Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, τον Οκτώβριο του 2018, συνέβησαν σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας, την Ευρώπη και στον κόσμο.
Συγκεκριμένα, στην Γερμανία, οι χριστιανοκοινωνιστές σύμμαχοι της Μέρκελ, οι οποίοι εδώ και σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκλεγόταν με σταλινικά» ποσοστά του 50% και άνω και διατηρούσε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Βαυαρίας, σημείωσαν πτώση σχεδόν 10 μονάδων (36%), αφού ένα ποσοστό των ψηφοφόρων τους στράφηκε προς την ακροδεξιά και για τον λόγο αυτό οι ίδιοι απώλεσαν την πλειοψηφία.
Δεύτεροι βγήκαν οι Πράσινοι με ποσοστό 17,5 %, τρίτοι  οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι (ευρωσκεπτικιστικό τοπικό κόμμα-https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B1%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD.html) με ποσοστό 11,6 %, τέταρτη  η  πρωτοεμφανιζόμενη στην Βαυαρία AfD, η οποία εκτοξεύτηκε από το 0 στο 11 %, πέμπτοι οι σοσιαλιστές με 9,7 %, έκτοι οι φιλελεύθεροι με 5,1 %, ενώ οι αριστεροί έμειναν εκτός της Βαυαρικής Βουλής με ποσοστό 3,2 %. 
Εξαιτίας των αποτελεσμάτων αυτών, θα πρέπει για πρώτη φορά μετά το 1954, οι Χριστιανοκοινωνιστές να συγκυβερνήσουν με κάποιο άλλο κόμμα. Αρκεί να ειπωθεί ότι οι Χριστιανοκοινωνιστές κατέχουν την εξουσία στην Βαυαρία από το 1958, κατακτώντας αυτοδυναμία σε 12 από τις 13 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Αντίστοιχα και στις εκλογές στην Έσση, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα καταστροφικά για τους χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ, αφού αυτοί υπέστησαν εκλογική καθίζηση 10 μονάδων, φτάνοντας στο 27 %, ακολουθούν οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι με 20 %, τρίτη η πρωτοεμφανιζόμενη στην Βαυαρία AfD, η οποία εκτοξεύτηκε από το 0 στο 13 %, ενώ οι φιλελεύθεροι και οι αριστεροί ακολούθησαν με ποσοστά 7 % και 6,5 % αντίστοιχα (http://www.capital.gr/diethni/3324391/germania-essi-deutero-eklogiko-xastouki-gia-ton-megalo-sunaspismo).
Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως το αποτέλεσμα των εκλογών στα δυο αυτά γερμανικά κρατίδια, θα αποτελέσουν θρυαλλίδα εξελίξεων για την πολιτική ζωή της Γερμανίας.
Καταρχάς θα αποδυναμωθεί περαιτέρω η ασταθής πολιτική συμμαχία της συγκυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλιστών, πιθανώς την καγκελάριο Μέρκελ να αναθεωρήσει προς το αυστηρότερο την πολιτική της στο λαθρομεταναστευτικό.

[Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η άκρως καθολική, υπερδεξιά και συντηρητική Βαυαρία, η οποία έχει πληθυσμό 13 εκατομμυρίων,  αποτελεί το πλουσιότερο κρατίδιο της Γερμανίας, με το ΑΕΠ του (το 18% του ΑΕΠ της Γερμανίας),  να είναι υψηλότερο από άλλες 22 χώρες της ΕΕ, επίσης οι Χριστιανοκοινωνιστές διαθέτουν το 20% των εδρών της Χριστιανικής Ένωσης (δηλαδή της συμμαχίας Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών) στην Μπούντεσταγκ, το ποσοστό ανεργίας σε αυτή είναι μόλις 3%. ενώ ταυτόχρονα, είναι και έδρα της BMW, της Audi και της Siemens.
Ο δε ναζιστής ιδρυτής των Χριστιανοκοινωνιστών στην Βαυαρία, ο Γιόζεφ Στράους είχε πει ότι: «Πιο δεξιά από εμάς πρέπει να είναι μόνο ο τείχος». Όμως, φαίνεται ότι στις μέρες μας, σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δημιουργήθηκε ένα νέο κόμμα, το οποίο είναι ακόμα πιο δεξιά και από τους Χριστιανοκοινωνιστές, η AfD].
Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, η ακροδεξιά AfD (http://www.capital.gr/diethni/3323581/enas-xronos-afd-sti-germaniki-bouli) κάνει την είσοδό της και στα 16 κρατικά κοινοβούλια της Γερμανίας, σταθεροποιώντας τη θέση της πανεθνικά σε πολιτικό επίπεδο.
Η συντριπτική αυτή ήττα των Χριστιανοκοινωνιστών στην Βαυαρία, θα έχει ως πιθανό αποτέλεσμα την οριστική απόσυρση και απομάκρυνση του Ζεεχόφερ από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και την πολιτική ζωή της Γερμανίας.
Επίσης τα κακά εκλογικά αποτελέσματα για την Μέρκελ στις εκλογές της Έσσης, μπορεί να οδηγήσουν σε οριστική αμφισβήτηση της ηγεσίας της Μέρκελ (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/t%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%AC%CE%BD%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84.html,  https://www.zougla.gr/kosmos/article/to-monaxo-apili-ti-merkelhttp://www.real.gr/kosmos/arthro/germania_ekloges_essis_h_ora_tis_kriseos_gia_tin_merkel_kai_ton_megalo_synaspismo-504540/http://www.capital.gr/diethni/3324327/germania-ti-krinetai-stis-ekloges-stin-essi), στην μη επανεκλογή της ίδιας (ή του εκλεκτού της) ως ηγέτιδας των Χριστιανοδημοκρατών, με τελικό αποτέλεσμα την πιθανότατη αποκαθήλωση της ίδιας στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών τον Δεκέμβριο (https://www.zougla.gr/kosmos/article/poso-melon-exi-akomi-o-megalos-sinaspismoshttps://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/721970_germania-dimoskopisi-sok-gia-toys-kyvernitikoys-etairoys-erhetai-neo).
[Τα ίδια ακριβώς αναμένεται να πάθει και ο ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, Ζεεχόφερ, καθώς και η ηγέτης των Σοσιαλιστών (https://www.sofokleousin.gr/oi-epiptoseis-ton-eklogon-stin-vayaria-mia-apo-ta-idia%E2%80%A6), η Νάλες (http://www.zougla.gr/kosmos/article/aktinografontas-tin-elef8eri-ptosi-ton-sosialdimokratonhttps://www.tovima.gr/2018/10/16/world/germania-topiki-organosi-tou-csu-zitei-tin-paraitisi-zeexofer/)].
Ακόμα και ο Σόιμπλε, ο ανιψιός του διαβόητου Χέρμαν Γκαίρινγκ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσυρθεί η κ. Μέρκελ, αν τα αποτελέσματα στις εκλογές στην Βαυαρία και στο κρατίδιο της Έσσης, δεν είναι καλά για το κόμμα τους (https://www.tribune.gr/world/news/article/513288/soimple-i-dimokratia-den-einai-dedomeni-meta-ton-chitler-pisteyame-pos-den-tha-ypirche-nea-dexia.htmlhttps://www.thepressproject.gr/article/135193/O-Soimple-ektima-oti-i-igetiki-eikona-tis-Merkel-ftheiretaihttps://www.naftemporiki.gr/story/1402605/berolinezika-dramatahttps://www.defence-point.gr/news/trizi-i-karekla-tis-merkel-krinonte-polla-apo-tis-ekloges-stin-essi). Παράλληλα, πολλά ερωτηματικά τίθενται και για την παραμονή στα αξιώματα τους μετά τις εκλογές αυτές και για αλλά μέλη της συγκυβέρνησης στην Γερμανία.
Συγκεκριμένα, για την πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών Αντρέα Νάλες, καθώς επίσης και για πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ιδιαίτερα μετά τα απογοητευτικά για τους ίδιους αποτελέσματα στα δυο αυτά κρατίδια.
Εν τω μεταξύ, το κόμμα της AfD, με βάση τα λόγια του ηγέτη του, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για σύναψη κυβερνητικής συμμαχίας με το CDU της Μέρκελ, αφού όπως είπε, ο ίδιος, το κόμμα του, δεν μπορεί να φτάσει στο 50% στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές και για τον λόγο αυτό χρειάζεται ένας εταίρος προκειμένου να σχηματισθεί ένας συνασπισμός.

Κατά τον Γκάουλαντ, πιθανοί σύμμαχοι του, μπορεί να είναι είτε οι Φιλελεύθεροι, αλλά κυρίως το CDU της Μέρκελ, αν αυτό αλλάξει πρώτα την πολιτική του και την ηγεσία του και «πλησιάσει» τις ιδέες της AfD.
Οι δηλώσεις του Γκάουλαντ, έρχονται λίγες μέρες μετά την δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, σύμφωνα με την οποία απέκλειε κάθε συνεργασία με το AfD, αν και ο αρχηγός του CDU στην Σαξονία, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του CDU με το AfD σε τοπικό επίπεδο.
[Ο δε Γκάουλαντ, επειδή στις ομιλίες του,  σύμφωνα με τους καθηγητές Βόλφγκανγκ Μπεντς και Μίκαελ Βόλφσον, χρησιμοποίησε αποσπάσματα από ομιλίες του Χίτλερ, αποκαλείται όπως και ο Χόκε στην Θουριγγία, «κλώνος» και «μπονσάι Χίτλερ»].
Στην Γερμανία επίσης, όπου αυξάνεται ο λαϊκισμός (http://www.zougla.gr/kosmos/article/afksanete-o-laikismos-sti-germaniahttps://www.euro2day.gr/ftcom/ftcom_gr/article-ft-gr/1643955/to-politiko-kentro-sth-germania-hanei-th-mahh.html), οι νέοι της χώρας αυτής, αν και ευημερούν (https://www.naftemporiki.gr/story/1396173/euimeroun-ki-anisuxoun-oi-neoi-tis-germanias), είναι απαισιόδοξοι και ανησυχούν για το μέλλον της χώρας τους (https://www.tovima.gr/2018/10/02/world/giati-einai-apaisiodoksoi-oi-nearoi-germanoi/), αν και οι νεολαίοι της Μέρκελ θέλουν την αύξηση αμυντικών δαπανών της Γερμανίας (https://www.defence-point.gr/news/i-neolei-tis-merkel-theloun-afxisi-amyntikon-dapanon-ke-to-dichnoun).
Την ίδια στιγμή, το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση «εβραϊκού» τμήματος, μια ανακοίνωση που προκάλεσε την δριμεία αντίδραση της εβραϊκής κοινότητας της Γερμανίας που χαρακτήρισε το AfD «ρατσιστικό και αντισημιτικό κόμμα».
Το εβραϊκό αυτό τμήμα του AfD, γνωστό με το όνομα «οι Εβραίοι του AfD» (όπως υπάρχει και το τμήμα «Χριστιανοί μέσα στο AfD»), δημιουργήθηκε με στόχο, να επιτύχει την μεγέθυνση της εκλογικής υποστήριξης προς το κόμμα.
(Στο πρότυπο που πολλά ακροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, υποστηρίζουν το Ισραήλ για ψηφοθηρικούς-οικονομικούς λόγους και στην προσπάθεια τους να φανούν ως «μετριοπαθή».
Και επίσης, όπως τα υπόλοιπα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη, το AfD, τάσσεται υπέρ των στενών σχέσεων και τη συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ για λόγους υποτιθέμενης «εθνικής ασφαλείας»).
Μέχρι στιγμής αποτελείται από 19 μέλη, τα περισσότερα εκ των οποίων, προέρχονται από μετανάστες Εβραίους που ήρθαν από την Ρωσία στην Γερμανία.
Αυτοί, συμμερίζονται την άποψη ότι το AfD είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην χώρα που μπορεί και θέλει να υπερασπιστεί τις παραδοσιακές χριστιανο-εβραϊκές αξίες της χώρας, και ταυτόχρονα να εναντιωθεί στη διάβρωση της από το μουσουλμανικό στοιχείο και να την υπερασπιστεί από την απειλή για την ασφάλεια της που συνιστούν οι τζιχαντιστές.
Οι δε προϋποθέσεις για την ένταξη κάποιου Εβραίου στους «Εβραίους του AfD», είναι η συμμετοχή του ως μέλος στο κόμμα, καθώς και εθνική ή θρησκευτική σχέση με την εβραϊκή πίστη.

Επίσης, ένας ακόμη λόγος που οι Εβραίοι υποστηρίζουν το κόμμα αυτό, είναι το γεγονός, ότι παρά τις κατά καιρούς αντισημιτικές δηλώσεις των μελών του, το ίδιο είναι ταυτόχρονα και το πλέον φιλοϊσραηλινό κόμμα στην γερμανική βουλή, και επιπλέον το κόμμα αυτό, υποστηρίζει το δικαίωμά του Ισραήλ να έχει ολόκληρη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του.
Εξαιτίας των γεγονότων αυτών, έχει ξεκινήσει πόλεμος ανάμεσα στους Εβραίους εντός και εκτός του AfD, αφού οι μεν Εβραϊκές κοινότητες ζητούν κρατικές επιδοτήσεις, ενώ οι «Εβραίοι του AfD» τις απορρίπτουν, μαζί με τον εβραϊκό τρόπο σφαγής των ζώων σε δημόσια θέα στην Γερμανία.
Την ίδια στιγμή, στην Θουριγγία, στο συνέδριο του κόμματος στο Arnstad, το AfD επέλεξε τον διαβόητο Χόκε (Bjorn Höcke) ως τον κορυφαίο υποψήφιο του για τις εκλογές του 2019 με το συντριπτικό ποσοστό του 84,4% των συνολικών ψήφων. Ουσιαστικά, ο Χόκε δεν είχε αντίπαλο.
[Ο Χόκε, ο επικεφαλής της AfD στην Θουριγγία, ο οποίος έχει στενές σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις, έχει δηλώσει δημόσια ότι διαφωνεί με την ύπαρξη μνημείου για το Ολοκαύτωμα στο Βερολίνο].
Συνολικά, από τους συνολικά 297 ψήφους, δύο ήταν άκυροι, 13 μέλη απείχαν και 44 ψήφισαν κατά του Höcke, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ψήφοι ήταν υπέρ του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να επιλεγεί ως ο εκλογικός αντιπρόσωπος του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές.
Ο Χόκε δήλωσε ότι: «Δεν θέλω πραξικόπημα. Θέλω την ανατροπή του κράτους και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με δημοκρατικό τρόπο. Θέλω να επιστρέψουμε στην παλιά Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της χώρας μας πριν από τις μεγάλες παραβιάσεις του νόμου από την Μέρκελ στο προσφυγικό και αλλού».
Ταυτόχρονα, ο Χόκε, συνέκρινε την προστασία του συντάγματος της Θουριγγίας με την κρατική ασφάλεια της ΛΔΓ, την Στάζι, επειδή αυτή είχε δηλώσει ότι θέλει να θέσει την AfD υπό έρευνα για το αν οι πολιτικές της ιδέες είναι σύμφωνες με το Γερμανικό σύνταγμα.
Υπάρχουν και κάποιες ασθενείς διαμαρτυρίες την περίοδο αυτή εναντίον του Höcke, από μέλη  της Thügida (Θουριγγία ενάντια στον εξισλαμισμό της Δύσης-οργάνωση παρόμοια με την Pegida στην Θουριγγία).
Το υπόβαθρο των διαμαρτυριών αυτών, φαίνεται να είναι η  δήλωση του Höcke, την οποία το έκανε αυτό στο συνέδριο του κόμματος AfD στην Θουριγγία τις 21 Οκτωβρίου. Σε αυτό, ο Höcke είχε αποστασιοποιηθεί εκεί από την Thügida και κάλεσε την Pegida, ως τον μόνο "φυσικό σύμμαχο" του AfD.

 Η αποστασιοποίηση αυτή του του Höcke, έγινε πιθανώς για να αποφευχθεί μία ανησυχητική παρατήρηση της AfD από την Υπηρεσία προστασίας του Γερμανικού Συντάγματος.
Αλλά και επειδή οι εκπρόσωποι της Thügida ταξινομούνται από την προστασία του συντάγματος στην Θουριγγία ως μία δεξιά εξτρεμιστική (σε αντίθεση με την pegida που θεωρείται μετριοπαθέστερη). Για τον λόγο αυτό, ο Höcke προσπαθεί να σχεδιάσει μια σαφή διαχωριστική γραμμή σε σχέση με την Thügida.
Πολλοί λένε, ότι εξαιτίας του αναλογικού συστήματος εκπροσώπησης στην Γερμανία, αρκεί το κόμμα αυτό να κερδίσει πανεθνικά στις βουλευτικές εκλογές ένα ποσοστό μεταξύ του 15 με 20%, έτσι ώστε να κατορθώσει να  κάνει δύσκολο τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού από τα άλλα κόμματα στην χώρα.
Παράλληλα, η AfD, σχεδιάζει κατά κάποιους κατήγορους της, να μετατρέψει τους μαθητές της Γερμανίας σε χαφιέδες (http://www.efsyn.gr/arthro/afd-foraei-akrodexia-koykoyla-stoys-mathites), η δήλωση μέλους της Νεολαίας AfD, πως τάχα: «Ο Χίτλερ αναγκάστηκε να εισβάλει» (https://www.dw.com/el/%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-afd/a-45766891), προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εναντίον του, αφού ο ίδιος χαρακτηρίστηκε ως ακροδεξιός.
Το AfD, έχει ήδη ετοιμάσει ένα πολιτικό και οικονομικό πρόγραμμα για τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην Γερμανία, με στόχο να προσελκύσει σε αυτό πολλούς συντηρητικούς και πολιτικά δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.
Το πρόγραμμα αυτό, περιλαμβάνει πολλά μέτρα, όπως την αύξηση παροχών προς τους φτωχούς, καθώς και εύρεση δουλειάς σε αυτούς, την μείωση κατά το ήμισυ της νομοθετικής εξουσίας του κράτους, την κατάργηση της ισλαμικής εκπαίδευσης στα σχολεία, καθώς και την απαγόρευση της δημοσίας σφαγής ζώων από ισλαμιστές.
Επίσης, την απαγόρευση εκκλησιαστικού ασύλου,  την υποστήριξη των συνταξιούχων και των νέων οικογενειών, την διενέργεια δημοψηφισμάτων όπως στην Ελβετία, την εισαγωγή περισσότερης εθνικής ιστορίας και αθλητισμού στα σχολεία και την ευκολότερη απόκτηση όπλων για τους Γερμανούς για αυτοάμυνα.
Τέλος, την μείωση της γραφειοκρατίας, τις μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών από την χώρα, ενώ κατά το κόμμα αυτό, η θρησκευτική περιτομή των παιδιών, θα πρέπει να θεωρείται σοβαρή σωματική βλάβη και τιμωρία.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με ένα πρώην μέλος της AfD, την Franziska Schreiber, το κόμμα αυτό, σχεδιάζει το πραξικόπημα για την κατάληψη της εξουσίας στην Γερμανία. 
Η ίδια, ήταν μέλος της AfD για τέσσερα χρόνια, πρώτα ως πρόεδρος του οργανισμού νεολαίας Junge Alternative, και ύστερα ως μέλος της ομοσπονδιακής εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος, ενώ λίγο πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές το φθινόπωρο του 2017, η 27χρονη παραιτήθηκε από το κόμμα.

 Το 2018, συνέγραψε ένα βιβλίο ως «προειδοποίηση» εναντίον στο πρώην κόμμα της και τα σχέδια του για την Γερμανία, με τον τίτλο: «Inside AfD».
Η ίδια, είχε ένα αριστερό οικογενειακό υπόβαθρο, αφού ο πάππους ήταν κομμουνιστής και εναντίον των Ναζί, ενώ οι γονείς ψηφίζουν αριστερά, αλλά η ίδια και αδελφή της, έγιναν μέλη της AfD, (αφού πρώτα ήταν για ένα διάστημα μέλη των  Φιλελεύθερων και το CDU), υπό την ηγεσία τότε του Bernd Lücke.
Η Schreiber, υποστήριξε στην συνέχεια την Frauke Petry εναντίον του Bernd Lücke, εντασσόμενη στο πιο ριζοσπαστικό στρατόπεδο του κόμματος, αλλά σύντομα (μετά την πτώση του Lücke), υπήρξε μια ακόμα πιο ακροδεξιά μια μετατόπιση στην εξουσία του AfD.
Την ίδια περίοδο, ο Höcke έκανε την γνωστή δήλωση του για την φυλετική θεωρία και μίλησε για διαφορετικούς "τρόπους αναπαραγωγής" μεταξύ των Αφρικανών και των Ευρωπαίων, ενώ λίγα έτη αργότερα, μίλησε και για το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο ως ένα «μνημείο του αίσχους».
Τότε, όπως είπε η ίδια, συνειδητοποίησε ότι η AfD είναι ένα ακροδεξιό κόμμα, το οποίο κυριαρχείται από ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Ο νέος πρόεδρος του κόμματος μετά την πτώση της Frauke Petry από την ηγεσία του, ο Αλεξάντερ Gauland, δήλωσε δημοσίως ότι το σύστημα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας θα πρέπει να «ξεπεραστεί».
Αυτό σημαίνει για την μια επανάσταση έναντι του συστήματος αυτού, ένα πραξικόπημα, το οποίο είναι αντι-συνταγματικό. Ταυτόχρονα, η συναρχηγός του Αλεξάντερ Gauland,  η Alice Weidel έχει ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο οποίο γράφει ότι υπάρχει ένα σχέδιο για να πλημμυρίσει η Ευρώπη με μετανάστες.
Το AfD, χρησιμοποιεί πολύ το Facebook και ενώ εξωτερικά, η AfD φαίνεται να λειτουργεί ως ένα καθαρά αντιπολιτευόμενο κόμμα, εσωτερικά, στο πλαίσιο της δεξιάς εξτρεμιστικής πτέρυγας, υπάρχει ένα μεγαλύτερο σχέδιο, το οποίο  είναι πολύ τρομακτικό.
Έτσι, επειδή η AfD δεν πρόκειται ποτέ να συγκυβερνήσει με κανένα άλλο κυβερνητικό κόμμα, τίθεται το ερώτημα πώς θα αλλάξουν την Γερμανία ούτως ή άλλως. Για τον λόγο αυτό, χρησιμοποιεί το εξωκοινοβουλευτικό Κίνημα Ταυτότητας.
Το σχέδιο της AfD, έχει ως εξής:
Το κόμμα αυτό, ελπίζει ότι το ζήτημα των προσφύγων θα κλιμακωθεί σε κάποιο σημείο τόσο πολύ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί στο κράτος, κάτι που θα μοιάζει με εμφύλιο πόλεμο (μεταξύ ακροδεξιών μελών του κόμματος και ακροαριστερών και ισλαμιστών), για να γίνει εφικτή η ανάληψη της εξουσίας με ως πραξικόπημα.
Η όλη στρατηγική, βασίζεται στην αδιάκοπη πρόκληση των μουσουλμάνων, των μεταναστών και των αλλοδαπών, με στόχο αυτοί να αντιδράσουν βίαια, και στην συνέχεια το ισλάμ να γίνει ο νούμερο ένα εχθρός, ο οποίος στην συνέχεια μπορεί να νικηθεί σε έναν «σκιώδη» ή μη γύρο συγκρούσεων από τα μέλη του κόμματος.

Στον γηγενή πληθυσμό, τότε η AfD θα φαίνεται ως η ηρωική αντίσταση κατά των ξένων εισβολέων, με τελικό αποτέλεσμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το κόμμα αυτό να μπορέσει να κερδίσει την απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σαν μια  επανάληψη της φωτιάς του Ράιχσταγκ, 85 χρόνια αργότερα, με άλλα μέσα.
Βέβαια, εδώ θα πρέπει να ειπωθεί και η επίσημη άποψη της AfD, ότι δηλαδή τα γραφόμενα της Schreiber είναι φαντασιοπληξίες της ίδιας, και η ίδια εγκατέλειψε το κόμμα χολωμένη επειδή δεν πηρέ τις θέσεις που ήθελε, αφότου εκδιώχθηκε η Πέτρυ, την οποία η ίδια υποστήριζε και τώρα ρίχνει αφθονεί λασπολογία στο κόμμα για να το εκδικηθεί.
Στην γειτονική Ιταλία, ο δυναμικός ηγέτης της Λίγκας, ο φιλορώσος Ματέο Σαλβίνι (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%B1.html), ο οποίος ανέβασε τα ποσοστά στις εκλογές με χρήση σλόγκαν όπως:  «Πρώτα οι Ιταλοί», «Στοπ στην εισβολή», «το πάρτι τελείωσε» κ.λ.π..
Παράλληλα, ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε έξυπνα την οικονομική και  λαθρομεταναστευτική κρίση στην Ιταλία, για να διευρύνει παν ιταλικά την επιρροή της Λίγκας, με την υιοθέτηση από μέρους του, του Ιταλικού εθνικισμού (https://www.triklopodia.gr/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CE%BE/#http://www.zougla.gr/kosmos/article/telesigrafo-trion-evdomadon-stin-italia ).
Αλλά και με την ταυτόχρονη εγκατάλειψη των αυτονομιστικών ιδεών της Λίγκας, μετονομάζοντας την σε σκέτο Λίγκα, αντί για Λίγκα του Βορρά, έτσι ώστε αυτή να μην έχει καμμιά αυτονομιστική παραπομπή.
[Για πολλούς, το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο και του Ντι Μάιο (https://slpress.gr/diethni/nti-maio-to-poylen-toy-gkrilo-epikefalis-ton-pentasteron/), ήταν το «ενδιάμεσο στάδιο» για την άνοδο της Λίγκας, αφού με την αποκάλυψη της εκτεταμένης διαφθοράς, κλοπών και απληστίας όλων σχεδόν των παλαιότερων κομμάτων, αφού βοήθησε με την δράση του στην απαξίωση τους (με το σκεπτικό ότι: «Όλοι ίδιοι είναι»).
Ενώ, με την ταυτόχρονη υιοθέτηση από μέρους, αριστερών, δεξιών, αλλά και ακραίων ιδεών (ακροαριστερών και ακροδεξιών), με σκοπό να προσελκύσει ψηφοφόρους από όλες τις ιδεολογικές παρατάξεις, κατάφερε να «απενοχοποιήσει» κατά τους εχθρούς του, τον ευρωσκεπτικισμό, τον αντιισλαμισμό, καθώς και την ακροδεξιά ιδεολογία].
Ο αντιτούρκος Σαλβίνι (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82.htm, lhttps://www.triklopodia.gr/m-%CE%A3%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%AD%CF%81-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%9F%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82/# , http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/m.html#more ), έστειλε την ίδια περίοδο μήνυμα στο Βερολίνο ότι θα κλείσει τα αεροδρόμια και δεν θα δέχεται πίσω λαθρομετανάστες από την Γερμανία (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B2.html).
Παράλληλα, υπεράσπισε γενναία και τις αυξήσεις του Ιταλικού προϋπολογισμού στο 2,4% του ΑΕΠ της χώρας (https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/720374_den-ypohorise-i-italia-egkrithike-o-proypologismos-toy-2019), περιφρονώντας τις απειλές της γερμανοκρατούμενης ΕΕ, έχοντας την στήριξη της Ρωσίας (αλλά και των ΗΠΑ-http://difernews.gr/o-tramp-stirizei-tin-italiki-kyvernisi-symfono-100-me-tin-grammi-tis/), με τελικό του στόχο κατά πολλούς την έξοδο από την ΕΕ (https://www.triklopodia.gr/%CE%BC-%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80/#https://www.pentapostagma.gr/2018/10/o%CE%B9-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF.htmlhttps://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/719290_entoli-italon-pros-msalvini-kai-nti-maio-na-pate-mehri-teloys-me-tihttps://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/718553_verolino-agonia-i-italia-fygei-apo-eyro-i-germania-tha-haseihttps://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/718414_proeidopoiisi-apo-romi-pate-na-mas-kanete-ellada-riskarete-pagkosmia-1s).


Η δε δημοφιλία του επικεφαλής της Λίγκα και υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1.html), Ματέο Σαλβίνι (https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/721330_tin-proedria-tis-komision-vlepei-o-salvini-tremoyn-stis-vryxelles), βρίσκεται στο 57%, ενώ του αρχηγού των Πέντε Αστέρων και υπουργού Εργασίας Ντι Μάιο στο 52%.
[Αντίστοιχα στην Ελλάδα, ο Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν ξεπερνούν σε αποδοχή ο πρώτος το 20% και ο δεύτερος το 25%].
Επίσης, ο εχθρικός για τον Σόρος Σαλβίνι (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/blog-post_563.html#more), γνωστός και ως «Καπιτάνο» (ο Αρχηγός-https://www.cna.gr/faces/mateo-salvini-o-italos-politikos-poy-tolmaei-na-leei-ta-pragmata-me-t-onoma-toys/), χρησιμοποιεί ευρέως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το facebook το YouTube, το Instagram, το Whatsapp, το Telegram και το twitter.
Για την παρακολούθηση και επεξεργασία των δεδομένων στα κοινωνικά δίκτυα, ο Σαλβίνι και το επιτελείο του, κάνουν χρήση ενός ειδικού λογισμικού με την ονομασία «Θηρίο» από τον Ιανουάριο του 2014, τρεις μόλις εβδομάδες μετά την ανάληψη της ηγεσίας της Λίγκας από τον Ματέο Σαλβίνι), υπό την διεύθυνση του 45χρονου Λούκα Μορίσι.
[Η λέξη «Θηρίο», είναι πολλές φορές μία «δυσοίωνη» για τον Χριστιανισμό ορολογία, αφού θυμίζει κατά πού το «Θηρίο της Αποκάλυψης». Εδώ όμως, θα πρέπει να ειπωθεί, ότι και ο κεντρικός υπερ-υπολογιστής της ΕΕ στις Βρυξέλες για την συγκέντρωση των στοιχείων όλων των Ευρωπαίων πολιτών (με βασικό στόχο την φακέλωση και την παρακολούθηση τους), φέρει επίσης το ίδιο ακριβώς όνομα].
Την ίδια στιγμή, τα ποσοστά της Λίγκας φτάνουν σε πολλές δημοσκοπήσεις το 34 %, και ο συνασπισμός της Δεξιάς (Σαλβίνι-Μπερλουσκόνι-Μελόνι), μπορεί να διεκδικήσει πλέον και την αυτοδυναμία όποτε και να γίνουν εκλογές.
[Όμως εδώ, θα πρέπει εδώ να σημειωθεί, ότι αν και τα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης, συνεργάζονται εκλογικά μαζί κατά της ΕΕ, έχουν μεταξύ τους αρκετά εδαφικά και μειονοτικά προβλήματα.
Ένα από αυτά, είναι η εντεινόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Αυστρίας και Ιταλίας για το Νότιο Τιρόλο της βόρειας Ιταλίας. Εκεί, το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας εκμεταλλεύεται την συμμετοχή του στην κυβέρνηση της Αυστρίας για να προωθήσει το σχέδιό του για χορήγηση αυστριακών διαβατηρίων στη γερμανόφωνη μειονότητα του Νότιου Τιρόλου (με απώτερο στόχο, την αποκοπή της περιοχής αυτής από την Ιταλία και την ενσωμάτωση της στην Αυστρία).
Οι πράξεις αυτές των Αυστριακών, τους οδηγούν σε σύγκρουση με την Λίγκα του Σαλβίνι, και τους περισσότερους Ιταλούς, καθώς τη θεωρούν ωμή παρέμβαση στην εσωτερική ζωή της Ιταλίας και μια καθαρά Ιταλική περιοχή, την οποία οι Ιταλοί κέρδισαν με πολύ αίμα από τους Αυστριακούς το 1918.
Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες χώρες που κυριαρχούν εθνικιστικά κόμματα, όπως στην Ουγγαρία, η οποία έχει μειονότητες και διεκδικεί εδάφη σε άλλες χώρες της ΕΕ (Ρουμανία, Σλοβακία) και μη (Ουκρανία)].
Στην Αυστρία επίσης, με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το δεξιό του Λαϊκό κόμμα του Κουρτς βρίσκεται στο 34%, δεύτερο είναι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα με 26%, τρίτο το ακροδεξιό κόμμα των Ελευθέρων με 25% και ακολουθούν το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), οι Πράσινοι  και η “Λίστα Πιλτς με ποσοστά 7%,  5% και 2% αντίστοιχα.
Στην Βραζιλία, ο πρώην λοχαγός ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για τη στρατιωτική δικτατορία που ήταν στην εξουσία από το 1964 ως το 1985 στη Βραζιλία, και έχει δεσμευθεί να περιλάβει πολλούς στρατηγούς στην κυβέρνησή του, αν εκλεγεί, κατάφερε τελικά να εκλεγεί πρόεδρος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην χώρα αυτή με ποσοστό 56% (https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/152493/ekloges-vrazilia-mazi-tha-allaxoyme-to-pepromeno-tis-xoras-dilonei-o-mpolsonaroy).
Στην Ισπανία, όπου αναδιοργανώνεται η κατά τόπους ακροδεξιά λόγω οικονομικής και λαθρομεταναστευτική κρίσης (http://politis.com.cy/article/ispania-i-akrodexia-organon, https://www.tribune.gr/world/news/article/511619/poia-synthimata-fonazan-10-000-akrodexioi-poy-gemisan-stadio-stin-ispania-ti-einai-to-vox.htmlete), φημολογείται από κάποιους η πτώση του Σοσιαλιστή Σάντσεθ από την εξουσία και πρόωρες βουλευτές εκλογές στην χώρα αυτή, λόγω της παύσης της στήριξης της μειοψηφικής κυβέρνησης του από τα μειονοτικά κόμματα τα οποία ζητούν πλήρη ανεξαρτησία αν θέλει να συνεχίσει αν έχει την στήριξη τους (http://www.efsyn.gr/arthro/aytodiathesi-i-rihnoyme-tin-kyvernisihttps://www.defence-point.gr/news/o-igklesias-me-ton-fylakismeno-katalano-igeti-episkepsi-sti-fylaki).
Τα δε κόμματα της Ισπανίας έχουν τα εξής δημοσκοπικά ποσοστά:
Το κόμμα των CIUDADANOS βρίσκεται στο 22 %, το δεξιό λαϊκό κόμμα στο 25 %, οι Σοσιαλιστές στο 25, 7 % και οι PODEMOS στο 17 %.
Στην Μεγάλη Βρετανία, όπου η κατάσταση για το τι θα γίνει BREXIT (https://www.defence-point.gr/news/to-inomeno-vasilio-tha-echi-tin-tychi-tis-romaikis-aftokratorias) δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει (http://www.efsyn.gr/arthro/i-symfonia-gia-brexit-einai-kata-95-etoimi), η κυβέρνηση του κράτους αυτού, υπέγραψε πρόσφατα με την Ισπανία συμφωνία για το Γιβραλτάρ (https://www.protothema.gr/world/article/830993/vretania-kai-ispania-edosan-ta-heria-gia-to-givraltar/).
Οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 41 %, το Εργατικό κόμμα στο 36 %, οι φιλελεύθεροι στο 8 %,  το Σκωτσέζικο κόμμα ανεξαρτησίας στο 6 % και το UKIP στο 5 %.
Στην Βοσνία, τις εκλογές για τους Σέρβους, κέρδισε ο Σερβοβόσνιος εθνικιστής ηγέτης Μίλοραντ Ντόντικ (ο οποίος υποστηρίζει την απόσχιση των Σέρβων της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας από το κράτος αυτό), με 55% των ψήφων, για τους Κροάτες νικητής ήταν ο μετριοπαθής Ζέλικο Κόμσιτς με 51%, ενώ για τους Βόσνιους εκλέχτηκε ο Σέφικ Τζαφέροφιτς,  του κόμματος του εθνικιστή-ισλαμιστή Μπακίρ Ιζεμπέκοβιτς, γιου του ιστορικού ηγέτη των Μουσουλμάνων, Αλία, με ποσοστό 37%.
Στις ΗΠΑ, αναμένονται να διεξαχθούν οι ιδιαίτερα σημαντικές ενδιάμεσες εκλογές τον Νοέμβριο (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/blog-post_615.html), ενώ στην επαρχία του Ιρακινού Κουρδιστάν, σάρωσε στις πρόσφατες εκλογές το κόμμα του Μπαρζανί (https://www.defence-point.gr/news/to-komma-tou-masount-barzani-kerdise-tis-vouleftikes-ekloges-sto-irakino-kourdistan).
Στην Ευρώπη, ο πολιτικός σύμβουλος και αρχηγός της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ (ο οποίος κατά πολλούς Αμερικάνους πάει για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο-https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CF%8C.html), ο Στηβ Μπανόν, ετοιμάζει στην Ευρώπη το «Κίνημα» (https://redlineagrinio.gr/greece/opinion/66710-legka-mpanon-tessera-simeia-oikonomiko-ntermpi-nt-italia), μια συμμαχία όλων των ακροδεξιών κομμάτων της ΕΕ, η οποία θα κατεβεί ως κοινή πολιτική συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019, με στόχο να καταλάβει το ένα τρίτο των εδρών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και να διαλύσει την γερμανοκρατούμενης ΕΕ.
Το δε «Κίνημα» του Μπανόν, έχει ως κύριο στόχο, να προωθήσει τις αξίες της εθνικής κυριαρχίας, τα «ισχυρά» σύνορα, τον περιορισμό της μετανάστευσης, καθώς και την αντιμετώπιση του ριζοσπαστικού ισλάμ.
Μέλος του κινήματος του Μπανόν, είναι και η λεγομένη League of Leagues, που ίδρυσε ο Ματέο Σαλβίνι, την οποία αποτελούν η Λίγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας στην Ιταλία, το Εθνικό Μέτωπο στην Γαλλία, η AfD στην Γερμανία, το κόμμα του Όρμπαν στην Ουγγαρία, το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθέριας στην Αυστρία, το κόμμα του Γουίλντερς στην Ολλανδία, και οι Σουηδοί Δημοκράτες στην Σουηδία.
Ο δε Μπανόν, θέλει να ενώσει το κίνημα του, με την League of Leagues του Σαλβίνι, αλλά και με αλλά παρεμφερή κόμματα παγκόσμια (όπως π.χ. αυτό του Μπολσονάρου στην Βραζιλία) και να δημιουργήσει μια «Διεθνή της Εναλλακτικής Δεξιάς» σε παγκόσμια κλίμακα.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, είχαμε και ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία.
Μετά την αναγνώριση των σχισματικών (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/blog-post_269.htmlhttps://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%BF%CE%B9-%CF%88%CE%B5%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7.html) ως κανονικής Εκκλησίας από πλευράς πατριαρχείου Κων/λεως-(https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%BA.htmlhttps://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84.html), αφού εξαιτίας τους επήλθε σχίσμα στην Ορθοδοξία (http://alophx.blogspot.com/2018/09/blog-post.html,https://www.pronews.gr/thriskeia/720313_i-ekklisia-tis-rosias-kovei-toys-desmoys-tis-me-patriarheiohttp://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/blog-post_463.htm) και πιθανότατα πολύ σύντομα θρησκευτικός εμφύλιος στην Ουκρανία (http://alophx.blogspot.com/2018/09/blog-post.html,https://www.defence-point.gr/news/kindynos-diasporas-tou-orthodoxou-emfyliou-ke-stin-ypolipi-oukraniahttp://oimos-athina.blogspot.com/2018/10/blog-post_93.html), ενώ και το Βατικανό, εμπλέκεται εμμέσως στην ιστορία αυτή (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-%CE%BF-%CE%BB%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80.html).

Ακόμα κατατέθηκε και πρόταση για σύγκλιση Πανορθόδοξης Συνοδού, με στόχο να εκθρονιστεί ο Βαρθολομαίος (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CF%81%CE%BF.html), επί της διοίκησης του οποίου, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα και δυσκολίες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής (https://www.defence-point.gr/news/patriarchio-fanari-choris-ameriki-apla-den-tha-borouse-na-stathi), καθώς και διώξεις Ορθοδόξων από τους Οικουμενιστές σε αυτή (https://www.pentapostagma.gr/2017/11/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AD%CF%81.htmlhttps://www.pentapostagma.gr/2018/02/gerontas-efraim-arizonas-2.htm, l).
Οι ταραχές αυτές στην Ορθοδοξία (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF-%CE%BE%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF.html,https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%B7-%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%BB%CE%B5.htmlhttps://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-75-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CF%85%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD/#), πάντα με την υποστήριξη των ΗΠΑ (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1-%CE%B5.html), ξυπνούν και τις «ορέξεις» άλλων σφετεριστών και σχισματικών (όπως π.χ. της αιρετικής ψευδοεκλησσίας των Σκοπίων), για (τάχα) «νομιμοποίηση», «ανεξαρτησία» και αναγνώριση με το ψευδο-όνομα που υποστηρίζουν (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/blog-post_300.html).
Στα γειτονικά Σκόπια (στα οποία κατοικούν σχεδόν 200.000 Έλληνες-https://www.pentapostagma.gr/2018/01/200-000-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80.html), πέρασε τελικά η Συνταγματική αναθεώρηση, ύστερα από πολλές δωροδοκίες (https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/721381_perasan-oi-syntagmatikes-allages-stin-pgdm-anoigei-o-dromos-gia-tin-allagi) όπως έγινε με την αποστασία του 1965 στην Ελλάδα (https://www.triklopodia.gr/%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%96%CE%91%CE%95%CE%A6-%CE%9C%CE%95-%CE%A4%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%A4%CE%A5%CE%A6%CE%9B%CE%91-%CE%9D%CE%91%CE%A7%CE%9F%CE%A5%CE%9D-%CE%9F%CE%99-%CE%94%CE%97/#)-απομένουν ακόμα δύο ψηφοφορίες που απαιτούν εκ νέου την πλειοψηφία των 2/3 στην Βουλή των Σκοπίων για την πλήρη επικύρωση της-https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%84%CE%B1-%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%BC%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9.html), με αποτέλεσμα η μπάλα να γυρίσει ξανά στην χώρα μας (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B7-%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF.html).
[Παρόλα αυτά, η Ρωσία, έχει απειλήσει ότι θα ασκήσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών (https://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/blog-post_34.htmlhttps://www.pronews.gr/kosmos/valkania/721785_rosiki-presveia-sta-skopia-den-prokeitai-na-dehthoyme-kamia-allagi-toy), κάτι που αν πραγματικά συμβεί, μαζί με άλλες εξελίξεις στα Σκόπια (https://www.triklopodia.gr/%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CE%B2/#), μπορεί να ενταφιάσει και επίσημά οριστικά αυτή την πανάθλια συμφωνία και να σώσει την πατρίδα μας από το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Όμως, στην περίπτωση αυτή, οι ΗΠΑ, έχουν ήδη έτοιμο σχέδιο. Αφού δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση στα Σκόπια, δηλαδή ένα ενοποιημένο κράτος υπό την εξουσία τους για να περάσουν οι ενεργειακοί αγωγοί που σχεδιάζουν στα Βαλκάνια για μείωση της ΕΕ σε εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο, θα εφαρμόσουν το «Plan B».
Δηλαδή, να διαλύσουν τα Σκόπια και να αναδημιουργήσουν δυο κράτη της περιοχής, τα οποία θα είναι ασυζητητί φιλοδυτικά, την Μεγάλη Αλβανία και την Μεγάλη Βουλγαρία, τα οποία θα έχουν κοινά σύνορα και από αυτά θα διέρχονται οι δυτικοί αγωγοί στην περιοχή (αλλά και να γεμίσουν παράλληλα με νέες Νατοϊκές βάσεις την Ελλάδα).
Στην περίπτωση αυτή, θα καταρρεύσουν οριστικά τα άθλια και ανθελληνικά σχέδια που είχαν για την περιοχή, τόσο ο Στάλιν, ο οποίος μαζί με τον Τίτο καπηλεύτηκε το όνομα και την ιστορία της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, για να φτιάξει το κράτος των Σκοπίων (που σφετερίστηκε το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας).
Όπως επίσης και αυτά του Χίτλερ, ο οποίος ήθελε και αυτός, εκτός από τον Στάλιν, να στήσει ένα κρατίδιο στη θέση της FYROM για τα δικά του  συμφέροντα (https://www.pentapostagma.gr/2018/09/αποστολή-διαμελίστε-την-ελλάδα-τα-δίν.html), αλλά και των ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ-Γερμανία (https://www.triklopodia.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1/#), οι οποίες ήθελαν για τα δικά τους συμφέροντα να  στεριώσουν το τεχνητό αυτό ψευδο-κρατίδιο.
Και σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανόν οι Βρετανοί, εκμεταλλευόμενοι την κρίση στην χώρα μας, και ίσως αν έχουν συμβεί σπουδαίες εδαφικές μεταβολές στα Βαλκάνια (π.χ. διάλυση των Σκοπίων, απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου), να προσπαθήσουν να δελεάσουν τους Έλληνες να δεχτούν ξανά τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ και τους γιους τους ως βασιλείς της Ελλάδας.

Με δέλεαρ την ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου και του Μοναστηριού στην Ελλάδα μαζί με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, με τον ίδιο τρόπο που έπεισαν τους Έλληνες να δεχτούν ως βασιλιά της Ελλάδας τον Γεώργιο τον Α’ Γλύξμπουργκ το 1862 με δέλεαρ τότε την ενσωμάτωση των Ιονίων νήσων στην Ελλάδα (όπως και έγινε στην συνέχεια)].
Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο να δημιουργηθεί στην πατρίδα μας ξανά εσωτερική πολιτική αναταραχή (https://www.triklopodia.gr/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%A4%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%96%CE%AC%CE%B5%CF%86-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5/#), εξαιτίας του ξεπουλήματος της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας (https://www.triklopodia.gr/%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%A1%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CE%97-%CE%A3%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%A0%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80/#), και ίσως και σε πρόωρες εκλογές την χώρα σε μερικούς μήνες (ειδικά αν δεν γίνει τίποτε και με τις συντάξεις), τις οποίες κατά πασά πιθανότητα ο φιλοαμερικανός-φιλογερμανός Τσίπρας και ο Καμμένος θα χάσουν πανηγυρικά.

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στην Γερμανία θα κρίνουν και τα οικονομικά μέτρα για την Ελλάδα (http://www.capital.gr/oikonomia/3320258/ti-krinei-ti-stasi-tou-berolinou-gia-tis-suntaxeis-stin-ellada,https://www.lykavitos.gr/apokalypsi-to-nayagio-sta-skopia-apote/), όπου μέσω του περιουσιολογίου ετοιμάζεται η μεγαλύτερη ληστεία της κρατικής περιουσίας  της πατρίδας μας (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/10/blog-post_83.html).
Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η πατρίδα μας (όπου ο προδότης Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς παραιτήθηκε πρόσφατα-https://www.protothema.gr/politics/article/830497/alert-paraitithike-o-nikos-kotzias/), έχει δεχτεί οικονομική επίθεση και κατοχή μέσω των μνημονίων το 2010, όπως και η Κύπρος δέχτηκε αντίστοιχα έναν «οικονομικό Αττίλα» από το έτος 2013.

[Την ίδια στιγμή, στην μαρτυρική Βόρεια Ήπειρο, ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου, ένας ομογενής πατριώτης μας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, έχασε την ζωή του υπερασπίζοντας την Ελληνική σημαία και την Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1.htmlhttps://www.zougla.gr/greece/article/konstantinos-katsifas-o-en8ermos-patriotis-ke-i-anartisis-tou-sto-facebok), ενάντια στην ελεγχόμενη από τους Τούρκους εθνικιστική και ισλαμόφιλη ηγεσία του αδίστακτου σοσιαληστή Ράμα.
Τώρα μάλιστα, οι αδίστακτοι Αλβανοί δολοφόνοι του, έχουν το θράσος να τον αποκαλούν και ως δήθεν «εξτρεμιστή» (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF.html), μετά την μαφιόζικη εκτέλεση του από τους όντως Αλβανούς ναρκέμπορους, οι οποίοι κυβερνούν την Αλβανία, οι οποία προκάλεσε αντιδράσεις στην Ελλάδα (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81.html).
Το πιθανότερο μάλιστα είναι, ότι δεν σκοτώθηκε αρνούμενος να παραδοθεί όπως υποστηρίζει η θρασύτατη ισλαμοταλιμπανκή κυβέρνηση του Ράμα, ο οποίος χωρίς κανένα σεβασμό προς τον δολοφονημένο συμπατριώτη μας τον αποκαλεί «τρελό» (https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/723413_proklitikos-o-alvanos-prothypoyrgos-min-lete-aparadekti-tin-apoleia-zois-enos).
Αλλά πιθανότατα πρώτα συνελήφθη και ύστερα δολοφονήθηκε αιχμάλωτος (η δε διωκόμενη από τους Αλβανούς οικογένεια του Κωσταντίνου Κατσίφα (https://thecaller.gr/diethni/anastati-i-voreia-ipeiros-albanoi-komantos-mpoukaran-sto-spiti-tou-konstantinou-katsifa/), ζητά ιατροδικαστική εξέταση-https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/omogeneia/723447_i-oikogeneia-toy-iroa-kkatsifa-zitaei-iatrodikasti-apo-tin-ellada), με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (https://www.himara.gr/apopseis/7872-syllipsi-dolofonia-sygkalipsihttps://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/omogeneia/723453_omonoia-gia-tin-ektelesi-toy-kkatsifa-ton-dolofonisan-paroysia), με τον οποίο εκτελούν οι επίσης ισλαμιστές του ISIS τους Χριστιανούς στην Συρία.
Ουσιαστικά, η προβοκατόρικη δολοφονία του Κωσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς μουσουλμάνους, θυμίζει κατά πολύ την αντίστοιχη δολοφονία του Σολωμού (και του επίσης Βορειοηπειρώτη δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια-https://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82), ο οποίος δολοφονήθηκε από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο στις 14 Αυγούστου του 1996 την ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ (https://www.news247.gr/sthles/skoufakia/i-dolofonia-toy-tasoy-isaak-oi-motosikletistes-oi-gkrizoi-lykoi-kai-o-fonias-voyleytis.6639904.html).
Η δε ανηλεής καταπίεση των συμπατριωτών μας στην Βόρειο Ήπειρο, μαζί με την παράνομη αρπαγή των περιουσιών τους, μαζί με τις δολοφονίες των Ελλήνων της περιοχής (https://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2.htmlhttps://www.pentapostagma.gr/2018/10/%CE%AD%CF%80%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1.html), είναι πιθανό, να οδηγήσει τελικά σε εξέγερση ενάντια στο τυραννικό Αλβανικό καθεστώς (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2017/11/blog-post_7.html) και σε αντάρτικο για την απελευθέρωση της περιοχής και την ένωση της με την Ελλάδα (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2017/10/blog-post_31.html).
Στην περίπτωση αυτή, ο θάνατος του Κωσταντίνου Κατσίφα, αντί να λειτουργήσει αποτρεπτικά όπως θα ήθελαν οι δολοφόνοι του, να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από ότι αυτοί επιθυμούσαν.
Και στην πράξη να αποτελέσει, όπως και ο θάνατος του Παύλου Μελά στον Μακεδονικό Αγώνα, πηγή έμπνευσης για άλλους Έλληνες πατριώτες (τόσο της μαρτυρικής Βορείου Ηπείρου, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας), οι οποίοι θα εισέλθουν στην Βόρεια Ήπειρο, σε συνεργασία με πατριώτες της περιοχής, θα την βοηθήσουν να πολεμήσει για την ανεξαρτησία της και την ένωση της με την Ελλάδα μας].
Κάποιοι λένε δε, ότι η παραίτηση Κοτζιά, θα έχουμε μεσοπρόθεσμα την πτώση της προδοτικής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (υπαλλήλων του Σόρος-https://www.triklopodia.gr/%CE%A4%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-soros/#https://www.pronews.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/722880_o-tsoros-hrimatodotei-skopianes-organoseis-loatki-mko-yper-ton), λόγω του Μακεδονικού ζητήματος (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/10/blog-post_550.html), κατά τον τρόπο που το ίδιο εθνικό ζήτημα, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη την δεκαετία του 90.

[Την ίδια στιγμή, αρκετοί Έλληνες αναρχικοί, εκπαιδεύονται στην Συρία για την εφαρμογή του «αντάρτικου των πόλεων» (http://corfiatiko.blogspot.com/2018/10/blog-post_145.html), με στόχο την μετέπειτα επιστροφή τους στην Ελλάδα και σκοπό την προδοτική προσπάθεια της κατάληψης της εξουσίας σε αυτή (http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html), σε συνεργασία με λαθρομετανάστες και πράκτορες ξένων και εχθρικών προς την πατρίδα μας κρατών].
Ουσιαστικά, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό από όλα τα παραπάνω, μόνο μια πατριωτική εκλογική μεταβολή στην πατρίδα μας και την Ευρώπη μπορεί να σώσει την χώρα μας (μαζί φυσικά με τον αγώνα του ιδίου του Ορθόδοξου Ελληνικού λαού-https://www.pentapostagma.gr/2018/09/%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%8C%CE%BC.htmlhttp://oimos-athina.blogspot.com/2018/10/1940.htmlhttp://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/10/blog-post_226.html), και μόνο εάν εμείς συλλογικά ως έθνος παλέψουμε για την ελευθερία μας, θα μπορέσουμε να σώσουμε το κράτος μας από την παρακμή και να το θέσουμε εκ νέου σε μια τροχιά ευημερίας και ανάπτυξης.


ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου