Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, κατά την διάρκεια του Δεκέμβριου του 2018, συνέβησαν πολλά σημαντικά γεγονότα στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Έτσι στην Γερμανία, ύστερα από την ψηφοφορία για την εκλογή νέου ηγέτη για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα στην Γερμανία στις 6-7 Δεκέμβριου του 2018, νέος ηγέτης του κόμματος αυτού, εκλέχθηκε η εκλεκτή της Μέρκελ Ανεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, ύστερα από δύο γύρους για την ηγεσία του κόμματος αυτού τον Δεκέμβριο του 2018 (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF.html).
Η δε πτώση της Μέρκελ από την ηγεσία του CDU, συνέβη αμέσως μετά την μεγάλη εκλογική πτώση του κόμματος αυτού στις εκλογές της χρονιάς αυτής, στις εκλογές στην Βαυαρία και την Έσση, κάτι που είχε τελικά ως συνέπεια την παραίτηση της μέχρι τότε ηγέτιδας του κόμματος αυτού, Άνγκελα Μέρκελ, από την ηγεσία του (http://newpost.gr/kosmos/702308/ti-tha-kanei-o-zeexofer-meta-tis-apofaseis-merkel).
Η Καρενμπάουερ, η οποία στηρίζει την Μέρκελ και την θαυμάζει (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/733065_anegkret-kramp-karenmpaoyer-poia-einai-i-56hroni-politikos-poy), δηλώνει ότι θα συνεχίσει την πολιτική της, παρόλο που έχει υποστηρίξει αντίθετα με την Μέρκελ, την παύση της πολιτικής «ανοιχτών θυρών» της Καγκελαρίου στο μεταναστευτικό.
Επιπλέον, η ίδια έχει ταχθεί υπέρ του αυστηρότερου ελέγχου νεαρών μεταναστών οι οποίοι ζητούν άσυλο και ισχυρίζονται ότι είναι κάτω των 18 ετών, ενώ αρνείται την παραμονή στην Γερμανία όσων είναι υπεύθυνοι για βιασμούς.
Αυτό είναι και το πιο δεξιό άκρο που μπορεί να φτάσει η ίδια πολιτικά, αφού η Καρενμπάουερ είναι κατά βάση οπαδός του κέντρου στην πολιτική και διαφωνεί με όσους υποστηρίζουν ότι το κόμμα πρέπει πλήρως να μετακινηθεί προς τα δεξιά, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), αν και αρκετοί υποστηρίζουν ότι αυτή θα είναι μια αναγακστική επιλογή για το κόμμα αυτό (https://www.in.gr/2018/12/10/apopsi/pio-deksia-germania/).
Παρόλα αυτά, η εκλογή της Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ στην ηγεσία του CDU, της λεγομένης και «μίνι-Μέρκελ», δεν θα είναι και η καλύτερη δημοσκοπικά για το κόμμα αυτό, αφού η ιδιά αποτελεί πιστό αντίγραφο, καθώς και ένα φερέφωνο-μαριονέτα της κανονικής Μέρκελ, ενώ οι οπαδοί του κόμματος αυτού, ζητούν ανανέωση του κόμματος, και όχι μια «νέα Μέρκελ» μετά την Μέρκελ, η οποία θα συνεχίσει τις ίδιες με εκείνη καταστροφικές πολιτικές στην Γερμανία.
Αυτό είναι κάτι που θα διευκολύνει πολύ το έργο του ακροδεξιού κόμματος AfD, αφού η Καρενμπάουερ, δεν είναι στην ουσία παρά μία «μίνι Μέρκελ» (όπως αποκαλείται από πολλούς), και στην ουσία, τίποτε δεν θα αλλάξει στην πολιτική της Μέρκελ στο CDU.
Εκτός φυσικά από το πρόσωπο που εφαρμόζει την πολιτική αυτή, και στην περίπτωση αυτή, ούτε το AfD είναι υποχρεωμένο να αλλάξει την ρητορική του έναντι του CDU, αφού η Καρενμπάουερ είναι στην ουσία μία «Μέρκελ με άλλο πρόσωπο».




[Ουσιαστικά, όλα αλλάξαν για να μείνουν τα ίδια στην Γερμανία μετά την εκλογή της Ανεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ στην θέση της Μέρκελ ως προέδρου του CDU, η οποία θα δίνει λόγο στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος της, που αν και οι εκπρόσωποι της έχασαν τις εκλογές αυτές, κέρδισαν παρόλα αυτά λίγο κάτω από το 50% των συνολικών ψήφων από κοινού.
 Και αυτοί, θα περιμένουν πάντα στην γωνιά την Ανεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, έτσι ώστε στο παραμικρό λάθος της, να την ρίξουν από την ηγεσία και να αναλάβουν αυτοί την ηγεσία του κόμματος στην θέση της].
Αντίστοιχα, μετά την ανακοίνωση του Ζεεχόφερ για παραίτηση τον Νοέμβριο του 2018, αποφασίστηκε να διενεργηθεί στις 19 Ιανουαρίου του 2019-c, συνέδριο και των Χριστιανοκοινωνιστών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα αυτό, στο οποίο, ο νυν πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Μάρκους Σέντερ, δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος (https://www.zougla.gr/kosmos/article/germania-o-pro8ipourgos-tis-vavarias-markous-senter-8a-ine-ipopsifios-gia-tin-igesia-tis-csu).
Την ίδια περίοδο, σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο αρχηγός του AfD στην Θουριγγία της Γερμανίας, ο διαβόητος Björn Höcke, δήλωσε ότι ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini, είναι για τον ιδιο ένα λαμπρό παράδειγμα από το οποίο εμπνέεται την πολιτική του.
(Παρόλο που η συμπρόεδρος (με τον Αλεξάντερ Γκάουλαντ) και νυν ηγέτιδα του AfD, η Alice Weidel έχει επανειλημμένα εκφράσει κριτική, αν όχι εναντίον του Salvini, κατά της Ιταλίας).
Επίσης, ο Höcke δήλωσε ότι η επίθεση της Γερμανίας κατά της Ιταλίας είναι λάθος, ενώ κατά την γνώμμη του ιδίου, είναι απαραίτητη μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση του συνόλου του καπιταλιστικού συστήματος.
Συγκεκριμένα Höcke ανέφερε:
«Από οικονομικής απόψεως, καμία ανάπτυξη προς την κατεύθυνση του καπιταλισμού, δεν είναι στην πραγματικότητα πια βιώσιμη.
Και αυτό, αφού για δεκαετίες, η αύξηση της παραγωγικότητας στην Γερμανία δεν ήταν ίση με τη δίκαιη ανακατανομή του πλούτου, αλλά με τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, καθώς και την τραγική ανάπτυξη της φτώχειας μεταξύ των ηλικιωμένων.
Με το ποσοστό αυτό, το 2035, το 50% των συνταξιούχων στην Γερμανία θα λάβει σύνταξη η οποία θα είναι μικρότερη από χίλια ευρώ ανά μήνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατανοώ την Ιταλία όταν επικρίνει τη γερμανική οικονομική πολιτική.
Οι πολιτικοί μας υπερηφανεύονται στον κόσμο για την συνεχή ανάπτυξη των εξαγωγών, σαν να ήταν μια οικονομική επιτυχία, όταν στην πραγματικότητα τα πλούτη αυτά φτάνουν σε ένα μικρό μόνο μέρος των ανθρώπων και φτωχοποιούν την πλειοψηφία, ειδικά την μεσαία τάξη, δηλαδή αυτή την τάξη που ιστορικά δίνει σταθερότητα στην δημοκρατία και χωρίς την ύπαρξη της οποίας, θα απειληθεί όλο το δημοκρατικό σύστημα.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι επιβλαβείς για τους περισσότερους ανθρώπους. Χαίρομαι που οι Ιταλοί υπερασπίζουν την κυριαρχία τους από την ευρωπαϊκή δικτατορία.
Εγώ προσωπικά, είμαι εμπνευσμένος από τον Σαλβίνι, τον οποίο βλέπω ως λαϊκίστικη με την θετική έννοια του όρου αυτού, έναν χαρισματικό άνθρωπο που για εμένα προσωπικά αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση (όπως ακριβώς ο Μουσολίνι την περίοδο του Μεσοπολέμου αποτελούσε έναν χαρισματικό άνθρωπο και παράδειγμα προς μίμηση για τον Χίτλερ).


Το 2019 θα είμαι και πάλι υποψήφιος για τις εκλογές στην Θουριγγία και θα λάβω υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ο Σαλβίνι πραγματοποίει την πολιτική του εκστρατεύει, πηγαίνοντάς ανάμεσα στον λαό και ακούγοντας τα προβλήματά του.
Επίσης, ο Σαλβίνι κατάλαβε ότι οι μεσογειακές χώρες είναι τα σύνορα της Ευρώπης με την Αφρικανική Ήπειρο, η οποία έχει μια μηνιαία αύξηση δύο εκατομμυρίων ανθρώπων σε γεννήσεις, ενώ 700 εκατομμυρίων άνδρες αυτής είναι έτοιμοι να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.
Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρόκειται για μια καταστροφή που δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ από κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και ασφάλεια άποψη, η οποία δεν θα ωφελήσει ούτε και τις ιδίες τις αφρικανικές χώρες.
Οι ευρωπαϊκές χώρες, στην πραγματικότητα, θα οδηγούταν σε οικονομική κατάρρευση και η εσωτερική ασφάλεια τους θα μειωνόταν. Λιγότερη ασφάλεια θα σήμαινε όμως ταυτόχρονα και λιγότερη κοινωνική συνοχή, επομένως λιγότερο κοινωνικό κεφάλαιο και κατά συνέπεια λιγότερη οικονομική παραγωγικότητα, όπως εξηγείται και από τον κοινωνιολόγο Robert Putnam.
Σε αυτήν την κατάσταση, η ευρωπαϊκή ικανότητα να σώζει τις αναπτυσσόμενες χώρες θα μειωθεί αναπόφευκτα. Οι χώρες της Μεσογείου έχουν επομένως το καθήκον να προστατεύουν την Ευρώπη σαν να ήταν ένα φρούριο. Από αυτή την άποψη, η Ιταλία έχει γίνει ένα μοντέλο που θα ακολουθήσει για όλη την Ευρώπη.
Δείχνει πώς, όταν η κατάσταση γίνεται επείγουσα, χρειαζόμαστε συστημικές λύσεις και όχι μικρές διπλωματικές και διοικητικές αλλαγές. Όταν η πολιτική τάξη δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αναδύονται νέοι πρωταγωνιστές όπως ο Salvini.
Επίσης, πιστεύω ότι η ήττα της Εθνικής Σοσιαλιστικής δικτατορίας ήταν ένα θετικό γεγονός. Προσωπικά όμως, είχα πάντα δυσκολίες στην αναγνώριση της εξουσίας, η οποία επίσης μου δημιούργησε προβλήματα και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας και νομίζω ότι είμαι σε θέση να είμαι ασυμβίβαστος με την δικτατορία.
Είμαι φίλος της δημοκρατίας και είναι ακριβώς για να την υπερασπιστώ που πριν από λίγα χρόνια αποφάσισα να κατέλθω στην πολιτική. Και παρόλο που η Γερμανική δημοκρατία αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια των δεκαετιών που πέρασαν, στην πραγματικότητα, έπαψε να είναι πραγματικά πια δημοκρατία.

Η σημερινή γερμανική δημοκρατία καθοδηγείται από μια από τα μεγάλα μέρη του πολιτικού συστήματος – το CDU, SPD, FDP και οι Πράσινοι – που όλοι συμφωνούν στην εκτέλεση των εντολών που προέρχονται από υπερεθνικές δομές για να τους αποδοθεί όλο και περισσότερο μέρος της κυριαρχίας μας στο γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών, καθώς και στην απολυτά θανατηφόρα πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την δημοκρατία είναι το αποτέλεσμα της απαξίωσης. Οι Γερμανοί έχουν μάθει το μάθημα τους, γνωρίζουν ότι ο εθνικιστικός σοσιαλισμός υπήρξε τυφλός πολιτικός δρόμος που δεν πρέπει ποτέ να επαναληφθεί ξανά.
Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας γεννήθηκε με ισχυρές δημοκρατικές βάσεις, και αιτία της αποδυνάμωσης της, δεν βλέπω στην σχέση μεταξύ αυτής της πολιτικής διαδικασίας και των κομμάτων, αλλά μάλλον στη σχέση που έχουν αναπτύξει αυτά τα κόμματα με τα ΜΜΕ.
Στην Γερμανία πολλά μεγάλα κόμματα, και κυρίως το SPD, είναι πλειοψηφικοί μέτοχοι των εφημερίδων, που είναι σε θέση να διοχετεύουν τις πολιτικές θέσεις τους στα μέσα ενημέρωσης και έτσι να υπονομεύουν έμμεσα την ελευθερία του τύπου και της σκέψης.
Έτσι, δημιουργήθηκε σταδιακά ένα αποτελεσματικό δημοκρατικό σύστημα, βασισμένο στον κοινοβουλευτισμό, το οποίο όμως προάγει έναν πολύ στενό πολιτικό λόγο, ο οποίος συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο.
Έτσι, όσοι δεν εμπίπτουν στις γραμμές σκέψης που υπαγορεύει η αυτό, συκοφαντώνται από τα μέσα ενημέρωσης ως αντιδημοκρατικοί. Όποιος επικρίνει την ΕΕ, αυτομάτως χαρακτηρίζεται ως ένας εχθρός της Ευρώπης και παράλληλα επικρίνεται και ως εχθρός της δημοκρατίας.
Αυτή είναι μια πολύ γνωστή πολιτική τακτική, στην οποία καταφεύγουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η οποία στοχεύει στο να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη και πρόκειται σαφώς για μια πραγματική χειραγώγηση της κοινής γνώμης, η οποία που οδηγεί στον αποπροσανατολισμό τους, καθώς και στην αποφυγή ενός διαφανούς δημόσιου διαλόγου.
Σχετικά με το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το αμφισβήτησα. Πιστεύω όμως ότι για να ορίσουμε την ταυτότητά μας, είναι λάθος να μην λαμβάνουμε υπόψιν ως σημεία αναφοράς τις θετικές πτυχές της ιστορίας μας.
Έτσι, για μένα είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί ένας πατριωτισμός, ο οποίος θα δημιουργεί στους Γερμανούς την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια ελεύθερη κοινωνία των πολιτών.
Αυτό δεν συνεπάγεται την απομάκρυνση των σκοτεινών χρόνων της ιστορίας μας, επειδή είναι ακριβώς αυτή η συνειδητοποίηση του τι συνέβη σε αυτό το σκοτάδι, η οποία μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε το φως. Τόσο οι θετικές, όσο και οι αρνητικές πτυχές της ιστορίας μας είναι συμπληρωματικές και συνεπώς και οι δύο πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Εμείς οι Ευρωπαίοι έχουμε σημειώσει απίστευτη πρόοδο στον μεταβολισμό της ιστορίας μας. Οι δε τεράστιες καταστροφές του Μεγάλου Πολέμου (Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ανάλογες με αυτή του έτους 536 μ.Χ. στην Ευρώπη-https://www.pronews.gr/istoria/733179_giati-536-mh-theoreitai-apo-toys-epistimones-os-heirotero-etos-sti-istoria-tis) και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν τόσο δραματικά γεγονότα στην ιστορία όλων των λαών της Ευρώπης, τα οποία επηρέασαν έντονα την νοοτροπία τους, η οποία επιβιώνει μέχρι και την σημερινή γενιά.
Σε σύγκριση όμως με τότε, ζούμε τώρα σε μια νέα φάση. Με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η σταθερότητα που εγγυόνταν τα δύο μπλοκ έπαυσε να υπάρχει, ενώ τότε υπήρχε μια σαφής διχοτόμηση που κατακτούσε δυνατή την διάκριση του σύμμαχου από τον εχθρό.
Μετά το 1989 όμως και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, παρατηρήσαμε ένα φαινόμενο παρόμοιο με αυτό που συνέβη στην μεταπολεμική περίοδο με την Συντηρητική Επανάσταση, δηλαδή ετερογενής προσπάθεια να παραλλάξουμε όσα μόλις συνέβησαν και να δείξουμε ποιο πολιτικό σύστημα θα ήταν το πλέον κατάλληλο για το μέλλον.
Ο Φράνσις Φουκουγιάμα προέβλεψε το τέλος της ιστορίας υποστηρίζοντας την μη αναστρέψιμη εξέλιξη προς τη παγκοσμιοποίηση της Δύσης, δηλαδή του Φιλελευθερισμού και της Αμερικής.
Ο Samuel Huntington, από την άλλη πλευρά, προέβλεψε την εμφάνιση διαφορετικών πολιτισμών οι οποίοι υπήρχαν για χιλιάδες χρόνια, αλλά παρέμειναν κρυμμένοι μέσα στις προηγούμενες ισορροπίες.
Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε ακόμα σε μια μεταδημοκρατία, αλλά σε έναν κόσμο όπου διαφορετικές αναδυόμενες νοοτροπίες οδηγούν σε νέους πολέμους και σε μια νέα ετερογένεια, στην οποία αναπτύσσονται διαφορετικοί πολιτισμοί αυτόνομα.
Οι παγκοσμιοποιητές θέλουν να επιτύχουν μια ενιαία, ομοιογενή ανάπτυξη σε όλο τον κόσμο, δηλαδή έναν ενιαίο παγκοσμιοποιημένο κόσμο με μια ενιαία κεντρική κυβέρνηση στην οποία τα έθνη υποβιβάζονται σε τοπικές διοικητικές μονάδες.
Πιστεύουν ότι η παγκοσμιοποίηση είναι η πύλη προς την αέναη ειρήνη που μίλησε ο Καντ, με το να θυσιάσει την ομορφιά της διαφορετικότητας μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών.
Η ιστορία εξελίχθηκε πάντα από τον εμπλουτισμό του πολιτισμού, τον οποίο οι διαφορετικοί πολιτισμοί παράγουν αμοιβαία, ενώ το τέλος της ιστορίας είναι αντίθετα ένας γκρίζος κόσμος με μια μόνο διάσταση, ο οποίος προορίζεται να αποτύχει.
Για να το κατανοήσουμε αυτό, αρκεί να δούμε τα στοιχεία της αστυνομίας σχετικά με την ανησυχητική αύξηση του ποσοστού εγκληματικότητας των Δυτικοευρωπαίων ή να παρακολουθήσουμε τις σκηνές της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν πλέον πόλεμοι μεταξύ των κρατών, όταν αυτά δεν θα υπάρχουν πλέον, οι συγκρούσεις θα κινηθούν μέσα στις πόλεις μας και θα περιλαμβάνουν διαφορετικές εθνοτικές, θρησκευτικές ή πολιτικές ομάδες.
Το παγκόσμιο έργο, είναι μια μη αναστρέψιμη δυστοπία που τροφοδοτείται από την μαζική μετανάστευση προς την Ευρώπη από τις Αραβικές και Αφρικανικές χώρες. Η μετανάστευση χρησιμεύει ως όπλο για την αποσταθεροποίηση και αποδυνάμωση των κρατών, καθώς και για την καταστροφή της εσωτερικής τους συνοχής.
Σύμφωνα με τους τεχνοκράτες των Ηνωμένων Εθνών, οι Ευρωπαίοι θα αντικατασταθούν από νεαρούς άνδρες από τον Τρίτο Κόσμο. Ωστόσο, οι ίδιοι δεν ενδιαφέρονται για την πολιτιστική συμβατότητα μεταξύ των ιθαγενών και των εκατομμυρίων νέων ανθρώπων με διαφορετική στάση απέναντι στην επιθετικότητα από την δική μας.
Η δε σύμβαση του ΟΗΕ για την μετανάστευση του Μαρακές αποτελεί μέρος της στρατηγικής των Ηνωμένων Εθνών για την αύξηση του αριθμού των μεταναστών αυτών, μια πολιτική, η οποία δεν οδηγεί  σε καμμιά περίπτωση στην σταθερότητα της πολιτικής κατάστασης στην Ευρώπη. 
[Το δε «σύμφωνο αυτό», χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται φανατικά από τον γνωστό διαβότητο τοκογλύφο και τραπεζίτη Τζορτζ Σόρος (https://www.triklopodia.gr/gefira-%CE%BF-soros-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-hitler-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CF%84/#)].
Στο όνομα της σταθερότητας, θεωρώ επίσης απαραίτητο να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Συρία του Assad, η οποία πριν το πόλεμο του 2011, υπήρξε μια σχετικά σταθερή χώρα, στην οποία πολλές θρησκείες συνυπήρχαν με σχετικά ήσυχο και αρμονικό τρόπο.
Αν και σίγουρα δεν είναι μια δημοκρατία που εγγυάται ένα σύστημα υγείας και εκπαίδευσης πολύ υψηλότερο από τα περιφερειακά πρότυπα, σήμερα η Δύση είναι άμεσα υπεύθυνη για την πόλεμο των ισλαμιστών σε αυτή την χώρα, έναν τρομερό πόλεμο που έφερε μόνο αστάθεια.
Πρέπει επίσης όλοι να αναρωτηθούμε: Τι θέλουμε να γίνουμε; Θέλουμε ένα ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό μέλλον; Θέλουμε να ζήσουμε με τον «Αμερικανικό τρόπο ζωής; Ή θέλουμε να είμαστε εκρωσισμένοι; Αυτή η τελευταία επιλογή που δεν θεωρώ ούτε επιθυμητή, ούτε εύλογη ούτε δυνατή.
Νομίζω ότι η Αμερικανική εξωτερική πολιτική δημιουργήθηκε με λάθος τρόπο και θεωρώ ότι ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός είναι καταδικαστέος και ξένος στην ευρωπαϊκή κουλτούρα.
Ως Ευρωπαίος δεν προσδιορίζω τον εαυτό μου με την ιδεολογία της κατανάλωσης. Φυσικά, η οικονομική ευημερία είναι απαραίτητη, αλλά δεν είναι η καρδιά της ύπαρξης. Αντ 'αυτού ο πολιτισμός εκπροσωπείται από την δυνατότητα, στο να το μεταδώσει στα παιδιά μας, και να διατηρήσει τις παραδόσεις, την φιλοσοφία, την μουσική, καθώς και την κοινωνική ζωή.

Ο Αμερικανικός τρόπος ζωής, επιβλήθηκε κυρίως μέσω των στρατιωτικών μέσων, με τα οποία οι Αμερικανοί έχουν προκαλέσει εκατομμύρια θανάτους από το 1945 μέχρι σήμερα. Φυσικά, δεν αναφέρομαι στον Αμερικανικό λαό, οι οποίος είναι και οι ίδιος θύμα του δικού τους καθεστώτος.
Εάν η Ευρώπη θέλει να καθορίσει αυτόνομα τον τρόπο ζωής της, θα πρέπει αυτή να απελευθερωθεί άμεσα από την Αμερικανική επιρροή. Αυτό είναι βέβαια κάτι που οι ΗΠΑ, δεν θα δεχτούν πρόθυμα.
Αλλά εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει να προωθούμε τα δικά μας συμφέροντα, όχι αυτά των Ρώσων ή των Αμερικανών. Οι Αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πρέπει να καταργηθούν, όχι για να προστατευτούν οι Ρώσοι, αλλά να περιοριστούν οι τεράστιες ζημιές που δημιουργούν στην οικονομία μας, κάτι που οι Αμερικανοί εκμεταλλεύονται προς όφελος τους.
Πιστεύω επίσης ότι η προσέγγιση μας με την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας, καθώς και οι ιδέες που αναπτύσσει ο Πούτιν είναι συμβατές με ένα ελεύθερο μέλλον για την Ευρώπη, πολύ περισσότερο από την παγκοσμιοποίησή.
Επιπλέον είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε την σύγκρουση στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ των παγκοσμιοποιητών και των εθνικιστών. Η εκλογική νίκη του Τραμπ, εκφράζει την δυσαρέσκεια του Αμερικανικού λαού για την παγκοσμιοποίηση, καθώς και το αίτημα του για επιστροφή στο εθνικό κρατικό συμφέρον, το οποίο δυστυχώς όμως εκφράζεται για τις ΗΠΑ ακόμα σε ιμπεριαλιστική μορφή.
Η ομορφιά της Ευρώπης βασίζεται στην πολυμορφία των πολιτισμών της και ως εκ τούτου, είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και να μην επιτρέψουμε στην παγκόσμια ελίτ να χρησιμοποιήσει τους λαούς της Αφρικής, καθώς και της ισλαμικής θρησκείας ως ένα εργαλείο για να σπάσει αυτή την ποικιλία.
Το ισλάμ είναι προσωπικά εντελώς ξένο σε μένα. Μεγάλωσα ως Προτεστάντης και βλέπω τον Χριστιανισμό ως την θρησκεία στην οποία ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ 'εικόνα και ομοίωση του Θεού, με το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μια σχέση μέσω της προσευχής.
Στο Ισλάμ αντίθετα, η σχέση μεταξύ του Θεού και του πιστού βρίσκεται σε τεράστια απόσταση και υποβολή. Από πολιτική άποψη όμως, ωστόσο, δεν υπάρχει δεν είναι καμία χώρα ως παράδειγμα στον κόσμο μας, η οποία βασισμένη στην ισλαμική πιστή και θρησκευτικές εντολές της, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει ένα κράτος στα δημοκρατικά πρότυπα, καθώς και των σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
Οι πιθανότητες μιας Ευρώπης, η οποία θα κυριαρχείται από το Ισλάμ, το οποίο θα αποτελεί  τον μόνο κανόνα δικαίου σε αυτή είναι μηδενικές, οπότε χρειαζόμαστε λιγότερο Ισλάμ στην Ευρώπη.

 Γνωρίζω καλά ότι αυτή η θρησκεία δεν είναι μονολιθική, για παράδειγμα, προσωπικά ενδιαφέρομαι για τον Σουφισμό και κυρίως για την μορφή του, η οποία μεταδίδει την σοφία των αρχαίων μέσω τελετουργιών (όπως ακριβώς ο Χίτλερ ενδιαφερόταν επίσης).
Το πρόβλημα με το ισλάμ, είναι η αυταρχική μονολιθική οργάνωση που γίνεται από αυτό στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στην Ευρώπη μην αφήνοντας τους να ενσωματωθούν σε αυτές και την κουλτούρα τους, το οποίο μαζί με την μαζική λαθρομετανάστευση, δημιουργεί κοινωνική διάσπαση στις χώρες της ΕΕ.
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε παράλληλες κοινωνίες, ούτε την σαρία, ούτε το πολιτικό Ισλάμ, που αυτή την στιγμή απειλούν το δικαίωμά μας να έχουμε μια δική μας πατρίδα. Η πατρίδα δεν χάνεται μόνο με απελάσεις από την γη της, όπως συνέβη με την οικογένειά μου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πατρίδα χάνεται επίσης, με το να καταστεί αυτή μια μειονότητα στην ίδια της την χώρα».
Ο Björn Höcke επίσης διαπιστώνει ότι η AfD δεν χρειάζεται να αλλάξει θεσμικά και στις πολίτικες της απόψεις για να μπορέσει να αναλάβει την κυβερνητική ευθύνη στην Γερμανία.
Ενώ κατά τον ίδιο, το κόμμα της AfD, δεν θα πρέπει να  βρίσκεται μόνιμο στον ρόλο του αντιπολιτευόμενου κόμματος στην Γερμανία, όπως υποστηρίζουν διαφορές παρατάξεις του κόμματος αυτού, οι οποίες βλέπουν το μέλλον της AfD στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η AfD υποστήριξε ο Höcke, εισήλθε την πολιτική από την αντιπολίτευση, αλλά θα πρέπει μεσοπρόθεσμα να αναλάβει και κυβερνητική ευθύνη, με την οποία το AfD θα αναδιαμορφώσει την Γερμανία.
Επίσης, ο ίδιος δήλωσε, ότι κατά την άποψή του, ένα δήθεν «μεταρρυθμισμένο CDU», θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση ως ένας πιθανός εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, αφού υπάρχουν πολλά «αστικά υπολείμματα» στο CDU.
Σε μια άλλη ομιλία του,  ο Björn Höcke μίλησε για την μεγάλη σημασία της έννοιας της πατρίδας, ενός όρου  που βρίσκεται κατά την γνώμμη του σε μια απίστευτη περίοδο αναγέννησης στην Θουριγγία, αφού το 94% των κάτοικων της, έχουν μια θετική σχέση με την πατρίδα τους.
[Ο δε Björn Höcke, έχει παράλληλα θεωρηθεί ότι για κάποιο χρονικό διάστημα έγραψε άρθρα για περιοδικά του NPD υπό το ψευδώνυμο Landolf Ladig και επιπλέον συμμετείχε το 2010 και σε μια νεοναζιστική πορεία στην Δρέσδη].
Όσον αφορά την εκλογή της Annegret Kramp-Karrenbauer ως νέου προέδρου του CDU στην θέση της Μέρκελ, ο  Χόκε δήλωσε: «Η Μέρκελ έφυγε, η πολιτική της μένει».
Παράλληλα, στην Γερμανία, ο Björn Höcke προωθεί πλέον τους ανταγωνιστές της Coca-Cola, ύστερα από μιας διαφήμιση της Coca-Cola, της γνωστής κατασκευάστριας ποτών, αφού μια διαφήμιση της εταιρείας αυτής, Coca-Cola προκάλεσε πολύ θυμό στο κόμμα της AfD.
Η συγκεκριμένη διαφημιστική αφίσα της Coca-Cola έγραφε τα εξής: «Για στοχαστείτε μια στιγμή: Πείτε όχι στην AfD». 

Στην συνέχεια, οι υποστηρικτές της AfD κάλεσαν τους οπαδούς του να μποϊκοτάρουν την εταιρεία αυτή, ενώ εμφανίστηκε και ένα βίντεο, στο οποίο ένας άνθρωπος έθαψε τα μπουκάλια της Coca-Cola για να προσδώσει βάρος στην διαμαρτυρία του, λέγοντας παράλληλα  ότι το ποτό αυτό είναι ούτως ή άλλως ζάχαρη και είναι πλήρως ανθυγιεινό.
Ακόμη και ο Björn Höcke, ο πρόεδρος της AfD στην Θουριγγία, έλαβε μέρος στην διαφωνία με την Coca-Cola, εκφράζοντας την θέση του, ανεβάζοντας στο Twitter μια φωτογραφία που τον δείχνει χαμογελώντας να κρατά στο χέρι του ένα ποτό της μάρκας «Vita Cola», η οποία έγραφε : «Υπάρχει μια εναλλακτική λύση σε όλα, όχι μόνο στην πολιτική».
Σε σχέση με τα «Κίτρινα Γιλέκα» της Γαλλίας, το ακροδεξιό AfD πιστεύει ότι η εξέγερση στην Γαλλία οφείλεται κυρίως στη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην λαθρομετανάστευση.
Ενώ και ο συμπρόεδρος της, AfD Γιεργκ Μόιτεν, με αφορμή τις διαδηλώσεις στην Γαλλία, άσκησε για πολλοστή φορά αυστηρή κριτική στην προσφυγική πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ και το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση δηλώνοντας: «Βλέπω την σημερινή κατάσταση στην Γαλλία ως μία προειδοποίηση για την Γερμανία. Και εδώ η δυσαρέσκεια των ανθρώπων είναι εξίσου μεγάλη».
Και ήδη στην Γερμανία έχουν αρχίσει και στην χώρα αυτή να οργανώνονται μέσω Facebook τα «Κίτρινα Γιλέκα», σε εντελώς διαφορετικό όμως κλίμα απ’ σε σχέση με την Γαλλία, αφού το κεντρικό σύνθημα που φαίνεται να κινητοποιεί τους Γερμανούς μιμητές τους είναι το Σύμφωνο για την Μετανάστευση, ενώ στην διοργάνωση διαδηλώσεων συμμετέχουν ενεργά στελέχη του AfD.
Επίσης στην υποτιθέμενη «δημοκρατική» Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η κυβέρνηση του κράτους αυτού έχει μοιράσει μερικές ανησυχητικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της χώρας αυτής (https://www.el.gr/nea-taxh/spy-news/dimosieyma-tis-bild-ta-paidia-tha-katadidoyn-toys-akrodexioys-goneis-toys-giati-egine-ayti-i-apokalypsi-foto/).

H δε ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) έχει δηλώσει ότι θέλει να τεθεί στην ηγεσία των «κίτρινων γιλέκων» της Γερμανίας, ενώ στελέχη του κόμματος σε αφίσες τους δηλώνουν: «Ένα πρέπει να αναγνωρίσουμε στους Γάλλους: Στην μόδα έχουν γούστο! Εγώ τώρα φοράω κίτρινα. Κι εσείς»;
Συμμετέχοντες σε συγκεντρώσεις των «κίτρινων γιλέκων στην Γερμανία, είναι επίσης και πολλά στελέχη της AfD, όπως ο Κάρστεν Χίλσεν, ο οποίος, όπως και ο συνάδερφος του στο κόμμα Αντρέ Πόγκενμπουργκ φορά ένα μπλε λουλούδι στο πέτο, σύμβολο της αντισημιτικής “Παγγερμανικής Ένωσης” του 19ου αιώνα, που χρησίμευσε αργότερα ως αναγνωριστικό σημάδι εθνικοσοσιαλιστών μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, τις οποίες θα δίνουν οι καθηγητές στους μαθητές, οι ίδιοι θα τους μαθαίνουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούν να κατασκοπεύουν τους ιδίους τους γονείς τους (ακριβώς σαν τους χαφιέδες των δικτατοριών), έτσι ώστε το κράτος να μαθαίνει μέσω αυτών την ιδεολογία των γονιών τους και κυρίως εάν αυτοί είναι ακροδεξιοί.
[Όμως, τόσο οι υποστηρικτές, όσο και οι ηγέτες του AfD, κατηγορούνται για αντισημιτισμό, επειδή σύμφωνα με δημοκοπήσει του Allensbach Institute for Demoskopie στην Γερμανία τον Ιούνιο του 2018, το 55% αυτών υποστηρικτών του AfD πιστεύουν ότι οι Εβραίοι έχουν πάρα πολύ μεγάλη επιρροή στον κόσμο, παρόλο που και το 20% των υποστηρικτών των άλλων κομμάτων στην Γερμανία πιστεύουν το ίδιο, χωρίς όμως αυτοί να κατηγορούνται για αντισημιτισμό].

Επίσης, στην Γερμανία, σύμφωνα με το περιοδικό Forces και ανεπιβεβαίωτες (πιθανότατα ψευδείς) πληροφορίες, μια ομάδα Νεοναζί, μέλη μιας ελιτίστικης μυστικής ομάδας, έχει παρεισφρήσει στο γερμανικό στράτευμα και σχεδιάζει την εξόντωση πολιτικών, όπως τον Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας, τον πρώην Γερμανό πρόεδρο Γιοακίμ Γκάουκ, καθώς και την επικεφαλής των πρασίνων, Κλαούντια Ροτ (https://www.protothema.gr/world/article/844034/germania-omada-neonazi-shediazei-dolofonies-politikon-kai-metanaston/).
Επίσης, στην Θουριγγία, το τοπικό παράρτημα του AfD, κατέθεσε μήνυση ενάντια στην Προστασία του Συντάγματος, τον Πρόεδρος Stephan Kramer, καθώς και τον Υπουργό Εσωτερικών Georg Maier (SPD) στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας στην Βαϊμάρη.
Και όλα αυτά, λόγω του γεγονότος ότι αυτή θέλει να θέσει τις οργανώσεις του κόμματος αυτού σε ένα προκαταρκτικό στάδιο μιας πιθανής παρακολούθησης, βασιζόμενοι σύμφωνα με το AfD, σε ψευδείς δηλώσεις.
Επίσης, η προειδοποίηση του Kramer, πως αν αυτό εκλέξει στην Θουριγγία ηγέτη του τον Björn Höcke ως τον κύριο υποψήφιο για τις κρατικές εκλογές του 2019 (αυτή η δήλωση εγινε πριν την πανηγυρική εκλογή του Höcke στην θέση αυτή), τότε το AfD είναι σαν να ομολογεί ευθέως ότι είναι ακροδεξιά και εξτρεμιστική οργάνωση.
Κάτι που κατά τα στελέχη του AfD, αποτελεί μια μοναδική προσπάθεια πολιτικού εκβιασμού για την επιλογή των υποψηφίων του κόμματος, καθώς και μια ευθεία αντιδημοκρατική παρέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος τους.
Διότι, η διαδικασία παρακολούθησης ή μη των οργανώσεων νεολαίας του AfD στην Θουριγγία, θα γίνει από συμμετέχοντες στα κόμματα που έχουν προσκληθεί για τον λόγο αυτό, οι οποίοι όμως είναι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και οι εχθροί του Höcke, και αρά καθόλου αντικειμενικοί.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από το NDR και το WDR, η δικαστική επιτροπή του κρατικού κοινοβουλίου της Θουριγγίας, αποφάσισε να αρθεί η κοινοβουλευτική ασυλία του τοπικού κοινοβουλευτικού ηγέτη της AfD Bjorn Höcke, επειδή ο πολιτικός αυτός κατηγορείται για κατάχρηση της φωτογραφίας ενός θύματος βίας.
Η άρση της ασυλίας αυτής είναι (υποτίθεται) απαραίτητη για να μπορεί να διερευνηθεί η (δήθεν) έκθεση των γονέων σε της δολοφονημένης 28χρονης Sophia Lösche, η οποία τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, έπεσε θύμα βίαιου εγκλήματος. Το δε σώμα της βρέθηκε στην Ισπανία, ενώ οι αρχές διερευνούν έναν μαροκινό οδηγό φορτηγών για το έγκλημα αυτό.
Οι γονείς της κοπέλας, στο τέλος Σεπτεμβρίου έκαναν καταγγελία κατά του Höcke, επειδή είχε αναρτήσει στο Facebook του φωτογραφίες της, με στόχο τάχα να «αξιοποιηθεί για την εξάπλωση των δικών του πολιτικών πεποιθήσεων». Επίσης, κατά τους ίδιους, ο  Höcke ανάρτησε την εικόνα του θύματος "παρανόμως εμφανιζόμενη δημόσια", κάτι που είναι για αυτούς αβάσταχτο.

Από την πλευρά του ο Höcke δήλωσε ότι: «Οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς αβάσιμοι». Ως μέλος του κοινοβουλίου της Θουριγγίας, ο Höcke απολαμβάνει ασυλίας. Εάν ο εισαγγελέας επιθυμεί να ερευνήσει τον ίδιο ή άλλους βουλευτές, η δικαστική επιτροπή του κοινοβουλίου αυτού, πρέπει πρώτα να συμφωνήσει σε αυτό.
[Την ίδια στιγμή, στην κατά τα αλλα ενωμένη Ευρώπη, ακόμα και οι ιδρυτές και παράλληλα αυτοί που έχουν και το μεγαλύτερο συμφέρον από την ύπαρξη της, οι Γερμανοί, έχουν αποφασίσει να ιδρύσουν νέες ενώσεις από τα κράτη αυτής, ακόμα και ανεξάρτητες αυτής, σε περίπτωση που η ΕΕ διαλυθεί ως εναλλακτική λύση.
Έτσι πρόσφατα, αποφάσισαν να επανιδρύσουν την Χανσεατική Ένωση (http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_65.html) σε νέα μορφή (https://en.wikipedia.org/wiki/New_Hanseatic_League), η οποία καθοδηγείται τυπικά από την Ολλανδία, αλλα στην ουσία από τους Γερμανούς, οι οποίοι κρύβονται πίσω από αυτή.
Η ένωση αυτή, αποτελείται για την ώρα από την Ολλανδία, την Ιρλανδία, την Σουηδία, την Δανία, την Λιθουανία, την Λετονία και την Εσθονία (και «αοράτως» φυσικά και την Γερμανία) και θυμίζει πολύ την αντίστοιχη Ένωση κρατών του Βίζενγκραντ.
Στις δε διαμαρτυρίες του Μακρόν ότι με τον τρόπο αυτό, αντι να προωθείται η ένωση όλων των χωρών της ΕΕ όπως προτείνει ο ίδιος, αλλα παράλληλες ενώσεις που ίσως διαλύσουν τελικά την ΕΕ, οι Γερμανοί του απάντησαν ειρωνικά, ότι ένα θέλει και τηρήσει τους κανόνες της Ένωσης αυτής (αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία), μπορεί και η Γαλλία να γίνει μέρος της!!!
Βέβαια το πιθανότερο είναι και η νέα αυτή «Χανσεατική Ένωση», να έχει σύντομα ακριβώς το ίδιο το τέλος με την παλιά].
Στην γειτονική Ιταλία, ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας αυτής, καθώς και ιδρυτής του «Σαλβινισμού» σε αυτή Ματέο Σαλβίνι (και «άρχοντας» του Facebook στην Ιταλία-tps://www.protagon.gr/epikairotita/italia-pws-oi-laikistes-nikisan-me-oplo-to-facebook-44341747175), έκανε αυτό που δεν τολμάει να κάνει η παρούσα δωσιλογική κυβέρνηση (αλλά και αντιπολίτευση) της Ελλάδας.
Δηλώνοντας ξεκάθαρα, ότι η ΕΕ με τις παντελώς καταστροφικές πολιτικές της, κατέστρεψε ολοσχερώς την Ελλάδα, την Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, καθως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με χιλιάδες νέους των κρατών της, να οδηγούνται στην ανεργία, και με τον τρόπο αυτό το «ευρωπαϊκό όνειρο» μετατράπηκε τελικά σε εφιάλτη (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BC-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AE.html).
Συγκεκριμένα ο Σαλβίνι δήλωσε:
«Ρωτήστε τους Έλληνες, όπως τους Γάλλους αυτές τις μέρες (κίτρινα γιλέκα-http://oimos-athina.blogspot.com/2018/12/blog-post_10.html), ή τους Ιταλούς και τους Ισπανούς ανέργους σε τι μετατράπηκε το ευρωπαϊκό όνειρο.
Όσον αφορά εμάς, στόχος μας, είναι η αλλαγή από τα μέσα, καθώς και η αποκατάσταση του αίματος στις φλέβες μιας Ευρώπης, η οποία έχει γίνει παντελώς σκληρωτική, αφού επί δεκαετίες την έχουν διαχειριστεί οι ίδιοι κομματικοί σχηματισμοί και τα ίδια διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα.
Ουσιαστικά,  στόχος μας είναι να εισέλθουμε σε αυτά τα θεσμικά όργανα για να δώσουμε νέα ζωή στο όνειρο του Ευρωπαϊκού πρότζεκτ. Προσωπικά πιστεύω στην Ευρώπη. Ήταν ένα φανταστικό όνειρο, το οποίο όμως βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να διασώσουμε την Ευρώπη».
Μάλιστα, σε πρόσφατη ομιλία του Σαλβίνι στην Ρώμη, σηκώθηκαν συμβολικά ακόμα και Ελληνικές σημαίες , ενώ ο ίδιος ο Σαλβίνι δήλωσε στην διάρκεια αυτής: «Στόχος μας είναι να συντρίψουμε την παγκοσμιοποίηση» (https://www.triklopodia.gr/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B7-%CF%85%CF%88/#).

Σε άλλη ομιλία του, ο Αρχηγός της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι δήλωσε πως υποστηρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες λέγοντας πως θέλει να τους βοηθήσει όσο μπορεί, το κυριότερο βάρος ωστόσο για την προσπάθεια αυτή, πέφτει κυρίως στον Ελληνικό λαό (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CE%BC-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/).
Όσο για τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν, αυτός δεν είναι εχθρός μου. Όχι πλέον. Ο Μακρόν δεν αποτελεί πρόβλημα για μένα, o Mακρόν είναι πρόβλημα για τον γαλλικό λαό».
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ευθύνεται για τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» που συγκλονίζουν τη Γαλλία,  λέγοντας ότι οι Ιταλοί δεν θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του, ενώ προτρέψε και τις Βρυξέλλες να δώσουν βάση στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Γαλλία, δηλώνοντας παράλληλα:
«Άραγε οι πολίτες της Ιταλίας θέλουν σκηνές σαν αυτές που είδαμε στο Παρίσι; Όχι. Θέλω να το αποτρέψω αυτό. Θέλω να βοηθήσω τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και επίσης τους 5 εκατομμύρια φτωχούς ανθρώπους (εδώ). Μια χώρα με 5 εκατομμύρια φτωχούς πολίτες δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά».
[Τα δε «κίτρινα γιλέκα» της Ιταλίας, σε αντίθεση με τα αυτά της Γαλλίας, υπερασπίζονται την ιταλική κυβέρνηση στην σύγκρουση αυτής με την γερμανοκρατούμενη ΕΕ, απαιτούν παράλληλα την εθνικοποίηση των αυτοκινητόδρομων, όπως και να δοθεί ένα τέλος στην λαθρομετανάστευση].
Παράλληλα, η άθλια μεταχείριση της Ιταλίας από την ΕΕ μεγαλώνει την απογοήτευση και τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν τα ποσοστά της Λέγκας στις δημοσκοπήσεις και να μειώνονται τα ποσοστά των 5 Αστέρων.
Ο δε ηγέτης της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εκμεταλλευόμενος έξυπνα την κατάσταση, δημιουργεί ένα μόνιμο προεκλογικό κλίμα στην Ιταλία, τονίζοντας ότι αυτός θα είναι ο ήρωας και εκδικητής που θα σώσει την Ιταλία, ζητώντας από τον Ιταλικό λαό στην Ρώμη, ζητώντας του να τον εξουσιοδοτήσει για να διαπραγματευθεί με την ΕΕ.

Ταυτόχρονα, όμως, αν και οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν από την κυβέρνηση να υποχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, απειλώντας ότι θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση (δηλαδή προς τη Λέγκα την οποία έχουν στηρίξει σε μεγάλο βαθμό), ο Σαλβίνι, δεν διστάζει, προκειμένου να διατηρήσει υψηλά τα ποσοστά του μέχρι τις ευρωεκλογές, να δείξει έρχεται σε αντιπαράθεση με την εργοδοσία.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 63% των Ιταλών είναι εχθρικό απέναντι στους μετανάστες εκτός ΕΕ, το 45% είναι εχθρικό και με τους μετανάστες από τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και γενικά, για το 75% των Ιταλών η μετανάστευση αυξάνει την εγκληματικότητα, ενώ μόνο το 37% πιστεύει ότι έχουν θετική επίδραση στην οικονομία.
Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του Pew Research Center, οι Ιταλοί κάτω από τα τριάντα είναι οι πιο δεξιοί και οι πιο ευρωσκεπτικιστές και μόνο το 28% από αυτούς δηλώνουν ότι είναι αριστεροί.
Επίσης, την ίδια περίοδο, στην Ιταλία ακούγονται επίσης φήμες το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο οποίες μιλούν περί επικείμενης αποχώρησης του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι από το Δημοκρατικό κόμμα και την ίδρυση ενός νέου εκ μέρους του.
Δημοσκόπηση υπογραμμίζει ότι στην περίπτωση που ο Ρέντσι προχωρήσει σε δημιουργία νέου κόμματος, θα αποσπάσει ποσοστό 9%, στερώντας έτσι πολύτιμες ψήφους από τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από την Κεντροαριστερά.
Επίσης, ο Ρέντσι, σχεδιάζει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές, ενώ σκοπεύει να ενταχθεί, με δικό του κόμμα, σε μια κοινή ευρωομάδα με τους Ciudadanos και τον Μακρόν.
Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», η δημοσκόπηση δίνει στο Δημοκρατικό κόμμα ποσοστό 11,8%, έναντι 18,7% που είχε συγκεντρώσει το ίδιο κόμμα στις εκλογές του περασμένου Μαρτίου. Πτωτική πορεία θα καταγράψει και η Κεντροδεξιά Forza Italia με 8,9%, (έναντι 14% τον Μάρτιο).
Σύμφωνα δε με την δημοσκόπηση αυτή, το κόμμα του Ρέντσι προξενεί το ενδιαφέρον του 40% των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστών, καθώς και το 19% των ψηφοφόρων του Μπερλουσκόνι, αλλά δεν παίρνει πίσω ψήφους από τη Λέγκα και το Κίνημα 5 Αστέρων.
Ο μεγάλος κερδισμένος από μία τέτοια κίνηση του Ρέντσι φέρεται να είναι ο Ματέο Σαλβίνι και Λέγκα του Βορρά, καθώς θα εκτιναχθούν στο 33,1% (από 17,3%) και θα αναδειχθούν ως πρώτο κόμμα στην Ιταλία.  Αντίθετα, τα Πέντε αστέρια θα υποστούν σημαντική μείωση των δυνάμεων τους, πέφτοντας από το υψηλό 32,6% στο 24,8% (https://www.efsyn.gr/arthro/diaspasi-tis-kentroaristeras-tha-epiferei-ena-neo-komma-ypo-ton-rentsi).
Ο Σαλβίνι επίσης έχει δηλώσει, ότι πιστεύει και υποστηρίζει απόλυτα την κατασκευή του σχεδιαζόμενου  αγωγού φυσικού αερίου EastMed (https://www.defence-point.gr/news/salvini-pisteyo-kai-stirizo-ton-agogo-fysikoy-aerioy-eastmed).
[Παράλληλα, μπορεί να αναφερθεί το μέχρι και το 2015, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είχε συμμαχήσει με την καθαρά φασιστική ακροδεξιά οργάνωση CasaPound μέσω της κοινής πολιτικής πλατφόρμας «Κυριαρχία», ενώ στις μέρες το Κίνημα των 5 Αστέρων/Λίγκα του Βορρά στην Ιταλία, απαγορεύει την εισδοχή Μασόνων στο συνασπισμό τους].
Στην μεγάλη Βρετανία, μετά και την τηλεμαχία που πραγματοποιήθηκε τις 9 Δεκεμβρίου για την συμφωνία Μεγάλης Βρετανίας-ΕΕ σχετικά με το Brexit (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/brexit.html), μεταξύ της πρωθυπουργού Τερέζα Ντι Μέι και του αρχηγού των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, η Τερέζα Ντι Μέι, αποφάσισε αν ακυρώσει την ψηφοφορία για το Brexit στην Βρετανική Βουλή (https://www.zougla.gr/kosmos/article/strimogmeni-i-mei---aposiri-tin-psifoforia-gia-to-brexit), διαβλέποντας την σίγουρη ήττα της σε αυτή.

 Και δηλώνοντας επιπλέον ότι η ίδια θα επαναδιαπραγματευτεί με τις Βρυξέλες (αν και η ΕΕ αρνείται να επαναδιαπραγματευτεί), ενώ το Brexit θα γίνει κανονικά, εξέλιξη που κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι γίνεται ολοένα και πιο πιθανό να επέλθει τελικά ένα Brexit χωρίς συμφωνία μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και ΕΕ.
Στην συνέχεια, η Τερέζα Μέι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης σε εσωκομματική ψηφοφορία με 200 ψήφους, στην πρόταση μομφής που κατατέθηκε εις βάρος της από ευρωσκεπτικιστές βουλευτές του κόμματος της, αφού 200 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν υπέρ της Μέι και 117 κατά.
Όμως, αν και η ίδια κατάφερε τελικά να επιβιώσει, πιστεύεται από πολλούς ότι πρόκειται να κυριολεκτικά για την τελευταία της ευκαιρία  να προχωρήσει σε ένα ξεκάθαρο (και γρήγορο) Brexit, αλλιώς  τόσο η ίδια όσο και η κυβέρνησή της θα τελειώσουν στην Βουλή των Κοινοτήτων (https://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/200.html, https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/734327_last-chance-stin-tereza-mei-apo-toys-voyleytes-ton-toris-kerdise-tin).
Επίσης, ύστερα από την ψηφοφορία αυτή, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε απόψε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές.
[Εδώ, μπορεί να αναφερθεί, ότι κατά την διάρκεια της ιστορίας, πολλοί ηγέτες, οι αποφάσεις των οποίων καθόρισαν την τύχη του κόσμου, επηρεαζόταν συχνά από τσαρλατάνους, μάντεις και αστρολόγους.
Οι πιο γνώστες περιπτώσεις, είναι αυτές του αρχικά δικτάτορα και μετέπειτα πρώτου Αυτοκράτορα της Ρώμης του Αυγούστου, ο οποίος συμβουλευόταν συχνά μάντεις και αστρολόγους, όπως και του διάδοχου του στον θρόνο, του Τιβέριου, ο οποίος επηρεαζόταν ιδιαίτερα από τον αστρολόγο Θράσυλλο.
Αλλά και άλλοι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες, βίαιοι και παρανοϊκοί οι περισσότεροι, όπως οι Καλιγούλας, Νέρωνας, ο Διοκλητιανός ή ο Μαξέντιος συμβουλευόταν συνεχώς αστρολόγους και μάντεις πριν πάρουν κάποια απόφαση.
Στην νεότερη εποχή, γνωστή είναι η περίπτωση της Αγγλίδας βασίλισσας Ελισάβετ της Α’, της «παρθένας βασίλισσας», η οποία συμβουλευόταν τον αστρολόγο Τζων Ντη για να παίρνει αποφασίσεις για το κράτος, του Λίνκολν, των Μουσολίνι, Χίμλερ και Χίτλερ (http://www.paraxeno.com/34021/o-mantis-pou-diavase-ta-cheria-tou-rousvelt-tou-chitler-ke-tou-ntoutse/, https://www.thetruth.gr/2017/10/21/chanousen-o-evreos-magos-tou-chitler/), του Στάλιν (https://www.newsbeast.gr/portraita/arthro/2459283/o-mantis-tou-stalin-pou-toso-apegnosmena-ithele-na-skotosi-o-chitler), αλλά και του ζεύγους Ρέιγκαν.

Επίσης, αστρολόγους και μάντεις, χρησιμοποίησαν αρκετοί μονάρχες στην Αρχαιότητα, όπως ο Κροίσος έκανε συχνά με το μαντείο των Δελφών, το οποίο έδινε πάντα επίτηδες αμφίσημες απαντήσεις, και πολλοί πάπες και μονάρχες του Μεσαίωνα, άλλα και της σύγχρονης εποχής (με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτά του Νοστράδαμου και του Ρασπούτιν).
Από τις περιπτώσεις αυτές, φαίνεται ότι οι ψευδολογίες και ψευδομαντείες πολλών τσαρλατάνων μάντεων και αστρολόγων, καθόρισαν, από κοινού με την βιαιότητα και παρανοϊκότητα πολλών ηγετών την ζωή και το θάνατο πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, κάτι που δείχνει ποσό επικίνδυνες μπορούν να γίνουν τέτοιες προλήψεις, υπό την επήρεια απατεώνων κάθε είδους].
Την ίδια στιγμή, στην γειτονική Ιρλανδία, την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, στην περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ζήτησε εκ νέου σήμερα το Σιν Φέιν, το μεγαλύτερο εθνικιστικό κόμμα της επαρχίας.
Οι δηλώσεις αυτές, γίνονται με βάση τους όρους της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1998 μεταξύ του Ηνωμένου Βασίλειου και της Ιρλανδίας, σύμφωνα με τη οποία η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να προκηρύξει δημοψήφισμα, εάν φανεί ότι είναι πιθανό η πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα επιλέξει την ένωση της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία.
Σύμφωνα δε με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Times, το 30% των ψηφοφόρων θα τασσόταν υπέρ της ενωμένης Ιρλανδίας εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ με βάση τη συμφωνία που έχει προτείνει η Τερέζα Μέι. Το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 48% αν υπάρξει αποχώρηση χωρίς καμία συμφωνία (https://www.zougla.gr/kosmos/article/dimopsifisma-gia-tin-enosi-tis-v-irlandias-me-tin-irlandia-zita-to-sin-fein).
Αυτή την στιγμή, στην Μεγάλη Βρετανία, οι Συντηρητικοί βρίσκονται δημοσκοπικά στο 39%, το Εργατικό κόμμα στο 39%, οι φιλελεύθεροι στο 8%,  το Σκωτσέζικο κόμμα ανεξαρτησίας στο 4%, το UKIP στο 6% και οι Πράσινοι στο 4%.
Στην γειτονική Ελβετία, πρώτο έρχεται στις δημοσκοπήσεις το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα SVP με 29,7%, ενώ ακολουθούν οι Σοσιαλιστές με 18%, οι Φιλελεύθεροι δεξιοί με 17%, οι Χριστιανοδημοκράτες με 10%, οι Πράσινοι με 7%, οι Πράσινοι φιλελεύθεροι με 5,7% και τέλος το κεντροδεξιό κεντρώο κόμμα με 4%.
Στο Βέλγιο, σε πρωτόγνωρη κυβερνητική κρίση έχει εισέλθει η χώρα αυτή, μετά και την αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό του κόμματος N-VA (Φλαμανδοί εθνικιστές), εξαιτίας των διαφωνιών τους σχετικά με την ψήφιση του Σύμφωνο για την Μετανάστευση του ΟΗΕ από τον κυβερνητικό συνασπισμό (https://www.zougla.gr/kosmos/article/velgio-se-protognori-kivernitiki-krisi-exi-isel8i-i-xora).
Αυτό είχε ως τελικό αποτέλεσμα η νυν Βελγική κυβέρνηση να απωλέσει την εμπιστοσύνη της Βουλής, καθώς και την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ παραμένει ιδιαιτέρα αμφίβολο εάν αυτή θα μπορέσει να ολοκληρώσει και την υπόλοιπη κυβερνητική θητεία της για τους υπολοίπους 6 μήνες που απομένουν μέχρι τις επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές στο Βέλγιο. 

Στην Γαλλία, οι εκπρόσωποι των «κίτρινων γιλέκων» (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_27.html), οι οποίοι είναι και οπλισμένοι πια μετρά την κατάληψη εκ μέρους του όπλων και τυφεκίων από τις αστυνομικές δυνάμεις (όπως έκανε και ο Γαλλικός λαός κατά την Γαλλική Επανάσταση-https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-1789-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB/), προειδοποίησαν την κυβέρνηση να μην επιβάλλει στρατιωτικό νόμο, προειδοποιώντας ότι στην περίπτωση αυτή «θα χυθεί άφθονο αίμα και οι αστυνομικοί θα αντιμετωπιστούν ως εχθρική δύναμη».
Κατόπιν αυτού, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν αποφάσισε να μην επιβάλλει κατάσταση έκτακτης ανάγκης (παρά την πτώση της δημοτικότητας του κόμματος του- http://redskywarning.blogspot.com/2018/12/marine-le-pen-macron.html), αλλά να προχωρήσει στην αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας με πιο «στρατιωτικό χαρακτήρα» στις αποστολές τους για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/731752_i-exegersi-exaplonetai-aimatires-diadiloseis-stis-vryxelles).
Επίσης, η ενέργεια μελών των αστυνομικών των γαλλικών «ΜΑΤ», να βγάζουν τα κράνη τους και να στέκονται αλληλέγγυοι στα «κίτρινα γιλέκα» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/731818_binteo-oi-galloi-astynomikoi-vgazoyn-ta-krani-kai-stirizoyn), καθώς και τα κρούσματα «αποστασίας» ακόμα και ειδικών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες άρχισαν να βγάζουν τα κράνη τους για να δείξουν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές με τα «κίτρινα γιλέκα» (που για κάποιους σηματοδοτούν το τέλος της Γαλλικής αριστεράς-http://oimos-athina.blogspot.com/2018/12/blog-post_94.htmlhttps://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2018/12/mainstream.html), ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν αναγκάστηκε να υποχωρήσει.
Και έτσι, ενώ ο Μακρόν σκέφτονταν ακόμα και να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στην Γαλλία για να γλιτώσει από τα εξεγερμένα «κίτρινα γιλέκα» (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB/#, https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BC%CE%B5%CF%8A%CF%83%CE%AC%CE%BD-%CE%B7-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC/#) και σύσσωμο τον εξοργισμένο με αυτόν Γαλλικό λαό, κατεβάζοντας τον ο Στρατό στους δρόμους (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/731695_tha-paraitithei-o-makron-pige-sti-rimagmeni-apsida-toy), καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας στις μεγάλες πόλεις, τελικά αυτός «λύγισε».
Και ζήτησε από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ να δεχτεί «τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο (https://slpress.gr/diethni/ta-mikromesaia-quot-kitrina-gileka-quot-stocheyoyn-ton-proedro-ton-ploysion/), καθώς και εκπροσώπους των «Κίτρινων Γιλέκων» και την αντιπολίτευση (https://www.triklopodia.gr/%CE%BB%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA/#), την στιγμή μάλιστα που η δημοτικότητα αυτού και του πρωθυπουργού του πιάνει πάτο (https://www.defence-point.gr/news/gallia-ta-kitrina-gileka-tsakizoyn-ti-dimotikotita-toy-proedroy-makron).
Από την αντιπολίτευση, ο «σκληρός δεξιός» και πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Λοράν Βοκιέζ, ζήτησε εμμένει στο δημοψήφισμα για την φορολογική πολιτική για το περιβάλλον, ενώ η ακροδεξιά Λεπέν, ζήτησε την διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και την διενέργεια νέων εκλογών στην Γαλλία.
[Η δε Λεπέν, η όποια ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του ΕΚ για τις σχέσεις με το Ισραήλ από το 2004 έως το 2009, έχει επίσης δηλώσει στους Εβραίους της Γαλλίας ότι το Εθνικό Μέτωπο δεν είναι ο εχθρός τους και ότι ο κοινός τους εχθρός είναι ο Ισλαμικός Φονταμενταλισμός].
Τελικά, η κυβέρνηση του Μακρόν πήρε πίσω την αύξηση στις τιμές των καυσίμων για εξάμηνο, κάτι το οποίο αποτέλεσε μια καθαρή νίκη του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» και του Γαλλικού λαού (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/732116_ta-kitrina-gileka-anakoinosan-oti-den-tha-parastoyn-simera).
Παρόλα αυτά, τα «κίτρινα γιλέκα» έχουν δηλώσει ότι θα συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, έχοντας παράλληλα την υποστήριξη των μαθητών και των φοιτητών, ενώ δήλωσαν ότι θα λάβουν μέρος και στις ευρωεκλογές.

Επίσης, πολλοί Γάλλοι μαθητές εντάχθηκαν στις γραμμές των «κίτρινων γιλέκων», ενώ οι μαθητές φώναζαν ότι ξεκίνησε κανονικός πόλεμος απέναντι στην γαλλική κυβέρνηση και τις δυνάμεις του "καθεστώτος" Μακρόν.
Τα δε «κίτρινα γιλέκα» της Γαλλίας, αλλά και αυτά που δημιουργήθηκαν σε άλλες χώρες της ΕΕ (π.χ. στην Ιταλία ή την Γερμανία), για πολλούς θυμίζουν και είναι συνέχεια των Freikorps (http://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html), ή των τάγματα εφόδου (SA, SS, μελανοχιτώνων) στις μέρες μας, ενάντια στα αντίστοιχα παραστρατιωτικά σώματα των εχθρών τους (μπολσεβίκοι στον Μεσοπόλεμο ή αναρχικοί φανατικοί ισλαμιστές λαθρομετανάστες στις μέρες μας).
[Ενώ, υπάρχουν και στην εποχή μας ομοιότητες με την εποχή του Μεσοπόλεμου και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (https://www.defence-point.gr/news/el-pais-anisychoyn-oi-omoiotites-me-ton-mesopolemo-meta-ton-a-pp).
Να σημειωθεί εδώ, ότι οι ερυθροχιτώνες του Γαριβάλδη, δεν έλαβαν το κόκκινο χρώμα των πουκάμισων τους από την κόκκινη ιδεολογία του μαρξισμού, αλλά ο Γαριβάλδης, στην διάρκεια της παραμονής του στην Νότια Αμερική, καθώς και της συμμέτοχης του σε τοπικές επαναστάσεις της περιοχής, εμπνεύστηκε από τους επαναστάτες της Ουρουγουάης.
Οι επαναστάτες αυτοί, φορούσαν τα κόκκινα χιτώνια των σφαγέων, όταν πολεμούσαν και από την εμφάνιση αυτών εμπνεύστηκε ο Γαριβάλδη και αντιγράφοντας την, δημιούργησε την ενδυμασία του στρατιωτικού σώματος των ερυθροχιτώνων που δημιούργησε.
Και στην συνέχεια, ο Γαριβάλδης και οι εθελοντές του, προμηθεύτηκαν τα κόκκινα γιλέκα τους από ένα εργοστάσιο που είχε ως σκοπό να τα στείλει ως παραγγελία στους σφαγείς της Αργεντινής και ονομάστηκαν από αυτά ερυθροχιτώνες.

Στα νεότερα χρόνια, την εμφάνιση των ερυθροχιτώνων (αλλά με άλλα χρώματα πουκάμισων), μιμήθηκαν και άλλα πολιτικά κινήματα στην Ευρώπη, τα οποία δημιούργησαν τα δικά τους ένοπλα τμήματα, όπως οι φασίστες στην Ιταλία (με τους μελανοχίτωνες του Μουσολίνι) ή οι Ναζί στην Γερμανία (με τους φαιοχιτώνες του Χίτλερ).
Οι φαιοχίτωνες και οι μελανοχιτώνες, δεν ελεγχόταν πάντα πλήρως πολιτικά από τους Χίτλερ και Μουσολίνι, και πολλές φόρες οι ίδιοι αναγκάστηκαν να «συρθούν» και να ακολουθούσουν τις πολιτικές απόψεις εκείνων για να μην χάσουν την υποστήριξη τους, ακόμα και με βία από αυτούς.
(π.χ. η κήρυξη της δικτατορίας στην Ιταλία από τον Μουσολίνι, έγινε ύστερα από απειλές των μελανοχιτώνων προς τον Μουσολίνι ότι θα σταματούσαν την υποστήριξη τους προς αυτόν και θα αναλάμβαναν οι ίδιοι δράση αν δεν προχωρούσε στην ενέργεια αυτή και έπαυε να αμφιταλαντεύεται αν έπρεπε να κηρύξει δικτατορία ή όχι).      
Έτσι και στις μέρες μας, πολλοί ακροδεξιοί και ευρωσκεπτικιστές πολιτικοί στην Ευρώπη, στηρίζουν μαζικές λαϊκές κινήσεις και κινήματα, και πολλές φόρες «σύρονται» πολιτικά πίσω από αυτά και τις θέσεις τους για να κερδίσουν την υποστήριξη τους και να αυξήσουν την δημοφιλή τους, όπως π.χ. έγινε πρόσφατα με τα «κίτρινα γιλέκα» στην Γαλλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
[Εδώ, μπορεί να αναφερθεί, ότι στην Ευρώπη, τόσο πριν (π.χ. λόγω του λιμού της Ιρλανδίας ή λόγω πολίτικων και εθνικών διώξεων), αλλά κυρίως μετά το πραξικόπημα των κομμουνιστών στην Ρωσία το 1917 (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), είχαν καταφύγει σε πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης εκατοντάδες χιλιάδες άτομα πολλών εθνικοτήτων (π.χ. Ρώσοι, Πολωνοί, Ιρλανδοί, Εβραίοι κ.λ.π.).
Και παρόλο που πολλοί από αυτούς επιζητούσαν μια νέα πατρίδα, ένα καταφύγιο από τις διώξεις, ή την εύρεση εργασίας, αρκετοί εξ΄ αυτών, είτε λόγω ανεργίας, είτε λόγω του ότι ήταν ήδη εγκληματίες στις χώρες τους πριν έρθουν στην Δυτική Ευρώπη, είτε επειδή δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν πολιτισμικά και πολιτικά στις χώρες που τους δέχτηκαν, είτε και λόγω εντόνων ψυχολογικών προβλημάτων, στράφηκαν σύντομα προς τα έγκλημα, πραγματοποιώντας απεχθείς πράξεις (π.χ. κλοπές, φόνους, πορνεία, μαφία).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη εντόνων ρατσιστικών συμπεριφορών των ντόπιων έναντι των «νεοφερμένων» συνολικά, κάτι που βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη πολλών ακροδεξιών κομμάτων (π.χ. των φασιστών στην Ιταλία ή των Ναζί στην Γερμάνια), αφού τα ιδιά υποστήριζαν, ότι οι νέοι, έκλεβαν τις δουλείες των ντόπιων.

Και αυτό διότι οι εργοδότες τους προσλαμβανόταν ως φθηνότερο εργατικό δυναμικό, με αποτέλεσμα αυτοί για να μην χάσουν τις δουλείες τους, να αναγκάζονται να δέχονται μειώσεις μισθών από τους εργοδότες, προκειμένου αυτοί να μην προσλάβουν φθηνότερους ξένους εργάτες.
Ουσιαστικά, το ιδιο περίπου σκηνικό συμβαίνει και σήμερα στην Ευρώπη, στην οποία μετρά τους πολέμους στην Μέση Ανατολή και στην λεγομένη «Αραβική Άνοιξη» (http://alophx.blogspot.com/2017/04/blog-post_30.html), έχουν καταφύγει σε αυτή εκατομμύρια λαθρομετανάστες πολλών μουσουλμανικών κρατών (π.χ. Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρακινοί, Σύροι κ.λ.π.).
Και παρόλο που πολλοί από αυτούς επιζητούν μια νέα πατρίδα, ένα καταφύγιο από τις διώξεις, ή την εύρεση εργασίας, πολλοί εξ΄ αυτών, είτε λόγω ανεργίας, είτε λόγω του ότι ήταν ήδη εγκληματίες, φανατικοί ισλαμιστές και τρομοκράτες στις χώρες τους πριν έρθουν στην Ευρώπη.
[Βέβαια, πολλοί από τους εγκληματίες ισλαμιστές λαθρομετανάστες που ήρθαν στην Ευρώπη, ήρθαν με την βοήθεια και την χρηματοδότηση από το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία.
Οι οποίες θέλουν αφενός μεν να ξεφορτωθούν τους πολιτικούς αντιφρονούντες και τους ισλαμιστές από τις χώρες τους διοχετεύοντας τους στην ΕΕ, και από την άλλη να εκβιάζουν την ΕΕ να εκπληρώνει κάθε αίτημα τους, εκβιάζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα αμολήσουν εκατομμύρια νέους λαθρομετανάστες σε αυτή, αποσταθεροποιώντας την πολιτικά.
Και φυσικά και για να εξισλαμίσουν μεσοπρόθεσμα την ΕΕ, εκμεταλλευόμενοι, τόσο την υπογεννητικότητα των Ευρωπαίων, όσο και την υπεργεννητικότητα των μουσουλμάνων, μαζί με την μαζική εισδοχή εκατομμυρίων ισλαμιστών λαθρομεταναστών στην ΕΕ, «νόμιμα πια», μετρά και την υπογραφή του ιδιαίτερα επικίνδυνου συμφώνου του ΟΗΕ για την μετανάστευση)].
Είτε επειδή δεν μπορούν να προσαρμοστούν πολιτισμικά και πολιτικά στις χώρες που τους δέχτηκαν, στράφηκαν σύντομα προς τα έγκλημα και την τρομοκρατία, πραγματοποιώντας απεχθείς πράξεις έναντι των ντόπιων (π.χ. βομβιστικές επιθέσεις, φόνους, βιασμούς).
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη εντόνων ρατσιστικών συμπεριφορών των ντόπιων έναντι των «νεοφερμένων», κάτι που βοήθησε σημαντικά και στην εκλογική άνοδο πολλών ακροδεξιών κομμάτων (π.χ. του Σαλβίνι στην Ιταλία ή της AfD στην Γερμανία), αφού τα ίδια υποστήριζαν, ότι οι νέοι, έκλεβαν τις δουλείες των ντόπιων.
Και αυτό διότι οι εργοδότες τους προσλαμβανόταν ως φθηνότερο εργατικό δυναμικό, με αποτέλεσμα αυτοί για να μην χάσουν τις δουλείες τους, να αναγκάζονται να δέχονται μειώσεις μισθών από τους εργοδότες, προκειμένου αυτοί να μην προσλάβουν φθηνότερους ξένους εργάτες.
Παράλληλα δε, επειδή το σύνολο των εσόδων του κράτους είναι σταθερό, όταν οι κάτοικοι αυτού αυξάνονται, θα πρέπει μια συγκεκριμένη πίτα χρημάτων, να δοθεί σε ακόμα περισσότερα άτομα, κάτι που σημαίνει, ότι οι ντόπιοι θα αναγκαστούν να λαμβάνουν πια λιγότερα χρήματα, προκειμένου να πληρώνονται τα επιδόματα των λαθρομεταναστών που ήρθαν στις χώρες της ΕΕ πάρα την θέληση των ιδίων].
Και μια επιπλέον απόδειξη για αυτό, είναι για τους κατήγορους τους, όχι μόνο η βία που αυτά χρησιμοποιούν για να επιτύχουν τους στόχους τους και για να ρίξουν τους εχθρούς τους από την εξουσία, αλλά παράλληλα και το γεγονός, ότι κατά το 50% αυτών είναι οπαδοί της ακροδεξιάς Λεπέν και κατά 18% του ακροαριστερού Μέλανσον.

[Εν τω μεταξύ, σοκ προκάλεσε ένα βίντεο στην Γαλλία, στο οποίο από τους μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», φαίνεται να είναι στην σειρά, πεσμένοι στα γόνατα και με τα χέρια στο κεφάλι μετά από εντολή αστυνομικών, να δέχονται τις φωνές των αστυνομικών και να έχουν μείνει ακίνητοι μπροστά από έναν τοίχο με τα χέρια στο κεφάλι τους  (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%AD.html).
Οι εξαγριωμένοι Γάλλοι πολίτες, καθώς και μέλη των «κίτρινων γιλέκων» δήλωσαν για την παντελώς άθλια και δικτατορική αυτή πράξη του Μακρόν: «Αυτά είναι τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας. Μακρόν θα το πληρώσεις. Τους συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες, αν είναι δυνατόν»].
Ο δε    μισότρελος Μακρόν (https://www.triklopodia.gr/%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8C%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%BF/#) Μακρόν,  έδωσε διαταγή να μεταφερθούν στρατιωτικές δυνάμεις στο Παρίσι και σε άλλες Γαλλικές πόλεις προκειμένου να ελεγχθεί κάπως η κατάσταση, υστέρα από αίτηση Γάλλων αστυνομικών, οι οποίοι ζητούσαν στρατιωτικές ενισχύσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι ίδιοι δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση σε πολλές γαλλικές πόλεις.

Έτσι, ο στην ουσία πια δικτάτορας Μακρόν έβγαλε τελικά τον στρατό στους δρόμους της Γαλλίας, μονάδες τεθωρακισμένων και ελεύθεροι σκοπευτές να απλώνονται σε πολλές γαλλικές πόλεις, παράλληλα με 65.000 Αστυνομικούς, οι οποίοι σπεύδουν στους δρόμους.
Τις 8 Δεκεμβρίου, η αστάθεια συνεχίστηκε στην Γαλλία, αφού ο Μακρόν έβγαλε τα τανκς στους δρόμους, ενώ η αστυνομία χτυπούσε στο ψαχνό στο ψαχνό τους διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/blog-post_996.html) και τον Γαλλικό λαό, την στιγμή μάλιστα που το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» επεκτείνεται τώρα στην  Ολλανδία και στο Βέλγιο (http://www.efsyn.gr/arthro/kitrinisan-velgio-kai-ollandia).
Στην συνέχεια, ο Μακρόν, με εκατό διάγγελμα του, έθεσε την Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής ανάγκης, ενώ προσπάθησε με (σχεδόν σίγουρα ψευδείς) υποσχέσεις για φοροαπαλλαγές και (μικρο)αυξήσεις μισθών να διασπάσει το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», κατά το πρότυπο του Ντε Γκολ με το κίνημα του Μάη του 68 (https://alophx.blogspot.com/2018/11/1968-2018.html).
Παρόλα αυτά, τα περισσότερα μέλη του κινήματος και ο Γαλλικός λαός δεν πείστηκαν από τις ανακοινώσεις αυτές, αφού τα περισσότερα μέλη του κινήματος δηλώνουν ότι δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο από την παραίτηση του Mακρόν, ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η υποστήριξη στις διαδηλώσεις έρχεται κυρίως από το δεξιό κόμμα της Λεπέν και το αριστερό του Ζαν Λικ Μελανσόν (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BE.html).
Έτσι, ο πρόεδρος των πλουσίων Μακρόν (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CE%BC%CE%B5%CF%8A%CF%83%CE%AC%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CE%BD/#), αφού εξήγγειλε μέτρα 8-10 δισ. Ευρώ, ψάχνοντας τώρα πόρους για να τα χρηματοδοτήσει, και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία εγινε ο νέος παραβάτης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ΕΕ, μετά την Ιταλία. 
[Με βάση δε πρόσφατες δημοσκοπήσεις στην Γαλλία, εάν γίνονταν σήμερα εκλογές στην χώρα αυτή, νέος Πρόεδρος της Γαλλίας θα εκλέγονταν η Λεπέν- https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82.html].
Ως αποτέλεσμα αυτού, οι Βρυξέλλες έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην Γαλλία, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τις επιπτώσεις που θα έχουν στον προϋπολογισμό της Γαλλίας τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει από το επόμενο έτος η γαλλική κυβέρνηση.
Τα μέτρα δε που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, τα οποία στοιχίζουν περί τα 10 δις ευρώ, αναμένεται να  οδηγήσουν το έλλειμμα της Γαλλίας πάνω από το όριο του 3%, την στιγμή μάλιστα που η Κομισιόν πιέζει την Ιταλία να το μειώσει κάτω από το 1,4%.
Δηλαδή η Επιτροπή δεν μπορεί να διατηρήσει την πίεση στην Ιταλία, αφήνοντας τη Γαλλία και τις παροχές Μακρόν, που φουσκώνουν το έλλειμμα πάνω από το 3% στο απυρόβλητο, το είπε ξεκάθαρα ο Ματέο Σαλβίνι.
Έτσι, με βάση αυτές τις εξελίξεις στην Γαλλία, η Ιταλική κυβέρνηση, δια του Υπουργού Εσωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, διεμήνυσε στην Κομισιόν να αντιμετωπίσει την Ιταλία και την Γαλλία με τον ίδιο τρόπο, για σε περίπτωση που δεν το πράξει, τότε και η Ρώμη θα «αλλάξει τόνο».
Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ ο Σαλβίνι είπε χαρακτηριστικά, «Μετά και τα σχόλια του Επιτρόπου Οικονομικών, που είπε ότι η Γαλλία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αρχίζουν λίγο να με κουράζουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά».
Και όλα αυτά, την στιγμή μάλιστα που ο Πιέρ Μοσκοβισί υποστήριξε ότι οι περιπτώσεις Γαλλίας και Ιταλίας δεν είναι συγκρίσιμες, ενώ ανέφερε ότι ο γαλλικός προϋπολογισμός έχει ήδη εγκριθεί και θα αξιολογηθεί εκ νέου στις εαρινές προβλέψεις του 2019.
[Αν δε οι διαδηλωτές στην Γαλλία, συνεχίσουν και το έτος 2019 τις πορείες τους πιο δυναμικά και μαζικά και παράλληλα μείνουν ενωμένοι και δεν διασπαστούν όπως έγινε με τους εξεγερμένους το 1968 (http://alophx.blogspot.com/2018/11/1968-2018.html), και ελκύσουν-προσεταιριστούν τον Γαλλικό λαό, εκλέγοντας μια ικανή εθνικά αντιπροσωπευτική λαϊκή ηγεσία, τότε μπορεί να καταφέρουν να ρίξουν ακόμα και τον Μακρόν από την εξουσία.
(Γιατί η μέχρι τώρα έλλειψη ηγεσίας και πολιτικής χροιάς και κατεύθυνσης από το κίνημά των «κίτρινων γιλέκων», έχει μεν το θετικό ότι ενώνει όλους τους Γάλλους ανεξαρτήτως πολίτικων πεποιθήσεων, και δεν μπορεί να αποκεφαλίσει το κίνημα (όπως έγινε με την σύλληψη του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στον Μάη του 68) και να το αφήσει χωρίς ηγέτες αφού αυτό δεν έχει μια συγκεκριμένη επίσημη ηγεσία.

Αλλά από τον άλλη πλευρά, η έλλειψή ηγετών από μεριάς «κίτρινων γιλέκων», δεν αφήνει στο κίνημα αυτό περιθώρια μιας σταθερής οργάνωσης, διασαφήνιση και καθορισμό στόχων, καθώς και συντονισμού).
Αν ο Μακρόν πέσει τρία πράγματα μπορεί να συμβούν στην Γαλλία:
Είτε να αντικατασταθεί από μια ανίκανη και πολιτικά αδίστακτη ηγεσία, η οποία θέλοντας να κρύψει τα προβλήματα της χώρας και να απομακρύνει τα πιο επικίνδυνα για την ίδια και πιο «ζωηρά στοιχεία», να αρχίσει πολεμικές περιπέτειες στο εξωτερικό, όπως ακριβώς έγινε με το Διευθυντήριο τον καιρό της Γαλλικής Επανάστασης (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF-1789-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB/).
Και όπως ακριβώς κάθε αποτυχημένο καθεστώς, να αποτύχει τελικά και στο τέλος να πέσει και αυτή και να ακολουθήσουν νένες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Γαλλία ή εμφύλιος.
Είτε να διενεργηθούν άμεσα μετά την πτώση του Μακρόν εκλογές και την ηγεσία της Γαλλίας να αναλάβουν κόμματα τα οποία θα στηρίζουν το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», πατριώτες και εθνικιστές ηγέτες, όπως π.χ. η Λεπέν και Βοκιέζ ή ακόμα και νέοι λαϊκοί ηγέτες εκλεγμένοι από τον λαό από το παραπάνω κίνημα.
Όπως ακριβώς δηλαδή ανέλαβαν μετά την πτώση της βασιλείας στην Γαλλία το 1789, με την υποστήριξη του τότε «κινήματος των Αβράκωτων», την πολιτική ηγεσία οι Ροβεσπιέρος, Δαντόν και Μαρά.
Είτε τέλος μετά την πτώση του Μακρόν (ή ενός «νέου Διευθυντηρίου»), ακολουθήσει εμφύλιος πόλεμος και χάος στην Γαλλία, με τελικό αποτέλεσμα να εμφανιστεί κάποια στιγμή «από το πουθενά» ένας πατριώτης ή εθνικιστής ηγέτης (όπως π.χ. ήταν ο Μεγάλος Ναπολέοντας ή ο Ντε Γκωλ στην σύγχρονη εποχή), ο οποιος με την υποστήριξη του Γαλλικού λαού και του στρατού θα επιβάλει ξανά την τάξη στην Γαλλία].
Παράλληλα, στις βουλευτικές εκλογές της Ανδαλουσίας, η οποία αποτελεί το προπύργιο των σοσιαλιστών της Ισπανίας, αυτοί έφεραν τα χειρότερα αποτελέσματα στην ιστορία τους, ενώ την ιδιά στιγμή, για πρώτη φορά μετά την πτώση της δικτατορίας του Φράνκο στην χώρα αυτή, ένα ακροδεξιό κόμμα, το VOX, κατόρθωσε να μπει στο τοπικό κοινοβούλιο, κερδίζοντας και 12 έδρες από τις 109.
Συγκείμενα, οι Σοσιαλιστές ήρθαν πρώτοι με 27,9%, κερδίζοντας μόλις 33 έδρες (από 47 του 2015), το Λαϊκό Κόμμα (PP) πήρε 20,8% και 26 έδρες, οι Ciudadanos (Πολίτες) 28,3% και 21 έδρες, το Κομμουνιστικό Κόμμα (AA) 16,2% και 17 έδρες, ενώ, το ακροδεξιό Vox 11% και 12 έδρες.
Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, το ακροδεξιό κόμμα Vox (http://alophx.blogspot.com/2018/12/2018.html                                    ), με τις 12 έδρες που κερδίζει, δίνει την πλειοψηφία στα κόμματα της δεξιάς στην περιοχή αυτή της Νότιας Ισπανίας.

 Ενώ, με βάση τα παρόντα δεδομένα, για να σχηματίσουν σταθερή κυβέρνηση οι Σοσιαλιστές θα πρέπει να συνεργαστούν με τους Κομμουνιστές.
Στην περίπτωση δε που δεν υπάρξει συμφωνία, το ακροδεξιό Vox μπορεί να είναι ο ρυθμιστής στο ενδεχόμενο συνεργασίας των Ciudadanos με το Λαϊκό Κόμμα, τα οποία δεν έχουν συνολικά αρκετές έδρες για να κυβερνήσουν μαζί (http://www.efsyn.gr/arthro/apoleies-sosialiston-stin-andaloysia-simantiki-niki-tis-akrodexias).
Ήδη πάντως το Ciudadanos απέκλεισε κάθε περιφερειακή πολιτική συνεργασία με τους Σοσιαλιστές στην Ανδαλουσία, αφού ο υποψήφιος αυτού στην Ανδαλουσία, Χουάν Μαρίν, ο υποψήφιος στην Ανδαλουσία του κεντροδεξιού κόμματος Ciudadanos, απέκλεισε κάθε τέτοια πιθανότητα.
Όλα αυτά, αποτελούν για κάποιους μια ένδειξη ότι η δυσαρέσκεια για την διακυβέρνηση του  συνασπισμού Σοσιαλιστών-Podemos, έχει εκτοξευτεί ραγδαία εν μέσω των Ισπανών, με τελικό αποτέλεσμα, αυτοί να στρέφονται και να ψηφίζουν το ακροδεξιό κόμμα VOX.
Η δε σημαντική εκλογική άνοδος και επιτυχία του ακροδεξιού  κόμματος VOX, έχει ουσιαστικά ως αποτέλεσμα την ανάδειξη αυτού σε ρόλο ρυθμιστή, αφού η πολιτική στήριξή του είναι απαραίτητη, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση τα κόμματα της Δεξιάς στην Ανδαλουσία, δηλαδή το Λαϊκό Κόμμα (Ρ.Ρ.) που ήρθε δεύτερο, καθώς και το κόμμα των Ciudadanos (Πολίτες), το οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση.
Και με βάση τις δηλώσεις των υπόλοιπων δεξιών κομμάτων, αυτά δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα για μια τέτοια στήριξη. Έτσι, το Λαϊκό Κόμμα, δήλωσε ότι: «Δεν είναι απίθανη μια πολιτική συμμαχία, αφού το VOX δεν έχει καμία σχέση με το γερμανικό AfD», ενώ το κεντροδεξιό Ciudadanos αφήνει «ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα».
[Άλλωστε, τόσο οι CIUDADANOS, όσο και το δεξιό λαϊκό κόμμα, υιοθέτησαν την ακροδεξιά ρητορική του VOX στις εκλογές της Ανδαλουσίας, με σκοπό να μην χάσουν ψήφους υπέρ του, νομιμιμοποιόντας όμως με τον τρόπο αυτό τις ιδέες του και βοηθώντας στην εκπληκτική εκλογική ανάδειξη στις εκλογές αυτές (http://www.efsyn.gr/arthro/i-akrodexia-monos-nikitis-stin-andaloysia)].

Από την πλευρά δε της Ισπανικής κυβέρνησης του Σοσιαλιστή Σάντσεθ, στελέχη της δηλώνουν,  ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να επισπεύσουν τις εθνικές εκλογές (αφού ύστερα από την απρόσμενη για πολλούς εκλογική επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος VOX, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το τελικό αποτέλεσμα αυτών).
Το δε VOX, το οποίο ιδρύθηκε πριν από πέντε χρόνια από δυσαρεστημένα μέλη του δεξιού Λαϊκού Κόμματος αλλά και άλλα μέλη πρώην ακροδεξιών κομμάτων (https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018.html), ενώ αυτό γιγαντώθηκε πολιτικά μετρά την πολιτική συμμαχία (και επικίνδυνη για την ενότητα της Ισπανίας) του νυν Σοσιαλιστή Ισπανού πρωθυπουργού Πέτρο Σάντσεθ με τα εθνικιστικά κόμματα των Καταλανών και των Βάσκων, η οποία κινητοποίησε τους  Ισπανούς πατριώτες, οι οποίο είναι υπέρ μιας ενωμένης Ισπανίας.
Επίσης, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος VOX, Σανδιάγο Αβασκάλ, κατέθεσε αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας εναντία στον Καταλανό πρόεδρο Κιμ Τόρα, κατηγορώντας τον για συνωμοσία με στόχο την εξέγερση, ενώ παράλληλα ζητά και αυτός να συλληφθεί άμεσα.
Παράλληλα, ο Αβασκάλ προειδοποίησε πως εάν η κυβέρνηση δεν δράσει άμεσα, θα είναι εξίσου υπεύθυνη για αποποίηση του ρόλου της και τότε ο ίδιος και το κόμμα του θα στραφεί δικαστικά και κατά του Ισπανού Σοσιαλιστή πρωθυπουργού Πέτρο Σάντσεθ.
Τα δε κόμματα της Ισπανίας έχουν τα εξής δημοσκοπικά ποσοστά:
Την ίδια στιγμή, το κόμμα των CIUDADANOS βρίσκεται δημοσκοπικά στο 19%, το δεξιό λαϊκό κόμμα στο 22%, οι Σοσιαλιστές στο 24% και οι PODEMOS στο 17%, ενώ το νεοεμφανιζόμενο εθνικιστικό κόμμα VOX, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, αναμένεται σύμφωνα με αυτές, να φτάσει ως το ποσοστό του 9% στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία.
[Για πολλούς, η άνοδος του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» (http://alophx.blogspot.com/2018/11/1968-2018.html), όπως και η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος VOX στην Ισπανία, με το οποίο ο Μπανόν συνεργάζεται (http://alophx.blogspot.com/2018/12/2018.html), οφείλεται στον ερχομό του ιδίου στην Ευρώπη, και στα σχέδια αυτού και του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την διάλυση της γερμανοκρατούμενης ΕΕ (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.htmlhttps://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/blog-post.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CF%85-%CE%B1-%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF-2019-%CF%83/ )].

Ταυτόχρονα, στο Ισραήλ, όπου πολλοί φανατικοί εθνικιστές ραβίνοι πανηγυρίζουν για την αναπόφευκτη για τους ιδίους πλήρη ισλαμοποίηση της Ευρώπης (http://nikosxeiladakis.gr/%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1/), η κυβέρνηση του κράτους αυτού, άρχισε την αρπαγή της εκκλησιαστικής περιουσίας των Χριστιανικών κοινοτήτων, με πρόσχημα δήθεν την ασφάλεια της χώρας.
Πρώτο δε θύμα της πολιτικής του αυτής, είναι το Λατινικό Πατριαρχείο με την κατάσχεση από τον Ισραηλινό στρατό ενός οικοπέδου 25 εκταρίων, το οποίο που βρίσκεται στα βόρεια της κοιλάδας του Ιορδάνη και ανήκει στο Πατριαρχείο αυτό.
Για πολλούς, σύντομα έρχεται και η σειρά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων (http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_88.html), Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος γης στο Ισραήλ, μετά την ισραηλινή κυβέρνηση (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83.html).
Ενώ, την ίδια στιγμή, ο νυν πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει συμμαχήσει με πολλούς διάσημους ακροδεξιούς και πατριώτες ηγέτες, Ευρωπαίους και μη (https://www.tovima.gr/2018/12/14/world/o-netaniaxou-kai-oi-anieres-filies-me-tin-eyropaiki-akrodeksia/).
[Εδώ, μπορεί αν αναφερθεί, ότι υπάρχουν στις μέρες μας πολλοί Ορθόδοξοι κρυπτοχριστιανοί στο Ισραήλ (όπως οι κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία), οι οποίοι ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, προερχόμενοι από την Ρωσία.
Όμως, αυτοί δεν τολμούν να εκδηλωθούν, διότι όλες οι φανατικές εθνικιστικές και φανταστικά ιουδαϊκές θρησκευτικά κυβερνήσεις του Ισραήλ (π.χ. του Σαρόν παλαιοτέρα ή τώρα του Νετανιάχου), τις απειλούν, ότι αν δηλώσουν Χριστιανοί, θα χάσουν την Ισραηλινή ιθαγένεια-υπηκοότητα, μαζί με όλους τους μισθούς και τις συντάξεις τους, και παράλληλα θα απελαθούν από το Ισραήλ].
Την ίδια στιγμή, με βάση νέα στοιχεία που έβγαλαν στους φως οι Anonymous, αποκαλύπτεται ότι πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι (όπως και σύσσωμη η δωσιλογική πολιτική ηγεσία της χώρας μας, πολλά μέλη της οποίας είναι και απόγονοι των δωσίλογων της Γερμανικής κατοχής-https://odysseiatv.blogspot.com/2018/12/blog-post_26.html) και πανεπιστημιακοί που δρουν υπέρ της Βρετανίας, των ΗΠΑ και Γερμανίας, ενώ μια από τις βασικές αποστολή τους είναι η δαιμονοποίηση της Ρωσίας, καθώς και να προπαγανδίζουν τις βρετανικές και γερμανικές θέσεις (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mme/731794_stin-ypiresia-tis-aytis-megaleiotitas-oi-ellines-dimosiografoi).
Την ίδια στιγμή, στην Σαουδική Αραβία (όπου υπάρχουν φήμες ότι επίκειται ακόμα πραξικόπημα λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης στην χώρα-https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/731383_plirofories-gia-epikeimeno-praxikopima-sti-saoydiki-aravia,Σαλβ), ο πρίγκηπας διάδοχος Σαλμάν, προσπαθεί, μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στην δολοφονία του Κασόγκι, να παραστήσει τον βασιλιά Ερρίκο τον Β’ στην δολοφονία του Αρχιεπίσκοπου Μπέκετ στην μεσαιωνική Αγγλία.
Τότε ο βασιλιάς αυτός, μετά από μια αγρία σύγκρουση με τον Μπέκετ, είχε πει εξοργισμένος στους αυλικούς του: «Δεν θα βρεθεί κάνεις να με απαλλάξει από αυτόν τον ενοχλητικό ιερωμένο»;
Και τότε, κάποια μέλη της βασιλικής αυλής, οι οποίοι ήταν ιππότες, το εξέλαβαν αυτή την φράση, ως μια διαταγή του βασιλιά για την δολοφονία του Μπέκετ, και προχωρήσαν σε αυτή, χωρίς υποτίθεται την σύμφωνη γνώμη του βασιλιά.
Κατά τον ίδιο τρόπο, ο πρίγκιπας Σαλμάν σήμερα, υποστηρίζει, ότι κάποια στιγμιαία λόγια οργής και κατακτητικά έναντι του Κασόγκι, κάποια μέλη της βασιλικής αυλής της Σαουδικής Αραβίας, τα εξέλαβαν ως διαταγή δολοφονίας του, χωρίς υποτίθεται ο ίδιος να συμφωνεί ή να την έχει διατάξει.

Την ίδια στιγμή, τα παντελώς δωσιλογική κρατικά κανάλια (όπως και πολλά ιδιωτικά επίσης), θερμοί υποστηρικτές της προδοτικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν διστάζουν ξεδιάντροπο να υμνούν τους (δήθεν) «Μακεδόνες» στην ΕΡΤ, με  εκπομπές που στηρίζουν την απόσχιση της Μακεδονίας και της Θράκης από την Ελλάδα, ενώ εξυμνούν τους εκπροσώπους του ψευδομακεδονισμού (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_639.html#more).
Παράλληλα, οι καταλήψεις των ηρωικών μαθητών της Ελλάδας για την πάντα Ελληνική Μακεδονία (http://oimos-athina.blogspot.com/2018/12/blog-post_75.html), ίσως έχουν αποτέλεσμα, παράλληλα και με άλλες πολίτικες εξελίξεις στην πατρίδα μας, να συμβάλλουν σημαντικά ακόμα και στην πτώση του σημερινού δωσίλογου πρωθυπουργού (https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CF%81%CE%AF%CF%87%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD/#).
Ταυτόχρονα στην πατρίδα μας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνά, οι Έλληνες στις ηλικίες άνω των 35 ετών φαίνεται ότι ταυτίζουν την θρησκεία με την εθνική τους ταυτότητα σε ποσοστό άνω του 80%.
Ουσιαστικά, με βάση τα ευρήματα της έρευνας αυτής, οι Έλληνες πιστεύουν στον Θεό, είναι πιστοί και θεωρούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής ταυτότητας την θρησκεία. Επίσης, οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι για να είναι κανείς «πραγματικός Έλληνας», θα πρέπει να είναι και Χριστιανός, θέση που υπερασπίζεται και το 67% των νέων Ελλήνων, 18 έως 34 ετών (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80.html).
Στην μαρτυρική Βόρεια Ήπειρο, οι ισλαμοφασίστες του ναρκέμπορου Ράμα, κλείνουν τα σύνορα για τους συγγενείς και φίλους του Κατσίφα στο μνημόσυνο του, τρέμοντας την οργή των Βορειοηπειρωτών (https://www.defence-point.gr/news/oyte-toys-syggeneis-toy-katsifa-den-afinoyn-na-pane-sto-mnimosyno-oi-alvanoi-vid), στο οποίο προκάλεσαν προβοκατόρικα τους παριστάμενους Έλληνες, διακόπτοντας το μνημόσυνο για κάποιο χρονικό διάστημα, φωνάζοντας: «η Ήπειρος είναι (ψευδώς) Αλβανική».
Στην διάρκεια του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι Έλληνες ζητούσαν την αυτονομία της Βορείου Ηπείρου (https://www.triklopodia.gr/%CE%B6%CE%AE%CF%84%CF%89-%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF/#), ενώ η αδερφή του εθνομάρτυρα προς τους Αλβανούς λέγοντας: «Αυτά τα χώματα είναι Άγια… ο αδερφός μου είναι ηρωομάτυρας» (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BE%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%81%CF%86%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%86%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82.html).
[Το 1905, επανιδρύθηκε η εθνικιστική Αλβανική Λίγκα του 1878, με την άδεια των Τούρκων, η οποία είχε ως στόχο την υλοποίηση του οράματος της «Μεγάλης Αλβανίας», η οποία σύμφωνα με τους Αλβανούς εθνικιστές θα έπρεπε να περιλαμβάνει το Κόσσοβο, το Τέτοβο (Σκόπια), περιοχές της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, καθώς και την πάντα Ελληνική Ήπειρο (τόσο την Βόρεια, όσο και την Νότια).
Έτσι, και πάλι με την άδεια των Τούρκων, οι Αλβανοί εθνικιστές και οι Τσάμηδες διοργάνωσαν ένοπλες παραστρατιωτικές ομάδες (γνωστές και ως Τσέτες), οι οποίες εξοπλισμένες από τους εντόπιους Τούρκους και Αλβανούς μπέηδες, αρχίσαν να επιτίθενται στα Ελληνικά χωριά της Ηπείρου, τρομοκρατώντας τον πληθυσμό και προβαίνοντας σε σφαγές ή δολοφονίες.
Με στόχο πάντα, την βίαιη εκδίωξη ή εξόντωση του Ελληνικού πληθυσμού της Ηπείρου, έτσι ώστε αργότερα την περιοχή να την κατακλύσουν Αλβανοί έποικοι και οι ίδιοι αργότερα να ισχυριστούν ότι αυτή η περιοχή ήταν (δήθεν) πάντα Αλβανική, αφού με τον τρόπο αυτό θα είχε μόνο Αλβανικό πληθυσμό.

Και επιπλέον, τόσο οι Αλβανοί, όσο και οι Τσάμηδες πολέμησαν στους Βαλκανικούς Πολέμους στο πλευρό των Τούρκων ενάντια στους Έλληνες, ενώ τον καιρό της Γερμανικής κατοχής της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσπάθησαν και πάλι να κάνουν τα ίδια με την βοήθεια των Γερμανών Ναζί και των Ιταλών φασιστών, σφάζοντας γενοκτονία και πάλι τους Έλληνες της πάντα Ελληνικής Ηπείρου, με στόχο και πάλι την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2017/11/blog-post_7.html).
(Ουσιαστικά, τα ίδια σχέδια θέλει να εφαρμόσει και σήμερα η εθνικιστική ισλαμοφασιστική Αλβανία του Ράμα, τόσο στην Βόρεια Ήπειρο, όσο και στην Νότια, και πάλι με την υποστήριξη των Τούρκων υπό τον Ερντογάν.
Ο δε Ράμα, στην ουσία ακολουθεί πίστα τις παλιές γενοκτονικές μεθόδους των Αλβανών έναντι των μαρτυρικών Βορειοηπειρωτών-https://slpress.gr/idees/dokumento-o-rama-antigrafei-alvanikes-politikes-toy-mesopolemoy/).
Όλα αυτά τα εγκλήματα και οι προσπάθειες για εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Ηπείρου από τους Αλβανούς και Τσάμηδες άτακτους (οι οποίοι επιτελούσαν στην Ήπειρο τον ιδιο εγκληματικό ρολό με τους κομιτατζήδες στην Μακεδονία), προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την άμεση αντίδραση των Ελλήνων πατριωτών.
Έτσι, το 1906 ιδρύθηκε στην Ελλάδα η Ηπειρωτική Εταιρεία, η οποία επιτέλεσε στην Ήπειρο ρολό ανάλογο με αυτόν της Εθνικής Εταιρείας στον Μακεδονικό Αγώνα (https://www.foulscode.com/2018/01/blog-post_565.html), παρόλο που η ιστορία της δεν είναι ευρύτερα γνωστή.
Στόχος της Ηπειρωτικής Εταιρείας ήταν η προστασία του Ελληνικού πληθυσμού της περιοχής από τους Τσέτες, η οργάνωση αυτών για να μπορούν να αμύνονται και να προστατεύουν τον εαυτό τους, καθώς και η προετοιμασία αυτών για την ελευθέρια αυτών, καθώς και την ένωση τους με την μητέρα Ελλάδα.
Αρχηγοί της Ηπειρωτικής Εταιρείας ήταν ο Σπύρος Σπυρομήλιος, καθώς και ο Παναγιώτης Δαγκλής, οι οποίοι πολέμησαν σε κάθε αγώνα για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων Ελληνικών εδαφών από τους Τούρκους (Βαλκανικούς Πολέμους, τον αγώνα για την ανεξαρτησία της Βόρειου Ηπείρου το 1914, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και την Μικρασιατική Εκστρατεία).
Σύντομα, η Ηπειρωτική ιστορία απέστειλε και ένοπλο σώμα τα έτη 1908-1909 στην μαρτυρική και σκλαβωμένη και πάντα Ελληνικότατη Ήπειρο (Βόρεια και Νότια), ενώ στην περιοχή της Ηπείρου, ιδρύθηκε το ιδιο διάστημα και ένα κατασκοπικό δίκτυο, με στόχο την κατασκοπεία των Τουρκικών οχυρώσεων της περιοχής.
Μάλιστα, το κατασκοπικό αυτό δίκτυο, έδρασε μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους και μέσω αυτού πληροφορήθηκε ο Ελληνικός στρατος τα σχέδια του οχυρού του Μπιζανίου και χάρις και την γνώση αυτών, κατάφερε αργότερα να τα καταλάβει (χάρις και στο θάρρος του Ελληνικού στρατού, τότε υπό την ηγεσία του διάδοχου Κωνσταντίνου, αλλα και το τεράστιο θάρρος και την τόλμη του Βελισαρίου)].
Και όλα αυτά, την στιγμή που η ίδια η Αλβανία βράζει, με τις συνεχείς διαμαρτυρίες, τόσο των φοιτητών, όσο και των υπόλοιπων πολιτών, ενάντια στο καθεστώς του ναρκέμποροι Ράμα, το οποίο απειλείται με κατάρρευση, καθώς ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί κατά των σκληρών οικονομικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από αυτού, ζητώντας την άμεση παραίτηση του, καθώς και την διενέργεια προώρων βουλευτικών εκλογών στην χώρα αυτή (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_643.html).

Ταυτόχρονα, στην πατρίδα μας, τα (υποτιθέμενα) Ελληνικά ΜΑΤ εμποδίζουν Έλληνες να πάνε στο μνημόσυνο Κατσίφα, ρίχνοντας χημικά και προβαίνοντας σε συλλήψεις κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, την στιγμή, που οι ισλαμοφασίστες UCKάδες στο Αργυρόκαστρο φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά των Ελλήνων. 
Την ίδια στιγμή, ένα πρωτοφανές αντιδημοκρατικό περιστατικό συνέβη στην Κάλυμνο από την παντελώς φασιστική και αντιδημοκρατική συγκυβέρνηση των δωσίλογων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στην οποία μέλη της Ασφάλειας προσήγαγαν Ιερέα, με την «κατηγορία» ότι αυτός έβγαλε σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας (!!!), προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον πρωθυπουργό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάλυμνο (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85.html).

Τον Δεκέμβριου του 2018 επίσης, ένα σημαίνων στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς, ο Μ. Λαμψίδης, κάλεσε προδοτικά τον κόσμο σε εκδήλωση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο Παλαί Ντε Σπορ, με στόχο αυτή να πραγματοποιηθεί στην Σκοπιανή και στην Βουλγαρική γλώσσα (λες και θα την παρακολουθήσουν Σκοπιανοί ή Βούλγαροι).
Και ταυτόχρονα ο ίδιος, προέβη και σε απίστευτα προκλητικούς συνειρμούς υιοθετώντας την ανθελληνική προπαγάνδα των Σκοπίων, φτάνοντας μάλιστα στο ύστατο σημείο δωσιλογικού ανθελληνικού παραληρήματος, δηλώνοντας προκλητικά ότι ο ίδιος είναι κάτοικος της πόλης Solun, δηλαδή αποκάλεσε την Θεσσαλονίκη στα σλαβικά, και όχι στα Ελληνικά όπως είναι κανονικά το όνομα της πόλης, ξεπερνώντας κάθε όριο στις προδοσίες και τις πολιτικές αντεθνικές «κωλοτούμπες» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (https://www.defence-point.gr/news/stelechos-syriza-kalei-ton-kosmo-stin-ekdilosi-tsipra-sta-slavika).

[Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι οι «κολοτούμπες» στην πολιτική, δεν είναι ανάκυψη μόνο των νυν δωσίλογων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του Τσίπρα, αλλά και των ιδεολογικών καθοδηγητών τους από το παρελθόν, δηλαδή τον Λένιν και των μπολσεβίκων της ΕΣΣΔ.
Έτσι, η ΕΣΣΔ αμέσως μετά την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας από τους μπολσεβίκους το 1917 με την βοήθεια των Γερμανών (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), προσπάθησε να πείσει τους δυτικούς να δεχτούν την μη αποπληρωμή από μέρους της των τσαρικών δανείων που είχαν ληφθεί από τους δυτικούς, αφού αυτή αρνήθηκε να τα αναγνωρίσει.
Τα δε τσαρικά δάνεια από την Δύση, κυμαίνονταν στα 16 δις δολάρια το 1917.
(Ο δε Κάιζερ της Γερμανίας, χρηματοδότησε συνολικά τους μπολσεβίκους του Λένιν με 26 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα, υπό την καθοδήγηση του Γερμανού αρχιστρατήγου Μαξ Βάρμπουργκ και με «ενδιάμεσο» τον Χέλφνατ Πάρβους).

Ενώ όπως και ο γερμανοτσολιάς Τσίπρας, παρέδωσε μέσω των μνημονίων τα εθνικά εδάφη της Ελλάδας στους δανειστές με αντάλλαγμα χρήματα και την βοήθεια τους να έρθει στην εξουσία και στην συνέχεια να την διατηρήσει, έτσι και οι γερμανόδουλοι μπολσεβίκοι της Ρωσίας και ο Λένιν, ξεπούλησαν με το «μνημόνιο» του Μπρεστ-Λιφτόσκ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), πολλά εδάφη της Ρωσίας στους Γερμανούς για τους ίδιους ακριβώς λόγους).
Το 1921, η ΕΣΣΔ ανέφερε ότι θα αναγνωρίσει τα τσαρικά δάνεια, με τον ορό να της δοθούν χρήματα ως αποζημίωση για τις καταστροφές του εμφυλίου, κάτι που οι δυτικοί φυσικά αρνήθηκαν, και αντίθετα απαλλοτρίωσαν περιούσια τσαρικά στοιχειά στην Δύση.
Τελικά η ΕΣΣΔ, αναγνώρισε και πλήρωσε με το παραπάνω όλα τα τσαρικά δάνεια από την Δύση, παρόλο που στην αρχή δεν ήθελε, κατά το πρότυπο ακριβώς του σημερινού δωσίλογου πρωθυπουργού της Ελλάδας Τσίπρα με τα μνημόνια.
Στην αποδοχή της αυτή, «βοήθησε» τόσο το εμπάργκο των δυτικών εναντίον της, μαζί με τον αποκλεισμό της από τις τότε διεθνείς αγορές, όσο και η πείνα και ο θάνατος εκατομμυρίων το 1921, παράλληλα με την μεγάλη οικονομική κρίση της Ρωσίας τα έτη αυτά, όπως και ο εμφύλιος των ετών 1917-1922.
[Μετά δε και την λήξη του εμφυλίου των ετών 1917-1922 στην Ρωσία, χρηματοδότες του κράτους αυτού έγιναν και οι διάσημοι καπιταλιστές επιχειρηματίες και τραπεζίτες της Δύσεως, Άλφρεντ Μίλλερ, Ιακώβ Σιφφ, και Τζέιμς Μόργκαν].
Για να χρηματοδοτηθεί η ΕΣΣΔ μεταπολεμικά, προχώρησε στην σύναψη δάνειου το 1921 από την Ιταλία, και ξεκίνησε ένα εκτενές λαθρεμπόριο του πετρελαίου, του χρυσού, των διαμαντιών, των καλλιτεχνικών έργων, καθώς και των αρχαιοτήτων και των Εκκλησιαστικών της κειμήλιων, με μεγάλες χώρες και επιχειρήσεις της Δύσης.
[Έτσι, το 1/3 τουλάχιστον του χρυσού Ρωσίας των Τσάρων δόθηκε στο εξωτερικό μέσω της μαύρης αγοράς από τους  μπολσεβίκους,  ενώ η ΕΣΣΔ έδινε τοκογλυφικά δάνεια σε χώρες επιρροής της και πιστώσεις, αντιγράφοντας και αναπτύσσοντας ακόμα πιο πολύ την τοκογλυφική αυτή τακτική των δυτικών, που η ίδια υποτίθεται πως επέκρινε].
Η τακτική αυτή, η όποια ξεκίνησε από τον Λένιν και τον Τρότσκι και συνεχίστηκε το 1929 και αργότερα και από τον Στάλιν, λέγεται ότι βοήθησε τις ΗΠΑ να ξεπέσουν σταδιακά την μεγάλη οικονομική κρίση του 1929, χάρις και στις τεράστιες ποσότητες χρυσού και διαμαντιών που εξήχθησαν στην χώρα αυτή μέσω της μαύρης αγοράς.
Ουσιαστικά, ο Στάλιν, κυβέρνησε το κράτος σαν ένας μαφιόζος και ληστής, όπως ήταν ουσιαστικά ο ίδιος πριν το 1917 (http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_20.html), καθώς και σαν μέγα τοκογλύφος, όπως φάνηκε το πώς φέρθηκε ο ίδιος στην Ισπανία (http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_10.html).

Επίσης η ΕΣΣΔ, αποδέχτηκε και με χρηματικά ανταλλάγματα την κατασκευή γερμανικών οπλών στο ρωσικό έδαφος, αφού απαγορευτούν με την συνθήκη των Βερσαλλιών, αμέσως μετά την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου η κατασκευή οπλών στην Γερμανία.
(Ο δε Λένιν εκχώρησε επίσης ρωσική γη στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα χρήματα, ενώ μέσω της συνθήκης του 1926 μεταξύ ΕΣΣΔ και Γερμανίας, η ΕΣΣΔ πέτυχε την ουδετερότητας της χώρας αυτής.
Επίσης, οι Τρότσκι-Λένιν έδωσαν και τα ορυχεία Αμιάντου και χρυσού της ΕΣΣΔ για εκμετάλλευση, όπως και αλλά κλοπιμαία, στον Αμερικανό επιχειρηματία Τζούλιους Χάμερ.
Και παράλληλα, μέσω της συνθήκης αυτής, η κατά τα άλλα κομμουνιστική και (δήθεν) «εχθρός του φασισμού» ΕΣΣΔ, παρέλαβε και χρήματα, όπως και με την οικονομική συνθήκη του 1935 μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας του Χίτλερ από την όποια έλαβε 200.000.000 μάρκα ως οικονομική χορήγηση).
Με την συνθήκη Ραπάλο με την Γερμανία, η ΕΣΣΔ έτυχε να μην αποδοθούν πολεμικές αποζημιώσεις και από τις δυο χώρες, οι οποίες αλληλοαναγνωρίστηκαν, αν και ίδιο έτος η ΕΣΣΔ παρότι αναζητούσε χρήματα, χρηματοδότησε τον γενοκτόνο Κεμάλ κατά των Ελλήνων.
Μέσω δε και του σύμφωνου Μολότοφ-Ρίμπεντροπ, η ΕΣΣΔ έδωσε στην Γερμανία, τρόφιμα, πετρέλαιο και πρώτες ύλες, με αντάλλαγμα την λήψη τεχνολογίας, αλλά και την αποστολή γερμανικών μηχανημάτων για εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας της.
Η δε συμμαχία της ΕΣΣΔ με συμμάχους στον Β’ Παγκόσμιο της εξασφάλισε περαιτέρω χρήματα και δάνεια από την Δύση.
Έτσι όλα αυτά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σοβιετική βιομηχανία και οικονομία αναπτυχθέν χάρις τα τοκογλυφικά χρήματα και δάνεια των δυτικών και όχι χάρις στον δήθεν «ηρωικό αγώνα του Σοβιετικού λάου».
Εκτός και αν με όλα αυτά εννοείται η καταπιεστική εργασία από τον ρωσικό λαό που μισούσε μαζικά τους μπολσεβίκους ή τα καταναγκαστικά έργα των δεκάδων εκατομμυρίων πολιτικών αντιφρονούντων που βρισκόταν στα Γκουλάγκ. 
Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ΕΣΣΔ χορήγησε τοκογλυφικά δάνεια στις χώρες του Σύμφωνου της Βαρσοβίας, της Κόμεκον, καθώς και της Αφρικής και της Ασίας ( π.χ. Κούβα, Αφγανιστάν, Αγκόλα, Μογγολία, Κίνα).
Οι δε πιστώσεις καπιταλιστών και ΕΣΣΔ στα κομμουνιστικά κράτη της Κόμεκον ήταν τόσο μεγάλες, ώστε έφταναν από κοινού το 1970 στα 50 δις δολάρια, ενώ είχαν φτάσει στα 66 δις δολάρια το 1988.
Το δε έτος 1991, το εξωτερικό χρέος της ΕΣΣΔ  ήταν 70 δις δολάρια, ενώ οι τόκοι για την αποπληρωμή των σοβιετικών δάνειων και χρέους στο ΔΝΤ από την μετακομμουνιστική Ρωσία ήταν τόσο μεγάλοι, που συντέλεσαν στην μεγάλη οικονομική κρίση του 1997 στην Ρωσία.

Όλα αυτά πάντα σε συνδυασμό με την τεράστια διαφθορά του τότε πρόεδρου της χώρας αυτής, Μπόρις Γιέλτσιν, καθώς και την ληστεία του Ρωσικού κράτους από τους Ρώσους ολιγαρχίες. Τελικά το Σοβιετικό χρέος ξεπληρώθηκε επί της προεδρίας του Βλάντιμιρ Πούτιν].
Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι Έλληνες εμπιστεύονται τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, τα Σχολεία, την Εκκλησία, τον λαό, τα πανεπιστήμια και το ραδιόφωνο, ενώ απορρίπτουν τα κόμματα τις ΜΚΟ, την τηλεόραση, τις εφημερίδες, τις τράπεζες και την Βουλή (https://www.defence-point.gr/news/oi-ellines-empisteyontai-tis-enoples-dynameis-aporriptoyn-kommata-mko).
Την ίδια στιγμή, η δωσιλογική κυβέρνηση της Ελλάδας, αποφάσισε να βγάλει εκτός της Σχολικής  διδακτέας ύλης της Ιστορίας Γ΄ Λυκείου τον ηρωικό Μακεδονικό Αγώνα, όπως και τον μεγάλο Έλληνα πατριώτη Παύλο Μελά (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD.html)!
[Ενώ και παλιές απογραφές των στα Βαλκάνια αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καμμιά (δήθεν) «Μακεδονική φυλή» (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%BB/)].
Επίσης, πριν λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε, η απόφαση των δωσίλογων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να θέσουν εκτός διδακτέας ύλης των σχολείων, ότι έχει σχέση με την πατρίδα, την οικογένεια, τον πατριωτισμός και την θρησκεία στο το βιβλίο της Ιστορίας της Γ΄ Λυκείου, εκτός από τον Μακεδονικό αγώνα (https://www.defence-point.gr/news/ektos-didakteas-ylis-i-patrida-i-oikogeneia-patriotismos-kai-thriskeia), ενώ την ίδια στιγμή τα προδοτικά συνέδρια αυτών δεν συγκεντρώνουν πια ούτε 200 νοματαίους (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/200.html).
Την ίδια στιγμή, τα τάγματα εφόδου (το νέο παρακράτος της Αριστεράς) και παράλληλα χαφιέδες του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη αρχίσει την βίαιη, δωσιλογική και παντελώς αντεθνική δράση τους ενάντια στους πατριώτες που διαδηλώνουν ενάντια στο ξεπούλημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας από τον Τσίπρα (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/e%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE.html).
[Επίσης εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι τόσο για την δίωξη του συγκεκριμένου ιερέα, καθώς και για την δίωξη της Ορθοδοξίας στην πατρίδα μας γενικότερα, ύστερα και από υποδείξεις ξένων πολιτικών παραγόντων της Δύσης, σημαντικό ρολό παίζει ότι η Ορθόδοξη Πίστη.
Η οποία εκφράζεται ως γνωστόν μέσω της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και το Άγιο Όρος, που αντιτίθενται στα σχέδια των δυτικών-Φράγκων (http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html, http://alophx.blogspot.com/2018/07/1821_17.html) παγκοσμιοποιητών, οι οποίοι είναι γνωστοί για το μίσος για την Ορθοδοξία, καθώς και τις γενοκτονίες που διέπραξαν έναντι των Ορθόδοξων Εθνών, όπως την Ορθόδοξη Σαξονική Αγγλία.
Εκεί, οι βάρβαροι Νορμανδοί κατακτητές έσφαξαν συνολικά το 10% του τότε πληθυσμού της χώρας αυτής, καθώς και όλους τους κληρικούς της, όταν την κατέλαβαν υπό τον Γουλιέλμο τον κατακτητή, με την σύμφωνη γνώμμη και παρότρυνση του πάπα της Ρώμης, προκειμένου αυτή να πάψει να είναι Ορθόδοξη και να γίνει τελικά δια της βίας, καθολική  (https://alophx.blogspot.com/2018/11/n.html,https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html).
Τα σκοτεινά αυτά σχέδια, αφορούν τόσο την πολιτική (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html), όσο επίσης και την θρησκευτική ενοποίηση (http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_2.html) όλου του «δυτικού μπλοκ», υπό μια νέα (ψευδο)θρησκεία συγκριτικού τύπου (δηλαδή τον οικουμενισμό του πάπα της Ρώμης).
Καθώς επίσης και έναν νέο κοινό ευρωπαϊκό (ψευδο)πολιτισμό των χωρών-μελών της ΕΕ, εν ονόματι του οποίου αυτά θα πρέπει όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί να εγκαταλείψουν τις υπάρχουσες διαφορετικές μεταξύ τους μέχρι σήμερα θρησκείες, εθνικότητες, καθώς επίσης και τον πολιτισμό τους (http://gnosesthe.blogspot.com/2016/10/ttip.html).

Και η Ορθοδοξία αποτελεί εμπόδιο στα διαβολικά αυτά σχέδια (μαζί με την ρωσόφιλη για τους ίδιους Ελλάδα-https://www.triklopodia.gr/%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%81%CF%89%CF%83%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%87%CF%8E/#), αφού συνεχώς καταγγέλλει τις απάτες και πανάθλιες πολικές και όχι μόνο μεθοδεύσεις των σκοτεινών αυτών κύκλων της Δύσης, διαφωτίζοντας τον λαό και εμποδίζοντας τους στην υλοποίηση των σκοτεινών αυτών σχεδίων τους.
Όπως παραδείγματος χάριν για το «Σχέδιο Καλλέργη» (https://tofanari.blogspot.com/2018/02/blog-post_998.html), σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται να κατακλυστεί εσκεμμένα η Ευρώπη από πλήθη λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική.
Με στόχο την μιγαδοποίηση και την «ομογενοποίηση» των λαών της σε ένα κοινό κράτος, το οποίο προσπαθεί στις μέρες μας να τεθεί σε εφαρμογή μέσω του πάρα πολύ επικίνδυνου και λεγομένου «Συμφώνου του ΟΗΕ για την μετανάστευση» (https://www.triklopodia.gr/sok-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-, %CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%83/#,https://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86/#https://www.triklopodia.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-38-000-000-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB/#, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/blog-post_4.htmlhttps://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/10-2018.html http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_186.html), η οποία θα οδηγήσει την ΕΕ σταδιακά αν γίνει αποδεκτή σε αναπόφευκτο εξισλαμισμό (https://www.triklopodia.gr/%CE%B3-%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CE%BF-%CE%BF%CE%B7%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84/#).
Για πολλούς όμως παρόλα αυτά, η παγκοσμιοποίηση έχει αρχίσει να ανατρέπεται, ενώ ο ΟΗΕ βρίσκεται σε πορεία ανεπίστρεπτης παρακμής και κατάργησης με τη σημερινή του μορφή (όπως έγινε με την Κοινωνία των Εθνών), ύστερα από την έντονη αμφισβήτηση του Συμφώνου Μετανάστευσης, τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από άλλες χώρες (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/a.html).
[Και όλα αυτά, την στιγμή μάλιστα που σε έρευνα του Pew Research Center για την μετανάστευση το 51% των ερωτηθέντων από 10 χώρες της Ε.Ε. - Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Σουηδία, Πολωνία, Γαλλία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία - δήλωσε δεν θέλει άλλους μετανάστες στην Ευρώπη (http://www.efsyn.gr/arthro/51-ton-eyropaion-den-thelei-alloys-metanastes).
Οι ερωτηθέντες και σε άλλες χώρες του κόσμου φέρεται να έχουν απόψεις παρόμοιες με εκείνες στην Γηραιά Ήπειρο. Στο Ισραήλ (73%), τη Ρωσία (67%), την Νότια Αφρική (65%) και την Αργεντινή (61%) υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να υποδέχονται λιγότερους μετανάστες.
Σε όλες τις χώρες τα στοιχεία δείχνουν ότι το λιγότερο από το 1/3 των συμμετεχόντων θέλει το κράτος τους θα πρέπει να επιτρέψει την είσοδο περισσότερων μεταναστών].
Πιθανότατα δε ο κύριος λόγος που ο Τσίπρας θέλει να υπογράψει το «σύμφωνο του ΟΗΕ για την μετανάστευση», είναι γιατί πιστεύει ότι αν το υπογράψει και έρθουν εκατομμύρια λαθρομεταναστών «νόμιμα με βάση τον ΟΗΕ» στην Ελλάδα, θα μπορέσει να τους πολιτογραφήσει ως «Έλληνες», δίνοντας τους το εκλογικό δικαίωμα.

Και με τον τρόπο αυτό, νομίζει ο ίδιος ότι θα καταφέρει να κερδίσει τις επέμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, αποκτώντας εκατομμύρια «νέους ψηφοφόρους» στην θέση των γηγενών Ελλήνων, οι οποίοι αποστρέφονται αυτόν και τις προδοτικές πολιτικές του και μάλιστα ζητούν παράλληλα την προκήρυξη προώρων βουλευτικών εκλογών (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-62-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB.htm,l), οι οποίες μπορεί να πραγματοποιηθούν σύντομα για ποικίλους λόγους (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_485.html).
Οι οποίες για πολλούς μπορούν να έρθουν εξαιτίας σημαντικών πολιτικών εξελίξεων στην λεγόμενη (και εθνικά επικίνδυνη-https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CF%83%CF%84-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF.html) «συμφωνία των Πρεσπών», καθώς και των εθνικιστικών προκλήσεων του Ζάεφ (https://www.triklopodia.gr/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%B7-%CE%B8%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD/#).
Αφού φαίνεται ότι ο Τσίπρας δεν διαθέτει πλέον 151 βουλευτές για το πέρασμα της παντελώς προδοτικής αυτής «συμφωνίας» (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/#) και για τον λόγο αυτό, πανικόβλητος ο Τσίπρας ζητάει από τον Ζάεφ νέο ερμηνευτικό πρωτόκολλο της «συμφωνίας» αυτής (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_929.html), την στιγμή μάλιστα που η Βουλγαρία απειλεί τα Σκόπια να θέσει βέτο σε αυτή (https://www.triklopodia.gr/%CF%85%CF%80%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CE%BD/#).
Όμως, στους σχεδιασμούς αυτούς, ο  γεμάτος με σκάνδαλα Τσίπρας (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/syriza/733339_ayti-einai-i-mayri-vivlos-me-ta-skandala-toy-syriza) παραβλέπει (ηθελημένα ή μη) το γεγονός, ότι η πλειοψηφία των σχεδιαζόμενων να έρθουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες είναι ισλαμιστές Ασιατικής και Αφρικάνικης καταγωγής.
Και το πιθανότερο είναι αυτοί, αν πολιτικογραφηθούν Έλληνες, να θελήσουν να επιβάλλουν με την βία ή μη την Σαρία στην Ελλάδα, πάρα να βοηθήσουν τον Τσίπρα να επιβάλλει στην χώρα  ένα κομμουνιστικό καθεστώς τύπου «Βόρειας Κορέας» ή της «σοσιαλιστικής Βενεζουέλας του Μαδούρο», ακόμα και αν συνεργαστούν μαζί του για όσο χρονικό διάστημα τους εξυπηρετεί h(https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html,   http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html , ttps://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.htmlhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html).
[Εδώ να σημειωθεί, ότι στις μέρες μας, υπάρχουν σύμφωνα με εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών σε 70 χώρες παγκοσμίως, πάνω από 67 ένοπλες ομάδες ισλαμιστών, των οποίων τα μέλη κυμαίνονται ανάμεσα στις 100 με 230.000.
Οι πιο πολυάριθμες αυτές είναι στην Συρία (40-70.000), στο Ιράκ (10-15.000), στο Αφγανιστάν (30-60.000), στο Πακιστάν (20-40.000), ενώ μικρότερες αριθμητικά είναι οι ομάδες των ισλαμιστών στην Λιβύη (σχεδόν 10.000), στην Νιγηρία (7.000), στην Υεμένη (4.000), στο Μάλι (3.000), στις Φιλιππίνες (3.000) και στην Σομαλία (7.000).
Ουσιαστικά, η όλη παραπάνω κατάσταση θυμίζει την αντίληψη που είχε ο Βυζαντινός ιστορικός Προκόπιος για τον κόσμο, μια αντίληψη που ήταν πρόγονος των αντιλήψεων των γεωπολιτικών Μάκιντερ, Χαουσχόφερ κ.λ.π.

Έτσι, κατά τον Προκόπιο, ο κόσμος χωριζόταν σε έναν εσωτερικό κύκλο, ο οποίος περιστοιχίζεται από έναν εξωτερικό κύκλο.
Ο Εσωτερικός κύκλος αντιστοιχούσε στην Οικουμένη, τον πολιτισμό και την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ο εξωτερικός στην θάλασσα, ενώ υπήρχε και ένας ενδιάμεσος κύκλος μεταξύ τους, αυτός των βαρβάρων.
Αυτός ο ενδιάμεσος κύκλος των βαρβάρων (η κρίσιμη περιοχή της Ευρασίας σε Μάκιντερ, Χαουσχόφερ, Κίσσινγκερ, Μπρεζίνσκι, ή η «ενδιάμεση περιοχή» του Κιτσίκη), π.χ. τότε οι Ούννοι, τώρα οι Ρώσοι, ή οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες), προσπαθούσε με την βία να καταταγεί την Αυτοκρατορία (την Δύση σήμερα).
Διαπερνόντας με την βία τα σύνορα αυτής, τα όποια προστατευόταν από τις ρωμαϊκές οχυρώσεις των Limes, καθώς και το τείχος των Αντωνίου Πίου και Ανδριανού.
Παρεμφερή αντίληψη για τον κόσμο είχαν και οι Κινέζοι, οι όποιοι πίστευαν ότι αποτελούσαν το κεντρικό βασίλειο της γης, το λεγόμενο και «Ουράνιο βασίλειο», το όποιο περιστοιχιζόταν από την θάλασσα και τους βάρβαρους, οι όποιοι προσπαθούσαν να διαιρέσουν με την βία τα σύνορα αυτού, τα όποια προστατευόταν από το Σινικό τείχος.
Στις μέρες μας, ο εσωτερικός κύκλος αποτελείται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της (κατά τον Χάντιγκτον), και ο ενδιάμεσος κυρίως από τις ισλαμικές χώρες (και ίσως και την Ρωσία), από τις οποίες οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες, προσπαθούν όπως και οι Γερμανοί βάρβαροι τον καιρό της Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας, να διαπεράσουν με την βία τα σύνορα της Δύσης, και να εξέλθουν μαζικά σε αύτη].
Όμως, εδώ θα πρέπει παράλληλα να επισημανθεί, ότι όσον αφορά τον νυν Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας Ιερώνυμο, αυτός έχει ξεπεράσει κάθε όριο όσον αφορά την υποτέλεια του έναντι της νυν δωσιλογικής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ενώ όλα αυτά τα χρονιά έχει αποδεχθεί και υποστηρίξει, ουκ ολίγες αντιχριστιανικές και αντεθνικές πολιτικές στην χώρα μας. Μερικές από αυτές είναι:
Ο χωρισμός Εκκλησίας-κράτους, η συμφωνία για την απαλείφει του άρθρου 3 από το σύνταγμα και η (δήθεν) «ουδετεροποίηση του Ελληνικού κράτους», μαζί με την απόλυση 10.000 ιερέων από το Δημόσιο (https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018.html).
Η σχεδιαζόμενη αλλοίωση, υποβάθμιση (και τελικά κατάργηση) του μαθήματος των θρησκευτικών με την παράλληλη μετατροπή του σε θρησκειολογία, η υποστήριξη όλων των δωσιλογικών κυβερνήσεων της Ελλάδας στην επιβολή των παντελώς αντισυνταγματικών μνημονίων χωρίς αντιστάσεις από πλευράς του κλήρου και του λαού, μαζί με την αποδοχή εκεί μέρους της παντελώς προδοτικής και αντεθνικής για την πατρίδας μας (δήθεν) «Συμφωνίας των Πρεσπών».
(Η δε πανάθλια «συμφωνία των Πρεσπών», υπογράφτηκε από τον κομμουνιστικής προέλευσης πρώην Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο οποίος το 1981 επαινούσε ως «δημοκρατία» την Πολωνία του στρατηγού Γιαρουζέλσκι (γράφοντας μάλιστα και βιβλίο προς τιμήν του δικτάτορα αυτού), ενώ αποκαλούσε την Ελλάδα του 1981 «δικτατορία».
Αυτός κατέλαβε την χρονιά αυτή με πραξικόπημα την εξουσία της Πολωνίας, εκτελώντας και βασανίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους («δημοκρατικά πάντα»). Παράλληλα, την ίδια περίοδο, ο Κοτζιάς επισκεπτόταν, υποστήριζε και επαινούσε και τον δικτάτορα της Ανατολικής Γερμανίας Έρικ Χόνεκερ, που και αυτός εκτελούσε και βασάνιζε τους πολιτικούς του αντιπάλους).
Η άρνηση του ίδιου να λάβει μέρος στα παλαιικά συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, η αποδοχή εκ μέρους του της αιρετικής (δήθεν) «Συνοδού του Κολυμπαρίου» (http://alophx.blogspot.com/2017/09/2016.html), η αποδοχή και υποστήριξη της παράνομης και μαζικής από πλευράς των δωσίλογων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα χωρίς την σύμφωνη γνώμμη του Ελληνικού λαού, η αποδοχή εκ μέρους του του παντελώς επικίνδυνου για την χωρά μας και τον κόσμο «συμφώνου του ΟΗΕ για την μετανάστευση» (https://www.triklopodia.gr/sok-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%83/#,https://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86/#https://www.triklopodia.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-38-000-000-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB/#,https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/blog-post_4.html,https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/10-2018.html), όπως και  την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (http://alophx.blogspot.com/2017/09/chip-ttip.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html).

(Όλα αυτά τα γεγονότα, είχαν ως αποτέλεσμα την επίθεση μέρους του εξοργισμένου λαού στη λιμουζίνα του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου για προδοτική του στάση για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας, την στήριξή του στην προδοτική «συμφωνία των Πρεσπών», καθώς και για την αντίθεση του για τα συλλαλητήρια για την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας).
Η συνέργεια του στην κατάργηση της πρωινής προσευχής, καθώς και του Εκκλησιασμού στα σχολεία, η παράλληλη αποδοχή εκ μέρους της νομιμοποίησης του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου, η αποδοχή υιοθεσίας από «ζευγάρια» του ιδίου φύλου, του νομού αλλαγής φύλου, του νομού συμβίωσης ατόμων ιδίου φύλου, όπως και η στενή συνεργασία του με τις ΜΚΟ του Σόρος στην Ελλάδα, είναι μόνο λίγες από τις άπειρες, αντεθνικές και καθόλου Χριστιανικές πράξεις του νυν Αρχιεπίσκοπου, οι οποίες φαίνεται ότι δεν έχουν τέλος.
Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συναίνεσε επίσης στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, των αρχαιολογικών χωρών και των ναών μέσω των μνημονίων στους δανειστές, ενώ μετρά και την πρόσφατη προδοτική του συμφωνία για την θέση των κληρικών στο δημόσιο, συμφώνησε επίσης και στο ξεπούλημα της εναπομενούσης Εκκλησιαστικής περιουσίας στους ξένους (δανειστές).
Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει να προστεθούν και τα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία ήταν ο ίδιος μπλεγμένος ως Μητροπολίτης, από τα οποία σώθηκε λόγω πολιτικών παρεμβάσεων και παραγραφής, οι στενές οικογενειακές σχέσεις του ιδίου με τον Τσίπρα, οι προσωπικές φιλοαριστερές απόψεις του, καθώς και ο ύποπτος φιλοχουντικός ρόλος του ιδίου την περίοδο της Χούντας.
Και επίσης, η μόνιμη υπονόμευση εκ μέρους του των προκατόχων του με συκοφαντίες για να τους καθαιρέσει, να τους υπονομεύσει και να τους «αρπάξει» την θέση (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_39.html), καθώς και τα χρήματα που πήρε μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ (τα τριάντα αργύρια του ΕΣΠΑ) από την ΕΕ και τις δωσιλογικές κυβερνήσεις της πατρίδας μας για όλες τις παραπάνω προδοσίες.
Από όλα όσα προαναφέρθηκαν, μαζί με την πρόσφατη δήλωση του («Εγώ θα έχω τον τελευταίο λόγο»), η οποία δηλώνει αυταρχισμό, εγωισμό, αλαζονία, καθώς και περιφρόνηση του Συνοδικού (δημοκρατικού) πολιτεύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, φαίνεται καθαρά ότι μιλάμε για έναν πολύ επικίνδυνο για την Πίστη και την Ελλάδα μας Αρχιεπίσκοπο.
[Και παράλληλα, με την πανάθλια στάση και τις παντελώς προδοτικές πράξεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει καταφέρει να απαξιώσει και να εκθέσει την Εκκλησία στα ματιά του λαού, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να γίνει ο με διαφορά χειρότερος Αρχιεπίσκοπος όλων των εποχών (!!!), μην έχοντας πάνω του τίποτε από την Πιστή και την φιλοπατρία όλων των προκατόχων του].

Που το καλύτερο θα ήταν για το καλό της Ορθόδοξης Πίστης, καθώς και την πατρίδα μας, να παραιτούνταν άμεσα από την θέση του (http://alophx.blogspot.com/2017/10/o-i_12.html) και στην θέση του να εκλέγονταν ένας ένθερμος Χριστιανός και πατριώτης Αρχιεπίσκοπος, όπως ήταν ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο οποίος το 400 μ.Χ., αντιμετώπισε με επιτυχία μια εξίσου επικίνδυνη κρίση για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό (http://alophx.blogspot.com/2018/02/400-2018-update.html).
Εδώ μπορεί επίσης να ειπωθεί ότι το έτος 2008, ήταν ένα πολύ σημαντικό έτος πολιτικά και οικονομικά, τόσο για την Ελλάδα, όσο και τον υπόλοιπο κόσμο:
Έτσι, την χρονιά αυτή, ξεκίνησε η μεγάλη και παγκόσμια οικονομική κρίση των ετών 2008-2009, της οποίας τα καταστροφικά οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα, ήταν αντίστοιχα αυτών της μεγάλης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 1929.
Επίσης, το έτος αυτό, πέθανε ο μεγάλος πατριώτης πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποιος με την φιλοπατρία, τους αγώνες και το σθένος του απέρριψε το πανάθλιο και προδοτικό για τον Ελληνισμό «σχέδιο Ανάν» (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/01/blog-post_28.html), το οποίο ο νυν δωσίλογος πρόεδρος της Κύπρου και τότε οπαδός του σχεδίου αυτού, ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος προσπαθεί να το «νεκραναστήσει»  και να ξεπουλήσει την Κύπρο στους Τούρκους.
Παράλληλα, στην Ελλάδα, το έτος αυτό, συνέβησαν πολύ μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο με πολλά θύματα, ενώ το ιδιο έτος κάηκε και η Αθηνά από αναρχικούς, λαθρομετανάστες και ξένους παρακόρες, σε μια πρόβα του τι μπορεί να συμβεί μελλοντικά και πάλι στην χωρά μας από τους ίδιους «πρωταγωνιστές» h(https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html,   http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html , ttps://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.htmlhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html).
Τέλος, το έτος αυτό, πέθανε και ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας Χριστόδουλος, ο οποίος ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα, και αν ζούσε δεν θα άφηνε ποτέ καμμιά κυβέρνηση, ούτε να ξεπουλάει την Ελλάδα, προδίδοντας την τόσο στα εθνικά (π.χ. την Μακεδονία ή το θέμα της Βορείου Ηπείρου), τα οικονομικά (την υπογραφή των προδοτικών και αντισυνταγματικών μνημονίων από όλες τις δωσίλογες κυβερνήσεις), όσο και τα θρησκευτικά θέματα (με την υπογραφή ενός σωρού αντιχριστιανικών νομών από το Ελληνικό κράτος).
Επίσης, δεν υπήρχε περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος να άφηνε ακέφαλο και χωρίς αρχηγό και το γνωστό «κίνημα των Αγανακτισμένων» το 2011, το οποίο ως γνωστόν, κατέρρευσε από την υπέρμετρη βία του κράτους, όπως και από την έλλειψη ηγέτη.

Ο ίδιος, είχε κάνει μια εξής προφητική δήλωση το 2008 λέγοντας:
«Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα». Και όντως, το 2018, με αφορμή την προδοτική «συμφωνία των Πρεσπών», φαίνεται οι Έλληνες να άρχισαν να αφυπνίζονται ξανά στα εθνικά θέματα, ύστερα από 8 χρονιά μαυρίλας και σκλαβιάς σε ξένους και δωσίλογους, στις οποίες έλαβαν μέρος 1 εκατομμύριο Έλληνες, ακριβώς μια δεκαετία ύστερα από την βέτο της Ελλάδας στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς την λύση της ονοματολογίας του κράτους αυτού].
Ουσιαστικά, όπως είναι φανερό από όλα όσα προαναφέρθηκαν παραπάνω, στην πατρίδα μας, θα χρειαστεί πάρα πολύ δουλειά από όλους, τόσο από τον λαό, όσο και τους κληρικούς, προκειμένου για να εμφανιστεί ένας άξιος λαϊκός ηγέτης στην χώρα μας για να την κυβερνήσει (https://www.pronews.gr/opinion-makers/734706_o-igetis-oi-ypokinites-o-stratos-kai-i-ekklisia).
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ
2)            https://www.pronews.gr/istoria/733179_giati-536-mh-theoreitai-apo-toys-epistimones-os-heirotero-etos-sti-istoria-tis
17)           https://www.defence-point.gr/news/meta-apo-symfonia-epese-i-pyli-toy-polytechneioy-synenteyxi
36)           https://slpress.gr/diethni/tzortz-chermpert-oyoker-mpoys-o-teleytaios-planitarchis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου