Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, η Ελβετία, φημίζεται από παλιά, ήδη από τις απαρχές της ιστορίας της (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_35.html), τόσο για την έντονη τάση της χωράς αυτής για ανεξαρτησία, την πολιτική της ουδετερότητα και την μη συμμετοχή της σε υπερεθνικούς οργανισμούς, καθώς και στο τραπεζικό απόρρητο των τραπεζών της.

Όμως, εκτός όλων αυτών, η Ελβετία είναι επίσης γνωστή για την στενή συνεργασία με τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html), καθώς και στην άνοδο στην χωρά αυτή ισχυρών ακροδεξιών κομμάτων, τα οποία βοήθησαν στενά την συνεργασία αυτή.
 Το πιο γνωστό από τα κόμματα αυτά, είναι το κόμμα του SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα).
Το ακροδεξιό αυτό κόμμα με τις πάρα πολλές προτεσταντικές επιρροές, το οποίο με τον νυν πρόεδρο του, Άλμπερτ Ρέστι, είναι αυτή την στο μεγαλύτερο κόμμα Βουλή της Ελβετίας, κατέχοντας 65 έδρες επί του συνόλου των 200 συνολικά του Ελβετικού κοινοβουλίου.
Το κόμμα αυτό, το οποίο ιδρύθηκε το 1910 με αρχική ονομασία Ελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα, και ενώ αρχικά υποστήριζε τα συμφέροντα των μικροαγροτών, κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισε να υποστηρίζει τα συμφέροντα των βιομηχάνων, ενώ το 1929, κατάφερε να κερδίσει αρκετές έδρες στο τότε Ελβετικό κοινοβούλιο.
Αντίστοιχα, το έτος 1936, ιδρύθηκε το ακροδεξιό λεγόμενο «κόμμα των αγροτών, των εμπόρων και των ανεξάρτητων», το οποίο στήριζε τα φασιστικά κινήματα, ενώ θαύμαζε και είχε ως πρότυπα του, τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.
Το 1971, το κόμμα αυτό, άλλαξε το όνομα του σε SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα) και συνενώθηκε με το κόμμα «Σοσιαλιστικό πολιτικό γκρουπ», ενώ στις εκλογές που έλαβαν χωρά τότε, κέρδισε το 11% των ψήφων.
Αργότερα, το κόμμα αυτό, συνενώθηκε και με το Ελεύθερο Δημοκρατικό κόμμα, κρατώντας την ονομασία SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα).
Το 1977, την ηγεσία του κόμματος αυτού, ανέλαβε ο ακροδεξιός λαϊκιστής επιχειρηματίας, Κριστόφ Μπλόχερ, ο οποίος κατάφερε να αυξήσει τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος από 11 σε 15%. 
Στα νεότερα χρόνια, η μεγάλη εκλογική άνοδος του κόμματος του SVP ξεκίνησε το έτος 1999, όταν το SVP έλαβε το 23,3% στις εθνικές βουλευτικές εκλογές στην Ελβετία το έτος εκείνο.

Τότε, το SVP προώθησε ακόμα περισσότερο την δυνατότητα οπλοκατοχής των Ελβετών (αφού όπως είναι γνωστό, στην Ελβετία των 7 εκατομμυρίων κάτοικων, υπάρχουν συνολικά πάνω από 50 εκατομμύρια όπλα).
Σημαντικά βοήθησε τότε την εκλογική άνοδο του κόμματος αυτού, η μεγάλη οικονομική κρίση και ύφεση, την οποία αντιμετώπισε η Ελβετία από το 1991 ως το 1997, η οποία είχε ως αποτέλεσμα  μια μεγάλη αύξηση των ποσοστών ανεργίας στην Ελβετία.
Παράλληλα, η μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, επηρέασε αρνητικά και την Ελβετία, μαζί με την απαίτηση πολλών κρατών να παύσει η χωρά αυτή να είναι ένας «φορολογικός παράδεισος».
Στον οποίο μάλιστα, κρύβονται πολλά κλεμμένα κρατικά χρήματα από πολίτικους άλλων χωρών ή αποθηκεύονται χρήματα από εγκληματικές οργανώσεις (π.χ. την μαφία), ή γίνεται και συνεχές ξέπλυμα (και αποθήκευση) μαύρου χρήματος.
[Επίσης, είναι γνωστό, ότι η Ελβετία, χρησίμευσε τα μέγιστα στους Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφού στις κρυφές τραπεζικές θυρίδες αυτής, «αποθήκευσαν» οι Ναζί τα κλεμμένα πλούτη, τα οποία είχαν κλέψει από όλους τους κατεκτημένους από τους ιδίους ευρωπαϊκούς λαούς.

Και τα πλούτη αυτά, βοήθησαν μετέπειτα την μεταπολεμική Γερμάνια, να δημιουργήσει το (υποτιθέμενο) γερμανικό οικονομικό θαύμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε κυρίως από τα κλεμμένα πλούτη των κατεχομένων από τους Ναζί ευρωπαϊκών λαών, της παροχής μεγάλων οικονομικών δάνειων από τις ΗΠΑ μέσω του λεγομένου «σχεδίου Μάρσαλ».
Καθώς επίσης και χάρις στην αναστολή στην πληρωμή των τεράστιων πολεμικών αποζημιώσεων που χρώσταγε η Γερμάνια σε όλα τα κράτη που είχε καταλάβει με την βία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Παράλληλα, η Ελβετία, έγινε η έδρα της καθοδηγούμενης από τους Ναζί Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_7.html), όπως επίσης και έδρα της ναζιστικής οργάνωσης ODESSA (http://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html), η οποία στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, βοήθησε στην διαφυγή πολλών καταζητούμενων Ναζί (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/10/blog-post_84.html), σε χώρες εντός ή εκτός της Ευρώπης (π.χ. στην Μέση Ανατολή, στην Λατινική Αμερική, ακόμα και στην ίδια την Ελβετία).
Επίσης, η οργάνωση αυτή, χρηματοδότησε πολλές προσπάθειες επανακατάληψης της εξουσίας από τους Ναζί στην Γερμάνια στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_25.html), καθώς και πολλές άλλες εγκληματικές δραστηριότητες (http://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_7.html), ενώ και στις μέρες μας, προσπαθεί να επαναφέρει και πάλι τους Ναζί μέσω ενός νέου ακροδεξιού κόμματος, ξανά στην εξουσία της Γερμανίας (https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018.html).
Τα άθλια αυτά πεπραγμένα των Ελβετών στην διάρκεια τόσο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όσο και στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, είχαν τελικά ως αποτέλεσμα, η χωρά αυτή να ταυτιστεί απολυτά με τους Ναζί].

Το SVP, είναι αντίθετο στην ένταξη της Ελβετίας στην ΕΕ, υπέρ της πλήρης καταστολής των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας, ενώ μετά και την μεγάλη λαθρομεταναστευτική κρίση στην ΕΕ το 2015, είναι μαζικά κατά της ισλαμικής λαθρομετανάστευσης, τόσο στην Ελβετία, όσο και στην ΕΕ.
Συγκεκριμένα, το SVP, θέλει να εκδιώξει από την Ελβετία όλες τις κατηγορίες των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (π.χ. Πακιστανούς, Αφρικανούς, Ασιάτες, Αλβανούς), οι οποίοι ζητούν άσυλο στην χωρά αυτή, τους οποίους χαρακτηρίζει παράνομους και εγκληματίες.
Επίσης, η Ελβετία συνεργάστηκε με την Γερμανία και κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πόλεμου, όταν εκτός του ότι προσέφερε άσυλο στον κομμουνιστή Λένιν στην διάρκεια του πολέμου αυτού.

Επίσης, βοήθησε την συμμαχία αυτού με τους Γερμανούς, και στις συνεννοήσεις μαζί τους, τόσο ως τάχα «ενδιάμεσος ουδέτερος τόπος συνάντησης», όσο και για την παροχή χρήματων σε αυτόν από τον Κάιζερ μέσω των τραπεζών της.
Όπως επίσης και μετέπειτα στην μεταφορά αυτού στην Ρωσία εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, από την Ελβετία στην Γερμανία και μετέπειτα στην Ρωσία, για την πραγματοποίησης της υποτιθέμενης «Οκτωβριανής Επανάστασης», η οποία στην πραγματικότητα όμως οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τους Γερμανούς (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html)].
Ο ίδιος ο Κριστόφ Μπλόχερ, είχε συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος στην πιο τραγική ιστορική στιγμή είχε υποσχεθεί στον λαό του «αίμα και δάκρυα», ενώ χαρακτήρισε επίσης ορθά την ΕΕ ως το τέταρτο Ράιχ (https://www.triklopodia.gr/germaniko-raich-tora-theli-ke-ton-evro-strato-tou-tou-g-delastik/https://www.triklopodia.gr/sinomosia-nazistikis/).
Και παρόλη την πλήρη ταύτιση και συνεργασία των Ελβετών με τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το κόμμα αυτό θεωρεί τον εαυτό του ως τον «κληρονόμο» της (ανύπαρκτης στην πραγματικότητα) «Ελβετικής αντίστασης» στον Χίτλερ (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_35.html).
Με τον ρήση αυτή όμως, το SVP στην πραγματικότητα προσπαθεί να υποδαυλίσει τον Ελβετικό εθνικισμό, χρησιμοποιώντας εάν αντιγερμανικό αίσθημα, με το οποίο προσπαθεί να δικαιολογήσει την μη ένταξη της Ελβετίας στην ακόμα γερμανοκρατούμενη νεοναζιστική ΕΕ.

Έτσι, στην Ελβετία στις μέρες μας, το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα SVP (Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα), έρχεται  πρώτο στις δημοσκοπήσεις, με 29.7%, ενώ ακολουθούν οι σοσιαλιστές με 18%, οι φιλελεύθεροι δεξιοί με 17%, οι Χριστιανοδημοκράτες με 10%, οι Πράσινοι με 7%, οι Πράσινοι φιλελεύθεροι με 5,7% και τέλος το κεντροδεξιό κεντρώο κόμμα με 4%.

Ουσιαστικά, από όλα τα παραπάνω, γίνεται ξεκάθαρο, ότι στην Ελβετία, η ακροδεξιά, η οποία αναμένεται, όπως γίνεται στην υπόλοιπη ΕΕ και τον κόσμο (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html), να καταλάβει την εξουσία της Ελβετίας στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές στην χωρά αυτή, θα συνεχίσει να επηρεάζει τα μέγιστα τις πολιτικές, οι οποίες θα καθορίσουν την σχέση του κράτους αυτού με τον υπόλοιπο κόσμο.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου