Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «FALLOUT» ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «FALLOUT» ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ

Γράφει ο  ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι πάρα πολύ γνωστό σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν διάφορες ταινίες και σειρές στην τηλεόραση και στο κινηματογράφο, οι οποίες με το σενάριό τους κατάφεραν σύμφωνα με πολλούς θεατές να προβλέψουν το τι θα γίνει στο μέλλον στον κόσμο μας

Μία από τους πιο γνωστές σειρές αυτό το είδους είναι σειρά «Fallout», η οποία παίχτηκε φέτος στις τηλεοπτικές οθόνες και προέβλεπε ένα δυστοπικό μέλλον αμέσως μετά την έναρξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος στο τέλος οδήγησε σε ένα μεγάλο πυρηνικό ολοκαύτωμα στο μεγαλύτερο μέρος της γης.

 Σύμφωνα με το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς κάποια στιγμή στην περιοχή της Μέσης Ανατολής συμβαίνει ένας πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, ο οποίος στην συνέχεια εξαπλώνεται και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο πόλεμος αυτός δεν είναι μόνο μέσω διάτα αντιπροσώπων ή μέσω της ρίψης πυραύλων από την μία χώρα στην άλλη με συμβατική γόμωση, αλλά αντίθετα είναι ένας πόλεμος μέχρι τέλους αφού σύμφωνα με το σενάριο του συγκεκριμένης σειράς, αρχίζουν να πέφτουν από τη μία και την άλλη πλευρά πυρηνικά που καταστρέφουν τις πόλεις και τις πρωτεύουσες των δύο αυτών κρατών.

Όπως είναι απόλυτα φυσικό στην συνέχεια και με βάση αυτή την εξέλιξη εμπλέκονται οι σύμμαχοι των δύο δυνάμεων αυτών στην περιοχή, με συνέπεια σύντομα αυτός ο πόλεμος από πόλεμος δύο κρατών να γίνει περιφερειακός και στην συνέχεια Παγκόσμιος.

Οι πρώτοι που εμπλέκονται στις συγκεκριμένη σειρά είναι οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι θέλουν να καταλάβουν την Μέση Ανατολή με το πρόσχημα να βοηθήσουν το Ισραήλ, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο αυτός π στόχος τους, αλλά επειδή έχουν μειωθεί πάρα πολύ τα αποθέματα πετρελαίου και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές στον κόσμο, θέλουν να καταλάβουν τα εδάφη των Αράβων με σκοπό να αρπάξουν τους πόρους και τα πετρέλαια αυτών, αφού η ΕΕ δεν έχει δικό της πετρέλαιο.

Και όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό οι Άραβες αντιστέκονται σε μία τέτοια εξέλιξη και ξεσπάει ένας μακροχρόνιος πόλεμος μεταξύ της ενώσεως των Ευρωπαίων και αυτής των Αράβων, στον οποίο στο τέλος ηττιούνται οι Ευρωπαίοι και εξαναγκάζονται να υποχωρήσουν από το συγκεκριμένα εδάφη της Μέσης Ανατολής, ενώ και το πετρέλαιο τελειώνει πλήρως στην περιοχή αυτή.

Όλη αυτή η κατάσταση όπως είναι προφανές έχεις ένα αποτέλεσμα, αφού η Ευρώπη απέτυχε να καταλάβει την πλούσια σε πετρέλαιο αυτή η περιοχή, στο τέλος την οικονομική κρίση και την απώλεια όλων των πετρελαϊκών εισόδων.

Αλλά και ένα πλήρες οικονομικό, κοινωνικό και ενεργειακό κραχ, που θα συμβεί και θα καταστρέψει οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά ολοκληρωτικά τα κράτη της ΕΕ, τα οποία την είχαν δημιουργήσει, με τελικό αποτέλεσμα αυτή να διαλυθεί στα εξ’ ων συνετέθη.

Και παράλληλα στο τέλος να υπάρξει σε όλες τις Ευρωπαϊκός χώρες ένας «Ευρωπαϊκός εμφύλιος», δηλαδή πόλεμος μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών σε μία πια πλήρως διαλυμένη και εξαφανισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά ο πόλεμος της συγκεκριμένη σειρά δεν σταματάω μόνο σε αυτό το σημείο, αφού στην συνέχεια επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές της και σε αυτόν εμπλέκονται στο πλευρό της Δύσης/ΕΕ και του Ισραήλ η Αμερική και στο πλευρό των Αράβων, του Ιράν και των μουσουλμάνων η Κίνα, ενώ για την Ρωσία δεν αναφέρεται ποια είναι η στάση της στην συγκεκριμένη σειρά.

Ο πόλεμος ο οποίος θα ακολουθήσει θα είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος ήταν πάρα πολύ σκληρός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών και μετά από πολλά χρόνια μάχης και εισβολές των Κινέζων στα Αμερικανικά εδάφη και στην συνέχεια των Αμερικανών στα Κινέζικα, θα οδηγήσει τις μεταξύ τους συγκρουόμενες πλευρές σε ένα μεγάλο τέλμα.

Όμως από μία άγνωστη αιτία, που όπως αποκαλύπτεται στην συνέχεια στην σειρά είναι υπεύθυνες οι δυτικές τραπεζικές και επιχειρηματικές οικονομικές ελίτ, από με το χτύπημα ατομικών βόμβων σε Αμερικανικής πόλεις (που όπως αναφέρθηκε είναι στημένο από τους ίδιους τους δυτικούς), οι Αμερικανοί κατηγορούν τους Κινέζους τους και ρίχνουν πυρηνικά σε Κινέζικές πόλεις και με τον τρόπο αυτό ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μέσα σε ένα παγκόσμιο πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Η κατάσταση αυτή που αναφέρεται στην συγκεκριμένη σειρά θα μπορούσαμε πάρα πολύ μεγάλη ευκολία λένε κάποιοι να επαναληφθεί στις μέρες μας, με τους ίδιους και εδώ πρωταγωνιστές και με παρεμφερή σχεδόν τρόπο εξέλιξης της συγκεκριμένης κατάστασης και πολέμου.

Αντίστοιχα στις μέρες μας υπάρχει μία μεγάλη διαμάχη μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, οι χώρες των οποίων ανταγωνίζονται η μία την άλλη για την κυριαρχία στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, όσο και για το πια από αυτές θα έχει το μονοπώλιο στα πυρηνικά όπλα, εφόσον το Ισραήλ δεν θέλει καμία άλλη εχθρική για αυτό χώρα να έχει πυρηνικά όπλα για να το απειλεί.

Οπότε πολλοί υποστηρίζουν ότι με αφορμή τον πόλεμο τον αναμενόμενο πόλεμο του Ισραήλ στον Λίβανο, αλλά επίσης για την επιτάχυνση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, μπορεί πραγματικά να προκληθεί ένας πόλεμος με μία πιθανότατη επίθεση του Ισραήλ στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μαζί με την Δύση (https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_59.html).

Και αντίστοιχα στην περίπτωση αυτή, το Ιράν έχει υπογράψει συμφωνία αμυντική με την Ρωσία και την Κίνα, θα κάνει τις χώρες αυτές, με την εμπλοκή της Δύσης εναντίον των του Ιράν, να αναμιχτούν στον πόλεμο αυτό στο πλευστό του συμμάχου τους.

Εκτός αυτών θα μπορούσε να αναφέρει κανείς το γεγονός ότι οι Κινέζοι λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου τους από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και συγκεκριμένα από το Ιράκ, ή την Σαουδική Αραβία (από τις οποίες έχουν μάλιστα εξαγοράς και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε μεγάλο βαθμό) και παράλληλα από το Ιράν.

Ειδικά με το Ιράν οι Κινέζοι έχουν υπογράψει παράλληλα και ένα μεγάλο οικονομικό πετρελαϊκό μνημόνιο, σύμφωνα με το οποίο έδωσαν 400 δις στους Ιρανούς, προκειμένου αυτοί να καταφέρουν να αναδιοργανώσουν την οικονομία τους που είχε τότε προβλήματα, εξαγοράζοντας όμως παράλληλα όλο το πετρελαϊκό τομέα του Ιράν, ο οποίος τώρα πια είναι υπό τον έλεγχο των Κινέζων.

Και εκτός από όλα αυτά οι Κινέζοι συμφώνησαν με το Ιράν να υπογράψουν και μία αμυντική συμφωνία και να αφήσουν 10.000 στρατιώτες της Κίνας το έδαφος του Ιράν, θέτοντας με τον τρόπο αυτό τόσο την χώρα αυτή. όσο και τον πετρελαϊκό του τομέα υπό την δική τους προστασία έναντι των εχθρών της χώρας αυτής.

{Σύντομα δε  αναμένεται από πολλούς το Ιράν να υπογράψει και με την Ρωσία αντίστοιχη αμυντική συμφωνία σαν αυτή που υπέγραψε πρόσφατα με την Βόρεια Κορέα, σαν αυτή που έχει υπογράψει ήδη με την Κίνα}

Παράλληλα το Ιράν έχει δώσει άδεια στην Κίνα, όπως και το Πακιστάν, να μπορεί όταν χρειάζεται και για οποιοδήποτε λόγο να εισέλθει μέσα από τα εδάφη της, προκειμένου να φτάσεις στην Μέση Ανατολή, που όπως προαναφέρθηκε παίρνει μαζί με το Ιράν το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της.

Οπότε σε ένα πιθανό πόλεμο της Δύσης εναντίον των Αραβικών κρατών για αρπάξει τους πλουτοπαραγωγικούς τους, πόρους όπως ακριβώς και σε μία επίθεση μαζί με το Ισραήλ της Δύσης εναντίον του Ιράν, η Κίνα θα εμπλακεί.

Στην περίπτωση αυτή, είναι πάρα πολύ πιθανό οι Κινέζοι βλέποντος ότι θα χάσουν την ενεργειακή τους τροφοδοσία από την περιοχή αυτή, να στείλουν στρατό προκειμένου να εκδιώξουν τους δυτικούς, πιθανότατα μαζί με τους συμμάχους τους, τους Ρώσους και να αποκαταστήσουν την τάξη και την ομαλή ενεργειακή τους τροφοδοσία από την συγκεκριμένη περιοχή.

Εννοείται ότι βέβαια ότι σε μία τέτοια περίπτωση εάν δηλαδή υπάρξει άμεση σύγκρουση των συμβατικών δυνάμεων όλων των μεγάλων χωρών και υπερδυνάμεων της εποχής μας δηλαδή της Δύσης (Αμερικής, Γερμανικής ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ), μαζί με την Ρωσία την Κίνα, τους Άραβες, το Ιράν και τους μουσουλμάνους γενικότερα, δεν αποκλείεται όπως και με την τηλεοπτική σειρά «Fallout», αυτή να εξελιχθεί σε έναν Παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο με αντίστοιχες φρικτές καταστάσεις, όπως περιγράφονται στην συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου