Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΙΝΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

 ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΚΙΝΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΤΗΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν ακόμα και στις πολλές φορές επιχειρήθηκε να επιβληθεί δικτατορία αρχικά από Αμερικανούς φιλοναζί επιχειρηματίες στον Μεσοπόλεμο (π.χ. Ροκφέλερ, Φορντ και Μπους) υπό τον στρατηγό Μπάτλερ, το οποίο όμως δεν προχώρησε λόγω της εκλογής του Φραγκλίνου Ρούζβλετ στην Προεδρία των ΗΠΑ και λόγω κυρίως της μη πλήρους στήριξης τους από όλες τις οικονομικές ελίτ των ΗΠΑ, αλλά και την πλειοψηφία των αξιωματικών του στρατού.

Η δεύτερη προσπάθεια επιβολής δικτατορίας στις ΗΠΑ λέγεται ότι επιχειρήθηκε από τον γερουσιαστή Τζο ΜακΚάρθι και έληξε με την πτώση του, η τρίτη από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον Νεότερο με την 11η Σεπτεμβρίου (https://alophx.blogspot.com/2016/09/blog-post_14.html), ενώ σχεδόν πλήρως δικτατορικά μέτρα επιβλήθηκαν στις ΗΠΑ από τους δημοκρατικούς και τον Μπάιντεν με αφορμή τον κορωνοιό.

Στις μέρες μας, ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2024 μ.Χ στις ΗΠΑ, οι δημοκρατικοί προωθούν σε βάρος του Τραμπ και των Ρεπουμπλικάνών το λεγόμενο «σχέδιο» «Κόκκινος Καίσαρας» της δεξιάς για να την δήθεν εγκατάσταση δικτατορίας στις ΗΠΑ από αυτούς.

Έτσι, σύμφωνα με το τάχατες σχέδιο αυτό, πριν από τριάντα χρόνια και ως τις μέρες μας,  κατά τον Damon Linker, πολλοί δεξιοί δισεκατομμυριούχοι και διανοούμενοι στα δεξιά περιμένουν μία αφορμή να επιβάλουν μια δικτατορία στις ΗΠΑ.

Κατά τους δημοκρατικούς με τον Τραμπ οι Ρεπουμπλικάνο, μέρα με την μέρα, οι οδεύουν δήθεν προς τον πλήρη φασισμό και μάλιστα κατά τους επικριτές τους καλούν να τερματιστεί η δημοκρατία και να αντικατασταθεί ο Πρόεδρός μας με έναν «Κόκκινο Καίσαρα».

Επίσης, οι δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεμπουμπλικάνους ότι δεν πιστεύουν πλέον στις εκλογές, γιατί τάχατες ο Αμερικανικός λαός απορρίπτει το όραμα τους για περισσότερες φορολογικές περικοπές για τους δισεκατομμυριούχους και μισούν δήθεν τις φυλετικές (που πολλές φορές παρόλα αυτά μαζικά τους Ρεπουμπλικανούς δήθεν «εχθρούς» τους) και έμφυλες μειονότητες, ενώ υποστηρίζουν κατά τους ίδιους και την περισσότερη ρύπανση από ορυκτά καύσιμα, όπως και την καταστροφή του πλανήτη μας.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τους εχθρούς τους, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν καταφύγει σε τεράστιες παρανομίες, εκκαθαρίζοντας εκλογικούς καταλόγους εκατομμυρίων Αμερικανών που ζουν σε μπλε/δημοκρατικές πόλεις εντός των κόκκινων/Ρεπουμπλικανών πολιτειών και  εκστρατείες βομβαρδισμού μέσω τηλεοπτικών καναλιών με σκοτεινά χρήματα με δήθεν «ψέματα και μισές αλήθειες» κατά των εχθρών τους.

Παράλληλα, οι δημοκρατικοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικάνους ότι προσπαθούν να ελέγξουν το Ανώτατο Δικαστήριο, επειδή πιστεύουν ότι θα ψηφίσει την έγκριση  του νομοθετικού τους χάρτη - ο οποίος ευνοεί συντριπτικά τους Ρεπουμπλικάνους , αναλογικά με την δύναμή τους στο κράτος.

Κατά τους δημοκρατικούς στην Φλόριντα, ο κυβερνήτης Ron DeSantis δημιούργησε δύο νέες ένοπλες οργανώσεις που είναι υπόλογες στον εαυτό του: μια νέα πολιτοφυλακή "κρατικής φρουράς" και μια  αστυνομική υπηρεσία  που υποτίθεται ότι παρέχει "εκλογική ακεραιότητα"

Όπως είπε ο πρώην Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Charlie Crist (τώρα Δημοκρατικός) για τους νέους ένοπλους αξιωματικούς του DeSantis: «Κανένας κυβερνήτης δεν πρέπει να έχει την δική του επιλεγμένη μυστική αστυνομία».

Σε όλη την χώρα, οι δημοκρατικοί υποστηρίζουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι απειλούν και εκφοβίζουν δασκάλους και βιβλιοθηκονόμους να αφαιρέσουν από τις συλλογές τους κάθε βιβλίο που απεικονίζει θετικά τους μαύρους ή τους queer ανθρώπους.

Κατά τους ίδιους ένοπλες φασιστικές πολιτοφυλακές που υποστηρίζουν αυτές τις προσπάθειες εμφανίζονται στην σχολική επιτροπή και σε άλλες συνεδριάσεις με τα τουφέκια εφόδου δεμένα στην πλάτη τους για να ταράζουν και να απειλούν εκλεγμένους αξιωματούχους.

Αυτές δε είναι δεκάδες ομάδες πολιτοφυλακής λευκής υπεροχής σε εθνικό επίπεδο - σύγχρονες εκδοχές της παλιάς Κου Κλουξ Κλαν - αγκαλιάζουν ανοιχτά τους Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς ενώ παρελαύνουν με ναζιστικές και συνομοσπονδιακές σημαίες.

Για τους δημοκρατικούς ο Ντόναλντ Τραμπ , ο σημερινός σημαιοφόρος του Αμερικανικού φασιστικού κινήματος, έχει πει ότι αν κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο, θα κλειδώσει αμέσως και στην συνέχεια θα διώξει υψηλόβαθμους Δημοκρατικούς και τους δικαστές και θα τον λογοδοτήσουν για τις δεκαετίες εγκληματικής τους δραστηριότητας τους.

Οι δε δημοκρατικοί υποστηρίζουν όλοι τρομολαγνικά ότι εάν ο Τραμπ εκλεγεί ξανά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι οι τελευταίες ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στο έθνος. Ο Τραμπ χρησιμοποιεί ρατσιστικές συκοφαντίες - αποκαλώντας τους μαύρους εισαγγελείς που τον κυνηγούν « κομμουνιστές» και «ρατσιστές»– για να στριμώξει δήθεν «την λευκή του υπεροχή σε στοχαστική τρομοκρατική βία».

Οι ίδιοι υποστηρίζουν επίσης ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι - όπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Βίκτορ Όρμπαν - θα ερευνήσει για «προδοσία» και στην συνέχεια θα  κλείσει πιθανώς  τηλεοπτικά δίκτυα ειδήσεων που δεν επαναλαμβάνουν τα λόγια του και αναμφισβήτητα μεταδίδουν τις ιδέες του.

Οι δημοκρατικοί υποστηρίζουν επίσης ότι όλο και περισσότερο, Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί και στοχαστές της ελίτ ζητούν έναν «Κόκκινο Καίσαρα» - έναν ισχυρό δικτάτορα που μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Αμερικής για να αντικαταστήσει το εκλεγμένο αξίωμα του Προέδρου.

Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να «τερματίσουν» το Σύνταγμα και να δημιουργήσουν μια «μετασυνταγματική» νέα πολιτική τάξη, όπως πρότεινε να κάνει ο Τραμπ προς το τέλος της ενιαίας Προεδρικής του θητείας.

Ένας δε από τους «κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους στοχαστές» για το θέμα, ο Kevin Slack του Hillsdale College,  το έθεσε  απλά: «Η Νέα Δεξιά συζητά συχνά έναν Κόκκινο Καίσαρα, με τον οποίο σημαίνει έναν ηγέτη του οποίου η μετασυνταγματική διακυβέρνηση θα αποκαταστήσει την δύναμη του λαού του.

[Ο δημοσιογράφος Jason Wilson, στο The Guardian, αναφέρει τον πλούσιο βιομήχανο υποστηρικτή του GOP Charles Haywood να λέει: «Μου αρέσει, αν όχι αγαπώ, η ιδέα του Κόκκινου Καίσαρα» αφού «ο Καισαρισμός και ο διαχρονικά νομιμοποιημένος διάδοχος του, η μοναρχία, είναι φυσικός, ρεαλισμός. -βασισμένο σύστημα, κάτω από το οποίο ένας πολιτισμός μπορεί να ανθίσει».

Η μοναρχία, στην πραγματικότητα, φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό στο οποίο θέλει το GOP να μεταφέρει την Αμερική. Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί στις κόκκινες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Αρκάνσας , της Φλόριντα και της Βόρειας Καρολίνας, αποκλείουν επιτυχώς την πρόσβαση πολιτών και Τύπου σε πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικανών να περιορίσουν τα δικαιώματα των πολιτών.

Και σε εθνικό επίπεδο, μια ομάδα ισχυρών Αμερικανών ολιγαρχών χρηματοδοτεί, εδώ και χρόνια, μια προσπάθεια να ξαναγράψουμε το Σύνταγμά από την αρχή. Το αποκαλούν «Σύμβαση των Κρατών» και έχουν πραγματοποιήσει μια ετήσια πρόβα τζενεράλε στην Ουάσιγκτον για πάνω από μια δεκαετία. Απέχουν μόλις έξι πολιτείες για να το καταφέρουν,   επισημαίνει η Common Cause .

Όπως σημειώνει ο πρώην Υπουργός Εργασίας Ρόμπερτ Ράιχ , το GOP του Τραμπ έχει ξεπεράσει τον αυταρχισμό και έχει ασπαστεί πλήρως μια σύγχρονη μορφή του φασισμού του Μουσολίνι. Τα στοιχεία του περιλαμβάνουν την απόρριψη του κράτους δικαίου και των εκλογών.

Οργή εναντίον των μορφωμένων στο κολέγιο και των καλλιτεχνών. λευκή υπεροχή και χριστιανική υπεροχή. αποδοχή της βίας για την επίτευξη πολιτικών στόχων· και μίσος και έλεγχος που στρέφεται κατά των γυναικών και των queer ανθρώπων. Ο Ράιχ το διατυπώνει ρητά: « Δεν είναι τα στοιχεία του αυταρχισμού. Είναι τα ουσιαστικά στοιχεία του φασισμού».

Εν τω μεταξύ, ο Τραμπ και οι συνεργάτες του, όπως η βουλευτής Marjorie Taylor Greene, R-Ga., αποκαλούν τους Δημοκρατικούς "φασίστες" σε μια προφανή προσπάθεια να αραιώσουν τον όρο ή να τον καταστήσουν χωρίς νόημα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, για παράδειγμα,  ο Τραμπ ανάρτησε  στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του ότι η «Οικογένεια του εγκλήματος Μπάιντεν» «θυμίζει την ναζιστική Γερμανία της δεκαετίας του 1930 μ.Χ.».

Για τα περισσότερα από τα 20 χρόνια που κάνω μια εκπομπή στο ραδιόφωνο, οι δεξιοί συνάδελφοί μου εργάζονται σκληρά για να πείσουν τους ακροατές τους ότι οι Ναζί του Χίτλερ ήταν αριστεροί. «Απλώς κοιτάξτε τη λέξη «σοσιαλισμός» στο όνομα των εθνικοσοσιαλιστών», λένε.

Σύμφωνα με μία έρευνα, το 76% των Ρεπουμπλικανών τοποθετεί τους φασίστες στην αριστερή πλευρά του φάσματος και το 44% τους βαθμολογεί με 1, όσο πιο αριστερά γίνεται. Και βλέπουμε παρόμοια νούμερα για τους Ναζί. Πάνω από το 68% των Ρεπουμπλικανών πιστεύουν ότι οι Ναζί είναι αριστεροί του κέντρου και περίπου το 43% λέει ότι οι Ναζί είναι η κορυφή του αριστερισμού. Οι Δημοκρατικοί, πιστεύουν ότι οι Ναζί είναι όσο πιο δεξιά μπορεί κανείς να πάει.

Και η πολιτική βία — όπως είδαμε στις 6 Ιανουαρίου 2021 μ.Χ., και σε δεκάδες δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα τα τελευταία χρόνια — βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε φασιστικού κινήματος στην ιστορία. Από τον Τραμπ  που χαιρόταν για τον 83χρονο Πολ Πελόζι που ξυλοκοπήθηκε στο κεφάλι με ένα σφυρί από έναν οπαδό του MAGA μέχρι τις εκκλήσεις του για βία κατά του FBI και του δικαστικού μας σώματος έως τις 6 Ιανουαρίου, ο σημερινός Ρεπουμπλικανός είναι τώρα βυθισμένος - και γλεντάει με την πολιτική βία.

Από τις εκκλήσεις να βομβαρδίσουν το Μεξικό μέχρι την αποχρηματοδότηση του FBI για να ανοίξουν εκκλήσεις στον ρατσισμό, την ομοφοβία και τον μισογυνισμό, το σημερινό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα ήταν «σοκ» για τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και πιθανώς ακόμη και τον Ρίτσαρντ Νίξον.

Θα αποκηρύξει ποτέ το GOP το φασιστικό στοιχείο που είναι θαμμένο βαθιά μέσα του από τότε που ασπάστηκε τις Συνομοσπονδιακές αξίες μετά την υπογραφή του Νόμου για τα Πολιτικά Δικαιώματα το 1.964 μ.Χ.;

Θα είναι δύσκολο για αυτούς, εφόσον τόσοι πολλοί από τους δισεκατομμυριούχους που χρηματοδοτούν το κόμμα -μια μορφή δωροδοκίας που νομιμοποιήθηκε από πέντε διεφθαρμένους Ρεπουμπλικάνους στο Ανώτατο Δικαστήριο- είναι οι ίδιοι ανοιχτά φασίστες. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τέθηκε σε αυτό το μονοπάτι όταν ο Ρίτσαρντ Νίξον αγκάλιασε την «στρατηγική του Νότου» να χρησιμοποιήσει την φυλή ενάντια στους δημοκρατικούς το 1.968 μ.Χ.

Διπλασιάστηκαν όταν ο Ρήγκαν κατέστρεψε τα συνδικάτα της Αμερικής και αφαίρεσε άγρια από τις οικογένειες της εργατικής τάξης 50 τρισεκατομμύρια δολάρια, μεταφέροντας αυτά τα μετρητά στους κάδους χρημάτων του κορυφαίου ενός τοις εκατό.

Έχασαν την ψυχή τους όταν ο Τζορτζ Μπους μας είπε ψέματα σε δύο περιττούς πολέμους για να σφραγίσει την επανεκλογή του το 2004 μ.Χ. και μετά άνοιξαν παράνομους θαλάμους βασανιστηρίων σε μαύρους χώρους, ένα έγκλημα για το οποίο δεν έχει ζητήσει ακόμη συγγνώμη, πόσο μάλλον να κάνει εξιλέωση.

Και το μονοπάτι ολοκληρώθηκε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ, ένας άντρας του οποίου λένε οι δημοκρατικοί η πρώην γυναίκα είπε ότι κοιμόταν με μια συλλογή από ομιλίες του Χίτλερ στο κομοδίνο του για χρόνια, μπήκε στον Λευκό Οίκο λόγω γυμνών παρεμβάσεων στις εκλογές μας το 2016 μ.Χ. από το πρότυπο και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. (https://news.yahoo.com/rights-red-caesar-plan-gops-160002411.html)

Λίγο μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως Πρόεδρου το 2017 μ.Χ., ο επικεφαλής στρατηγικής του, Στιβ Μπάνον, έκανε μια εμπρηστική δήλωση δεσμεύοντας ότι η νέα κυβέρνηση θα δώσει μια ατέρμονη μάχη για την «αποδόμηση του διοικητικού κράτους», προκαλώντας φόβους ότι η νέα ο πρόεδρος θα πραγματοποιούσε μια επίθεση blitzkrieg στην ομοσπονδιακή γραφειοκρατία.

Ο ίδιος ο Τραμπ να ασπαστεί παρόμοια ρητορική με στόχο αυτό που επινόησε χλευαστικά το «βαθύ κράτος». Σε αντίθεση με τον σύμβουλό του (και πολλούς «ελευθεριακούς» Ρεπουμπλικάνους), η εχθρότητα του Τραμπ προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση πηγάζει από την ιδεολογική αντίθεση στην «μεγάλη κυβέρνηση».

Με την ατζέντα του να έχει καθυστερήσει νωρίς στην θητεία του, ο Πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε όλα τα δεινά του σε αυτό το υποτιθέμενο παντοδύναμο βαθύ κράτος, το οποίο υποδήλωνε μια σχεδόν αόρατη και δαιμονική φουρνιά εδραιωμένων γραφειοκρατών που υποτίθεται ότι σαμποτάρουν την προεδρία του.

Αυτή η εκκαθάριση ήταν μόνο μια προεπισκόπηση του τι είχε σχεδιάσει η διοίκηση για τη δεύτερη θητεία του. Εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2020 μ.Χ., ο Πρόεδρος υπέγραψε ένα εκτελεστικό διάταγμα γνωστό ως « Πρόγραμμα F », το οποίο θα είχε αφαιρέσει την προστασία των δημοσίων υπαλλήλων από δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους εάν είχε εφαρμοστεί.

Αν και προωθήθηκε ως μέτρο επιβολής της λογοδοσίας, το Πρόγραμμα ΣΤ ήταν μια απροκάλυπτη προσπάθεια πολιτικοποίησης της γραφειοκρατίας. Θα είχε εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο να εκκαθαρίσει εύκολα τη δημόσια διοίκηση από οποιονδήποτε ανώτερο ή μεσαίο στέλεχος θεωρούνταν πολιτικά ύποπτο ή ανεπαρκώς πιστό.

Σήμερα το Πρόγραμμα ΣΤ έχει γίνει λίγο πολύ δόγμα στην δεξιά . Η άνοδος του Ντόναλντ Τραμπ εγκαινίασε έτσι μια πιο ριζοσπαστική και επικίνδυνη φάση στον επί δεκαετίες αγώνα του συντηρητικού κινήματος ενάντια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Όλοι οι μεγάλοι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι για την Προεδρία έχουν υποσχεθεί να επαναφέρουν κάποια εκδοχή του εκτελεστικού διατάγματος, το οποίο ο Μπάιντεν ακύρωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Πράγματι, οι περισσότεροι υποψήφιοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον Τραμπ τόσο στην πολιτική όσο και στην ρητορική τους. Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ασπαστεί τον όρκο του Τραμπ να «καταστρέψουν το βαθύ κράτος».

Αυτού του είδους η νοοτροπία πολιορκίας έχει γίνει η επίσημη στάση της δεξιάς από την άνοδο του Τραμπ. «Το βαθύ κράτος καταστρέφει την Αμερική ή εμείς καταστρέφουμε το βαθύ κράτος», διακήρυξε ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ τον περασμένο Μάρτιο στην πρώτη προεκλογική του συγκέντρωση , την οποία διοργάνωσε συμβολικά στην πόλη Γουάκο του Τέξας, μόλις δεκαεπτά μίλια από το σημείο όπου το FBI έπεσε σε μια θανατηφόρα. αντιπαράθεση με την αποκαλυπτική λατρεία Branch Davidians σχεδόν τρεις δεκαετίες πριν.

Εκτός από την έμπνευση του ακροδεξιού τρομοκράτη Timothy McVeigh στην βομβιστική επίθεση σε ομοσπονδιακό κτίριο στην Οκλαχόμα Σίτι το 1.995 μ.Χ., η «πολιορκία του Waco» ενθάρρυνε επίσης διάφορα αντικυβερνητικά κινήματα πολιτοφυλακής που θα συνέβαλαν τελικά στην εισβολή της πρωτεύουσας για περισσότερο από ένα τέταρτο αιώνα. αργότερα.

Ο συμβολισμός της διεξαγωγής της εναρκτήριας συγκέντρωσης του στο Waco δεν χάθηκε στους συμμάχους του Τραμπ. «Είμαστε οι Ντάβιντιαν του Τραμπ», είπε ο Μπάνον στον δημοσιογράφο του ABC News, Τζόναθαν Καρλ, όταν ρωτήθηκε γιατί η εκστρατεία του Τραμπ επέλεγε τη Γουάκο για την εναρκτήρια πράξη της. Η ρητορική τόσο του Τραμπ όσο και των «Davidians» του αφήνει ελάχιστα περιθώρια αμφιβολίας σχετικά με τις προθέσεις τους εάν κερδίσει τον Νοέμβριο.

Ενώ οι περισσότεροι συντηρητικοί συνεχίζουν να καλύπτουν το όραμα τους για ένα ισχυρό Πρόεδρο, ένα αυξανόμενο τμήμα της δεξιάς έχει λίγο-πολύ εγκαταλείψει τέτοιες ιδέες. Από την ήττα του Τραμπ, η ιδέα ενός λεγόμενου « Κόκκινου Καίσαρα » που έρχεται για να σώσει την πολιορκημένη δημοκρατία έχει μπει σε πιο αντιδραστικά περιβάλλοντα.

Ο «Κόκκινος Καίσαρας» επινοήθηκε για πρώτη φορά από τον συντηρητικό συγγραφέα και πρώην αξιωματούχο εθνικής ασφάλειας στην κυβέρνηση Τραμπ, Μάικλ Άντον, ο οποίος σε ένα βιβλίο του 2020 μ.Χ. προέβλεψε ότι μια «κόκκινη Αμερική που αισθάνεται αρκετά απειλούμενη από τον αριστερό συνασπισμό θα μπορούσε κάλλιστα να κοιτάξει να ενωθεί πίσω από έναν άνθρωπο. με εξουσία".

Για τον Anton, ο ερχομός του Καισαρισμού - που ορίζεται ως «αυταρχική μονοπρόσωπη κυριαρχία που νομιμοποιείται εν μέρει από ανάγκη» - φαίνεται σχεδόν ιστορικά καθορισμένη. «Όπως οι τυραννίες δίνουν την θέση τους σε αριστοκρατίες και δημοκρατίες που βρίσκονται σε ανοδική πορεία, έτσι και οι δημοκρατίες καταρρέουν σε παρακμή, αναρχία και επιστρέφουν στην τυραννία στην ύφεση», γράφει.

Σύμφωνα με την αφήγηση του Anton, οι κυκλικές ιστορικές δυνάμεις που λειτουργούν στην Αμερική σήμερα δεν διαφέρουν από εκείνες της Αρχαίας Ρώμης, όπου ο Καίσαρας και οι διάδοχοι του αποκατέστησαν την τάξη και - για ένα διάστημα - το μεγαλείο σε μια παρακμιακή δημοκρατία. «Όταν και όπου έρχεται ο καισαρισμός, προκύπτει μόνο επειδή η ελευθερία έχει ήδη χαθεί», γράφει ο Άντον, προσφέροντας μια προληπτική αιτιολόγηση μιας επίθεσης Τραμπ στους εξαντλημένους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας.

Με την Αμερική αυτή την στιγμή στην «όψιμη ρεπουμπλικανική περίοδο», ο Βανς πρότεινε ότι η αντίσταση στην ξύπνια τυραννία θα απαιτήσει από τους Ρεπουμπλικάνους να γίνουν «αρκετά άγριοι» και να προχωρήσουν σε «κατευθύνσεις με τις οποίες πολλοί συντηρητικοί αυτή την στιγμή νιώθουν άβολα».

Ενώ συμπαθούσε την αιτία της «αποδόμησης» του διοικητικού κράτους, ο Βανς πρόσφερε μια πιο Καισαρική εναλλακτική: «Τείνω να πιστεύω ότι πρέπει να κατακτήσουμε τους θεσμούς της αριστεράς… και να τους στρέψουμε εναντίον της αριστεράς. Χρειαζόμαστε σαν ένα πρόγραμμα de-Baathification, ένα πρόγραμμα αφύπνισης».

Εάν ο Τραμπ κερδίσει αυτό το φθινόπωρο, ο Βανς πρότεινε να απολύσει αμέσως «κάθε μεσαίου επιπέδου γραφειοκράτη» και «δημόσιο υπάλληλο στο διοικητικό κράτος» και να τους αντικαταστήσει με «τους ανθρώπους μας».

Ο πρωτοπόρος των Ρεπουμπλικανών έχει ήδη υποσχεθεί να οπλίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης και φέρεται να σκέφτεται την ανάπτυξη στρατευμάτων κατά των εγχώριων διαδηλώσεων την πρώτη μέρα. Ο Τραμπ θα επέστρεφε στην Ουάσιγκτον με περισσότερη εμπειρία και μια ολόκληρη ομάδα «μπάτσων πίστης» που θα εργάζονται για την επιβολή της πίστης σε όλη την εκτελεστική εξουσία (https://www.yahoo.com/news/supreme-court-looks-set-steve-104603308.html)].

Βέβαια, η αλήθεια στην περίπτωση αυτή είναι η ακριβώς αντίθετη από τα παραπάνω άρθρα. Κατηγορούν οι δημοκρατικοί τον Τραμπ ως μέλος και υποστηρικτή της Κου Κλουξ Κλαν, όπως και τον πατέρα του, επισημαίνοντας και αυτοί οι δήθεν «αντιρατσιστές» παντελώς ρατσιστικά και υποτιμητικά την Γερμανική καταγωγή των Τραμπ που τους κάνει απευθείας Ναζί, αν και όταν ανέβηκε ο Χίτλερ στην εξουσία αυτοί βρίσκονταν ήδη για σχεδόν τρεις γενιές στις ΗΠΑ.

Όμως ξεχνούν ότι ο Ομπάμα ήταν μέλος μουσουλμανικών μαντράσας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Ινδονησία, ενώ οι περισσότεροι δημοκρατικοί για την εκλογή τους έλαβαν χρήματα από τις πετρομοναρχίες του Κόλπου που χρηματοδοτούν την ισλαμική τρομοκρατία, τόσο την Σαουδική Αραβία, όσο και το Κατάρ (…), ενώ οι δημοκρατικοί στηρίζουν παράλληλα και τις ακροαριστερές, αναρχικές, ισλαμικές και τις εθνικιστικές οργανώσεις μαύρων του Σόρος.

Επίσης, ήταν οι δημοκρατικοί που προσπαθούσαν να διώξουν από τις κρατικές υπηρεσίες και τον στρατό όσους δεν ήταν ίδιας πολιτικής πεποίθησης με τους ίδιους, κάτι που προσπάθησαν να κάνουν επίσης και με αφορμή τον εμβολιασμό για τον κορωνοιό, ενώ παράλληλα με απειλές και παραπληροφόρηση προσπάθησαν να επιβάλουν με το ζόρι σε όλους τους Αμερικανούς και αντιδημοκρατικά τα συμφέροντα των επιχειρήσεων/φαρμακευτικών εταιριών σε βάρος του Αμερικανικού λαού, από τις οποίες οι ίδιοι χρηματίζονταν και έπαιρναν μίζες.

Επίσης, οι δημοκρατικοί είχαν και έχουν πάντα στενές σχέσεις με την μαφία, όχι μόνο για έσοδα μέσω εγκληματικών εταιριών, αλλά και για την νοθεία σε εκλογές (π.χ. υπέρ του Κένεντι και του Μπάιντεν σε κρίσιμες πολιτείες), ενώ με την καταστροφική πολιτική, στρατιωτική, κοινωνική, ενεργειακή και οικονομική πολιτική των δημοκρατικών και τους πολέμους που αυτοί προκάλεσαν επί Μπάιντεν οι Αμερικανοί άνεργοι αυξήθηκαν κατά εκατομμύρια και η χώρα αυτή ετοιμάζεται να υποστεί ένα νέο (και παγκόσμιο και αυτή την φορά) οικονομικό κραχ σαν αυτό του 1.929 μ.Χ.-(…).

Ένα κραχ που αν συμβεί θα διαλύσει όχι μόνο την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά όλης της Δύσης σαν το 1.929 μ.Χ., όπως επίσης και το δολάριο, το ευρώ, την ΕΕ και την ευρωζώνη, ενώ εξίσου θα πάθουν κραχ και οικονομίες και άλλων κρατών που συνδέονται με των ΗΠΑ, π.χ. του Καναδά, Μεγάλης Βρετάνιας, Αυστραλίας, Νέας Ζηλανδίας, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας.

Επίσης, ένα τέτοιο κραχ θα φέρει πείνα, ανεργία, χάος, όπως και βίαιες κοινωνικές και πολιτικές συγκρούσεις σε πολλά έθνη, ακόμα και εθνολογικές και θρησκευτικές, κάτι που ισχύει ιδίως στην περίπτωση των ΗΠΑ, ενώ στην περίπτωση αυτή ο Μπάιντεν θα είναι ένας «νέος Χούβερ» για τις ΗΠΑ που έφερε την οικονομική τους καταστροφή όπως και ο αυθεντικός ή αλλιώς ένας «Αμερικάνος Μπρύνιγκ» (…).

Επίσης, οι δημοκρατικοί κυνήγησαν με πρόστιμα και προσπάθησαν να φιμώσουν ή να κλείσουν όσα μέσα δεν διέδιδαν τις θέσεις τους και να επιβάλουν με νέους νόμους στον ΟΗΕ παγκόσμια λογοκρισία βαφτίζοντας ως δήθεν «Fake News» όσα πραγματικά νέα δεν συμφωνούσαν με τους πολίτικους στόχους και επιδιώξεις τους.

Παράλληλα δίωξαν άδικα και με ψευδείς κατηγορίες δικαστικά οποίον είχε οποιαδήποτε άποψη διαφορετική από αυτούς πολιτικά, κοινωνικά και θρησκευτικά, προώθησαν εις βάρος της πλειοψηφίας τα συμφέροντα μικρών μειοψηφικών στις ΗΠΑ χωρίς την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Αμερικανικού λαού (π.χ. LGTB).

Εκτός αυτών ψήφισαν νόμους και επέβαλαν μετρά που στήριξαν τους πλούσιους σε βάρος των φτωχών Αμερικάνων για να εξασφαλίσουν κονδύλια από αυτούς στις εκλογές, δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα ουδόλως τους ενδιαφέρουν οι φτωχοί και τα προβλήματα τους, αλλά το χρήμα, η υποστήριξη, τα χρήματα και τα κανάλια των πλουσίων για την επανεκλογή τους, π.χ. των Ρότσιλντ.

{Οι οποίοι όντως σαν τους Λόρδους βρικόλακες των ταινιών και των μυθιστορημάτων ρουφούν το αίμα των λαών, κλέβοντας τους με τοκογλυφία και απάτες όλη την περιουσία και τα χρήματα τους (…)}.

Είναι οι ίδιοι δημοκρατικοί επί Ρούζβελτ, αλλά κυρίως επί Τρούμαν που με τους πολέμους τους και τις πολιτικές τους στην ουσία βοήθησαν στην εγκαθίδρυση του φιλοπόλεμου και διεφθαρμένου στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος (και πολιτικού) στις ΗΠΑ, υπεύθυνο για δεκάδες πολέμους και μέσω αυτού και στην ίδρυση του παρακράτους των ΗΠΑ, το οποίο στηρίζεται από την μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, την CIA.

Εκτός αυτών, οι δημοκρατικοί, οι οποίοι είναι δημοκρατικοί μόνο κατ΄ ονομα και όχι στην πραγματικότητα ήταν αυτοί που γλίτωσαν (όπως και οι Σοβιετικοί αντιπάλοι τους) πολλούς (καθόλα μη δημοκρατικούς) Ναζί εγκληματίες πολέμου (στρατιώτες, στρατηγούς, αξιωματικούς, επιστήμονες, μυστικούς πράκτορες) στον Ψυχρό Πόλεμο και τους χρησιμοποίησαν για την ικανοποίηση των γεωπολιτικών τους συμφερόντων (όπως ακριβώς έκαναν και οι Σοβιετικοί) με την επιχείρηση «ODESSA» (https://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html), ενώ αυτή η συνεργασία συνεχίζεται ως τις μέρες μας με τους απογόνους τους (https://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html).

Από όλα τα παραπάνω γίνεται ευκολά κατανοητό ότι αν και οι δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ως δήθεν «Αμερικανό Μουσολίνι», «Αμερικανό Χίτλερ» και «Κοκκίνο Καίσαρα», στην ουσία λένε ψέματα και όλες τις πολιτικές τις οποίες κατηγορούν τον Τραμπ ότι θέλει να τις επιβάλει τις έχουν εφαρμόσει ήδη οι ίδιοι, δείχνοντας το πραγματικά πλήρως αντιδημοκρατικό τους προσωπείο.

Και επίσης ενώ κατηγορούσαν τον Τραμπ ότι θα ήταν ένας φιλοπόλεμος Προέδρος που θα οδηγούσε τάχατες τον κόσμο στον Γ΄ΠΠ, αυτός αντίθετα δεν ξεκίνησε κανέναν πόλεμο και ήταν ο πιο φιλειρηνικός Προέδρος των ΗΠΑ (γιατί σαν επιχειρηματίας ξέρει ότι οι πόλεμοι δεν ευνοούν τις εμπορικές και επιχειρηματικές συμφωνίες και την οικονομία), ενώ αντίθετα οι δήθεν «φιλειρηνικοί» δημοκρατικοί και ο Μπάιντεν έχουν γεμίσει τον κόσμο και έχουν ξεκινήσει και εμπλακεί σε ένα σωρό πολέμους που φαίνεται ότι δεν θα έχουν τελειωμό όσο αυτοί διοικούν.

Ο δε Τραμπ ισχυρίζεται ότι με την εκ νέου εκλογή του θα διαλύσει το βαθύ κράτος, τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, θα κρατικοποιήσει την FED που ελέγχουν οι Ρότσιλντ και οι Ροκφέλερ και θα διαλύσει αν χρειαστεί και το ΝΑΤΟ, ότι δηλαδή (με εξαίρεση την διάλυση του ΝΑΤΟ) ετοιμάζονταν να κάνει και Κένεντι και λίγο μετά δολοφονήθηκε, ενώ οι Σόρος και το βαθύ κράτος απειλούν με δολοφονία και τον Τραμπ. 

Και εκτός αυτών με παράνομο τρόπο πολιτείες και τα δικαστήρια τους που ελέγχονται από τους δημοκρατικούς προσπαθούν να απαγορεύσουν παράνομα και με έκνομους τρόπους την συμμετοχή του Τραμπ στις Προεδρικές εκλογές του 2024 μ.Χ., μία παράνομη προσπάθεια που θα καταδικάσει ως απόλυτα παράνομη σύντομα πιθανότατα το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ και θα οδηγηθεί σε αποτυχία. 

Ο Άλεξ Σόρος ζήτησε μάλιστα πρόσφατα ανοιχτά την δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή, προειδοποιώντας ότι η πιθανότητα να γίνει Πρόεδρος ο Τραμπ είναι πολύ επικίνδυνη για να την αγνοήσουν οι παγκοσμιοποιητές. Ο Σόρος μοιράστηκε μια ανάρτηση από το ακροαριστερό The Atlantic.com (https://invite.viber.com/?g2=AQBYsdRyqESR502gHijTV3QRpuhYGFUQJTPYvsdb6acXXaQ2R%2BK3zyHxpbTuC5f1).

[Πολλά στοιχεία έχουν προκύψει για παρατυπίες στην ψηφοφορία των εκλογών του 2020 μ.Χ. - και πάντα ευνοούν τον Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, πολλοί μιλούν σαν να μην υπάρχει τίποτα που να ανησυχεί.

Ενώ σε σχέση με την εκλογική νοθεία. τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ επιμένουν ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία» ότι οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν να κλέψουν αυτές τις εκλογές, πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι αυτό είναι ψέμα.

Και αυτό διότι υπάρχουν κατά τους ίδιους πολλά στοιχεία. Καταρχάς στις πολιτείες που κέρδιζε ο Πρόεδρος Τραμπ το βράδυ των εκλογών απλώς σταμάτησαν να μετρούν για τέσσερις ή πέντε ώρες. Ήταν όλα συγχρονισμένα. Πιστεύεται οι δημοκρατικοί άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι δεν είχαν αρκετές ψήφους—έτσι έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να τις πάρουν.

Στην συνέχεια, καθώς καταμετρήθηκαν τα ψηφοδέλτια με αλληλογραφία, όλα άλλαξαν. Όλες αυτές οι πολιτείες κατέληξαν να στραφούν στον πρώην αντιπρόεδρο Μπάιντεν [Τα ψηφοδέλτια μέσω ταχυδρομείου ανοίγουν την πόρτα για τρομερή νοθεία. Είναι δε γνωστό ότι μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 17 από αυτές απαγορεύουν την ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις;].

Τέτοια ψηφοδέλτια βοηθούν πολύ σε μία εκλογική νοθεία. Επιπλέον, οι δημοκρατικοί έχουν χρησιμοποιήσει την πανδημία του κορωνοϊού ως πρόσχημα για να ενθαρρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερη ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου —ακόμα και για να παρατείνουν τις προθεσμίες μετά την ημέρα των εκλογών.

Οι περισσότερες (σχεδόν όλες) οι Υπηρεσίες ταχυδρομείου, που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο και την μεταφορά επιστολικών ψήφων ΗΠΑ ελέγχονται από επιχειρήσεις και κέντρα που είναι χρηματοδότες των δημοκρατικών

Παράλληλα αναφέρθηκαν ότι υπήρχαν και πάρα πολλά περιστατικά νοθείας στις εκλογές αυτές και εξαγορά ψήφων, γεγονός που εκτός από τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ ανέφερε πρόσφατα και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/v-poutin-stis-proigoumenes-amerikanikes-ekloges-egine-notheia-meso-epistolikis-psifou/, https://warnews247.gr/paremvasi-seismos-poutin-yper-trab-egine-megali-notheia-stis-proigoumenes-amerikanikes-ekloges-paranomos-proedros-o-bainten-myrizei-barouti/, https://www.powergame.gr/diethni/582690/poutin-oi-proigoumenes-ekloges-stis-ipa-itan-apotelesma-notheias/, https://www.reporter.gr/Diethnh/Diethneis-Eidhseis/591316-Poytin-Egine-notheia-stis-prohgoymenes-ekloges-twn-HPA), αλλά και Αμερικανούς αναλυτές  (https://slate.com/news-and-politics/2016/09/voter-fraud-exists-through-absentee-ballots-but-republicans-wont-stop-it.html, https://patriotpost.us/articles/73551-new-york-times-mail-ballot-error-and-fraud-rises-2020-09-18, https://www.aei.org/op-eds/trumps-concern-about-mail-in-ballots-is-completely-legitimate/, https://slpress.gr/diethni/amerikanikes-ekloges-epistoliki-psifos-kai-eklogiki-notheia/, https://slpress.gr/politiki/h-eleftheria-tou-logou-afora-kai-sto-dikaioma-tou-akouein-antithetes-apopseis/, https://slpress.gr/politiki/einai-enoxos-gia-astiki-apati-o-tramp/, https://slpress.gr/politiki/epixeirise-o-trab-praxikopima-sto-kapitolio/, https://slpress.gr/politiki/apopeirathike-na-alloiosei-tis-ekloges-stin-tzortzia-o-tramp/, https://slpress.gr/diethni/giati-i-dioxi-toy-tramp-tha-ginei-mpoymeragk-o-atypos-amerikanikos-emfylios/, https://www.rasmussenreports.com/public_content/politics/biden_administration/81_million_votes_nearly_half_say_no_way, https://slpress.gr/politiki/to-koloranto-kai-oi-erevnes-peri-eklogikis-notheias-tou-trab-to-2020/)

Πιστεύεται ότι ακριβώς το ίδιο έκαναν για να μπορέσουν να κλέψουν τις εκλογές του 2020 μ.Χ στις ΗΠΑ —, ενώ είναι πολύ γνωστό ότι έκαναν χρήση της νοθείας με την βοήθεια και την συνεργασία της μαφίας για να κλέψουν και επί Ψυχρού Πολέμου τις εκλογές και να εκλεγεί ο καθολικός Ιρλανδικής καταγωγής Τζον Κένεντι έναντι του Νίξον, όπως ακριβώς έκαναν στις μέρες μας και έκλαψαν με νοθεία τις εκλογές για να ανεβάσουν τον επίσης καθολικό Ιρλανδικής καταγωγής Τζο Μπάιντεν έναντι του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Πιστεύεται δε από πολλούς ότι οι δημοκρατικοί και οι οργανώσεις ΜΚΟ του Σόρος, οι αναρχικοί, οι «ANTIFA», «LGBT», «BLACK LIVE MATTERS» και οι ισλαμιστές στην πάρα πολύ πιθανή περίπτωση επιστροφής του Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ είναι ικανές να προκαλέσουν ακόμα και «εξέγερση»/«χρωματιστή επανάσταση»/πραξικόπημα ή και εμφύλιο πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post.html).

Άλλοι σαν Άλεξ Σόρος και τον πατέρα του Τζορτζ Σόρος ζήτησαν ανοιχτά την δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποιώντας ότι η πιθανότητα να γίνει Πρόεδρος ο Τραμπ είναι πολύ επικίνδυνη για να την αγνοήσουν οι παγκοσμιοποιητές. Ο Σόρος μοιράστηκε μια ανάρτηση από το ακροαριστερό The Atlantic.com (https://invite.viber.com/?g2=AQBYsdRyqESR502gHijTV3QRpuhYGFUQJTPYvsdb6acXXaQ2R%2BK3zyHxpbTuC5f1).

Στην ουσία, πολλοί δημοκρατικοί και των ακροαριστεροί και αναρχικοί στις ΗΠΑ, υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, αφού πολλοί θεωρούν τον Μπάιντεν ανδρείκελο του (…), έχουν ενθαρρύνει ακόμη και για δολοφονία του Τραμπ, ενώ σχεδιάζουν να κλέψουν και τις Προεδρικές εκλογές του 2024 μ.Χ., ενώ αν αποτύχουν και ο κ. Τραμπ επιστρέψει στην Προεδρία, απειλούν ότι θα προκαλέσουν βίαιες ταραχές και καταστροφές και θα γκρεμίσουν αυτή την χώρα από μέσα!

{Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση αν οι δημοκρατικοί καταφέρουν να κλέψουν με νοθεία και τις εκλογές του 2024 μ.Χ,, όπως ακριβώς έκαναν και με τις εκλογές του 2020 μ.Χ., να εξεγερθούν οι οπαδοί του Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών και να γίνει εμφύλιος από τους αδικημένους, ακόμα και απόσχιση πολιτειών στις ΗΠΑ, όπως ακριβώς έγινε στον Αμερικανικό Εμφύλιο και νέος εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ (…), όπως δείχνει και η αναμενόμενη ταινία που μιλά για έναν νέο Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ με τίτλο «Civil War»}.

Ακόμα και με την πρώτη εκλογή του Τραμπ το 2016 μ.Χ. στις 30 Ιανουαρίου 2017  μ.Χ.—μόλις 11 ημέρες από τη θητεία του Προέδρου Τραμπ— ο δικηγόρος των δημοκρατικών Ζάιντ έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter το εξής:

«Το #πραξικόπημα ξεκίνησε. Πρώτα από πολλά βήματα. #επανάσταση. Όσο πέφτει ένας, θα πάρουν την θέση τους άλλοι δύο. #εξέγερση #καταγγελία." Αυτός ήταν ένας από τους ισχυρούς δικηγόρους της αριστεράς που μιλούσε ανοιχτά για πραξικόπημα—προσπαθώντας να ανατρέψει την κυβέρνηση!

Οι ισχυρές εταιρείες τεχνολογίας και οι εταιρείες ξοδέψαν δισεκατομμύρια δολάρια για να εκλέγουν οι  «εκλεκτοί» τους. Ένας δισεκατομμυριούχος ξόδεψε 100 εκατομμύρια δολάρια στην Φλόριντα για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. 100 εκατομμύρια δολάρια! Ξόδεψαν συνολικά 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν την εκστρατεία — σε σύγκριση με τα 4 δισεκατομμύρια των Ρεπουμπλικανών, που από μόνο του είναι πολλά χρήματα!

Τα μέσα ενημέρωσης, η βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, οι εκπαιδευτικοί, το Χόλιγουντ—όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν τεράστιο πλούτο—και είναι όλοι μαζί εναντίον του Τραμπ! Και αν προσπαθούν να τον κερδίσουν με χρήματα και εξαπάτηση ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο! Μετά τις εκλογές, οι εταιρείες τεχνολογίας λογοκρίνουν, ακόμη και διέγραψαν αναρτήσεις και μηνύματα που αμφισβητούσαν τα αποτελέσματα.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 70 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι οι Προεδρικές εκλογές του 2020 μ.Χ. κλάπηκαν και περίπου 75 εκατομμύρια άνθρωποι ψήφισαν τον κ. Τραμπ! Αλλά παράλληλα και πολλοί δημοκρατικοί πιστεύουν επίσης ότι οι εκλογές κλάπηκαν.

Η δε μετανάστευση αναδεικνύεται ως βασικό ζήτημα των εκλογών του 2024 μ.Χ. για τον Τραμπ, η ευπάθεια για τον Μπάιντεν. Η μετανάστευση, ένα από τα πιο πολιτικά διχαστικά και πολύπλοκα ζητήματα στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, αναδεικνύεται σε κορυφαίο ζήτημα στις εκλογές του 2024  μ.Χ.

Μην κοιτάξετε πέρα ​​από την Αϊόβα και το Νιου Χάμσαϊρ, δύο πολιτείες με πρόωρη ψηφοφορία χιλιάδες μίλια από τα Νοτιοδυτικά σύνορα. Οι ψηφοφόροι εκεί κατέταξαν την μετανάστευση σχεδόν εξίσου σημαντική με την οικονομία όταν ρωτήθηκαν ποιο θέμα είχε μεγαλύτερη σημασία για να αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν στις Προεδρικές αναμετρήσεις των Ρεπουμπλικανών.

Η ασφάλεια των συνόρων ήταν το επίκεντρο της επιτυχημένης εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 μ.Χ. και τώρα επαναλαμβάνει αυτά τα μηνύματα (και σε πολλές περιπτώσεις προχωρά περισσότερο από ό,τι πριν από οκτώ χρόνια, ενώ οι εχθροί τον κατηγορούν υπερβολικότατα ότι απηχεί τον Χίτλερ λέγοντας ότι οι μετανάστες «δηλητηριάζουν το αίμα της χώρας μας ") για να ενεργοποιήσει και να ενώσει τους υποστηρικτές του ενάντια σε αυτό που οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ονομάσει "συνοριακή κρίση του Μπάιντεν".

Εν τω μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν αντιμετωπίζει μεγάλη οργή και εντός του κόμματός του καθώς οι ηγέτες των Δημοκρατικών στην Νέα Υόρκη και το Ιλινόις αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από φορτία λεωφορείων με μετανάστες που στέλνονται στις πόλεις τους από τον κυβερνήτη του GOP του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ εν μέσω ιστορικής εισροής συνοριακών διελεύσεων.

Οι συναντήσεις μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού έφθασαν σε υψηλό ρεκόρ 302.000 τον Δεκέμβριο και οι προσαγωγές έφτασαν στο ιστορικό ανώτατο όριο των 2,2 εκατομμυρίων το οικονομικό έτος 2022 μ.Χ. Πάνω από 100.000 μετανάστες έχουν μεταφερθεί σε πόλεις όπως η Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες και η Νέα Υόρκη.

Οι εικόνες μεταναστών που πλαισιώνουν τους δρόμους στο Μανχάταν ή στο Σικάγο βοήθησαν να μετατοπιστεί η αντίληψη για το θέμα από ένα μακρινό πρόβλημα σε μια καθημερινή στενή υπενθύμιση της συνοριακής αναταραχής, καθιστώντας το ακόμη πιο ισχυρό από ότι σε προηγούμενους κύκλους.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μετανάστευση είναι μια σημαντική πολιτική ευπάθεια για τον Μπάιντεν. Έχει ποσοστό αποδοχής μόλις 18% για το θέμα, το χαμηλότερο για οποιονδήποτε πρόεδρο από τότε που το ABC News και η Washington Post άρχισαν να κάνουν την ερώτηση τον Ιανουάριο του 2004 μ.Χ.

Μια έρευνα του ABC News/Ipsos που διεξήχθη τον περασμένο Νοέμβριο, ένα χρόνο πριν από την ημέρα των εκλογών, έδειξε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν γενικά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για να κάνουν καλύτερη δουλειά από τους δημοκρατικούς όσον αφορά τον χειρισμό της μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή, σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται κανένα από τα μέρη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Ενώ μια δικομματική συμφωνία θα μπορούσε να ξεφουσκώσει το σημείο συζήτησης του GOP ότι ο Μπάιντεν δεν έχει αντιμετωπίσει επαρκώς το ζήτημα, υπάρχει το διαφαινόμενο ερώτημα εάν θα συμβεί καθόλου.

Ο Τραμπ προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους να μην αποδεχτούν ό,τι έχει γίνει μεταξύ των διαπραγματευτών της Γερουσίας και της κυβέρνησης Μπάιντεν. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον, ο οποίος μιλά συχνά με τον Τραμπ για το θέμα, είπε ότι δεν πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα για συνολική μεταρρύθμιση. Αντίθετα, ο Τζόνσον είπε ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσει εκτελεστική δράση για να αντιμετωπίσει τα σύνορα.

Ορισμένοι ακτιβιστές μετανάστευσης κατηγόρησαν τον Μπάιντεν και τους δημοκρατικούς ότι άφησαν τους Ρεπουμπλικάνους να πάρουν τον έλεγχο της αφήγησης του μεταναστευτικού προβλήματος που οξύνεται μέρα με την ημέρα στις ΗΠΑ.

[Είναι βέβαια δε γνωστό ότι οι δημοκρατικοί αφήνουν επίτηδες λαθρομετανάστες να εισέλθουν στις ΗΠΑ για να κάνουν τις δουλειές με φτηνά μεροκάματα, να μην πληρώνουν πολλά χρήματα οι εργοδότες και να τους αφήνουν ανασφάλιστους και να μπορούν να εκβιάζουν τους Αμερικανούς εργαζόμενους με απόλυση αν δεν δεχθούν μειώσεις μισθών ή και να τους απολύουν κιόλας.

Παράλληλα με την εισδοχή λαθρομεταναστών τις ΗΠΑ τους υπόσχονται οι δημοκρατικοί ή τους χορηγούν παράνομα και ταχύτατα την Αμερικανική υπηκοότητα με αντάλλαγμα όμως να τους ψηφίσουν άμεσα και μόνιμα σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Επίσης, με την εισδοχή λαθρομεταναστών στις ΗΠΑ, ιδίως αν αυτοί είναι αναρχικοί ή ισλαμιστές μεγαλώνει με την στρατολόγηση τους ο στρατός των ΜΚΟ του Σόρος που σχεδιάζει πραξικόπημα/«χρωματιστή επανάσταση» αν δεν καταφέρει με νοθεία οι δημοκρατικοί να κερδίσουν τις εκλογές.

Τέλος, με την εισδοχή λαθρομεταναστών στις ΗΠΑ και με αντάλλαγμα την πολιτική Αμερικάνικη υπηκοότητα πολλοί από αυτούς εντάσσονται στον στρατό των ΗΠΑ ως στρατιώτες και πολεμούν στους πολέμους των πολεμοχαρών αμυντικών βιομηχανιών των ΗΠΑ που υποστηρίζουν πάντοτε τους δημοκρατικούς, που έχουν κάνει τους περισσότερους πολέμους των ΗΠΑ, π.χ. Κλίντον, Ομπάμα, Μπάιντεν.

Εκτός αυτών οι δημοκρατικοί επιτρέπουν την παράνομη μετανάστευση στις ΗΠΑ, γιατί όπως στην ΕΕ θέλουν να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της χώρας αυτής και την δημιουργία του «Σχέδιου Καλλέργη» και με τις ανακατωμένες αυτές κοινωνικές να ενωθούν υπό την ηγεσία των δυτικών ελίτ (http://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html).

Τραμπ: Προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να ακυρώσει απόφαση εφετείου που έκρινε ότι δεν χαίρει ασυλίας. Αν το Ανώτατο Δικαστήριο αρνηθεί να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης του εφετείου, είναι πιθανό η δίκη του Τραμπ για την υπόθεση αυτή να ξεκινήσει την άνοιξη (https://www.zougla.gr/kosmos/trab-prosefyge-sto-anotato-dikastirio-zitontas-na-akyrosei-apofasi-efeteiou-pou-ekrine-oti-den-chairei-asylias/).

Βόμβα στις ΗΠΑ! Νέα έγκυρη μελέτη, πιστοποιεί ότι ο Τράμπ είχε πράγματι κερδίσει στις εκλογές του 2020 μ.Χ.! Άδειοι φάκελοι με ανοιγμένα ψηφοδέλτια επιστολικής ψήφου για τις προκριματικές προεδρικές εκλογές στοιβάζονται σε ένα τραπέζι στις εκλογές της κομητείας King στο Renton της Ουάσινγκτον, στις 10 Μαρτίου 2020 μ.Χ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση απάτης του Αιώνα! Η νέα μελέτη εξέτασε τα αρχικά δεδομένα της έρευνας του Δεκεμβρίου* που διεξήχθη από κοινού από το «Heartland Institute» και το «Rasmussen Reports», η οποία προσπάθησε να εκτιμήσει το επίπεδο της νοθείας που έλαβε χώρα το 2020 μ.Χ.

Η έρευνα του Δεκεμβρίου, την οποία ο πρόεδρος Τραμπ αποκάλεσε «τη μεγαλύτερη υπόθεση της χρονιάς», υπέδειξε ότι περίπου το 20% των ψηφοφόρων που ψήφισαν με επιστολική ψήφο προέβησαν σε τουλάχιστον μία εν δυνάμει δόλια ενέργεια στις εκλογές του 2020 μ.Χ., όπως το να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία σε πολιτεία όπου δεν είναι πλέον μόνιμοι κάτοικοι.

Στην νέα μελέτη, οι αναλυτές της Heartland λένε ότι, μετά την επανεξέταση των πρωτογενών δεδομένων της έρευνας, την υποβολή τους σε πρόσθετη στατιστική επεξεργασία και πιο ενδελεχή ανάλυση, πιστεύουν τώρα ότι μπορούν να συμπεράνουν ότι το 28,2% των ερωτηθέντων που ψήφισαν ταχυδρομικά διέπραξαν τουλάχιστον ένα είδος συμπεριφοράς που είναι «υπό τις περισσότερες συνθήκες, παράνομη» και έτσι δυνητικά ισοδυναμεί με απάτη ψηφοφόρων.

«Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από ένα στα τέσσερα ψηφοδέλτια που ψηφίστηκαν ταχυδρομικώς το 2020 μ.Χ. πιθανόν να ρίχτηκαν με δόλο και συνεπώς δεν θα έπρεπε να έχουν καταμετρηθεί«, έγραψαν οι ερευνητές.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις; Εκτός από την επανεκτίμηση του πιθανού συνολικού βαθμού νοθείας στις επιστολικές ψήφους στις εκλογές του 2020 μ.Χ., οι αναλυτές της Heartland υπολόγισαν τον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει οι νοθευμένες επιστολικές ψήφοι στις έξι βασικές πολιτείες που έχασε επισήμως ο Πρόεδρος Τραμπ. Αυτό, στην συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος των δυνητικά δόλιων επιστολικών ψηφοδελτίων στο συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 μ.Χ.

Πρώτον, οι ερευνητές ανέλυσαν τα εκλογικά αποτελέσματα για τις έξι αμφιταλαντευόμενες πολιτείες -Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν- σύμφωνα με το σενάριο του 28,2% των δόλιων ψηφοδελτίων επιστολικής ψήφου που υπολόγισαν με βάση τα ακατέργαστα δεδομένα της έρευνας.

Στην συνέχεια υπολόγισαν τα εκλογικά αποτελέσματα στις έξι πολιτείες βάσει των διαφορετικών σεναρίων, το καθένα με ένα χαμηλότερο υποτιθέμενο ποσοστό δόλιων ψηφοδελτίων, που κυμαίνονταν από 28,2% έως και 1%.

Για κάθε ένα από τα 29 σενάρια που αξιολογούν, οι ερευνητές υπολόγισαν τον εκτιμώμενο αριθμό των πλαστών ψηφοδελτίων, τα οποία στη συνέχεια αφαιρέθηκαν από το συνολικό σύνολο των ψήφων του 2020 μ.Χ. για να προκύψει μια νέα εκτίμηση για το σύνολο των ψήφων.

Συνολικά, από τα 29 διαφορετικά σενάρια που παρουσιάστηκαν στη μελέτη, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα είχε κερδίσει τις εκλογές του 2020 μ.Χ. σε όλα τα σενάρια εκτός από τρία.

Συγκεκριμένα, υπολόγισαν ότι τα μόνα σενάρια που θα επιβεβαίωναν το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 μ.Χ., δηλαδή ότι κέρδισε ο υποψήφιος Μπάιντεν, ήταν τα επίπεδα απάτης με επιστολική ψήφο μεταξύ 1 και 3 τοις εκατό των ψηφοδελτίων που δόθηκαν.

Ποσοστά απάτης στα ψηφοδέλτια με επιστολική ψήφο μεγαλύτερα από 3% θα σήμαιναν, σύμφωνα με τη μελέτη, περισσότερες δόλιες ψήφους του Μπάιντεν που θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το σύνολο, βάζοντας τον Πρόεδρο Τραμπ μπροστά.

Για παράδειγμα, η προσαρμογή στα αποτελέσματα των ψήφων σύμφωνα με ποσοστά απάτης μεταξύ 13 και 6 τοις εκατό θα σήμαινε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα είχε κερδίσει την Αριζόνα, την Γεωργία, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν, αν και θα εξακολουθούσε να χάνει στο Μίσιγκαν και την Νεβάδα. Σύμφωνα με ένα τέτοιο σενάριο, ο Πρόεδρος Τραμπ θα είχε κερδίσει 289 ψήφους στο Κολέγιο Εκλεκτόρων σε σύγκριση με τις 249 ψήφους του υποψηφίου Μπάιντεν.

Σε σενάρια απάτης 5-4%, κάθε υποψήφιος θα είχε λάβει 269 ψήφους στο Κολέγιο Εκλεκτόρων, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ πιθανότατα θα εξακολουθούσε να έχει κερδίσει, επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι έλεγχαν περισσότερες πολιτειακές αντιπροσωπείες και, σε ένα σενάριο ισοψηφίας, το Κογκρέσο θα ψήφιζε με βάση τον αριθμό των αντιπροσωπειών.

Ωστόσο, οι ερευνητές εξέφρασαν την πεποίθησή τους για τη συνολική εκτίμησή τους ότι το επίπεδο της απάτης στις επιστολικές ψήφους ήταν πάνω από 25 τοις εκατό, ενδεικτικό της πραγματικής νίκης του Τραμπ.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι η έρευνά μας υπερεκτίμησε την απάτη των ψηφοφόρων κατά περισσότερο από 25 ποσοστιαίες μονάδες και, συνεπώς, πρέπει να συμπεράνουμε ότι τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η απάτη με επιστολική ψήφο επηρέασε σημαντικά τις προεδρικές εκλογές του 202 μ.Χ. 0, υπέρ του Τζο Μπάιντεν«, έγραψαν οι συγγραφείς της εργασίας.

Ένας ερευνητικός συντάκτης και συνεργάτης του Ινστιτούτου Heartland που συμμετείχε στην μελέτη, εξήγησε στους Epoch Times σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι υπάρχουν στενές εξαιρέσεις όπου μια συμπεριφορά που ερευνήθηκε μπορεί να είναι νόμιμη, όπως η συμπλήρωση μιας επιστολικής ψήφου για λογαριασμό ενός άλλου ψηφοφόρου, εάν το άτομο αυτό είναι τυφλό, αναλφάβητο ή ανάπηρο και ζητά βοήθεια. Ωστόσο, ο ερευνητής, Jack McPherrin, δήλωσε ότι οι περιπτώσεις αυτές βρίσκονται εντός του περιθωρίου σφάλματος και δεν είναι στατιστικά σημαντικές (https://kanenazori.com/2024/02/13/vomva-stis-usa-nea-meleti-trump-president/)]. 

Από την πλευρά του ο Τραμπ εντείνει την ρητορική κατά των μεταναστών. Ο Τραμπ εμφανίζεται ακόμη πιο τολμηρός σε αυτή την εκστρατεία σε μια σειρά ζητημάτων, με την μετανάστευση στην πρώτη γραμμή.

Εάν εκλεγεί, ο Τραμπ έχει πει ότι σχεδιάζει να πατάξει αυστηρά τόσο την νόμιμη όσο και την παράνομη μετανάστευση. Ορκίστηκε να πραγματοποιήσει την «μεγαλύτερη εγχώρια απέλαση στην αμερικανική ιστορία» και να υπογράψει ένα εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο τερματίζεται η ιθαγένεια των γεννητικών δικαιωμάτων -- και τα δύο θα αντιμετωπίσουν σημαντικές νομικές προκλήσεις, αν όχι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν.

Περιέγραψε τους λαθρομετανάστες που έρχονται στα σύνορα ως επικίνδυνους ανθρώπους που προέρχονται από «φρενοκομεία» που εκκενώνονται σε όλο τον κόσμο. Αλλά το μήνυμά του για μια «εισβολή» μεταναστών φαίνεται να έχει απήχηση μεταξύ των Ρεπουμπλικανών.

Ο DeSipio είπε ότι ο Τραμπ, τόσο κατά την διάρκεια της Προεδρίας του όσο και τα χρόνια μετά, «αιχμαλώτισε τον φόβο της αλλαγής που ερχόταν στην χώρα» με την μετανάστευση τις τελευταίες δεκαετίες και τον ενίσχυσε.

«Έχει απήχηση στους Ρεπουμπλικάνους από το 2016 μ.Χ., και τώρα όλο και περισσότερο σε ορισμένους ανεξάρτητους και ορισμένους Δημοκρατικούς», ενώ καθώς η κούρσα του 2024 μ.Χ. στρέφεται όλο και περισσότερο σε μια πιθανή ρεβάνς μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν, ο Τραμπ επικρίνει τον κύριο αντίπαλό του για την διαχείριση των συνόρων.

«Έχουμε εκατομμύρια και εκατομμύρια ανθρώπους που εισρέουν στην χώρα μας παράνομα», είπε ο Τραμπ στην νικητήρια ομιλία του στο Νιού Χάμσαϊρ. "Δεν έχουμε ιδέα ποιοι στο διάολο είναι. Προέρχονται από φυλακές και από ψυχιατρικά ιδρύματα. Και απλώς σκοτώνει την χώρα μας"].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των γεγονότων στις ΗΠΑ και τον κόσμο; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά και μόνο αν λάβουμε τα καταλληλά μετρά ως λαός θα αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τραμπ: Προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας να ακυρώσει απόφαση εφετείου που έκρινε ότι δεν χαίρει ασυλίας. Αν το Ανώτατο Δικαστήριο αρνηθεί να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης του εφετείου, είναι πιθανό η δίκη του Τραμπ για την υπόθεση αυτή να ξεκινήσει την άνοιξη.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ακυρώσει απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι δεν χαίρει ασυλίας. Ομοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ απέρριψε στις 6 Φεβρουαρίου την επιχειρηματολογία των δικηγόρων του Τραμπ ότι η υπόθεση στην οποία κατηγορείται για απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 μ.Χ. δεν μπορεί να εκδικαστεί επειδή την περίοδο εκείνη ήταν Πρόεδρος και κατά συνέπεια έχαιρε ασυλίας.

Όλες οι διαδικασίες για την υπόθεση είχαν ανασταλεί εξαιτίας της έφεσης που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του Τραμπ, γεγονός που είχε αναγκάσει τη δικαστή, Τάνια Τσάτκαν να ανακοινώσει την αναβολή της δίκης, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου. Η απόφαση του εφετείου θα τίθετο σε ισχύ χθες Δευτέρα, εκτός κι αν ο Τραμπ προσέφευγε στο Ανώτατο Δικαστήριο,  όπως και έπραξε.

Οι δικαστές του πρώην προέδρου ζητούν την ακύρωση της απόφασης του εφετείου. Επίσης έχουν καλέσει το Ανώτατο Δικαστήριο μέχρι να αποφασίσει αν θα δεχθεί να εξετάσει την υπόθεση, να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης του εφετείου. Αν το Ανώτατο Δικαστήριο αρνηθεί να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης του εφετείου, είναι πιθανό η δίκη του Τραμπ για την υπόθεση αυτή να ξεκινήσει την άνοιξη.

Οι δικηγόροι του Τραμπ διεκδικούν «πλήρη ασυλία» για τις ενέργειές του όσο ήταν Πρόεδρος και προειδοποιούν, στην προσφυγή τους προς το Ανώτατο Δικαστήριο, ότι η άρνηση της ασυλίας ενός προέδρου θα θέσει επικίνδυνο προηγούμενο. «Χωρίς ασυλία από ποινικές διώξεις, η προεδρία όπως την γνωρίζουμε θα πάψει να υφίσταται», υπογραμμίζουν.

Εναντίον του Τραμπ, φαβορί να κερδίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε τέσσερις ξεχωριστές υποθέσεις. Ο Πρόεδρος προσπαθεί να καθυστερήσει την εκδίκαση τους και την έκδοση αποφάσεων όσο περισσότερο μπορεί και σε κάθε περίπτωση μετά τις εκλογές (https://www.zougla.gr/kosmos/trab-prosefyge-sto-anotato-dikastirio-zitontas-na-akyrosei-apofasi-efeteiou-pou-ekrine-oti-den-chairei-asylias/).

 

Βόμβα στις ΗΠΑ! Νέα έγκυρη μελέτη, πιστοποιεί ότι ο Τράμπ είχε πράγματι κερδίσει στις εκλογές του 2020 μ.Χ.! Άδειοι φάκελοι με ανοιγμένα ψηφοδέλτια επιστολικής ψήφου για τις προκριματικές προεδρικές εκλογές στοιβάζονται σε ένα τραπέζι στις εκλογές της κομητείας King στο Renton της Ουάσινγκτον, στις 10 Μαρτίου 2020 μ.Χ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη υπόθεση απάτης του Αιώνα! Η νέα μελέτη εξέτασε τα αρχικά δεδομένα της έρευνας του Δεκεμβρίου* που διεξήχθη από κοινού από το «Heartland Institute» και το «Rasmussen Reports», η οποία προσπάθησε να εκτιμήσει το επίπεδο της νοθείας που έλαβε χώρα το 2020 μ.Χ.

Η έρευνα του Δεκεμβρίου, την οποία ο πρόεδρος Τραμπ αποκάλεσε «τη μεγαλύτερη υπόθεση της χρονιάς», υπέδειξε ότι περίπου το 20% των ψηφοφόρων που ψήφισαν με επιστολική ψήφο προέβησαν σε τουλάχιστον μία εν δυνάμει δόλια ενέργεια στις εκλογές του 2020 μ.Χ., όπως το να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία σε πολιτεία όπου δεν είναι πλέον μόνιμοι κάτοικοι.

Στην νέα μελέτη, οι αναλυτές της Heartland λένε ότι, μετά την επανεξέταση των πρωτογενών δεδομένων της έρευνας, την υποβολή τους σε πρόσθετη στατιστική επεξεργασία και πιο ενδελεχή ανάλυση, πιστεύουν τώρα ότι μπορούν να συμπεράνουν ότι το 28,2% των ερωτηθέντων που ψήφισαν ταχυδρομικά διέπραξαν τουλάχιστον ένα είδος συμπεριφοράς που είναι «υπό τις περισσότερες συνθήκες, παράνομη» και έτσι δυνητικά ισοδυναμεί με απάτη ψηφοφόρων.

«Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα από ένα στα τέσσερα ψηφοδέλτια που ψηφίστηκαν ταχυδρομικώς το 2020 μ.Χ. πιθανόν να ρίχτηκαν με δόλο και συνεπώς δεν θα έπρεπε να έχουν καταμετρηθεί«, έγραψαν οι ερευνητές.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις; Εκτός από την επανεκτίμηση του πιθανού συνολικού βαθμού νοθείας στις επιστολικές ψήφους στις εκλογές του 2020 μ.Χ., οι αναλυτές της Heartland υπολόγισαν τον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει οι νοθευμένες επιστολικές ψήφοι στις έξι βασικές πολιτείες που έχασε επισήμως ο Πρόεδρος Τραμπ. Αυτό, στην συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε για να προσδιοριστεί ο αντίκτυπος των δυνητικά δόλιων επιστολικών ψηφοδελτίων στο συνολικό αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 μ.Χ.

Πρώτον, οι ερευνητές ανέλυσαν τα εκλογικά αποτελέσματα για τις έξι αμφιταλαντευόμενες πολιτείες -Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν- σύμφωνα με το σενάριο του 28,2% των δόλιων ψηφοδελτίων επιστολικής ψήφου που υπολόγισαν με βάση τα ακατέργαστα δεδομένα της έρευνας.

Στην συνέχεια υπολόγισαν τα εκλογικά αποτελέσματα στις έξι πολιτείες βάσει των διαφορετικών σεναρίων, το καθένα με ένα χαμηλότερο υποτιθέμενο ποσοστό δόλιων ψηφοδελτίων, που κυμαίνονταν από 28,2% έως και 1%.

Για κάθε ένα από τα 29 σενάρια που αξιολογούν, οι ερευνητές υπολόγισαν τον εκτιμώμενο αριθμό των πλαστών ψηφοδελτίων, τα οποία στη συνέχεια αφαιρέθηκαν από το συνολικό σύνολο των ψήφων του 2020 μ.Χ. για να προκύψει μια νέα εκτίμηση για το σύνολο των ψήφων.

Συνολικά, από τα 29 διαφορετικά σενάρια που παρουσιάστηκαν στη μελέτη, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα είχε κερδίσει τις εκλογές του 2020 μ.Χ. σε όλα τα σενάρια εκτός από τρία.

Συγκεκριμένα, υπολόγισαν ότι τα μόνα σενάρια που θα επιβεβαίωναν το επίσημο αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 μ.Χ., δηλαδή ότι κέρδισε ο υποψήφιος Μπάιντεν, ήταν τα επίπεδα απάτης με επιστολική ψήφο μεταξύ 1 και 3 τοις εκατό των ψηφοδελτίων που δόθηκαν.

Ποσοστά απάτης στα ψηφοδέλτια με επιστολική ψήφο μεγαλύτερα από 3% θα σήμαιναν, σύμφωνα με τη μελέτη, περισσότερες δόλιες ψήφους του Μπάιντεν που θα έπρεπε να αφαιρεθούν από το σύνολο, βάζοντας τον Πρόεδρο Τραμπ μπροστά.

Για παράδειγμα, η προσαρμογή στα αποτελέσματα των ψήφων σύμφωνα με ποσοστά απάτης μεταξύ 13 και 6 τοις εκατό θα σήμαινε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα είχε κερδίσει την Αριζόνα, την Γεωργία, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν, αν και θα εξακολουθούσε να χάνει στο Μίσιγκαν και την Νεβάδα. Σύμφωνα με ένα τέτοιο σενάριο, ο Πρόεδρος Τραμπ θα είχε κερδίσει 289 ψήφους στο Κολέγιο Εκλεκτόρων σε σύγκριση με τις 249 ψήφους του υποψηφίου Μπάιντεν.

Σε σενάρια απάτης 5-4%, κάθε υποψήφιος θα είχε λάβει 269 ψήφους στο Κολέγιο Εκλεκτόρων, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ πιθανότατα θα εξακολουθούσε να έχει κερδίσει, επειδή οι Ρεπουμπλικάνοι έλεγχαν περισσότερες πολιτειακές αντιπροσωπείες και, σε ένα σενάριο ισοψηφίας, το Κογκρέσο θα ψήφιζε με βάση τον αριθμό των αντιπροσωπειών.

Ωστόσο, οι ερευνητές εξέφρασαν την πεποίθησή τους για τη συνολική εκτίμησή τους ότι το επίπεδο της απάτης στις επιστολικές ψήφους ήταν πάνω από 25 τοις εκατό, ενδεικτικό της πραγματικής νίκης του Τραμπ.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι η έρευνά μας υπερεκτίμησε την απάτη των ψηφοφόρων κατά περισσότερο από 25 ποσοστιαίες μονάδες και, συνεπώς, πρέπει να συμπεράνουμε ότι τα καλύτερα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι η απάτη με επιστολική ψήφο επηρέασε σημαντικά τις προεδρικές εκλογές του 202 μ.Χ. 0, υπέρ του Τζο Μπάιντεν«, έγραψαν οι συγγραφείς της εργασίας.

Ένας ερευνητικός συντάκτης και συνεργάτης του Ινστιτούτου Heartland που συμμετείχε στην μελέτη, εξήγησε στους Epoch Times σε τηλεφωνική συνέντευξη ότι υπάρχουν στενές εξαιρέσεις όπου μια συμπεριφορά που ερευνήθηκε μπορεί να είναι νόμιμη, όπως η συμπλήρωση μιας επιστολικής ψήφου για λογαριασμό ενός άλλου ψηφοφόρου, εάν το άτομο αυτό είναι τυφλό, αναλφάβητο ή ανάπηρο και ζητά βοήθεια. Ωστόσο, ο ερευνητής, Jack McPherrin, δήλωσε ότι οι περιπτώσεις αυτές βρίσκονται εντός του περιθωρίου σφάλματος και δεν είναι στατιστικά σημαντικές.

Επιστημονική κριτική έρευνας. Ο Jim Womack, Πρόεδρος της Ομάδας Αξιοπιστίας των Εκλογών της Βόρειας Καρολίνας, δήλωσε στους Epoch Times σε παλαιότερη συνέντευξή του και σε πρόσθετα γραπτά σχόλια με αφορμή την νέα μελέτη, ότι πιστεύει ότι οι ερωτήσεις της έρευνας ήταν λανθασμένες και καθιστούν την έρευνα στατιστικά άνευ σημασίας, αν και όχι χωρίς αξία.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές του 2020 μ.Χ., αλλά δεν μπορείτε να συμπεράνετε ότι ήταν 20 τοις εκατό ή 10 τοις εκατό ή ακόμη και 5 τοις εκατό με βάση την έρευνα, επειδή οι ερωτήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέτοια συμπεράσματα ήταν ασαφείς«, δήλωσε ο κ. Womack.

Ωστόσο, είπε ότι οι ερωτήσεις της έρευνας στις οποίες βασίστηκε η Heartland για την έρευνά της ήταν ασαφείς. Υποστήριξε ότι οι ερωτήσεις ανακάτευαν τη νόμιμη και την παράνομη δραστηριότητα και ότι αυτό καθιστούσε αδύνατο να συναχθούν με βεβαιότητα συγκεκριμένα ποσοστά απάτης με επιστολική ψήφο.

Για παράδειγμα, ο κ. Womack επεσήμανε ότι είναι νόμιμο και επιτρεπτό σε όλες τις πολιτείες για τα άτομα που λόγω τυφλότητας, αναπηρίας ή αναλφαβητισμού ζητούν ή χρειάζονται βοήθεια για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων με αλληλογραφία να λαμβάνουν τέτοια βοήθεια.

Ωστόσο, η διατύπωση μιας από τις ερωτήσεις της έρευνας – «Κατά την διάρκεια των εκλογών του 2020 μ.Χ., συμπληρώσατε ένα ψηφοδέλτιο, εν μέρει ή εξ ολοκλήρου, για λογαριασμό ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας, όπως ο/η σύζυγος ή το παιδί;«- δεν έκανε διάκριση μεταξύ νόμιμων και παράνομων μορφών συμπλήρωσης επιστολικής ψήφου για λογαριασμό κάποιου.

Ως εκ τούτου, το 21% των ανθρώπων που απάντησαν «ναι» σε αυτή την ερώτηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό το ποσοστό των ανθρώπων διέπραξε πράγματι εκλογική απάτη, υποστήριξε ο κ. Womack.

Ο κ. Womack δήλωσε επίσης ότι μια άλλη ερώτηση της έρευνας – «Κατά την διάρκεια των εκλογών του 2020 μ.Χ., συμπληρώσατε μια επιστολική ψήφο σε μια πολιτεία όπου δεν ήσασταν πλέον μόνιμος κάτοικος;» – στην οποία το 17% απάντησε «ναι» – επίσης δεν υποστηρίζει το συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι περιπτώσεις ήταν παράνομες.

Αυτό συμβαίνει επειδή, όπως επεσήμανε ο κ. Womack, οι ομοσπονδιακοί και πολιτειακοί νόμοι επιτρέπουν σε ορισμένους ψηφοφόρους (όπως οι εγγεγραμμένοι στο UOCAVA πολίτες) να ψηφίσουν σε μια πολιτεία όπου δεν είναι πλέον μόνιμοι κάτοικοι υπό ορισμένες συνθήκες. «Θα πρέπει να εμβαθύνουμε σε αυτές τις απαντήσεις για να διαπιστώσουμε αν αυτές ήταν δόλιες ή όχι», δήλωσε ο κ. Womack.

Ανεξάρτητα από αυτό, επαίνεσε το Heartland Institute για την ενασχόληση με το θέμα της απάτης με επιστολική ψήφο και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με αυτό που, όπως είπε, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα.

Αυτός ο συνδυασμός φωτογραφιών που δημιουργήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2020 μ.Χ. δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αριστερά, και τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την Προεδρία Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια του τελευταίου προεδρικού ντιμπέιτ στο Πανεπιστήμιο Belmont στο Νάσβιλ του Τενεσί, στις 22 Οκτωβρίου 2020 μ.Χ. (Brendan Smialowski and Jim Watson/AFP via Getty Images)

Απάντηση στην κριτική. Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις ενστάσεις του κ. Womack, ο κ. McPherrin, του Heartland Institute, δήλωσε στους Epoch Times ότι υποστηρίζει τα ευρήματα. Για παράδειγμα, ο κ. McPherrin αναγνώρισε ότι είναι νόμιμο για τους ανθρώπους που είναι τυφλοί, ανάπηροι ή αναλφάβητοι να λαμβάνουν βοήθεια από κάποιον για τη συμπλήρωση ενός ψηφοδελτίου.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι ο αριθμός αυτών των ατόμων που απάντησαν στην έρευνα Heartland/Rasmussen (η οποία βασίστηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.085 πιθανών ψηφοφόρων) θα ήταν πιθανότατα ελάχιστος.

«Θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε ότι δεκάδες τυφλοί ή άτομα που είναι αναλφάβητοι ή ανάπηροι απαντούν σε αυτή τη δημοσκόπηση«, είπε, προσθέτοντας ότι το πιθανώς μικρό κλάσμα των ερωτηθέντων που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία θα ήταν στατιστικά ασήμαντο και δεν θα επηρέαζε τα συνολικά αποτελέσματα της έρευνας.

Αλλά ακόμη και αν η συγκεκριμένη ερώτηση παραλειφθεί λόγω ανησυχιών σχετικά με τη σαφήνειά της, το ποσοστό των ανθρώπων που παραδέχθηκαν ότι ενδεχομένως να έχουν κάνει απάτη με τους ψηφοφόρους θα εξακολουθούσε να είναι περίπου ένας στους πέντε, είπε.

Ο κ. McPherrin δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του έλαβαν και εξέτασαν την κριτική του κ. Womack και πιστεύουν ότι τα σημεία που αναφέρει έχουν κάποια εγκυρότητα, αλλά όχι αρκετή ώστε να επηρεάσουν τα ευρήματά τους με ουσιαστικό τρόπο.

Υποστηρίζει ότι η μελέτη δείχνει ξεκάθαρα ότι αν οι εκλογές του 2020 μ.Χ. ήταν τόσο δίκαιες και ασφαλείς όσο οι προηγούμενες εκλογές, ο Πρόεδρος Τραμπ θα είχε «σχεδόν σίγουρα» επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία.

Ο κ. Womack συνεχίζει να εμμένει στην κριτική του για τον σχεδιασμό των ερωτήσεων της έρευνας, παρέχοντας στους Epoch Times γραπτή δήλωση στις 8 Φεβρουαρίου, στην οποία αποκαλεί την έρευνα «πολύ κακοφτιαγμένη, αποτυγχάνοντας να καταγράψει έστω και μία περίπτωση πιθανής απάτης ψηφοφόρων«.

Υποστήριξε ότι οι ερωτήσεις της έρευνας ήταν «ασαφείς και διφορούμενες, αναμειγνύοντας τις επιτρεπτές με τις μη επιτρεπτές συμπεριφορές, μειώνοντας έτσι την ποιότητα και τη χρησιμότητα των απαντήσεων«.

Επιπλέον, ο κ. Womack υποστήριξε ότι η διάδοση του περιεχομένου της έρευνας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό και ενδεχομένως υπονομεύει το έργο και τη φήμη «νόμιμων οργανώσεων εκλογικής ακεραιότητας όπως το EIN», αναφερόμενος στο Election Integrity Network, ένα έργο του Conservative Partnership Institute.

Εν τω μεταξύ, οι συντάκτες της μελέτης Heartland καλούν τα πολιτειακά νομοθετικά σώματα να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διασφαλίσουν ότι οι Προεδρικές εκλογές του 2024 μ.Χ. θα είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, κυρίως με τον αυστηρό περιορισμό της επιστολικής ψήφου και την υιοθέτηση άλλων πολιτικών κοινής λογικής για την αποτροπή της απάτης με επιστολική ψήφο (https://kanenazori.com/2024/02/13/vomva-stis-usa-nea-meleti-trump-president/)…






 






 











 

 








 




 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου