Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 15

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 15

                                                                                                                                    Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ 

Ως γνωστόν, ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει μόνο τα σημαντικότερα και διασημότερα περιστατικά και προσωπικότητες της ιστορίας, τα οποία την επηρέασαν και διαμόρφωσαν σημαντικά με τις πράξεις τους, και των οποίων πολλές φορές ο βίος και οι πράξεις μοιάζουν καταπληκτικά.  Όμως υπάρχουν και λιγότερο γνωστές ιστορικές ομοιότητες προσώπων και γεγονότων στην ιστορία που διαμόρφωσαν σημαντικά σε αυτή. Κάποιες από αυτές αναφέρονται και στο παρόν άρθρο.

Έτσι, ο Ερρίκος Ντάντολος, ο τυφλός υπέργηρος δόγης και σημαντικότερος αρχηγός της σταυροφορίας, θα έβλεπε 57 χρόνια μετά, από τον ουρανό ή την κόλαση, μια άλλη γενιά γενναίων Ρωμιών να παίρνουν πίσω την Κωνσταντινούπολη και να ανοίγουν τον τάφο του, που ήταν μέσα στην Αγιά Σοφιά και να σκορπάνε τα λείψανά του στην πλατεία του Μ. Κωνσταντίνου για να τα φάνε τα σκυλιά, όπως ακριβώς έκανε και ο ίδιος και ο Σταυροφόροι το 1.204 μ.Χ. με τα κόκκαλα των Αυτοκρατόρων της Πόλης όταν την κατέλαβαν υπό την ηγεσία του (https://romioitispolis.gr/pos-to-1204-profiteyei-to-mellon-mas/).

Φέρρες λένε ότι υπήρχαν δύο πόλεις στην Θεσσαλία.

Τα φυλακισμένα μνήματα της Κύπρου ονομάζονται και το Νταχάου της Κύπρου.

Αξιό τεκνό της πατρίδας έχουν ως τιμή από την Ελλάδα ο Κολοκοτρώνης και ο Γρίβας Διγενής.

Αρνή πόλη υπήρχε στην Αιολίδα και την Θεσσαλία, αλλά και στην Αιτωλία στην περιοχή της Πλεωρήνος κατά τον Θουκυδίδη.

Αχαΐα υπήρχε στην Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο.

Θαλασσοκράτορες πριν τους Ρωμαίους λέγεται ότι αρχικά ήταν οι Μινωίτες, οι Μυκηναίοι, οι Πελασγοί, οι Μύνιες, οι Θράκες, οι Ροδιοί, οι Φρύγες, οι Μιλήσου, οι Κάρες, οι Λέσβιοι, οι Φωκείς, οι Άξιοι, οι Ερετριείς, οι Αιγύπτιοι, οι  Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Μακεδόνες και οι Ρωμαίοι.

Ο γιος του Αίχνη Αριστοκράτης βίασε την παρθένα ιέρεια της Παρθενωπής Αρτέμης και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε οι ιέρειες της να είναι μεγάλες σε ηλικία παντρεμένες γυναίκες, όπως και όταν ο Φερεκράτη ο Θεσσαλός βίασε μία παρθένα Πυθία και για αυτό αποφασίστηκε οι Πυθίες να είναι μεγάλες σε ηλικία παντρεμένες γυναίκες.

Οι δήθεν «σύμμαχοι» μας, οι δυτικοί σε όλες τις Μεγάλες Καταστροφές και Εθνικές Τραγωδίες της πατρίδας μας, όπως π.χ. στην Μικρασιατική Εκστρατεία, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ή στην Άλωση της Πόλης, είτε μας εγκατέλειψαν μόνους, είτε ενίσχυσαν κιόλας τους Τούρκους στις απόπειρες τους αυτές.

Έγινε εκτέλεση των έξι μετά την Μικρασιατική Εκστρατεία και την Μικρασιατική Καταστροφή, όπως και των δέκα Αθηναίων στρατηγών για ασέβεια προς νεκρούς στην ναυμαχία των Αγρυπνουσών επειδή δεν περιμαζέψαν νεκρούς θάλασσα αν και δεν έφταιγαν στην πραγματικότητα ούτε το έκαναν επίτηδες.

Γδάρσιμο δέρματος εφάρμοζαν οι Τούρκοι και οι Σκύθες.

Η Γραμβρούσα, η Σούδα και η Σπιναλόγκα ήταν απάτητα από τους Τούρκους νησιά.

Απόδοση τιμών στους νεκρούς ήρωες καθιερώθηκαν στην Αθηνά από τους νομοθέτες Δράκοντα και Σόλωνα, όπως και από τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά κράτη μετά την Γαλλική Επανάσταση.

Άντρο είχε ο Μίθρας που του αφιέρωσε ο Ζωροάστρης, ενώ υπήρχαν και άντρα για τον Δία στην Κρήτη, του Πάνα στην Αρκαδία και του Διονύσου στην Νάξο.

Ντυθήκαν και έμειναν στην φυλακή στην θέση των συζυγών τους για να ξεφύγουν αυτοί οι γυναίκες των Μινυών στην Αρχαία Σπαρτή και η γυναικά του Αντουάν Λαβαλέ.

Τον τύραννο της Ετρουρίας Μαξέντιο τον έκαψαν ζωντανό οι επαναστατημένοι υπήκοοι του, όπως ακριβώς έγινε και με τους Βόρτιγκερν, τον Σαρδανάπαλο και τον Ουάλη.

Ο Τάρταρος λέγεται ότι ήταν βάρβαρος τύραννος της Μελίτης της Θεσσαλίας που βίαζε παρθένες  αφού πρωτα της απήγαγε, σαν τον γιο του Σαντάμ Χουσεΐν Ουντάι και κάποια στιγμή προσπάθησε να απαγάγει και να βιάσει την πανέμορφη παρθένα Ασπαλίδα και όταν έμαθε αυτή τι ήθελε να κάνει αυτοκτόνησε, όπως και η γυναικά του Κολλατίνου Λουκρητία όταν την βίασε ο γιος του τυράννου Ταρκυνίου του Β΄ του Υπερήφανου Σίξτος.

Τότε, ο αδερφός της Ασπαλίδας Εγιστεύς, γιος του Αργαίου μπήκε μεταμφιεσμένος σε αυτή στα διαμερίσματα του τυράννου και τον σκότωσε με ένα κρυμμένο στα ρούχα του σπαθί, όπως ακριβώς σκότωσε και ο Κριτής Εούδ τον Μωαβίτη βασιλιά Εγλών.

Πρώτοι οι Χίου λέγεται ότι απέκτησαν σκλαβους, ενώ αυτοί αργότερα σκλαβωθήκαν στον Μιθριδάτη τον Μέγα τον ΣΤ’ τον Ευπάτωρα του Πόντου, τους λεγομένους Θεράποντες, οι Σπαρτιάτες είχαν τους Είλωτες, οι Μακεδόνες τους Λεπέστες, οι Αργείοι τους Γυμνάσιους, οι Σικυώνοι τους καραπηφόρους, οι Κρήτες τους Δμωήτες και οι Ταλάντιοι τους Πελασγούς και οι Αθηναίοι Γέτες και Δάκες.

Ο Αρχέλαος μετέφερε την πρωτεύουσα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας από τις Αίγες στην Πέλλα, όπως και Άγιος Μέγας Κωνσταντίνος μετέφερε την πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από την Ρώμη στην Νέα/Δεύτερη Ρώμη/Κωνσταντινούπολη/Πόλη.

Τιμήσαν την μνήμη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Αύγουστος, ο Γερμανικός (ο ανιψιός του Αυγούστου), καθώς και οι αυτοκράτορες Καλιγούλας, Βεσπασιανός, Τίτος, Αδριανός, Σεπτίμιος Σεβήρος και Καρακάλλας.

Ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ .ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!!!!! Για όσους δεν θυμούνται με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ το μακρινό 1.981 μ.Χ., δέσποζε στην έντυπη δημοσιογραφία μια κίτρινη φυλλάδα με το όνομα ‘’ΑΥΡΙΑΝΗ’’(εξου και ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ), το ΚΑΝΑΛΙ 29, και ένας δημοσιογράφος, οποίος είχε πάρει στην πλάτη του τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και την κυβέρνηση του ονοματι ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ.

Οποία μετενσάρκωση σήμερα απόλυτα στο ίδιο κλίμα .ΑΡΗΣ ΠΡΟΤΟΣΑΛΤΕ ως σύγχρονος ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ, απόλυτος έως ξευτίλας υπερασπιστής της δυναστείας των μισελλήνων ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΔΩΝ και της κυβέρνησης τους, όλες οι φυλλάδες που δεν πωλεί καμία πάνω από 2000 φύλλα) στην θεση Της ΑΥΡΙΑΝΗΣ) αλλά τα πήραν χοντρά από την κυβέρνηση (κορωνοιός, προώθηση έργου κυβέρνησης ,αναστολή πληρωμής εισφοράς διαφ.δικαιωματω, και διαγωνιζόμενο κανάλι για την πρωτιά στην τηλεόραση ΤΟ ΣΚΑΙ.

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ μετενσαρκωμένος στον ΑΡΗ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ του σήμερα. Τότε οι δεξιοί (νεοδημοκράτες) ούτε να ακούσουν για ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ και ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα είναι η μίση κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ο ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ είναι γαλάζιος.!!! Τελικά δεν υπάρχει σωτηρία για τούτον τον κοιμισμένο-λοβοτομημενο λαό που έχει στερηθεί μνήμης και αξιοκριτικής λογικής (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/blog-post_847.html).

Όσοι σκότωσαν τους βασιλιάδες στην Αγγλική, Γαλλική και Ρωσική Επανάσταση είχαν όλοι τους κακό τέλος, είτε με πόλεμο, είτε με δολοφονίες, είτε με δίκες και εκτελέσεις, είτε με ιδιαίτερα επίπονες αρρώστιες.

Τόσο στην περίπτωση του Μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη, όσο και στην περίπτωση του ποδοσφαιρικού Euro του 2004 μ.Χ., όλη η Ελλάδα το 1.896 μ.Χ., όλη η Ελλάδα προσεύχονταν να κερδίσει ο Μαραθωνοδρόμος και η Εθνική ομάδα αντίστοιχα και το Θαύμα έγινε και όλη η Ελλάδα γέμισε παρά τις δυσκολίες από χαρά και περηφάνεια.

Το Μουστάκι τους έκοψαν οι Άσαντ, Αθνάρ και Ντε Γκολ.

Οι Σουλιώτες υπέστησαν πολιορκία, πείνα και καταστροφή του Σουλίου από τον τύραννο Αλή Πασά και αναγκάστηκαν να φύγουν από αυτό, όπως ακριβώς έπαθαν και οι Σουλιώτες που κατέφυγαν στο Μεσολόγγι και έπαθαν ξανά τα ίδια στην πολιορκία του από τον τύραννο Ιμπραήμ.

Γύρω από τον βασιλιά Ευαγόρα της Κύπρου συγκεντρώθηκε ένας λαϊκός στρατός εθελοντών για την υπεράσπιση του νησιού από τους Πέρσες, ο πρώτος στην ιστορία, όπως ακριβώς έγινε στην Γαλλία μετά την Γαλλική Επανάσταση.

Με τον βίαιο θάνατο της τελευταίας τους βασίλισσάς τους Δηιδάμειας οι Ηπειρώτες κατέλυσαν την Βασίλεια και εγκαθίδρυσαν την δημοκρατία, όπως ακριβώς έκαναν και οι Θηβαίοι με τον βίαιο θάνατο του τελευταίου τους βασιλιά Ξανθό.

Τόσο με την ήττα των Άγγλων στον Εκατονταετή πόλεμο στην Γαλλία ακολούθησε εμφύλιος στην Αγγλία (ο «Πόλεμος των Ροδών»), όπως έγινε και στην Ιαπωνία μετά την ήττα στην Κορέα υπό την ηγεσία του Τογιοτόμι Χιντεγιόσι.

Με την λήξη του Β΄ΠΠ τόσο η ναυτική Αυτοκρατορία της Μεγάλης Βρετάνιας, όσο και της Ιαπωνίας κατέρρευσαν, ενώ ακόμα και στην Γερμανία, λίγο πριν την λήξη του Β΄ΠΠ κόντεψε να γίνει ένας μίνι-ήμι-εμφύλιος με το πραξικόπημα «Βαλκυρία».

Είχαμε συνέντευξη του Πούτιν 2007 μ.Χ. στο Μοναχό και το 2024 μ.Χ. από τον Τάκερ Κάρλσον στην Μόσχα και ήταν και οι δύο μεγάλες συνεντεύξεις του Ρώσου ηγέτη.

Είχαν εχθρικές σχέσεις οι Πέρσες με τους Έλληνες και τους Ρωμαίους στην Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα και με το Ισραήλ στις μέρες μας.

Ορεσίβιοι Σέρβοι θεωρούνται οι Μαυροβούνιο και ορεσίβιοι Γερμανοί οι Αυστριακοί.

Ο Ουάσιγκτον καλοτρώγε στις μάχες, ενώ οι άντρες του πεινούσαν, όπως γινόταν και με τους στρατηγούς της Γαλλικής Επανάστασης και τους στρατιώτες τους.

Έλεγαν ότι ο Ουάσιγκτον θεωρούσε τον Τζειμς Χάμιλτον σαν γιο του, όπως και ο Καίσαρας τον Βρούτο.

Η Μαίρη Γκίμπονς εκτελεστηκε από τον Ουάσιγκτον για κατασκοπεία υπερ των Βρετανών στον πόλεμο της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας, όπως και η Μάτα Χάρι που κατασκόπευε υπέρ των Γερμανών στον Α’ΠΠ.

Ο Ουάσιγκτον έκανε χρήση κάνναβης, ο ΜακΚάρθι κοκαΐνη, όπως και οι Μπους και Κλίντον μαριχουάνας.

Οι Λαφαγιέτ ήταν καλοί φίλοι και συνεργάζονταν αρμονικά ως στρατηγοί, όπως ακριβώς και ο Δούκας του Μάλμπορο Τζον Τσόρτσιλ και ο Ευγένιος της Σαβοΐας.

Το 1.798 μ.Χ. γίνονταν ναυμαχίες μεταξύ ΗΠΑ και Γαλλίας για να δώσουν οι πρώτες τα δάνεια που χρωστούσαν στην Γαλλία για την υποστήριξη της στην Αμερικανική Επανάσταση, όπως έκαναν αργότερα οι Γάλλοι και οι Βρετανοί και οι Αυστριακοί για παρόμοιο λόγο στο Μεξικό.

Επί Τζέφερσον πάλεψαν σε μονομαχία οι Υπουργοί του Ααρών Μπουρ και Αλεξάντερ Χάμιλτον, όπως και στην Ελλάδα οι πολιτικοί Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος με τον Δ. Ράλλη έγινε στις 19 Νοεμβρίου 1.893 μ.Χ.

Οι Πρώσοι Γιούκνερ μονομαχούσαν με σπαθιά μεταξύ τους, οι Βρετανοί Λόρδοι με ξίφη ξιφασκίας και με πιστολιά οι Αμερικανοί στην Άγρια Δύση και αλλού.

Ο Τζέφερσον έλεγε ότι δεν ήθελε ως Προέδρος να μπλέξει τις ΗΠΑ στους πολέμους της Γαλλικής Επανάστασης, όπως ακριβώς έλεγαν και οι Προέδροι Γουίλσον και Ρούζβελτ για μη εμπλοκή των ΗΠΑ στον Α΄ΠΠ και Β΄ΠΠ.

Ο Τζέφερσον προέβη το 1.809 μ.Χ. σε άρση του αποκλεισμού πώλησης προϊόντων λόγω του λαθρεμπορίου που αναπτύχθηκε, όπως ακριβώς έγινε στο τέλος και με την ποτοαπαγόρευση στην Αμερική το 1.920 μ.Χ.

Ο Τζειμς Ουΐλσον ήταν υπέρ-κατάσκοπος των Βρετανών στις ΗΠΑ επί Ουάσιγκτον, όπως και οι  Σοβιετικοί τον Τζoρτζ Κόβαλ επί Ψυχρού Πολέμου.

Η δημοκρατία στις ΗΠΑ ανέχονταν αρχικά την σκλαβιά όπως και η Αρχαία Αθήνα και η Αρχαία Ρώμη.

Ο Τζειμς Μάντισον έπασχε από επιληψία όπως και ο Καίσαρας.

Πολλοί Προέδροι των ΗΠΑ είχαν προβλήματα με τα αδέρφια τους (π.χ. ο Σαμ Χιούστον Τζόνσον, ο Μπίλι Κάρτερ, ο Ρότζερ Νίξον και ο Τζόζεφ Τζόουνς Μάνροου).

Υπήρχαν και πολιτικές δυναστείες και Προέδροι στις ΗΠΑ, όπως των Κένεντι (Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι), των Μπους (Τζορτζ Μπους Πρεσβύτερος και Νεότερος, Τζον Ανταμς και Τζον Κουίνσι Ανταμς, πατέρες και γιοι αντίστοιχα).

Αλκοολικός ήταν ο Τζον Κουίνσι Ανταμς, ο Γιέλτσιν και ο Τζορτζ Μπους Β΄ ο Νεότερος, ο Κάρτερ και ο Γκραντ (που κάπνιζε πουρά σαν τον Κάστρο), ο οποίος έδιωχνε από τις περιοχές των Νοτίων τους Εβραίους ως κατάσκοποι τους, όπως έκανε με τους Εβραίους και ο Ευγένιος της Σαβοΐας στα τουρκικά εδάφη με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες.

Επί Γκραντ ψεύτικοι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εισέβαλαν και διέρρηξαν το σπίτι του Γενικού Εισαγγελέα των ΗΠΑ και έβαλαν και «έκλεψαν» δήθεν «νέα έγγραφα» από αυτό και τα έβαλαν στην φορά, όπως ακριβώς επί Νίξον και με διαταγές του πρώην πράκτορες της CIA εισέβαλαν στα γραφεία των δημοκρατικών με το γνωστό σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ για να κλέψουν έγγραφα από αυτό.

Ο Βαν Μπιούρεν λέγεται πως ήταν νόθος γιος του Ααρών Μπουρ, όπως και ο Βρούτος του Καίσαρα.

Ο Βαν Μπιούρεν ονομάζονταν «Αλεπού του Κίντερλουκ», όπως και ο Ρόμελ ονομάζονταν «Αλεπού της Ερήμου».

Ο Ουίλιαμ Χένρι Χάρισον έμεινε στην κυβέρνηση/εξουσία μόνο 32 μέρες όπως και ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Α΄ και μετά πέθαναν και οι δύο μέσα σε ύποπτες συνθήκες.

Ο Τζειμς Πολκ, όπως και Ράδερφορντ Χέιζ και ο Αλεξάντερ Ζάκαρι Τέιλορ, όπως και ο Άιζενχαουερ ήταν στρατιώτες/στρατηγοί και Προέδροι των ΗΠΑ.

Υπήρχαν φήμες ότι τόσο ο Τέιλορ Ζάκαρι, όσο και ο Χάρντινγκ δηλητηριάστηκαν και οι δύο.

Υπήρχαν σχέδια για εισβολή και προβοκατόρικα στημένες επαναστάσεις με στόχο την εισβολή των ΗΠΑ και την κατάληψη της, τόσο επί Φράνκλιν Πιρς, Άιζενχαουερ αλλά και επί Κένεντι.

Ο Αβραάμ Λίνκολν, όπως και ο Τζορτζ Μπους Β΄ ο Νεότερος, με αφορμή τον Αμερικανικό Εμφύλιο και την 11η Σεπτέμβριου αντίστοιχα, προκειμένου να επιβάλουν στην ουσία μία δικτατορία με έκτακτες και χωρίς δίκες συλλήψεις χωρίς κατηγορίες, επ’ αόριστον κρατήσεις υπόπτων και πολιτικών αντίπαλων και βασανιστήρια.

Παράλληλα, ενώ έκλεισαν εφημερίδες και φυλάκισαν τους διευθυντές και τους δημοσιογράφους, ενώ παράλληλα φυλάκισαν και οι δύο στην φυλακή όσους θεωρούσαν απειλή , πολιτικούς αντιπάλους και άλλους (Νοτίους ο Λίνκολν και Άραβες ο Μπους).

Ο Αμερικάνικος Εμφύλιος ονομάστηκε ο πρώτος «σύγχρονος πόλεμος», όπως και ο 7της Πόλεμος ως ο «Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Ο Άντριου Τζάκσον απήγαγε την συζυγο του, όπως και ο Κόμης Σπυρίδωνας Θεοτόκης με την Jane Elizabeth Digby.

Ασχολήθηκαν αφελώς με τον πνευματισμό όταν έχασαν τα παιδιά τους, ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, ο δημιουργός του Σέρλοκ Χολμς, όπως και η Μαίρη Λίνκολν.

Η Νάνσυ Ρίγκαν ασχολήθηκε αφελώς με την αστρολογία όπως και η Ελισάβετ η Α΄ της Αγγλίας με τον Τζον Ντι.

Ο Άντριου Τζόνσον ήταν αυτός που επανάφερε με νομούς τους Νότιους και την Κου Κλουξ Κλαν στην εξουσία, ενώ ο Λίντο Τζόνσον με νομούς τις κατήργησε, Νότιοι και οι δύο στην καταγωγή.

 Ο Άντριου Τζόνσον γεννήθηκε φτωχός και μισούσε τους πλουσίους και έγινε ηγέτης των ΗΠΑ, όπως και ο Μάριος αντίστοιχα στην Αρχαία Ρώμη, ενώ και οι δύο ανέλαβαν την εξουσία μετά από εμφύλιο στα κράτη τους.

«Μαύρη Τρίτη» ονομάστηκε η οικονομική κρίση του 1.869 μ.Χ. στις ΗΠΑ, όπως και «Μαύρη Τρίτη» και το οικονομικό κραχ του 1.929 μ.Χ. στην ίδια χώρα.

Ο Χέιζ εκλέχτηκε Προέδρος των ΗΠΑ το 1.877 μ.Χ. με νοθεία όπως λέγεται, όπως νοθεία έγινε στις εκλογές των ΗΠΑ επί των καθολικών Κένεντι το 1.960 μ.Χ. Και Μπάιντεν το 2020 μ.Χ., όπως ακριβώς σαν τις εκλογές βίας και νοθείας στην Ελλάδα το 1.960 μ.Χ.

Ο Χέιζ με την βία διέλυσε τους εργάτες στις ΗΠΑ, όπως και η Θάτσερ στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Τζειμς Γκάρφλιντ λέγεται ότι πέθανε πιο πολύ από τους γιατρούς τους, όπως και ο Κάρολος ο Β΄ της Αγγλίας.

Από κατάθλιψη έπασχε ο Κλήβελαντ, όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Άντριου Τζόνσον γεννήθηκε φτωχός και μισούσε τους πλουσίους και έγινε ηγέτης των ΗΠΑ, όπως και ο Μάριος αντίστοιχα στην Αρχαία Ρώμη, ενώ και οι δύο ανέλαβαν την εξουσία μετά από εμφύλιο στα κράτη τους.

«Μαύρη Τρίτη» ονομάστηκε η οικονομική κρίση του 1.869 μ.Χ. στις ΗΠΑ, όπως και «Μαύρη Τρίτη» και το οικονομικό κραχ του 1.929 μ.Χ. στην ίδια χώρα.

Ο Χέιζ εκλέχτηκε Προέδρος των ΗΠΑ το 1.877 μ.Χ. με νοθεία όπως λέγεται, όπως νοθεία έγινε στις εκλογές των ΗΠΑ επί των καθολικών Κένεντι το 1.960 μ.Χ. Και Μπάιντεν το 2020 μ.Χ., όπως ακριβώς σαν τις εκλογές βίας και νοθείας στην Ελλάδα το 1.960 μ.Χ.

Ο Χέιζ με την βία διέλυσε τους εργάτες στις ΗΠΑ, όπως και η Θάτσερ στην Μεγάλη Βρετανία.

Ο Τζειμς Γκάρφλιντ λέγεται ότι πέθανε πιο πολύ από τους γιατρούς τους, όπως και ο Κάρολος ο Β΄ της Αγγλίας.

Από κατάθλιψη έπασχε ο Κλήβελαντ, όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο Κλήβελαντ, όπως και ο Χάρισον ήρθαν από το «πουθενά» (δηλαδή από άσημες πολιτείες και οι δύο) θεωρούνταν αδιάφθοροι και κατάγονταν από οικογένειες πρεσβυτεριανών.

Ο Μακ Κίνλευ εφάρμοσε στους Νότιους μνημονικά μετρά οικονομικής λιτότητας, όπως και η Γερμανία στην Ελλάδα και την ΕΕ και ο Σόιμπλε στην Ανατολική Γερμανία.

Ο Μακ Κίνλευ στον θάνατο του σκέφτηκε την συζυγο του, όπως και ο Φραγκίσκος Ιωσήφ όταν δολοφονήθηκαν και πριν πεθάνουν.

Η Ίντιθ Γουίλσον, η δεύτερη σύζυγος του Προέδρου των ΗΠΑ Γούντροου Γουίλσον κατάγονταν από την Ποκαχόντας, ενώ ο Γουίλσον ήταν τόσο ζόρικος σαν τον Αμερικανό Προέδρο Θεόδωρο Ρούζβελτ.

Ήταν υπέρβαρος ο Αμερικάνος Προέδρος Ταφτ, ο Γερμανός καγκελάριος Κολ, αλλά και ο Τσάρος Αλέξανδρος ο Γ’.

Ήταν σερίφηδες και βοηθοί στρατηγών ο Θεόδωρος Ρούζβελτ και ο Κλήβελαντ.

Ο Χίτλερ, όπως και ο Μουσολίνι και ο Χούβερ χρησιμοποίησαν για να αναδειχτούν τον τύπο, το ράδιο και όλα τα πρωτοεμφανιζόμενα τότε ΜΜΕ.

Ο Χούβερ έφτιαξε παραγκούπολεις για τους φτωχούς, όπως αυτές στις φτωχογειτονιές και τις φαβέλες στο Μεξικό και τα γκέτο των μαύρων στις ΗΠΑ.

Ο Χούβερ έστειλε οικονομική βοήθεια και τρόφιμα στην κατεστραμμένη από τον Α΄ΠΠ Ευρώπη, όπως και ο Τρούμαν μετά τον Β΄ΠΠ.

Μεγάλη πλημύρα έγινε στον Μισισιπή το 1.927 μ.Χ. στις ΗΠΑ, όπως και με τον τυφώνα Κατρίνα το 2005 μ.Χ.

Ο Χούβερ έδωσε παράλληλα ψεύτικες υποσχέσεις στους μαύρους και στους ρατσιστές της Κου Κλουξ Κλαν, όπως και οι Βρετανοί εν μέσω του Α΄ΠΠ σε Άραβες και Εβραίους.

Ο ΜακΚάρθι έπαιρνε ηρωίνη και υπεράσπισε 46 SS και Ναζί αξιωματικούς.

Ο Άιζενχαουερ θεωρείτο ισχυρός φιλειρηνικός Προέδρος σαν τον Τραμπ στις μέρες μας.

«Νέο Σύνορο» απήγγειλε ο Κένεντι και «Νέα Συμφωνία» ο Ρούζβελτ, δημοκρατικοί και οι δύο.

Ο Τζόζεφ Κένεντι λέγεται ότι ασελγούσε με τον κόρη του Ροσμαρί, όπως και Τζόζεφ Μπάιντεν με την κόρη του Άσλεϊ Μπάιντεν.

Ουρούσαν λέγεται στην λεκάνη της βρύσης του ο Τζόνσον και ο Φιλιππίδης.

Τόσο ο Νίξον, όσο και ο αντιπρόεδρος του Άγκνιου παραιτήθηκαν και οι δύο από τα πόστα τους λόγω σκανδάλων, ενώ αντιστοιχα σκάνδαλα έκανε και ο αντιπρόεδρος του Φορντ Νέλσον Ροκφέλερ.

Ο Φορντ έφερνε τούμπες όταν κατέβαινε από το αεροπλάνο (όπως και Μπάιντεν), όπως και από το σκι.

Ο Ρόναλντ Ρίγκαν θεωρούνταν χαζός σαν κυβερνήτης της Φλόριντα (όπως και ο Τζορτζ Μπους ως κυβερνήτης του Τέξας) και τον έλεγαν μάλιστα Ρόναλντ Ντακ, όπως και τους Ντόναλντ Τουσκ και Ντόναλντ Τραμπ.

Στο Μπίτμουργκ της Γερμανίας ο Κολ και ο Ρίγκαν τίμησαν και τα εκεί νεκρά θαμμένα μέλη των SS και των Ναζί και εγκληματίες πολέμου, όπως κάνουν και οι Ιάπωνες με τους εθνικιστές Ιάπωνες εγκληματίες πολέμου του Β΄ΠΠ στο Γιασουκούνι.

Για τους Αμερικάνους ήταν ο Κένεντι και η κυβέρνηση του ο Αμερικάνος βασιλιάς Αρθούρος και το Κάμελοτ και ο Τζόνσον το αντίθετο.

Έγδερνε ζωντανούς τους εχθρούς του ο Ζίζκα και ο Ουίλιαμ Ουάλας.

Τόσο στον Φρανκ Χέρμπερτ, όσο και ο Τζον Ρόναλντ Ροΐελ Τζόκιν οι γιοι τους με έγγραφα που άφησαν αυτοί συνέχισαν το έργο τους και έγραψαν νέα βιβλία.

Ο Φειδιππίδης έκανε για στρατιωτικούς λογούς την διαδρομή Μαραθώνα Αθήνας και στην σύγχρονη εποχή πρώτος ο επίσης Έλληνας από την Αθήνα Σπύρος Λούης.

Όλοι οι Έλληνες προσεύχονταν για την νίκη του Σπύρου Λούη το 1.896 μ.Χ. μαζί με τον Πάτερ Βελιώτη και το Θαύμα έγινε, όπως και στο Ευρωπαϊκό με την Ελλάδα το 2004 μ.Χ. και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Με την «Λευκή Επανάσταση» ο Σάχης προσπάθησε να εκ δυτικοποιήσει βίαια το ισλαμικό Ιράν, όπως ακριβώς κάνουν στις μέρες μας οι δήθεν ηγέτες των Ορθοδόξων κρατών στους λαούς τους.

Ο Καίσαρας με την βία έδιωξε τον συν ύπατο του Δίβουλο, όπως ο Τιβέριος Γράκχους τον συν-δήμαρχο του Οκτάβιο και ο Κλεομένης ο Γ΄ της Σπάρτης τον συν βασιλιά του Αρχίδαμο τον Ε’, γιατί ήταν αντιδραστικοί, φίλοι των ολιγαρχικών, εχθροί του λαού και εμπόδιο στα μεταρρυθμιστικά σχέδια τους.

Με προδοσία ηττήθηκε στις Θερμοπύλες ο Σπαρτιάτης βασιλιάς Λεωνίδας, όπως και Κλεομένης ο Γ΄ στην Σελλασία.

Με τον στρατό τους εισήλθαν στην Ρώμη ο Καίσαρας (αλλά και Σύλλας) και ο Κλεομένης ο Γ΄ στην Σπαρτή και κατέλαβαν και οι δύο με την βία την εξουσία και εκδίωξαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, όπως ακριβώς έκανε και ο Πεισίστρατος στην Αθήνα και επέβαλαν στην συνέχεια δικτατορία/τυραννία.

Πάρα την ήττα και την εξορία τους σχεδίαζαν να επανέλθουν και να καταλάβουν εξορία όταν ηττήθηκαν στις χώρες τους, ο Κλεομένης ο Γ’, ο Αννίβας και ο Ναπολέων ο Γ΄ (αλλά και Ναπολέων ο Α΄) προσβλέποντας στην ενίσχυση από ξένες δυνάμεις, αλλά απέτυχαν και δεν τα κατάφεραν τελικά και πέθαναν όλοι στην εξορία.

7 έτη κράτησε ο Επταετής Πόλεμος, όπως και Πόλεμος της Αμερικάνικης Ανεξαρτησίας, ενώ ο Μπίσμαρκ νίκησε την Αυστρία στον πόλεμο των επτά εβδομάδων..

Ο Ναβαχοδονόσορας ο Β΄ ο Μέγας μετέφεραν αιχμάλωτους λαούς στην Βαβυλώνα, όπως και ο Χοσρόης ο Α΄ ο Μέγας και ο Χοσρόης ο Β΄ στην Περσία.

12 ήταν οι Αρχαίοι «θεοί» στην Αρχαία Ελλάδα, όπως 12 και οι «κρυμμένοι ιμάμηδες» στο Ιράν.

Το 1.907 μ.Χ. οι ουλεμάδες ισλαμιστές στο Ιράν έριξαν τον πρωθυπουργό του Σάχη και τον ανάγκασαν να εκδώσει Σύνταγμα και την Μαζλίς (την Βουλή των Αντιπροσώπων), όπως έγινε με την Δούμα που δημιουργήθηκε με την Επανάσταση του 1.905 μ.Χ. στην Ρωσία επί Τσάρου Νικολάου του Β΄ και στην Ελλάδα με την Επανάσταση του 1.843 μ.Χ. στην Ελλάδα κατά του Όθωνα.

Ο Μοσάντεκ εθνικοποίησε την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν που ελέγχαν οι δυτικοί, όπως έκανε και ο Νάσερ στην Αίγυπτο εθνικοποίησε την Διώρυγα του Σουέζ.

Τόσο ο Σάχης Μοχάμεντ Ρεζά Σαχ Παχλεβί στο Ιράν επί Ψυχρού Πολέμου, όσο και ο Χίντεμπουργκ στην Γερμανία ρου Μεσοπολέμου κυβερνούσαν με διατάγματα και οι δύο.

Υπήρχε οργάνωση «Μαύρη Χειρ» σε Σερβία και Βοσνία που δημιούργησε ο Άπις Δημητρίεβιτς, όπως και στην Παλαιστίνη που  δημιούργησε ο Αλ Κασάμ.

Ο Κόλινς υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με την Μεγάλη Βρετανία, την Αγγλοϊρλανδική Συνθήκη το 1.921 μ.Χ. και θεωρήθηκε προδότης και δολοφονήθηκε, όπως και ο Αραφάτ που είχε υπογράψει συνθήκες με το Ισραήλ, π.χ. του Όσλο το 1.994 μ.Χ.

Παράλληλα, τόσο ο «Πραγματικός ΙΡΑ» επί Βαλέρα θεώρησε τον πρωταρχικό «ΙΡΑ» και τις συνθήκες με το Ισραήλ και άρχισε βίαιες επιθέσεις ακόμα και σε πολίτες εκτός από στρατιωτικούς στόχους, όπως έκανε και η Χαμάς με την Φατάχ/PLO του Αραφάτ επί Γιασμίν.

Το φινάλε των σειρών «lost» και «Game of Thrones» ήταν αμφιλεγόμενο και διφορούμενο από τους θεατές και σε άλλους άρεσε πολύ και σε άλλους καθόλου και στις δύο αυτές περιπτώσεις.

Τόσο ο συγγραφέας του «Αμμολόφου» Φρανκ Χέρμπερτ, όσο και ο συγγραφέας του «Παιχνιδιού του Στέμματος» Τζορτζ Μάρτιν είναι και οι δύο αποστάτες καθολικοί.

Όπως ο Καρλ Ντίκενς δημιούργησε τον χαρακτήρα του μίζερου και τσιγγούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, όπως και ο Καρλ Μπαρκς αντίστοιχα δημιούργησε τον χαρακτήρα του μίζερου και τσιγγούνη Σκρουτζ Μακ Ντακ.

Τόσο ο Πέτρος Φιλιππίδης, όσο και ο Κέβιν Σπέισι αν και πολύ ικανοί ηθοποιοί και οι δύο δικάστηκαν και οι δύο για βιασμό.

Το Καλομπουράνκι λέγεται ότι οι τρόφιμοι του το συνέκριναν με το Άουσβιτς.

Και όπως οι πρώην τρομοκράτες και αντάρτες ηγέτες του ΙΡΑ και του «Πραγματικού ΙΡΑ» στην συνέχεια έγιναν μέλη των κυβερνήσεων της Βορείας/Ελεύθερης Ιρλανδίας (Έιρε) και  με άλλους πολιτικούς ηγέτες, όπως ακριβώς συνέβη με τον Αραφάτ, τον Μπεν Γκούριον και τον Μπέγκιν.

Ο στρατός του Φρειδερίκου του Α΄ Μπαρμπαρόσα, όπως και του Αττίλα αποδεκατίστηκε από αρρώστια καθώς προέλαυνε προς την Ρώμη, αλλά και την αντίσταση του Αέτιου και της Λίγκας της Λομβαρδίας στον στρατό του, αλλά και από την μεγάλη ενίσχυση των Βυζαντινών στην Ιταλία από τους ικανούς Αυτοκράτορες της Ρωμανίας Μαρκιανό και Μανουήλ τον Α΄ τον Κομνηνό κατά των Γερμανών και των Ούννων εχθρών τους.

Λόγω φορών επαναστάτησαν οι Αμερικανοί κατά των Βρετανών του Γεωργίου του Γ΄, όπως και η Λίγκα της Λομβαρδίας κατά του Φρειδερίκου του Α΄ Μπαρμπαρόσα.

Υπάρχουν πόλεις Νινευή εκτός από την Ασσυρία και στις ΗΠΑ.

Υπάρχει πόλη Αλεξάνδρεια εκτός από την Αίγυπτο και στην Βόρεια Ιταλία.

Ο Λόχος των Λομβάρδων κατά του Φρειδερίκου του Α΄ Μπαρμπαρόσα αποτελούνταν από 300 μέλη, όπως όσοι ήταν και οι 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα στην μάχη των Θερμοπύλων κατά των Περσών του Ξέρξη του Α΄.

Στην μάχη του Λειάνω στην Βόρεια Ιταλία οι Λομβαρδοί νίκησαν τον στρατού του Φρειδερίκου του Α΄ Μπαρμπαρόσα και απέσπασαν το λάβαρο του και αυτός μετά βίας σώθηκε από τους στρατιώτες τους (όπως και Μέγας Φρειδερίκος και ο Μέγας Ναπολέοντας όταν ηττήθηκαν από τους Ρώσους), όπως και ο Δον Χουάν ο Αυστριακός όταν νίκησε τους Τούρκους στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου και απέσπασε το λάβαρο των χαλιφών από την τουρκική ναυαρχίδα.

Μετά την ήττα του Μπαρμπαρόσα οι βαρόνοι τον ανάγκασαν να τους δώσει προνομία, όπως έκαναν και οι Άγγλοι βαρόνοι με τον Ιωάννη τον Ακτήμονα όταν αυτός ηττήθηκε από τους Γάλλους.

Στον πόλεμο με τους Χαζάρους ο ένδοξος Αυτοκράτορας της Ρωμανίας Ηράκλειος με χρυσό έπεισε τους Χαζάρους να συμμαχήσουν μαζί κατά των εχθρών του των Περσών, όπως και Βούλγαρος Τσάρος Συμεών με τους Πετσενέγκοι στην μάχη του Βουλγαρόφυγου.

Στην μάχη στα Κοκάλια, μετά την μάχη η πεδιάδα γέμισε με τα κοκάλα των Γαλατών, όπως έγινε και μετά την μάχη του Βουλγαρόφυγου με τα οστά των νέκρων της μάχης,

Ο Στάλιν ήταν Θύμα Μπόουλινγκ, όπως και ο Κούλης.

Ο Al-Samhudi ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι ως αποτέλεσμα του υποτιθέμενου βιασμού γυναικών της Μεδίνας από τα στρατεύματα του Ibn Uqba μετά την μάχη της al-Harra, 1.000 νόθα παιδιά γεννήθηκαν αργότερα από αυτούς ως αποτέλεσμα, ενώ τα ίδια έλεγαν και οι Ναζιστές Γερμανοί για την Ανατολική Γερμανία όταν ηττήθηκαν από τους Ρώσους στον Β΄ΠΠ.

Για να νικήσουν τους Τεγεάτες οι Σπαρτιάτες έφεραν τα οστά του Ορέστη στην Σπαρτή, όπως και οι Αθηναίοι από την Σκύρο τα οστά του Θησέα.

Τα έτη 1.959 μ.Χ.-1.961 μ.Χ. και το έτος 1.994 μ.Χ. οι Χούτου έκαναν γενοκτονία στους Τούτσι στην Ρουάντα, όπως και οι Τούρκοι στους Έλληνες και τους Αρμένιους τα έτη 1.892 μ.Χ.-1.893 μ.Χ. και 1.915 μ.Χ.-1.916 μ.Χ.

Με μανσέτες σκότωναν τους Τούτσι οι Χούτου, όπως και οι Ερυθροί Χμερ τους πολιτικούς και κοινωνικούς τους αντιπάλους.

Ινκόγκνιτο επισκέπτονταν τον λαό ο Χαρούν Αλ Ρασίντ και ο Ιωσήφ ο Β΄ της Αυστρίας για να δουν από κοντά τον λαό και τα προβλήματα τους. 

Ο Ιωσήφ ο Β΄ της Αυστρίας θεωρούνταν ελευθερωτής των αγροτών, ο Τσάρος Αλέξανδρος Β΄ της Ρωσίας ελευθερωτής των δουλοπάροικων και ο Αβραάμ Λίνκολν των μαύρων σκλάβων.

Ο έμπορος Παντιάς Ράλλης έγινε πρεσβευτής της Ελλάδας, όπως και ο εφοπλιστής Σταυρός Νιάρχος.

Η Αυτοκρατορία των Μαγιά, όπως και των Ακκαδίων κατάρρευσε και λόγω μεγάλης ξηρασίας και αλλαγής του κλίματος.

Λέγεται ότι η Γαλλική Επανάσταση το 1.789 μ.Χ. έγινε και λόγω έκρηξης Ηφαίστειου σε Ιρλανδία και Ινδονήσια το 1.789 μ.Χ. που κατέστρεψε τις Γαλλικές σοδειές, ενώ για τον ίδιο λόγω έγινε εξεγέρσεις στο Όρος Ταμπόρα του Γαλλικού λαού και το `1.815 μ.Χ.

Οι ΗΠΑ, στις μέρες μας όπως και στον Ψυχρό Πόλεμο με την ΕΣΣΔ και την Ανατολική Γερμανία χρησιμοποιούσαν ντροπές για να κερδίζουν τους Ολυμπιακής αγώνες, διακρίσεις και μετάλλια.

Τόσο ο Τσαουτσέσκου, όσο και ο Κάρολος ο Β΄ στην Ρουμάνια χρησιμοποίησαν και οι δύο το ποδόσφαιρο για να κάνουν δημοφιλή τα καθεστώτα τους.

Για την διοργάνωση του Μουντιάλ ο δικτάτορας Βιντέλα ξόδεψε τόσα πολλά χρήματα πάνω από τον προϋπολογισμό της Αργετινής που σχεδόν χρεοκόπησε την χώρα το 1.978 μ.Χ., όπως και ο δικτάτορας Σάχης του Ιράν Μοχάμεντ Ρεζά Σαχ Παχλεβί έκανε το ίδιο με την διοργάνωση το 1.71 μ.Χ. με την διοργάνωση των 2.500 ετών της ιστορίας του Ιράν/Περσίας στον τάφο του Κύρου του Μέγα.

Άλλαξε το ισλαμικό ημερολόγιο με το Αυτοκρατορικό που ξεκινούσε με το έτος ίδρυσης της Περσικής Αυτοκρατορίας, όπως έκαναν και οι  Γάλλοι επαναστάτες το 1.789 μ.Χ. προσπαθώντας να αλλάξουν το ημερολόγιο από την γέννηση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και βάζοντας ως πρώτο ετος αυτό της Γαλλικής Επανάστασης, όμως στο τέλος οι τυραννικοί αυτοί ηγέτες έπεσαν και η δικαιοσύνη και το σωστό θριάμβευσαν ξανά.

Στο παλάτι Βενέτσα ανήγγειλε ο Μουσολίνι την νίκη της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου το 1.938 μ.Χ., όπως και την είσοδο της Ιταλίας στον Β΄ΠΠ το 1.940 μ.Χ.

Πολλοί δικτάτορες σαν τους Χίτλερ, Στάλιν, Μουσολίνι, Φράνκο, Τσαουτσέσκου, Βιντέλα, Εμίλιο Γκαραστόρο Μελλίτι και η χούντα χρησιμοποίησαν και ενίσχυσαν το ποδόσφαιρο και τις εθνικές τους ομάδες για να κερδίσουν τίτλους, για να αποκτήσουν με τον τρόπο αυτό φήμη και υποστήριξη για τα καθεστώτα τους και να αποπροσανατολίσουν τους λαούς τους από τα εσωτερικά τους προβλήματα.

Όπως στην Ελλάδα μετά την πτώση της Βασιλείας με στρατιωτικο κίνημα το 1.923 μ.Χ., όπως και στην πτώση της δικτατορίας στην Πορτογαλία το 1.975 μ.Χ. με τον ίδιο τρόπο, οι στρατιωτικοί πραξικοπηματίες ανέλαβαν την εξουσία και ακολούθησαν χρονιά κινημάτων και δίωξης των πολιτικών τους αντίπαλων μέχρι που κούρασαν και απογοήτευσαν τον λαό και έπεσαν και αυτοί μετά από αποτυχημένα πραξικοπήματα που προσπάθησαν να κάνουν. 

Με πραξικοπήματα ή κινήματα του στρατού έπεσαν στην Ελλάδα και την Πορτογαλία, η μοναρχία, η δημοκρατία, αλλά και η δικτατορία.

Προσπάθησαν αποτυχημένα να «φιλελευθεροποίησαν» τα δικτατορικά τους καθεστώτα σε Ελλάδα και Πορτογαλία οι δικτάτορες Καετάνο και Παπαδόπουλος.

Όπως το κίνημα των στρατιωτικών στην Ελλάδα κατά της μοναρχίας έγινε με την Μικρασιατική Καταστροφή και αυτή καταργήθηκε τελικά το 1.924 μ.Χ., έτσι και το 1.974 μ.Χ. έπεσε και η δικτατορία του Καετάνο μετά από την ήττα των Πορτογάλων στις αποικιακές κτήσεις τους στην Αφρική που έγιναν τελικά ανεξάρτητα κράτη.

Με νόθο δημοψήφισμα έγινε δημοκρατία η Ελλάδα το 1.924 μ.Χ. καταργώντας την μοναρχία, όπως και με νόθο δημοψήφισμα έγινε μοναρχία η Ελλάδα το 1.936 μ.Χ. και στις δύο περιπτώσεις από δικτατορικές κυβερνήσεις.

Εκτός από τα 7 γνωστά Θαύματα του Κόσμου, για κάποιους σε αυτά θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται και το Ασκλήπιο στην Επίδαυρο, τα τείχη της Βαβυλώνας, ο Κεράτιος βωμός της Δήλου, το ιστάμενο άγαλμα της Αθήνας στην Αθήνα, ο Λαβύρινθος στην Αίγυπτο, ο Ναός του Σολομώντα, ο Οβελίσκος της Σεμίραμις, ο ναός της Εφέσου, ο βωμός της Πάρου, ο τάφος του Κύρου του Μέγα, το Σινικό Τείχος κ.λ.π. (Αθάνασιος Σταγειρίτης, Ωγυγία ή Αρχαιολογία).

Ο Κολοσσός της Ρόδου λέγεται ότι εμπνεύστηκε από τα κολοσσιαία αγάλματα των Φαραω της Αίγυπτου (κατά τον Ηρόδοτο), ενώ οι Ροδιοί εξαιτίας του Κολοσσού ονομάζονταν και Κολάσεις.

Υπήρχαν λέγεται δύο Αρτεμίσιες.

Η πυραμίδα λέγεται ότι πήρε το ονομα της από το (την φλόγα του) πυρ(ο), την λέξη σίτος που είχε σχήμα πυραμίδας από τα σιτοδεία που έφτιαξε ο Δίκαιος Ιωσήφ, από το Κοπτικό Παραμονές, που σημαίνει ακτίνα ηλίου.

Ο Φαραω Χέοπας και ο αδερφός του Χεφρήν λέγεται πως ήταν ασεβείς και έκλεισαν τους ναούς της Αρχαίας Αίγυπτου και φέρνονταν τυραννικά στον λαό τους και τον έβαλαν σε καταναγκαστικά να κάνει έργα για να κτίσει τις πυραμίδες (όπως έκανε και ο Τσιν Χουάνγκ Τι στην Κίνα με την τυραννία του και τα καταναγκαστικά έργα για να κτιστεί το Σινικό Τείχος), ενώ τους ναούς επανάφερε ο γιος του Χέοπα  Μυ κέρινο που άνοιξε ξανά τους ναούς της Αιγύπτου.

Αντιστοιχα για τους ιερείς της Αρχαίας Αιγύπτου και ο Ακενατόν και η σύζυγος του Νεφερτίτη ήταν ασεβείς και φέρνονταν τυραννικά στον λαό τους και τον έβαλαν σε καταναγκαστικά να κάνει έργα για την κατασκευή της πόλης Ακενατόν, ενώ τους ναούς επανάφερε ο γιος του Χέοπα Μυρικίνος που άνοιξε ξανά τους ναούς της Αιγύπτου.

Ήταν αστεϊσμός στην Αρχαιότητα να του δίνουν το όνομα ενός γράμματος και η Λάβδα το πήρε από το σχήμα των ποδιών της σαν λάμδα, ο Αίδμων του Αισώπου τον ελεμέ επειδή ήταν πολύτροπος Θήτα, ο Απολλώνιος ο διάσημος αστρονόμος Έψιλον από το σπίτι της Σελήνης, ο Σάτυρος, ο μαθητής του Αρίσταρχου που όλο ζητούσε Ζήτα, η Ορπυλίς, η εταίρα της Κυζικού Γάμα, ο Αντήνωρ ο ιστορικός για την αγαθότητα του Δέλτα από το Δείτον μία λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Κρήτες για το αγαθό,  ενώ ο Γαλέριος Κρίσπος, χιλίαρχος των Ρωμαίων ονομάστηκε Βήτα γιατί έτρωγε όλο Σέκουλα, που οι Ρωμαίοι τα έλεγαν Βεττάκια. 

Ο Εβραίος βασιλιάς-μαριονέτα των Ρωμαίων, Υρκανός Β', έπεσε στα χέρια των Παρθών που του έκοψαν τα αυτιά για να τον καταστήσουν ακατάλληλο για διακυβέρνηση, όπως έγινε και στην Ρωμανία με τον Ηρακλεωνά και τον Ιουστίνο τον Β΄ τον Ρινότμητο.

Η μητέρα του Shapur II ήταν Εβραία, ενώ η σύζυγος του Yazdgerd I και η μητέρα του Bahram V ήταν η Shushandukht , η οποία ήταν κόρη του Εξιλάρχη Huna Νέιθαν.

Πάνω από 18 χρόνια ήταν ΥΠΕΞ των κρατών τους οι Λαβρόφ, Γκρομίκο και Γκέσνερ.

Τόσο ο Χρουστώφ στην ΕΣΣΔ, όσο και ο Αχμαντινεζάντ στο Ιράν, εκτός από ηγέτες των κρατών τους (και κωμικοί καμία φανατικοί συνάμα) ήταν και οι δύο μία περίοδο της ζωής τους και βοσκοί. 

Η Νινευή της Παλαιάς Διαθήκης λέγεται ότι ήταν η πόλη Νίνος που έκτισε ο Νίνος, που για άλλους ήταν πλησίον του Ευφράτη και για άλλους πλησίον του Τίγρη προς τα Βορειανατολικά της Βαβυλώνας.

Με τον νόμο του Τένη ένας δικέφαλος πέλεκυς έστεκε ως δείγμα τιμωρίας για τους παραβάτες και τους ενόχους, όπως και οι φασκιές στην Αρχαία Ρώμη.

Λέγεται επίσης ότι ο χαλίφης Ομάρ φυλάκισε τον καλύτερο στρατηγό του τον Χαλίντ από φόβο ότι θα του πάρει την εξουσία, όπως ακριβώς έκανε και Ιουστινιανός ο Α’ ο Μέγας στην Ρωμανία με τον καλύτερο στρατηγό του τον Βελισάριο.

Λέγεται ότι είχαν νόθο παιδί ο Αλέξανδρος ή ο Καίσαρας Βοργίας με την ίδια αδερφή ή την κορη τους, όπως και επίσης και ο Καίσαρας Γάιος Καλιγούλας με την αδερφή του Αγριππίνα την Νεότερη, τον Νέρωνα.

Σύμφωνα με Ρουμανικές πηγές, υπάρχουν 600.000 Ρουμάνοι πολίτες στην Μολδαβία (οι περισσότεροι με διπλή υπηκοότητα), όπως και άλλοι τόσοι στα Σκόπια που έχουν αντιστοιχα την Βουλγαρική υπηκοότητα.

Αφόπλισε την Ρωμανία αποσυναρμολογώντας τα πλοία της και πουλώντας τα εξαρτήματα τους ο Αλέξιος ο Γ΄ Άγγελος, όπως και ο Κούλης στις μέρες μας την άμυνα των νησιών της Ελλάδας στέλνοντας τα χωρίς την έγκριση και θέληση του λαού στην Ουκρανία χωρίς να τα αναπληρώσει ποτέ.

Ο Θεόπομπος ο Χίος έλεγε ότι οι βασιλείς και οι πολιτικοί αρχηγοί είναι τα αποβράσματα της κοινωνίας, ότι ακριβώς λένε οι λαοί στις μέρες μας για τους πολιτικούς τους αρχηγούς (αλλά και Στέφανος Χίος!!!).

Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Τιβέριος εξόντωσε τον αρχηγό των πραιτοριανών Σηιανό παραπλανώντας τον ότι θα τον διόριζε τάχατες διάδοχο του και τον συνέλαβε και τον εκτέλεσε γιατί τον θεωρούσε επικίνδυνο για πραξικόπημα.

Αντίστοιχα και ο διάδοχος του Τιβέριου, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας εξόντωσε τον αρχηγό των πραιτοριανών Μάκρωνα παραπλανώντας τον ότι θα τον διόριζε τάχατες διοικητή της Αιγύπτου και τον συνέλαβε και τον εκτέλεσε γιατί τον θεωρούσε επικίνδυνο για πραξικόπημα.

Λίστα ανθρώπων που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς: πριν από το 1910 μ.Χ. Αυτός είναι ένας κατάλογος ανθρώπων που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς πριν από το 1910 μ.Χ., ή ανθρώπων των οποίων οι θάνατοι ή οι ακριβείς συνθήκες δεν τεκμηριώνονται.

Πολλοί άνθρωποι που εξαφανίζονται καταλήγουν να δηλώνουν νεκροί ερήμην, και μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους πιθανώς υποβλήθηκαν σε αναγκαστική εξαφάνιση .Αυτή η λίστα είναι μια γενική αναφορά. για λίστες ειδικοτήτων, δείτε λίστες ατόμων που εξαφανίστηκαν . Πριν από το 1800 π.Χ. και μετά.

ντο. 1324 π.Χ      Zannanza (πρίγκιπας της αυτοκρατορίας των Χετταίων )      άγνωστος             καθ' οδόν προς την αρχαία Αίγυπτο από την αυτοκρατορία των Χετταίων     Ο Zannanza στάλθηκε από τον πατέρα του, τον βασιλιά των Χετταίων Šuppiluliuma I για να παντρευτεί την Αιγύπτια βασίλισσα Ankhesenamun , αλλά δεν έφτασε ποτέ στην Αίγυπτο και δεν επέστρεψε ποτέ στους Χετταίους. Αρχαίοι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν πού βρισκόταν ο Zannanza, ενώ ο Šuppiluliuma I τους κατηγόρησε για κακό παιχνίδι. Οι περιστάσεις κλιμακώθηκαν σε σύγκρουση.

ντο. 700 π.Χ         Ρωμύλος (ο ιδρυτής και πρώτος βασιλιάς της Ρώμης ) (Ο Ρωμύλος είναι ένας θρυλικός χαρακτήρας και δεν είναι απαραίτητα όλες οι πληροφορίες για αυτόν ιστορικές) Τουλάχιστον 60               Campus Martius , Ρώμη     Ενώ ο Ρωμύλος εξέταζε τα στρατεύματά του στο Campus Martius (κοντά στο σημείο που βρίσκεται τώρα το Πάνθεον ), ξέσπασε μια ξαφνική καταιγίδα με κεραυνούς και κεραυνούς.

Ένα πυκνό, μαύρο σύννεφο τον έκρυψε από τα μάτια και κανείς δεν τον ξαναείδε. Κάποιοι κοντινοί παρατηρητές είπαν ότι είχε παρασυρθεί από την καταιγίδα. Ο Λίβιος και ο Πλούταρχος λένε ότι οι στρατηγοί του Ρωμύλου μπορεί να χρησιμοποίησαν την ευκαιρία για να τον δολοφονήσουν.

524 π.Χ Χαμένος Στρατός του Καμβύση      Διάφορος             Δυτική έρημος της Αιγύπτου           Ένας θρυλικός στρατός 50.000 ανδρών που στάλθηκε από τον Καμβύση Β' στην Όαση Siwa στην Αίγυπτο. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο , είχαν διασχίσει τα μισά του δρόμου στην έρημο, όταν υποτίθεται ότι μια γιγάντια αμμοθύελλα τους έθαψε όλους καθώς δεν είχαν ξαναδει.

Τέλη 4ου Αιώνα π.Χ          Laozi (Ο Laozi είναι ένας θρυλικός χαρακτήρας και δεν είναι απαραίτητα όλες οι πληροφορίες για αυτόν ιστορικές)             Didao, Πολιτεία Qin , Κίνα              Ο αρχαίος Κινέζος φιλόσοφος και συγγραφέας που φέρεται να έγραψε το Τάο Τε Τσινγκ και ίδρυσε τον Ταοϊσμό, πιστεύεται ότι εξαφανίστηκε κάποια στιγμή στα τέλη του 4ου Αιώνα π.Χ. και δεν εθεάθη ποτέ ξανά.

30 π.Χ    Αλέξανδρος Ήλιος             Αίγυπτος              Ο Ήλιος και ο Φιλάδελφος, γιοι της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου και οι νεότεροι ετεροθαλείς αδελφοί του Καισαρίωνα , έφυγαν από την Αίγυπτο για τη Ρώμη, μετά την οποία η τύχη τους είναι άγνωστη.

Πτολεμαίος Φιλάδελφος   108 μ.Χ.–164 μ.Χ.             Legio IX Hispana ("9η Ισπανική Λεγεώνα")               Διάφορος             Ρωμαϊκή αυτοκρατορία     Η Ρωμαϊκή λεγεώνα που εδρεύει στην Ρωμαϊκή Βρετανία , μετά τη ρωμαϊκή κατάκτηση της Βρετανίας το 43 μ.Χ., εξαφανίζεται από τα σωζόμενα αρχεία χωρίς εξήγηση τον δεύτερο αιώνα. Υπάρχουν πολλές εικασίες σχετικά με το τι συνέβη και γιατί δεν έχει βρεθεί κανένα αρχείο για την τύχη του. Πολλές αναφορές στη λεγεώνα έχουν γίνει σε επόμενα έργα μυθοπλασίας.

Αύγουστος 683   Σαφ ιμπν Σαγιάντ Αγνωστος            Βόρεια προάστια της Μεδίνας , Χαλιφάτο των Ομαγιάδων (σημερινή Σαουδική Αραβία )    Ο Saf ibn Sayyad, φερόμενος ως διεκδικητής της προφητείας κατά την εποχή του ισλαμικού προφήτη Μωάμεθ , φέρεται να εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια της μάχης της al-Harra και δεν εθεάθη ποτέ ξανά.

774 μ.Χ. Vijayaditya II       Αγνωστος            Vātāpi   Ο Vijayaditya II , γιος του Kirtivarman II , ήταν διάδοχος της δυναστείας Badami Chalukya μέχρι την καταστροφή της το 753 μ.Χ. από τους Rashtrakutas.

Γλίτωσε ελάχιστα από μια ζοφερή μοίρα στο Vātāpi (τώρα Badami ) φυγαδεύοντας νότια με τη σύζυγό του στην επικράτεια Ganga, όπου έζησε για πολλά χρόνια με την χάρη του βασιλιά Ganga Sripurusha . Αναχώρησε για ένα ταξίδι Βόρεια το 774 μ.Χ., μετά από το οποίο είναι άγνωστο πού βρίσκεται.

809 μ.Χ.               Rafi ibn al-Layth Αγνωστος            Μεγάλη Χορασάν              Ένας Άραβας ευγενής Χουρασάνι που ηγήθηκε μιας μεγάλης κλίμακας εξέγερσης κατά του Χαλιφάτου των Αββασιδών στα έτη 806 μ.Χ.–809 μ.Χ. Ο Al-Layth παραδόθηκε οικειοθελώς στον κυβερνήτη της Khurasan, al-Ma'mun. Του δόθηκε χάρη και η τελική του μοίρα παραμένει άγνωστη.

825        Nasr ibn Shabath al-Uqayli              Αγνωστος            Βαγδάτη Ο Al-Uqayli ήταν ο ηγέτης μιας εξέγερσης της φυλής Qays κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Τέταρτης Fitna. Τίποτα δεν είναι γνωστό για το πού βρίσκεται μετά την παράδοσή του στον έβδομο Αββασίδη χαλίφη το 825 μ.Χ. περίπου.              

13 Φεβρουαρίου 1021 μ.Χ.              Αλ-Χακίμ μπι-Αμρ Αλλάχ 36           Κάιρο , Αίγυπτος Ο έκτος χαλίφης των Φατιμιδών και ο 16ος Ισμαηλίτης ιμάμης οδήγησε το γαϊδούρι του στους λόφους Μοκαττάμ για μια από τις τακτικές νυχτερινές του εξόδους διαλογισμού και δεν επέστρεψε. Μια έρευνα βρήκε μόνο τον γάιδαρο και τα αιματοβαμμένα ρούχα του.

27 Σεπτεμβρίου 1.177 μ.Χ.              Δάσκαλος Φίλιππος           Αγνωστος            μέση Ανατολή     Ο Πάπας Αλέξανδρος Γ' έστειλε τον προσωπικό του γιατρό , τον Δάσκαλο Φίλιππο, για να βρει και να δημιουργήσει διπλωματική επαφή με τον μυθικό ιερέα-βασιλιά από την Ανατολή, Πρόεδρο Ιωάννη . Η διαδρομή που έκανε ο Φίλιππος είναι ένα μυστήριο. Δεν ακούστηκε ποτέ ξανά.

1.183 μ.Χ.            Renier του Montferrat       20–21    Ιταλία    Ένας Λομβαρδός ευγενής του Οίκου του Μονφεράτου, αδελφός του περίφημου Κόνραντ (βασιλιάς-σύζυγος της Ιερουσαλήμ) και του Βονιφάτιου (σταυροφόρος βασιλιάς της Θεσσαλονίκης) και γαμπρός του Βυζαντινού αυτοκράτορα Μανουήλ Κομνηνού, υποτίθεται ότι δηλητηριάστηκε μαζί με τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια ένα πραξικόπημα και η μετέπειτα διαμάχη για την εξουσία στην Κωνσταντινούπολη. Οι χρονικογράφοι περιγράφουν τον θάνατο της γυναίκας του, αλλά όχι τον δικό του.      

Απρίλιος 1.203 μ.Χ.           Άρθουρ Α΄, Δούκας της Βρετάνης  Ρουέν , Γαλλία     Ο 4ος κόμης του Ρίτσμοντ και δούκας της Βρετάνης μεταξύ 1.196 μ.Χ. και 1.203 μ.Χ., ο Αρθούρος συνελήφθη από τους βαρόνους του θείου του βασιλιά Ιωάννη την 1η Αυγούστου 1.202 μ.Χ. και φυλακίστηκε στο Château de Falaise στο Falaise της Νορμανδίας .

Ενώ ήταν εκεί, ο Τζον διέταξε να τον ευνουχίσουν, αλλά ο φρουρός του Άρθουρ, Χούμπερτ ντε Μπουργκ, δεν μπόρεσε να επιτρέψει να συμβεί αυτό, οπότε διέρρευσε ειδήσεις ότι ο Άρθουρ είχε πεθάνει από φυσικά αίτια, κάτι που η Βρετάνη δεν πίστευε καθώς υποψιάζονταν ότι είχε δολοφονηθεί. . Ο Άρθουρ εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 1203 μ.Χ. μετά την μεταφορά του στο Κάστρο της Ρουέν . Υπήρχαν αρκετές ιστορίες για την μοίρα του, αλλά γενικά πιστεύεται ότι δολοφονήθηκε από τον John.

1.398 μ.Χ..           Gearóid Iarla       Βασίλειο του Ντέσμοντ , Ιρλανδία  Ο Gerald FitzMaurice FitzGerald, επίσης γνωστός από τον ιρλανδόφωνο Gearóid Iarla (Κόμης Gerald), ήταν ο 3ος κόμης του Desmond, άρχοντας του Munster και Νορμανδο-Γαελικός ποιητής. εξαφανίστηκε το 1.398 μ.Χ.

13 Ιουλίου 1.402 μ.Χ.        Αυτοκράτορας Jianwen (Zhu Yunwen)         Κίνα       Χάθηκε στην εξέγερση του Τζινγκνάν, ένας εμφύλιος πόλεμος στα πρώτα χρόνια της δυναστείας των Μινγκ της Κίνας ανάμεσα σε αυτόν και τον θείο του Ζου Ντι, τον Πρίγκιπα του Γιαν.

Η εκστρατεία έληξε αφού οι δυνάμεις του πρίγκιπα του Γιαν κατέλαβαν την αυτοκρατορική πρωτεύουσα Ναντζίνγκ, με τον Γιουνγουέν και την οικογένειά του να εξαφανίζονται, πιθανώς να πεθαίνουν στην φωτιά.

Ζου Βενκούι        1.412 μ.Χ.            Owain Glyndŵr  ~ Ουαλία              Ο τελευταίος γηγενής Ουαλός που κατείχε τον τίτλο Πρίγκιπας της Ουαλίας , ο Glyndŵr υποκίνησε την Ουαλική εξέγερση ενάντια στην κυριαρχία του Ερρίκου Δ' της Αγγλίας το 1.400 μ.Χ. Αν και αρχικά επιτυχής, η εξέγερση τελικά ηττήθηκε, αλλά ο Glyndŵr εξαφανίστηκε και κανείς δεν ξέρει τι απέγινε μετά από αυτό.

29 Μαΐου 1.453 μ.Χ.          Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος      Κωνσταντινούπολη            Ο τελευταίος βυζαντινός αυτοκράτορας τις τελευταίες ώρες της Πολιορκίας της Κωνσταντινούπολης, ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια των μαχών και πιθανότατα πέθανε.

Ιανουάριος 1.463 μ.Χ.       Φρανσουά Βιγιόν ~ 32       Παρίσι , Γαλλία   Η τύχη του Γάλλου ποιητή και εγκληματία μετά τον Ιανουάριο του 1.463 μ.Χ.  παραμένει άγνωστη. Ένα δικαστήριο του Παρισιού τον εξόρισε από την πόλη στις 5 Ιανουαρίου 1.463 μ.Χ. Μετά από αυτό δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτόν και την ζωή και το πού βρίσκεται. [

Μέσα 1.483 μ.Χ.. Εδουάρδος Ε' της Αγγλίας 12           Λονδίνο , Αγγλία Οι Πρίγκιπες στον Πύργο , ο Εδουάρδος Ε' της Αγγλίας και ο Ριχάρδος του Σριούσμπερι, γιοι του βασιλιά Εδουάρδου Δ' της Αγγλίας και της Ελισάβετ Γούντβιλ, τοποθετήθηκαν στον Πύργο του Λονδίνου (ο οποίος εκείνη την εποχή χρησίμευε ως φρούριο και βασιλικό παλάτι καθώς και φυλακή) από τον θείο τους Ριχάρδο Γ' της Αγγλίας.

Κανένας από τους δύο δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά δημόσια και η τύχη τους παραμένει άγνωστη. Τα λείψανα τεσσάρων παιδιών που βρέθηκαν θα μπορούσαν να είναι οι πρίγκιπες, αλλά δεν έχουν υποβληθεί σε ανάλυση DNA για τη θετική ταυτοποίησή τους.

Richard of Shrewsbury, 1ος δούκας της Υόρκης. Ιούνιος 1.487 μ.Χ.      Francis Lovell, 1ος Viscount Lovell    30–31    Oxfordshire , Αγγλία         Ο Lovell, ένας επαναστάτης Γιορκιστής ιππότης, εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανός να φεύγει από τη μάχη του Στόουκ Φιλντ μετά την ήττα από τους Λάνκαστριανς.

Το 1.488 μ.Χ. του παραχωρήθηκε ασφαλής διαγωγή στην Σκωτία από τον βασιλιά Ιάκωβο Δ', αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι βρισκόταν ποτέ στη χώρα. (Ένας σκελετός που βρέθηκε σε μια από τις επαύλεις του στο Minster Lovell , στο Oxfordshire, το 1.708 μ.Χ. πιστεύεται, χωρίς στοιχεία, ότι ήταν δικός του).

29 Αυγούστου 1.526 μ.Χ.  Γιώργος Ζαπόλια Mohács , Ουγγαρία            Αδερφός του John Zapolya , ο Γιώργος υποβιβάστηκε στην πολιτική ζωή εκτός από τον αδελφό του. Αρραβωνιάστηκε την Elisabeth Corvinus , κόρη του John Corvinus , το 1.504 μ.Χ., αλλά το τελευταίο επιζών μέλος της οικογένειας Hunyadi πέθανε το 1508 μ.Χ.

Ήταν διοικητής του Ουγγρικού Βασιλικού Στρατού, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Kalocsa Pál Tomori , στη μάχη του Mohács , όπου εξαφανίστηκε και πιθανολογείται ότι πέθανε. Ο ιερέας του δικαστηρίου Miklós Tatai πίστευε ότι ο Zápolya δολοφόνησε τον βασιλιά Louis II της Ουγγαρίας , ο οποίος δραπέτευσε από την μάχη, στο σπίτι του εφημέριου στο Dunaszekcső . Οι ιστορικοί δεν δέχονται αυτή την αναφορά ως αξιόπιστη.

4 Αυγούστου 1.578 μ.Χ.    Σεμπάστιαν της Πορτογαλίας          24           Ksar el-Kebir , Μαρόκο    Ο βασιλιάς της Πορτογαλίας από το 1.557 μ.Χ. έως το 1.578 μ.Χ. και ένα παράδειγμα του βασιλιά που κοιμόταν στον μύθο του βουνού, ο Σεμπάστιαν πιθανότατα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης του Alcácer Quibir , αλλά το σώμα του δεν αναγνωρίστηκε ποτέ.

Ιούνιος 1.582 μ.Χ.              Γιασούκε              Αγνωστος            Ιαπωνία Αφού ο Oda Nobunaga διέπραξε seppuku στο περιστατικό στο Honnōji , ο Yasuke ενώθηκε με τον γιο του Nobunaga, Oda Nobutada .

Ο Yasuke πολέμησε δίπλα στις δυνάμεις του Nobutada αλλά τελικά συνελήφθη. Ο Aketchi Mitsuhide τον γλίτωσε επειδή δεν τον έβλεπε ως αληθινό σαμουράι επειδή ήταν μαύρος. Μετά από αυτό, η μοίρα του Yasuke γίνεται άγνωστη.

1.590 μ.Χ.            άποικοι Roanoke Διάφορος             Roanoke Colony , Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ   Οι άποικοι Roanoke, συμπεριλαμβανομένου του Ananias , ηλικίας 27–30 ετών. Eleanor , ηλικία 19; και η Βιρτζίνια Ντάρε , ηλικίας 2 ή 3 ετών, το πρώτο αγγλικό παιδί που γεννήθηκε σε μια Αγγλική ιδιοκτησία του Νέου Κόσμου στο εξωτερικό , εξαφανίστηκε και έγινε γνωστή ως η Χαμένη Αποικία .

Στις 18 Αυγούστου 1.590 μ.Χ., ο οικισμός τους βρέθηκε εγκαταλελειμμένος. Ο οικισμός βρισκόταν στο νησί Roanoke , επί του παρόντος τμήμα της κομητείας Dare, Βόρεια Καρολίνα . Ένα σκάλισμα σε ένα δέντρο υποδηλώνει ότι πήγαν στο τοπικό νησί της Κροατίας , αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. [26]

1.628 μ.Χ.            Ντέιβιντ Τόμσον                Βοστώνη , Μασαχουσέτη, ΗΠΑ      Ο ιδρυτής της αποικίας του New Hampshire το 1.623 μ.Χ., ο Thompson μετακόμισε την οικογένειά του σε ένα νησί στο λιμάνι της Βοστώνης (σήμερα ονομάζεται Thompson Island προς τιμήν του) το 1.626 μ.Χ. και έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος άποικος της Βοστώνης της Μασαχουσέτης. Εξαφανίστηκε το 1.628 μ.Χ. Μερικοί ιστορικοί θεωρούν ότι έπεσε θύμα επιθετικού παιχνιδιού, ενώ άλλοι προτείνουν ότι πνίγηκε κατά λάθος στο λιμάνι της Βοστώνης.

16 Νοεμβρίου 1.629 μ.Χ.  Wouter Loos       Kalbarri , Δυτική Αυστραλία , Αυστραλία    Ο Wouter Loos έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην ανταρσία της Batavia , η οποία ναυάγησε στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας το 1.629 μ.Χ. κατά την διάρκεια του παρθενικού ταξιδιού της καθ' οδόν προς τη Batavia (σήμερα Τζακάρτα ), πρωτεύουσα των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών (σημερινή Ινδονησία ). Ξεκίνησε από τον Jeronimus Cornelisz , είναι μια από τις πιο αιματηρές ανταρσίες στην ιστορία. Μετά την σύλληψη του Cornelisz, ο Loos εξελέγη νέος αρχηγός των στασιαστών. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην ανταρσία συνελήφθησαν, δικάστηκαν και εκτελέστηκαν.

Ωστόσο, η δίκη αποφάσισε ότι τα εγκλήματα του Loos και ενός αγοριού που ονομαζόταν Jan Pelgrom de Bye δεν ήταν αρκετά σοβαρά για να δικαιολογήσουν τις εκτελέσεις τους. Αντίθετα, τους περιέλουσαν στην Ηπειρωτική Αυστραλία (η ακριβής τοποθεσία είναι αβέβαιη), τους δόθηκε κάποιες προμήθειες και τους δόθηκε εντολή να γνωστοποιηθούν στους ανθρώπους που ζούσαν εκεί. Δεν ακούστηκαν ποτέ ξανά.

Jan Pelgrom de Bye           Οκτώβριος 1.653 μ.Χ.       Ερντένι Μπούμπα              Horchin, Μογγολία               Η πρώτη σύζυγος της αυτοκράτειρας του αυτοκράτορα Shunzhi, που αντιπαθούσε ο σύζυγός της για διάφορους λόγους (ο κύριος ήταν ο έρωτας του αυτοκράτορα Shunzhi με την αγαπημένη του παλλακίδα σύζυγο Donggo , αλλά και λόγω της σύνδεσής της με τη μητέρα του αυτοκράτορα αυτοκράτειρα Xiaozhuangwen και τον Dorgon , που υποστήριξαν και οι δύο τον αγώνα τους).

Τον Οκτώβριο του 1.653 μ.Χ., υποβιβάστηκε σε Consort Jing και έφυγε από την Απαγορευμένη Πόλη . Φέρεται ότι ήταν έγκυος την στιγμή της αναχώρησής της και ότι γέννησε έναν γιο. Τα υπάρχοντα ιστορικά αρχεία είναι κενά ως προς την τελική της μοίρα.        

4 Ιουλίου 1.661 μ.Χ.;         Ρενέ Μενάρ         Κομητεία Taylor, Ουισκόνσιν , ΗΠΑ             Ένας Γάλλος Ιησουίτης ιεραπόστολος, ο π. Ο René Ménard εξαφανίστηκε ενώ ταξίδευε με κανό με έναν ιθαγενή οδηγό από την περιοχή του σημερινού L'Anse, στο Michigan , στην λίμνη Superior , για να υπηρετήσει σε ένα χωριό Huron βαθιά στο εσωτερικό του Ουισκόνσιν.

Αφού αντιμετώπισαν μια σειρά από ορμητικά νερά, ο Ménard και ο οδηγός του συμφώνησαν ότι θα περπατούσε κατάντη στην ακτή, ενώ ο πιο επιδέξιος σύντροφός του περνούσε το σκάφος. Ο τελευταίος πέρασε τα rapids με επιτυχία, αλλά ο Ménard δεν εθεάθη ποτέ ξανά. Χρόνια αργότερα, το ράσο και το ράσο του ανακαλύφθηκαν σε ένα χωριό της Ντακότα μακριά από την σκηνή.

1.692 μ.Χ.            Abigail Williams Salem Village, Μασαχουσέτη , ΗΠΑ             Η Άμπιγκεϊλ Ουίλιαμς ήταν ένα από τα πρώτα κορίτσια που απήγγειλαν κατηγορίες για μαγεία στην αποικιακή Μασαχουσέτη, οδηγώντας τελικά στην έναρξη των δοκιμών των μαγισσών του Σάλεμ.

Μετά την τελευταία της εμφάνιση στο δικαστήριο το 1.692 μ.Χ., η Williams φαίνεται να εξαφανίζεται από τα ιστορικά αρχεία και η τελική της θέση και η μοίρα παραμένουν άγνωστα. [ απαιτείται διευκρίνιση ]

24 Μαΐου 1.704 μ.Χ.          Laurens de Graaf Περιοχή Λουιζιάνα , ΗΠΑ Ο Laurens de Graaf ήταν για τελευταία φορά γνωστό ότι ήταν κοντά στη Λουιζιάνα , όπου επρόκειτο να βοηθήσει στη δημιουργία μιας γαλλικής αποικίας κοντά στο σημερινό Biloxi του Μισισιπή. Ορισμένες πηγές ισχυρίζονται ότι πέθανε εκεί ενώ άλλες υποστηρίζουν ότι πέθανε σε διαφορετικές τοποθεσίες στην Αλαμπάμα .

1.758 μ.Χ.            Khe Pandjang      Αγνωστος            Μπαλί , Ινδονησία             Ο Pandjang ήταν ηγέτης των Κινέζων ανταρτών που πολεμούσαν ενάντια στην Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών κατά την διάρκεια του πολέμου της Ιάβας. Διέφυγε την σύλληψη μετά την ήττα της εξέγερσης και εθεάθη για τελευταία φορά στο Μπαλί το 1.758 μ.Χ.

Φεβρουάριος 1.792 μ.Χ.    Τζέιμς Χάρον      Harrodsburg, Κεντάκι , Η.Π.Α         Πρώτος εξερευνητής των περιοχών δυτικά των Απαλαχίων Βουνών πριν από την εγκατάστασή τους από Ευρωπαιοαμερικανούς, ο Τζέιμς Χάροντ δεν επέστρεψε ποτέ από ένα ταξίδι στο δυτικό Κεντάκι από το Χάροντσμπουργκ.

Οι θεωρίες για τη μοίρα του κυμαίνονται από την δολοφονία στα χέρια των συντρόφων του ή των ιθαγενών της Αμερικής στην περιοχή, μέχρι τον τυχαίο θάνατο ή την επιθυμία να εγκαταλείψει την γυναίκα και την οικογένειά του.   

1.800 μ.Χ. έως 1.899 μ.Χ. Ημερομηνία         Άτομο(α)             Ηλικία   Λείπει από           περιστάσεις               Αναφ.

Μετά το 1.802 μ.Χ.            Τζέιμς Ντέρχαμ   Πενσυλβάνια , ΗΠΑ           Ο πρώτος Αφροαμερικανός που άσκησε επίσημα την ιατρική στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαφανίστηκε μετά το 1802.

25 Νοεμβρίου 1.809 μ.Χ.  Benjamin Bathurst             Perleberg , Γερμανία         Ο Bathurst, Βρετανός διπλωμάτης, εξαφανίστηκε από ένα πανδοχείο στο Perleberg της Γερμανίας.

1.813 μ.Χ.            Ρόμπερτ Γιανγκ   Βερμούδα             Ο Young, αρχηγός της Χαβάης και στρατεύσιμος του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών , συνελήφθη από τους Βρετανούς κατά την διάρκεια της Μάχης της λίμνης Champlain και στη συνέχεια εξορίστηκε στις Βερμούδες, όπου εξαφανίζεται κάθε ίχνος του.

1.813 μ.Χ.            Γυναίκα βίδρα     24–27    Κοντά στον ποταμό Missouri , ΗΠΑ              Η Otter Woman ήταν μια γυναίκα Shoshone που εξαφανίστηκε κοντά στον ποταμό Μιζούρι το 1.813 μ.Χ.. Πιστεύεται ότι είχε απαχθεί, δεν εθεάθη ποτέ ξανά.

1.826 μ.Χ.            Ουίλιαμ Μόργκαν              Batavia, Νέα Υόρκη , ΗΠΑ              Ο Μόργκαν εξαφανίστηκε λίγο πριν εκδοθεί το επικριτικό του βιβλίο για τον Τεκτονισμό . Ένα χρόνο μετά την εξαφάνισή του, βρέθηκε ένα πτώμα σε κακή αποσύνθεση που θεωρήθηκε ότι ήταν δικό του, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν.

12 Δεκεμβρίου 1.829 μ.Χ. John Lansing Jr.  Νέα Υόρκη , Νέα Υόρκη, ΗΠΑ       Ο Λάνσινγκ, ένας Αμερικανός πολιτικός και ανώτατος δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης , έφυγε από το ξενοδοχείο του στο Μανχάταν για να ταχυδρομήσει μια επιστολή σε μια αποβάθρα της Νέας Υόρκης και δεν τον είδαν ποτέ ξανά.

1.829 μ.Χ.            William Hare       Αγνωστος            Ντάμφρις , Σκωτία             Ο Γουίλιαμ Χέιρ ήταν ένας Ιρλανδός κατά συρροή δολοφόνος και αρπαγής σώματος που δρούσε στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, στον οποίο δόθηκε ασυλία από την δίωξη επειδή κατέθεσε εναντίον του συνεργού του Γουίλιαμ Μπερκ. Αφού δικάστηκε και απαγχονίστηκε ο Μπερκ, ο Λαγός έφτασε στο Ντάμφρις, όπου γρήγορα διαδόθηκαν τα νέα για την παρουσία του, μέχρι που τον έβγαλαν έξω και του δόθηκε εντολή να πάρει το δρόμο προς τα αγγλικά σύνορα . Δεν υπάρχουν αξιόπιστες θεάσεις του William Hare μετά την συνοδεία του από το Dumfries.

Φεβρουάριος 1.837 μ.Χ.    Joseph Gellibrand              44–45    Geelong , Βικτώρια, Αυστραλία      Ο πρώτος Γενικός Εισαγγελέας της Γης του Van Diemen εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να ταξιδέψει στην ενδοχώρα από το Geelong της Βικτώριας στην Μελβούρνη τον Φεβρουάριο του 1.837 μ.Χ.

Δεκέμβριος 1839 Χένρι Μπράιαν   Burra , Αυστραλία             Ο Bryan, ο οποίος συνόδευε τον εξερευνητή Charles Sturt , τον κυβερνήτη George Gawler και άλλους σε μια αποστολή από τον ποταμό Murray στην περιοχή Burra της Νότιας Αυστραλίας , εξαφανίστηκε και πιστεύεται ότι πέθανε το 1.839 μ.Χ. κατά την διάρκεια μιας καταιγίδας σκόνης στο ταξίδι της επιστροφής. Οι ερευνητές βρήκαν αργότερα την σέλα του και μερικά κομμάτια που σταμάτησαν απότομα. Το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, το άλογό του επέστρεψε στην Αδελαΐδα μετά από αρκετούς μήνες.

Ιούλιος 1.842 μ.Χ.              Τσαρλς Κρίστιαν Ντάτον  Αγνωστος            Πορτ Λίνκολν , Αυστραλία               Ο Τσαρλς Κρίστιαν Ντάτον και τέσσερις άλλοι άνδρες εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη ενώ οδηγούσαν βοοειδή από το Πορτ Λίνκολν της Νότιας Αυστραλίας στην Αδελαΐδα.

Αύγουστος 1843 Sequoyah             Σαν Φερνάντο , Μεξικό     Ο δημιουργός της συλλαβής Cherokee , Sequoyah εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μεξικό για να εντοπίσει απομονωμένες φυλές Cherokees που είχαν μετακομίσει εκεί κατά την διάρκεια της απομάκρυνσης των Ινδιάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λέγεται ότι πέθανε εκεί τον Αύγουστο του 1.843 μ.Χ. Εν τω μεταξύ, το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ ή ταυτοποιήθηκε θετικά, αν και έχουν αναφερθεί τουλάχιστον τρεις διαφορετικοί τόποι ταφής.              

Ιούνιος 1.844 μ.Χ.              Ουίλιαμ Όβερτον Αγνωστος            Πόρτλαντ, Όρεγκον , ΗΠΑ              Ο συνιδρυτής της πόλης Πόρτλαντ, Όρεγκον , Όβερτον αναχώρησε τον Ιούνιο του 1.844 μ.Χ. Μπορεί να αντάλλαξε το μερίδιό του στην πόλη των βρεφών για προμήθειες για το ταξίδι του. Ο Overton δεν ακούστηκε ποτέ ξανά. Ένας γνωστός ισχυρίστηκε το 1.875 μ.Χ. ότι κρεμάστηκε στο Τέξας , αν και τα αρχεία δείχνουν ότι ο Overton μπορεί να είχε καταλήξει στημ Χαβάη.

3 Απριλίου 1.848 μ.Χ.       Ludwig Leichhardt            Great Sandy Desert , Δυτική Αυστραλία               Πρώσος εξερευνητής και φυσιοδίφης, ο Leichhardt εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της τρίτης μεγάλης αποστολής του για να εξερευνήσει μέρη της Βόρειας και κεντρικής Αυστραλίας.

Εθεάθη για τελευταία φορά στις 3 Απριλίου στο σταθμό McPherson στο Darling Downs , καθ' οδόν από τον ποταμό Condamine προς τον Swan River στη Δυτική Αυστραλία . Αν και ερευνήθηκε από πολλούς, η μοίρα του μετά την αποχώρησή του από τις κατοικημένες περιοχές παραμένει μυστήριο.

14 Απριλίου 1.848 μ.Χ.     Khachatur Abovian            Ερεβάν , Αρμενία.              Ο Αρμένιος συγγραφέας και εθνικό δημόσιο πρόσωπο των αρχών του 19ου Αιώνα μ.Χ., που πιστώνεται ως δημιουργός της σύγχρονης Αρμενικής λογοτεχνίας , έφυγε από το σπίτι του νωρίς ένα πρωί και δεν ακούστηκε ποτέ ξανά.

31 Ιουλίου 1.849 μ.Χ.        Sándor Petőfi       Τρανσυλβανία , Ρουμανία Ο Petőfi, Ούγγρος ποιητής και φιλελεύθερος επαναστάτης , ήταν μια από τις βασικές προσωπικότητες της Ουγγρικής Επανάστασης του 1.848 μ.Χ.

Ο Petőfi εθεάθη για τελευταία φορά στην Τρανσυλβανία κατά τη διάρκεια της μάχης του Segesvár . Θεωρείται ότι σκοτώθηκε στην μάχη, αλλά επειδή το σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ, η πραγματική του μοίρα παραμένει άγνωστη.

29 Ιουνίου 1.856 μ.Χ.        Matías Pérez        Αγνωστος            Κούβα   Ο Pérez, ένας Κουβανός αερόστατος πορτογαλικής καταγωγής, εξαφανίστηκε με το αερόστατό του Ville de Paris κατά την διάρκεια μιας πτήσης στην Κούβα στις 29 Ιουνίου 1.856 μ.Χ.

1.857 μ.Χ.            Solomon Northup              48–49    Καναδάς               Ο Northup, ένας Αμερικανός συγγραφέας, ήταν πιο αξιοσημείωτος για το βιβλίο του Twelve Years a Slave στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς την απαγωγή και την επακόλουθη πώληση του σε σκλάβο. Ο Northup δεν επέστρεψε στην οικογένειά του από την περιοδεία του για την προώθηση βιβλίων. Δεν υπάρχουν σύγχρονα στοιχεία που να τεκμηριώνουν το Northup μετά το 1.857.μ.Χ.

Νοέμβριος 1.857 μ.Χ.        Nana Saheb Peshwa II       Κανπούρ ή Νεπάλ , Ινδία   Ινδός αριστοκράτης και ηγέτης της Ινδικής Εξέγερσης του 1.857 μ.Χ., ο Nana Saheb εξαφανίστηκε αφού οι δυνάμεις της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών ανακατέλαβαν την πόλη του Kanpur. Οι φήμες ότι είχε πεθάνει από ασθένεια ή είχε καταφύγει στην εξορία στο Νεπάλ ή σε άλλο μέρος της Ινδίας δεν αποδείχθηκαν ποτέ.

1.860 μ.Χ.            Giacinto Achilli  Ηνωμένες Πολιτείες          Ένας Ιταλός Ρωμαιοκαθολικός Δομινικανός μοναχός που εκδιώχθηκε από την ιεροσύνη λόγω υποτιθέμενης σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αλλά αργότερα έγινε εξέχων υποστηρικτής της Αγγλικανικής Κοινωνίας και επειδή μήνυσε τον John Henry Newman για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το 1.853 μ.Χ., ταξίδεψε στην Αμερική, αλλά το 1.859 μ.Χ. βρέθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος για μοιχεία από μια γυναίκα. Εξαφανίστηκε το 1.860 μ.Χ., αφήνοντας πίσω του ένα σημείωμα που έδειχνε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει και ότι δεν τον ξαναείδε ποτέ.

Ιούνιος 1.860 μ.Χ.              Charles M. Waterman       Νέα Ορλεάνη , Λουιζιάνα , ΗΠΑ    Ο 17ος δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης που ήταν στην εξουσία από το 1.856 μ.Χ. έως το 1.858 μ.Χ. πριν παραπεμφθεί και απομακρυνθεί, εξαφανίστηκε δύο χρόνια αργότερα, πιθανώς αυτοκτονώντας πηδώντας στον ποταμό Μισισιπή , όπου το καπέλο του βρέθηκε αργότερα σε ένα πορθμείο.

Φεβρουάριος 1.865 μ.Χ.    Λοχαγός Τζέιμς Γουίλιαμ Μπόιντ   Τζάκσον, Τενεσί , ΗΠΑ     Ο Μπόιντ, ένας αξιωματικός του Συνομοσπονδιακού στρατού, εξαφανίστηκε μετά την απελευθέρωσή του ως αιχμάλωτος πολέμου τον Φεβρουάριο του 1.865 μ.Χ., αφού απέτυχε να εμφανιστεί σε ένα ραντεβού με τον γιο του για να πάει στο Μεξικό στο τέλος του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Η εξαφάνιση του Μπόιντ είναι το θέμα μιας θεωρίας συνωμοσίας ότι σκοτώθηκε αφού τον παρερμήνευσαν με τον Τζον Γουίλκς Μπουθ , τον δολοφόνο του Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν.         

1.866 μ.Χ.            Thomas John Hussey         73–74    Αλγέριοι , Αλγερία            Ο Βρετανός κληρικός και αστρονόμος που προέβλεψε την ύπαρξη του Ποσειδώνα και παρατήρησε τον κομήτη του Χάλεϋ , ακούστηκε για τελευταία φορά το 1866 και θεωρήθηκε νεκρός το 1.893 μ.Χ.

6 Ιουλίου 1.869 μ.Χ.          Agoston Haraszthy            Corinto , Νικαράγουα        Ο Haraszthy, ο οποίος ήταν ιδρυτής της βιομηχανίας κρασιού στην Καλιφόρνια, εξαφανίστηκε σε ένα ποτάμι ενώ οργάνωσε μια επιχείρηση ποτών στην Νικαράγουα.

Αύγουστος – Σεπτέμβριος 1.872 μ.Χ.            John V. Creely    Ουάσιγκτον, DC , ΗΠΑ     Ο Creely, ένας βετεράνος του Εμφυλίου Πολέμου που εκπροσωπούσε μια περιοχή της Φιλαδέλφειας στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ , έφυγε από την πόλη τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 1.872 μ.Χ. για την Ουάσιγκτον για να προετοιμαστεί για την επόμενη σύνοδο του Κογκρέσου τον Δεκέμβριο.

Εκείνη την εποχή είχε επίσης μηνυθεί για νομική αθέμιτη πρακτική και κατηγορήθηκε για πρόσθετο οικονομικό παράπτωμα. Μόλις έφτασε στην Ουάσιγκτον, είπε η οικογένειά του, τους ενημέρωσε ότι έπαιρνε ένα πλοίο για τη Νέα Ορλεάνη , μετά από την οποία ούτε αυτοί ούτε κανείς άλλος άκουσε τίποτα περισσότερο από αυτόν.

Οι αποσκευές και τα υπάρχοντά του βρέθηκαν αργότερα στο δωμάτιο που νοίκιασε στην Ουάσιγκτον, υποδηλώνοντας ότι ήταν απίθανο να είχε πάει πραγματικά στη Νέα Ορλεάνη. Κηρύχθηκε νομικά νεκρός το 1.900 μ.Χ.

30 Ιανουαρίου – Μαΐου 1.874 μ.Χ. Ramalinga Swamigal         Vadalur , Ινδία     Ένας ποιητής Ταμίλ του οποίου οι διδασκαλίες της αναζήτησης της καθαρής γνώσης, της φιλανθρωπίας, της αγάπης και της κατάργησης του συστήματος των καστών τον αγιοποίησαν αργότερα ως Άγιο.

Στις 30 Ιανουαρίου 1.874 μ.Χ., τρεις μήνες αφότου έδωσε την τελευταία του διάλεξη στις 22 Οκτωβρίου 1.873 μ.Χ., κλειδώθηκε σε ένα δωμάτιο και έδωσε εντολή στους οπαδούς του να μην το ανοίξουν, αλλά μόνο τέσσερις μήνες αργότερα, τον Μάιο, η κυβέρνηση το ανάγκασε να ανοίξει, για να βρει κανένας παρών.

23 Απριλίου 1.874 μ.Χ.     Άλφρεντ Γκίμπσον            22–23    Δυτική Αυστραλία , Αυστραλία       Ο Γκίμπσον, ένας Αυστραλός εξερευνητής που συνόδευε τον Έρνεστ Τζάιλς στην αποστολή του για να διασχίσει τις ερήμους από την ανατολή προς τη δύση, πήγε μόνος του για να φέρει λίγο νερό, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ και οι σύντροφοί του θεωρούσαν νεκρό.

1 Ιουλίου 1.874 μ.Χ.          Τσάρλι Ρος           4             Φιλαδέλφεια , Πενσυλβάνια, ΗΠΑ  Ο Ross, κάτοικος της Φιλαδέλφειας , παρασύρθηκε μαζί με τον αδερφό του Walter σε μια άμαξα ενώ έπαιζε στην μπροστινή αυλή τους την 1η Ιουλίου. Ο Γουόλτερ βγήκε σε ένα κατάστημα πυροτεχνημάτων και η άμαξα προχώρησε χωρίς αυτόν. Η οικογένεια έλαβε χαρτονομίσματα για λύτρα και συνεργάστηκε με την αστυνομία, αλλά όλα χωρίς αποτέλεσμα.     

1878 μ.Χ.             Archibald S. Dobbins        ~ 51       Παταγονία , Αργεντινή      Ο Dobbins, ένας ανώτερος αξιωματικός ιππικού της Συνομοσπονδίας που είχε υπηρετήσει με διάκριση στο Θέατρο Trans-Mississippi του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου πριν μεταναστεύσει στην Βραζιλία το 1867 και στη συνέχεια στην Αργεντινή το 1.878 μ.Χ. για να ακολουθήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, αναφέρθηκε τελευταία φορά το 1/878 μ.Χ.

Θεωρίες για την τύχη του κυμαίνονται από φόνο στα χέρια ιθαγενών Αμερικανών κοντά στην περιοχή Πάρα της Βραζιλίας, έναν φυσικό θάνατο στην περιοχή της Παταγονίας της Αργεντινής, μέχρι την επιθυμία να εγκαταλείψει τη γυναίκα και την οικογένειά του.

28 Σεπτεμβρίου 1.879 μ.Χ.               John Wise            Λίμνη Μίσιγκαν , ΗΠΑ     Ο Wise ήταν πρωτοπόρος στον τομέα του αερόστατου , υπεύθυνος για αρκετές καινοτομίες στο σχεδιασμό και για περισσότερες από 400 πτήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Το 1.879 μ.Χ., ενώ επέβαινε στο μπαλόνι του The Pathfinder μαζί με τον επιβάτη Τζορτζ Μπερ, εξαφανίστηκε πάνω από τη λίμνη Μίσιγκαν , χωρίς να τον δει ξανά. Το σώμα του Burr εντοπίστηκε αργότερα στην ξηρά και υποτίθεται ότι ο Wise είχε την ίδια μοίρα.

δεκαετία του 1.880 μ.Χ.    Ουίλιαμ Καντέλο 41–50    Σαουθάμπτον , Αγγλία      Ο Καντέλο, εφευρέτης ενός πρώιμου πολυβόλου, δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του στο Σαουθάμπτον μετά από ένα από τα συχνά και μακρά ταξίδια του για πωλήσεις. Οι γιοι του υπέθεσαν χρόνια αργότερα ότι είχε ξαναεμφανιστεί ως ο Χιράμ Μαξίμ , ένας άλλος πρωτοπόρος του πολυβόλου, στον οποίο έμοιαζε πολύ.

1/882 μ.Χ             Τζέσι Έβανς        Χάντσβιλ, Τέξας , ΗΠΑ     Ένας Αμερικανός παράνομος, ένοπλος της Παλαιάς Δύσης , αρχηγός της συμμορίας Jesse Evans και βετεράνος του πολέμου της κομητείας Λίνκολν , ο Έβανς εξαφανίστηκε λίγο μετά την αποφυλάκισή του το 1.882 μ.Χ.

Παρά έναν αβάσιμο ενάγοντα το 1.948 μ.Χ. (ο οποίος επίσης ισχυρίστηκε ότι και άλλες κομητεία Λίνκολν βετεράνοι, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου Billy the Kid, ήταν ακόμα ζωντανοί), η τύχη του Evans παραμένει άγνωστη.

Μετά τις 28 Φεβρουαρίου 1.888 μ.Χ.            Charles "Black Bart" Boles              58–59    Marysville, Καλιφόρνια , ΗΠΑ             Ένας Αμερικανός παράνομος γνωστός για τα ποιητικά μηνύματα που άφησε πίσω του μετά από δύο από τις ληστείες του, ο Boles εξαφανίστηκε μετά την αποφυλάκισή του στις 28 Φεβρουαρίου 1.888 μ.Χ. και δεν τον είδαν ξανά.

Μάιος 1.888 μ.Χ. Βοστώνη Κόρμπετ             Neodesha, Κάνσας , ΗΠΑ Ο στρατιώτης του στρατού της Ένωσης που πυροβόλησε και σκότωσε τον John Wilkes Booth , τον δολοφόνο του προέδρου Abraham Lincoln , εθεάθη για τελευταία φορά τον Μάιο του 1.888 μ.Χ. Δεν είναι γνωστές συγκεκριμένες πληροφορίες για την τύχη του, αν και πιστεύεται ότι πέθανε στην Μεγάλη Πυρκαγιά Hinckley την 1η Σεπτεμβρίου 1.894 μ.Χ.

30 Οκτωβρίου 1.888 μ.Χ.  Χένρι Μπόιντον Κλιτζ      64           Καταρράκτες του Νιαγάρα, Νέα Υόρκη , ΗΠΑ      Ο Κλιτζ, ένας αξιωματικός του αμερικανικού στρατού σταδιοδρομίας που είχε υπηρετήσει με διάκριση στον Μεξικό και στον Εμφύλιο πόλεμο προτού ονομαστεί διοικητής του Σώματος Δοκίμων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Γουέστ Πόιντ, εθεάθη για τελευταία φορά στις 30 Οκτωβρίου. Τα μέλη της οικογένειας είπαν ότι η ψυχική του κατάσταση είχε επιδεινωθεί τους προηγούμενους μήνες. Εικάζεται ότι πνίγηκε αν και δεν βρέθηκε ποτέ πτώμα.

16 Σεπτεμβρίου 1.890 μ.Χ.              Λουί Λε Πρινς     48           Ντιζόν , Γαλλία   Ο Le Prince, ένας πρωτοπόρος του κινηματογράφου που θεωρείται ο εφευρέτης του μέσου, εξαφανίστηκε αφού επιβιβάστηκε σε ένα τρένο με προορισμό το Παρίσι στην Ντιζόν της Γαλλίας

24 Μαΐου 1.893 μ.Χ.          Άλαν Μακντόναλντ           Αγνωστος            Μελβούρνη , Αυστραλία   Ο ΜακΝτόναλντ, πρώην πολιτικός της Νέας Ζηλανδίας, εθεάθη για τελευταία φορά σε ξενοδοχείο στην Μελβούρνη.

Μάιος 1.894 μ.Χ. Φρανκ Λεντς       Ερζερούμ , Τουρκία           Ο Lenz ήταν ένας Αμερικανός ποδηλάτης και τυχοδιώκτης που εξαφανίστηκε κάπου κοντά στο Ερζερούμ της Τουρκίας (τότε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) τον Μάιο του 1.894 μ.Χ., κατά την διάρκεια μιας προσπάθειας να κάνει τον κύκλο της γης με ποδήλατο.

25 Μαρτίου 1.895 μ.Χ.      Jeremiah Haralson             48           Albany, Νέα Υόρκη , ΗΠΑ              Ένας βουλευτής της εποχής της ανασυγκρότησης από την Αλαμπάμα , ο Χάραλσον καταδικάστηκε με την κατηγορία της συνταξιοδοτικής απάτης στο Αρκάνσας τον Δεκέμβριο του 1.894 μ.Χ. Φυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της κομητείας Albany τον επόμενο Μάρτιο και εξαφανίστηκε από τα ιστορικά αρχεία στην συνέχεια.      

1 Φεβρουαρίου 1.896 μ.Χ. Συντριβάνι Albert Jennings             57           Las Cruces, Νέο Μεξικό , ΗΠΑ               Ο πρώην γερουσιαστής της πολιτείας του Τέξας και αντικυβερνήτης Albert Jennings Fountain εξαφανίστηκε κοντά στο Las Cruces, Νέο Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τον γιο του Henry την 1η Φεβρουαρίου 1.896 μ.Χ.. Τα στοιχεία που βρέθηκαν στην πορεία τους υποδηλώνουν έντονα ότι δολοφονήθηκαν, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ πτώματα.

Henry Fountain. 6 Αυγούστου 1896 μ.Χ.      Frank H. Howard ~ 56       Λος Άντζελες , Καλιφόρνια, ΗΠΑ               Ο Χάουαρντ, δικηγόρος και μέλος της Ενιαίας Σχολικής Περιφέρειας του Λος Άντζελες γνωστός για την εκπροσώπηση ενός βιβλιοθηκονόμου που μήνυσε έναν μεθοδιστή υπουργό για συκοφαντία, εθεάθη τελευταία φορά να περιμένει ένα τραμ για να πάει ένα ταξίδι στο Σαν Μπερναρντίνο στις 6 Αυγούστου 1.896 μ.Χ.           

Δεκαετία 1900  μ.Χ.Ημερομηνία    Άτομο(α)             Ηλικία   Λείπει από           περιστάσεις         Αναφ.

26 Δεκεμβρίου 1.900 μ.Χ..               Τόμας Μάρσαλ    24           Φάρος Flannan Isles , Σκωτία               Φαροφύλακες στο Φάρο των Νήσων Φλάναν που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από τις θέσεις τους.     

Τζέιμς Ντουκάτ.

Ντόναλντ Μακάρθουρ      Αγνωστος. 1902 μ.Χ.         Yda Hillis Addis 44–45    Καλιφόρνια, ΗΠΑ               Μεταφράστρια αρχαίων μεξικανικών αφηγήσεων, η Αντίς δραπέτευσε από ένα τρελοκομείο στην Καλιφόρνια όπου ο σύζυγός της την είχε περιοριστεί κατά τη διάρκεια του διαζυγίου τους και δεν την ξαναείδε.

ντο. 1908 μ.Χ.     Joseph "Bunko" Kelly       Αγνωστος            Σάλεμ, Όρεγκον , ΗΠΑ     Ο Άγγλος ξενοδόχος, εγκληματίας και καταδικασμένος δολοφόνος που μόλις είχε ολοκληρώσει μια ποινή φυλάκισης 13 ετών στο κρατικό σωφρονιστικό κατάστημα του Όρεγκον και στην συνέχεια έγραψε ένα βιβλίο για τις συνθήκες εκεί, άφησε τον Σάλεμ σε ένα ταξίδι στην Καλιφόρνια μετά την έκδοση του βιβλίου του και δεν επέστρεψε ποτέ.

17 Οκτωβρίου 1908 μ.Χ.   Εντουάρντο Νιούμπερυ     30           Río de la Plata , Αργεντινή.              Ο Αργεντινός οδοντολόγος και πιλότος αεροστάτης Eduardo Newbery και ο ανθυπασπιστής του στρατού της Αργεντινής Eduardo Romero εξαφανίστηκαν μετά την απογείωσή τους για το Μπουένος Άιρες με το αεροστάτη Pampero σε μια προσπάθεια να επιτύχουν ρεκόρ νυχτερινής πτήσης (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_people_who_disappeared_mysteriously:_pre-1910).

Διεκδικητής/Υποκριτής/Προσποιητής.

Ο Τζέιμς Φράνσις Έντουαρντ Στιούαρτ, αργότερα γνωστός ως Παλιός Προσποιητής , απεικόνισε το.  1.703 μ.Χ., αφού αναγνωρίστηκε το 1.701 μ.Χ. από τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΔ' της Γαλλίας ως νόμιμος διεκδικητής του Αγγλικού, Ιρλανδικού και σκωτικού θρόνου

Υποκριτής είναι κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι ο νόμιμος κυβερνήτης μιας χώρας αν και δεν αναγνωρίζεται ως τέτοιος από την τρέχουσα κυβέρνηση. Ο όρος χρησιμοποιείται συχνά για να υποδηλώσει ότι μια αξίωση δεν είναι νόμιμη. Η λέξη μπορεί να αναφέρεται σε έναν πρώην μονάρχη ή σε απόγονο μιας έκπτωτης μοναρχίας, αν και αυτός ο τύπος διεκδικητών αναφέρεται επίσης ως επικεφαλής ενός σπιτιού.

Η βασίλισσα Άννα έκανε δημοφιλή αυτή την λέξη, χρησιμοποιώντας την για να αναφερθεί στον ρωμαιοκαθολικό ετεροθαλή αδερφό της Τζέιμς Φράνσις Έντουαρντ Στιούαρτ, τον Ιακωβίτο κληρονόμο, σε μια ομιλία στο Κοινοβούλιο το 1.708 μ.Χ: «Ο γαλλικός στόλος απέπλευσε από την Δουνκέρκη... με τον Πρετεντέρ στο πλοίο. "

Το 1.807 μ.Χ. ο Γάλλος Αυτοκράτορας Ναπολέων παραπονέθηκε ότι ο Αλμανάχ ντε Γκόθα συνέχισε να καταγράφει τους Γερμανούς πρίγκιπες τους οποίους είχε καθαιρέσει. Αυτό το επεισόδιο καθιέρωσε αυτή τη δημοσίευση ως την κατεξοχήν αρχή για τους τίτλους των έκπτωτων μοναρχών και ευγενών, πολλοί από τους οποίους αποκαταστάθηκαν το 1.815 μ.Χ. μετά το τέλος της βασιλείας του Ναπολέοντα.

Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

Η Αρχαία Ρώμη γνώριζε πολλούς υποψηφίους για τα αξιώματα που αποτελούσαν τον τίτλο του Ρωμαίου αυτοκράτορα , ειδικά κατά τη διάρκεια της Κρίσης του Τρίτου Αιώνα . Αυτοί συνήθως αναφέρονται ως οι Τριάντα Τύραννοι , που ήταν μια νύξη στους Τριάκοντα Τύραννους της Αθήνας περίπου πεντακόσια χρόνια νωρίτερα. αν και η σύγκριση είναι αμφισβητήσιμη, και οι Ρωμαίοι ήταν χωριστοί επίδοξοι, όχι (όπως ήταν οι Αθηναίοι) Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας.

Η μετάφραση Loeb του κατάλληλου κεφαλαίου της Αυγουστιανής Ιστορίας αναπαριστά λοιπόν την λατινική triginta tyranni από τους «Thirty Pretenders» για να αποφευχθεί αυτός ο τεχνητός και μπερδεμένος παραλληλισμός. Δεν θεωρήθηκαν όλοι στη συνέχεια υποκριτές . Αρκετοί ήταν πραγματικά επιτυχημένοι στο να γίνουν αυτοκράτορες τουλάχιστον σε μέρος της αυτοκρατορίας για μια σύντομη περίοδο.

Έλληνες υποκριτές

Βυζαντινή Αυτοκρατορία

Οι διαδοχές στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνεχίστηκαν για πολύ στην Κωνσταντινούπολη με μία από τις πρώτες να είναι ο δήθεν γιος του Μαυρίκου που τον φιλοξενούσαν οι Πέρσες του Χοσρόη του Β΄ για να τον χρησιμοποιήσουν κατά της Ρωμανίας.

Το πιο σοβαρό, μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης στην Τέταρτη Σταυροφορία το 1.204 μ.Χ, και την τελική ανάκτησή της από τον Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο , υπήρξαν τρία βυζαντινά κράτη διάδοχα, καθένα από τα οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και αρκετοί Λατίνοι διεκδικητές (συμπεριλαμβανομένων των Δημοκρατία της Βενετίας και τα σπίτια Montferrat και Courtenay ) στη Λατινική Αυτοκρατορία οι Σταυροφόροι είχαν εγκαταστήσει στη θέση της. Κατά καιρούς, ορισμένες από αυτές τις πολιτείες και τίτλους υποβλήθηκαν σε πολλαπλές αξιώσεις.

Κύπριοι υποκριτές

Μετά την ήττα και τον θάνατο του βασιλιά Ιακώβου Γ΄, βασιλιά της Κύπρου το 1.474 μ.Χ., ο νεότερος και παράνομος αδερφός του, Eugène Matteo de Lusignan, ονομάστηκε επίσης d'Arménie (πέθανε το 1.523 μ.Χ.) μεταφέρθηκε στην Σικελία και μετά στην Μάλτα .

Αναγνωρίστηκε ως νόμιμος διάδοχος των θρόνων της Κύπρου, της Αρμενίας , της Ιερουσαλήμ και της Αντιόχειας , αν και ποτέ δεν έκανε σοβαρές προσπάθειες για να διεκδικήσει τις αξιώσεις. Ο τίτλος του "Barone de Baccari" δημιουργήθηκε το 1508 για τον Jacques Matteo (sives Eugene Matteo) d'Armenia με το υπόλοιπο στους απογόνους του στο διηνεκές.

Ο Ευγένιος, νόθος γιος του βασιλιά Jacques II της Κύπρου, όταν η οικογένειά του εξορίστηκε, είχε πάει πρώτα στην Νάπολη, μετά στην Σικελία, μετά εγκαταστάθηκε στην Μάλτα, παντρεύοντας μια Σικελή κληρονόμο, Donna Paola Mazzara (απόγονο του Βασιλικού Οίκου. της Αραγωνίας της Σικελίας και της Αραγονίας), με τεύχος.

Σύγχρονη Ελλάδα

Διεκδικητής του θρόνου του τελευταίου ελληνικού βασιλείου είναι ο Παύλος, διάδοχος της Ελλάδας . Ανήκει στον Οίκο του Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg , του ανώτερου κλάδου του Οίκου του Όλντενμπουργκ . Ορισμένος διάδοχός του είναι ο γιος του Πρίγκιπας Κωνσταντίνος Αλέξιος της Ελλάδας και της Δανίας .

Γάλλοι υποκριτές

Η ίδρυση της Πρώτης Δημοκρατίας και η εκτέλεση του Λουδοβίκου XVI το 1793 οδήγησαν στο να γίνει ο γιος του βασιλιά διεκδικητής του καταργημένου θρόνου, με το στιλ Λουδοβίκος XVII . Καθώς ο Λουδοβίκος XVII ήταν παιδί και φυλακίστηκε στο Παρίσι από τους επαναστάτες, ο θείος του, ο Κόμης της Προβηγκίας , αυτοανακηρύχτηκε αντιβασιλέας στο όνομα του ανιψιού του. Μετά τον θάνατο του Λουδοβίκου XVII το 1.795 μ.Χ., ο Κόμης της Προβηγκίας έγινε ο ίδιος προσποιητής, ως Λουδοβίκος XVIII.

Ο Λουδοβίκος XVIII αποκαταστάθηκε στο θρόνο το 1.814 μ.Χ., και τον διαδέχθηκε ο αδελφός του Κάρολος X το 1.824 μ.Χ. Ο Κάρολος X εξαναγκάστηκε, ωστόσο, να εξοριστεί από την Επανάσταση του Ιουλίου.

Ο Κάρολος Χ και ο γιος του, Λουδοβίκος-Αντουάν, Δούκας της Ανγκουλέμ , παραιτήθηκαν από τις αξιώσεις τους υπέρ του εγγονού του Καρόλου, του Ανρί, κόμη του Σαμπόρ . Ωστόσο, ο ξάδερφός τους ο Δούκας της Ορλεάνης , απόγονος του μικρότερου αδελφού του Λουδοβίκου XIV, ανέβηκε στο θρόνο ως Λουδοβίκος Φίλιππος Α', βασιλιάς των Γάλλων. Για το μεγαλύτερο μέρος της μοναρχίας του Ιουλίου, οι νομιμοποιητές , ως υποστηρικτές της εξόριστης ανώτερης γραμμής, ήταν αβέβαιοι για το ποιον να υποστηρίξουν.

Μερικοί πίστευαν ότι η παραίτηση του Καρόλου και του γιου του ήταν νόμιμη και αναγνώρισαν τον νεαρό Σαμπόρ ως βασιλιά, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι η παραίτηση ήταν αντισυνταγματική στην Γαλλία του αρχαίου καθεστώτος και συνέχισαν να αναγνωρίζουν πρώτα τον Κάρολο Χ και μετά τον Λουδοβίκο-Αντουάν, μέχρι το θάνατο του τελευταίου. το 1.844 μ.Χ. Με τον θάνατο του θείου του, ο Chambord διεκδίκησε το στέμμα, αλλά έζησε εξόριστος και μετά το θάνατό του το 1.883 μ.Χ., η άμεση ανδρική γραμμή του Λουδοβίκου XV εξαφανίστηκε.

Το 1.848 μ.Χ., ο Louis Philippe ανατράπηκε ο ίδιος από την Επανάσταση του Φλεβάρη και παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του νεαρού εγγονού του, Philippe, Comte de Paris . Ωστόσο, μια δημοκρατία ανακηρύχθηκε, αφήνοντας το Παρίσι, όπως και ο ξάδερφός του Chambord, απλώς υποκριτής ενός στέμματος που δεν υπήρχε πλέον.

Τις επόμενες δεκαετίες, υπήρξαν αρκετές προσπάθειες για μια λεγόμενη «σύντηξη», για να ενωθούν και οι δύο ομάδες μοναρχικών για την υποστήριξη του άτεκνου Chambord ως βασιλιά, ο οποίος θα αναγνώριζε τον Κόμη του Παρισιού ως κληρονόμο του.

Αυτές οι προσπάθειες απέτυχαν στη δεκαετία του 1.850 μ.Χ., αλλά μετά την εγκαθίδρυση της Τρίτης Δημοκρατίας το 1.870 μ.Χ., όταν η βασιλική πλειοψηφία εξελέγη στην Βουλή των Αντιπροσώπων , η σύντηξη έγινε και πάλι η μοναρχική στρατηγική.

Ως αποτέλεσμα, το 1.873 μ.Χ. ο κόμης του Παρισιού απέσυρε τη δική του υποψηφιότητα για το θρόνο και αναγνώρισε τον Σαμπόρ ως νόμιμο διεκδικητή του γαλλικού στέμματος. Παρά την φαινομενική αυτή ενότητα μεταξύ των βασιλικών δυνάμεων, δεν επρόκειτο να γίνει αποκατάσταση της μοναρχίας. Ο Σαμπόρ αρνήθηκε να δεχτεί την Τριχρωμία, γεγονός που τον κατέστησε απαράδεκτο από τους περισσότερους Γάλλους ως συνταγματικό βασιλιά .

Οι μοναρχικοί ήλπιζαν ότι μετά τον θάνατο του Σαμπόρ θα μπορούσαν να ενωθούν και να στέψουν τον υποψήφιο Ορλεανιστή . Αλλά ο Chambord έζησε μέχρι το 1.883 μ.Χ., ενώ οι βασιλικοί της Γαλλίας είχαν χάσει την πλειοψηφία τους στο κοινοβούλιο μέχρι το 1.877 μ.Χ. Ο παλιός Ορλεανιστής Adolphe Thiers αποκαλούσε έτσι τον Chambord "Η Γαλλική Ουάσιγκτον", δηλαδή τον πραγματικό "ιδρυτή" της Δημοκρατίας.

Μέχρι το 1,883 μ.Χ. οι περισσότεροι Γάλλοι μοναρχικοί δέχτηκαν τον Κόμη του Παρισιού ως επικεφαλής του βασιλικού οίκου. Μια μειοψηφία αντιδραστικών, οι λεγόμενοι Blancs d'Espagne ("Ισπανοί Λευκοί"), συνέχισαν να αποκρύπτουν την υποστήριξη από τον Οίκο της Ορλεάνης και επέλεξαν αντ 'αυτού τον Χουάν, κόμη του Μοντζόν , τον καρλιστή υποκριτή του ισπανικού θρόνου, ο οποίος έτυχε επίσης να είναι ο ανώτερος αρσενικός απόγονος του Λουδοβίκου XIV.

Τα επιχειρήματα είναι, από τη μία πλευρά, ότι ο νεότερος εγγονός του Λουδοβίκου XIV, Φίλιππος ντε Μπουρμπόν, Δούκας του Ανζού, παραιτήθηκε από κάθε μελλοντική αξίωση για τον γαλλικό θρόνο όταν άφησε την Γαλλία για να γίνει βασιλιάς της Ισπανίας ως Φίλιππος Ε' το 1.700 μ.Χ. (η παραίτηση επικυρώθηκε διεθνώς από η Συνθήκη της Ουτρέχτης), αφήνοντας φαινομενικά τους Δούκες της Ορλεάνης ως κληρονόμους του θρόνου της Γαλλίας σε περίπτωση εξαφάνισης των απογόνων του μεγαλύτερου εγγονού του Λουδοβίκου XIV, Λουδοβίκου, Δούκα της Βουργουνδίας , που συνέβη το 1.883 μ.Χ.

Από την άλλη πλευρά, Η παραίτηση του Ανζού θεωρείται άκυρη επειδή πριν από την επανάσταση ήταν θεμελιώδες δόγμα της Γαλλικής μοναρχίας ότι το στέμμα δεν μπορούσε ποτέ να εκτραπεί από τη νόμιμη (ανώτερη γραμμή) κληρονόμο του Χιου Καπέ . 

Επιπλέον, παρόλο που οι Ορλεάνοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να αναβάλουν την αντίπαλη διεκδίκηση του θρόνου μετά το 1.873 μ.Χ., η εθνοκτόνος ψήφος του προγόνου τους Philippe Égalité το 1.789 μ.Χ. και ο σφετερισμός του Louis Philippe το 1.830 μ.Χ. φέρεται να έσβησαν όλα τα δικαιώματα για τον θρόνο. υποκατάστημα Ορλεάνης.

Το σχίσμα συνεχίστηκε μέχρι σήμερα, με τους υποστηρικτές της ανώτερης γραμμής να διεκδικούν εκ νέου τον τίτλο του «νομιμιστή», αφήνοντας τους αντιπάλους τους βασιλόφρονες να γίνονται γνωστοί, για άλλη μια φορά, ως «Ορλεανιστές».

Ο σημερινός εκπρόσωπος της ανώτερης γραμμής είναι ο Louis Alphonse, δούκας του Anjou , ο ανώτερος νόμιμος εν ζωή απόγονος του Hugh Capet (και του Philip V d'Anjou της Ισπανίας) που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ισπανία.

Η σειρά των Ορλεανιστών, η οποία επέστρεψε για να ζήσει στη Γαλλία όταν καταργήθηκε ο νόμος της εξορίας το 1.950 μ.Χ., αντιπροσωπεύεται από τον Πρίγκιπα Ζαν, Δούκα της Βαντόμη , ανώτερο ανδρικό απόγονο του βασιλιά Λουδοβίκου Φιλίππου.

Εκτός από αυτές τις δύο διεκδικήσεις για τον ιστορικό βασιλικό θρόνο της Γαλλίας, υπήρξαν επίσης διεκδικητές του αυτοκρατορικού θρόνου της Γαλλίας, που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη το 1.804 μ.Χ. και αναδημιουργήθηκε από τον ανιψιό του Αυτοκράτορα Ναπολέοντα Γ' το 1.852 μ.Χ. (καταργήθηκε το 1.870 μ.Χ.).

Αυτός ο ισχυρισμός αμφισβητείται σήμερα μεταξύ του Jean-Christophe, του πρίγκιπα Ναπολέοντα και του ίδιου του πατέρα του, του αυτοαποκαλούμενου δημοκρατικού πρίγκιπα Κάρολου Ναπολέοντα (που θεωρείται ότι αποκλείστηκε από την διαδοχή λόγω ενός μη δυναστικού εκ νέου γάμου), και οι δύο απόγονοι του νεότερου του Ναπολέοντα Α' αδελφός, Jérôme Bonaparte .

Ρώσοι υποκριτές

Υπάρχει πολλή συζήτηση για το ποιος είναι ο νόμιμος διάδοχος του ρωσικού θρόνου, και σκληρή διαμάχη μέσα στην ίδια την οικογένεια. Η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Βλαντιμίροβνα θεωρείται από ορισμένους ως η νόμιμη κληρονόμος. 

Είναι το μοναδικό παιδί του Μεγάλου Δούκα Βλαντιμίρ που πέθανε το 1.992 μ.Χ., δισέγγονος του Τσάρου Αλέξανδρου Β' , τον οποίο ορισμένοι θεωρούσαν τον τελευταίο άνδρα δυνάστη του Οίκου των Ρομανόφ .

Μερικοί από τους αντιπάλους της πιστεύουν ότι δεν είναι επιλέξιμη να διεκδικήσει τον θρόνο επειδή γεννήθηκε από έναν γάμο που θα είχε θεωρηθεί μοργανατικός υπό τη μοναρχία της Ρωσίας, η οποία καταργήθηκε το 1.917 μ.Χ.

Άλλοι της αντιτίθενται για λόγους παρόμοιους με αυτούς της αντι- Ορλεανιστική λογική: η αντιληπτή απιστία και η δυναστική φιλοδοξία του παππού της θεωρούνται ότι αφαιρούν κάθε δικαίωμα που διαφορετικά θα ανήκε στον κλάδο της πρώην δυναστείας της.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι οι περιοριστικοί, προεπαναστατικοί κανόνες γάμου των Ρομανόφ δεν αφήνουν κανέναν που να μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι νόμιμος διάδοχος της κληρονομιάς της δυναστείας. Άλλοι αναγνώρισαν τον Nicholas Romanov, πρίγκιπα της Ρωσίας ως αρχηγό της οικογένειας, όντας απόγονος του Αυτοκράτορα Nicholas I και ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Οικογενειακής Ένωσης Romanov , η οποία αποτελείται από τους περισσότερους ζωντανούς αρσενικούς απογόνους των αυτοκρατόρων Romanov. Ούτε αυτός ούτε ο μικρότερος αδερφός του, ο πρίγκιπας Dimitri Romanov , είχαν γιους και από τον θάνατό τους δεν έχουν υποβληθεί νέες αξιώσεις από αυτόν τον κλάδο.

Η Άννα Άντερσον προσπάθησε να αποδείξει ότι ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία Νικολάεβνα της Ρωσίας , η χαμένη κόρη του Νικολάου Β' , αλλά η εξέταση DNA στα λείψανά της απέδειξε τελικά ότι ήταν μίμηση.

Παρόλο που δεν διεκδίκησε τον θρόνο, αυτή καθαυτή , καθώς οι γυναίκες δεν μπορούσαν να διαδεχθούν στον ρωσικό θρόνο όσο επέζησε οποιοσδήποτε άνδρας δυνάστης, έγινε πιο διάσημη από οποιονδήποτε από τους διάφορους διεκδικητές του Ρομανόφ για το θρόνο. Karl Emich του Leiningen, επίσης γνωστός με το χριστιανικό ορθόδοξο όνομά του Nikolai Kirillovich Romanov.

Ο πρίγκιπας Karl Emich του Leiningen (γεννημένος το 1.952 μ.Χ.), ο οποίος προσηλυτίστηκε στην Ανατολική Ορθοδοξία το 2013 μ.Χ., είναι ο τελευταίος διεκδικητής του Ρωσικού θρόνου με το όνομα του πρίγκιπα Nikolai Kirillovich του Leiningen.  Είναι εγγονός της Μεγάλης Δούκισσας Μαρίας Κυρίλοβνα της Ρωσίας , (αδελφή του Βλαντιμίρ και θεία της Μαρίας Βλαντιμίροβνα) και δισέγγονος του Κύριλλου Βλαντιμίροβιτς, Μεγάλου Δούκα της Ρωσίας.

Το Μοναρχικό Κόμμα της Ρωσίας υποστηρίζει τον Πρίγκιπα Νικολάι ως διάδοχο του ρωσικού θρόνου, αφού είναι της άποψης ότι η Μαρία Βλαντιμίροβνα Ρομάνοβα και ο Νικόλαος Ρομάνοφ δεν είναι δυνάστες.

Στις αρχές του 2014 μ.Χ., ο Νικολάι Κιρίλοβιτς αυτοανακηρύχτηκε Αυτοκράτορας Νικόλαος Γ' (διάδοχος του Νικολάου Β' ). Το 2007 μ.Χ. ο Νικόλαος παντρεύτηκε την κόμισσα Isabelle von und zu Egloffstein και το 2010 μ.Χ. απέκτησε έναν γιο, τον Emich.

Ισπανοί υποκριτές

Η γραμμή των Καρλιστών έχει διεκδικήσει τον θρόνο της Ισπανίας αφού τον Φερδινάνδο Ζ' διαδέχθηκε η κόρη του Ισαβέλλα Β' αντί του αδελφού του Κάρλος Μαρία Ισίδρο . Η αξίωσή τους υπερασπίστηκε σε πολλούς πολέμους κατά τη διάρκεια του 19ου Αιώνα μ.Χ.

Βρετανοί υποκριτές

Αυτή η ενότητα δεν αναφέρει καμία πηγή . Βοηθήστε στη βελτίωση αυτής της ενότητας προσθέτοντας παραπομπές σε αξιόπιστες πηγές . Υλικό χωρίς πηγή αναφοράς θα ελεγχθεί και ίσως αφαιρεθεί . (Μάρτιος 2008 μ.Χ.).

Αγγλία, Σκωτία και Ιρλανδία

Μετά την εκτέλεση από το αγγλικό κοινοβούλιο του βασιλιά Καρόλου Α΄ του Στιούαρτ το 1.649 μ.Χ., ο γιος του Κάρολος Β΄ ανακηρύχθηκε βασιλιάς στην Σκωτία (όπου στέφθηκε το 1.651 μ.Χ.) και στην Ιρλανδία. αλλά αυτές οι δύο χώρες εισέβαλαν από αγγλικές δυνάμεις και προσαρτήθηκαν στην Κοινοπολιτεία της Αγγλίας υπό τον Όλιβερ Κρόμγουελ το 1.653 μ.Χ.

Έτσι, ο Κάρολος Β' ήταν προσποιητής του θρόνου της Αγγλίας από το 1.649 μ.Χ. έως την αποκατάσταση του 1.660 μ.Χ., και εξόρισε/εκθρονίστηκε Βασιλιάς της Σκωτίας και Βασιλιάς της Ιρλανδίας, 1.653 μ.Χ. έως 1.660 μ.Χ.

Πέθανε το 1.685 μ.Χ. και ανέβηκαν στον θρόνο ο αδελφός του Ιάκωβος Β' και Ζ' . Είχε προσηλυτιστεί στον καθολικισμό, αλλά αυτό έγινε ανησυχητικό μόνο όταν η δεύτερη σύζυγός του γέννησε έναν γιο που θα προηγούσε τις δύο προτεστάντες κόρες του.

Έτσι ο Τζέιμς καθαιρέθηκε από τη μεγαλύτερη κόρη του και τον γαμπρό του (ο οποίος ήταν επίσης ανιψιός του, γιος της αδελφής του Μαρίας) κατά την διάρκεια της Ένδοξης Επανάστασης τον Δεκέμβριο του 1.688 μ.Χ.

Τους προσφέρθηκαν επίσημα οι Αγγλικοί και οι Σκωτσέζικοι θρόνοι από τα αντίστοιχα κοινοβούλιά τους ένα μήνα αργότερα – που ήταν ακόμα το 1.688 μ.Χ. στην Αγγλία (όπου η Πρωτοχρονιά ήταν στις 25 Μαρτίου έως το 1.752 μ.Χ.) αλλά ήταν ήδη το 1.689 μ.Χ. στην Σκωτία (η οποία υιοθέτησε την 1η Ιανουαρίου ως Πρωτοχρονιά στο 1.600 μ.Χ.).

Ο Τζέιμς έκανε πολλές προσπάθειες να ανακτήσει το θρόνο πριν από το θάνατό του το 1.701 μ.Χ., η πιο σημαντική από τις οποίες ήταν μια προσπάθεια που έκανε με την ιρλανδική υποστήριξη –η χώρα αυτή δεν είχε ακόμη προσχωρήσει στη διαδοχή του Γουίλιαμ και της Μαρίας– που οδήγησε στην Μάχη του Boyne. και την Μάχη του Aughrim , και έθεσαν την βάση για τις επόμενες εξεγέρσεις (ή εξεγέρσεις) των Ιακωβιτών.

Αυτές ήταν μια σειρά εξεγέρσεων ή πολέμων μεταξύ 1.688 μ.Χ. και 1.746 μ.Χ., όπου οι υποστηρικτές του Τζέιμς, του γιου του ("The Old Pretender") και του εγγονού του ("The Young Pretender") προσπάθησαν να επαναφέρουν την άμεση ανδρική γραμμή του στο θρόνο.

Ο James Francis Edward Stuart , ο Ρωμαιοκαθολικός γιος των έκπτωτων Ιακώβου Β' και Ζ', αποκλείστηκε από τη διαδοχή του θρόνου με την Πράξη Διακανονισμού του 1.701 μ.Χ. Παρά την Πράξη της Ένωσης του 1.707 μ.Χ., διεκδίκησε τους χωριστούς θρόνους της Σκωτίας, ως Ιάκωβος Η', και της Αγγλίας και της Ιρλανδίας, ως Ιάκωβος Γ', μέχρι τον θάνατό του το 1.766 μ.Χ.

Με όρους Ιακωβίτικου, Πράξεις του Κοινοβουλίου (της Αγγλίας ή της Σκωτίας) μετά το 1.688 μ.Χ. (συμπεριλαμβανομένων των Πράξεων της Ένωσης) δεν έλαβαν την απαιτούμενη βασιλική συναίνεση του νόμιμου Ιακωβίτη μονάρχη και, ως εκ τούτου, δεν είχαν νομική ισχύ. Ο Τζέιμς ήταν υπεύθυνος για μια σειρά από συνωμοσίες και εξεγέρσεις, ιδιαίτερα στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Η πιο αξιοσημείωτη ήταν η έξαρση των Ιακωβιτών το 1.715 μ.Χ.–16 μ.Χ.

Ο Κάρολος Έντουαρντ Στιούαρτ ("Bonnie Prince Charlie"), ο μεγαλύτερος γιος του Τζέιμς Φράνσις και ο επίδοξος Κάρολος Γ', ο οποίος οδήγησε στο όνομα του πατέρα του την τελευταία μεγάλη εξέγερση των Ιακωβιτών, την εξέγερση των Ιακωβιτών το 1.745 μ.Χ.–46 μ.Χ. Πέθανε το 1.788 μ.Χ. χωρίς νόμιμο ζήτημα.

Ο Ερρίκος Μπένεντικτ Στιούαρτ (γνωστός ως ο Καρδινάλιος-Δούκας της Υόρκης ), ο νεότερος αδελφός του Κάρολου Εδουάρδου και ένας Ρωμαιοκαθολικός Καρδινάλιος , ο οποίος ανέλαβε τη διεκδίκηση του θρόνου ως ο επίδοξος Ερρίκος Θ' της Αγγλίας, αν και ήταν ο τελικός Ιακωβίτης κληρονόμος να το κάνει δημόσια. Πέθανε άγαμος το 1.807 μ.Χ.

Μετά το 1.807 μ.Χ., η σειρά των Ιακώβου Ζ' και Β' εξαφανίστηκε. Οι Ιακωβίτες είχαν πάψει να έχουν μεγάλη πολιτική σημασία μετά την αποτυχία της εξέγερσης του 1.745 μ.Χ. και το κίνημα ουσιαστικά έγινε εντελώς αδρανές μετά το θάνατο του Ερρίκου.

Γενεαλογικά, η επόμενη πιο ανώτερη γραμμή στους αγγλικούς και σκωτσέζικους θρόνους ήταν μέσω της μικρότερης αδερφής του James II, Henriette Anne , της οποίας η κόρη είχε παντρευτεί στον Οίκο της Σαβοΐας .

Στον πολύ περιορισμένο βαθμό που ο Ιακωβιτισμός επέζησε του θανάτου του καρδινάλιου Γιορκ, υποστήριξαν τους ισχυρισμούς αυτής της γραμμής. Ο σημερινός αντιπρόσωπός του είναι ο Φραντς, Δούκας της Βαυαρίας , αν και ο ίδιος δεν διεκδικεί τον τίτλο, καθώς ο γραμματέας του είχε ανακοινώσει κάποτε ότι «το HRM είναι πολύ ικανοποιημένος που είναι Πρίγκιπας της Βαυαρίας ».

Άλλοι διεκδικητές του θρόνου περιλαμβάνουν:

Ο Λάμπερτ Σίμνελ ( περ.  1.477  μ.Χ.– περ.  1.525 μ.Χ.) ήταν διεκδικητής του θρόνου της Αγγλίας. Ο ισχυρισμός του ότι ήταν ο Edward Plantagenet, 17ος κόμης του Warwick το 1487 απείλησε την νεοσύστατη βασιλεία του βασιλιά Ερρίκου Ζ' (βασίλευσε 1.485 μ.Χ.-1.509 μ.Χ.).

Ο Πέρκιν Γουόρμπεκ , ένας Φλαμανδός που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Ριχάρδος του Σρούσμπερι, Δούκας της Υόρκης , και προσπάθησε δύο φορές να εισβάλει στην Αγγλία και να καταλάβει τον θρόνο στα τέλη του 15ου Αιώνα μ.Χ.

Simon Abney-Hastings, 15th Earl of Loudoun, (1.974 μ.Χ.-) Αυστραλός Peer & επικεφαλής του Οίκου της Υόρκης . Μέλος της οικογένειας Abney-Hastings . γνωστός και ως Βασιλιάς Σίμων Α' .

Ουαλία

Ο Owain Glyndŵr (1.349 μ.Χ.–1.416 μ.Χ.) είναι ίσως ο πιο γνωστός Ουαλός υποκριτής, αν και αν ήταν προσποιητής ή πρίγκιπας της Ουαλίας εξαρτάται από την πηγή πληροφοριών του καθενός. Ο Llywelyn ap Gruffydd ap Llywelyn , ο οποίος πέθανε το 1.282 μ.Χ., ήταν ο μόνος πρίγκιπας της Ουαλίας του οποίου η ιδιότητα ως ηγεμόνας αναγνωρίστηκε επίσημα από το Αγγλικό στέμμα, αν και τρεις από τους τέσσερις άνδρες που διεκδίκησαν τον θρόνο του Gwynedd μεταξύ της ανάληψης του τίτλου από τον Owain Gwynedd. την δεκαετία του 1.160 μ.Χ. και την απώλεια της ανεξαρτησίας της Ουαλίας το 1.283 μ.Χ. χρησιμοποίησε επίσης τον τίτλο ή παρόμοιο.

Ο Madog ap Llywelyn χρησιμοποίησε επίσης για λίγο τον τίτλο κατά την εξέγερσή του το 1.294 μ.Χ.–95 μ.Χ. Από το 1.301 μ.Χ., ο τίτλος του πρίγκιπα της Ουαλίας δόθηκε στον μεγαλύτερο εν ζωή γιο του Βασιλιά ή της Βασίλισσας της Αγγλίας (στην συνέχεια της Μεγάλης Βρετανίας, 1.707 μ.Χ., και του Ηνωμένου Βασιλείου, 1.801 μ.Χ.).

Η λέξη «ζω» είναι σημαντική. Μετά τον θάνατο του Αρθούρου, πρίγκιπα της Ουαλίας , ο Ερρίκος Ζ' επένδυσε στον δεύτερο γιο του, τον μελλοντικό Ερρίκο Η', τον τίτλο. Ο τίτλος, ωστόσο, δεν είναι αυτόματος, αλλά συγχωνεύεται στο Στέμμα όταν ένας πρίγκιπας πεθαίνει ή ανέρχεται στο θρόνο και πρέπει να ανανεωθεί από τον κυρίαρχο.

Ωστόσο, είναι ο Glyndŵr που πολλοί θυμούνται ως τον τελευταίο γηγενή Πρίγκιπα της Ουαλίας. Πράγματι, ανακηρύχθηκε Πρίγκιπας της Ουαλίας από τους υποστηρικτές του στις 16 Σεπτεμβρίου 1.400 μ.Χ., και η εξέγερσή του στην αναζήτηση της ανεξαρτησίας της Ουαλίας δεν καταπνίγηκε από τον Ερρίκο Δ' μέχρι το 1.409 μ.Χ.

Αργότερα, ωστόσο, ένας από τους ξαδέρφους του Glyndŵr, ο Owain Tudor , θα παντρευτεί την χήρα του Ερρίκου. V , και ο εγγονός τους θα γινόταν ο Ερρίκος Ζ' , από τον οποίο κατάγεται ο σημερινός Βρετανός μονάρχης (μέσω της κόρης του Μάργκαρετ Τυδόρ, που παντρεύτηκε τον Ιάκωβο Δ' της Σκωτίας ).

Τα διάφορα μικρά βασίλεια που ενώθηκαν για να σχηματίσουν αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως Πριγκιπάτο της Ουαλίας είχαν το καθένα την δική του βασιλική δυναστεία. Οι πιο σημαντικές από αυτές τις σφαίρες ήταν οι Gwynedd , Powys και Deheubarth .

Μετά το 878 μ.Χ. οι κυρίαρχες δυναστείες σε αυτά τα βασίλεια υποστήριξαν η καθεμία την καταγωγή τους από τους γιους του Rhodri Mawr που τις είχαν κατακτήσει ή με άλλο τρόπο είχαν αποκτήσει τους θρόνους τους κατά την διάρκεια της βασιλείας του. Ο Merfyn Frych , ο πατέρας του Rhodri Mawr, είχε έρθει στην εξουσία στο Gwynedd επειδή η δυναστεία των ιθαγενών, γνωστή ως House of Cunedda, είχε λήξει.

Ο Μέρφιν καταγόταν από την βασιλική οικογένεια μέσω του ίδιου του πατέρα του Γκριάντ και διεκδίκησε προγόνους από τους ηγεμόνες του βρετανικού Ρέγκεντ (ιδίως του Λάγουαρτς Χεν). Αναγνωρίστηκε από όλα τα Βασίλεια της Ουαλίας μετά την εποχή του Rhodri Mawr ότι ο Οίκος του Gwynedd (γνωστός ως House of Aberffraw) ήταν ανώτερος και ο καθένας από αυτούς έπρεπε να αποδώσει φόρο τιμής στον βασιλιά του Gwynedd.

Μετά τη βασιλεία του Owain ap Gruffudd of Gwynedd το βασίλειο άρχισε να συγχωνεύεται με την έννοια του Πριγκιπάτου της Ουαλίας . Αυτό έγινε αντιληπτό από τον απόγονο του Owain Llywelyn ap Gruffudd το 1.267 μ.Χ.

Δεν επρόκειτο να διαρκέσει και αυτή η νέα Ουαλία εισέβαλε από την Αγγλία και διαλύθηκε μεταξύ 1.277 μ.Χ. και 1.284 μ.Χ. Όλοι οι απόγονοι του Llywelyn «του τελευταίου» και των αδελφών του είτε φυλακίστηκαν είτε σκοτώθηκαν .

Ιρλανδοί υποκριτές

Η δουλειά των Ιρλανδών υποψηφίων είναι μάλλον πιο περίπλοκη λόγω της φύσης της βασιλείας στην Ιρλανδία πριν από την ανάληψη των Νορμανδών το 1.171 μ.Χ. Τόσο στην Ιρλανδία όσο και στην πρώιμη Γαελική Σκωτία, η διαδοχή στη βασιλεία ήταν εκλεκτική, συχνά (αν όχι συνήθως) με διαγωνισμό, σύμφωνα σε ένα σύστημα γνωστό ως Tanistry .

Ο Ύπατος Βασιλιάς της Ιρλανδίας (Ard Rí) ήταν ουσιαστικά ένας τελετουργικός, ομοσπονδιακός άρχοντας , ο οποίος ασκούσε πραγματική εξουσία μόνο στο βασίλειο που ήταν η δυναστική του έδρα . Εξαιτίας των νόμων της διαδοχής, δεν θα μπορούσε να υπάρξει υποκριτής αυτού του τίτλου με την έννοια που συνήθως κατανοείται. Από τον 5ο Αιώνα μ.Χ. και μετά, η Βασιλεία έτεινε να παραμείνει στην δυναστεία των Uí Néill έως ότου ο Brian Boru του Munster απέσπασε τον έλεγχο μεγάλου μέρους της Ιρλανδίας από τον Máel Sechnaill mac Domnaill το 1002 μ.Χ. Μετά τον θάνατό του το 1014 μ.Χ. και τον θάνατό του Máel Sechnaill το 1022 μ.Χ. ο αγώνας για κυριαρχία οδήγησε σε νορμανδική παρέμβαση από τον Ερρίκο Β' της Αγγλίας το 1.171 μ.Χ.

Υπήρξαν μεταγενέστερες προσπάθειες από Ιρλανδούς ηγεμόνες που πολεμούσαν κατά των Νορμανδών για να αναβιώσουν το High Kingship, όπως το 1.258 μ.Χ. όταν ο Brian Ua Néill του Cenel Eoghan αναγνωρίστηκε τόσο, το 1.262 μ.Χ. όταν προσφέρθηκε το στέμμα στον Haakon IV της Νορβηγίας και το 1.315 μ.Χ. όταν έγινε προσφορά. φτιαγμένο στον Σκωτσέζο Έντουαρντ Μπρους .

Ουσιαστικά, ο τίτλος έπεσε σε εκκρεμότητα . Εκτός από τον όρκο της στέψης, ο τίτλος δεν χρησιμοποιήθηκε καν από τους Βασιλείς της Αγγλίας, καθένας από τους οποίους αυτοαποκαλούνταν Λόρδος της Ιρλανδίας . Το 1.542 μ.Χ. ο Ερρίκος VIII , αυτοαποκαλείται «Βασιλιάς της Ιρλανδίας».

Μερικοί Ιρλανδοί αντάρτες συζήτησαν να προσφέρουν τον Ιρλανδικό θρόνο στον πρίγκιπα Ιωακείμ της Πρωσίας (γιος του Κάιζερ Γουλιέλμου Β') πριν από την Ανάσταση του Πάσχα του 1.916 μ.Χ. Μετά την αποτυχία του Rising, οι βασιλικοί ήταν μια μειοψηφία μεταξύ των επαναστατών, και έτσι η προσφορά δεν έγινε ποτέ. Σύμφωνα με τον Hugo O'Donnell, 7ο δούκα του Tetuan , ο Éamon de Valera έθεσε την ιδέα μιας ιρλανδικής μοναρχίας με τον προπάππου του Juan O'Donnell.

Οθωμανοί υποκριτές

Ο Τζεμ Σουλτάν , ο μεγαλύτερος από τους γιους του Μεχμέτ του Πορθητή που γεννήθηκε κατά την διάρκεια της βασιλείας του, διεκδίκησε το Σουλτανάτο μετά το θάνατο του πατέρα του. νικήθηκε στη μάχη μήνες αργότερα από τον μεγαλύτερο αδερφό του (εκ γενετής) Βαγιαζήτ Β' . Κατέφυγε στο νησί της Ρόδου και τελικά στις Παπικές Πολιτείες. Οι απόγονοί του διεκδίκησαν τα δικαιώματά του μέχρι που οι Ιππότες Νίκησαν τους Οθωμανούς τον 16ο Αιώνα μ.Χ.

Μετά την κατάργηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την ανάληψη της εξουσίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, οι διαδοχικοί αρχηγοί της οθωμανικής οικογένειας διεκδίκησαν τον θρόνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο τελευταίος υποψήφιος του Αυτοκρατορικού Οίκου του Οσμάν είναι ο Χαρούν Οσμάν , από τις 18 Ιανουαρίου 2021 μ.Χ.

Βασίλειο της Ιερουσαλήμ

Οι Αυτοκράτορες της Αιθιοπίας κατείχαν τον τίτλο του «Βασιλιά της Σιών» μέσω του ισχυρισμού τους για καταγωγή από τον Βιβλικό Οίκο του Δαβίδ μέσω του γιου του, Βασιλιά Σολομώντα . Ο Menelik II εγκατέλειψε τη χρήση αυτού του τίτλου.

Οι Αιθίοπες Αυτοκράτορες συνέχισαν να χρησιμοποιούν την τιμητική του «Κατακτώντας Λιοντάρι της Φυλής του Ιούδα» μέχρι που η μοναρχία τελείωσε με την πτώση του αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ το 1.974 μ.Χ.

Από την πτώση του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ , πολλοί Ευρωπαίοι ηγεμόνες έχουν ισχυριστεί ότι είναι ο νόμιμος κληρονόμος του. Κανένα από αυτά, ωστόσο, δεν κυβέρνησε στην πραγματικότητα ένα μέρος του πρώην Βασιλείου. Σήμερα υπάρχουν αρκετοί δυνητικοί Ευρωπαίοι διεκδικητές με βάση την κληρονομιά του τίτλου. Κανένας από τους διεκδικητές δεν έχει καμία εξουσία στην περιοχή του πρώην Βασιλείου.

Ασιάτες υποκριτές

Ιαπωνία

Τον δέκατο τέταρτο αιώνα, δύο γραμμές της αυτοκρατορικής φυλής, η Βόρεια Αυλή και η Νότια Αυλή , διεκδίκησαν τον θρόνο. Ο ανταγωνισμός τους επιλύθηκε το 1.392 μ.Χ.: ενώ κάθε Αυτοκράτορας της Νότιας Αυλής που ενθρονίστηκε πριν από το 1.392 μ.Χ. καθιερώθηκε ως νόμιμος, ο θρόνος καθορίστηκε από τον αυτοκράτορα Go-Komatsu της Βόρειας Αυλής και τους διαδόχους του.

Από το 1.911 μ.Χ., η Ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι νότιοι διεκδικητές ήταν στην πραγματικότητα οι νόμιμοι Αυτοκράτορες, παρά το γεγονός ότι όλοι οι επόμενοι Αυτοκράτορες, συμπεριλαμβανομένου του τότε αυτοκράτορα Meiji, κατάγονταν από την Βόρεια Αυλή, με το σκεπτικό ότι η Νότια Αυλή διατήρησε την κατοχή των Τριών Ιερών Θησαυρών. οι Αυτοκράτορες της πρώην Βόρειας αυλής σε απλούς υποκριτές.

Με άλλα λόγια, έξι πρώην αυτοκράτορες της Βόρειας Αυλής έχουν μετρηθεί ως υποκριτές από τότε. Ως αποτέλεσμα αυτού του συμβιβασμού, η σημερινή Ιαπωνική Αυτοκρατορική Οικογένεια κατάγεται από τους Αυτοκράτορες της Βόρειας Αυλής.

Ο Kumazawa Hiromichi αμφισβήτησε δημόσια τον Αυτοκράτορα Hirohito, αμφισβητώντας την νομιμότητα της γραμμής αίματος του. Ο Kumazawa ισχυρίστηκε ότι ήταν ο 19ος άμεσος απόγονος του Αυτοκράτορα Go-Kameyama του τελευταίου Αυτοκράτορα της Νότιας Αυλής.

Σιγκαπούρη

Ο Σουλτάνος Χουσεΐν Σαχ του Τζοχόρ παραχώρησε το έδαφος της Σιγκαπούρης στους Βρετανούς τον 19ο Αιώνα μ.Χ., αλλά οι απόγονοί τους ζούσαν στο πρώην βασιλικό παλάτι μέχρι που εκδιώχθηκαν από την κυβέρνηση. Τώρα ζουν στην αφάνεια.

Εραλδική

Η προσποίηση αποδεικνύεται στην εραλδική τοποθετώντας στην ασπίδα του υποκριτή ένα κοτσαδόρο από τα χέρια του πρώην κατόχου του τίτλου που προσποιήθηκε, γνωστό ως "inescutcheon of pretence". Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται από τα δικαιώματα, το κάλυμμα της προσποίησης χρησιμοποιείται επίσης από Αγγλικές αριστοκρατικές οικογένειες και ευγενείς οικογένειες όπου ο σύζυγος μιας εραλδικής κληρονόμου (δηλαδή μιας κόρης χωρίς αδέρφια) θα εμφανίσει τα πατρικά μπράτσα της γυναίκας του σε ένα μανδύα τοποθετημένο μέσα στο δικό του παλτό. των όπλων. Μετά το θάνατο του συζύγου, ο γιος και ο κληρονόμος του ζευγαριού θα αφαιρέσουν το κοτσαδόρο και θα το δείξουν ως τέταρτο.

Ψεύτικοι προσποιητές

Σε όλη την ιστορία, άνθρωποι ισχυρίστηκαν δόλια ότι ήταν εκτοπισμένοι μονάρχες ή κληρονόμοι που είχαν εξαφανιστεί ή υποτίθεται ότι πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Μερικοί από αυτούς έμοιαζαν . Τέτοιοι ψευδείς προσποιητές περιλαμβάνουν:

Bertrand of Rais (ή Ray), που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Βαλδουίνος Α΄ της Κωνσταντινούπολης.

Θωμάς ο Σλάβος , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο τυφλωμένος Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ΣΤ'.

Lambert Simnel , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Edward Plantagenet, 17ος κόμης του Warwick /

Perkin Warbeck , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Richard of Shrewsbury, 1ος Δούκας της Υόρκης.

Ο Gabriel de Espinosa , ένας από τους τέσσερις ανθρώπους που ισχυρίστηκαν ότι ήταν ο Sebastian της Πορτογαλίας.

Ο Yemelyan Pugachev , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Πέτρος Γ' της Ρωσίας.

Ψεύτικος Ντμίτρι Α΄ , βασίλεψε ως Τσάρος της Ρωσίας για σχεδόν ένα χρόνο πριν σκοτωθεί σε ταραχή.

Ψεύτικος Ντμίτρι Β'.

Ψεύτικος Ντμίτρι Γ'.

Ο Κάσπαρ Χάουζερ , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο νεκρός γιος του Καρλ, Μεγάλου Δούκα της Βάδης.

Ψεύτικη Μαργαρίτα , η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μαργαρίτα, υπηρέτρια της Νορβηγίας.

Ο Μπου Χμάρα , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν Σουλτάνος του Μαρόκου (https://en.wikipedia.org/wiki/Pretender).

Κατάλογος απατεώνων/υποκριτών.

Αξιοσημείωτοι απατεώνες

Ψεύτικοι ισχυρισμοί εθνικότητας

Princess Caraboo (1.791 μ.Χ.–1.864 μ.Χ.), Αγγλίδα που προσποιήθηκε ότι ήταν μια πριγκίπισσα από ένα φανταστικό νησί.

Korla Pandit (1.921 μ.Χ.–1.998 μ.Χ.), Αφροαμερικανίδα πιανίστα/οργανίστα που προσποιήθηκε ότι ήταν από την Ινδία.

Γεώργιος Ψαλμαναζάρ (1.679 μ.Χ.–1.763 μ.Χ.), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν από την Φορμόζα.

Micheál Mac Liammóir (1.899 μ.Χ.–1.978 μ.Χ.), αξιόλογος ηθοποιός στην Ιρλανδία, γεννημένος στην Αγγλία ως Alfred Willmore αλλά επινόησε μια ιρλανδική γέννηση και ταυτότητα.

Ψεύτικοι ισχυρισμοί μειονοτικής εθνικής ταυτότητας

Joseph Boyden (γεννημένος το 1.966 μ.Χ.), Καναδός συγγραφέας που ισχυρίστηκε ψευδώς την καταγωγή των Πρώτων Εθνών.

HG Carrillo (1.960 μ.Χ.–2020 μ.Χ.), Αμερικανός συγγραφέας και επίκουρος καθηγητής Αγγλικών στο Πανεπιστήμιο George Washington που ισχυρίστηκε ότι ήταν Κουβανός μετανάστης παρόλο που είχε γεννηθεί στο Ντιτρόιτ από Αμερικανούς γονείς.

Ο Asa Earl Carter (1.925 μ.Χ.–1.979 μ.Χ.), ο οποίος με το ψευδώνυμο του υποτιθέμενου συγγραφέα Cherokee Forrest Carter έγραψε πολλά βιβλία, συμπεριλαμβανομένου του The Education of Little Tree.

Chief Buffalo Child Long Lance (1.890 μ.Χ.–1.932 μ.Χ.), ένας Αφροαμερικανός που ισχυρίστηκε ότι ήταν γιος ενός αρχηγού Blackfoot.

Iron Eyes Cody (1.904 μ.Χ.–1.999 μ.Χ.), Ιταλοαμερικανός ηθοποιός (ο «κλαίει Ινδός αρχηγός» στις ανακοινώσεις δημόσιας υπηρεσίας « Keep America Beautiful » στις αρχές της δεκαετίας του 1.970 μ.Χ.), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν καταγωγής Cherokee- Cree.

Helen Darville (γεννημένη το 1.972 μ.Χ.), Αυστραλή συγγραφέας που ισχυρίστηκε ψευδώς την ουκρανική καταγωγή ως μέρος της βάσης του μυθιστορήματός της The Hand that Signed the Paper για μια ουκρανική οικογένεια που συνεργάστηκε με τους Ναζί στο Ολοκαύτωμα.

Η Misha Defonseca (γεννημένη Monique de Wael, 1.937 μ.Χ.) έγραψε μια δόλια αυτοβιογραφία όπου ισχυρίστηκε ότι ήταν Εβραία επιζών του ολοκαυτώματος, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει εβραϊκή καταγωγή και γεννήθηκε από καθολικούς γονείς. Το βιβλίο της, Misha: A Mémoire of the Holocaust Years , έλαβε διεθνή φήμη. Ένα ντοκιμαντέρ, ο Misha and the Wolves , που περιγράφει λεπτομερώς την έρευνα για την απάτη κυκλοφόρησε το 2021 μ.Χ.

Rachel Dolezal (γεννήθηκε το 1.977 μ.Χ.), πρώην Πρόεδρος του NAACP στο Spokane της Ουάσιγκτον , η οποία διεκδίκησε την Αφροαμερικανική κληρονομιά παρόλο που γεννήθηκε από λευκούς γονείς.

Grey Owl (1.888 μ.Χ.–1.938 μ.Χ.), γεννημένος ως Archibald Belaney, ένας Άγγλος που πήρε την ταυτότητα ενός Ojibwe.

Jamake Highwater (1.931 μ.Χ.–2001 μ.Χ.), συγγραφέας και δημοσιογράφος, γεννημένος ως Jackie Marks σε μια οικογένεια Ασκενάζι που αργότερα ισχυρίστηκε ότι ήταν ένας Cherokee American Indian.

Daniel Lewis James (1.911 μ.Χ.–1.988 μ.Χ.), μυθιστοριογράφος που έγραψε με το όνομα Danny Santiago.

Η Jessica A. Krug (γνωστή και ως Jess La Bombalera, γεννημένη το 1.982 μ.Χ.), πρώην αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο George Washington που ισχυρίστηκε ψευδώς αφρικανική, αφροαμερικανική και καραϊβική κληρονομιά καθόλη την διάρκεια της καριέρας της, παρόλο που γεννήθηκε από Εβραίους γονείς.

Sacheen Littlefeather (Marie Louise Cruz, 1.946 μ.Χ.-2022 μ.Χ.), μοντέλο και ακτιβίστρια που απέρριψε το Όσκαρ του Marlon Brando στα Όσκαρ του 1.973 μ.Χ. λόγω διαμαρτυρίας. Η προσωποποίηση της από τους Ινδιάνους Απάτσι δεν δημοσιοποιήθηκε μέχρι την κηδεία της, όταν οι αδερφές της υποστήριξαν την μεξικανική τους καταγωγή.

BethAnn McLaughlin , νευροεπιστήμονας που υποδύθηκε μια αμφιφυλόφιλη ιθαγενή Αμερικανίδα χρησιμοποιώντας την λαβή Twitter "@Sciencing_bi".

Red Thunder Cloud (.1919 μ.Χ.–1.996 μ.Χ.), ένας Αφροαμερικανός που ισχυρίστηκε ότι ήταν ο τελευταίος ομιλητής της γλώσσας Catawba.

Andrea Smith , Αμερικανίδα ακαδημαϊκός, φεμινίστρια και ακτιβίστρια κατά της βίας που ισχυρίστηκε την ταυτότητα του Cherokee χωρίς απόδειξη ή αποδοχή από το έθνος των Cherokee.

Two Moon Meridas (περίπου 1.888 μ.Χ.–1.933 μ.Χ.), πωλητής φυτικών φαρμάκων που ισχυρίστηκε ότι ήταν από την Σιού.

Ψεύτικοι ισχυρισμοί περί βασιλικής κληρονομιάς

Φριτς Χολμ (1.881 μ.Χ.–1.930 μ.Χ.), Δανός τυχοδιώκτης και αυτοαποκαλούμενος «Δούκας της Κολακίνας».

Η Maddess Aiort ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Τατιάνα Νικολάεβνα της Ρωσίας.

Η γιαγιά Αλίνα ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Νικολάεβνα της Ρωσίας.

Η Michelle Anches ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Τατιάνα της Ρωσίας.

Άννα Άντερσον (1.896 μ.Χ.–1.984 μ.Χ.), η οποία μπορεί να πίστευε πραγματικά ότι ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας, κόρη του Τσάρου Νικολάου Β΄ της Ρωσίας.

Bardiya (π. 522 π.Χ.), αρχαίος ηγεμόνας της Περσίας, ευρέως θεωρούμενος ως γνήσιος αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν απατεώνας από τον διάδοχό του

Η Mary Baynton (fl. c.1.533 μ.Χ.), προσποιήθηκε ότι ήταν η κόρη του Henry VIII, Mary σε μια εποχή που πολλοί θεώρησαν ότι ο πατέρας της έπρεπε να καθαιρεθεί υπέρ της.

Υπόθεση Bhawal, σχετικά με έναν "αναστημένος" Ινδός πρίγκιπας που μπορεί να πίστευε πραγματικά ότι ήταν αυτός που ισχυριζόταν ότι ήταν.

Η Natalya Bilikhodze (1.900 μ.Χ.–2000 μ.Χ.), εμφανίστηκε το έτος 1.995 μ.Χ. και πήγε στην Ρωσία το 2000 μ.Χ. όπου προσπάθησε να διεκδικήσει την «περιουσία των Ρομάνοφ» ως Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας , κόρη του Τσάρου Νικολάου Β΄ της Ρωσίας.

Η Marga Boodts , ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Όλγα Νικολάεβνα της Ρωσίας.

Η Helga de la Brache (1.817 μ.Χ.–1.885 μ.Χ.), ισχυρίστηκε ότι ήταν η μυστική νόμιμη κόρη του Gustav IV Adolf της Σουηδίας και της Frederica of Baden.

Alexis Brimeyer (1.946 μ.Χ.–1.995 μ.Χ.), Βέλγος που ισχυρίστηκε ότι συνδέεται με διάφορους ευρωπαϊκούς βασιλικούς οίκους.

Mary Carleton (1.642 μ.Χ.–1.673 μ.Χ.), η οποία ήταν, μεταξύ άλλων, μια ψεύτικη πριγκίπισσα και διγκαμίστρια.

Ο Κόμης Dante (1.939 μ.Χ.–1.975 μ.Χ.) είναι το υποτιθέμενο όνομα του John Keehan, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι καταγόταν από την Ισπανική αριστοκρατία. Στην εκστρατεία του για την προώθηση του συστήματος των πολεμικών τεχνών του, κέρδισε επίσης νίκες σε διάφορους μυστικούς αγώνες θανάτου στην Ασία και μισθοφορική δραστηριότητα στην Κούβα, καμία από τις οποίες δεν αποδείχθηκε.

Η Suzanna Catharina de Graaff (1.905 μ.Χ.–1.968 μ.Χ.), ήταν μια Ολλανδή που ισχυρίστηκε ότι ήταν η πέμπτη κόρη του Νικολάου και της Αλεξάνδρας, γεννημένη το 1.903 μ.Χ. όταν αναφέρθηκε ότι η Αλεξάνδρα είχε μια «υστερική εγκυμοσύνη». Δεν υπάρχουν επίσημα ή ιδιωτικά αρχεία ότι η Αλεξάνδρα γέννησε κάποιο παιδί αυτή την στιγμή.

Ψευδο-Κωνσταντίνος Διογένης , προσποιήθηκε ότι ήταν γιος του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Δ' Διογένη.

Ψεύτικος Dmitriy I (περ. 1.581 μ.Χ.– 1.606 μ.Χ.), Ψεύτικος Dmitriy II (πέθανε το 1.610 μ.Χ.) και Ψεύτικος Dmitriy III (πέθανε το 1.612 μ.Χ.), που όλοι υποδύονταν τον γιο του Ιβάν του Τρομερού.

Ο Χάρι Ντομέλα (1.905 μ.Χ.– μετά το 1.978 μ.Χ.), που προσποιήθηκε ότι ήταν διάδοχος του γερμανικού θρόνου.

Η Anna Ekelöf (fl. 1.765 μ.Χ.), ισχυρίστηκε ότι ήταν διάδοχος της Σουηδίας Gustav.

Ο Anthony Gignac (1.970 μ.Χ.), ανέλαβε ψευδώς την ταυτότητα του Σαουδάραβα πρίγκιπα Khalid bin Al Saud για να παγιδεύσει θύματα σε επενδυτικές απάτες και άλλα σχέδια, εκτίοντας επί του παρόντος ποινή φυλάκισης 18 ετών.

Ο Michael Goleniewski (1.922 μ.Χ.–1.993 μ.Χ.), ήταν πράκτορας της CIA που το 1.959 μ.Χ. ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Tsarevich Alexei της Ρωσίας.

Anna Gyllander (fl. 1.659 μ.Χ.), ισχυρίστηκε ότι ήταν η βασίλισσα Χριστίνα της Σουηδίας.

Ο Ανατόλι Ιόνοφ ισχυρίζεται ότι είναι γιος της Μεγάλης Δούκισσας Αναστασίας Νικολάεβνα της Ρωσίας.

Tile Kolup (π. 1.285 μ.Χ.), γνωστός και ως Dietrich Holzschuh, ένας απατεώνας που το 1284 άρχισε να προσποιείται τον Αυτοκράτορα Φρειδερίκο Β'.

Eugenio Lascorz (1.886 μ.Χ.–1.962 μ.Χ.), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συνδέεται με τον βασιλικό οίκο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ο Τέρενς Φράνσις ΜακΚάρθι (γεννημένος το 1.957 μ.Χ.), αυτοπροσδιορίστηκε ως MacCarthy Mór και "Prince of Desmond".

Šćepan Mali (π. 1.773 μ.Χ.), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Πέτρος Γ' της Ρωσίας και κατάφερε να κυβερνήσει το Μαυροβούνιο.

False Margaret (περίπου 1.260 μ.Χ.–1.301 μ.Χ.), που υποδύθηκε την υπηρέτρια της Νορβηγίας

Pierre Plantard (1920–2000), ο εγκέφαλος πίσω από την φάρσα του Priory of Sion , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν Μεροβίγγιος , ένας διεκδικητής του θρόνου της Γαλλίας.

Η πριγκίπισσα Ταρακάνοβα ισχυρίστηκε ότι ήταν κόρη του Αλεξέι Ραζουμόφσκι και της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Ρωσίας.

Yemelyan Pugachev (περίπου 1.742 μ.Χ.–1.775 μ.Χ.), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Πέτρος Γ΄ της Ρωσίας.

Raiktor (fl. 1081), Ανατολικός Ορθόδοξος μοναχός που ανέλαβε την ταυτότητα του βυζαντινού Αυτοκράτορα Μιχαήλ Ζ΄.

Frederick Rolfe (1.860 μ.Χ.–1.913 μ.Χ.), περισσότερο γνωστός ως Baron Corvo.

Lambert Simnel (περ. 1.477 μ.Χ. – περ. 1525 μ.Χ.), υποκριτής του θρόνου της Αγγλίας.

Eugenia Smith (1.899 μ.Χ.–1.997 μ.Χ.), μια άλλη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας.

Ο Τσαρλς Στόφορντ , ισχυρίστηκε ότι ήταν ο κόμης του Μπάκιγχαμ.

Ο Heino Tammet , ισχυρίστηκε ότι ήταν ο Tsarevich Alexei της Ρωσίας . Πέθανε το 1.977 μ.Χ. στο Βανκούβερ του Καναδά.

Η Larissa Tudor , έμοιαζε εντυπωσιακά με τη Μεγάλη Δούκισσα Tatiana Nikolaevna της Ρωσίας, αλλά ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι ήταν η πρώην μεγάλη δούκισσα. Πολλοί που γνώριζαν τη Λάρισα υποψιάζονταν έντονα ότι ήταν η πρώην μεγάλη δούκισσα της Ρωσίας.

Η Nadezhda Vasilyeva , εμφανίστηκε την δεκαετία του 1.920 μ.Χ. στην Ρωσία και ισχυρίστηκε ότι ήταν η Μεγάλη Δούκισσα Αναστασία της Ρωσίας . Πέθανε σε ψυχιατρικό τμήμα το 1.971 μ.Χ. στο Καζάν της Ρωσίας.

Πέρκιν Γουόρμπεκ (περ. 1.474 μ.Χ.– 1.499 μ.Χ.), διεκδικητής του θρόνου της Αγγλίας.

Απατεώνες

Frank Abagnale (γεννημένος το 1.948 μ.Χ.), ο οποίος πέρασε κακούς ελέγχους ως ψεύτικος πιλότος, γιατρός και δικηγόρος.

Joseph Ady (1770–1.852 μ.Χ.), διαβόητος Άγγλος απατεώνας και ταχυδρομικός απατεώνας.

Gerald Barnbaum (1.933 μ.Χ.–2018 μ.Χ.), πρώην φαρμακοποιός που πόζαρε ως γιατρός για περισσότερα από είκοσι χρόνια, υποθέτοντας τις ταυτότητες διαφόρων αδειοδοτημένων γιατρών.

Alessandro Cagliostro (1.743 μ.Χ.–1.795 μ.Χ.), Ιταλός τυχοδιώκτης και αυτοαποκαλούμενος μάγος.

Cassie Chadwick (1.857 μ.Χ.–1.907 μ.Χ.), που προσποιήθηκε ότι ήταν η κόρη του Andrew Carnegie.

Ravi Desai , (ενεργός 1.996 μ.Χ.-2002 μ.Χ.), ένας δημοσιογράφος που υποδύθηκε τον Robert Klinger, πλασματικό διευθύνοντα σύμβουλο του τμήματος της BMW στην Βόρεια Αμερική, σε μια σειρά άρθρων για το περιοδικό Slate.

Η Belle Gibson (γεννημένη το 1.991 μ.Χ.), μια Αυστραλή εναλλακτική υπέρμαχος ευεξίας που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι επιβίωσε από πολλαπλούς καρκίνους χωρίς να χρησιμοποιήσει συμβατικές θεραπείες για τον καρκίνο.

Ντέιβιντ Χάμπτον (1.964 μ.Χ.–2003 μ.Χ.), ο οποίος προσποιήθηκε ότι ήταν ο γιος του Σίντνεϊ Πουατιέ.

Joseph "Harry" Jelinek (1.905 μ.Χ.–1.986 μ.Χ.), ο οποίος φέρεται να πούλησε με δόλο το Κάστρο Karlstejn σε Αμερικανούς βιομήχανους.

Ο Brian Kim (γεννημένος το 1.975 μ.Χ./1.976 μ.Χ.), ζούσε στο Christodora House στο Μανχάταν, παραποιούσε έγγραφα που αυτοπροσδιορίζονταν ως Πρόεδρος-γραμματέας του συλλόγου του condo και μετέφερε 435.000 $ από τον τραπεζικό λογαριασμό του συλλόγου στον δικό του τραπεζικό λογαριασμό.

Η Sante Kimes (1.934 μ.Χ.-2014 μ.Χ.), υποδύθηκε διάφορα δημόσια πρόσωπα και καταδικάστηκε για την δολοφονία της σπιτονοικοκυράς της, της πλούσιας κοινωνικού Irene Silverman, σε μια προφανή συνωμοσία για να υποθέσει την ταυτότητα του Silverman.

Μάντλα Λάμπα , «ψεύτικος δισεκατομμυριούχος» από την Νότια Αφρική που τράβηξε την προσοχή των μέσων ενημέρωσης ισχυριζόμενος ότι είναι ένας επιτυχημένος μεγιστάνας εξόρυξης.

Victor Lustig (1.890 μ.Χ.–1.947 μ.Χ.), «Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Άιφελ. Δύο φορές».

Ο Ρίτσαρντ Άλεν Μίνσκι (γενν. 1.944 μ.Χ.), ο οποίος παρέσυρε γυναίκες σε ευάλωτες καταστάσεις παριστάνοντας τους ανθρώπους που γνώριζαν, μετά δικηγόρους που τις εκπροσωπούσαν και μετά τις βίαζε.

Ο Άρθουρ Όρτον (1.834 μ.Χ.–1.898 μ.Χ.), γνωστός και ως ο αιτητής Tichborne, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο αγνοούμενος διάδοχος Sir Roger Tichborne.

Παύλος Παλαιολόγος Τάγαρης (περ. 1.320 μ.Χ./40 μ.Χ.– μετά το 1.394 μ.Χ.), Ορθόδοξος μοναχός, ισχυρίστηκε ότι ήταν μέλος της δυναστείας των Παλαιολόγων , προσποιήθηκε τον Ορθόδοξο Πατριάρχη Ιεροσολύμων , αργότερα κατάφερε να ονομαστεί Λατίνος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως.

Φρέντερικ Έμερσον Πίτερς (1.885 μ.Χ.–1.959 μ.Χ.), μιμητής διασημοτήτων των ΗΠΑ και συγγραφέας κακών επιταγών.

Gert Postel (γεννημένος το 1.958 μ.Χ.), ένας μεταφορέας αλληλογραφίας που ποζάρει ως γιατρός.

Lobsang Rampa (1.910 μ.Χ.–1.981 μ.Χ.), πρώην υδραυλικός Cyril Hoskins, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κυριευόταν από το πνεύμα ενός αποθανόντος Θιβετιανού λάμα και έγραψε πολλά βιβλία με βάση αυτή την υπόθεση.

James Reavis (1.843 μ.Χ.–1.914 μ.Χ.), κύριος πλαστογράφος που χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα, αλλά δημιούργησε μια περίπλοκη, πλασματική ιστορία που τον έδειξε ως τον νόμιμο ιδιοκτήτη μεγάλου μέρους της Αριζόνα.

Η Anna Sorokin (γεννημένη το 1.991 μ.Χ.), υποδυόταν ως μια πλασματική πλούσια κληρονόμος για να λάβει δόλια δάνεια, πολυτελή είδη, ταξίδια και διαμονή σε αποκλειστικά ξενοδοχεία.

Leander Tomarkin (1.895 μ.Χ.–1.967 μ.Χ.), ψεύτικος γιατρός που έγινε ο προσωπικός γιατρός του Victor Emmanuel III της Ιταλίας και έπεισε τον Albert Einstein να αναλάβει την τιμητική Προεδρία ενός από τα ιατρικά του συνέδρια.

Απατεώνες και κατάσκοποι εν καιρώ πολέμου

Πολλές γυναίκες στην ιστορία έχουν παρουσιάσει τους εαυτούς τους ως άνδρες προκειμένου να προχωρήσουν σε τυπικά ανδροκρατούμενους τομείς. Υπάρχουν πολλές τεκμηριωμένες περιπτώσεις αυτού στον στρατό κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου. Ωστόσο, ο σκοπός τους ήταν σπάνια για δόλιο κέρδος. Αναφέρονται στον Κατάλογο των διασταυρούμενων κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Οι κατάσκοποι έχουν συχνά προσποιηθεί ότι είναι άνθρωποι άλλοι από αυτούς. Μια διάσημη περίπτωση ήταν αυτή του Chevalier d'Eon (1.728 μ.Χ.–1.810 μ.Χ.), ενός Γάλλου διπλωμάτη που διείσδυσε με επιτυχία στην αυλή της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Ρωσίας παρουσιάζοντας ως γυναίκα.

Στρατιωτικοί απατεώνες

Κύριο άρθρο: Στρατιωτικοί απατεώνες

Ιστορικά, όταν η τήρηση στρατιωτικών αρχείων ήταν λιγότερο ακριβής από ό,τι σήμερα, ορισμένα άτομα —κυρίως άνδρες— ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ήταν βετεράνοι πολέμου για να λάβουν στρατιωτικές συντάξεις.

Οι περισσότεροι δεν έκαναν υπερβολικές αξιώσεις, επειδή αναζητούσαν χρήματα, όχι τη δημόσια προσοχή που θα μπορούσε να αποκαλύψει την απάτη τους. Στον σύγχρονο κόσμο, οι λόγοι για τους οποίους κάποιος υποδύεται ως μέλος του στρατού ή υπερβάλλει το ιστορικό υπηρεσίας του ποικίλλει, αλλά η πρόθεση είναι σχεδόν πάντα να κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό των άλλων.

Joseph A. Cafasso (γενν. 1.956 μ.Χ.), πρώην στρατιωτικός αναλυτής του Fox News , ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ και βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ , αλλά στην πραγματικότητα υπηρέτησε στον στρατό μόνο για 44 ημέρες το 1.976 μ.Χ.

Brian Dennehy (1.938 μ.Χ.–2020 μ.Χ.), Αμερικανός ηθοποιός που κατατάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών το 1.958 μ.Χ., υπηρέτησε στην Οκινάουα και δεν είδε ποτέ μάχη, αλλά αργότερα ισχυρίστηκε ψευδώς ότι τραυματίστηκε στην δράση στον πόλεμο του Βιετνάμ.

George Dupre (1.903 μ.Χ.–1.982 μ.Χ.), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εργάστηκε για το Executive Special Operations (SOE) και τηΝ Γαλλική Αντίσταση κατά την διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος). Ο Ντυπρέ υπηρέτησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά δεν ήταν ποτέ στην Γαλλία, ούτε στο SOE.

Frank Dux (γεννημένος το 1.956 μ.Χ.), Καναδός-Αμερικανός καλλιτέχνης πολεμικών τεχνών που υπηρέτησε στην Εφεδρεία Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών σε μη μάχιμους ρόλους, αλλά ισχυρίστηκε στα απομνημονεύματά του The Secret Man ότι είχε πολεμήσει σε μυστικές ειδικές επιχειρήσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) στο Νοτιοανατολική Ασία, Νικαράγουα, Πόλεμος Ιράν-Ιράκ και Πόλεμος του Κόλπου . Οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν μια σπάνια δημόσια άρνηση από τη CIA που τους περιέγραψε ως "παράλογους".

Τζόζεφ Έλις (γεννηθείς το 1.943 μ.Χ.), Αμερικανός καθηγητής και ιστορικός που διεκδίκησε μια περιοδεία υπηρεσίας στον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά στην πραγματικότητα έλαβε μια ακαδημαϊκή αναβολή της υπηρεσίας και στη συνέχεια δίδαξε ιστορία στο West Point.

Jack Livesey (γεν. 1.954 μ.Χ.), Βρετανός ιστορικός, στρατιωτικός σύμβουλος σε κινηματογραφικές παραγωγές και συγγραφέας που ισχυρίστηκε ότι είχε μια διακεκριμένη εικοσαετή καριέρα στο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών , αλλά στην πραγματικότητα υπηρέτησε ως μάγειρας στο Σώμα Εστίασης Στρατού για τρία χρόνια.

Jesse Macbeth (γεννήθηκε το 1.984 μ.Χ.), ακτιβιστής κατά του πολέμου που ισχυρίστηκε ότι ήταν Ranger του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών και βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, αλλά στην πραγματικότητα απολύθηκε από το στρατό πριν ολοκληρώσει την βασική εκπαίδευση.

Joseph McCarthy (1.908 μ.Χ.-1.957 μ.Χ.), Αμερικανός γερουσιαστής που υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως Douglas SBD Duuntless tail gunner. διόρθωσε ευρέως τα στρατιωτικά του επιτεύγματα, ιδίως υπερβάλλοντας τον αριθμό των αποστολών μάχης που πραγματοποίησε, παραποιώντας επίσημα αρχεία για να αντικατοπτρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς, λαμβάνοντας πολεμικές παρασημοφορίες με βάση τα πλαστά έγγραφα και ισχυριζόμενοι ότι έσπασε το πόδι του στην δράση όταν ο τραυματισμός υπέστη σε μη -μάχη πτώση κλιμακοστασίου.

Alan Mcilwraith (γεν. 1.978 μ.Χ.), υπάλληλος τηλεφωνικού κέντρου από τη Γλασκώβη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε ότι ήταν παράσημος λοχαγός στον Βρετανικό Στρατό . δεν υπηρέτησε ποτέ στο στρατό

Eric von Stroheim , σκηνοθέτης ταινιών (The Merry Widow, 1.925 μ.Χ.) και ηθοποιός (Sunset Boulevard, 1.950 μ.Χ.), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν Αυστριακός Αυτοκρατορικός στρατιωτικός, αλλά δεν υπηρέτησε ποτέ στο στρατό. Πράγματι απεικόνισε Γερμανούς αξιωματικούς στην οθόνη.

Friedrich Wilhelm Voigt (1.849 μ.Χ.–1.922 μ.Χ.), Γερμανός απατεώνας που μεταμφιέστηκε σε Πρώσο αξιωματικό το 1.906 μ.Χ. και έγινε διάσημος ως «Ο Λοχαγός του Köpenick»

Micah Wright (γενν. 1.974 μ.Χ.), αντιπολεμικός ακτιβιστής που ισχυρίστηκε ότι ήταν Ranger του Στρατού που συμμετείχε στην εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στον Παναμά και σε πολλές ειδικές επιχειρήσεις. ήταν φοιτητής του Σώματος Εκπαίδευσης Εφέδρων Αξιωματικών στο κολέγιο, αλλά ποτέ δεν υπηρέτησε στο στρατό

Πολλαπλοί απατεώνες

Frédéric Bourdin (γεν. 1.974 μ.Χ.), «ο Γάλλος χαμαιλέοντας».

Barry Bremen (1.947 μ.Χ.–2011 μ.Χ.), γνωστός στον κόσμο του αθλητισμού ως "The Great Imposter", αφού προσποιήθηκε ότι ήταν διαιτητής MLB , NBA All-Star και Dallas Cowboys Cheerleader , μεταξύ άλλων.

Ferdinand Waldo Demara (1.921 μ.Χ.–1.982 μ.Χ.), «Ο μεγάλος απατεώνας», που μασκαρεύτηκε εξίσου πολλούς ανθρώπους, από μοναχούς μέχρι χειρουργούς και φύλακες φυλακών.

Christian Gerhartsreiter (γεννημένος το 1.961 μ.Χ.), ένας κατά συρροή απατεώνας και καταδικασμένος δολοφόνος που υποδύθηκε διαβόητα ως μέλος της οικογένειας Rockefeller και έγινε θέμα πολλών βιβλίων.

Marvin Hewitt (γενν. 1.922 μ.Χ.), ο οποίος υποδύθηκε αρκετούς ακαδημαϊκούς και έγινε καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο.

Stanley Clifford Weyman (1.890 μ.Χ.–1.960 μ.Χ.), Αμερικανός πολλαπλός απατεώνας που υποδύθηκε δημόσιους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και διαφόρων στρατιωτικών αξιωματικών

Η Laurel Rose Willson (1.941 μ.Χ.–2002 μ.Χ.), η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν η "Lauren Stratford", θύμα σατανικής τελετουργικής κακοποίησης και αργότερα ως επιζών του Ολοκαυτώματος "Laura Grabowski"

Mamoru Samuragochi (γεννημένος το 1.963 μ.Χ.), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν "κωφός συνθέτης", αν και αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η ακουστική του ικανότητα έχει ήδη βελτιωθεί και τα περισσότερα από τα έργα του γράφτηκαν από τον Takashi Niigaki , μαέστρο του "Onimusha Soundtrack", σε παραγωγή Samuragouchi.

Άλλοι

Bampfylde Moore Carew (1.693 μ.Χ.–1.759 μ.Χ.), ένας άντρας από το Devonshire του οποίου το δημοφιλές Life and Adventures περιελάμβανε πικαρέσκες επεισόδια περιπλανώμενης ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ισχυρισμού του ότι είχε εκλεγεί Βασιλιάς των ζητιάνων

Alan Conway (1.934 μ.Χ.–1.998 μ.Χ.), ο οποίος υποδύθηκε τον Stanley Kubrick στις αρχές της δεκαετίας του 1.990 μ.Χ.

Misha Defonseca (γενν. 1.937 μ.Χ.) Βέλγος καθολική που πήρε την ταυτότητα ενός Εβραίου επιζώντα του Ολοκαυτώματος.

Alicia Esteve Head (γεννημένη το 1.973 μ.Χ.), Ισπανίδα που ισχυρίστηκε ότι επέζησε των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου , με το όνομα Tania Head..

James Frey (γεννημένος το 1.969 μ.Χ.) Αμερικανός συγγραφέας που παρουσιάστηκε ως μεταρρυθμισμένος κατάδικος και τοξικομανής, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν είχε ποινικό μητρώο.

Μάρτιν Γκρέι (1.921 μ.Χ.–2016 μ.Χ.), Πολωνοεβραίος που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε φυλακιστεί στο στρατόπεδο εξόντωσης Τρεμπλίνκα.

Kaspar Hauser (1.812 μ.Χ.–1.833 μ.Χ.), Γερμανός νεαρός που ισχυρίστηκε ότι μεγάλωσε στην απόλυτη απομόνωση ενός σκοτεινού κελιού.

Robert Hendy-Freegard (γεν. 1.971 μ.Χ.), Άγγλος μπάρμαν, πωλητής αυτοκινήτων και απατεώνας που μεταμφιέστηκε σε πράκτορα της MI5.

Τζέιμς Χογκ (γεννημένος το 1.959 μ.Χ.), ο οποίος μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον υποδυόμενος ως αυτοδίδακτος ορφανό

Paul Jordan-Smith (1.885 μ.Χ.–1.971 μ.Χ.), πατέρας του κινήματος της hoax art που ονομάζεται Disumbrationism

Ο Rahul Ligma , ο οποίος προσποιήθηκε ότι ήταν απολυμένος υπάλληλος του Twitter , κάνοντας φάρσες με μεγάλα μέσα ενημέρωσης το 2022 μ.Χ.

Enric Marco (1921–2022), Ισπανός που ισχυρίστηκε ότι ήταν αιχμάλωτος στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί της Γερμανίας Mauthausen και Flossenburg στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο Brian MacKinnon (γεννημένος περίπου το 1.963 μ.Χ.), ο οποίος σε ηλικία τριάντα ετών φοίτησε στην Ακαδημία Bearsden υποδυόμενος ως έφηβος.

Rosemarie Pence (γεννημένη το 1.938 μ.Χ.), Αμερικανίδα που ψευδώς ισχυρίστηκε ότι ήταν Γερμανοεβραία φυλακισμένη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου και είπε τις ιστορίες της σε μια εξουσιοδοτημένη βιογραφία Hannah: From Dachau to the Olympics and Beyond.

Stephen Rannazzisi (γεν. 1.978 μ.Χ.), Αμερικανός ηθοποιός και κωμικός που ισχυρίστηκε ότι επέζησε των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Steven Jay Russell (γεννημένος το 1957 μ.Χ.), ο οποίος έχει υποδυθεί δικαστές και γιατρό, μεταξύ άλλων, και είναι γνωστός για την απόδρασή του από την φυλακή πολλές φορές.

Τζορτζ Σάντος (γεννημένος το 1.988 μ.Χ.), Βραζιλιάνο-Αμερικανός που εξελέγη στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το 2022 μ.Χ., ισχυριζόμενος ότι είναι χρηματοδότης, φιλάνθρωπος και επενδυτής ακινήτων καθώς και Εβραίος και εγγονός επιζώντων του Ολοκαυτώματος, ο οποίος αργότερα παραδέχτηκε ότι κατασκεύασε το μεγαλύτερο μέρος του βιογραφικού του.

Arnaud du Tilh (1.524 μ.Χ.–1.560 μ.Χ.), ο οποίος πήρε τη θέση του Martin Guerre στα μέσα του 16ου Aιώνα μ.Χ. και έζησε με την γυναίκα και τον γιο του Guerre για τρία χρόνια πριν τον ανακαλύψουν όταν επέστρεψε ο Guerre

Donald J. Watt (1.918 μ.Χ.–2000 μ.Χ.), Αυστραλός στρατιώτης που ισχυρίστηκε ότι ήταν Sonderkommando στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

Binjamin Wilkomirski (γεννημένος το 1.941 μ.Χ.), ο οποίος υιοθέτησε μια κατασκευασμένη ταυτότητα ως επιζών του Ολοκαυτώματος και δημοσίευσε συγγραφέα.

Gabriel Wortman (1.968 μ.Χ.–2020 μ.Χ.), Καναδός οδοντίατρος που μεταμφιέστηκε σε αστυνομικό και οδήγησε ένα ψεύτικο καταδρομικό της Βασιλικής Καναδικής Έφιπτης Αστυνομίας ενώ διέπραξε τις επιθέσεις στην Νέα Σκωτία το 2020 μ.Χ.-(https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_impostors#False_royal_heritage_claims). 

Ιούλιος 1.974 μ.Χ. φωτιές στην ΚΥΠΡΟ, η τότε Ελληνική Κυβέρνηση της Χούντας καλεί σε Γενική Επιστράτευση τον Λαό (όπως και ο Σαντάμ Χουσείν πριν πέσει στο Ιράκ). Οι Έλληνες παίρνουν όπλα (ότι και αν ήταν αυτά) σε λίγα 24ωρα πέφτουν οι τύραννοι  Άραγε τότε γλυτώσαμε από την τυραννία (https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2024/04/blog-post_354.html https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/733061/i-oukrania-edose-5-ekat-opla-stous-polites-alla-tora-den-borei-na-ta-entopisei-fovoyntai-koinoniki-eksegersi-emfylio);

Άλλο casus belli εντός του ΝΑΤΟ Ελλάδα με Τουρκία υπάρχει για τα 6 ναυτικά μίλια, για την ιδιοκτησία Γιβραλτάρ Ισπανίας Μεγάλη Βρετάνια η Δανία και ο Καναδάς έχουν διαφωνίες για το ακατοίκητο νησάκι Hans, το οποίο έχει έκταση 1,3 km.

Η Κροατία και η Σλοβενία προσπαθούν να συμφωνήσουν για την θέση των θαλάσσιων συνόρων στον Κόλπο του Πιράν στην Αδριατική Θάλασσα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς αμφισβητούν εδώ και καιρό μια σειρά μικρών νησιών κοντά στη Βρετανική Κολομβία, καθώς και τα σύνορα στα στενά του Χουάν ντε Φούκα.

Σύμφωνα με Ρουμανικές πηγές, υπάρχουν 600.000 Ρουμάνοι πολίτες στην Μολδαβία (οι περισσότεροι με διπλή υπηκοότητα), όπως και άλλοι τόσοι στα Σκόπια που έχουν αντίστοιχα την Βουλγαρική υπηκοότητα.

Βάραγε το κεφάλι του στον τοίχο ο Αϊνστάιν όταν είδε τα αποτελέσματα της ατομικής βόμβας στον Β’ΠΠ, όπως και ο Αύγουστος μετά την ήττα των Ρωμαίων από τους Γερμανούς του Αρμίνιου στον Τευτοβούργιο Δρυμό.

Μία την πραγματοποίηση των απάνθρωπων πειραμάτων στο Άουσβιτς από τον Μένγκελε (κυρίως με δίδυμα) στο Άουσβιτς και την Μονάδα 731 από τον Δρ. Ίκκι στον Β΄ΠΠ και τα αποτελέσματα τους, όπως και με την κλοπή πτωμάτων από τυμβωρύχους στην Μεγάλη Βρετάνια (αλλά και φόνους από  αυτούς για να βρίσκουν και πρόσφατα νεκρά πτώματα) για την εύρεση πτωμάτων για γιατρούς που τα ζητούσαν για να κάνουν ανατομία σε αυτά που ως τότε δεν ήταν γνωστή συνέβησαν τα ίδια.

Οι Ρωμαίες αριστοκράτισσές ζούσαν μέσα στον πλούτο κατά τον καιρό της Ρωμαϊκής Ειρήνης του Αυγούστου και οι Βρετανίδες ευγενείς τον καιρό της Βικτωριανής Εποχής.

Με τον θάνατο των ηγετών τους Αττίλα και Τζένκινς Χαν και τον εμφύλιο των γιων τους διασπάστηκαν και στο τέλος διαλύθηκαν σε πολλά κράτη και αργότερα αφανίστηκαν οι Αυτοκρατορίες των Ούννων και των Μογγόλων.

Το Αρχαίο Βασίλειο του Ισραήλ ήταν ειδωλολατρικό και συγκρητιστικού και είχε εχθρικές σχέσεις και καταπίεζε το Βασίλειο του Ιούδα, ενώ με την Βαβυλώνια Αιχμαλωσία πολλοί Εβραίοι που έμειναν στην περιοχή, είτε αναμείχθηκαν, είτε προσηλύτισαν τους αλλοφύλους που έφεραν οι Ασσύριοι στον Ιουδαϊσμό με συγκριτιστική στοιχεία και έτσι δημιουργήθηκαν οι Σαμαρείτες, οι οποίοι είχαν εχθρικές σχέσεις με τους αυθεντικούς Ιουδαίους.

Αντίστοιχα και στον Μεσαίωνα, πολλοί Εβραίοι που πήγαν στην Χαζαρία είτε προσηλύτισαν τους αλλοφύλους και δημιουργήσαν τους Ασκενάζι/Χαζάρους Εβραίους, στην ουσία όχι Ιουδαίους, αλλά ένα κράτος που ήταν ειδωλολατρικό και συγκρητιστικό, οι οποίοι είχαν εχθρικές σχέσεις με τους αυθεντικούς Ιουδαίους (Σεφαρδίτες και Μεναχέμ).

Αλλά και στις μέρες μας, το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ η πλειοψηφία των κατοίκων του είναι Χαζάροι/Ασκενάζι, αλλόφυλοι ή ανάμεικτοι και είναι όχι Ιουδαϊκό όπως στην Αρχαιότητα, αλλά ειδωλολατρικό και συγκρητιστικού στην ουσία, οι οποίοι έχουν εχθρικές σχέσεις με τους αυθεντικούς Ιουδαίους (Σεφαρδίτες και Μεναχέμ).

Από τον βομβαρδισμό με πυρηνικά της Ιαπωνίας από τις ΗΠΑ το 1.945 μ.Χ. στον Β΄ΠΠ γεννιόνταν παιδιά με καρκίνο και μεταλλάξεις, όπως και στην Σερβία μετά τους βομβαρδισμούς της από το ΝΑΤΟ το 1.999 μ.Χ. με ΑΠ εμπλουτισμένο ουράνιο πυρηνικών.

Μερικές πληροφορίες για τα χερσαία τείχη της Κωνσταντινούπολης.

Μερικές πληροφορίες για τα χερσαία τείχη της Κωνσταντινούπολης. Ήταν τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα τείχη του Αρχαίου κόσμου και της μεσαιωνικής εποχής. Ένα θαύμα της οχυρωματικής τεχνολογίας για την δημιουργία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν τεράστια κεφάλαια.

Παρότι ονομάζονται Θεοδοσιανά, υπεύθυνος για την ανέγερσή τους ήταν ο Έπαρχος του Πραιτωρίου Ανθέμιος που κυβερνούσε ως αντιβασιλέας. Η απόφαση για το χτίσιμο τους ελήφθη όταν έφτασαν τα νέα για την άλωση της Παλαιάς Ρώμης από τους Βησιγότθους το 410 μ.Χ.

Τα Θεοδοσιανά τείχη προστάτευσαν την Κωνσταντινούπολη και ότι αυτή αντιπροσώπευε, επί 800 ολόκληρα χρόνια. Κανένα άλλο οχυρωματικό έργο της αρχαιότητας ή του μεσαίωνα δεν κατάφερε κάτι τέτοιο. Κόντρα στον χρόνο συντηρήθηκαν με τεράστιες οικονομικές θυσίες και σε εποχές που το Βυζαντινό κράτος δεν είχε ούτε την μισή οικονομική δύναμη που είχε τον 5ο Αιώνα μ.Χ. (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/04/blog-post_517.html).

Κινέζοι «εθελοντές» πολέμησαν τους δυτικούς στον Πόλεμο της Κορέας, όπως και στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Τόσο τα οστά του Ρασπούτιν, όσο και της Ολυμπιάδας, αλλά και του Βολτέρου έμειναν άθαφτα και πετάχτηκαν έξω από τάφους όσα είχαν θαφτεί.

Με σπαθί αυτοκτόνησαν ο Βάρος, ο Βρούτος και ο Κάσιος.

Ο Εφιάλτης οδήγησε στα μετόπισθεν του Λεωνίδα και των 300 στις Θερμοπύλες τους Πέρσες με προδοσία, όπως ακριβώς και οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ στην μάχη της «Μίας Μηλιάς» στην Αμμόχωστο οδήγησαν προδοτικά τους Τούρκους διάμεσου του αποναρκοποιημένου πεδίου που περνούσαν στα μετόπισθεν των Ελλήνων και της Εθνικής Φρουράς.

Η Κιομόρα της Γαλατίας έκοψε το κεφάλι του Ρωμαίου εκατόνταρχου βιαστή της και το πέταξε στα ποδιά του συζύγου της, όπως και ο γιος του Αντίγονου Γονατά πέταξε το κεφάλι του ενδόξου βασιλιά της Ηπείρου Πυρρού στα πόδια του πατέρα του.

Η Κιομόρα της Γαλατίας βιάστηκε από Ρωμαίο εκατόνταρχο και τον εξόντωσε, όπως ακριβώς έπαθαν και οι Ρωμαίοι που βίασαν τις κόρες της Βαοδίκειας της Βρετάνιας.

Περιτομή έκαναν οι Ζουλού, οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι Εβραίοι, ενώ όλοι τους ασκούσαν την πολυγαμία και ήταν Πατριάρχες. 

Νόθος ήταν ο Σακά και ο Νερών.

Η μητέρα του Σακά Νάντι (που έγινε μία περίοδος αντιβασίλισσα) ήταν δυναμική και τσακώνονταν με τον συζυγο τους Σεντζαναμάνα και αυτή και ο γιος της εξορίστηκαν από τον συζυγο της λόγω των καβγάδων αυτών και επέστρεψαν αργότερα, ενώ στην διάρκεια των συγκρούσεων αυτών χάθηκε ένας ετεροθαλής αδερφός του Σακά.

Επίσης, ο Σακά μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στρατιωτικά από τον πατέρα του και ήταν ικανός στρατιωτικός και δημιούργησε με νέες στρατιωτικέ τακτικές και τις νίκες του μία τεράστια Αυτοκρατορία, η οποία κατέρρευσε με εμφυλίους για τον θρόνο και εισβολή των Βρετανών που την κατέλαβαν.

Αντίστοιχα και η  μητέρα του Μεγάλου Αλέξανδρου Ολυμπιάδα (που έγινε μία περίοδος αντιβασίλισσα) ήταν δυναμική και τσακώνονταν με τον συζυγο τους Φίλιππο τον Βάια αυτή και ο γιος της εξορίστηκαν από τον συζυγο της λόγω των καβγάδων αυτών και επέστρεψαν αργότερα, ενώ στην διάρκεια των συγκρούσεων αυτών χάθηκε ένας ετεροθαλής αδερφός του Μεγάλου Αλέξανδρου.

Επίσης, ο Μέγας Αλέξανδρος μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στρατιωτικά με νέες στρατιωτικέ τακτικές από τον πατέρα του και ήταν ικανός στρατιωτικός και δημιούργησε με τις νίκες του μία τεράστια Αυτοκρατορία, η οποία κατέρρευσε με εμφυλίους για τον θρόνο και εισβολή των Ρωμαίων που την κατέλαβαν.

Η θεία του Σακκά Μκάμπι ανεβοκατέβαζε βασιλείς, όπως και η Θεοδώρα και Μαροζία Τούσκουλου.

Ο Σακά δολοφόνησε τον αδερφό του για τον θρόνο, όπως και ο μέντορας του Ντινγκισουαγίστα.

Ο Κετσάγιο σκότωσε σε εμφύλιο τον ευνοούμενο γιο του πατέρα του και κατέλαβε τον θρόνο, όπως και ο Σελίμ ο Β΄ ο Μέθυσος.

Ο Σακά δολοφονούσε τις γυναίκες του σαν τον Ερρίκο τον Η΄ της Αγγλίας.

Ο Σακά έβγαζε τις άσπρες τρίχες στα μαλλιά του για να μην φαίνεται γέρος, όπως και ο Καίσαρας έβαζε ένα είδος ζελέ στα μαλλιά του και το δάφνινο στεφάνι για να μην φαίνεται η φαλακρά του, ενώ φορούσε νεανικά ρούχα και χρησιμοποιούσε αλοιφές για να φαίνεται νέος.

Λέγεται ότι ο Σακά σκότωσε την μητέρα του Νάντι, όπως και ο Νέρωνας δολοφόνησε την μητέρα του Αγριππίνα την Νεότερη, ενώ και οι δύο ήταν βασιλομήτορες.

Με μαχαιριές από τα αδέρφια του δολοφονήθηκε ο Σακά, όπως και ο Καίσαρας και από τον θετό ή φυσικό του γιο Βρούτο, με τον μεν πρώτο να λέει στα αδέρφια του: «Τι συμβαίνει γιοι του πατέρα μου;, Δεν θα κληρονομήσετε εσείς τον θρόνο, αλλά οι Λευκοί που θα έρθουν από την θάλασσα», ενώ ο δεύτερος είπε απευθυνόμενος στον Βρούτο: «Και εσύ τέκνο Βρούτε;».

Με την δολοφονία του ετεροθαλή αδερφού του Σιγκουτζάνα κατέλαβε τον θρόνο ο Σακά, ενώ και ο ίδιος δολοφονήθηκε από τα ετεροθαλή αδέρφια του Μλανγκάνα και Ντινγκούε.

Τριανδρία αντιβασιλέων ήταν οι Άρμανσμπεργκ, Μάουρερ και Χέιδεκ στον Όθωνα, όπως και οι Κανάρης, Γούναρης και Ρούφος στον Γεώργιο τον Α΄.

Για τον Μάουρερ οι Ελληνικές κοινότητες ήταν σαν τα Γερμανικά φύλα στην λειτουργία τους.

Αντιβασίλισες της Γαλλίας ήταν η Ιζάμπο, η Λευκή, η Κριστίν και η Αικατερίνη των Μέδικων.

Το βίαιο κίνημα της «Μαύρης Δύναμης» στις ΗΠΑ που ζήταγε πολιτικά δικαιώματα για τους μαύρους πολίτες των ΗΠΑ καταπνίγηκε βίαια από την αστυνομία, όπως ακριβώς και το κίνημα της «Τσικό» στις ΗΠΑ που ζήταγε πολιτικά δικαιώματα για τους Μεξικάνικης καταγωγής πολίτες των ΗΠΑ καταπνίγηκε βίαια από την αστυνομία

Ο Τοκουγκάβα τοποθέτησε σε πάσσαλο το κεφάλι του Μιτσουνάρι για παραδειγματισμό, όπως και έκανε για τον ίδιο λόγο και ο Εδουάρδος ο Α΄ με το κεφάλι του Ουίλιαμ Ουάλας.

Με την νίκη του Τοκουγκάβα στον εμφύλιο πόλεμο στην μάχη της Σεκιγτονταχάρα και την υποταγή των οίκων/φατριών Μόρι, Σιματζού και Τσοσοκάμπε έγινε Σογκούν της και ενοποίησε την χώρα, ενώ με έναν εμφύλιο από τους παραπάνω οίκους έπεσε η δυναστεία του Τοκουγκάβα ως Σογκούν και καταργήθηκε το αξίωμα αυτό με την βοήθεια του Αυτοκράτορα Ματσουχίτο.

Έπεσαν λόγω της διαμάχης τους με τους μονάρχες του Κωνσταντίνο Α΄ και Β΄ και παραιτήθηκαν από πρωθυπουργοί ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Γεώργιος Παπανδρέου ο Πρεσβύτερος.

Με την απειλή ενός πραξικοπήματος από τους κεμαλιστές έπεσε από την εξουσία ο ισλαμιστής Ερμπακάν στην Τουρκία το 1.996 μ.Χ., έπεσε το 1.964 μ.Χ. η συγκυβέρνηση των Χριστιανοδημοκρατών με τους αριστερούς στην Ιταλία από αντίστοιχες απειλές του στρατηγού Ντε Λορέντζο, από όπως και ο Παπάγος έγινε πρωθυπουργός από τον βασιλιά Παύλο μέσω της απειλής πραξικοπήματος από τον στρατό το 1.950 μ.Χ.

Υπήρχε αποικία με το ονομα Νέα πόλη στην Ιβηρία/Ισπανία που εκτίσαν οι Φωκείς, ενώ το ίδιο ονομα σήμαινε και το ονομα της αποικίας των Φοίνικων Καρχηδόνας στην Βόρεια Αφρική.

-Από τον βασιλιά της Καρχηδόνας Αννιβα μέχρι τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ αυτό που μας διδάσκει η ιστορία είναι ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα και ότι κάποια στιγμή αυτοί που φάνταζαν ανίκητοι τελικά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η ίδια η μοίρα να διαψεύσει την υπέρμετρη φιλοδοξία, την αλαζονεία και την απληστία των ισχυρών.

-Ο ανίκητος Αννίβας βασιλιάς της Καρχηδόνας που ποτέ δεν είχε χάσει μάχη απέναντι στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ηττήθηκε συντριπτικά από τον Ρωμαίο έπαρχο Σκιπίων τον Αφρικανό στην μάχη της Ζάμα γεγονός που οδήγησε σιγά σιγά στην καταστροφή της πάμπλουτης Καρχηδόνας.

-Από την πρώτη νίκη του στην Τουλόν μέχρι την καταστροφική του εκστρατεία στην Ρωσία και από το στρατιωτικό έπος του στην μάχη του Αούστερλιτς μέχρι την πανωλεθρία του στο Βατερλό ο Ναπολέων είναι το παράδειγμα που δείχνει ότι η άνοδος πολλές φορές εάν συνοδεύεται από υπέρμετρη φιλοδοξία και αλαζονεία οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πτώση με μεγάλο κρότο.

-Από την Δουνδέρκη και την βόλτα στο Παρίσι, από την κατάληψη της Πολωνίας και του μεγαλύτερου μέρους της Ευρώπης μέχρι την καταστροφική εκστρατεία για τους Γερμανούς στην Ρωσία και την παταγώδη αποτυχία της επιχείρησης Μπαρμπαρόσα και την πτώση του Βερολίνου στους Σοβιετικούς, ο Χίτλερ άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι αυτοί που φάνταζαν πανίσχυροί έρχεται το πλήρωμα του χρόνου που όλα γυρνάνε ανάποδα.

Ο Χίτλερ έλεγε ότι η φημισμένη 6η στρατιά του μπορούσε να κατακτήσει μέχρι και τον ουρανό αλλά λίγα χρόνια μετά η αποδεκατισμένη 6η στρατιά του παραδίνονταν άνευ όρων στις πύλες του Στάλινγκραντ και αυτό το γεγονός γίνονταν η απαρχή για την ήττα του τέρατος του ναζισμού (https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%8d%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%bd%ce%b1/).

«Μεγα το της θαλάσσης κράτος» έλεγαν ο Θουκυδίδης και ο Περικλής, ενώ ο Μέγας Πέτρος της Ρωσίας έλεγε ότι: «Η Ρωσική αρκούδα θα κατακτήσει τον κόσμο όταν θα μάθει να κολυμπά».

Ο Αϊνστάιν πήγαινε με νεαρές φοιτήτριες του, όπως και οι Χίτλερ και Στάλιν με νεαρές κοπέλες.

📜 Ποια ήταν η πατρίδα των Βυζαντινών

🌍Εξαιτίας της οικουμενικής Ρωμαϊκής και Χριστιανικής ιδεολογίας του, το Βυζαντινό κράτος δεν όριζε ποτέ επισήμως ποια ήταν τα σύνορα του ή αυτό που λέμε σήμερα την πατρίδα.

🔸Φυσικά, με το πέρασμα των αιώνων και με την νέα γεωπολιτική πραγματικότητα ύστερα από την μάχη του Ιερομύακα και την ίδρυση της Αυτοκρατορίας των Φράγκων, οι Βυζαντινοί λόγιοι γίνονται πιο ρεαλιστές.

📚Ένα από τα ελάχιστα ευρήματα που μπορούμε να πούμε ότι οριοθετεί ποια εδάφη θεωρούσε πατρίδα του ένας βυζαντινός βρίσκεται στο 2.20 των Συνεχιστών του Θεοφάνους (10oς-11ος Αιώνας μ.Χ.).

📚Αναφέρει λοιπόν σε ένα απόσπασμα πως η Ασία (Μικρά Ασία) είναι το κεφάλι, η Ευρώπη (Ελλάδα και μέρος των σημερινών "Βαλκανίων) είναι η ουρά και το Αιγαίο με τα νησιά του είναι το σώμα.

Το πρωτότυπο: Οὐκ ἔμελλε δὲ ἄχρι τούτων ἡ φορὰ στήσεσθαι τῶν κακῶν , ἀλλὰ τῶν δύο ἠπείρων , Ασίας φαμὲν καὶ Εὐρώπης , ἐν θυμῷ κυρίου οἷόν τινος κεφαλῆς καὶ οὐρᾶς (...). (...) τέλος καὶ ταῖς ταλαιπώροις νήσοις οἷόν τινα μέσην , ἵν᾿ ὁλόσωμος εἴη ἡ πληγή.

Μπορούμε να βγάλουμε κάποιο συνολικό συμπέρασμα από αυτό το κείμενο; Όχι φυσικά, καθώς στα 1000 χρόνια Βυζαντινής ιστορίας τα εδάφη της Αυτοκρατορίας αυξομειώθηκαν αμέτρητες φορές.  Ο χάρτης δείχνει στο περίπου τα εδάφη που ήλεγχε το βυζάντιο την εποχή του αυτοκράτορα Μανουήλ Α’ Κομνηνού (12ος Αιώνας μ.Χ.)-(https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/04/blog-post_333.html).

🗺️ Το εδαφικό ζενίθ της Αυτοκρατορίας των Σασσανιδών το 620 μ.Χ. τρομάζει και προκαλεί ερωτήματα:

Πως γίνεται ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος να νίκησε αυτόν τον εδαφικό γίγαντα; Και πως γίνεται να επιβίωσαν οι Ρωμαίοι την επέλαση των Αράβων και οι Πέρσες να μην τα κατάφεραν με τόσο μεγάλη ενδοχώρα;

🔸Μια από τις πολλές απαντήσεις κρύβεται στο πολιτικό σύστημα των δυο κρατών.

🦅Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε ένα ενιαίο φορολογικό και νομικό σύστημα για όλα τα εδάφη της και κυρίως μια συγκεκριμένη πολιτική και θρησκευτική ταυτότητα για όλους τους κατοίκους της και ένα πανίσχυρο πολιτικό κέντρο (Νέα Ρώμη). Πρόκειται για πρωτοποριακά, στην ανθρώπινη ιστορία, συνεκτικά στοιχεία που βοήθησαν το Ρωμαϊκό κράτος να διατηρηθεί αλώβητο μέχρι τον ύστερο μεσαίωνα.

🔥Από την άλλη πλευρά, η Περσία είχε διοικητές περιοχών που λειτουργούσαν αυτόνομα σαν βασιλιάδες και υπάγονταν στον βασιλέα των βασιλέων που είχε ως έδρα την Κτησιφών. Το συνεκτικό στοιχείο ήταν μονάχα η θρησκεία του ζωροαστρισμού και η Περσική γραφειοκρατία. Οι νόμοι δεν ήταν παντού οι ίδιοι και το φορολογικό σύστημα δεν ήταν πλήρως νομισματικό.

👩️Από την μια αυτή η αποκέντρωση βοηθούσε στην δημιουργία τεράστιων στρατών που πρόσφεραν οι εκάστοτε διοικητές στον βασιλέα των βασιλέων αλλά από την άλλη δημιουργούσε επικίνδυνες τάσεις ανεξαρτητοποίησης αλλά και αδυναμία του κεντρικού κράτους να έχει πλήρη πρόσβαση στους οικονομικούς πόρους των αχανών εδαφών του.

Η Περσία το πλήρωσε αυτό όταν κατά την Αραβική εισβολή πολλοί ευγενείς της Αυτοκρατορίας αποφάσισαν να συνταχθούν με τους Άραβες αφού ο αδύναμος βασιλέας των βασιλέων δεν μπορούσε να τους επιβληθεί (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/04/620.html).

Το 186 π.Χ., στο οποίο αναφέρεται, είναι ένα έτος ορόσημο σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των διαφόρων θρησκειών από το επίσημο κράτος. Εκείνη την χρονιά εκδόθηκε το περιβόητο ‘senatus consultum de Bacchanalibus’ (CIL i) αφορούσε την λατρεία του Βάκχου, η οποία είχε εισαχθεί στη Ρώμη από τις Ελληνικές περιοχές της Νότιας Ιταλίας (Liv. 39. 8.3-4) και πλέον χαρακτηριζόταν ως δημόσιος κίνδυνος και γι’αυτόν τον λόγο είχε διαφορετική αντιμετώπιση (όπως εκαναν με τον Χριστιανισμό οι Ρωμαιοι μετεπειτα).

Οι ακόλουθοι αυτής λατρείας είχαν συνδεθεί με διάφορα εγκλήματα και συνωμοσίες117 και εξαιτίας αυτού δινόταν πλέον η δυνατότητα στις αρχές (magistratus) να ερευνούν τέτοιου είδους υποθέσεις θρησκευτικού περιεχομένου, διώκοντας τους οπαδούς και για την υπόθεση των Bacchanalia, βλ. επίσης Tierney, καίγοντας τα βιβλία τους (σαν τον καιρο της Ιερας Εξετασης).

Αυτό το διάταγμα αποτελεί απόδειξη της σημασίας στην οποία έδιναν οι Ρωμαίοι σε οποιαδήποτε “ξένη” παρέμβαση, που θα μπορούσε να μολύνει τα ήθη τους και να προκαλέσει αναταραχές118. Δείχνει εξάλλου και την σοβαρότητα, με την οποία αντιμετώπιζαν τέτοιου είδους προκλήσεις.

Η Σύγκλητος ήταν το πολιτειακό όργανο που είχε επωμιστεί το βάρος της διατήρησης της θρησκευτικής καθαρότητας από ξένες και επιβλαβείς παρεμβάσεις και γι’ αυτό ο ρόλος της θα είναι καίριος στις καύσεις βιβλίων με θρησκευτικό και όχι μόνο περιεχόμενο (https://pergamos.lib.uoa.gr/uoa/dl/object/3363147/file.pdf ).

Η Σημαία μας επί της ΦΓ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (F 465) στην Κωνσταντινούπολη !!!Όπως τότε: Όταν το θωρηκτό «Αβέρωφ» περνούσε τα Στενά του Βοσπόρου μπροστά στα ανάκτορα του Ντολμά Μπαχτσέ (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/04/f-465.html).

Όλες οι προαναφερόμενες ιστορικές αναφορές σε πρόσωπα και γεγονότα, που εξελίχθηκαν με παρόμοιο τρόπο, είναι μόνο λίγες από τις πολλές που συνέβησαν στον διάβα των Αιώνων, και συνέλαβαν σημαντικά στην διαμόρφωση της ιστορίας όπως την γνωρίζουμε σήμερα.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου