Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ISIS ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ISIS ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, ο ISIS επικαλείται στις μέρες μας κάποιες δήθεν «προφητείες», σύμφωνα με τις οποίες θα έρθει το Τέλος του Κόσμου, σύντομα, ενώ η οργάνωση αυτή, θα παίξει καίριο ρολό στον ερχομό του «Μάχντι» και του «Χριστού», ιδρύοντας πριν τον ερχομό τους ένα «Χαλιφάτο», το οποίο και θα παραδώσει σε αυτούς όταν έρθουν.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως τα λέει η οργάνωση αυτή, ή μήπως η αλήθεια είναι άλλη; Στο άρθρο αυτό, θα αναλυθούν οι απόψεις κάποιων συγχρόνων ερευνητών σχετικά με το κατά ποσό οι απόψεις αυτές του ISIS είναι αληθινές ή όχι και κατά πόσο επίσης αυτές συμβαδίζουν με την ιστορία.
Καταρχάς θα πρέπει να τονιστεί, ότι η σημαία του ISIS  που προέρχεται από κάποιες επιστολές του παλατιού του Τοπ Καπί στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το σήμα της υποτίθεται σήμερα η σφραγίδα από την οποία προέρχεται η σημαία  προέρχεται από τον ίδιο το προφήτη του  ισλάμ, τον Μωάμεθ.
Επίσης, ο ISIS χρησιμοποιεί συχνά λόγους του Οθωμανού Αυτοκρατορικού  αξιωματούχου Άχμεντ Τσεβνέτ  πασά,  Ο οποίος έλεγε ότι οι διαφορετικές εθνότητες της οθωμανικής Αυτοκρατορίας έπρεπε να ενωθούν μεταξύ τους μέσω της χρήσης της θρησκείας αφού Άραβες Κούρδοι Τούρκοι ομόθρησκοι.
Σε σχέση με τον «Μάχντι»  προέρχεται σύμφωνα με ερευνητές ως παράδοση του Ισλάμ, όχι  από το κείμενα που γράφτηκαν  Μωάμεθ αλλά από μεταγενέστερες γραπτές παραδόσεις  οι οποίες οδήγησαν αποτελούν λόγια του Μωάμεθ τις Χαντίθ. Σύμφωνα με αυτές ο «Μάχντι»  θα είναι απόγονος του Μωάμεθ  και θα επαναφέρει ισλαμικό χαλιφάτο.
[Επίσης και οι βασιλιάδες του Μαρόκου και της Ιορδανίας, ο τέως πρωθυπουργός του Ιράκ Ρασίντ Αλί, όπως και ο Μπαγκάντι του ISIS, ισχυρίζονται και αυτοί πως είναι απόγονοι του Μωάμεθ].

Για κάποιους δε ιστορικούς και δημοσιογράφους, όπως λόγου χάρη ο William Mac Ants, οι δήθεν προφητείες για τον ερχομό τεχνικών από το Χορασάν μαύρα Λάβαρα και ρούχα σημαίες οι οποίοι διώξουν τους κακούς  άπιστους ηγέτες του ισλάμ στο Τέλος του Κόσμου  δεν είναι πραγματικές, όπως ισχυρίζεται ο ISIS.
Και αυτό  γιατί σύμφωνα με τον ίδιο δημοσιογράφο οι φήμες και προφητείες αυτές είχαν διαδοθεί από τους Αββασίδες  εχθρούς των Ομμευάδων  πριν αυτοί εισβάλουν και καταλάβουν την έδρα τους, την Δαμασκό (οι δε Αββασίδες  είχαν καταγωγή από τον θείο του Μωάμεθ   φόραγαν μαύρα ρούχα  λάβαρα και σημαίες  όντως είχαν  ως έδρα τους το Χορασάν).
Ουσιαστικά, αυτές οι προφητείες δεν ήταν κανονικές, αλλά μία προπαγάνδα από τους Αββασίδες  (και το κίνημα τους με την ονομασία “Σκιά”) ενάντια στους εχθρούς τους, έτσι ώστε από τη μία να πλήξουν το κύρος τους και από την άλλη να ετοιμάσουμε τον πληθυσμό για τον ερχομό τους, παριστάνοντας ότι ήταν δήθεν αυτοί οι προφητευμένοι (ενώ ο ηγέτης τους ο “αναμενόμενος Μάχντι”), που θα ερχόταν  και θα  έδιωχναν τους σφετεριστές,  οι οποίοι δεν κατάγονταν από τον Μωάμεθ  θα επανέφεραν την δυναστεία του στο θρόνο του χαλιφάτου.
Με την πάροδο των ετών αυτές οι προβλέψεις  επανερχόταν στην επιφάνεια και συνεχώς  όταν υπήρχαν προβλήματα στα Χαλιφάτα και πολλοί μιλούσαν για τον ερχομό του Μάχντι, ο οποίος θα έδιωχνε τους διεφθαρμένους και θα επανάφερε το χαλιφάτο ξανά σε ακμή.
Αυτές ακριβώς τις προφητείες επικαλείται και προσπαθεί επαναφέρει στην μήνη των μουσουλμάνων στις μέρες μας ο ISIS, του οποίου αποθανών ηγέτης Μπαγκάντι  ισχυρίζονταν κατάγονταν από την φυλή του Μωάμεθ και άρα είχε νόμιμη διαδοχή στον θρόνο του χαλιφάτου  ακόμη για τους Σιίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι ο χαλίφης πρέπει να κατάγεται από τον Μωάμεθ, οντάς ο πραγματικός 12ος τους Ιμάμης ή αλλιώς ο Μάχντι.
Η δε φιγούρα του “μεσσία-Μάχντι”, της οποίας η προέλευση λέγεται ότι ήταν αρχικά η Περσία, την οποία είχαν καταλάβει οι Άραβες, ξεκίνησε από την πρώην Ζωροαστρική θρησκεία, στην οποία επίσης υπήρχε ένας μεσσίας, ο Σαοσιάντ, ο οποίος ενσωματώθηκε στο ισλάμ και έγινε μετέπειτα ο “Μάχντι”, εντασσόμενος στην Αραβική παράδοση και ενσωματώνοντας πολλά χαρακτηριστικά της (William Mac Ants).

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι υπήρξαν και σε άλλες χώρες άτομα που παρίσταναν τους “μεσσίες” (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Mahdi_claimants, https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Jewish_messiah_claimants), όπως ο Μπαρ Κοχμπά στο Ισραήλ ή μετέπειτα ο Σαμπατάι Σεβί και ο Γιόζεφ Φρανκ, ενώ και οι ιδρυτές των δυναστειών των Φατιμίδων, των Αββασίδων και των Ομμευάδων όταν έριχναν τις προηγούμενες δυναστείες ισχυρίζονταν ότι ήταν ο “Μάχντι”, ενώ και οι Σταυροφόροι έλεγαν ότι οι ίδιοι θα έφερναν το Τέλος των Ημερών.
Στο σύγχρονο Ισραήλ η φανατική τρομοκρατική οργάνωση Γκους Εμουνίμ ήθελε να ανατινάξει τα Τεμένη του Ομάρ και του Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ για να προκαλέσει “παγκόσμιο θρησκευτικό πόλεμο και τζιχάντ των μουσουλμάνων κατά των Εβραίων”, έναν πόλεμο τον οποίο αυτή έβλεπε ως τον πόλεμο του Γωγ και Μαγώγ ενάντια στο Ισραήλ, ο οποίος κατά την γνώμμη τους θα έφερνε το Τέλος των Ημερών και τον ερχομό του “μεσσία” τους.

[Ο (τάχατες) «Προφήτης» ραβίνος Βίλντεν Κάον υποστήριζε ότι για πρώτα οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Κριμαία και όταν καταλάβουν την Πόλη ο «μεσσίας» θα ετοιμάζεται να εμφανιστεί, όπως και αυτός θα εμφανιστεί όταν οι Ρώσοι ενωθούν με τους απογόνους του Ισμαήλ (το ισλάμ) και έρθουν κατά του Ισραήλ.  

Ο δε «νεομεσσιανισμός» (σιωνισμός) των Ισραηλινών που προήλθε από κάποιες πήγες του Ταλμούδ υποστήριζε ότι ο  (δήθεν) «μεσσίας» του Ισραήλ δεν είναι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά όλος ο Ισραηλίτικος λαός στο σύνολο του].

Ακόμα και στην Σαουδική Αραβία το 1979 μ.Χ., λίγο μετά την ισλαμική Επανάσταση στο Ιράν, μια ομάδα φανατικών ισλαμιστών κατέλαβε το τζαμί της Μέκκας και ο ηγέτης της αυτοανακηρύχτηκε “Μάχντι” πριν εξοντωθεί τελικά από τις αρχές ασφάλειας με τους οπαδούς του στον τόσο ιερό για το ισλάμ αυτόν χώρο, σε μία άνευ προηγουμένου βεβήλωση αυτού του χώρου.
Το δε έτος 2012 μ.Χ., το ήμισυ των Αράβων και των Μουσουλμάνων της Βόρειας Αφρικής ανέμενε τον άμεσο ερχομό του “Μάχντι”, ιδίως μετά το χάος και τις ταραχές που επέφερε η “Αραβική Άνοιξη”.
Στις εγέρσεις αυτές για κάποιους ο Αλ Ντατζάλ (ο αντίχριστος των μουσουλμάνων) ήταν ο Αιγύπτιος Προέδρος Μουμπάρακ, άλλοι εάν μονόφθαλμο παιδί που γεννήθηκε τότε (ο Αλ Ντατζάλ θα είναι μονόφθαλμος σύμφωνα με την παράδοση των Χαντίθ), άλλοι ένας σιωνιστής, ο ISIS ο τυφλός Μέγας Μουφτής της Σαουδικής Αραβίας, ενώ άλλοι έλεγαν ότι είδαν ήρωες του Τέλους των Ημερών στην Τυνήσια και την Αίγυπτο.
[Επισης, ο Αλ Ντατζάλ, ο λεγόμενος και “απατηλός μεσσίας” θα ήταν κοντός, εύσωμος, με κόκκινα μαλλιά, θα ηγηθεί 70.000 Εβραίων στο Ισφαχάν, θα έρθει ανατολικά του Χάραζαν, θα φτάσει έξω απο την Μεδίνα, και τότε θα έρθει ο “Χρίστος” με κίτρινα ρούχα πάνω στο τζαμί της Δαμασκού, ο οποίος θα ενωθεί με τον Μάχντι.
Στην συνέχεια, θα κατευθυνθεί στην Ιερουσαλήμ, οπού θα εισέλθει σε αυτή και θα αντιμετωπίσει τον Αλ Ντατζάλ, ο οποίος θα ηγείται 70.000 Εβραίων, θα τον εξοντώσει με αυτούς, θα καταστρέψει κάθε άλλη πίστη εκτός του ισλάμ και τον Σταυρό και τον Χριστιανισμό (για τον οποί σταυρώθηκε ο Ίδιος!!!) στην γη, και θα νικήσει τον Γωγ και τον Μαγώγ.

Στην συνέχεια ο Χρίστος θα εισβάλει και θα καταλάβει την Ινδία, και ο “Μάχντι” θα βασιλέψει για επτά έτη παγκόσμια και θα πεθάνει μετά έχοντας στην κηδεία του τον Χριστό, ενώ ο Χρίστος θα βασιλέψει και αυτός από εφτά έως σαράντα έτη, θα πεθάνει και αυτός μετά (!!!) και ύστερα θα έρθει το Τέλος του Κόσμου.
Σύμφωνα δε επίσης με τις «προφητείες» αυτές, ο Ντατζάλ θα καθίσει ως δήθεν «θεός» και ηγέτης στον τρίτο Ναό του Σολομώντος, ο οποίος θα ξαναχτιστεί από τον ίδιο λίγο πριν τον ερχομό του Χριστού].
Άλλες προφητείες, οι οποίες έλεγαν ότι η προφητεία για την κατάκτηση της Πόλης και της Ρώμης, ξεκίνησαν όταν ο Ομειάδες Χαλίφης Σουλεϊμάν άκουσε για μία προφητεία που έλεγε ότι κάποιος που θα έφερε το όνομα ενός προφήτη, θα κατακτούσε την Πόλη και την Ρώμη.

Οπότε ο ίδιος, έχοντας το όνομα ενός Προφήτη (Σουλεϊμάν σημαίνει Σολομώντας) επιτέθηκε με τον στρατό του ενάντια στην Πόλη το 717-18, στην Δεύτερη πολιορκία της Πόλης από τους Άραβες, η οποία ως γνωστόν απέτυχε παταγωδώς.
Τα ίδια ακριβώς ισχυρίζονταν και ο Οθωμανός Σουλτάνος Μωάμεθ ο Β’ ο Πορθητής, ο οποίος το 1453 κατέλαβε την Πόλη, ότι έχοντας τον όνομα του προφήτη Μωάμεθ κατέλαβε την Πόλη, ήταν ο εκλεκτός και θα καταλάμβανε και την Ρώμη, πράγμα που δεν έγινε φυσικά, ενώ η πόλη του Τάραντα που κατέλαβε ο Μωάμεθ στην Ιταλία ως εφαλτήριο για την κατάκτηση της Ρώμης, ανακαταλήφθηκε σύντομα από τις Ιταλικές πόλεις και τον πάπα της Ρώμης.
[Λέγεται ότι ο ίδιος ο Μωάμεθ έλεγε στους Άραβες εάν άτομο από την δυναστεία μου, ο οποίος θα φέρει το όνομα μου θα ενώσει ξανά τους Άραβες στο Τέλος των Ημερών και θα επαναδημιουργήσει το Χαλιφάτο].
Ενώ ιστορικά, είναι γνωστό ότι η Ρώμη καταλήφθηκε από τους Άραβες το 846 μ.Χ. για ένα μικρό χρονικό διάστημα (https://en.wikipedia.org/wiki/Arab_raid_against_Rome).
Αλή προφητεία μιλούσε ότι στο Τέλος των Ημερών θα έρχονταν ένας στρατός 12.000 απο το Άντεν της Υεμένης σε βοήθεια του «Μάχντι», οπότε για πολλούς ο τωρινός πόλεμος στην Υεμένη θα οδηγήσει στην δημιουργία του στρατού αυτού.
Για την Μέκκα λέγεται ότι ο Μωάμεθ είπε στις Χαντίθ ότι αυτή θα καταστραφεί λίγο πριν το Τέλος του Κόσμου από τους Αβυσσηνούς-Αιθίοπες, όταν οι πιστοί θα προσεύχονται στην Κάμπα, την οποία μαζί με την υπόλοιπη πόλη οι Αιθίοπες θα καταστρέψουν πέτρα, προς πέτρα.

Σύμφωνα με δύο ξεχωριστές παραδόσεις, ο «Χρίστος» δεν θα προλάβει να φτάσει να την σώσει, ενώ με άλλη θα έχει «πεθάνει» (!!!) όταν συμβεί αυτό το γεγονός, ενώ η καταστροφή της Μέκκας θα λάβει χώρα μετά τον πόλεμο και την καταστροφή των Γωγ και Μαγώγ.
Άλλες προφητείες έλεγαν ότι οι Σαουδάραβες θα ρίξουν τους απίστους ηγέτες τους, η Μέκκα θα καταστραφεί (ιστορικά αυτο κόντεψε να γίνει το 570 μ.Χ. έτος γέννησης του Μωάμεθ, με την εισβολή των Αιθιόπων σε Υεμένη και Αραβία, οι οποίοι έφτασαν λίγο έξω από την Μέκκα πριν τελικά ηττηθούν από τους Άραβες), οι Υεμενίτες θα συγκεντρώσουν στρατό και οι Αιγύπτιοι θα επιτεθούν και θα απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ, κάτι που πολλοί πίστευαν ότι θα γινόταν όταν η Μουσουλμανική Αδελφότητά κατέλαβε την εξουσία στην Αίγυπτο το 2011.
Ο δε Μάχντι θα αναδειχτεί εάν και δεν θα θέλει αρχικά έξω από την Μεδίνα, ενώ πριν από αυτόν θα προηγηθεί εάν άλλο Χαλιφάτο (οι ηγέτες του ISIS υποστηρίζουν ότι αυτο θα είναι το δικό τους), του οποίου ο ηγέτης θα παραδώσει το Χαλιφάτο και την εξουσία του στον “Μάχντι” ειρηνικά.
Αυτο το Χαλιφάτο πριν τον Μάχντι, θα νικήσει έναν εχθρικό στρατό στην έρημο, ο ηγέτης θα κατάγεται από την φυλή Καφάις, ενώ οι θείοι του από την φυλή Καλμπί, η οποια θα στείλει εναντίον του στρατό που θα νικηθεί από αυτόν.
Άλλοι πιστεύουν ότι αυτό το Χαλιφάτο και ο ηγέτης του τότε, θα κατάγονται από τον Αμπού Σουφιάν, τον πατέρα του ιδρυτή της δυναστείας των Ομμευάδων, του οποίου ο απόγονος στο Τέλος των Ημερών θα ονομάζεται Αμπού Σουφιάνι, θα καταλάβει το Χαλιφάτο, εννοώντας τους Άραβες, αλλά δεν θα δεχτεί να παραδώσει το Χαλιφάτο στον Μάχντι, και θα εξοντωθεί από τον ίδιο μαζί με την οικογένεια του (για άλλους θα παραδώσει ειρηνικά την εξουσία).
[Ιστορικά, υποψήφιοι Αμπού Σουφιάνι τον καιρό των Αββασίδων από τους πρώην Ομειάδες, εμφανίστηκαν ανεπιτυχώς, προσπαθώντας να ανακαταλάβουν το Χαλιφάτο το 730 και το 811 μ.Χ. με 40.000 οπαδούς που σφαγιάστηκαν μαζί τους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις Χαντίθ, λίγο πριν τον ερχομό του Μάχντι, μία μεγάλη αναταραχή στο Μαγκρέμπ (σημερινή Βόρεια Αφρική), θα εξαπλωθεί στις μουσουλμανικές χώρες του Λεβάντε (σημερινή Συρία και Ιράκ για τον ISIS).
Τότε, στην Συρία θα πολεμούν για την κυριαρχία της χώρας δύο στρατοί για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι οποίοι λόγω της μεταξύ τους διαμάχης θα αποδυναμωθούν.
Τότε, στην περιοχή της Υπεριορδανίας, θα εγερθεί ο Σουφιάνι, κυρίως στην Συρία, και θα κινηθεί για την κατάληψη της Δαμασκού και της υπόλοιπης Συρίας, ενώ στην συνέχεια θα επιτεθεί στο Ιράκ και θα καταλάβει μεγάλο μέρος και της περιοχής αυτής.
Ο δε ο Σουφιάνι θα είναι ένας βίαιος, τυραννικός και διεφθαρμένος ηγέτης, ο οποίος θα καταπιέσει τους μουσουλμάνους (όμως ο Σουφιάνι δεν ταυτίζεται με τον Ντατζάλ στις Χαντίθ και για τους περισσοτέρους μουσουλμάνους).
{Ο δε Ντατζάλ επί Μάχντι θα είναι ο 30ος και τελευταίος Ντατζάλ που θα εμφανιστεί από την εποχή του Μωάμεθ σύμφωνα με τις Χαντίθ.
Παράλληλα, σύμφωνα με μία απο τις Χαντίθ του Μωάμεθ, πρώτα θα καταστραφεί η Ιερουσαλήμ, μετά η Μεδίνα, θα ακολουθήσει η κατάληψη της Πόλης-Νέας Ρώμης από τους μουσουλμάνους (ενώ ως τότε θα την έχουν οι Χριστιανοί στην εξουσία τους), και μετά θα έρθει ο Μάχντι}.
Θα σφάζει ακόμα και τις έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους, θα είναι απολυτά άδικος, και θα διατάξει και αυτός, όπως και ο προγονός του ο Μωαβιά την εξόντωση των περισσοτέρων απογόνων του Μωάμεθ.
Με το μέρος του Σουφιάνι θα πάει όλη η φυλή των Καλμπ, ενώ εναντίον του θα επαναστατήσει η φυλή των Qays, της οποίας όμως η εξέγερση θα αποτύχει πλήρως και αυτή θα αφανιστεί εντελώς από τον Σουφιάνι.
Στην συνέχεια, ο Σουφιάνι θα προσπαθήσει να επιτεθεί και να καταλάβει το Χορασάν στο Ιράν, αλλά εκεί θα ηττηθεί από τους Χασιμίτες (τους απογόνους του Μωάμεθ από τον Αλί και την Φατιμά) της περιοχής στο Stakhr.
{Απόγονοι του Μωάμεθ, όπως και του Τζένκινς Χαν υπάρχουν σε πολλά κράτη στην Ασία, και την Αφρική για τον πρώτο, και μόνο στην Ασία για τον δεύτερο στις μέρες μας, ενώ πολλές βασιλικές Αραβικές οικογένειες (πρώην και νυν), ισχυρίζονται ότι κατάγονται από αυτόν (π.χ. οι νυν ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας και του Μαρόκου, όπως και οι πρώην μονάρχες της Αλγερίας, της Υεμένης και της Λιβύης)}.
Όταν συμβεί η ήττα του αυτή, θα εμφανιστεί από την γενιά του Μωάμεθ, ένας απόγονος του που θα φέρει το όνομα του στην περιοχή του Χαράμ. Όταν το ακούσει αυτό ο Σουφιάνι θα στείλει εναντίον του στρατό να τον συλλάβει.
Όμως ο στρατός αυτός του Σουφιάνι αναμένεται να καταστραφεί από μία αμμοθύελλα, ενώ το ίδιο αναμένεται να πάθουν και τα υπολείμματά αυτού που θα υποχωρήσουν στην έρημο, και μόνο δύο άντρες θα γυρίσουν πίσω ζωντανοί για να του αναγγείλουν την καταστροφή αυτή.
[Για τους ερμηνευτές του ISIS και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η αναταραχή αυτή που εκπλήρωσε την προφητεία ήταν η λεγομένη «Αραβική Άνοιξη» το 2011, η οποία όντως ξεκίνησε από την Βόρεια Αφρική (Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη και συνεχίστηκε ανεπιτυχώς σε Αλγερία και Μαρόκο), και συνεχίστηκε στην Μέση Ανατολή (π.χ. σε Υεμένη επιτυχώς και στο Μπαχρέιν ανεπιτυχώς), καθως και στην Συρία (ανεπιτυχώς και εδώ).
Οι δε δύο στρατοί για τους ιδίους «ερμηνευτές», οι οποίοι θα πολεμούν για την κατοχή της Συρίας θα είναι οι διάφορες «φραξιές» των ισλαμιστών κατά του καθεστώτος του Άσαντ, ενώ ο «Σουφιάνι» θα μπορεί να είναι ο ίδιος ο Άσαντ.
Όμως, σύμφωνα με τους επικριτές του ISIS, η οργάνωση αυτή και ο πρώην ηγέτης της Μπαγκάντι (όπως και οι νυν ηγέτες της), εκπληρώνουν πολύ καλύτερα τον ρολό του Σουφιάνι πάρα οι εχθροί τους.

Και αυτό επειδή και αυτή η οργάνωση εμφανίστηκε στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ, όπως θα γίνει με τον Σουφιάνι, και αυτή κατέλαβε μεγάλα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ και προσπάθησε να καταλάβει την Δαμασκό, και αυτής ο ηγέτης ήταν ένας ανήλεης τύραννος που έσφαζε ακόμα και εγκύους και μωρά, ενώ η ίδια οργάνωση δημιούργησε «παράρτημα» και στο Ιράν (στο οποίο υπάρχουν και στις μέρες μας Χασιμίτες) και ηττήθηκε από αυτό, τόσο εκεί, όσο και στην Συρία και το Ιράκ].
Μετά θα γίνουν κατά τους υποστηρικτές αυτής της θεωρίας τα γεγονότα του Τέλους του Κόσμου και ο ερχομός του Χριστού.
Ιστορικά, αυτή η “προφητεία”, η οποία εμφανίστηκε λίγο πριν την πτώση των Ομμευάδων από τους Αββασίδες, πιθανότατα και αυτή ως προπαγάνδα ενάντια στους Ομειάδες, έγινε πραγματικά.

Και αυτο συνέβη ιστορικά, όταν με την επανάσταση των Αββασίδων, οι οποίοι καταγόταν απο τον θείο του Μωάμεθ και ήταν συγγενείς του, ενώ ο ηγέτης τους έλεγε πως ήταν ο ¨Μάχντι” κατά των Ομμευάδων, οι οποίοι είχαν πάρει πραξικοπηματικά απο την οικογένεια του Μωάμεθ την ηγεσία του Χαλιφάτου (δεν είχαν συγγένεια με τον Μωάμεθ και κατάγονταν απο τον Αμπού Σουφιάν), οι Αββασίδες εξόντωσαν τους Ομειάδες και επανέφεραν την οικογένεια του Μωάμεθ στον θρόνο, όπως έλεγε η “προφητεία”.
Απο τους Ομειάδες μόνο εάν μέλος τους γλίτωσε και κατάφευγε στην Ισπανία, οπού ίδρυσε το δικό του “Χαλιφάτο”, μέχρι που αυτο έπεσε τελικά στα χέρια των Ισπανών με τα υπολείμματα του το 1492, όταν οι Ισπανοί απελευθέρωσαν την χώρα τους απο την Αραβική κατοχή και την ένωσαν τελικά. 
Το ISIS πίστευε ότι θα σήκωνε την σημαία του στην Μέκκα και την Μεδίνα, ενώ έλεγε ότι αυτο εκπλήρωνε πραγματικά τις προφητεία για μαύρες σημαίες απο το Χορασάν, αφου τα μέλη του είχαν ακριβώς μαύρα ρούχα, λάβαρα και σημαίες, ήρθαν απο το Χορασάν στο Ιράκ και την Συρία, ο ηγέτης του κατάγονταν απο τον Μωάμεθ και άρα το Χαλιφάτο που ιδρύσαν ήταν αυτο που ανέμεναν όλοι οι μουσουλμάνοι.
Για τον ISIS η επιστροφή της δουλείας και της σκλαβιάς είναι σημάδι του ερχομού του Τέλους του Κόσμου σύμφωνα με τις προφητείες, ενώ για την ιδιά οργάνωση το Χαλιφάτο τελείωσε είτε το 1294 με την πτώση των Αββασίδων, είτε το 194 με την πτώση του Οθωμανικού Χαλιφάτου.
Για τον ISIS σύμφωνα με τις προφητείες που πρεσβεύει θα έρθουν συνολικά 12 ιμάμηδές καταγόμενοι από τον Μωάμεθ, τώρα έχουν εμφανιστεί έως εφτά και αναμένονται να έρθουν και οι υπόλοιποι, ο τελευταίος των οποίων θα είναι ο “Μάχντι”.
Για τον ISIS οι προφητείες λένε ότι οι μουσουλμάνοι τον Καιρό του Τέλους θα συναθροιστούν στην περιοχή Σαμ (Ανατολική Μεσόγειος, κυρίως η Συρία και το Ιράκ) κατά τις Χαντίθ, ενώ όσοι δεν μπορούν θα πάνε στην Υεμένη.
Στο δε Νταμπίκ της Συρίας θα γίνει η μάχη με τους Ρωμαίους όπου αυτοί θα ηττηθούν μαζί τον στρατό πολλών εθνοτήτων απο δεκάδες έθνη (70 συνολικά) που θα ελέγχουν και αυτοί θα ηττηθούν και τότε οι μουσουλμάνοι θα καταλάβουν την Πόλη, την Ρώμη του Αυτοκράτορα Ηράκλειου και μετά την Ρώμη.
Με βάση και την προφητεία αυτή ο Σουλεϊμάν ξεκίνησε την ανεπιτυχή επίθεση του κατά της Πόλης το 717, ενώ στις μέρες μας ο ISIS (ο οποίος το 2014 κήρυξε τον πόλεμο στον Χριστιανισμό παγκόσμια) πίστευε ότι η Ρώμη ήταν η “Νέα Ρώμη των ΗΠΑ” και ο πολυεθνικός στρατός που θα ηγεμόνευε αυτή το ΝΑΤΟ, τον οποίο θα νικούσε και θα καταλάμβανε την Πόλη (φυσικά αυτή η τρομοκρατική οργάνωση ηττήθηκε κατά κράτος στην μάχη αυτή).

Με βάση δε άλλες προφητείες των Χαντίθ, ο Αλ Ντατζάλ θα εξουσιάσει την Μέκκα και την Δαμασκό για ένα χρονικό διάστημα, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει από την Συρία, θα καταλήξει στον Πόλεμο του Αρμαγεδδώνα, σε αυτόν θα χαθούν τα 6/7 της ανθρωπότητας, υστέρα από αυτόν θα έρθει ο Ντατζάλ, ενώ οι περισσότεροι επιζώντες του πολέμου θα τον δεχθούν σαν τον δήθεν «μεσσία τους».
Παράλληλα, κάποιοι μουσουλμάνοι ιερωμένοι, σε κάποιες προφητείες των Χαντίθ, οι οποίες μοιάζουν ύποπτα με Χριστιανικές, δηλώνουν ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος θα ξεκινήσει όταν η Ρωσία εισβάλει και στην Τουρκιά και την καταστρέψει, κάνοντας τις άλλες Παγκόσμιες Δυνάμεις να στραφούν εναντίον της για τα συμφέροντά τους (http://www.reporter.com.cy/local-news/article/40716/).
Παράλληλα, οι εχθροί του ISIS τονίζουν ότι πιθανότατα αυτοί είναι σύμφωνα με κάποιες Χαντίθ του Μωάμεθ οι «Μακρυμάλληδες, μαυροφορέμενοι γενειοφόροι με μαύρα λάβαρα, οι οποίοι θα εισβάλουν και θα φέρουν καταστροφές στην Μέση Ανατολή και θα είναι εχθροί στην πραγματικότητα των μουσουλμάνων».
Οι δε οπαδοί του ISIS έλεγαν ότι εκπληρώθηκαν οι προφητείες για την επανεγκαθίδρυση του Χαλιφάτου.
[Ο Χίζμ αλ-Ταχρίρ και το «Κόμμα της Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης», υποστήριξαν μια μεγάλη υπαίθρια εκδήλωση κοντά στο τέμενος του Al-Aqsa, για να τιμήσουν την επέτειο της Ισλαμικής κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453).
Πρόκειται για κίνηση που έχει σαφώς τουρκική υποκίνηση, μιας και αυτό επιδίωκε ο Ερντογάν, πατρονάροντας την Λωρίδα της Γάζας και ειδικά την Α. Ιερουσαλήμ, ως ο μοναδικός σωτήρας των Παλαιστινίων.
Ο ίδιος προωθεί την εικόνα του "θεϊκού" απεσταλμένου, στους δυστυχισμένους Παλαιστινίους, που πέφτουν στην παγίδα του σουλτάνου, ο οποίος επιδιώκει “άλωση” της περιοχής μέσω της θρησκείας.
Ο Χίζμ αλ-Ταχρίρ  δήλωσε: “Η εορτή για την επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης φέρνει νέο άνεμο για τα πράγματα που έρχονται. Φέρνει την είδηση ότι η Ρώμη θα κατακτηθεί στο εγγύς μέλλον. Προσεγγίζουμε την εκπλήρωση τριών προφητειών και προσευχόμαστε ότι ο Αλλάχ θα εκπληρώσει αυτές τις προφητείες.
Η πρώτη προφητεία είναι η ίδρυση του καθοδηγούμενου Χαλιφάτου σύμφωνα με τον νόμο του προφήτη.
Η δεύτερη προφητεία είναι η απελευθέρωση του τζαμιού Al-Aqsa και η ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Χαλιφάτου.

Η τρίτη προφητεία είναι ότι το Ισλάμ θα ρίξει τους γείτονές του στο έδαφος και ότι η έκταση του θα εκτείνεται κατά μήκος της ανατολής και της δύσης αυτής της Γης. Αυτή είναι η υπόσχεση του Αλλάχ και ο Αλλάχ δεν αρνείται τις υποσχέσεις του”, δηλώνει ο ηγέτης της οργάνωσης Χίζμ αλ-Ταχρίρ.
Ισραηλινός ειδικός αναφέρει ότι, “αν σκεφτούμε για μια στιγμή τη σημασία αυτών των ισχυρισμών, που προέρχονται από κάποιους Παλαιστινίους, οι οποίοι αναζητούν συγχρόνως την συμπάθεια από τη διεθνή κοινότητα, τότε θα εισέλθουμε σε ένα πολύ μεγάλο μπέρδεμα”.
“Πρώτα απ 'όλα, η ισλαμική κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ήταν ακριβώς μια βάναυση και άγρια κατάκτηση και η μόνη νομιμότητα της ήταν η δύναμη των όπλων.
Όπως έπρατταν οι μουσουλμάνοι εδώ και αιώνες σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, έτσι εισέβαλαν και κατέκτησαν τη "Νέα Ρώμη", όχι επειδή γιατί είχε διαπράξει κάποια αδικία η ηγεσία της πόλης, αλλά επειδή οι Τούρκοι μουσουλμάνοι τότε είχαν αποφασίσει την υποταγή όλων των μη μουσουλμάνων.
Επιπλέον, οι νεο-Οθωμανοί είχαν από καιρό βάλει στο στόχαστρο την Κωνσταντινούπολη για την οποία οι Τούρκοι είχαν δηλώσει ότι: "Θα κατακτήσουμε την Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας και θα υποδουλώσουμε τις γυναίκες σας και θα  ασκήσουμε φόβο στις καρδιές των πιστών σας".
Το μήνυμα ήταν σαφές τότε, αλλά και τώρα για πάρα πολλούς μουσουλμάνους, και αφορά την επιθυμία για «απελευθέρωση της Παλαιστίνης», και την «κατάκτηση του Ισραήλ», καταλήγει ο ίδιος.
Ο Ερντογάν στη διάσταση που αφορά την μουσουλμανική θρησκεία, έχει αναγάγει τον εαυτό του σε μεγάλο ηγέτη, ο οποίος θα υπερασπιστεί όλους τους απανταχού μουσουλμάνους, υλοποιώντας ταυτόχρονα το άπιαστο όνειρο της αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.  
Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη θεώρηση των πραγμάτων, μιας και ο νέος σουλτάνος θέλει να μετατρέψει οποιαδήποτε πιθανή διαμάχη στην περιοχή μας, σε θρησκευτικό πόλεμο, εμπλέκοντας όλους του μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής, αλλά ούτε και αυτό του βγήκε.
Αίγυπτος, Σ. Αραβία και άλλα κράτη κατανόησαν τα σχέδια του και την πρόθεση του να γίνει ο ηγέτης όλων των ισλαμικών χωρών της Μεσογείου και του Κόλπου και τον έκαναν στην άκρη (http://corfiatiko.blogspot.com/2020/02/blog-post_55.html).

Για να καταλάβουμε πώς η δημιουργία αυτού του αυτονομιστικού κράτους στα ερείπια της πρώην Γιουγκοσλαβίας ήταν ένα δράμα για τους Σέρβους Χριστιανούς, αρκεί να θυμηθούμε τα λόγια του σημαντικού Σαουδάραβα Σεΐχη Μοχάμεντ Μπεν Άμπν Ελ Ραχμάν Αλ-Αρίφι, ιμάμη στο τζαμί της Ακαδημίας Αμύνης του Βασιλιά Φαχντ:
“Θα ελέγξουμε τα εδάφη του Βατικανού· θα ελέγξουμε την Ρώμη και θα εισαγάγουμε σ’ αυτήν το Ισλάμ. Οι χριστιανοί που χάραξαν σταυρούς στα στήθη των μουσουλμάνων στο Κοσσυφοπέδιο, την Βοσνία και σε διάφορα μέρη του κόσμου – θα μας πληρώνουν ταπεινωμένοι ζιζίγια [φόρο εις βάρος των Χριστιανών και των Εβραίων υπό την απειλή της σαρία] ή θα μεταστραφούν στο Ισλάμ …» (http://corfiatiko.blogspot.com/2020/02/blog-post_37.html)].
Από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, γίνεται σαφές, ότι οι περισσότερες από τις προφητείες του ISIS, ήταν κατασκευάσματα παλαιών διεκδικητών του τίτλου του Χαλίφη, οι οποίες τις κατασκεύασαν για να μπορούν να διεκδικήσουν τον τίτλο αυτό και να υπονομεύσουν τους αντίπαλους του, και δημιουργήθηκαν πριν την εκτέλεση κάποιων «στημένων» ιστορικών ως προπαγάνδα ή ακόμα και μετά από αυτά, με στόχο να φανούν ότι αυτά είχαν προβλεφθεί από πιο πριν.
[Ακόμα και ο Μπιν Λάντεν ή ο Ζαουάχρι ήταν σκεπτικιστές για την ύπαρξη του «Μάχντι»].
{Άλλη μία περίπτωση έμπνευσης και προπαγάνδας από ιστορία διάφορων δήθεν «προφητειών» ήταν και η δημιουργία την περίοδο της βασιλείας του ενδόξου Αυτοκράτορα Ηράκλειου στην Ρωμανία, της λεγομένης δήθεν «Αποκάλυψης του Ζοροβάβελ» έναντι των Βυζαντινών (https://en.wikipedia.org/wiki/Apocalypse_of_Zerubbabel).
Την περίοδο εκείνη (τον 7ο μετά Χριστόν Αιώνα), κάποιοι δημαγωγοί και φανατικοί Ιουδαίοι ηγέτες που μισούσαν μανιωδώς τους Βυζαντινούς, δημιούργησαν αυτό το ψευδεπίγραφο κείμενο «προφητειών», στο οποίο υποστήριζαν ότι δήθεν στο Τέλος των Ημερών θα εμφανίζονταν ως ηγέτης της Ρώμης και των Χριστιανών ο Άρμιλος (https://en.wikipedia.org/wiki/Armilus).
Αυτός ο ηγέτης (ο οποίος θα ήταν καραφλός με μικρά ματιά και έπαιζε για τους ηγέτες αυτούς τον ρολό του Γωγ στις Προφητείες του Ιεζεκιήλ ή του Ντατζάλ για τους μουσουλμάνων), θα θέλει να κατακτήσει όλον τον Κόσμο, και στο Τέλος των Ημερών θα επιτίθονταν κατά του Ισραήλ.

[Επίσης, σύμφωνα με τις «προφητείες» αυτές, ο Ντατζάλ θα κηρύξει ιερό πόλεμο κατά των μουσουλμάνων, και τότε θα εμφανιστεί ο «Χρίστος», ενώ ταυτόχρονα η ιερή για τους μουσουλμάνους πέτρα της Καάμπα θα τηλεμεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ θαυματουργικά].
Λίγο πριν την επίθεση του θα εμφανίζονταν σύμφωνα με τους ηγέτες αυτούς, δήθεν «ο μεσσίας του Ιωσήφ» στο Ισραήλ (https://en.wikipedia.org/wiki/Messiah_ben_Joseph), ο οποίος θα ήταν ένας προδρομικός «μεσσίας» (http://corfiatiko.blogspot.com/2020/03/blog-post_48.html), πριν τον κανονικό και τελικό, τον «μεσσία Δαβίδ» (https://en.wikipedia.org/wiki/Messiah_in_Judaism).
Ο «προδρομικός μεσσίας», θα επανασυνήγαγε όλους τους Εβραίους από την εξορία στο Ισραήλ, θα εκδίωκε όλους τους αλλοεθνείς από το Ισραήλ, θα νικούσε τους Αμαληκίτες-Άραβες, θα επανοικοδομούσε τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα και για τον λόγο αυτό θα είχε και το προσωνύμιο «Ο Κτίστης» και θα αποτελούσε κατ’ αυτούς έναν από τους τέσσερις κτίστες του Οράματος του Προφητη Ζαχαρία.
[Οι άλλοι τρεις θα ήταν ο «τελικός μεσσίας», ο Δίκαιος Ιερέας και ο Προφήτης Ηλίας που θα επιστρέψει στο Τέλος των Ημερών και θα χρίσει τον «τελικό μεσσία» στον νέο Ναό του Σολομώντα, ο οποίος ωμέ τότε θα έχει κτιστεί είτε από τον «προδρομικό», είτε τον «τελικό μεσσία»].
Όμως, ο Άρμιλος θα εισέβαλε στο Ισραήλ, θα νικούσε και θα σκότωνε τον «προδρομικό μεσσία» σε μάχη, θα κατέστρεφε μεγάλο μέρος της χώρας, μαζί με τους Αμαληκίτες-Άραβες, αλλά τότε θα εμφανίζονταν ο «τελικός μεσσίας».
Ο οποίος θα νίκαγε ολοκληρωτικά τον Άρμιλο και θα τον εξόντωνε, θα απελευθέρωνε το Ισραήλ, ενώ θα νίκαγε και κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό του Ισραήλ, θα «αναστήσει τον προδρομικό μεσσία» και θα αναγνωρίζοντας ως ο απολυτός παγκόσμιος βασιλιάς, εγκαινιάζοντας δήθεν την «μεσσιανική εποχή».
Όλα αυτά τα οράματα, ήταν εμπνευσμένα από τον επιτυχή αγώνα των Μακκαβαίων έναντι του Αντίοχου του Δ’ του Επιφανούς, τα οποία προσπάθησαν ανεπιτυχώς να «αντιγράψουν» διάφοροι Ιουδαίοι ηγέτες κατά των Ρωμαίων Αυτοκρατόρων Τίτου και Ανδριανού, όπως και η επανάσταση κάποιων Εβραίων ηγετών κατά του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Τραϊανού στην διάρκεια της Παρθικής του εκστρατείας, καθώς και του Ηράκλειου της Νέας Ρώμης μετέπειτα.
Παρεμφερή πράγματα συνέβησαν και κατά την επανάσταση των Σαμαρειτών κατά του ενδόξου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ιουστινιανού του Α΄ του Μέγα, αλλά και του Ντου Νούβας στην Υεμένη ή της Judid  στην Αιθιοπία).
[Οι δε Ιουδαίοι επαναστάτησαν εναντίον των Ρωμαίων επί Τίτου, Τραϊανού και Ανδριανού κατά την διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ οι ηγέτες τους πίστευαν ότι εκπλήρωναν τις προφητείες, όμως στο τέλος η Ρώμη τους συνέτριψε και οι ίδιοι και ο λαός τους εξοντώθηκαν.
Αντίστοιχα επί της βασιλείας του ενδόξου Αυτοκράτορα Ηράκλειου στην Ρωμανία τον 7ο μετά Χριστόν Αιώνα, οι επαναστάτησαν εναντίον των Βυζαντινών και συνεργάστηκαν αρχικά με τους Πέρσες, ενώ οι ηγέτες τους πίστευαν ότι εκπλήρωναν τις προφητείες, όμως στο τέλος η Ανατολική Ρωμαϊκή (αλλιώς Βυζαντινή) Αυτοκρατορία τους συνέτριψε και οι ηγέτες τους, είτε εξοντώθηκαν ή το έσκασαν]. 
Έτσι, οι Ιουδαίοι ηγέτες της εποχής (ο Βενιαμίν της Τιβεριάδας και ο Νεεμίας-https://en.wikipedia.org/wiki/Benjamin_of_Tiberias, https://en.wikipedia.org/wiki/Nehemiah_ben_Hushiel), προκειμένου να «παρακινήσει» (στην ουσία να ξεγελάσει) τους συμπατριώτες τους να επαναστατήσουν κατά των Βυζαντινών, «προώθησε» αυτές τις δήθεν «προφητείες», δημιουργώντας τον Άρμιλος (ο οποίος στην πραγματικότητα στο πρώτο μέρος του το Αρ προέρχεται από τον Περσικό δαίμονα Αριμάν, ενώ το δεύτερο από τον Ρωμύλο, τον Τίτο και τον Ηράκλειο κυρίως κρυπτογραφικά), παραπέμποντας με τον τρόπο αυτόν στην Ρώμη.
Φυσικά, οι ίδιοι έσπευσαν να αυτοανακηρυχτούν ως δήθεν «μεσσίες» και συνεργάστηκαν με τους εισβάλλοντες στην Παλαιστίνη Πέρσες εναντίον των Βυζαντινών, ενώ για να «εκπληρώσουν» την προφητεία, βοήθησαν τους Πέρσες να σφάζουν τους Χριστιανούς της περιοχής και πιστεύοντας ότι αυτοί ήταν οι Αμαλητικίτες και θα αλληλοεξοντώνονταν με τους Βυζαντινούς.
Και παρόλο που οι Πέρσες του Χοσρόη του Β’ συνεργάστηκαν αρχικά με αυτούς, στην συνέχεια ο Χοσρόης για πολιτικούς λογούς κυρίως (http://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post_25.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_45.html), αλλά και επειδή η αγαπημένη σύζυγος του ήταν Χριστιανή σύντομα στράφηκε εναντίον τους.
Όταν δε αργότερα οι Πέρσες ηττήθηκαν από τον ένδοξο Αυτοκράτορα Ηράκλειο, από τους Εβραίους ηγέτες, ο μεν Νεεμίας σκοτώθηκε, ενώ ο Βενιαμίν το έσκασε για να αποφύγει την τιμωρία για τα εγκλήματα του, ενώ ο ίδιος, όταν εισέβαλαν οι Άραβες σε Περσία και Βυζάντιο, άρχισε να διαδίδει ότι οι Αμαληκίτες ήταν οι Άραβες, ενώ οι Βυζαντινοί παρέμεναν για αυτόν οι «Τελευταία Ρώμη».
Φυσικά, αυτό το έκαναν με σκοπό να παρασύρουν τους συμπατριώτες τους, ότι τάχα οι «προφητείες» εκπληρωνόταν και οι ίδιοι αποτελούσαν τους «μεσσίες» αυτών, ενώ με το κόλπο πως δήθεν ο «Τελικός μεσσίας» μπορεί να έρθει πολύ αργότερα ακόμα και αν πεθάνει ο «προδρομικός μεσσίας» σε μάχη, άφηναν ανοικτό επ’ άπειρον (σε περίπτωση αποτυχίας της επανάστασης τους), το ενδεχόμενο κάποιος άλλος δήθεν «μεσσίας» να έρθει πιο μετά για να ξαναπροσπαθήσει.
Και τα κατάφεραν τόσο καλά, ώστε πολλοί σήμερα περιμένουν ακόμα στο Ισραήλ και αλλού (http://orthodox-watch.blogspot.com/2011/06/blog-post_4501.html), τον ερχομό του «προδρομικού μεσσία», ο οποίος θα συγκεντρώσει όλους τους Εβραίους από τα πέρατα της γης στο Ισραήλ, θα επανασυνήγαγε όλους τους Εβραίους από την εξορία στο Ισραήλ, θα εκδιώξει όλους τους αλλοεθνείς από το Ισραήλ, θα νικήσει τους Αμαληκίτες-Άραβες, θα επανοικοδομήσει τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα.
Και στην συνέχεια, οι Άραβες μαζί με τον φαλακρό Άρμιλο της Νέας-Τρίτης Ρώμης (για κάποιους δε ο «φαλακρός Άρμιλος» ταυτίζονταν με τους φαλακρούς ηγέτες της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας, π.χ. με τον Λένιν, τον Χρουστώφ, τον Αντρόποφ, τον Γκορμπατσόφ και τον Πούτιν), της Ρωσίας κατά νέους ερμηνευτές αυτήν την φορά Ρωσία, θα εισβάλουν από κοινού στο Ισραήλ, θα νικήσουν και θα σκοτώσουν τον «προδρομικό μεσσία» σε μάχη, θα καταστρέψουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Όμως  τότε θα εμφανιστεί ο «τελικός μεσσίας», ο οποίος θα νικήσει ολοκληρωτικά τον Άρμιλος και τους Άραβες και θα τους εξοντώσει, θα απελευθερώσει το Ισραήλ, ενώ θα νικήσει και κάθε εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό του Ισραήλ, θα «αναστήσει τον προδρομικό μεσσία» και θα αναγνωριστεί ως ο απολυτός παγκόσμιος βασιλιάς, εγκαινιάζοντας δήθεν την «μεσσιανική εποχή»}.
[Επίσης, σύμφωνα με τους Εβραίους, ο «Μεσσίας» που περιμένουν θα ανοίξει την κλειστή Χρυσή Πύλη (από την οποία πέρασε ο μονός αληθινός Μεσσίας, ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός) και θα εμφανιστεί στο Τείχος των Δακρύων, ενώ στην συνέχεια θα καταλάβει πλήρως την Ιερουσαλήμ από τους εχθρούς και θα ανακηρυχτεί Αρχιερέας του Τρίτου Ναού του Σολομώντα που θα έχει ξανακτιστεί.

Ο θρύλος-πιστή αυτή των Εβραίων θυμίζει αρκετά την γνωστή σε όλους μας ιστορία-Θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, ο οποίος θα ανοίξει την Κλειστή Πύλη του Πατριαρχείου, την Κλειστή Πύλη της Αγίας Σοφίας και όταν θα «ξεμαρμαρώσει» θα περάσει από αυτήν και θα ανακαταλάβει την Πόλη από τους Τούρκους (https://www.iellada.gr/istoria/i-sfragismeni-pyli-tis-agias-sofias-mythoi-kai-thryloi-gia-tin-alosi-tis-polis, https://www.dogma.gr/diafora/oikoumeniko-patriarcheio-giati-einai-sfragismeni-edo-kai-195-chronia-kentriki-pyli/10046/, https://www.huffingtonpost.gr/entry/oi-methoi-toe-marmaromenoe-vasilia-kai-tes-kokkines-melias_gr_5cee440ae4b0793c23479815).

Κατά τον ραβίνο Fish ο Αρμίλος και ο Γωγ είναι δίδυμοι αδελφοί. Καθώς ο Γωγ δεν αναφέρεται στην Τορά, η γενεαλογία του είναι άγνωστη. Ο ραβίνος Fish παραθέτει Εβραϊκές εσωτερικές πηγές που υποστηρίζουν ότι η μητέρα του Αρμίλου και του Γωγ ονομαζόταν Γκάσα, γεγονός που μπορεί να υπονοούσε τα ονόματα των γιων της.

Ο Αρμίλος είναι μια μορφή αντι-μεσσία στην Μεσαιωνική Εβραϊκή εσχατολογία, ο οποίος θα κατακτήσει ολόκληρη την Γη, θα συγκεντρωθεί στην Ιερουσαλήμ και θα διώξει τους Εβραίους πιστούς μέχρι την τελική του ήττα από τα χέρια του Εβραίου «Μεσσία».

Η θεωρούμενη καταστροφή του συμβολίζει την τελική νίκη του Εβραίου Μεσσία στην Μεσσιανική Εποχή. Ο Αρμίλος περιγράφεται στο Sefer Zerubavel, που γράφτηκε στις αρχές του 7ου Αιώνα μ.Χ. Το βιβλίο είναι γραμμένο στο ύφος βιβλικών οραμάτων που τοποθετούνται στο στόμα του Zerubavel, του τελευταίου απογόνου της Δαβιδικής γραμμής που πήρε εξέχοντα ρόλο στην ιστορία του Ισραήλ, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια του Δεύτερου Ναού τον 6ο Αιώνα π.Χ.. Τα οράματα αποκαλύπτουν προσωπικότητες και γεγονότα που σχετίζονται με την αποκατάσταση του Ισραήλ, το Τέλος των Ημερών και την ίδρυση του Τρίτου Ναού.

Το βιβλίο μιλάει για τον Αρμίλο, τον απόγονο του Σατανά, ο οποίος θα ανέλθει στην εξουσία ως ηγέτης του Εσαβ (Έδομ), που εννοείται ότι είναι η Ρώμη και ο Χριστιανισμός. Το Midrash Vayosha απεικονίζει τον Αρμίλο ως "τον μικρότερο των βασιλέων, τον γιο μιας δούλης και τερατώδη στην εμφάνιση"- φαλακρό, εν μέρει κουφό, εν μέρει ακρωτηριασμένο και εν μέρει λεπρό.  Πιστεύεται ότι το όνομα μπορεί να προέρχεται από τον Ρωμύλο, τον μυθικό ιδρυτή της Ρώμης, της έδρας του καθολικισμού ή τον Αυτοκράτορα της Ρωμανίας Ηράκλειο.

Ο Αρμίλος παρουσιάζεται στα έθνη και πολλοί τον αποδέχονται ως ηγεμόνα τους. Θα έρθει στο Ισραήλ μαζί με δέκα βασιλιάδες, και μαζί θα πολεμήσουν για την Ιερουσαλήμ. Επιχειρεί να κυβερνήσει τους Εβραίους, αλλά αυτοί τον απορρίπτουν, αλλά ξεσηκώνονται σε μια μάχη εναντίον του ως ο στρατός του Μεσσία ben (του γιου του) Ιωσήφ, το πρώτο από τα δύο στάδια της "μεσσιανικής εποχής".

Σύμφωνα με το Sefer Zerubavel, ο Μεσσίας ben Joseph ηττάται και πεθαίνει στην σύγκρουση. Χιλιάδες Εβραίοι σκοτώνονται και οι επιζώντες θα φύγουν στην έρημο. Θα υπάρξει αυξανόμενη πείνα και θα επιβιώσουν με χόρτο για σαράντα πέντε ημέρες. Ο Αρμίλος θα ηγηθεί μιας αναβίωσης της ειδωλολατρίας, λατρεύοντας αγάλματα της μητέρας του.

{Ο δε Εφραιμίτης «μεσσίας» (αλλιώς «μεσσίας από την φυλή του Ιωσήφ») που παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό σε συνδυασμό με τον Αρμίλο, προέρχεται από τον μύθο που διατηρεί η Χαγκάντα ​​για μια απόπειρα αναχώρησης από την Αίγυπτο που έγινε από τους Εφραιμίτες (Mek., Shirah, 9· Sanh. 92 b ; Pirḳe R. El. xlviii.).

Και εφόσον πριν από την πρώτη λύτρωση υπήρχε ένας εξέχων Εφραιμίτης ονόματι Nun, ο οποίος ηγήθηκε μιας προσπάθειας αυτοχειραφέτησης των Ισραηλιτών και βρήκε έναν βίαιο θάνατο στα χέρια των Αιγυπτίων, ο παραλληλισμός απαιτούσε να υπάρχει ένας Εφραιμίτης «μεσσίας», να σκοτωθεί από τον Αρμίλο.

Επίσης, σύμφωνα με Εβραϊκή μυστικιστικές αντιλήψεις διάφορων ραβίνων για τον δήθεν «μεσσία» τους, ότι θα προερχόταν από αυτή την φυλή στην μητρική πλευρά (Γεν. R. xcviii.· βλ. επίσης Zohar, Balak, 194 b), όπως ακριβώς και ο αντίχριστος θα κατάγεται από την φυλή του Δαν}.

Ο Μεσσίας από τον οίκο του Δαβίδ αποκαλύπτεται στους Εβραίους στην έρημο. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους στην έρημο της Ιουδαίας, πεντακόσιοι άνδρες του Ισραήλ, με επικεφαλής τον Νεεμία και τον Ηλία, θα νικήσουν 500.000 από το στράτευμα του Αρμίλου. Οι Εβραίοι θα μεταβούν στην Ιερουσαλήμ για να στεφανώσουν τον βασιλιά και να αρχίσουν την λειτουργία στον Τρίτο Ναό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα του Αρμίλου εξετάζεται στο βιβλίο Kol HaTor (φωνή του περιστεριού της χελώνας) που έγραψε ο ραβίνος Hillel Rivlin του Shklov, μαθητής του ραβίνου Elijah ben Solomon Zalman, του εξέχοντος μελετητή της Τορά του 18ου Αιώνα, γνωστού ως Vilna Gaon.

Ο ραβίνος Ρίβλιν επικαλείται εσωτερικές πηγές που εξηγούν τις μεσσιανικές προεκτάσεις του στίχου "Ο Ιωσήφ είναι ακόμα ζωντανός- ναι, είναι κυρίαρχος σε ολόκληρη την γη της Αιγύπτου" (Γένεση 45:26). Ο Ραββίνος Ρίβλιν εξήγησε ότι αυτό το εδάφιο αναφέρεται στον «Μεσσία» από τον Οίκο του Ιωσήφ.

"Ο Μασιάχ (Μεσσίας) ben Yosef είναι ακόμα ζωντανός και θα ζήσει, επειδή, όπως είναι γραμμένο, κάθε πτυχή της αρχής της Λύτρωσης εξαρτάται από αυτόν. Έτσι, το διάταγμα σχετικά με την δολοφονία του από τον Αρμίλους τον Κακό θα ακυρωθεί.

Θα ακυρωθεί με την παράταση της περιόδου της εξορίας, με τις θλίψεις που θα υποστεί ο Μασιάχ μπεν Γιοσέφ και τις ασθένειες που θα υποστεί, και με τις πράξεις που θα επιτελέσει με μεγάλη αφοσίωση, όπως η συγκέντρωση των εξόριστων, που είναι η αποστολή του. Αυτό που θα βοηθήσει επίσης είναι οι μεσσιανικές οδύνες και οι θλίψεις που συνδέονται με το Ερέτς Ισραήλ και οι τακτικές, καθημερινές προσευχές μας για τη ζωή και την επιτυχία του Μασιάχ μπεν Γιοσέφ".

"Ο σκοπός της συγκέντρωσης των εξόριστων είναι να διεξαχθεί ο πόλεμος του Θεού κατά του Αμαλήκ, που ήταν η κύρια αποστολή του Ιησού του Ναυή, σύμφωνα με τον Mashiach ben Yosef. Ο πόλεμος εναντίον του Αμαλήκ περιλαμβάνει κάθε πτυχή, εναντίον όλων των εχθρών του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Αρμίλου, του πρίγκιπα του μικτού πλήθους. Έχει επίσης σκοπό να απομακρύνει το πνεύμα της ακαθαρσίας από την Γη....".

Ο ραβίνος Fish ανέφερε το βιβλίο Maayanei HaYeshua (οι πηγές της σωτηρίας), ένα σχόλιο για το βιβλίο του Δανιήλ, του ραβίνου Don Isaac Abarbanel που γράφτηκε στο Άμστερνταμ το 1647 μ.Χ.. Ο ραβίνος Abarbanel εξήγησε ότι ο Θεός θα αφυπνίσει τα έθνη του Εδώμ για να κατακτήσουν τα εδάφη των υιών του Ισμαήλ (συνήθως εννοούνται οι Άραβες).

Πολλοί από τους Υιούς του Ισμαήλ θα σκοτωθούν, αλλά όταν ο πόλεμος φτάσει στην Ιερουσαλήμ, οι Υιοί του Ισμαήλ θα βγουν νικητές. Σε εκείνο το σημείο θα εμφανιστεί ο «Μεσσίας» από τον οίκο του Δαβίδ και το Ισραήλ θα καταστρέψει όλους τους εχθρούς του (http://corfiatiko.blogspot.com/2022/03/blog-post_825.html)}.

{Σύμφωνα δε με κάποιες άλλες «συμπληρωματικές προφητείες», αν συναντηθούν (και συγκρουστούν) τα μαύρα και τα κίτρινα λάβαρα στην Αλ Σαμπ (δηλαδή την Συρία), τότε τα έγκατα της γης θα είναι καλύτερα από την επιφάνεια της γης.

Κατά την ερμηνεία των ίδιων σιιτών και σουνιτών εξτρεμιστών, οι κίτρινες σημαίες, συμβολίζουν την σιιτική Χεζμπολάχ (που έχει κίτρινη σημαία), ενώ οι μαύρες σημαίες τις σουνιτικής οργανώσεις του ISIS (που έχει μαύρη σημαία) και της Αλ Κάιντα.

Όμως εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι οι σιίτες και γενικότερα οι απόγονοι του Μωάμεθ (π.χ. οι Αββασίδες) είχαν μαύρο χρώμα στις σημαίες τους (όπως και ο ίδιος του Μωάμεθ), και όχι οι σουνίτες πριν την σύγχρονη εποχή.

Λέγεται δε ότι η έμπνευση για τις «προφητείες» αυτές, ήταν η πραγματική απειλή που υπήρχε για τους Ομειάδες και τους Αββασίδες χαλίφες, από την Βόρεια Αφρική τον Μεσαίωνα, δηλαδή τους τότε σιίτες Βερβέρους, των οποίων η περιοχή καταγωγής είναι στην Τυνησία, και όχι φυσικά στον Λιβανό της Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμενα, εκείνη την εποχή οι Βερβέροι, απειλούσαν να προελαύσουν από το Μάγκρεμπ στην κυρίως περιοχή των Αββασίδων και των Ομμευάδων το Λεβάντε (δηλαδή την Συρία και το Ιράκ), ενώ πιο πριν οι Βέρβεροι είχαν εξεγερθεί κατά των κυβερνητών των χαλίφηδων αυτών στο Μάγκρεμπ τις δεκαετίες του 740 και 750 μ.Χ.

Στην συνέχεια οι Βερβέροι κατέλαβαν την ιερά πόλη της Καισερίν στην Τυνησία το 757, υποστηριζόμενοι από τους ακραίους «κίτρινους» (σουρρί) καραζίτες, μία ακραία σέχτα του ισλάμ, οι οποίοι δολοφονούσαν τους εχθρούς τους (π.χ. τον πρώτο σιίτης ιμάμη Αλί).

Έτσι, σύμφωνα με τις «προφητείες» αυτές, οι Βερβέροι ξεκινώντας από το Μάγκρεμπ και θα φτάσουν στο κεντρο της Συρίας και τότε θα εμφανιστεί ο «μαχντί». Ενώ πιο πριν θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός με 100.000 νεκρούς και τότε θα εμφανιστούν οι κίτρινες σημαίες με τα γκρίζα αλόγα από το Μαγκρέμπ.  

{Για άλλους, οι «προφητείες» αυτές φτιάχτηκαν ως προπαγάνδα από τους ίδιους τους Βέρβερους, οι οποίοι προσπαθούσαν με αυτόν τον τρόπο να προετοιμάσουν το έδαφος για εισβολή στην Συρία και του Ιράκ.

Έτσι ώστε όταν οι λαοί του Λεβάντε πειστούν ότι οι Βερβέροι θα είναι σίγουροι νικητές, να αποστατήσουν από τους Ομειάδες και τους Αββασίδες και θα έρθουν με το μέρος τους (ή θα επαναστατήσουν εναντίον τους).

Ή ήταν μία προπαγάνδα για τρομοκρατία των Βέρβερων ενάντια στους εχθρούς τους, έτσι ώστε αυτοί να μην τολμήσουν να εισβάλουν στα εδάφη τους, γιατί εάν συμβεί αυτό, οι ίδιοι θα ηττηθούν και όταν οι Βερβέροι αντεπιτεθούν θα καταλάβουν όλα τα εδάφη τους}.

Σύμφωνα δε με εξτρεμιστές, οι «Βερβέροι», οι οποίοι θα έρθουν από το Μαγκρέμπ (Τυνησία, που είναι πατρίδα των Βέρβερων) και θα φέρει την εξέγερση και τον ερχομό του «μαχντί» στην Συρία και του Ιράκ, συμβολίζει την «Αραβική Άνοιξη», η οποία ξεκίνησε από την Τυνησία και έφτασε μέχρι και την Συρία και το Ιράκ.

Ή ακόμα και τους διάφορους ισλαμιστές Βέρβερους που ήρθαν από τον Αφρική και την Τυνησία και να βοηθήσουν στην επιβολή του ισλαμικού κράτους των εξτρεμιστών του ISIS στις περιοχές αυτές.

Επίσης, στο Νταμπίκ, θα συγκεντρωθούν με βάση αυτές τις «προφητείες» στρατός από την Ρώμη, αποτελούμενος από 80 «σημαίες» (έθνη), εκ των οποίων καθεμιά θα αποτελείται από 12.000 στρατιώτες έκαστως.

{Για τους εξτρεμιστές, η «Νέα Ρώμη» είναι οι ΗΠΑ (http://alophx.blogspot.com/2020/01/blog-post_27.html), ενώ τα 80 έθνη είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και τα συμμαχικά έθνη τους από τον ΟΗΕ που θα τους συμβάλλουν στον πόλεμο κατά των μουσουλμάνων στην πόλη του Νταμπίκ}.

Οι Ρωμαίοι θα θέλουν να εκστρατεύσουν κατά των Αράβων εχθρών τους, όμως τότε θα έρθουν εναντίον τους μουσουλμάνοι άντρες από την Μεδίνα και όταν αυτοί θα δεχτούν να αποχωρήσουν θα συγκρουστούν μεταξύ τους, οι μουσουλμάνοι  θα χάσουν το ένα τρίτο του στρατού τους, το ένα τρίτο θα υποχωρήσει, ενώ το άλλο ένα τρίτο θα νικήσει τους Ρωμαίους.

Ύστερα οι μουσουλμάνοι σύμφωνα με τις «προφητείες» αυτές, θα αποβιβαστούν με 70.000 στρατό στην Πόλη (δηλαδή την Κωνσταντινούπολη), την οποία θα πολιορκήσουν, ενώ τα τείχη της θα πέσουν μετά από προσευχή τους.

Τότε αυτοί θα την λεηλατήσουν και θα μοιράσουν τα λάφυρα αυτής, αλλά θα αναγκαστούν εν συνέχεια να την εγκαταλείψουν και να γυρίσουν στα εδάφη τους, όταν θα ακούσουν ότι εμφανίστηκε ο Ντατζάλ και θα γυρίσουν στα εδάφη τους για να τον αντιμετωπίσουν.

{Επίσης, σύμφωνα με την μουσουλμανική παράδοση, αμέσως μετά την κατάκτηση της Πόλης, θα ακολουθήσει η κατάκτηση της Ρώμης από τους μουσουλμάνους, χωρίς να διευκρινίζεται πλήρως αν η κατάκτηση της Ρώμης θα αμέσως μετά από αυτους ή τον «μαχντί» στην συνέχεια, ή πριν ή και μετά την εμφάνιση του Ντατζάλ}.

Μετά θα ακολουθήσει εισβολή στην Ινδία των μουσουλμάνων.

Με βάση διάφορες παραδόσεις, ο Εβραϊκής καταγωγής Ντατζάλ (ο μουσουλμάνος αντίχριστος, γνωστός και ως ο «Απατηλός μεσσίας») θα είναι είτε μονόφθαλμος, ψηλός, που θα έχουν αρχίσει να του πέφτουν τα μαλλιά, είτε κοντός με κόκκινες τρίχες και σγουρά μαλλιά, με το ένα χέρι μεγαλύτερο από το άλλο, ή στραβά πόδια.

{Τον καιρό της «Αραβικής Άνοιξης», πολλοί εξεγερθέντες ταύτισαν τον Ντατζάλ με δικτάτορες των Αραβικών κρατών, όπως π.χ. τον Μουμπάρακ στην Αίγυπτο, τον Άσαντ στην Συρία ή τον Νασράλα στον Λίβανο}.

Ο Ντατζάλ, θα εμφανιστεί στην Ανατολή, στην περιοχή του Χορασάν,  στην πόλη Ισάζαν και θα πλανήσει πολλούς μουσουλμάνους και Χριστιανούς, ενώ στο Ισάζαν θα τον πιστευόσουν, θα τον ακολουθήσουν και θα επιστρατευτούν από αυτόν 70.000 συνολικά Εβραίοι.

Η δε εμφάνιση του Ντατζάλ, θα γίνει επίσης στην περιοχή στην άδεια τότε περιοχή μεταξύ του Αλ Σαμ (δηλαδή της Συρίας) και του Ιράκ, σε καιρό που θα έχει επιστρέψει η δουλεία, ενώ θα υπάρχει και μεγάλη αποστασία στον κόσμο και θα πλανήσει πάρα πολλούς.

Σύντομα αυτός θα επεκτείνει μέχρι και την Ιερουσαλήμ την επιρροή του, ενώ θα καταφέρει να κατασκηνώσει ακόμα και λίγο έξω από την Μεδίνα, κάνοντας εκεί ψευδο-αναστάσεις και διώκοντας τους πιστούς μουσουλμάνους.

Όσο για τον «μαχντί», αυτός λέγεται ότι θα εμφανιστεί στην Μέκκα, όταν οι φυλές της περιοχής θα άγρια μάχονται για την εξουσία, όπως και για την «θεία εντολή», κάποιοι δε από αυτούς θα εγκαταλείψουν την σύγκρουση.

{Για πολλούς οι εμφύλιοι που επικρατούν από το 2003, αμέσως μετά τον Β’ πόλεμο του Ιράκ, αλλά κυρίως αυτοί που ξεκίνησαν από την «Αραβική Άνοιξη» το 2011 στον Αραβικό κόσμο, ταυτίζονται με τους εμφυλίους που αναφέρονται στην ισλαμική εσχατολογική παράδοση ότι θα ξεκινήσει στην ίδια περιοχή λίγο πριν τον ερχομό του «μαχντί»}.

Και στην συνέχεια θα βρουν έναν ενάρετο άντρα να κλαίει πάνω στον μετεωρόλιθο της Καάμπα, στον οποίο θα δηλώσουν υποταγή, και θα τον αναγκάσουν να γίνει με το ζόρι χαλίφης, ο οποίος θα αποδειχθεί ότι στην συνέχεια είναι ο ίδιος ο «μαχντί».

{Το δε έτος 2012, ένα ακριβώς έτος Μέτα την εκδήλωση της «Αραβικής Άνοιξης», οι μισοί Άραβες περίμεναν την επικείμενη εμφάνιση του «μαχντί» στον μουσουλμανικό κόσμο οποιαδήποτε στιγμή.

Σε σχέση με τον στρατό του Σουφιάνι, από τους σιίτες αυτό ταυτίζεται με τον ισλαμικό σουνιτικό «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» που αντιμάχεται τον Άσαντ, για τους σουνίτες με άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις ή ακόμα και με τον Άσαντ.

Και επίσης οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι όταν ο Σουφιάνι φτάσει με τον στρατό του στην Κουφά του Ιράκ, τότε ο «μαχντί» θα εμφανιστεί}.

Αμέσως μετά λέγεται ότι πολλοί μουσουλμάνοι θα έρθουν τότε στην Μέκκα και την Μεδίνα από όλων τον μουσουλμανικό κόσμο για να ενισχύσουν τον στρατό του «μαχντί» εναντίον του Ντατζάλ που θα έχει εμφανιστεί.

Τότε (όταν δηλαδή ο Ντατζάλ εμφανιστεί), ο «Ιησούς» σύμφωνα με τις «προφητείες» αυτές θα εμφανιστεί στο λεγόμενο και «Λευκό τέμενος της Δαμασκού» των Ομμευάδων, λίγο καιρό μετά την εμφάνιση του Ντατζάλ.

{Αυτός θα ενωθεί με τον «μαχντί», ο οποίος θα έχει εμφανιστεί λίγο νωρίτερα (και θα κατάγεται από την φυλή του Μωάμεθ, τους Κουράις, θα έχει το ίδιο όνομα με τον Μωάμεθ, θα είναι απόγονος του, ενώ και ο πατέρας του μαχντί θα έχει το όνομα του πατέρα του Μωάμεθ)}.

Αμέσως μετά ο «Ιησούς» με τον «μαχντί» θα εκστρατεύσουν ενάντια στον Ντατζάλ στην Ιερουσαλήμ, και εκεί όταν ανοίξουν οι πύλες της, ο «Ιησούς» θα αντιμετωπίσει τον Ντατζάλ και τους 70.000 στρατιώτες του, τους οποίους θα σφάξει, ενώ θα εξοντώσει τον ίδιο τον Ντατζάλ στην Ανατολική πύλη της Λοντ.

{Ένας δε αποτυχημένος «μάχντι» που θα ενώσει το ισλάμ και ηττηθεί στον επικείμενο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα εξαπολύσει κατά της Χριστιανοσύνης και των Ισραηλινών, ίσως θεωρηθεί στην συνέχεια ως ο «Νταζάλ» και αν εμφανιστεί ένα άλλο άτομο μετά από αυτόν που θα παριστάνει τον «μάχντι» να γίνει αυτό πιστευτό τότε από τους απελπισμένους και ηττημένους οπαδούς του «προηγουμένου μάχντι».

Σύμφωνα δε και με τα λόγια του Μωάμεθ, πολλοί από τον οίκο του θα μάχονται στο τέλος του κόσμου στις πύλες της Δαμασκού και της Ιερουσαλήμ}.

Η δε μέρα της Τελικής μάχης θα γίνει κατά την ισλαμική παράδοση στην Γκούτα της Συρίας.

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα, θα επιτεθούν οι στρατιές των Γωγ και Μαγώγ, τις οποίες θα διαλύσει ο «Ιησούς» με ένα νεύμα του, λίγο πριν το Τέλος του Κόσμου και την Δευτέρα Παρουσία που θα ακολουθήσει.

{Υπάρχει ακόμα και παράδοση για καταστροφή της Μέκκας από τους Αιθίοπες λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία, η οποία είναι πιθανότατα εμπνευσμένη από την αποτυχημένη Αιθιοπική προσπάθεια κατάκτησης της Μέκκας το 570 μ.Χ., το έτος της γέννησης του Μωάμεθ.

Οπότε, με βάση τις «μουσουλμανικές αυτές προφητείες», υποστηρίζεται ότι χρονολογικά θα υπάρξει μια διαταραχή και εμφύλιοι στα ισλαμικά κράτη της Βόρειας Αφρικής, η οποία και θα επεκταθεί σε αυτά της Μέσης Ανατολής (στο Λεβάντε), την οποία πολλοί τζιχαντιστές ταύτισαν με την «Αραβική Άνοιξη».

Στην δε Συρία τότε θα πολεμήσουν «κίτρινες σημαίες» με την βοήθεια το ηγέτη της Δαμασκού και μαύρες για την κυριαρχία στο Σαμ (Συρία), τους οποίους οι ισλαμιστές ταύτισαν με τον Άσαντ και την Χεζμπολάχ τους πρώτους και τους ισλαμιστές και τον «μαυροφορέμενο» ISIS τους δεύτερους.

{Και όπως λένε επίσης οι ίδιοι, όταν οι αντισιίτες της Δαμασκού θα πολεμήσουν τους σίτες με τις κίτρινες σημαίες και ο κυβερνήτης της Δαμασκού υποστηρίξει τους δευτέρους τότε κοντά είναι να εμφανιστεί ο μάχντι}.

Οι δε ισλαμιστές του Σαμ κατά τους ίδιους, θα είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν το «Βασίλειο του Σουφιάνι» (για τους ιδίους ο ισλαμικός «Ελεύθερος Συριακός στρατός») στο Σαμ στην Συρία, ενώ την ιδιά εποχή θα έχει ανακαλυφτεί χρυσάφι στον Ευφράτη και όλοι θα μάχονται για αυτό (κατά τους ίδιους ο μαύρος χρυσός, δηλαδή τα πετρέλαια του Ιράκ και της Συρίας που όλοι μάχονται για αυτά) και 99 στους 100 από αυτούς θα χαθούν.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο στην περιοχή αυτή θα έρθουν από την Ανατολή μαυροφορέμενοι που θα σφάζουν τόσο άγρια όσο κανείς (ο ISIS για τους ίδιους που τα μέλη του πριν έρθουν σε Ιράκ και Συρία βρίσκονταν στο Αφγανιστάν και διέπραξαν άπειρες γενοκτονίες στην Συρία και το Ιράκ). Μακριά από αυτούς τους μαυροφορέμενους αυτούς από το Χοραζάν λένε πως είπε ο Μωάμεθ.

(Λένε ότι ο Μωάμεθ είπε ότι σαν ξένο ξεκίνησε το ισλάμ και σαν ξένο θα τελειώσει, δηλαδή από ξένους στην Μεδίνα και όχι στην Μέκκα και άρα για τους ισλαμιστές στο Τέλος του Κόσμου πάλι από ξένους ισλαμιστές μαχητές θα επανέλθει το ισλάμ και το Χαλιφάτο).

Την ίδια περίοδο, τρεις άντρες θα μάχονται για τον τίτλο του χαλίφη, μετά τον θάνατο του βασιλιά της Μέκκας και της Μεδίνας και κάνεις τους δεν θα τον κατακτήσει, θα αποτύχουν όλοι, κοντά δε σε εκείνο το χρονικό διάστημα θα εμφανιστεί ο μάχντι.

Αυτό θα συμβεί, ενώ πιο πριν θα έχει ξεσπάσει εμφύλιος στα ιερά στην Μέκκα και την Μεδίνα στην Σαουδική Αραβία και θα εμφανιστεί στην Μέκκα αρχικά και θα σταθεί στις κουρτίνες του τεμένους αυτού και οι μουσουλμάνοι θα τον δεχτούν ως ηγέτη τους.

{Για κάποιους δε ισλαμιστές ο «εμφύλιος» στην Σαουδική Αραβία ήταν η «πριγκιπική εκκαθάριση» των Σαουδαραβών πριγκίπων από τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ Σαλμάν Σαούντ (http://alophx.blogspot.com/2017/11/n.html), ενώ οι τρεις διεκδικητές που θα προσπαθήσουν ανεπιτυχώς να γίνουν «χαλίφιδές» είναι ο Αμπού Μπακρ Μπαγκάντι/Ιμπραήμ, ο προκάτοχος του Αμπού Ομάρ Μπαγκάντι (ή ακόμα και ο Σαουδάραβας διάδοχος Μοχάμεντ Σαλμάν Σαούντ) και ο Ερντογάν}.

Θα κατάγεται δε αυτός από την γενιά του Μωάμεθ, θα έχει το ίδιο όνομα με αυτόν και ο πατέρας του θα έχει το όνομα του πατέρα του Μωάμεθ, θα κυβερνήσει δε εφτά έτη και θα φέρει σε όλους τους μουσουλμάνους πολλά πλούτη και ευημερία, ενώ εμφανισιακά θα έχει σκούρο δέρμα και κούτελο σαν του Μωάμεθ, αλλά πιο γαμψή μύτη.

Στην συνέχεια, ο μάχντι θα καταλάβει το κράτος του Σουφιάνι και θα το προσαρτήσει στο δικό του, είτε εξοντώνοντας τον, είτε αφού αυτός του υποταχτεί και παραδοθεί σε αυτόν, και αφού πρώτα ο Σουφιάνι θα έχει επιτεθεί στο Ιράκ και θα έχει εξοντώσει εκεί τους συγγενείς και απογόνους του Μωάμεθ (ίσως και για αυτό τον λόγο ο μάχντι θα του κηρύξει πόλεμο).

{Συγκεκριμένα, όταν ο Σουφιάνι φτάσει στην Κούφα του Ιράκ και σφαγιάσει την οικογένεια των απογόνων του Μωάμεθ τότε θα εμφανιστεί ο μάχντι. Ουσιαστικά, με βάση τις «προφητείες» αυτές, το κράτος του Σουφιάνι θα ξεκινήσει από την Συρία και θα επεκταθεί στην συνέχεια στο Ιράκ (και θα προσπαθήσει να επιτεθεί και στο Ιράν και την Σαουδική Αραβία στην συνέχεια) και όχι από το Ιράκ στην Συρία όπως έγινε με τον ISIS}.

Η Ρώμη (οι Χριστιανοί και οι ΗΠΑ) θα κηρύξει τότε πόλεμο σε αυτόν και θα έρθει ενάντια στους μουσουλμάνους με μία συμμαχία 80 κρατών με 10.000 άντρες το καθένα, τότε οι μουσουλμάνοι θα συγκεντρωθούν και θα πολεμήσουν τους εχθρούς τους στο Νταμπίκ και θα τους νικήσουν.

Τότε θα προελάσουν και θα καταλάβουν οι μουσουλμάνοι την Κωνσταντινούπολη (μετά λένε ότι θα καταληφθεί και η Ρώμη, αμέσως δηλαδή μετά την Πόλη), τα τείχη της οποίας θα πέσουν με σεισμό και θα την λεηλατήσουν, αλλά σύντομα θα ακουστεί ότι εμφανίστηκε ο Εβραίος Νταζάλ (ο ψευσομεσσίας) και θα την εγκαταλείψουν και θα γυρίσουν στα εδάφη από τα οποία προήλθαν.

{Για τον ισλαμιστή Ερντογάν και τους υποστηρικτές του, η επανακατάληψη της Πόλης από το ισλάμ έγινε μέσω της παντελώς ασεβούς και γελοίας από μέρους του τελετής επανισλαμοποίησεως της Αγίας Σοφίας και της μετατροπής της σε τέμενος, ενώ ο στρατός του Ισαάκ των Αράβων είναι οι ισλαμική πολιτοφυλακή του στην Τουρκία).

Παράλληλα, ο δε ισλαμιστής Ερντογάν λένε αναλυτές ότι θέλει, αφού πρώτα καταφέρει να καταλάβει πολλά από τα εδάφη που είχε υπό την κατοχή της η Οθωμανική Αυτοκρατορία σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, αναβιώνοντας με τον τρόπο αυτό την παλαιά ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία και το χαλιφάτο της (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html, http://alophx.blogspot.com/2019/09/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html), θέλει μετά να ανακηρυχτεί «χαλίφης του ισλάμ» μέσα στην Αγία Σοφία στην Πόλη από τον ίδιο τον μάχντι που αναμένει να εμφανιστεί (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/08/80-15.html).

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο ίδιος ο Ερντογάν θέλει να αυτοανακηρυχτεί μάχντι του ισλάμ (http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html) μέσα στην Αγία Σοφία (παρόλο που δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, αφού δεν έχει ότι ούτε την κατάλληλη εμφάνιση, ούτε την  ηλικία, ούτε το όνομα-Μωάμεθ-, ούτε και την καταγωγή-Αραβική και από τους απογόνους του Μωάμεθ- για αυτό).

Για τον Ερντογάν και τους οπαδούς του, η μη ισλαμική δύναμη που θα καταλάβει την Πόλη πριν τον ερχομό του Νταζάλ είναι το κοσμικό και μη ισλαμικό κράτος του Κεμάλ και η ισλαμοποίηση της Τουρκίας από τον ίδιο, όπως και η μετατροπή της Αγίας Σοφίας από «μουσείο» σε τζαμί στην Πόλη, εκπληρώνει την «προφητεία» αυτή.

Να ανακηρυχθεί χαλίφης με Αυτοκρατορική μεγαλοπρέπεια μέσα στο τζαμί Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, ίσως το 2023, είναι ο επόμενος και απώτατος στόχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εάν το καταφέρει θα καθιερωθεί ως ο ισόβιος παγκόσμιος ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης όλου του σουνιτικού Ισλάμ.

Ο Ερντογάν ήδη επιχειρεί, από το αξίωμα του Τούρκου Προέδρου, να εμφανίζεται ως τέτοιος, προλειαίνοντας το έδαφος για το χαλιφάτο, αλλά συσπειρώνει απέναντί του ισχυρές αντιδράσεις πολλών Αραβικών καθεστώτων, με αποτέλεσμα προς το παρόν να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένας εθνικός διεκδικητής – σφετεριστής. Αυτό αλλάζει άρδην εάν γίνει χαλίφης.

Θα έχει αδιαμφισβήτητη νομιμοποίηση και το σημαντικότερο ισόβια θητεία, δηλαδή δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να κριθεί σε εκλογές και δίχως να αλλάξει το Προεδρικό σύστημα της χώρας του, που ο ίδιος δημιούργησε (16 Απριλίου 2017), θα μετατρέψει αναίμακτα την Τουρκία σε θεοκρατία, στεκόμενος πλέον πάνω από τον Πρόεδρο, με την εξουσία του να μην περιορίζεται από εθνικά σύνορα και να απλώνεται παγκοσμίως.

Ουσιαστικά αντιγράφει το μοντέλο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, η οποία έχει Πρόεδρο (Χασάν Ρουχανί), κοινοβούλιο (Ισλαμική Συμβουλευτική Συνέλευση) αλλά και έναν ισόβιο Ανώτατο Ηγέτη, τον Αγιατολάχ (Αλί Χαμενεΐ), που εκτός από ανώτατος ηγέτης του Ιράν είναι και η παγκόσμια θρησκευτική κεφαλή των σιιτών.

Έτσι ο Ερντογάν θα μετατρέψει την Τουρκία σε ένα δεύτερο Ιράν και ο ίδιος θα βασιλεύσει μέχρι τον θάνατό του, ενώ η οικογένειά του θα αποκτήσει «αγιότητα», «ασυλία» και -το σημαντικότερο- δικαίωμα κληρονομικής διαδοχής. Θα είναι δηλαδή μια «αγία οικογένεια».

Ο τίτλος του χαλίφη είναι ηγεμονικός μουσουλμανικός κληρονομικός τίτλος. Όταν πέθανε ο Μωάμεθ (8 Ιουνίου 632) τον διαδέχθηκε στις πολιτικές και διοικητικές εξουσίες ο Αμπού Μπακρ ας–Σιντίκ με τον τίτλο «Χαλίφα ρασούλ Αλλά(χ)» που σημαίνει «Διάδοχος αγγέλου (αγγελιαφόρου) Θεού».

Αυτός όμως ο όρος μάλλον καθιερώθηκε ως ηγεμονικός (θρησκευτικός και πολιτικός) επί ηγεμονίας του 2ου Χαλίφη Ομάρ του Α΄ λαμβάνοντάς το από το Κοράνι που έτσι αποδίδεται στον Αδάμ και τον Δαβίδ ως αντιβασιλείς του Θεού.

Ο Αμπού Μπακρ και οι τρεις άμεσοι διάδοχοί του θεωρήθηκαν μόνοι «τέλειοι» ή «ορθά καθοδηγούμενοι» (αλ-κουλάφα, αρ-ρασίντουμ).

Μετά από αυτούς τον τίτλο του Χαλίφη έλαβαν 14 μουσουλμάνοι ηγεμόνες της Δυναστείας των Ομεϋαδών της Δαμασκού, στη συνέχεια 38 της Δυναστείας των Αββασιδών της Βαγδάτης (που κατέρρευσε το 1258 από τους Σελτζούκους Τούρκους), πέρασε στους απογόνους των Αββασιδών στο Κάιρο (1258-1517) παρότι η εξουσία ασκούταν από τους Μαμελούκους και από το 1517 πέρασε στους Οθωμανούς και στον Σουλτάνο Σελίμ Α΄ «ως επικυριαρχίας αξίωμα διαδοχής».

Μετά τον Σελίμ Α΄ ο τίτλος του χαλίφη πέρασε σε όλους τους σουλτάνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι τις 3 Μαρτίου 1924 που καταργήθηκε από την Τουρκική Δημοκρατία. Το 1924 εκδιώχθηκε από τον Μουσταφά Κεμάλ και πέθανε στις 23 Αυγούστου 1944 στο Παρίσι. Ο Ερντογάν δεν μπορεί να γίνει σουλτάνος.

Η Οθωμανική Αυτοκρατορία πήρε το όνομά της από την βασιλική της οικογένεια, τους Οσμανλήδες (Οθωμανούς) και τον πρώτο της δυναστείας, τον Οσμάν Α΄. Άρα, μόνο μέλη της βασιλικής οικογένειας μπορούν να ανακηρυχθούν «πατισάχ», όπως είναι ο ορθός τίτλος του Οθωμανού μονάρχη και όχι «σουλτάνος» όπως έχει επικρατήσει να λέμε.

Η οικογένεια των Οσμανλήδων δεν έχει εξαφανιστεί, υφίσταται, με διάδοχο του θρόνου από το 2017 τον Ντουντάρ Αλιοσμάν, 45ο επικεφαλής του Οίκου των Οσμάν, απόγονος του Οθωμανού σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β΄.

Οι Οσμανλήδες επίσης διεκδικούν καταγωγή από την Ρωμαϊκή (Βυζαντινή) Αυτοκρατορική οικογένεια των Κομνηνών (μόνο το φεγγάρι δεν διεκδικούν).

Ο Σουλεϊμάν Σαχ (1178 – 1227), παππούς του Οσμάν Α΄, όπως αναφέρει ο Βυζαντινός ιστορικός Γεώργιος Σφραντζής ήταν προδότης από την Δυναστεία των Κομνηνών, γιος του Ιωάννη Κομνηνού Τζελέπη που έγινε μουσουλμάνος.

O Ιωάννης Κομνηνός ή Τζελέπης ήταν ο μεγαλύτερος γιος του σεβαστοκράτορα Ισαάκιου Κομνηνού και της Ειρήνης των Βαγρατιδών, εγγονός του Βυζαντινού αυτοκράτορα Αλέξιου Α΄ Κομνηνού. Αποστάτησε, εξισλαμίστηκε και παντρεύτηκε μία από τις κόρες του Σελτζούκου σουλτάνου Μεσούντ Α΄.

Οι μετέπειτα παραδόσεις με βασικό εκπρόσωπο τον ιστορικό Γεώργιο Σφραντζή που έζησε τον 15ο αιώνα λένε ότι ο γιος του Ιωάννη και της Καμερώ, της πριγκίπισσας των Σελτζούκων, ήταν ο Σουλεϊμάν Σαχ, πατέρας του Ερτογρούλ και παππούς του Οσμάν Α΄ ιδρυτής της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής όταν κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη ισχυρίστηκε ότι είναι ο νόμιμος διάδοχος της Αυτοκρατορίας σαν απ΄ ευθείας απόγονος των Κομνηνών. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μπορεί να ανέβει στον οθωμανικό θρόνο, δεν είναι «γαλαζοαίματος».

Εάν όμως δεν μπορεί να γίνει βασιλιάς αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει και χαλίφης, δηλαδή θρησκευτικός ηγέτης του σουνιτικού Ισλάμ. Εκεί όμως χρειάζεται την Αγία Σοφία.

Το Ομφάλιον (Ομφαλός της Γης) είναι ένα πολυποίκιλτο τετράγωνο σύνολο κυρίως κυκλικών πολύχρωμων μαρμάρινων διακοσμήσεων, υψηλής τέχνης, σε συγκεκριμένο σημείο του δαπέδου των Βυζαντινών ναών.

Το Ομφάλιο της Αγίας Σοφίας βρίσκεται κεντρικά και ελαφρώς δεξιά στο δάπεδο της Μεγάλης Εκκλησίας και εμπρός από τη μετέπειτα οθωμανική προσθήκη για την παρουσία του μουεζίνη. Το Ομφάλιο της Αγίας Σοφίας. Αποτελείται από μία μεγάλη κεντρική μαρμάρινη ροζέτα, όπου εκεί ήταν η θέση της Στέψης του εκάστοτε Ρωμαίου (Βυζαντινού) Βασιλέα ή Αυτοκράτορα.

Στο σημείο αυτό παρέμενε ο Αυτοκράτορας κατά την διάρκεια των περισσοτέρων επίσημων τελετών της Εκκλησίας (περιγραφές του Πορφυρογέννητου). Η χρήση του ομφάλιου ήταν συνεπώς λειτουργική, αλλά και τελετουργική.

Εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να ανακηρυχθεί χαλίφης πρέπει να σταθεί στο Ομφάλιον, δηλαδή στον Ομφαλό της Γης, μέσα στην Αγία Σοφία, διεκδικώντας έτσι όχι μόνο την παγκόσμια ανώτατη θρησκευτική ηγεσία του σουνιτικού μουσουλμανικού κόσμου αλλά και την παράδοση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Να σημειωθεί ότι, ενώ με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καλύφθηκε όλο το δάπεδο με τιρκουάζ χαλί, εξαιρέθηκε το Ομφάλιον, το οποίο έμεινε ακάλυπτο σε κοινή θέα, περιτριγυρισμένο με διαχωριστικά κολωνάκια οριοθέτησης με κόκκινο σκοινί για να μην μπορέσει να πατήσει κανείς σε αυτό.

Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ηγέτης μια θρησκευτικής απόκλισης, αίρεσης, που ελάχιστη σχέση έχει με το ορθόδοξο σουνιτικό Ισλάμ.

Στις αρχές του 2017 παρατηρήθηκαν έντονες εκφράσεις μιας θρησκευτικής λατρείας στον Ερντογάν μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών, βουλευτών και υπουργών του κόμματός του, οι οποίοι στο πρόσωπό του βλέπουν ένα δεύτερο «προφήτη», ακόμα και ενσάρκωση του ίδιου του Θεού.

Για παράδειγμα, πριν τρία χρόνια ο Σουάτ Ουνάλ, υψηλόβαθμο στέλεχος του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την χαρά του για την συνταγματική μεταρρύθμιση στην Τουρκία και έγραψε στο Facebook ότι το 2023 ο Ερντογάν θα είναι χαλίφης και ο Θεός θα εκπληρώσει το Θείο Φως.

Αναφερόμενος σε ένα σχόλιο του φιλοερντογανικού αρθρογράφου Αμπντουραχμάν Ντιλιπάκ, ότι «ο Ερντογάν θα είναι χαλίφης μετά την νέα του Προεδρική ιδιότητα. Ακόμα και τα δωμάτια του Ακσαράι [Προεδρικού Παλατιού] είναι έτοιμα. Η Ισλαμική Ένωση θα εγκαθιδρυθεί», ο Ουνάλ έγραψε: «2023. Ο Θεός θα εκπληρώσει το Θείο Φως».

«Το χαλιφάτο έφτασε στο τουρκικό κοινοβούλιο. Η κυβέρνηση έκανε ότι ήταν αναγκαίο. Εάν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περάσει σε ένα Προεδρικό σύστημα, το πιθανότερο είναι να διορίσει συμβούλους στις μουσουλμανικές επικράτειες, στις επικράτειες που είναι πιστές στον χαλίφη.

Επίσης θα δημιουργήσει γραφεία αντιπροσώπων της Ισλαμικής Ένωσης στο Μπεστεπέ [στο Προεδρικό Παλάτι στην Άγκυρα]», είχε δηλώσει ο Ντιλιπάκ σε συνέδριο στο Τορόντο το 2015.

Ο Φατίχ Νουρουλά Εφέντι, ηγέτης της σέχτας των Ουσάκι, μιλώντας τον Οκτώβριο του 2016 από τον τηλεοπτικό σταθμό Nurani TV, είχε πει ότι η Δημοκρατία της Τουρκίας, που ιδρύθηκε το 1920, έχει τελειώσει και η δεύτερη Οθωμανική Αυτοκρατορία είναι μια πραγματικότητα.

«Ο ηγέτης της δεύτερης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι ο Ταγίπ Μπέης [Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν]. Είναι ο πρώτος μας σουλτάνος», ήταν τα λόγια του Νουρουλά Εφέντι.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το νέο κράτος που ορθώνεται μετά από 100 χρόνια «κενού» (αναφερόμενος στην Δημοκρατία της Τουρκίας ως «κενό») θα είναι συνέχεια του κράτους που ίδρυσε στην Μεδίνα ο Προφήτης Μωάμεθ.

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μουσταφά Ατάς, είχε δηλώσει στις 28 Μαρτίου 2016 ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ευλογία του Θεού στην ούμα, δηλαδή στο παγκόσμιο ισλαμικό έθνος.

Υπάρχουν όμως και πιο ακραίες τοποθετήσεις, όπως του Ισμαήλ Χακί Εσέρ, τοπικός Πρόεδρος του AKP στο Αϊδίνιο (Τράλλεις) της Λυδίας, ο οποίος έχει πει ότι ο ίδιος και οι οπαδοί του κόμματος αγαπάνε τόσο πολύ τον Ερντογάν που τον βλέπουν σαν να είναι ένας δεύτερος προφήτης.

Ο βουλευτής του AKP στην Προύσσα, Χουσεΐν Σαχίν, έχει δηλώσει ότι ακουμπώντας τον Ερντογάν είναι ένα είδος προσευχής, ενώ ο βουλευτής του AKP από την Ντούτζε της Βιθυνίας δήλωσε ότι ο Ερντογάν «έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ίδιου του Θεού» (Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 412, 17/10/2020-https://romioitispolis.gr/%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%cf%84%ce%bf-2023-%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%af%cf%86%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b1/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=%25ce%25bf-%25ce%25b5%25cf%2581%25ce%25bd%25cf%2584%25ce%25bf%25ce%25b3%25ce%25ac%25ce%25bd-%25cf%2584%25ce%25bf-2023-%25cf%2587%25ce%25b1%25ce%25bb%25ce%25af%25cf%2586%25ce%25b7%25cf%2582-%25cf%2583%25cf%2584%25ce%25b7%25ce%25bd-%25ce%25b1%25ce%25b3%25ce%25af%25ce%25b1-%25cf%2583%25ce%25bf%25cf%2586%25ce%25af%25ce%25b1).

Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι η μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί με Προεδρικό διάταγμα Ερντογάν είναι το πρώτο θέμα στην παγκόσμια επικαιρότητα. Όμως  είναι όντως ο Ναός της Αγια-Σοφιάς το αληθινό διακύβευμα; Η δήλωση του Ερντογάν είναι άκρως διαφωτιστική” η αναγέννηση της Αγίας Σοφίας είναι ένας προάγγελος ελευθερίας του Αλ- Ακσά”. Ωστόσο η ενέργειά του κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ιερού τόπου και συμβόλου του παγκόσμιου χριστιανισμού σε τζαμί νομιμοποιεί το Ισραήλ να προχωρήσει στην μετατροπή του τζαμιού Αλ Ακσά ( στην Ιερουσαλήμ-3ου ιερού τόπου για ισλάμ μετά Μέκκα/Μεδίνα) στον Γ΄ Ναό του Σολομώντα που αποτελεί την πάγια Μεγάλη Ιδέα των Ιουδαιστών που θεωρούν ότι το τζαμί χτίστηκε στα ερείπια του Ναού του Σολομώντα και ζουν με το όνειρο της ανέγερσης του και πάλι εκ βάθρων σε αυτή την θέση.

Ο Ερντογάν ανοίγει το δρόμο για την ανέγερση του Γ Ναού του Σολομώντα…Το Ισραήλ θα κεφαλοποιήσει αργά ή γρήγορα την εξέλιξη με την Αγία Σοφία. Άλλωστε η δημοσιότητα που πήρε το θέμα με Αγία Σοφία ευνοεί το Ισραήλ αφού πλέον εμπεδώνεται στο κοινό αίσθημα στην διεθνή κοινότητα και κοινή γνώμη ότι πλέον όλα είναι εφικτά τα πάντα ρει και κάθε στάτους δεν είναι αιώνιο ακόμη κι αν μιλάμε για θρησκείες.

Το Ισραήλ ενεργώντας μεονομερώς και παρά το Διεθνές Δίκαιο και αποφάσεις Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατέχει τα Υψίπεδα Γκολάν μετέφερε την πρωτεύουσα του στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ, είναι έτοιμο να προβεί σε προσάρτηση τμημάτων της Δυτικής Όχθης και τι απομένει η υλοποίηση της προαναφερόμενης Μεγάλης Ιδέας.

Η Χαμάς έσπευσε να συγχαρεί τον Ερντογάν αλλά είτε παρέχει κάλυψη και σ΄αυτόν και στο Ισραήλ είτε δεν έχει αντιληφθεί ότι η μετακίνηση στο θέμα της Αγ Σοφίας επιφέρει με μαθηματική ακρίβεια την μετατόπιση και του Αλ Ακσά ποιά μετατόπιση την απόλυτη κατεδάφιση του/τροποποίηση του αργά ή γρήγορα στην νομιμοποιητική βάση που έθεσε ο Ερντογάν.

Oυσιαστικά υπό μια έννοια η Αγ. Σοφία αποτελεί τις λεγόμενες παράπλευρες απώλειες στο εσχατολογικό σχέδιο του Ισραήλ (https://dimpenews.com/2020/07/12/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-o-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf/)}.

Ο δε Νταζάλ θα εμφανιστεί αρχικά στο Χοραζάν, στο Ισφαχάν του Ιράν, και θα πείσει 70.000 Εβραίους να τον ακολουθήσουν, και στην συνέχεια θα κάνει την εμφάνιση του στην τότε ερημωμένη περιοχή του Σαμ (Συρίας) και του Ιράκ.

{Κατά το Τέλος του Κόσμου λένε πως είπε επίσης ο Μωάμεθ όσοι μουσουλμάνοι δεν μπορέσουν να πάνε να πολεμήσουν στο Σαμ να πάνε στην Υεμένη}.

Θα πείσει πολλούς αποστάτες μουσουλμάνους με ψέματα και ψευτοθαύματα να τον ακολουθήσουν, ενώ ο ίδιος και ο στρατός θα κατασκηνώσει λίγο έξω από το τέμενος της Μέκκας.

Τότε μέρος των μουσουλμάνων λίγο πριν την «Δευτέρα Παρουσία του Χριστού» θα συγκεντρωθούν κοντά στην Δαμασκό, στην Γκούτα, ενώ ο μάχντι θα κατευθυνθεί με τους λίγους αφοσιωμένους μουσουλμάνους που θα του έχουν μείνει στα Ιεροσόλυμα.

Τότε θα εμφανιστεί κατ’ αυτούς ο Χρίστος ανατολικά της Δαμασκού πάνω στο μεγάλο τζαμί της από τον ουρανό, θα εμφανιστεί στην συνέχεια στον ηγέτη των μουσουλμάνων μάχντι στα Ιεροσόλυμα, θα επιτεθεί ανοίγοντας τις πύλες τους στον Νταζάλ και τους 70.000 Εβραίους στρατιώτες.

Θα τους εξοντώσει, θα καταστρέψει τον Χριστιανισμό και τον Σταυρό (δηλαδή για αυτούς για ότι στην ουσία ο Χριστός θυσιάστηκε!!!) και μέρος του στρατού θα επιτεθεί τότε και θα καταλάβει την Ινδία.

Στην συνέχεια θα επιτεθεί στην περιοχή ο στρατός των Γωγ και Μάγωγ από την Ανατολή και πίνοντας νερό από την θάλασσα της Γαλιλαίας και θα την αδειάσουν, ο Χρίστος θα τους εξοντώσει, θα βασιλέψει 40 έτη, θα πεθάνει και αργότερα οι άνθρωποι θα γίνουν άπιστοι, το τέμενος της Μέκκα θα δεχτεί επίθεση από έναν φαλακρό Αιθίοπα και θα καταστραφεί και μετά θα γίνει άμεσα το Τέλος του Κόσμου και η Τελική Κρίση

Πιο αναλυτικά, ο Σουφιάνι, θα αναδειχθεί από τον Δαμασκό και θα καταπιέσει ανελέητα σαν διεφθαρμένος τύραννος (αν και θα παριστάνει αρχικά τον ευσεβή) τους ανθρώπους που θα εξουσιάζει (σαν τον ISIS), θα σκοτώνει παιδιά και θα ανοίγει τα στομάχια εγκύων γυναικών, θα αφανίσει την επαναστατημένη φυλή  Qay, οι περισσότεροι οπαδοί του θα κατάγονται από την φυλή Καλμπ και θα εξαπλωθεί από αυτόν η διαφθορά, η αποστασία και το έγκλημα στην γη ακριβώς πριν την εμφάνιση του μάχντι.

Πριν την άνοδο του Σουφιάνι θα υπάρξει αναταραχή στο Μάγκρεμπ/Βόρεια Αφρική (η «Αραβική Άνοιξη» για τους ισλαμιστές η οποία ξεκίνησε από την Τυνησία/Αίγυπτο/Λιβύη), που θα εξαπλωθεί προς την Μέση Ανατολή (Ιράκ, Αλ Σαμ/Συρία, Υεμένη) και κάθε κατεύθυνση (ο «ισλαμικός Αραβικός Χειμώνας» που ακολούθησε στην περιοχή) μέχρι την εμφάνιση του μάχντι. 

{Για κάποιους ισλαμιστές η αναταραχή στο Σαμ που αναφέρεται στις χαντίθ είναι ο εμφύλιος που ξεκίνησε στην Συρία (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_88.html, http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_95.html), ενώ οι αναφορές στην Υεμένη ουσιαστικά αναφέρονται στον εμφύλιο στην χώρα αυτή (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%85%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%83/), ενώ άλλοι ισλαμιστές λένε ότι ο Σουφιάνι έχει ήδη έρθει και είναι ο Άσαντ και δεν χρειάζεται αναμονή για άλλον Σουφιάνι}.

Τότε θα εμφανιστεί ο μάχντι και ο Σουφιάνι θα στείλει εναντίον του στρατό στην Μέκκα, όμως αυτός θα ηττηθεί από τον μάχντι, ο οποίος θα σκοτώσει τον Σουφιάνι στην περιοχή του Αλ Σαμ και όσοι από αυτούς επιζήσουν στο τέλος θα καταφύγουν στην έρημο οπού και θα πεθάνουν, όταν η γη ανοίξει και τους καταπιεί και θα τους πνίξει παράλληλα και μια τεράστια και βίαια αμμοθύελλα.

Συγκεκριμένα, ο στρατός του Σουφιάνι θα φτάσει στην Κούφα, μια πόλη στο Ιράκ και από εκεί θα ξεκινήσει επίθεση εναντίον του Khurasan (στο Ιράν). Στην Πύλη όμως του Ιστάχρ, ο Σούαϊμπ μπιν Σαλίχ και οι Χασεμίτες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα εμπλακούν σε μάχη ενάντια στον στρατό του Σουφιάνι.

Η μάχη θα είναι εξαιρετικά βίαιη με τεράστιες απώλειες ζωών και ο στρατός του Σουφιάνι θα υποστεί προσωρινή ήττα. Αυτή τη στιγμή θα γίνει και η εμφάνιση του Mahdi. Τότε ο στρατός του Σουφιάνι θα βαδίσει από την κατεύθυνση του Ιράκ ενάντια  τον μάχντι, ωστόσο, όταν φτάσει στην έρημο κοντά στο Ντζι Χουλάιφ, το έδαφος θα τον καταπιεί.

{Οι σουνίτες αυτοί ισλαμιστές (π.χ. ISIS, Αλ Κάιντα, ισλαμικός «Ελεύθερος Συριακός στρατός»), αναμένουν αν ρίξουν τα κοσμικά καθεστώτα της Συρίας (του Άσαντ) και του Ιράκ και τα κάνουν ισλαμικά, τότε θα μπορέσουν να τα ενώσουν υπό την ηγεσία τους.

Και στην συνέχεια, να «εξάγουν την σουνιτική ισλαμική επανάσταση και ιδεολογία τους» και στους «αιρετικούς» σιίτες του Ιράν, αλλά και στους «αποστάτες» μονάρχες της Σαουδικής Αραβίας, «εκπληρώνοντάς με τον τρόπο» αυτό την «προφητεία» για επίθεση του Σουφιάνι στα μέρη αυτά μετά την Συρία και το Ιράκ}.

Μόνο δύο άτομα θα διαφύγουν για να μεταδώσουν τα νέα, αλλά ο Σουφιάνι, δεν θα αποθαρρυνθεί όταν τα μάθει (μερικά βιβλία λένε ότι ο στρατός του Σουφιάνι πριν φτάσει στο στρατό του μάχντι θα βυθιστεί στην γη της Μπάιντα, την περιοχή μεταξύ της Μέκκας και της Μεδίνας).

Θα υπάρξουν μερικοί άνθρωποι από τους Quraish που καταφέρνουν να ξεφύγουν από αυτόν στην Κωνσταντινούπολη, που θα ήταν εκείνη την εποχή θα είναι υπό τον έλεγχο των μη μουσουλμάνων. Όταν ο Σουφιάνι ζητήσει την επιστροφή τους, θα επιστραφούν και οι λαιμοί των δραπετών θα κοπούν.

Μετά δε την εμφάνιση των Σουφιάνι στην περιοχή της Συρίας, θα υπάρξει εκεχειρία και μία κοινή εκστρατεία των Ρωμαίων-μουσουλμάνων εναντίον ενός κοινού εχθρού, ακολουθούμενη από τον Αλ-Μαλχάμα αλ-Κούμπρα (τον Αρμαγεδδώνα), έναν πόλεμο των Ρωμαίων εναντίον των μουσουλμάνων.

Τότε, τα μαύρα λάβαρα, θα έρθουν από το Khorasan.

(Οι ισλαμιστές πιστεύουν ότι ο στρατός του Σουφιάνι είναι ο ισλαμικός «Ελεύθερος Συριακός στρατός» που έχει εμφανιστεί στην Συρία, ενώ τα μαύρα λάβαρα που ήρθαν από το Χοραζάν οι μαχητές του ISIS που ήρθαν όντως σε Ιράκ και Συρία από το Χοραζάν, δηλαδή το σημερινό Αφγανιστάν, μέρος του δυτικού Πακιστάν, καθώς και το Κεντρικό Ανατολικό Ιράν.

Όσο για την κοινή εκστρατεία μουσουλμάνων και Χριστιανών, αυτή είναι ο πόλεμος των Αράβων, των Ιρανών, των ΗΠΑ, της Δύσης και της Ρωσίας κατά του ISIS στο Ιράκ, στην Συρία, στην Λιβύη, την Υεμένη, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και σε όλη την Μέση Ανατολή, την μουσουλμανική Ασία και την μουσουλμανική Βόρεια Αφρική).

Η Μέκκα θα δεχτεί επίθεση και η Κάαμπα θα καταστραφεί.

Θα γίνει εμφάνιση ενός στρατού, από την Υεμένη  που θα κάνει το ισλάμ κυρίαρχο.

Ένας Άραβας βασιλιάς θα πεθάνει. Θα υπάρξει διαφωνία σχετικά με την διαδοχή (για κάποιους οι τωρινές διαμάχες για την διαδοχή στον θρόνο της Σαουδικής Αραβίας μετά τον θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα και την διαδοχή του από τον αδερφό του τον Σαλμάν που διόρισε αντικανονικά τον γιο του ως διάδοχο και οι φυλακίσεις και συλλήψεις από μέρους του πολλών αντίπαλων πριγκίπων για την διαδοχή).

Τότε ένας άντρας θα βγει από την Μεδίνα. Θα φτάσει βιαστικά στην Μέκκα, και ο λαός της Μέκκας έρθει σε αυτόν και θα τον παροτρύνει και θα τον αναγκάσει να δεχτεί τους Μπαϊά. Αυτό θα είναι ένα από τα τελευταία από τα μικρότερα σημάδια, και το οποίο θα σηματοδοτήσει την έλευση των 10 κύριων σημείων είναι η εμφάνιση του Mahdi.

(Το ίδιο χρονικό διάστημα Εβραϊκό κράτος του Ισραήλ θα είναι ευλογημένο με τεράστιο πλούτο και παιδιά για δεύτερη φορά και ο Αλλάχ θα τους κάνει νικητές έναντι των εχθρών τους. Αν όμως πρόκειται να κάνουν κακό, τότε θα κάνουν κακό ενάντια στον εαυτό τους, αλλά αν το κάνουν καλό τότε ο Αλλάχ θα συνεχίσει τις ανταμοιβές του σε αυτούς).

Τα δε δέκα σημαντικά και μικρότερα σημάδια που είναι γνωστά ως alamatu's-sa'ah al-kubra (τα κύρια σημάδια του τέλους) θα είναι τα εξής (χωρίς ακριβή σειρά):

Ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο καπνού (dukhan) θα καλύψει την γη.

Τρεις τεράστιες πλημύρες θα γίνουν στην γη, μία από αυτές στα Ανατολικά.

Θα γίνει βύθιση της γης στα Δυτικά.

Θα γίνει και βύθιση της γης στην Αραβία.

Ο ψεύτικος μεσσίας-αντίχριστος, Masih ad-Dajjal-θα εμφανιστεί με πολύ μεγάλες μαγικές δυνάμεις ως μονόφθαλμος άνθρωπος με το δεξί του μάτι τυφλό και παραμορφωμένο σαν σταφύλι. Αν και οι πιστοί δεν θα εξαπατηθούν, θα ισχυριστεί ότι είναι «θεός», θα κρατήσει τα κλειδιά για τον ουρανό και θα παρασύρει πολλούς.

Τον Dajjal θα ακολουθήσουν εβδομήντα χιλιάδες Εβραίοι του Ισφαχάν που θα φορούν Περσικά σάλια. Τότε θα γίνει και η επιστροφή του Ίσα (Ιησού), που θα κατέβει από τον τέταρτο ουρανό, για να σκοτώσει τον Νταζάλ.

Οι Ya'jooj και ο Ma'jooj (Gog και Magog), μια Japhetic φυλή φαύλων όντων που είχαν φυλακιστεί από τον Dhul-Qarnayn (τον Μέγα Αλέξανδρο) θα επιστρεψουν. Θα καταστρέψουν την γη, θα πίνουν όλο το νερό της λίμνης Τιβεριάδας και θα σκοτώσουν όλους τους πιστούς με τον τρόπο τους.

Ο Isa, ο Imam Al-Mahdi και οι πιστοί μαζί τους θα πάνε στην κορυφή ενός βουνού και θα προσευχηθούν για την καταστροφή του Gog και του Magog. Ο Θεός τελικά θα στείλει ασθένειες και σκουλήκια για να τα εξαφανίσει.

Ο ήλιος θα ανατέλλει από τα δυτικά.

Το Dabbat al-Ard, ή Beast of the Earth (το θηρίο της γης), θα βγει από το έδαφος για να μιλήσει με τους ανθρώπους.

Το δεύτερο χτύπημα της σάλπιγγας θα ακουστεί, οι νεκροί θα επιστρέψουν στην ζωή, και μια φωτιά θα βγει από την Υεμένη που θα συγκεντρώσει όλους στο Mahshar Al Qiy'amah (Η συγκέντρωση για την κρίση).

Οι «δωδεκαιστές σιίτες» από την πλευρά τους πιστεύουν ότι η άφιξη του Mahdi θα σηματοδοτηθεί από τα ακόλουθα σημεία:

Η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είναι μουσουλμάνοι θα είναι μόνο κατ’ όνομά, παρά στην πρακτική των ισλαμικών τελετών, και θα είναι αυτοί που θα κάνουν πόλεμο με τον Mahdi.

Πριν από τον ερχομό του μάχντι θα έρθει ο κόκκινος θάνατος και ο λευκός θάνατος, σκοτώνοντας τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο κόκκινος θάνατος σημαίνει βία και πόλεμο και ο λευκός θάνατος είναι πανούκλα. Το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού θα πεθάνει από τον κόκκινο θάνατο και το άλλο τρίτο από τον λευκό θάνατο.

Θα εμφανιστούν αρκετές φιγούρες: Ο Al-Harth, ο Al-Mansur, ο Shuaib bin Saleh και ο Sufyani. Θα υπάρξει μεγάλη σύγκρουση στην χώρα της Συρίας, έως ότου αυτή καταστραφεί.

Ο θάνατος και ο φόβος θα πλήξουν τον λαό της Βαγδάτης και του Ιράκ. Μια φωτιά θα εμφανιστεί στον ουρανό και μια ερυθρότητα θα τις καλύψει.

Οι σιιτικές παραδόσεις δηλώνουν επίσης ότι ο μάχντι θα είναι «νεαρός μεσαίου μεγέθους με όμορφο πρόσωπο» και μαύρα μαλλιά και γενειάδα. "Δεν θα έρθει σε περίεργο χρόνο [...] θα εμφανιστεί στην Μέκκα μεταξύ της γωνίας του Κάαμπα και του στύλου του Αβραάμ και οι άνθρωποι θα τον παρακολουθήσουν από εκεί.

Σύμφωνα με κάποιες Σιίτες αφηγήσεις, υπάρχουν πέντε συγκεκριμένα σημάδια που θα εμφανιστούν πριν από την επανεμφάνιση του δωδέκατου Ιμάμη (μάχντι): "Υπάρχουν πέντε σημάδια για την επανεμφάνισή μας: Η εμφάνιση των Sufyani και Yamani, η δυνατή φωνή στον ουρανό, η δολοφονία μιας αγνής ψυχής (Nafs-e-Zakiyyah), και η κατάποση της γης (μια ομάδα ανθρώπων) στην γη της Μπάιντα.

Εμφάνιση του Sufyani. Σύμφωνα με μερικές αφηγήσεις, ο Sufyani, ένας από τους απογόνους του Abu Sufyan , θα εμφανιστεί πριν από την επανεμφάνιση του Hujjat-Allah al-Mahdi.

Εμφάνιση του Yamani. Σε μερικές αφηγήσεις, η εμφάνιση του Yamani αναφέρεται ως ένα από τα συγκεκριμένα σημάδια της επανεμφάνισης του δωδέκατου Ιμάμη μάχντι. Ο πέμπτος σιίτης ιμάμης, ο Μωάμεθ αλ-Μπακίρ, περιέγραψε τον Yamani λεπτομερώς σε ένα χαντίθ:

"... Μεταξύ αυτών των ατόμων (Sufyani, Yamani και Khorasani) ο Yamani είναι ο πλησιέστερος στην ορθή πιστή, γιατί θα καλεί τους ανθρώπους να ενταχθούν στον στρατό του μάχντι. Θα απαγορεύσει την εμπορία όπλων που θα απαγορεύεται για κάθε μουσουλμάνο.

Όταν έρθει, ενωθείτε με αυτόν αμέσως, γιατί η σημαία του είναι η σημαία καθοδήγησης και ευημερίας και κανένας μουσουλμάνος δεν πρέπει να του αντιταχθεί. Όποιος το κάνει θα πάει στην κόλαση, γιατί ο Yamani καλεί στον σωστό δρόμο. " Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο Γιαμάνι και ο Χουρασάνι θα συμμαχούν με τον Σουφιάνι.

Το τρίτο συγκεκριμένο σημείο που αναφέρεται στην παραπάνω αφήγηση είναι η δυνατή φωνή στον ουρανό. Σύμφωνα με την παράδοση, θα ακουστούν δύο κραυγές. Σε αυτές ο Γαβριήλ θα καλέσει το όνομα του Αλ Κάινμ και του πατέρα του και θα πει ότι η αλήθεια είναι με τον Αλή και τους Σιίτες του. Όλοι οι άνθρωποι θα ακούσουν την κραυγή του Γαβριήλ στην δική τους γλώσσα.

Ο ευσεβής Nafse Zakeyyah θα είναι ένας από τους απογόνους του Husayn ibn Ali. Θα δολοφονηθεί και δεν θα έχει καμία αμαρτία ή έγκλημα. Σύμφωνα με πολλές αφηγήσεις, θα είναι ο απεσταλμένος του Hujjat-Allah al-Mahdi στην Μέκκα πριν την επανεμφάνισή του. Όταν θα φτάσει στην Μέκκα και μεταφέρει το μήνυμα του, ο λαός της Μέκκας θα τον σκοτώνει γύρω από την Κάαμπα.

Τέλος, η βύθιση του στρατού του Sufyani στην γη είναι ένα συγκεκριμένο σημάδι επανεμφάνισης του Hujjat-Allah al-Mahdi.

[Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι ως απόγονοι του Μωάμεθ στις μέρες μας θεωρούνται οι Χασεμίτες μονάρχες της Ιορδανίας (όπως και οι πρώην Χασεμίτες μονάρχες του Ιράκ),  η δυναστεία Alaouite του Μαρόκου, οι πρώην μονάρχες της Λιβύης και της Υεμένης, ενώ απόγονοι του Μωάμεθ υπάρχουν σε Συρία, Ιράκ, Αιθιοπία, Ομάν, Υεμένη, Ιράκ. Λιβύη, Ινδία και Πακιστάν.

(Ακόμα και ο πρώην δικτάτορας Σάντα Χουσεΐν του Ιράκ ισχυρίζονταν ψευδώς ότι κατάγονταν από τον Μωάμεθ για να νομιμοποιήσει την εξουσία του στο Ιράκ).

Ο Mark Willacy, δημοσιογράφος της ABC Investigations, με έδρα το Μπρίσμπεϊν και πρώην ανταποκριτής στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Ασία για την Australian Broadcasting Corporation, έγραψε μία έκθεσης του που μεταδόθηκε από το AM Radio στις 24 Δεκεμβρίου 2003.

Σε αυτή, ο Willacy ανέφερε ότι ένας Ιρακινός κληρικός, ο Sayed Ali el Waeth (από τους Ashrafs, που φυλάσσουν το γενεαλογικό δέντρο του Μωάμεθ), μέλος του Al Sadah Al Ashraf του Αραβικού κόσμου Ο πιο αποκλειστικός σύλλογος, δήλωσε: «Ο βασιλιάς Φαχντ της Σαουδικής Αραβίας, ο βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας και ο βασιλιάς Χασάν ο Β' του Μαρόκου είναι όλοι απόγονοι του Προφήτη. Αλλά ο Σαντάμ, όχι. Δεν είναι Sayyid».

Σημερινοί βασιλιάδες της Ιορδανίας είναι ο Αμπντάλα ο Β΄, ενώ του Μαρόκου είναι ο Μωάμεθ ο VI και διάδοχος πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας ο Μοχάμεντ (Μωάμεθ) Μπιν Σαλμάν, που φέρουν και οι δύο το όνομα Μωάμεθ, το οποίοι σύμφωνα με τις «προφητείες» των ισλαμιστών θα είναι και το όνομα του μάχντι, ο οποίος θα είναι όπως και αυτοί απόγονος του Μωάμεθ.

Ίσως δεν δόθηκε εκείνη την εποχή, προσοχή στην έκθεση του Willacy που περιείχε μια σημαντική αποκάλυψη για τον τότε μονάρχη του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, τον βασιλιά Fahd bin Abdulaziz Al Saud - ότι σύμφωνα με την πηγή του Willacy από την Al Sadah Al Ashraf, αυτός κατάγεται από τον Προφήτη Μωάμεθ.

Εάν είναι ακριβής, η έκθεση του Willacy αποκαλύπτει ένα νέο επίπεδο νομιμότητας για τους Σαουδάραβες μονάρχες, που ακυρώνει όλους τους πιθανούς αντίπαλους ισχυρισμούς τόσο του Ερντογάν της Τουρκίας όσο και του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν για την ηγεσία του μουσουλμανικού κόσμου, και ενδεχομένως ανοίγει το δρόμο για πρωτοφανή δημόσια υποστήριξη για αυτούς.

Ο σημερινός μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας, ο βασιλιάς Σαλμάν Μπιν Αμπντουλζίζ Αλ Σαούντ είναι ο βιολογικός αδελφός του αείμνηστου Βασιλιά Φαχντ, και οι δύο τους ήταν γιοι της Χούσα Μπιντ Αχμέτ Σουνταϊρί, κόρης της Σάριφα μπιντ Αλί μπιν Μοχάμεντ Αλ Σουβαϊντί, συζύγου του βασιλιά Αμπντουλζίζ της Σαουδικής Αραβίας.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, ο Mohammed bin Salman, γνωστός ως MBS, θα μπορούσε επίσης να είναι σχέση με τον Προφήτη Μωάμεθ.

Ως Άραβες βασιλιάδες, της δυναστείας των Σαούντ ήταν γνωστό ότι σχετίζονται με τον Μωάμεθ και τους ιμάμηδες του Άαλ αλ-Μπάιτ από γενεαλογίες που οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι φτάνουν πίσω στον Αβραάμ και τον Ισμαήλ, οικοδόμους του ιερού Kaaba στην Μέκκα.

Αυτός ο ισχυρισμός από ένα μέλος του Al Sadah Al Ashraf, τον Sayed Ali el Waeth, που δημοσιεύθηκε από την ABC News (Αυστραλία), εάν επιβεβαιωθεί, θα αλλάξει στάσεις στον ισλαμικό κόσμο και θα απονομιμοποιήσει σοβαρά τους αντιπάλους του οίκου των Saud, συμπεριλαμβανομένων του Ερντογάν της Τουρκίας και μερικών ηγετών του Ιράν.

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει το όνομα του Μωάμεθ στην σημαία του, εν μέρει επειδή ήταν Άραβας, τιμή που καμία άλλη χώρα στον μουσουλμανικό κόσμο δεν μπορεί να διεκδικήσει.

Σύμφωνα με τον Al Jazeera, ο Al Sadah Al Ashraf του Ιράκ φρουρεί το «Βιβλίο των Αραβικής Προέλευσης ανθρώπων», ένα μεγάλο βιβλίο που περιέχει γενεές που επιστρέφουν στους Ιμάμηδες Χασάν και Χουσεΐν, γιους του ιμάμη Αλί μπιν Αμπί Ταλίμπ από την σύζυγο του Φατιμά Αλ Ζαχρά, κόρη και νόμιμη κληρονόμο του προφήτη Μωάμεθ.

Πολλοί Ιρακινοί Μουσουλμάνοι του Al Sadah Al Ashraf πιστεύουν ότι η Fatima Al Zahra κληρονόμησε την κηδεμονία του τελικού Βιβλίου του Θεού, Kitab Allah, από τον πατέρα της τον προφήτη Μωάμεθ, του οποίου το προσωπικό επικυρωμένο αντίγραφο φρουρούσε μετά από αυτόν, και ύστερα από αυτήν, πέρασε στους απόγονους της γνωστούς ως οι Δώδεκα ιμάμηδες των παιδιών της Φατιμά.

Μετά την πτώση του Σαντάμ, δημιουργήθηκε μια νέα Al Sadah Al Ashraf, από άντρες που κατάγονταν από τον ιμάμη Χασάν και τον ιμάμη Χουσεΐν. Το Al Jazeera ανέφερε ότι η ένωση έχει την υποστήριξη θρησκευτικών αξιωματούχων από όλες τις μουσουλμανικές παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένου του σεβαστού σεμιναρίου Hawza στην Najaf.

Η πρώτη επιτροπή των Ashrafs ιδρύθηκε στην Κούφα (Ιράκ) το 830 μ.Χ. στην εποχή των Αββασιδών. Μετακόμισε στην συνέχεια στην Βαγδάτη, η οποία έγινε κέντρο για παρόμοιες επιτροπές από τον Αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο. Το 1800 μ.Χ., οι Οθωμανοί Τούρκοι ανέστειλαν τις δραστηριότητές του και το 1917 οι Βρετανοί κατάργησαν πλήρως την ένωση.

Ο Sayed Ali el Waeth, η πηγή της έκθεσης του Mark Willacy ήταν μέλος αυτής της ένωσης και κανένας από τους συντρόφους του διέψευσε τον ισχυρισμό του σχετικά με τον Βασιλιά Φαχντ, βιολογικό αδερφό του σημερινού Βασιλιά Salman Salman Abdulaziz Al-Saud και θείο του πρίγκιπα του Μωάμεθ Μωάμεθ Μπιν Σαλμάν, που είναι ένας Sayyid (https://www.therahnuma.com/saudi-royals-are-sayyid-descendants-of-the-prophet-muhammad-australian-broadcasting-corporation/, https://www.abc.net.au/am/content/2003/s1015634.htm)].

Ο δε Νταζάλ θα ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο μπαίνοντας σε κάθε πόλη εκτός από την Μέκκα και την Μεδίνα. Ως ψεύτικος μεσσίας, πιστεύεται ότι πολλοί θα εξαπατηθούν από αυτόν και θα ενταχθούν στις τάξεις του, μεταξύ των οποίων Εβραίοι, Βεδουίνοι, υφαντές, μάγοι.

Περαιτέρω θα βοηθιέται από έναν στρατό δαιμόνων. Μερικά hadits αναφέρουν ότι θα αναδυθεί από το Khurasan στην Ιρανική πόλη Ισφαχάν, ενώ ορισμένα λένε ότι θα εμφανιστεί σε ένα μέρος μεταξύ του Σαμ (Συρίας) και Ιράκ. Ωστόσο, οι πιο αξιόπιστοι υποστηρικτές θα είναι Εβραίοι, για τους οποίους θα είναι η ενσάρκωση του Θεού.

{Υπάρχουν δε σύμφωνα με τους ισλαμιστές πολλές δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι που κατοικούν ως πολίτες στις μέρες μας, τόσο στο Πακιστάν (στο Καράτσι), όσο και στο Ιράν (π.χ. στο Ισφαχάν), στην περιοχή δηλαδή του Χοραζάν}.

Ο Dajjal θα είναι σε θέση να κάνει θαύματα, όπως να θεραπεύσει τους άρρωστους, να ανασταίνει νεκρούς (φαινομενικά), προκαλώντας την γη να μεγαλώσει σε βλάστηση και να σταματήσει η κίνηση του ήλιου. Τα «θαύματα» του θα μοιάζουν με εκείνα του Ιησού.

Την εποχή εκείνη η κατάσταση της Ιερουσαλήμ θα είναι ακμάζουσα, επειδή η Μεδίνα (Yathrib) θα βρίσκεται σε ερείπια, κατεστραμμένη όταν θα έρθει ο μεγάλος πόλεμος, του ξέσπασμα του οποίου θα είναι η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από μη μουσουλμάνους αρχικά και με την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από μουσουλμάνους στην συνέχεια ξανά για λίγο, θα εμφανιστεί ο Νταζάλ (αντίχριστος).

Σύμφωνα με μια παράδοση "ο Αλ-Νταζάλ θα γεννηθεί από την μητέρα του στην γη της Κους (στην Αίγυπτο), και θα υπάρξουν τριάντα χρόνια που θα χωρίζουν την γέννησης και την εμφάνιση του. Οι αναφορές σχετικά με αυτόν αναφέρουν ότι θα κατέβει στην Ανατολική πύλη της Δαμασκού και τότε θα εμφανιστεί στην Ανατολή όπου θα του χορηγηθεί χαλιφάτο.

Μια αφήγηση από μουσουλμάνους λέει ότι σύμφωνα με την Χαντίθ της Jassasah, ο Νταζάλ θα αρχικά περιορισμένος σε ένα μοναστήρι ή ένα παλάτι σε ένα νησί στο Sham ή στην θάλασσα της Υεμένης. Οι άνθρωποι θα εξαπατηθούν από την μαγεία του και ο ίδιος θα ισχυριστεί ψευδώς ότι είναι ο μεσσίας.

Την πρώτη ημέρα της εμφάνισης του, θα τον ακολουθήσουν εβδομήντα χιλιάδες Εβραίοι που θα φορούν πράσινα καπέλα και θα τον θεωρήσουν ως τον αναμενόμενο σωτήρα τους, αυτόν που περιγράφεται στα ιερά βιβλία τους.

Πραγματική αιτία της πίστης τους θα ήταν η εχθρότητα τους με τους μουσουλμάνους. Ο Νταζάλ θα πολεμήσει ενάντια στους μουσουλμάνους, που στην πραγματικότητα θα ήταν ο κύριος στόχος του.  Οι περισσότεροι από τους οπαδούς του Νταζάλ θα ήταν άνθρωποι με παράνομες σχέσεις, πότες, τραγουδιστές, μουσικοί, Βεδουίνοι και γυναίκες.

Η γη θα είναι υπό τον έλεγχό του σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και τα ερείπια θα μετατραπούν σε θησαυρούς και η γη θα βλαστάνει βλάστηση βάσει της εντολής του. Θα διατάζει ποτάμια να ρέουν και μετά να στεγνώνουν.

Ακόμα και τα βουνά, τα σύννεφα και ο άνεμος θα ελέγχονται από αυτόν. Λόγω αυτών, οι οπαδοί του θα αυξηθούν σταδιακά, κάτι που θα τον κάνει τελικά να ανακηρυχθεί «θεός». Σύμφωνα δε με άλλο Χαντίθ: «Πέντε χρόνια πριν από την έλευση του Νταζάλ θα υπάρξει ξηρασία και τίποτα δεν θα καλλιεργηθεί. Με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα ζώα να χαθούν".

Μετά την εμφάνισή του, ο κόσμος θα αντιμετωπίσει οξύ λιμό. Ο Νταζάλ θα έχει τροφή και νερό μαζί του. Πολλοί άνθρωποι θα δεχθούν τις απαιτήσεις του με αντάλλαγμα μόνο για λίγο φαγητό και νερό.  θα εξαπλωθεί καταπίεση και την τυραννία σε όλο τον κόσμο. Όποιος δεν τον αποδέχεται θα τον θανατωθούν. Οι πιστοί θα βασανιστούν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο}.

Ας κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή. Οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη το 1453 με τον Μωάμεθ τον Πορθητή και επέβαλλαν το χαλιφάτο και την Σαρία την οποία όμως κατάργησε ο Κεμάλ με την επικράτηση του στην εξουσία.

Η εκκοσμίκευση της Τουρκίας σήμαινε ότι η Κωνσταντινούπολη έπρεπε να ανακτηθεί ξανά από το Ισλάμ. Αυτό υπήρξε το μεγάλο δίλλημα για όλους τους μουσουλμάνους. Σύμφωνα με τους μουσουλμάνους παγκοσμίως, ο Ερντογάν είναι ο εκλεκτός, «ο πρίγκιπας» που εκπλήρωσε μια προφητεία για την «ανάσταση» του χαλιφάτου στην ισλαμική Κωνσταντινούπολη. Έτσι εξηγείται και η εμμονή του να ξαναγίνει η Αγία Σοφία μουσουλμανικό τέμενος γιατί συμβολίζει τον θρίαμβο του Μωάμεθ.

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι σύμφωνα με τις ισλαμικές προφητείες ο κατακτητής της Κωνσταντινούπολης είναι ο Μαχντί. Στο Ισλάμ πολλοί λόγιοι από διάφορες χώρες εδώ και χρόνια αναζητούν τον Μαχντί ο οποίος σύμφωνα με αυτούς θα τερματίσει αυτόν τον αγώνα και θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη.

Το Ισλάμ έχει τη δική του έκδοση του Αρμαγεδδώνα η οποία συμπεριλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με το Ισλάμ, ο μεγαλύτερος πόλεμος, είναι η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης και ο ερχομός του αντιχρίστου και όλα αυτά θα λάβουν μέρος εντός της περιόδου επτά χρόνων.

Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Μαχντί και ο τρόπος που το ενορχήστρωσε αυτό ο Ερντογάν έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η προφητεία είχε αυτοεκπληρωθεί μπροστά στα μάτια όλων των μουσουλμάνων. Έναν μήνα πριν από το πραξικόπημα ο Ερντογάν ανέφερε αυτήν την προφητεία.

Ο Ερντογάν προετοιμαζόταν για αυτήν την «κατάκτηση» για μήνες. Είναι το κυρίως πρόσωπο που μισεί τον άγιο Κωνσταντίνο τον Μέγα και την Αποστολική διαδοχή. Η απεικόνιση όπου το Ισλάμ κατέστρεψε τον Άγιο Κωνσταντίνο και τον Σταυρό, έγινε με την πιο «θεαματική» παράσταση που δημιουργήθηκε από το καθεστώς του Ερντογάν.

Δημιούργησε την δική του εθνοφρουρά και τώρα ελέγχει τον στρατό του οποίου μόνο το 10% είναι με το μέρος του. Πολλές φορές ο στρατός αρνήθηκε να εισέλθει στην Συρία μη εκτελώντας εντολές του Ερντογάν.

Έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό. Έτσι τον Ιανουάριο είχε δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει την τακτική του Χίτλερ. Ακόμη και ο συμμαθητής του Ερντογάν ισχυριζόταν πως ο Ερντογάν συνήθιζε να κυκλοφορεί με ένα αντίγραφο του βιβλίου του Χίτλερ «Ο αγώνας μου».

Ο Ερντογάν-Χίτλερ λοιπόν του μουσουλμανικού κόσμου γοητεύει τα πλήθη με τον ίδιο τρόπο όπως ο Χίτλερ. Αυτό ήδη αποτελεί κάλεσμα για αφύπνιση. Αυτός δεν είναι ένας Χίτλερ που ζητάει μια άρια φυλή, αλλά έναν ολόκληρο πλανήτη κάτω από την κυριαρχία του Αλλάχ και του προφήτη του, να κυριαρχήσει στην Ισπανία και να διαλύσει την Αγία Τριάδα.

Ο Ερντογάν θέλει την Ιταλία και την Ισπανία. Επιζητεί να γίνει ο Tariq Bin Ziad, ο κατακτητής της Ισπανίας. Θέλει ακόμη να γίνει όπως ο τύραννος Alp Arslan και ο Saladin. Αυτοί είναι οι μουσουλμάνοι ηγέτες οι οποίοι πάλεψαν κατά του χριστιανισμού ενώ ο Saladin κατέκτησε ακόμη και την Ιερουσαλήμ. Θέλει να κηρύξει πόλεμο στα ισχυρότερα τείχη για να δώσει έναυσμα στον ξένο θεό του, τον Αλλάχ (http://nikosxeiladakis.gr/%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%b5%cf%83%ce%b7-%ce%b5%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%bd%cf%84%ce%b9-%ce%bf-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%b1%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9/).

{Μπορεί η τουρκική οικονομία βρίσκεται λίγο πριν το κραχ, τα συναλλαγματικά αποθέματα μειώνονται, ο πληθωρισμός καλπάζει στην κυριολεξία, ενώ η πανδημία έχει πλήξει την τουριστική βιομηχανία, καθώς το βιοτικό επίπεδο των Τούρκων πολιτών καταβαραθρώνεται καθημερινά. Ενδεχόμενες κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ, θα μπορούσαν να παραλύσουν την οικονομική ζωή της χώρας.

Ωστόσο όμως, όλα αυτά τα επιχειρήματα δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι στο παιχνίδι που ξεκίνησε ο Ερντογάν, η πτώση του βιοτικού επιπέδου συμβάλλει μάλλον στην  κινητοποίηση (ή καλύτερα στην εξαγρίωση) του φτωχού (μη μορφωμένου) τουρκικού πληθυσμού όχι μόνο για να πολεμήσει έναν εξωτερικό εχθρό, αλλά και για να συμμετέχει στην μεγάλη μάχη του "Καλού ενάντια στο Κακό" (όπως αυτός το αντιλαμβάνεται), για χάρη της οικοδόμησης ενός νέου κόσμου βασισμένου στο ακραίο Ισλάμ, το οποίο προωθεί η μουσουλμανική αδελφότητα.

Τι κάνει λοιπόν ο Ερντογάν. Σύμφωνα με τα γραπτά και τις ομιλίες του συνεργάτη του, απόστρατου Ταξιάρχου Adnan Tanriverdi (ιδρυτή του SADAT PMC), έχει σε ισχύ ένα σχέδιο για την δημιουργία μιας ισλαμικής υπερδύναμης και ενός τεράστιου χαλιφάτου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html) που θα ενώσει μελλοντικά 61 χώρες με πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη.

"Δεν μιλάμε για απλές φαντασιώσεις ενός Τούρκου παρανοϊκού Προέδρου, αλλά για ένα αληθινό σχέδιο που είναι σε πλήρη ισχύ, και για το οποίο εργάζονται χιλιάδες ή και εκατομμύρια για την επίτευξη του", αναφέρει ο Boris Dzherelievsky.

Το τουρκικό Κέντρο Στρατηγικής Έρευνας (ASSAM), υπό την Προεδρία του Tanriverdi, διοργανώνει ετήσια «συνέδρια» για την αντιμετώπιση των τεχνικών προκλήσεων που σχετίζονται με την δημιουργία και την διαχείριση αυτής της νέας «Ισλαμικής Ένωσης».

Σε έναν από αυτά ο Τανριβερντί ζήτησε το συντονισμό από κοινού για την παραγωγή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού μεταξύ των ισλαμικών χωρών (ακόμα και ομοσπονδιακή ένωση με κοινό νόμισμα, το δηνάριο), λέγοντας: "Τα κράτη δεν μπορούν να αντισταθούν στις χώρες των οποίων τα όπλα χρησιμοποιούν."

"Το ASSAM δημοσίευσε επίσης ένα σχέδιο ισλαμικού συντάγματος 69 σελίδων για μια προγραμματισμένη μελλοντικά συνομοσπονδία ισλαμικών χωρών. Αυτό το σύνταγμα αναφέρει ότι «θα είναι σε πλήρη ισχύ η Σαρία, και ότι η νέα ένωση χωρών θα ονομάζεται Asrika (Ασία και Αφρική)", δηλώνει ο Ρώσος ειδικός Boris Dzherelievsky.

Οι περισσότερες από τις πολιτικές που εφαρμόζει ήδη σήμερα ο Ερντογάν μπορούν να θεωρηθούν άνετα ως εφαρμογή αυτών των άνομων και τρομερών σχεδίων.

Αλλά πώς όμως σκοπεύει ο Ερντογάν να πείσει τόσες  μουσουλμανικές χώρες, που προφανώς θέλουν την κυριαρχία τους, να τεθούν κάτω από το κυρίαρχο χέρι της κατεχόμενης από την Τουρκία Κωνσταντινούπολης;

Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να διαθέτει αρκετά ισχυρά εργαλεία για αυτό το σχέδιο αυτό, ή μάλλον ένα τρομερό όπλο. Πρόκειται για τις παγκόσμιες δομές των Τζιχαντιστών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο Ισλαμισμός θα πρέπει να κυριαρχήσει και για αυτό ασκούν παντού την εξτρεμιστική τρομοκρατία τους.

Οι Τζιχαντιστές εμφανίστηκαν στην αρχή χωρίς τουρκική συμμετοχή, αλλά  σήμερα η Άγκυρα έχει τον έλεγχο πάνω σε αυτούς τους ακραίους ισλαμιστικούς τρομοκράτες που απειλούν  την ΕΕ, αλλά και την Ρωσία πλέον.

Στις Βόρειες περιοχές της Συρίας, που καταλήφθηκαν από τα τουρκικά στρατεύματα, αλλά και στο Ιράκ, έχουν συρρεύσει χιλιάδες μέλη αυτών των τρομοκρατικών ομάδων, ξεκινώντας από την τρομοκρατική οργάνωση του ISIS.

Ο Ερντογάν, προφασιζόμενος δήθεν προστασία από τους Κούρδους και τον στρατό του Άσαντ εισέβαλε και δημιούργησε τις βάσεις τους, όπως έκανε και σχετικά πρόσφατα στην Λιβύη, αλλά και στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

Μέχρι πρόσφατα, ορισμένοι εμπειρογνώμονες είχαν την τάση να αξιολογούν την δράση αυτών των ένοπλων σωμάτων ως χαμηλής αξίας, ο Ερντογάν όμως επιδιώκει να τους "χρησιμοποιήσει" ταχύτατα παντού.

Οι μάχες για παράδειγμα στο Ναγκόρνο έδειξαν ότι πολλοί από αυτούς τους ισλαμιστές μισθοφόρους τρομοκράτες εκπαιδεύονται τουλάχιστον όπως και οι στρατιώτες του τακτικού στρατού του Αζερμπαϊτζάν και είναι πολύ περισσότερο έτοιμοι για μάχη από ότι οι Αζέροι.

"Επιπλέον, το γεγονός ότι ενώ τα πτώματα των σκοτωμένων Αζέρων παραμένουν για εβδομάδες εγκαταλελειμμένα στο πεδίο της μάχης, τα πτώματα των Τζιχαντιστών περισυλλέγονται με οποιοδήποτε κόστος και αποστέλλονται αμέσως στην πατρίδα τους, αυτό μας λέει πάρα πολλά", συνεχίζει ο ίδιος.

Μεταξύ των τζιχαντιστών υπάρχει επίσης μια πραγματική στρατιωτική «ελίτ», από μαχητές από την Κεντρική Ασία, τον Καύκασο, την περιοχή του Βόλγα, τα Ουράλια και την Κίνα. Αυτοί είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι, και προσεκτικά προετοιμασμένοι και αγαπημένοι μεταξύ τους. Σχεδόν το ίδιο ισχύει και για τους Τζιχαντιστές από τις "πετρελαϊκές μοναρχίες", από τις οποίες, ωστόσο, δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί.

"Όπως έδειξαν τα γεγονότα στην Ευρώπη μετά από ένα ακόμη δήθεν «σκάνδαλο με τις θρησκευτικές καρικατούρες», ο Ερντογάν διαθέτει όχι μόνο «πεζικό» στην διάθεσή του, αλλά και πολλούς εν υπνώσει ”μοναχικούς λύκους”.

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε άμεσα τους συμπατριώτες του και τους συν-θρησκευόμενους του στην Ευρώπη ως… «στρατιώτες του». Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την παγκόσμια μουσουλμανική συνομοσπονδία;  ίσως το πιο άμεσο", αναφέρει ο Dzherelievsky.

Οι φλογερές ομιλίες του Ερντογάν εναντίον της Δύσης, οι οποίες εντυπωσίασαν ένα σημαντικό κομμάτι των μουσουλμάνων του κόσμου, έθεσαν παράλληλα ένα τρομερό δίλημμα στις ηγεσίες των μουσουλμανικών χωρών, για το αν θα πρέπει αυτές να είναι αλληλέγγυες με τον Τούρκο ηγέτη ή να προκαλέσουν δυσαρέσκεια στους πολίτες τους, στηλιτεύοντας τον.

Αν του αντισταθεί κάποιος από αυτούς τους ηγέτες των μουσουλμανικών χωρών, ο Ερντογάν έχοντας στη διάθεσή χιλιάδες τζιχαντιστές, θα τους στείλει σε αυτές τις χώρες, για να οργανώσουν επιτόπου μια «Αραβική Άνοιξη-2» και να ανεβάσει στην συνέχεια τον δικό του ηγέτη.

"Ο Τούρκος πρόεδρος προσφέρει στις ηγεσίες αυτών των χωρών μια επιλογή, ή τον ακολουθούν εθελοντικά ή θα εξαναγκαστούν εκ των πραγμάτων να το πράξουν.

Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να περιοριστεί στο σχέδιο για την δημιουργία ενός “Μεγάλου Τουράν" και τώρα προσπαθεί να μετατρέψει το «αόρατο χαλιφάτο»,  κάτω από τα μάτια των δυτικών ειδικών υπηρεσιών σε ένα αρκετά απτό, πραγματικό παγκόσμιο χαλιφάτο", τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με Ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές παλαιότερα, αυτός ήταν και ο λόγος που η Ρωσία (υπό την ηγεσία ενός νέου ηγέτη αφού ο Πούτιν θα αποσυρθεί μελλοντικά) θα προσπαθήσει να δημιουργήσει την δική της Ορθόδοξη κοινοπολιτεία με ομόδοξες χώρες, με σκοπό να αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς το σχέδιο κατά του πολιτισμένου κόσμου (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/6973173_oi-rosoi-edosan-sti-dimosiotita-shedio-tis-toyrkias-kodikos-asrika)}.

Παράλληλα, με βάση κάποιους ραβίνους (π.χ. τον Τόβια Σίνγκερ), κατά τους ίδιους, ο «μεσσίας» τους θα είναι κοντά έρθει όταν οι Ρώσοι καταλάβουν την Κριμαία και την Πόλη (https://www.athensmagazine.gr/article/retromania/457187-otan-akoysete-oti-h-profhteia-poy-kraththhke-ws-eptasfragisto-mystiko-gia-200-xronia), θα γίνονται πόλεμοι και ένας Νέος Παγκόσμιος Πόλεμος και όταν αυτός εμφανιστεί θα τους σταματήσει όλους και θα φέρει (δήθεν) την «παγκόσμια ειρήνη» (https://www.pentapostagma.gr/arheio/5801805_ebraios-rabinos-ben-artzi-poly-syntoma-o-messias-tha-apokalyfthei-se-oloys-ti).

{Δηλαδή αυτός ο «μεσσίας» θα εμφανιστεί μετά από μία μεγάλη παγκόσμια σύρραξη σαν τους Παγκοσμίους Πολέμους και θα απευθυνθεί στους τότε απελπισμένους από τον πόλεμο, την καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας, την πεινά, τις αρρώστιες και την ανεργία ανθρώπους ισχυριζόμενος ότι είναι ο «μεσσίας» τους.

Όπως ακριβώς έκαναν δηλαδή ο Κρισναμούρτι στον κόσμο ή ο Χίτλερ στην Γερμανία αμέσως μετά την λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των καταστροφικών επιπτώσεων που αυτός επέφερε μαζί με την παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 1929}.

Κατά τους ίδιους ραβίνους, θα είναι ο μεγαλύτερος θρησκευτικός, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης που θα εμφανιστεί από την εποχή του Μωυσή, «επιλεγμένος» (δήθεν) από τον Θεό. Αυτός, πριν αναλάβει τα καθήκοντά του θα χριστεί με λάδι ελιάς και έτσι θα βασιλεύσει στον Ιουδαϊκό λαό. Ο δε Ραβίνος Φριζής αναφέρει: «Στον κόσμο μας τα πράγματα είναι μπερδεμένα, το καλό και το κακό είναι μπερδεμένα.

Αυτό θα ξεκαθαρίσει στην εποχή του μεσσία, την εποχή της Λύτρωσης. Γιατί η παγίδα είναι όταν ανακατεύουμε ψέμα με αλήθεια και ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεχωρίσει ποιο είναι το ψέμα και ποια η αλήθεια, για αυτό πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα. Ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ιδεολογίες και πιστεύω, ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε πράξεις, ξεκαθάρισμα ανάμεσα σε ανθρώπους καλούς και κακούς, δίκαιους και άδικους.

Και για να γίνει μια μεγάλη ιστορική αλλαγή πάντα χρειάζεται έναν μεγάλο αληθινό ηγέτη. Θα είναι διαλεγμένος από τον Θεό, άνθρωπος σοφός, δίκαιος και καλός. Εβραίος στο θρήσκευμα και στην καταγωγή και θα κατάγεται από την Βασιλική φυλή του Ιούδα, από την γενιά του Δαβίδ και του Σολομώντα (ραβίνος Μορντεχάϊ Φριζής).

{Τόσο στον Ιουδαϊσμό, όσο και στο ισλάμ, ο (δήθεν) «μεσσίας» στους πρώτους, και ο «μάχντι» στους δευτέρους θα κατάγεται από την γενιά του Δαβίδ στην πρώτη περίπτωση και του Μωάμεθ στην δεύτερη αν θέλει να έχει πιθανότητες να γίνει αποδεκτός ως τέτοιος από τους Εβραίους και τους Άραβες/μουσουλμάνους αντίστοιχα με βάση τις «προφητείες» αυτών.

Οπότε στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να παρατήσει είτε την μία είτε την άλλη φυσιογνωμία, τότε θα πρέπει είτε να κατάγεται, είτε να υποκριθεί ότι κατάγεται από τις γενιές αυτές για να γίνει αποδεκτός, όπως π.χ. στο Ιράκ ο Σαντάμ Χουσεΐν για να γίνει αποδεκτός ως ηγέτης της χώρας έβαλε την επιτροπή των απογόνων του Μωάμεθ στο Ιράκ να τον ανακηρύξει με το ζόρι και ψευδώς ως απόγονο του Μωάμεθ}.

Ο Ιουδαϊσμός πιστεύει ότι σε κάθε εποχή, σε κάθε γενιά γεννιέται κάποιος ο οποίος φέρει το χάρισμα και τη δυνατότητα να είναι υπό δοκιμή μεσσίας. Αυτός γεννιέται με την δυνατότητα να γίνει ο Μεσσίας εάν ο ίδιος ανταποκριθεί και πετύχει στο σκοπό του και τηρήσει τις εντολές του Θεού και αν ο Εβραϊκός λαός και η ανθρωπότητα γενικότερα σταθούν στη θέση τους και κάνουν αυτό που πρέπει.

Αν λοιπόν αυτός, και ο Εβραϊκός λαός και ολόκληρη η ανθρωπότητα τηρήσουν τις προϋποθέσεις τότε η Σωτηρία, η Λύτρωση θα έρθει. Αλλιώς μεταπηδάει για την επόμενη γενιά, για την επόμενη εποχή, για τον επόμενο υπό δοκιμήν Μεσσία.

Τα κριτήρια του σωστού υπό δοκιμήν Μεσσία:

Θα είναι δίκαιος ως άνθρωπος και ως Εβραίος , θα είναι μεγάλος ραβίνος, θα κατέχει άριστα τη γνώση της Τορά, ίσως και την εσωτερική γνώση της Τορά, την Καμπαλά, θα διαθέτει ηγετική φυσιογνωμία, θα πείσει τον λαό του Ισραήλ να υπηρετεί τον Νόμο του Θεού, θα τον γυρίσει πίσω στις ρίζες του, πίσω στην Εβραϊκή θρησκεία, θα είναι ταυτόχρονα και πολιτικός, στρατιωτικός ηγέτης του λαού του Ισραήλ.

Θα κηρύξει πόλεμο εναντίον όλων των εχθρών του Ισραήλ, εσωτερικών και εξωτερικών. Θα αγωνιστεί για την ακεραιότητα της γης του Ισραήλ και θα αγωνιστεί να φέρει όλο τον λαό του Ισραήλ που είναι στη διασπορά στην γη του Ισραήλ.

Και τέλος θα χτίσει τον τρίτο αιώνιο Ναό στο όρος του Ναού, στο συγκεκριμένο του μέρος όπου σήμερα βρίσκονται τα αυθαίρετα ισλαμικά τεμένη, Ομάρ (τέμενος του Βράχου) και Αλ-Άκσα. Όταν θα αρχίσει όλη αυτή την πορεία θα σηκωθούμε και θα πούμε, “Α, ίσως αυτός φέρει το χάρισμα! Ίσως αυτός είναι όντως ο υπό δοκιμήν μεσσίας”. Και θα δούμε αν όντως θα φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Για να αναγνωρίσουμε κάποιον ως μεσσία πρέπει να φέρει σε πέρας τρεις δύσκολες αποστολές:

1. Να επιμεληθεί την ανοικοδόμηση του τρίτου ιερού Ναού στην ίδια ακριβώς θέση που ήταν χτισμένοι και οι δύο προηγούμενοι ναοί, στο όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με άλλη ερμηνεία ο Εεβραϊκός λαός θα οικοδομήσει τον Ναό πριν τον ερχομό του Μεσσία. Όμως αν δεν έχει χτιστεί μέχρι την εμφάνιση του Μεσσία θα χρειαστεί να τον χτίσει ο ίδιος.

2. Πρέπει να επιστρέψει όλον τον Εβραϊκό λαό στην γη του Ισραήλ όπου θα υπάρχει ήδη απόλυτη Εβραϊκή κυριαρχία σε όλη τη γη του Ισραήλ, περιλαμβανομένης Ιουδαίας, Σαμάρειας και Γάζας.

{ Μία δε πιθανή πλήρη εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις περιοχές αυτές (όπως έγινε το 1948 και το 1967), σε έναν πιθανό πόλεμο Ισραήλ-Ιράν με πρόσχημα τυχόν βοήθεια της Χαμάς στο Ιράν, ίσως αποτελέσει την αφορμή για την εκδίωξη αυτών, αλλά και για την πιθανή είσοδο της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, της Σαουδικής Αραβίας και άλλων Αραβικών κρατών, δήθεν για την «προστασία και αποκατάσταση» αυτών ξανά στην πατρογονική  τους γη}.

3. Θα επιφέρει αληθινή ειρήνη παγκοσμίως, ανάμεσα στα έθνη, είτε με ειρηνικό τρόπο είτε με πόλεμο, εφόσον συντρίψει όλους τους εχθρούς του Εβραϊκού λαού.

Όποιος τα πετύχει αυτά τα τρία εν ζωή θα είναι ο αληθινός μεσσίας. Και μπορεί να τα καταφέρει χωρίς να χρειαστεί να κάνει ούτε ένα θαύμα ή ίσως και να χρειαστεί να κάνει.

Σε κάθε γενιά μπορούμε να επισπεύσουμε τον ερχομό του μεσσία ανάλογα με τις δικές μας πράξεις. Και αν το καταφέρουμε η Λύτρωση θα έλθει γρήγορα και αβίαστα χωρίς προστριβές. Αυτό είναι το σενάριο της Γρήγορης Λύτρωσης που θα έρθει με τρόπο ειρηνικό.

Στην περίπτωση όμως που θα το αναβάλλουμε συνέχεια από γενιά σε γενιά εξ αιτίας λαθών είτε δικών μας είτε του ίδιου του υπό δοκιμήν μεσσία, ο Θεός έχει καθορίσει εξ αρχής μία ημερομηνία όπου αν δεν επιφέρουμε την Σωτηρία μέχρι τότε, τότε Εκείνος θα φέρει την Λύτρωση και τον Μεσσία ακόμα κι αν δεν το αξίζουμε, αλλά με τρόπο δύσκολο, με τρόπο δοκιμασίας τόσο για ολόκληρη την ανθρωπότητα όσο και για τον Εβραϊκό λαό. Το δεύτερο αυτό σενάριο ονομάζεται Προκαθορισμένη Λύτρωση.

Το 2011 ο κόσμος είναι 5.771 χρόνων ... Η Προκαθορισμένη Λύτρωση θα γίνει τελικά το 6.000, δηλαδή σε 229 χρόνια από σήμερα αν δεν γίνει πιο νωρίς η Γρήγορη Λύτρωση. Μετά θα ακολουθήσει η χιλιετία της Βασιλείας του Μεσσία, θα βασιλεύσει σε όλο το λαό του Ισραήλ και μετέπειτα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αυτό που ονειρευόμαστε είναι ότι ο βασιλιάς μεσσίας θα βασιλεύσει πολιτικά, θρησκευτικά και στρατιωτικά στο λαό του Ισραήλ, στη γη του Ισραήλ και θα ζούμε πια ήρεμα, με ειρήνη με όλα τα υπόλοιπα έθνη, ώστε να μπορούμε ο καθένας μας να εμβαθύνουμε στο δρόμο του Θεού και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Και μετά, την ημέρα την όγδοη, θα γίνει η ανάσταση των νεκρών και θα μπούμε σε άλλο εντελώς στάδιο. Η έβδομη χιλιετία ξεκινάει με το έτος 6.000. Αν δεν φέρουμε τον μεσσία πιο πριν θα έρθει τότε, αλλά με πολύ δύσκολο τρόπο, με πολέμους και μάλιστα με τον πόλεμο του Γωγ και Μάγωγ ή αυτόν που ο Χριστιανισμός τον αποκαλεί Αρμαγεδδώνα.

Μεσσιανική εποχή είναι ακόμα ένα είδος ενδιάμεσης εποχής, ανάμεσα στον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα, και η μεσσιανική εποχή θα συνεχίζει κατά πολύ να μοιάζει με αυτόν τον κόσμο που τον γνωρίζουμε σήμερα μόνο που θα είμαστε πιο ηθικοί και πιο πνευματικοί και ανώτεροι ψυχικά, αλλά μετά θα μπούμε σε ένα εντελώς διαφορετικό στάδιο που δεν το γνωρίζουμε και αυτή είναι η ανάσταση των νεκρών.

Εκτός από τον Μεσσία υπάρχουν δύο ακόμη που θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά τον ερχομό του Μεσσία.

  1. Ο ένας είναι ο Προφήτης ο οποίος θα χρίσει τον Μεσσία βασιλιά. Δηλαδή θα επιστρέψει το χάρισμα της προφητείας που χάθηκε σταδιακά μετά την καταστροφή του πρώτου Ναού και την Βαβυλώνια αιχμαλωσία και από τον Εβραϊκό λαό και από τα υπόλοιπα έθνη. Και θα ξαναγυρίσει το χάρισμα της προφητείας λίγο πριν τον ερχομό του Μεσσία. Αυτός ο προφήτης θα είναι ο προφήτης Ηλίας.
  2. Η άλλη μορφή θα είναι ένα είδος απομίμηση Μεσσία ο οποίος θα κατάγεται από τις υπόλοιπες φυλές του Ισραήλ και όχι από την φυλή του Ιούδα και θα προετοιμάσει τον κόσμο για τον ερχομό του καθαυτού Μεσσία, θα είναι Πρόδρομος του Μεσσία και θα έρθει στην περίπτωση που θα επικρατήσει το σενάριο της Προκαθορισμένης Λύτρωσης, το δύσκολο σενάριο που οι περισσότεροι ραβίνοι αυτό προβλέπουν ότι θα συμβεί.

{Πιθανότατα ένα τέτοιο άτομο θα μπορούσε να θεωρηθεί πως είναι ένας φανατικός Ισραηλινός εθνικιστής πρωθυπουργός, ο οποίος θα εξαπολύσει έναν πόλεμο π.χ. κατά του Ιράν που θα γίνει από περιφερειακός παγκόσμιος (όπως ο εθνικιστής Κάιζερ Γουλιέλμος Β΄ της Γερμανίας εξαπέλυσε τον Α’ Παγκόσμιο.

Πιθανό αποτέλεσμα ενός τέτοιου πολέμου, θα είναι μεγάλη καταστροφή στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, πιθανή πλήρη εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις εστίες τους αν αυτοί συμμαχήσουν με το Ιράν, ενώ αν αυτός ο ηγέτης καταστρέψει το Τέμενος του Ομάρ για να κτίσει τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα, ίσως όλοι οι μουσουλμάνοι εξαπολύσουν παγκόσμια τζιμάνη εναντίον του Ισραήλ και της Δύσης)}.

Θα έρθει με έναν τρόπο δοκιμασίας, με έναν τελικό τρομερό πόλεμο, τον λεγόμενο Γωγ και Μάγωγ. Ο Γωγ είναι ένας ηγέτης ο οποίος θα συγκεντρώσει όλα τα άλλα έθνη εναντίον του λαού του Ισραήλ στη γη του Ισραήλ. Ο Γωγ της γης Μάγωγ.

Πάντως ο πόλεμος θα έχει ως επίκεντρο την Ιερουσαλήμ και θα διεξαχθεί ανάμεσα στον Εβραϊκό λαό από την μία, με ηγέτη τον Βασιλιά Μεσσία (τον καθαυτού) και από την άλλη μεριά, τους στρατούς όλων των εχθρών του Ισραήλ.

Σύμφωνα με μια ερμηνεία, οι Άραβες θα είναι εκείνοι που θα οδηγήσουν μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας και τον βασιλιά Γωγ εναντίον του Ισραήλ και της Ιερουσαλήμ. Στον πόλεμο αυτόν που θα δοκιμαστεί η πίστη του εβραϊκού λαού και ολόκληρης της ανθρωπότητας, ο λαός του Ισραήλ τελικά, παρόλες τις αντιξοότητες και παρόλο το βαρύ τίμημα, θα κατατροπώσει όλους του τους εχθρούς, όλους τους αντισημίτες και μόνο τότε θα βασιλέψει πια αληθινή ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Για αυτόν τον πόλεμο μιλάει και το Κοράνιο και η Αποκάλυψη του Ιωάννη που τον αναφέρει ως πόλεμο του Αρμαγεδδώνα, δηλαδή πόλεμο που θα ξεσπάσει στο βουνό ή στο λόφο Μεγκιντώ που είναι ένας από τους λόφους της Ιερουσαλήμ.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρω ότι αφού πλησιάζουμε κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό που οι προφήτες ονομάζουν τελικό πόλεμο, τον πόλεμο του Γωγ και Μάγωγ, όπου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ανθρωπότητας θα έρθει εναντίον της γης του Ισραήλ, εναντίον του λαού του Ισραήλ και ιδιαίτερα εναντίον της Ιερουσαλήμ, και οι γιοί του Ισμαήλ θα είναι αυτοί οι οποίοι θα φέρουν τον Γωγ και τα υπόλοιπα βασίλεια εναντίον του λαού του Ισραήλ, αναφέρω με μεγάλη μου λύπη ότι κάποιοι παράγοντες μέσα στον Χριστιανισμό σήμερα σε όλες τις Εκκλησίες του και μέσα στο Ισλάμ έρχονται και διαστρεβλώνουν την ιστορία της Λύτρωσης, της Γκεουλά, και εμφανίζουν τον αληθινό μεσσία που θα έρθει ως τον λεγόμενο ως αντίχριστο.

Λένε ότι ο λεγόμενος αντίχριστος θα είναι εκείνος ο οποίος θα χτίσει τον τρίτο Ναό, θα συγκεντρώσει όλο το λαό του Ισραήλ στην γη του Ισραήλ, ότι θα βασιλεύσει στο λαό του Ισραήλ και όλα τα άλλα έθνη θα τον αναγνωρίσουν ως μεσσία, δηλαδή έχουνε πάρει και έχουνε ράψει όσα θα κάνει ο (ψευδο) «μεσσίας» στα μέτρα του λεγόμενου ως αντίχριστου.

Το ίδιο λένε και οι Μουσουλμάνοι. Αυτό που λυπάμαι είναι ότι κάποιοι μέσα στον Χριστιανισμό και κάποιοι μέσα στο Ισλάμ ανοίγουν την πόρτα για αυτόν τον πόλεμο του Γωγ και Μάγωγ, τον πόλεμο του Αρμαγεδδώνα όπως τον αποκαλούν οι Χριστιανοί (http://greeknation.blogspot.com/2011/06/blog-post_5818.html, https://www.pentapostagma.gr/arheio/41800_o-rabinos-morntehai-frizis-perigrafei-ton-eperhomeno-messia, https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/1121103_peiraios-serafeim-toson-poly-sebetai-tin-ekklisia-o-k-giannis-alafoyzos).

Ουσιαστικά το άτομο αυτό που θα παριστάνει τον (δήθεν) «μεσσία» θα επισυνάψει όλους τους Εβραίους της γης από τα κράτη που ζουν την γη της Ιερουσαλήμ, θα ενσωματώσει ειρηνικά ή με πόλεμο οριστικά στην γη του Ισραήλ την Σαμάρεια και την Ιουδαία (δηλαδή την σημερινή Δυτική Όχθη, αλλά και την Γάζα), ενώ θα ανοικοδομήσει στην θέση του τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα, ειρηνικά ή και με την βία αν χρειαστεί (εκτός και αν ο Ναός αυτός κτιστεί λίγο πριν την «άφιξη» του).

Λίγο πριν από τον (τάχα) «μεσσία» θα εμφανιστεί και ένα άτομο το οποίο θα ισχυριστεί ότι είναι (δήθεν) ο «Προφήτης Ηλίας», ο οποίος και θα είναι αυτός που θα ανακοινώσει ότι αυτός είναι (δήθεν) ο «»μεσσίας και θα τον χρίσει τον (υποτιθέμενο) «μεσσία» βασιλιά, όπως έκαναν παλαιοτέρα ο Κριτής Σαμουήλ, ο Προφήτης Νάθαν, ο Προφήτης Ηλίας και ο Ελισαίος που έχρισαν βασιλείς στο Ισραήλ (π.χ. Δαβίδ, Σολομώντα κ.λ.π.).

Την περίοδο λίγο πριν την εμφάνιση του θα υπάρξει ένας παγκόσμιος ιός (κάποιοι λένε πως αυτός είναι ο κορωνοιός), ενώ την ιδιά περίοδο το χρήμα θα έχει χάσει ολοσχερώς όλη την αξία του (παγκόσμιο οικονομικό κραχ).

Παράλληλα, τότε δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση στο Ισραήλ και το τελευταίος πρωθυπουργός του θα δώσει την εξουσία και την κυβέρνηση στο άτομο αυτό, το οποίο και θα λύσει και το πρόβλημα αυτό, μαζί με αυτό της πείνας.

Λέγεται de από άλλους ραβίνους ότι θα σταματήσει και έναν Παγκόσμιο Πόλεμο που θα έχει τότε ξεσπάσει στην γη, θα επαναφέρει την ειρήνη και για τον λόγο αυτό θα αναγνωριστεί από όλη την ανθρωπότητα ως ο (δήθεν) «πρίγκιπας της ειρήνης» και επίσης ο (δήθεν) αυτός «μεσσίας» θα ανακηρυχτεί από τους λαούς της γης παγκόσμιος κυβερνήτης τους.

Αν δε κάνεις προσπαθήσει να σκοτώσει τον «μεσσία» αυτό, οι σφαίρες θα αλλάζουν κατεύθυνση και θα πείσει τους πάντες με θαύματα και με το καλό ή το κακό να τον αποδεχτούν ως τέτοιο (ραβίνος Alon Avana), ενώ τότε θα γίνει και μερική ανάσταση των νεκρών κατά τους ίδιους ραβίνους.

Και οι προτεστάντες που πιστεύουν σε μία επίγεια Βασιλεία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού θα μπορούσαν να ξεγελαστούν και πιστέψουν έναν τέτοιο υποτιθέμενο (ψευδό) «μεσσία» σαν τον Κύριο, άλλα και ακόμα και οι καθολικοί αν τους το πει ο πάπας της Ρώμης, ο οποίος και είναι ο ανώτατος και (δήθεν) «αλάθητος πνευματικός ηγέτης τους» (http://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_1.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/chip-ttip.html, http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_2.html, http://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html)].

Αυτές τις ψεύτικες προφητείες επικαλείται στις μέρες μας ο ISIS και όπως οι κατασκευαστές τους, τις χρησιμοποιεί για να στρατολογήσει οπαδούς για υλοποιήσει τους άνομους σκοπούς του.

Μόνο η γνώση της πραγματικότητας θα μας προστατεύσει από τέτοια φαινόμενα και θα θωρακίσει την πατρίδα μας από κάθε απειλή αυτού του είδους, οδηγώντας τελικά στην διαμόρφωση εκ νέου ενός λαμπρού μέλλοντος και μεγάλης ακμής.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ερντογάν ο «πορθητής» της Ιερουσαλήμ και τα σχέδια για τον Τρίτο Ναό

«Έχει έρθει η ώρα για το ισλαμικό έθνος να ενωθούν ΟΛΟΙ γύρω από έναν άνθρωπο για χάρη της Ιερουσαλήμ και της Παλαιστίνης».

Την δόξα του μεγάλου μουσουλμάνου κατακτητή Σαλαντίν,  οι στρατιές του οποίου νίκησαν  τους Σταυροφόρους σε μάχη κατά παράταξη στη Γαλιλαία, κατακτώντας την Ιερουσαλήμ, «ζήλεψε» ο Ρ. Ν. Ερντογάν,  και θέλει να επαναλάβει μια νέα μουσουλμανική εκστρατεία κατά της πόλης του σημερινού  Ισραήλ !!!, για να «απελευθερώσει» το Τέμενος Αλ –Ακτσά που βεβηλώνεται συνεχώς από τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με τον ίδιο.

Συνταρακτικά στοιχεία για το « Μεγάλο σχέδιο» του Τούρκου Προέδρου   Ρ.Ν Ερντογάν της Τουρκίας , κατά την διάρκεια ομιλίας  του, που ΚΑΝΕΝΑ  ΜΕΓΑΛΟ αγγλόφωνο ΜΜΕ δεν ανέφερε.

Το Πρακτορείο Anadolu, το οποίο είναι κάτι σαν το «Reuters» της Τουρκίας, αναφέρθηκε σε αυτήν την ομιλία,  καθώς  και πολλά αραβόφωνα ΜΜΕ. Η ομιλία του Τούρκου Προέδρου συμπυκνώνεται σε λίγες γραμμές , με τη δήλωση περί «εισβολής στην  Ιερουσαλήμ από όλους τους Μουσουλμάνους με αρχηγό τον ίδιο». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα therightscoop.com και τη μετάφραση των όσων δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρεται :

«Δυστυχώς εμείς οι μουσουλμάνοι χάσαμε. Στόχος μας είναι να κατευθυνθούμε  προς την Ιερουσαλήμ. Τα  δάκρυα  των ματιών μας πάγωσαν και μας έκαναν τυφλούς , και οι καρδιές μας, που έμελλαν να νικήσουν  για την Ιερουσαλήμ που είναι τώρα;…αντί να προετοιμάζονται  για  επίθεση, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους», δηλώνει με συγκίνηση ο Ερντογάν βγάζοντας τα εσώψυχα του.

«Δυστυχώς εμείς οι μουσουλμάνοι χάσαμε. Στόχος μας είναι να κατευθυνθούμε  προς την Ιερουσαλήμ. Τα  δάκρυα  των ματιών μας πάγωσαν και μας έκαναν τυφλούς, και οι καρδιές μας, που έμελλαν να νικήσουν  για την Ιερουσαλήμ που είναι τώρα;...αντί να προετοιμάζονται  για  επίθεση, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους», δηλώνει με συγκίνηση ο Ερντογάν βγάζοντας τα εσώψυχα του. 

Ο  Ερντογάν καλεί όλους τους Τούρκους να επικεντρωθούν  στο  Οθωμανικό όραμα  ή στόχο, το οποίο είναι  η   κατάκτηση της  νέας Ιερουσαλήμ για το Ισλάμ. Ακόμη περισσότερο, ο Ερντογάν θέλει να ενώσει ξανά ΟΛΟΝ τον μουσουλμανικό κόσμο, σιίτες και σουνίτες μαζί, για τον ίδιο στόχο.

Αυτήν την στιγμή η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε χάος, από τον πόλεμο της Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν, το πόλεμο στην Υεμένη, τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία που απλά δεν θα τελειώσει, το χάος στην Λιβύη, όπου οι πολλαπλές τρομοκρατικές ομάδες συναγωνίζονται για τον έλεγχο της Λιβύης, συνεχίζει ο ίδιος.

Ο Ερντογάν βλέποντας  όλα αυτά  πιστεύει ότι  η κατάσταση αυτών των πολέμων  «θόλωσε» το όραμα των μουσουλμάνων και την  πραγματική προσδοκία τους, η οποία είναι «να βαδίσουν στην Ιερουσαλήμ».

Όταν ο Ερντογάν συναντήθηκε στο Ιράν με τον Ιρανό Πρόεδρο Xasan  Rouhani,  υλοποίησε  μια ιδιότυπη «συμμαχία», η οποία είχε ως κύριο σκοπό  την από κοινού συνεργασία  για να ενωθεί   ξανά ο μουσουλμανικός κόσμος και να  «τερματίσουν την αιματοχυσία»:

«Εγώ δεν ενδιαφέρομαι για καμία μουσουλμανική Σέχτα. Δεν με ενδιαφέρει αν εκείνοι που σκοτώθηκαν ήταν  Σιίτες ή Σουνίτες, αυτό που με  αφορά εμένα, είναι ότι όλοι ήταν  μουσουλμάνοι», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τηn διάρκεια της μονοήμερης επίσκεψής του στηn γειτονική χώρα, προσθέτοντας ότι το Ιράν και η Τουρκία θα πρέπει να μεσολαβήσουν  μεταξύ όλων των μερών για την κατάπαυση του πυρός  .

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την αιματοχυσία, σε αυτόν τον  θάνατο», δήλωσε ο Τούρκος  πρόεδρος. Ο Ερντογάν συνεχίζοντας  την ομιλία του δήλωσε ότι: «Εγώ ως  Pρόεδρος της Τουρκίας κάλεσα τους πολίτες να «σηκώσουν τα χέρια τους σε δέηση  αυτό το ευλογημένο βράδυ προς τον Αλλάχ για την αποκατάσταση του  Ιερού Τεμένους Al-Aqsa  [Ιερουσαλήμ] ώστε αυτό να ανήκει ξανά στους μουσουλμάνους, για  να φύγει η ομίχλη από τα μάτια τους, και  να δουν την Ιερουσαλήμ στα χέρια τους σε κάθε στιγμή και σε κάθε ευκαιρία».

Το άρθρο αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία  για τις προθέσεις του Τούρκου Προέδρου. Ακόμα και ο pρωθυπουργός Α. Νταβούτογλου δήλωσε κάτι παρόμοιο πριν από λίγες εβδομάδες, σε μια προεκλογική μάχη με ένα μέλος ενός άλλου κόμματος, δηλώνοντας ότι η πλατεία Ταξίμ  στην Κωνσταντινούπολη ανήκει στους Τούρκους εργαζομένους, η Ιερουσαλήμ τι είναι για τους Εβραίους;

Ο Νταβούτογλου στην συνέχεια δήλωσε: «Η Ιερουσαλήμ ανήκει στους μουσουλμάνους, όχι στους Εβραίους ... Η Ιερουσαλήμ είναι το σπίτι μας,  η Ιερουσαλήμ μας».

Αν προσέξει κάποιος στον μουσουλμανικό κόσμο κατά την τελευταία δεκαετία, θα ακούσει πολλά μουσουλμανικά άσματα που ΟΜΙΛΟΥΝ για εκστρατείες και πορείες στην  Ιερουσαλήμ, ακόμη και η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου καλεί   όλους  τους μουσουλμάνους να ενωθούν γύρω από ένα άτομο, προκειμένου να εισβάλουν  στην Ιερουσαλήμ.

Οι  νυν επικεφαλείς της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Αιγύπτου κάλεσαν τον Aραβικό κόσμο να αντικαταστήσει τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ με έναν  «ιερό Τζιχάντ», υποστηρίζοντας ότι εάν οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα να προσεύχονται στο Όρος του Ναού, τότε σίγουρα θα ΓΡΕΜΙΣΟΥΝ  το τζαμί Al-Aqsa και θα αναγείρουν τον τρίτο ναό τους.

Ο Mohammed Badie, ανώτατος καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε σε ένα δημόσιο μήνυμα που δημοσιεύθηκε από την Αιγυπτιακή καθημερινή  εφημερίδα Al-Ahram ότι,  «οι Σιωνιστές καταλαβαίνουν μόνο την  ισχύ» και ότι οι Άραβες δεν μπορούν να ελπίζουν να επιτύχουν δικαιοσύνη με τους «Εβραίους», μέσα στους διαδρόμους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ή μέσω διαπραγματεύσεων. "...

«Έχει έρθει η ώρα για το ισλαμικό έθνος να ενωθούν ΟΛΟΙ γύρω από έναν άνθρωπο για χάρη της Ιερουσαλήμ και της Παλαιστίνης», δήλωσε ο Badie. «Οι Εβραίοι έχουν κυριαρχήσει στην γη, σκορπίζοντας παντού την διαφθορά, την πλεονεξία, χύνοντας  το αίμα των πιστών, ενώ με τις ενέργειές τους οι  Εβραίοι   βεβηλώνουν τα  ιερά μέρη, συμπεριλαμβανομένου  και του δικού τους», συνεχίζει ο ίδιος .

«Οι Σιωνιστές καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της βίας και δεν θα υποχωρήσουν  χωρίς εξαναγκασμό», δήλωσε ο  Badie . «Αυτό θα συμβεί μόνο μέσα από ένα «ιερό Τζιχάντ», μεγάλες θυσίες και όλων των μορφών την  αντίσταση.

Θα πορευτούμε σε αυτό  το μονοπάτι κάτω από την  σημαία της τζιχάντ για χάρη του Αλλάχ , ώσπου να έρθει η μέρα  ( Οι Εβραίοι)  να  υποχωρήσουν και να σταματήσει η  τυραννία τους», συνεχίζει ο επικεφαλής του Αιγυπτιακής Μουσουλμανικής Αδελφότητας (https://www.pentapostagma.gr/arheio/1289014_erntogan-o-porthitis-tis-ieroysalim-kai-ta-shedia-gia-ton-trito-nao).

Πανισλαμισμού συνέχεια για τον Ερντογάν με το βλέμμα στην Ιερουσαλήμ-Νέα σφοδρή επίθεση κατά Ισραήλ & ΕΕ

"Η υπόθεση της Ιερουσαλήμ είναι η κοινή υπόθεση του ισλαμικού κόσμου" λέει ο Ερντογάν, προσπαθώντας να δημιουργήσει εννιαίο Ισλαμικό μέτωπο κατά του Ισραήλ.

Ο Τούρκος  Πρόεδρος Ερντογάν μίλησε στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 16ης Διάσκεψης  του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ISIPAB) που πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι Ντολμάμπαχτσε, όπου είπε πολλά και διάφορα στην ομιλία του κυριότερα αποσπάσματα της οποίας είναι τα ακόλουθα:

"Καλώς ήρθατε στην όμορφη Κωνσταντινούπολη μας, την πόλη του πολιτισμού και της ιστορίας. Στέλνω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου στους αδελφούς και τις αδελφές μου σε όλη την ισλαμική κοινότητα μέσω εσας από αυτήν την ιερή πόλη, της οποίας η κατάκτηση προαναγγέλθηκε από τον Προφήτη μας.

Θεωρώ σκόπιμο τα κύρια θέματα του φετινού συνεδρίου να είναι «Κοινή χρήση- Συνείδηση και «Ισλάμ», «Παλαιστινιακή Μετανάστευση» και «Αφγανιστάν».

Ως ανθρωπότητα, παλεύουμε με μια μεγάλη επιδημία που έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους τα τελευταία 2 χρόνια. Χάσαμε πολλούς από τους πολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών μας.

Εύχομαι το έλεος του Θεού σε όλους τους αδελφούς και τις αδελφές μας που στείλαμε στην Αιωνιότητα, ιδιαίτερα στους βουλευτές μας που υπηρέτησαν την χώρα μας κάτω από τη σκέπη του κοινοβουλίου μας, και εύχομαι στους ασθενείς μας ταχεία ανάρρωση. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους αδελφούς και τις αδελφές μας που έχασαν την ζωή τους στις χώρες μέλη.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, ακολουθήσαμε μια προσέγγιση που βάζει τους ανθρώπους, την ανθρώπινη ζωή και τις ανθρώπινες αξίες στο επίκεντρο. Από την πρώτη μέρα, επιστήσαμε την προσοχή στη σημασία της συνεργασίας για την καταπολέμηση της επιδημίας σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες στις οποίες είμαστε μέλος. Τα έχουμε κάνει πραγματικότητα με τη δουλειά μας, την υποστήριξή μας και διάφορες φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Ενώ όσοι διδάσκουν μαθήματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων και δικαίου με κάθε ευκαιρία κλείνουν τα μάτια σε δράματα εκτός των συνόρων τους, φροντίσαμε να μοιραστούμε τις ευκαιρίες που έχουμε με φιλικές και αδελφικές χώρες. Έχουμε κάνει αίτηση για έγκριση έκτακτης χρήσης για το εμβόλιο μας,το TURKOVAC.

Η Ιερουσαλήμ είναι ιερή πόλη. Το Παλαιστινιακό ζήτημα είναι ένα από τα δομικά στοιχεία που βοήθησαν στην ίδρυση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας. Η Παλαιστινιακή υπόθεση είναι η κοινή υπόθεση ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου. Η προστασία της Ιερουσαλήμ προστατεύει τα δικαιώματα, το νόμο, τη δικαιοσύνη και τον πολιτισμό. Η Παλαιστινιακή υπόθεση εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας μας.

Οι μονόπλευρες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των αδελφών μας αυξάνονται μέρα με την μέρα. Βλέπουμε ότι οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας εκτελούνται στη μέση του δρόμου και τα αθώα παλαιστίνια παιδιά αντιμετωπίζονται ως αιματοβαμμένοι τρομοκράτες. Ομοίως, ο άδικος, παράνομος και αδίστακτος αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται.

Χάρη στην ένδοξη αντίσταση των Παλαιστίνιων αδελφών μας, αυτές οι πολιτικές, που προσπάθησαν να αποθαρρύνουν την Παλαιστίνη από την νόμιμη υπόθεση της, δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τον στόχο τους, δόξα τω Θεώ.

Λόγω αυτών των πολιτικών, οι προσπάθειες εξομάλυνσης στην περιοχή πάντα αποτυγχάνουν. Πιστεύω ότι όλοι γνωρίζουν αυτά τα γεγονότα. Είναι άδικο να υποχρεώνουμε τους Παλαιστίνιους να πληρώσουν το τίμημα για την γενοκτονία κατά των Εβραίων στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν αποδεχόμαστε ποτέ την περιθωριοποίηση ενός λαού ή λαού της ίδιας πίστης, ότι κι αν γίνει. Κυβερνήσαμε την Ιερουσαλήμ με δικαιοσύνη για 400 χρόνια. Ως απόγονοι των προγόνων μας, δεν θέλουμε να δούμε αίμα, δάκρυα και καταπίεση στην Παλαιστίνη.

Το επόμενο διάστημα, η ενίσχυση του ειρηνικού κλίματος στην περιοχή μας θα καθοριστεί και πάλι από τα κοινά βήματα που θα κάνουμε. Πρέπει να ενεργήσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και να αποφύγουμε κάθε ενέργεια που θα αποδυναμώσει την Παλαιστινιακή υπόθεση. Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να φέρουμε την Παλαιστινιακή υπόθεση στην θέση που της αξίζει στην παγκόσμια ατζέντα και να βρούμε μια δίκαιη λύση.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτό, οι Παλαιστίνιοι να τερματίσουν την διαίρεση μεταξύ τους. Η προσδοκία μας είναι ότι οι Παλαιστίνιοι αδελφοί και αδελφές μας θα υποστηρίξουν αυτή την διαδικασία ενισχύοντας την ενότητα,  και την αλληλεγγύη τους.

Είναι κοινή μας επιθυμία για το Αφγανιστάν να υπάρχει διαρκή ειρήνη και σταθερότητα. Η συνέχιση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Αφγανούς αδελφούς μας αποτελεί προτεραιότητα, ειδικά στις τρέχουσες σκληρές συνθήκες του χειμώνα.

Βεβαίως, υπάρχουν ζητήματα με τα οποία δεν αισθανόμαστε άνετα στην συνεχιζόμενη πολιτική διαδικασία . Μεταφέρουμε τις επικρίσεις μας για αυτό το θέμα στους συνομιλητές μας. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε το Αφγανιστάν να παρασυρθεί ξανά στο χάος και την σύγκρουση.

Όπως γνωρίζετε, οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν αυξάνουν τον κίνδυνο μετανάστευσης. Η χώρα μας, που σήμερα φιλοξενεί περίπου 5 εκατομμύρια πρόσφυγες, εκ των οποίων τα 3,6 εκατομμύρια προέρχονται από την Συρία, δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο μεταναστευτικό βάρος.

Στην πραγματικότητα, χώρες όπως εμείς, που είναι γειτονικές με τις περιοχές της κρίσης, φέρουν το κύριο βάρος στο θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων. Μπροστά σε αυτήν την κρίση, που φέτος άφησε πίσω της το 10ο έτος, ο δυτικός κόσμος δεν έκανε κανένα βήμα.

Δεν δίστασαν ακόμη και να υποστηρίξουν τρομοκρατικές οργανώσεις με το πρόσχημα της καταπολέμησης της DEASH, ενώ δεν εκπλήρωσαν τις περισσότερες υποσχέσεις που έδωσαν για να βοηθήσουν την χώρα μας, με αποτέλεσμα να μας απογοητεύσουν με τη στάση τους, την ώρα που οι αθώοι Σύροι αδελφοί μας πλήρωσαν το τίμημα.

Παλεύουμε επίσης με την αυξανόμενη ισλαμοφοβία. Σήμερα, στις δυτικές χώρες που υποστηρίζουν την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ρητορική μίσους κυριαρχεί στην καθημερινή ζωή. Σε αυτά τα νοσηρά ρεύματα που δηλητηριάζουν την κοινωνία, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί σχεδόν ρίχνουν βενζίνη στη φωτιά και προσκολλώνται σε ομιλίες που στοχεύουν μουσουλμάνους και μετανάστες.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην Ευρώπη να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους μουσουλμάνους αδελφούς μας. Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο Ισλαμικών χωρών για το Παλαιστινιακό ζήτημα κατηγορώντας το Ισραήλ για απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος των Παλαιστινίων».

Αυτό βέβαια εξανεμίζει τις πιθανότητες αναβίωσης των Τουρκοισραηλινών σχέσεων και έρχεται ενάντια στην τουρκική προπαγάνδα η οποία μέσω ΜΜΕ προσπαθούσε να καλλιεργήσει κλίμα δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας Τουρκίας-Ισραήλ.

Η πρόσφατη άλλωστε τριμερής συνάντηση  των ηγετών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και οι αποφάσεις που λήφθησαν δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία στην προσήλωση του Τέλ Αβίβ στον East-Med και την συμμαχία του με τον Ελληνισμό.

Τέλος ο Ερντογάν αφού υπογράμμισε το γεγονός ότι η χώρα του δεν αντέχει ένα νέο μεταναστευτικό κύμα, αυτή την φορά προερχόμενο από το Αφγανιστάν, στράφηκε κατά της Δύσης και της ΕΕ, κατηγορώντας τες για Ισλαμοφοβία, ρατσισμό και στρατόπεδο συγκέντρωσης μουσουλμάνων αδελφών του.

Ουσιαστικά διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία μόνο στα χαρτιά ανήκει στην Δύση, στην πραγματικότητα θέλει να ηγηθεί του Ισλαμικού κόσμου για να πολεμήσει την Δύση και τους Ισραηλινούς συμμάχους της, έχοντας παράλληλα δημιουργήσει συμμαχίες με εχθρούς της Δύσης, όπως είναι η Ρωσία, το Ιράν και η Κίνα (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/mesi-anatoli/7055736_panislamismoy-syneheia-gia-ton-erntogan-me-blemma-stin-ieroysalim-nea).

 

Παρά την πρόσφατη δήλωση του Ιράν ότι δεν θέλουν μια πυρηνική βόμβα και δηλώσεις από αξιωματούχους του καθεστώτος ότι είναι πρόθυμοι να διαπραγματευτούν για το θέμα των πυρηνικών, από ενδείξεις στο εσωτερικό του Ιράν, δόθηκε σήμα για μαζική προετοιμασία για ένα ολοκληρωτικό πόλεμο, ως τμήμα του πεπρωμένου τους.

Εννέα χρόνια πριν, ένα επαναστατικό χέρι ,οι Φρουροί, από την Ιερά Άμυνα, δημοσίευσαν ένα βιβλίο, «Οι τελευταίοι έξι μήνες,” στο οποίο περιγράφει τις συνθήκες που απαιτούνται κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν από την επανεμφάνιση του τελευταίου ισλαμικού μεσσία. Το βιβλίο διανεμήθηκε σε εκατοντάδες χιλιάδες σε όλες τις φρουρές, και στρατιωτικές βάσεις σε όλη την χώρα.

Οι Σιίτες του Ισλάμ πιστεύουν ότι ο 12ος Ιμάμ τους, μαχντί, θα επανεμφανιστεί στο τέλος της εποχής για να σκοτώσει όλους τους άπιστους και να υψώσουν την σημαία του Ισλάμ και στις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

Το βιβλίο προτρέπει τις στρατιωτικές δυνάμεις που θα πρέπει να είναι έτοιμες να κάνουν τα καθήκοντά τους κατά την διάρκεια αυτών των έξι μηνών και ότι θα υπάρξουν πολλά σημεία για να βοηθήσει τους πιστούς να κατανοήσουν την μετάβαση, οι οποίες θα επικεντρωθούν στο Ιράν.

Το βιβλίο, που βασίζεται στον ισλαμικό Hadiths από τον προφήτη Μωάμεθ και των απογόνων του από Αιώνες πριν, περιγράφει τις επιθέσεις στις 9/11 στην Νέα Υόρκη και τις εισβολές στο Αφγανιστάν και το Ιράκ ως ενδείξεις ότι ο χρόνος είναι κοντά.

Αλλά προφητεύει επίσης πολύ πιο σημαντικά σημάδια που θα ξεκινήσουν το εξάμηνο χρονικό πλαίσιο για την επανεμφάνιση του Μαχντί: Μία επίθεση στην Συρία και στην συνέχεια μια επίθεση στο Ιράν. Και τα δύο αυτά γεγονότα που ψάχνετε είναι πιθανά, καθώς η Συρία του Μπασάρ Αλ-Άσαντ συνεχίζει να πολεμά τους ισλαμιστές και το Ιράν συνεχίζει την αναζήτηση του για πυρηνικά όπλα.

Ο μαχντί θα επανεμφανιστεί μόνον, όπως πιστεύουν οι σιίτες, όταν το Ισραήλ έχει καταστραφεί και οι ΗΠΑ θα έχουν γονατίσει! Τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα πεθάνουν σε μια πυρηνική ανταλλαγή, και με αυτό το χάος και τον όλεθρο που περιβάλλει την γη, να “έρχεται” θα ξεδιπλώνονται τα γεγγονότα.

Όπως αποκάλυψε στην Ιρανική μυστική υπηρεσία,το ντοκιμαντέρ «Η Παρουσία είναι προ των πυλών,” πιστεύεται ότι εντός του ισλαμικού καθεστώτος ο ανώτατος ηγέτης, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, είναι η ιστορική προσωπικότητα, όπως υποστηρίζει το Hadith, ο οποίος θα ξεσηκωθεί εναντίον των απίστων και θα περάσει την σημαία του Ισλάμ στον Ιμάμ Μαχντί, τον τελευταίο ισλαμιστή μεσσία (https://filoumenos.com/o-messias-tonmoysoylmanontha-emfanistei-meta-ton-polemo-sti-syria-2ckai-ton-polemo-sto-iran3b3b3b/) “…









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου