Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό η εποχή μας έχει πολλές ομοιότητες με παλαιότερες εποχές, με μία από αυτές να είναι η δεκαετία που ξεκίνησε το 1.912 μ.Χ. με τους Βαλκανικούς Πολέμους και έληξε το έτος 1.922 μ.Χ. με την Μικρασιατική Καταστροφή.

Έτσι τότε, λίγο μετά την λήξη των Βαλκανικών Πολέμων και την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (Α’ΠΠ), οι Γερμανοί πολέμησαν τους Ρώσους στην Ουκρανία και αλλού, όπως ακριβώς έκαναν οι ίδιοι και μετά την λήξη του για ένα διάστημα και πήραν στην συνέχεια την θέση τους οι δυτικοί με τις δυνάμεις της Αντάντ (Αμερική, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και μετέπειτα και η Ελλάδα).

Η Ελλάδα την περίοδο του Α΄ ΠΠ τήρησε μία αμφοτερίζουσα αρχικά στάση, στην συνέχεια όμως οι διαφωνίες ανάμεσα στην ηγεσία της, οδήγησαν σε σύγκρουση τον πρωθυπουργό Βενιζέλο και τον βασιλιά Κωνσταντίνο τον Α΄, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήξη και σύγκρουση μεταξύ των δύο αυτών αντρών σε σχέση με τον τρόπο της συμμέτοχης της Ελλάδας στον Α’ ΠΠ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο Εθνικός Διχασμός (https://alophx.blogspot.com/2017/01/1914-1917.html). 

Ο Εθνικός αυτός Διχασμός ήταν στην ουσία ένας μίνι-συγκεκαλυμένος εμφύλιος, ο οποίος όμως δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα του εμφυλίου μετά την Γερμανική Κατοχή, τόσο ο Κωνσταντίνος αρχικά, όσο και ο Βενιζέλος στην συνέχεια επέβαλαν στην ουσία μία δικτατορία, εκδιώκοντας τους εχθρούς τους, παίρνοντας τον έλεγχο των ΜΜΕ, αποτάσσοντας τους αντιπάλους τους από το δημόσιο και τον στρατό (οδηγώντας τους με τον τρόπο αυτό στην πείνα και την ανεργία), αλλά παράλληλα εξορίζοντας και φυλακίζοντας (ή εκτελώντας πολλούς από αυτούς).

Στην προσπάθεια του αυτή ο Βενιζέλος μετά την εκδίωξη του Κωνσταντίνου είχε και την βοήθεια των Αγγλογάλλων και της Αντάντ, οι οποίοι και τον βοήθησαν να καταλάβει την εξουσία για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

Έτσι, ο Βενιζέλος έβαλε την Ελλάδα στο πλευρό της Αντάντ στον Α΄ ΠΠ , η οποία στο τέλος με την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο αυτό νίκησαν τους Γερμανούς και η Ελλάδα βρέθηκε με τον τρόπο αυτό στο πλευρό των νικητών.

Όμως, για να απελευθερώσει η Ελλάδα υπόδουλα Ελληνικά εδάφη στην Μικρά Ασία της ζητήθηκε να στείλει στρατό να πολεμήσει με την Αντάντ κατά των μπολσεβίκων στην Ουκρανία, κάτι που ο Βενιζέλος έπραξε και πραγματικά σαν αμοιβή η Ελλάδα έλαβε με την Συνθήκη των Σεβρών το 1.920 μ.Χ. την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο, την Τένεδο και την Μικρά Ασία, η οποία θα παραδίνονταν στην Ελλάδα πέντε έτη μετά με δημοψήφισμα.

{Όμως από την υπογραφή της Συνθήκης αυτής άρχισαν να υπάρχουν και τα πρωτα σύννεφα, αφού κανένα κοινοβούλιο της Ευρώπης δεν την επικύρωσε για να έχει πραγματική ισχύ, ούτε ακόμα και το Ελληνικό, όλως περιέργως.

Παράλληλα όμως με τον πόλεμο στην Ουκρανία τότε, έγιναν από την Δύση και την Αντάντ και πολλοί άλλοι πόλεμοι την ίδια περίοδο, στην διαλυμένη τότε Τσαρική Ρωσία και επέμβασή των δυτικών σε Γεωργία, Μολδαβία και Γεωργία-Αζερμπαϊτζάν (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2020/10/2020-1940-1973.html), ενώ ο Κεμάλ για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή έδωσε στον Κεμάλ ελεύθερη πρόσβαση των πλοίων της από τα Στενά του Βοσπόρου σαν ανταμοιβή}.

Αυτό όμως είχε σαν αποτέλεσμα οι μπολσεβίκοι του Λένιν να εξοργιστούν και να στηρίξουν με όπλα για εκδίκηση τον Κεμάλ ως αντίποινα που οι Έλληνες στήριξαν πολεμικά την Αντάντ εναντίον τους, συμμαχώντας καιροσκοπικά με τον Κεμάλ.

(Πέρα τους διωγμούς των Ελλήνων που έγιναν για τους ιδίους λογούς από τον Λένιν τον Στάλιν στους Έλληνες της Κριμαίας και της Ρωσίας, αλλά και των προσφυγών Ποντίων και Μικρασιατών που ήρθαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή στην Ρωσία).

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι σύμμαχοι της Ελλάδας στην Αντάντ (Ιταλοί, Γάλλοι, Αμερικανοί), είχαν ήδη ξεκινήσει να συμμαχούν και να ενισχύουν τον Κεμάλ και να εγκαταλείπουν την Ελλάδα ένα σχεδόν έτος πριν από τις εκλογές του 1.920 μ.Χ. στην Ελλάδα και πολλοί υποστηρίζουν ότι ο ίδιος τις προκήρυξε ξέροντας τι θα ακολουθήσε και για αυτό τον λόγο αποφάσισε να φύγει μέσω από αυτόν.

Τις εκλογές αυτές τις κέρδισαν οι μοναρχικοί, ο Βενιζέλος έφυγε, ο Κωνσταντίνος ξαναγύρισε στην Ελλάδα, οι σύμμαχοι της Ελλάδας που ήδη είχαν αρχίσει να την εγκαταλείπουν ανεπίσημα, την εγκατέλειψαν επίσημα, η Ελλάδα έπαθε λόγω της δεκαετίας πολέμων οικονομική κρίση, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η Μικρασιατική Εκστρατεία.

Δυστυχώς για την πατρίδα μας, η Ελλάδα, ηττήθηκε από την Τουρκία που είχε την συμμαχία και την υποστήριξη των Γαλλοιταλών, των Αμερικάνων (και σε όπλα, χρήμα και διπλωματία) και η Ελλάδα την ουδετερότητα και τη μη υποστήριξη σε τίποτα από τους Βρετανούς, με τελικό αποτέλεσμα την Μικρασιάτικη Καταστροφή.

Σαν συνέπεια αυτής έγινε το κίνημα των Πλαστήρα και Γονατά, η μοναρχία έπεσε, η Ελλάδα έγινε δημοκρατία, οι έξι δικάστηκαν και εκτελέστηκαν άδικα, έτσι ώστε να μην ξεσηκωθεί ο λαός και γίνει εμφύλιος και χάος στην χώρα (βλέποντας ότι οι τάχατες «υπαίτιοι» τιμωρούνταν, στην ουσία έπρεπε απλά κάποιος να τιμωρηθεί για να μην επαναστατήσει ο λαός).

{Όπως ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα και το 1.974 μ.Χ. με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όταν η χούντα έπεσε λόγω της νέας αυτής εθνικής καταστροφής και έγινε ξανά δημοκρατία, ενώ οι χουντικοί και τότε δικάστηκαν και φυλακίστηκαν για να μην ξεσηκωθεί ο λαός}.

Αντίστοιχα στις μέρες μας,  η Ελλάδα μετά από τις εκλογές του 2019 μ.Χ., τις οποίες κέρδισε ο Κούλης, ο δισέγγονος του Βενιζέλου, υπήρχε και πάλι ένα διχαστικό κλίμα στην χώρα, αρχής γενομένης από τα εθνοπροδοτικά και παντελώς παράνομα μνημόνια, όπως και με την παντελώς προδοτική και παράνομη δήθεν «Συμφωνία των Πρεσπών», με την οποία παραδόθηκε το ονομα και η ιστορία της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας στα Σκόπια.

Αυτό το εκρηκτικό κλίμα επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο, όταν με αφορμή τον κορωνοιό, η κυβέρνηση του Κούλη (όπως και πολλές άλλες κυβερνήσεις στην ΕΕ και παγκόσμια), επέβαλε παράνομα απαγόρευση κυκλοφορίας, σε μία νέου τύπου κορωνοχούντα και έτσι έγινε ένας ακόμη νέος Εθνικός Διχασμός μετά τα μνημόνια.

Με αφορμή τον κορωνοιό η κυβέρνηση του Κούλη, παντελώς παράνομα, δίωκε τους εχθρούς τους, παίρνοντας τον έλεγχο των ΜΜΕ μέσω επιδοτήσεων, αποτάσσοντας, απολύοντας, ή θέτοντας σε αναστολή αντισυνταγματικά και απολυόντανε τους αντιπάλους τους και όσους δεν δέχονταν τους εκβιασμούς και τις απειλές τους παράνομα από το δημόσιο και τον στρατό (οδηγώντας τους με τον τρόπο αυτό στην πείνα και την ανεργία), αλλά παράλληλα εξορίζοντας και φυλακίζοντας τους.

Εκτός αυτών, με την έναρξη του Ρωσοουκρανικού πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), ο Κούλης έστειλε όπλα και χρήμα, συμμαχώντας με την Δύση (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ) χωρίς κανένα όφελος για την χώρα μας, εν αντιθέσει με τον προγονό του, τον Βενιζέλο, χωρίς να πάρει τίποτε σε αντάλλαγμα, αλλά μόνο για προσωπικά του οφέλη στην Δύση και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, ο οποίος αντιτίθετο στην συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο αυτό.

Στην προσπάθεια του αυτή ο Κούλης είχε και την βοήθεια κυρίως των Γερμανών και των Αμερικάνων και της Δύσης (οι οποίοι επέβαλαν μία νέα Βαυαροκρατία/βαρβαροκρατία στην πατρίδα μας για άλλη μία φορά-https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_82.html, https://alophx.blogspot.com/2024/03/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2019/12/o.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/o-i_12.html), οι οποίοι και τον βοήθησαν να καταλάβει την εξουσία για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

Έτσι, ο Κούλης έβαλε την Ελλάδα στο πλευρό της Δύσης κατά των Ρώσων στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, η οποία στο τέλος όμως με την αναδιοργάνωση των Ρώσων νίκησαν τους Ουκρανούς και τους δυτικούς και η Ελλάδα αντί να βρεθεί με τον τρόπο αυτό στο πλευρό των νικητών όπως έλεγε ο Κούλης βρέθηκε στο στρατόπεδο των ηττημένων.

{Και όπως με την ήττα της Αντάντ από τους Ρώσους στον Ρωσικό εμφύλιο και την Ουκρανία, την τότε  μεγάλη οικονομική κρίση στην Δύση και την διακοπή παροχής σιτηρών από την Ουκρανία έπεσαν όλες οι κυβερνήσεις που έλαβαν μέρος στον πόλεμο αυτό και ανέβηκαν στην εξουσία συντηρητικοί και οι φασίστες, παρεμφερείς/παρόμοιες εξελίξεις θα σηματοδοτήσει στην εποχή μας στην Δύση η ήττα των δυτικών (ΗΠΑ, ΕΕ Γερμανίας, ΝΑΤΟ) στην Ουκρανία από την Ρωσία}.

{Παράλληλα όμως με τον πόλεμο στην Ουκρανία τότε, λέγεται ότι ετοιμάζεται και επέμβασή των δυτικών σε Γεωργία, Μολδαβία και Γεωργία-Αζερμπαϊτζάν (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2020/10/2020-1940-1973.html), ενώ ο Ερντογάν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα δίνει στην Ρωσία στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο ελεύθερη πρόσβαση των πλοίων της από τα Στενά του Βοσπόρου σαν ανταμοιβή που τον βοήθησε να γλιτώσει το πραξικόπημα του 2016 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html), αλλά και για γεωπολιτικούς λογούς}.

Όμως σε αντίθεση με το καθεστώς του Λένιν, οι Ρώσοι υπερασπίστηκαν τους Έλληνες της Ρωσίας, της Κριμαίας και του Ντονμπάς, ενώ αντίθετα αυτοί που τους δίωξαν ήταν οι νεοναζί του Ζελένσκι, με τον οποίο συμμάχησε ο Κούλης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι σύμμαχοι της Ελλάδας στην Δύση έχουν αρχίσει να μιλούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέο μνημόνιο και έρχεται νέα χρεοκοπία στην χώρα, πέρα από την λαθρομεταναστευτική και προσφυγική κρίση.

Κάποιοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αν γίνουν εκλογές στην χώρα, ο Κούλης θα τις αχεί και θα φύγει αν δει ότι όλα θα πάνε στραβά, όπως έκανε και ο προπάππους του Βενιζέλος το 1.920 μ.Χ., ενώ αν γίνει Ελληνοτουρκικός πόλεμος, ή πόλεμος στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας, με ή χωρίς «Πρέσπες του Αιγαίου» ή επικύρωση των εθνοπροδοτικών και αντισυνταγματικών δήθεν «μνημονίων των Πρεσπών», τότε θα έχουμε μία νέα «Εθνική Καταστροφή» στην πατρίδα μας, όπως αυτή στην Μικρά Ασία και στην Κύπρο παλαιότερα.

[Εάν, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς πιστεύει αυτά που έλεγε και οι 10 μόνο βουλευτές που τον χειροκροτούσαν, συμφωνήσουν μαζί του και αποχωρήσουν από την Ν.Δ. και σχηματίσουν κοινοβουλευτική ομάδα, τότε αμέσως χάνετε την δεδηλωμένη (αυτήν επίσης την χάνετε κι αν φύγουν 8), πέφτει τότε η κυβέρνησή σας και θα έχει τέτοιο… «πέσιμο», που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξανασηκωθεί!

Και εάν οδηγηθούμε τώρα σε εκλογές, ο μισοδιαλυμένος ΣΥΡΙΖΑ (που πάει να διαλυθεί εντελώς) θα πέσει στο 4% όπου ήταν (βεβαίως, αν προλάβει να κατεβεί έτσι όπως είναι, στις εκλογές). Το δε ΠΑΣΟΚ κι αυτό θα καταβαραθρωθεί.  Η δε κυβέρνηση που θα προκύψει από την στάση του κ. Σαμαρά πιστεύω ότι μαζί με τα πατριωτικά κόμματα θα μπορούσε να φθάσει άνω του 60% (https://vasilinos.wordpress.com/2024/02/18/t%ce%b1-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b5%ce%bf%cf%8d-%ce%bf-%cf%83%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf/).

Μπορει δε με εσωτερικό πραξικόπημα να πέσει και ο Κούλης από ηγέτης της ΝΔ (από τους Σαμαρά και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Νεότερο ίσως), όπως και ο Κασελάκης και νέοι υποταγμένοι στο εξωτερικό πράκτορες να πάρουν την θέση τους.

Και μπορεί το 2024 μ.Χ., όπως όλα τα δε έτη που τέλειωσαν σε 4 να φέρει συμφορές στην Ελλάδα, όπως το 1.204 μ.Χ. έπεσε η Πόλη και μεγάλο μέρος της Ρωμανίας στους Σταυροφόρους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html), το 1.944 μ.Χ. απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς κατακτητές και ξεκίνησε ο Α΄ Εμφύλιος πόλεμος (https://alophx.blogspot.com/2016/09/1943-1944-1946-1949.html, https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_96.html), το 1.974 μ.Χ. μεγάλο μέρος της πάντα Ελληνικής Κύπρου κατακτήθηκε από τους Τούρκους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1974-2016.html, https://alophx.blogspot.com/2017/04/1974.html), ενώ το 2024 μ.Χ. επιβληθεί ο σοδομισμός στην Ελλάδα με νόμο.

Προειδοποιητικά πυρά της Ρωσίας κατά πολιτικής Μητσοτάκη στο Ουκρανικό. Στα 150 μ έκρηξη... H Ρωσία το πέρασε το μήνυμα και είναι σαφές.. Ο Μακρόν είπε θα στείλει στρατεύματα και τελικά έστειλε το Κυριάκο ως εθελοντή;; Όμως η Οδησσός είναι παράλληλα και το παγκόσμιο κέντρο του Σιωνισμού υπάρχει κι άλλη σημειολογία της πόλης..

Η Οδησσός όπου γράφτηκε η ιστορία για τον Ελληνισμό ήταν ρώσικη είναι ρώσικη και είναι θέμα χρόνου να ξαναγίνει είναι παραποίηση της Ελληνικής ιστορίας ο αναθεωρητισμός για μια ανύπαρκτη Ουκρανική Οδησσό που συνέβαλε στην Ελληνική Επανάσταση… Παιχνίδι εντυπώσεων..

Μήπως και ο Καποδίστριας ήταν ΥΠΕΞ της ανύπαρκτης Ουκρανίας; Ο Ζελένσκι είπε θα υπογραφεί αμυντική συμφωνία με Ελλάδα… ωραία πάμε για φούντο αλά Ουκρανικά …ερειπιώνας.. Ο Κυριάκος βιάζεται να πάει στον πόλεμο όπως ο Κασσελάκης στο στρατό .. ο καιρός για ήρωες πλησιάζει μην ποδοπατούνται … Ο Μακρόν είπε θα στείλει στρατεύματα και τελικά έστειλε το Κυριάκο ως εθελοντή;;

Ως τον καλό στρατιώτη Σβέικ του Ουκρανικού ανάμεσα σε βόμβες και ομοβροντία εκρήξεων και πυραύλων;; H σκηνοθεσία είναι Χόλιγουντ τα εφέ πολύ δυνατά και ο Κυριάκος πάει για βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου σε πολεμική ταινία.. Ο ένας ηθοποιός δίπλα στον άλλον .. ο Ζελένσκι βρήκε ανταγωνιστή συναγωνιστή συμπρωταγωνιστή.

Πρώτο θέμα διεθνώς το φιάσκο επίσκεψης του Έλληνα ήρωα στην πρώτη γραμμή του Ουκρανικού μετώπου .. Συμπάσχουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες…και τον στηρίζουν…τον ηρωοποιούν .. η Ευρώπη έπιασε πάτο.. Ο Λαβρόφ είπε προχθές ότι η αποναζιστικοποίηση της Γερμανίας δεν έχει ολοκληρωθεί μήπως ολοκληρώθηκε ποτέ στην Ελλάδα (https://dimpenews.com/2024/03/06/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%ac-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac/);;;

Εθνική Αυτοκτονία… Εντολή Γεραπετρίτη: «Κομμένοι» Ρώσοι και οι Λευκορώσοι διπλωμάτες από την 25η Μαρτίου! ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! Τους Τούρκους θα τους καλέσετε; ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (https://dimpenews.com/2024/03/19/%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84/).

Ένα βήμα πριν την «κήρυξη πολέμου» της Ρωσίας στην Ελλάδα: Σφοδρή επίθεση με στοχοποίηση ειδικά της Αθήνας από την Μόσχα. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται γιατί τόσο μένος της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά του Β.Πούτιν (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/ena-vima-prin-tin-kiryksi-polemou-tis-rosias-stin-ellada-sfodri-epithesi-me-stoxopoiisi-eidika-tis-athinas-apo-tin-mosxa/)].

Τότε, μπορεί όπως έγινε με την Μικρασιατική Καταστροφή και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, να πέσει το πολιτικο σύστημα και η τότε Ελληνική κυβέρνηση και να βρουν ίσως τότε οι ξένοι την ευκαιρία να επαναφέρουν την μοναρχία στην Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_82.html) και δίκες σαν των έξι ή των χουντικών για να κατευναστεί ο λαός.

[Όπως οι Αζέροι επιτέθηκαν δύο φορές στην Αρμενία στην εποχή μας, το 2020 μ.Χ. και το 2023 μ.Χ. και ετοιμάζονται να επιτεθούν και να καταστρέψουν αυτή την χώρα ολοκληρωτικά (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/02/blog-post_302.html), έτσι και οι σύμμαχοι και υποστηρικτές τους Τούρκοι, οι οποίοι τους υποστήριξαν ενεργά σε αυτούς, οι οποίοι μετά τα δύο κύματα εισβολής στην Κύπρο το 1.974 μ.Χ., ετοιμάζονται στις μέρες μας να επιτεθούν στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας, όπως και στην Ελλάδα στο Αιγαίο].

Γιατί αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε μπορεί να υπάρξει επανάσταση/εξέγερση από τον λαό (Και στην περίπτωση αυτή θα ισχύει απόλυτα η φράση: Οργή λαού, Φωνή Θεού»), ή ακόμα και ένα κίνημα σαν των Πλαστήρα και Γονατά ή ακόμα και σαν αυτό του Στρατιωτικού Συνδέσμου το 1.909 μ.Χ.

[«Το κακό που έφτιαξες είναι αυτό που θα σε καταστρέψει» λέει η γνωστή φράση και θα μπορούσε πράγματι ο Κούλης από τα κακά που έκανε και τους ανθρώπους που οδήγησε στην πείνα, ανεργία, φτώχεια και απελπισία, π.χ. ανέργους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγρότες, αλλά και φοιτητές αν αυτοί ξεσηκωθούν να τον ρίξουν όπως έγινε με την χούντα και τους φοιτητές.

Μέσω των μνημονίων διαλυθήκαν ή κατέρρευσαν εκλογικά πολλά κόμματα (π.χ. ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ, ΠΟΤΑΜΙ κ.λ.π.), όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ με την εθνοπροδοτική και παντελώς παράνομη δήθεν «συμφωνία των Πρεσπών», ενώ το ίδιο αναμένεται να πάθει για πολλούς και η ΝΔ με την ψήφιση του σοδομισμού].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εθνική Αυτοκτονία… Εντολή Γεραπετρίτη: «Κομμένοι» Ρώσοι και οι Λευκορώσοι διπλωμάτες από την 25η Μαρτίου! ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! Τους Τούρκους θα τους καλέσετε; ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ.

Εθνική Αυτοκτονία… Εντολή Γεραπετρίτη: «Κομμένοι» Ρώσοι και οι Λευκορώσοι διπλωμάτες από την 25η Μαρτίου! ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! Τους Τούρκους θα τους καλέσετε;

ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Εντολή Γεραπετρίτη: «Κομμένοι» Ρώσοι και οι Λευκορώσοι διπλωμάτες από την 25η Μαρτίου Επείγον σήμα εστάλη την περασμένη Παρασκευή από το υπουργείο Εξωτερικών προς όλες τις ελληνικές διπλωματικές και προξενικές Αρχές:

«Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας»

Τα «Νέα» δημοσίευσαν επείγον σήμα που εστάλη την περασμένη Παρασκευή προς όλες τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας, από τις οποίες ζητείται να μην προσκαλέσουν στις φετινές εκδηλώσεις τους εκπροσώπους της Ρωσίας και της Λευκορωσίας:

«Ενόψει της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, παρακαλείσθε όπως σε εκδηλώσεις σας δεν αποστείλετε προσκλήσεις σε εκπροσώπους των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών Ρωσίας και Λευκορωσίας», αναφέρει το έγγραφο που «με εντολή Υπουργού» υπογράφει ο διευθυντής της Α5 Διεύθυνσης Ρωσίας του Υπουργείου (https://dimpenews.com/2024/03/19/%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%af%cf%84/).

 

Ένα βήμα πριν την «κήρυξη πολέμου» της Ρωσίας στην Ελλάδα: Σφοδρή επίθεση με στοχοποίηση ειδικά της Αθήνας από την Μόσχα. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται γιατί τόσο μένος της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά του Β.Πούτιν.

Στα «άκρα των άκρων» οδηγούνται οι Ελληνορωσικές σχέσεις με το Κρεμλίνο να εξαπολύει νέα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σημείο που να διερωτάται κάποιος τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν η Ρωσία επικρατήσει στην Ουκρανία και ειδικά αν στην Ουάσιγκτον υπάρξει κυβερνητική αλλαγή και έρθει στην εξουσία ο Ν.Τραμπ. Και οι νοούντες νοήτωσαν.

Η τελευταία «βολή» της Μόσχας έρχεται από την εκπρόσωπο του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μ.Ζαχάροβα, η οποία σε συνέντευξη της καταγγέλλει γενικά τις δυτικές πρωτεύουσες ότι αρχικά αρνούντο και μετά δεν απαντούσαν στο αίτημα να επιτραπεί στους Ρώσους υπηκόους που ζουν στις χώρες τους να ψηφίσουν στις Ρωσικές εκλογές.

Αλλά εκείνη που το «τερμάτισε» -κατά την Μ.Ζαχάροβα- ήταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία όχι μόνο αρνείτο να δώσει έγκριση στους Ρώσους πολίτες να ψηφίσουν, αλλά έδωσε την έγκρισή της, μόνο όταν η Μόσχα έθεσε θέμα παραβίασης της συνθήκης της Βιέννης.

Και αυτή η έγκριση δόθηκε μόλις στις 8 Μαρτίου, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές! Και μάλιστα αλλά έσπευσε να δηλώσει η Αθήνα ότι «Η Ελλάδα δίνει την έγκρισή της απρόθυμα»! Τώρα, ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμπαθεί την Ρωσία και τον Β.Πούτιν, πόσο «έξυπνα» είναι αυτά περί «απροθυμίας»; Και τι προσφέρουν στο εθνικό συμφέρον; Γιατί τόσο μένος;

Μήπως για να κρύψουν από τους Δυτικούς ότι, παρά το εμπάργκο, έχουν ξεκινήσει και αγοράζουν φυσικό αέριο από την Ρωσία (ναι, αθόρυβα, αλλά μαζικά) σε μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που αγόραζαν πριν τον πόλεμο; Τώρα ήρθε και η άρνηση κλήτευσης των Ρώσων και Λευκορώσων διπλωματών στον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Το ότι δεν θα υπήρχε 25η Μαρτίου αν δεν υπήρχε η τσαρική Ρωσία είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση, αλλά το ερώτημα είναι πιεστικό: Ποιος επωφελείται από όλα αυτά; Δείτε την συνέντευξη της Ζαχάροβα που κατηγορεί για «δηλητηριώδες περιεχόμενο την Ελληνική πολιτική έναντι της Ρωσίας» (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/ena-vima-prin-tin-kiryksi-polemou-tis-rosias-stin-ellada-sfodri-epithesi-me-stoxopoiisi-eidika-tis-athinas-apo-tin-mosxa/).













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου