Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΙΡΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΒΙΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΟΝ 20ο και 21ο ΑΙΩΝΑ


ΙΡΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΒΙΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΟΝ 20ο και 21ο ΑΙΩΝΑ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, υπάρχουν πολλά κράτη των οποίων η εξέλιξη της ιστορίας είχε εντυπωσιακά παρόμοια εξέλιξη. Δυο από αυτά τα κράτη, είναι το Ιράν και η Τουρκία, των οποίων η ιστορία από τις αρχές του 20ου αιώνα ως τις μέρες μας έχει πολλές και εντυπωσιακές ομοιότητες.

Έτσι, το 1906 στο Ιράν (τότε Περσία, σε Ιράν, δηλαδή «Η χώρα των Αρείων», μετονομάστηκε το 1921), ξέσπασε μια επανάσταση λόγω της μεγάλης διείσδυσης των ξένων στο κράτος αυτό από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οποία ανάγκασε τον τότε Σάχη της χώρας, τον Μοχάμεντ Αλή, να παραχωρήσει σύνταγμα το 1907.
Όμως το 1908, ο ίδιος Σάχης κατήργησε το σύνταγμα αυτό, κάτι που είχε ως συνέπεια την εκδήλωση ανταρσίας, με αποτέλεσμα αυτός ο Σάχης να εκθρονισθεί και ένας πιο πειθήνιος Σάχης να πάρει την θέση του.
Αντίστοιχα στην Τουρκία την ίδια περίοδο, το 1908), ξέσπασε η «Επανάσταση των Νεότουρκων» (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_58.html), λόγω της μεγάλης διείσδυσης των ξένων στο κράτος αυτό από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οποία ανάγκασε τον τότε Σουλτάνο της χώρας, τον Αβδούλ Χαμίτ, να παραχωρήσει σύνταγμα το ίδιο έτος.
Όμως το 1909, ο ίδιος Σουλτάνος προσπάθησε με αντιπραξικόπημα να κατήργησε το σύνταγμα αυτό, κάτι που είχε ως συνέπεια την εκδήλωση ανταρσίας, με αποτέλεσμα αυτός ο Αβδούλ Χαμίτ να εκθρονισθεί και ένας πιο πειθήνιος Σουλτάνος να πάρει την θέση του.
[Το έτος 1907, το Ιράν χωρίστηκε μέσω συμφωνίας των Μεγάλων δυνάμεων της εποχής σε 3 ζώνες επιρροής, μια Ρωσική στον Βορρά, μια Αγγλική στον Νότο, καθώς και μια κοινή στο Κέντρο].
Το 1921 ο στρατηγός Ρεζά Χαν διέλυσε την Βουλή και ανακηρύχθηκε αρχικά δικτάτορας και στην συνέχεια νέος Σάχης της χώρας, παίρνοντας το όνομα Ρεζά Σαχ Παχλεβί, εισάγοντας σε αυτή πολλές μεταρρυθμίσεις, ενώ την ίδια στιγμή στράφηκε με μανία κατά του σιιτικού κλήρου, προσπαθώντας να μειώσει την ισχύ του στην χώρα, αλλά να μετατρέψει το Ιράν σε ένα κοσμικό αυταρχικό κράτος υπό την εξουσία του.

Αντίστοιχα  στην Τουρκία το 1923 ο στρατηγός Μουστάφα Κεμάλ διέλυσε την Βουλή και ανακηρύχθηκε αρχικά δικτάτορας και στην συνέχεια πρόεδρος της χώρας, παίρνοντας το όνομα Αττατούρκ, εισάγοντας σε αυτή πολλές μεταρρυθμίσεις, ενώ την ίδια στιγμή στράφηκε με μανία κατά του σουνιτικού κλήρου, προσπαθώντας να μειώσει την ισχύ του στην χώρα, αλλά να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα κοσμικό αυταρχικό κράτος υπό την εξουσία του.
Το 1941, έγινε κατάληψη του Ιράν από τους Συμμάχους (Μεγάλη Βρετανία, ΕΣΣΔ), διότι ο Ρεζά Σαχ Παχλεβί ήταν ανοικτά φιλογερμανός και στήριζε τους Ναζί και την θέση του πήρε ο αδύναμος φιλοδυτικός γιος του.
Το ίδιο διάστημα την Τουρκία διοικούσε ο αυταρχικός διάδοχος του Αττατούρκ, ο Ινονού, που ήταν και αυτός φιλογερμανός και στήριζε κρυφά την Γερμανία (https://www.newsone.gr/paraxena/piso-apo-ti-genoktonia-ston-ponto-ke-ti-mikrasiatiki-katastrofi-vriskonte-i-germani/, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%83/). Μόνο όταν ο πόλεμος είχε φτάσει τις τελευταίες μέρες του, τον Απρίλη του 1945, κήρυξε «για τα ματιά του κόσμου» τον πόλεμο στους Γερμανούς συμμάχους του.
Έχοντας μάλιστα και το απύθμενο θράσος να ζητάει και τα υπόδουλα στους Ιταλούς Ελληνικότατα Δωδεκάνησα, για την δήθεν «μεγάλη του προσφορά στον πόλεμο αυτό στο πλευρό των Συμμάχων»!!!!
Το 1945, ξέσπασε μια μεγάλη εξέγερση των Κούρδων και των Αζέρων του Ιράν κατά της κεντρικής εξουσίας, η οποία γρήγορα καταπνίγηκε στο αίμα από τις δυνάμεις του κράτους.
Την ίδια χρονική περίοδο και στην Τουρκία ξέσπασε μια μεγάλη εξέγερση των Κούρδων της χώρας αυτής κατά της κεντρικής εξουσίας, η οποία γρήγορα καταπνίγηκε στο αίμα από τις δυνάμεις του κράτους.
Μεταπολεμικά, και συγκεκριμένα το 1951, στο Ιράν την εξουσία κατέλαβε ο εθνικιστής Μοχάμεντ Μωσάντεκ (ο οποίος είχε την υποστήριξη και των ισλαμιστών), ο οποίος προσπάθησε να εθνικοποιήσει τα πετρέλαια του Ιράν τα οποία ως τότε εκμεταλλευόταν οι Αγγλογάλλοι και οι Αμερικανοί.
Ταυτόχρονα, προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική της χώρας και να στραφεί από την Δύση προς την ΕΣΣΔ, ασκώντας ανεξάρτητη πολιτική εν μέσω Ψυχρού Πολέμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες μέσω της CIA οργάνωσαν μαζί με τον Σάχη το 1953 πραξικόπημα εναντίον του και ο Μωσάντεκ έχασε την θέση του, συνελήφθη και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό έως τον θάνατο του.
Στην συνέχεια, διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα των ξένων στα πετρέλαια του Ιράν (40% οι ΗΠΑ, 40% η Μεγάλη Βρετανία και 20% η Γαλλία), με το Ιράν να έχει υπό την εξουσία του μόνο το 50% της παραγωγής του πετρελαίου του ως κράτος. 

Το 1955, το Ιράν έγινε μέλος του φιλοδυτικού «Συμφώνου της Βαγδάτης» κατά της ΕΣΣΔ, ενώ συμμάχησε παράλληλα και με τις ΗΠΑ, από τις οποίες αγόρασε πολεμικό οπλισμό αξίας δεκάδων δις δολαρίων και έγινε η πιο ισχυρή στρατιωτικά δύναμη στην Μέση Ανατολή.
Αντίστοιχα στην Τουρκία, μεταπολεμικά, και συγκεκριμένα την ίδια περίπου περίοδο με το Ιράν, στο κράτος αυτό την εξουσία κατέλαβε ο εθνικιστής Μέντερες (ο οποίος είχε την υποστήριξη και των ισλαμιστών), ο οποίος προσπάθησε να εθνικοποιήσει τον πλούτο της χώρας, τον οποίο ως τότε εκμεταλλευόταν οι Κεμαλικοί και οι Αμερικανοί.
Ταυτόχρονα, προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική της χώρας και να στραφεί από την Δύση προς την ΕΣΣΔ, ασκώντας ανεξάρτητη πολιτική εν μέσω Ψυχρού Πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_7.html). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες μέσω της CIA οργάνωσαν μαζί με τον στρατό και τους Κεμαλιστές πραξικόπημα εναντίον του και ο Μέντερες έχασε την θέση του, συνελήφθη και εκτελέστηκε δια απαγχονισμού (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9o%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B9%CF%89%CE%BD/, http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html, http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/10/blog-post_687.html).
Στην συνέχεια, διασφαλίστηκαν τα δικαιώματα των ξένων στην περιουσία της Τουρκίας, ενώ ήδη από το 1952, η Τουρκία έγινε μέλος του φιλοδυτικού ΝΑΤΟ κατά της ΕΣΣΔ, ενώ συμμάχησε παράλληλα και με τις ΗΠΑ, από τις οποίες αγόρασε πολεμικό οπλισμό αξίας δεκάδων δις δολαρίων και έγινε μια πολύ ισχυρή στρατιωτικά δύναμη στην Μέση Ανατολή.
Από το πραξικόπημα κατά του Μωσάντεκ, μέχρι και την ισλαμική Επανάσταση του 1979 στο Ιράν (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_11.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/isis.html), στην χώρα επικρατούσε το αυταρχικό κοσμικό καθεστώς του Σάχη, ο οποίος καταπίεζε τον σιιτικό κλήρο και το ισλάμ στην χώρα αυτή, προσπαθώντας να εκμηδενίσει την επιρροή του και να μετατρέψει το Ιράν σε ένα απολυτά δυτικό κοσμικό αυταρχικό κράτος.
Παράλληλα, εξόρισε και τον τότε αντιπολιτευόμενο σιιτκή κληρικό Χομεϊνί, ο οποίος αφού εξορίστηκε και έλαβε πολιτικό άσυλο στην Γαλλία, ενώ εξόντωνε και τρομοκρατούσε τους πολιτικούς του αντίπαλους μέσω της διαβόητης μυστικής υπηρεσίας του, της Σαβάκ, η οποία εξόντωσε χιλιάδες αντιφρονούντες στην χώρα.
Την ίδια ώρα, με την καταστροφική οικονομική πολιτική του, ο Σάχης επέφερε και πλήρες οικονομικό κραχ στο Ιράν.
Από το πραξικόπημα κατά του Μέντερες, μέχρι και την άνοδο των ισλαμιστών στην Τουρκία το 2003, στην χώρα επικρατούσε το αυταρχικό κοσμικό καθεστώς των Κεμαλιστών και του στρατού, ο οποίος καταπίεζε τον σουνιτικό κλήρο και το ισλάμ στην χώρα αυτή, προσπαθώντας να εκμηδενίσει την επιρροή του και να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα απολυτά δυτικό κοσμικό αυταρχικό κράτος.

Παράλληλα, εξόρισε και τον τότε αντιπολιτευόμενο σουνίτη κληρικό Φετουλάχ Γκιουλέν (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_17.html), ο οποίος αφού εξορίστηκε και έλαβε πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ, ενώ εξόντωνε και τρομοκρατούσε τους πολιτικούς του αντίπαλους μέσω της διαβόητης μυστικής υπηρεσίας του, της ΜΙΤ (αλλά και της τρομοκρατικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων»), η οποία εξόντωσε χιλιάδες αντιφρονούντες στην χώρα.
Την ίδια ώρα, με την καταστροφική οικονομική πολιτική τους, οι Κεμαλιστές επέφεραν σταδιακά εάν πλήρες οικονομικό κραχ στην Τουρκία.
Τελικά, το έτος 1979 ξέσπασε η διαβόητη ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν, με την βοήθεια και των πετρομοναρχιών του Κόλπου (κυρίως της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ), οι οποίες την στήριξαν πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να την ελέγξουν για να ρίξουν τον εχθρό τους τον Σάχη, όμως σύντομα το «ισλαμικό τέρας» που οι ίδιες δημιούργησαν ξέφυγε από τον έλεγχο τους και στράφηκε εναντίον τους (http://alophx.blogspot.com/2017/09/isis.html).
Στην συνέχεια, οι ίδιες με την υποστήριξη των ΗΠΑ χρηματοδότησαν το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν να επιτεθεί στο Ιράν για να ρίξει το ισλαμικό καθεστώς στο κράτος αυτό και να τοποθετήσει στην θέση του ένα πιο φιλικό προς τις ίδιες, ξεκινώντας τον οκταετή πόλεμο Ιράν-Ιράκ (1980-1988).
Αυτός ο πόλεμος, αποτέλεσε παράλληλα και για το Ιράν τον πρώτο «Επαναστατικό πόλεμο του», μέσω του οποίου προσπάθησε να επεκτείνει την θεοκρατία του στο Ιράκ και αλλού (ανεπιτυχώς).
Παράλληλα, στον Ψυχρό Πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_7.html), το Ιράν στράφηκε ενάντια στην άθεη ΕΣΣΔ, στηρίζοντας μαζί με τις πετρομοναρχίες του Κόλπου τους Αφγανούς Μουτζαχεντίν στον πόλεμο τους κατά του φιλοσοβιετικού κομμουνιστικού καθεστώτος.
Μεταψυχροπολεμικά, το Ιράν στήριξε επίσης με όπλα και εθελοντές το πολιτικό ισλάμ και σε άλλα μουσουλμανικά κράτη όπως στην Βοσνία, στο Σουδάν και αλλού.
Αντίστοιχα στην Τουρκία, το έτος 2003, μέσω μιας «εκλογικής Επανάστασης» (αλλά και της σημαντικής εκλογικής βοήθειας του Γκιουλέν, του λεγομένου και «Χομεϊνί της Τουρκίας»), την εξουσία στο κράτος αυτό, πήρε το ισλαμικό κόμμα του Ερντογάν, με την βοήθεια και των πετρομοναρχιών του Κόλπου (κυρίως της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ), οι οποίες την στήριξαν πιστεύοντας ότι θα μπορούσαν να την ελέγξουν για να ρίξουν τον εχθρικό για τους Κεμαλισμό.
Στην συνέχεια, οι ίδιες με την υποστήριξη των ΗΠΑ χρηματοδοτήσαν την Τουρκία του Ερντογάν να επιτεθεί μέσω του ISIS σε Ιράκ και Συρία για να ρίξει το κοσμικά δικτατορικά καθεστώτα τους στα κράτη αυτά και να τοποθετήσει στην θέση τους ισλαμικά καθεστώτα, υπάκουα στην ίδια, ξεκινώντας έναν σχεδόν οκταετή πόλεμο στις χώρες αυτές (2011-2019).

[Στην συνέχεια, αν όλα εξελισσόταν ομαλά, τα κράτη αυτά, θα ενωνόταν με την Τουρκία και άλλα ισλαμικά κράτη, ιδρύοντας μια μεγάλη Παγκόσμια ισλαμική Ένωση, ένα «νέο Χαλιφάτο», υλοποιώντας τα σχέδια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B1/), της οποίας ο Ερντογάν είναι μέλος].

 Αυτός ο πόλεμος, αποτέλεσε παράλληλα και για την Τουρκία τον πρώτο «Επαναστατικό πόλεμο του», μέσω του οποίου προσπάθησε να επεκτείνει την θεοκρατία της στο Ιράκ, την Συρία και αλλού (ανεπιτυχώς-http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html).
[Πιο πριν, τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_7.html), η Τουρκιά στράφηκε ενάντια στην άθεη ΕΣΣΔ, στηρίζοντας μαζί με τις πετρομοναρχίες του Κόλπου τους Αφγανούς Μουτζαχεντίν στον πόλεμο τους κατά του φιλοσοβιετικού κομμουνιστικού καθεστώτος.
Μεταψυχροπολεμικά, η Τουρκία στήριξε επίσης με όπλα και εθελοντές το πολιτικό ισλάμ και σε άλλα μουσουλμανικά κράτη όπως στην Βοσνία, στο Σουδάν και αλλού].
Στην συνέχεια, το Ιράν ίδρυσε τις δικές του επαναστατικές στρατιωτικές δυνάμεις, τους λεγόμενους «Φρουρούς της Επανάστασης».
Η δε ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν, στην συνέχεια ίδρυσε και αυτή τις δικές της επαναστατικές στρατιωτικές δυνάμεις, τις ισλαμικές πολιτοφυλακές του Ερντογάν.
Το έτος 2011 και 2017, προσπάθησαν να γίνουν ανεπιτυχώς «χρωματιστές Επαναστάσεις» στο Ιράν (http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_95.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84/), υποκινούμενες από την Δύση για να ρίξουν το καθεστώς του.

Αντίστοιχα και στην Τουρκία, έγινε προσπάθεια να γίνει το 2016 ένα ανεπιτυχές πραξικόπημα κατά του Ερντογάν (http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html),υποκινούμενο από την Δύση για να ρίξουν το καθεστώς του.

Ανάμεσα στα έτη 2011 και 2019, το Ιράν προσπάθησε επιτυχώς (για την ώρα) να ιδρύσει μια «νέα Ιρανική ισλαμική Αυτοκρατορία», η οποία φτάνει ως την Μεσόγειο (http://kokkinignosi.blogspot.com/2016/10/blog-post_970.html,   https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/01/y.html).
Τα ίδια ακριβώς έτη, η Τουρκία προσπάθησε αρχικά επιτυχώς (και τελικά ανεπιτυχώς) να ιδρύσει μια «νέα Τουρκική ισλαμική Αυτοκρατορία», ένα «νέο Χαλιφάτο», το οποίο θα έφτανε ως την Μεσόγειο (http://kokkinignosi.blogspot.com/2016/10/blog-post_970.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html).
Στις μέρες μας, τόσο το Ιράν, όσο και η Τουρκία, έχουν έρθει σε σύγκρουση με τις ΗΠΑ, τόσο γιατί η Τουρκία και το Ιράν σχεδιάζουν την απόκτηση πυρηνικών (ένας μεγάλος κίνδυνος για ΗΠΑ-Ισραήλ-http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_69.html https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CE%B3-5/μ, http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ta-purinika-oneira-tou-erntogan-eginan-oi-efialtes-mas/2.131043), αλλά και επειδή στηρίζουν ισλαμικές οργανώσεις (π.χ. Χαμάς, Χεσμπολάχ, ISIS), ενάντια σε ΗΠΑ-Ισραήλ.
Επίσης και τα δυο αυτά κράτη,  συνεργάζονται ενεργειακά στις μέρες μας με την Ρωσία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο γεωπολιτικό εχθρό των ΗΠΑ, έχουν αγοράσει όπλα από αυτή και σκέφτονται να συμμαχήσουν μαζί της και πολιτικά και στρατιωτικά (όπως και με την Κίνα), ενώ για κάποιους η Τουρκία σκέφτεται για τον λόγο αυτό να εγκαταλείψει ακόμα και το ΝΑΤΟ.

Όλα αυτά έχουν επιφέρει την οργή των ΗΠΑ του εθνικιστή προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σχεδιάζει την πτώση αυτών των δυο καθεστώτων (στην Τουρκία με άγριες οικονομικές κυρώσεις που φέρνουν γοργά οικονομική κρίση και κραχ στο κράτος αυτό ή με νέο στρατιωτικό πραξικόπημα στο κράτος αυτό-http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

Αντίστοιχα, οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα στο Ιράν είτε μέσω μιας στρατιωτικής εισβολής (http://alophx.blogspot.com/2017/07/1981.html), είτε με οικονομικές κυρώσεις για πρόκληση οικονομική κρίση και κραχ στο κράτος αυτό, προκειμένου να εκδηλωθεί στο κράτος αυτό μια «χρωματιστή Επανάσταση» που θα ρίξει το καθεστώς.
Θα καταφέρουν άραγε οι ΗΠΑ να επιτύχουν τα σχέδια τους και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις; Άγνωστο, αλλά μόνο η συνεχής επαγρύπνηση από μέρους μας θα αποτρέψει την πρόκληση ενός «πολεμικού Αρμαγεδδώνα» στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ο οποίος εάν συμβεί το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επηρεάσει αρνητικά, όχι μόνο την πατρίδα μας και την Ευρώπη, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα γίνει στην περιοχή αυτή από το συνεχές «Game of Thrones» που παίζεται σε αυτή (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-game-thrones-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%83/, http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html), η «Γαία πύρι μύχθητω» (όπως το Kings Landing στην συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά) και όλη η Μέση Ανατολή ένας τεράστιος «Κρανίου Τόπος».















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου