Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Η ΠΑΡΕΜΦΕΡΗΣ ΤΑΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ

Η ΠΑΡΕΜΦΕΡΗΣ ΤΑΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΔΟΛΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κάτι την διάρκεια του 1.974 μ.Χ.. ο τότε Αμερικανός Πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον έκανε μία κρίσιμη για ο στρατηγικά και ενεργειακά συμφωνία με την Σαουδική Αραβία και τις υπόλοιπες πετρομοναρχίες του κόλπου σύμφωνα με την οποία συμφωνήθηκε το πετρέλαιο το οποίο πωλούσαν ως τότε αυτές να αγοράζεται μόνο με Αμερικανικά δολάρια.

Χάρης της συμφωνία αυτή οι πετρομοναρχίες του Κόλπου κέρδιζαν την υποστήριξη σε όπλα και διπλωματικά των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης και του Ανατολικού μπλοκ (όσο επίσης και του Ιράν μετέπειτα), ενώ οι Αμερικανοί με την παραγωγή και πώληση δολαρίων στις άλλες χωρίς κέρδισαν τεράστια οικονομικά αποθέματα, χάρις τα οποία με τα οποία χρηματοδοτούσαν το τεράστιο Αμερικανικό χρέος πέρα από τιμών από την συνεχή πώληση όπλων σε άλλες χώρες και θα το απογοητευτικά δάνεια που έκανες αυτές μέσω του ΔΝΤ (https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_79.html).

Αυτή η συμφωνία έκανε πάρα πολύ ισχυρή την Αμερικανική οικονομία και κράτησε επακριβώς 50 έτη οπότε και τερματίστηκε το έτος 2024 μετά Χριστόν, όταν Σαουδική Αραβία και οι υπόλοιπες πτερό μοναρχίες του κόλπου αποφάσισαν θα πωλούν από το έτος αυτό το πετρέλαιο στα τοπικά νομίσματα κάθε χώρας είτε στο γούνα, να αφού συμφώνησαν με την Κίνα.

Παράλληλα όλα αποφάσισαν επίσης να προσπαθήσουν και εκείνες να γίνουν μέλη του οργανισμού των BRICS (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html),τον οποίο ελέγχουν οι Ρωσία και η Κίνα, ενώ οι Κινέζοι κατάφεραν να προσέγγισαν χάρη στην ικανή διπλωματία της Κίνας την Σαουδική Αραβία και το Ιράν.

Μέχρι τότε φαίνονταν ότι οι Αμερικανοί τα είχαν καταφέρει θαυμάσια και ότι παντοδύναμοι στον συγκεκριμένο τομέα και θα κρατούσα για πάντα την μονοκρατορία τους και το πετροδολάριο, αφού ειδικά μετά την πτώση Σοβιετικής Ένωσης το 1.991 μ.Χ. και καταστροφή ολόκληρου των Ανατολικού μπλοκ και του κομμουνισμού ήταν σίγουροι ότι δεν θα είχαν κανέναν πολιτικό ανταγωνιστή ποτέ ξανά.

Και πραγματικά αυτό το κατάφεραν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, για σχεδόν περίπου 20 έτη, δηλαδή να κρατήσουν την μονοκρατορία τους σαν την μόνη μεγάλη πλανητική παγκόσμιά υπερδύναμη του πλανήτη.

Ενώ όταν ήταν ο Πρόεδρος ο Τζορτζ Μπους ο Νεότερος, με τους νεοσυντηρητικούς συμβούλους του Ράμσφλεντ, Γούλφοβιτς, Περλ Τσένι κ.λ.π. και άλλους προσπάθησαν με επιθετικό να αποτρέψουν οποιαδήποτε άλλη δύναμη ήθελε να απειλήσει την μονοκρατορία της Αμερικής και να δημιουργήσει έναν μόνιμο μονοπολικό κόσμο.

Για τον σκοπό αυτό, τα συγκεκριμένα μέλη του οργανισμού των νεοσυντηρητικών στις ΗΠΑ, είχαν δημοσιεύσει ουσιαστικά επίσημα ένα κείμενο όλοι μαζί, το οποίο είχε τίτλο «Προς έναν Αμερικανικό Αιώνα».

Οπότε τόσο για τους παραπάνω λόγους, ως επίσης σε παράλληλα για να κερδίσουν τα κρίσιμα γεωστρατηγικά, οικονομικά και εμπορικά πλεονεκτήματα στην περιοχή της Μεσοποταμίας, όπως επίσης και τους τεράστιους πλουτοπαραγωγικός της πόρους, κυρίως το πετρέλαιο της, φρόντισαν να εισβάλουν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Και όπως είναι γνωστό σε όλους μας, η εισβολή αυτή των Αμερικανών τελικά όχι μόνο δεν τους ωφέλησε και αυτοί δεν κατάφεραν να καταλάβουν μόνιμα τις περιοχές και σύντομα να εγκαταλείψουν και τις δύο αυτές χώρες, όπως επίσης και την Συρία, στην οποία είχαν στείλει στρατό για ενισχύουν τους ισλαμιστές συμμάχους τους εκεί, τους οποίους οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει.

Εκτός αυτών οι Αμερικανοί αποδυναμώθηκαν πάρα πολύ και από την τεράστιο οικονομική κρίση των ετών 2008 μ.Χ. με 2011 μ.Χ., η οποία ηταν εξίσου καταστροφική και μεγάλη, όπως ακριβώς και το παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 1.929 μ.Χ. ενώ και αυτή ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο καταστρέφοντας τόσο τις δυτικές οικονομίες, αλλά περισσότερο την Αμερικανική οικονομία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html).

Οπότε οι Άραβες βλέποντες της μεγάλες αυτές αποτυχίες των Αμερικανών σε κάθε πολεμικό μέτωπο που έλαβαν μέρος εδώ και 20 χρόνια και αντίθετα την αύξηση της ισχύος τόσο της Ρωσίας, όσο και της Κίνας, αποφάσισαν σιγά-σιγά να αρχίσουν να απομακρύνονται από τους Αμερικανούς και να έρχονται ότι πιο κοντά και να συμμαχούν και να φροντίζουν να τα πάνε καλά με τους Ρώσους και με τους Κινέζους.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι η μανιώδης προσπάθεια των ΗΠΑ να επιβάλλουν παντού με το ζόρι τον Αμερικανικό τρόπο ζωής και σκέψης, όπως επίσης και την δήθεν δημοκρατία τους χωρίς την θέληση των άλλων λαών ήταν ένας λόγος για τον οποίο οι πετρομοναρχίες του Κόλπου αποφάσισαν να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ και να προσεγγίσουν άλλα καθεστώτα, που στην ουσία δεν ενδιαφέρονται για το πολιτικό σύστημα για το οποίο είχαν οι χώρες αυτές.

Εδώ μπορεί παράλληλα να αναφερθεί ότι η πετρομοναρχίες του Κόλπου, κυρίως η Σαουδική Αραβία και το Λάτρα όπως επίσης και η Κίνα, είχαν καταφέρει με την οικονομική πολιτική τους να αγοράσουν μετοχές αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στις ΗΠΑ.

(Η Σαουδική Αραβία είχε ένα τρις δολάρια στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ το κι άλλο ένα τρις στα σε ακίνητα τους, όπως η Κίνα είχε και αυτή ένα τρισεκατομμυριοστέ μετοχές των ΗΠΑ και οι Ρώσοι σχεδόν στα 200 δισεκατομμύρια, χωρίς να αναφέρεται η εξαγορά από Σαουδική Αραβία και Κατάρ τράπεζων, επιχειρήσεων, γης και ομάδες, τόσο στις μεγάλες, όσο και στις μικρές χώρες της ΕΕ, π.χ. Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κ.λ.π.).

Καινούριές αυτές οι χώρες κρατούσαν τα χρήματά τους της είπα στην εποχή μας λόγω της λανθασμένης τακτικής των Αμερικανών από τη μία να ξεκινήσω ένα εμπορικό πόλεμο εναντίον των κινέζων και από την άλλη προσπαθήσω να αρπάξουν τα κέρδη της Ρωσίας που υπήρχαν ιδρυτικές τράπεζες παράνομος με βάση τους διεθνούς κανόνες αυτά τρόμαξε πάρα πολύ τους άρεσε η οποία άρχισε να αποσύρουν τα κεφάλαια τους Από την Αμερική κάτι τον οποίο έκανα στην συνέχεια και οι Ρωσοκινέζοι.

Συγκεκριμένα στην Αμερική τα αποθέματα των Σαουδαραβών και το Καταριανών, οι οποίοι όπως είναι γνωστό παράλληλα χρηματοδοτούν και την Μουσουλμανική Αδελφότητα (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html), σύντομα έπεσαν σε κάτω από 800 εκατομμύρια δολάρια, όσο περίπου δηλαδή τώρα έχουν και οι Κινέζοι στις ΗΠΑ, ενώ στους Ρώσους έχουν πέσει κάτω από τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Για τους Άραβες η τάση αυτή απομάκρυνσης δηλαδή το κεφαλαίων τους και ξεκινήσει ήδη μετά την 11η Σεπτεμβρίου, στην οποία κατηγορήθηκαν και δικαίως ότι τα περισσότερα μέλη των αεροπειρατών ήταν Σαουδαραβικής καταγωγής και κυρίως τώρα, μετά την δέσμευση στο Ρωσικών τραπεζικών κεφαλαίων στην Δύση και τις καταστροφές της οικονομίας της δυτικών στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο (https://www.triklopodia.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%83-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba/).

Οι Κινέζοι έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους Άραβες και αυτοί βλέποντας την καταστροφή της δυτικής οικονομίας, αλλά κυρίως όπως προαναφέρθηκε, επειδή οι Αμερικάνοι ξεκίνησαν έναν άγριο εμπορικό πόλεμο δασμών εναντίον της κίνας.

Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό η αποσύρσεις τόσων πολλών μεγάλων κεφαλαίων από την αγορά της Αμερικής όπως και η παύση του να είναι πιά το πετροδολάριο, δηλαδή το δολάριο τον νόμισμα το οποίο θα γίνεται αγορά πετρελαίου, αφού σύντομα θα γενικευτεί η χρήση άλλων νομισμάτων για την αγορά πετρελαίου, θα έχει σαν τελικό αποτέλεσμα η οικονομία της Αμερικής να υποστεί ένα τεράστιο οικονομικό κραχ, ανάλογο όπως λένε κάποια αναλυτές ή και ακόμη και μεγαλύτερο από αυτό το 1929 μ.Χ.-(https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html).

Δεν είναι άλλος το καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι Άραβες και οι πετρομοναρχίες του Κόλπου, σε αντίθεση με τον Ψυχρό Πόλεμο, όταν τους ζητούσαν οι Αμερικανοί να αυξήσουν την πετρελαϊκή παραγωγή για να πέσουν οι τιμές του και τα έσοδα των Σοβιετικών και ως εκ τούτου να κλονιστεί η οικονομία τους από τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου, όταν το ζήτησαν το αντίστοιχο το 2014 μ.Χ. να κάνουν εναντίον της Ρωσίας οι Αμερικανοί, αυτή την φορά, οι Άραβες αρνήθηκαν ολοκληρωτικά (https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html).

Και όχι μόνο τον έκαναν κάτι τέτοιο, αλλά παράλληλα συμμαχήσαν με τους Ιρανούς, οι οποίοι προμηθεύουν όπως είναι γνωστό το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου της Κίνας, όπως κάνουν ακριβώς και οι Ιρακινοί, των οποίων όπως και των Σαουδαραβών, τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις έχουν εξαγοράσει οι Κινέζοι, ενώ παράλληλα το Ιράν θα υπόγραψε σύντομα αμυντική συμφωνία και στήριξης, όπως  με την Κίνα και με την Ρωσία.

Οπότε στην περίπτωση αυτή για οικονομία της Αμερικής θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά, συμπαρασείροντας μαζί της και ολόκληρη την Δύση, με αποτέλεσμα στο τέλος να αναδειχτούν σε νέες Παγκόσμιες Υπερδυνάμεις η Ρωσία και η Κίνα.

Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν και οι Αμερικάνοι και για αυτό προσπαθούν μέσω των πολέμων που άρχισαν λόγου χάρη στην Ουκρανία και αλλού να ενισχύουν την πολεμική οικονομία και να την αναδιοργανώσουν μέσω της οικονομίας πολέμου, όπως συνέβη με την οικονομία της Αμερικής με τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, αλλά επίσης και τον πόλεμο του Βιετνάμ, κάτι μάλλον δεν θα το συμβεί στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου