Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Η ΠΤΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Η ΠΤΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΕΒΑΝΣΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Είναι γνωστό ότι κατά την διάρκεια της ιστορίας πολλά κράτη με ηγέτες είτε μονάρχες, είτε Αυτοκράτορες, είτε δικτάτορες, εισέβαλαν στην Ρωσία για να την καταλάβουν, αλλά στο τέλος ηττούνταν από αυτή και αυτή ύστερα αντεπιτεθέντα και τα διέλυε, τα κατακτούσε και αυτά υποτάσσονταν και άλλαζαν μετά την ήττα τους πολίτευμα, όμως αυτά συνέχιζαν να μνησικακούν ενάντια στους Ρώσους και προσπαθούσαν να επιτύχουν εναντίον τους μία εκδικητική ρεβάνς.

Μία πολύ χαρακτηριστική περίπτωση ενός τέτοιου κράτους ήταν η Γαλλία του Αυτοκράτορα Ναπολέοντα του Α΄ του Μέγα, ο οποίος επιτέθηκε στην Ρωσία, ηττήθηκε και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον Γαλλικό θρόνο, η Αυτοκρατορία του καταργήθηκε και έγινε ξανά μοναρχία.

Η Γαλλία, υπό τον ανιψιό του Ναπολέοντα του Α΄, τον Ναπολέοντα τον Γ΄, που και αυτός έγινε δικτάτορας και Αυτοκράτορας της Γαλλίας σαν τον θείο του και ήθελε να πολεμήσει και αυτός και να νικήσει τους Ρώσους, τόσο για γεωπολιτικούς λόγους, όσο και για να πάρει μία ρεβάνς για την ήττα της Γαλλίας και του θείου του και για τον λόγο αυτό οδήγησε την χώρα του στον Κριμαϊκό Πόλεμο κατά της Ρωσίας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html).

Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο κράτος που έπαθε τα ίδια πολεμώντας τους Ρώσους. Όπως είναι γνωστό μετά την ήττα τους στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο των ετών 1.877 μ.Χ.-1.878 μ.Χ., ο ηττημένος Οθωμανός Σουλτάνος Αβδούλ Μετζίτ δολοφονήθηκε (με 23 μαχαιριές σαν τον Καίσαρα) και την θέση του πήρε ο αδερφός του Αβδούλ Χαμίτ ο Β΄.

Ο ίδιος αναγκάστηκε μετά την ήττα αυτή και έναν μίνι-εμφύλιο να αποδεχτεί την δημιουργία κοινοβουλίου και την παραχώρηση Συντάγματος από τον στρατό και εθνικιστές αξιωματικούς και να επιτρέψει εκλογές στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Όμως σύντομα, όταν βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία κατήργησε τον Σύνταγμα και δίωξε τους αξιωματικούς που τον ανάγκασαν να δεχτεί το Σύνταγμα και επέβαλε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς χαφιεδισμού και διώξεων, βίας, φυλακίσεων, διώξεων και κατασκοπίας.

Τελικά, με την Επανάσταση των Νεότουρκων το 1.908 μ.Χ. ο Αβδούλ Χαμίτ εκθρονίστηκε και οι Νεότουρκοι κατέλαβαν την θέση του και επέβαλαν ως Σουλτάνο μαριονετα τον Μωάμεθ τον Ε΄ και οδήγησαν την Τουρκία στον Α’ΠΠ και πάλι κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της.

Και στον πόλεμο αυτό η Οθωμανική Αυτοκρατορία (που μέχρι την αποχώρηση των Ρώσων από τον πόλεμο αυτό είχε συντριβεί από αυτούς σε όλα τα μέτωπα) και οι σύμμαχοι της Γερμανία, Αυστροουγγαρία και Βουλγαρία ηττήθηκαν και η Αυτοκρατορία των Οθωμανών διαλύθηκε, οι Νεότουρκοι έπεσαν από την εξουσία και στην Τουρκία ακολούθησε εμφύλιος πόλεμος, στον οποίο επικράτησε ο Κεμάλ και επέβαλε στην Τουρκία την κεμαλική δικτατορία.

{Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και όταν η Ρωσία έχασε τον Ρωσοιαπωνικό πόλεμο του 1.905 μ.Χ., ο Τσάρος και με έναν μίνι εμφύλιο αναγκάστηκε να αποδεχτεί την δημιουργία κοινοβουλίου, την Δούμα και την παραχώρηση Συντάγματος και όταν βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία μείωσε την δύναμη της Δούμας.

Στον Α΄ΠΠ η Ρωσία ηττήθηκε και με την βοήθεια των Γερμανών οι μπολσεβίκοι του Λένιν πήραν με πραξικόπημα την εξουσία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html) και στην Ρωσία εγκαθιδρύθηκε μετά από έναν βίαιο εμφύλιο πόλεμο ένα βίαιο κομμουνιστικό τυραννικό και δικτατορικό καθεστώς, το οποίο έπεσε τελικά το 1.989 μ.Χ. μετά το τέλος του παγκοσμίου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ, της ΕΣΣΔ και των συμμάχων τους}.

Αλλά και το Γερμανικό κράτος της Αυστρία που πολέμησε τους Ρώσους στον Α’ΠΠ ηττήθηκε πολλές φορές από αυτούς και σώθηκε μόνο χάρις στην επέμβαση του Γερμανικού στρατού του Β΄ Ράιχ και όπως ακριβώς με την μεγάλη καταστροφή των Τούρκων στον ίδιο πόλεμο από τους Ρώσους και την αποδυνάμωση τους (που μέχρι την αποχώρηση των Ρώσων από τον πόλεμο αυτό είχε συντριβεί από αυτούς σε όλα τα μέτωπα).

Αυτό βοήθησε κατά πολύ στην συντριβή και την καταστροφή τους με το τέλος του Α΄ΠΠ, το ίδιο ακριβώς έπαθαν και οι Αυστριακοί όταν τέλειωσε ο πόλεμος αυτός και η δική τους Αυτοκρατορία διαλύθηκε, η μοναρχία έπεσε, ακολούθησε μία «κουτσή ψευτο-δημοκρατία» και πολλά κινήματα και στρατιωτικές στάσεις και τελικά η χώρα έγινε δικτατορία από τον Ντόλφους και μετά.

Την ίδια ακριβώς εξέλιξη είχε και η Γερμανία, η οποία ηττήθηκε στον Α΄ΠΠ και αν και νίκησε τους Ρώσους σε πολλές μάχες στον πόλεμο αυτό, αναγκάστηκε να διατηρεί πολλές δυνάμεις της στο μέτωπο με την Ρωσία, οι οποίες της ήταν απαραίτητες αλλού και με τον τρόπο αυτό δεν μπόρεσε να επιτύχει αποφασιστική νίκη στο Δυτικό μέτωπο και οι δυτικοί σύμμαχοι της Αντάντ πήραν όσο χρόνο χρειάζονταν για να αναδιοργανωθούν.

Με την λήξη του Α΄ΠΠ και η Αυτοκρατορία των Γερμανών διαλύθηκε, η μοναρχία έπεσε, ακολούθησε μία «κουτσή ψευτο-δημοκρατία» της Βαϊμάρης και πολλά κινήματα και στρατιωτικές στάσεις και τελικά η χώρα έγινε δικτατορία από τον Χίτλερ (ερχόμενος στην Γερμανία από την ηττώμενη Αυστρία που ήθελε να εκδικηθεί την Ρωσία και ο Χίτλερ ένωσε τις 2 αυτές χώρες και τις οδήγησε κατά των Ρώσων) και μετά.

Ο οποίος δημιούργησε το Γ’ Ράιχ και που και αυτός έγινε δικτάτορας της Γερμανίας σαν Κάιζερ Γουλιέλμο τον Β’ και ήθελε να πολεμήσει και αυτός και να νικήσει τους Ρώσους, τόσο για γεωπολιτικούς λόγους, όσο και για να πάρει μία ρεβάνς για την ήττα της Γερμανίας από τους δυτικούς συμμάχους της Αντάντ και του Κάιζερ, σε συμμαχία με τον Μουσολίνι στην Ιταλία και τον Χιροχίτο και τον Τότζο στην Ιαπωνία.

Και για τον λόγο αυτό οδήγησε την χώρα του στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (Β΄ΠΠ) κατά της Ρωσίας (https://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_53.html) και για τον λόγο αυτό επιτέθηκε στην Ρωσία (μαζί με τους Γάλλους των δωσίλογων Πετταίν και Λαβάλ και την μεραρχία των SS Καρλομάγνος, τόσο από υποχρέωση αφού ήταν υποτελείς των Γερμανών, όσο και σαν μία ρεβάνς για την ήττα του Ναπολέοντα και αυτοί και φύκια και για γεωπολιτικούς λόγους), ηττήθηκε και η Αυτοκρατορία του Γκρεζ καταργήθηκε και η χώρα αυτή έγινε ξανά δημοκρατία.

Ακολουθήσε ο Ψυχρός Πόλεμος, στον οποίο όλα τα παραπάνω κράτη πήραν το μέρος της Δύσης κατά των Σοβιετικών, εκτός από την Ανατολική Γερμανία, ενώ με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου και την ένωση της Γερμανίας όλες αυτές οι χώρες ως μέλη του ΝΑΤΟ και υποτελείς των ΗΠΑ στράφηκαν κατά των Ρώσων.

Κάτι που κορυφώθηκε κυρίως με την έναρξη του Ρωσοουκρανικού Πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html) μετά τα πραξικοπήματα που στήριξε στην Ουκρανία η Δύση (την δήθεν «χρωματιστή επανάσταση»/πραξικόπημα του 2004 μ.Χ. και το πραξικόπημα του Μαιντάν το 2014 μ.Χ.) με κύρια ευθύνη της Αμερικής, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Δύσης, με όλους τους ηγέτες των μεγάλων Ευρωπαϊκών κρατών να θέλουν να την νικήσουν για γεωπολιτικούς λόγους, ως υποτελείς των Αμερικάνων, αλλά και για να πάρουν ρεβάνς για την ήττα των κρατών τους από την Ρωσία.

(π.χ. ο Μακρόν για την ήττα των Ναπολέοντα, Πετταίν και Άλβα, ο Σολτς που ξαναδημιούργησε τον Γερμανικό στρατό σαν τον Χίτλερ κατά παράβαση και οι δύο των συνθήκων ειρήνης των Παγκοσμίων Πολέμων κατά των Ρώσων με την ανοχή της Δύσης για τις ήττες των Κάιζερ και Χίτλερ, η Μελόνι για την ήττα του Μουσολίνι και Ακίντα για την ήττα των Χιροχίτο και Τότζο και τα ίδια ισχύουν για τα αλλά κράτη του Άξονα που πολεμούν τους Ρώσους).

Οι πρόσφατες δηλώσεις των Γάλλων κατά των Ρώσων για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία και πόλεμο κατά των Ρώσων της Δύσης και του ΝΑΤΟ θυμίζουν σε κάποιους τον Ναπολέοντα τον Γ΄ με τον φανφαρονισμό και την πολεμοκαπηλία του, αν και μία επίθεση κατά των Ρώσων θα οδηγήσει σε έναν Γ΄ΠΠ (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_2.html), ακόμα και πυρηνικό.

Πιθανότατα οι δυτικοί πιστεύουν ότι θα επαναλάβουν ότι συνέβη στον Κριμαϊκό Πόλεμο και θα νικήσουν τους Ρώσους όπως τότε (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html), όμως το πιθανότερο είναι να συμβεί αντίθετα με ότι ελπίζει η Δύση μία ήττα αυτών και αποχώρηση τους από την Ουκρανία, όπως έπαθαν από τους Ρώσους στην χώρα αυτή κατά την διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλίου (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

Τότε, οι δυτικοί ηττήθηκαν και αποχωρήσαν από την Ρωσία και την Ουκρανία και οι κυβερνήσεις που έλαβαν μέρος σε αυτόν έπεσαν (π.χ. του γερού αρρώστου Ουΐλσον στις ΗΠΑ, ο Ορλάντο στην Ιταλία, ο Έμπερτ στην Γερμανία, ο Λόιντ Τζορτζ στην Μεγάλη Βρετανία, ο Πουανκουριέ στην Γαλλία, ο Βενιζέλος στην Ελλάδα κ.λ.π.) και ακολούθησαν σε πολλές από αυτές άλλαξε με την βία (επαναστάσεις ή πραξικοπήματα) ή εκλογές το πολίτευμα τους και έγιναν δικτατορίες.

Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και με τους δυτικούς με ήττα τους στην Ουκρανία αν ηττηθούν και οι «ηγέτες» τους να πέσουν (π.χ. ο γέρος άρρωστος Μπάιντεν στις ΗΠΑ, ο Σολτς στην Γερμανία, ο Σουνάκ στην Μεγάλη Βρετανία, ο Μακρόν στην Γαλλία, ο Κούλης στην Ελλάδα κ.λ.π.), ακόμα και οι Τούρκοι αν λάβουν και αυτοί μέρος στον πόλεμο στην Ρωσία με τον ισλαμιστή Ερντογάν ή με τους κεμαλιστές αν αυτοί επιστρέψουν ξανά στην εξουσία της χώρας αυτής και την πτώση οποίου από αυτούς ηττηθεί από τους Ρώσους.

 

[Ο δε Μαρξ στα μέσα του 19ου Αιώνα μ.Χ. είχε πει ότι το Αφγανιστάν είναι η Πολωνία της Ασίας. Σήμερα θα μπορούσε να πει ότι η Ουκρανία είναι το Αφγανιστάν της Ευρώπης και λόγω του ελέγχου των δύο αυτών χωρών θα γίνουν μεγάλοι πόλεμοι από τις Μεγάλες Δυνάμεις].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τι θα συνέβαινε στην Ουάσιγκτον, DC, εάν δεχόταν επίθεση από πυρηνική βόμβα;

Το χαρακτηριστικό «σύννεφο μανιταριών» μιας ατομικής βόμβας υψώνεται πάνω από την γη με θερμότητα, τόσο που φουσκώνει, μετατρέπει αμέσως το ανθρώπινο δέρμα σε κάρβουνο.  Αυτό είναι το τρομακτικό σενάριο που παρουσιάζεται στο νέο βιβλίο "Nuclear War" που περιγράφει μια πλασματική πυρηνική επίθεση στην Ουάσιγκτον, DC.

Το χαρακτηριστικό «σύννεφο μανιταριών» μιας ατομικής βόμβας υψώνεται πάνω από την γη με θερμότητα,  τόσο που φουσκώνει, μετατρέπει αμέσως το ανθρώπινο δέρμα σε κάρβουνο. Αυτό είναι το τρομακτικό  σενάριο που παρουσιάζεται στο νέο βιβλίο "Nuclear War" που περιγράφει μια πλασματική πυρηνική επίθεση

Καθώς δύο περιφερειακοί πόλεμοι μαίνονται τώρα χωρίς ξεκάθαρο τέλος, ο κόσμος είναι πιο κοντά από ό, τι ήταν εδώ και δεκαετίες στο φάσμα της πυρηνικής σύγκρουσης. Και μαζί του, η δυνατότητα δισεκατομμυρίων να χαθούν με το άγγιγμα μιας σκανδάλης. Τέτοια σενάρια δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά για μια νέα γενιά που ανατράφηκε εν μέσω συνεχιζόμενων προσπαθειών πυρηνικού αφοπλισμού, η πραγματικότητα του πυρηνικού πολέμου είναι τόσο παρεξηγημένη όσο και καταστροφική.

Η συγγραφέας Annie Jacobsen, φιναλίστ του βραβείου Πούλιτζερ, αποκαλύπτει τις σκοτεινές αλήθειες σχετικά με την δύναμη και τις δυνατότητες μιας πυρηνικής επίθεσης στο νέο της βιβλίο  «Nuclear War: A Scenario », που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα από την Dutton. Οπλισμένοι ειδικά αποχαρακτηρισμένα έγγραφα και βαθιά και άνευ προηγουμένου πρόσβαση σε σημαντικούς στρατιωτικούς παίκτες - από τον πρώην Υπουργό Άμυνας Leon Panetta έως τον σχεδιαστή πυρηνικών όπλων Richard L. Garwin - ο Jacobsen περιγράφει μια φανταστική πυρηνική επίθεση στο Πεντάγωνο. με πλούσια και ανησυχητική ακρίβεια. Η γραφή που προκύπτει είναι ταυτόχρονα τρομακτική και συναρπαστική — ένας φακός στο μέλλον που κάθε πολιτικός πρέπει να προσπαθήσει να αποτρέψει.

Μια έκρηξη θερμοπυρηνικού όπλου 1 μεγατόνων ξεκινά με μια λάμψη φωτός και θερμότητας τόσο τρομερής που είναι αδύνατο να κατανοήσει ο ανθρώπινος νους. Εκατόν ογδόντα εκατομμύρια βαθμούς Φαρενάιτ είναι τέσσερις ή πέντε φορές υψηλότερη από τη θερμοκρασία στο κέντρο του ήλιου.

Στο πρώτο κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου μετά το χτύπημα της βόμβας στο Πεντάγωνο, υπάρχει φως. Μαλακό φως ακτίνων Χ με πολύ μικρό μήκος κύματος. Το φως υπερθερμαίνει τον περιβάλλοντα αέρα σε εκατομμύρια βαθμούς, δημιουργώντας μια τεράστια σφαίρα πυρός που διαστέλλεται με εκατομμύρια μίλια την ώρα.

Μέσα σε δευτερόλεπτα, αυτή η βολίδα αυξάνεται σε διάμετρο λίγο περισσότερο από ένα μίλι, το φως και η θερμότητά της είναι τόσο έντονα που εκρήγνυνται οι επιφάνειες από σκυρόδεμα, τα μεταλλικά αντικείμενα λιώνουν ή εξατμίζονται, οι πέτρες θρυμματίζονται, οι άνθρωποι μετατρέπονται ακαριαία σε άνθρακα που καίγεται.

Η πενταώροφη, πεντάπλευρη κατασκευή και τα πάντα μέσα στο χώρο γραφείων των 6,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών εκρήγνυνται σε υπερθερμασμένη σκόνη. και οι 27.000 υπάλληλοι του Πενταγώνου χάνονται αμέσως.

Ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός, η θερμότητα που ακτινοβολεί από τη βολίδα αναφλέγει οτιδήποτε εύφλεκτο είναι αρκετά μίλια έξω προς κάθε κατεύθυνση. Κουρτίνες, χαρτί, βιβλία, ξύλινοι φράχτες, ρούχα ανθρώπων, ξερά φύλλα εκρήγνυνται σε φλόγες και γίνονται ανάφλεξη για μια μεγάλη καταιγίδα που αρχίζει να καταναλώνει μια περιοχή 100 ή και περισσότερων τετραγωνικών μιλίων που φιλοξενούσε περίπου 6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Βορειοδυτικά του Πενταγώνου, και τα 639 στρέμματα του Εθνικού Νεκροταφείου του Άρλινγκτον - συμπεριλαμβανομένων των επισκεπτών που αποτίουν φόρο τιμής αυτό το νωρίς το απόγευμα της άνοιξης, των γηπεδούχων που κόβουν το γρασίδι και των ασπρόμαυρων μελών της Παλαιάς Φρουράς που παρακολουθούν τον Τάφο των Αγνώστων - βρίσκονται αμέσως. μεταμορφώθηκαν σε ανθρώπινα ειδώλια που καίγονται και απανθρακώθηκαν

Όσοι αποτεφρώθηκαν γλιτώνουν την πρωτοφανή φρίκη που αρχίζει να επιβάλλεται στα 1 με 2 εκατομμύρια ακόμη βαριά τραυματισμένα άτομα που δεν έχουν ακόμη πεθάνει σε αυτό το πρώτο πυρηνικό χτύπημα.

Πέρα από τον ποταμό Potomac, οι μαρμάρινες τοίχοι και οι στήλες των μνημείων του Λίνκολν και του Τζέφερσον υπερθερμαίνουν, διαλύονται και διαλύονται. Οι ατσάλινες και πέτρινες γέφυρες και οι αυτοκινητόδρομοι που συνδέουν τα γύρω περιβάλλοντα κλονίζονται και καταρρέουν. Στα νότια, το Κέντρο Μόδας στο Πεντάγωνο Σίτι έχει εξαφανιστεί. Δοκοί οροφής, δύο-τέσσερα, κυλιόμενες σκάλες, πολυέλαιοι, χαλιά, έπιπλα, μανεκέν, σκυλιά, σκίουροι, άνθρωποι τυλίγονται στις φλόγες και καίγονται.

Τρία δευτερόλεπτα περνούν. Γίνεται αγώνας μπέιζμπολ στο Nationals Park. Τα ρούχα στην πλειοψηφία των 35.000 επισκεπτών παίρνουν φωτιά. Όσοι δεν καίγονται γρήγορα μέχρι θανάτου υφίστανται έντονα εγκαύματα τρίτου βαθμού, με το σώμα τους απογυμνωμένο από το εξωτερικό στρώμα του δέρματος.

Τα εγκαύματα τρίτου βαθμού απαιτούν άμεση εξειδικευμένη φροντίδα για την πρόληψη του θανάτου. Εδώ μέσα στο πάρκο μπορεί να υπάρχουν μερικές χιλιάδες άνθρωποι που με κάποιο τρόπο επιβιώνουν αρχικά, άνθρωποι που τώρα χρειάζονται απεγνωσμένα ένα κρεβάτι σε ένα κέντρο θεραπείας εγκαυμάτων. Αλλά όλοι τους είναι σχεδόν βέβαιο ότι τώρα έχουν καταστραφεί.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η θερμική ακτινοβολία από αυτή την επίθεση με πυρηνική βόμβα στο Πεντάγωνο έχει κάψει βαθιά το δέρμα σε περίπου 1 εκατομμύριο ακόμη ανθρώπους, το 90% των οποίων θα πεθάνει.

Οι επιστήμονες άμυνας και οι ακαδημαϊκοί έχουν περάσει δεκαετίες κάνοντας αυτά τα μαθηματικά. Οι περισσότεροι δεν θα το κάνουν περισσότερο από λίγα βήματα από το σημείο που στέκονται όταν εκραγεί η βόμβα.

Γίνονται αυτό που ανέφεραν οι εμπειρογνώμονες πολιτικής άμυνας την δεκαετία του 1.950 μ.Χ., όταν αυτοί οι φρικιαστικοί υπολογισμοί άρχισαν να γίνονται για πρώτη φορά, ως «Dead When Found». Οι άνθρωποι δημιούργησαν το πυρηνικό όπλο τον 20ο αιώνα για να σώσουν τον κόσμο από το κακό, και τώρα, στον 21ο αιώνα, το πυρηνικό όπλο πρόκειται να τα κάψει όλα.

Η επιστήμη πίσω από τη βόμβα είναι βαθιά. Στη θερμοπυρηνική λάμψη φωτός είναι ενσωματωμένοι δύο παλμοί θερμικής ακτινοβολίας. Ο πρώτος παλμός διαρκεί ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, μετά τον οποίο έρχεται ο δεύτερος παλμός, ο οποίος διαρκεί αρκετά δευτερόλεπτα και προκαλεί ανάφλεξη και καύση του ανθρώπινου δέρματος.

Η έντονη θερμότητα που ακολουθεί δημιουργεί ένα κύμα υψηλής πίεσης που κινείται έξω από το κεντρικό του σημείο σαν τσουνάμι, ένα γιγαντιαίο τείχος εξαιρετικά συμπιεσμένου αέρα που ταξιδεύει ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου. Κουρεύει τους ανθρώπους, εκτοξεύει άλλους στον αέρα, σκάει τους πνεύμονες και τα τύμπανα των αυτιών, ρουφάει τα σώματα και τα φτύνει.

Καθώς η πυρηνική βολίδα μεγαλώνει, αυτό το μέτωπο κρούσης προκαλεί καταστροφικές καταστροφές, σπρώχνοντας έξω σαν μπουλντόζα και μετακινώντας τρία μίλια πιο μπροστά. Ο αέρας πίσω από το κύμα έκρηξης επιταχύνεται, δημιουργώντας ανέμους πολλών εκατοντάδων μιλίων την ώρα.

Καταστρέφει τα πάντα στο άμεσο πέρασμά του, αλλάζοντας αμέσως τα φυσικά σχήματα των μηχανικών κατασκευών, συμπεριλαμβανομένων κτιρίων γραφείων, συγκροτημάτων διαμερισμάτων, μνημείων και μουσείων — αποσυντίθενται και γίνονται σκόνη.

Ότι δεν συνθλίβεται από την έκρηξη, σχίζεται από τον άνεμο που χτυπάει. Κτίρια καταρρέουν, γέφυρες πέφτουν, γερανοί ανατρέπονται. Αντικείμενα τόσο μικρά όσο οι υπολογιστές και οι τσιμεντόλιθοι, και τόσο μεγάλα όσο τα φορτηγά με 18 τροχούς και τα διώροφα τουριστικά λεωφορεία, μεταφέρονται στον αέρα σαν μπάλες του τένις.

Η πυρηνική βολίδα ανεβαίνει σαν μπαλόνι θερμού αέρα. Από τη γη επιπλέει, με ρυθμό 250 έως 350 πόδια ανά δευτερόλεπτο. Περνούν τριάντα πέντε δευτερόλεπτα. Ξεκινά ο σχηματισμός του εμβληματικού νέφους μανιταριών, το τεράστιο καπάκι και το στέλεχος του, που αποτελούνται από αποτεφρωμένους ανθρώπους και συντρίμμια του πολιτισμού, μετατρέπονται από κόκκινη σε καφέ-πορτοκαλί απόχρωση.

Ακολουθεί το θανατηφόρο φαινόμενο της αντίστροφης αναρρόφησης, με αντικείμενα - αυτοκίνητα, ανθρώπους, κολώνες φωτισμού, πινακίδες, παρκόρ, δοκούς μεταφοράς από χάλυβα - να αναρροφούνται πίσω στο κέντρο της κόλασης που καίγεται και να καταναλώνονται από τη φλόγα.

Περνούν εξήντα δευτερόλεπτα. Το καπάκι εκτείνεται περίπου 30 μίλια. Ραδιενεργά σωματίδια πέφτουν βροχή στη Γη και τους ανθρώπους της ως θανατηφόρα πτώση. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο είναι νεκροί ή πεθαίνουν. Δεν έχουν περάσει δύο λεπτά.

Τώρα αρχίζει η κόλαση, διαφορετική από την αρχική βολίδα. είναι μια μεγάλη πυρκαγιά πέρα ​​από κάθε μέτρο. Οι γραμμές φυσικού αερίου εκρήγνυνται η μία μετά την άλλη, εκτοξεύοντας σταθερά ρεύματα φωτιάς.

Οι δεξαμενές που περιείχαν εύφλεκτα υλικά άνοιξαν. Τα χημικά εργοστάσια εκρήγνυνται. Τα πιλοτικά φώτα σε θερμοσίφωνες και φούρνους λειτουργούν σαν αναπτήρες πυρσού, ανάβοντας οτιδήποτε δεν καίγεται ήδη. Τα κτίρια που έχουν καταρρεύσει γίνονται σαν γιγάντιοι φούρνοι. Οι άνθρωποι, παντού, καίγονται ζωντανοί.

Μια πυρηνική επίθεση στο Πεντάγωνο θα έβλεπε τα κοντινά ορόσημα όπως το Μνημείο του Τζέφερσον να εξαλειφθούν εντελώς σε λίγες στιγμές. Τα ανοιχτά κενά στα δάπεδα και τις στέγες συμπεριφέρονται σαν καμινάδες. Το διοξείδιο του άνθρακα από τις καταιγίδες βυθίζεται και εγκαθίσταται στις σήραγγες του μετρό, ασφυκτιώντας τους αναβάτες στις θέσεις τους.

Οι άνθρωποι που αναζητούν καταφύγιο σε υπόγεια και άλλους χώρους κάτω από το έδαφος κάνουν εμετό, σπασμούς, πέφτουν σε κώμα και πεθαίνουν. Όποιος πάνω από το έδαφος κοιτάζει απευθείας την έκρηξη - σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 13 μίλια μακριά - τυφλώνεται.

Τα ερείπια του Ναγκασάκι στον απόηχο της αμερικανικής επίθεσης το 1945. περίπου 40.000 ντόπιοι υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς. Πολύ περισσότερα θα χαθούν σήμερα. Επτάμισι μίλια μακριά από το σημείο μηδέν (στη ζώνη 5 psi), αυτοκίνητα και λεωφορεία συγκρούονται μεταξύ τους.

Οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι μετατρέπονται σε υγρό από την έντονη ζέστη, παγιδεύοντας τους επιζώντες σαν να έχουν παγιδευτεί σε λιωμένη λάβα. Οι άνεμοι τυφώνας τροφοδοτούν εκατοντάδες πυρκαγιές σε χιλιάδες πυρκαγιές, σε εκατομμύρια από αυτές.

Η καυτή τέφρα που καίγεται και τα φλεγόμενα συντρίμμια που μεταδίδονται από τον άνεμο αναφλέγουν νέες φωτιές και η μία μετά την άλλη φουντώνουν. Όλη η Ουάσιγκτον, DC, γίνεται μια πολύπλοκη καταιγίδα. Μια μεγάλη κόλαση. Σύντομα θα γίνει μεσοκυκλώνας της φωτιάς. Περνούν οκτώ, ίσως εννέα λεπτά.

Χρειάζονται μόλις 10 λεπτά για ένα πυρηνικό όπλο που εκτοξεύεται από υποβρύχιο για να χτυπήσει οποιαδήποτε πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δέκα μίλια μακριά από το σημείο μηδέν, οι επιζώντες ανακατεύονται σοκαρισμένοι σαν σχεδόν νεκροί. Αβέβαιος για το τι συνέβη, απελπισμένος να ξεφύγει. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εδώ έχουν υποστεί ρήξη πνευμόνων. Κοράκια, σπουργίτια και περιστέρια που πετούν πάνω από το κεφάλι πιάνουν φωτιά και πέφτουν από τον ουρανό σαν να βρέχει πουλιά.

Ο εντοπισμένος ηλεκτρομαγνητικός παλμός της βόμβας εξαφανίζει όλο το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Δεν υπάρχει ρεύμα. Καμία τηλεφωνική υπηρεσία. Όχι 911. Τα αυτοκίνητα με ηλεκτρικά συστήματα ανάφλεξης σε δακτύλιο πολλών μιλίων έξω από τη ζώνη έκρηξης δεν μπορούν να επανεκκινήσουν.

Οι σταθμοί ύδρευσης δεν μπορούν να αντλήσουν νερό. Κορεσμένη από θανατηφόρα επίπεδα ακτινοβολίας, ολόκληρη η περιοχή είναι απαγορευμένη ζώνη για τους πρώτους ανταποκριτές. Όχι για μέρες, σπάνιοι επιζώντες θα συνειδητοποιήσουν ότι η βοήθεια δεν ήταν ποτέ καθ' οδόν.

Όσοι καταφέρνουν με κάποιο τρόπο να ξεφύγουν από το θάνατο από την αρχική έκρηξη, το ωστικό κύμα και την καταιγίδα ξαφνικά καταλαβαίνουν μια ύπουλη αλήθεια για τον πυρηνικό πόλεμο. Ότι είναι εντελώς μόνοι τους.

Φρικτά εγκαύματα από τις πυρηνικές επιθέσεις στην Ιαπωνία το 1.945 μ.Χ. Πώς και γιατί οι Αμερικανοί επιστήμονες στον τομέα της άμυνας γνωρίζουν τέτοια αποτρόπαια πράγματα και με μεγάλη ακρίβεια; Πώς γνωρίζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ τόσα γεγονότα που σχετίζονται με πυρηνικά αποτελέσματα, ενώ το ευρύ κοινό παραμένει τυφλό;

 Η απάντηση είναι τόσο τραγελαφική όσο και οι ίδιες οι ερωτήσεις γιατί, όλα αυτά τα χρόνια, από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η κυβέρνηση των ΗΠΑ προετοιμάζει και κάνει πρόβα σχέδια για έναν Γενικό Πυρηνικό Πόλεμο. Ένας πυρηνικός Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος που εγγυάται ότι θα αφήσει, τουλάχιστον, 2 δισεκατομμύρια νεκρούς (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/dc.html).


Κάτι ετοιμάζεται – Επίθεση με drones kamikaze σε στρατόπεδο στην Υπερδνειστερία - Βόμβα απόσχισης της Γκαγκαουζίας από Μολδαβία. Εν μέσω ασκήσεων του ΝΑΤΟ στην Μολδαβία, «άγνωστοι» επιτέθηκαν με drone kamikaze στην  Υπερδνειστερία.

Ένα drone kamikaze επιτέθηκε σε στρατιωτική μονάδα στην Υπερδνειστερία, μια defacto ανεξάρτητη δημοκρατία, την Παρασκευή (5/4/2024 μ.Χ.) και προκάλεσε ζημιές σε σταθμό ραντάρ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της περιοχής. Πρόκειται για μία εξέλιξη που γίνεται γνωστή ενώ η Γκαγκαουζία έκανε γνωστό πως σχεδιάζει να αποσχιστεί από τη Μολδαβία, εάν εκείνη ενωθεί με τη Ρουμανία.

«Σήμερα στις 14:35 (13:35 ώρα Ελλάδας), ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος kamikaze επιτέθηκε στη στρατιωτική μονάδα του υπουργείου Άμυνας στην περιοχή Ribnita, έξι χιλιόμετρα από τα σύνορα Υπερδνειστερίας-Ουκρανίας.

«Ο στόχος ήταν ένας σταθμός ραντάρ που υπέστη μικρές ζημιές, δεν υπάρχουν θύματα», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα.

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας καταδίκασε την Παρασκευή (5/4/2024 μ.Χ.) την ανακάλυψη νέων συντριμμιών ενός drone που φέρεται να χρησιμοποιούσε η Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Την Πέμπτη (4/4), η συνοριοφυλακή της Μολδαβίας ανακάλυψε θραύσματα του στρατιωτικού drone κοντά στα ουκρανικά σύνορα, κοντά στον οικισμό Etulia-Vladiceni στην αυτόνομη περιοχή της Γκαγκαουζίας.

Η Μολδαβία απέτυχε να εντοπίσει drone με γαλλικό ραντάρ. «Καταδικάζουμε έντονα την επανειλημμένη ανακάλυψη θραυσμάτων ενός στρατιωτικού drone που χρησιμοποιήθηκε από τη Ρωσία για να επιτεθεί στην Ουκρανία. Το προηγούμενο περιστατικό συνέβη μόλις πριν από δύο μήνες.

Η Μολδαβία στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας», έγραψε το Κισινάου στο X. Τον Φεβρουάριο, η συνοριοφυλακή της Μολδαβίας δήλωσε ότι τα συντρίμμια ενός drone βρέθηκαν στα νότια της δημοκρατίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία στην πόλη Vulcanesti στη Γκαγκαουζία.

Σύμφωνα με την εκδοχή των συνοριοφυλάκων, θα μπορούσε να είναι ένα από τα drones που καταρρίφθηκαν από το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας. Ένα ραντάρ που αγόρασε η Μολδαβία από την Γαλλία για 14,5 εκατομμύρια ευρώ απέτυχε να εντοπίσει το drone.

Οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Μολδαβία. Οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν ενώ η Δύση πλησιάζει θανάσιμα κοντά τη Μολδαβία, όπου το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις διάρκειας 19 ημερών στην Μολδαβία και σε μια περίοδο έντασης στην τοπική και περιφερειακή πολιτική.

Στις ασκήσεις αυτές ειδικά στρατεύματα από τις ΗΠΑ και την Ρουμανία τελειοποιούν την «συνοχή» τους με τις ελίτ μονάδες της Μολδαβίας που ονομάζονται Fulger, Scorpion και Pantera. Οι στρατιωτικές ασκήσεις Joint Combined Exchange Training-2024 μ.Χ. (JCET-2024 μ.Χ.) ξεκίνησαν την 1η Απριλίου, με δύο τάγματα ειδικών δυνάμεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ρουμανία.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν όχι μόνο στην πρωτεύουσα της χώρας, το Κισινάου, αλλά σε διάφορα μέρη της χώρας. Έτσι, οι πολίτες έχουν προειδοποιηθεί να μην ανησυχούν αν δουν τανκς και άλλα βαριά τεθωρακισμένα στους δρόμους.

Ο Ivan Skorikov επικεφαλής του ουκρανικού τμήματος στο Ινστιτούτο Χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών που εδρεύει στη Μόσχα, βλέπει στις ασκήσεις μία αντανακλαστική κίνηση από την πλευρά των τριών βασικών δυτικών παραγόντων – των ΗΠΑ, της ΕΕ και του στρατιωτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik, υπενθύμισε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ρουμανία είναι μέλη του ΝΑΤΟ και πως η Μολδαβία έλαβε το καθεστώς της επίσημης υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ το 2022 μ.Χ. Η Δύση θέλει να διώξει τις βάσεις της Ρωσίας από την περιοχή.

Ο Vladimir Bruter ειδικός στο Διεθνές Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Μελετών, πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ θέλει να θέσει υπό τον έλεγχό του όλες τις χώρες που βρίσκονται μεταξύ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ρωσίας.

Η Μολδαβία, μια πρώην σοβιετική δημοκρατία που βρίσκεται δίπλα στη ζώνη σύγκρουσης στην Ουκρανία, είναι μια από τις λίγες τέτοιες χώρες. «Η Μολδαβία είναι ένα έδαφος που είναι κάπως παγιδευμένο σήμερα μεταξύ της επίσημης Δύσης και της Ουκρανίας και η Δύση δεν πρόκειται να την αφήσει στη γκρίζα ζώνη», είπε ο Bruter.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος αυτών των ασκήσεων είναι η ενσωμάτωση της Μολδαβίας σε δυτικές μορφές, επειδή «η Ρωσία έχει παραδοσιακά πολύ σοβαρές βάσεις στην Μολδαβία και πρέπει επίσης να εξαλειφθούν. Επομένως, από τη δυτική σκοπιά, δεν πρέπει να υπάρχουν ρωσικές βάσεις στην Ευρώπη».

Γκρίζα ζώνη. Ο Bruter πιστεύει ότι η Μολδαβία θα χρησιμοποιηθεί για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ ανεξάρτητα από το επίσημο καθεστώς της. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας που εγκρίθηκε την δεκαετία του 1.990 μ.Χ., η Μολδαβία είναι μια ουδέτερη χώρα που δεν μπορεί να ενταχθεί σε στρατιωτικά μπλοκ. Ωστόσο, από τα τέλη του 2020 μ.Χ., όταν ανήλθε στην εξουσία η σημερινή φιλοδυτική πρόεδρος Maia Sandu, μπήκε σε μια αντιρωσική πορεία, πλησιάζοντας προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Όσον αφορά το έδαφος η Μολδαβία είναι ένα μικρό ανατολικοευρωπαϊκό κράτος που βρίσκεται ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρουμανία. Η γεωγραφική του θέση την καθιστά μια κλασική «γκρίζα ζώνη», με πλάτος 100-150 χιλιομέτρων μεταξύ των δυτικών και των ανατολικών συνόρων της.

Κατά την γνώμη του Bruter, οι δυτικοί στρατηγοί δεν χρειάζεται να αναγκάσουν τη Μολδαβία να έχει τόσες βάσεις του ΝΑΤΟ όσες η γειτονική Ρουμανία. Ωστόσο, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα επιμείνουν στον έλεγχο των υποδομών της Μολδαβίας.

«Αυτή την στιγμή η Δύση ενδιαφέρονται για στρατηγικά αντικείμενα. Για παράδειγμα, για έναν σιδηρόδρομο, ο οποίος διασχίζει τη Μολδαβία και χρησιμοποιείται για την μεταφορά στρατιωτικών υλικών στην Ουκρανία», είπε ο Bruter. Ωστόσο, η Ρωσία προειδοποίησε ότι μια αντιρωσική κίνηση θα έχει κόστος για το Κισινάου.

«Η Δύση, παρά το ουδέτερο καθεστώς της Μολδαβίας… συνεχίζει να εμπλέκει την Μολδαβία στην σύγκρουση στην Ουκρανία», είπε η Maria Zakharova, η επίσημη εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, τον Αύγουστο του 2023 μ.Χ.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Μολδαβία. «Προειδοποιήσαμε τον επίσημο Κισινάου για το καταστροφικές συνέπειες τέτοιων βημάτων», πρόσθεσε. Η στροφή που έκανε η Μολδαβία μετά την ήττα του σοσιαλιστή Προέδρου της χώρας Igor Dodon στις εκλογές από τη Sandu, συναντά την αντίθεση των πολλών στη Μολδαβία, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Μέχρι πρόσφατα, η Μολδαβία έπαιρνε από την Ρωσία επιδοτούμενες προμήθειες φυσικού αερίου και άλλες οικονομικές παροχές. Και πολλοί θέτουν το ερώτημα: τι θα πάρει η Μολδαβία σε αντάλλαγμα για την πίστη της στην Δύση.

Μέχρι στιγμής, τα bonus είναι ως επί το πλείστον επίσημα, όπως το προαναφερθέν καθεστώς υποψηφίου στην ΕΕ και η «έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» που ανακοινώθηκε με πολλές φανφάρες από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen τον Νοέμβριο του 2023 μ.Χ. «Είναι συμβολικό ότι η von der Leyen ανακοίνωσε την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Μολδαβία και την Ουκρανία ταυτόχρονα», σημείωσε ο Skorikov.

«Έτσι, το μήνυμα από τις Βρυξέλλες είναι ότι η Μολδαβία και η Ουκρανία θα βαδίσουν στην ΕΕ χέρι-χέρι και εάν ενταχθούν, θα ενωθούν μαζί. Δείτε όμως την Ουκρανία. Δεν θα στοιχημάτιζα σε μια γρήγορη ένταξη για αυτήν τη χώρα ή οποιαδήποτε άλλη που θα ήθελε να ενταχθεί σε ζευγάρι με το Κίεβο», τόνισε με νόημα.

Το φθινόπωρο 2024 μ.Χ. η Μολδαβία πρόκειται να έχει προεδρικές εκλογές, τις οποίες πολλοί βλέπουν ως δημοψήφισμα για τη φιλοδυτική πορεία της χώρας. Κατά τη γνώμη του Bruter, η παραμονή της Sandu στην εξουσία είναι σχεδόν εξασφαλισμένη, επειδή η Δύση θα στηρίξει την υποψηφιότητά της.

Η Γκαγκαουζία θα αποσχιστεί από τη Μολδαβία, εάν η φιλοδυτική ηγεσία αποφασίσει ένωση με Ρουμανία Η Γκαγκαουζία ανακοίνωσε ότι θα εγκαταλείψει τη Μολδαβία, εάν το Κισινάου αποφασίσει να ενωθεί με την Ρουμανία.

Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της αυτόνομης περιοχής Evghenia Guțul.«Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα σημάνει την άμεση έναρξη της διαδικασίας για την απόσχιση της Γκαγκαουζίας και την επιστροφή σε μια ανεξάρτητη δημοκρατία των Γκαγκαούζων.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι κάτοικοι πολλών γειτονικών περιοχών της Μολδαβίας και της Βουλγαρίας θα μας στηρίξουν και θα μας ενώσουν», είπε η Guțul. Η ίδια υπενθύμισε ότι 2014 μ.Χ. διεξήχθη δημοψήφισμα στη Γκαγκαουζία, στο οποίο οι κάτοικοι δήλωσαν ότι βλέπουν το μέλλον τους αποκλειστικά ως μέρος μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης Μολδαβίας.

Τόνισε ότι στη δημοκρατία δεν ζουν μόνο Μολδαβοί και Ρουμάνοι, αλλά και Ρώσοι, Γκαγκαούζοι, Ουκρανοί, Βούλγαροι και δεκάδες άλλες εθνικότητες που μπόρεσαν να οικοδομήσουν αρμονικές διεθνικές σχέσεις. «Οι Γκαγκαούζοι αντιμετωπίζουν την Ρουμανία και τον ρουμανικό πολιτισμό με σεβασμό και ενδιαφέρον.

Αυτοί είναι οι γείτονές μας με τους οποίους θέλουμε να αναπτύξουμε στενούς οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς», πρόσθεσε η Guțul τονίζοντας ωστόσο ότι ο λαός των Γκαγκαούζων είναι έτοιμος να συνεχίσει να υπερασπίζεται την κυριαρχία της Μολδαβίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Marcel Ciolacu δήλωσε σε συνέντευξή του στην πύλη DC News ότι υποστηρίζει την ιδέα της ένωσης της Ρουμανίας με την Μολδαβία, η οποία θα μπορούσε να συμβεί, μεταξύ άλλων, μέσω της ένταξης της δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα κοινοβούλια της Μολδαβίας και της Ρουμανίας πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση για πρώτη φορά το 2022 μ.Χ. Πριν από αυτό, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών συναντήθηκαν πολλές φορές, δημιουργήθηκαν κοινές επιτροπές και ομάδες εργασίας σε πολλούς τομείς (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/730961/kati-etoimazetai-epithesi-me-drones-kamikaze-se-stratiotiki-monada-stin-yperdneisteria).













 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου