Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΖΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΖΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της ιστορίας συνέβησαν πάρα πολλά περιστατικά τα οποία με τον ένα με τον άλλο τρόπο, να επαναληφθούν σε άλλες ιστορικές καταστάσεις έχοντας παρόλα αυτά παρεμφερή αποτελέσματα.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού το είδους ήταν και η δημιουργία της γνωστής Γαλλικής γραμμής Μαζινό, η οποίες κατασκευάστηκε στα σύνορα της Γαλλίας με την Γερμανία, προκειμένου αυτή να αποτρέψει την εισβολή των Γερμανών εκ νέου στην Γαλλία και την κατάληψη αυτή της χώρας από τους εχθρούς της.

Ήδη η Γαλλία είχε υποφέρει πάρα πολύ από την εισβολή των Γερμανών, τόσο στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο οι Γερμανοί κατάλαβαν πάρα πολλά Γαλλικά εδάφη και κατάφεραν να καταστρέψουν και μεγάλο μέρος της Γαλλικής υπαίθρου επίσης και τον καιρό του Γαλλοπρωσικού  πολέμου το 1.871 μ.Χ.

Εκείνη την περίοδο αμέσως μετά την ήττα της Δεύτερης Γαλλικής Αυτοκρατορίας υπό την ηγεσία του Ναπολέοντας του Τρίτου, μετά την οποία τόσο ο ίδιος έχασε το θρόνο του, καταργήθηκε τελείως το μοναρχικό πολίτευμα και η Γαλλία αναγκάστηκε να παραδώσουν την Αλσατία και την Λοράν στους Πρώσους και να πληρώσουν μία τεράστια πολεμική αποζημίωση.

Μόνο μετά το τέλος του βίαιου και πάρα πολύ σκληρού Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου κατάφεραν οι Γάλλοι να πάρουν πίσω αυτές τις Γαλλικές περιοχές και παράλληλα φρόντισαν με την ίδια οργή να βάλουν τους Γερμανούς να υποστούν ό,τι και οι Γάλλοι, με απώλειες τόσο εδαφών που ήταν πριν Γερμανικά. όσο επίσης και να πληρώσουν μία τεράστια πολεμική αποζημίωση και να αφοπλιστούν.

Οπότε η πολιτική ηγεσία των Γάλλων μην θέλοντας να επαναληφθεί πάλι όλη αυτή η κατάσταση, φρόντισε να υιοθετήσει μία καινούργια στρατηγική, με την οποία συμφωνούσε και ο ήρωας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και προδότη στον Δεύτερο, ο Γάλλος στρατηγός Πετταίν, ο οποίος ήταν τότε αρχιστράτηγος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με αυτή την τακτική προκειμένου οι Γάλλοι να αμυνθούν σε μία ενδεχόμενη νέα επίθεση των Γερμανών στα Γαλλικά εδάφη θα έπρεπε πέρα από την συμμαχία που θα έπρεπε να έχουν με τους πρώην και νυν τους Βρετανούς συμμάχους τους, παράλληλα να δημιουργήσουν μία τεράστια αμυντική γραμμή κατά μήκος όλων των Γαλλικών συνόρων, τα οποία βρίσκονταν κοντά στην Γερμανία.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό των εμπνευστών της συγκεκριμένης γραμμής, η οποία ονομάστηκε γραμμή Μαζινό έχοντας ουσιαστικά το όνομα του Υπουργού ο οποίος την κατασκεύασε (κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίον κατασκευάστηκε η γραμμή Χίντεμπουργκ για τους Γερμανούς στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και η γραμμή Μεταξά για τους Έλληνες κατά τον Μεσοπόλεμο), αυτοί η γραμμή θα άντεχε και θα απέκρουε την επίθεση των Γερμανών στην Γαλλία.

Και μόλις οι Γερμανοί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς αυτούς θα αποδυναμώνονταν να σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από τις μάχες κάτι την γνώμη των σχεδιαστών στην γραμμή αυτή, τότε οι Γάλλοι μαζί με το συμμάχους τους Bβρετανούς, οι οποίοι θα είχαν αρκετό χρόνο να έρθουν σε βοήθειά τους χάρις στην αντοχή που θα είχαν οι Γάλλοι στην γραμμή αυτή κατά των Γερμανών θα αντεπιτίθονταν κατά των Γερμανών και θα τους νικούσα και θα τους έδιωχναν πίσω στην Γερμανία.

Αμέσως μετά οι Γάλλοι και οι Βρετανοί σύμφωνα με τους εμπνευστές των σχεδίων αυτών, θα προέλαυναν μέσα στην Γερμανία και θα καταλαμβάνουν όλες τις κρίσιμες περιοχές της, φτάνοντας μέχρι και το Βερολίνο και με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν μία εκ νέου ήττα των Γερμανών, όπως ακριβώς συνέβη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όμως όποιος γνωρίζει την ιστορία ξέρει ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με αυτό τον τρόπο, αλλά αντίθετα θα μπορούσε να πει κανείς ότι το αποτέλεσμα ήταν χάρης στο στρατιωτικο σχέδιο του Γκουντέριαν οι Γερμανοί κατάφεραν να παρακάμψουν την γραμμή Μαζινό και να εισέλθουν μέσω των Κάτω Χωρών στην Γαλλία και να νικήσουν ολοκληρωτικά το στρατό της και να την καταλάβουν.

Χρειάστηκε να ακολουθήσουν 6 σκληρά χρόνια πολέμου προκειμένου να ηττηθούν τελικά οι Γερμανοί από την συνδυασμένη δύναμη των Συμμάχων, κυρίως των Αμερικανών και των Ρώσων, αλλά και των Βρετανών και να καταληφθεί το Βερολίνο και στο τέλος να απελευθερωθεί η Γαλλία από τον στρατηγό Ντε Γκολ από τους συμμάχους εκδιώκοντας των άλλοτε ήρωα και τότε προδότη ηγέτη της κατερχόμενης Γαλλίας, των στρατηγό Πετταίν, ο οποιος είχε ημιαξόνια σαν τον Μπάιντεν στις μέρες μας.

Η ιδέα για το κτίσιμο μίας ικανής αμυντικής γραμμής, η οποία θα άντεχε σε επιθέσεις άλλων δυνάμεων και στην συνέχεια, αφού τις αποδυνάμωναν θα αποκοτάν μέσω αντεπίθεσης του στρατού της, έγινε στην εποχή μας και στον πόλεμο της Ουκρανίας χάρη στην ικανή γραμμή και στρατηγική του στρατηγού Σουροβίκιν.

Πραγματικά όταν οι Ουκρανοί προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, την οποία είχαν διαφημίσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό ενάντια στους Ρώσους και συντρίφτηκαν πάνω στην γραμμή Σουροβίκιν, η οποία ήταν ένα σύνολο τριών συνέχων αμυντικών δαρμών και οι Ουκρανοί δεν καταλαβαίνουμε δεν κατάφερα να περάσουν ούτε την πρώτη γραμμή.

Στην συνέχεια, όταν οι Ουκρανοί είχαν αποδυναμωθεί εντελώς, οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν και ανακατέλαβαν πολλά εδάφη στην Νότια και Ανατολική Ουκρανία και από τότε το μέχρι στις μέρες μας συνεχώς απελευθερώνουν νέα Ρωσικά εδάφη.

Οπότε βλέποντας την επιτυχή σε τεράστιο βαθμό αυτή η στρατηγική των Ρώσων, οι Ουκρανοί προσπάθησαν να τους αντιγράψουν και να φτιάξουν και αυτοί αμυντικές γραμμές στην Ουκρανία προκειμένου να κάνουν στους Ρώσους ότι και οι Ρώσοι σε αυτούς.

Όμως όπως ήταν φυσικό αυτή η τακτική δεν δούλεψε με την ταχύτατη και ασταμάτητη προέλευση των Ρώσων και τους βομβαρδισμούς τους στις θέσεις που ήθελαν οι Ουκρανοί να φτιάξουν την δική τους αμυντική γραμμή και η πτώση της Ουκρανίας είναι επικείμενη.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Ουκρανοί, οι μονοί οι οποίοι σκέφτηκα να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τους Ρώσους, αφού πρόσφατα και οι Πολωνοί αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία τεράστια αμυντική γραμμή μαζί με τις Βαλτικές χωρίς κατά το μήκος συνόρων με την Λευκορωσία και το Καλίνινγκραντ.

Επίσης οι Πολωνοί μαζί με όλα αυτά τα γεγονότα, έχουν αρχίσει να οχυρώνουν από την πλευρά τους και την περιοχή αναμεσά στον διάδρομο Σουάλκι, όπως και οι Λιθουανοί  μαζί τους και παράλληλα έχουν αρχίσει να στέλνουν στρατεύματα με σκοπό σε έναν επικείμενο πόλεμο να τις χρησιμοποιήσουν εναντίον των Ρώσων.

Είναι άλλος λόγος είναι ότι οι Ρ σώοι στο συγκεκριμένο τομέα του του Καλίνινγκραντ έχουν και πάρα πολλά όπλα αποθηκευμένα μέσα σε αυτόν, ενώ οι Πολωνοί επίσης ισχυρίζονται ότι μέσα στο συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν και πάρα πολλά Ρωσικά πυρηνικά όπλα, τα οποία σε έναν πόλεμο με το ΝΑΤΟ, που θα μπορούσαν χρησιμοποιούν οι Ρώσοι κατά των δυτικών.

Όμως τόσο οι Πολωνοί, όσο και οι σύμμαχοι τους ξέρουν ότι οι Ρώσοι γνωρίζουν κάτι πάρα πολύ βασικό, ότι δηλαδή οι Ρώσοι έχουν ήδη την γνώση όλων αυτών των οχυρώσεων και των σχεδίων κατασκευή τους, ενώ επίσης περίπτωση πολέμου εκτός από τον ανηλεή βομβαρδισμό από την αεροπορία και το πυροβολικό των Ρώσων.

Όπως επίσης και από ειδικές βόμβες σαν τις satan, οι οποίες καταστρέφουν τα πάντα και θα αφανίσουν και αυτές τις γραμμές, ενώ οι Ρώσοι έχουν επίσης και ικανούς μηχανικούς οδηγούς, οι οποίοι, όπως και οι ναρκαλίευες, θα παρακάμψουν αυτές τις γραμμές και θα ανοίξουν το δρόμο για τα Ρωσικά τανκς σε περίπτωση πολέμου για την Ουκρανία με το ΝΑΤΟ.

Οπότε στην περίπτωση αυτή θα έχουμε μία την εκ νέου επανάληψη ότι συνέβη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τους Γάλλους και τους Γερμανούς, με την διαφορά ότι αυτή την φορά οι Ρώσοι θα παρακάμψουν την αμυντική γραμμή των Πολωνών και θα προελάσουν προς την Δυτική Ευρώπη καταλαβαίνοντας μεγάλο μέρος της (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_15.html).

Οπότε όπως συνέβη και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα αναγκαστεί να γίνει εκ νέου μεταφορά Αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη για να  πολεμήσουν τους Ρώσους σε έναν αγώνα μεταξύ των δυτικών και των Ρώσων και των Κινέζων συμμάχων τους για την επικράτηση στο τέλος, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται αυτή η σύγκρουση να καταλήξει και σε πυρηνικό πόλεμο μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_62.html).

[Η Πολωνία κατακλύζεται από κόμβους επιμελητείας και Νατοϊκές βάσεις για την τελική μάχη με Ρωσία: Ανάπτυξη Μεραρχίας και Ταξιαρχίας στο Διάδρομο Suwalki! Οι Ρώσοι μιλούν για κρυφή κινητοποίηση 120.000 Πολωνών στρατιωτών (https://warnews247.gr/diethnh/nato/h-polwnia-katakluzetai-apo-mega-natoikes-baseis-kai-kombous-anefodiasmou-gia-thn-maxh-me-rwsia-anaptuksh-merarxias-kai-taksiarxias-sto-diadromo-suwalki/).

Ο κύβος ερρίφθη: Η Πολωνία καλεί στο Στρατό τους νέους 18-35 ετών – Το ΝΑΤΟ δημιουργεί νέα “Γραμμή Μαζινό” 700 χλμ. και ιδρύει “Στρατιωτική ζώνη Σένγκεν”. Για "κρυφή" επιστράτευση της Πολωνίας μιλούν οι Ρώσοι - Ο ρόλος της Ρουμανίας στην επίθεση του ΝΑΤΟ (https://warnews247.gr/diethnh/nato/o-kubos-errifthh-h-polwnia-kalei-gia-ekpaideush-olous-tous-neous-18-35-etwn-to-nato-dhmiourgei-nea-grammh-mazino-700-xm-kai-idruei-stratiwtikh-zwnh-segken/).

Διακοπή διπλωματικών σχέσεων: Οι Ρώσοι διπλωμάτες θα αποχωρήσουν από ΗΠΑ και ΕΕ – Αποκάλυψη σχεδίου δολοφονίας μελών του Κρεμλίνου. Νατοϊκό σχέδιο επτά σημείων για την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας (https://warnews247.gr/diethnh/rwsia/pros-diakoph-diplwmatikwn-sxesewn-oi-rwsoi-diplwmates-tha-apoxwrhsoun-apo-tis-hpa-kai-xwres-ths-ee-sxedio-apostatheropoihshs-ths-rwsias-me-dolofonies-aksiwmatouxwn/)!

Το ΝΑΤΟ παράκαμψε τυχόν εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ: Σε 3 μήνες ξεκινά η «εισβολή» Νατοϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία – Σχέδιο κεραυνοβόλας προέλασης. Το ΝΑΤΟ ζήτησε από το Ισραήλ όλα τα συστήματα Patriot (https://warnews247.gr/diethnh/nato/to-nato-parekampse-tuxon-eklogh-tramp-stis-hpa-se-3-mhnes-ksekina-h-eisbolh-natoikwn-dunamewn-sthn-oukrania-sxedio-keraunobolas-proelashs/)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου