπαιδα που βίασαν την δις Γεωργίας Μπίκα και αυτά αθωώθηκαν χάρις στον παντελώς διεφθαρμένο Κούλη.

Κατέστρεψε την χώρα, αφού με τις τεράστιες πυρκαγιές και τις πλημύρες τα έτη 2020 μ.Χ., το 2021 μ.Χ., όπως και το 2022 μ.Χ. ήρθε και το δολοφονικό και καταστροφικό ατύχημα στα Τέμπη με σχεδόν κοντά σύμφωνα με αναλυτές στους 100 νεκρούς, για το οποίο ο Κούλης φέρει πλήρη ευθύνη, αφού μέσω πολιτικού μέσου από το κόμμα του ο σταθμάρχης πήρε την θέση αυτή ενώ δεν είχε τα προσόντα και προκάλεσε το τραγικό αυτό δυστύχημα, όπως και το ξεπούλημα της εταιρίας σε άλλες του εξωτερικού και η μη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Το τραγικό αυτό και εγκληματικά δολοφονικό αυτό ατύχημα, μαζί με τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών που είχαν προηγηθεί (αλλά και των φοιτητών στους οποίους προσπάθησε ο Κούλης να επιβάλει παράνομα «πανεπιστημιακή αστυνομία»), οδήγησαν στην οργή της νεολαίας και όλου του Ελληνικού λαού, η οποία είχε συσσωρευτεί ύστερα από τόσο χρόνια καταπίεσης και δικτατορίας, οδηγώντας σε πολιτική αναταραχή για τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων οδήγησαν στην επανάσταση του Ελληνικού λαού το 2023 μ.Χ.

{Και όπως η «γενιά του Πολυτεχνείου» και η «Μεταπολίτευση» ξεκινήσαν τα έτη 1.973 μ.Χ. και 1.974 μ.Χ. αντίστοιχα, είναι ίσως πιθανόν να λήξουν έκαστος τα έτη 2023 μ.Χ. και 2024 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς δύο γενιές μετά την απαρχή τους (50 χρονιά συνολικά με την κάθε γενιά να μέτρα 25 έτη).

Η νεολαία της Ελλάδας εξεγέρθηκε το 2008 μ.Χ. κατά της τότε κυβέρνησης της ΝΔ του Κώστα Καραμάνη με την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς (με συνέπεια την καταβαράθρωση του κόμματος αυτού στις εκλογές που ακολούθησαν).

Αντίστοιχα στις μέρες μας με αφορμή το εγκληματικά δολοφονικό ατύχημα στα Τέμπη η νεολαία ξεσηκώθηκε κατά της χούντας της ΝΔ του τυραννικού/δικτατορικού Κουλή και της κυβέρνησης των αχρηστών του.

Ο δε Κούλης (αλλιώς η κινουμένη συμφορά) φτώχυνε με τις καταστροφικές και εθνοπροδοτικές πολίτικες του τόσο πολύ τους Έλληνες που αυτοί χρειάζονται όπως στην ΕΣΣΔ και στην Ρουμανία του Τσαουτσέσκου κρατικά επιδόματα για να ζήσουν (με πιθανή συνέπεια την καταβαράθρωση του κόμματος αυτού στις εκλογές που θα ακολουθήσουν)}.

Στο τέλος τόσο ο Ταύρος της Κρήτης, όσο και ο Μινώταυρος παρόλη την τυραννία και την καταπίεση τους ηττήθηκαν και εξοντωθήκαν τελικά από τον Θησέα και η Αθήνα και όλη η Ελλάδα, ακόμα και η Κρήτη απελευθερώθηκε από την τυραννία τους και όλοι ζητωκραύγαζαν με την πτώση τους και επιτέλους άρχισε για όλους τους Έλληνες μία εποχή ευημερίας.

Αντίστοιχα και στις μέρες μας το εξίσου βίαιο και τυραννικό σοι του Μητσοτακομπακογιανέικου (https://frikipaideia.org/wiki/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82, https://frikipaideia.org/wiki/%CE%9D%CF%84%CF%8C%CF%81%CE%B1_%CE%9C%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7_%CE%BD%CF%84%CE%B5_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7, https://frikipaideia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7, https://frikipaideia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82, https://frikipaideia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A0%CE%AD%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5_%CE%BF_%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82!!!, https://frikipaideia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85_%CE%92%CE%84), όπου κάνεις δεν αγαπά κανέναν, ούτε φυσικά και τον λαό τους, με σεξουαλικά σκάνδαλα (π.χ. για την καταγωγή του Κούλη ή το κέρατο που κέρδισε από την σύζυγο του, την οποία και παρακολουθούσε με υποκλοπές) και αρπάζουν τον πλούτο και καταστρέφουν τις ζωές των Ελλήνων ή τους σκοτώνουν κυριολεκτικά, π.χ. επί Τεμπονέρα και στα Τέμπη.

{Το 2000 μ.Χ. η BND και η NSA παρακολουθούσαν όπως ισχυρίζεται το VICE DEMANCY χιλιάδες Έλληνες τηλεφωνικά, όπως ακριβώς και ο Κούλης στις μέρες μας παρακολουθούσε χιλιάδες Έλληνες με τηλεφωνικές υποκλοπές.

Στο τέλος ο Κούλης και οι άλλοι όμοιοι του διεφθαρμένοι πολιτικοί να το σκάσει για να μην φυλακή με ελικόπτερο (ή άλλο μέσο) σε άλλη χώρα, καιρίως όπως και ο διεφθαρμένος Ιταλός πρωθυπουργός Κράξι στην Τυνησία παλαιοτέρα}.

{Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο Μητσοτάκης. Έτσι, αντί να αναλάβει τις ευθύνες του είπε σε συνέντευξη του: «Όλοι φταίμε για την τραγωδία στα Τέμπη»! Κατά το «μαζί τα φάγαμε δηλαδή» (https://attikanea.info/%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC/)… και πρότεινε σε ένα θύμα των Τεμπών αντί να λάβει βοήθεια να «βάλει και αυτό πλάτη» (σαν να μην του έφτανε όσα πέρασε) και χασκογελούσε σαν ηλίθιος όπως είναι αντί να απαντήσει στην ερώτηση τι θα έκανε αν η κορη του ήταν στο τραίνο και κτυπούσε}.

Ο μονός τρόπος να πέσουν οι τύραννοι που καταστρέφουν την πατρίδα μας είναι με τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων και τους αγώνες αλλά και την ψήφο τους (αφού πρόωρες εκλογές έκανε και έχασε το 1.993 μ.Χ. με την Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και το 2023 μ.Χ. πρόωρες εκλογές φαίνεται ότι θα κάνει και ο Κούλης.

Και πιθανότατα και αυτός θα τις χάσει και θα παραιτηθεί και αυτός όπως και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν από αυτόν από Πρόεδρος του κόμματος, είτε μόνος του, είτε υπό το βάρος της ήττας και των δελφικών του στο κόμμα), αφού ο Ελληνικός λαός μόνο μπορεί να είναι ο Θησέας με τις υγείες δυνάμεις του έθνους στο πλευρό του (π.χ. στρατό και την Ορθόδοξη Εκκλησία, δηλαδή τους άξιους κληρικούς και τους λαϊκούς).

Και μόνο αυτός μπορεί να διώξει τον σύγχρονο Μινώταυρο, δηλαδή όχι μόνο το παντελώς κακό, άπληστο και διεφθαρμένο Μητσοτακομπακογιανέικο, αλλά σύσσωμο το Ψευτο-Ρωμέικο, δηλαδή όλους τους πολιτικούς και κόμματα της Μεταπολίτευσης που κατέστρεψαν την Ελλάδα. 

Έχει φτάσει η ώρα ο Ελληνικός λαός να βγει από τον λαβύρινθο των μνημονίων, της σκλαβιάς και της υποτέλειας, τόσο από τις διεφθαρμένες ντόπιες οικονομικές και πολίτικες ελίτ που τον καταπιέζουν, όσο και από τις ξένες ακυρώνοντας τα μνημόνια και σταματώντας αυτόν τον άδικο και παράνομο/αντεθνικό «φόρο υποτέλειας» προς τους ξένους (Γερμανούς και Αμερικάνους) για να βρούμε ευημερία.

{Όπως ακριβώς έκανε και στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία και ο Θησέας έκανε σταματώντας τον φόρο υποτέλειας και την αποστολή Αθηναίων νέων στην Κρήτη και η Αθήνα ξαναβρήκε την ελευθερία και την ευημερία της.

Και όπως οι Αθηναίοι νέοι σταμάτησαν να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να μειώνουν τον πληθυσμό της Αθήνας, έτσι και οι νέοι της Ελλάδας να βρουν επιτέλους μία αξιοπρεπή δουλεία στην πατρίδα τους και να μην αναγκάζονται να ξενιτευτούν και να μειώνουν τον πληθυσμό της Ελλάδας και φυσικά να είναι ασφαλείς και να μην πεθάνουν με άδικο και εγκληματικό τρόπο όπως στα Τέμπη από τους εθνοπροδότες πολιτικούς τους.

«Τάπα» στον Ν.Ευαγγελάτο από τον Μ.Καλαϊτζιδάκη για το DNA: «Ούτε ο Μητσοτάκης δέχεται έλεγχο για να μάθουμε τους γονείς του»! Με χιούμορ απάντησε στην περίεργη ερώτηση του παρουσιαστή.

Στην εκπομπή του Ν.Ευαγγελάτου όπου εμφανίστηκε και μίλησε ο Μ.Καλαϊτζιδάκης, ο παρουσιαστής τον ρώτησε το εξής: «Σας κατηγορούν για αιμομιξία, θα δώσετε DNA για να διαπιστωθεί αυτό»; Από την μεριά του ο παλαιοχριστιανός απάντησε με μία ανεκδοτολογικού τύπου προσέγγιση, λέγοντας: «Καλά, και για τον Μητσοτάκη λένε ότι πρέπει να δώσει DNA για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι γονείς του, αλλά δεν δίνει» (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/tapa-ston-n-eyaggelato-apo-ton-palaioxristiano-n-kalaitzidaki-gia-to-dna-oute-o-mitsotakis-dexetai-na-tou-kanoun-elegxo-gia-na-mathoume-tous-goneis-tou/).

Ο Κούλης μπορεί να είναι σαν γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και σαν τον γιο του Θυέστη τον Αίγισθο και οι δύο που είναι μεγάλοι σφετεριστές και τύραννοι να έχουν το ίδιο τέλος και πτώση από την εξουσία}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξή των γεγονότων; Μόνο ο χρόνος θα δείξει και μόνο αν κάνουμε τις σωστές επιλογές ως λαός και μέσω αγώνων και ξεσηκωμών θα μπορέσει να βγάλει την πολυαγαπημένη μας πατρίδα από το τέλμα και να την φέρει εκ νέου σε μία νέα περίοδο ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ

Το ΚΚΕ αποφάσισε τι θα πράξει σε ένα πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας… Πάρτε ένα χάπι VALIUM για τα νεύρα σας και διαβάστε την ανακοίνωση του προδοτικού Κ.Κ.Ε

Όπως αποφασίστηκε στο 19ο συνέδριο του κόμματος (2013 μ.Χ.), «Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας».

Δηλαδή, εάν για παράδειγμα ο Ερντογάν επιτεθεί στον Έβρο ή στο Αιγαίο, το Κ.Κ.Ε έχει δώσει εντολή να δημιουργηθεί κομμουνιστικός στρατός ο οποίος θα πολεμήσει τον εγχώριο καπιταλισμό. Με λίγα λόγια να δημιουργήσει δεύτερο μέτωπο στο εσωτερικό της χώρας, το οποίο θα έχει αντίκτυπο στην εθνική προσπάθεια.

 

Ο.Υ.Α. Αυτά θα συμβούν στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του 2023 μ.Χ.

Μετά την τραγωδία των Τεμπών – που μας έδειξε τι πραγματικά κρύβεται ¨πίσω από την κουρτίνα ¨  – η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια .

– Εκλογές λοιπόν με πρωτοφανή αποχή και ένα ηχηρό μήνυμα – τελεσίγραφο για υπέρβαση. Ζητούμενο, το νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

-Ο Μαργαρίτης Σχοινάς αναλαμβάνει Πρωθυπουργός σε Κυβέρνηση συνεργασίας,  για να μην εισέλθει η χώρα σε παρατεταμένη ακυβερνησία (Μέχρι τις Ευρωεκλογές).

– Εσωστρέφεια στην ΝΔ και νέος Πρόεδρος ο Κώστας Μπακογάννης. Κινήσεις για δημιουργία νέου κόμματος.

– Εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ και ¨νέο κόμμα¨ με Πολάκη , Βαρουφάκη , Λαφαζάνη και άλλους.

– Εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ και αποχώρηση πρωτοκλασάτων στελεχών. Κόντρα Ανδρουλάκη, Καστανίδη και τάσεις διάλυσης.

– Στην Βουλή Δικογραφία για άρση ασυλίας πολιτικών , για την τραγωδία των Τεμπών, και  εν μέσω νέων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

– Νέες κρίσεις σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας . Μεγάλες ανακατατάξεις και στην δικαιοσύνη.

– Δημιουργία νέου πολιτικού φορέα για να εκφραστούν όλες οι πατριωτικές συνιστώσες, με την προσχώρηση και δύων πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ .Κόντρες για την αρχηγία.

-Οι κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες  θα συνεχίσουν ν αυξάνουν τα επιτόκια, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσουν ύφεση, μόνο και μόνο για να πείσουν πως δεν υπάρχει τραπεζική κρίση.

– Οι συστημικές Τράπεζες θα χρειαστούν τελικά νέα  πακέτα δάσωσης για να αποφύγουν την κατάρρευση.  Δυναμικό comeback από μη συστημικές τράπεζες και εκτόξευση του Δημόσιου χρέους.

-Οικονομική διείσδυση και τεχνάσματα με σκοπό την αρπαγή , και της ιδιωτικής περιουσίας, θα προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές.

– Ο λαός θα αναληφθεί ότι η νέα παγιωμένη ακρίβεια, είναι τελικά η νέα μορφή της χρεωκοπίας που βιώνει και που κάποιοι , θέλουν να τον πείσουν ότι είναι πλέον, κανονικότητα. Χρόνια μας πολλά (http://corfiatiko.blogspot.com/2023/03/2023_24.html)!!!

 

«Βάρεσε κανόνι» η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» του Π.Εμφιετζόγλου; – «Όχι» λένε οι υπεύθυνοί της – «Απλά, απλήρωτοι εργαζόμενοι ζήτησαν την πτώχευσή της»! Σε δύσκολη θέση ο 86χρονος εργολάβος - Εκπλειστηριάζονται το ένα μετά το άλλο τα ακίνητα της οικογένειας.

Άσχημα νέα για τον επίδοξο επικεφαλής κόμματος 86χρονο Π.Εμφιετζόγλου καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ η εταιρεία του η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» είναι προ των πυλών της οριστικής πτώχευσης με αιτήσεις εργαζομένων η οποία σε μία περίπτωση σύμφωνα με το νομικό της εκπρόσωπο, αποσύρθηκε (προφανώς οι οικονομικές απαιτήσεις του εργαζόμενου ικανοποιήθηκαν)  και σε μία άλλη αναμένεται απόφαση για το αν θα γίνει δεκτή η αίτηση πτώχευσης της ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. τον ερχόμενο Μάϊο.

Ερωτηματικό είναι πως -και αν- θα μπορέσει να ηγηθεί του πολιτικού μορφώματος που επιχείρησε να δημιουργήσει, παρασέρνοντας και κάποιους αφελείς που πίστευαν ότι διαθέτει την οικονομική ισχύ για να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η πτώχευση της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε, που είχε ζητηθεί στις 19.9.2022 μ.Χ. καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 21.3.23 μ.Χ.

Η κατοικία-μουσείο στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κινδύνευσε το 2011 μ.Χ. με κατάσχεση λόγω μη εξυπηρέτησης προσωπικού δανείου του επικεφαλής της εταιρείας, ενώ το 2014 μ.Χ. η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «έβγαλε στο σφυρί» το διαμέρισμά του στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη. Οι δύο πλειστηριασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν. Πολλά άλλα ακίνητα της οικογένειας έχουν κατασχεθεί και εκπλειστηριαστεί.

Η απάντηση του pronews.gr: Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς διαψεύδουν. Το ότι δεν έχουν πτωχεύσει ακόμα; Αλλά θα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου στις 10 Μαΐου; Δεν απαντούν, όμως, αν κατάσχονται το ένα μετά το άλλο τα ακίνητα της οικογένειας λόγω χρεών…Και όταν δεν μπορείς να διοικήσεις την εταιρεία σου πιστεύεις ότι μπορείς να διοικήσεις την  χώρα (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/varese-kanoni-i-mixaniki-tou-p-emfietzoglou-anaggelthike-i-ptoxeysi-tis/);

 

Τι επιδιώκει η ΕΛΑΣ με την απρόκλητη βία στους διαδηλωτές; Αδιανόητη η κάλυψη της ηγεσίας στους τραμπούκους γερανός της ΕΛΑΣ, αναπτύσσει ταχύτητα και πέφτει πάνω σε κάδους που παρασύρουν διαδηλωτές.

(Ο δε γερανός έμοιαζε πολύ με το φορτηγάκι που δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης από το παρακράτος του Κώστα Καραμανλή-και του Παλατιού και φυσικά των ΗΠΑ-, του ιδρυτή της ΝΔ, ενώ το δεύτερο περιστατικό έγινε επί Κούλη νυν ηγέτη της ΝΔ- http://corfiatiko.blogspot.com/2023/03/blog-post_842.html)!

Επικίνδυνα πλέον παιχνίδια με την δημοκρατία και την ομαλότητα, με την ανοχή αν όχι με την καθοδήγηση του Μαξίμου! Αδιανόητα πράγματα σε κράτος δικαίου. Το ερώτημα είναι τι επιδιώκει η ηγεσία της οδού Κατεχάκη με αυτή τη στρατηγική της. Θέλει τραυματίες, νεκρούς;

Παραλίγο να θρηνούσαμε νεκρό από γερανό της Αστυνομίας στην Ακαδημίας. Θα έπρεπε να έχει πάει ήδη σπίτι του ο… νταής που χτύπησε κοριτσάκι στην Πατησίων, όπως και ο επικεφαλής που διέταξε την επίθεση σε φιλήσυχους διαδηλωτές!

Στην διαδήλωση της Πέμπτης γίναμε μάρτυρες τριών ενεργειών της ΕΛΑΣ που προκαλούν έντονες ανησυχίες για το πού το πάει η Κατεχάκη τις τελευταίες ημέρες. Πρώτον, γερανός της ΕΛΑΣ, αναπτύσσει ταχύτητα και πέφτει πάνω σε κάδους που παρασύρουν διαδηλωτές – από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό και δεν είχαμε τραυματίες. Δεύτερον, στο Σύνταγμα, όπως προκύπτει πεντακάθαρα από βίντεο της «Αυγής», τα ΜΑΤ επιτίθενται απρόκλητα σε φιλήσυχους διαδηλωτές, χωρίς καμία αφορμή, πυροδοτώντας τα επεισόδια.

Τρίτον, στην Πατησίων… νταής (θρασύδειλος που πατά τον όρκο του και παραβιάζει νόμο και κανονισμούς) χτυπά με την ασπίδα του νεαρή κοπέλα, που δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε! Προσοχή, ούτε ο ίδιος, ούτε οι (συνυπεύθυνοι) συνάδελφοί του στο σημείο, συλλαμβάνουν την κοπέλα, απλώς ο… νταής (αλήθεια δεν ντρέπεται τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι και προπαντός ο επικεφαλής τους) τη χτυπά και οι άλλοι κοιτούν!

Τέταρτον, στην Θεσσαλονίκη κουκουλοφόροι εμφανίζονται πίσω από τα ΜΑΤ, ως μέρος δηλαδή της αστυνομικής δύναμης!!! Προσοχή! Αν δεν υπήρχαν τα βίντεο όλα θα είχαν διαψευστεί, όπως γίνεται σε πολλές άλλες περιπτώσεις!

Και τώρα, όμως, που τα βίντεο αποτελούν αδιαμφισβήτητο μάρτυρα, την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο (9 το βράδυ της Πέμπτης), ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! Και Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΡΑΝΟΥ!

Αδιανόητα πράγματα σε κράτος δικαίου. Το ερώτημα είναι τι επιδιώκει η ηγεσία της οδού Κατεχάκη με αυτή τη στρατηγική της. Θέλει τραυματίες, νεκρούς;– δυστυχώς θα μπορούσαν να υπάρξουν από την αδιανόητη συμπεριφορά του οδηγού του γερανού της ΕΛΑΣ!

Έτσι ώστε να φυλορροήσουν οι διαδηλώσεις που καλά κρατούν για τρίτη εβδομάδα, με μαζική συμμετοχή και με τους νέους να δίνουν τον τόνο: Ή με τη βία κατά διαδηλωτών να ικανοποιήσουν την δεξιά πτέρυγα της ΝΔ και την ακροδεξιά, συγκρατώντας κάποιους ψήφους; Επικίνδυνα πλέον παιχνίδια με τη δημοκρατία και την ομαλότητα, με την ανοχή αν όχι με την καθοδήγηση του Μαξίμου!

ΥΓ: Κάτω από την πάνδημη καταδίκη των τραμπούκων της ΕΛΑΣ, ίσως διαταχθεί… ΕΔΕ- γνωρίζετε, αυτό που όλοι οι πολίτες ερμηνεύουν όχι ως Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά ως… Εγώ Δεν Ευθύνομαι (https://attikanea.info/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%AF/)!

 

Αρχίζει η απαγόρευση για τα οικόσιτα ζώα στην Ελλάδα – Τι αποφασίστηκε, ιδού το ΦΕΚ.

Ακόμα μία πικρή δικαίωση… Όπως έχει γραφτεί στο ΕΛ, έχει ξεκινήσει με αφορμή διάφορους παράγοντες, όπως ασθένειες ανθρώπων και πτηνών, η παρέμβαση της εξουσίας ακόμα και στα κοτέτσια!

Στην Βρετανία όσοι διατηρούν κοτόπουλα στον κήπο τους θα πρέπει να τα καταχωρήσουν στην κυβέρνηση σύμφωνα με τους προτεινόμενους νέους κανόνες για την καταπολέμηση της γρίπης των πτηνών.

Δειλά-δειλά υπάρχει κινητικότητα σε αυτό το θέμα και στην Ελλάδα, καθώς περιορίζεται πλέον ο χώρος που θα μπορεί κάποιος να έχει οικόσιτα ζώα αλλά και ο αριθμός αυτών, μεταξύ των άλλων!!! Σε πολλές περιπτώσεις θα χρειάζεται ειδική άδεια!!!

Όπως αναφέρει ΦΕΚ που έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια σε σχέση με την Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή διάφορες διατάξεις «αλλά και τις ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις»: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, την διατήρηση οικόσιτων ζώων και πτηνών ως εξής:

1) Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών εντός των Σχεδίων Πόλεων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας

2) Στους περιφερειακούς συνοικισμούς της ενδοχώρας των παραπάνω πόλεων, με τις προϋποθέσεις ότι δεν χαρακτηρίζονται τουριστικοί και απέχουν τουλάχιστον 400 από την ακτογραμμή, και στις παρυφές της Νεάπολης ως γεωργοκτηνοτροφικής πόλης επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο

(2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, έξι (6) ορνιθοειδών και δύο (2) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους.

3) Στους λοιπούς οικισμούς Νομού (εκτός των τουριστικών) επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, δέκα (10) ορνιθοειδών, τεσσάρων (4) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους, ενός (1) μόνοπλου και ενός (1) χοίρου μέχρι το στάδιο της τελικής πάχυνσης.

4) Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες, ορτύκια.

5) Η διατήρηση ζώων και πτηνών περισσότερων των τριών προαναφερομένων κατηγοριών ΔΕΝ θεωρείται σταυλισμός οικόσιτων ζώων, αλλά μικτή πτηνοκτηνοτροφική εγκατάσταση που θα απαιτεί την έκδοση των απαιτούμενων αδειών.

6) Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών σε τουριστικούς χώρους ή χώρους που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον (παραλιακές περιοχές, αρχαιολογικοί χώροι κ.λ.π.).

7) Για την περίπτωση (2) ο επιτρεπόμενος αριθμός ζώων και πτηνών θα διατηρείται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται πλησιέστερα στην οικία του ιδιοκτήτη ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία.

Για την περίπτωση (3) ο επιτρεπόμενος αριθμός ζώων και πτηνών θα διατηρείται σε κατάλληλες εγκαταστάσεις, οι οποίες θα βρίσκονται πλησιέστερα στην οικία του ιδιοκτήτη ή σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατόν σε απόσταση τριάντα (30) μέτρων για ορνιθοειδή, κονικλοειδή και αιγοπρόβατα και εβδομήντα (70) μέτρων για χοίρους, και ιπποειδή, από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη η τήρηση των αποστάσεων από ευαίσθητες δραστηριότητες, όπως περιγράφονται στο άρθρο 20 «Παράρτημα» του Ν. 4056/2012 μ.Χ.

 

Τρομερές αποκαλύψεις Αναστασιάδη για τον «σκοτεινό» ρόλο Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα. Σεισμός από την αποκάλυψη της εφημερίδας «Εστία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν χάνει ευκαιρία να παριστάνει τον μέγα πατριώτη, που στέκεται σταθερά στο πλευρό της Κύπρου και συντάσσεται στον αγώνα της. Είναι όμως έτσι; Κυριολεκτικά σεισμός θα προκληθεί από τα όσα αποκαλύπτει η «Εστία» για τον ρόλο του πρωθυπουργού.

Και αυτό γιατί ο τέως Πρόεδρος της Κύπρου κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προωθούσε το αίτημα των ΗΠΑ για διακοπή (!) των γεωτρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της ΑΟΖ, προκειμένου να προχωρήσει ο Ελληνοτουρκικός διάλογος!

Για τον ίδιο λόγο προωθούσε την ιδέα της κατασκευής αγωγού αερίου για απ’ ευθείας σύνδεση Ανατολικής Μεσογείου–Τουρκίας, με παράκαμψη της Κύπρου! Με λίγα λόγια ο Μητσοτάκης άλλα λέει, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια, και άλλα κανονίζει κάτω από το τραπέζι. Και μάλιστα όλα όσα συζητάει είναι εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Μάλιστα σύμφωνα με το βιβλίο «7 Προεδρικά Πορτραίτα» του εκδότη Κωστή Χατζηκωστή,  «οι χαρακτηρισμοί Αναστασιάδη εξευτελίζουν την πολιτική αξιότητα του Έλληνα πρωθυπουργού για τα Ελληνοτουρκικά», καθώς «η Κύπρος δεν είναι στις προτεραιότητες της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»! Η απόλυτη παράδοση των εθνικών μας δικαίων για χάρη της… Ελληνοτουρκικής φιλίας, την οποία επιδιώκουν διακαώς οι σύμμαχοι (https://attikanea.info/%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7-%CE%B3%CE%B9/).

 

Ο Θησέας και ο Μινώταυρος των Βρυξελλών.

Η Γερμανική κυβέρνηση, όπως και ο βασιλιάς Μίνωας, είναι μια σοφή κυβέρνηση. Όμως παρά την νίκη του, ο Μίνωας, κατά παρέκκλιση των αρχών και της σοφίας του, επέβαλλε τυραννικούς όρους στους Αθηναίους, υποκύπτοντας και αυτός στον γλυκό πειρασμό της καταδυνάστευσης.

Όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραφε το διάσημο βιβλίο του «Ο Παγκόσμιος Μινώταυρος», αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους «Η Παγκόσμια Ηλεκτρική Σκούπα» συντηρεί την ηγεμονία της με δανεικά, δηλαδή μ’ ένα τσουνάμι χρέους που συνεχίζει έως σήμερα, ακάθεκτο, δεν νομίζω να φανταζόταν ότι πολύ σύντομα η πανουργία της Ιστορίας θα τον καλούσε να αναλάβει, ούτε λίγο ούτε πολύ, το ρόλο του Θησέα έναντι των Βορειοευρωπαίων ηγετών και μάλιστα απέναντι στην πιο ακραία Μινωταυρική εκδοχή τους. Τον Μινώταυρο των Βρυξελλών.

Ως γνωστόν ο Μίνωας ήταν σοφός βασιλιάς. Τόσο σοφός που η σοφία του παρέμεινε παροιμιώδης στην Αρχαιότητα. Ο μύθος αναφέρει πως ο βασιλέας της Κρήτης, είχε νικήσει τους Αθηναίους με τη βοήθεια του Δία, πράγμα που αποδεικνύει ότι είχε το δίκιο με το μέρος του, γιατί ακριβώς αυτό συμβολίζει ο Δίας στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία.

Η γερμανική κυβέρνηση είναι και αυτή μια «σοφή», εξόχως διανοητικοποιημένη και ορθολογική κυβέρνηση. Η ένωση των δυο Γερμανιών ήταν μια δίκαιη πράξη, πάντα με τη βοήθεια του Δία, μεγάλη η χάρη του.

Η γερμανική κυβέρνηση, σε οικονομικό επίπεδο, νίκησε κατά κράτος τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, εγκλωβίζοντας τους στον Λαβύρινθο του κοινού νομίσματος που είναι τόσο αρκετά σκληρό ή τόσο αρκετά μαλακό, ώστε είτε έτσι είτε αλλιώς να εξυπηρετεί την Γερμανία.

Μια χώρα που δεν είναι διατροφικά αυτάρκης χρειάζεται -κατά βάσιν- ένα σκληρό νόμισμα για να μπορεί να προωθεί με σταθερό τρόπο τις εξαγωγές της και να εισάγει πρώτες ύλες και προϊόντα διατροφής.

Μια χώρα, σαν την Ελλάδα,  τουλάχιστον όσο ήταν διατροφικά αυτάρκης, μπορεί απλά να περιορίζει με δασμολογικές πολιτικές τις εισαγωγές της και να «παίζει» με το μαλακό νόμισμα της διευκολύνοντας τις εξαγωγές της.

Αν παράγεις και εξάγεις ντομάτες που εξάγει ο μισός κόσμος κριτήριο εμπορευσιμότητας είναι κατά βάσιν η τιμή του προϊόντος, όσο κι αν προσπαθείς να διαφοροποιηθείς ποιοτικά. Ντομάτα Mercedes ή Wella δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει.

Οπότε, αν εξάγεις Mercedes, δεν χρειάζεσαι ένα «ευλύγιστο» νόμισμα για να προωθήσεις το προϊόν σου. Κάπως έτσι, αν καταφέρεις να εξάγεις τις Mercedes σε σκληρό ευρώ και να εισάγεις ντομάτες από χώρες εκτός ευρώ, έχεις εγκλωβίσει τους ηλίθιους, που δανείζονται αναγκαστικά για να αγοράσουν τις Mersedes σου, αφού τις ντομάτες τους δεν τις αγοράζεις απ’ αυτούς.

Κι’ όσο αυτοί φτωχαίνουν, τόσο εσύ δανείζεσαι με σχεδόν μηδενικά επιτόκια οπότε μαζεύεις όλο το χρήμα, κατά το κοινώς λεγόμενον. Κι άλλο τόσο εσύ τους δανείζεις έτσι ώστε στο τέλος εξαρτώνται αποκλειστικά από σένα. Κάπως έτσι, η Γερμανία με άμεσο ή έμμεσο τρόπο κέρδισε περί τα 80 δις από την ελληνική οικονομική κρίση.

Η Γερμανική κυβέρνηση, όπως και ο βασιλιάς Μίνωας, είναι μια σοφή κυβέρνηση. Όμως παρά την νίκη του, ο Μίνωας, κατά παρέκκλιση των αρχών και της σοφίας του, επέβαλλε τυραννικούς όρους στους Αθηναίους, υποκύπτοντας και αυτός στον γλυκό πειρασμό της καταδυνάστευσης.

Όμως παρά τη νίκη της, η γερμανική κυβέρνηση, κατά παρέκκλιση των αρχών και της σοφίας που θα της επέβαλλε η ήττα της σε δύο παγκόσμιους πολέμους, επέβαλλε τυραννικούς όρους ιδιαίτερα στους λαούς της Νότιας Ευρωζώνης.

Οι Αθηναίοι είχαν την υποχρέωση να στέλνουν κάθε χρόνο εφτά νέους και εφτά νέες στην Κρήτη, και να ρίχνονται βορά σ’ ένα τέρας, μισο-άνθρωπο μισο-ταύρο, που τρεφόταν με ανθρώπινη σάρκα. Το τέρας κατοικούσε σ’ έναν υπόγειο λαβύρινθο και ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Πασιφάης, βασίλισσας της Κρήτης και γυναίκας του Μίνωα.

Και όπως ο Ταύρος στη «συμβολική ψυχολογία» σημαίνει την στρέβλωση, έτσι και ο Μινώταυρος δεν σημαίνει τίποτα άλλο από την στρέβλωση της κυριαρχίας του Μίνωα. Την διεστραμμένη κυριαρχία του Μίνωα. Την κυριαρχία που γίνεται βίτσιο!

Την τυραννική κυριαρχία. Όμως ο Μινώταυρος είναι και παιδί της Πασιφάης. Σαν να λέμε, με άλλα λόγια, πως η τυρρανική κυριαρχία του Μίνωα γεννιέται από την στρέβλωση της Πασιφάης.  Της Πασιφάης ή της Πασι-φάεις; Αυτής που τρώει τα πάντα.

Ο Μίνωας, δηλαδή, ο σοφός βασιλιάς, από την Πασιφάη παρασύρεται και προδίδει της αρχές του. Και η σοφή γερμανική κυβέρνηση από την Πασιφάη του γερμανικού βιομηχανικού-οικονομικού συμπλέγματος παρασύρεται και οδηγείται στην γέννηση του Ευρώ.

Ο βασιλιάς Μίνωας επιβάλλει στους Αθηναίους τέτοιους τυραννικούς όρους ειρήνης που η αδικία τους συμβολίζεται από τους νέους τους προορισμένους να θρέψουν τον Μινώταυρο, ύστερα από επίμονες παραινέσεις, συμβουλές και απαιτήσεις της Πασιφάης.

Βλέπει άραγε κανείς καλύτερο συμβολισμό για τους πιο μορφωμένους νέους μας που μεταναστεύουν σήμερα κατά χιλιάδες στην Γερμανία, τις χιλιάδες αυτοκτονίες ή τα εκατομμύρια των φτωχών και των ανέργων στην πατρίδα μας; Η στρεβλωμένη, τυραννική, κυριαρχία από την εποχή του Μίνωα και της Πασιφάης μέχρι σήμερα, με ανθρώπινη σάρκα τρέφεται.

Όμως ο βασιλιάς, νοιώθει αφάνταστη ντροπή για το τέρας που έχει αποκτήσει η γυναίκα του, γι’ αυτό και το κρύβει από τα μάτια των ανθρώπων. Έχει στη διάθεση του όλα τα media για το πετύχει αυτό. Μεταβιβάζει, ακόμη, με την ψυχαναλυτική σημασία του όρου, τις ενοχές του αυτές στους άλλους, στους  «Αθηναίους», καταγγέλλοντας τους ως αποκλειστικά υπεύθυνους για το χάλι τους.

Προφανώς υπάρχουν και «Αθηναίοι» που είναι Μινωικότεροι του Μίνωα, κινούμενοι και αυτοί από τα ίδια ενοχικά συμπλέγματα ή επειδή έχουν καλές σχέσεις και αλισβερίσια με την «Πασιφάη». Γι΄αυτό άλλωστε έχουν φτιάξει και την “Pasipfai Hellas GMBH” με έδρα το κρατίδιο των Αθηνών.

Ο Μίνωας και η γυναίκα του απωθούν την φρικιαστική αλήθεια : ότι το Ευρώ τους τρέφεται από το χρέος των άλλων χωρών. Γι’ αυτό κλείνουν τον Μινώταυρο τους μέσα στο Λαβύρινθο. Κλείνουν το Μνημόνιο μέσα στην Ευρωζώνη.

Όσο ο καιρός περνάει ο «βασιλιάς» αναγκάζεται να αυξάνει όλο και περισσότερο την απώθηση της σοφίας του, να «τρέφει» την τερατώδη σκέψη του με ψεύτικα κίνητρα, να «τροφοδοτεί» τις βασανιστικές τύψεις του με δικαιολογητικούς συλλογισμούς, που όλο και πιο πολύ τον απομακρύνουν από την ικανότητα του να αναγνωρίσει το λάθος του. 

Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά στην ιστορία του που ακολουθεί αυτό το φαύλο εμμονικό σπιράλ. Η εμμονή, χρόνια τώρα, είναι η ειδοποιός διαφορετικότητα της σκέψης του. Είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Μέχρι ένα σημείο είναι χάρισμα. Από ένα σημείο και μετά είναι καταστροφικός παραλογισμός.

Οι τυραννικοί όροι προς τους «Αθηναίους» έχουν σαν στόχο την απρόσκοπτη τροφοδοσία του τέρατος. Αλλά όπως πάντα συμβαίνει στις ιστορίες, κάποιος Θησέας, αποφασίζει να αναμετρηθεί με τον Μινώταυρο. Να αντιταχθεί, δηλαδή, στην κυριαρχία και να την καταργήσει. Να καταργήσει το Μνημόνιο.

Βέβαια, ο αρχαίος μύθος δεν μας λέει γιατί οι Αθηναίοι δεν έκαναν έναν πόλεμο για να αποτινάξουν το ζυγό του Μίνωα. Ίσως γιατί, εκείνο που θέλει να πει ο μύθος –ανάμεσα στα άλλα- είναι ότι ο πόλεμος δεν θα έκανε τίποτα άλλο παρά να αντικαταστήσει τη μια κυριαρχία από μια άλλη, τη μια στρέβλωση από μία άλλη.

Γι’ αυτό και ο Θησέας φτάνει στην Κρήτη όχι σαν αρχηγός στρατιάς, αλλά σαν μυθικός ήρωας. Ο αγώνας του δηλαδή, είναι κυρίως ψυχολογικής σημασίας. Φτάνει στο νησί σαν προκαθορισμένο θύμα, ενώ δύο κίνδυνοι τον απειλούν. Να αντιμετωπίσει το τέρας, δηλαδή την κυριαρχία του Μίνωα μέσω του Μνημονιακού Μινώταυρου, αλλά και σε περίπτωση νίκης να βρει τον δρόμο που οδηγεί έξω από τον Λαβύρινθο.

Για να συμβεί αυτό, ο Θησέας, ο κάθε Θησέας, θα πρέπει να καταπολεμήσει την κυριαρχία του Μίνωα, όχι με τον δικό του τρόπο της κυριαρχίας, με τον δόλο και το ψέμα, αλλά με την ηρωϊκή του δύναμη. Δηλαδή την ειλικρίνεια και την αγνότητα.

Και αφού ο Μινώταυρος είναι το σύμβολο της στρεβλωμένης δραστηριότητας του Μίνωα που μηδενίζει τη σοφία του, όπως και τα Μνημόνια είναι τα σύμβολα της διεστραμμένης Γερμανικής κυριαρχίας, η πάλη ενάντια σ’ αυτά δεν μπορεί παρά να είναι η προσπάθεια αφύπνισης της σοφίας του βασιλιά που έχει «υπνωτιστεί» από το βίτσιο της κυριαρχίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο Θησέας, ο κάθε Θησέας, έχει ελάχιστες ελπίδες να κερδίσει τη δίκαιη υπόθεση του αν δεν έχει αποτελεσματική βοήθεια από το στρατόπεδο του δυνάστη. Για το αρραγές μέτωπο του δικού του στρατοπέδου δεν συζητάμε καν, αφού αυτό είναι προαπαιτούμενο εκ των ων ουκ άνευ.

Η κόρη του Μίνωα, η Αριάδνη, είναι αυτή που θα προσφέρει τη συμπαράσταση της. Ο Θησέας, ποτέ δεν θα νικήσει τον Μινώταυρο, ούτε θα βρει την έξοδο από τον Λαβύρινθο, αν δεν έχει τη συμπαράσταση της Αριάδνης. Ο μίτος της Αριάδνης θα του επιτρέψει να βρει το δρόμο του, χωρίς να περιπλανηθεί στους λαβυρινθικούς ελιγμούς του ψέματος και της υποκρισίας.

Ο βασιλιάς πρέπει να πεισθεί πως η τυραννική του καταδυνάστευση δεν ταιριάζει με την «σοφία» του. Ο Μινώταυρος που γεννιέται από τις διαστρεμμένης συμβουλές της Πασιφάης, μόνο χάρη στις συμβουλές της Αριάδνης μπορεί να νικηθεί. Οι συμβουλές αυτές είναι το νήμα που θα οδηγήσει τον Θησέα. Και η Αριάδνη, στην περίπτωση μας, δεν είναι άλλη από τον Γερμανικό αλλά και τους άλλους Ευρωπαϊκούς Λαούς. 

Η Αριάδνη θα πιέσει τον Μίνωα, ώστε να προετοιμαστεί ο άθλος του Θησέα. Του κάθε Θησέα. Γιατί πώς μπορεί ο Μίνωας να μείνει αδιάφορος απέναντι στις εκκλήσεις της κόρης του; Ενημερώσαμε λοιπόν την «Αριάδνη» για το δίκαιο του αγώνα μας ή αφεθήκαμε βορά στα media του βασιλιά, για να μην πούμε μάλιστα ότι συχνά-πυκνά, μόνοι μας, υπονομεύσαμε τον αγώνα με τις ενοχικές δηλώσεις μας.

Η αλήθεια είναι ότι κάπου εδώ υπάρχει μια πρόσθετη προϋποθετική λεπτομέρεια, που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα: πρέπει η Αριάδνη να ερωτευτεί τον Θησέα! Αλλά με τούτα και με τ’ άλλα χαϊρια του, είναι ο Θησέας ερωτεύσιμος; Είναι ο Ελληνικός Λαός ερωτεύσιμος; Και ποιός Θησέας που δεν πιστεύει στον εαυτό του είναι εν τέλει ερωτεύσιμος;

Και υπάρχει, έτσι, και κάτι τελευταίο. Η νίκη του ήρωα θα είναι αποφασιστική, αν υπερνικήσει τον προσωπικό του κίνδυνο, αν δηλαδή αφανίσει το τέρας που φωλιάζει και μέσα του. Ο μυθολογικός Θησέας, επιτυγχάνει στο πρώτο μέρος του έργου του.

Σκοτώνει τον Μινώταυρο, αλλά αποτυγχάνει στο δεύτερο και ουσιαστικότερο, ίσως, μέρος του άθλου που αναλαμβάνει. Γι’  αυτό, παρ’  ότι επιστρέφει από την Κρήτη, τα πανιά του καραβιού του είναι μαύρα…και ο πατέρας του θα δώσει το όνομα του σ’ ένα τόσο τραγουδισμένο πέλαγος…Κρίμα δεν είναι (https://www.hereticalideas.gr/2015/03/blog-post_27-8.html);


«Βάρεσε κανόνι» η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» του Π.Εμφιετζόγλου; – «Όχι» λένε οι υπεύθυνοί της – «Απλά, απλήρωτοι εργαζόμενοι ζήτησαν την πτώχευσή της»! Σε δύσκολη θέση ο 86χρονος εργολάβος - Εκπλειστηριάζονται το ένα μετά το άλλο τα ακίνητα της οικογένειας.

Άσχημα νέα για τον επίδοξο επικεφαλής κόμματος 86χρονο Π.Εμφιετζόγλου καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ η εταιρεία του η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» είναι προ των πυλών της οριστικής πτώχευσης με αιτήσεις εργαζομένων η οποία σε μία περίπτωση σύμφωνα με το νομικό της εκπρόσωπο, αποσύρθηκε (προφανώς οι οικονομικές απαιτήσεις του εργαζόμενου ικανοποιήθηκαν)  και σε μία άλλη αναμένεται απόφαση για το αν θα γίνει δεκτή η αίτηση πτώχευσης της ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. τον ερχόμενο Μάϊο.

Ερωτηματικό είναι πως -και αν- θα μπορέσει να ηγηθεί του πολιτικού μορφώματος που επιχείρησε να δημιουργήσει, παρασέρνοντας και κάποιους αφελείς που πίστευαν ότι διαθέτει την οικονομική ισχύ για να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η πτώχευση της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε, που είχε ζητηθεί στις 19.9.2022 μ.Χ. καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 21.3.23 μ.Χ.

Η κατοικία-μουσείο στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κινδύνευσε το 2011 μ.Χ. με κατάσχεση λόγω μη εξυπηρέτησης προσωπικού δανείου του επικεφαλής της εταιρείας, ενώ το 2014 μ.Χ. η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «έβγαλε στο σφυρί» το διαμέρισμά του στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη. Οι δύο πλειστηριασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν. Πολλά άλλα ακίνητα της οικογένειας έχουν κατασχεθεί και εκπλειστηριαστεί.

Η απάντηση του pronews.gr: Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς διαψεύδουν. Το ότι δεν έχουν πτωχεύσει ακόμα; Αλλά θα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου στις 10 Μαΐου; Δεν απαντούν, όμως, αν κατάσχονται το ένα μετά το άλλο τα ακίνητα της οικογένειας λόγω χρεών…Και όταν δεν μπορείς να διοικήσεις την εταιρεία σου πιστεύεις ότι μπορείς να διοικήσεις την  χώρα (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/varese-kanoni-i-mixaniki-tou-p-emfietzoglou-anaggelthike-i-ptoxeysi-tis/);

 

Μεταξύ 5 και 10 Ιουλίου θα έχουμε την νέα κυβέρνηση. Τι θα γίνει από την μέρα που θα διαλυθεί η Βουλή έως τις πρώτες κάλπες του Μαΐου και όλο το χρονοδιάγραμμα έως τις επόμενες, 2 Ιουλίου. Μεταξύ 5 και 10 Ιουλίου θα έχουμε την νέα κυβέρνηση.

Μετά τη χθεσινοβραδινή αναφορά του πρωθυπουργού για το μήνα των εκλογών και με δεδομένο ότι το Μαξίμου έχει «κυκλώσει» την 21η και την 28η του Μαΐου, οι ημερομηνίες κλειδιά μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση έχουν ως εξής:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ: Όλα δείχνουν πως εφόσον επιλεγεί για το στήσιμο της κάλπης η 21η Μαΐου, με αίτημα της κυβέρνησης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαλύσει τη Βουλή αμέσως μετά την Κυριακή του Θωμά, τη Δευτέρα 24 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι ο μόνος υπηρεσιακός υπουργός που ορίζεται είναι ο υπουργός Εσωτερικών και έτσι, δυο μέρες μετά τη διάλυση της Βουλής θα αναλάβει υπηρεσιακός υπουργός στη θέση του Μάκη Βορίδη.

ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: Εφόσον οι εκλογές οριστούν στις 21 Μαΐου, έως τις 2 του μηνός αυτού θα πρέπει να υποβάλλει στην ηλεκτρονική πύλη καταχώρισης υποψηφίων, τους υποψήφιους βουλευτές του, ενώ δυο ημέρες πριν κάθε πολιτικός σχηματισμός θα πρέπει να καταθέσει στον Άρειο Πάγο το όνομά του και το σήμα του.

Στις 5 Μαΐου, της Αγίας Ειρήνης, το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο τι θα αποφασίσει για το «Εθνικό Κόμμα-Έλληνες», πραγματικός αρχηγός του οποίου είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Βάσει του πρόσφατου νόμου, το κόμμα Κασιδιάρη δεν μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές, αυτό βεβαίως θα το κρίνει Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΤΙΜΠΕΪΤ: Δεν υπάρχει περιορισμός, θα αποφασιστούν στην Διακομματική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ: Από την στιγμή που δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, την επομένη των εκλογών, στις 22 Μαΐου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του πρώτου κόμματος.

Σε μάξιμουμ εννέα ημέρες, σε μίνιμουμ τρεις, θα διαπιστωθεί (εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις) πως είναι αδύνατος ο σχηματισμός κυβέρνησης. Αμέσως μετά η Πρόεδρος συγκαλεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία της σε μια ύστατη προσπάθεια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, πράγμα όμως που θεωρείται -και είναι- αδύνατον να συμβεί.

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αμέσως μετά τη διαπίστωση του αδιεξόδου σχηματισμού κυβέρνησης, στα τέλη δηλαδή του Μαΐου, αναλόγως της διάρκειας των διερευνητικών εντολών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορίζει υπηρεσιακό πρωθυπουργό έναν από τους προέδρους των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας και, εν συνεχεία, ορίζεται και ορκίζεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας.

Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ «ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ»: Αμέσως μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα συνεδριάσει η νέα Βουλή, θα εκλέξει προεδρείο και μετά από μια ημέρα θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυσή της! ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Στις 2 Ιουλίου. Με νέο εκλογικό νόμο, αυτό που ψήφισαν οι Μητσοτάκης-Βελόπουλος.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ; Στις 3 Ιουλίου θα δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον αρχηγό του πρώτου κόμματος. Εφόσον έχει αυτοδυναμία θα ορκιστεί αμέσως πρωθυπουργός και θα συγκροτήσει την κυβέρνηση του.

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιζητήσει σύμμαχο κόμμα για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας. Αν υπάρξει αδιέξοδο, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με τις πρώτες κάλπες- εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον δεύτερο και τρίτο αρχηγό, σύσκεψη αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κοκ.

Ποιος όμως θα αναλάβει την ευθύνη τρίτων εκλογών τρεις εβδομάδες μετά, 30 Ιουλίου; Το πλέον πιθανό, σχεδόν σίγουρο, είναι πως στο διάστημα από 5-10 Ιουλίου θα έχουμε τη νέα κυβέρνηση. Αυτοδύναμη ή συνεργασίας θα κρίνει ο λαός (https://www.freepen.gr/2023/03/blog-post_169.html, https://romioitispolis.gr/metaxy-5-kai-10-ioylioy-tha-echoyme-tin-nea-kyvernisi/, https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2023/03/5-10.html)!

 

Η ονοματολογία για τον επόμενο πρωθυπουργό δημιουργεί εσωστρέφεια και καχυποψία στον Κ. Μητσοτάκη. Ο Ανδρουλάκης έχει στο μυαλό του πρόσωπα που θα φέρουν σε αδιέξοδο τον κ. Μητσοτάκη, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

Αναμφίβολα η άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να συμφωνήσει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να τεθούν στην κεφαλή μίας τέτοιας κυβέρνησης.

Άλλο ένα ζήτημα που άνοιξε η στάση Ανδρουλάκη είναι ότι δημιουργεί δεδομένα εσωστρέφειας μέσα στην κυβέρνηση, τη ΝΔ αλλά και ευρύτερα στην Κεντρώα Παράταξη και την Κεντροαριστερά. Ο Ανδρουλάκης έχει στο μυαλό του πρόσωπα που θα φέρουν σε αδιέξοδο τον κ.Μητσοτάκη, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αρνηθεί.

Μάλιστα η ονοματολογία που αναπτύσσεται από στελέχη και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ δημιουργεί εκ των προτέρων πρόβλημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς αρχίζει και βλέπει με καχυποψία κινήσεις και συμπεριφορές στελεχών του.

Ζήτησε από υπουργούς του να στηρίξουν την παράταξη σε αυτή τη δύσκολη φάση και κάποιοι έσπευσαν να μη το κάνουν. Στον απόηχο της πρότασης Ανδρουλάκη για πολιτικό πρόσωπο ως πρωθυπουργός σε συγκυβέρνηση, έχουν ακουστεί ως τώρα πολλά ονόματα.

Τα ...ονόματα Έχει ακουστεί, πρώτα απ’ όλα το όνομα του Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος διατηρεί συμπάθειες στην Νέα Δημοκρατία αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να μην έχει πλέον τις καλύτερες σχέσεις με το σύστημα Μητσοτάκη αλλά έχει πολύ καλή σχέση με τον Αντώνη Σαμαρά που διατηρεί μεγάλο κύκλο επιρροής στην ΝΔ.

Έχει ακουστεί το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία άραγε θα μπορούσε να φέρει αντίρρηση ο ίδιος ο αδερφός της και σημερινός Πρωθυπουργός; Είναι ένα πρόσωπο κεντρώο με φιλελεύθερες θέσεις και μετριοπαθή στάση για τα πράγματα και έχει μεγάλη εμπειρία. Έχει ακουστεί το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία είναι πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να ενώσει τόσο την ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από το γραφείο της ενώ και ο ίδιος την έχει στηρίξει για τον ΟΟΣΑ. Τα δύο αυτά πρόσωπα, εάν τα προτείνει ο Ν. Ανδρουλάκης πραγματικά θα φέρει σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό.

Γι’ αυτό δεν θέλει να αποκαλύψει τις προθέσεις του διότι τα πρόσωπα που σκέφτεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πρόσωπα που έχει πολύ καλές σχέσεις ο κ. Μητσοτάκης. Όπως για παράδειγμα ενός κεντροαριστερού πολιτικού με μεγάλη δημοφιλία και αναγνωρίσιμο απ’ όλους κυβερνητικό έργο…

Έχουν συζητηθεί, όμως, και πρόσωπα διακομματικού χαρακτήρα με καλές σχέσεις με την Ε.Ε και την ΕΚΤ όπως ο Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος μπορεί δημοσίως να διαψεύδει αλλά στο παρασκήνιο θα ήθελε να παίξει έναν τέτοιο ρόλο. Βεβαίως, σε αυτές τις πολιτικές συνθήκες το να υπάρχει ένας «διορισμένος» πρωθυπουργός να αύξανε την αντισυστημική ψήφο και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Εξάλλου, ο ίδιος δεν έχει κάποια χαρακτηριστική δημοφιλία. Στην Νέα Δημοκρατία σκέφτονται ότι όσο και να μην υπάρχει θέμα ηγεσίας, αν φτάσουμε σε αδιέξοδο ακυβερνησίας, τι θα πρέπει να κάνει η παράταξη. Θα σταθεί πίσω από τον αρχηγό με κάθε κόστος ή θα σκεφτεί την χώρα και την κυβερνησιμότητα εν μέσω δύσκολης διεθνούς οικονομικής συγκυρίας (https://www.bankingnews.gr/politiki/articles/670847/i-onomatologia-gia-ton-epomeno-prothypourgo-dimiourgei-esostrefeia-kai-kaxypopsia-ston-k-mitsotaki).


Μυρίζει… τρίτες κάλπες – Δεν φτάνουν τα κουκιά για συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ μετά τις πρώτες εκλογές. Ανοιχτό είναι ακόμη και το ενδεχόμενο για διεξαγωγή ακόμη και τριών εκλογικών αναμετρήσεων, όπως ισχυρίζονται πολλοί στην κυβέρνηση, καθώς η υπόθεση των Τεμπών έχει δημιουργήσει ένα νέο πολιτικό τοπίο με άγνωστες παραμέτρους.

Με βάση τα στοιχεία των επτά δημοσκοπήσεων του Μαρτίου (Marc, GPO, MRB, Metron Analysis, Prorata, Pulse, Alco), ο στόχος της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες δεν είναι πια εφικτός. Άρα, τη συγκεκριμένη στιγμή, πέρα από αφήγημα, η κυβέρνηση πρέπει να βρει και κυβερνητικό εταίρο, αλλιώς είναι αναγκασμένη να πάει ξανά σε εκλογές με την ελπίδα ότι δεν θα έχει συμβεί κάποιο άλλο τραγικό γεγονός στη χώρα και οι πολίτες θα έχουν εκτονώσει την οργή τους στις δύο πρώτες κάλπες.

Με βάση μάλιστα την ημερομηνία των εκλογών, την οποία αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός μέχρι τις 7 Απριλίου (όλα δείχνουν ότι η πρώτη κάλπη θα στηθεί στις 21 ή 28 Μαΐου και η δεύτερη 25 Ιουνίου ή 2 Ιουλίου), η τρίτη κάλπη, εφόσον υπάρξει, θα πάει για μετά το καλοκαίρι, δηλαδή στις αρχές του φθινοπώρου.

Το… στατιστικό λάθος. Μέσα σε αυτή την συγκυρία η υπερδραστηριοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα έχει φέρει μεγάλο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει από τις απώλειες της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις, οι αναλυτές αφήσουν να εννοηθεί ότι το αποτέλεσμα στην πρώτη κάλπη μπορεί να είναι στο όριο του στατιστικού λάθους. Δηλαδή με λίγα λόγια τα δύο κόμματα να τερματίσουν μαζί με πολύ μικρή διαφορά.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι σίγουρο ότι και στην δεύτερη κάλπη το κυβερνών κόμμα θα έχει τα προβλήματά του, με ό,τι σημαίνει αυτό. Με βάση, λοιπόν, αυτή την ανάλυση οι πληροφορίες λένε ότι το σενάριο της τρίτης κάλπης αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές από τη στιγμή που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται για την ώρα απόλυτα στην θέση ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό κάποιον από τους Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Τα τρία σενάρια. Φυσικά – όπως έχει αποδείξει η Ιστορία – όλες αυτές οι δηλώσεις ξεχνιούνται κάτω από την πίεση των γεγονότων και την ανάγκη τού να υπάρξει κυβέρνηση στην χώρα. Αν όμως αυτήν την φορά το ΠΑΣΟΚ – το οποίο στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι είναι το μοναδικό κόμμα με το οποίο θα μπορούσαν να συγκυβερνήσουν – παραμείνει σταθερό στη θέση του, τότε τα σενάρια είναι συγκεκριμένα, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει:

● Να επιλέξει άλλον κυβερνητικό εταίρο, όπως ο Κυριάκος Βελόπουλος.

● Να στηριχτεί στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσουν στην κυβέρνηση μεμονωμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης.

● Να πάει σε τρίτες κάλπες.

Το σενάριο συνεργασίας της Ν.Δ. με την Ελληνική Λύση για την ώρα μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο, αν και στην πολιτική ισχύει η ρήση «ποτέ μην λες ποτέ». Διότι, αν πραγματικά υπάρξει πολιτικό αδιέξοδο, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρει κοινά σημεία με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Σε ότι αφορά το δεύτερο σενάριο – ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί προσωπικά σε κάποιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης –, και εδώ τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Μπορεί στην ΔΕΘ το περασμένο φθινόπωρο ο πρωθυπουργός να είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να εντάξει στην κυβέρνησή του και στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους – κάνοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλήσει για αποστασία –, όμως η συγκυρία τώρα δεν είναι ίδια.

Τα πράγματα τη συγκεκριμένη στιγμή μοιάζουν ιδιαίτερα δύσκολα ακόμα και γι’ αυτούς που στο παρελθόν πολύ θα ήθελαν να σταθούν στο πλευρό του Κυριακή Μητσοτάκη. Όπως ισχυρίζονται στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, κάτι τέτοιο θα το έκαναν μόνο όσοι έχουν αποφασίσει να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και να ενταχθούν στην Ν.Δ. καθώς δεν υπάρχει δρόμος γυρισμού. Ωστόσο την συγκεκριμένη στιγμή, με τη Ν.Δ. να φυλλορροεί, τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνα για μία τέτοια μετακίνηση.

Όλα του γάμου δύσκολα. Γι’ αυτό λοιπόν κάποια κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμάσει την κοινή γνώμη και για την τρίτη κάλπη από τη στιγμή που πλέον τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Το ζήτημα πάντως είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι τρίτες κάλπες θα δώσουν στη Ν.Δ. αυτοδυναμία, καθώς και οι πολίτες μπορεί να εξοργιστούν από την επιμονή της Ν.Δ. να κερδίσει τις εκλογές, ενώ το πολιτικό κλίμα ίσως να έχει επιβαρυνθεί ακόμα πιο πολύ από εξωτερικούς παράγοντες.

Με βάση λοιπόν αυτή τη λογική βουλευτές της Ν.Δ. ζητούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή. Όμως με την απλή αναλογική, για να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση, χρειάζεται 46% – 47% από ένα κόμμα ή περισσότερα.

Έτσι όπως καταγράφονται σήμερα τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ένα τέτοιο άθροισμα προερχόμενο από κόμματα που μπορούν να συνεργαστούν μεταξύ τους – εφόσον το πρώτο και το δεύτερο αποκλείεται να συνεργαστούν – φαίνεται αδύνατο.

Συγκεκριμένα το σενάριο μιας συγκυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ από τις πρώτες εκλογές αδυνατίζει λόγω της πτώσης των ποσοστών και των δυο κομμάτων, των οποίων το άθροισμα είναι αδύνατον να φτάσει στο απαιτούμενο ποσοστό (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%80%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%86%cf%84%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd/).

 

Ψηφιακή ταυτότητα: ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ από όσο νομίζετε.

Υπάρχουν σημαντικά οφέλη από την ύπαρξη μιας αποδεκτής και αναγνωρισμένης ταυτότητας, λένε Μητσοτάκης και Πιερρακάκης! Η κυβέρνηση δεν μπορούσε τόσο καιρό να φτιάξει τον σιδηρόδρομο, θέλει να κάνεις τους Έλληνες ψηφιακούς!!!

Όπως μας λένε, η έννοια της ψηφιακής ταυτότητας επιδιώκεται σε όλο τον κόσμο, από την Αυστραλία μέχρι την Ινδία. Από τα αεροδρόμια μέχρι τα συστήματα μητρώων υγείας, οι τεχνολόγοι και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής με… καλές προθέσεις, όπως λένε, ψηφιοποιούν τις ταυτότητές μας, κάνοντας την σύγχρονη ζωή πιο αποτελεσματική και βελτιωμένη. Είναι όμως έτσι;;; Πόσο επικίνδυνη θα μπορούσε να είναι μια ψηφιακή ταυτότητα;;;

Ας δούμε τι έχει πει σε παλιό του άρθρο ο Brett Solomon, εκτελεστικός διευθυντής της Access Now , μιας ΜΚΟ που φέρεται να υπερασπίζεται τα ψηφιακά δικαιώματα των χρηστών που βρίσκονται σε κίνδυνο σε όλο τον κόσμο. Είναι ο ιδρυτής του RightsCon , ενός ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ψηφιακή εποχή:

Οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να ψηφιοποιήσουν τους πολίτες τους σε μια προσπάθεια να καθολικοποιήσουν τις κρατικές υπηρεσίες, ενώ οι τραπεζικές, ταξιδιωτικές και ασφαλιστικές βιομηχανίες στοχεύουν στην δημιουργία πιο απρόσκοπτων διαδικασιών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο την αποτελεσματικότητα και το μερίδιο αγοράς. Σε μέρη όπως η Συρία και η Ιορδανία, οι πρόσφυγες συχνά εκτοπίζονται χωρίς ταυτότητα. Δίνοντάς τους αποδείξεις για το ποιοι είναι μπορεί να βελτιώσει την εγκατάσταση, την οικονομική ασφάλεια και τις προοπτικές εργασίας τους σε ξένες χώρες.

Όμως, ως κάποιος που έχει παρακολουθήσει τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους της τεχνολογίας για τις ανθρώπινες ελευθερίες τα τελευταία δέκα χρόνια, είμαι πεπεισμένος ότι η ψηφιακή ταυτότητα ενέχει έναν από τους σοβαρότερους κινδύνους για τις ανθρώπινες ελευθερίες από οποιαδήποτε τεχνολογία που έχουμε συναντήσει. Ακόμη χειρότερα, οδηγούμαστε προς ένα μέλλον όπου οι νέες τεχνολογίες θα συγκλίνουν για να κάνουν αυτόν τον κίνδυνο πολύ πιο σοβαρό.

Για αρχή, αναπτύσσουμε σχεδόν τέλεια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και άλλα αναγνωριστικά, από το ανθρώπινο βάδισμα μέχρι την αναπνοή και την ίριδα (σ.σ. ΠΡΙΝ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ;;;).

Οι βιομετρικές βάσεις δεδομένων δημιουργούνται με τέτοιο τρόπο ώστε αυτά τα μεμονωμένα αναγνωριστικά να είναι κεντρικά, ανασφαλή και αδιαφανή. Έπειτα, υπάρχει η δυνατότητα για γεωεντοπισμό των αναγνωριστικών —δηλαδή, την παρακολούθηση του ψηφιακού «εσείς»—σε πραγματικό χρόνο.

Μια συνεχής τροφοδοσία μη ασφαλών δεδομένων από το Διαδίκτυο των Πραγμάτων μπορεί κάλλιστα να συνδέσει εσάς (και την ταυτότητά σας) με άλλες ταυτότητες και κόμβους στο δίκτυο χωρίς την συγκατάθεσή σας.

Επιπλέον, συστήματα που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση χρησιμοποιούνται για την λήψη αποφάσεων με βάση την ταυτότητά μας. Αυτά τα συστήματα συχνά βασίζονται σε δεδομένα που μπορούν να ενισχύσουν την προκατάληψη και τις διακρίσεις και χρησιμοποιούνται χωρίς επαρκή διαφάνεια ή ανθρώπινη αναθεώρηση.

Τελικά, τα συστήματα κοινωνικής πίστωσης, όπως αυτά που αναπτύσσονται επί του παρόντος στην Κίνα, θα βασίζονται στην ψηφιακή ταυτότητα, επιτρέποντας ή απενεργοποιώντας την πλήρη και δωρεάν συμμετοχή μας στην κοινωνία.

Αναπτύσσοντας αυτές τις τεχνολογίες παράλληλα με συστήματα ψηφιακής ταυτότητας, δεν καθιερώνουμε απλώς μια ταυτότητα για πρόσβαση σε βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Τα ψηφιακά αναγνωριστικά θα καταστούν απαραίτητα για να λειτουργήσουν σε έναν συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο (σ.σ. Εκεί όπου στόχος είναι να υπάρχει πρόσβαση στις πιο κρυφές σκέψεις των ανθρώπων και να εμφυτεύονται εντολές στον εγκέφαλο!!!

 Ότι διαβάζει το μυαλό μας μπορεί παράλληλα να γράφει σε αυτό). Αυτό δεν έχει διαφύγει της προσοχής των αυταρχικών καθεστώτων. Ήδη, εργάζονται για την διάσπαση του διαδικτύου, την συλλογή και τον εντοπισμό δεδομένων και την επιβολή καθεστώτων επιτήρησης και ελέγχου.

Τα συστήματα ψηφιακής ταυτότητας, όπως αναπτύσσονται σήμερα, είναι ώριμα για εκμετάλλευση και κατάχρηση, εις βάρος των ελευθεριών (σ.σ. Ως εκ τούτου όλοι αυτοί που είναι υπέρ των ανθρώπινων… ελευθεριών, θα ζητήσουν… διαβεβαιώσεις για το λεγόμενο «χάραγμα». Μια παγκόσμια εξουσία τότε θα εγγυηθεί πως όλα θα είναι ασφαλισμένα!!! ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ;;;.


ΤΕΣΤ DNA για να διαπιστωθεί η πατρότητα, να κάνετε ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και όχι στα παιδιά των Παλαιοχριστιανών. ΚΑΤΩ τα ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ρε, από την οικογένεια των «παλαιοχριστιανών».

Διαβάσαμε χθες :«Κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών». Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία καλείται πλέον να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Η εισαγγελία Κορίνθου ζητά επίσης να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξης γέννησης των παιδιών, εάν τα παιδιά κάτω των 16 έτών πηγαίνουν σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφεί οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που αφορά τη διαβίωσή τους.» (πηγή)

Διαβάζουμε σήμερα: «Αποτέλεσμα αυτού ήταν η προσαγωγή του και απομάκρυνσή του (πατέρα) από τον χώρο με όχημα της Αστυνομίας με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου. Πλέον η προσοχή της Ελληνικής Αστυνομίας επικεντρώνεται στο να εντοπιστούν τα ανήλικα παιδιά και η γυναίκα, τους οποίους αναζητούν». (πηγή)

Σχόλια: Την ώρα που μπαίνουν βόμβες στα πιο κεντρικά κ «ασφαλή» σημεία πρωτεύουσας και συμπρωτεύσουσας (ΜΑΤ, Δικαστικό Μέγαρος Θεσσαλονίκης κλπ), την ώρα που συμμορίες ανηλίκων Ρομά κάνουν ληστείες οδηγώντας αυτοκίνητο (χωρίς δίπλωμα άρα και χωρίς ασφάλιση κλπ)  -θέτοντας τη ζωή άλλων οδηγών και πεζών σε κίνδυνο, την ώρα που οι μάρτυρες του Noor1 εκτελούνται ο ένας μετά τον άλλον ακόμη κ μέσα στις φυλακές χωρίς ποτέ να εξιχνιάζεται κάτι. την ώρα που γνωστοί δημοσιογράφοι εκτελούνται (Καραϊβάζ) ή σώζονται από συγκυρία (απόπειρα δολοφονίας Στέφανου Χίου), την ώρα που «μαφιόζοι» σκοτώνονται ο ένας μετά τον άλλον με πολεμικά τουφέκια αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει ίχνος αστυνόμευσης ή έστω αληθινή προσπάθεια αναζήτησης υπαιτίων, την ώρα που οι καταυλισμοί Ρομά είναι τα προπύργια της διακίνησης πολεμικού οπλισμού και ναρκωτικών, την ώρα που ανήλικοι μαθητές πέφτουν καθημερινά θύματα ληστείας, βίας, εκφοβισμού από συμμορίες ανηλίκων και το διαδίκτυο έχει γεμίσει με ένα σωρό βίντεο, η ΕΛ.ΑΣ.   με διαδοχικές επιδρομές ΕΚΑΜ!!!  και παρουσία Εισαγγελέα (!!!)

(φαίνεται δεν έχουν άλλες υποθέσεις παραβατικότητας να ασχοληθούν στην δικαιοσύνη)

ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ τον νο1 κίνδυνο για την χώρα! Μια οικογένεια που ζει μόνη της σε ένα ερημικό τόπο χωρίς να ενοχλήσει κανέναν! Τι θα γίνει αν μέσω της καταδίωξης αυτής η έγκυος μητέρα ή η φίλη της (επίσης έγκυος) χάσει το παιδί της;

Τι θα φάει το μωρό παιδί 1 έτους που έχουν μαζί τους (πιθανότατα στο δάσος) και τι θα γίνει αν στην προσπάθεια διαφυγής τους πάθει κάτι; Ακόμη και στους πιο επικίνδυνους εγκληματίες, δείχνουν μέτρο στην άσκηση βίας όταν κινδυνεύει η ζωή τους.

Αν ήταν Χίπιδες (υπάρχουν αντίστοιχες κοινότητες πχ στην Ισπανία, που επίσης ζουν χωρίς την συμβατική ιατρική κλπ), θα έπαιζαν κάθε μέρα επαινετικά στα κανάλια και θα γινόταν πόλος έλξης και κανείς φυσικά δεν θα τολμούσε να τους διαπομπεύσει ή να τους ειρωνευτεί. «Ληξιαρχικές πράξεις γέννησης» και βιβλιάρια υγείας-εμβολιασμού- να ζητήσετε από τους λαθρομετανάστες και από τα παιδιά τους

(που δηλώνουν ανήλικοι και μάλιστα κάποιοι μικρών τάξεων Δημοτικού! για να πάρουν με την «ενηλικίωσή» τους ελληνική υπηκοότητα, και στη συνέχεια και οι γονείς τους). Τα πολεμικά τουφέκια (καλάσνικοφ) και τα ναρκωτικά ξέρετε σε τι καταυλισμούς βρίσκονται. Αν τολμάτε να πάτε να τους συλλάβετε. Αλλά βλέπετε οι Ρομά είναι πολλοί και είναι και ψήφοι.

Οπότε βγάζετε τα απωθημένα σας κατασκευάζοντας μόνοι σας «Δον Κιχώτες». Αν θέλατε πραγματικά να προστατεύσετε τα μικρά παιδιά, δεν θα ψηφίζετε τον νόμο που τα δίνει έρμαιο στις ορέξεις των ομοφυλοφίλων.

ΥΓ. Ένα σωρό παιδιά Ρομά είχαμε και έχουμε στα σχολεία. Αρκετά από αυτά, τις περισσότερες ημέρες ή για μεγάλα διαστήματα απουσιάζουν από το σχολείο. Τα επιδόματα δίνονται άφθονα όμως! Είναι οι μοναδικοί που παίρνουν επίδομα επειδή κάνουν την χάρη κ στέλνουν το παιδί τους σχολείο! (Όταν το στέλνουν).

Αλλάζουν πόλεις κατοικίας χωρίς να ενημερώσουν κανέναν κλπ. Ατελείωτα τα έγγραφα αναζητήσεων (ομοίως και για παιδιά λαθρομεταναστών). Υπάρχουν και Ρομά από Βουλγαρία και Ρουμανία που ζουν σε σπίτια ή καταυλισμούς στην Ελλάδα, χιλιάδες, δεν τους γνωρίζει και δεν τους αναζητά κανείς. Ένα χάος πραγματικά. Αλλά ούτε εισαγγελείς  ούτε αστυνομία  ούτε απευθείας μεταδόσεις ούτε ΕΚΑΜ  ούτε πρώτο θέμα στα κανάλια έγιναν ποτέ.

 «Μεθαύριο θα είναι ποινικό αδίκημα να στείλεις το παιδί σου ανεμβολιαστο στο σχολείο για covid και ότι άλλο έρθει. και θα σου παίρνουν την επιμέλεια. εκπαίδευση γίνεται μέσω της τηλεόρασης για τον κόσμο. τώρα, είμαστε σκλαβωμένοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από επιλογή μας, για την δήθεν ψυχαγωγία μας. αύριο, θα είμαστε σκλαβωμένοι στην ψηφιακή διακυβέρνηση, χωρίς να μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα.» Από σχόλια που διαβάσαμε στην ανάρτηση του Αττικά Νέα:

«1ον. η είδηση παίζεται σε όλα τα μέσα, άρα είναι ΟΔΗΓΙΑ να παιχτεί παντού 2ο. Η λέξη «παλαιοχριστιανός» που χρησιμοποιείται έχει την λέξη ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (όποιος κατάλαβε, κατάλαβε)

3ον. Η είδηση βγήκε ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της ψήφισης του νόμου υπέρ του επαίσχυντου γάμου που κανείς άλλος στην ιστορία της Ελλάδας δεν επέτρεψε (ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες). Ακολουθείται ξεκάθαρα ΣΕΝΑΡΙΟ αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για να στραφούν τα βλέμματα μακριά από την συζήτηση για τον ανίερο γαμο….

4ο. Η είδηση κατέληξε σε … ΣΥΛΛΗΨΗ του πατέρα (σήμερα https://www.newsbreak.gr/ellada/564139/synelifthi-o-pateras-tis-oikogeneias-ton-palaiochristianon-sto-paidon-o-15chronos-gios-toy/ ) που στέλνει ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ σε όσους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ αποφασίσουν να φύγουν στα … βουνά.

5ον. Και τελικά μάθαμε ότι για 10 άτομα ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ η Αστυνομία έστειλε 150 αστυνομικούς. Δηλαδή οι επιτιθέμενοι έστειλαν 15 φορές περισσότερους από τους αμυνόμενους. Στρατηγικά αυτό λέγεται ΥΠΕΡΚΕΡΑΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Για τους ποιο περιβόητους εγκληματίες το Ελληνικό Κράτος είχε στείλει λιγότερους…»

ΟΠΟΤΕ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΔΗΛΑΔΗ Η … ΑΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΞΕΧΥΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΤ!»

Νεότερη Ενημέρωση (21/2/2024 μ.Χ.): Για 4η μέρα, όλα τα κανάλια ασχολούνται με μια οικογένεια που ζει στο βουνό. Δεν υπάρχουν άλλα, πιο σημαντικά  θέματα επικαιρότητας. Οι δημοσιογράφοι ΑΠΑΙΤΟΥΝ να μάθουν που βρίσκεται η μητέρα με τα παιδιά της. Λες και είναι υποχρεωμένοι να δίνουν αναφορά στα ΜΜΕ για το που βρίσκονται κάθε στιγμή. Οι κανίβαλοι -δημοσιογράφοι απαιτούν δημόσιες απαντήσεις ποιανού είναι κάθε παιδί.

Απαιτούν μάλιστα να γίνει τεστ DNA στον πατέρα! Επικαλούνται μάλιστα και εντολή εισαγγελέα!!! Ε λοιπόν, ΤΕΣΤ DNA για να διαπιστωθεί η πατρότητα, να κάνετε  ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ! Και ΖΩΝΤΑΝΕΣ ανταποκρίσεις, να πάνε να κάνουν από κάποιο σπίτι Ρομά.

Κι αν τολμάτε, ρωτήστε τους ΖΩΝΤΑΝΑ ποιος είναι ο πατέρας κάθε παιδιού και γιατί δεν τα στέλνουν σχολείο!  Και για ποιο λόγο έχουν όπλα (καλάσνικοφ, όχι τόξα!) και ναρκωτικά!  ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ;;;Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός».

Υ.Γ. Τα παιδιά των Ρομά περνάνε στο Δημοτικό κανονικά κάθε τάξη, όσες απουσίες και να κάνουνεΓια να μείνει στην ίδια τάξη ένα παιδί στο Δημοτικό θα πρέπει να συναινέσει ο γονέας/κηδεμόνας του και αυτό γίνεται μόνον για 1 χρονιά (δηλαδή το πολύ να χρειαστεί να κάνει 7 χρόνια για να βγάλει το δημοτικό σχολείο ένας μαθητής- και μόνον με την συναίνεση του γονέα να χάσει 1 χρονιά). Όσα γράψαμε για τις απουσίες των παιδιών Ρομά είναι όσα βιώνουμε στα σχολεία μας. Είναι η αλήθεια και την γνωρίζουν όλοι οι εκπαιδευτικοί άσχετα αν δεν αναδεικνύεται ποτέ ως θέμα (http://opaidagogos.blogspot.com/2024/02/blog-post_18.html, https://romioitispolis.gr/test-dna-gia-na-diapistothei-i-patrotita-na-kanete-ston-mitsotaki-kai-ochi-sta-paidia-ton-palaiochristianon/).


 Οικογενειοκρατίες! Οργή για τον διορισμό του γιου του πρώην πρωθυπουργού στον Εθνικό Κήπο - «Αν δεν ξέρει από πράσινο ένας Ανδρέας Παπανδρέου, ποιος ξέρει» Από τα Μάταλα... στην θέση του Προέδρου του Εθνικού Κήπου.

«Μπράβο στον δήμαρχο. Αν δεν ξέρει από πράσινο ένας Ανδρέας Παπανδρέου, ποιος ξέρει»; Με ειρωνείες, αλλά και οργή, ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία θεωρούν ότι διασύρεται το κόμμα- σέρνουν τον «χορό» των αντιδράσεων για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, να διοριστεί στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κήπου τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα.

Οι αντιδράσεις έχουν «φουντώσει» με τους δημότες (και όχι μόνο) της Αθήνας να αναρωτιούνται εάν το βιογραφικό του Ανδρέα Παπανδρέου «τζούνιορ» είναι αρκετό για να αναλάβει αυτή τη θέση. Κυρίως όμως, ζητώντας το λόγο από τον Χάρη Δούκα ο οποίος ευαγγελιζόταν ότι έρχεται σε αυτή τη θέση για να πατάξει την οικογενειοκρατία και με το «καλημέρα» διορίζει την τέταρτη γενιά Παπανδρέου.

Το δισέγγονο του Γέρου Παπανδρέου διορίστηκε λοιπόν στον εθνικό κήπο. Και νιώθουμε λίγο παράξενα όσοι χαρήκαμε που έφυγε ο εγγονός του Μητσοτάκη του παλιού από τον δήμο. Μια από τα ίδια πάλι γμτ. Λεγεται οικογενειοκρατία και νεποτισμός. Και διαπερνά οριζόντια το πολιτικό μας σύστημα

Στο μεταξύ ο 42χρονος γιος του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ζούσε και εργαζόταν στην Κρήτη με τη σύντροφο και το παιδί τους, ασχολούμενος με την μελισσοκομική, τον βελονισμό και τα σκάφη αναψυχής στην Κρήτη, ετοιμάζεται να αναλάβει την νέα του θέση, ως επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Ζησιμίδου, ακολουθούσε ως τώρα μια μάλλον αντικομφορμιστική πορεία, δραστηριοποιούμενος στην Κρήτη, όπου βρέθηκε ακριβώς μια δεκαετία πριν και αρραβωνιάστηκε με την βολεϊμπολίστρια Πωλίνα Πατραμάνη.

Η σχέση δεν προχώρησε, προχώρησε όμως η διαμονή του στην Κρήτη, όπου, για αρκετό καιρό έμεινε στη φημισμένη «γειτονιά των χίπηδων», τα Μάταλα, κάτι που ερμηνεύτηκε κάποια στιγμή ως σημάδι των προθέσεών του να παραμείνει μακριά από κάθε είδους εξουσία. Εκεί, γνώρισε την σύντροφο του, Μαρίνα, η οποία διατηρεί τουριστικό κατάλυμα στην παραλία των Μάταλων και με την οποία απέκτησαν, το 2019, ένα κοριτσάκι.

Κι όμως. Ο Ανδρέας είχε ξεκινήσει διαφορετικά την πορεία της ζωής του: Απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολέγιου, έφυγε στη Βοστόνη για να σπουδάσει Οικονομικά, από την οποία έφυγε πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, για να μετακομίσει στην Σουηδία, γοητευμένος από την Κοινωνιολογία. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο Κεντ, θέλοντας να ολοκληρώσει αυτό τον σπουδαστικό κύκλο στο Τμήμα International Relation. Και από εκεί, βρέθηκε στα Χανιά.

Εναλλακτικά -πολύ δε περισσότερο σε σχέση με ό,τι αναμενόταν να κάνει ένας Ανδρέας Παπανδρέου- συνέχισε, ασχολούμενος με τον βελονισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες και άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό, αφού το 2013 μ.Χ. παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια στην Κίνα.

Στην συνέχεια γοητεύτηκε από τη γη και τον πρωτογενή τομέα, στήνοντας μελίσσια και καλλιεργώντας πατάτες, ενώ παράλληλα επένδυσε και σε άλλες δραστηριότητες γύρω από τον τουρισμό, όπως εκδρομές με σκάφη, συνεργαζόμενος και με τοπικούς επιχειρηματίες (δημιούργησαν μια ομάδα με τη δική της ιστοσελίδα που αναλαμβάνει την διοργάνωση κρουαζιέρων στο Αιγαίο με ιστιοπλοϊκό).

Στην πορεία, κατάφερε να συνδυάσει τις δύο μεγαλύτερες αγάπες του, τον βελονισμό και τα μελίσσια και να αναπτύξει τον μελισσοβελονισμό, δηλαδή μια μέθοδο βελονισμού με κεντριά μελισσών. Και σε όσους λένε ότι το βιογραφικό του δεν μπορεί να δικαιολογήσει την θέση του επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο (εταιρεία η οποία διαχειρίζεται και τον Λόφο Φιλοπάππου), κάποιοι αναφέρουν ότι προτού ασχοληθεί με τον βελονισμό εργάστηκε για ένα διάστημα στην εταιρεία Apivita, ενώ για λίγο καιρό ήταν στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Λίμνη Βουλιαγμένης.

Στα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο, επιμένουν: Ο δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε τον Ανδρέα Παπανδρέου για την θέση, επειδή τον λένε… Παπανδρέου. Και πως η εποχή του «ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ» με τους διορισμούς των «δικών μας παιδιών», επιστρέφει πανηγυρικά, με την σφραγίδα του Χάρη Δούκα (https://www.pentapostagma.gr/politiki/7225901_oikogeneiokraties-orgi-gia-ton-diorismo-toy-gioy-toy-proin-prothypoyrgoy-ston).












 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου