Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ STARCRAFT ΜΕ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.


ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ STARCRAFT ΜΕ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, όσοι έχουν παίξει το παιχνίδι Starcraft, γνωρίζουν ότι η ιστορία του έχει περίπου ως εξής:
Στο παιχνίδι αυτό, υπάρχουν τρεις φυλές αρχικά, οι άνθρωποι, οι εξωγήινοι Zerg, οι εξωγήινοι Protoss, ενώ αργότερα προστίθενται και τα εξωγήινα Υβρίδια.
Οι άνθρωποι, διοικούνται αρχικά από μια αυταρχική ηγεσία, αλλά κάποια στιγμή, ένας αδίστακτος στρατιωτικός, ο Άρκτουρους Μεσνκ, ξεσηκώνεται κατά της νόμιμης εξουσίας, και ύστερα από μια μακρά εξέγερση, στην οποία υπόσχεται στον λαό δικαιοσύνη, καταφέρνει να καταλάβει την εξουσία.
Όμως, αμέσως μόλις καταλαμβάνει την εξουσία, αφού πρώτα ανακηρύσσεται Αυτοκράτορας, αρχίζει να φέρεται τυραννικά στον λαό, έχοντας ως δεξί του χέρι στην καταπίεση, πρώτα τον στρατηγό Duke, και ύστερα τον Warfield.
Εκτός όμως όλων αυτών των γεγονότων, ο Άρκτουρους δεν διστάζει να αρχίζει να κυνηγάει και σφάζει άλλους ικανούς στρατιωτικούς ηγέτες, όπως π.χ. την Κέριγκαν, η οποία τον βοήθησε στην άνοδο στην εξουσία.
Kαθώς και τον αγαπημένο της, τον έντιμο επαναστάτη Ρέηνορ, ο οποίος βλέπει, εκτός από τον λαό που βασανίζεται και την αγαπημένη του να χάνεται εξαιτίας του αδίστακτου νέου Αυτοκράτορα.
Παράλληλα με την επανάσταση του Άρκτουρους, έχουν εμφανιστεί και εισβάλει στην Αυτοκρατορία οι εξωγήινοι Ζεργκ, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν και την εμφάνιση τους στην περιοχή και οι εξωγήινη φυλή των Πρότος.
Ο έντιμος επαναστάτης Ρέηνορ, αρχίζει επανάσταση κατά του τυραννικού Αυτοκράτορα, έχοντας ως υπαρχηγό του τον Χόρνερ, και με την βοήθεια του Φίνλεϊ, ενώ ταυτόχρονα, πολεμάει και τους εισβολείς στην Αυτοκρατορία Ζεργκ, και για να τους νικήσει, συμμαχεί με τους Πρότος.
Πραγματικά, μετρά από πολλές μάχες, οι επαναστάτες του Ρέηνορ, καταφέρνουν με την βοήθεια των εξωγήινων Πρότος, να αποκρούσουν σε πολλές μάχες τους Ζεργκ, οι οποίοι αλλάζουν ηγεσία, η οποία είναι φιλική στους ανθρώπους.

Παράλληλα και ο τυραννικός Αυτοκράτορας Άρκτουρους, πέφτει στο τέλος (μαζί με τους στρατηγούς του) από την επανάσταση του Ρέηνορ και την εισβολή των Ζεργκ, χάρις και στην προδοσία του γιου του Βαλέριαν, ο οποίος του παίρνει τον θρόνο.

Όμως, την ίδια στιγμή που συμβαίνουν τα γεγονότα αυτά, μια νέα φυλή, τα εξωγήινα Υβρίδια (των Ζεργκ και των Πρότος), εισβάλουν από το πουθενά στο σύμπαν, με σκοπό να καταλάβουν όλες τις άλλες φυλές (καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους), οι οποίες συμμαχούν μαζί για να τα αποκρούσουν και να τα νικήσουν, κάτι που καταφέρνουν τελικά μετά από πολλές εναλλασσόμενες νίκες και ήττες.
Αντίστοιχα, τον 6ο μετά Χριστόν αιώνα, στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, καθώς και στον Καύκασο, υπήρχαν αρχικά τρεις ισχυρές Αυτοκρατορίες, οι Βυζαντινοί, οι Πέρσες, οι Χαζάροι, οι οποίες κυριαρχούσαν στην περιοχή αυτή.

Αργότερα, στις Αυτοκρατορίες αυτές προστέθηκαν και οι Άραβες μουσουλμάνοι, των οποίων η θρησκεία υπήρξε «υβρίδιο» της Ορθοδοξίας του Βυζαντίου, της θρησκείας των Περσών στον Αχούρια Μάντζα, του Ιουδαϊσμού των Χαζάρων, καθώς και της Αραβικής Ειδωλολατρίας.
Οι Βυζαντινοί, διοικούνταν αρχικά από μια αυταρχική ηγεσία, αυτή του ικανού Αυτοκράτορα Μαυρίκιου, αλλά κάποια στιγμή, ένας αδίστακτος στρατιωτικός, ο Φωκάς, ξεσηκώθηκε κατά της νόμιμης εξουσίας, και ύστερα από μια μακρά εξέγερση, στην οποία υποσχέθηκε στον λαό δικαιοσύνη, καταφέρνει να καταλάβει την εξουσία.
Όμως, αμέσως μόλις κατάλαβε την εξουσία, αφού πρώτα ανακηρύχθηκε Αυτοκράτορας, ο Φωκάς άρχισε να φέρεται τυραννικά στον λαό, έχοντας ως δεξί του χέρι στην καταπίεση, τον στρατηγό Κομεντίλο.

Εκτός όμως όλων αυτών των γεγονότων, ο Φωκάς δεν δίστασε να αρχίζει να κυνηγάει και σφάζει άλλους ικανούς στρατιωτικούς ηγέτες, οι οποίοι τον βοήθησαν στην άνοδο στην εξουσία.
Όπως επίσης και την Ευδοκία, την μνηστή του εντίμου στρατηγού Ηρακλείου (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/01/y.html), ο οποίος έβλεπε, τόσο τον λαό να καταπιέζεται, όσο και την αγαπημένη του να βασανίζεται και να φυλακίζεται (κατά κάποιες πήγες την βίασε και ο ίδιος ο Φωκάς), εξαιτίας του αδίστακτου νέου Αυτοκράτορα.
Παράλληλα με την επανάσταση του Φωκά, είχαν εμφανιστεί και εισβάλει στην Αυτοκρατορία οι Πέρσες, ενώ την ίδια στιγμή, είχαν κάνει αισθητή την εμφάνιση τους στην περιοχή και οι Χαζάροι (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/01/y.html).

Ο δε έντιμος στρατηγός Ηράκλειος, άρχισε επανάσταση κατά του τυραννικού Αυτοκράτορα, έχοντας ως υπαρχηγό του τον αδερφό του Θεόδωρο, και με την βοήθεια του ανιψιού του Νικήτα, ενώ ταυτόχρονα, πολεμούσε και τους εισβολείς στην Αυτοκρατορία Πέρσες, και για να τους νικήσει, συμμαχεί μετέπειτα για τον λόγο αυτό με τους Χαζάρους.
Πραγματικά, μετά από πολλές μάχες, οι στρατιώτες του Ηρακλείου, κατάφεραν με την βοήθεια και των Χαζάρων, να αποκρούσουν και να νικήσουν τους Πέρσες, οι οποίοι αλλάξαν ηγεσία, η οποία ήταν φιλική στους Βυζαντινούς.
Αλλά και ο τυραννικός Αυτοκράτορας Φωκάς έπεσε πιο πριν (μαζί με τον στρατηγό Κομεντίλο), από την επανάσταση του Ηρακλείου και την εισβολή των Περσών, χάρις και στην προδοσία του γαμπρού του Πρίσκου, ο οποίος του ήθελε να του πάρει τον θρόνο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Όμως, την ίδια στιγμή που συνέβαιναν αυτά τα γεγονότα, μια νέα φυλή, οι μουσουλμάνοι Άραβες (https://www.triklopodia.gr/idritis-islam-moameth-apeilise-vizantino-autokratora-irakleio/), εισέβαλαν από «το πουθενά» (βασικά τις άμμους της Αραβίας) στις παραπάνω Αυτοκρατορίες, με σκοπό να τις καταλάβουν όλες (καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους), οι οποίες συμμάχησαν μαζί για να τους αποκρούσουν και να τα νικήσουν.

Τελικά, μετά από πολλές εναλλασσόμενες νίκες και ήττες, οι απόγονοι του Αυτοκράτορα Ηρακλείου, κατάφεραν να νικήσουν το ισλαμικό Αραβικό Χαλιφάτο υπό τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο, το οποίο μετέπειτα καταλύθηκε από τους Μογγόλους.
Αλλά και τα διάδοχα σε αυτό χαλιφάτα, όπως το βάρβαρο ισλαμικό Οθωμανικό χαλιφάτο, ηττήθηκε τελικά ύστερα από πολλές μάχες το 1918, από τους φυσικούς (Έλληνες), αλλά και πνευματικούς (Ρώσους και δυτικούς) απογόνους του Ηρακλείου.
Στις μέρες μας το ίδιο έργο επαναλαμβάνεται, αφού οι παραπάνω πρωταγωνιστές, η Ρωσία του Πούτιν, και η Δύση υπό τον Τραμπ, μαζί με τα πατριωτικά κόμματα και λαούς της Ευρώπης, κατάφεραν να διαλύσουν την νέα μετεξέλιξη του χαλιφάτου στην εποχή μας, το βάρβαρο ISIS στην Μεσοποταμία (http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html).

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η ιστορία στην περιοχή επαναλαμβάνεται στην περιοχή για άλλη μια φορά σχεδόν απαράλλακτη άλλα Starcraft, με τόση πολύ σασπένς και ανατροπές, που αποδεικνύουν περίτρανα, ότι πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία!!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου