Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2019


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2019
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, μέσα στον Ιανουάριο του 2019, συνέβησαν κάποια πολύ σημαντικά πολιτικά γεγονότα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Έτσι στην Γερμανία, η νέα πρόεδρος του CDU, Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ (https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html), προσπαθεί με κάθε μέσο να ανακτήσει τουλάχιστον ένα μέρος των ψηφοφόρων που στράφηκαν προς το ακροδεξιό AfD στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία.
Για τον λόγο αυτό, η ίδια πρόσφατα συναντήθηκε με τον εσωκομματικό της αντίπαλο στην διεκδίκηση της ηγεσίας του CDU, Φρίντριχ Μερτς (https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018.html), ο οποίος έχει δηλώσει ότι θέλει να αφήσει τον κόσμο των επιχειρήσεων και να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή της Γερμανίας.
Λέγεται δε ότι στην συνάντηση αυτή, ο Μερτς ζήτησε να γίνει Υπουργός Οικονομικών εάν το θέλει η καγκελάριος (ενώ εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι και ο ίδιος ο Μερτς ήταν ένας φανατικός οπαδός του GREXIT όπως και ο Σόιμπλε), και στον στόχο του αυτό τον υποστηρίζουν οι οπαδοί του Σόιμπλε στο CDU (άλλωστε και ο ίδιος ο Μερτς είναι ένας φανατικός οπαδός του Σόιμπλε).
Αλλά ταυτόχρονα και οι οπαδοί του CSU (το οποίο στις 19 Ιανουαρίου εξέλεξε ως διάδοχο του Χορστ Ζεεχόφερ στην ηγεσία του κόμματος τον Μάρκους Ζέντερ), λέγοντας ότι εάν συμβεί αυτό, τότε θα αποκατασταθεί η εικόνα ενότητας στο κόμμα, το οποίο και θα πάει στις ευρωεκλογές με όλες τις δυνάμεις του.
Όμως, για να καταφέρει η ηγεσία του CDU να ανεβάσει τα εκλογικά ποσοστά της στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, θα πρέπει να περιορίσει τις διαρροές των συντηρητικών ψηφοφόρων της προς το AfD (όπως και των κεντρώων προς τους Πράσινους).
Έτσι, πιστεύοντας ότι ο Μερτς θα έχει ευρεία απήχηση στο εκλογικό  ακροατήριο της ακροδεξιάς AfD, η ηγεσία του CDU σκέφτεται να τον αξιοποιήσει σε μια κατάλληλη πολιτική θέση.
Έτσι, για να πετύχει το CDU όλους τους παραπάνω στόχους του, έχει ξεκινήσει δικαστικές διώξεις και έρευνες σε βάρος της AfD, ενώ μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται και η έκθεση της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος για την δράση του AfD.

Για τον λόγο αυτό, ο νέος αρχηγός των μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας, Τόμας Χάντελβανγκ, έχει αρχίσει μαζικές έρευνες για την δράση της Ακροδεξιάς και την σχέση της με την AfD (ύστερα από άνωθεν πολιτικές πιέσεις και υποδείξεις), προκειμένου να πλήξει το κόμμα αυτό πολιτικά εν όψει των ερχομένων ευρωεκλογών.
[Για την ενδεχομένη παρακολούθηση της AfD από την αρχή προστασίας του Γερμανικού Συντάγματος, ως αιτιολογία για την εφαρμογή της, είναι σύμφωνα με τους κατηγόρους της, οι εξής πολιτικοί του κόμματος αυτού, καθώς και οι πολιτικές δράσεις αυτών:
Πρώτος είναι ο Ντένις Χόλοχ, δάσκαλος στο Βερολίνο, και  υποψήφιος της AfD για δήμαρχος στην πόλη αυτή, ο οποίος υποστηρίζει μια πιο πατριωτική ύλη για το μάθημα της ιστορίας στα σχολεία.
Ακολουθεί η Leyla Bilge, η οποία είχε έρθει στην Γερμανία με την κουρδικής καταγωγής οικογένεια της στην δεκαετία του 80 και το 2018 είχε διοργανώσει  δύο δεξιές «πορείες γυναικών»  μπροστά στην καγκελαρία στο Βερολίνο.
«Είμαι μια περήφανη Γερμανίδα», δήλωσε η ίδια, η οποία αυτοχαρακτηρίστηκε ως «έμπειρη και αγωνιστική ακτιβίστρια». «Υπάρχει μια θανατηφόρα ανοχή απέναντι στο Ισλάμ, το οποίο δεν ανήκει στην Γερμανία», συμπλήρωσε.
Ακολουθεί ο Andreas Winhart από το Βαυαρικό Κοινοβούλιο, ο οποίος έκανε ρατσιστικές δηλώσεις τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, όπως και ο Thomas Seitz, ο οποίος έχει δηλώσει ότι: «Ο Μωάμεθ ήταν ένας σαδιστικός αιμοχαρής παιδόφιλος κακοποιός» και οι φίλοι του κόμματος συμφώνησαν μαζί του.
Άλλος παρεμφερής πολίτικος είναι ο Gottfried Curio, ο οποίος επανειλημμένα εξέφρασε στο Κοινοβούλιο ξενοφοβικά συνθήματα, ο André Poggenburg, ο οποίος αποκάλεσε στο κρατικό κοινοβούλιο της Σαξονίας-Άνχαλτ τους Τούρκους που ζουν στην Γερμανία ως «έμπορους κύμινο και οδηγούς καμήλων».
Όπως και ο Andreas Wild, ο οποίος έχει δεσμευθεί να στεγάσει πρόσφυγες σε καταυλισμούς ξυλείας σε απομακρυσμένες περιοχές, η Christina Baum η οποία μίλησε για γενοκτονία που συντελείται κατά των Γερμανών  μέσω της λαθρομετανάστευσης.
Ο Stefan Keuter, ο οποίος έχει ανεβάσει εικόνες του Αδόλφου Χίτλερ με τεντωμένο το χέρι μέσω Facebook, ο ρατσιστής Nikolaus Kramer, ο ακροδεξιός Frank Pasemann, όπως και ο εξίσου εθνικιστής Ralph Weber, όπως και ο Wilhelm von Gottberg.

Αυτός, έχει δηλώσει ότι όλο και περισσότερα κράτη θέτουν υπό συζήτηση την εβραϊκή αλήθεια για το Ολοκαύτωμα, το οποίο παραμείνει ένας μύθος από την ιστορία και απαιτείται η Γερμανία να τερματίσει την λατρεία της ενοχής.
Ο δε Stefan Scheil, πιστεύει ότι η Πολωνία θέλησε να ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά της Γερμανίας προκειμένου να επεκτείνει το έδαφός της τον καιρό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Επίσης, ο ίδιος μιλάει για τον «μύθο της Πολωνίας ως αιώνιο θύμα». Χαρακτηρίζει επίσης τον Ουίνστον Τσόρτσιλ ως ρατσιστή που ήθελε να σκοτώσει τόνους Γερμανών. Αποκάλεσε δε την γερμανική εισβολή στην Σοβιετική Ένωση ως «προληπτικό πόλεμο» και θεωρεί ότι η ενοχή της Γερμανίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι «σχετική».
Εξίσου διάσημος για τις ακροδεξιές ρήσεις του είναι και ο νυν πρόεδρος του κόμματος Αλέξανδρος Γκάουλαντ, ο οποίος θεωρείται ιστορικός ρεβιζιονιστής. Το γνωστότερο σχόλιο του είναι ο ισχυρισμός του Gauland ότι ο Χίτλερ και ο Εθνικός Σοσιαλισμός είναι στα 1000 χρόνια της γερμανικής ιστορίας μόνο «σκατά ενός πουλιού».
Μήνες πριν, ο ίδιος είχε ήδη διεκδικήσει το δικαίωμα η Γερμανία να είναι υπερήφανη για τα επιτεύγματα των Γερμανών στρατιωτών στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.
Ακολουθούν ο ακροδεξιοί πολιτικοί Doris Sayn-Wittgenstein, ο αντισημίτης Wolfgang Gedeon, ο οποίος πιστεύει σε μια παγκόσμια «μασονική-σιωνιστική» συνωμοσία και αρνείται την αποκλειστική ευθύνη της Γερμανίας στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Wolfgang Gedeon, ο οποίος έχει δηλώσει ότι: «Η υποτιθέμενη λατρεία της ενοχής του γερμανικού λαού επιτέλους τελείωσε».
Επίσης, η ακροδεξιά πολίτικος Alexandra Walter, ο Siegbert Droese, ο οποίος έχει ζητήσει την  ελεύθερη οπλοκατοχή για κάθε νομοταγή Γερμανό για να βοηθήσει τον στην εξουδετέρωση των κοράνο-κέφαλων, ο αντισημίτης Roland Magerl, αλλά και ο Peter Boehringer, ο οποίος πιστεύει στην ύπαρξη μυστικών ελίτ που εργάζονται στο παρασκήνιο για την δημιουργία της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων» (NWO).
Στο Facebook ο ίδιος δήλωσε ότι η NWO κατευθύνει στην Γερμανία την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας, αλλά και την προτεσταντική εκκλησία, το CSU, το CDU, το SPD και τους Πράσινους, ενώ  τα Ηνωμένα Έθνη ελέγχονται επίσης από το NWO.
Στην επόμενη σειρά, ακολουθούν η ακροδεξιά πολιτικός Karsten Hilse, ο αντιισλαμιστής  Petr Bystron, όπως και ο σκληροπυρηνικός Hans-Thomas Tillschneider, ο οποίος έχει ζητήσει να δοθεί ο τον Ομοσπονδιακός Σταυρός Αξίας στον ηγέτη της PEGIDA Lutz Bachmann.

Τελευταίος στην λίστα έρχεται ο διαβόητος Björn Höcke της AfD στο κρατικό κοινοβούλιο της Θουριγγίας, το πιο σημαντικό μέλος της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος.
Ο ίδιος ονόμασε το μνημείο στο  Βερολίνου για το Ολοκαύτωμα «μνημείο της ντροπής», μίλησε για «ηλίθια πολιτική αντιμετώπιση» του θέματος και απηύθυνε έκκληση για «ένα πολιτική αλλαγή στην ιστορία 180 μοιρών».
Στο Kyffhäusertreffen το 2018, σε έναν εορτασμό της εθνοτικές πτέρυγας της AfD, ο Björn Höcke αναφώνησε πως το έτος αυτό θα είναι: «Ο χρόνος του λύκου». Ο ίδιος πρότεινε επίσης οι αστυνομικοί να αντιστέκονται στις εντολές των ανωτέρων τους όταν αυτές έρχονται ενάντια στα συμφέροντα των Γερμανών, αλλιώς θα είναι υπόλογοι μετά την άνοδο της AfD στην εξουσία της Γερμανίας.
[Στις αρχές της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ο Höcke είχε πολύ στενές σχέσεις με τους πραγματικούς Ναζί της Γερμανίας. Και σήμερα, μέσα στην AfD, υπάρχουν τουλάχιστον δύο χιλιάδες μέλη που ταυτίζονται με τον δεξιό εξτρεμισμό του.

(Ο δε πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Hans-Olaf Henkel, ο οποίος σημείωσε νωρίς για την καριέρα του Höcke: «Αυτός ο τύπος μιλάει όπως ο Goebbels». Ο ίδιος ο Henkel ήταν ιδρυτικό μέλος της AfD, και συγκεκριμένα της νεοφιλελεύθερης πτέρυγας της).

Ο «νέος Führer» της Γερμανίας έχει μάθει από τους παλαιούς Ναζί. Οι σημερινοί μεταμοντέρνοι Ναζί δεν φωνάζουν Sieg Heil. Εμφανίζονται ως απλοί αστοί που φορούν καλά κοστούμια και ωραία γυαλισμένα παπούτσια.

Δεν είναι οι βίαιοι κακοποιοί που χτυπούν τον καθένα, αλλά εξακολουθούν να μισούν τη νεοτερικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, τον φεμινισμό, τους σύγχρονους δημοκρατικούς θεσμούς, τα συνδικάτα, την αριστερά κλπ.

Η πολιτική του Björn Höcke αποτελείται από ένα επιδέξιο μίγμα συντηρητισμού και ναζισμού. Οι σημερινοί Ναζί γνωρίζουν καλά ότι ο ανοιχτός ναζισμός θα εκθέσει την AfD στον κίνδυνο να τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από την μυστική του αστυνομία, κάτι που μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για την ύπαρξη του κόμματος.

Και, φυσικά, ο Höcke γνωρίζει ότι ο ανοιχτός ναζισμός θα αποτρέψει μερικούς ανθρώπους από την ψηφίσουν την AfD, ενώ συγχρόνως ποτέ δεν εμφανίζεται ανοιχτά να είναι ο ίδιος Ναζί.

Ο εθνικισμός του Björn Höcke ισχυρίζεται ότι πρέπει να κερδίσει πίσω την ελευθερία του λόγου - δηλαδή να απελευθερωθεί από την «πολιτική ορθότητα», την οποία η AfD θεωρεί ως καρκινικό όγκο.

Ο Χόκε, σκεπτόμενος ως νέος Führer, υπονοεί ότι τα κυριότερα κόμματα της Γερμανίας διαχειρίζονται εγκληματίες. Η AfD ισχυρίζεται ότι ληστεύουν και κλέβουν την κοινωνία.

[Επίσης κατά τους αντιπάλους του, ο Björn Höcke προσπαθεί τώρα να «εκκαθαρίσει» και την Βίβλο, επειδή ενώ ο ίδιος την έχει διαβάσει, δήθεν κάποια σημεία της δεν του άρεσαν και για τον λόγο αυτό, προσπαθεί να παραλλάξει κάποια κομμάτια της, γιατί κατά τον ίδιο η παράφραση και χρήση αυτών από κάποια αλλότρια προς την Γερμανία κέντρα, κάνουν πολλούς στην χώρα αυτή να καλωσορίζει τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες με ευμένεια.
Ο ίδιος ο Björn Höcke επίσης υποστηρίζει: «Οι βιβλικές ιστορίες για μένα ήταν γεγονότα από έναν μακρινό κόσμο, υπήρχε σε αυτά πάρα πολύ έρημος και ένα παρά πολύ μικρό δάσος».
Έτσι, ο Höcke, όπως και ο Thilo Sarrazin πριν από αυτόν, κοσκινίσουν κάθε ιερό έντυπο υλικό και θα δημοσιεύσουν μια κοινή έκθεση προβλημάτων κατ’ αυτούς στο «δάσος της Γερμανίας». Και το κυριότερο εξ αυτών είναι ότι: «Το Ισλάμ μας καταστρέφει».
Με τον τρόπο αυτό, κατά τους αντιπάλους του, ο κατά τους οπαδούς του «νέος Σωτήρας» που ονομάζεται Björn Höcke υποστηρίζει ότι η χριστιανική Δύση υπό την AfD μπορεί να υπερασπιστεί καλύτερα και με πολύ καθαρή γνώση την Βίβλου ούτως ή άλλως.
(Ενώ προσθέτουν οι ίδιοι, η τελευταία φορά που κάποιος στην Γερμανία προσπάθησε να παραλλάξει κομμάτια της Βίβλου, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος προσπάθησε να αλλάξει ή να αφαιρέσει  όλα τα κομμάτια της Αγίας Γραφής τα οποία αναφέρονται στους Εβραίους)].
Παρόμοια με αυτά που συνέβησαν το 1933, η AfD θέλει να αφανίσει αυτά τα κόμματα από την πολιτική σκηνή. «Αν χρειαστεί, η Μέρκελ πρέπει να εκδιωχθεί από την καγκελαρία με ένα λευκό ζουρλομανδύα», λέει ο Höcke, υπονοώντας ότι είναι διανοητικά διαταραγμένη.

Σύμφωνα με τον Höcke, ο βομβαρδισμός του Καμπερντούρι κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν νόμιμος, ενώ η ακόλουθη καταστροφή της Δρέσδης ήταν ένα «βομβαρδιστικό Ολοκαύτωμα». Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πτέρυγα του Höcke θέλει να αναθεωρήσει την ιστορία. Θέλει επίσης να μειώσει επίσης την χρηματοδότηση των μνημείων του ολοκαυτώματος και την σχολικής εκπαίδευση για τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό.

Ο Höcke έγραψε κάτι για αυτό που ονόμασε «βιολογική οικονομία της αγοράς» - ένας όρος που προέρχεται από ένα ναζιστικό κείμενο που γράφτηκε το 1936 που δεν χρησιμοποιείται σήμερα.
Αυτή η «οικολογική οικονομία της αγοράς» αντιτίθεται στον «διεθνή χρηματοοικονομικό καπιταλισμό» και ως τέτοια αποτελεί μέρος της αγαπημένης φρασεολογίας του Höcke με βάση το αίμα και τη φυλή - αποκλείοντας τους Εβραίους και ουσιαστικά όποιον δεν θεωρείται Άριος.
Αυτή την ονομάζει ως «έναν τρίτο δρόμο» μεταξύ του καπιταλισμού και του κομμουνισμού. Ο Björn Höcke πιστεύει αληθινά ότι οι Ναζί ήταν το πρώτο κίνημα «αντι-παγκοσμιοποίησης».
Ο Höcke επίσης ισχυρίζεται επίσης, ότι αν συνεχιστεί η σημερινή εισροή ισλαμιστών λαθρομεταναστών στην Γερμανία, πολύ σύντομα η μισή Γερμανία θα κατοικηθεί από μουσουλμάνους.

Η πτέρυγα του Höcke πιστεύει ότι υπήρξε μια πολυπολιτισμική «επανεκπαίδευση», που καταστρέφει το γερμανικό μυαλό, ενσωματώνοντας σε αυτό φρικτές ιδέες, όπως ο ατομικισμός, ο εκσυγχρονισμός, η δημοκρατία, η ισότητα, η χειραφέτηση κλπ.
Εάν η Γερμανία δεν καταφέρει να αντιταχθεί εναντίον των ξένων, των ψεμάτων του Τύπου, της νεωτερικότητας κ.λπ., ο Höcke προβλέπει ότι θα υπάρξει εμφύλιος πόλεμος.
Για να αποφευχθεί ένας πλήρης εμφύλιος πόλεμος, η Γερμανία πρέπει να κερδίσει έναν ισχυρό λαϊκό ηγέτη, ο οποίος θα την προστατεύσει από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς της εχθρούς.
Κατά τη διάρκεια πολλών από τις συγκεντρώσεις του Χόκε, οι υποστηρικτές της AfD φωνάζουν «Höcke, Höcke, Höcke»! Για τους φανατικούς της δεξιάς πτέρυγας της AfD, ο Bjorn Höcke είναι ο νέος Führer.
[Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Höcke έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και προσπάθεια να προκειμένου κάνει τους υποστηρικτές και τους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι δεν είναι ακροδεξιός πολιτικός, αλλά ένας ξεχωριστός και εκλεκτός «ρομαντικός» πολιτικός.
Αυτή η τακτική λέγεται ότι είναι τόσο επιτυχημένη και τον κάνει τόσο ισχυρό, ώστε οι οπαδοί να τον λατρεύουν ήδη ως ένα Γερμανό Μεσσία και να αναμένουν από αυτόν να σώσει τους ανθρώπους και την Γερμανία.
Το δε έτος 2019 θα μπορούσε να είναι καθοριστικό για τον Höcke και την AfD. Το φθινόπωρο του 2019, γίνονται εκλογές σε τρία κρατίδια της Ανατολικής Γερμανίας, συμπεριλαμβανομένης της Θουριγγίας, οπού ο Höcke είναι υποψήφιος.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η AfD θα μπορούσε να γίνει η ισχυρότερη εκλογική δύναμη και στα τρία κοινοβούλια. Ένας όμως επωφελείται από αυτό: Ο Björn Höcke. Πολλοί τον βλέπουν ήδη στην AfD ως έναν ανερχόμενο άνθρωπο, ως το νέο πρόεδρος του κόμματος ενδεχομένως].
Σε τέτοιες συγκεντρώσεις, ο Höcke μιλάει για τον «παγκοσμιοποιημένο ολοκληρωτισμό» και τον «εθνο-πλουραλισμό», ο οποίος πρέπει να καταπολεμηθεί μέσω του αποκλεισμού άλλων φυλών.
Σχετικά με τηn φυλετική καθαρότητα, ο Höcke μιλάει για «τα 3.000 χρόνια της ιστορίας της Γερμανίας». Βεβαίως, η ενοποίηση της Γερμανίας συνέβη μόλις το 1871 (και πάλι το 1989), αλλά για τοn Höcke τέτοια γεγονότα είναι άσχετα. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Γερμανία και η Πρωσία είναι πέρα ​​από το χρόνο.

Αυτή είναι η ψευδαίσθηση που η Πρωσία/Γερμανία υπήρχε πάντα και θα υπάρχει πάντα. Όπως είπε ο Αδόλφος Χίτλερ το 1934: «Μπροστά μας βρίσκεται η Γερμανία, πίσω μας είναι η Γερμανία, αλλά και μέσα σε βρίσκεται επίσης η Γερμανία.
«Οι εθνικιστικές αρετές όπως η τάξη, το καθήκον, ο μιλιταρισμός, ο αυταρχισμός, ο σοβινισμός, ο αντι-συνδικαλισμός και η αντιδημοκρατία θα τεθούν και πάλι στο προσκήνιο όταν η γερμανική ταυτότητα κερδίσει για άλλη μια φορά την υπεροχή».
Ο Björn Höcke λέει στους ακροατές του ότι: «Όλο και περισσότερες γερμανικές γυναίκες μου λένε ότι φοβούνται να περπατήσουν γερμανικούς δρόμους. Ειδικά ξανθές γυναίκες μιλάνε για αυτούς τους εφιάλτες.  Είναι πέντε τα μεσάνυχτα. Μετά από αυτή την ώρα, μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει». 
Σε μια πρόσφατη ομιλία του, ο ίδιος είπε ότι: «Εάν η Γερμανία νικήσει την πολιτική ορθότητα, θα είναι δυνατόν να μιλήσουμε ξανά για τον τρίτο δρόμο», δηλαδή ο δρόμος ανάμεσα στον κομμουνισμό και τον καπιταλισμό: δηλαδή ο ναζισμός.
Για να τερματίσει αυτή την ομιλία, ο Björn Höcke φώναξε: «Η Γερμανία πρέπει να αναζωπυρωθεί. Θα σας δώσω χιλιάδες χρόνια Γερμανίας», μια σαφής αναφορά στις χιλιάδες χρόνια του Τρίτου Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ.
Οι δε μύθοι, διαδραματίζουν για τον Höcke κεντρικό ρόλο στην επιβολή των πολιτικών ιδεών του.
Ουσιαστικά, για τον Höcke, οι μύθοι έχουν «αναζωογονητικό και ταυτόσημο αποτέλεσμα στους ανθρώπους και τους λαούς» (σελ. 159), διότι αυτές οι «παλιές ιστορίες αναμειγνύονται πάντοτε με τις τρέχουσες επιθυμίες».
Ο Hocke λέει επίσης: «Ξέρουμε, ότι ο παλιός Αυτοκράτορας Μπαρμπαρόσα κοιμάται σε μια σπηλιά του βουνού Kyffhäuser και θα ξυπνήσει ένα πρωί με τους οπαδούς του για να σώσει το βασίλειο της Γερμανίας και να αποκαταστήσει την δόξα του.
Ουσιαστικά, ο θρύλος αυτός εκφράζει την επιθυμία των Γερμανών για μία ιστορική προσωπικότητα, που θα θεραπεύσει για άλλη μία φορά τις πληγές του λαού και θα φέρει τα πράγματα σε τάξη, είναι βαθιά ριζωμένη στην ψυχή μας, είμαι απόλυτα πεπεισμένος».
Για κάποιους, ο ίδιος ο Χόκε πιθανώς να σκέφτεται τον εαυτό του όταν μιλά για αυτή την μελλοντική «ιστορική φιγούρα» που θα έρθει.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ο Χόκε βλέπει ο εαυτός του και η AfD, να έχει μια μεγάλη  μάλιστα μοναδική αποστολή. Το ιστορικό καθήκον, για την προετοιμασία και την έναρξη μιας πραγματικής νέας εποχής μετά την τελική πτώση της νεωτερικότητας.
[Ο Χόκε, πιστεύει πιθανότατα από ότι φαίνεται από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, ότι ο ίδιος θα είναι μια «νέα ενσάρκωση» του Μπαρμπαρόσα, κάτι που πολλοί πίστευαν πολλοί Γερμανοί και για τον Χίτλερ τον καιρό της ανόδου του.
Κάτι που πίστευαν αντίστοιχα και πολλοί λαοί για τους πολιτικούς τους, πιστεύοντας ότι αυτοί είναι «νέες ενσαρκώσεις» θρυλικών ηγετών του (http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_1.html)].
Επίσης, ο Hocke, ως στρατηγική επιλογή, προτείνει επίσης την δημιουργία «γαλλικών χωριών» εθνικής αντίστασης. Αυτό πρέπει να συμβεί ιδιαίτερα στα ανατολικά της Γερμανίας, επειδή εκεί υπάρχουν ακόμη μεγάλες δυνατότητες για να σταματήσει το απάνθρωπο σχέδιο μιας μεταναστευτικής κοινωνίαςΣ].
Επίσης, ο ίδιος ο Τόμας Χάντελβανγκ, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του στην ηγεσία των μυστικών Υπηρεσιών της Γερμανίας, Χανς Γκέοργκ Μάασεν θεωρεί τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς πολύ σοβαρό και μάλιστα πιστεύει ότι αυτή συνδέεται με την AfD.
Για τον λόγο αυτό πιθανότατα αποφασίστηκε και η άρση της βουλευτικής ασυλίας και δικαστική δίωξη του ηγέτη της AfD στην Θουριγγία, Μπγιορν Χόκε (https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html), ενώ ταυτόχρονα υπό την πίεση, πολλά μέλη του AfD έχουν αρχίσει να παίρνουν αποστάσεις από στελέχη και ομάδες με εξτρεμιστικές απόψεις.
[Η δε καταδίωξη αυτή των ηγετικών στελεχών του κόμματος του AfD από την δεξιά κυβέρνηση των Μέρκελ-Κάρενμπαουερ το 2019 στην Γερμανία, θυμίζει κατά πολύ την δίωξη της ηγεσίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από την δεξιά κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2012 στην Ελλάδα.
Και στις δυο περιπτώσεις, οι δεξιές κυβερνήσεις των χωρών αυτών, προσπάθησαν να χρεώσουν στα κόμματα αυτά επιθέσεις ακροδεξιών παρακρατικών ομάδων και στενές σχέσεις μαζί τους, με σκοπό τόσο να τα δυσφημίσουν και να στρέψουν τους ψηφοφόρους τους προς τους ίδιους.
Και επίσης για να ταυτίσουν τις ιδέες των πατριωτών, τις οποίες υιοθέτησαν οι ακροδεξιοί, με την ίδια την ακροδεξιά ιδεολογία και να μπορούν με τον τρόπο αυτό οι ίδιοι, να κατηγορούν τόσο αυτοί (και κυρίως οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ που τους διαδέχτηκαν) κάθε πατριώτη ως τάχα «ακροδεξιό» για τις ιδέες του.
Και με τον τρόπο αυτό να μπορούν οι ίδιοι να διαπράττουν τις προδοσίες τους έναντι της χωράς μας (τάχα) «απενεχοποιημένοι», αφού με βάση την άθλια προπαγάνδα και λασπολογία τους, ο οποίος έχει πατριωτικές ιδέες ταυτίζεται δήθεν με την ακροδεξιά.

Λες και οι πατριωτικές ιδέες δεν υπήρχαν πριν τους ακροδεξιούς που τις αντέγραψαν και τις δημιουργήσαν αυτοί, ενώ όποιος ασπάζεται τις δίκες τους (δήθεν) «προοδευτικές ιδέες (στην ουσία το πλήρες δωσιλογική ξεπούλημα της χωράς σε Γερμανία-ΗΠΑ), είναι «σωστός και σώφρων» πολιτικός.
[Βέβαια, και αυτή η τακτική μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Και για τον λόγο αυτό, ο Ζεεχόφερ, το οποίου το κόμμα έχει χάσει μεγάλη εκλογική δύναμη προς όφελος της AfD, δηλώνει ότι δεν βλέπει λόγο παρακολούθησης του κόμματος αυτού, φοβούμενο ότι η AfD αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υιοθετήσει και θα προωθήσει τον ρολό του «πολιτικά διωκομένου μάρτυρα» για τις απόψεις της και με τον τρόπο αυτό, θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο πολιτικά].
Ο δε Μερτς, ο οποίος θα προσπαθήσει να παίξει για το CDU έναντι του AfD, τον ρολό που έπαιξε το κόμμα του Άλφρεντ Χούκενμπεργκ έναντι των Ναζί στον Μεσοπόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2018/12/afd.html), προσπαθώντας να «αρπάξει» από το κόμμα αυτό τους πιο συντηρητικούς και ακροδεξιούς ψηφοφόρους.

Όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν θα πετύχει σε τίποτε η τακτική αυτή του Μερτς ή θα γυρίσει τελικά μπούμερανγκ στον ίδιο και το κόμμα του.
Γιατί το πιθανότερο είναι, υιοθετώντας ο ίδιος ακροδεξιές θέσεις να τις νομιμοποιήσει τελικά πλήρως και παράλληλα, οι συντηρητικοί ψηφοφόροι, μην βλέποντας πια καμμιά διαφορά μεταξύ των θέσεων των δυο αυτών κομμάτων, τελικά να ψηφίσουν το αυθεντικό πρωτότυπο (το AfD), αντί για αντίγραφο (το CDU)].

Παράλληλα το 2019, τρία ομοσπονδιακά κράτη της Ανατολικής Γερμανίας θα εκλέξουν το κρατικό κοινοβούλιο τους (η Σαξονία, η Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο). Με βάση τις δημοσκοπήσεις, οι εκλογές αυτές, θα είναι ένας θρίαμβος για την AfD, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα οι εκλογές να αλλάξουν πολιτικές συνθήκες.
Το ποσοστό της AfD στην Θουριγγία με βάση τις δημοσκοπήσεις, είναι ίσο με αυτό του νυν κυβερνήτη του κρατιδίου Ramelow, προερχομένου από το CDU της Μέρκελ και κυμαίνεται  περίπου στο 22%.
Ο δε κορυφαίος υποψήφιος της AfD, είναι o  πιο προκλητικός εκπρόσωπος της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματος, που το AfD έχει να προσφέρει, ο Bjorn Höcke.
Αν η δημοσκοπική αυτή τάση συνεχιστεί μέχρι τις κρατικές εκλογές το 2019, η AfD θα μπορούσε να διπλασιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της και να προκαλέσει σοβαρές δυσκολίες στην διακυβέρνηση του κράτους αυτού (της Θουριγγίας).
Ήδη, υπάρχει ο φόβος σε πολλούς στο Βερολίνο, ότι είναι η οργή των ψηφοφόρων των ανατολικών κρατών της Γερμανίας, που το επόμενο έτος θα μπορούσε να αναδείξει την AfD σε αποφασιστική πολιτική δύναμη στην χώρα.
[Πολλοί είναι όμως και αυτοί που πιστεύουν, ότι ένα εξαιρετικό εκλογικό αποτέλεσμα της AfD στην Θουριγγία υπό τον Χόκε, θα μπορούσε να ωθήσει το κόμμα σε ακόμα πιο ριζοσπαστικές θέσεις].
Ο δε πρόεδρος της AfD Alexander Gauland, βλέπει ιδιαίτερα στην Σαξονία «πραγματικές ευκαιρίες» για την εκλογική νίκη της AfD, με συνέπεια αυτή να γίνει η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στο κρατίδιο αυτό.
Για τον λόγο αυτό, ο ίδιος αποφάσισε, σύμφωνα με το Spiegel, να προωθήσει στην κρατική ένωση της Σαξονίας πριν από τις κρατικές εκλογές, 500.000 ευρώ για την προεκλογική της εκστρατεία.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο μεγάλος συνασπισμός του Michael Kretschmer (CDU) στην Σαξονία θα μπορούσε να χάσει την πλειοψηφία του μετά τις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Το AfD πετυχαίνει στις έρευνες εκλογικά ποσοστά έως και 25% και βρίσκεται με μικρή διαφορά στην δεύτερη θέση πίσω από το CDU.
Οι δεξιόστροφοι λαϊκιστές στην Σαξονία επιθυμούν να προωθήσουν εντατικά την προεκλογική τους εκστρατεία: Σύμφωνα με εκθέσεις, προγραμματίζονται συνολικά 800 εκδηλώσεις τους για τους έξι μήνες που μένουν μέχρι τις εκλογές.

[Ακούστηκαν δε και άλλα συνθήματα από την AfD την ίδια χρονική περίοδο από το ακροδεξιό στέλεχος της, Andreas Edwin Kalbitz, όπως: «Η ΕΕ πρέπει να πεθάνει έτσι ώστε η Ευρώπη μπορεί να ζήσει» ή «Όποιος δεν αγαπά τη Γερμανία, η Γερμανία είναι να φύγει»].
Παράλληλα ο Gauland πήρε και πάλι τον υποψήφιο της Θουριγγίας, Björn Höcke, υπό την προστασία του, αν και ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της Γερμανίας πρόσφατα προειδοποίησε, ότι ειδικά για το πρόσωπο Höcke θα αποφασίσει για την παρακολούθηση του ή μη το Γραφείου Προστασίας του Συντάγματος.
Η AfD θέλει ουσιαστικά να γράψει ιστορία στα ανατολικά κρατίδια το 2019. Στις τρεις αυτές κρατικές εκλογές, θα έχει την ευκαιρία να αντικαταστήσει το CDU και το SPD ως την ισχυρότερη πολιτική δύναμη.
Σε μια πρόσφατη έρευνα βρίσκεται στο Βρανδεμβούργο το AfD καταλαμβάνει 23% μαζί με το SPD καταλαμβάνοντάς από κοινού την πρώτη θέση, στην Θουριγγία βρίσκεται μόλις μια εκατοστιαία μονάδα πίσω από το CDU, όπως και η αριστερά (με 22% έκαστως), ενώ στην Σαξονία, βρίσκεται στο 25 %.

[Στην AfD του Βρανδεμβούργου κορυφαίος υποψήφιος για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2019 είναι ο Andreas Kalbitz, ο εκπρόσωπο της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος αυτού, με 319 ψήφους υπέρ, και ψήφους κατά και 43 αποχές, ο οποίος θεωρείται σύμμαχος του Björn Höcke.
Ο Andreas Kalbitz, έχει στενές σχέσεις με την ακροδεξιά σκηνή, ως πρώην μέλος της Heimattreuen German Youth (HDJ), μιας  ένωση νεοναζί, η οποία είχε απαγορευτεί από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών το 2009.
Επίσης, ο Kalbitz ήταν συγγραφέας ακροδεξιών εκδόσεων, όπως το περιοδικό του Συλλόγου «Νέοι Landsmannschaft Ανατολικής Γερμανίας». Ήταν παλαιοτέρα και ενεργό μέλος στο ακροδεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. 
Ο Christoph Berndt, εκπρόσωπος του συλλόγου, ψηφίστηκε δεύτερο στην λίστα εκλογών, ακριβώς πίσω από τον Kalbitz με 314 ψήφους. Ο Μπερντ έχει δηλώσει: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τα τοπικά αντεθνικά κοινοβούλια να καταργήσουν την Γερμανία. Οι φυσικοί σύμμαχοι της AfD είναι τα πατριωτικά κινήματα των πολιτών».
Ο Kalbitz ανακοίνωσε μετά την εκλογή του, ότι η AfD θέλει να είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στο Βρανδεμβούργο στις κρατικές εκλογές την 1η Σεπτεμβρίου του 2019. 
«Τα παλιά κόμματα έχουν χάσει τη ζωή τους. Ανυπομονώ για την προεκλογική εκστρατεία», δήλωσε ο ίδιος.
 Στην τρίτη θέση της λίστας, επιλέχθηκε ο Daniel Baron και στην τέταρτη ο Birgit Bessin, που είναι αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της AFD και εμφανίζεται τακτικά σε διαδηλώσεις.

Στην πέμπτη θέση ήταν ο Stefanou Kubitzki και στην έκτη ο Lars Hünich, ο οποίος είναι ομιλητής σε πολλές εκδηλώσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα της AfD.
Εάν δε η AfD κερδίσει το ποσοστό που τις δίνουν οι  δημοσκοπήσεις στις κρατικές εκλογές του  του Βρανδεμβούργου με 20%, τότε θα κερδίσει στο κοινοβούλιο αυτό συνολικά 20 έδρες].

Το ίδιο ισχύει για τα κοινωνικά θέματα που αφορούν τις συντάξεις και την υγειονομική περίθαλψη. Η AfD προσπαθεί να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο του προγράμματος έτσι ώστε να μην εξαρτάται μόνο από την μετανάστευση.
Οι κρατικές εκλογές δεν είναι οι μόνες. Επίσης εκκρεμούν οι τοπικές εκλογές και οι ευρωπαϊκές εκλογές. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος για τον οποίο η AfD κάνει πολλή δουλειά.
Μερικοί δε από τους ψηφοφόρους μοιράζονται την πολιτική στάση της AfD σε θέματα όπως η μετανάστευση ή η νομοθεσία και η τάξη, ενώ άλλοι ψηφίζουν το κόμμα αυτό σε μια ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον των εδραιωμένων κομμάτων.
Η εσωτερική ασφάλεια και η μετανάστευση βρίσκονται στην κορυφή των θεμάτων της προεκλογικής εκστρατείας της AfD. Ωστόσο, και τα προβλήματα στην εκπαιδευτική πολιτική, όπως και η έλλειψη καθηγητών θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Εξακολουθεί να είναι ασαφές αν το αντι-ευρώ κόμμα της AfD έχει γίνει και αντι-κοινοτικό κόμμα (για την παραμονή ή μη της Γερμανίας στην ΕΕ). Αρκετά είναι δε τα στελέχη της AfD θεωρούν ότι η απόσυρση της Γερμανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επιθυμητή.
Η ακροδεξιά AfD είναι αποφασισμένη να ενισχυθεί στο επόμενο έτος στα ανατολικά, και σκέφτεται να ξοδέψει έως και το ένα εκατομμύριο ευρώ για τις προεκλογικές εκστρατείες που θα διεξαχθούν στην Σαξονία, την Θουριγγία και το Βρανδεμβούργο.

 Στα τρία περιφερειακά κρατίδια θα πραγματοποιηθούν εκλογές μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, κατά το δεύτερο εξάμηνο του γερμανικού εκλογικού έτους, το οποίο θα έχει ξεκινήσει με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου του 2019 και θα είναι  η πρώτη δοκιμασία για το CDU υπό την ηγεσία της Annegret Kramp-Karrenbauer, της διάδοχου της Μέρκελ.
Το μεχρι στιγμής ευρωπαϊκό σχέδιο της AfD έχει ως εξής με βάση δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της:
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα αντιδημοκρατικό κατασκεύασμα που καταλαμβάνεται από τις πολιτικές τάξεις της Ευρώπης και έχει σχεδιαστεί από αδιαφανείς, μη ελεγχόμενες γραφειοκρατίες» καταγγέλλει η AfD στο πρόγραμμα της.Το κόμμα υποστήριξε την «επανίδρυση μιας Ευρώπη ως οικονομικής ομάδας συμφερόντων κυρίαρχων κρατών».
Η προσπάθεια να διαλυθούν τα λειτουργικά δημοκρατικά εθνικά κράτη και να αντικατασταθούν με ένα είδος «ευρωπαϊκού υπερκράτους» δεν θα μπορέσει να επιτύχει. Οι κύριες αρμοδιότητες και οι εξουσίες λήψης αποφάσεων πρέπει να παραμείνουν στην αρμοδιότητα των κρατών μελών.
Για να επιτευχθεί αυτοί, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα πρέπει να αποχαιρετήσουν ένα πλήθος ευρωπαϊκών καθηκόντων και στόχων. Αυτά περιλαμβάνουν:
Την κοινή εξωτερική πολιτική, την πολιτική ασφάλειας, την εναρμόνιση της φορολογίας των επιχειρήσεων, το Ταμείο Συνοχής, το κοινό σύστημα ασύλου, τις πολιτικές για την αλλαγή του κλίματος, τις κατευθυντήριες γραμμές για την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και την κοινή αγροτική πολιτική.

Επίσης θα πρέπει να εξαφανιστούν ευρωπαϊκές εκλογές και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:
«Το αντιδημοκρατικό Κοινοβούλιο της ΕΕ, στο οποίο επί του παρόντος έχει 751 βουλευτές με προνομία, θέλουμε να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή συνάντηση μιας ομάδας περισσότερων από 100 μελών, που θα αποτελείται από αντιπροσώπους, οι οποίοι εκλέγονται από τα εθνικά κοινοβούλια αναλογικά», υποστηρίζουν τα στελέχη της AfD.

 Αν δεν εφαρμοστούν οι  «μεταρρυθμιστικές» αυτές προτάσεις μέσα σε πέντε χρόνια, η AfD έχει απειλήσει με DEXIT (https://www.defence-point.gr/news/germania-to-akrodexio-afd-archizei-na-mila-gia-quot-dexit-quot, http://www.efsyn.gr/arthro/dexit-zitoyn-oi-germanoi-akrodexioi-kai-episimos) αν αναλάβει την εξουσία της Γερμανίας δηλώνοντας:
«Οι βασικές προσεγγίσεις μας για την μεταρρύθμιση υπάρχοντος συστήματος της ΕΕ δεν πραγματοποιηθούν μέσα σε μια κοινοβουλευτική περίοδο πέντε ετών, θεωρούμε την απόσυρση της Γερμανίας από την ΕΕ και η ίδρυση μιας νέας ευρωπαϊκής οικονομικής κοινότητας συμφερόντων είναι απαραίτητη».
[Ουσιαστικά, το ακροδεξιό AfD, στο πρόγραμμα ενόψει ευρωεκλογών του 2019, μεταξύ άλλων το πρόγραμμα ζητά την αποχώρηση της Γερμανίας από την Ε.Ε. (το αποκαλούμενο Dexit) ή τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ίδρυση μίας νέας ευρωπαϊκής οικονομικής κοινότητας συμφερόντων εντός πενταετίας.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη του στην Welt, ο επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου της AfD και συμπρόεδρος του κόμματος, Γιέργκ Μόιτεν, υποστήριξε:
«Ως πραγματιστές μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι μέσα σε πέντε χρόνια δεν θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλες μας τις επιδιώξεις που έχουμε ως κόμμα σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, αλλά παρόλα αυτά, πολλές από αυτές θα υλοποιηθούν».

Επίσης, ο Μόιτεν συμφωνεί με την επιθυμία της κομματικής βάσης του AfD, δηλαδή να καταργηθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού όπως ο ίδιος ισχυρίζεται:
«Το Ευρωκοινοβούλιο δεν σημαίνει περισσότερη δημοκρατία. Είναι ένας θεσμός που επί δεκαετίες προωθεί τον συγκεντρωτισμό στην λήψη αποφάσεων και ακριβώς αυτός ο συγκεντρωτισμός αποτρέπει την δημοκρατία».
Τέλος, στο ερώτημα για πιθανές συμμαχίες του κόμματός του μετά τις ευρω-εκλογές, ο Μόιτεν δήλωσε:
«Πάρτε για παράδειγμα την ιταλική Λέγκα. Μας συνδέει μαζί της η μεταναστευτική πολιτική, αλλά σίγουρα έχουμε διαφορετικές αντιλήψεις όσον αφορά την δημοσιονομική πειθαρχία και το δημόσιο χρέος.
Πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε τα εκάστοτε θέματα στον μελλοντικό σχηματισμό μίας κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι σαφές πάντως ότι δεν συνεργαζόμαστε ούτε με αριστερά κόμματα, ούτε με ακροδεξιούς. Για αυτό αποκλείεται μία συνεργασία με την Χρυσή Αυγή από την Ελλάδα ή το Τζόμπικ από την Ουγγαρία».
Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζουν κάποιοι, η γερμανική άκρα δεξιά, υπό την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ετοιμάζεται να σπάσει ακόμη ένα γερμανικό ταμπού, ξεκινώντας καμπάνια υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο 58σέλιδο εκλογικό πρόγραμμα της, η AfD, κατηγορεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι έχει εξελιχθεί σε έναν μη δημοκρατικό θεσμό που απαρτίζεται από ελάχιστα διαφανείς και μη ελεγχόμενους γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.
Η AfD ζητεί εις βάθος μεταρρυθμίσεις μέχρι το 2024, δηλαδή μέχρι το τέλος της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, και προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση μία αποχώρηση της Γερμανίας ή η συντεταγμένη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αναγκαίες. (Η ΔΕ έξοδος της Γερμανίας από την ΕΕ, ονομάζεται από στελέχη του κόμματος και η «ομαλή διάλυση» της ΕΕ ή αλλιώς «τελευταία επιλογή»).
«Η AfD προσπαθεί να ανασυστήσει μία εθνικογερμανική θέση» στην συζήτηση, εκτιμά ο Κλάους-Πέτερ Ζικ, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας].

Η Γερμανία θα πρέπει επίσης να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη με την τρέχουσα μορφή και να επαναφέρει το εθνικό της νόμισμα, ενδεχομένως με μια παράλληλη συντήρηση του ευρώ. Και προκειμένου να προετοιμαστούν για μια «ξαφνική νομισματική κρίση», οι νομικές διατάξεις για την επιστροφή στο γερμανικό νόμισμα θα πρέπει να δημιουργηθούν εγκαίρως.
Ο στόχος της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής θα είναι η διατήρηση μιας κυρίαρχης Γερμανίας, η οποία θα εγγυάται την ελευθερία, την δικαιοσύνη και την ασφάλεια των πολιτών της, σύμφωνα με το σχέδιο προγράμματος της AfD.
Η κατευθυντήρια γραμμή του κόμματος είναι « πραγματικές πολιτικές απαιτήσεις και όχι οι μη ρεαλιστικές ιδεολογίες». Στο πλαίσιο αυτό, η AfD δείχνει συμπάθεια για τα κράτη του Βιζενγκραντ, των οποίων οι "προσπάθειες για την διατήρηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας" επαινέθηκαν από το κόμμα.

Η AfD κατηγορεί επίσης τις πολιτικές ελίτ και θεσμούς της ΕΕ, ότι επιδιώκουν μια πολιτική ασύλου και μετανάστευσης που θέτει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό σε υπαρξιακό κίνδυνο.
«Το περαιτέρω άνοιγμα της Ευρώπης στην μετανάστευση από άλλες ηπείρους θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην περιθωριοποίηση των αυτοχθόνων πληθυσμών σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η μετανάστευση στην Ευρώπη πρέπει να είναι τόσο περιορισμένη και ελεγχόμενη, ώστε να διατηρείται πάση θυσία η ταυτότητα των ευρωπαϊκών εθνών».


 Η ΕΕ θα πρέπει να περιοριστεί στο μέλλον, κυρίως λόγω της επιχειρησιακής συνδρομής της στα κράτη μέλη κατά την διάρκεια απελάσεων και κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τις συμφωνίες επανεισδοχής με τις χώρες καταγωγής των λαθρομεταναστών.
Ειδικότερα, η AfD δείχνει το Ισλάμ ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρώπη.
«Το ιμπεριαλιστικό Ισλάμ, που είχε κυριαρχήσει για αιώνες μέρη της Ευρώπης από τις αρχές του Μεσαίωνα, έχει επεκταθεί για περισσότερα από πενήντα χρόνια στις ευρωπαϊκές χώρες από την μετανάστευση των μουσουλμάνων και υψηλότερο ποσοστό γεννήσεων τους».

 Μόνο μια μειοψηφία των μουσουλμάνων που ορίζεται ως κοσμική και κοινωνικά είναι πλήρως ολοκληρωμένη και μπορεί να ενταχτεί.
«Η ένταξη των μουσουλμάνων στην Ευρώπη σήμερα αποτυγχάνει και γίνεται να αποτύχει περισσότερο, όσο ο αριθμός τους αυξάνεται».  Το AfD είναι πεπεισμένο ότι μόνο μια αποφασιστική κοινή δράση όλων των ευρωπαϊκών κρατών μπορεί να αποτρέψει την επικείμενη εξισλαμισμού της Ευρώπης.  Ποτέ στο Ευρωπαϊκή ιστορία, ο κίνδυνος αυτός δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο είναι σήμερα.
Το κόμμα της AfD είναι αφοσιωμένο στο κλασικό όραμα της οικογένειας, όπου ο πατέρας και η μητέρα φροντίζουν με διαρκή και κοινή ευθύνη για τα παιδιά τους. Οι άλλες μορφές διαβίωσης πρέπει να γίνονται σεβαστές αλλά όχι να προωθούνται.

Η AfD επίσης δηλώνει ότι μια πολιτική προστασίας του κλίματος είναι μια λανθασμένη πορεία.
«Αμφιβάλλουμε με καλό λόγο, ότι ο άνθρωπος έχει επηρεάσει σημαντικά την πρόσφατη αλλαγή του κλίματος, ιδίως την τρέχοντα αύξηση της θερμοκρασίας, την οποία δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να ελέγξει».
Το AfD απορρίπτει την παρισινή συμφωνία για το κλίμα, η οποία προβλέπει την μετατόπιση κεφαλαίων από τις άκρως βιομηχανικές χώρες προς τις υπανάπτυκτες χώρες. Το κόμμα απορρίπτει επίσης όλα τα μέτρα της ΕΕ που δικαιολογούν τη μείωση των εκπομπών CO2 με την προστασία του κλίματος.
Το AfD είναι ενάντια σε μια έξοδο από την χρήση λιγνίτη. Ταυτόχρονα, είναι και υποστηρικτής της πυρηνικής ενέργειας.

«Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της πυρηνικής ενέργειας, είναι σήμερα μια από τις ασφαλέστερες τεχνολογίες. Οι σταθμοί άνθρακα και πυρηνικής ενέργειας θα πρέπει να παραμείνουν λειτουργικοί εφόσον οι φορείς εκμετάλλευσης το θεωρούν κατάλληλο, σύμφωνα με τις συνθήκες της αγοράς».


Η AfD υποστηρίζει επίσης, ότι η μετάβαση στην ηλεκτρονική κινητικότητα θα σήμαινε το τέλος της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Γερμανία.

Παράλληλα, εδώ μπορεί να ειπωθεί ότι ο ακροδεξιός νεοναζιστής Björn Höcke, ο οποίος πρόσφατα παρουσίασε το δικό του 10 σημείων σχέδιο για την ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση, αποτελεί την επικρατούσα πολιτική τάση εντός της AfD.

Υπάρχει επίσης ένα σχέδιο της πτέρυγας των λαϊκιστών της AfD γύρω στο κρατίδιο της Θουριγγίας και τον ηγέτη της ακροδεξιάς φατρίας του κόμματος Björn Höcke, που έχει τόσο σοσιαλιστικά όσο και εθνικιστικά στοιχεία.
Κατ’ αυτόν, μια ουσιαστική επέκταση αναδιάρθρωσης της γερμανικής οικονομίας, η οποία θα χρηματοδοτείται από τους φόρους αυτών που έχουν σημαντικά υψηλότερους πραγματικούς μισθούς, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η πληρωμή των συντάξεων αποπληρωμής.
Για τους Γερμανούς πολίτες με χαμηλές συντάξεις γήρατος, θα προσφέρονται προσαυξήσεις, τις οποίες οι αλλοδαποί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κόμματος αυτού παρακρατούν, λόγω των εμβασμάτων που βγάζουν στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι με 40 χρόνια απασχόλησης και τα τρία παιδιά θα έχουν καθαρό μισθό πάνω από το 64% του μέσου μισθού το 2040 και αρκετά πάνω από το 63% το 2060.
Όλοι οι εργαζόμενοι τότε θα είναι μέλη ενός ταμείου πρόνοιας, στο οποίο θα καταβάλλουν ο καθένας το 2,5% του μισθού και οι εργοδότες, ώστε να καταλήξουν σε επαρκές κεφάλαιο για τις συντάξεις γήρατος.
Όπως σχεδόν όλα τα σχέδια για την πολιτική συνταξιοδότησης στην AfD, ο στόχος του κόμματος είναι να συμπεριλάβει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους στο σχεδιαζόμενο σύστημα.

 Στην Γερμανία επίσης σε άνοδο βρίσκεται και το λεγόμενο ταυτοτικό κίνημα (https://www.crisismonitor.gr/2018/12/29/germania-i-akrodexia-quot-kallopizetai-quot-oi-ypiresies-pliroforion-anisychoyn/), όπως και η επαναστρατικοποίηση της χωράς αυτής (https://slpress.gr/diethni/epistrofi-ston-dromo-tis-stratiotikis-ischyos/), με τον στρατό όμως πια της Γερμανίας, να αρχίσει πια να αποτελείται από ξένους (https://www.crisismonitor.gr/2018/12/27/gynaikes-metanastes-kai-eyropaioi-ston-germaniko-strato/).
Στην Γερμανία επίσης, τον Ιανουάριο του 2019, σημειώθηκε και έκρηξη έξω από τα γραφεία του AfD στην ανατολική Γερμανία, με αποτέλεσμα να καταστράφηκαν πόρτες και παράθυρα στο κτίριο και σε δύο ακόμα γειτονικά, ενώ ζημιές υπέστησαν σταθμευμένα αυτοκίνητα (http://www.efsyn.gr/arthro/ekrixi-exo-apo-ta-grafeia-toy-afd-stin-anatoliki-germania).
Ως ύποπτοι για την έκρηξη αυτή, συνελήφθησαν τρεις άνθρωποι, ηλικίας 29, 32 και 50 ετών (https://www.defence-point.gr/news/germania-saxonia-ekrixi-sta-grafeia-tis-afd-kai-treis-syllipseis).

Ταυτόχρονα στην Γερμανία, οπού συζητούνται οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους θα τελειώσει η καριέρα της Μέρκελ (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81/#), την εμφάνισή τους έχουν κάνει τάγματα εφόδου στην βαυαρική πόλη Άμπεργκ.
Αυτά έχουν προχωρήσει ακόμα και στην τη διοργάνωση περιπολιών από ομάδες αυτοάμυνας μετά από επιθέσεις σε περαστικούς από λαθρομετανάστες σε Γερμανούς παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2019 (https://www.protagon.gr/epikairotita/akrodeksioi-me-kokkina-gileka-se-peripolies-aftoamynas-sti-germania-44341755630).
Έτσι, πολλά μέλη του ακροδεξιού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NPD), του διάδοχου κόμματος του Χίτλερ στην Γερμανία,  φορώντας κόκκινα γιλέκα και σακάκια που φέρουν τα αρχικά του νεοναζιστικού αυτού κόμματος, περπατούν στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις παραμονές της Πρωτοχρονιάς, όπως και μπροστά από εστία αιτούντων άσυλο.
«Ο ντόπιος πληθυσμός θα πρέπει να προστατευτεί μόνος του επειγόντως κατά των ανθρώπων αυτών που υποτίθεται ότι ζητούν προστασία», δήλωσε ένα από τα στελέχη του NPD στην Βαυαρία, η Κάτριν Έμπνερ-Στάινερ (http://www.efsyn.gr/arthro/kai-tagmata-efodoy-stin-vayaria).
[Στην Γερμανία επίσης, είναι πολύ πιθανό, εν οι Χριστιανοδημοκράτες και κυρίως οι συγκυβερνώντες με αυτούς Σοσιαλιστές χάσουν με μεγάλο ποσοστό τις ευρωεκλογές, η Μέρκελ να παραιτηθεί από την θέση της.
Και πιθανότατά, σε μια τέτοια περίπτωση οι Σοσιαλιστές θα αποχωρήσουν από την συγκυβέρνηση, με αποτέλεσμα η χώρα αυτή να οδηγηθεί σε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στο 2019.
Αντίστοιχα στην Ιταλία, εάν η Λέγκα του Σαλβίνι πολλαπλασιάσει εντυπωσιακά το ποσοστό της, τότε ο Σαλβίνι με κάποιο πρόσχημα ρίξει την παρούσα συγκυβέρνηση με τα Πέντε Αστέρια.
Και στην συνέχεια ανασυστήσει την δεξιά συμμαχία με τον Μπερλουσκόνι και την Μελόνι, οδηγώντας την χώρα αυτή σε πρόωρες σε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στο 2019 και αυτοδυναμία της δεξιάς με πρωθυπουργό τον ίδιο.
Στην Ισπανία, μια σοβαρή ήττα των Σοσιαλιστών στις εκλογές, ίσως οδηγήσει και την χώρα αυτή σε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στο 2019, κάτι που θα έχει πιθανότατα ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των Σοσιαλιστών και των PODEMOS, και παράλληλα την ενδυνάμωση της δεξιάς και κυρίως την εντυπωσιακή άνοδο του ακροδεξιού κόμματος VOX.
Στην Μεγάλη Βρετανία, εάν συμβεί τελικά στην χώρα αυτή συμβεί το σκληρό BREXIT, είναι πιθανό να συμβούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στο 2019 (οπού την ηγεσία των Συντηρητικών, θα την έχει είτε η Μέι, είτε κάποιος άλλος οπαδός του σκληρού BREXIT (π.χ. ο Μπόρις Τζόνσον ή κάποιος με τα ίδια μυαλά με αυτόν), με το αποτέλεσμα αυτών να είναι αμφίρροπο.
Αλλά ακόμα και στην πατρίδα μας, μπορεί να συμβούν πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές μέσα στο 2019, τόσο λόγω της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών (που ο δωσίλογος Τσίπρας υπέγραψε μαζί με τον απατεώνα Ζαεφ-https://odysseiatv.blogspot.com/2018/12/blog-post_813.html), την οποία οι προδότες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα προσπαθήσουν να περάσουν από το Ελληνικό κοινοβούλιο.

Είτε λόγω επίσης του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, το οποίο αναμένεται να καταρρέει πλήρως πολύ σύντομα, αλλα και παράλληλα λόγω των κόκκινων δάνειων και των πλειστηριασμών (https://vasilinos.wordpress.com/2018/12/29/%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%83-ekloges/)].
Επιπλέον στην Γερμανία, την φόρα της Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την καγκελαρία της Γερμανίας προσπαθεί να κόψει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα του υποψήφιου για την καγκελαρία στις επόμενες εκλογές.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στο περιοδικό «Stern»,  ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξέφρασε την αντίθεση του στην «προτεραιότητα» της διαδόχου της Μέρκελ ως υποψηφίου για την γερμανική καγκελαρία, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποιος θα ηγηθεί.
Επίσης, ο Σόιμπλε, ο οποίος είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του Φρίντριχ Μερτς ως προέδρου το κόμματος στις εκλογές για την ηγεσία του CDU, είπε επίσης ότι ο ίδιος ποτέ δεν αμφέβαλε ότι ο Φρίντριχ Μερτς είναι πρόθυμος να αγωνιστεί για την δημοκρατία στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα επίσης πως ο ίδιος δεν αμφιβάλλει ότι ο Μερτς θα πράξει το ίδιο και στο μέλλον.

Με τον τρόπο αυτό,  ο Σόιμπλε άφησε για πολλούς ανοιχτό το θέμα την υποψηφιότητας του Μερτς για την καγκελαρία στην θέση της Μέρκελ, αντί την θέση αυτής να την πάρει η νέα πρόεδρος του CDU, Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ, αφού στην Γερμανία, δεν υπάρχει η παράδοση να γίνεται καγκελάριος ένα πρόσωπο που δεν έχει εκλεγεί όπως η νυν ηγέτης του CDU.
Όμως ταυτόχρονα με όλα αυτά τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Γερμανία, δολοφονική επίθεση σε έναν εκ των προέδρων του AfD έλαβε χώρα στην Γερμανία, καθώς άγνωστοι κουκουλοφόροι τον χτύπησαν με ξύλα στο κεφάλι ακόμη και όταν ο Μαγκνιτζ, είχε πέσει αναίσθητος στο έδαφος.
Το AfD έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία του προέδρου του μέσα από το νοσοκομείο. Σε αυτή φαίνεται να έχει χτυπηθεί στο πρόσωπο και το κεφάλι. Είναι σαφές ότι πρόκειται για χτύπημα με πολιτικά κίνητρα, κάτι τέτοιο όμως δεν έχει προκύψει ακόμη, από τις έρευνες της αστυνομίας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης.
«Δεδομένων των δραστηριοτήτων του θύματος, θεωρούμε ότι πρόκειται για πολιτικών κινήτρων ενέργεια», δήλωσε η αστυνομία, αναφέροντας ότι οι αρμόδιες για τέτοιου είδους υπηρεσίες ασφαλείας του κρατιδίου έχουν αναλάβει την έρευνα.

Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της Βρέμης. Σύμφωνα με την αστυνομία χτύπησαν άγρια τον δεξιό πρόεδρο του AfD, Φρανκ Μαγκνίτζ. Τα χτυπήματα έγιναν με ξύλο και συνεχίστηκαν ακόμη και όταν ο Μαγκνιτζ, είχε πέσει αναίσθητος στο έδαφος.
«Τον κτύπησαν με ξύλινα ρόπαλα μέχρι που έμεινε αναίσθητος και στην συνέχεια τον κλώτσησαν καθώς ήταν πεσμένος στο έδαφος», ανακοίνωσε η Εναλλακτική για την Γερμανία προσθέτοντας ότι ένας οικοδόμος που ήταν παρών έβαλε τέλος στην επίθεση.
Τα κόμματα με ανακοινώσεις τους είπαν πως μια τέτοια πράξη βίας (https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/740870_dolofoniki-epithesi-kata-toy-proedroy-toy-afd-ton-ktypoysan-me-xyla, https://www.defence-point.gr/news/germania-foniki-epithesi-se-voyleyti-toy-antimetanasteytikoy-kommatos-afd).

[Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Ντίτμαρ Μπαρτς και ο Τσεμ Έτζντεμιρ από το Κόμμα των Πρασίνων ήταν από τους πρώτους πολιτικούς που καταδίκασαν την άγρια επίθεση στον βουλευτή της AfD Φρανκ Μάγκνιτς.
«Η βία δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να είναι μέσο επίλυσης πολιτικών διαφορών» επισήμανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει ένα τέτοιο έγκλημα» δήλωσε ο Ντίτμαρ Μπαρτς].
Ο Γεργκ Μόιτεν, στέλεχος του AfD, κατήγγειλε ότι οι δράστες «κτύπησαν σχεδόν μέχρι θανάτου» τον βουλευτή και δήλωσε σοκαρισμένος. Τον ίδιο μήνα, έκρηξη μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στα γραφεία του AfD στην περιοχή της Σαξονίας, που είναι ένα από τα προπύργια της γερμανικής ακροδεξιάς.

Για τον συμπροεδρεύοντα της AfD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, η βομβιστική επίθεση της περασμένης Πέμπτης και ο ξυλοδαρμός του Φρανκ Μάγκνιτς ήταν το αποτέλεσμα «της απομόνωσης και της καταδίωξης» που υφίσταται το κόμμα του από άλλους πολιτικούς, αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης.
Από την πλευρά του ο Μπγιορν Χόκε, από τους «σκληρούς» του κόμματος και επικεφαλής της AfD στην Θουριγγία, κάνει λόγο για «συνθήκες της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης» και υποστηρίζει ότι «το καρτέλ των κομμάτων και τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης είναι εν μέρει συνένοχα για αυτή την επίθεση προς την δημοκρατία» (https://www.dw.com/el/%CE%B7-%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/a-46997574).  
[Συγκεκριμένα ο ίδιος ο Björn Hocke (κορυφαίος υποψήφιος της AfD στην Θουριγγία για τις εκλογές στο κρατίδιο αυτό το 2019, ο οποίος έχει φιλοδοξίες ακόμα και για την θέση του καγκελάριου της Γερμανίας), έγραψε στο Facebook: «Ακροαριστεροί Σύνδεσμοι και ακραία βία, κατ 'επανάληψη».

Και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Αυτοί που έχουν φέρει την Δημοκρατία του Βερολίνου στην εποχή της Βαϊμάρης με τις καθυστερημένες συνθήκες της, είναι πλέον ήδη ένοχοι της ιστορίας».
Μπορεί όμως τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος αυτού, όπως και των υπολοίπων ακροδεξιών κομμάτων της ΕΕ να εκτοξευτούν στα ύψη, εάν συμβεί στην Γερμανία αλλά και στην υπόλοιπη ΕΕ ένα οικονομικό κραχ.
(Οι δε Ναζί ήταν ήδη σε πολιτική άνοδο ήδη πριν το κραχ του 1929, το οποίο απλά τους εκτόξευσε περαιτέρω, ακριβώς όπως συμβαίνει με την AfD στην Γερμανία σήμερα.
Η πρώτη μεγάλη και παγκόσμια οικονομική κρίση που έλαβε χωρά στην Ευρώπη ήταν τότε αμέσως μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1918, ενώ ακολούθησε το παγκόσμιο και καταστροφικό οικονομικό κραχ του 1929.

Αντίστοιχα στις μέρες μας, κάποιοι πιστεύουν, π.χ. το ΔΝΤ, πως έντεκα χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, θα  ακολουθήσει μια ακόμα χειρότερη ή ένα νέο παγκόσμιο και καταστροφικό οικονομικό κραχ το 2019).
Αυτό θα έχει ως συνέπεια, πέρα από την ανεργία, την πεινά, τις κοινωνικές συγκρούσεις, τις απεργίες, και τις διαδηλώσεις, και την παράλληλη εξέγερση όλων των ισλαμιστών λαθρομεταναστών σε όλα τα κράτη της ΕΕ.
Και αυτό εξαιτίας του γεγονότος, πως λόγω της πανευρωπαϊκής (ή και παγκόσμιας) οικονομικής κατάρρευσης και χρεωκοπίας των χωρών της ΕΕ, θα πάψουν να δίνονται σε αυτούς επιδοτήσεις και όταν αυτοί πεινάσουν θα ξεσηκωθούν.

Παρακινούμενοι βέβαια επίσης, τόσο από πολλά μέλη του ISIS και τρομοκράτες (οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν και στάλθηκαν στην ΕΕ από τον τότε Άξονα Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Τουρκία-http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html), τα οποία ήδη βρίσκονται μέσα τους μεταμφιεσμένοι σε «προσφυγές».
Όσο επίσης και από πολλούς εγκληματίες που βρίσκονται στις τάξεις αυτών (οι οποίοι έφυγαν από τις χώρες καταγωγής τους για να γλιτώσουν την τιμωρία) και θα θελήσουν να πλιατσικολογήσουν επιτιθέμενοι για τον λόγο αυτό κατά των ντόπιων.

Όπως επίσης και οι όλοι φανατικοί ισλαμιστές που βρίσκονται στις τάξεις αυτών, οι οποίοι θα θέλουν να τους εξοντώσουν και να τους υποτάξουν και να επιβάλουν με την βία το ισλάμ στις χώρες της ΕΕ.
Σε μια τέτοια περίπτωση, θα δημιουργηθούν εμφύλιοι στην ΕΕ (αφού πιθανώς τους ισλαμιστές στα κράτη της Ευρώπης, θα τους συνδράμουν πιθανότατα και ντόπιοι εθνοπροδότες αναρχικοί-(https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html, http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html., https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/o_28.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-525-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD/#).
Και το τελικό αποτέλεσμα αυτών θα είναι πιθανότατα η πλήρης εκδίωξη των ισλαμιστών λαθρομεταναστών από όλες τις χώρες της Ευρώπης, και η παράλληλη στροφή των λαών της Ηπείρου προς τα ακροδεξιά κόμματα, τα οποία μέσω αυτών των γεγονότων θα κυριαρχήσουν πλήρως πολιτικά σε αυτή.
Αν δεν γίνει μια βίαια και υποκινούμενη εξέγερση των ισλαμιστών λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας και στα Βαλκάνια και αυτοί τελικά ηττηθούν, θα μπορούσαν αυτοί στην συνέχεια να εκδιωχθούν προς την Δυτική Ευρώπη, όπως ακριβώς έγινε με τον Αλάριχο στο Βυζάντιο μετά την ήττα των Γότθων ύστερα από την βίαια και αιματηρή εξέγερση αυτών το 400 μ.Χ. (http://alophx.blogspot.com/2019/01/400-2019-update.html)].Παράλληλα με όλα αυτά τα γεγονότα, ο Αντρέ Πόγκενμπουργκ (ο οποίος ήρθε σε σύγκρουση με τον Χόκε), ανακοίνωσε τον ίδιο μήνα την αποχώρησή του από το κόμμα θεωρώντας ότι η AfD δεν υπερασπίζεται επαρκώς την «πατριωτική γραμμή». Ο Poggenburg λέγεται ότι έχει ήδη ιδρύσει ένα νέο κόμμα που ονομάζεται Aufbruch deutscher Patrioten - Mitteldeutschland (AdP).
Οι πιθανότητες επιτυχίας για το νέο αυτό κόμμα του αμαυρωμένου πια Poggenburg, λόγω παλαιότερων ρατσιστικών δηλώσεων του εξαιτίας των οποίων παραιτήθηκε από την AfD, φαίνονται μηδαμινές.


Οι πρόεδροι του AfD, Αλεξάντερ Γκάουλαντ και Γιεργκ Μόιτεν, αντέδρασαν σε αυτήν την εξέλιξη με επιδεικτική ηρεμία. «Πρόκειται για απόφαση του Πόγκενμπουργκ, εάν θέλει να καταστραφεί», είπε ο Γκάουλαντ στη Ρίζα. Αλλά και ο Μόιτεν δεν θέλησε να δώσει μεγάλη αξία στην εξέλιξη και προτιμά να περιμένει, πόσοι θα ακολουθήσουν «τον αποστάτη».
Με εμφανή ικανοποίηση παρέπεμψαν στην αποτυχία τέτοιων προσπαθειών στο παρελθόν, από τον ιδρυτή του AfD Μπερντ Λούκε μέχρι την Πέτρι, της οποίας το κόμμα «Οι Μπλε» έχει περιπέσει σε ασημαντότητα (https://politik.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-afd-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1/).
[Το δε κόμμα που ίδρυσε ο Αντρέ Πόγκενμπουργκ, (ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του τοπικού αρχηγού του AfD στην Σαξονία, επικρίνοντας το AfD ότι ανησυχεί υπερβολικά μήπως και παρακολουθείται από τις μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας), φέρεται να έχει ξεκάθαρες ναζιστικές καταβολές.
Και αυτό, εξαιτίας του γεγονότος πως το κόμμα αυτό έχει ως έμβλημα ένα κρυφό σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι ναζί στην Αυστρία την δεκαετία του 30.

 Το νέο αυτό κόμμα με την ονομασία «Αφύπνιση των Γερμανών Πατριωτών» (Awakening of German Patriots) έχει ως σύμβολο ένα μικρό μπλε λουλούδι με την ονομασία «το Κενταύριο ο κυανός» και φόντο μια γερμανική σημαία.
Το λουλούδι αυτό χρησιμοποιούνταν ως κρυφό σύμβολο από το τότε απαγορευμένο κόμμα των Εθνικοσοσιαλιστών στην Αυστρία του 1930, προτού το 38 αναλάβουν την εξουσία οι ναζί. (Ο ρομαντικός ποιητής Νοβάλις, αναφερόμενος στο ένδοξο γερμανικό παρελθόν, μιλά για το «γαλάζιο άνθος», το οποίο πρέπει να ανακαλύψει ξανά το γερμανικό έθνος).

Όπως επίσης παρατηρεί ο Αυστριακός ιστορικός Μπέρνχαρντ Βίντιγκερ, ήταν «το αγαπημένο λουλούδι του Γερμανού αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β' και το χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί εθνικιστές κατά τον 19ο αιώνα.
«Μεταξύ του 1934 και του 1938, όταν οι ναζί ήταν απαγορευμένο κόμμα στην Αυστρία, ήταν ένα κρυφό σύμβολο που συνήθιζαν να φοράνε προκειμένου να αναγνωρίζονται μεταξύ τους», αναφέρει ακόμη ο ιστορικός (http://www.efsyn.gr/arthro/neo-akrodexio-komma-sti-germania-me-emvlima-kryfo-symvolo-ton-nazi)].
Η δε απόφαση παρακολούθησης του AfD από την Αρχή Προστασίας του Γερμανικού Συντάγματος λόγω ακραίων συνθημάτων τμήματος των οργανώσεων νεολαίας της (http://www.kathimerini.gr/1004961/article/epikairothta/kosmos/germania-se-epithrhsh-h-afd-gia-thn-prostasia-toy-syntagmatos, https://www.crisismonitor.gr/2019/01/16/i-merkel-strimochnei-tin-akrodexia-sti-germania-vazei-tin-afd-sto-stochastro-tis-asfaleias/), θυμίζει κατά πολύ την αντίστοιχη παρακολούθηση (και επίσης απαγόρευση τότε), η οποία είχε επιβληθεί στο ναζιστικό κόμμα αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της μπυραρίας το 1923.
Στην έκθεση αυτή, το όνομα του Gauland αναφέρεται πάνω από 90 φορές, στον Meuthen υπάρχουν λιγότερες από 20 καταχωρήσεις και μόνο οι πολιτικοί της AfD, Hans-Thomas Tillschneider και Björn Höcke, οι οποίοι είναι ακόμη πιο ριζοσπαστικοί σε σύγκριση με την Gauland, εμφανίζονται συχνότερα. Το δε όνομα του Höcke ονομάζεται περισσότερες από 600 φορές.
[Όλος δε αυτός ο δικαστικός διωγμός του ακροδεξιού AfD από την δεξιά κυβέρνηση του CDU (μαζί με την δίωξη της συμπροέδρου της AfD Βάιντελ για παράνομη χρηματοδότηση από Ελβετία), θυμίζει κατά πολύ την δικαστική δίωξη της ακροδεξιάς ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από την δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ το 2012.

Αυτή, η είχε στόχο να πλήξει εκλογικά το κόμμα αυτό και να επαναφέρει πίσω με τον τρόπο αυτό τους ψηφοφόρους που είχε χάσει προς αυτό.
Αντίστοιχα και όλη αυτή η δικαστική δίωξη του AfD, εντάσσεται επίσης στην νέα στρατηγική προσπάθεια της νυν ηγεσίας του CDU, να αποσπάσει ψήφους από το κόμμα αυτό (http://www.efsyn.gr/arthro/anakinei-tin-politiki-tis-merkel-i-anegkret-kramp-karenmpaoyer).
Όμως, τίποτε δεν εγγυάται την επιτυχία αυτής, αφού μπορεί η δίωξη αυτή να ενισχύσει εκλογικά το κόμμα το οποίο μπορεί να εμφανιστεί ως θύμα, ή όπως έγινε και με την ΝΔ του Σαμαρά με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, αντί να ενισχυθεί το κόμμα του, να ενισχυθούν από αυτή εκλογικά οι πολιτικοί του αντίπαλοι (π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ή οι Πράσινοι στην Γερμανία).

Ουσιαστικά, μέσω της δίωξης αυτής, το CDU προσπαθεί να κάνει την AfD να εκδιώξει τα πιο ακροδεξιά στελέχη της (π.χ. τον Μπγιορν Χόκε και τον Andreas Kalbitz, οι οποίοι προαλείφονται και συναγωνίζονται παράλληλα οντάς πολιτικοί σύμμαχοι για την μελλοντική διαδοχή του Γκάουλαντ στην ηγεσία της AfD).
Τα οποία όμως της είναι απολυτά απαραίτητα για να κερδίσει τις εκλογικές αναμετρήσεις σε Θουριγγία, Βρανδεμβούργο και Σαξονία, αφού έχουν πολύ μεγάλη επιρροή και δημοτικότητα σε αυτές τις περιοχές, οι οποίες θεωρούνται προπύργια της AfD, ενώ ο Χόκε ελέγχει και την δεξιά και εθνικολαικιστική πτέρυγα του κόμματος.
Μια πιθανή εκδίωξη αυτών από το κόμμα, θα σήμαινε ταυτόχρονα και την αποχώρηση πάνω από το 1/3 των μελών του κόμματος, αφού ο Χόκε εξαιτίας του ελέγχου στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος, ουσιαστικά ελέγχει πάνω από το 1/3 των μελών του, τα οποία ανήκουν σε αυτή.

(Η δε σχέση των Αλεξάντερ Γκάουλαντ με τον Μπγιορν Χόκε (μέντορας με μαθητή), τον οποίο ο πρώτος εκπαιδεύει και προστατεύει, προετοιμάζοντας τον για την ηγεσία του κόμματος, θυμίζει αντίστοιχα κατά πολύ την σχέση μεταξύ των Ντίτριχ Έκχαρτ και Αδόλφου Χίτλερ (μέντορας με μαθητή), τον οποίο ο πρώτος εκπαίδευε και προστάτευε, προετοιμάζοντας τον για την ηγεσία του κόμματος.
Ο δε ιστορία του Γκάουλαντ, ως ηγέτη και ιδρυτή του ακροδεξιού κόμματος της AfD, θυμίζει επίσης, αυτή των ιδρυτών και ηγετών άλλων ακροδεξιών κομμάτων, όπως π.χ. αυτή του Λεπέν στην Γαλλία με το Εθνικό μέτωπο ή αυτή του Μιχαλολιάκου με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην Ελλάδα.

Μάλιστα, σε πρόσφατη τηλεοπτική δήλωση, ο Γκάουλαντ υπερασπίστηκε δημοσιά τον Χόκε, τον αρχηγό της δεξιάς πτέρυγας του AfD (η οποία ελέγχει περίπου το 40 τοις εκατό του κόμματος αυτού), ο όταν πολιτικοί του αντίπαλοι από τα άλλα κόμματα τον χαρακτήρισαν ως ναζί και τον ρώτησαν γιατί το κόμμα δεν παίρνει αποστάσεις από αυτών λόγω των ακραίων θέσεων του.
Ο δε Γκάουλαντ τους απάντησε ως εξής:
«Ο Björn Höcke είναι ένας πολύ έξυπνος, μορφωμένος άνδρας, ο οποίος όμως έχει υπερβολική αγάπη για αυτή την χώρα. Είναι αυτό που ονομάζουμε Εθνικά ρομαντικός» και συμπλήρωσε: «Ο Χόκε δεν είναι ναζί, δεν είναι φασίστας, δεν είναι ακροδεξιός, αλλά είναι κάποιος που με το πάθος και την τις καρδιά του, ως καθηγητής ιστορίας που είναι, αγαπά  ιδιαίτερα την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας αυτής»).
[Περισσότερο από ποτέ, στις μέρες μας, το AfD είναι το κόμμα του Αλέξανδρου Gauland. Είναι ο μόνος που απολαμβάνει ανεξέλεγκτη εξουσία πάνω στην AfD. Μόνο ο Gauland μπορεί να κρατήσει ενωμένο ακόμα το δεξιό λαϊκίστικο κατασκεύασμα, το οποίο ο ίδιος του αρέσει να αναφέρει ως «ζυμωμένη δέσμη». 
Ο Gauland, όπως και ολόκληρη η AfD, ονειρεύεται μια άλλη ΕΕ, μια μάλλον χαλαρή ένωση σε μια «Ευρώπη των Πατρίδων» (http://www.capital.gr/diethni/3338131/germania-katargisi-tou-europaikou-koinobouliou-proteinei-to-akrodexio-afd). 
Όμως, ο Γκάουλαντ ήταν επίσης εδώ και δεκαετίες στο CDU, και είναι για κάποιους παρά τον  ριζοσπαστισμό του, πάντα ένα παιδί της παλιάς Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. 
Η δε κληρονομιά των Konrad Adenauer και Helmut Kohl ανήκει στην παλιά Ομοσπονδιακή Δημοκρατία. Και οι δύο τους ήταν μεγάλοι Ευρωπαίοι, και οι δύο έμαθαν από την ιστορική καταστροφή της Γερμανίας  λόγω της ναζιστικής κυριαρχίας, των γενοκτονιών και τον Παγκόσμιο Πόλεμο, ότι το μέλλον της Γερμανίας μπορεί να βρίσκεται «μόνο» στην δημοκρατική Δύση και μόνο σε στενή σχέση με την Ευρώπη.
Ο Björn Höcke και η  δική του δεξιά εθνικιστική πτέρυγα θέλουν να επαναφέρουν τα παλιά, κακά μεγάλα όνειρα των Ναζί πίσω στην ζωή. Ο Gauland, ένας ιστορικά άκρως μορφωμένος άνθρωπος, ο  οποίος σύντομα θα είναι 78 ετών, δεν θα μπορέσει να είναι ηγέτης της AfD για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πολλοί δε πιστεύουν ότι η δεξιά πτέρυγα του Χόκε θα επικρατήσει πλήρως στο κόμμα όταν ο Γκάουλαντ αποχωρήσει από την ηγεσία του].

Στην Γαλλία, η παλαιά απροσάρμοστη και ακραία ηγεσία των ιδρυτών (ο Λεπέν), η οποία δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στην ρεαλιστική στροφή προς το κέντρο για την απόκτηση νέων ψηφοφόρων με ένα παράλληλο λίφτινγκ του κόμματος (από αντισημιτικό έγινε κυρίως αντιισλαμικό και προώθησε ακόμα και πολιτική συμμαχία με άλλα ακροδεξιά κόμματα και το Ισραήλ) εκδιώχτηκε.
[Το δε ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία, ιδρύθηκε το 1972, ύστερα από την ενοποίηση πολλών γαλλικών εθνικιστικών κινημάτων της εποχής από τον Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος έμεινε στην ηγεσία αυτού ως το 2011, οπότε νέα πρόεδρος του εκλέχθηκε η κόρη του].
Και την θέση της την πήρε μια νέα γενιά ηγετών (η κόρη του Λεπέν, Μαρίν και η ανιψιά της Μαριόν), η οποία υιοθέτησε πιο «ευέλικτες και μετριοπαθείς» στρατηγικές για την αύξηση του εκλογικού σώματος του κόμματος αυτού, με νέες πολιτικές συμμαχίες και παράλληλα την υιοθέτηση στο πρόγραμμα του κόμματος φιλολαϊκών αιτημάτων.

Στην Γερμανία αντίθετα, έγινε η παλαιά απροσάρμοστη ηγεσία των ιδρυτών (ο Λούκε αρχικά και αργότερα η Πέτρι), η οποία δεν μπορούσε να προσαρμοστεί σε μια πιο ακραία στροφή με ένα παράλληλο λίφτινγκ του κόμματος (από αντισημιτικό έγινε κυρίως αντιισλαμικό και προώθησε ακόμα και πολιτική συμμαχία με άλλα ακροδεξιά κόμματα και το Ισραήλ) εκδιώχτηκε.
Και την θέση της την πήρε μια νέα γενιά ηγετών (ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, ο Μπγιορν Χόκε, η Άλις Βάιντελ και Γιορκ Μόιτεν), η οποία υιοθέτησε, άλλοτε πιο ακραίες και άλλοτε πιο «ευέλικτες και μετριοπαθείς» στρατηγικές για την αύξηση του εκλογικού σώματος του κόμματος αυτού, με νέες πολιτικές συμμαχίες και παράλληλα την υιοθέτηση στο πρόγραμμα του κόμματος φιλολαϊκών αιτημάτων.

(Στην Αυστρία, το συγκυβερνών ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας, ιδρύθηκε το 1956 ως εξέλιξη της βραχύβιας Ομοσπονδίας Ανεξαρτήτων (Verband der Unabhängigen, VdU), η οποία είχε ιδρυθεί επτά χρόνια νωρίτερα από ναζιστικά στελέχη).
Στην Ελλάδα, είναι άγνωστο εάν ο Μιχαλολιάκος θα εγκαταλείψει κάποια στιγμή (ηθελημένα ή μη) την ηγεσία του κόμματος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ την οποία ο ίδιος δημιούργησε, και θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος αυτού μια νεότερη γενιά (π.χ. ο Κασιδιάρης).
(Η δε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ιδρύθηκε το 1980 από τον Νίκο Μιχαλολιάκο και άλλα πρώην μέλη της Χούντας, έχοντας και την ηθική υποστήριξη του Ντερτιλή, αλλά και των πρώην δικτατόρων της Χούντας Παττακού και Παπαδόπουλου].

Όπως έγινε η ίδρυση του κόμματος του Λεπέν, των Ελευθέρων δημοκρατών στην Αυστρία, της Λέγκας στην Ιταλία, της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Ελλάδα και η μετέπειτα πολιτική εκτόξευση, αλλά και πολιτική στροφή αυτών)].
Τότε είχαν επιβληθεί στους Ναζί από το τότε πολιτικό σύστημα της Γερμανίας (όπως ακριβώς συμβαίνει και με την AfD στην Γερμανία σήμερα), απαγόρευση και παρακολούθηση, τόσο των οργανώσεων νεολαίας του κόμματος αυτού, όσο και των παραστρατιωτικών ομάδων του, σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια των πολίτικων του αντίπαλων να ανακόψουν την πολιτική άνοδο αυτού.   

Επίσης, είχε υποβληθεί στον Χίτλερ η διενέργεια πολίτικων ομίλων ως το 1927. Έτσι, ο ίδιος στράφηκε ρεαλιστικά προς μια πιο «μετριοπαθή στάση», μέχρι να αρθούν οι απαγορεύσεις αυτές, και όσα στελέχη δεν συμφωνούσαν ή είχαν πιο ακραίες μη ρεαλιστικές και «επαναστατικές τάσεις» εκδιώχτηκαν άμεσα από το κόμμα τόσο τότε, όσο και μετέπειτα (π.χ. οι αδερφοί Στρασέρ ή Ρεμ).
Πιο πριν είχαν εκδιωχτεί από το κόμμα αυτό, τα πιο μετριοπαθή στελέχη, χωρίς επαναστατικότητα (π.χ. ο ιδρυτής του ο Ντέξλερ).
[Αντίστοιχα στις μέρες μας, οι Γκάουλαντ και Χόκε, στράφηκαν για την ώρα σε πιο μετριοπαθείς θέσεις και στον ρεαλισμό, μέχρις ότου οι περιστάσεις να γίνουν καλύτερες για το κόμμα, ενώ όσα στελέχη, όπως π.χ. ο ακροδεξιός Πούγκενμπεγκ, ο οποίος είχε ακραίες μη ρεαλιστικές και «επαναστατικές τάσεις» εκδιώχτηκε άμεσα από το κόμμα.
Πιο πριν είχαν εκδιωχτεί από το κόμμα αυτό, τα πιο μετριοπαθή στελέχη, χωρίς επαναστατικότητα (π.χ. ο ιδρυτής του ο Λούκε ή η Πέτρι στην συνέχεια)].
Ταυτόχρονα, στην ίδια χώρα, σκηνικά έντασης έλαβαν χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου στο κοινοβούλιο της Βαυαρίας, όταν πολλοί βουλευτές της ακροδεξιάς Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) αποχώρησαν κατά την διάρκεια μιας εκδήλωσης στην μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις που έκανε μια εξέχουσα προσωπικότητα της εβραϊκής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο τοπικό κοινοβούλιο, η Καρλότε Κνόμπλοχ, πρώην επικεφαλής του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, χαρακτήρισε «αντιδημοκρατικό» κόμμα της AfD και το κατηγόρησε ότι υποβαθμίζει τα εγκλήματα των Ναζί.
Κάποιοι δε υποστηρίζουν στην Γερμανία, ότι πολλά μέλη της AfD έχουν επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία τιμά την μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ενώ κάποια από αυτά υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία για να επικεντρωθεί περισσότερο στους Γερμανούς που έχασαν την ζωή τους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (http://www.kathimerini.gr/1006306/article/epikairothta/kosmos/germania-apoxwrhse-h-enallaktikh-sthn-omilia-gia-to-olokaytwma).
Στην Γαλλία, στην οποία συνεχίζονται απτόητες οι κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1/#), το ξεπουλημένο στους Γερμανούς πολίτικο σύστημα της χωράς αυτής, με «μπροστάρη» τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, προσπαθεί να διαχωρίσει τον Γαλλικό λαό, με την δημιουργία του δήθεν «λαϊκού κινήματος» των λεγομένων «κόκκινων φουλαριών» (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%B4%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84.html, https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B7-%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B7%CE%BC.html).
[Και όλα αυτά, την στιγμή μάλιστα που το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και στην άλλη πλευρά της Μάγχης, στην Μεγάλη Βρετανία (http://www.efsyn.gr/arthro/kitrina-gileka-kata-tis-litotitas-kai-sto-londino, https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B7-%CE%B6%CF%8E%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%B7%CE%BC.html)].

Ταυτόχρονα πολλές εξεγέρσεις παρόμοια με αυτή των «κίτρινων γιλέκων», το οποίο στηρίζουν πάρα πολλοί Γάλλοι (https://www.triklopodia.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CF%81%CF%87/#, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/m.html), συμβαίνουν και σε άλλες χώρες της ΕΕ (https://www.crisismonitor.gr/2018/12/29/servia-proores-ekloges-i-apostatheropoiisi-to-dilimma-voytsits/), ενώ στην Γαλλία δημιουργήθηκε παράλληλα την ίδια περίοδο και το κίνημα των «κόκκινων στυλό» (http://oimos-athina.blogspot.com/2018/12/blog-post_97.html).
[Επίσης, τον Ιανουάριο, μια νέα γαλλογερμανική συνθήκη υπέγραψαν Μέρκελ και Μακρόν, διακηρύσσοντας τη βούλησή τους για εμβάθυνση και σύγκλιση των πολιτικών τους σε όλους τους τομείς, από την οικονομία μέχρι την άμυνα, την παιδεία, την έρευνα, την εξωτερική πολιτική.
Ταυτόχρονα, ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών με κίτρινα γιλέκα υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες τους δύο ηγέτες το πρωί στο Άαχεν της Γερμανίας, την πρωτεύουσα του Καρλομάγνου, μπροστά από το δημαρχείο της πόλης του 14ου αιώνα.

«Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» και «Μακρόν, παραιτήσου» φώναζαν οι διαμαρτυρόμενοι υπενθυμίζοντάς του τα σοβαρά προβλήματα, με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι στο εσωτερικό των χωρών τους και στα οποία δεν έχουν ακόμα δώσει λύση.
Η νέα συνθήκη προκάλεσε τη μήνιν των εθνικιστών σε Γερμανία και Γαλλία, ο πρόεδρος της οποίας τους κατηγόρησε ότι διαδίδουν «επικίνδυνα» ψέματα για το συγκεκριμένο θέμα.
Αβάσιμες φήμες κυκλοφόρησαν ευρέως, από την πρόθεση του Παρισιού να μοιραστεί με το Βερολίνο την έδρα της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μια δήλωση της Μαρίν Λεπέν, μέχρι την εκχώρηση της Αλσατίας και της Λορένης στη Γερμανία.

«Εκείνοι που ξεχνάνε την αξία της Γαλλο-γερμανικής συμφιλίωσης γίνονται συνεργοί στα εγκλήματα του παρελθόντος, εκείνοι που παρωδούν ή διασπείρουν ψεύδη κάνουν κακό στους λαούς που υποτίθεται ότι προασπίζουν και στην Ιστορία μας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. 
Η Λεπέν ζήτησε προσφυγή στο Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας για τη νέα συνθήκη κρίνοντας ότι δεν συνάδει με το γαλλικό Σύνταγμα. Στη Γερμανία, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Αλεξάντερ Γκάουλαντ κατηγόρησε το Παρίσι και το Βερολίνο ότι με τη συνθήκη θέλουν να δημιουργήσουν μια «σούπερ ΕΕ» στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (http://www.efsyn.gr/arthro/nea-gallogermaniki-synthiki-ypegrapsan-merkel-kai-makron)].
Στην Γαλλία παράλληλα, ο Μακρόν ξεκίνησε έναν επίσης δήθεν «εθνικό» ή «μεγάλο διάλογο» με τον Γαλλικό λαό (https://www.ethnos.gr/kosmos/16837_gallia-fantasma-toy-basilia-planatai-pano-apo-ta-ilysia-pedia), ο οποίος θα διαρκέσει από τις 15 Ιανουαρίου του 2019 μέχρι και τις 15 Μαρτίου του ιδίου έτους, προκειμένου να αντιμετωπίσει το «κίνημα των κίτρινων γιλέκων» (τα οποία ετοιμάζονται να κατέβει στις Ευρωεκλογές-http://www.efsyn.gr/arthro/ta-kitrina-gileka-stin-eyrovoyli).
Για τον ίδιο λόγο, ο ίδιος δημοσιοποίησε μια ανοιχτή επιστολή με 35 ερωτήματα προς τους Γάλλους, τα οποία όταν ολοκληρώθηκε αυτός ο τάχα «δημόσιος διάλογος», ο Μακρόν υποσχέθηκε ότι θα υιοθετήσει.

Αυτή η κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου για πολλούς, το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξει σε παταγώδη αποτυχία (http://www.efsyn.gr/arthro/o-ethnikos-dialogos-toy-makron-den-peithei) και δεν θα επιτύχει τους σκοπούς της, και αντίθετα θα αυξήσει τον ριζοσπαστισμό του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».
Ενώ θα εκτοξεύσει και τα εκλογικά ποσοστά της ακροδεξιάς Λεπέν, τόσο στις ευρωεκλογές του Μάιου του 2019,  αλλά και επίσης και στις ερχόμενες βουλευτικές και προεδρικές εκλογές στην Γαλλία.
[Υποστηρίζεται δε, ότι όλη αυτή η κατάσταση θυμίζει την προηγούμενη προσπάθεια που έκανε παλαιοτέρα ο Γάλλος βασιλιάς Λουδοβίκος ο ΙΣΤ’, όταν ο ίδιος προκειμένου να κατευνάσει τον τότε Γαλλικό λαό, του επέτρεψε να εκφράσει τα παράπονα του σε ειδικά βιβλία, σε ένα είδος «δημοσίου διάλογου της εποχής».

Η κίνηση αυτή του Γάλλου βασιλιά, έφερε όμως τελικά τα ακριβώς αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα από τον εφησυχασμού του γαλλικού λαού, ο οποίος μετά από μερικούς μήνες επαναστάτησε και κατέλαβε την Βαστίλη το 1789 (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-1789-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB/).
Τα ίδια υποστηρίζεται από κάποιους ότι θα πάθει και ο Μακρόν σύντομα, από το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» (http://alophx.blogspot.com/2018/11/1968-2018.html)].
Στην Μεγάλη Βρετανία, μετά την απόρριψη της συμφωνίας της Μέι για το BREXIT (https://www.zougla.gr/kosmos/article/germanikos-tipos-sintriptiki-ita-tis-tereza-mei), ακούγονται πια διαφορά σενάρια που θα ακολουθήσουν (https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/743009_brexit-ta-senaria-meta-tin-pithani-aporripsi-tis-symfonias), την στιγμή που οι Βρυξέλλες δηλώνουν έτοιμες για μια νέα διαπραγμάτευση με την Βρετανία (https://www.zougla.gr/kosmos/article/etimes-gia-nea-diapragmatefsi-me-ti-vretania-i-vrikseles).
[Ένα σκληρό BREXIT, τρομάζει πολύ τους Γερμανούς, εξαιτίας του γεγονότος, ότι οι Βρετανικές εξαγωγές στην ΕΕ (κυρίως στην Γερμανία) είναι 382 δις δολάρια, ενώ αντίστοιχα οι εξαγωγές της ΕΕ (κυρίως της Γερμανίας)  στην Μεγάλη Βρετανία είναι αντίστοιχα 317 δις.
Οπότε πολύ Γερμανοί επιχειρηματίες, φοβούνται ότι με ένα ασύντακτο ΒΡΕΧΙΤ, θα χάσουν πάρα πολλά κέρδη και οι ίδιοι και την παρακινούν να προσπαθήσει είτε να επιτύχει ένα μαλακό BREXIT, είτε να πείσει την Μεγάλη Βρετανία να μην βγει από την ΕΕ].

Την ίδια στιγμή, για το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος προετοιμάζεται η καμπάνια του «Leave», συγκεντρώνοντας χρήματα και σχεδιάζοντας την στρατηγική της εκστρατείας της, καθώς θεωρεί ότι τώρα είναι αναπόφευκτη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος και ότι οι υποστηρικτές του Brexit έχουν μείνει πίσω στις προετοιμασίες, σε σύγκριση με τους υποστηρικτές του «Remain».
Μάλιστα, λέγεται ότι ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία υπέρ του Brexit, προετοιμάζεται να ηγηθεί ενός νέου κόμματος υπέρ της εξόδου, εάν καθυστερήσει η αποχώρηση της χώρας, πέρα από τις 29 Μαρτίου.

Ο Φάρατζ από την πλευρά του δήλωσε στην Sun ότι:
«Υπάρχει ευρύ αίτημα και ένα κόμμα που να έχει σαφήνεια στο θέμα αυτό. Μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την σύγχυση που υπάρχει. Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ελίτ θέλει να σταματήσει το Brexit και η πρωθυπουργός δεν έχει το σθένος ή την πρόθεση να το φέρει σε πέρας» και πρόσθεσε:
«Εάν το Brexit δεν συμβεί στις 29 Μαρτίου δεν σκοπεύουμε να καθίσουμε άπρακτοι» και ότι «είμαι πλήρως έτοιμος, εάν παραταθεί ή ανακληθεί το άρθρο 50 να ξαναμπώ στον αγώνα».
Ο Άρον Μπάνκς, ο επιχειρηματίας τον οποίο η Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος διερευνά για τον ρόλο του στο δημοψήφισμα για το Brexit, έχει εκφράζει την υποστήριξή του για ένα «δεύτερο UKIP» με ηγέτη τον Φάρατζ (https://www.zougla.gr/kosmos/article/vretania-i-kampania-tou-leave-etimazete-gia-nea-ekstratia-dimopsifismatos).

Επίσης, στην Μεγάλη Βρετανία, στις 16 Ιανουαρίου του 2019, δεν πέρασε τελικά η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μέι με 306 ψήφους υπέρ και 325 κατά.
Τελικά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε στους βουλευτές των Συντηρητικών, ότι η ψηφοφορία για την πρόταση της κυβέρνησης για το Brexit θα διεξαχθεί στις 13 Φεβρουαρίου (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-13-%CF%86%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-plan-b.html).
Σύμφωνα δε με δημοσκοπήσεις, αυτή την στιγμή στην Μεγάλη Βρετανία, το κόμμα της Μέι κερδίζει το 39 % των ψήφων, το Εργατικό κόμμα το 40 % των ψήφων, οι φιλελεύθεροι το 9 %, το UKIP το 5 %, το Σκωτσέζικο κόμμα Ανεξαρτησίας το 3 %, ενώ οι Πράσινοι  το 3 % των συνολικών ψήφων.
Την ίδια στιγμή, στην Ιταλία, ο ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ως ο ηγέτης της Εθνικής Δεξιάς της χώρας αυτής.
Έτσι, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 49% των Ιταλών τάσσεται υπέρ του Σαλβίνι και των πολιτικών που πρεσβεύει, ακολουθεί ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte με 46%, ύστερα  ο Luigi Di Maio με 43% και έπονται με 21% η Georgia Meloni του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με 16% και τελευταίος έρχεται ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με ποσοστό 15%.

Στην Ιταλία επίσης, ο ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, προσπαθεί επιτυχώς να δημιουργήσει νέες συμμαχίες με άλλα κόμματα της Ευρώπης για τις ευρωεκλογές του Μάιου του 2019.

Συγκεκριμένα, ο Σαλβίνι θέλει να δημιουργήσει κοινό μέτωπο των εθνικιστικών κομμάτων με το οποίο φιλοδοξεί να εξασφαλίσει γύρω στις 160 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με απώτερο στόχο να προωθήσει την διάλυση της ΕΕ (https://www.triklopodia.gr/t%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5-%CE%B5-%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CF%87%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA/).
Η συμμαχία αυτή θα βασίζεται στην ιταλική Λέγκα, στο Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν και στο πολωνικό κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη του Γιάροσλαβ Κατσίνσκι. Παράλληλα, όμως, φιλοδοξεί να στρατολογήσει και ακραίες δυνάμεις άλλων χωρών-μελών της Ένωσης ενάντια στον ραγδαίο εξισλαμισμό της, που προωθείται από τον ΟΗΕ και άλλους πολιτικούς κύκλους (http://antipliroforisi.blogspot.com/2019/01/blog-post_10.html#more).

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών λέει ανοιχτά, πλέον, ότι οι μεγάλοι του εχθροί στην Ευρώπη είναι οι σοσιαλιστές και οι κομμουνιστές, οι οποίοι «έκαναν ήδη αρκετές ζημιές και δεν πρέπει να βλάψουν κι άλλους στο μέλλον».
Αντιθέτως, ο Ματέο Σαλβίνι προσβλέπει σε μια συμμαχία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για μελλοντική «συγκυβέρνηση» στις Βρυξέλλες. Και για τον λόγο αυτό σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως μεσολαβητή (αλλά και να συμμαχήσει πολιτικά για τις ευρωεκλογές με τον) τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν (http://www.efsyn.gr/arthro/ormpan-exelixi-tis-hronias-o-antimetanasteytikos-axonas), ο οποίος -παρά τις τόσες ρατσιστικές δράσεις και απόψεις του- παραμένει εντός του ΕΛΚ με αυτόν τον στόχο (http://www.efsyn.gr/arthro/orama-toy-salvini-gia-tis-eyroekloges).
Σύμφωνα δε με δημοσκοπήσεις, αυτή την στιγμή στην Ιταλία, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι κερδίζει το 32,6 % των ψήφων, το κίνημα των Πέντε Αστέρων το 24,9 % των ψήφων, οι Σοσιαλιστές το 17 %, το κόμμα του Μπερλουσκόνι το 8 %, το ακροδεξιό κόμμα της Μελόνι το 4,5 %, ενώ το αναμενόμενο κόμμα  του Ρέντσι αναμένεται να λάβει το 8 % των ψήφων.
(Στην περίπτωση αυτή, οι Σοσιαλιστές θα πέσουν στο 9 %, αφού το κόμμα του Ρέντσι θα «απορροφήσει» κυρίως ψηφοφόρους από το κόμμα αυτό).

Στην δε Γαλλία, εάν πέσει ο Μακρόν από την εξουσία λόγω της συνέχισης της εξέγερσης των «κίτρινων γιλέκων» (http://www.efsyn.gr/arthro/kitrino-potami-sti-gallia), θα μπορούσαν να διενεργηθούν νέες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην χώρα αυτή.
Τις οποίες θα μπορούσε να κερδίσει είτε η ακροδεξιά Λεπέν (το πιθανότερο) ή ο «σκληρός δεξιός» Βοκιέζ, οι οποίοι υποστηρίζουν μετρά μανίας την διενέργεια δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, και είναι υπέρ της συγκέντρωσης κάθε εξουσίας στα χέρια του προέδρου της Γαλλίας.
[Αν έτσι συμβούν τα πράγματα στην Γαλλία προσεχώς, τότε η κατάσταση στην χώρα αυτή θα θυμίζει έντονα την επανάσταση του 1848 στην Γαλλία (εκτός αυτής του 1789, του 1883, καθώς και του Μάη του 1968-http://alophx.blogspot.com/2017/09/1789-2016.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/1830-1848_26.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/1968-2018.htmlhttps://www.triklopodia.gr/%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%8C-%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1/#).

Η οποία ως γνωστόν έδιωξε τον αυταρχικό και αλαζόνα βασιλιά Λουδοβίκο-Φίλιππο και την θέση του πήρε ύστερα από νέες εκλογές που διενεργήθηκαν ο εθνικιστής ανιψιός του Ναπολέοντα του Α’ του Μέγα, ο Ναπολέων ο Γ’.
Αυτός, ήταν (όπως στις η ακροδεξιά Λεπέν ή ο «σκληρός δεξιός» Βοκιέζ), μέγας υποστηρικτής της διενέργειας δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας, καθώς και είναι υπέρ της συγκέντρωσης κάθε εξουσίας στα χέρια του προέδρου της Γαλλίας, κάτι που τον βοήθησε αργότερα να ανακηρυχθεί δικτάτορας και ύστερα Αυτοκράτορας των Γάλλων].
Και όλα αυτά συμβαίνουν στην Γαλλία, την στιγμή που οι αντιπρόεδροι της Ιταλικής κυβέρνησης Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι στηρίζουν τα Κίτρινα Γιλέκα στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στον Μακρόν (https://www.ethnos.gr/kosmos/14482_nti-maio-kai-salbini-stirizoyn-ta-kitrina-gileka).
Την ίδια στιγμή, στην Ισπανία, στην επαρχία της Ανδαλουσίας, μετά από 36 χρόνια στην εξουσία, οι Σοσιαλιστές αφήνουν την Προεδρία του Κοινοβουλίου της Ανδαλουσίας στον νεοσυσταθέντα δεξιό συνασπισμό, ο οποίος συγκροτήθηκε ύστερα από πολιτική συμφωνία ανάμεσα στο κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα, τους Φιλελεύθερους Ciudadanos και του ακροδεξιού Vox (https://gr.euronews.com/2018/12/27/andalucia-spain-new-parliament-president-government).

Έτσι, η νέα πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Ανδαλουσίας είναι η Μάρτα Μποσκέτ από τους Ciudadanos, ενώ τον Ιανουάριο, ο Χουάνμα Μορένο, Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος στην Ανδαλουσία, εκλέχτηκε ο επόμενος Πρόεδρος της Περιφερειακής Κυβέρνησης.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του VOX, Santiago Abascal ο οποίος είναι ένας πολιτικός και βασκικής καταγωγής (ή για τους οπαδούς του ένας νέος τον Καουδίλιο-ηγέτης σαν τον Φράνκο), φιλοδοξεί να αναβιώσει την «Ανακατάληψη» της ισπανικής εθνικής ταυτότητας (https://www.tanea.gr/2018/12/04/world/i-anodos-tou-akrodeksiou-vox-stin-politiki-zoi-tis-ispanias/).
Συγκεκριμένα, μέσω μιας πολιτικής που ο ίδιος ονομάζει Reconquista (που σημαίνει Ανακατάληψη, ένα όνομα που δόθηκε από τους Ισπανούς στην προσπάθεια απελευθέρωσης της Ισπανίας από την βάρβαρη σκλαβιά των Μαυριτανών, καθώς και εκδίωξης αυτών από την Ιβηρική Χερσόνησο), φιλοδοξεί να επεκτείνει την ιδεολογία και την επιρροή του κόμματος του και πέρα από την κοιτίδα του την Ανδαλουσία, σε όλη την Ισπανία.

Και αυτό προσπαθεί να το επιτύχει μέσω της δημιουργίας ενός πανεθνικού προγράμματος 100 σημείων «για να ξαναζήσει η Ισπανία», όπως ο ίδιος υποστηρίζει (http://www.efsyn.gr/arthro/ispania-laiko-komma-anoigei-dromo-stin-andaloysia, http://www.efsyn.gr/arthro/apelaseis-kai-katargisi-isotitas-zitoyn-oi-akrodexioi-stin-ispania, https://www.defence-point.gr/news/ispania-synergasia-dexias-me-vox-stin-andaloysia-kata-ton-sosialiston).
Μέσω αυτού, ο Abascal ζητά την κατάργηση της αυτονομίας των περιφερειών της Ισπανίας και κυρίως της Καταλονίας και παράλληλη επιβολή ενιαίου κράτους δικαίου σε όλη την επικράτεια.
Επίσης ζητά την επιστροφή στην κεντρική διακυβέρνηση του δικαιώματος κάθε αυτόνομης Περιφέρειας να χαράσσει δική της πολιτική στην Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια και Δικαιοσύνη, με παράλληλο περιορισμό των νομοθετικών δυνατοτήτων κάθε Περιφέρειας.
Επιπλέον, πρέπει να γίνει κατάργηση των περιφερειακών δικτύων ραδιοτηλεόρασης, μείωση του αριθμού των δημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, αυστηρός έλεγχό της και απέλαση στις χώρες καταγωγής τους όλων των «παράνομων» μεταναστών, καθώς και την εκδίωξη όλων των ΜΚΟ που τους βοηθούν στον στόχο τους αυτό.


Άλλοι στόχοι του προγράμματος αυτού είναι οι εξής:
Η θέσπιση ποσοστώσεων ανά εθνικότητα για την αποδοχή των μεταναστών, με προτιμότερους όσων η γλώσσα και οι παραδοσιακές σχέσεις ταιριάζουν στην ισπανική κουλτούρα,  κατασκευή τείχους στους δύο προχωρημένους θυλάκους της Ισπανίας στην Θέουτα και την Μελίλια, κλείσιμο ριζοσπαστικών τεμενών, και παράλληλη απέλαση ιμάμηδων που κηρύσσουν τον ισλαμισμό, την υποτίμηση των γυναικών και την τζιχάντ.
Η κατάργηση του Νόμου για την Ιστορική Μνήμη, που αφορά την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο και των εγκλημάτων του και αντικατάστασή του με τον νόμο για τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας.


Η νομική προστασία των συμβόλων του Έθνους, όπως π.χ. της σημαίας, του ύμνου και το στέμματος, με αυστηροποίηση των αντίστοιχων ποινών για την προσβολή τους, όπως και προστασία των ταυρομαχιών και του κυνηγιού, ως έμπεδα συστατικά της ισπανικής ταυτότητας.
Η παράλληλη μείωση των πολιτικών δαπανών, των αναθέσεων χωρίς διαγωνισμό, κατάργηση των συμβούλων, των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, των επιδοτήσεων στα κόμματα, αλλά και στα συνδικάτα.
Κατάργηση του Σώματος της Γερουσίας, με ανάλογη αλλαγή του εκλογικού νόμου, που θα περιλαμβάνει και ψηφοδέλτιο επικρατείας, με κατάργηση των ποσοστώσεων για την κατανομή των εδρών. Επίσης προτείνει να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί οι διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν την διαφθορά.
Μειώσεις στους φόρους και φοροαπαλλαγές για τα μικρομεσαία στρώματα και τις επιχειρήσεις της κοινωνίας, κατάργηση του φόρου μεταβίβασης περιουσίας και κληρονομιάς.
Η ενθάρρυνση για σύναψη διμερών επαφών στις εξωτερικές υποθέσεις από τους Ισπανούς, εγκαταλείποντας υπερεθνικούς οργανισμούς εάν και όποτε αυτοί είναι αντίθετοι στα συμφέροντα της Ισπανίας.

Επιπλέον ο Αμπασκάλ ζητά την δημιουργία μίας νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία, θέσπιση νόμου για την από κοινού επιμέλεια των παιδιών σε διαζευγμένα ζευγάρια, ίδρυση ενός Υπουργείου Οικογένειας,  ποινικοποίηση των ψευδών καταγγελιών για κακοποίηση.
[Ουσιαστικά, ο Αμπασκάλ έκανε ότι και ο Σαλβίνι στην Ιταλία με την Λίγκα. Έτσι, ο Σαλβίνι εγκατέλειψε κάθε αξίωση για ανεξαρτησία της Βόρειας Ιταλίας και μεταμόρφωσε το κόμμα αυτό σε ένα πανιταλική εθνικιστικό και ευρωσκεπτικιστικό και ιδιαίτερα λαοφιλές κίνημα.
(Μάλιστα προώθησε ο Σαλβίνι την λατρεία προς τον Ιταλό εθνικιστή φασίστα δικτάτορα Μουσολίνι τόσο πολύ, ώστε τα ημερολόγια του να γίνουν ανάρπαστα στην Ιταλία-https://www.protagon.gr/epikairotita/ksepoulane-ta-imerologia-mousolini-sti-rwmi-44341751941).

Την ίδια πολιτική συνταγή προσπαθεί να ακολουθήσει και ο Αμπασκάλ στην Ισπανία, ενώ το παράδειγμα του Σαλβίνι θέλει να ακολουθήσει και ο Μπγιορν Χόκε της ακροδεξιάς AfD στην Γερμανία (http://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html).
Επίσης, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος VOX Σαντιάγκο Αμπασκάλ, είναι Βασκικής καταγωγής, ανήκοντας σε μία μειονότητα της Ισπανίας που ζητά ανεξαρτησία από το Ισπανικό κράτος, όπως και ο ηγέτης των δεξιών φιλελευθέρων CIUDADANOS Άλμπερτ Ριβέρα, ο οποίος  είναι Καταλανικής καταγωγής.
Παρόλα αυτά, και οι δυο αυτοί πολιτικοί υποστηρίζουν την ενότητα της Ισπανίας και τον Ισπανικό εθνικισμό, αντι για την ανεξαρτησία των περιοχών που οι ίδιοι προέρχονται, εγκαταλείποντας την ιδέα της ανεξαρτησίας.
Και όλα αυτά, προς όφελος της μεγαλύτερης απήχησης των κομμάτων τους πανεθνικά (με την παράλληλη υιοθέτηση των ιδεολογιών του εθνικισμού και του ευρωσκεπτικισμού από μέρους τους), όπως ακριβώς έπραξε επιτυχημένα ο Ματέο Σαλβίνι στην Ιταλία με την Λέγκα του Βορρά].
Την ίδια στιγμή, τόσο το VOX, όσο και όλα τα υπόλοιπα ακροδεξιά κόμματα στις άλλες χώρες της ΕΕ, αναμένεται να σαρώσουν στις ευρωεκλογές (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B9/#, https://www.defence-point.gr/news/eurasia-group-ekthesi-idiaitera-epikindyno-pleon-to-geopolitiko-perivallon).

[Και έπεται επιπλέον μέσα στο 2019 ένα εκλογικό ντόμινο σε πολλές και σημαντικές χώρες της ΕΕ, που είτε έχουν ήδη κανονίσει να διεξάγουν βουλευτικές (Εσθονία, Φινλανδία, Βέλγιο, Δανία, Πορτογαλία, Πολωνία και Ελλάδα) ή προεδρικές εκλογές (Σλοβακία, Λιθουανία, Κροατία και Ρουμανία) την χρονιά αυτή, είτε βρίσκονται πιθανότατα εν αναμονή προκήρυξης προώρων βουλευτικών εκλογών (Σουηδία, Ισπανία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο-https://www.liberal.gr/arthro/235581/diethni-themata/2019/eklogiko-ntomino-stin-europi-tis-krisis.html)].
Επίσης, στην Ισπανία, με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις, εάν τα τρία δεξιά κόμματα της Ισπανίας το PP (το δεξιό λαϊκό κόμμα), οι Ciudadanos και το ακροδεξιό Vox ένωναν τις δυνάμεις τους, θα συγκέντρωναν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κογκρέσο με 189 έδρες (http://www.efsyn.gr/arthro/eisodo-tis-akrodexias-stin-ispaniki-voyli-deihnei-dimoskopisi).

Σύμφωνα δε με δημοσκοπήσεις, αυτή την στιγμή στην Ισπανία, το κόμμα των CIUDADANOS κερδίζει το 20 % των ψήφων, το δεξιό Λαϊκό κόμμα το 21,5  % των ψήφων, οι Σοσιαλιστές το 22 %, ενώ το ακροδεξιό VOX το 10, 3 % των συνολικών ψήφων.
Στις Φιλιππίνες, τον Ιανουάριο του 2019, η μουσουλμανική μειονότητα της χώρας αυτής που βρίσκεται στις νότιες Φιλιππίνες ψήφισε σε δημοψήφισμα, αν θα δημιουργηθεί σε αυτές αυτόνομη περιοχή ή όχι (https://www.zougla.gr/kosmos/article/dimopsifisma-gia-aftonomia-ton-mousoulmanon-stis-filipines).
Τα αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αναμένονται σύντομα.

Στις ΗΠΑ του προέδρου Ντόναλτ Τραμπ, ύστερα από πολύ πρόσφατη απόφαση του ιδίου, αποφασίστηκε η οριστική απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Συρία και το Αφγανιστάν (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/blog-post_986.html).
Πολλοί δε πιστεύουν, ότι μέσω της απόφασης αυτής του Αμερικανού προέδρου, οι ΗΠΑ θα αφήσουν την περιοχή της Συρίας, του Ιράκ, του Λιβάνου, της Συρίας, της Παλαιστίνης, καθώς και της Υεμένης έρμαιο στην αποστολή ιρανικών στρατευμάτων στην περιοχή (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/738166_oi-synepeies-tis-apohorisis-ton-ipa-apo-tin-syria-ehei-seira), κάτι το οποίο θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την πλήρη στρατηγική περικύκλωση των Ισραηλινών (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/blog-post_588.html).
Παράλληλα, η απόφαση αυτή, θα επιτρέψει να σαρωθούν όλες οι ισλαμικές ή αντιπολιτευόμενες στο καθεστώς Άσαντ στρατιωτικές δυνάμεις που υποστήριζαν οι ΗΠΑ από τους στρατιώτες του Άσαντ, του Ιράν και της Συρίας, ενώ οι ΗΠΑ θα αποχωρούν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, στην οποία θα εισέλθουν πια και θα κυριαρχούν πλήρως οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ιρανοί στην θέση τους.

[Και όπως είναι γνωστό, οι Πέρσες ηγέτες ήταν από παλιά απολυτά θρησκευτικά φανατικοί. Έτσι, τόσο τον καιρό της Αρχαιότητας, όσο του Μεσαίωνα, οι διαβόητοι Πέρσες βασιλείς Ξέρξης ο Α’ και Χοσρόης ο Β’, οι οποίοι επιτέθηκαν τόσο στην Αρχαία Ελλάδα, όσο και στην Ελληνική Βυζαντινή Αυτοκρατορία, προσπάθησαν να επιβάλουν με την βία, το ξίφος και τον τεράστιο στρατό τους την λατρεία του Ζωροαστρισμού και του Αχούρα Μάντζα επί γης.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το σημερινό ισλαμικό θεοκρατικό Ιράν, επιθυμεί (όπως ακριβώς και το ISIS, το οποίο δημιούργησαν, χρηματοδοτήσαν και στήριξαν στους στόχους του, τόσο το Κατάρ, όσο και η Σαουδική Αραβία, όπως και η Τουρκία του πρώην κουλουρτζή και ποδοσφαιριστή Ταγίπ Ερντογάν, νυν μέγα χορηγού της ισλαμικής τρομοκρατίας), επιθυμεί να επιβάλει με την βία, το ξίφος και τον στρατό του την λατρεία του ισλάμ και του Αλλάχ επί γης.
Επίσης, όπως είναι γνωστό, το 1274 π.Χ., έλαβε χώρα στην Συρία η γνωστή μάχη του Καντές μεταξύ των Αιγυπτίων του γνωστού Φαραώ Ραμσή του Β’, και του Χετταίου βασιλιά Μουταβάλις για τον έλεγχο της Συρίας.

Συνέπεια της μάχης αυτής, η οποία ήταν ουσιαστικά μια αιματηρή ισοπαλία μεταξύ των δυο αυτών αντιπάλων, ήταν να αρχίσει η σταδιακή παρακμή, πτώση, και διάλυση των Χετταίων, στο πολυεθνικό κράτος των οποίων άρχισαν από τις καταπιεσμένες εθνικές μειονότητες επαναστάσεις, οι οποίες το διέλυσαν.
Τελικό αποτέλεσμα αυτών, ήταν η Αυτοκρατορία των Χετταίων (η οποία είχε το μέγεθος περίπου της σημερινής Τουρκίας), να σπάσει σε τρία κράτη, αυτό της Ασσούβα (στην Βόρεια Μικρά Ασία), του οποίου πρωτεύουσα ήταν η γνωστή σε όλους μας Τροία), της  Αρζάβα (στην Νότια Μικρά Ασία), καθώς και το Χετιτικό (στην Κεντρική και Ανατολική Μικρά Ασία).
Έτσι και στις μέρες μας, είναι πολύ πιθανό, εάν το τελικό αποτέλεσμα του πολέμου της Τουρκίας του Ερντογάν για τον έλεγχο της Συρίας είναι μια στρατηγική ήττα των Τούρκων, να είναι  η σταδιακή παρακμή, πτώση, και διάλυση αυτών.
Και στο πολυεθνικό κράτος τους, μπορεί να αρχίσουν από τις καταπιεσμένες εθνικές μειονότητες επαναστάσεις, οι οποίες να το διαλύσουν και τελικό αποτέλεσμα αυτών, να είναι η Τουρκία, να σπάσει σε τρία ή περισσότερα κράτη, π.χ. αυτό των Κούρδων στην Ανατολική Μικρά Ασία, αυτό των Αλεβιτών (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF-%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/) στην Δυτική Μικρά Ασία), καθώς και το ισλαμοτουρκικό, κυρίως στην Κεντρική, αλλά και σε μέρος της Ανατολικής Μικράς Ασίας)].

Ουσιαστικά για πολλούς, η απόφαση αυτή της αποχώρησης των ΗΠΑ από τις χώρες αυτές, θυμίζει σε πολλούς την απόφαση του Νίξον για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από τον πόλεμο του Βιετνάμ (https://www.ethnos.gr/apopseis/18530_kampoyl-opos-saigkon), ή την απόφαση του Γκορμπατσώφ για την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΣΣΔ από το Αφγανιστάν.
Μια αποχώρηση που είχε ως τελικό αποτέλεσμα και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις την κατάρρευση των φιλικών με τις δυο παραπάνω υπερδυνάμεις συμμαχικών καθεστώτων και πλήρη επιβολή των εχθρών τους σε αυτές

 [Συγκεκριμένα, στο Νότιο Βιετνάμ, η χώρα αυτή, όταν εγκαταλείφθηκε από τους Αμερικανούς και οι στρατιώτες των ΗΠΑ αποχώρησαν, στην συνέχεια αυτή καταλήφθηκε με την βία από το Βόρειο Βιετνάμ, με τελικό αποτέλεσμα τα δυο αυτά κράτη να ενωθούν σε ένα ενιαίο κομμουνιστικό Βιετνάμ.
Στην συνέχεια, το Βιετνάμ κατάφερε να επικρατήσει και στα άλλα παράλληλα περιφερειακά μέτωπα του πολέμου μετά την αποχώρηση Αμερικανών στρατιωτών και από αυτά (Λάος, Καμπότζη) και στα κράτη αυτά επιβλήθηκαν κομμουνιστικά καθεστώτα (σαν ένα «ντόμινο»).

Όταν δε αυτές οι χώρες (Λάος, Καμπότζη) δεν ασκούσαν φιλοβιετναμέζικη πολιτική, τότε το Βιετνάμ εισέβαλε με την βία σε αυτές και εγκαθίδρυε με την δύναμη του στρατού του σε αυτές φιλοβιετναμέζικα καθεστώτα.
Κατά παρεμφερή τρόπο και στις μέρες μας, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία και το Αφγανιστάν, το πιθανότερο είναι να εγκαθιδρυθούν και στις χώρες αυτές εχθρικά προς τις ΗΠΑ καθεστώτα (όπως συνέβη με το Βιετνάμ και τους γείτονες του παλαιοτέρα), τα οποία θα είναι συμμαχικά με το εχθρικό για τις ΗΠΑ Ιράν.
Και παράλληλα, πιθανότατα το Ιράν θα καταφέρει να κερδίσει και στα άλλα περιφερειακά μέτωπα του πολέμου στην Συρία (Ιράκ, Λίβανος, Υεμένη, Παλαιστίνη), εγκαθιδρύοντας και στα κράτη αυτά φιλοιρανικά πολιτικά καθεστώτα, εχθρικά προς τις ΗΠΑ (σαν ένα «ντόμινο»)].

Στην Βραζιλία την ίδια στιγμή, ο νεοορκισθείς σε αυτή ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εγκατάστασης αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα στο μέλλον, δηλώνοντας ότι τον θορυβούν οι στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ Βενεζουέλας και Ρωσίας σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα, εντάσσοντας με τον τρόπο αυτό και επίσημα την Βραζιλία στο «Αμερικανικό άρμα» (https://www.triklopodia.gr/%CE%B6-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%83%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF/, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_474.ht, mlhttp://www.efsyn.gr/arthro/vrazilia-o-neos-topotiritis-ton-ipa).
Στην Βραζιλία επίσης, η νέα κυβέρνηση της χώρας αυτής, αποφάσισε να αποστέλλει στρατό στις πόλεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα και τις συμμορίες που έχουν δημιουργηθεί αυτές (https://www.zougla.gr/kosmos/article/vrazilia-i-kivernisi-stelni-strato-gia-na-antimetopisi-tis-simories).

Την ίδια περίοδο, η γειτονική με την Βραζιλία και συμμαχική με την Ρωσία (https://www.zougla.gr/kosmos/article/ti-diakivevete-gia-ti-rosia-sti-venezouela) Βενεζουέλα με τα πετρέλαια (https://www.zougla.gr/kosmos/article/venezouela-i-ipa-efarmozoun-tin-palia-gnosti-sintagi---ki-opos-panta--apo-piso-iparxi-poli-petreleo), βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου, ενώ στην χώρα αυτή επικρατεί χάος και συγκρούσεις, με δεκάδες νεκρούς, ύστερα από την ανακήρυξη του αρχηγού της αντιπολίτευσης και ταυτόχρονα πρόεδρου της Βουλής της Βενεζουέλας, του 35χρονου Χουάν Γκουαϊδό, σε πρόεδρο του κράτους αυτού (http://www.efsyn.gr/arthro/poios-einai-o-35hronos-poy-aytoanakiryhthike-proedros-tis-venezoyelas).
Συγκεκριμένα, ο ίδιος Χουάν Γκουαϊδό, στάθηκε μπροστά στο πλήθος με το Σύνταγμα της χώρας στα χέρια του και ανακήρυξε τον εαυτό του πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Ο ίδιος προχώρησε στην πράξη αυτή, λίγες μέρες αφού ο Νικολάς Μαδούρο, ο νικητής των τελευταίων εκλογών, ορκίστηκε για την δεύτερη θητεία του στην προεδρία της χώρας, μην αναγνωρίζοντας νόμιμη την εκλογή του και καταγγέλλοντας νοθεία στις εκλογές (http://www.efsyn.gr/arthro/hroniko-enos-proanaggelthentos-praxikopimatos).
Τον Χουάν Γκουαϊδό έσπευσε να αναγνωρίσει άμεσα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενώ ο νυν πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο μίλησε για πραξικόπημα και ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με τις ΗΠΑ (https://www.newsit.gr/kosmos/sta-prothyra-tou-emfyliou-i-venezouela-xaos-kai-sygkrouseis-stirizei-madouro-o-stratos/2703356/).

Την κίνηση αυτή του Χουάν Γουαϊδό αναγνώρισαν σχεδόν ταυτόχρονα οι ΗΠΑ και αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής (Αγία Λουκία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Καναδάς, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Μεξικό, Ονδούρα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Χιλή), ενώ στο πλευρό του Μαδούρο στάθηκαν το Μεξικό, και οι συμμαχικές στον ίδιο Ρωσία, Τουρκία, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, η Βολιβία, η Νικαράγουα και η Κουβά.
Στο Ισραήλ την ίδια περίοδο, αποφασίστηκε τελικά ύστερα από πολιτικές διαφωνίες (http://www.efsyn.gr/arthro/proores-ekloges-ton-aprilio-sto-israil, https://www.defence-point.gr/news/israil-proores-ekloges-erchontai-ton-aprilio-tha-antexei-o-mpimpi) η διενέργεια προώρων βουλευτικών εκλογών τον Απρίλιο του 2019, στις οποίες με βάση τις δημοσκοπήσεις (https://www.kanali6.com.cy/news/kosmos/79419-epikratisi-netaniahoy-deihnei-i-proti-dimoskopisi-gia-tis-proores-ekloges-toy), πρώτο κόμμα αναμένεται να βγει ξανά αυτό του νυν εθνικιστή Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Επίσης, ο Νετανιάχου προέβη στην προκήρυξη προώρων εκλογών στο Ισραήλ, όχι μόνο γιατί δεν κατάφερε να περάσει με νομό την υποχρεωτική στράτευση των υπερορθόδοξων Εβραίων, αλλά παράλληλα και γιατί η εισαγγελία του Ισραήλ είναι έτοιμη να του απαγγείλει κατηγορίες για διαφθορά.
[Αν δε κερδίσει τις εκλογές αυτές ο Νετανιάχου, κάποιοι υποστηρίζουν πως θα ξεπεράσει ακόμα και τον μακροβιότερο πρωθυπουργό (και ιδρυτή του Ισραήλ), Νταβίντ Μπεν Γκούριον στο διάστημα που κυβερνάει πρωθυπουργός, δηλαδή 13 τα χρόνια συνολικά].

Ο ίδιος πιστεύει ότι αν νικήσει τις εκλογές αυτές ξανά, θα αποκτήσει επιπλέον ηθικό κυρός έναντι των δικαστικών λειτουργών για το θέμα αυτό, αφού αν βγει πρώτος, θα φανεί ότι ο λαός τον στηρίζει ανεξάρτητα των οποίων κατηγοριών εναντίον του, κάτι που ίσως να κάνει τον ίδιο να πιστεύει ότι οι κατηγορίες εναντίον  του θα καταρρεύσουν.
Αν όμως δεν πιάσει η τακτική του αυτή, και αρχίσουν εναντίον τους ερευνάς για διαφθορά ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος (θετικού ή μη για τον Νετανιάχου), τότε ο Νετανιάχου μπορεί να καταφύγει σε μια ακόμα πιο ακραία τακτική, την οποία χρησιμοποίησαν πολλοί πολιτικοί ηγέτες, οι οποίοι κατηγορούταν για διαφθορά ή με καθαίρεση λόγω πολιτικών σκανδάλων.

Δηλαδή στην κήρυξη πολέμου σε άλλη χώρα (π.χ. στην Συρία-http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/blog-post_279.html-ή ακόμα και στο Ιράν), προκειμένου να συσπειρώσει τον λαό με το μέρος του, και να παύσει ή να ακυρωθεί η οποία δικαστική δίωξη εναντίον του, ενώ όλο το πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και δικαστικό προσωπικό του Ισραήλ να έχει το νου προσηλωμένο μόνο στον πόλεμο και με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσει την προσοχή του λαού και των δικαστών και να την εκτρέψει αλλού.

Άλλωστε, αυτή την πολιτική τακτική για να γλιτώσουν το τομάρι τους, ακολούθησαν ευλαβικά πολλοί γνωστοί πολιτικοί ηγέτες, όπως ο Περικλής στην Αρχαία Αθηνά, ο οποίος ξεκίνησε τον Πελοποννησιακό Πόλεμο για να αποφύγει δίκη και καθαίρεση για κατάχρηση και κλοπή δημοσίου χρήματος (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_98.html, http://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_37.html) ή ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπιλ Κλίντον στις μέρες μας για το σκάνδαλο Λεβίνσκι.
Την ίδια περίοδο, οι Ρώσοι είναι αποφασισμένοι να αναπτύξουν πολύ ισχυρά οπλικά συστήματα αυτών στην Καραϊβική (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/blog-post_860.html), πλησίον των ΗΠΑ, προετοιμάζοντας για κάποιους μια παγκόσμια κρίση με τις ΗΠΑ, παρόμοια με την κρίση των πυραύλων της Κουβάς το 1962 μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.
Ταυτόχρονα, πάρα τις φανφάρες και τα ψέματα του Τσίπρα και του Κοτζιά ότι δήθεν η «συμφωνία των Πρεσπών» θα αποτρέψει την συμμαχία και υποταγή των Σκοπίων με την Τουρκιά, ήδη συγκρατιέται και επίσημα ο άξονας Άγκυρας-Σκοπίων κατά της Ελλάδας, μετρά τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ των Σκοπίων Ντιμιτρόφ, ο οποίος είπε: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BA.html)»!

Με την ανακοίνωση αυτή, ουσιαστικά άρχισε να μορφοποιείται ο άξονας Τουρκίας-Βουλγαρίας-Σκοπίων-Αλβανίας (χώρας υποτελούς των Τούρκων, οι οποίοι έχουν παράλληλα σε αυτή στρατό και ναυτικές βάσεις), ο οποίος περικυκλώνει από όλες σχεδόν πλευρές την πατρίδα μας.
Όλοι αυτές οι χώρες, σχεδιάζουν σε πολεμική εμπλοκή Ελλάδας-Τουρκίας, να επιτεθούν κατά της Ελλάδας, είτε με στρατό, είτε με την υποκίνηση εξεγέρσεων εντός της Ελλάδας, είτε με δολιοφθορές και ανταρτικό με κομάντος τους εντός της πατρίδας μας.

Με τελικό στόχο, άλλοι από αυτούς να αρπάξουν την πάντα Ελληνική Ήπειρο (οι Αλβανοί), άλλοι την πάντα Ελληνική Μακεδονία (οι Σκοπιανοί), άλλοι την επίσης πάντα Ελληνική Θράκη (Βούλγαροι και Τούρκοι) και άλλοι την πάντα Ελληνική Κύπρο, καθώς και τα πάντα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου (οι Τούρκοι).
Και όλα αυτά, την στιγμή που μάλιστα στα Σκόπια ο ίδιος ο πρόεδρος του κράτους αυτού, αρνείται να επικυρώσει την συμφωνία αυτή (http://www.efsyn.gr/arthro/antartiko-toy-proedroy-tis-pgdm-gia-ti-symfonia-ton-prespon), την οποία στηρίζουν όλα σχεδόν τα γερμανικά κόμματα (https://www.zougla.gr/kosmos/article/dw-pliri-stiriksi-apo-ta-germanika-komata-sti-simfonia-ton-prespon-1665650), οι Βούλγαροι απειλούν να μπλοκάρουν την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C/#), ενώ οι Ρώσοι μιλάνε ακόμα και για πραξικόπημα στα Σκόπια (https://www.defence-point.gr/news/proetoimazetai-praxikopima-sta-skopia-nai-lene-rosikes-piges).

Και παράλληλα, οι Ρώσοι αποκαλύπτουν ότι ο Ζάεφ παίρνει διαταγές από την CIA και διορίστηκε από τον Σόρος (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-h-m%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B1.html), και παράλληλα η Μόσχα δίνει τελεσίγραφο σε Ουάσιγκτον και Αθήνα για την Συμφωνία Πρεσπών, δηλώνοντας ότι αυτή δεν ισχύει αν δεν λάβει έγκριση από το ΣΑ του ΟΗΕ και ότι η ίδια θα την μπλοκάρει εκεί (https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/742729_paremvasi-moshas-gia-symfonia-ton-prespon-prepei-na-exetastei-apo-sa-toy-oie).
Στην πατρίδα μας, στην οποία συνεχίζεται η μαζική «εισροή» λαθρομεταναστών (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_572.html), οι Έλληνες ζητούν σύμφωνα με δημοσκοπήσεις (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD.html), την άμεση αποχώρηση των δωσίλογων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την εξουσία (οι οποίοι δίνουν αδίστακτα ακόμα και μαθήματα ακραίου ισλαμισμού στους Έλληνες μαθητές-https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2019/01/blog-post_509.html) και την διενέργεια προώρων κοινοβουλευτικών εκλογών. 
[Με βάση τις εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών με βάση έξι κομβικές εξελίξεις για την οικονομία της Ελλάδας, αλλά και τις προβλέψεις ξένων δικτύων, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν τον Μάιο του 2019 (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%AC%CE%B9%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B9.html)].
Την ίδια στιγμή, η δωσιλογική συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, συνεχίζει μανιωδώς την παντελώς προδοτική προσπάθεια της να περάσει την πανάθλια (δήθεν) «Συνθήκη (προσύμφωνο) των Πρεσπών», η οποία όμως έχει πια λήξει νομικά, αφού με βάση τις δεσμεύσεις της, θα έπρεπε να είχαν ήδη υλοποιηθεί όλες οι απαραίτητες διεργασίες της, τόσο από τα Σκοπιά, όσο και την Ελλάδα μέχρι τα τέλη του 2018 (http://oimos-athina.blogspot.com/2019/01/blog-post_57.html), και τώρα είμαστε στο 2019!!!

[Το 2019, συμπληρώνονται επίσης 100 χρόνια, από την εξευτελιστική για τους Γερμανούς συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία τους επιβλήθηκε από τους δυτικούς συμμάχους της Αντάντ μετά την ήττα αυτών στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο προκάλεσαν μαζί με τους Αυστριακούς συμμάχους τους.
Με βάση τους ορούς αυτής, οι Γερμανοί, όχι μόνο έχασαν πολλά εδάφη με γερμανικούς πληθυσμούς, και παράλληλα υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη για τον πόλεμο.

Παράλληλα όμως τους απαγορεύτηκε να έχουν ακόμα και στρατό, και οι ίδιοι κατάντησαν ένα προτεκτοράτο των συμμάχων, οι οποίοι κατέλαβαν παράλληλα και εδάφη αυτών, μέχρι οι Γερμανοί να πληρώσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που τους είχαν επιβληθεί.

Όλα αυτά τα γεγονότα, τα οποία ακολούθησε οικονομική κρίση τόσο αμέσως μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και αργότερα το παγκόσμιο οικοδομικό κραχ του 1929, οδήγησαν σε άνοδο στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, τόσο πατριωτικών, όσο και παράλληλα ακραίων κομμάτων, όπως των Ναζί και των κομμουνιστών, με τους πρώτους να καταλαμβάνουν τελικά το 1933 την ηγεσία της Γερμανίας.

Θα έχουμε άραγε παρεμφερείς εξελίξεις στην πατρίδα μας το 2019, ύστερα τόσο από την εθνική ήττα της πατρίδας μας, τόσο λόγω της πανάθλιας συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και της οικονομικής κρίσης που προήλθε λόγω των εξίσου προδοτικών μνημονίων (οι δήθεν «οφειλόμενες αποζημιώσεις» για τα δήθεν «δάνεια των Γερμανών» στην Ελλάδα), τα οποία όλα μαζί αποτελούν για την πατρίδα μας μια νέα και πανάθλια «συνθήκη των Βερσαλλιών»;

 Ενώ όπως είναι γνωστό, μέσω των μνημονίων, απαγορεύεται στην Ελλάδα να προγραμματίζει ως ένα ελεύθερο κράτος η ίδια για το μέγεθος και τα κονδύλια του στρατού της, ενώ κατάντησε στην ουσία ένα προτεκτοράτο των δυτικών.
Οι οποίοι μέσω των μνημονίων, κατέλαβαν τα εδάφη και τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας για 99 χρόνια, μέχρι οι Έλληνες να ξεπληρώσουν τα δάνεια που τους είχαν (στην ουσία) επιβληθεί.

Όλα αυτά τα γεγονότα, θα τα ακολουθήσει άραγε μια οικονομική κρίση, όπως αυτή που έγινε στην Γερμάνια αμέσως μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ή εάν παγκόσμιο κραχ σαν αυτό του 1929;
Το οποίο θα οδηγήσει όπως τότε στην άνοδο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας αυτή την φορά, τόσο πατριωτικών, όσο και παράλληλα ακραίων κομμάτων, όπως των εθνικιστών (ή ακόμα και του στρατού), τα οποία όπως τότε  θα καταλάβουν την ηγεσία της Ελλάδας;
Άγνωστο, αλλά όπως λένε και τα λαϊκά ρητά, «Οι σκληροί καιροί γεννούν σκληρούς ανθρώπους» και «Οπού δεν εστί λόγος πίπτει ράβδος».

(Πιο πριν, κατά τα τέλη του 1918, οι Γερμανοί είχαν ξεσηκωθεί κατά του τυραννικού Κάιζερ και τον έριξαν από την εξουσία, θεωρώντας τον υπεύθυνο τόσο για την ήττα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο παράλληλα και για την πεινά και την οικονομική κρίση που προήλθε από την ήττα και την εθνική ταπείνωση από τον πόλεμο αυτό.

Άραγε στην Ελλάδα θα έχουμε μια παρόμοια έξωση των νυν δωσίλογων του ΣΥΡΙΖΑ και του τυραννικού δικτάτορα Τσίπρα από την ηγεσία της πατρίδας μας κάτω από την πίεση του λαού όπως τότε ως συνέπεια τόσο της εθνικής προδοσίας και ταπείνωσης της πατρίδας μας λόγω της πανάθλιας συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και λόγω της παράλληλης οικονομικής κρίσης και των μνημονίων;).
Παράλληλα, λόγω των αποκρουστικών καμωμάτων των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, ο Ελληνικός λαός φωνάζει πια για αυτούς συνθήματα όπως: «Για να μπεις στην Βουλή κάνε ντου», «Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς», «Οργή λαού, φωνή Θεού», «Ποτέ ξανά αριστερά», «Πρώτη φορά αριστερά και τελευταία», «Η ελπίδα πέθανε», «Αριστεροί, οι αιώνιοι προδότες του Ελληνικού Έθνους».
Ο δε αριστερός ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρας, ολοκληρώνει την προδοσία που ξεκίνησε για την Μακεδονία το επίσης αριστερό ΚΚΕ του Νίκου Ζαχαριάδη, από το οποίο και προήλθε και η κόκκινη χολέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά, την στιγμή που το απόλυτο χάος κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή των Σκόπιων, ενώ το VMRO υποστηρίζει ότι θα ακυρώσει την λεγόμενη «συμφωνία των Πρεσπών» όταν γίνει κυβέρνηση, καταγελώντας ως πραξικοπηματικές τις κινήσεις Ζάεφ και δηλώνοντας παράλληλα ότι έχει στοιχεία για εκβιασμούς και δωροδοκίες από τον κόμμα του Ζάεφ προς βουλευτές του (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/vmro_24.html, https://www.pentapostagma.gr/2019/01/ektakto-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%AC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-vmro-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%8D%CF%81.html)].
Επίσης, στην πατρίδα μας επίσης, η ΕΛΑΣ προειδοποιεί για τον μεγάλο κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια της χωράς (η οποία είναι έτοιμη να «εκραγεί» η χώρα ανά πασά στιγμή) που αποτελούν πια οι (δήθεν) «αντιεξουσιαστές» αναρχικοί και οι εγκληματίες (https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.htmlhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html., https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html,http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/o_28.htmlhttps://www.triklopodia.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-525-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD,https://alophx.blogspot.com/2019/01/400-2019-update.html/#), οι οποίοι στρατολογούν μαζικά λαθρομετανάστες στις τάξεις τους (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_45.html).

[Ο δε πανάθλιος και δωσίλογος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί παράλληλα κατά κάποιον τρόπο, τόσο έναν «νέο Νενέκο» (https://www.history-point.gr/o-geros-toy-moria-me-fotia-amp-tsekoyri-polema-quot-arapades-quot-kai-quot-nenekoys-quot), όσο επίσης και ένα είδος «αντι-Μέγα Αλέξανδρου» της εποχής μας.

Και παράλληλα, ως γνήσιοι δωσίλογοι, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πιστεύουν ότι έχουν εκτός από έναν δήθεν «ιδεολογικό», τάχα και ένα επίσης «προσωπικό χρέος» προς τους Σκοπιανούς, οι οποίοι είχαν σώσει ιστορικά τους στελέχη τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου από τους διωγμούς ομοφρόνων τους κομμουνιστών, οι οποίοι πάντα αλληλοσφάζοταν μεταξύ τους- https://www.pentapostagma.gr/2018/02/%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82.html).
Αφού σε αντίθεση με τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος έκανε μέσω της Μακεδονίας την Ελλάδα της τότε εποχής μεγάλη και ισχυρή, ο Αλέξης Τσίπρας, θέλει να ξεπουλήσει προδοτικά την Ελλάδα για «τα 30 αργύρια του Ιούδα» των Γερμανών (https://www.liberal.gr/arthro/235623/amyna--diplomatia/2019/Handesblatt-i-merkel-einai-epieikis-me-ton-tsipra-logo-pgdm.html, https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/746914_politico-me-ti-symfonia-ton-prespon-o-tsipras-xeplironei-trito-mnimonio) και να την καταστήσει ανίσχυρη, διαμελισμένη και μικρή, όπως αυτοί σχεδίαζαν εδώ και πάνω από ογδόντα χρόνια (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%BF-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%B5.html).
Σε περίπτωση δε που και η Τουρκία εισβάλει στην Ελλάδα πάνω σε «πολιτική εμπλοκή» της πατρίδας μας, τότε είναι πάρα πολύ πιθανόν το παρόν δωσιλογικό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας να καταστραφεί, να λουφάξει, να εξαφανιστεί ή να το σκάσει στο εξωτερικό.
Όπως ακριβώς δηλαδή έπραξαν οι Χουντικοί του Ιωαννίδη (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_61.html, https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-1974-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF-1973-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC/) μετρά την προδοσία της Κύπρου (στις μέρες μας η νυν προδοτική κυβέρνηση προδίδει αντίστοιχα την πάντα Ελληνική Μακεδονία-https://www.triklopodia.gr/n-%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1/#)].

Επίσης, η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η Ελληνική κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2019, όπως και η προσπάθεια της να αρπάξει ψηφους βουλευτών με δωροδοκίες και εκβιασμούς, θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο πολιτικό σκηνικό βίας, εξαγοράς και νοθείας, το οποίο συνέβη στην αποστασία του 65 στην Ελληνική Βουλή (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1965.html).
[Με τις παντελώς αντιλαϊκές με δικτατορικές πια μεθόδους του ο Τσίπρας, ο ανιψιός του χουντικού δικτάτορα Παττακού (όπως και Μητσοτάκης είναι ανιψιός του χουντικού Σπαντιδάκη- https://neaselida.gr/parapolitika/mitsotakis-ti-xechase-na-pei-gia-ton-spantidaki-kai-ti-schesi-toy-me-ton-patera-toy/), μας δείχνει, φτάνοντας τις μεθόδους των χουντικών, σε ύψη που αυτοί ούτε καν θα ονειρευόταν ότι όντως: «Η Χούντα δεν τελείωσε το 73»].

Στο δε συλλαλητήριο για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας στις 20 Ιανουάριου του 2019, στο οποίο ο ηρωικός Ελληνικός λαός έδωσε βροντερό παρόν (2 εκατομμύρια διαδηλωτές συνολικά αντι των 60.000 το πολύ διαδηλωτές «είδε» η αστυνομία-http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_224.html), όπως και το αντίστοιχο του Φεβρουάριου του 2018, η κόκκινη χούντα του Αλέξη Τσίπρα, έριξε μέσω των μόνιμων κοπρόσκυλων, εχθρών του λαού και πάντα πραιτωριανών του καθεστώτος, των ματατζήδων, επίτηδες χημικά και καπνογόνα στον ειρηνικά διαμαρτυρόμενο Ελληνικό λαό.

Αυτή η απαράδεκτη και φασιστική ενέργεια που έγινε προφανώς με την έγκριση του ίδιου του πρωθυπουργού (ο οποίος χαρακτήρισε θρασύτατα συλλήβδην ακροδεξιούς τους Έλληνες πατριώτες που διαδήλωναν), είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό και πολλών διαδηλωτών.

Δικαιολογήθηκε δε από μέρους της ΕΛΑΣ, του δωσίλογου αρχηγού της και του Τσίπρα, ως μια δήθεν κίνηση «αποκατάστασής της τάξης» από τους τάχα «αναρχικούς και αντιεξουσιαστές», οι οποίοι εισήλθαν στην διαδήλωση και επιτέθηκαν ενάντια στα ΜΑΤ της δήθεν «Ελληνικής» βουλής.

Όμως, αυτοί τους «μπαχαλάκηδες», τους οποίους φρόντισαν τα ίδια τα ΜΑΤ να αφήσουν να εισέλθουν στον χώρο της διαδήλωσης στο Σύνταγμα, ήταν προβοκάτορες (εκτός από αναρχικοί και μεταμφιεσμένοι ματατζήδες για να προκαλέσουν επεισόδιαhttps://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%B1.html, http://oimos-athina.blogspot.com/2019/01/blog-post_851.html), τους οποίους φυσικά τα ΜΑΤ ποτέ δεν συνέλαβαν, με στόχο αυτοί να προκαλέσουν εξεπίτηδες επεισόδια, με στόχο αυτά να διαλύσουν τον κόσμο με την βία και χημικά (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_977.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_110.html).
Όπως ακριβώς δηλαδή έπραξαν τα ΜΑΤ και με το λεγόμενο «κίνημα των Αγανακτισμένων» το 2011, προκειμένου να φοβίσουν και να εκδιώξουν τον κόσμο (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/744732_syllalitirio-kai-makedonia-telos-mono-ena-thayma-tha-sosei-tin, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/744731_epiheirisi-skoypa-apo-tis-dynameis-katastolis-sto-syntagma), έτσι ώστε οι δωσίλογοι πολιτικοί μας να περάσουν ανενόχλητοι από την βουλή την λεγομένη «συμφωνία των Πρεσπών», την οποία τους υπαγορεύσαν τα δυτικά αφεντικά τους (Γερμανία, ΗΠΑ).
[Ειδικά τώρα που οι νοσταλγοί του εμφυλίου ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, οι οποίοι τον θεωρούν ως την «καλύτερη επανάσταση» των Ελλήνων («Η καλύτερη επανάσταση των Ελλήνων ήταν ο Εμφύλιος» λένε-https://www.youtube.com/watch?v=hvrx91sqGdk), ενώ ετοιμάζουν και παράλληλα σχέδια για την εκ νέου υλοποίηση του σε «νέα έκδοση» (https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html, http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html., https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/o_28.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-525-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD/#).

 Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Φιλολογίας Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Μαρία Μαντουβάλου αποκαλύπτει ότι στο Μέγαρο Μουσικής, πρόσφατα, ήταν οι εθνοκτόνοι (και ψυχοπαθείς οπωσδήποτε) σύμβουλοι του πρωθυπουργού που διακηρύσσουν ότι η μεγαλύτερη και καλύτερη επανάσταση των Ελλήνων ήταν ο Εμφύλιος]!
Τελικά, την αποφράδα ημέρα της 25ης Ιανουαρίου του 2019, κατά την οποία συμπληρώθηκαν μάλιστα τέσσερα χρόνια από την μαύρη μέρα που ο εθνοπροδοτικός ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα, 153 Εφιάλτες ξεπούλησαν το όνομα και την ιστορία της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, επικυρώνοντας την πανάθλια δήθεν «συμφωνία των Πρεσπών».

Αναμένεται τώρα να ακολουθήσει η υπογραφή του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ μέσα στον Φεβρουάριο (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%BF-%CE%BA%CF%8D%CE%B2%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%81%CF%81%CE%AF%CF%86%CE%B8%CE%B7-t%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD.html) από πλευράς του δωσίλογου πολιτικού σαλτιμπάγκου και δήθεν «Έλληνα πρωθυπουργού», Αλέξη Τσίπρα, κάτι στο οποίο διαφωνούν οι Βούλγαροι για την ώρα για δικούς τους λόγους (https://www.defence-point.gr/news/giati-i-voylgaria-antidra-sti-symfonia-ton-prespon).
[Το μόνο βέβαιο είναι, ότι αν αντί τους 300 του Λεωνίδα, οι 300 που φύλαγαν τα Στενά των Θερμοπύλων ήταν οι 300 της σημερινής Βουλής, δεν θα χρειαζόταν καν ο Εφιάλτης, αφού θα του άνοιγαν οι ίδιοι στην στιγμή υποτασσόμενοι σε αυτόν.
ΜΕΤΚΑ δε και από αυτή την πανάθλια προδοσία οι Έλληνες πολιτικοί αποδεικνύονται χειρότεροι και από τα ζώα. Αλλά τι λέω; Κανένα άμοιρο ζώο δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο, Οπότε δεν είναι σωστό να προσβάλλουμε τα καημένα τα ζωντανά εξομοιώνοντας τα με τους Έλληνες πολιτικούς (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-time-a%CE%BD%CE%B7%CF%83.html, https://www.pentapostagma.gr/2019/01/wsj-%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80.html).

[Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Prorata  στους αναγνώστες της Newsbomb.gr, το 59% των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ (όσοι δηλώνουν ακροαριστεροί), τάσσεται αναφανδόν υπέρ της αστυνομικής βίας κατά του Ελληνικού λαού, την στιγμή που το 79% των συνολικών ερωτηθέντων εξ αυτών (2.260 άτομα) απάντησαν ότι δεν ήταν δικαιολογημένη].

Και όπως ήταν φυσικό, οι πρώτοι «Έλληνες» που αποκάλεσαν τα Σκόπια ως τάχα «Βόρεια Μακεδονία», ήταν τα κοπρόσκυλα της ΕΡΤ (https://odysseiatv.blogspot.com/2019/01/3_25.html), τα οποία θέλοντας να γλείψουν το αφεντικό τους τον Τσίπρα και να του προσφέρουν ταυτόχρονα και εκδούλευση, τα πρωτοαποκάλεσαν έτσι σε μια πρωινή εκπομπή του καναλιού αυτού.

 Την ίδια στιγμή, ο Τσίπρας, έχοντας τον νου στις επικείμενες εκλογές (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%BA%CE%BB.html), προσπαθεί μοιράζοντας ψίχουλα από τα δεκάδες δις που έκλεψε παρέα με τους Γερμανούς από την Ελλάδα (https://www.defence-point.gr/news/katotatos-e650-tinazei-ti-mpanka-ston-aera-gia-na-anastrepsei-to-klima), να πείσει τους Έλληνες να τον ξαναψηφίσουν, τάζοντας τους δουλείες και τον ουρανό με τα άστρα (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-650-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85.html, https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BA%CE%B4%CE%BF.htmlhttps://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD.html), προκειμένου να ξεχάσουν την πανάθλια προδοσία του, τόσο λόγω των μνημονίων, όσο και του ξεπουλήματος της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας.
Οι δε δήθεν Ισραηλίτες «σύμμαχοι μας» (των  οποίων η πρέσβης στην Ελλάδα ξερνά άφθονο δηλητήριο λάσπης κατά της Ορθόδοξης Πίστης μας-http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_654.html), ήταν το πρώτο κράτος που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως δήθεν «Βόρεια Μακεδονία», ακολουθώντας τα χνάρια του συμπατριώτη τους του Σόρος, όπως ακριβώς έκαναν φυσικά και οι δυτικοί δήθεν «σύμμαχοι μας» (ΗΠΑ και ΕΕ της Γερμανίας).
[Και όλα αυτά την στιγμή που ετοιμάζονται νέες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια (https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/746424_ektakto-dierreyse-i-eisigisi-ston-vpoytin-gia-tis-allages-synoron-sta), ενώ παράλληλα οι κατά τα άλλα «σύμμαχος προς εμάς» ΗΠΑ «ανακάλυψαν» και δήθεν «καταπιεσμένη Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_932.html)].

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα και οι Αλβανοί του ναρκέμπορου Ράμα ζητούν μια «Λύση τύπου «Πρεσπών» και στο Ιόνιο με την υποστήριξη της δήθεν «συμμάχου μας» Δύσης (https://odysseiatv.blogspot.com/2019/01/blog-post_724.html).
Την ίδια στιγμή, η δωσιλογική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παραπαίει στις δημοσκοπήσεις (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-15-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81.htm, lhttps://www.defence-point.gr/news/dimoskopisi-kolafos-gia-syriza-62-kata-prespon-provadisma-10-5-i-nd, https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%B6%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD.html, https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-15-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81.html), σχεδιάζει έναν νέο διωγμό ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία, προκειμένου να την εκδικηθεί για την πατριωτική στάση πολλών μητροπολιτών για την πάντα Ελληνική Μακεδονία (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%89%CE%B3%CE%BC%CF%8C%CF%82.html).
[Ο δε δωσίλογος Τσίπρας (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CE%AD%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%BB.html), με τα προδοτικά έργα και πράξεις του, αλλά και την δικτατορική πια στην ουσία διακυβέρνηση του, φαίνεται να έχει ζηλέψει τον βίο και πολιτεία των Μουσολίνι, Καντάφι και Τσαουτσέσκου (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1/, http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post.html), με τους οποίους φαίνεται ότι θα έχει το ίδιο πολιτικό τέλος, όταν τον εγκαταλείψουν οι δυτικοί προστάτες του (https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81/)].

Επίσης, όπως είναι γνωστό, μετά την υπογραφή της προδοτικής «συνθήκη του Μπρεστ Λιτόφσκ» από τους μπολσεβίκους του Λένιν στην Ρωσία και τον θάνατο αυτού, την ηγεσία της ΕΣΣΔ την ανέλαβε ο εθνικιστής για τα δεδομένα των μπολσεβίκων Στάλιν, ο οποίος εξόντωσε όλους τους πρώην συντρόφους του και ανακατάλαβε στην συνέχεια τα χαμένα για την Ρωσία εδάφη.
Θα έχουμε άραγε και στην πατρίδα μας άραγε μετά την προδοτική κυβέρνηση των νεοκομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ (https://www.pentapostagma.gr/2019/01/liberation-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8E%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%AF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1.html), οι οποίοι υπέγραψαν αντίστοιχα νέες και προδοτικές «προδοτικές «συνθήκες του Μπρεστ Λιτόφσκ» υπό τον Τσίπρα για την Ελλάδα (2 μνημόνια και την δωσιλογική «συνθήκη των Πρεσπών»-(https://www.defence-point.gr/news/prespes-to-mprest-litofsk-to-politiko-mas-tsirko-kai-to-quot-mp-lo-quot-i-voyli, https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html, http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html., https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html, http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/o_28.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-525-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD/#), την εμφάνιση σε αυτή ενός εθνικιστη-λαικιστή ηγέτη;

Ο οποίος θα εμφανιστεί αντίστοιχα και θα επιβληθεί στην ηγεσία της χωράς μετά την καταστολή της διαδήλωσης των Ελλήνων πατριωτών ενάντια στην προδοτική «συμφωνία των Πρεσπών» τον Ιανουάριο του 2019, όπως αντίστοιχα εμφανίστηκε και επιβλήθηκε στην ηγεσία της πατρίδας μας ρο δωσιλογικό κόμμα του ΣΥΡΖΑ μετρά την καταστολή του κινήματος των Αγανακτισμένων το 2011;
Άγνωστο, αλλά μόνο η συνεχής εγρήγορση και πατριωτική αφύπνιση των Ελλήνων, μπορεί να σώσει την πατρίδα μας και να την φέρει εκ νέου σε μια νέα περίοδο ακμής, ανάπτυξης και ευημερίας σε κάθε τομέα.

 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ
1. http://orthodoxathemata.blogspot.com/2018/12/13-30.html
2.  https://www.triklopodia.gr/%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BF-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5/
3. https://www.zougla.gr/kosmos/article/soudan-okto-nekri-se-kinitopisis-enantion-tis-afksisis-ton-timon-idon-protis-anagis
4. https://www.triklopodia.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CF%84%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CF%84%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83-2/#, https://www.triklopodia.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%AC%CF%84%CE%BB%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CF%83-3/
5. https://www.history-point.gr/oi-somatofylakes-toy-vasileos-i-alithini-istoria-tis-pareas-toy-nt-artanian
6. http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/blog-post_704.html
12. https://www.crisismonitor.gr/2018/12/29/servia-proores-ekloges-i-apostatheropoiisi-to-dilimma-voytsits/
 15. https://www.pentapostagma.gr/2019/01/%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CF%86%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%82-%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84.html
16. http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_90.html
17. http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/1908-1912.html
18. http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_7.html
19. http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_62.html
20. http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2019/01/blog-post_53.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου