Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ, ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ, ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ, ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, υπήρχαν κατά την διάρκεια της ιστορίας πολλά «Βαθέα Κράτη», τα οποία προσπάθησαν όταν είδαν να ανεβαίνουν στην εξουσία των χωρών τους, αντιπάλοι τους με διαφορετικά οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και στρατιωτικά συμφέροντα, έκαναν τα πάντα για να τους εμποδίσουν και να τους καταστρέψουν.

Το πιο γνωστό παράδειγμα τέτοιου είδους από την Αρχαιότητα ήταν αυτό του Καίσαρα, τον οποίο οι Συγκλητικοί στην Ρώμη, με την συνέργεια του πρώην συμμάχου (μέσω λυκοφιλίας) του Καίσαρα Πομπήιου, έθεσαν τελεσίγραφο σε αυτόν, έτσι ώστε να πάει απροστάτευτος και μονός στην Ρώμη, εγκαταλείποντας την διοίκηση του στρατού του (για να τον σκοτώσουν, να τον φυλακίσουν ή να τον εξορίσουν).

Τότε ο φιλόδοξος και εξίσου αρχομανής με τον Πομπήιο και τους Συγκλητικούς Καίσαρας στάθμισε τα δεδομένα και μετά από αρκετό χρονικό διάστημα σκέψεων πηρέ την οριστική απόφαση του, διετή τον Ρουβίκωνα και άρχισε εμφύλιο πόλεμο.

Τελικά, μετά από την κατάληψη της Ρώμης, αλλά κυρίως μετά την μάχη στα Φάρσαλα, ο Καίσαρας τελικά επικράτησε στον εμφύλιο (τον οποίο ξεκίνησαν με τις πράξεις του και οι αδίστακτοι-διεφθαρμένοι εχθροί του Καίσαρα μην αφήνοντας του άλλο περιθώριο) και έγινε ισόβιος δικτάτορας της Ρώμης, αποδυναμώνοντας κατά πολύ την δύναμη του «Βαθέως Κράτους» της Συγκλήτου, διαδικασία που ολοκλήρωσε ο κληρονόμος του, ο Οκταβιανός Αύγουστος (http://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html).

Στην νεότερη ιστορία με παρεμφερή τρόπο προσπάθησε το «Βαθύ Κράτος» της Γερμανίας να εμποδίσει αρχικά την άνοδο στην εξουσία του Ναζιστή δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ. Αυτός κατάφερε με επιδεξίους ελιγμούς αρχικά να προσεταιριστεί ένα μέρος αυτών και σταδιακά να ανεβεί στην εξουσία παρά τις πολλές δικαστικές διώξεις εναντίον του τα χρονιά πριν την άνοδο του στην εξουσία.

Τελικά ο Χίτλερ όταν ανέβηκε στην εξουσία, βρήκε και την κατάλληλη αφορμή στην «Νύκτα των Μεγάλων μαχαιριών» (http://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_27.html, http://alophx.blogspot.com/2017/07/isis.html, http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post_41.html, http://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2022/02/blog-post_1.html), εξόντωσε σημαντικό μέρος των πολίτικων του εχθρών και του αντίπαλου παρακράτους (από αυτό του Χίτλερ), διαδικασία που ολοκλήρωσε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της «Βαλκυρία» που οργάνωσε το παρακράτος αυτό (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_32.html).

Με αντίστοιχο τρόπο και ο Ερντογάν στην Τουρκία παρά τις πολλές πολιτικές και δικαστικές διώξεις εναντίον του από τους κεμαλικούς (τόσο πριν αλλά και όταν ανέβηκε στην εξουσία), κατάφερε τελικά όταν ανέβηκε στην εξουσια, βρίσκοντας την κατάλληλη αφορμή στο πραξικόπημα της «Βαριοπούλας» (http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_32.html), να εξοντώσει σημαντικό μέρος των πολιτικών του εχθρών και του αντίπαλου παρακράτους (από αυτό του Ερντογάν), διαδικασία που ολοκλήρωσε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 μ.Χ. που οργάνωσε και το κεμαλικό παρακράτος (http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_32.html).

{Με εξίσου προσεκτική προετοιμασία κατάφερε τόσο ο Οθωμανός Σουλτάνος Μαχμούτ ο Β΄ στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όσο και ο Μοχάμεντ Αλί στην Αίγυπτο να εξοντώσουν με επιτυχημένες παγίδες που έστησαν τα παρακράτη των Γενίτσαρων και των Μαμελούκο αντίστοιχα στην εποχή τους}.

Αλλά και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν όταν ανέβηκε την εξουσία, όταν στερεώθηκε καλά στην εξουσία του, ξεκίνησε τις διώξεις κατά των Ρώσων ολιγαρχών (π.χ. Χορντοκόφσκι, Μπερεζόφσκι) και μέσω δικαστικών διώξεων να επαναφέρουν στο κράτος τον εθνικο Ρωσικό πλούτο και τις κρατικές επιχειρήσεις που αυτοί είχαν αρπάξει, εκδιώκοντας τους από την χώρα, φυλακίζοντας τους ή ακόμα και «αυτοκτονώντας» τους.

Με τον τρόπο αυτό ο Πούτιν κατάφερε με προσεκτική προετοιμασία να εκδιώξει σημαντικό μέρος των πολιτικών του εχθρών και του αντίπαλου παρακράτους, διαδικασία που ολοκλήρωσε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2023 μ.Χ. που οργάνωσε και παρακράτος των Ρώσων ολιγαρχών εναντίον του (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html). 

Αλλά και Αμερικάνος Προέδρος Τραμπ ως ηγέτης των ΗΠΑ, υπέστη πολλές διώξεις ενάντια του από το Αμερικανικό παρακράτος/ «Βαθύ Κράτος» εναντίον του με συνέχεις δικαστικές διώξεις και συκοφαντίες εναντίον του σε όλη την διάρκεια της Προεδρίας του μέχρι και σήμερα (http://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html).

Αλλά και στις μέρες μας, υπάρχει ένα κράτος το οποίο έχει παρόμοια προβλήματα με το δικό του παρακράτος. Το κράτος αυτό είναι το κράτος του Ισραήλ, ιδίως μετά τις 12 Σεπτεμβρίου του 2023 μ.Χ., όταν το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ άρχισε να επανεξετάζει το «νομοσχέδιο λογικότητας» του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου ανέλαβε τα καθήκοντά του στα τέλη του περασμένου έτους με σκοπό να καθαρίσει το δικαστικό σύστημα του Ισραήλ, το οποίο έχει συγκεντρώσει τόση δύναμη που μπορεί να ασκήσει βέτο σε κυβερνητικές αποφάσεις, ακόμη και σε διορισμούς υπουργικού συμβουλίου, με βάση καθαρά το αν είναι «λογικοί» ή όχι.

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Νετανιάχου ψήφισε νομοσχέδιο που αφαιρεί αυτή την ικανότητα από το δικαστήριο. Αυτό το «νομοσχέδιο λογικής» έγινε Βασικός Νόμος που ψηφίζει μία κυβέρνηση, δίνοντάς του το προβάδισμα έναντι άλλων νόμων. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν ανέτρεψε ποτέ κανέναν Βασικό Νόμο και μπορεί να μην έχει την νομική δυνατότητα να το πράξει.

Δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη χρονοδιάγραμμα για την τελική ετυμηγορία. μπορεί να είναι εβδομάδες ή και μήνες. Αλλά όποια κι αν είναι η απόφαση του δικαστηρίου, δεν θα είναι θέμα αν αλλά πόσο θα αλλάξει η Ισραηλινή κοινωνία εξαιτίας της.

[Ήδη εδώ και πολλούς μήνες δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί βγαίνουν σε διαδηλώσεις ενάντια στον νόμο αυτό του Νετανιάχου και ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης του και νέες εκλογές, υποστηριζόμενοι με «εθελοντές» και χρήματα και από τις ΜΚΟ του Σόρος, ο οποίος μισεί τον Νετανιάχου που έχει παρόμοιες ιδεολογικές απόψεις και ήταν σύμμαχος του Τραμπ, ενός μεγάλου εχθρού του Σόρος.

Παράλληλα με όλα αυτά, πολλοί έφεδροι, αλλά ακόμη και στρατιωτικές που είναι σε υπηρεσία αρνούνται να υπηρετήσουν το Ισραήλ (με υποστήριξη και της Μοσάντ, ενώ μέρος των διαδηλωτών είναι και πράκτορες της που βοηθούν στην οργάνωση των διαδηλώσεων αυτών κατά του Νετανιάχου), ακόμα και αν αυτό έρθει σε κατάσταση πολέμου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χωράς αυτής, ειδικά αν το Ισραήλ δεχτεί επίθεση από πολλά ξένα ισλαμικά, Αραβικά ή μη κράτη, όπως στην περίοδο των Αραβοϊσραηλινών πολέμων (http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html)].

Και οι δύο πλευρές προσπαθούν να επηρεάσουν την διαδικασία του δικαστηρίου. Ο Γενικός Εισαγγελέας Γκάλη Μπαχαράβ-Μιάρα, ο οποίος δεν εκπροσωπεί την κυβέρνηση σε αυτή την υπόθεση, προτρέπει το δικαστήριο να καταργήσει τον νόμο. Αντίθετα, η Ισραηλινή κυβέρνηση θέλει το δικαστήριο να καθυστερήσει την ακρόαση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της κυβέρνησης. Η Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Esther Hayut, η οποία πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τον Οκτώβριο, ήταν ένθερμη αντίπαλη στον περιορισμό του «νόμου της λογικής». Ο προγραμματισμός της ακροαματικής διαδικασίας αμέσως πριν συνταξιοδοτηθεί υποδηλώνει ότι έχει πολλά να πει για τον νόμο. Είναι επίσης η πρώτη φορά που και οι 15 δικαστές θα προεδρεύουν σε μια υπόθεση.

Οι υποστηρικτές του νόμου πιστεύουν ότι το δικαστήριο έχει αρπάξει πάρα πολλές εξουσίες, καθιστώντας τον εαυτό του ως την εξουσία επί της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας χωρίς καμία συνταγματική υποστήριξη.

Η προφανής αποφασιστικότητα του δικαστηρίου να καταρρίψει έναν ήμι-συνταγματικό νόμο που το αφορά επιβεβαιώνει αυτή την πεποίθηση και δίνει στους υποστηρικτές της κυβέρνησης περισσότερα πυρομαχικά. Εν τω μεταξύ, ο νόμος περί λογικής εξακολουθεί να ισχύει. Το βέτο στον νόμο επειδή δεν είναι «λογικός» θα ήταν ανοιχτός σφετερισμός.

Το δικαστήριο έχει πιθανώς ένα εκατομμύριο άλλους τρόπους για να ασκήσει βέτο στον νόμο χωρίς να χρησιμοποιήσει για αυτόν την λέξη «λογικό». Αλλά αν ο Νετανιάχου δεν έκανε κάτι παράνομο με την ψήφιση του νόμου (και θα ήταν μέχρι τώρα στην φυλακή αν το έκανε, αλλά έχει γλιτώσει και με νόμους που ψήφισε για να γλιτώσει από τις διώξεις, όπως και την ασυλία που έχει ως πρωθυπουργός, όπως ακριβώς έκανε παλαιοτέρα και ο Μπερλουσκόνι ως πρωθυπουργός στην Ιταλία), όλοι γνωρίζουν ότι ο νόμος θα έπαυε να ισχύει μόνο αν το δικαστήριο έδινε την εντολή εκτέλεσης.

[Το λεπτό που σταματά ο πόλεμος, ο Νετανιάχου πηγαίνει στην φυλακή. Δεν είναι περίεργο που δεν θέλει να σταματήσει. Ο Νετανιάχου είναι πιθανό να πάει κατευθείαν από το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κελί φυλακής μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Έτσι, έχει κάθε λόγο να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο όσο περισσότερο μπορεί.

Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι οι Σιωνιστές έχουν τόση δύναμη στις ΗΠΑ που δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι αντιστέκεσαι στο Ισραήλ μπορεί να γίνει πολιτικά ευάλωτο. Και οι Ρεπουμπλικάνοι επωφελούνται από την πλύση εγκεφάλου του αμερικανικού λαού για την υποστήριξη του Ισραήλ.

Στην περίπτωση του Μπάιντεν, θα ήταν πραγματικά καλύτερα εάν ο Νετανιάχου παραιτηθεί και οδηγήθηκε στηn φυλακή και σχηματιζόταν μια εντελώς νέα ισραηλινή κυβέρνηση απαλλαγμένη από εξτρεμιστές.

Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που ο πόλεμος σταματήσει σε ένα πλαίσιο στο οποίο είναι προφανές ότι ο Νετανιάχου και οι Ισραηλινοί έχουν ή απέτυχαν να επιτύχουν τους στόχους τους με σημαντικό τρόπο. Κάτι που αναμφίβολα θα καταλήξει, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουν τους στόχους τους.

Δεν μπορούν να εξαλείψουν τηn Χαμάς, όπως λένε ότι θα κάνουν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να σφαγιάζουν αμάχους. Έτσι, μόλις σταματήσει αυτός ο πόλεμος, θα θεωρηθεί ως αποτυχία εντός του Ισραήλ.

Και σε εκείνο το σημείο ο Νετανιάχου θα αναλάβει την ευθύνη για το όλο θέμα. Και ποιος ξέρει τι έρευνες θα γίνουν για το τι οδήγησε στην Iσραηλινή καταστροφή και τον παλαιστινιακό θρίαμβο στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Νετανιάχου είναι πιθανό να πάει κατευθείαν από το γραφείο του πρωθυπουργού σε ένα κελί φυλακής μόλις τελειώσει ο πόλεμος. Έτσι, έχει κάθε λόγο να συνεχίσει αυτόν τον πόλεμο όσο περισσότερο μπορεί (https://attikanea.info/%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B5%CF%80%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9/)].

Μια εναλλακτική κατάληξη στην ιστορία αυτή θα μπορούσε να ήταν η εξής: Το δικαστήριο θα μπορούσε να αφήσει τον νόμο να παραμείνει ως έχει, κάτι που μπορεί να οπλίσει ακόμη περισσότερο τους εχθρούς του Νετανιάχου.

Ενώ οι ψηφοφόροι ελέγχουν ποιος συμμετέχει στην Κνεσέτ, δεν ελέγχουν ποιος κάθεται στο Ανώτατο Δικαστήριο. Το Ανώτατο Δικαστήριο πάντα περιόριζε την συντηρητική κατεύθυνση της χώρας. Εάν το δικαστήριο δείξει απρόθυμο να σταθεί ενάντια στον Νετανιάχου, κάποιοι μπορεί να αποφασίσουν ότι είναι ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Όλοι οι διαμαρτυρόμενοι στρατιωτικοί έφεδροι, οι πράκτορες της Μοσάντ και μέσοι πολίτες βρίσκονται στον δρόμο και μπορεί να αποφασίσουν να πάνε την διαμαρτυρία τους ένα βήμα παραπέρα. 

Όλοι όσοι πολεμούν στο όνομα της «δημοκρατίας», μόλις δουν την «τελευταία ελπίδα της δημοκρατίας» να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον εχθρό, μπορεί να δουν έναν άλλο πόλεμο ανεξαρτησίας/εμφύλιο ως την μόνη τους πορεία δράσης τους. Αυτή την φορά, εχθρός τους δεν θα είναι οι Βρετανοί άποικοι ή οι Αραβικοί στρατοί, αλλά ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει μια άλλη επιλογή που θα ήταν πολύ λιγότερο εμπρηστική. Θα μπορούσε να αποφανθεί ότι ο νέος νόμος έχει τα προβλήματα του και να τον στείλει πίσω στην Κνεσέτ για να «μπαλώσει».

Αλλά ακόμη και σε ένα «καλύτερο σενάριο», η απειλή εμφυλίου πολέμου είναι υψηλή. Πολλοί χρησιμοποιούν αυτή την δοκιμή όχι βέβαια για να προστατεύσουν την δημοκρατία, αλλά ως έναν τρόπο εξουδετέρωσης του Νετανιάχου. Και δεν θα υπάρχει ωραίο τέλος σε αυτό.

Για κάποιους αναλυτές, το Ισραήλ περνά από ένα κυλιόμενο πραξικόπημα. Οι αριστεροί ισχυρίζονται ότι είναι εξοργισμένοι με τις προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να μεταρρυθμίσει το δικαστικό σύστημα.

Σε απάντηση, έχουν απειλήσει να κλείσουν την χώρα και την άμυνα της. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί βγαίνουν στους δρόμους στο όνομα της «υπεράσπισης της δημοκρατίας». Χιλιάδες στρατιωτικοί έφεδροι αρνήθηκαν να παρουσιαστούν στην υπηρεσία. Όμως ισχυρά στοιχεία προέκυψαν το καλοκαίρι ότι δεν πρόκειται για αυθόρμητη αντίδραση σε μια κυβερνητική απόφαση. Είναι μια καλά ενορχηστρωμένη, προσχεδιασμένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το 2020 μ.Χ., πολύ πριν τεθεί ζήτημα δικαστικής μεταρρύθμισης, ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ συναντήθηκε με μια ομάδα στρατιωτικών εφέδρων και της Μοσάντ για να σχεδιάσουν έναν τρόπο να εκδιώξουν τον Νετανιάχου και να εγκαταστήσουν τον Μπαράκ στην θέση του.

[Οι δε πρότεροι του Νετανιάχου συν-πρωθυπουργοί Ράπιντ και ο Γκαντς μαζί με τον Εχούντ Μπαράκ σχηματίζουν μία Τριανδρία του Βαθέως Κράτους του Ισραήλ που πολεμά κατά του κατά Νετανιάχου, όπως ακριβώς και ο Ομπάμα, ο Μπάιντεν και η Χάρις με την Πελόζι συνιστούν μία Τετραρχία του «Βαθέως Κράτους» των ΗΠΑ κατά του Τραμπ.

Είναι άλλωστε πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το Βαθύ Κράτος και οι οικονομικές ελίτ και το παρακράτος των ΗΠΑ χρηματοδοτεί τόσο τον αγώνα ενάντια στον Αμερικανό πατριώτη Ντόναλντ Τραμπ, όσο και κατά του Νετανιάχου στο Ισραήλ μέσω των ΜΚΟ του κερδοσκόπου Σόρος].


Υπήρχε μόνο ένας τρόπος για να λειτουργήσει μια τόσο εξωφρενική πλοκή, εξήγησε. Έπρεπε να παρουσιαστεί ως υπεράσπιση της δημοκρατίας, παρά ως αυτό που πραγματικά ήταν — μια προσπάθεια ανατροπής της. «Η δημοκρατία είναι μια καλύτερη διαχωριστική γραμμή», είπε. «Η υποστήριξη για την δημοκρατία διεισδύει βαθιά και στην δεξιά».

Θα έσπρωχναν τους ανθρώπους τόσο από αριστερά, όσο και από δεξιά στους δρόμους. Ήθελαν βίαιες συγκρούσεις. «Η πολύ σύγκρουση απλώς ενισχύει περισσότερο αυτούς [τους διαδηλωτές]», είπε. «Όσο και αν υπάρξει σύγκρουση με την αστυνομία, τόσο θα εντείνεται» (https://www.jns.org/jns/benjamin-netanyahu/23/6/2/292333/).

Περίμεναν ακόμη και πτώματα. «Έχω έναν φίλο που είναι ιστορικός και μου είπε κάποτε: «Εχούντ, θα σε καλέσουν [να ηγηθείς] όταν πτώματα επιπλέουν στον ποταμό Γιάρκον», είπε ο Μπαράκ. «Θέλω όμως να τονίσω ότι οι σοροί δεν θα είναι εργάτες που διείσδυσαν από τα «εδάφη», ούτε πτώματα Ισραηλινών Αράβων. Τα σώματα που θα επιπλέουν θα είναι εκείνα των Εβραίων που σκοτώθηκαν από Εβραίους».

«Πρέπει πραγματικά να τρίβεις τα μάτια σου σε αυτό», έγραψε η Μέλανι Φίλιπς. «Εδώ ήταν ένας άνδρας που υπηρέτησε στο παρελθόν ως πρωθυπουργός, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και αρχηγός του γενικού επιτελείου [Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων] που παρότρυνε μια μαζική εξέγερση και έναν εμφύλιο πόλεμο που πίστευε ότι θα είχε ως αποτέλεσμα Εβραίους να σκοτώσουν Εβραίους - γιατί αυτό θα τον έφερνε σε εξουσία."

Αυτή ήταν μόνο μία από τις πολλές συναντήσεις. Συνδυάστε τα και προκύπτει μια ξεκάθαρη εικόνα. Η Caroline Glick έγραψε ότι «οι διαδηλώσεις ήταν ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα για να παραλύσει και να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση με το σχέδιο να την ανατρέψει. Το πανό κατά της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος ήταν επικολλημένο στις διαμαρτυρίες επειδή ήταν η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης».

Ο Μπαράκ έχει ιστορικό χρηματοδότησης ομάδων κατά του Νετανιάχου. Το 2020 μ.Χ., Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι χρηματοδοτούσε την ομάδα διαμαρτυρίας «Black Flags» του ακτιβιστή Shikma Bressler  (https://www.jns.org/jns/benjamin-netanyahu/23/6/2/292333/).

(Ο Μπρέσλερ είναι ένας από τους εξέχοντες ακτιβιστές που ηγούνται των διαδηλώσεων κατά του Νετανιάχου σήμερα). Ο δεξιός ακτιβιστής Μπαρέλε Κρόμπλι ισχυρίστηκε νωρίτερα αυτό το έτος ότι «Ο Εχούντ Μπαράκ χρηματοδοτεί την [τρέχουσα] διαμαρτυρία με εκατομμύρια αν όχι δεκάδες εκατομμύρια σέκελ».

«Οπότε ο Μπαράκ τυχαίνει τώρα να είναι ηγέτης μιας εξέγερσης που ταιριάζει με κάθε λεπτομέρεια του σχεδίου που είχε θέσει πριν από τρία χρόνια για να κάνει πραξικόπημα παραπλανώντας το Ισραηλινό κοινό και στρατολογώντας τους ως χρήσιμους ηλίθιους», έγραψε ο Φίλιπς. «Πρέπει πραγματικά να πιστεύουμε ότι αυτό είναι απλώς μια εκπληκτική σύμπτωση»;

Οι παραλληλισμοί με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντυπωσιακοί. Μεταξύ της κατεστραμμένης οικονομίας, των ανύπαρκτων Νότιων συνόρων, των σταλινικών πολιτικών εκκαθαρίσεων, της ενδυνάμωσης των αντιπάλων της Αμερικής και σχεδόν οτιδήποτε άλλο κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο που διαθέτει για να επιτεθεί στην χώρα (https://www.jns.org/jns/benjamin-netanyahu/23/6/2/292333/).

Η προφανής γνωστική παρακμή του Τζο Μπάιντεν δείχνει επίσης ότι ο άνδρας στον Λευκό Οίκο δεν είναι ο άνθρωπος που διοικεί την χώρα. Υποδηλώνει ότι μια σκιώδης κυβέρνηση υπό την ηγεσία μιας κρυφής φιγούρας διευθύνει στην πραγματικότητα την παράσταση. Και αυτή η σκιώδης κυβέρνηση είναι έτοιμη να σπρώξει την χώρα σε εμφύλιο πόλεμο για να πάρει αυτό που θέλει (…).

H Glick εντόπισε έναν ακόμη πιο άμεσο και συγκεκριμένο σύνδεσμο. Επέστησε την προσοχή στην «κεντρικότητα του Εχούντ Μπαράκ σε όλα όσα έχουν συμβεί». Μέσω αυτού, συνδέει τα γεγονότα απευθείας με τον Μπάιντεν και τους αξιωματούχους πίσω από αυτόν.

Στις ΗΠΑ, η ριζοσπαστική αριστερά ανέλαβε τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις εξόπλισε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηρικτών του. Ισραηλινές εταιρείες κυβερνοτεχνολογίας πωλούν τις υπηρεσίες τους σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας τις κυβερνήσεις να χακάρουν συσκευές και να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά μηνύματα. Κατά την διάρκεια της αριστερής κυβέρνησης Bennett-Lapid-Gantz του Ισραήλ, το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ ανέλαβε την βιομηχανία (https://www.jns.org/jns/benjamin-netanyahu/23/6/2/292333/).

«Το Υπουργείο Άμυνας έχει ήδη παγώσει τις περισσότερες άδειες εξαγωγής και οι Αμερικανοί απλά αποφάσισαν να κλείσουν την επιθετική μας κυβερνοβιομηχανία και να τους την μεταβιβάσουν», δήλωσε ο στρατιωτικός ανταποκριτής του Channel 13, Άλον Μπεν Ντέιβιντ. Η Paragon ήταν μια Ισραηλινή εταιρεία που, σύμφωνα με τhν Glick, ήταν το κλειδί για την εξαγορά των ΗΠΑ. Ο Μπαράκ είναι στο διοικητικό συμβούλιο της Paragon.

«Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν οι δεσμοί του Μπαράκ με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ σχετίζονται με τις πολυετείς προσπάθειές του να εκδιώξει τον Νετανιάχου από την εξουσία», έγραψε ο Γκλικ.

«Αλλά από τις αποκαλύψεις αυτής της εβδομάδας μάθαμε ότι οι συνεργάτες του Μπαράκ οργάνωσαν την συνεχή εκστρατεία για την αποσταθεροποίηση και την παράλυση της κυβέρνησης Νετανιάχου και ότι ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση. Μάθαμε επίσης ότι ο Μπαράκ επωφελήθηκε προσωπικά από την κίνηση των ΗΠΑ για την κατάληψη της βιομηχανίας κυβερνοτεχνολογίας του Ισραήλ» (https://www.jns.org/jns/benjamin-netanyahu/23/6/2/292333/).

Ο Μπαράκ ενεπλάκη και στο σκάνδαλο Τζέφρι Έπσταϊν, καθώς συναντήθηκε με τον ατιμασμένο τραπεζίτη 30 φορές από το 2013 μ.Χ. έως το 2017 μ.Χ. Τουλάχιστον ένα από τα θύματα του Έπσταϊν έχει εμπλακεί στον Μπαράκ. Υπάρχει ένας ισχυρός ιδεολογικός δεσμός μεταξύ των προσπαθειών ανατροπής της δημοκρατίας στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, και μπορεί να υπάρχει ισχυρός δεσμός και με τον Μπαράκ.

Δεν είναι μυστικό ότι το σημερινό καθεστώς των ΗΠΑ δεν συμπαθεί τον Νετανιάχου. Συνεργάζεται ανοιχτά με τους πολιτικούς αντιπάλους του Νετανιάχου. Παρέχει οικονομική υποστήριξη σε ομάδες κατά του Νετανιάχου.

Καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενδυναμώσει τον Αρχαίο αντίπαλο του Ισραήλ, το Ιράν. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο Τζο Μπάιντεν -στην πραγματικότητα η τρίτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα- θέλει τον Νετανιάχου να φύγει.

Οι ίδιες τάσεις είναι σε εξέλιξη και στο εσωτερικό του Ισραήλ στην Μέση Ανατολή. Και στις δύο περιπτώσεις, το βαθύ κράτος της Αμερικής πυροδότησε διχασμό, αντιτάχθηκε σε έναν δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο (τον Τραμπ) και απέκτησε τον έλεγχο βασικών τμημάτων της κοινότητας πληροφοριών  (https://www.jns.org/jns/benjamin-netanyahu/23/6/2/292333/).

Γενικά, μπορεί να πει κάνεις ότι η κατάσταση στο Ισραήλ είναι πάρα πολύ κρίσιμη και η χώρα έχει στην ουσία χωριστεί στα δύο (λαός και στρατός) και αρκεί μία μόνο μικρή σπίθα για να ανάψει το φυτίλι της πυρίτιδας και αυτή να εκραγεί σύντομα σε εμφύλιο πόλεμο όπως έγινε επί Καίσαρα και Πομπήιου στην Ρώμη.

Όπως είναι γνωστό, το 54 π.Χ., ο Πομπήιος είχε πάρει τον έλεγχο της κυβέρνησης της Ρώμης και είδε ως απειλή τον φιλόδοξο διοικητή του, Ιούλιο Καίσαρα, που τότε ήταν επικεφαλής των στρατιωτών του στην Γαλατία, και τον διέταξε να επιστρέψει στην Ρώμη για να αντιμετωπίσει δίωξη μόνος και απροστάτευτος χωρίς τον στρατό, τον οποίο και διατάχτηκε να διαλύσει.

Αντίθετα ο Καίσαρας διετή τον ποταμό Ρουβίκωνα στην Βόρεια Ιταλία. πέρα από τον Ρουβίκωνα, κάτι που σήμαινε πρακτικά ότι ο ίδιος ξεκίνησε μία ανοιχτή εξέγερση ενάντια στον Πομπήιο και την Σύγκλητο της Ρώμης, λέγοντας την θρυλική φράση: «Ο κύβος (το ζάρι δηλαδή) ερρίφθη (δηλαδή: «Έριξα την ζαριά μου και περιμένω τώρα να δω αν αυτή θα είναι νικήτρια ή αυτή των εχθρών μου»)».

[Ακόμα και πραξικοπήματα έγιναν κατά των ανερχομένων ηγετών που ήθελαν να ανατρέψουν το Βαθύ Κράτος, π.χ. Καίσαρα, Χίτλερ, Πούτιν, Ερντογάν, Τραμπ, Νετανιάχου, τόσο πολιτικά, όσο επίσης και δικαστικά/νομοθετικά, ακόμα και στρατιωτικά (σε Ερντογάν και Πούτιν), όμως αυτοί μετά από πολλούς γύρους μάχης/αντιπαράθεσης (και εκλογών) με το βαθύ κράτος τελικά το νίκησαν π.χ. ο Καίσαρας, ο Πούτιν ή ο Ερντογάν].

Με τον τρόπο αυτό ο Καίσαρας ξεκίνησε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στην Ρώμη, στο τέλος του οποίου ο Πομπήιος έχασε και ο Καίσαρας έγινε κύριος της Ρώμης. Η Ρωμαϊκή Δημοκρατία στην ουσία νεκρή, αν και την διαδικασία αυτή ολοκλήρωσε ο νόμιμος διάδοχος του Καίσαρα ο Οκταβιανός Αύγουστος.

Στις μέρες μας το Ισραήλ στέκεται και αυτό στις όχθες του δικού του Ρουβίκωνα (με τον Νετανιάχου στον ρολό του Καίσαρα και τον Μπαράκ στην θέση του Πομπήιου και οι δύο στρατιωτικοί, όπως ήταν και ο Καίσαρας και ο Πομπήιος), για όσο καιρό κι αν χρειαστεί για να αποφασίσουν οι δικαστές, ανεξάρτητα από το γεγονός πώς αν οι διαδηλώσεις γίνουν βίαιες και υπάρξουν πολλοί νεκροί (από όλες τις πλήρες), δεν θα μπορεί να υπάρχει πια κανένας γυρισμός. Στο τέλος της δικαστικής αυτής περιπέτειας, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κράτος του Ισραήλ δεν θα είναι το ίδιο που ήταν πριν από αυτή.

Επίσης, ένα τέτοιο σκηνικό θα είναι το καλύτερο για να αναδεθεί στο Ισραήλ ένας αναμενόμενος από τους Ισραηλινός ψευδο-«μεσσίας» (http://alophx.blogspot.com/2020/02/isis.html, http://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_90.html, http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html), εκμεταλλευόμενος  προς όφελος του τόσο έναν πιθανόν εμφύλιο στην χώρα αυτή, όσο επίσης και την μεγάλη φτώχεια στο Ισραήλ, η οποία μπορεί να ενταθεί και να φτάσει ακόμα και σε ένα οικονομικό κραχ αν παύσει η βοήθεια από τις ΗΠΑ.

{Κάτι που μπορεί να συμβεί αν συμβεί ένα αναμενόμενο σαν το 1.929 μ.Χ. παγκόσμιο οικονομικό κραχ στις ΗΠΑ, ή αν στις ΗΠΑ συμβεί μίλα τεράστια φυσική καταστροφή, τρομοκρατική ενέργεια ή αυτές χάσουν έναν Παγκόσμιο Πόλεμο με την Ρωσία και την Κίνα (https://alophx.blogspot.com/2020/09/yellowstone.html, http://alophx.blogspot.com/2022/10/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_67.html)}.

Κάτι που έγινε και στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης στην Γερμανία, όταν οι Γερμανοί και λόγω του μεγάλου οικονομικού κραχ του 1.929 μ.Χ., στράφηκε προς «αναμενόμενο (απόκρυφο) μεσσία» Χίτλερ (http://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_90.html), ενώ στην Γερμανία υπήρχε ήδη εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Ναζί και των κομμουνιστών, όπως και των δεξιών και σοσιαλιστών αντιπάλων τους.

[Και όπως ο εμφύλιος πόλεμος στην Ρώμη ξεκίνησε με τον Ρουβίκωνα και έληξε με την κατάληψη της Ρώμης και την μάχη στα Φάρσαλα, ο εμφύλιος πόλεμος στην νεότερη Ιταλία έληξε με την «Πορεία προς την Ρώμη και την κατάληψη της Ρώμης από τον Μουσολίνι, η πτώση των κεμαλικών έληξε με το αποτυχημένο πραξικόπημα «Βαριοπούλα» και την σύλληψη τους, των Ρώσων ολιγαρχών με την σύλληψη ή εκδίωξη τους, από ένα παρόμοιο γεγονός μπορεί να ξεκινήσει και ένας εμφύλιος σε Ισραήλ και ΗΠΑ με τελικό αποτέλεσμα μετά από έναν σκληρό αγώνα την πτώση του κοινού Βαθέως Κράτους των κρατών αυτών].

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό στο Ισραήλ οι Ασκενάζι Εβραίοι καταπιέζουν τους Σεφαρδίτες Εβραίους (τους απολυτά αυθεντικούς με βάση γενετικές έρευνες απογόνους των Αρχαίων Ισραηλιτών),  οι οποίοι δεν έχουν πολλά ανθρωπινά δικαιώματα και θεωρούνται πολίτες δεύτερης ή και τρίτης κατηγορίας.

Τα ίδια και χειροτέρα ισχύουν για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στο Ισραήλ που διώκονται άγρια (όπως και πολλοί Εβραίοι από την Ρωσία που είναι Ορθόδοξοι Κρυπτοχριστιανούς και για κάποιους φτάνουν ως και ένα εκατομμύριο αριθμητικά), όπως και οι άλλες «χριστιανικές ομολογίες», αλλά και οι Άραβες μουσουλμάνοι (που στο Ισραήλ φτάνουν τα δύο εκατομμύρια σε πληθυσμό).

Και όπως στο τέλος στον εμφύλιο στην Ρώμη επικράτησε ο Καίσαρας και ξεδόντιασε την δύναμη του τότε Βαθέως Κράτους των Συγκλητικών, έτσι πιθανώς στις μέρες μας ο Νετανιάχου πιθανότατα στο τέλος θα κερδίσει αυτόν τον Ισραηλινό εμφύλιο και θα ξεδοντιάσει το Ισραηλινό Βαθύ Κράτος.

Κάτι που μπορεί να συμβεί παράλληλα και με την πιθανότατη επαναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, ο οποίος αυτή την φορά να προσπαθήσει και να καταφέρει να ξεδοντιάσει το Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (το λεγόμενο κατά τον Άιζενχαουερ στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, όπως και το πετρελαϊκό/τραπεζικό μαζί με την CIA) όπως έκαναν ο Πούτιν και ο Ερντογάν με το δικό τους Βαθύ Κράτος, ενώ αυτό μπορεί να αντιδράσει όπως και οι Συγκλητικοί κατά του Καίσαρα ακόμα και με μία απόπειρα δολοφονίας εναντίον του (http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html. http://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html, http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html).

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση αυτή, όπως μετά από έναν εμφύλιο στην Ρώμη εμφανίστηκε τελικός νικητής ο Αύγουστος, ο οποίος κατέστρεψε εντελώς την πολιτική και στρατιωτική δύναμη της Συγκλήτου, έτσι σε Ισραήλ και ΗΠΑ ένας νέος «Αύγουστος» να καταστρέψει εντελώς την δύναμη των «Βαθέων Κρατών» τους.

Έναν δε πιθανό εμφύλιο στο Ισραήλ θα τον εκμεταλλευτούν φυσικά καταλληλά όλοι οι εχθροί του για να τους επιτεθούν στην στιγμή αυτή της πιο μεγάλης αδυναμίας του, π.χ. το Ιράν και οι σύμμαχοι του για να κατακτήσουν ή να ανακαταλάβουν παλιά εδάφη τους ή νέα (π.χ. η Συρία το Γκολάν, ο Λίβανος, το Ιράκ, η Παλαιστίνη και η Υεμένη), οι Τούρκοι του ισλαμιστή Ερντογάν, αλλά και οι Άραβες (ακόμα και οι Άραβες που υπέγραψαν μαζί του ειρηνευτικές συμφωνίες ή «συμφωνίες του Αβραάμ», π.χ. Αίγυπτος, Ιορδανία, Μαρόκο) με στόχο την απολυτή καταστροφή και κατάκτηση του Ισραήλ.

Κατά τον τρόπο δηλαδή που και οι Ρωμαίοι μετά την ήττα τους από τους Πάρθους στις Κάρρες δέχτηκαν επίθεση και έχασαν για κάποιο χρονικό διάστημα την Παλαιστίνη από τους Πάρθους, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί μία επιτυχημένη/αποτυχημένη επίθεση των Ισραηλινών (πιθανότατα μαζί με τους Αμερικάνους) στο Ιράν, μπορεί άνετα να προκαλέσει μία απόλυτα βίαιη αντεπίθεση του Ιράν και των συμμάχων του κατά του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Ισραήλ (http://alophx.blogspot.com/2021/11/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_95.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_11.html, http://alophx.blogspot.com/2019/02/blog-post.html).

Μία επίθεση που μπορεί να γίνει λόγω και της εσωτερικής πολιτικής και κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στο Ισραήλ, ενώ ο Νετανιάχου για να ενώσει την διχασμένη χώρα του με την απειλή και έναν πόλεμο με έναν εξωτερικό εχθρό, αλλά και ως ένα αποτυχημένο καθέτως θελήσει να εξωτερικεύσει τα εσωτερικά του προβλήματα στο εξωτερικό με έναν πόλεμο, να επιτεθεί στο Ιράν και με τον τρόπο αυτό να βάλει φωτιά σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Και βέβαια εκτός από τα παραπάνω κράτη, εξίσου πιθανόν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτή είναι και πολλές ισλαμιστικές οργανώσεις για να επιτεθούν στο Ισραήλ, π.χ. ο ISIS, που όπως είναι γνωστό  όλες προέρχονται από την Μουσουλμανική Αδελφότητα (http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html).

Αλλά ακόμα και οι Ρώσοι (πέραν των ΗΠΑ και της Γερμανικής ΕΕ αν υπάρχουν έως τότε) θα μπορούσαν να επέμβουν σε έναν πιθανό εμφύλιο πόλεμο στο Ισραήλ μα αφορμή τόσο τους Ρωσο-Εβραίους που μετακόμισαν στο Ισραήλ και έχουν διπλή υπηκοότητα, όσο και με πρόσχημα την προστασία των Αγίων Τόπων των Χριστιανών, όπως έκαναν παλαιοτέρα κατά τον Κριμαϊκό Πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1828.html, http://alophx.blogspot.com/2017/10/o-i_12.html).

Μία ενδεχομένη (αεροπορική και πυραυλική μέσω υποβρυχίων με μίνι διατρητικά πυρηνικά όπλα) επίθεση του Ισραήλ ενάντια στις πυρηνικές εγκαταστάσεις Ιράν θα μπορούσε να γίνει είτε από τον Νετανιάχου, είτε από έναν άλλο ακροδεξιό και φιλοπόλεμο Ισραηλινό ηγέτη, με τρεις κυρίως κατευθύνσεις να είναι τα πιθανότερα μέρη μίας τέτοιας επίθεσης.

Η πρώτη περίπτωση είναι μέσω της Τουρκίας, αν και στις μέρες μας αυτό δεν είναι πια τόσο εύκολο με την Τουρκία να διοικείται από τον απρόβλεπτο φανατικό ισλαμιστή Ερντογάν, κάτι που θα μπορούσε όμως να αλλάξει αν υπήρχε πολιτική αλλαγή στην χώρα αυτή και οι Κεμαλικοί επανέρχονταν στην εξουσία.

Η δεύτερη επιλογή είναι μέσω του συμμαχικού στο Ισραήλ Αζερμπαϊτζάν, με την παράλληλη ενεργοποίηση ως «μέτωπο αντιπερισπασμού» των εξεγερμένων Αζέρων και Κουρδών του Ιράν, όπως και άλλες αντίπαλες προς το ισλαμικό καθεστώς ομάδες, αλλά και με την παράλληλη χρήση εντός του Ιράν Ισραηλινών πρακτόρων και κομάντος ως καθοδηγητών στην εύρεση των θέσεων ή και σαμποτάζ των Ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ακόμα και με την παράλληλη χρήση κυβερνοεπιθέσεων εναντίον του προγράμματος αυτού.

Η τρίτη επιλογή είναι με την άδεια των πετρομοναρχιών του Κόλπου, το Ισραήλ να περάσει με την αεροπορία του από τα εδάφη τους και να ανεφοδιαστεί εναέρια σε αυτά στο ταξίδι του προς το Ιράν, είτε διάμεσου Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και διάμεσου του Κουβέιτ, είτε διάμεσου Ιορδανίας και του Ιράκ (παράνομα στην περίπτωση αυτή και χωρίς να έχει λάβει καμία άδεια από την χώρα αυτή για μία τέτοια ενέργεια).

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση το Ισραήλ να επιτεθεί ταυτόχρονα από όλα τα παραπάνω αναφερόμενα πολεμικά μέτωπα κατά του Ιράν σε μία ενδεχομένη πολεμική αεροπορική επίθεση ενάντια στο Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα (https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%b2%ce%bf%ce%bc%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b9/).

Στην περίπτωση που στην επιχείρηση αυτή συμμετάσχουν και οι ΗΠΑ ως επίσημοι σύμμαχοι του Ισραήλ μαζί με την Δύση (Γερμανική ΕΕ και ΝΑΤΟ), μπορεί αντί για έναν μόνο βομβαρδισμό των κρατών αυτών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, να γίνει ακόμα και χερσαία εισβολή σε αυτό, είτε από τις Αμερικάνικες βάσεις σε Ιράκ, Σαουδική Αραβία, ακόμα και Τουρκία, ειδικά αν στην ηγεσία του κράτους αυτού επανέλθουν οι απόλυτα Αμερικανόφιλοι Κεμαλικοί.

Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι πάρα πολύ πιθανόν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ να ενεργοποιήσουν «μέτωπα αντιπερισπασμού και καθυστέρησης» των συμμάχων του Ιράν, έτσι ώστε αυτοί να μην μπορούν να το βοηθήσουν απασχολημένοι με αυτά, κυρίως κατά της Ρωσίας, σε χώρες όπως π.χ. η Γεωργία (για δεύτερη φορά), η Ουκρανία (ήδη σε εξέλιξη), η Μολδαβία, ή για τρίτη φορά η Αρμενία με το Αζερμπαϊτζάν (http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html).

[Παράλληλα έγινε  γνωστό ως επί το πλείστον από Ισραηλινά Μέσα και από ελάχιστα Ελληνικά, ότι διεξήχθησαν κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ πολύ μεγάλου μεγέθους μάλιστα, με στόχο την προσομοίωση επιθέσεων εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν!

Επρόκειτο με άλλα λόγια για πρόβα (παρανόμου) πολέμου, του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Επομένως, η Ελλάδα εμπλέκεται στην Ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον του Ιράν. Δε μας είναι σαφές αν το Ελληνικό κατεστημένο κρατά κάποιο μένος από τους τελευταίους πολέμους μας με το Ιράν, κάτι χιλιάδες χρόνια πριν! Αλλά επειδή το θεωρούμε απίθανο, μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ πιο προφανές: Η Ελλάς, ακολουθώντας εντολές από την Ουάσιγκτον, λειτουργεί σαν δορυφόρος και του Ισραήλ.

Για άλλη μια φορά προσφέρεται ως “χρήσιμος ηλίθιος” προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή σε πεδίο που ασκούνται (“βρίζοντας” ή μη) ξένοι φαντάροι και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων μας. Η Ελλάδα κάθε άλλο παρά χρειάζεται νέους εχθρούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Δυτική Ασία (https://slpress.gr/ethnika/echoyn-stocho-to-iran-oi-koines-askiseis-elladas-israil/).

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα που δίωξαν τον Χριστιανισμό στην ιστορία δημιούργησαν πολλές φορές δίκες τους κρατικές δήθεν «εκκλησίες» για να παρασύρουν τους πιστούς και δίωκαν όσους τους κανονικούς Χριστιανούς, όπως οι κομμουνιστές μπολσεβίκοι την δήθεν «ζώσα εκκλησία», ο νεοναζί Ζελένσκι την αιρετική δήθεν «εκκλησία» των αιρετικών Φιλάρετου και Επιφάνιου, ο Κεμάλ την δήθεν «εκκλησία του τάχατες παπα-Ευθύμ», ο Χίτλερ την δήθεν «εθνική Γερμανική Εκκλησία» και η κομμουνιστική Κίνα την δήθεν «κρατική εκκλησία» ελεγχόμενη από την οργάνωση του ΚΚΚ «Πατριωτικού Κινήματος των Τριών Εαυτών» (“Three-Self Patriotic Movement”)-(https://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/2976-o-dromos-tou-metaksioy-martyriki-i-poreia-ton-xristianon-stin-kina-ypoptoi-gia-kataskopeia)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων; Θα υπάρξει άραγε ένας γενικευμένος εμφύλιος στο Ισραήλ που θα το αποδυναμώσει και πολλοί άλλοι εγχώριοι και ξένοι πρωταγωνιστές θα βρουν με τον τρόπο αυτό έναν τρόπο να το αποδυναμώσουν ή και να το υποτάξουν; Τίποτα δεν είναι σίγουρο και οι Ισραηλινοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με το κράτος τους αν θέλουν αυτό να συνεχίσει να υπάρχει, γιατί αλλιώς θα καταφέρουν με τις πράξεις τους να πραγματοποιήσουν την γνωστή ρήση της Αγίας Γραφής που λέει: «Το χωρισμένο σπίτι είναι καταδικασμένο».

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η περίπλοκη θέση του Ehud Barak στην Ισραηλινή πολιτική και βιομηχανία. Έχουν βγει δύο ιστορίες που έθεσαν τις αντικυβερνητικές ταραχές της αριστεράς σε νέο πρίσμα.

Η Caroline B. Glick είναι η ανώτερη συντάκτρια του Jewish News Syndicate και οικοδέσποινα του "Caroline Glick Show" στο JNS. Είναι επίσης διπλωματικός σχολιαστής για το κανάλι 14 του Ισραήλ, καθώς και αρθρογράφος του Newsweek . Η Glick είναι ανώτερος συνεργάτης για θέματα Μέσης Ανατολής στο Κέντρο Πολιτικής Ασφαλείας στην Ουάσιγκτον και λέκτορας στο Ισραηλινό Κολλέγιο Πολιτισμού.

Αυτή την εβδομάδα, δύο ιστορίες κυκλοφόρησαν που έθεσαν τις αντικυβερνητικές ταραχές της αριστεράς σε νέο πρίσμα. Πρώτον, σε ένα podcast με τον δημοσιογράφο της Haaretz, Amir Oren, ο Gilead Sher -ένας από τους ηγέτες της «Αντίστασης» ενάντια στην κυβέρνηση Νετανιάχου- εξήγησε ότι αυτός και οι συνάδελφοί του συγκέντρωσαν την οργανωτική και οικονομική δομή για τις μαζικές ταραχές που έχει βιώσει το Ισραήλ από τότε. Ιανουάριο, πριν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι συνάδελφοί του σχηματίσουν την κυβέρνηση.

Με άλλα λόγια, οι ταραχές, οι διαμαρτυρίες, οι πράξεις πολιτικής βίας και εκφοβισμού που έχουν κατακλύσει το Ισραήλ από τον Ιανουάριο δεν ήταν αυθόρμητες απαντήσεις στις προτάσεις νομικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης. Σχεδιάστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν εβδομάδες πριν διοριστεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Yariv Levin στη θέση του και πολύ πριν η κυβέρνηση πάρει οποιαδήποτε θέση για οτιδήποτε.

Η Σερ υπηρέτησε ως επικεφαλής του προσωπικού του Εχούντ Μπαράκ κατά τη σύντομη θητεία του Μπαράκ ως πρωθυπουργός από το 1.999 μ.Χ. έως το 2001 μ.Χ. Ήταν ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Μπαράκ με την ΟΑΠ στην αποτυχημένη Σύνοδο Ειρήνης στο Καμπ Ντέιβιντ και έκτοτε παραμένει κοντά στον Μπαράκ.

Μιλώντας στο Oren, η Sher αποκάλυψε ότι η συνωμοσία για να ανάψει τη χώρα πυρπολήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, τρεις εβδομάδες πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση. Σε μια συνάντηση που διοργάνωσε ο Yossi Kutchik, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής του Γραφείου του πρωθυπουργού κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του Barak, η Sher και ο Kutchik συναντήθηκαν με τον πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του IDF Dan Halutz και τον δισεκατομμυριούχο υψηλής τεχνολογίας και ακροαριστερό πολιτικό ακτιβιστή Orni Petruschka.

Όπως λέει η Σερ, «Οι τέσσερις γνωριστήκαμε και πολύ γρήγορα, ίσως μια ή δύο εβδομάδες, μας συνόδευσαν πολλοί άλλοι άνθρωποι». Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου (τέταρτος από δεξιά) συναντά ηγέτες χωρών στην περιοχή του Ειρηνικού στις 21 Σεπτεμβρίου 2023 μ.Χ. στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.  Πίστωση: Avi Ohayon (GPO).

Μεταξύ άλλων, η Sher ανέφερε την πρώην αναπληρώτρια γενική εισαγγελέα Dina Zilber και την Shikma Bressler. Το 2020 μ.Χ., ο Bressler αποκαλύφθηκε στην συνείδηση ​​του κοινού ως επικεφαλής της ομάδας «Black Flags» των διαδηλωτών κατά του Νετανιάχου. Όπως αποκάλυψε το Channel 13 του Ισραήλ τον Ιανουάριο του 2020 μ.Χ., η ομάδα του Bressler χρηματοδοτήθηκε από τον Ehud Barak.

Ο Barele Crombly, ο οποίος οργάνωσε πολλές από τις μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της δικαστικής μεταρρύθμισης της δεξιάς, ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι ο Barak είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες της «Αντίστασης». Ο Κρόμπλι υποστήριξε ότι «Ο Εχούντ Μπαράκ χρηματοδοτεί τη διαμαρτυρία με εκατομμύρια αν όχι δεκάδες εκατομμύρια σέκελ».

Οι ισχυρισμοί της Sher επεκτάθηκαν αργότερα από τον πρώην αριστερό ακτιβιστή Eldad Yaniv. Ο Γιανίβ, ο οποίος ήταν ανώτερος σύμβουλος του Μπαράκ κατά την διάρκεια της εκστρατείας του το 1.999 μ.Χ. κατά του Νετανιάχου και διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον πρώην πρωθυπουργό τα ενδιάμεσα χρόνια, οργάνωσε τις διαδηλώσεις του 2017 μ.Χ. έξω από το σπίτι του τότε γενικού εισαγγελέα Αβιτσάι Μαντελμπλίτ απαιτώντας να απαγγελθεί κατηγορία στον Νετανιάχου.

Μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, ο Yaniv έσπασε με τους πολιτικούς συναδέλφους του επειδή ένιωθε ότι το κοινό είχε μιλήσει και ότι ο Νετανιάχου και η κυβέρνησή του είχαν το δικαίωμα να ηγηθούν της χώρας.

Αφού ο Sher έδωσε την συνέντευξη του, ο Yaniv εξήγησε στο Channel 11 ότι τα ίδια άτομα που ανέφερε ο Sher στη συνέντευξή του τον πλησίασαν πριν από τις εκλογές. Πεπεισμένοι από τα δημοσκοπικά δεδομένα τους ότι ο Νετανιάχου και η θρησκευτική δεξιά θα κέρδιζαν τις εκλογές, ζήτησαν από τον Yaniv να αρχίσει να σχεδιάζει την εκστρατεία που ο Sher ισχυρίζεται ότι ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνουμε ξανά από αυτές τις αποκαλύψεις είναι ότι η ώθηση για τις διαμαρτυρίες και τις άμεσες ενέργειες εναντίον του Νετανιάχου, της κυβέρνησης του και της πλειοψηφίας του Ισραηλινού κοινού που ψήφισε την κυβέρνηση του Νετανιάχου δεν ήταν η ατζέντα της κυβέρνησης για την δικαστική μεταρρύθμιση, ούτε οποιαδήποτε άλλη πολιτική. έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση.

Μάλλον, οι διαμαρτυρίες ήταν ένα προσχεδιασμένο πρόγραμμα για να παραλύσει και να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση με το σχέδιο ανατροπής της. Το πανό κατά της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος ήταν επικολλημένο στις διαμαρτυρίες επειδή ήταν η πρώτη μεγάλη πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης.

Η άλλη πτυχή που είναι αξιοσημείωτη είναι η φαινομενική κεντρική θέση του Ehud Barak σε όλα όσα έχουν συμβεί. Ο Μπαράκ υπήρξε ένας από τους πιο ειλικρινείς και ριζοσπαστικούς επικριτές του Νετανιάχου και της κυβέρνησής του.

Και τώρα μαθαίνουμε ότι ενώ δεν ήταν παρών στην συνάντηση που περιέγραψε η Sher, η Sher και ο Kutchik -όπως πολλοί από τους δεκάδες συνταξιούχους στρατηγούς, συνταγματάρχες και μεγιστάνες υψηλής τεχνολογίας που διεξάγουν τις εκστρατείες διαμαρτυρίας και ταραχών- συνδέονται στενά με τον Barak.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν την αντικυβερνητική εκστρατεία στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και που οργάνωσαν συνταξιούχους στρατηγούς για να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην έκκληση προς τους ενεργούς εφέδρους να αρνηθούν να υπηρετήσουν σε εφεδρεία.

«Εσκεμμένη καταστροφή» μιας βιομηχανίας για να ηρεμήσει την Ουάσιγκτον. Η δεύτερη σημαντική είδηση ​​αυτή την εβδομάδα ήταν μια έκθεση από τους Financial Times σχετικά με την Ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας Paragon. Ο Μπαράκ συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το Ισραήλ ήταν αναμφισβήτητα η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την κεντρική θέση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τις επιχειρήσεις πληροφοριών του 21ου Αιώνα. Τις τελευταίες δεκαετίες, πρώην στρατιώτες και αξιωματικοί της μονάδας κυβερνοκατασκοπείας 8200 του IDF δημιούργησαν ιδιωτικές εταιρείες που ανέπτυξαν εργαλεία κυβερνοκατασκοπείας που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ και, υπό την αυστηρή επίβλεψη του Υπουργείου Άμυνας, εξήγαγαν αυτά τα εργαλεία σε φιλικά κράτη.

Τα εργαλεία στον κυβερνοχώρο είναι ζωτικής σημασίας για τις σημερινές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Αμέτρητες ζωές στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο έχουν σωθεί μέσω της διείσδυσης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών τρομοκρατών.

Ξεκινώντας το 2018 μ.Χ., μια ΜΚΟ με την ονομασία Citizen Lab, η οποία δραστηριοποιείται στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, άρχισε να δημοσιεύει μια σειρά από αναφορές που ισχυρίζονταν ότι μια Ισραηλινή εταιρεία στον κυβερνοχώρο, η NSO Group, χρησιμοποιήθηκε από αυταρχικά καθεστώτα για να βλάψει δημοσιογράφους και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτή η έκθεση, μαζί με αρκετές επακόλουθες αναφορές με πρόσθετους ισχυρισμούς, οι περισσότεροι από τους οποίους καταρρίφθηκαν, αποτέλεσαν την βάση της απόφασης της κυβέρνησης Μπάιντεν τον Νοέμβριο του 2021 μ.Χ. να βάλει στην μαύρη λίστα την NSO Group και την Candiru, μια άλλη Ισραηλινή εταιρεία κυβερνοασφάλειας.

Συγκεκριμένα, οι New York Times ανέφεραν πέρυσι ότι λίγες μέρες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν τη NSO Group στη μαύρη λίστα, υπέγραψαν μυστική σύμβαση με την ομάδα για την αγορά του εργαλείου γεωγραφικής εντοπισμού της NSO που μπορεί να παρακολουθεί κρυφά κινητά τηλέφωνα σε όλο τον κόσμο χωρίς την γνώση του ιδιοκτήτη.

Τον περασμένο Ιούλιο, δύο εβδομάδες αφότου η κυβέρνηση Bennett-Lapid-Gantz έχασε την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία και προκηρύχθηκαν νέες εκλογές, ο στρατιωτικός ανταποκριτής του Channel 13, Alon Ben David, ανέφερε ότι ο Μπάιντεν και οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να καταστρέψουν την βιομηχανία κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ και να αναγκάσουν το Ισραήλ. εταιρείες κυβερνοασφάλειας να μεταβιβάσουν την ιδιοκτησία, τις λειτουργίες και την πίστη τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβέρνηση Μπένετ-Λάπιντ-Γκαντζ ήταν υπόχρεος της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως καμία προηγούμενη Ισραηλινή κυβέρνηση δεν ένιωσε ποτέ υπόχρεος σε καμία κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αντί να υπερασπιστεί την βιομηχανία του Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ben David, η κυβέρνηση «κατέστρεφε σκόπιμα» τη βιομηχανία για να κατευνάσει την Ουάσιγκτον.

«Το Υπουργείο Άμυνας έχει ήδη παγώσει τις περισσότερες άδειες εξαγωγής και οι Αμερικανοί απλά αποφάσισαν να κλείσουν την επιθετική μας βιομηχανία στον κυβερνοχώρο και να τους την μεταβιβάσουν», εξήγησε ο Μπεν Ντέιβιντ.

Οι επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ ήταν στα όπλα. Είπαν στον Ben David ότι το κλείσιμο της βιομηχανίας θα προκαλούσε τεράστια ζημιά στην ικανότητα του Ισραήλ να αμυνθεί. Αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι εταιρείες κυβερνοασφάλειας του Ισραήλ αναδιπλώθηκαν, πούλησαν τις μετοχές τους ή έκλεισαν τα επιθετικά τους τμήματα στον κυβερνοχώρο.

Δεν ήταν όλες οι ισραηλινές εταιρείες αναστατωμένες για αυτό που συνέβαινε. Όπως το έθεσε ο Μπεν Ντέιβιντ: «Δυστυχώς, υπήρχαν Ισραηλινές εταιρείες που, λόγω της απληστίας τους για πωλήσεις, έδωσαν στους Αμερικανούς τη δικαιολογία να δράσουν».

Ο Μπεν Ντέιβιντ δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες Ισραηλινές εταιρείες επωφελήθηκαν από την απροκάλυπτη επίθεση των ΗΠΑ στην κυβερνοβιομηχανία του Ισραήλ. Αυτή την εβδομάδα, οι Financial Times φαίνεται να έχουν δώσει το παρασκήνιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ ειδήσεων, καθώς το Citizen Lab κυνηγούσε το NSO Group, ο ανταγωνιστής του NSO Group με ένα δικό του όπλο στον κυβερνοχώρο που ονομάζεται Graphite, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Το όνομα του αγωνιζόμενου ήταν Paragon.

Σύμφωνα με την έκθεση, «Το 2019 μ.Χ., ακόμη και πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες για το Graphite…, η Paragon προσέλαβε τους WestExec Advisors με έδρα την DC, τη σημαντική συμβουλευτική ομάδα που στελεχώθηκε από πρώην αξιωματούχους του Λευκού Οίκου Ομπάμα, συμπεριλαμβανομένων των Michele Flournoy, Avril Haines και Antony Blinken. Ζητήθηκε επίσης η γνώμη του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Dan Shapiro».

Μετά την εκλογή του Μπάιντεν, ο Χέινς διορίστηκε διευθυντής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών και ο Μπλίνκεν έγινε Υπουργός Εξωτερικών. Η έκθεση των Financial Times συνεχίζει, «Η WestExec είπε ότι «συμβούλεψε την Paragon για την στρατηγική της προσέγγιση στις αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς και για τη διατύπωση των κορυφαίων στον κλάδο ηθικών δεσμεύσεών της που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν την κατάλληλη χρήση της τεχνολογίας της».

Η έκθεση εξήγησε: «Η Αμερικανική έγκριση, έστω και έμμεση, ήταν στο επίκεντρο της στρατηγικής της Paragon. Η εταιρεία αναζήτησε μια λίστα με συμμαχικά έθνη που οι ΗΠΑ δεν θα είχαν αντίρρηση να δουν την ανάπτυξη του Graphite».

Πέρυσι, η Paragon κέρδισε μια σύμβαση για την παροχή εργαλείων κυβερνοασφάλειας στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών των ΗΠΑ. Όπως εξηγεί η ιστορία των Financial Times , ενώ η Paragon έχτισε τη στρατηγική μάρκετινγκ της υποτάσσοντας τις δραστηριότητές της στην έγκριση των ΗΠΑ, η NSO Group συνεργάστηκε με την κυβέρνηση του Ισραήλ, η οποία της παρείχε άδειες εξαγωγής σε χώρες που το Ισραήλ ήθελε να βοηθήσει.

Η ικανότητα του Ισραήλ στην κυβερνοασφάλεια είναι ένα από τα θεμέλια των στρατηγικών του δεσμών με την Σαουδική Αραβία και άλλα Αραβικά κράτη. Και όπως άφησε να εννοηθεί ο Μπεν Ντέιβιντ, η πώληση του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus της NSO σε αυτές τις χώρες ήταν ένας από τους λόγους που επιτεύχθηκαν οι Συμφωνίες του Αβραάμ.

Η θέση του Μπαράκ στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρή αλλά επισφαλής. Από τη μια πλευρά, απολαμβάνει στενές σχέσεις με ανώτερα στελέχη της πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, το όνομα του Μπαράκ έχει εμφανιστεί ως ένας από τους συνεργάτες του αείμνηστου σεξουαλικού δράστη Τζέφρι Έπσταϊν.

Τον περασμένο μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι σύμφωνα με το ημερολόγιο του Epstein, ο Epstein συνάντησε τον Barak 30 φορές μεταξύ 2013 μ.Χ. και 2017 μ.Χ. Ο Barak πέταξε επίσης αρκετές φορές με τον Epstein με το ιδιωτικό τζετ του Epstein. Ο Έπσταϊν καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση παιδιών το 2009 μ.Χ.

Ο Μπαράκ είπε στο Journal ότι η σύζυγός του και τα στοιχεία ασφαλείας τον συνόδευαν σε όλες τις πτήσεις του. Το 2020 μ.Χ., δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι σε μια ένορκη κατάθεση, το θύμα του Έπσταϊν, Βιρτζίνια Γκιουφρέ, ισχυρίστηκε ότι ο Έπσταϊν την ανάγκασε να κάνει σεξ με τον Μπαράκ. Ο Μπαράκ απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό και άλλοι αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του Giuffre.

Τον Ιούλιο του 2019 μ.Χ., ενώ ο Έπσταϊν ήταν φυλακισμένος στο Μανχάταν εν αναμονή της δίκης για κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση παιδιών, η Daily Mail δημοσίευσε μια φωτογραφία του Μπαράκ που τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 2016 μ.Χ.

Η φωτογραφία έδειχνε τον Μπαράκ να φοράει μάσκα και να στέκεται έξω από το αρχοντικό του Έπσταϊν στην Νέα Υόρκη. Στις τέσσερις ώρες που ακολούθησαν, τέσσερις νεαρές γυναίκες φωτογραφήθηκαν να μπαίνουν στο σπίτι του Έπσταϊν.

Ο Μπαράκ παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός στη φωτογραφία, αλλά επέμεινε ότι η συνάντηση του εκείνη την ημέρα με τον Έπσταϊν ήταν αθώα. «Ήμουν εκεί για μεσημεριανό γεύμα ή για κουβέντα, τίποτα άλλο. Και λοιπόν? Ποτέ δεν πήγα σε πάρτι μαζί του.

Δεν συνάντησα ποτέ τον Έπσταϊν παρέα με γυναίκες ή νεαρά κορίτσια». είπε ο Μπαράκ σε σχόλιο στο The Daily Beast. Ο Μπαράκ παραδέχτηκε επίσης ότι πέταξε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν στην νησιωτική του κατοικία στην Καραϊβική, όπου ο Έπσταϊν φέρεται να έκανε παράνομα πάρτι σεξ με ανήλικα κορίτσια.

Επίσης, τον Ιούλιο του 2019 μ.Χ., η Haaretz ανέφερε ότι το 2015 μ.Χ., ο Epstein επένδυσε εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία του Barak Carbyne, η οποία αναπτύσσει λογισμικό γεωεντοπισμού για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Αρκετοί άνδρες των οποίων τα ονόματα συνδέονταν με τον Έπσταϊν, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Άντριου, και του ανώτερου στελέχους της Morgan Stanley, Τζες Στάλεϊ, αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους και να αποσυρθούν από την δημόσια ζωή.

Οι στενοί δεσμοί του Μπαράκ με τον Έπσταϊν, αντίθετα, υποβαθμίστηκαν από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης και αγνοήθηκαν από την κρατική εισαγγελία. Προφανώς, η κατάσταση θα άλλαζε αμέσως εάν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αποφάσιζαν να ερευνήσουν τους στενούς δεσμούς του Μπαράκ με τον Έπσταϊν.

Η ροή του Μπαράκ στο Twitter είναι γεμάτη με εξαγριωμένες, απειλητικές αναρτήσεις κατά του Νετανιάχου και των εταίρων του στο συνασπισμό. Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει επικεντρώσει την οργή της στους ηγέτες της αντιπολίτευσης Yair Lapid και Benny Gantz, τους οποίους ο Barak προσπαθεί να εκφοβίσει ώστε να απορρίψουν όλες τις προσπάθειες για διαπραγμάτευση ενός συμφωνημένου προγράμματος δικαστικής μεταρρύθμισης με την κυβέρνηση, υπό την αιγίδα του προέδρου Isaac Herzog.

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε εάν οι δεσμοί του Μπαράκ με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ σχετίζονται με τις πολυετείς προσπάθειές του να εκδιώξει τον Νετανιάχου από την εξουσία. Αλλά από τις αποκαλύψεις αυτής της εβδομάδας μάθαμε ότι οι συνεργάτες του Μπαράκ οργάνωσαν την συνεχή εκστρατεία για την αποσταθεροποίηση και την παράλυση της κυβέρνησης Νετανιάχου και ότι ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση.

Μάθαμε επίσης ότι ο Μπαράκ επωφελήθηκε προσωπικά από την κίνηση των ΗΠΑ να κατακτήσουν την βιομηχανία κυβερνοτεχνολογίας του Ισραήλ. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε ότι ο Νετανιάχου είναι ο Ισραηλινός ηγέτης που μετέτρεψε το Ισραήλ σε μια ανεξάρτητη, περιφερειακή δύναμη και το έκανε παρά την θερμή αντίθεση του Μπαράκ, των συνεργατών του και των βασικών μελών της «κυβέρνησης» Μπάιντεν (https://www.jns.org/jns/benjamin-netanyahu/23/6/2/292333/).

 

Ο ηθοποιός Ζελένσκι κάνει πρόβα Αντίχριστου. Kαι ο Νετανιάχου ”προετοιμασία του θρόνου” δια κατοχής Ιερουσαλήμ. Έβγαλε χάρτη Νέας Μέσης Ανατολής στον ΟΗΕ με Ν Λίβανο, Παλαιστίνη σε Ισραήλ!

Ο ηθοποιός Ζελένσκι κάνουν πρόβα το Αντίχριστου. Να δουν αν τα έθνη είναι έτοιμα να προσκυνήσουν. Και με Νετανιάχου κάνουν ”προετοιμασία του θρόνου” μέσω κατοχής Ιερουσαλήμ και περιχώρων. Ο Μπίμπι έβγαλε χάρτη της Νέας Μέσης Ανατολής στον ΟΗΕ που δείχνει ότι το Ισραήλ κατέχει Ν Λίβανο, Παλαιστίνη!

Το τρέχουν σε 2 άξονες από την μια εξοικειώνουν παγκόσμια κοινότητα με την αντίληψη ότι έρχεται ένας που θα τον προσκυνήσει όλη η υφήλιος. Toν προβάρει ο Ζελένσκι. Από την άλλη καθαρίζουν το έδαφος στην Ιερουσαλήμ με συνεχή επεκτατισμό κι εποικισμό για να τον θρονιάσουν. Εκεί το σχέδιο είναι η προετοιμασία του θρόνου προλειαίνουν το έδαφος.. Αυτό είναι το μέγα project. Και η αντινομία η Χριστιανική Δύση υποστηρίζει αυτό το σχέδιο..

Οι εξελίξεις είναι πιο ραγδαίες από το αναμενόμενο. Ο Ζελένσκι αφού τον προσκύνησαν στον ΟΗΕ πήγε και σε Κοινοβούλιο Καναδά για προσκύνημα.. Οι περιοδείες του συνεχίζονται. Δεν έχει αφήσει κοινοβούλιο για κοινοβούλιο και χώρα για χώρα.. Είναι ο ”ερχόμενος” και παράλληλα ο περιπλανώμενος Ιουδαίος..

Ο Νετανιάχου μέσα στον ΟΗΕ κατά την Γενική του Συνέλευσή έβγαλε χάρτη που αντιπροσωπεύει σύμφωνα με αυτόν την “Nέα Μέση Ανατολή” όπου Παλαιστίνη και Νότιος Λίβανος είναι εσνωματωμένα στο Ισραήλ. Το Ισραήλ., μόνο το Ισραήλ μπορεί να έχει Μεγάλη Ιδέα και να την παρουσιάζει en face από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών.

Σε αυτό το πλάνο δεν χωράει ο χριστιανισμός. Ο κόσμος δεν χωράει και Χριστό και σωσία του. Γι αυτό και ξηλώνουν ως και την ηθική του και κάθε του αποτύπωμα..Τελευταίο τους συγχρονισμένο χτύπημα ήταν αυτό κατά Αρμενίας..Ισραήλ με Τουρκία ήταν οι βασικοί σύμμαχοι του Αζερμπαϊτζάν..

O σιωνιστικός μεσσιανισμός στα φόρτε του..περιμένουν διακαώς τον ”Μεσσία”….Ο ηθοποιός Ζελένσκι κάνει πρόβα Αντίχριστου. Kαι ο Νετανιάχου ”προετοιμασία του θρόνου” δια κατοχής Ιερουσαλήμ. Έβγαλε χάρτη Νέας Μέσης Ανατολής στον ΟΗΕ με Ν Λίβανο, Παλαιστίνη σε Ισραήλ (https://dimpenews.com/2023/09/23/%ce%bf-%ce%b7%ce%b8%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%b6%ce%b5%ce%bb%ce%ad%ce%bd%cf%83%ce%ba%ce%b9-%ce%ba%ce%ac%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b2%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%cf%87/)!

 

«Φωτιά» στον Ο.Η.Ε.: Ο Νετανιάχου παρουσίασε την «Νέα Μέση Ανατολή»: «Είναι ευλογία». Θα προχωρήσει το σχέδιο;;;

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε έναν νέο χάρτη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) την Παρασκευή που βάζει «φωτιά» στην περιοχή!!!

Η εικόνα έδειξε μια «νέα Μέση Ανατολή» όπου η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας φαινόταν να είναι μέρος του Ισραήλ, αλλά ως αντάλλαγμα προσφέρει φιλία και ωφέλιμες γεωπολιτικές συμφωνίες σε όλες τις αραβικές χώρες!

Όπως είπε: «Επιτρέψτε μου να σας δείξω έναν χάρτη της Μέσης Ανατολής του 1.948 μ.Χ., -την χρονιά που ιδρύθηκε το Ισραήλ. Εδώ είναι το Ισραήλ το 1.948 μ.Χ. Είναι μια μικρή χώρα, απομονωμένη, που περιβάλλεται από ένα εχθρικό Αραβικό κόσμο.

Τα πρώτα επτά χρόνια, κάναμε ειρήνη με την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Στην συνέχεια, το 2020 μ.Χ. συνάψαμε την “Αραβική Συμφωνία Ειρήνης”   με άλλα τέσσερα Αραβικά κράτη. Τώρα κοιτάξτε τι συμβαίνει, όταν έγινε ειρήνη μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Ολόκληρη η Μέση Ανατολή αλλάζει. Γκρεμίζουμε τα τείχη της εχθρότητας, φέρνουμε την δυνατότητα της ευημερίας και ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή. Κάνουμε όμως και κάτι άλλο. Ξέρετε πριν από μερικά χρόνια, στάθηκα εδώ με έναν κόκκινο μαρκαδόρο για να δείξω την κατάρα, -την μεγάλη κατάρα,  την κατάρα ενός πυρηνικοποιημένου Ιράν.

Αλλά σήμερα, -σήμερα φέρνω αυτόν τον μαρκαδόρο, για να δείξω μια μεγάλη ευλογία. Την ευλογία μιας νέας Μέσης Ανατολής, μεταξύ του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και των  άλλων γειτόνων μας. Θα οικοδομήσουμε έναν νέο άξονα ειρήνης και ευημερίας, ο οποίος θα συνδέει την Ασία μέσω των ΗΑΕ, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Ισραήλ με την Ευρώπη». Θα προχωρήσει το σχέδιο;;;

 

Ο Μ.Νετανιάχου παρουσίασε τον χάρτη της «νέας Μέσης Ανατολής» – Δυτική Όχθη και Γάζα θα ανήκουν στο Ισραήλ! «Θα οικοδομήσουμε έναν νέο άξονα ειρήνης και ευημερίας».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου παρουσίασε έναν νέο χάρτη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) στον οποίο απεικονίζεται η «νέα Μέση Ανατολή» όπου η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Λωρίδα της Γάζας φαινόταν να είναι μέρος του Ισραήλ!

Μάλιστα ως αντάλλαγμα προσφέρει ωφέλιμες γεωπολιτικές συμφωνίες σε όλες τις αραβικές χώρες και σχέσεις φιλίας και ευημερίας! H παρουσίαση του χάρτη έγινε πριν από λίγες ημέρες και εάν γίνει αποδεκτός από τα Αραβικά κράτη θα σημάνει μία κολοσσιαία γεωπολιτική αλλαγή. Είναι σαφές πάντως πως στην ισραηλινή γεωπολιτική ένα παλαιστινιακό κράτος θεωρείται ως εν δυνάμει απειλή για το κράτος του Ισραήλ.

Όπως είπε: «Επιτρέψτε μου να σας δείξω έναν χάρτη της Μέσης Ανατολής του 1948 μ.Χ., -την χρονιά που ιδρύθηκε το Ισραήλ. Εδώ είναι το Ισραήλ το 1.948 μ.Χ. Είναι μια μικρή χώρα, απομονωμένη, που περιβάλλεται από ένα εχθρικό Αραβικό κόσμο.

Τα πρώτα επτά χρόνια, κάναμε ειρήνη με την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Στην συνέχεια, το 2020 μ.Χ. συνάψαμε την “Αραβική Συμφωνία Ειρήνης”   με άλλα τέσσερα Αραβικά κράτη. Τώρα κοιτάξτε τι συμβαίνει, όταν έγινε ειρήνη μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ισραήλ.

Ολόκληρη η Μέση Ανατολή αλλάζει. Γκρεμίζουμε τα τείχη της εχθρότητας, φέρνουμε την δυνατότητα της ευημερίας και ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή. Κάνουμε όμως και κάτι άλλο. Ξέρετε πριν από μερικά χρόνια, στάθηκα εδώ με έναν κόκκινο μαρκαδόρο για να δείξω την κατάρα, -την μεγάλη κατάρα,  την κατάρα ενός πυρηνικοποιημένου Ιράν.

Αλλά σήμερα, -σήμερα φέρνω αυτόν τον μαρκαδόρο, για να δείξω μια μεγάλη ευλογία. Την ευλογία μιας νέας Μέσης Ανατολής, μεταξύ του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας και των  άλλων γειτόνων μας. Θα οικοδομήσουμε έναν νέο άξονα ειρήνης και ευημερίας, ο οποίος θα συνδέει την Ασία μέσω των ΗΑΕ, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και το Ισραήλ με την Ευρώπη» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/o-m-netaniaxou-parousiase-ton-xarti-tis-neas-mesis-anatolis-dytiki-oxthi-kai-gaza-tha-anikoun-sto-israil/).

 

 

 

Ισραήλ: Αναζητείται τρόπο καθαίρεσης του Νετανιάχου; Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ εξετάζει σήμερα την προσφυγή κατά ενός νόμου που υιοθέτησε τον Μάρτιο η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος περιορίζει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες ένας πρωθυπουργός μπορεί να κριθεί μη ικανός να ασκήσει τα καθήκοντα του.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα το πρωί εν μέσω ενός ιδιαίτερα πολωμένου πολιτικού κλίματος στο Ισραήλ μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Από τον Ιανουάριο, οπότε παρουσιάστηκε η μεταρρύθμιση αυτή, έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές διαδηλώσεις στο Ισραήλ με αίτημα την απόσυρσή της. Η σημερινή προσφυγή αφορά μια τροποποίηση στον θεμελιώδη νόμο που αφορά την κυβέρνηση, η οποία διευκρινίζει υπό ποιες συνθήκες ένας πρωθυπουργός μπορεί να κριθεί προσωρινά μη ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Πολλοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν ότι η τροποποίηση έχει συνταχθεί για να εξυπηρετήσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος δικάζεται από τον Μάιο του 2020 μ.Χ. για διαφθορά. Οι θεμελιώδεις νόμοι στο Ισραήλ έχουν την θέση του Συντάγματος.

Μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος νόμος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να κριθεί ανίκανος να εκτελέσει τα καθήκοντά του, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τους όρους υπό τους οποίους μπορεί να ληφθεί μια τέτοια απόφαση ή τη διαδικασία.

Βάσει της τροποποίησης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν μπορεί να κριθεί μη ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντά του παρά μόνο σε περίπτωση σωματικής ή νοητικής ανικανότητας, αν υποβάλει ο ίδιος το αίτημα ή έπειτα από διαδικασία που θα εκκινήσει η κυβέρνηση και θα εγκριθεί από τα δύο τρίτα των υπουργών. Οι ενάγοντες ζητούν να ακυρωθεί η τροποποίηση ή τουλάχιστον τεθεί σε ισχύ μετά τις βουλευτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2026 μ.Χ.-(https://www.defence-point.gr/news/israil-anaziteitai-tropo-kathairesis-toy-netaniachoy).

 

Στο κόκκινο η ένταση Ισραήλ-Ιράν: Η Σιν Μπετ απέτρεψε ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του υπουργού Μπεν Γκβιρ- Θρίλερ κατασκοπείας στην Δ. Όχθη. Σε ανακοίνωσή της, η Shin Bet ανέφερε ότι συνελήφθησαν τρεις Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης, καθώς και δύο Άραβες Ισραηλινοί.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet ανακοίνωσε ότι απέτρεψε έναν υποστηριζόμενο από το Ιράν πυρήνα που επιχείρησε να πραγματοποιήσει επιθέσεις, μεταξύ άλλων εναντίον του ακροδεξιού Υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιτάμαρ Μπεν Γκβιρ (Itamar Ben Gvir) και του πρώην νομοθέτη του Λικούντ Γιεχούντα Γκλικ (Yehudah Glick).

Σε ανακοίνωσή της, η Shin Bet ανέφερε ότι συνελήφθησαν τρεις Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης, ο 47χρονος Μουράντ Καμαμτζά από το Καφρ Νταν, ο 34χρονος Χασάν Μουτζαρίμα από την Τζενίν και ο 45χρονος Ζιάντ Σαντί επίσης από την Τζενίν. Δύο Άραβες Ισραηλινοί, ο Χαμάντ Χαμαντί, 23χρονος κάτοικος Ναζαρέτ, και ο Γιουσέφ Χαμάντ, 18χρονος κάτοικος Μουκίμπλε, συνελήφθησαν επίσης, σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας.

Οι εισαγγελείς υπέβαλαν κατηγορητήρια για τους πέντε υπόπτους στο Στρατιωτικό Δικαστήριο και στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Χάιφα, κατηγορώντας τους για επαφή με ξένο πράκτορα, εμπρησμό και υποβοήθηση διεισδυτών.

Η Shin Bet και οι εισαγγελείς της Χάιφα δήλωσαν ότι ένας πράκτορας των Ιρανικών μυστικών υπηρεσιών που εδρεύει στην Ιορδανία ανέθεσε στον Καμαμτζά και τον Μουτζαρίμα να κάνουν λαθρεμπόριο όπλων και να οργανώνουν επιθέσεις στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για να πυρπολήσουν αυτοκίνητα και βενζινάδικα και να σπάσουν τα παράθυρα επιχειρήσεων. Τους είπαν να διασφαλίσουν ότι οι πράξεις θα καταγράφονταν σε βίντεο.

Στους δύο υπόπτους ανατέθηκε επίσης η συλλογή πληροφοριών για την ασφάλεια του Μπεν Γκβιρ και του Γκλικ, προφανώς για να τους επιτεθούν. Η Shin Bet σημείωσε ότι λόγω των λεπτομερειών ασφαλείας των δύο ανδρών, οι ύποπτοι δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με τη Shin Bet, οι Καμαμτζά και Μουτζαρίμα στρατολόγησαν τον Σαντί, ο οποίος αργότερα στρατολόγησε τους δύο Άραβες Ισραηλινούς. Οι δύο συνέχισαν να βάζουν φωτιά σε τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα στην οδό Ha'Ari στη Χάιφα στις 21 Ιουνίου.

Ο Σαντί προσέφερε στον Χαμάντ 1.000 NIS [259 δολάρια] για κάθε αυτοκίνητο που ανήκε σε Εβραίο και το οποίο πυρπολούσε, δήλωσε η Shin Bet, προσθέτοντας ότι ο Χαμαντί κλήθηκε επίσης τον Αύγουστο να περάσει λαθραία τηλέφωνα σε ισραηλινές φυλακές και να περάσει λαθραία άτομα από τον Λίβανο στο Ισραήλ με αντάλλαγμα την πληρωμή, αλλά αρνήθηκε.

Ο Χαμαντί, ενεργώντας επίσης με εντολή του Σαντί, έλεγξε τις τοποθεσίες κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Ιορδανίας που ήταν οι καταλληλότερες για τη λαθραία εισαγωγή διεισδυτών στο Ισραήλ, δήλωσε η υπηρεσία ασφαλείας. Ο Σαντί φέρεται να παραδέχτηκε κατά την ανάκριση μετά την σύλληψη ότι γνώριζε για την υποστήριξη του πυρήνα από την Τεχεράνη και την οικονομική υποστήριξη τέτοιων δραστηριοτήτων.

"Η έρευνα αποκαλύπτει τη φύση των μεθόδων του Ιράν να χρησιμοποιεί Ισραηλινούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων με εγκληματικό παρελθόν, και να τους στρατολογεί για την προώθηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων σε πλατφόρμες εγκληματικών επιχειρήσεων, με αντάλλαγμα οικονομική πληρωμή", ανέφερε η Shin Bet στην ανακοίνωση της.

Σχολιάζοντας την είδηση, ο Μπεν Γκβιρ επαίνεσε την Shin Bet για την αποτροπή της φερόμενης συνωμοσίας και υποσχέθηκε ότι "θα συνεχίσει να ενεργεί άφοβα και με αποφασιστικότητα για να επιφέρει μια θεμελιώδη αλλαγή στις συνθήκες φυλάκισης των τρομοκρατών που βρίσκονται στην φυλακή, να συνεχίσει τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, να διασφαλίσει τα δικαιώματα της προσευχής και της Εβραϊκής κυριαρχίας στο Όρος του Ναού και να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ειρήνη των Ισραηλινών πολιτών".

Το Ιράν και το Ισραήλ έχουν εμπλακεί σε έναν σκιώδη πόλεμο δεκαετιών σε όλη την Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. Τον περασμένο Ιούλιο, ο Υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ αποκάλυψε ότι το Ισραήλ και οι σύμμαχοί του ματαίωσαν περισσότερες από 50 Ιρανικές συνωμοσίες για την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον ισραηλινών στόχων. Η νέα φερόμενη συνωμοσία θα αυξήσει σίγουρα τις εντάσεις μεταξύ των δύο περιφερειακών δυνάμεων (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/7195501_sto-kokkino-i-entasi-israil-iran-i-sin-mpet-apetrepse-iraniko-shedio).

 

Γερμανία - Ισραήλ: «Iστορική συμφωνία» 4 δισ. ευρώ για την προμήθεια Arrow-3. Από την Γερμανική πλευρά τονίζεται ότι το σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί το αργότερο έως το τέλος του 2025 μ.Χ.

Οι Υπουργοί 'Αμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους και του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ υπέγραψαν νωρίτερα σήμερα συμφωνία για την προμήθεια του μεγάλου βεληνεκούς συστήματος αντιβαλλιστικών πυραύλων Arrow-3. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα αμυντική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, ύψους σχεδόν 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Για «ιστορική ημέρα» έκανε λόγο ο κ. Πιστόριους.

«Με τη συμφωνία για το Arrow-3 το Ισραήλ συνεισφέρει σημαντικά στην ασφάλειά μας στην Γερμανία, στην ασφάλειά μας στην Ευρώπη, στην ασφάλεια του εναέριου χώρου μας. Είναι ιστορική ημέρα», δήλωσε ο κ. Πιστόριους και πρόσθεσε ότι στόχος του Βερολίνου είναι το σύστημα να ενσωματωθεί στην ΝΑΤΟϊκή ασπίδα «ώστε να μπορούν οι γείτονές μας να χρησιμοποιούν αυτή την προστασία».

Ο κ. Γκαλάντ από την πλευρά του τόνισε ότι η συμφωνία - «Η μεγαλύτερη μεταξύ Ισραήλ και Γερμανίας» - δείχνει το επίπεδο της εταιρικής σχέσης των δύο χωρών. «Από την αποκατάσταση των σχέσεών μας, η Γερμανία έχει συμβάλει σημαντικά στην ασφάλεια του Ισραήλ. Σήμερα κάνουμε με υπερηφάνεια το ίδιο για την Γερμανία - έναν στρατηγικό εταίρο, έναν Ευρωπαίο ηγέτη.

Μόλις 80 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το Ισραήλ και η Γερμανία ενώνουν σήμερα τα χέρια οικοδομώντας ένα ασφαλέστερο μέλλον και για τα δύο έθνη», δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός. Οι γονείς του κ. Γκαλάντ επιβίωσαν του Ολοκαυτώματος και ο ίδιος τόνισε ότι «η συμφωνία αποτελεί συγκινητικό γεγονός για κάθε Εβραίο».

Το Arrow-3, εξήγησε ο κ. Γκαλάντ, αναπτύχθηκε από τον Οργανισμό Πυραυλικής Άμυνας του Ισραήλ και από την Ισραηλινή Αerospace Industries και είναι ένα από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα του είδους - είναι σχεδιασμένο να εντοπίζει, να παρεμβάλλεται και να καταστρέφει εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους. Το Ισραήλ, πρόσθεσε, έχει τόσο εξελιγμένα αμυντικά συστήματα επειδή από την ίδρυσή του έπρεπε να διατηρεί ποιοτικό πλεονέκτημα, προκειμένου να επιβιώσει.

«Σήμερα το Ισραήλ είναι έτοιμο να επεκτείνει την ασφάλεια και την βιομηχανική συνεργασία του με περισσότερους διεθνείς εταίρους (...) Το Ισραήλ, η Γερμανία και άλλοι πιθανοί εταίροι αντιμετωπίζουμε κοινές απειλές», δήλωσε ο κ. Γκαλάντ, αναφερόμενος στο Ιράν.

«Τα Ιρανικά drones που χρησιμοποιήθηκαν για να σκοτώσουν αθώους άμαχους σε όλον τον κόσμο είναι μόνο μια πρόγευση του τι θα δει ο κόσμος εάν εκπνεύσει τον επόμενο μήνα το εμπάργκο. Απέναντι στην Ιρανική επιθετικότητα, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα τόσο στις δυνατότητες μας και στην ετοιμότητά μας να αμυνθούμε όσο και σε τολμηρές πράξεις στην διεθνή κοινότητα», συνέχισε.

Από την Γερμανική πλευρά τονίζεται ότι το σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί το αργότερο έως το τέλος του 2025 μ.Χ., με τον Μπόρις Πιστόριους να υποστηρίζει ότι «Με το Arrow-3 «θα καλυφθεί το συντομότερο δυνατό το κενό των δυνατοτήτων μας στην εδαφική πυραυλική άμυνα και η Γερμανική αεροπορική άμυνα θα είναι έτοιμη για το μέλλον» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/698422/germania-israil-istoriki-symfonia-4-dis-evro-gia-tin-promitheia-arrow-3).

 

Έτος 6000. Αυτό το άρθρο αφορά το έτος 6000 στο Εβραϊκό ημερολόγιο. Για το Γρηγοριανό έτος 6000, βλέπε 7η χιλιετία . Η παγκόσμια ειρήνη είναι ένα κύριο θέμα της Μεσσιανικής Εποχής.

Σύμφωνα με κλασικές εβραϊκές πηγές, το εβραϊκό έτος 6000 σηματοδοτεί την τελευταία στιγμή για την έναρξη της Μεσσιανικής Εποχής . Το Ταλμούδ, Μιντράς, και Ζοχάρ δηλώνουν ότι η ημερομηνία κατά την οποία θα εμφανιστεί ο Μεσσίας είναι 6.000 χρόνια από την δημιουργία.

Σύμφωνα με την παράδοση, το εβραϊκό ημερολόγιο ξεκίνησε την εποχή της Δημιουργίας, που τοποθετήθηκε το 3761 π.Χ. Το τρέχον (2023/2024) Εβραϊκό έτος είναι 5784. Με αυτόν τον υπολογισμό, το τέλος του 6000ου έτους θα εμφανιζόταν το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2.240 μ.Χ. κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Ανάλυση. Η πεποίθηση ότι η έβδομη χιλιετία θα αντιστοιχεί στη Μεσσιανική Εποχή βασίζεται σε μια καθολική εφαρμογή της έννοιας του Σαμπάτ. Με βάση το εδάφιο Ψαλμοί 90:4, μια από τις «ημέρες του Θεού» πιστεύεται ότι αντιστοιχεί σε 1000 χρόνια κανονικής ανθρώπινης ύπαρξης.

Ακριβώς όπως (στη Βίβλο) ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε έξι ημέρες εργασίας και αγίασε την έβδομη ημέρα ως ημέρα ανάπαυσης, πιστεύεται ότι έξι χιλιετίες κανονικής ζωής θα ακολουθηθούν από μια χιλιετία ανάπαυσης.

Όπως ακριβώς το Σαμπάτ είναι η αγιασμένη «ημέρα ανάπαυσης» και ειρήνης, ένας χρόνος που αντιπροσωπεύει χαρούμενη ικανοποίηση με τους άθλους που ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες 6 ημέρες, Έτσι και η έβδομη χιλιετία θα αντιστοιχεί σε μια παγκόσμια «ημέρα ανάπαυσης» και ειρήνης, μια εποχή «ολοκλήρωσης» του «έργου» που εκτελέστηκε τις προηγούμενες έξι χιλιετίες.

Το Ταλμούδ κάνει επίσης παραλληλισμούς μεταξύ του έτους Shmita (Σαββατιάτικο) και της έβδομης χιλιετίας: Για έξι χιλιετίες η γη θα δουλεύεται, ενώ κατά τη διάρκεια της έβδομης χιλιετίας ο κόσμος θα παραμείνει «χέρσα».

Σύμφωνα με δύο απόψεις στο Ταλμούδ (Ραβ Κατίνα και Αμπάγιε), ο κόσμος θα είναι χαρόφ (ερειπωμένος ή ερειπωμένος) κατά την διάρκεια της έβδομης χιλιετίας, υποδηλώνοντας ένα λιγότερο θετικό αποτέλεσμα.

Η συμφιλίωση μεταξύ της παραδοσιακής ιουδαϊκής εποχής του κόσμου και της τρέχουσας επιστημονικά προερχόμενης εποχής του κόσμου ξεφεύγει από το σκοπό αυτού του άρθρου, με κάποιους να ακολουθούν μια κυριολεκτική προσέγγιση (όπως με τον δημιουργισμό των Νέων Γης) και άλλους (όπως ο Gerald Schroeder ) προσέγγιση συμβιβαστική με κοσμικές επιστημονικές θέσεις. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το εβραϊκό ημερολόγιο ξεκινά με τη δημιουργία του Αδάμ, όχι την δημιουργία του σύμπαντος.

Πηγές: Ταλμούδ και μιντράς. Το Ταλμούδ σχολιάζει: Ο Ραβ Κατίνα είπε: «Έξι χιλιάδες χρόνια ο κόσμος θα υπάρχει, και χίλια [χίλια] θα είναι έρημος ( harov ), όπως είναι γραμμένο, «Και μόνο ο Κύριος θα υψωθεί εκείνη την ημέρα». ( Ησαΐας 2:11 )».

Ο Αμπαγιέ είπε: «Δύο [χιλιάδες χρόνια θα είναι] έρημος, όπως είναι γραμμένο: «Μετά από δύο ημέρες θα μας αναστήσει, την τρίτη ημέρα θα μας αναστήσει, για να ζήσουμε στην παρουσία Του». ( Ωσηέ 6:2 ).

Μια τάννα που διδάσκεται σύμφωνα με τον Rav Katina: «Όπως το έτος Shmita συμβαίνει ένα έτος στα επτά χρόνια, έτσι και ο κόσμος έχει χίλια χρόνια από τα επτά χιλιάδες που είναι αγρανάπαυση ( mushmat ), όπως είναι γραμμένο, «Και μόνο ο Κύριος θα υψωθεί εκείνη την ημέρα» (Ησαΐας 2:11)· και περαιτέρω είναι γραμμένο, «Ψαλμός και ύμνος για την ημέρα του Σαββάτου» (Ψαλμοί 92:1 ) – που σημαίνει την ημέρα που είναι συνολικά Σαββάτ – και επίσης λέγεται, «Για χίλια χρόνια στα μάτια Σου [του Θεού] δεν είναι παρά μια μέρα που πέρασε». ( Ψαλμοί 90:4 )».

Μια τάννα από την σχολή του Eliyahu δίδασκε: «Ο κόσμος αποτελείται από έξι χιλιάδες χρόνια: δύο χιλιάδες ασχηματισμένα ( tohu ), δύο χιλιάδες της Τορά , δύο χιλιάδες χρόνια την εποχή του μεσσία - αλλά λόγω των πολλών αμαρτιών μας, πολλά από αυτά έχουν ήδη χάθηκε». Το Midrash στο Pirke De-Rabbi Eliezer σχολιάζει: Έξι αιώνες για μπαινοβγαίνουν, για πόλεμο και ειρήνη. Ο έβδομος Αιώνας είναι εξ ολοκλήρου Shabbat και ανάπαυση για την ζωή αιώνια.

Καμπάλα. Το Zohar αναφέρει: Το 600ο έτος της έκτης χιλιάδας [δηλαδή, 5600, ή 1.839 μ.Χ.–1.840 μ.Χ. Κ.Χ.], οι πύλες της σοφίας στα ψηλά και οι πηγές της κατώτερης σοφίας θα ανοίξουν. Αυτό θα προετοιμάσει τον κόσμο να εισέλθει στην έβδομη χιλιάδα, όπως ακριβώς ο άνθρωπος προετοιμάζεται προς το ηλιοβασίλεμα την Παρασκευή για το Σάββατο.

Ο Zohar εξηγεί περαιτέρω: Η λύτρωση του Ισραήλ θα επέλθει μέσω της μυστικής δύναμης του γράμματος «Vav» [που έχει την αριθμητική τιμή έξι], δηλαδή, την έκτη χιλιετία. ... Ευτυχισμένοι είναι εκείνοι που θα μείνουν ζωντανοί στο τέλος της έκτης χιλιετίας για να εισέλθουν στο Σαμπάτ, που είναι η έβδομη χιλιετία. γιατί αυτή είναι μια μέρα που ξεχωρίζει για τον Άγιο κατά την οποία θα πραγματοποιήσει την ένωση νέων ψυχών με παλιές ψυχές στον κόσμο.

Το Zohar αναφέρει επίσης ότι αυτό υποστηρίζει ότι κάθε μία από τις επτά ημέρες της δημιουργίας στο πρώτο κεφάλαιο της Γένεσης αντιστοιχεί σε μια χιλιετία της ύπαρξης της φυσικής δημιουργίας. Σε αυτό το πλαίσιο το Σαμπάτ (η ημέρα ανάπαυσης), αντιστοιχεί στην έβδομη χιλιετία, την εποχή της παγκόσμιας «ανάπαυσης»—τη Μεσσιανική Εποχή.

Rishonim και Acharonim. Επεξεργάζονται το θέμα της έβδομης χιλιετίας που αντιπροσωπεύει τη Μεσσιανική Εποχή, πολλοί πρώιμοι και όψιμοι Εβραίοι μελετητές, συμπεριλαμβανομένων των Rashi, the Ramban,Chaim Vital, Isaac Abarbanel, Abraham Ibn Ezra, Rabbeinu Bachya, Rabbi Yaakov Culi (συγγραφέας Me'am Lo'ez ), ο Vilna Gaon, ο Lubavitcher Rebbe,  ο Ramchal, και ο Aryeh Kaplan.

Η αποδοχή της ιδέας της έβδομης χιλιετίας που αντιπροσωπεύει τη Μεσσιανική Εποχή πέρα ​​από το χάσμα Ασκενάζι – Σεφαράντι , το χάσμα Χασιδίμ – Μισναγκντίμ και σε όλες τις λογικές προοπτικές του Ταλμούδ και της μυστικιστικής Καμπάλα , δείχνει την κεντρική θέση αυτής της ιδέας στον παραδοσιακό Ιουδαϊσμό.

Rashi. Ο Ράσι κάνει έναν παραλληλισμό μεταξύ της υπόλοιπης εμπειρίας που βιώνει σήμερα το Σαμπάτ, και αυτού που θα βιώσει την έβδομη χιλιετία: «Ο κόσμος έχει οριστεί να διαρκέσει έξι χιλιάδες χρόνια, καθώς οι ημέρες της εβδομάδας, η έβδομη ημέρα της εβδομάδας είναι το Σαμπάτ. ; έτσι και στην έβδομη χιλιετία, θα υπάρχει ηρεμία στον κόσμο».

Ραμπάν. Ο Ραμπάν έγραψε ότι η έκτη χιλιετία θα δει τον ερχομό του Μεσσία και η έβδομη χιλιετία θα είναι το Σαββάτο του «Μέλλοντος Κόσμου», όπου οι δίκαιοι θα αναστηθούν και θα χαρούν. Υποστήριξε ότι το εδάφιο Γένεση 2:3 ("Και ο Θεός ευλόγησε την έβδομη ημέρα και την αγίασε") αναφέρεται στην ευλογία Του στον Ερχόμενο Κόσμο που αρχίζει την έβδομη χιλιετία.

Bachya. Ο Rabbeinu Bahya έγραψε ότι η έβδομη χιλιετία θα ακολουθήσει τον Μεσσία και την ανάσταση και θα είναι μια εποχή «μεγάλης αιώνιας απόλαυσης» για όσους αξίζουν την ανάσταση. Όντας έτσι, εξήγησε, όπως κάποιος προετοιμάζεται κατά τις έξι ημέρες της εβδομάδας για το Σαμπάτ, έτσι πρέπει επίσης να προετοιμάζεται κατά τη διάρκεια των έξι χιλιάδων ετών για το έβδομο.

Abarbanel. Ο Don Isaac Abarbanel έγραψε ότι παρόμοια με τη δομή της εβδομάδας της Δημιουργίας, έτσι και ο κόσμος θα υπάρχει για έξι χιλιάδες χρόνια, με την έβδομη χιλιετία να είναι ένα Hefsek (διάλειμμα) και ένα Shvita (ανάπαυση), όπως οι Shabbat , Shmita και Yovel . .

Chaim Vital . Ο Chaim Vital έγραψε ότι όποιος θέλει να μάθει τι θα συμβεί στις τελευταίες ημέρες, θα πρέπει να μελετήσει τις πρώτες επτά ημέρες της δημιουργίας. Κάθε ημέρα δημιουργίας αντιπροσωπεύει 1000 χρόνια και η έβδομη «ημέρα», που ξεκινά το έτος 6000, αντιπροσωπεύει την ημέρα ανάπαυσης.

Ραβίνος Yaakov Culi. Σε ένα τμήμα του Me'am Lo'ez που επεξεργάζεται τους παραλληλισμούς μεταξύ της Εξόδου από την Αίγυπτο και της Τελικής Λύτρωσης, ο Ραβίνος Yaakov Culi γράφει: «Φαίνεται λογικό να υποθέσουμε ότι οι προσευχές που ειπώθηκαν σήμερα για τη λύτρωση είναι πιο αποδεκτές από αυτές που ειπώθηκαν προηγουμένως

Σε παλαιότερες εποχές, η λύτρωση ήταν πολύ στο μέλλον. Επομένως, για να έχουν κάποιο αποτέλεσμα οι προσευχές τους, οι άνθρωποι έπρεπε να προσεύχονται έντονα. Εκείνες τις μέρες, οι άνθρωποι ήταν χίλια χρόνια από την εποχή που η Έπρεπε να γίνει η λύτρωση.Τώρα όμως απέχουμε μόλις 500, ή 200, χρόνια από τον καιρό και όσο πλησιάζει, τόσο πιο εύκολα γίνονται δεκτές οι προσευχές». Στην υποσημείωση αυτής της δήλωσης, ο Ραβίνος Aryeh Kaplan γράφει:

"Αυτό γράφτηκε το 5492 (1732). Επειδή υπήρχε μια παράδοση ότι ο Μεσσίας έπρεπε να έρθει πριν από το [τέλος του] έτους 6000 (2240), υπήρχε μόνο [περίπου] 500 χρόνια απομένουν μέχρι να έρθει η λύτρωση. Υπήρχε επίσης μια παράδοση ότι η λύτρωση θα έπρεπε να ξεκινήσει μετά από 200 χρόνια [στα τελευταία 500 χρόνια], δηλαδή μέχρι το 5700 ([δηλαδή, 1.939 μ.Χ.–]1.940 μ.Χ.) Αυτό φαίνεται να υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι ο σχηματισμός του σύγχρονου κράτους του Ισραήλ είναι η αρχή της λύτρωσης».

Vilna Gaon. Το Vilna Gaon έγραψε: Κάθε μέρα της Δημιουργίας παραπέμπει σε χίλια χρόνια ύπαρξής μας, και κάθε μικρή λεπτομέρεια που συνέβη αυτές τις μέρες θα έχει το αντίστοιχο γεγονός να συμβεί στον ανάλογο χρόνο κατά τη διάρκεια της χιλιετίας της.

Τα βήματα του Μεσσία (עִקְּבוֹת מְשִׁיחַ) άρχισαν την πρώτη ώρα του πρωινού της Παρασκευής της έκτης χιλιετίας, δηλαδή το έτος Πεντακόσια [δηλαδή 1739–1740 Κ.Χ.], και από ώρα σε ώρα τα βήματα συνέχισαν να προχωρούν από πολλές πλευρές [c . M Avot 1:1; BT Sanhedrin 38a].

Όπως είναι γνωστό, κάθε ώρα αποτελείται από σαράντα ένα χρόνια και οκτώ μήνες [υψ., 41.666], μετρώντας από τη στιγμή που λύθηκαν τα δεσμά στις φτέρνες του Μεσσία, όπως λέει, Λύσατε τα δεσμά μου (Ψαλμοί 116: 16 ), και όπως αποκαλύπτεται στο: Ένα διάταγμα Το δήλωσε για τον Ιωσήφ. …

«Έλυσα τον ώμο του από το βάρος οι παλάμες του λύθηκαν από την κουκούλα »(Ψαλμοί 81:6–7). Ξεκινώντας από τη δεύτερη ώρα [δηλαδή, από τους 8 μήνες έως το 5541 (δηλαδή, το 1781 Κ.Χ.)], ολόκληρος ο Οίκος του Ισραήλ ανέβηκε στη σκηνή, τόσο ως σύνολο, όσο και σε σχέση με κάθε μεμονωμένο μέλος του έθνους, ως εντολή από παραπάνω, του Μεσσία της αρχής της λύτρωσης, δηλαδή, του Μεσσία Υιού του Ιωσήφ.

Ramchal . Το Ramchal έγραψε ότι η έβδομη χιλιετία θα είναι μια περίοδος ανάπαυσης, την οποία θα αξίζουν οι δίκαιοι.  Lubavitcher Rebbe. Ο Lubavitcher Rebbe Menachem Mendel Schneerson εξήγησε ότι το εβραϊκό έτος 5750 (δηλαδή, 1.989 μ.Χ.–1.990 μ.Χ. CE), το χιλιετές «χρονο-ρολόι» έφτασε την ώρα της «παραμονής» του Shabbat . ισοδυναμεί δηλαδή με το απόγευμα της Παρασκευής πριν από το Σαμπάτ.

Ακριβώς όπως το ηλιακό μεσημέρι σηματοδοτεί την ώρα που έχουν περάσει τα τρία τέταρτα (18 των 24 ωρών) της εβραϊκής ημέρας, το έτος 5750 σηματοδοτεί όταν έχουν περάσει τα τρία τέταρτα της έκτης χιλιετίας.

Σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, συνιστάται η αποφυγή της κανονικής εργασίας για αρκετές ώρες (είτε 2,5 ώρες είτε 5,5 ώρες) πριν από το Shabbat, ώστε να διατηρηθεί χρόνος για τις προετοιμασίες Shabbat.

Κατ' αναλογία, θα μπορούσε κανείς να προετοιμαστεί για τον ερχομό του Μεσσία πριν από το έτος 6000. 2,5 ή 5,5 ώρες θα μεταφραστούν σε περίπου 104 ή 229 χρόνια αντίστοιχα, άρα στο έτος 5896 (δηλαδή, 2.135 μ.Χ.–2.136 μ.Χ. CE) ή 5771 (δηλαδή, 2010 μ.Χ.–2011 μ.Χ. CE).

Ο Lubavitcher Rebbe, όπως και άλλοι, υποστήριξε ότι ο Μεσσίας πρέπει να φτάσει ή πριν από την έναρξη του Shabbat , το έτος 6000. Το τέλος του έτους 2023 μ.Χ. πέφτει κατά το εβραϊκό έτος 5784, που σηματοδοτεί τις 12:48 μ.μ. την Παρασκευή της Χιλιετίας.

Shlomo Elyashiv . Ο Καμπαλιστής Ραβίνος Shlomo Elyashiv έγραψε στο Drushei Olam HaTohu: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να περάσει τόσος χρόνος από τη στιγμή της δημιουργίας μέχρι την εποχή του Tikkun (σ.σ. «διόρθωση», ο ερχομός του Moshiach). Όλες οι δυνάμεις του Gevurot (αυστηρή κρίση) έχουν τις ρίζες τους στα έξι Sefirot — Chesed, Gevurah, Tiferet, Netzach, Hod, Yesod — που είναι οι έξι ημέρες της δημιουργίας ... και επίσης τα 6.000 χρόνια ιστορίας που θα υπάρχει ο κόσμος .

Και μέσα [τα έξι Σεφιρότ ] βρίσκονται οι ρίζες όλων όσων θα συμβούν από τις έξι ημέρες της δημιουργίας μέχρι το Τελικό Τικκούν. ... Διαπιστώνουμε ότι όλα όσα συμβαίνουν είναι το αποτέλεσμα των σπινθήρων από την εποχή του Tohu, του Χάους ...  Οι Επτά Χιλιετίες της φυσικής ύπαρξης σύμφωνα με την Καμπάλα.

Εβραϊκό Έτος:    0–1000  1000–2000          2000–3000          3000–4000          4000–5000          5000–6000      6000–7000 Ημέρα Δημιουργίας:

Σεφιρά :

Πρώτη (Κυριακή)

Chesed

Δεύτερη (Δευτέρα)

Γεβούρα

Τρίτη (Τρίτη)

Tiferet

Τέταρτη (Τετάρτη)

Netzach

Πέμπτη (Πέμπτη)

Πηλοφόρι

Έκτη (Παρασκευή)

Ναι

Έβδομο ( Σαμπάτ )

Μαλτσούτ

Aryeh Kaplan

Ο Ραβίνος Aryeh Kaplan γράφει: Ποτέ άλλοτε η ανθρωπότητα δεν είχε βρεθεί αντιμέτωπη με τόσο ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Ποτέ άλλοτε δεν είχε τόσο τεράστια δύναμη στη διάθεσή του, για να τη χρησιμοποιήσει για καλό ή κακό. ...

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε με το θέμα, αλλά τα τελευταία εκατό περίπου χρόνια έχουν επιφέρει μια αύξηση στη γνώση αξεπέραστη σε όλη την ανθρώπινη ιστορία. ... Ο απώτερος στόχος της ιστορικής διαδικασίας είναι η τελειότητα της κοινωνίας ... είναι αυτό που ονομάζουμε Μεσσιανική Εποχή. Σχεδόν πριν από 2000 χρόνια, ο Ζοχάρ προέβλεψε:

"Στο 600ο έτος της έκτης χιλιάδας, οι πύλες της σοφίας στα ψηλά και οι πηγές της κατώτερης σοφίας θα ανοίξουν. Αυτό θα προετοιμάσει τον κόσμο να εισέλθει στην έβδομη χιλιάδα, μόλις καθώς ο άνθρωπος προετοιμάζεται για τη δύση του ηλίου την Παρασκευή για το Σάββατο.

Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Και ένα μνημονικό για αυτό είναι (Γένεση 7:11), «Στο 600ο έτος ... όλα τα θεμέλια του μεγάλου βάθους χωρίστηκαν». Εδώ βλέπουμε μια σαφή πρόβλεψη ότι το εβραϊκό έτος 5600 (ή [1839–]1840 [CE]), οι πηγές της κατώτερης σοφίας θα άνοιγαν και θα υπήρχε μια ξαφνική επέκταση της κοσμικής γνώσης.

Esther Jungreis. Σε συνέντευξή του στο Εθνικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ, ο Rebbetzin Esther Jungreis είπε τα εξής: Ακούστε προσεκτικά, φίλοι, τι σας λέω. Ο Hashem [το Όνομα], ο Elokei Yisrael [ο Θεός του Ισραήλ], δημιούργησε αυτόν τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα σε έξι ημέρες.

Κάθε μέρα ήταν χίλια χρόνια. Αυτός ο κόσμος, όπως τον ξέρουμε σήμερα, δεν μπορεί να διαρκέσει πέρα ​​από 6.000 χρόνια. Αυτήν τη στιγμή, βρισκόμαστε στο έτος 5769, που σημαίνει ότι είναι ο Έρεβ [παραμονή] του Σάμπος του κόσμου.

Μέχρι το έτος 6.000, ο Mashiach πρέπει να είναι εδώ. Θα μπορούσε να έρθει πολύ νωρίτερα. Αλλά μέχρι το έτος 6.000, πρέπει να είναι εδώ. ... η Vilna Gaon είπε ότι ο τελευταίος πόλεμος, ο Milchemet [πόλεμος] Gog uMagog , θα διαρκέσει μόνο 12 λεπτά γιατί θα έχουν τέτοια όπλα. ...

Γνωρίζουμε ότι η τελική λύτρωση, η τελική Geula , θα είναι όπως όταν φύγατε από την Αίγυπτο – μόνο το ένα πέμπτο του λαού μας έφυγε από την Αίγυπτο. Τα τέσσερα πέμπτα χάθηκαν ... κατά την διάρκεια της πανούκλας του σκότους. Κάνω έκκληση λοιπόν σε κάθε Εβραίο. Κάθε αρνητική προφητεία μπορεί να αλλάξει. Μπορούμε να φέρουμε τον Mashiach σήμερα. Αυτή τη στιγμή, ζούμε σε μια περίοδο που ονομάζεται Erev Shabbat.

Είναι το Erev Shabbat, γιατί όταν θα έρθει ο Mashiach, θα είναι η μέρα που θα είναι όλο το Shabbat, η έβδομη μέρα. ... Ας φέρουμε τον Shabbos νωρίς, και ας φέρουμε τον Shabbos με menucha [ευκολία], με shalom [ειρήνη], με simchah [ευτυχία] – Είναι δυνατόν; Απολύτως?! Κάθε αρνητική προφητεία μπορεί να αλλάξει.

 

Τρίτος Ναός.

Αυτό το άρθρο χρειάζεται πρόσθετες αναφορές για επαλήθευση . Βοηθήστε στη βελτίωση αυτού του άρθρου προσθέτοντας αναφορές σε αξιόπιστες πηγές . Υλικό χωρίς πηγή αναφοράς θα ελεγχθεί και ίσως αφαιρεθεί.

Αυτό το άρθρο είναι για τον Τρίτο απραγματοποίητο Εβραϊκό ναό και όχι για την μαζική ανακαίνιση του Δεύτερου Ναού από τον Ηρώδη τον Μέγα. Δεν πρέπει να συγχέεται με τον Ναό του Ιεζεκιήλ. Ο «Τρίτος Ναός» (Εβραϊκά: בֵּית הַמִּקְדָּשׁ הַשְּלִישִׁי, Bēṯ hamMīqdāš hamMīqdāš hašd'līct στον  Οίκο του ανακατασκευασμένος ναός στην Ιερουσαλήμ.

Θα διαδεχόταν τον Ναό του Σολομώντα και τον Δεύτερο Ναό , ο πρώτος που είχε καταστραφεί κατά την Βαβυλωνιακή πολιορκία της Ιερουσαλήμ τον περ.  587 π.Χ. και η τελευταία καταστράφηκε κατά την Ρωμαϊκή πολιορκία της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. Αν και παραμένει άκτιστο, η ιδέα και η επιθυμία για τον Τρίτο Ναό είναι ιερά στον Ιουδαϊσμόκαι ιδιαίτερα στον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό . αναμένεται ως ο πιο ιερός τόπος λατρείας για τους Εβραίους.

Η Εβραϊκή Βίβλος υποστηρίζει ότι οι Εβραίοι προφήτες ζήτησαν να εκπληρωθεί η κατασκευή του πριν, ή παράλληλα με, τη Μεσσιανική Εποχή. Το κτίσμα του Τρίτου Ναού παίζει επίσης σημαντικό ρόλο σε ορισμένες ερμηνείες της χριστιανικής εσχατολογίας .

Μεταξύ των θρησκευόμενων Εβραίων, η προσδοκία ενός τελικού μελλοντικού έργου με επίκεντρο την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ήταν ένα τρέχον θέμα που, στο Ισραήλ, υποστηρίζεται επίσης ως ιδεολογικό κίνητρο.

Ωστόσο, η ιδέα του Τρίτου Ναού έχει αμφισβητηθεί από τους Μουσουλμάνους λόγω της ύπαρξης του Θόλου του Βράχου, που χτίστηκε από το Χαλιφάτο των Ομαγιάδων στην κορυφή της τοποθεσίας του Ναού του Σολομώντα και του Δεύτερου Ναού. Οι εντάσεις μεταξύ Εβραίων και Μουσουλμάνων για το Όρος του Ναού έχουν μεταφερθεί πολιτικά ως ένα από τα κύρια σημεία ανάφλεξης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, και η περιοχή έχει επίσης αποτελέσει αντικείμενο σημαντικής συζήτησης στην ειρηνευτική διαδικασία Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας έχει αποφύγει να αναγνωρίσει οποιαδήποτε κυριαρχία στην Ιερουσαλήμ λόγω αντικρουόμενων εδαφικών διεκδικήσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής , καθώς και οι δύο πλευρές την έχουν δηλώσει ως πρωτεύουσά τους (βλ. άρθρο της Wikipedia " Κατάσταση της Ιερουσαλήμ ").

Προσπάθειες ανοικοδόμησης. Από την καταστροφή του Δεύτερου Ναού το 70 Κ.Χ. , οι θρησκευόμενοι Εβραίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δουν την οικοδόμηση ενός Τρίτου Ναού στο Όρος του Ναού.

Η προσευχή για αυτό είναι ένα επίσημο μέρος της Εβραϊκής παράδοσης της προσευχής Amidah τρεις φορές την ημέρα. Αν και παραμένει άκτιστο, η έννοια και η επιθυμία για έναν Τρίτο Ναό είναι ιερά στον Ιουδαϊσμό, ιδιαίτερα στον Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό , και αναμένεται ως ένας τόπος λατρείας που θα χτιστεί σύντομα.

Εξέγερση του Bar Kochba. Αρχικά, ο αυτοκράτορας Αδριανός έδωσε την άδεια για την ανοικοδόμηση του ναού αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη. Οι δυνάμεις του Simon bar Kokhba κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους το 132 Κ.Χ. και η κατασκευή ενός νέου ναού συνεχίστηκε.

Η αποτυχία αυτής της εξέγερσης οδήγησε στην συγγραφή του Mishna , καθώς οι θρησκευτικοί ηγέτες πίστευαν ότι η επόμενη προσπάθεια ανοικοδόμησης του ναού μπορεί να ήταν αιώνες μακριά και η μνήμη των πρακτικών και των τελετών διαφορετικά θα χανόταν.

Ως τιμωρία για την εξέγερση, οι Ρωμαίοι μετονόμασαν την πόλη σε Aelia Capitolina και την επαρχία σε Συρία Palaestina και οι Εβραίοι απαγορεύτηκαν στην πόλη εκτός από την ημέρα της Tisha B'av. Ωστόσο, τοΟι ραβίνοι που επέζησαν από διωγμούς (βλ. Δέκα Μάρτυρες) είχαν την δυνατότητα να συνεχίσουν το σχολείο τους στην Ιαβνία , αρκεί να πλήρωναν το Fiscus Judaicus .

Ιουλιανός. Υπήρξε ματαιωμένο έργο υπό τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιουλιανό (361–363 Κ.Χ.) για την ανοικοδόμηση του Ναού. Ο Ιουλιανός αποκαλείται παραδοσιακά Ιουλιανός ο Αποστάτης λόγω της πολιτικής του να ανατρέψει την εκστρατεία εκχριστιανισμού του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου αποκαθιστώντας παραδοσιακές θρησκευτικές πρακτικές και ιερούς τόπους σε όλη την Αυτοκρατορία.

Ως μέρος αυτής της πολιτικής, ο Ιουλιανός επέτρεψε στους Εβραίους να χτίσουν έναν Τρίτο Ναό. Ο Ραβίνος Hilkiyah , ένας από τους κορυφαίους ραβίνους της εποχής, απέρριψε τα χρήματα του Julian, υποστηρίζοντας ότι οι εθνικοί δεν πρέπει να παίξουν κανέναν ρόλο στην ανοικοδόμηση του ναού.

Σύμφωνα με διάφορες αρχαίες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Sozomen (περίπου 400–450 CE) στο Historia Ecclesiastica και του παγανιστή ιστορικό και στενού φίλου του Ιουλιανού, Ammianus Marcellinus, το έργο της ανοικοδόμησης του ναού ματαιώθηκε επειδή κάθε φορά που οι εργάτες προσπαθούσαν για να χτιστεί ο ναός χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα υποδομή, κάηκαν από τρομερές φλόγες που προέρχονταν από το εσωτερικό της γης και ένας σεισμός αναίρεσε το έργο που έγινε:

Ο Ιουλιανός σκέφτηκε να ξαναχτίσει με υπερβολικά έξοδα τον περήφανο Ναό κάποτε στην Ιερουσαλήμ, και ανέλαβε αυτό το έργο στον Αλύπιο της Αντιόχειας . Ο Αλύπιος άρχισε να δουλεύει δυναμικά και αποσπάστηκε από τον κυβερνήτη της επαρχίας. Όταν φοβερές μπάλες φωτιάς, που ξέσπασαν κοντά στα θεμέλια, συνέχισαν τις επιθέσεις τους, ώσπου οι εργάτες, μετά από επανειλημμένα καψίματα, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν άλλο: Και εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Η αποτυχία να ανοικοδομηθεί ο Ναός έχει αποδοθεί στον σεισμό της Γαλιλαίας του 363 Κ.Χ., και στην αμφιθυμία των Εβραίων σχετικά με το έργο. Η δολιοφθορά είναι μια πιθανότητα, όπως και μια τυχαία πυρκαγιά.

Η θεϊκή παρέμβαση ήταν η κοινή άποψη μεταξύ των Χριστιανών ιστορικών της εποχής. Όταν ο Ιουλιανός σκοτώθηκε στη μάχη μετά από μια Βασιλεία λιγότερο από τρία χρόνια, οι Χριστιανοί επανέλαβαν τον έλεγχο της αυτοκρατορίας και η ευκαιρία να ανοικοδομήσουν τον Ναό έληξε.

Σασσανιδικό υποτελές κράτος. Το 610 μ.Χ., η Αυτοκρατορία των Σασσανιδών έδιωξε την Βυζαντινή Αυτοκρατορία από την Μέση Ανατολή, δίνοντας στους Εβραίους τον έλεγχο της Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά μετά από αιώνες. Οι νέοι ηγεμόνες διέταξαν σύντομα την επανεκκίνηση της θυσίας ζώων για πρώτη φορά από την εποχή του Μπαρ Κόχμπα.

Λίγο, πριν οι Βυζαντινοί πάρουν πίσω την περιοχή, οι Πέρσες έδωσαν τον έλεγχο στον χριστιανικό πληθυσμό, ο οποίος γκρέμισε το μερικώς κτισμένο οικοδόμημα και το μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο, όπως ήταν όταν ο χαλίφης Ομάρ κατέλαβε την πόλη στην δεκαετία του 630 μ.Χ.

Μουσουλμανική κατάκτηση της Συρίας. Ένα αρμενικό χρονικό του 7ου Αιώνα μ.Χ., γραμμένο από τον επίσκοπο Sebeos, αναφέρει ότι οι Εβραίοι και οι Άραβες μάλωναν μεταξύ τους για τις διαφορές τους στη θρησκεία τους κατά την διάρκεια της Πολιορκίας της Ιερουσαλήμ το 637 Κ.Χ. έδωσε ένα «κήρυγμα της Οδού της Αλήθειας, υποτίθεται κατόπιν εντολής του Θεού» σε αυτούς λέγοντας ότι αυτοί, τόσο οι Εβραίοι όσο και οι Άραβες, έπρεπε να ενωθούν κάτω από τη σημαία του πατέρα τους Αβραάμ και να εισέλθουν στους Αγίους Τόπους.

Ο Σεβεός αναφέρει επίσης ότι οι Εβραίοι άρχισαν την ανοικοδόμηση του ναού, αλλά οι Άραβες τους έδιωξαν και δημιούργησαν ξανά το μέρος για τις δικές τους προσευχές. Με την σειρά τους, αυτοί οι Εβραίοι έχτισαν έναν άλλο ναό σε διαφορετική τοποθεσία.

Το 1.267 μ.Χ., κατά τις επιδρομές των Μογγόλων στην Συρία, μια περίοδος μεσοβασιλείας μεταξύ της πλήρους κυριαρχίας του Λεβάντε από τα σταυροφόρα κράτη μέχρι το 1.260 μ.Χ. και της κατάκτησης του Λεβάντε από τους Μαμελούκους το 1.291 μ.Χ., ο Ναχμανίδης έγραψε μια επιστολή στον γιο του. Περιείχε τις ακόλουθες αναφορές για τη γη και το Ναό:

Τι να πω για αυτή την γη… Όσο πιο ιερός είναι ο τόπος τόσο μεγαλύτερη η ερήμωση. Η Ιερουσαλήμ είναι η πιο έρημη από όλες… Υπάρχουν περίπου 2.000 κάτοικοι… αλλά δεν υπάρχουν Εβραίοι, γιατί μετά την άφιξη των Τατάρων , οι Εβραίοι τράπηκαν σε φυγή και μερικοί σκοτώθηκαν από το σπαθί.

Υπάρχουν τώρα μόνο δύο αδέρφια, βαφεία, που αγοράζουν τις βαφές τους από την κυβέρνηση. Στην θέση τους, μια απαρτία πιστών συνέρχεται το Σάββατο, και τους ενθαρρύνουμε, και βρήκαμε ένα ερειπωμένο σπίτι, χτισμένο σε κολώνες, με έναν όμορφο τρούλο, και το κάναμε συναγωγή...

Άνθρωποι έρχονται τακτικά στην Ιερουσαλήμ, άνδρες και γυναίκες από την Δαμασκό και από το Χαλέπι και από όλα τα μέρη της χώρας, για να δουν τον Ναό και να κλάψουν πάνω του. Και αυτός που μας έκρινε άξιους να δούμε την Ιερουσαλήμ στα ερείπιά της, ας μας επιτρέψει να την δούμε να ξαναχτίζεται και να αποκαθίσταται και να επιστρέψει η τιμή της Θείας Παρουσίας.

Σύγχρονες προσπάθειες ανοικοδόμησης. Αν και στον κύριο Ορθόδοξο Ιουδαϊσμό η ανοικοδόμηση του Ναού γενικά αφήνεται στον ερχομό του Εβραϊκού Μεσσία και στη θεία πρόνοια , έχουν δημιουργηθεί ορισμένες οργανώσεις, που γενικά αντιπροσωπεύουν μια μικρή μειοψηφία Ορθοδόξων Εβραίων, με στόχο την άμεση υλοποίηση της κατασκευής. ενός Τρίτου Ναού στην σημερινή εποχή.

Το Temple Institute και το Temple Mount και το Eretz Yisrael Faithful Movement δηλώνουν το καθένα ότι στόχος του είναι να χτίσει τον Τρίτο Ναό στο Όρος του Ναού (Mount Moriah). Το Ινστιτούτο Ναών έχει φτιάξει πολλά αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν στον Τρίτο Ναό.

Προσπάθειες για την αποκατάσταση της εβραϊκής παρουσίας στο Όρος του Ναού. Τον Αύγουστο του 1.967 μ.Χ., μετά την κατάληψη του Όρους από το Ισραήλ , ο Ραβίνος Σλόμο Γκόρεν, ο Αρχιραβίνος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) (και αργότερα αρχιραβίνος του Κράτους του Ισραήλ), άρχισε να οργανώνει δημόσια προσευχή για τους Εβραίους στο Όρος του Ναού. Ο Ραβίνος Γκόρεν ήταν επίσης γνωστός για τις αμφιλεγόμενες θέσεις του σχετικά με την εβραϊκή κυριαρχία στο Όρος του Ναού.

Στις 15 Αυγούστου 1.967 μ.Χ., λίγο μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών , ο Γκόρεν οδήγησε μια ομάδα πενήντα Εβραίων στο Όρος του Ναού, όπου, πολεμώντας τους διαμαρτυρόμενους μουσουλμάνους φρουρούς και την ισραηλινή αστυνομία, έκαναν προκλητικά μια λειτουργία προσευχής.

Ο Γκόρεν συνέχισε να προσεύχεται για πολλά χρόνια στο κτίριο Makhkameμε θέα το Όρος του Ναού, όπου εκτελούσε ετήσιες Αργίες . Η έκκλησή του για την ίδρυση μιας συναγωγής στο Όρος του Ναού επαναλήφθηκε στη συνέχεια από τον κουνιάδο του, τον Αρχιραβίνο της Χάιφα, She'ar Yashuv Cohen .

Ο Γκόρεν επικρίθηκε δριμύτατα από το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ , το οποίο, σημειώνοντας τον ανώτερο βαθμό του Γκόρεν, χαρακτήρισε την συμπεριφορά του ανάρμοστη. Το επεισόδιο οδήγησε τους Αρχιραβίνους της εποχής να επαναδιατυπώσουν τους αποδεκτούς νόμους του Ιουδαϊσμού ότι κανένας Εβραίος δεν επιτρεπόταν στο όρος λόγω ζητημάτων τελετουργικής ακαθαρσίας.

Οι κοσμικές αρχές χαιρέτησαν αυτή την απόφαση καθώς διατήρησε το status quo με το Ισλαμικό Βακφ της Ιερουσαλήμ . Διαφωνώντας με τους συναδέλφους του, ο Γκόρεν υποστήριζε συνεχώς ότι στους Εβραίους όχι μόνο επιτρεπόταν, αλλά και δόθηκε εντολή, να ανέβουν και να προσευχηθούν στο όρος.

Ο Γκόρεν υποστήριξε ή υποστήριξε επανειλημμένα την οικοδόμηση ενός Τρίτου Ναού στο Όρος του Ναού από την δεκαετία του 1.960 μ.Χ. και μετά, και συνδέθηκε με διάφορα μεσσιανικά έργα που αφορούσαν την τοποθεσία.

Το καλοκαίρι του 1.983 μ.Χ., ο Goren και αρκετοί άλλοι ραβίνοι ενώθηκαν με τον Ραβίνο Yehuda Getz , ο οποίος εργαζόταν για το Υπουργείο Θρησκευτικών Υποθέσεων στο Δυτικό Τείχος, σε έναν θάλαμο κάτω από το βουνό που είχε ανασκάψει ο Getz, όπου οι δύο ισχυρίστηκαν ότι είχαν δει την Κιβωτό του το Σύμφωνο.

Η σήραγγα ανακαλύφθηκε σύντομα και είχε ως αποτέλεσμα μια μαζική συμπλοκή μεταξύ νεαρών Εβραίων και Αράβων στην περιοχή. Η σήραγγα σφραγίστηκε γρήγορα με σκυρόδεμα από την ισραηλινή αστυνομία. Η σφραγισμένη είσοδος φαίνεται από τη σήραγγα του Δυτικού Τείχους, που άνοιξε στο κοινό το 1.996 μ.Χ.

Οι Αρχιραβίνοι του Ισραήλ , Isser Yehuda Unterman και Yitzhak Nissim , μαζί με άλλους κορυφαίους ραβίνους, υποστήριξαν ότι «Για γενιές προειδοποιήσαμε και απέχουμε από την είσοδο σε οποιοδήποτε μέρος του Όρους του Ναού».

Μια πρόσφατη μελέτη αυτής της ραβινικής απόφασης υποδηλώνει ότι ήταν τόσο «άνευ προηγουμένου» και πιθανώς υποκινούμενη από την κυβερνητική πίεση στους ραβίνους και «λαμπρή» στην αποτροπή της τριβής Μουσουλμάνων-Εβραίων στο Όρος.

Η ραβινική συναίνεση στο θρησκευτικό σιωνιστικό ρεύμα του Ορθόδοξου Ιουδαϊσμού συνεχίζει να υποστηρίζει ότι απαγορεύεται στους Εβραίους να εισέλθουν σε οποιοδήποτε μέρος του Όρους του Ναού και τον Ιανουάριο του 2005 μ.Χ. υπεγράφη δήλωση που επιβεβαίωσε την απόφαση του 1.967 μ.Χ. Την παραμονή του Shavuot το 2014 μ.Χ., ή 6ου Sivan, 5774 στο Εβραϊκό ημερολόγιο, 400 Εβραίοι ανέβηκαν στο Όρος του Ναού. μερικοί φωτογραφήθηκαν στην προσευχή.

Εμπόδια. Το πιο άμεσο και προφανές εμπόδιο για την υλοποίηση αυτών των στόχων είναι το γεγονός ότι δύο ιστορικές ισλαμικές κατασκευές ηλικίας 13 αιώνων, συγκεκριμένα το Τζαμί Αλ Άκσα και ο Θόλος του Βράχου , είναι χτισμένα στην κορυφή του Όρους του Ναού.

Οποιεσδήποτε προσπάθειες να καταστρέψουν ή να μειώσουν την πρόσβαση σε αυτές τις τοποθεσίες ή να χτίσουν εβραϊκές κατασκευές μέσα, ανάμεσα, κάτω, δίπλα, σε πρόβολο πάνω ή αντί αυτών, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σοβαρές διεθνείς συγκρούσεις, δεδομένης της συσχέτισης του μουσουλμανικού κόσμου με αυτά . ιερούς τόπους.

Ο Θόλος του Βράχου θεωρείται ότι καταλαμβάνει τον πραγματικό χώρο όπου κάποτε βρισκόταν ο Δεύτερος Ναός, αλλά ορισμένοι μελετητές διαφωνούν και αντίθετα ισχυρίζονται ότι ο Ναός βρισκόταν είτε ακριβώς βόρεια του Θόλου του Βράχου, είτε περίπου 200 μέτρα νότια από αυτόν, με πρόσβαση στην πηγή γλυκού νερού Gihon, ή ίσως μεταξύ του Dome of the Rock και του Al Aqsa Mosque.

Επιπλέον, οι περισσότεροι Ορθόδοξοι Εβραίοι μελετητές απορρίπτουν οποιεσδήποτε προσπάθειες να χτιστεί ο Ναός πριν από τον ερχομό του Μεσσία. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλές αμφιβολίες ως προς την ακριβή τοποθεσία στην οποία απαιτείται να κατασκευαστεί.

Για παράδειγμα, ενώ οι μετρήσεις δίνονται σε πήχεις , υπάρχει μια διαμάχη εάν αυτή η μονάδα μέτρησης ισούται με 1,84 πόδια, η επιστημονική συναίνεση ή 1,43 πόδια, που προτάθηκε από τον αξιοσέβαστο ιστορικό Asher Selig Kaufman.

Χωρίς ακριβή γνώση του μεγέθους ενός πήχειου, ο βωμός δεν μπορούσε να κατασκευαστεί. Το Ταλμούδ αφηγείται ότι η οικοδόμηση του Δεύτερου Ναού ήταν δυνατή μόνο υπό την άμεση προφητική καθοδήγηση του Αγγάι, του Ζαχαρία και του Μαλαχία .. Χωρίς έγκυρη προφητική αποκάλυψη, θα ήταν αδύνατη η ανοικοδόμηση του Ναού, ακόμα κι αν τα τζαμιά δεν κατείχαν πλέον τη θέση του.

Παρά τα εμπόδια, γίνονται προσπάθειες από διάφορες αναλυτικές ομάδες για να διατυπωθούν τα οφέλη για τους τοπικούς και περιφερειακούς παράγοντες και τους συμμετέχοντες ώστε να ενθαρρυνθούν εξελίξεις που θα ευθυγραμμιστούν σταδιακά προς υποστήριξη. Είναι γνωστό από το Ταλμούδ ότι την εποχή του βασιλιά Αγρίππα , η Ιερουσαλήμ ήταν γεμάτη με εκατομμύρια επισκέπτες και προσκυνητές από ολόκληρη την περιοχή.

Ορισμένες τρέχουσες απόψεις υποδηλώνουν ότι οι δυνατότητες του πνευματικού τουρισμού θα υποστήριζαν τους αναπτυξιακούς στόχους του Δημάρχου της Ιερουσαλήμ για 10 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Αυτό θα παρείχε σημαντική ώθηση στην οικονομία και θα ωφελούσε τους ανθρώπους σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, πολλοί από τους οποίους ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Κατάσταση του Όρους του Ναού. Πολλοί ραβίνοι ερμηνεύουν τη halakha (εβραϊκή θρησκευτική νομοθεσία) ως απαγόρευση των Εβραίων να εισέλθουν στα Άγια των Αγίων . [26] Η κατάσταση περιπλέκεται καθώς ο Θόλος του Βράχου και το Τέμενος Αλ Άκσα τίθενται υπό τον έλεγχο μουσουλμάνων κληρικών, αλλά η ισραηλινή αστυνομία διαχειρίζεται την ασφάλειά του. [27] Σύμφωνα με το CNN:

Το 1.990 μ.Χ., οι φήμες ότι Εβραίοι εξτρεμιστές σχεδίαζαν να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση του Ναού ξεκίνησαν μια εξέγερση κατά την οποία 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας. Το 1.996 μ.Χ., η Ισραηλινή κυβέρνηση άνοιξε μια αρχαιολογική σήραγγα ακριβώς έξω από το συγκρότημα, πυροδοτώντας ταραχές στις οποίες σκοτώθηκαν 80 άνθρωποι, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι.

Μια επίσκεψη του Αριέλ Σαρόν στο Όρος του Ναού το 2000 μ.Χ. οδήγησε σε μια σύγκρουση μεταξύ "Παλαιστίνιων που πετούσαν πέτρες και ισραηλινών στρατευμάτων, που έριξαν δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ στο πλήθος", που συνέπεσε με την έναρξη της Δεύτερης Ιντιφάντα (ευρέως ερμηνευόμενη ότι έληξε το 2005 μ.Χ.).

 Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ Σουκότ το 2006 μ.Χ., το μέλος της Κνεσέτ της Εθνικής Ένωσης Ούρι Άριελ επισκέφτηκε το Όρος του Ναού χωρίς επεισόδια και η ισραηλινή αστυνομία δεν έγινε μάρτυρας καμίας πρόκλησης από τους διαδηλωτές.

  

Στην Ιερουσαλήμ Ισραηλινοί χλευάζουν τους Χριστιανούς τουρίστες προσκυνητές και τους ζητούν με επιθετικό τρόπο να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Στην Ιερουσαλήμ οι Ισραηλινοί κοροϊδεύουν, εμπαίζουν, χλευάζουν τους Χριστιανούς τουρίστες προσκυνητές και τους ζητούν με επιθετικό τρόπο να φύγουν και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. ”Εδώ και μήνες οι αντίπαλες και επιθετικές συμπεριφορές των Ισραηλινών είναι όλο και πιο συχνές μέσα στην γενική αδιαφορία..” σχολιάζει η οργάνωση SOS Chrétiens d’Orient.

Το σχέδιο ”προετοιμασία του θρόνου” περνάει από την ολοκληρωτική κατοχή της Ιερουσαλήμ. Στο Αρτσάχ έπιασε ο κοιλόπονος την διεθνή κοινότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο στην Ιερουσαλήμ που το διεθνές της στάτους της Αγίας Πόλης για τους 3 μονοθεισμούς όπως ορίζεται από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας παραβιάστηκε κατάφωρα τόσο με την ανακήρυξη της πόλης σε πρωτεύουσα του Ισραήλ όσο και με το συνεχή επεκτατικό εποικισμό τις απαλλοτριώσεις χριστιανικής γης τις επιθέσεις κατά Χριστιανικών ιερών και μουσουλμανικών τόπων τσιμουδιά και πλάτες στο θεοκρατικό μοντέλο του σιωνιστικού μεσσιανισμού.

Επίσης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο το Ισράηλ δεν έχει δικαιώματα επί του τεμένους αλ Ακσά κάτι που επίσης δεν σέβεται το Ισραήλ και το διεκδικεί. Το διεκδικεί γιατί θεωρεί ότι κάτω από το Αλ Ακσά υπάρχουν τα ερείπια του Ναού του Σολομώντα που θέλουν να ανεγείρουν για 3η φορά (https://dimpenews.com/2023/09/26/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%BC-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85/).

 

Ὸ ἔχων νοῦν ψηφισάτω.

Φέτος βρισκόμαστε στο Εβραϊκό έτος 5784, δηλαδή ακριβώς 216 χρόνια πριν το έτος 6000 που σηματοδοτεί «την έλευση του Μεσσία» κατά τον Ιουδαϊσμό. O δε αριθμός 216 ισούται με το γινόμενο 6 x 6 x 6. Για αυτό και η γνωστή εταιρεία του Μασκ που κατασκευάζει βιοτσίπ και εγκεφαλικά εμφυτεύματα ξεκινάει φέτος τα τσιπαρίσματα σε ανθρώπους: ΝΕΥΡΑΛΙΝΚ = Ν (50) + Ε (5) + Υ (400) + Ρ (100) + Α (1) + Λ (30) + Ι (10) + Ν (50) + Κ + (20) = 666 (https://balsamopsyxhs.gr/2023/09/27/%e1%bd%b8-%e1%bc%94%cf%87%cf%89%ce%bd-%ce%bd%ce%bf%e1%bf%a6%ce%bd-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%cf%83%ce%ac%cf%84%cf%89/).

 

Έντονη οργή και καταδίκη στους Αγίους Τόπους: Υπερορθόδοξοι Εβραίοι...φτύνουν καθώς περνάει χριστιανική πομπή! Ξεσηκώθηκε & ο Νετανιάχου. Υπάρχουν περίπου 15.000 Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ.

Ένα βίντεο με υπερορθόδοξους Εβραίους να φτύνουν στο έδαφος δίπλα σε μια πομπή αλλοδαπών Χριστιανών πιστών που κουβαλούν έναν ξύλινο σταυρό στην ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ έχει πυροδοτήσει έντονη οργή και καταδίκη στους Αγίους Τόπους.

Το περιστατικό, το οποίο η χριστιανική κοινότητα της πόλης κατήγγειλε ως το τελευταίο σε ένα ανησυχητικό κύμα επιθέσεων με θρησκευτικά κίνητρα, προκάλεσε σπάνια καταδίκη από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, και άλλους ανώτερους αξιωματούχους.

Από τότε που ανήλθε στην εξουσία η πιο συντηρητική κυβέρνηση του Ισραήλ στην ιστορία στο τέλος του περασμένου έτους, έχουν αυξηθεί οι ανησυχίες μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών - συμπεριλαμβανομένου του Λατίνου Πατριάρχη που διορίστηκε από το Βατικανό- σχετικά με την αυξανόμενη παρενόχληση της 2.000 ετών Χριστιανικής κοινότητας της περιοχής.

Πολλοί λένε ότι η κυβέρνηση, με τα ισχυρά υπερεθνικιστικά μέλη, όπως ο Υπουργός Οικονομικών, Bezalel Smotrich, και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Itamar Ben-Gvir, ενθάρρυνε τους Εβραίους εξτρεμιστές και δημιούργησε ένα αίσθημα ατιμωρησίας.

«Αυτό που συνέβη με τον δεξιό θρησκευτικό εθνικισμό είναι ότι η εβραϊκή ταυτότητα αναπτύχθηκε γύρω από τον αντιχριστιανισμό», εξηγεί ο Γιίσκα Χαράνι, ειδικός στον Χριστιανισμό και ιδρυτής μιας ισραηλινής τηλεφωνικής γραμμής για επιθέσεις κατά των Χριστιανών. «Ακόμα κι αν η κυβέρνηση δεν το ενθαρρύνει, αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις».

Αυτές οι ανησυχίες για την αυξανόμενη μισαλλοδοξία φαίνεται να παραβιάζουν τη δεδηλωμένη δέσμευση του Ισραήλ για την ελευθερία της λατρείας στους ιερούς τόπους, που κατοχυρώνεται στη διακήρυξη που σηματοδότησε την ίδρυσή του πριν από 75 χρόνια. Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ σε πόλεμο το 1.967 μ.Χ. και αργότερα την προσάρτησε σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίζεται διεθνώς.

Υπάρχουν περίπου 15.000 Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ σήμερα, στην πλειονότητά τους Παλαιστίνιοι που θεωρούν ότι ζουν υπό κατοχή. Το γραφείο του Νετανιάχου επέμεινε την Τρίτη ότι το Ισραήλ «έχει δεσμευτεί πλήρως να προστατεύσει το ιερό δικαίωμα της λατρείας και του προσκυνήματος στους ιερούς τόπους όλων των θρησκειών». «Καταδικάζω σθεναρά κάθε προσπάθεια εκφοβισμού των πιστών και δεσμεύομαι να αναλάβω άμεσα και αποφασιστικά μέτρα εναντίον της», είπε.

Η σκηνή με το φτύσιμο, που καταγράφηκε τη Δευτέρα από έναν ρεπόρτερ στην αριστερή εφημερίδα Haaretz του Ισραήλ, δείχνει μια ομάδα αλλοδαπών προσκυνητών να ξεκινούν την πομπή τους μέσα από τον ασβεστολιθικό λαβύρινθο της Παλιάς Πόλης, όπου βρίσκεται το πιο ιερό έδαφος στον Ιουδαϊσμό, το τρίτο ιερότερο ιερό του Ισλάμ και σημαντικοί χριστιανικοί χώροι.

Σηκώνοντας έναν γιγάντιο ξύλινο σταυρό, οι άνδρες και οι γυναίκες ακολούθησαν τη διαδρομή της Παλιάς Πόλης στην οποία πιστεύεται ότι βάδισε ο Ιησούς Χριστός πριν από τη σταύρωση του. Στην πορεία, υπερορθόδοξοι Εβραίοι με σκούρα κοστούμια και μαύρα καπέλα με φαρδύ γείσο στριμώχνονταν πίσω από τους προσκυνητές μέσα στα στενά σοκάκια, έχοντας στο χέρι τα τελετουργικά τους φύλλα φοίνικα για την εβδομαδιαία Εβραϊκή γιορτή του Σουκότ. Καθώς περνούσαν δίπλα τους τουλάχιστον επτά υπερορθόδοξοι Εβραίοι φτύνουν στο έδαφος δίπλα στη χριστιανική ομάδα περιοδείας.

Ο Elisha Yered, ένας υπερεθνικιστής ηγέτης εποίκων και πρώην σύμβουλος βουλευτή στον κυβερνητικό συνασπισμό του Νετανιάχου, υπερασπίστηκε την ατιμωτική πράξη, υποστηρίζοντας ότι το φτύσιμο σε Χριστιανούς κληρικούς και σε εκκλησίες ήταν ένα «Αρχαίο Εβραϊκό έθιμο».

«Ίσως κάτω από την επιρροή του δυτικού πολιτισμού έχουμε κάπως ξεχάσει τι είναι ο Χριστιανισμός», έγραψε στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter. «Νομίζω ότι εκατομμύρια Εβραίοι που υπέφεραν στην εξορία από τις Σταυροφορίες… δεν θα ξεχάσουν ποτέ». Ο Yered, ύποπτος για συμμετοχή στην δολοφονία ενός 19χρονου Παλαιστίνιου, παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ενώ το βίντεο και το σχόλιο του εξαπλώθηκαν αστραπιαία στα social media, η καταδίκη μεγάλωνε. Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, είπε ότι το φτύσιμο των Χριστιανών «δεν αντιπροσωπεύει τις Εβραϊκές αξίες».

Ο Υπουργός θρησκευτικών υποθέσεων της χώρας, Michael Malkieli, μέλος του υπερορθόδοξου κόμματος Shas, υποστήριξε ότι «Δεν απηχεί τις αρχές της Τορά». Ένας από τους αρχιραβίνους του Ισραήλ επέμεινε ότι το φτύσιμο δεν είχε καμία σχέση με τον Εβραϊκό νόμο.

Ακτιβιστές που καταγράφουν καθημερινές επιθέσεις εναντίον Χριστιανών στους Αγίους Τόπους αιφνιδιάστηκαν από το ξαφνικό κύμα της κυβερνητικής προσοχής. «Οι επιθέσεις εναντίον Χριστιανών έχουν αυξηθεί 100% φέτος, και όχι μόνο φτύσιμο, αλλά πέτρες και βανδαλιστικές πινακίδες, λένε.


Μέρες Αντιχρίστου. Εδώ και τρεις μέρες προσπαθούν να σκοτώσουν τον Γέροντα Ιουστίνο στους Αγίους Τόπους.

Ηγούμενος, Γέροντας Ιουστίνος: «Τρεις μέρες χτυπούν το μοναστήρι, με πέτρες, όπλα και χειροβομβίδες. Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, έχουν σπάσει τζάμια πόρτες και προσπαθούν να με εντοπίσουν για να με αποτελειώσουν.»

Για τρεις ημέρες το μοναστήρι στη Σαμάρεια της Παλαιστίνης υφίσταται δολοφονικές επιθέσεις με πέτρες, όπλα και χειροβομβίδες, με σκοπό να καταστραφεί και να δολοφονηθεί ο Ηγούμενος, Γέροντας Ιουστίνος.

Σε επικοινωνία με τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη, ο Ηγούμενος προειδοποίησε για τις κρίσιμες στιγμές και ζήτησε βοήθεια για να ενημερωθούν οι αρχές. “Θέλουν να πάρουν το μοναστήρι και είναι αποφασισμένοι. Ας γίνει κάτι, ας βοηθήσει κάποιος σας, παρακαλώ”, αναφέρει ο μοναχός.

Με παρέμβαση της δημοσιογράφου, ενεργοποιούνται ενέργειες για ενημέρωση των παλαιστινιακών αρχών και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για προστασία του μοναστηριού και του μοναχού. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γέροντας δέχεται επίθεση από φανατικούς αλλόθρησκους στην περιοχή, με απόπειρες δολοφονίας.

Στην εμπόλεμη Γάζα, ο Αρχιεπίσκοπος Αλέξιος έχει ανοίξει την Μονή και φροντίζει θύματα του πολέμου και την ίδια ώρα στην Ναμπλούς που επικρατεί ειρήνη, ντόπιοι φανατικοί αλλόθρησκοι προσπαθούν να δολοφονήσουν ανενόχλητοι τον Άγιο Ηγούμενο” (https://romioitispolis.gr/meres-antichristoy-edo-kai-treis-meres-prospathoyn-na-skotosoyn-ton-geronta-ioystino-stoys-agioys-topoys/).


Η κυβέρνηση Ισραήλ προχωρά σε νομοσχέδιο που θα φυλακίζει τους Χριστιανούς επειδή διαδίδουν το Ευαγγέλιο. Σχόλιο Γ.Θ : Για όσους δεν το γνωρίζουν πολλοί Εβραίοι τα τελευταία χρόνια μεταστρέφονται στον Χριστιανισμό κατά δεκάδες μέσα στο κράτος του Ισραήλ.

Δυστυχώς οι περισσότεροι όχι στο Ορθόδοξο δόγμα αλλά στις προτεσταντικές πλάνες. Το σατανικό κράτος του Ισραήλ έχει θορυβηθεί από αυτή την εξέλιξη αλλά ότι και να κάνει υπάρχει η προφητεία περί μεταστροφής των 2/3 των Εβραίων στον Χριστό.

Η κυβέρνηση Ισραήλ προχωρά σύμφωνα με το οπτικοακουστικό υλικό, σε νομοσχέδιο που …θα φυλακίζει τους Χριστιανούς επειδή διαδίδουν το Ευαγγέλιο και κηρύττουν στους ανθρώπους για τον Κύριο Ιησού Χριστό..! Θα απαγορεύεται ακόμη και η διάδοση Χριστοκεντρικών μηνυμάτων, ακόμη μέσω email ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (https://romioitispolis.gr/i-kyvernisi-israil-prochora-se-nomoschedio-poy-tha-fylakizei-toys-christianoys-epeidi-diadidoyn-to-eyaggelio/)…


Ισραήλ - Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Σοβαρά τραυματισμένοι ιερείς από βίαιη επίθεση εποίκων. Χώρος του Πατριαρχείου είναι αντικείμενο διαμάχης λόγω της μίσθωσης του σε έναν Ισραηλινοαυστραλό επιχειρηματία που σχεδιάζει να χτίσει πολυτελές ξενοδοχείο.

Το Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση που περιγράφει πρόσφατες πράξεις βίας από εποίκους εναντίον της κοινότητάς του. Ανέφερε ότι περισσότεροι από 30 ένοπλοι άνθρωποι εισέβαλαν «με μάσκες σκι με θανατηφόρα, ή λιγότερο, όπλα, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών παραγόντων που έχουν αδρανοποιήσει δεκάδες κληρικούς μας εισέβαλαν και εξαπέλυσαν τη βίαιη επίθεσή τους».

Σημειίωνεται ότι ένα εκπαιδευτήριο του Πατριαρχείου βρίσκεται στο Cow’s Garden στην Αρμενική Συνοικία της Παλιάς Πόλης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εσχάτως ο εν λόγω χώρος αποτελεί αντικείμενο διαμάχης γης λόγω την μίσθωσής του σε έναν Ισραηλινοαυστραλό επιχειρηματία που σχεδιάζει να χτίσει εκεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Το έκτακτο ανακοινωθέν του Αρμενικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων: ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΧΕΥΣΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΙΕΡΕΙΣ, ΔΙΑΚΟΝΟΥΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/713168/israil-armeniko-patriarxeio-ierosolymon-sovara-travmatismenoi-iereis-apo-viaii-epithesi-epoikon).


Εξτρεμιστές έκαψαν μαζικά σπίτια Χριστιανών στην Αίγυπτο σε περιοχή που ήθελαν να φτιάξουν Εκκλησία!

Γύρω στις 11 μ.μ. Την Τρίτη, 23 Απριλίου, ισλαμιστές εξτρεμιστές πυρπόλησαν πολλά σπίτια και καταστήματα που ανήκουν σε Κόπτες Ορθόδοξους Χριστιανούς στο χωριό Al-Fawakher στο Saft Al-Khammar Al-Gharbiya, στην επαρχία Minya.

Καθώς οι φλόγες μεγάλωναν, οι εξτρεμιστές προσπάθησαν να εμποδίσουν τους Χριστιανούς να εγκαταλείψουν τα φλεγόμενα σπίτια τους. Ωστόσο, οι αρχές ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν θύματα. Η επίθεση σημειώθηκε αφού διαδόθηκε η είδηση ότι οι κάτοικοι του χωριού, στο οποίο ζουν 3.000 χριστιανικές οικογένειες, είχαν λάβει άδεια για την ανέγερση ενός κτιρίου εκκλησίας. Ορισμένοι που συνδέονται με την εκκλησία δέχθηκαν απειλές μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας, με αποτέλεσμα ο Abna Makario, Αρχιεπίσκοπος Minya, να ειδοποιήσει τις αρχές.

Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές φέρονται να καίνε σπίτια χριστιανών στην Νότια Αίγυπτο. Οι Χριστιανοί της Αιγύπτου ζητούν εδώ και καιρό το δικαίωμά τους να έχουν ίσα δικαιώματα με την μουσουλμανική πλειοψηφία και να μπορούν να χτίζουν ελεύθερα νέους χώρους λατρείας.

Πολλά σπίτια που ανήκαν σε ντόπιους χριστιανούς πυρπολήθηκαν αργά την Τρίτη στη νότια επαρχία Μίνυα της Αιγύπτου, στην πιο πρόσφατη από παρόμοιες πράξεις θρησκευτικής βίας κατά της θρησκευτικής μειονότητας, που ξέσπασε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τους εορτασμούς του Ορθόδοξου Πάσχα των Κοπτών.

«Οι επιθέσεις πιστεύεται ότι πυροδοτήθηκαν από μια απόπειρα οικοδόμησης μιας νέας εκκλησίας στο χωριό Al-Fawakher στη Minya, που συνάντησε τη βίαιη απόρριψη των μουσουλμάνων γειτόνων τους», είπε στο The New Arab μια πηγή από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αιγύπτου.

«Όταν οι φανατικοί θρησκευόμενοι απέτυχαν να διώξουν τους Χριστιανούς από τα σπίτια τους ως μορφή τιμωρίας, οι εξτρεμιστές [σύμφωνα με πληροφορίες] έκαψαν τα σπίτια τους ενώ βρίσκονταν ακόμη μέσα», πρόσθεσε η πηγή, η οποία ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Οι Χριστιανοί της Αιγύπτου ζητούν εδώ και καιρό το δικαίωμά τους να έχουν ίσα δικαιώματα με τη μουσουλμανική πλειοψηφία και να χτίζουν ελεύθερα νέους χώρους λατρείας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ο Αρχιεπίσκοπος Μίνυα Μακάριος, όπου κατοικεί τουλάχιστον το ένα τρίτο του χριστιανικού πληθυσμού της Αιγύπτου, ανέφερε σε ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ότι οι αρχές περιόρισαν την κατάσταση και συνέλαβαν τους υπόπτους, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αιγυπτιακές αρχές δεν έχουν ακόμη εκδώσει επίσημη δήλωση για το περιστατικό μέχρι την στιγμή της δημοσίευσης. Οι διακρίσεις κατά των Χριστιανών γίνονται πολύ πιο έντονες στον Νότο. Η Αιγυπτιακή Πρωτοβουλία για τα Προσωπικά Δικαιώματα κατέγραψε τουλάχιστον 77 επιθέσεις σε Κόπτες Χριστιανούς μεταξύ 2011 μ.Χ. και 2016 μ.Χ. στην Minya, φιλοξενώντας την πλειοψηφία των χριστιανών της χώρας. Ο ίδιος ο επίσκοπος Μακάριος επέζησε από απόπειρα δολοφονίας πριν από μια δεκαετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαγορεύεται στους Κόπτες να κατέχουν κυρίαρχες υπουργικές θέσεις ή ευαίσθητες θέσεις σε υπηρεσίες ασφαλείας Επίσης, δεν μπορούν νόμιμα να είναι υποψήφιοι για προεδρικές εκλογές. (σσ Ενώ οι Κόπτες είναι 30.000.000).

Οι Χριστιανοί είναι επίσης νομικά υποχρεωμένοι να ακολουθούν τον Ισλαμικό Νόμο Σαρία στα περισσότερα θέματα, εκτός από το γάμο και το διαζύγιο. Οι γυναίκες αγωνίστηκαν ατελείωτα για το δικαίωμά τους να έχουν ίσα μερίδια κληρονομιάς με τους άνδρες, αλλά μάταια.

Κανένα ακριβές ποσοστό Χριστιανών στην Αίγυπτο με μουσουλμανική πλειοψηφία δεν έχει ποτέ επισήμως απελευθερωθεί. Αλλά πιστεύεται ότι αποτελούν περίπου το 10 έως 15 τοις εκατό του σχεδόν 109 εκατομμυρίων πληθυσμού. οι περισσότεροι είναι Κόπτες Ορθόδοξοι, από τις παλαιότερες χριστιανικές κοινότητες του κόσμου.(σσ άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι Κόπτες είναι 30.000.000)-(https://dimpenews.com/2024/04/25/%ce%b5%ce%be%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%ce%ad%ce%ba%ce%b1%cf%88%ce%b1%ce%bd-%ce%bc%ce%b1%ce%b6%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%80%ce%af%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9/).


ΙΣΡΑΉΛ, ΔΙΩΓΜΟΊ ΧΡΙΣΤΙΑΝΏΝ. Αμερικανοεβραίος έσπασε ως ”βλάσφημα” Ελληνορωμαϊκά αγάλματα στο Μουσείο της Ιερουσαλήμ απαγγέλοντας την Τορά! Σ΄ έξαρση υπερδιέγερση θρησκευτική οι φονταμενταλιστές εξτρεμιστές Εβραίοι.

Μετά τις χειρονομίες και τις φτυσιές σε πομπή Χριστιανών που κουβαλούσε ένα σταυρό και την σύλληψη 5 Εβραίων νέα πράξη βανδαλισμού από Αμερικανοεβραίο αυτή την φορά κατά εκθεμάτων του Ελληνορωμαϊκού πολιτισμού στο Μουσείο της Ιερουσαλήμ.

Ο 40χρονος Αμερικανοεβραίος τουρίστας συνελήφθηκε απόψε από τις Ισραηλινές αρχές επειδή έριξε και έσπασε αγάλματα Ρωμαϊκής περιόδου στο Ισραηλινό Μουσείο της Ιερουσαλήμ απαγγέλλοντας την Τορά (Πεντάτευχο) αναφέρει η The Jerusalem Post.

Αμερικανός τουρίστας καταστρέφει «βλάσφημα» ρωμαϊκά αγάλματα στο Μουσείο του Ισραήλ. Ένας Αμερικανός πολίτης συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στο μουσείο, αφού τον παρατήρησαν να θρυμματίζει τα αγάλματα, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε, «παραβιάζουν την Τορά» αναφέρει η εφημερίδα. Ένας τουρίστας γύρω στα 40 συνελήφθη από την ισραηλινή αστυνομία την Πέμπτη για ζημιά και καταστροφή αρχαίων ρωμαϊκών αγαλμάτων που εκτίθενται στο Μουσείο του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την αρχική υποψία της αστυνομίας, ο τουρίστας κατέστρεψε σκόπιμα τα αγάλματα επειδή ήταν «βλάσφημα» και «παραβίαση της Τορά». Ο ύποπτος, ένας Αμερικανός πολίτης, συνελήφθη από τις δυνάμεις ασφαλείας στο μουσείο αφού τον παρατήρησαν να θρυμματίζει τα αγάλματα, τα οποία η αστυνομία είπε ότι είχαν «συναισθηματική» αξία.

Σύμφωνα με το μουσείο, ο ύποπτος προκάλεσε ζημιές σε δύο αρχαία ρωμαϊκά γλυπτά που χρονολογούνται στον 2ο Αιώνα μ.Χ., τα οποία ήταν εκθέματα στην μόνιμη έκθεση του αρχαιολογικού τμήματος. Η αστυνομία μοίρασε πλάνα από γλυπτά που έσπασαν στο έδαφος στο Μουσείο του Ισραήλ.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση για περαιτέρω ανάκριση. Η αστυνομία είπε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον ύποπτο να οδηγηθεί ενώπιον του Ειρηνοδικείου της Ιερουσαλήμ την Πέμπτη προκειμένου να παραταθεί η σύλληψή του.

Σε ανακοίνωση του, το Μουσείο του Ισραήλ καταδίκασε το «εξαιρετικά ανησυχητικό» περιστατικό, προσθέτοντας ότι τα αγάλματα μεταφέρθηκαν σε επαγγελματίες του τμήματος συντήρησης του μουσείου.

Ο δράστης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω δηλώνοντας ότι δεν είναι ούτε Ιουδαιστής, ούτε Μουσουλμάνος, ούτε Χριστιανός. ( σσ τότε γιατί απάγγειλε την Τορά κατά τον βανδαλισμό;) Κατά πληροφορίες, ορίστηκε πενθήμερη κράτηση του δράστη μέχρι να οδηγηθεί σε δικαστήριο της Ιερουσαλήμ.

Νωρίτερα σύμφωνα με την Jerusalem Post, το φτύσιμο των Χριστιανών (και κοντά στις εκκλησίες και τα μοναστήρια τους) είναι μια «εβραϊκή παράδοση», σε σχέση με πρόσφατα γεγονότα όπου οι Ορθόδοξοι Εβραίοι φτύνουν χριστιανούς προσκυνητές.

Ενώ στην ισραηλινή τηλεόραση i24news ο Dov Maimon, ερευνητής για το JPPI (Ινστιτούτο για την Πολιτική του Εβραϊκού Λαού) δικαιολόγησε τις πράξεις αυτές των υπερορθόδοξων Εβραίων ως εξής: «Αυτοί οι Εβραίοι φτύνουν στο έδαφος για να προστατευτούν από τον πειρασμό της ειδωλολατρίας» εννοεί το σταυρό που κουβαλούσαν οι πιστοί. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής είπε ότι το φτύσιμο ήταν μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος που οδηγεί σε σωματική βία.

«Η πρακτική του φτύσιμου σε μη Εβραίους αντικατοπτρίζει την εξάπλωση του εξτρεμισμού στην ισραηλινή κοινωνία, ειδικά μεταξύ των εξτρεμιστών εποίκων, και είναι έκφραση μιας στάσης που ξεκινά με το φτύσιμο και μετά μετατρέπεται σε ξυλοδαρμό και δολοφονία», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη μεταφέρει το CNN.

Ο π. Ματέο, ένας ιερέας στην Παλιά Πόλη, είπε στο CNN την Τετάρτη ότι μερικές φορές σημειώθηκαν 10 περιστατικά φτυσίματος την ημέρα κοντά στο μοναστήρι του κατά μήκος της Via Dolorosa με τους υπερορθόδοξους να το αποκαλούν «ένα ακάθαρτο μέρος.” (https://dimpenews.com/2023/10/05/%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82-%ce%ad%cf%83%cf%80%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%89%cf%82-%ce%b2%ce%bb%ce%ac%cf%83%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b1/).

 

Φανατικοί Εβραίοι βανδαλίζουν χριστιανικό κοιμητήριο στην Ιερουσαλήμ! Σπάνε σταυρούς και τάφους σαν τζιχαντιστές!!!

Χριστιανικό κοιμητήριο βανδαλίστηκε στο όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ από φανατικούς Εβραίους. Η ισραηλινή αστυνομία λέει ότι πολυάριθμες μαρμάρινες πλάκες τάφων υπέστησαν ζημιές σήμερα από άγνωστους βανδάλους στο προτεσταντικό κοιμητήριο που ανήκει στην Αγγλικανική Εκκλησία. ΄

Ένα βίντεο δείχνει την βεβήλωση τάφων την καταστροφή τους αλλά και την καταστροφή των σταυρών. Σαν τζιχαντιστές τους ξηλώνουν και τους πετάνε. Η αστυνομία δηλώνει πως οι δυνάμεις της έφθασαν στο κοιμητήριο μετά από ένα σήμα για βανδαλισμό.

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει 2 άνδρες εμφανώς Εβραίους που φέρουν kippa/Kippot να καταστρέφουν τάφου και σταυρούς. Το βίντεο έχει ώρα Ισραήλ 15.25 και ημερομηνία Κυριακή. To κοιμητήριο υφίσταται από το 1.848 μ.Χ. Aνήκει στην Church Missionary Trust Association Ltd μια Αγγλικανική οργάνωση (https://dimpenews.com/2023/01/04/%cf%86%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%bf%ce%b9-%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84/).

 

Ισραηλινοί εξτρεμιστές επιτέθηκαν στον Ναό της Φυλακής του Χριστού στους Αγίους Τόπους!! Κατέστρεψαν εικόνες έριξαν άγαλμα του Ιησού και επιχείρησαν εμπρησμό του ναού!!!

Ισραηλινοί εξτρεμιστές επιτέθηκαν στο ναό της Φυλακής του Χριστού στους Αγίους Τόπους!! Κατέστρεψαν εικόνες έριξαν άγαλμα του Ιησού και επιχείρησαν εμπρησμό του ναού!!! Βεβήλωση ιεροσυλία διαθρησκευτικό μίσος, μισαλλοδοξία, Χριστομάχοι…. Ο Ζελένσκι στην Ουκρανία δολοφονεί ορθόδοξους μοναχούς και βομβαρδίζει μονές και οι δικοί του στην Ιερουσαλήμ επιτίθενται στα πιο ιερά προσκυνήματα των Αγίων Τόπων….

Εξτρεμιστές επιτίθενται στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Ιερουσαλήμ… Σε ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας αναφέρεται ότι ένας ψυχικά άρρωστος Αμερικανός τουρίστας εισέβαλε στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Ιερουσαλήμ και διέρρηξαν το περιεχόμενό της.

Παλαιστινιακές ιστοσελίδες και εφημερίδες ανέφεραν ότι τρεις εξτρεμιστές εισέβαλαν στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Παλιά Πόλη απέναντι από το Σχολείο Ομαρίγια, έσπασαν και κατέστρεψαν το περιεχόμενό της και προσπάθησαν να την πυρπολήσουν με σκοπό να την κάψουν..

Ο Παλαιστίνιος φρουρός στο σημείο, Majed Al-Rishq, τους αντιμετώπισε και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία βρίσκεται τώρα στο σημείο. Η Διεθνής Εκστρατεία για την Άμυνα της Ιερουσαλήμ καταδίκασε έντονα την εισβολή Εβραίων εξτρεμιστών εποίκων στην εκκλησία «Φυλακή του Χριστού» στην Παλιά Πόλη της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ καταστρέφοντας θρησκευτικά σύμβολα και περιεχόμενο στην εκκλησία υπό την κάλυψη ασφαλείας της Ισραηλινής αστυνομίας.

Σε μια δήλωση, η εκστρατεία θεώρησε την ακροδεξιά κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου υπεύθυνη για την εκδήλωση αυτού του εγκλήματος, η οποία έρχεται ως απάντηση σε μια σαφή και συνεχή υποκίνηση του εξτρεμιστή Ισραηλινού Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας, Itamar Ben Gvir, ο οποίος υποκινούσε βλάβη και βανδαλισμό στα ιερά της πόλης και ορκίστηκε να εισβάλει στο τζαμί Αλ Άκσα και να λάβει επικίνδυνα μέτρα εναντίον των Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Οι στιγμές της απάντησης του Al-Maqdisi Majid Al-Rishq στον άποικο κατά την διάρκεια της εισβολής του στην Εκκλησία στην Παλιά Πόλη και την καταστροφή μέρους του περιεχομένου της». Από την πλευρά της, η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή για την Παρακολούθηση των Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη καταδίκασε την επίθεση των εποίκων στην κατεχόμενη πρωτεύουσα στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού που συνδέεται με τη Φύλαξη των Αγίων Τόπων, σπάζοντας και καταστρέφοντας το περιεχόμενό της. και την απόπειρα εμπρησμού.

Η επιτροπή ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Δρ. Ramzi Khoury, ότι η κλιμάκωση των επιθέσεων και των εισβολών σε χώρους λατρείας και ισλαμικά και Χριστιανικά ιερά είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της υποκίνηση που υποστηρίζεται από τη ρατσιστική κατοχική κυβέρνηση προς οτιδήποτε δεν είναι Εβραϊκό, προσθέτοντας ότι αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως ατομικές ενέργειες.

Αλλά, αυτή είναι μια συστηματική πολιτική ρατσιστικής κινητοποίησης που καθοδηγείται από τους ηγέτες του ισραηλινού φασισμού για να αδειάσουν την Ιερουσαλήμ από τους αρχικούς κατοίκους της και να την ιουδαϊσμοποιήσουν . Τα Ισραηλινά μέσα μιλούν για Αμερικανό τουρίστα..τα παλαιστινιακά για 3 Ισραηλινούς εποίκους σε κάθε περίπτωση ο Αμερικανός θα είναι Αμερικανοεβραίος. Πάντως οι σκηνές είναι σοκαριστικές

Ο Khoury επιβεβαίωσε ότι η βούληση του παλαιστινιακού λαού είναι σταθερή απέναντι σε όλες τις προκλήσεις και ότι ο λαός μας δεν θα εγκαταλείψει την κατεχόμενη πρωτεύουσά μας με τις ισλαμικές και χριστιανικές αγιότητες της και δεν θα υποκύψει στις απειλές του Ισραήλ και των ρατσιστικών κυβερνήσεων και εποίκων του.

Ο Khoury κάλεσε τις Εκκλησίες του κόσμου να αναλάβουν άμεση και επείγουσα δράση και να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις τους να παράσχουν διεθνή προστασία και να τιμωρήσουν το Ισραήλ για όλες τις παραβιάσεις των διεθνών νόμων που ποινικοποιούν τις επιθέσεις σε χώρους λατρείας και ιερά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίθεση είναι η τέταρτη από τις αρχές του τρέχοντος έτους κατά την οποία χριστιανικοί χώροι λατρείας δέχονται επίθεση από Ισραηλινούς εξτρεμιστές, το νεκροταφείο της Επισκοπικής Εκκλησίας δεχόταν επίθεση και έσπασαν σταυροί στην αρχή του έτους, οι Αρμένιοι Το Πατριαρχείο είχε εκτεθεί νωρίτερα σε επίθεση, καθώς έγραψαν στους τοίχους του τις ρατσιστικές φράσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Atallah Hanna του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου ανέφερε σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook: «Σήμερα το πρωί, τρεις εξτρεμιστές άποικοι εισέβαλαν στην Εκκλησία της Φυλακής του Χριστού στην Παλαιά Ιερουσαλήμ (που ανήκει στους Φραγκισκανούς πατέρες) και κατέστρεψαν κάποιο από το περιεχόμενό του και προσπάθησαν να της βάλουν φωτιά και ο νεαρός φύλακας τους αντιμετώπισε. Αυτή η εκκλησία είναι μέσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, που είναι ένας από τους σταθμούς στην Οδό του Μαρτυρίου».

Και συνέχισε: ”Εκφράζουμε την καταδίκη μας και την καταγγελία αυτής της νέας επίθεσης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μιας συνεχούς σειράς στην οποία στοχοποιούνται οι χριστιανικοί και ισλαμικοί ιεροί τόποι και κληροδοτήματα στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι άποικοι έκαναν ό,τι έκαναν, αλλά η ενότητα του Παλαιστινιακού λαού ενσωματώθηκε στην καλύτερη μορφή της υπερασπίζοντας αυτήν την Εκκλησία που βρίσκεται μέσα στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.” Όπως οι τζιχαντιστές καταστροφές ναών και βεβήλωση ιεροσυλία (https://dimpenews.com/2023/02/02/%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%be%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%ad%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1/).


Έχουν στόχο το Ιράν οι κοινές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ; Το ειδησεογραφικό μπλακάουτ στην πατρίδα μας συνεχίζεται. Οι πραγματικές ειδήσεις φτάνουν με το σταγονόμετρο στην κοινή γνώμη και όσο πιο σημαντικές είναι, τόσο περισσότερο στριμώχνονται σε εναλλακτικά μόνο Μέσα.

Μάθαμε λοιπόν ως επί το πλείστον από Ισραηλινά Μέσα και από ελάχιστα Ελληνικά, ότι διεξήχθησαν κοινές αεροπορικές ασκήσεις Ελλάδας-Ισραήλ πολύ μεγάλου μεγέθους μάλιστα, με στόχο την προσομοίωση επιθέσεων εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν!

Επρόκειτο με άλλα λόγια για πρόβα (παρανόμου) πολέμου, του Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Επομένως, η Ελλάδα εμπλέκεται στην Ισραηλινή επιθετικότητα εναντίον του Ιράν. Δε μας είναι σαφές αν το Ελληνικό κατεστημένο κρατά κάποιο μένος από τους τελευταίους πολέμους μας με το Ιράν, κάτι χιλιάδες χρόνια πριν! Αλλά επειδή το θεωρούμε απίθανο, μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ πιο προφανές: Η Ελλάς, ακολουθώντας εντολές από την Ουάσιγκτον, λειτουργεί σαν δορυφόρος και του Ισραήλ.

Για άλλη μια φορά προσφέρεται ως “χρήσιμος ηλίθιος” προκειμένου να μετατραπεί η περιοχή σε πεδίο που ασκούνται (“βρίζοντας” ή μη) ξένοι φαντάροι και εις βάρος των εθνικών συμφερόντων μας. Η Ελλάδα κάθε άλλο παρά χρειάζεται νέους εχθρούς στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Δυτική Ασία.

Όταν ακόμα και η Σαουδική Αραβία κατανοεί ότι η σύγκρουσή της με το Ιράν υπήρξε καταστροφική, οι Έλληνες πολιτικοί με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό ανατινάζουν και τα τελευταία απομεινάρια μιας κάποτε, έστω εν μέρει, πολύπλευρης και αξιοπρεπούς πολιτικής μας στις διεθνείς σχέσεις. Τί κι αν οι φαντασιώσεις για αντιτουρκική πολιτική του Ισραήλ έχουν διαψευστεί παταγωδώς, με επίκεντρο το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την κοινή Ισραηλινο- τουρκική στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν;

Επικίνδυνες φαντασιώσεις. Επρόκειτο έτσι κι αλλιώς για φαντασιώσεις κάποιων και για προπαγάνδα των υπολοίπων, προκειμένου να καταστούμε συνένοχοι της ισραηλινής κατοχής, αλλά και να δεχτούμε ένα νέο πάτρωνα, πέραν των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Με τις εν λόγω ασκήσεις η Ελλάδα επιβεβαιώνει την διακομματική στήριξη στην μετατροπή της σε στρατηγικό βάθος του Ισραήλ, άνευ μάλιστα οποιοδήποτε ουσιαστικού ανταλλάγματος – οι πύραυλοι που θα αγοράσουμε από το Ισραήλ είναι δικό μας “δώρο” προς αυτό.

Η Ελλάδα μπλέκεται σε ένα επιθετικό παιχνίδι, από το οποίο μόνο χαμένη θα βγει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι το Ισραήλ φοβάται να επιτεθεί στο Ιράν, όπως και στους περιφερειακούς του συμμάχους, αλλά και ότι σειρά κρατών της περιοχής φροντίζουν να μένουν μακριά, τουλάχιστον εμφανώς, από τα πλέον επιθετικά Ισραηλινά σχέδια. Η Ελλάδα, όμως, συμπεριφέρεται σαν προτεκτοράτο. Ούτε θέλει, ούτε διεκδικεί να έχει τέτοιες πολυτέλειες, όσον αφορά στις επιλογές της.

Σταδιακός αφοπλισμός του Αιγαίου. Αυτή η είδηση δε, πρέπει να συνδυαστεί με τις αποκαλύψεις εκ Τουρκίας για τις συμφωνίες Ερντογάν-Μητσοτάκη. Τα “ήρεμα νερά” στο Αιγαίο, τα οποία ζητούν με κάθε κόστος οι ΗΠΑ πληρώνονται με εν δυνάμει “κυπροποίηση” του Αιγαίου, δια του σταδιακού και σιωπηρού αφοπλισμού νησιών, τον οποίο υλοποιεί η κυβέρνηση των Αθηνών. Πρόκειται –εφόσον επιβεβαιωθεί– για έγκλημα εις βάρος της εθνικής ασφάλειας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας.

Πέρα από τον ρόλο των Ελληνικών κυβερνήσεων υπάρχει και ένα βαθύτερο, δομικό ζήτημα, το οποίο αναδεικνύεται: οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις προσανατολίζονται σταθερά και επί χρόνια προς τη νατοϊκή αποστολή (πόλεμος κατά της Ρωσίας) απομακρυνόμενες από την εθνική τους αποστολή, την υπεράσπιση του Ελληνισμού από τον εξ Ανατολών κίνδυνο και όσους άλλους περιφερειακώς, αυτός εντείνει.

Ο σταδιακός αφοπλισμός του Αιγαίου, η τοποθέτηση στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης της πρότασης για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας (προς την κατεύθυνση ενός μικρού επαγγελματικού στρατού (αεροναυτικών ικανοτήτων και ειδικών δυνάμεων) και η μετατροπή της πατρίδας μας σε μια γιγάντια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, διαμορφώνουν συνθήκες μείωσης έως και αναίρεσης του εθνικοαμυντικού ρόλου των ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για δρόμο τον οποίο είχαμε βαδίσει και παλαιότερα, με κατάληξη τους “Αττίλες” και την προδοσία της Κύπρου. Η διαφορά είναι ότι μετά την Κύπρο, ο κίνδυνος έχει εγκατασταθεί στο Ανατολικό Αιγαίο με ευθύνη Ελληνικών πολιτικών ηγεσιών, οι οποίες με την στάση τους αντικειμενικά συνεργούν σε σχεδιαζόμενα εγκλήματα εις βάρος της πατρίδας μας (https://slpress.gr/ethnika/echoyn-stocho-to-iran-oi-koines-askiseis-elladas-israil/).


Επίθεση με μαχαίρι Εβραίων εξτρεμιστών κατά Αρμένιων στην Μονή τους στην Ιερουσαλήμ. Ούτε σήμερα δεν σταμάτησαν τις επιθέσεις κατά χριστιανών! Ούτε σήμερα οι Εβραίοι εξτρεμιστές δεν σταμάτησαν τις επιθέσεις κατά χριστιανών στην Ιερουσαλήμ. Άλλη μια επίθεση μίσους στην Αρμενική Κοινότητα της Ιερουσαλήμ

Στις 7 Οκτωβρίου, μια ομάδα εξτρεμιστών Εβραίων έφτυσε την είσοδο του Αρμενικού Μοναστηρίου της Ιερουσαλήμ. Δύο ακόμη Αρμένιοι αντιμετώπισαν τους επιτιθέμενους που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρι.  Οι επιτιθέμενοι προχώρησαν σε ψεκασμό πιπεριού στους άοπλους υπερασπιστές. Αυτή είναι μια ακόμη επίθεση σε μια σειρά παραβάσεων που μαστίζουν την Αρμενική κοινότητα της Ιερουσαλήμ.

Το θύμα πήγε στα επείγοντα για νοσηλεία. Εκκρεμεί περαιτέρω έρευνα. Το Ισραήλ ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές της κατάκτησης του Αρτσάχ από Αζέρους…ήταν ο κύριος προμηθευτής του όπλων (https://dimpenews.com/2023/10/07/%ce%b5%cf%80%ce%af%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b9-%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%be%cf%84%cf%81%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84/)..


ΗΠΑ: Έρχεται ο κόκκινος Καίσαρας. Ένα συνεχώς διευρυνόμενο τμήμα Ρεπουμπλικανών πανεπιστημιακών και διανοούμενων μιλά ανοιχτά για την ανάγκη κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος και της έλευσης ενός απόλυτου ηγεμόνα. Το πρόβλημα είναι ότι αρκετές από τις θέσεις τους θυμίζουν απελπιστικά την Ελληνική πραγματικότητα.

«Ζούμε σε μια θεοκρατική ολιγαρχία όπου κυριαρχούν ιεροκήρυκες» έλεγε πριν από μερικά χρόνια ο μπλόγκερ-αναλυτής Κέρτις Γιάρβιν, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι μιλώντας για ιεροκήρυκες αναφέρεται σε «θεσμούς όπως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και η εφημερίδα New York Times».

Στο μυαλό του Γιάρβιν, ο οποίος δηλώνει μοναρχικός, η φιλελεύθερη ναυαρχίδα του αμερικανικού Τύπου φαντάζει σαν ένα προπύργιο της ριζοσπαστικής αριστεράς το οποίο εξουσιάζει την Ουάσινγκτον. Οποιαδήποτε ομοιότητα βέβαια με τις κραυγές του επικοινωνιακού μηχανισμού της Ν.Δ., που βλέπει πίσω από τους New York Times μόνο συριζαίους δημοσιογράφους, είναι συμπωματική. Ή μήπως όχι;

Πριν από μερικά χρόνια οι θέσεις αναλυτών όπως ο Γιάρβιν φάνταζαν παράλογες (όπως και στην Ελλάδα) και κυκλοφορούσαν μόνο σε περιθωριακά μπλογκ της άκρας δεξιάς. Σταδιακά όμως άρχισαν να καταλαμβάνουν όλο και περισσότερο χώρο και χρόνο στο εσωτερικό του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Πανεπιστημιακοί και σχολιαστές ανέπτυσσαν το όραμα τους για την έλευση ενός κόκκινου Καίσαρα (από το χρώμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος), ο οποίος θα συγκέντρωνε στο πρόσωπό του την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία.

Στο επίκεντρο του κινήματος του «Κόκκινου Καισαρισμού» βρίσκεται το Claremont Institute, ένα αντιδραστικό think tank το οποίο θεωρείται και ιθύνων νους της προσπάθειας του Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 μ.Χ. και να παραμείνει εσαεί στην εξουσία.

Ο πρώτος μάλιστα που, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου Καίσαρα ήταν ο Μάικλ Αντον, ο οποίος εκτός από στέλεχος του Claremont έχει διατελέσει κειμενογράφος του Ρούμπερτ Μέρντοχ, της Κοντολίζα Ράις και του Ρούντι Τζουλιάνι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας επί προεδρίας Τραμπ και διευθυντικό στέλεχος της Citigroup και της Black Rock. Ο «νονός» δηλαδή του κινήματος των καισαριστών δεν προέρχεται από το ακροδεξιό περιθώριο των Ρεπουμπλικανών, αλλά από την καρδιά του Αμερικανικού βαθέος κράτους.

Αν και οι συγκεκριμένες θέσεις είναι αναμφίβολα ακραίες, το μοτίβο μέσα στο οποίο αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα γνώριμο και στην Ελλάδα. Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Κέβιν Σλακ, ο οποίος βλέπει στον λεγόμενο Κόκκινο Καίσαρα «έναν ηγέτη με μετα-συνταγματική εξουσία που θα ισχυροποιήσει το λαό του», μιλά εδώ και χρόνια για την ιδεολογική κυριαρχία της ριζοσπαστικής αριστεράς της γενιάς του ’60 μ.Χ.

Σε ένα από τα μαθήματά του μάλιστα εξηγούσε ότι η «ριζοσπαστική αριστερά εγκλώβισε την επιστήμη της κοινωνιολογίας» προκειμένου να «αποσταθεροποιήσει την κοινωνία». Στην χώρα μας αρκεί ένα γκουγκλάρισμα μερικών δευτερολέπτων για να εντοπίσει κανείς κείμενα του Πάσχου Μανδραβέλη ή του Αντώνη Σαμαρά για την «ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς», τα οποία στηρίζονται σε παλαιότερες τοποθετήσεις πανεπιστημιακών όπως ο Στάθης Καλύβας και ο Νίκος Μαραντζίδης αλλά και (με περισσότερη σοβαρότητα) ο Γ. Θ. Μαυρογορδάτος.

Οσο για την «κομμουνιστική» επιστήμη της κοινωνιολογίας όλοι θυμούνται τις δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη για το πώς το συγκεκριμένο μάθημα «κάνει τα παιδιά αριστερά», αλλά και σχετικό άρθρο της Athens Voice με τίτλο που παρέπεμπε περισσότερο στις εκδόσεις του… Γεωργαλά: «Ο προσηλυτισμός της μαθητικής νεολαίας στην αριστερά μέσω της Κοινωνιολογίας». Το κείμενο μάλιστα υπέγραφε ο πρώην σύμβουλος του Αβραμόπουλου και του Δένδια, Κωνσταντίνος Λεντάκης.

Για τους Ρεπουμπλικανούς διανοούμενους αυτή η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από έναν «Καίσαρα», ο οποίος δεν θα δεσμεύεται από τους σημερινούς θεσμούς όπως το Κογκρέσο.

Μήπως όμως την ίδια λογική δεν συναντάμε, εν σπέρματι, στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη όταν λέει ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία»;

Θεωρητικά βέβαια η σκέψη των διανοούμενων της Αμερικανικής «νέας δεξιάς» έχει εξελιχθεί έτη φωτός σε σχέση με τους αντίστοιχους προπαγανδιστές στην Ελλάδα τόσο σε βάθος όσο και σε εξτρεμισμό. Αντί να νοσταλγούν απλώς την εποχή των ταγμάτων ασφαλείας και της χούντας, οραματίζονται τους δικτάτορες του μέλλοντος –παρά το γεγονός ότι το πρότυπό τους, ο Καίσαρας, γεννήθηκε πριν από περίπου 2.100 χρόνια

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αυτό το όραμα θα τσακιστεί έστω και από έναν Βρούτο –όχι τον «προδότη», όπως έχει καταγραφεί στο συλλογικό υποσυνείδητο, αλλά τον τυραννοκτόνο, όπως τον παρουσίασε ο Σαίξπηρ στο έργο του «Ιούλιος Καίσαρας» (https://www.efsyn.gr/themata/infowar/407090_ipa-erhetai-o-kokkinos-kaisaras).

 

«Μανιακές ηλίθιες» οι ΗΠΑ για τον Medvedev: Μόνο ένας εμφύλιος θα τις σταματούσε να πυροδοτούν συγκρούσεις στον κόσμο. «...Αντί να εργάζονται ενεργά για μια Παλαιστινιο-Ισραηλινή διευθέτηση, αυτοί οι ηλίθιοι την ‘έπεσαν’ σε εμάς, και βοηθούν τους ‘νεοναζί’ (σ.σ Ουκρανούς) με όλες τους τις δυνάμεις, ωθώντας δύο στενά συνδεδεμένα έθνη σε σύγκρουση...» γράφει ο Medvevev σε ανάρτησή του αναφερόμενος στο Μεσανατολικό

«Τι μπορεί να σταματήσει το μανιακό πάθος της Αμερικής να πυροδοτεί συγκρούσεις παντού στον πλανήτη;» θέτει ως ερώτημα ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Dmitri Medvedev σε ανάρτηση του στο Telegram, αναφερόμενος στο Μεσανατολικό και δίνει την απάντηση: «ένας εμφύλιος»!

«Το ξέσπασμα των συγκρούσεων μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ στην 50ή επέτειο από την έναρξη του πολέμου του Γιομ Κιπούρ είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να ήταν αναμενόμενο. Αυτό έπρεπε να κάνει η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της. Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες. Και οι ΗΠΑ είναι βασικός παίκτης εκεί» υποστηρίζει ο Medvedev.

«Όμως, αντί να εργάζονται ενεργά για μια παλαιστινιο-ισραηλινή διευθέτηση, αυτοί οι ηλίθιοι την ‘έπεσαν’ σε εμάς, και βοηθούν τους ‘νεοναζί’ (σ.σ Ουκρανούς) με όλες τους τις δυνάμεις, ωθώντας δύο στενά συνδεδεμένα έθνη σε σύγκρουση».

«Τι μπορεί να σταματήσει το μανιακό πάθος της Αμερικής να πυροδοτεί συγκρούσεις παντού στον πλανήτη;» καταλήγει να διερωτάται ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας. «Προφανώς, μόνο ένας εμφύλιος πόλεμος στις Ηνωμένες Πολιτείες» αναφέρει (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/699973/maniakes-ilithies-oi-ipa-gia-ton-medvedev-mono-enas-emfylios-tha-tis-stamatoyse-na-pyrodotoyn-sygkroyseis-ston-kosmo).


Η Μοναχή Δανιηλία από το Όρος των Ελαιών: «Μίσος από τα γεννοφάσκια τους».

«Σας πειράζει να σας μιλώ εν κινήσει; Βρίσκομαι πάνω στο μικρό μου σκούτερ, φοράω ασύρματα ακουστικά, εννοείται. Επιστρέφω από την Ιερουσαλήμ, με προμήθειες, κυρίως κονσέρβες και άλλα τρόφιμα μακράς διαρκείας, μαζί με λίγο κρέας. Θα το βάλουμε στην κατάψυξη, σε μικρές μερίδες. Βέβαια, αν μας κόψουν το ρεύμα και το νερό, όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες, αυτή η επιλογή μου δεν θα αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένη…».

Η αδελφή Δανιηλία είναι εξήντα ενός ετών. Ζει στην Μικρή Γαλιλαία, στην κορυφή του Ορους των Ελαιών, εκεί όπου, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, εμφανίστηκε ο Χριστός στους έντεκα μαθητές του, το απόγευμα της Κυριακής μετά την Ανάστασή του.

Στα δικά της χέρια και σε μιας ακόμη μοναχής, μερικά χρόνια μεγαλύτερής της, επίσης Ελληνίδας, βρίσκεται σήμερα η ιστορική μονή που υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Εκείνες την κρατούν ζωντανή.

Πώς είναι η κατάσταση εκεί; Φοβάται; Αισθάνεται ότι κινδυνεύει;

«Πέρα από την αναστάτωση και την ανησυχία που προκλήθηκαν από την επίθεση της Χαμάς, το περασμένο Σάββατο, στην ευρύτερη περιοχή της Ιερουσαλήμ τα πράγματα είναι σχετικά ήρεμα. Δεν έχουμε ρουκέτες ούτε εχθροπραξίες. Όσο για τον φόβο; Μάλλον δεν είμαι κατάλληλη να σας απαντήσω, εγώ έχω την “τρέλα” μου. Μου αρέσει το vivere pericolosamente».

«Η ζωή στην Μέση Ανατολή είναι μια διαρκής διεκδίκηση, συχνά για όσα εμείς θεωρούμε αυτονόητα. Μου έχει κάνει εντύπωση πως για ό,τι συμβεί οι ευθύνες και το ανάθεμα ρίχνονται στους “απέναντι”». «Ήμουν dj». Δεν ακούγεται αντιφατικό το ζην επικινδύνως σε συνδυασμό με τον μοναχισμό; «Κάθε άλλο. Όταν κάνεις την αποταγή σου και αποφασίζεις να εγκαταλείψεις τα πάντα, να μπεις σε ένα μοναστήρι και να αφοσιωθείς στον Θεό, είναι σαν να πέφτεις από αεροπλάνο χωρίς αλεξίπτωτο.

Το βίωσα σε ηλικία είκοσι εννέα ετών. Μέχρι τότε έκανα κοσμική ζωή, εργαζόμουν ως dj. Αλλά όταν είπα “Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με”, δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια μου, έγινε η κλήση μου άνωθεν», λέει η μοναχή Δανιηλία.

Έχουν περάσει τριάντα δύο χρόνια από τότε που πήρε αυτή την απόφαση· τα δώδεκα στο Ισραήλ. Και όμως, δεν έχουν σταθεί αρκετά για να αποκωδικοποιήσει πλήρως την κοινωνική πολυπλοκότητα αυτής της γωνιάς του πλανήτη.

«Είναι όλα τόσο μπερδεμένα. Και η κόλαση, η πόλωση, συνεχίζεται. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι οι άνθρωποι εδώ δεν μπορούν να ζήσουν αλλιώς, μπολιάζονται με το μίσος από τα γεννοφάσκια τους. Ακούγεται ίσως τραβηγμένο –και σίγουρα δεν ισχύει για όλους–, αλλά η ζωή στην Μέση Ανατολή είναι μια διαρκής διεκδίκηση, συχνά για όσα εμείς θεωρούμε αυτονόητα.Μου έχει κάνει εντύπωση πως για ό,τι συμβεί οι ευθύνες και το ανάθεμα ρίχνονται στους “απέναντι”. Στα μέρη μας ζουν μόνο Αραβες Ισραηλινοί, δεν υπάρχουν καθόλου Εβραίοι.

Οτιδήποτε κακό και να συμβεί, ακόμη και ένα δέντρο να πέσει, θα πουν πως οι Εβραίοι φταίνε. Η δαιμονοποίηση της μιας πλευράς από την άλλη –ή τις άλλες– αποτυπώνεται σε καθετί εδώ και αιώνες. Πάνω που πάμε να αισιοδοξήσουμε ότι θα επέλθει ειρήνευση, κάτι γίνεται και η φωτιά φουντώνει ξανά.

Όπως τώρα με την Χαμάς, μια τρομοκρατική οργάνωση που με τις πράξεις της ουσιαστικά στρέφεται κατά των Παλαιστινίων, τους βλάπτει. Αν ισοπεδωθεί η Γάζα, δική τους θα είναι η ευθύνη. Ματώνει η ψυχή μου με όσα συμβαίνουν σε αυτόν τον λαό».

Οι Χαρεντίμ. Και οι χριστιανοί; Πώς αντιμετωπίζεται η Χριστιανική κοινότητα;

«Εχθρικοί απέναντί μας είναι κυρίως οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι, οι Χαρεντίμ. Θα δεις στην Παλιά Πόλη αγράμματα πιτσιρίκια κατά κανόνα, λούμπεν στοιχεία, να φτύνουν στον δρόμο χριστιανούς ή να τους πετούν πέτρες, γιατί έτσι έχουν μάθει.

Σε ότι αφορά τους μουσουλμάνους, η μεγαλύτερη κρίση ήταν το 2014 μ.Χ. Και ρουκέτες είχαν πέσει τότε, και κλεφτοπόλεμο είχαμε γύρω από το μοναστήρι κάθε βράδυ μετά την προσευχή των οκτώ. Πάλι πιτσιρικάδες δημιουργούσαν τα προβλήματα.

Τα καταλαβαίνω αυτά τα παιδιά. Το Ισλάμ τούς απαγορεύει να κοιτάξουν κορίτσια, να πίνουν αλκοόλ (τουλάχιστον φανερά), δεν έχουν καμιά δημιουργική απασχόληση, η βία μέσω των συμμοριών είναι η μοναδική τους διέξοδος. Ξέρετε τι μπούλινγκ υφίσταμαι κάθε τόσο; Αν γράψω όσα ζω σε βιβλίο, θα γίνει μπεστ σέλερ και θα βγάλω όλα τα έξοδα της μονής».

 Παρά ταύτα, δεν σκέφτεται να φύγει, να επιστρέψει στην Ελλάδα και στη γενέτειρά της, Θεσσαλονίκη (το πατρικό της είναι στην περιοχή του Χαριλάου). «Μερικές φορές, όταν φτάνω στα όριά μου, περνάει από το μυαλό μου ως ενδεχόμενο, αλλά το μετανιώνω αμέσως. Ο Χριστός διάλεξε αυτά τα μέρη για να σαρκωθεί και να γίνει άνθρωπος, δεν πήγε στο Βέλγιο ούτε στο Λουξεμβούργο. Ποια είμαι εγώ που θα γκρινιάξω, που θα παραπονεθώ;» (https://orthodoxathemata.blogspot.com/2023/10/blog-post_461.html#more).


Έφεδρος στρατηγός του Ισραήλ: πίσω από όλα αυτά είναι ο Πούτιν και η Ρωσία!

Ο Grisha Yakubovich, έφεδρος στρατηγός του ισραηλινού στρατού δήλωσε στην Ισραηλινή τηλεόραση i24: ” η στρατηγική της Χεζμπολα και της Χαμάς είναι του Ιράν αλλά πίσω από όλα αυτά, ίσως βρίσκεται ακόμη και η Ρωσία του Πούτιν.” (https://dimpenews.com/2023/10/16/%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%89-%ce%b1%cf%80%cf%8c/)...

 

Το Ισραήλ έριξε το ισοδύναμο 1/4 πυρηνικής βόμβας στην Γάζα. Το Ισραήλ έριξε το ισοδύναμο ενός τέταρτου πυρηνικής βόμβας στην Γάζα, λέει το Ευρωμεσογειακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Al Jazeera)-(https://dimpenews.com/2023/10/16/%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%ce%bf%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%bf-1-4-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba/).


Ο δρόμος του μεταξιού…Μαρτυρική η πορεία των Χριστιανών στην Κίνα, ύποπτοι για κατασκοπεία ! KINA. Οι Χριστιανοί στην Κίνα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν συνεχείς διώξεις υπό το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ), συναντώνται σε υπόγειες εκκλησίες εδώ και χρόνια, αφού το κράτος απαγόρευσε επίσημα όλες τις εκκλησίες εκτός των εκκλησιών του ελεγχόμενου από το ΚΚΚ «Πατριωτικού Κινήματος των Τριών Εαυτών» (“Three-Self Patriotic Movement”).

Όσοι αρνούνται να παρακολουθήσουν την Κρατική «εκκλησία»  συνεχίζουν να συναντώνται σε ιδιωτικά σπίτια και άλλους χώρους. Σύμφωνα με την ChinaAid, το 2022 μ.Χ., η δίωξη των παράνομων χριστιανών το ΚΚΚ κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Το περιβάλλον καθίσταται όλο και πιο εχθρικό για τους ξένους ιεραπόστολους, καθώς το ΚΚΚ θεωρεί τις δραστηριότητές τους ως «δυτική επιρροή».

Τον Ιούλιο, ο νέος νόμος της Κίνας κατά της κατασκοπείας όρισε τις «παράνομες θρησκευτικές δραστηριότητες» ως κατασκοπεία, και οι ξένοι υπήκοοι μπορούν να αντιμετωπίσουν μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης βάσει του νέου νόμου.

Ο Χριστιανισμός υπό το καθεστώς του Σι Τζινπίνγκ. Υπό τον Κινέζο ηγέτη Σι Τζινπίνγκ, το ΚΚΚ έχει εφαρμόσει μια άνευ προηγουμένου καταστολή των χριστιανών. Η ChinaAid εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι το ΚΚΚ απαιτεί πίστη στον Σι Τζινπίνγκ από τις εκκλησίες που έχουν εγκριθεί από το κράτος, ενώ η κατάσταση για τις «κατ’ οίκον εκκλησίες» είναι πολύ χειρότερη.

Υπό το ΚΚΚ, το καθεστώς εφάρμοσε το «Πατριωτικό Κίνημα των Τριών Εαυτών», το οποίο οργάνωσε τις χριστιανικές εκκλησίες κάτω από μια οντότητα που εποπτεύεται από το ΚΚΚ. Ότι διδάσκεται σε αυτές τις κρατικά εγκεκριμένες εκκλησίες πρέπει να εγκρίνεται από το ΚΚΚ. Από την άλλη πλευρά, οι κατ’ οίκον εκκλησίες, ή υπόγειες εκκλησίες, λειτουργούν ανεξάρτητα από το κράτος, συχνά σε ιδιωτικά σπίτια και διαμερίσματα, και γίνονται στόχος του καθεστώτος.

«Πάντα ήταν άσχημα, αλλά άρχισε να γίνεται πολύ χειρότερα το 2018 μ.Χ., όταν ο Πρόεδρος Σι άλλαξε το σύνταγμα και έγινε πρόεδρος στο διηνεκές», δήλωσε στους Epoch Times ο πάστορας Λουίτζι Μπιλουκάλια (Luigi Bilucaglia), ανεξάρτητος ιεραπόστολος των Βαπτιστών από το Κεμπέκ του Καναδά στην Κίνα, εδώ και 18 χρόνια.

«Έγινε [ουσιαστικά] αυτοκράτορας και ξεκίνησε η δυναστεία του Σι. Άρχισαν να επιτίθενται σκληρά στις εκκλησίες εκείνη την εποχή. Έπρεπε να πηγαίνω νωρίς στην εκκλησία μας τις Κυριακές και κοίταξα να δω αν υπάρχει αστυνομία εκεί που βρισκόμαστε».

Ο κ. Μπιλουκάλια και η οικογένειά του απελάθηκαν από την Κίνα στα τέλη του 2021 μ.Χ., αφού ζούσαν στην χώρα από το 2003 μ.Χ. ως ιεραπόστολοι. Οι αρχές του ΚΚΚ έκαναν έφοδο στην εκκλησία του και τον κράτησαν για ανάκριση σχετικά με τις δραστηριότητές του στην Κίνα.

«Με έφεραν για ανάκριση», είπε. «Ο επικεφαλής ανακριτής με χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου και είπε στους άλλους (Κινέζους χριστιανούς) ότι βρίσκονται εκεί μέσα εξαιτίας μου. Προσπαθούσαν να μας διχάσουν ώστε κάποιος να ενοχοποιηθεί.

Αφού αποφάσισαν να με απελάσουν αντί να με φυλακίσουν, μου έδωσαν επτά ημέρες για να φύγω από τη χώρα και κατά τη διάρκεια αυτών των επτά ημερών με οδήγησαν σε πέντε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα και με ανέκριναν, με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να με παγιδεύσουν στην κατάθεσή μου και να με συνδέσουν με κάποια ξένη οντότητα, ώστε να κατηγορηθώ για κατασκοπεία».

Ο Μπομπ Φου (Bob Fu), πρόεδρος της ChinaAid, δήλωσε ότι το ΚΚΚ προσπαθεί να ξαναγράψει την Βίβλο, αλλάζοντας το κείμενο ώστε να λέει ότι ο Ιησούς ήταν «παραβάτης του νόμου» και «δολοφόνος». Αυτό επιβεβαιώθηκε από την εμπειρία του κ. Μπιλουκάλια στην Κίνα, όπου έσπευσαν στις κρατικές εκκλησίες για να αγοράσουν όσα περισσότερα αντίτυπα της Βίβλου μπορούσαν πριν σταματήσουν να τυπώνουν την τρέχουσα έκδοση.

Μια άλλη ανησυχητική τάση είναι οι αναφορές για άτομα που βρίσκονται υπό κράτηση και στα οποία γίνεται εξέταση αίματος. Σε γενικές γραμμές, αυτό παραπέμπει στην πιθανότητα αφαίρεσης οργάνων από φυλακισμένους συνείδησης.

Εάν η ομάδα αίματός τους ταιριάζει με κάποιον πιθανό «αγοραστή», το άτομο μπορεί να θανατωθεί για τα όργανά του. Ο κ. Μπιλουκάλια έχει ακούσει τέτοιες μαρτυρίες για αιμοληψίες της αστυνομίας από Κινέζους χριστιανούς. Είπε επίσης: «Ακούω πολλά για κρατούμενους που εκτελούνται με γιατρούς που περιμένουν να πάρουν τα όργανά τους και να τα πουλήσουν».

Επίθεση σε χριστιανικές φιλανθρωπικές οργανώσεις και σχολεία. Η κ. Σμιθ, η οποία ζει στην Αλαμπάμα, ήταν ιεραπόστολος στην Κίνα με τον εκλιπόντα σύζυγο της για περισσότερες από δύο δεκαετίες. Αυτή και ο σύζυγός της ξεκίνησαν μια εκκλησία στην κεντρική Κίνα, αλλά η εκκλησία έχει έκτοτε χωριστεί σε 14 τοποθεσίες για την κυριακάτικη λειτουργία τους λόγω της καταστολής του ΚΚΚ στις κατ’ οίκον εκκλησίες.

Η κ. Σμιθ μίλησε στους Epoch Times και θυμήθηκε τι της είπαν πέρυσι οι χριστιανοί από την Κίνα: «Μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας με 20-30 περιπολικά ήρθε στο ορφανοτροφείο που διαχειρίζεται η εκκλησία και πήρε τα ορφανά για να τα βάλει σε κρατικά ορφανοτροφεία. Η αστυνομία είπε ότι δεν επιτρέπεται να οργανώνουν ορφανοτροφεία υπό την σημαία του χριστιανισμού.

Από το 2005 μ.Χ., το ορφανοτροφείο υποστηρίζεται από την εκκλησία που ιδρύθηκε από την κ. Σμιθ και τον εκλιπόντα σύζυγο της. Το κινεζικό καθεστώς επιδιώκει να αφαιρέσει εντελώς την παρουσία του χριστιανισμού από την κινεζική κοινωνία, καθώς τον θεωρεί απειλή για την κομμουνιστική ιδεολογία του.

Μαζί με τις κατ’ οίκον εκκλησίες που ιδρύθηκαν από ξένους ιεραποστόλους, υπήρχαν δεκάδες χριστιανικά σχολεία στην Κίνα που χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα Επιταχυνόμενης Χριστιανικής Εκπαίδευσης (Accelerated Christian Education-ACE), ένα πρόγραμμα χριστιανικής εκπαίδευσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα σχολεία αυτά δεν ήταν εγγεγραμμένα στο Κινεζικό κράτος, καθώς το ΚΚΚ απαγορεύει αυστηρά τη «διδασκαλία θρησκείας» στην επόμενη γενιά.

Πολλοί χριστιανοί επιλέγουν τα σχολεία ACE που ακολουθούν ένα Αμερικανικό πρόγραμμα σπουδών, καθώς δεν θέλουν τα παιδιά τους να διδάσκονται με το ζόρι την προπαγάνδα του ΚΚΚ στα κρατικά σχολεία. «Θέλουν (το ΚΚΚ) να κάνουν πλύση εγκεφάλου στην επόμενη γενιά μόνο με τον κομμουνισμό», δήλωσε ο κ. Μπιλουκάλια.

Ανέφερε ότι όλα αυτά τα χριστιανικά σχολεία έκλεισαν βίαια στις αρχές του 2022 μ.Χ., αφού οι αρχές του ΚΚΚ εντόπισαν τις διευθύνσεις IP όλων των συμμετεχόντων σε ένα διαδικτυακό συνέδριο για εκπαιδευτικούς χριστιανικών σχολείων σε όλη την Κίνα. Οι αλλοδαποί που σχετίζονταν με τα σχολεία απελάθηκαν από τη χώρα και πολλοί Κινέζοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν έρευνες και παρακολούθηση μέχρι σήμερα.

Κράτος δρακόντειας επιτήρησης... Το ΚΚΚ χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο το κράτος επιτήρησης υψηλής τεχνολογίας για τον έλεγχο των πολιτών και τη δίωξη των χριστιανών. Η Κίνα είναι ήδη διαβόητη για το αυστηρά λογοκριμένο Διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τον Μάρτιο του 2022, το ΚΚΚ εισήγαγε νέους κανόνες που απαγορεύουν κάθε μορφή διαδικτυακής θρησκευτικής διδασκαλίας και θρησκευτικών ομάδων. Το καθεστώς φέρεται να στρατολόγησε και να εκπαίδευσε παρατηρητές περιεχομένου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αφού εισήγαγαν τους νέους κανόνες, γίναμε πολύ προσεκτικοί όταν κάνουμε μελέτες της Βίβλου και λατρευτικές λειτουργίες στο Zoom», δήλωσε η κ. Λιου, μια χριστιανή καθηγήτρια κυριακάτικου σχολείου από την κεντρική Κίνα, στους Epoch Times.

«Συνήθως, προσπαθούμε να έχουμε πολλά άτομα που μοιράζονται μια συσκευή, ώστε οι διαδικτυακές συναντήσεις να μην φαίνονται τόσο μεγάλες. Η αστυνομία ελέγχει επίσης τυχαία τα τηλέφωνα των ανθρώπων στον δρόμο. Αν δουν ότι χρησιμοποιούμε το Zoom στα τηλέφωνά μας, θα διαγράψουν το APP και θα ανακρίνουν τους ανθρώπους γι’ αυτό».

Ο πάστορας Τζόζεφ Τζιανγκ (Joseph Jiang), ένας Κινέζος χριστιανός πάστορας που βρίσκεται εξόριστος στην Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι το περιεχόμενο του διαδικτυακού κηρύγματος συχνά απαγορεύεται. «Αλλάζουμε συχνά πλατφόρμες», είπε. «Μόλις το περιεχόμενό μας αποκτήσει έναν ορισμένο αριθμό προβολών, οι αρχές το απαγορεύουν. Προσπαθούμε να βρίσκουμε συνεχώς νέες διαδικτυακές πλατφόρμες».

Οι Κινεζικές κατ’ οίκον εκκλησίες συναντώνται συνήθως μυστικά σε διαμερίσματα. Ο κ. Μπιλουκάλια δήλωσε ότι το ΚΚΚ εισήγαγε χρηματικές αμοιβές για ανθρώπους που αναφέρουν συγκεντρώσεις εκκλησιών ή ακόμη και απλώς ανθρώπους με απόψεις που διαφέρουν από αυτές του ΚΚΚ.

«Μας είπαν να απενεργοποιούμε τα τηλέφωνά μας ή τουλάχιστον να τα θέτουμε σε κατάσταση πτήσης τις Κυριακές πριν φύγουμε από τα σπίτια μας για την εκκλησία», είπε η κ. Λιου. «Διαφορετικά, οι αρχές μπορούν να εντοπίσουν τα τηλέφωνά σας μέσω GPS και όταν παρατηρήσουν ανθρώπους να συγκεντρώνονται σε ένα διαμέρισμα την Κυριακή, θα έρθουν να χτυπήσουν την πόρτα».

Εργαλειοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος... Από τις διαδηλώσεις στην πλατεία Τιενανμέν το 1.989 μ.Χ. έως τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ το 2019 μ.Χ., τα κινήματα αυτά ξεκίνησαν από τις πανεπιστημιουπόλεις, όπου η ελεύθερη σκέψη και τα δυτικά ιδεώδη είχαν γενικά ευδοκιμήσει.

Ως εκ τούτου, το ΚΚΚ θεωρεί την εκπαίδευση κρίσιμη για την κατήχηση της επόμενης γενιάς ώστε να γίνει πιστή στον κομμουνισμό. Αυτός είναι ο τρόπος τους για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα του καθεστώτος.

Η κ. Λιου θυμήθηκε όταν οι Κινέζοι αξιωματούχοι της κρατικής ασφάλειας έκαναν έφοδο στο σπίτι της: «Με προειδοποίησαν, λέγοντάς μου ότι απαγορεύεται αυστηρά να ‘διδάσκω την θρησκεία’ σε παιδιά ή φοιτητές πανεπιστημίου.

Προσπάθησαν να με κάνουν να εγκαταλείψω την χριστιανική μου πίστη. Αμέσως μετά την έφοδο που έκαναν στο σπίτι μου αναζητώντας Βίβλους και χριστιανικά βιβλία, είδα νέα προπαγανδιστικά πανό στην γειτονιά μας που έλεγαν ότι δεν επιτρέπονται ‘παράνομες θρησκευτικές δραστηριότητες’».

Πριν το ΚΚΚ σφετεριστεί την εξουσία στην Κίνα μέσω μιας βίαιης κομμουνιστικής επανάστασης το 1.949 μ.Χ., η Κίνα ήταν σταθερός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών και του δυτικού κόσμου. Οι κομμουνιστές προσπάθησαν πρώτα να χωρίσουν τον πληθυσμό σε διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες – τους «καταπιεσμένους» και τους «καταπιεστές» – και το καθεστώς ενθάρρυνε την βία εναντίον ορισμένων κατηγοριών ανθρώπων που χαρακτήριζε «καπιταλιστές».

Ο χριστιανισμός αποτέλεσε στόχο διώξεων, καθώς το ΚΚΚ τον θεωρούσε «μάστιγα» από την καπιταλιστική Δύση. Η θρησκευτική ελευθερία αποτελούσε απειλή για το ΚΚΚ, καθώς εμπόδιζε τους ανθρώπους να κατηχηθούν στον κομμουνισμό. Ο κομμουνισμός αντιτίθεται στον Θεό και σε όλες τις μορφές θρησκείας.

Από τον Καρλ Μαρξ έως τον Βλαντιμίρ Λένιν, οι κομμουνιστές θεωρούσαν την θρησκεία ως «καπιταλιστική καταπίεση» και, ως εκ τούτου, η Σοβιετική Ένωση και η κομμουνιστική Κίνα προσπάθησαν ενεργά να εξαλείψουν τη θρησκεία όταν ανέλαβαν την εξουσία. Σήμερα, το ΚΚΚ έχει δημιουργήσει μια χώρα με πλειοψηφία άθεων, με τους θρησκευτικούς ηγέτες και οπαδούς να έχουν μετακινηθεί στην παρανομία για να συνεχίσουν να ασκούν την πίστη τους.

«Κήρυξα την Βίβλο, που ήταν το χειρότερο πράγμα για τους κομμουνιστές», σχολίασε ο κ. Μπιλουκάλια. «Ελευθερώνει τους ανθρώπους ψυχικά και σωματικά. Πιστεύω ότι ο πληθυσμός της Κίνας [θα] ήθελε να απαλλαγεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα αν μπορούσε» (https://www.kivotoshelp.gr/index.php/eidhseis/2976-o-dromos-tou-metaksioy-martyriki-i-poreia-ton-xristianon-stin-kina-ypoptoi-gia-kataskopeia).


Έφεδρος 95χρονών καλεί σε εθνοκάθαρση Παλαιστινίων.

Ο 95χρονος Εζρά Γιατσίν είναι ο γηραιότερος μεταξύ των 300.000 που κλήθηκαν ως έφεδροι στον στρατό του Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου με την Χαμάς και «παρακίνησε» τους στρατιώτες σε εθνοκάθαρση.

Τη στιγμή που το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισβάλει στην Λωρίδα της Γάζας έχοντας επιδώσει «τελεσίγραφο» στους άμαχους Παλαιστίνιους να εκκενώσουν την Βόρεια Γάζα, ιδιαίτερα προκλητικές και δηλώσεις που παραπέμπουν σε εθνοκάθαρση, έκανε ένας Ισραηλινός βετεράνος του στρατού, ο οποίος είχε πάρει μέρος πριν 75 χρόνια στη «σφαγή» του Ντεϊρ Γιασίν.

Ο 95χρονος Εζρά Γιατσίν είναι ο γηραιότερος μεταξύ των 300.000 Ισραηλινών που κλήθηκαν ως έφεδροι μετά το ξέσπασμα του πολέμου με τη Χαμάς. «Κάθε Εβραίος με όπλο πρέπει να βγει έξω και να τους σκοτώσει». Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Middle East Eye, ο Γιατσίν δεν θα πάρει μέρος σε συγκρούσεις, ωστόσο θα υπηρετήσει με σκοπό να «παρακινήσει» στρατιώτες.

Ωστόσο, σε βίντεο που έχει γίνει viral στα social media, το κίνητρο που θέλει να δώσει ο 95χρονος στους στρατιώτες είναι να προβούν σε εθνοκάθαρση καθώς τους κάλεσε να «τελειώσουν» τους Παλαιστίνιους και να «εξαλείψουν οικογένειες, μητέρες και παιδιά».

 «Να είστε θριαμβευτές και να μην αφήσετε κανέναν πίσω για να φύγει. Διαγράψτε τη μνήμη τους. Εξαλείψτε τους, εξαλείψτε τις οικογένειές, τις μητέρες και τα παιδιά. Αυτά τα κτήνη δεν μπορούν να ζουν πλέον», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε στρατεύματα του Ισραήλ ενώ βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Ακόμα προσέθεσε ότι «σήμερα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία», καθώς όπως είπε «αύριο η Χεζμπολάχ μπορεί να πραγματοποιήσει αεροπορικά χτυπήματα και οι Άραβες μπορεί να μας επιτεθούν».

Ο ίδιος στο πολεμοχαρές παραλήρημά του, υποστηρίζει ότι «κάθε Εβραίος με όπλο πρέπει να βγει έξω και να τους σκοτώσει». Μάλιστα καλεί ακόμα και πολίτες να προβούν σε πογκρόμ και σε εκτέλεση Αράβων. «Εάν έχετε κάποιον Άραβα γείτονα, μην περιμένετε, πηγαίνετε σπίτι του και πυροβολήστε τους», είπε χαρακτηριστικά.

«Επιτεθείτε τους, μην περιμένετε αυτούς, για αεροπορικά χτυπήματα εναντίον μας και το Iron Dome (το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ) να ενεργοποιηθεί. Επιτεθείτε τους. Θέλουμε να εισβάλουμε, όχι όπως στο παρελθόν.

Θέλουμε να μπούμε και να καταστρέψουμε ό,τι είναι μπροστά μας, να καταστρέψουμε σπίτια, το ένα μετά το άλλο. Με όλες μας τις δυνάμεις. Ολοκληρωτική καταστροφή. Μπείτε και καταστρέψτε», λέει ακόμα σε αυτό το αδιανόητο παραλήρημα μίσους.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στις εικόνες φρίκης που παρουσιάζει το Ισραήλ όπως τα σοκαριστικά πλάνα από το εσωτερικό σπιτιού οικογένειας στο κιμπούτς Κφαρ Αζά στο Ισραήλ, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο των βίαιων επιθέσεων της Χαμάς.

«Έχουμε γίνει μάρτυρες πραγμάτων που ποτέ δεν είχαμε ονειρευτεί. Αφήστε τους να ρίξουν βόμβες για να τους εξαλείψουν», λέει ακόμα και καταλήγει λέγοντας πως όλες οι προφητείες των προφητών θα βγουν αληθινές», καταλήγει ο Γιατσίν.

Ο Γιασίν είχε αναμιχθεί στη σφαγή του Ντέιρ Γιασίν. Ο Γιατσίν ήταν μέλος της σιωνιστικής πολιτοφυλακής Λέχι που μαζί με την επίσης σιωνιστική πολιτοφυλακή Ιργκούν, στις 9 Απριλίου του 1.948 μ.Χ. σκότωσαν σε νυχτερινή επιδρομή 170 άμαχους κατοίκους του Ντέϊρ Γιασίν ανάμεσά τους γυναίκες, γέρους, παιδιά, ενός παλαιστινιακού χωριού κοντά στην Ιερουσαλήμ, παρόλο που νωρίτερα είχε ανακοινωθεί εκεχειρία.

Μάλιστα η συγκεκριμένη σφαγή μαζί με άλλες θηριωδίες είχαν οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, σε αυτό που είναι γνωστό ως Νάκμπα, δηλαδή καταστροφή.

Μάλιστα σε συνέντευξή του στο Jewish Press το 2020 μ.Χ., ο Γιατσίν είχε υποστηρίξει ότι η μονάδα της Λέχι είχε πάρει εντολές για να επιτεθεί στο Ντέιρ Γιασίν. «Το χωριό ήταν καταφύγιο τρομοκρατών. Για μήνες οι Άραβες πολιορκούσαν την Ιερουσαλήμ. Άραβες ελεύθεροι σκοπευτές θα έφευγαν από το χωριό για να πυροβολήσουν τα εβραϊκά οχήματα που θα προσπαθούσαν να φτάσουν στην μπλοκαρισμένη πόλη που λιμοκτονούσε», είχε δηλώσει τότε.

Ο ίδιος απέδωσε τα όσα ακούγονται για σφαγή σε «αριστερούς ιστορικούς», αλλά παραδέχθηκε εκτέλεση γυναικών και εφήβων, επειδή όπως είπε «ήταν μαχητές». «Αριστεροί ιστορικοί ισχυρίζονται ότι ήμασταν αδίστακτοι, ότι σφάξαμε τους κατοίκους του χωριού, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Αυτή δεν ήταν η υπόθεση. Είναι αλήθεια ότι γυναίκες και νεαροί σκοτώθηκαν, αλλά επειδή υπηρέτησαν ως μαχητές», είχε πει ακόμα στην ίδια συνέντευξη.

Τουλάχιστον 13.000 Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί και εκατοντάδες χωριά είχαν καταστραφεί το 1.948 μ.Χ. και περίπου 750.000 άνθρωποι είχαν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους, στο πλαίσιο της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ (https://www.triklopodia.gr/%ce%ad%cf%86%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-95%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%af-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%b8%ce%b1%cf%81%cf%83%ce%b7-%cf%80/).

 

Ισραηλινοί στρατιώτες τρίβουν τις σφαίρες σε αποκεφαλισμένα γουρούνια (που θεωρούνται ακάθαρτα στο ισλάμ) για να προκαλέσουν!

Σιωνιστικός ρατσισμός και βαρβαρότητα. Ισραηλινοί στρατιώτες τρίβουν τις σφαίρες τους στα κεφάλια γουρουνιών (οι χοίροι θεωρούνται ακάθαρτοι στο Ισλάμ), όπως έκανε ο Αζόφ με σφαίρες κατά των Μουσουλμάνων Τσετσένων των Ρωσικών δυνάμεων στον ουκρανικό πόλεμο. Αποκεφαλισμένα γουρούνια ..Ο φανατισμός έχει χτυπήσει κόκκινο (https://dimpenews.com/2023/10/15/%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%84%cf%81%ce%af%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%86/?fbclid=IwAR1fdXJNUOvc3oD0BQpHEkaSFw2FeSfVkEK6jm_vnGQqIBkSVnG0gB5Id0o).


Ισραηλινοί έποικοι έφτυσαν και επιτέθηκαν σε οικογένεια Αρμενίων με σπρέι πιπεριού μπροστά από την είσοδο του αρμενικού μοναστηριού στην Ιερουσαλήμ. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ .. Έφτυναν το Χριστό φτύνουν και Χριστιανούς.. Η σωστή πλευρά της ιστορίας..

Οι Χριστιανοί κόκκινο πανί για Ισραηλινούς εποίκους. Συνεχίζουν τις προκλήσεις κατά χριστιανικού στοιχείου στην Ιερουσαλήμ. Ισραηλινοί έποικοι έφτυσαν και επιτέθηκαν σε οικογένεια Αρμενίων με σπρέι πιπεριού μπροστά από την είσοδο του Αρμενικού μοναστηριού στην Ιερουσαλήμ. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ .. Έφτυναν το Χριστό φτύνουν και Χριστιανούς.. Η σωστή πλευρά της ιστορίας (https://dimpenews.com/2023/11/06/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%AD%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CF%86%CF%84%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9).


Μια Χριστιανή από την Κορέα δέχθηκε επίθεση από Ισραηλινούς ενώ κήρυττε στο δρόμο στο Ισραήλ. Tην πέταξαν στο οδόστρωμα αφού της πήραν το σταυρό από το λαιμό.

Μια Χριστιανή από την Κορέα δέχθηκε επίθεση από Ισραηλινούς ενώ κήρυττε στο δρόμο στο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός επιτίθεται με μένος σε 2 τουλάχιστον γυναίκες τη μια τη χαστουκίζει και στην Κορεάτισσα της κόβει το σταυρό από το λαιμό και την πετάει στο οδόστρωμα (https://dimpenews.com/2023/11/09/%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83/).

 

Το Αρμενικό Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ καταγγέλει ότι αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή στην ιστορία του από Ισραήλ. Και προειδοποιεί ότι αυτή η απειλή αφορά όλες τις χριστιανικές Κοινότητες της Ιερουσαλήμ! Το Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων προειδοποίησε ότι αντιμετωπίζει την «μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή» στην ιστορία του.

Σε ανακοίνωση του, το Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων είπε ότι ο κατασκευαστής που επιδιώκει να αγοράσει περίπου το 25% της Αρμενικής Συνοικίας της Ιερουσαλήμ αγνόησε επιστολή του Αρμενικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που ακυρώνει την αμφιλεγόμενη συμφωνία ακινήτων και ξεκίνησε τις εργασίες κατεδάφισης και, επιπλέον, η αστυνομία απαιτεί τώρα όλα τα μέλη της αρμενικής κοινότητας να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις.(armenpress)

Με ένα δελτίο τύπου, το Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων ειδοποιεί τον κόσμο και θεωρεί ότι βρίσκεται υπό τη μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή σε ολόκληρη την ιστορία του. Και επίσης δηλώνει ότι αυτή η απειλή αφορά όλους τους Χριστιανούς στην Ιερουσαλήμ.

“Το Αρμενικό Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ αντιμετωπίζει πιθανώς την μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή στην ιστορία του 16 Αιώνων. Αυτή η υπαρξιακή και εδαφική απειλή εκτείνεται σε όλες τις χριστιανικές κοινότητες στην Ιερουσαλήμ. Το Αρμενικό Πατριαρχείο ακύρωσε πρόσφατα ένα συμβόλαιο φαλκιδεμένο με ψευδείς δηλώσεις, αθέμιτη επιρροή και παράνομα αβαντάζ.

Αντί να παράσχουν νομική απάντηση σε αυτήν την ακύρωση, οι προγραμματιστές που προσπαθούν να χτίσουν πάνω στον Κήπο των Αγελάδων Cow Garden αγνόησαν τελείως την νομική θέση του Πατριαρχείου σε αυτό το θέμα και προτίμησαν να επιλέξουν την πρόκληση, την επιθετικότητα και άλλες τακτικές παρενόχλησης και εμπρησμού, συμπεριλαμβανομένης της καταστροφής περιουσίας, της πρόσληψης βαριά οπλισμένων προβοκάτορων και άλλων μορφών υποκίνησης.

Τις τελευταίες ημέρες, η καταστροφή και η απομάκρυνση της ασφάλτου στο έδαφος της αρμενικής συνοικίας πραγματοποιήθηκε χωρίς άδεια από τον δήμο, ούτε από τον κύριο του έργου ούτε από την αστυνομία. Παρόλα αυτά, η αστυνομία επέλεξε τις τελευταίες ημέρες να απαιτήσει από όλα τα μέλη της αρμενικής κοινότητας να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Καλούμε όλες τις χριστιανικές κοινότητες στην Ιερουσαλήμ να υποστηρίξουν το Αρμενικό Πατριαρχείο σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς, καθώς αυτή είναι μια ακόμη προσπάθεια να τεθεί σε κίνδυνο η χριστιανική παρουσία στην Ιερουσαλήμ και στους Αγίους Τόπους», ανέφερε το Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε δελτίο τύπου. Ποια Παλαιστίνη.. εδώ έχουν άλλα σχέδια μεγαλύτερα .. οι αρχιτέκτονες (https://dimpenews.com/2023/11/16/%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84/)…

 

Η Ισραηλινή αστυνομία και έποικοι εισέβαλαν στην Αρμένικη συνοικία στην Ιερουσαλήμ κι απαιτούν από Χριστιανούς να φύγουν επιχειρούν να τους κατασχέσουν τη γη τους σ΄ εφαρμογή δικαστικής απόφασης! Καθαρίζουν το έδαφος για ψευδοΜεσσία τους.

Εξτρεμιστές σιωνιστές έποικοι με την υποστήριξη της ισραηλινής αστυνομίας εισέβαλαν σήμερα το βράδυ στην αρμενική χριστιανική συνοικία στην Ιερουσαλήμ και απαιτούν από τους Χριστιανούς να φύγουν αφού έλαβαν άδεια από ισραηλινό δικαστήριο για να κατασχέσουν τη γη τους…

”Η Ισραηλινή αστυνομία και έποικοι βρίσκονται στην Αρμενική συνοικία τώρα προσπαθώντας να κατάσχουν Παλαιστινιακή γη υποστηρίζοντας ότι έχουν άδεια από ισραηλινό δικαστήριο” αναφέρουν τα παλαιστινιακά μέσα.

Στην Αρμενία, χριστιανοί σκοτώθηκαν από ισραηλινά όπλα. Στην Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί εκδιώκονται από Σιωνιστές εποίκους.. Καθαρίζουν το έδαφος για να στρογγυλοκαθίσει ο ψευδοΜεσσίας τους.. ο Αντίχριστος (https://dimpenews.com/2023/11/16/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%ae-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ad%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%cf%83/)!


«Φιρμάνι» από Ιεροσόλυμα για «ακύρωση των Χριστουγεννιάτικων γιορτών» λόγω πολέμου. Με επίκεντρο την Βηθλεέμ...

Οι Πατριάρχες και οι Αρχηγοί των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, ένα διαθρησκειακό συμβούλιο επισκόπων και ποιμένων που είναι υπεύθυνο για τις εκκλησίες στους λεγόμενους «Αγίους Τόπους», έκαναν γνωστή την απόφαση για ακύρωση των εορτασμών των Χριστουγέννων μέσω κοινής τους επιστολής που εκδόθηκε στις 10 Νοεμβρίου.

«Τα συνεργεία του δήμου της Βηθλεέμ ανακοίνωσαν την αποξήλωση των χριστουγεννιάτικων στολισμών που είχαν τοποθετηθεί στις γειτονιές της πόλης και την αφαίρεση όλων των εορταστικών εμφανίσεων προς τιμή των μαρτύρων και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον λαό της Γάζας», έγραψε η πόλη στο Facebook, μεταδίδει η Jerusalem Post.

«Κάθε χρόνο κατά τις ιερές εποχές της Έλευσης και των Χριστουγέννων, οι χριστιανικές μας κοινότητες σε όλους τους Αγίους Τόπους απολαμβάνουν μεγάλη χαρά στις προετοιμασίες τους για τον εορτασμό της γέννησης του Κυρίου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού», έγραψαν οι πατριάρχες στην επιστολή τους.

Και συνεχίζουν: «Εκτός από την συμμετοχή σε θρησκευτικές λειτουργίες, αυτοί οι εορτασμοί συνήθως περιλάμβαναν συμμετοχή σε πολυάριθμες δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις και τη μεγάλης κλίμακας επίδειξη φωτεινών και ακριβών διακοσμήσεων ως μέσο έκφρασης της χαράς μας για την προσέγγιση και την άφιξη της Εορτής της Γέννησης.

Δεν είναι όμως φυσιολογικές εποχές. Από την έναρξη του Πολέμου, επικρατεί μια ατμόσφαιρα θλίψης και πόνου. Χιλιάδες αθώοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, έχουν πεθάνει ή έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.

Πολλοί περισσότεροι θρηνούν για την απώλεια των σπιτιών τους, των αγαπημένων τους προσώπων ή για την αβέβαιη μοίρα των αγαπημένων τους. Ακόμη περισσότεροι έχουν χάσει τη δουλειά τους και υποφέρουν από σοβαρές οικονομικές προκλήσεις. Ωστόσο, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και αποκλιμάκωση της βίας, ο πόλεμος συνεχίζεται.

Ως εκ τούτου, εμείς, οι Πατριάρχες και οι Προϊστάμενοι των Εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, καλούμε τις εκκλησίες μας να σταθούν δυνατά απέναντι σε αυτούς που αντιμετωπίζουν τέτοια δεινά μέχρι φέτος, απέχοντας από οποιεσδήποτε άσκοπες εορταστικές δραστηριότητες.

Ενθαρρύνουμε επίσης τους ιερείς και τους πιστούς μας να επικεντρωθούν περισσότερο στο πνευματικό νόημα των Χριστουγέννων, με όλη την εστίαση στο να έχουμε στη σκέψη μας τους αδελφούς και τις αδελφές μας που επηρεάστηκαν από αυτόν τον πόλεμο και τις συνέπειές του, και με θερμές προσευχές για δίκαιη και διαρκή ειρήνη για τους αγαπημένους μας Αγίους Τόπους» (https://orthodoxathemata.blogspot.com/2023/11/blog-post_103.html).


Πογκρόμ κατά Αρμενίων στην Ιερουσαλήμ.. Επίθεση στην συνοικία τους μάχες σώμα με σώμα.. Οι μεσσιανιστές θέλουν να επιβάλουν θρησκευτική καθαρότητα και να καταλάβουν και την Αρμένικη συνοικία.

Επίθεση Ισραηλινών εξτρεμιστών στην Αρμενική συνοικία, οι Αρμένιοι απέκρουσαν την επίθεση παρά την αριθμητική υπεροχή των επιτιθέμενων. Όι μεσσιανιστές πετούσαν καρέκλες κράδαιναν λοστούς και κοντάρια με σημαίες.. Συνελήφθησαν τρεις Αρμένιοι μεταξύ 15 και 17 ετών.

Πογκρόμ κατά Αρμενίων στην Ιερουσαλήμ.. Επίθεση στην συνοικία τους μάχες σώμα με σώμα.. Οι μεσσιανιστές θέλουν να επιβάλουν θρησκευτική καθαρότητα και να καταλάβουν και την Αρμένικη συνοικία (https://dimpenews.com/2023/11/17/%cf%80%ce%bf%ce%b3%ce%ba%cf%81%cf%8c%ce%bc-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%af%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ae/).


Με μπουλντόζες και κατά των χριστιανών Αρμενίων το Ισραήλ. Έκανε Γάζα τα Ιεροσόλυμα. Ορθόδοξος κληρικός: Σε αυτή την γη έζησε και έπαθε ο Χριστός. Εδώ Αναστήθηκε. Δεν θα φύγουμε παρά νεκροί από εδώ. Οι φανατικοί Εβραίοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα στους Αγίους Τόπους!

Ένας Ορθόδοξος νεαρός κληρικός πήγε προς υποστήριξη των Αρμενίων που βιώνουν πρωτοφανείς διωγμούς από το καθεστώς Νετανιάχου και μίλησε με ομολογιακό φρόνημα στο συγκεντρωμένο πλήθος: Θυμηθείτε ότι ένας άνθρωπος ονόματι Ιησούς Χριστός έζησε σε αυτή τη γη ήπιε νερό από αυτή τη γη πέθανε σε αυτή την γη Αναστήθηκε κι Αναλήφθηκε.

Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ αυτή την γη ούτε τις εκκλησίες μας μέχρι να επιστρέψουμε στο Θεό μας στους ουρανούς. Λοιπόν λέμε σε όλον τον κόσμο ότι θα παραμείνουμε στους Τόπους μας θα παραμείνουμε μέσα στις εκκλησιές μας . Λέμε σε αυτούς τους απαίδευτους σε αυτούς τους φανατικούς Εβραίους τους λέμε: εσείς δεν έχετε κανένα δικαίωμα σε αυτή την γη.

Ο Άγιος Φιλούμενος ζει και εμπνέει τον καλόν αγώνα.. Ένας πλούσιος Ισραηλινός κατασκευαστής ακινήτων μετέφερε μπουλντόζες το βράδυ 27/11/23 μ.Χ. και κάλεσε τους εποίκους να εισβάλουν στη γειτονιά των Αρμενίων Χριστιανών για να τους εκδιώξουν από την Ιερουσαλήμ. Πλήθος Αρμενίων και λοιπών χριστιανών μαζεύθηκαν να υπερασπιστούν τα Χριστιανικά εδάφη που ο Ίδιος ο Χριστός εξαγόρασε με το Τίμιο αίμα Του (https://dimpenews.com/2023/11/29/%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bd%cf%84%cf%8c%ce%b6%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%ce%bd%cf%8e/)…

 

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.  ΜΝΗΜΗ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ ΣΦΑΓΕΝΤΟΣ. 2 ΒΙΝΤΕΟ 1: ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΟΡΟΥΝΤΑ. 2: ΜΕΤΑΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΚΑΙ ΤΑ 8.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ! ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ! ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ… Εορτή- μνήμη Αγίου Ιερομάρτυρα Φιλουμένου του Κυπρίου. Το ίδιο χέρι που κατακρεούργησε τον Άγιο Φιλούμενο κατέσφαξε και τα 8.000 παιδιά στην Γάζα! ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ( 5.500 νεκρά και άλλα χιλιάδες κάτω από ερείπια) ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΩΝ… ”Ο ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ”

Είναι το ίδιο χέρι που δολοφόνησε και τους 33 Ελληνορθόδοξους μάρτυρες (18 νεκροί κι 15 θαμμένοι ζωντανοί) στον Άγιο Πορφύριο Γάζας.. Ὁ Άγιος νέος ἱερομάρτυς τοῦ Χριστοῦ Φιλούμενος ὁ Κύπριος: Ἡ ἀπαρχὴ τῶν τοῦ Χριστοῦ μαρτύρων τῆς «Νέας Ἐποχῆς» έγραφε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Το μαρτύριο του πιο επίκαιρο παρά ποτέ..

(LIVE Μέγας Εσπερινός από τον νεόδμητο θαυμαστό ναό του παρά τον Ορούντα)… Τὸ μαρτύριο τοῦ ἁγίου Φιλουμένου στὶς μέρες μας ἀποκτᾶ ἰδιαίτερη σημασία, γιατί, κατὰ κάποιον τρόπο, προεικονίζει τὸ μέλλον μας.

Ἕνα μέλλον, ποὺ ὁριοθετεῖται ἀπὸ τὰ παγκόσμια γεγονότα ποὺ ζοῦμε, τῶν πολιτικῶν, τῶν γεωστρατηγικῶν, τῶν κοινωνικῶν, τῶν οἰκονομικῶν ἀλλαγῶν καὶ τῶν βιαίων ἀνατροπῶν ποὺ συμβαίνουν σὲ ὅλο τὸν κόσμο, εἰδικὰ στὴν περιοχή μας, τὴν Ἀνατολικὴ Μεσόγειο, καὶ τὴν εὐρύτερη Ἀνατολή.

Ἕνα μέλλον, ποὺ τροχιοδρομεῖ ἡ «Νέα Τάξη Πραγμάτων», πάντοτε ἀσφαλῶς μέσα στὸ πλαίσιο τῆς Θείας Πρόνοιας καὶ παραχώρησης, γιὰ νὰ ἐπιβάλει τὴν ὁλοκλήρωση πραγμάτωσης τῆς ἤδη ἀρξαμένης «Νέας Ἐποχῆς». (Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου)

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΜΕ 72 ΤΣΕΚΟΥΡΙΕΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ. Το τελευταίο προσκύνημα στο οποίο διορίστηκε ήταν στο Φρέαρ του Ιακώβ. Εκεί είχε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες γιατί συχνά τον επισκέπτονταν φανατικοί Σιωνιστές απαιτώντας να αφαιρέσει τις εικόνες και το Σταυρό από το ναό.

Πολλές φορές μάλιστα τον απειλούσαν ότι θα τον σκότωναν αν δεν έφευγε από το προσκύνημα, αλλά αυτός είχε πάρει την απόφαση να παραμείνει εκεί ότι και αν συνέβαινε. Το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου του 1.979 μ.Χ., μέρα που η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Φιλουμένου –του εν Αγκύρα μαρτυρήσαντος εν έτη 270- «άγνωστοι» εισήλθαν στο Φρέαρ του Ιακώβ και επιτέθηκαν στον Άγιο.

Τον σκότωσαν κτυπώντας τον με τσεκούρι στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια. Στην συνέχεια βεβήλωσαν την εκκλησία, ενώ φεύγοντας έριξαν και μια χειροβομβίδα καταστρέφοντας το χώρο σχεδόν ολοσχερώς.

Το σκήνωμα του Αγίου μεταφέρθηκε για νεκροψία στο Τελ Αβίβ και παρόλο που οι αρχές το έδωσαν στους πατέρες του Πατριαρχείου μετά από 5 μέρες, δεν παρουσίαζε νεκρική ακαμψία αλλά ήταν μαλακό και ευλύγιστο σαν να ήταν εν ζωή.

Η κηδεία έγινε στο ναό της Αγίας Θέκλας (στις 4 Δεκεμβρίου του 1.979 μ.Χ.), παρόντων των Αγιοταφιτών πατέρων, συγγενών του Αγίου και πλήθους κόσμου, όχι μόνο ορθοδόξων αλλά και ετεροδόξων και μουσουλμάνων. Λίγο αργότερα έγινε και η ταφή του μάρτυρος στο κοιμητήριο της Αγιοταφικής αδελφότητας στην Αγία Σιών.

Τέσσερα περίπου χρόνια μετά το θάνατο του Αγίου Φιλουμένου, στις 30 Νοεμβρίου του 1.983 μ.Χ., πάρθηκε η απόφαση από το Πατριαρχείο να γίνει η ανακομιδή των οστών του.  Όσοι ήταν παρόντες όμως βρέθηκαν μπροστά σε ένα θαυμαστό γεγονός: όταν ανοίχτηκε ο τάφος το σώμα του μάρτυρος ήταν άφθορο και ευωδιάζων, ως άνωθεν επισφράγιση της ένταξής του «εν σκηναίς Αγίων».Πηγή: «Ο Άγιος Νέος Ιερομάρτυς Φιλούμενος ο Κύπριος», έκδ. Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντας, Ορούντα – Κύπρος 2007 μ.Χ.

Ἡ μεταφορὰ τοῦ σκηνώματος τοῦ Ἁγίου Φιλουμένου ἀπὸ τὴ Σιὼν στὸ Φρέαρ τοῦ Ἰακὼβ πραγματοποιήθηκε στὶς 26 Αὐγούστου, 2008 ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο καὶ τὴ συνοδεία του.

Γιὰ τὸ θαυμαστὸ αὐτὸ γεγονὸς τῆς μετακομιδῆς τοῦ Ἁγίου ὁ Πανιερώτατος σὲ συνέντευξή του στὴν ἐφ. «Σημερινὴ» (07.12.2009 μ.Χ.), λέει, μεταξὺ ἄλλων: «Πέρσι τὸν Αὔγουστο μεταφέραμε τὸ λείψανο τοῦ Ἁγίου Φιλουμένου ἀπὸ τὴν Ἱερατικὴ Σχολὴ τῆς Σιών, στὸν τόπο τοῦ μαρτυρίου του στὸ Φρέαρ τοῦ Ἰακώβ, στὴ Ναπλοὺς (Παλαιστίνη), ἀφοῦ περάσαμε δύο ὁδοφράγματα Ἰσραηλινῶν στρατιωτῶν. Σκέψου ἕναν Ἅγιο καὶ τὸν εἴχαμε σὲ μιὰν κάσα διπλοκάμπινου γιὰ ἀπόκρυψη.

Δὲν μπορούσαμε νὰ ποῦμε ὅτι εἶναι ὁ Ἅγιος ποὺ σκότωσαν οἱ Ἑβραῖοι. Μᾶς ρώτησαν “τί σᾶς εἶναι ὁ νεκρός;” Τοὺς εἴπαμε ὅτι εἶναι συγγενής μας καὶ πατέρας μας – καὶ βεβαίως λέγαμε ἀλήθεια γιατὶ πνευματικὰ εἶναι συγγενὴς καὶ πατέρας μας….

Ὁ Πατριάρχης μᾶς ἔδωσε ἕνα τεμάχιο ἀπὸ τὸ λείψανο τοῦ Ἁγίου καὶ τὸ φέραμε στὸ γυναικεῖο μοναστήρι τοῦ Ἁγίου Νικολάου Ὀροῦντας, ποὺ ἀναβίωσε τὰ τελευταία δέκα χρόνια καὶ εἶναι τὸ κέντρο τῆς τιμῆς του».

Η έσχατη Πρόρρηση για τα έσχατα του Αγ. Φιλουμένου. Τὸ 1.978 μ.Χ., ὁ ἅγιος Φιλούμενος, ἕνα ἔτος πρὶν ἀπὸ τὸ μαρτυρικό του τέλος, ἔτυχε νὰ συνοδεύει ἕνα λεωφορεῖο μὲ προσκυνητές. Τo περιστατικό, διασώζει ὁ Ἁγιοταφίτης μοναχὸς Παντελεήμων.« μᾶς εἶπε: ‘‘Παιδιά μου, θὰ σᾶς πῶ κάτι, τὸ ὁποῖο ἐσεῖς θὰ ζήσετε, ἀλλὰ ἐγὼ δὲν θὰ ζῶ γιὰ νὰ τὸ δῶ.  Μέχρι ἐδῶ (στὸν κάμπο δηλαδὴ τοῦ Θαβώρ), θὰ ἔρθει ὁ ρωσικὸς στρατός. Θὰ κατέβει ἀπὸ τὸν Καύκασο καὶ θὰ κάνει πολλὲς καταστροφές.

Ὁ σκοπός του θὰ εἶναι νὰ φτάσει στὰ Ἱεροσόλυμα, ἀλλὰ ἐδῶ θὰ σταματήσει• δὲν θὰ ἐπιτρέψει ὁ Θεὸς νὰ πᾶνε παρακάτω.’’ Αὐτό, πιστεύω, ἦταν μία ἀποκάλυψη, ποὺ ἔδωσε ὁ Θεὸς στὸν ἅγιο ἐκείνη τὴ συγκεκριμένη μέρα, μιὰ καὶ ὁ ἴδιος ἦταν αὐστηρὰ ὀλιγολόγος καί, ὅταν μιλοῦσε, μιλοῦσε μόνο γιὰ νὰ ὁδηγήσει τοὺς ἀνθρώπους στὸν Χριστό». (Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου: Ὁ ἅγιος νέος ἱερομάρτυς τοῦ Χριστοῦ Φιλούμενος ὁ Κύπριος: Ἡ ἀπαρχὴ τῶν τοῦ Χριστοῦ μαρτύρων τῆς «Νέας Ἐποχῆς»)

Πως θα τιμήσουμε το Μαρτύριο του με χριστιανοσιωνιστικές κορώνες με συμμαχία με τους δολοφόνους του με νομιμοποίηση μαζικής εξολόθρευσης 13.000 ψυχών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Γάζας με άλλους 6.000 καταβαραθρωμένους κάτω από τα ντουβάρια που δεν θα ξαναβγούν στο φως με αμνήστευση και ασυλία στους δολοφόνους των Μαρτύρων του Αγ. Πορφυρίου Γάζας; με αιματοβαμμένες συνειδήσεις με λερές από την αιματοχυσία καρδιές με το Χριστό περίλυπο να λέει ξανά και ξανά επιτακτικά ”άφετε τα παιδιά” να έρθουν προς με να σωθούν από τις βόμβες και τη μαζική κατάρρευση; .

ΚΑΙ ΤΌΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ”ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ” .. ”Με σκοτώνουν αδελφέ μην αγανακτήσεις” (https://oimos-athina.blogspot.com/2023/11/blog-post_52.html#more).


ΜΑΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ. Ισραηλινοί έποικοι ανοίγουν πυρ κατά πολιτικών οχημάτων Παλαιστινίων στον Νότο της Βηθλεέμ..

To al jazeera επικαλούμενο τοπικές πηγές αναφέρει ότι Ισραηλινοί Έποικοι πυροβολούν με αληθινές σφαίρες Παλαιστινιακά οχήματα Νότια της Βηθλεέμ.. Ματώνουν τα Χριστούγεννα.. και στην Βηθλεέμ. Ενσπείρουν την τρομοκρατία για αμαύρωση και ακύρωση κάθε εορτασμού. Τρομοκρατία αποτροπής εορτασμού. Άλλη πηγή που χρήζει όμως διασταύρωσης αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις πολλοί Παλαιστίνιοι (https://dimpenews.com/2023/12/06/%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b2%ce%b7%ce%b8%ce%bb%ce%b5%ce%b5%ce%bc/).

 

Συνεχίζει την εθνοκάθαρση το Ισραήλ: Νέος οικισμός στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ εγκρίνει την δημιουργία νέου οικισμού στην Ανατολική Ιερουσαλήμ/ Ο δήμος της Ιερουσαλήμ έδωσε την τελική έγκριση για την οικοδόμηση κατοικιών για έναν νέο ισραηλινό οικισμό στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Peace Now.

Αυτή η «νέα συνοικία», η οποία θα περιλαμβάνει 1.738 οικιστικές μονάδες, αναμένεται να οικοδομηθεί κατά το ήμισυ στην προσαρτημένη και κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, αναφέρει η μκο. «Αν δεν υπήρχε ο πόλεμος» μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, «Αυτό (η έγκριση) θα σήκωνε πολύ θόρυβο.

Είναι ένα πολύ προβληματικό έργο για τη συνέχεια ενός παλαιστινιακού κράτους μεταξύ της Νότιας Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χαγκίτ Όφραν, αξιωματούχος της Peace Now.

Περίπου 200.000 Ισραηλινοί ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου ζουν και 300.000 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Ir Amim, που τάσσεται κατά του εποικισμού. Ο Ισραηλινός εποικισμός, παράνομος σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συνεχίζεται υπό κάθε ισραηλινή κυβέρνηση από το 1.967 μ.Χ., όταν και το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την Δυτική Όχθη (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/709652/synexizei-tin-ethnokatharsi-to-israil-neos-oikismos-stin-anatoliki-ierousalim).

 

Στο κρατίδιο Saxe-Anhalt της Γερμανίας για να πάρει κάποιος Γερμανική υπηκοότητα θα πρέπει ν’ αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ.. Πρόγευση από τη δυστοπία του μέλλοντος! Η μενορά γίνεται σύμβολο Κατοχής στην Γάζα..

Στο κρατίδιο Saxe-Anhalt της Γερμανίας για να πάρει κάποιος Γερμανική υπηκοότητα θα πρέπει ν’ αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ.. Πρόγευση από την δυστοπία του μέλλοντος! Σήμερα για να είσαι πολίτης σε μια χώρα της ΕΕ οφείλεις να αναγνωρίζεις την κρατική οντότητα του Ισραήλ αύριο τι και ποιον θα κληθείς αναγνωρίσεις και ως τι;

Η μενορά γίνεται σύμβολο Κατοχής στην Γάζα… Στο κρατίδιο Saxe-Anhalt της Γερμανίας « για ν΄αποκτήσει κάποιος τη γερμανική υπηκοότητα θα πρέπει ν΄αναγνωρίσει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ». Μια σειρά από χώρες δεν αναγνωρίζουν το Ισραήλ ως κράτος.. Γερμανία. Στην Σαξονία-Άνχαλτ, οι αιτούντες για πολιτογράφηση πρέπει να αναγνωρίσουν το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ

Οι αρχές σε αυτήν την περιοχή της Ανατολικής Γερμανίας αποφάσισαν να χορηγήσουν γερμανική υπηκοότητα μόνο σε άτομα που αναγνωρίζουν γραπτώς την ύπαρξη του Εβραϊκού κράτους. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ένα παρόμοιο σχέδιο μεταρρύθμισης βρίσκεται υπό μελέτη. Προυπόθεση απόκτησης Γερμανικής υπηκοότητας είναι από τις 5 Δεκεμβρίου, μια γραπτή δήλωση αναγνώρισης της νομιμότητας του κράτους του Ισραήλ.

Το διάταγμα για την θέσπιση αυτού του μέτρου δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών αυτής της Γης που διοικείται από Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθερους, σχεδόν δύο μήνες μετά την αρχή πολέμου στην Γάζα. Στο μεταξύ η μενορά γίνεται σύμβολο Κατοχής στημ Γάζα (https://dimpenews.com/2023/12/09/%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%bf-saxe-anhalt-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%ac/)..


Η Αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ αρνείται ότι υπάρχουν χριστιανοί και εκκλησίες στην Γάζα! Το Σιωνιστάν σκότωσε 33 Ελληνορθόδοξους στον Άγιο Πορφύριο και 2 Καθολικές χριστιανές έξω από ναό Αγ. Οικογένειας. Υπάρχουν 1000 χριστιανοί στη Γάζα… ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ!!!

Η Αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ αρνείται ότι υπάρχουν χριστιανοί και εκκλησίες στη Γάζα! Το Σιωνιστάν σκότωσε 33 Ελληνορθόδοξους στον Άγιο Πορφύριο και 2 Καθολικές χριστιανές έξω από ναό Αγ. Οικογένειας. Υπάρχουν 1000 χριστιανοί στην Γάζα… ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ!!! Αντιδήμαρχος Ιεροσολύμων:

–Υπάρχει αναφορά για πυροβολισμούς snipers έξω από ναό στην Γάζα.

-Δεν είδα τις αναφορές σήμερα το πρωί. Εκκλησία; Δεν υπάρχουν εκκλησίες στην Γάζα. Oπότε δεν είμαι σίγουρη που είναι η αναφορά; δεν υπάρχει εκκλησία στην Γάζα.

-Υπάρχει μια καθολική εκκλησία……..

-Ναι αλλά όχι χριστιανοί. Γιατί τους πέταξε έξω από την Γάζα η Χαμάς..

-Υπάρχουν χριστιανοί. ( ο δημοσιογράφος της εξιστορεί το περιστατικό με την δολοφονία 2 χριστιανών Καθολικών )

-Χμ…Δεν ξέρω τι έγινε.. .δεν ξέρω ποιος επιτέθηκε..Δεν είδα την αναφορά.

-Η Αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ δηλώνει ότι αγνοεί την παρουσία 1000 και πλέον χριστιανών στην Γάζα που δεν τους σκοτώνει το Χαμανιστάν αλλά το Σιωνιστάν.. Αγνοεί την ιστορική παρουσία στην Γάζα αγνοεί ότι η χώρα της βομβάρδισε την ιστορική μονή του Αγ. Πορφυρίου Γάζας και σκότωσε 33 Ελληνορθόδοξους αγνοεί ότι η χώρα της βομβάρδισε με τανκ το ναό της Αδελφότητας Αγ Τερέζας των καθολικών και Ισραηλινοί snipers δολοφόνησαν 2 χριστιανές μάνα και κόρη που όδευαν προς το ναό..

Στο τέλος η αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ θα μας πει ότι αγνοεί ότι υπάρχουν χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ και ότι δεν υπάρχει Πανάγιος Τάφος Ναός της Αναστάσεως ότι δεν υπάρχουν χριστιανικοί ναοί και μονές στα Ιεροσόλυμα… Αυτό είναι το Σιωνιστάν (https://dimpenews.com/2023/12/19/%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%bc-%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%84/)...


Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά Χριστιανών της Γάζας σκότωσαν 2 χριστιανές γυναίκες και τραυμάτισαν 7. ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ . Ισραηλινά τανκ βάλουν κατά Μονής και ελεύθεροι σκοπευτές σκοτώνουν πιστούς. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.

Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ κατά Χριστιανών της Γάζας και σκότωσαν 2 Χριστιανές γυναίκες. ΔΑΙΜΟΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και αμαύρωσαν τις γιορτές στην Παλαιστίνη με λουτρό αίματος. ΤΩΡΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

Σκότωσαν οικογένεια στην ενορία Αγία Οικογένεια στην Γάζα. Ισραηλινός sniper δολοφόνησε μάνα και κόρη χριστιανές και τραυμάτισε άλλους 7 χριστιανούς. Τα Ισραηλινά τανκ βάλουν κατά Μονής και ελεύθεροι σκοπευτές του Ισραηλινού στρατού σκοτώνουν πιστούς. Tα θύματα είναι οι Nahida Anton και η κόρη της Samar Anton.Ναχίντα και Σαμάρ….

Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ εναντίον των Χριστιανών της Γάζας. Δυο γυναίκες σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση στην ενορία της Αγίας Οικογένειας στην Γάζα. Ο Ισραηλινός στρατός φέρεται να πυροβόλησε μια ηλικιωμένη γυναίκα και την κόρη της στο συγκρότημα της Καθολικής Ενορίας της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Δύο γυναίκες σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στην ενορία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα

Ο Ισραηλινός στρατός φέρεται να μπήκε στο συγκρότημα της Καθολικής Ενορίας της Αγίας Οικογένειας, πυροβολώντας όποιον έφευγε από την εκκλησία. Τα θύματα λέγεται ότι είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα και η κόρη της που έσπευσε έξω από το κτίριο για να σώσουν τη μητέρα της. Το Ισραήλ δικαιολόγησε την επίθεση, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, ισχυριζόμενος την παρουσία εκτοξευτή πυραύλων στην ενορία.

ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΠΥΡΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΑ 2 ΘΥΜΑΤΑ ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΘΥΤΕΣ. Οι Ισραηλινοί άνοιξαν πυρ εναντίον των Χριστιανών της Γάζας. Μετά από σφοδρό βομβαρδισμό κατά την διάρκεια της νύχτας στην περιοχή γύρω από την Λατινική ενορία της Αγίας Οικογένειας στην πόλη της Γάζας, αναφέρθηκαν δεκάδες νεκροί, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa, και συνεχίζονται οι αναφορές για πυροβολισμούς από Ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές συνεχίζονται αυτές τις ώρες.

Από τις αναφορές που έρχονται, που επιβεβαίωσε ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Καρδινάλιος Pierbattista Pizzaballa, το απόγευμα του Σαββάτου φέρεται να σκοτώθηκαν δύο γυναίκες, που πιστεύεται ότι ήταν μητέρα και κόρη, η τελευταία δολοφονήθηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει την ηλικιωμένη μητέρα της που είχε πυροβοληθεί από ελεύθερους σκοπευτές. Υπάρχουν επίσης αρκετοί τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Η επίθεση που συνεχίζεται ακόμη δικαιολογήθηκε από Ισραηλινούς που ισχυρίστηκαν την παρουσία εκτοξευτή ρουκετών στην ενορία. Παρά την παρέμβαση του Πατριαρχείου, η επιχείρηση δεν έχει διακοπεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, Ισραηλινοί στρατιώτες μπήκαν στον ενοριακό συγκρότημα και βρίσκονται στην ίδια την πλατεία της ενορίας από όπου πυροβολούν προς τους πολίτες που βρίσκουν καταφύγιο στο κτίριο.vaticannews.va 16/12/23 μ.Χ.

To σπίτι των 2 γυναικών καταστράφηκε από βομβαρδισμό τον τελευταίο μήνα και κατέφυγαν στη μονή. ”Σήμερα νωρίς το πρωί ένας ισραηλινός sniper σκότωσε 2 χριστιανές γυναίκες στο εσωτερικό της ενορίας της Αγ. Οικογένειας στη Γάζα όπου η πλειοψηφία των χριστιανικών οικογενειών βρήκε καταφύγιο από την αρχή του πολέμου” αναφέρει το δελτίο τύπου του καθολικού πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

”H Nahida και η κόρη της Samar πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν καθώς όδευαν προς τη Μονή των Αδελφών. Η μια σκοτώθηκε στην προσπάθεια της να σώσει την άλλη. 7 ακόμη άτομα πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν άλλους στο εσωτερικό της εκκλησίας” συνεχίζει το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου…..Δεν υπήρξε καμιά προειδοποίηση προσθέτει η ανακοίνωση.” Πυροβόλησαν εν ψυχρώ στο εσωτερικό της ενορίας όπου δεν υπάρχουν εμπόλεμοι/ ένοπλοι”.

”Νωρίς το πρωί μια ρουκέτα εκτοξεύθηκε από τανκ της Τσαχάλ στη Μονή των Αδελφών της Μητέρας Τερέζας” ”η μονή δίνει στέγη σε 54 άτομα ΑΜΕΑ και είναι μέρος του συγκροτήματος του ναού κάτι που είχε δηλωθεί από την έναρξη του πολέμου. Καταστράφηκε η γεννήτρια ρεύματος και η δεξαμενή καυσίμων. Η οικία/ Στέγη υπέστη ζημιές από την έκρηξη και τα μαζικά πυρά.Δυο ακόμη ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τανκ στόχευσαν αυτή καθ εαυτή την μονή…

Οι 54 ΑΜΕΑ εκτοπίστηκαν χωρίς να έχουν τώρα πρόσβαση σ΄αναπνευστήρες και ότι άλλο είναι αναγκαίο για επιβίωση τους. Επιπλέον 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο εσωτερικό του συμπλέγματος του ναού τη περασμένη νύχτα από σφοδρό βομβαρδισμό ”..

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ. ”Είμαστε παγιδευμένοι μέσα στην Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας Δύο μάρτυρες και 7 τραυματίες. Στόχος ήταν μια γεννήτρια ρεύματος, μια δεξαμενή καυσίμων και ένας ελεύθερος σκοπευτής μας περικύκλωσε”. αγωνιώδης έκκληση από τον B.M.T που είναι εγκλωβισμένος στην εκκλησία. Πριν 2 μέρες έγραφε ότι ανελέητος βομβαρδισμός non stop σε 24ωρη βάση σε στόχους πολύ κοντά στη μονή..

Ο κύριος που δίνει αυτή την πληροφορία και λέει ότι είναι παγιδευμένος στην Μονή είναι αυτός στην φωτό που την έχει βγάλει στον Άγιο Πορφύριο. Έχει και άλλες φωτό από Άγιο Πορφύριο πιθανότατα είναι Ελληνορθόδοξος και έχει καταφύγει εκεί μετά το μακελειό στον Άγιο Πορφύριο. Πιθανώς υπάρχουν κι άλλοι Ελληνορθόδοξοι στην Μονή που χτυπούν τώρα οι Ισραηλινοί..

Μετά το βομβαρδισμό της ελληνορθόδοξης ιστορική μονής Αγίου Πορφυρίου στην Γάζα που σκότωσαν 33 χριστιανούς επανήλθαν και σκοτώνουν αδιακρίτως χριστιανούς.. To μακελειό που γίνεται LIVE στην Γάζα γίνεται προς παραδειγματισμό της ανθρωπότητας. όποιοι διαφωνούν στο σιωνιστικό σχεδιασμό πεθαίνουν… σειρά έχουν οι χριστιανοί…

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙ COVID19 ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΟΑΛ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ. Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ. η ΓΑΖΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (https://dimpenews.com/2023/12/16/%ce%bf%ce%b9-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b1%ce%bd-%cf%80%cf%85%cf%81-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9/).


Ισραήλ - Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Σοβαρά τραυματισμένοι ιερείς από βίαιη επίθεση εποίκων. Χώρος του Πατριαρχείου είναι αντικείμενο διαμάχης λόγω της μίσθωσης του σε έναν Ισραηλινοαυστραλό επιχειρηματία που σχεδιάζει να χτίσει πολυτελές ξενοδοχείο.

Το Αρμενικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση που περιγράφει πρόσφατες πράξεις βίας από εποίκους εναντίον της κοινότητάς του. Ανέφερε ότι περισσότεροι από 30 ένοπλοι άνθρωποι εισέβαλαν «με μάσκες σκι με θανατηφόρα, ή λιγότερο, όπλα, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών παραγόντων που έχουν αδρανοποιήσει δεκάδες κληρικούς μας εισέβαλαν και εξαπέλυσαν τη βίαιη επίθεσή τους».

Σημειίωνεται ότι ένα εκπαιδευτήριο του Πατριαρχείου βρίσκεται στο Cow’s Garden στην Αρμενική Συνοικία της Παλιάς Πόλης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Εσχάτως ο εν λόγω χώρος αποτελεί αντικείμενο διαμάχης γης λόγω την μίσθωσής του σε έναν Ισραηλινοαυστραλό επιχειρηματία που σχεδιάζει να χτίσει εκεί ένα πολυτελές ξενοδοχείο.

Το έκτακτο ανακοινωθέν του Αρμενικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων: ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΧΕΥΣΕ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΙΕΡΕΙΣ, ΔΙΑΚΟΝΟΥΣ, ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΟΙ (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/713168/israil-armeniko-patriarxeio-ierosolymon-sovara-travmatismenoi-iereis-apo-viaii-epithesi-epoikon).


210 ΕΚΑΤΟΜ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ... + 255 Χριστιανοί δολοφονούνται τον μήνα για την πίστη τους. Έρευνα της «OpenDoors» καταγράφει ότι 215 εκατομμύρια χριστιανοί αντιμετωπίζουν υψηλά επίπεδα δίωξης στις χώρες στις οποίες αποτελούν θρησκευτική μειοψηφία, με κάθε μήνα να δολοφονούνται 255 Χριστιανοί, 104 να πέφτουν θύματα απαγωγής, 180 γυναίκες να βιάζονται ή να παρενοχλούνται σεξουαλικά ή να αναγκάζονται σε γάμο, να πραγματοποιούνται 66 επιθέσεις σε εκκλησίες, και 160 χριστιανοί να φυλακίζονται παράνομα χωρίς δίκη (https://www.imdleo.gr/htm/nwo.htm, https://www.imdleo.gr/diaf/2018/Xrist-diwxeis.pdf)!




 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου