Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό στην περιοχή της Νότιας Αφρικής (https://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_20.html), ήδη από την εποχή της κατάκτησης της από τους Ολλανδούς και μετέπειτα από τους Βρετανούς ο ιθαγενής μαύρος πληθυσμός της περιοχής υποδουλώθηκε και οι σκλάβοι έχασαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, έγιναν δούλοι, ενώ επιβλήθηκε με νόμο ο φυλετικός διαχωρισμός μαύρων και λευκών και οι μαύροι κατοικούσαν σε γκέτο σαν αυτά των μαύρων στις ΗΠΑ.

Μετά το τέλος του Β΄ΠΠ η Μεγάλη Βρετανία έφυγε από την περιοχή της Νότιας Αφρικής, ενώ την αντικατέστησε το ρατσιστικό καθεστώς του απαρτχάιντ υπό τους Αφρικάνερς, δηλαδή τους απογόνους των λευκών κατακτητών και εποίκων, Ολλανδών (Μπόερς) και Βρετανών.

Αυτοί συνέχισαν τις ρατσιστικές πολίτικες του φυλετικού διαχωρισμού και καταπίεζαν τον μαύρο πληθυσμό της χώρας, ο οποίος ήταν κα η πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, με όλο και πιο βίαιο τρόπο, ιδιαίτερα επί πρωθυπουργίας του Μπότα.

Δεν δίστασε μάλιστα το καθεστώς αυτό να αρπάξει εδάφη των ιθαγενών, όπως και να διαλύσει ακόμη και απεργίες ή διαμαρτυρίες και να τις καταπνίξει στο αίμα, ενώ όταν αυτές οι διαμαρτυρίες αρχίσαν να γίνονται πιο βίαιες αντέδρασε με την κατάπνιξη αυτών στο αίμα και στην φυλάκιση χιλιάδων αντιφρονούντων, τόσο μαύρων, ακόμα και λευκών υποστηρικτών τους.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την έναρξη ενός ανταρτικού των μαύρων κατά του καθεστώτος του απαρτχάιντ (διαχωρισμού) της Νότιας Αφρικής υπό τον Νέλσον Μαντέλα, με υποστήριξη άλλων Αφρικάνικων κρατών που είχαν μαύρους πληθυσμούς (αλλά και από την ΕΣΣΔ για τα συμφέροντα της).

Το καθεστώς του απαρτχάιντ αντέδρασε ακόμα πιο βίαια και πιο αιματηρά με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό κατά των ανταρτών και την σύλληψη του Μαντέλα και την φυλάκιση του για πολλά χρονιά, όπως και στο εξωτερικό ενάντια στις βάσεις των ανταρτών σε γειτονικά Αφρικανικά κράτη.

Παράλληλα, το καθεστώς του απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την επιβίωση του από μία πιθανή εισβολή από γειτονικά του κράτη, προχώρησε στην παραγωγή και απόκτηση πυρηνικών όπλων και επιπλέον φρόντισε να κερδίσει την υποστήριξη και την παροχή όπλων από τις ΗΠΑ και την Δύση.

Τελικά, στην Νοτιά Αφρική, μετά την εναλλαγή στην εξουσία του Μπότα με τον Ντε Κλερκ αρχίσαν συνομιλίες, χάρις και στην διεθνή πίεση στην χώρα αυτή για συνομιλίες και τελικά συμφωνήθηκε η κατάργηση του απαρτχάιντ, η απελευθέρωση του Μαντέλα, αλλά και η διεξαγωγή γενικών εκλογών με την συμμέτοχη μαύρων στις οποίες κέρδισε ο Μαντέλα που έγινε νέος Προέδρος της χώρας.

Στην συνέχεια η Νότια Αφρική κατέστρεψε τα πυρηνικά της όπλα και μετά τον Μαντέλα οι νέοι μαύροι ηγέτες που τον διαδέχτηκαν αρχίσαν να διώκουν τώρα αυτοί τους λευκούς και να αρπάζουν τα κτήματα τους σε ένα μαύρο αυτή την φορά απαρτχάιντ.

{Παρεμφερή ιστορική εξέλιξη με του απαρτχάιντ στην Νότια Αφρική είχε και στην Ροδεσία το ρατσιστικό καθεστώς των λευκών του Ίαν Σμιθ, αποκτώντας μετά τον ΒΠΠ την ανεξαρτησία του, καταπιέζοντας τον μαύρο πληθυσμό, με αιματηρό ανταρτικό και βίαιη αιματηρή καταστολή του από το καθεστώς και τέλος την πτώση με ανταρτικό του καθεστώτος με την αντικατάσταση του στο τέλος από τον αρχηγό των ανταρτών Μουγκάμπε που έγινε δικτάτορας και δίωκε μετά τους λευκούς και άρπαζε τα κτήματα τους μέχρι και την πτώση του}.

Αντίστοιχα, η ιστορία της Νότιας Αφρικής (και της Ροδεσίας) θυμίζει πολύ την ιστορία της ίδρυσης του Ισραήλ και την σχέση του με τους Άραβες και Παλαιστίνιους εχθρούς του. Το Ισραήλ μετά τον Β΄ΠΠ και το Ολοκαύτωμα ιδρύθηκε το 1.947 μ.Χ μετά από τον πρώτο Αραβοϊσραηλινό πόλεμο, με τον οποίο κατάλαβε πολλά εδάφη με Αραβικούς πληθυσμούς (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html).

Τα εδάφη αυτά επεκτάθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τον «Πόλεμο των Έξι Ημέρων» το 1.967 μ.Χ., με τον οποίο καταλήφθηκαν Αραβικά εδάφη στο Σινά, το Γκολ αν, την Δυτική Όχθη και την Γάζα και σε αυτά (όπως και στο Σινά και στην Γάζα που μετά εκκενωθήκαν) ιδρυθήκαν Εβραϊκοί οικισμοί (κάτι που συνεχίζεται ως τις μέρες μας) και εκδιώχτηκαν όπως και το 1.947 μ.Χ. και τον Α΄ Αραβοϊσραηλινό πόλεμο εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι από τα εδάφη τους σε άλλα Αραβικά κράτη.

Ο ιθαγενής πληθυσμός των Παλαιστίνιων των κατεχομένων περιοχών υποδουλώθηκε και οι σκλάβοι έχασαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, έγιναν δούλοι (Χριστιανοί και μουσουλμάνοι, όπως και οι Σεφαρδίτες και Mizrahi Εβραίοι ή πολίτες Β’ ή Γ’ κατηγορίας), ενώ επιβλήθηκε με νόμο ο διαχωρισμός Παλαιστίνιων και Ισραηλινών.

Οι δε Παλαιστίνιοι κατοικούσαν σε γκέτο σαν αυτά των μαύρων στις ΗΠΑ και μάλιστα ο τότε Ισραηλινός πρωθυπουργός Σαρόν έκτισε τείχος για να αποκλείσει τους Παλαιστίνιους στην Δυτική Όχθη και την Γάζα, αλλά και για να αρπάξει και να εποικίσει περαιτέρω εδάφη τους.

Όλες οι κυβερνήσεις του Ισραήλ από την ίδρυση του συνέχισαν τις ρατσιστικές πολιτικές (π.χ. Ντέιβιντ Μπεν Γκούριον, Έσκολ, Μπέγκιν, Σαρόν, Νετανιάχου κ.λ.π.) του φυλετικού διαχωρισμού και καταπίεζαν τον Παλαιστινιακό πληθυσμό της χώρας, ο οποίος ήταν κα η πλειονότητα των κατοίκων των κατεχομένων εδαφών (ενώ παράλληλα οι Άραβες είναι σημαντικό ποσοστό και του ίδιου του κράτους του Ισραήλ), με όλο και πιο βίαιο τρόπο, ιδιαίτερα επί πρωθυπουργίας των Μπεν Γκούριον, Μπέγκιν, Σαρόν και του Νετανιάχου.

Όλοι αυτοί δεν δίστασαν μάλιστα το καθεστώς αυτό να αρπάξει εδάφη των Παλαιστίνιων, όπως και να διαλύσει ακόμη και απεργίες ή διαμαρτυρίες και να τις καταπνίξει στο αίμα, ενώ όταν αυτές οι διαμαρτυρίες αρχίσαν να γίνονται πιο βίαιες αντέδρασε με την κατάπνιξη αυτών στο αίμα και στην φυλάκιση χιλιάδων αντιφρονούντων, τόσο Παλαιστίνιων, ακόμα και Ισραηλινών υποστηρικτών τους.

Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα την έναρξη ενός ανταρτικού των Παλαιστίνιων κατά του καθεστώτος του απαρτχάιντ (διαχωρισμού) του Ισραήλ υπό τον Γιασέρ Αραφάτ και την Φατάχ, με υποστήριξη άλλων Αραβικών κρατών που είχαν μαύρους πληθυσμούς (αλλά και από την ΕΣΣΔ για τα συμφέροντα της).

Το Ισραηλινό καθεστώς αντέδρασε ακόμα πιο βίαια και πιο αιματηρά με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό κατά των ανταρτών και την εκδίωξη του Αραφάτ του και την φυλάκιση του για πολλά χρονιά πολλών Παλαιστίνιων μαχητών, όπως και στο εξωτερικό ενάντια στις βάσεις των ανταρτών σε γειτονικά Αραβικά κράτη (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html, https://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_17.html).

Παράλληλα, το καθεστώς του απαρτχάιντ του Ισραήλ για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την επιβίωση του από μία πιθανή εισβολή από γειτονικά του κράτη, προχώρησε στην παραγωγή και απόκτηση πυρηνικών όπλων και επιπλέον φρόντισε να κερδίσει την υποστήριξη και την παροχή όπλων από τις ΗΠΑ, την Γαλλία και την Δύση.

Στο Ισραήλ στις μέρες μας, μετά τον θάνατο του Αραφάτ και την συνθηκολόγηση της Φατάχ υπό τον δωσίλογο Αμπάς σε αντίθεση με την Νότια Αφρική, το ανταρτικό των Παλαιστίνιων συνεχίστηκε από την ισλαμική Χαμάς, παράρτημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Παλαιστίνη (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html).

Παρά τις εναλλαγές στην εξουσία Ισραηλινών κυβερνήσεων, δεν έχουν γίνει ακόμα σαν τον Ντε Κλερκ και τον Μαντέλα συνομιλίες (https://www.versustravel.eu/article/667/i-mayri-selida-tou-apartchaint-notia-afriki), χάρις και στην διεθνή πίεση συμφωνία η κατάργηση του απαρτχάιντ του Ισραήλ και απελευθέρωση και ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.

Παράλληλα, αν συνεχίσει το Ισραήλ να κρατεί με την βία τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, σε συνδυασμό με την μεγάλη γεννητικότητα των Αράβων εντός του Ισραήλ, μπορεί μακροπρόθεσμα να γίνουν πλειοψηφία οι Άραβες, και ίσως μελλοντικά να  εκλεγεί Άραβας νέος Προέδρος της χώρας μετά από πολλές δεκαετίες καταπίεσης, όπως και στην Νότια Αφρική.

Στην συνέχεια το νέο «Αραβικό» Ισραήλ μπορεί κατέστρεψε τα πυρηνικά του όπλα και όπως έγινε μετά τον Μαντέλα οι νέοι Άραβες και μουσουλμάνοι ηγέτες που θα τον διαδεχτούν να αρχίσουν να διώκουν τώρα αυτοί τους Ισραηλινούς (όπως τους έκαναν οι Ναζί στον Β΄ΠΠ) και να αρπάζουν τα κτήματα τους σε ένα Αραβικό αυτή την φορά απαρτχάιντ.

{Όπως ακριβώς οι Γερμανοί αρπάξαν τις περιουσίες και τα εδάφη των Εβραίων και τους εκδίωξαν ή τους αφάνισαν στον Β΄ΠΠ και στο Ολοκαύτωμα, τώρα οι Ισραηλινοί αντιγράφουν τις τακτικές των διωκτών τους και τις εφαρμόζουν κατά των Παλαιστίνιων αντί να δείξουν συμπόνια έχοντας υποστεί και οι ίδιοι τέτοιες ανελέητες συμπεριφορές (όπως ακριβώς γίνεται και ο Μαγκνέτο στο τέλος της ταινίας «X-Men First Class» από κάλος κακός, ίδιο ή περισσότερο από τους διώκτες του).

Παράλληλα στο Ισραήλ μαίνονται και οι άγριες διώξεις των Χριστιανών και μάλιστα στο Ισραήλ θέλουν να ψηφίσουν νόμο ότι οποιος έχει στην κατοχή του την Καινή Διαθήκη ή μιλάει για τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό να φυλακίζεται και να θεωρείται «εγκληματίας», όπως ακριβώς γίνεται τα ισλαμικά κράτη ή σαν δικτατορικά κομμουνιστικά κράτη σαν της Κίνας ή της Βόρειας Κορέας].

Λέγεται ότι για τον λόγο αυτό, για να αποφύγουν μία τέτοια μοίρα σχεδιάζουν οι Ισραηλινοί να εκδιώξουν όλους τους Παλαιστίνιους από τα εδάφη τους σε Γάζα και Δυτική Όχθη και να τα εποικίσουν και οι Παλαιστίνιοι να πάνε στην Ιορδανία και την Αίγυπτο με αποτέλεσμα τόσο την αποσταθεροποίηση των κρατών αυτών, όσο και την έναρξη ενός νέου Αραβοϊσραηλινού πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html, https://alophx.blogspot.com/2024/04/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_91.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html).

Βέβαια, μίλα αποπυρηνικοποίηση του Ισραήλ, όπως και άλλων πυρηνικών κρατών της Μέσης Ανατολής, π.χ. το Πακιστάν, ή το Ιράν και την Τουρκία που θέλει να αναπτύξει και αυτή πυρηνικό οπλοστάσιο (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_69.html) μπορεί να γίνει πιθανότατα όχι ειρηνικά, αλλά μέσω ενός μεγάλου περιφερειακού ή ακόμα και ενός πλήρως καταστροφικού ΓΠΠ (https://alophx.blogspot.com/2021/11/blog-post.html) σε όλο όμως τον κόσμο στην περίπτωση αυτή (ακόμα και των Μεγάλων Δυνάμεων).  

{Είναι άλλωστε γνωστό ότι πολλά καθεστώτα, τόσο δημοκρατικά (π.χ. Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ισραήλ έναντι των εχθρών τους και μεταξύ τους), κομμουνιστικά (ΕΣΣΔ, Κίνα, Βόρεια Κορέα κατά της Δύσης και μεταξύ τους), ισλαμικά (π.χ. Πακιστάν έναντι της Ινδίας, όσο και η Ινδία ενάντια στο ισλαμικό Πακιστάν), ακόμα και φασιστικά και εθνικιστικά απέκτησαν πυρηνικά όπλα.

Τόσο για να προστατεύσουν τα καθεστώτα τους από εξωτερική εισβολή και την πτώση από αλλά καθεστώτα και εσωτερικές αναταραχές, όσο και για να μπορούν να επιτίθονται και να απειλούν και με το κυρός και την ισχύ της πυρηνικής υπερδύναμης να εκβιάζουν τις άλλες χώρες με την χρήση τους ή ακόμα και να τα χρησιμοποιούν όπως ακριβώς έκαναν και οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία στον Β΄ΠΠ.

Όσα κράτη προσπάθησαν να αποκτήσουν όπλα μαζικής καταστροφής και πυρηνικά, οι ηγέτες τους έπεσαν από την εξουσία με πολέμους και τα πυρηνικά τους προγράμματα καταστράφηκαν με αεροπορικές επιδρομές, όπως π.χ. στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν  το 1.981 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/07/1981.html, https://alophx.blogspot.com/2021/11/blog-post.html), στην Συρία του Μπάσαρ Αλ Άσαντ το 2006 μ.Χ., στην Λιβύη του Καντάφι, στην Υεμένη του Σάλε, στο Σουδάν του Μπασίρ κ.λπ.

Και ήδη άλλες χώρες όπως π.χ. η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος έχουν δηλώσει ότι αν το Ιράν και η Τουρκία αποκτήσουν πυρηνικά θα αποκτήσουν και αυτές (ακόμα και η Ελλάδα μπορούσε μετά τον Ψυχρό Πόλεμο για ένα χρονικό διάστημα-https://alophx.blogspot.com/2019/10/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2020/07/blog-post_11.html ) ως απάντηση.

(Αν και η Σαουδική Αραβία μπορεί να τα αγοράσει από το Πακιστάν ως μέρος της συμφωνίας των δυο αυτών κρατών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει η Σαουδική Αραβία την ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν επί Ψυχρού Πολέμου  και την τελική απόκτηση από το κράτος αυτό πυρηνικών όπλων (https://www.efsyn.gr/stiles/apopseis/430260_horografia-klimakosis) ή να «νοικιάσει» την πυρηνική του ομπρελά, όπως και στον Ψυχρό Πόλεμο κατά των εχθρών του), ενώ και αλλά κράτη αν χρειαστεί μπορούν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα (π.χ. Αργεντινή, Μεξικό, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Νιγηρία).

Στις μέρες μας, προσπαθούν να αποκτήσουν πυρηνικά όπλα η Τουρκία (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_69.html) και το Ιράν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πόλεμο έναντι αυτών των καθεστώτων από τους εχθρούς τους, κυρίως το Ισραήλ και την Δύση (https://alophx.blogspot.com/2017/07/1981.html, https://alophx.blogspot.com/2021/11/blog-post.html), όπως συνέβη και με την Ουκρανία το 2022 μ.Χ. όταν ανακοίνωσε ότι ήθελε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα κατά της Ρωσίας (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html).

Όπως ακριβώς και οι Ναζί και οι Ιάπωνες στον Β’ ΠΠ προσπάθησαν να αποκτήσουν στο μέσο του πυρηνικά όπλα και υποτάχτηκαν και για να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη από τους Συμμάχους, ενώ ακούγονται στις μέρες μας ξανά από  την Γερμάνια και την ΕΕ να αποκτήσει η Γερμανική ΕΕ πυρηνικά όπλα υπό την Γερμανία και όχι την Γαλλία (δήθεν κατά της πυρηνικής Ρωσικής απειλής), όπως είναι μέχρι τώρα, ενώ και η Ιαπωνία θέλει να αποκτήσει ξανά πυρηνικά όπλα, δήθεν κατά της πυρηνικής απειλής της Βόρειας Κορέας, της Ρωσίας και της Κίνας.

ΗΜΕΡΕΣ ΒΙΕΤΝΑΜ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΞΗΓΕΡΘΗΣΑΝ ΟΙ AMEΡIKANOI ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/04/blog-post_75.html)...}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.


 



 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου