Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της ιστορίας, όπως και στις μέρες μας συμβαίνουν πάρα πολλά γεγονότα τα οποία θυμίσουν πάρα πολύ τα γεγονότα, τα οποία συνέβησαν στο παρελθόν και αναμένεται να έχουν παρεμφερή συνέπειες με αυτά.

Είμαι πάρα πολύ γνωστό ότι θα την διάρκεια της Αρχαιότητας στην Αρχαία Ρώμη, αμέσως μετά την δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα ξεκίνησε ένας σκληρός εμφύλιος μεταξύ των μελών της Δεύτερης Τριανδρία και των δολοφόνων του, ο οποίος σύντομα επεκτάθηκε από την Ρώμη στην Ανατολή.

{Ένας παρόμοιος εμφύλιος πόλεμος συνέβητε όπως είναι γνωστό βέβαια και όταν εξοντώθηκε από τους Πάρθους ο Κράσσος που ηταν μέλος της Πρώτης Τριανδρίας, ανάμεσα στον Ιούλιο Καίσαρα και στον Πομποί, προκειμένου κάποιος από τους δύο ο οποίος θα ήταν νικητής να καταλάβει την εξουσία στην Ρώμη και είχε ως τελικό νικητή του νέου καίσαρα}.

Την κατάσταση όμως αυτή, δηλαδή του εμφυλίου πολέμου στην Ρώμη εκμεταλλεύτηκαν εκείνη την περίοδο οι Πάρθοι, οι οποίοι ευμενώς  αποδέχτηκαν την πρόταση του Ρωμαίου στρατηγού και εχθρού της Β’ Τριανδρίας Αλβίνου, ώστε να τον συνδράμουν στον αγώνα του εναντίον των εχθρών του, στενός μάλιστα πολλές ενισχύσεις σε αυτόν.

Αυτή ήταν επίσης μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για τους Πάρθους να εκμεταλλευόμουν τον Ρωμαϊκό φίλιο και την αποδυνάμωση της Ρωμαϊκής ισχύος, ώστε να καταλάβουν Ρωμαϊκά εδάφη στην συγκεκριμένη περιοχή, κάτι το οποίο όντως συνέβη.

Πραγματικά χάρης στις στρατιωτικές κινήσεις τόσο των Παρθών στρατηγών, όσο και του Λαβινίου, οι Πάρθοι σύντομα προέλαυσαν και κατάφεραν να καταλάβουν την Μεσοποτάμια, της Συρίας και να φτάσουν μέχρι και την Παλαιστίνη.

Παρόλα αυτά, οι αντίπαλοι της Β΄ Τριανδρίας ηττήθηκαν οριστικά στους Φιλίππους και τα μέλη της έστειλαν στρατό στην Ανατολή υπό τον Αντώνιο, ο οποίος κατάφερε παρά τις δυσκολίες να νικήσει ολοκληρωτικά τον Λαβίνιο και να εκδιώξει τους Πάρθους από την κρίσιμη για την Ρώμη περιοχή της Μέσης ανατολής και για τα Ρωμαϊκά συμφέροντα.

Ύστερα από όλα αυτά ο Αντώνιος προσπάθησε να εισβάλει στα εδάφη των Παρθών για να τα καταλάβει και στο σημείο το οποίο απέτυχε όπως και ο Κράσσος πριν από αυτόν στις συγκεκριμένη περιοχή και δυστυχώς για τον ίδιο τα αποτελέσματα ήταν εξίσου τραγικά και ο Ρωμαϊκός στρατός αναγκάστηκε να υποχωρήσει ηττημένος από τα Παρθικά εδάφη.

Ακολούθησε στην συνέχεια ένας νέος εμφύλιος μεταξύ του Αντώνιου και του Αύγουστο που ήρθε από την δυτικό μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ ο Λέπιδος που ήταν το τρίτο μέλος είχε παραγκωνιστεί, στον οποίο νίκησε ο Αύγουστος στο τέλος κατάφερε να επανενώσεις την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπό την ηγεσία του.

Ήδη άλλωστε ο Αντώνιος είχε αποδειχτεί αδύναμος και υποχείριο της Κλεοπάτρας αντί των Ρωμαϊκών συμφερόταν στην περιοχή και είχε προσβάλει τον ίδιο τον Αύγουστο χωρίζοντας την αδερφή του, που ήταν σύζυγος του Αντωνίου και παράλληλα αν και έχει κάνει αρκετές στρατιωτικές ικανότητες ο Αντώνιος σαν πολιτικός αποδείχτηκε τελείως ανίκανος φανφαρόνος και καταστροφικός με τις στρατιωτικές εκστρατείες που έκανε και τις πολιτικές αποφάσεις του για τα συμφέροντα της του της χώρας και του λαού του (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_5.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_7.html).

Στην συνέχεια ο Αύγουστος κατάφερε τόσο μέσω διάφορων διακανονισμών, όσο επίσης και χάρις κάποιές στρατιωτικές εκστρατείες να φτάσει σε ένα συμβιβασμό με τους Πάρθους και με τον τρόπο αυτό η Ρώμη να πάρει πίσω όλα τα εδάφη ήξες και επίσημα και να επέλθει για πολλά χρόνια μία ειρήνη στο συγκεκριμένο μέτωπο της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

[Βέβαια εδώ πέρα μπορεί να αναφερθεί ότι παρεμφερείς καταστάσεις δηλαδή εισβολή ενός ισχυρού εσωτερικού εξωτερικού εχθρού μέσα στην Ρώμη και μετέπειτα ανάδειξη ενός ικανού Ρωμαίου στρατηγού γιατί την απόκρουση του, παρόλες καταστροφές από αυτός προκάλεσε, συνέβη τόσο στην Αρχαιά Ρώμη, όταν σε αυτή επιτέθηκαν οι Καρχηδόνιοι υπό τον Αννίβα και εμφανίστηκε ο Σκιπίωνας για να τον νικήσει, αλλά και όταν εισέβαλαν οι Γερμανοί και αυτός που τους νίκησε ήταν ικανός Ρωμαίος στρατηγός Μάριος].

Παράφερες ήταν και το σκηνικό και στην Αυτοκρατορία της Ρωμανίας, στην οποία μετά το πραξικόπημα του τυράννου Φωκά και την δολοφονία του νόμιμου Αυτοκράτορα Μαυρικίου από τον ίδιο, ξέσπασε σε αυτή όταν ανέλαβε την εξουσία και αποδείχτηκε απάνθρωπος τύραννος ο Φωκάς ένας εμφύλιος πόλεμος.

Την ίδια στιγμή οι Πέρσες υπό την ηγεσία του Χοσρόη του Β’, ο οποίος είχε καταφέρει να ανακαταλάβει το θρόνο του χάρη στην υποστήριξη που έχει λάβει από τον Αυτοκράτορα Μαυρίκιο, και τον οποίον θεωρούσε τα σαν «πατέρα και προστάτη του» εισέβαλε στην Αυτοκρατορία της Ρωμανίας.

Βεβαίως, φρόντισε για λόγους προπαγάνδας να υποστηρίξει ότι δεν εισέβαλε στην Αυτοκρατορία με σκοπό να καταλάβει τα εδάφη της για τον εαυτό του, αλλά δήθεν προκειμένου να υποστηρίξει τον φερόμενο ως γιο του Μαυρικίου να ανακαταλάβει τον θρόνο του από Τομ σφετεριστή τύραννο Φωκά.

Φυσικά αυτό ήταν ένα πρόσχημα και όταν ο θεωρούμενος γιος του Μαυρικίου σύντομα εξαφανίστηκε και ο Χοσρόης σε καμία περίπτωση ακόμη κι όταν έπεσε ο Φωκάς δεν έδωσε πίσω τα εδάφη που είχε καταλάβει στην Ρωμανία, αλλά αφρόντιστέ να προωθηθεί και να καταλάβει ακόμη περισσότερα.

Πραγματικά υπό την οίκηση του στρατηγών του Χοσρόη, οι Πέρσες προέλαυσαν στα εδάφη της μέσα και κατέλαβαν την Μεσοποτάμια, την Συρία, την Παλαιστίνη και τον Λίβανο μένους, φτάνοντας ακόμη μέχρι την Αίγυπτο και την Λιβύη, ενώ στην συνέχεια προέλαυσαν και στην Μικρά Ασία, φτάνοντας απέναντι ακριβώς από την Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια χρονική στιγμή, οι σύμμαχοι των Περσών, οι Αβάροι και οι Σλάβοι εισέβαλαν στα Βαλκάνια και προέλαυσαν και αυτοί και κατάφεραν σύντομα να φτάσουν και αυτοί μέχρι την Ανατολική Θράκη (όπως και οι Πέρσες έφτασαν στην Χαλκηδόνα απέναντι από την Κωνσταντινούπολη), την οποία σε συνεργασία με τους Πέρσες άρχισα να πολιορκούν.

Σίγουρα αν ήταν ακόμη Αυτοκράτορος ο Φωκάς, τόσο η Πόλη, όσο και η Αυτοκρατορία της Ρωμανίας θα έπεφτε σιγουρά στα χέρια των Περσών και των συμμάχων τους και θα έχει καταστραφεί και αμέσως μετά με τις Αραβικές επιθέσεις θα  είχε κατακτηθεί από τους Άραβες, βιώνοντας από τότε την βάρβαρη σκλαβιά που βίωσαν μετέπειτα από τους Τούρκους.

Όμως ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη, γιατί ευτυχώς για την Ρωμανία, αλλά και όλο τον Ευρωπαϊκό και Χριστιανικό κόσμο, αμέσως μετά την πτώση του Φωκά την εξουσία στην Ρωμανία ανέλαβε ο ικανότατος Αυτοκράτορας Ηράκλειος την εξουσία.

Ο Ηράκλειος με το οικονομικό δάνειο που του έδωσε ο ικανότητος και φιλόπατρις τότε Οικουμενικός Πατριάρχης Σέργιος και τις προσωπικές του ικανότητες, κατάφερε να αναδιοργανώσει το στρατό και το κράτος της Αυτοκρατορίας λίγο πριν την πολιορκία την Κωνσταντινούπολης από τους Πέρσες και με τις εκστρατείας που έκανες στην συνέχεια καταφέρτε να διαλύσει τελείως τον Περσικό στρατό.

Αλλά και να καταλάβει όλα τα κρίσιμα εμπορικά και γεωστρατηγικά εδάφη της Ρωμανίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και στην συνέχεια μάλιστα να προελάσει να νικήσει όλους τους Περσικούς στρατούς και να καταλάβει την ίδια πρωτεύουσα του Περσικού κράτους (https://alophx.blogspot.com/2018/11/starcraft.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_11.html).

Με αποτέλεσμα στο τέλος ο Χοσρόης να δολοφονηθεί και ο διάδοχος του Σιρόης να αναγκαστεί να κάνουν ειρήνη με τους ορούς της Ρωμανίας και πάρει πίσω τον Τίμιο Σταυρό που είχαν κλέψει και είχαν στην κατοχή τους οι Πέρσες, οι οποίοι αναγκάστηκαν και να πληρώσουν και παράλληλα και μία μεγάλη πολεμική αποζημίωση στην Ρωμανία.

Στην εποχή μας αναμένεται στην ίδια ακριβώς την περιοχή να συμβεί κάτι εξίσου σημαντικό. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται να βγάλει την χώρα του από το ΝΑΤΟ και να την βάλει στο πλευρό των BRICS, συμμαχώντας με τους ηγέτες του οργανισμού αυτού, δηλαδή την Ρωσία και την Κίνα και παράλληλα υπογράφοντας με τις χώρες αυτές στρατηγική συμμαχία και συμφωνία άμεσης, σε περίπτωση που είναι ανάγκη, στρατιωτικής υποστήριξης.

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι μία τεράστια καταστροφή για το ΝΑΤΟ, γιατί ως γνωστόν οι Τούρκοι διαθέτουν το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στο συγκεκριμένο οργανισμό, αμέσως μετά τους Αμερικανούς και αυτό θα έχεις ένα αποτέλεσμα να καταστραφεί τελείως η Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Εκτός όλων αυτών οι δυτικοί θα χάσουν επίσης και μία τεράστια αγορά των προϊόντων τους, όπως επίσης και στήριξης του δολαρίου, με το οποίο τώρα αγόραζαν οι Τούρκοι όπως και οι υπόλοιποι σύμμαχοι των δυτικών πετρέλαιο και με αυτό τον τρόπο στηρίζονταν η Αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα όμως με όλα αυτά λέγεται ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται στον επικείμενο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ στον Λίβανο να στηρίξει αμέριστα την δεύτερη έως ισλαμιστής και να στείλει όπλα, χρήματα, όπως επίσης και εθελοντές για να πολεμήσουν το Ισραήλ πέρα από την φραστική και διπλωματική στήριξη του προς την Χεζμπολάχ.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να εξοργίσουν σε τεράστιο βαθμό τους δυτικούς και το Ισραήλ, οι οποίοι δεν θα θέλουν να καταστραφεί το ΝΑΤΟ, ούτε να χάσουμε έναν ισχυρό σύμμαχο που να στρέφεται εναντίον Ισραήλ και Δύσης, σε συμμαχία με τους Ρώσους και τους Κινέζους στον Ευρασιατικού Άξονα.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι παρεμφερείς συνθήκες και στρατιωτικές συμφωνίες με την Ρωσία υπέγραψαν πρόσφατα τόσο η Βόρεια Κορέα, όσο επίσης και το Βιετνάμ και η Λευκορωσία, ενώ αναμένεται σύντομα μία παρεμφερή στρατιωτική συμμαχία και για στρατιωτική υποστήριξη υπόγραψε με την Ρωσία και το Ιράν.

Οπότε με πάρα πολύ πιθανό όπως έγινε πρόσφατα με τις απόπειρες δολοφονίας των ηγετών της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας Ορμπάν και Φίτσο, αλλά και με το θάνατο/δολοφονία του Προέδρου Ραίσι στο Ιράν, σύντομα οι δυτική και το Ισραήλ προκειμένου να αποτρέψουν όλα όλα αυτά, πιθανότατα θα προχωρήσουν σε αντίποινα οργανώσουν την δολοφονία του Ερντογάν στην Τουρκία (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

Και στην συνέχεια, είτε μέσω εκλογών ή το μέσω πιο δυναμικών καταστάσεων, όπως πραξικοπήματος ή εμφυλίου θα φροντίσουν να διώξουν τους ισλαμιστές από την εξουσία, καταφέραν τος αυτό που δεν κατάφεραν με το οργανωμένο και από την Δύση πραξικόπημα  κατά του Ερντογάν το 2016 μ.Χ., να βάλουν τους φιλοδυτικούς και κεμαλικούς εκ νέου στην εξουσία της Τουρκίας.

Πριν από αυτούς βέβαια θα μπορούσα να υπάρξει μια μικρή ενδιάμεση κατάσταση, στην οποία ως προσωρινός Πρόεδρος μέχρι τις νέες εκλογές μετά την δολοφονία/πραξικόπημα μπορεί να είναι ο Μπιλάλ Ερντογάν, ο γιος του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όμως σε αντίθεση με τον πατέρα του είναι ένας φανφαρόνος και τελείως ανίκανος και δεν αναμένεται από πολλούς αν είναι έστω και ως προσωρινός Προέδρος να έχει πολύ μεγάλη διάρκεια εξουσίας.

Αλλά και οι κεμαλικοί, οι οποίοι θα τον διαδεχτούν στην εξουσία δεν αναμένεται να είναι πάρα πολύ καλύτεροι από τον Μπιλάλ Ερντογάν, αλλά αντίθετα από πολλούς αναμένεται να είναι εξίσου ανίκανοι και μάλιστα να στρέψουν την χώρα προς την Δύση και εναντίον των Ρωσικών συμφερόντων με τους οποίους ως τότε θα είναι σύμμαχοι οι Τούρκοι.

Οπότε με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν οι κεμαλικοί να κλείσουν τα Στενά των Δαρδανέλιων και του Βοσπόρου για τους Ρώσους, τα οποία είχε κρατήσει ως τώρα ανοιχτά ο Ερντογάν, προκειμένου αυτοί έχοντας ως πρόσχημα ένα πολεμικό μέτωπο, πιθανότατα με την Ελλάδα, στην οποία θα επιτεθούν για να έχουν μία δικαιολογία με βάση την Συνθήκη του Μοντρέ για να κλείσουν τα Στενά.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο θα το κάνουν αυτό, είναι και το γεγονός ότι όπως κάθε αποτυχημένο κράτος στην ιστορία, η Τουρκιά θα προσπαθήσει να εξωτερικεύσει τα εσωτερικά του προβλήματα αποπροσανατολίζοντας τον λαό της, βρίσκοντας σε έναν τάχα μου έναν δήθεν «επικίνδυνο εξωτερικό εχθρό» για να τον στρέψει εναντίον του, ειδικά εάν γίνεται εμφύλιος στην Τουρκία.

Φυσικά και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει άμεση κατάρρευση της δυτικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αφού εάν οι δυτικοί δεν φροντίσουν να βοηθήσουν τους Έλληνες σε περίπτωση που η Τουρκία έχει αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, θα αποδειχτεί ότι αυτό είναι μία συμμαχία, η οποία δεν ενδιαφέρεται και τα συμφέροντα των μελών της.

Και στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, πως έκανε και μετά την τουρκική επίθεση εναντίον της πάντα Ελληνικής Κύπρου μας το 1.974 μ.Χ., όταν το ΝΑΤΟ παρόλες της διακηρύξεις της Ελλάδος δεν έκανε καμία προσπάθεια να βοηθήσει την Ελλάδα σε αυτή την εισβολή, αλλά αντίθετα υποστήριξε τους Τούρκους.

Εννοείται σε κάθε περίπτωση οι Ρώσοι δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, κοιτώντας τους Τούρκους αν συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά έχοντας πιθανώς ήδη με την δολοφονία του Ερντογάν από μία μεταβατική Προεδρία από ένα πραξικόπημα ή λίγο πριν την κάλεσμα από τους ισλαμιστές για συνδρομή, θα αντιδράσουν με στρατιωτική συνδρομή και συμμαχία για να βοηθήσουν τους ισλαμιστές έναντι των εχθρών τους και θα βρουν παράλληλα επιτέλους την ευκαιρία να εισβάλουν στην χώρα αυτή και για να κατακτήσουν ολόκληρη.

 Αυτό θα συμβεί από το παραθυράκι και ευκαιρία εισβολής, το οποίο θα δοθεί στους Ρώσους, όπως επίσης και πιθανώς και στους Κινέζος συμμάχους τους, αφού οι Τούρκοι εάν τους βγάλει ο Ερντογάν από το ΝΑΤΟ, δεν θα έχουν την υποστήριξη του και την συμμαχία των δυτικών όσο θα είναι εκτός αυτού, ακόμη και αν αναλάβουν ξανά την εξουσία και οι κεμαλικοί.

Και οι Ρώσοι μέχρι να ξανακινήσουν οι διαδικασίες επαν-εισδοχή στο ΝΑΤΟ των τούρκων θα μπορούν να εισβάλουν με άνεση στα Τουρκικά εδάφη για να καταλάβουν τόσο την Κωνσταντινούπολη, ένα όνειρο που έχουν από τον καιρό του Μεγάλου Πέτρου.

Θα ναι πάρα πολύ δύσκολο για τους Ρώσους να αφήσουν να φύγει μία τόσο μεγάλη ευκαιρία που δεν έρχεται πολύ συχνά και να μην την εκμεταλλευτούν την κατάσταση εισβάλοντας την Τουρκία, ειδικά αν έχουν παράλληλα εμπλακεί και σε έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ. Στην περίπτωση αυτή, όπως ακριβώς συνέβη με τους Πάρθους στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και της Δεύτερης Τριανδρίας, αλλά και με τους Πέρσες στην εποχή της Ρωμανίας επί Ηράκλειου.

Δηλαδή οι Ρώσοι μαζί με τους συμμάχους τους που θα έχουν υποστεί εισβολές και καταστροφές από την Τουρκία, δηλαδή η Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και ακόμα και οι Κούρδοι, οι Γεωργιανοί και οι Αρμένιοι, αλλά και οι Έλληνες (της Ηπειρωτικής Ελλάδας και της Κύπρου) να επιτεθούν όλοι μαζί και να διαμελίσουν την ηττημένη και χτυπημένη από όλα τα μέτωπα Τουρκία, της οποία η οικονομία θα καταστραφεί ολοσχερώς στην περίπτωση αυτή, όπως και ο στρατός της.

Σε μία τέτοια κατάσταση, δεν θα ναι καθόλου περίεργο να δημιουργηθούν πολλά κράτη στο άλλοτε «ενιαίο» κράτος της Τουρκίας, όπως λόγω χάρη το Μεγάλο Κουρδιστάν, η Μεγάλη Αρμενία, ενώ πολλά επίσης εδάφη, τόσο νησιά σου και σε άλλες περιοχές π.Χ. η Ανατολική Θράκη να δοθούν στην Ελλάδα (https://www.noiazomai.net/pravda.html, https://www.noiazomai.gr/2017/08/armageddon-israel.html, https://www.noiazomai.net/turkoislam.html).

Δεν αποκλείεται βέβαια στην περίπτωση αυτή οι δυτικοί ξέροντας πόσο κρίσιμη στρατηγικά γεωστρατηγικά είναι η Τουρκία να στείλουν στρατό για να καταλάβουν και αυτή εδάφη στην περιοχή της Τουρκίας, υπό την ηγεσία πιθανότητα του Τραμπ, ενός κατά κάποιο τρόπο νέου Καίσαρα και Αύγουστου στην περιοχή της Δύσης, όπως αντίστοιχα νέος Καίσαρας στην περιοχή της Ανατολής θα είναι σε αυτή την περίπτωση ο Βλαδίμηρος Πούτιν και ο Ερντογάν (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html).

Δεν αποκλείεται βέβαια μου έχει εμφανιστεί και κάποιος άλλος Καίσαρας (https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_7.html), ο οποίος θα διοικεί ολόκληρη την Δύση και θα την ενώσει ενάντια τόσο εναντίον των Ρώσων και των Κινέζων, όσο επίσης και των Τούρκων αλλά όλα κι όλων των υπόλοιπων μουσουλμάνων.

Στην Ελλάδα μία πιθανώς η εισβολή των Τούρκων όπως προαναφέρθηκε μπορεί να προκαλέσει την αποχώρηση της χώρας σε αυτής από τον ΝΑΤΟ, όπως και την πτώση των σημερινών ηγεσιών στην χώρα μας με εκλογές ή πιο δυναμικά και την ανάληψη την εξουσία που πατριωτικές κυβερνήσεις.

Κάτι τέτοιο όπως είναι φυσικό θα προκαλέσει οργή στην Δύση πιθανότατα σε αυτή την περίπτωση και θα εκδιώξουν πιθανότατα την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ευρωζώνη και το ευρώ, εκτός από το ΝΑΤΟ, από το οποίο πιθανώς θα έχει φύγει από μόνη της η Ελλάδα υπό νέα διοίκηση καμία θα είναι ουδέτερη και όχι εναντίον των Ρώσων και των Κινέζων, αλλά ίσως ακόμα και ουδέτερα φιλορωσική και Φιλο-Ορθόδοξη.

Είναι επίσης πάρα πολύ πιθανό τόσο πριν από αυτή την κατάσταση, όσο και κατά την επικίνδυνη τουρκική εισβολή στην Ελλάδα, να ξεκινήσουν εξεγέρσεις αναρχικών αλλά κυρίως ισλαμιστών που θα είναι υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους ως πράκτορες τους, έτσι ώστε να αποδυναμώσουμε την Ελλάδα πριν οι τούρκοι εις βάλουν σε αυτή με ένα εσωτερικό μέτωπο/Πέμπτη Φάλαγγα.

Σε μία τέτοια περίπτωση όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, οι  Έλληνες θα φροντίσουν να απαλλαγούν από όλους αυτές τις απειλές από μία ικανή πατριωτική ηγεσία και ίσως και έναν νέο Καίσαρος, ενώ αν παρεμφερή γεγονότα εξεγέρσεων ισλαμιστών συμβούν και στις υπόλοιπους χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ και της Δύσης, δεν αποκλείεται να δεχθούν και σε αυτές τις χώρες αντίστοιχοι Καίσαρες.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου