Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟ CHIP-Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ TTIP ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟ CHIP-Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ TTIP ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


22-2-2016

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

 

Είναι γνωστό ότι στις μέρες μας οι ΗΠΑ προσπαθούν να προωθήσουν την λεγόμενη Διατλαντική Ένωση. Μία Ένωση, στην οποία θα υπάρξει μία «φαινομενική» ομοσπονδία μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ (στην ουσία όμως θα είναι μία ΕΕ υποταγμένη στις ΗΠΑ και στην οποία η ΕΕ θα υπόκειται ουσιαστικά σε καθεστώς «πλήρους μνημονίου» υπό την κυριαρχία των ΗΠΑ-βλέπετε παλαιότερο άρθρο «ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΤΙΡ -Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ»-http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/01/blog-post_70.html), και η οποία σε συνδυασμό με την Ένωσης ΗΠΑ-Ειρηνικού θα θέσει όλη την περιοχή της ΕΕ και μεγάλου μέρους της Νοτιαανατολικής Ασίας υπό την απόλυτη οικονομική κυριαρχία (αρχικά και ύστερα και πολιτικά) των ΗΠΑ και των πολυεθνικών συμφερόντων (και όχι μόνο) που τις ελέγχουν.





Μέσα σε αυτό το πλαίσιο (την δημιουργία της Διατλαντικής Ένωσης) προωθείται τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από την ΕΕ το καθεστώς της λεγόμενης «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης». Σύμφωνα με αυτό θα υπάρξει σταδιακά κατάργηση των μετρητών στις χώρες της Δύσης και αυτά θα αντικασταθούν και θα γίνονται μόνο μέσω ηλεκτρονικών μέσων (στην χώρα μας η λεγόμενη κάρτα του πολίτη). Σύμφωνα σε με τους υποστηρικτές του συγκεκριμένου συστήματος θα υπάρξουν μεγάλα πλεονεκτήματα από την χρήση του: θα παταχθεί σύμφωνα «σίγουρα» η φοροδιαφυγή, οι όποιες χρηματικές αλλαγές θα γίνονται γρήγορα και αυτόματα, θα υπάρξει μείωση της γραφειοκρατίας, θα γίνεται «εύκολη» και γρήγορη ανάλυση των αγορών και των στοιχείων από τις εφορίες και τις ιατρικές υπηρεσίες (αφού σύμφωνα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την κάρτα του πολίτη που ετοιμάζουν, σε αυτή θα περιέχονται ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και ιατρικά στοιχεία).


Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Η αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Καταρχάς με την συγκέντρωση τόσων στοιχειών σε μία κάρτα είναι πολύ εύκολη η κλοπή τους από χάκερ (ήδη έχει συμβεί σε πολλές χώρες που χρησιμοποίησαν παρόμοια συστήματα και αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει ουσιαστικά ασφάλεια) και η χρήση τους για δικούς τους αλλότριους σκοπούς (επίσης και οι εταιρείες κατασκευής αυτών των καρτών θα αποκομίσουν πολλά δις κέρδη από την κατασκευή τους και οι πολιτικοί μας πολλά δις σε μίζες).


Επίσης με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών σε σχέση με τα πολιτικά αποτελέσματα δεν είναι σίγουρο πως και αυτοί που θα χειρίζονται αυτό το σύστημα θα είναι άξιοι εμπιστοσύνης (διορίζονται από τους διεφθαρμένους πολιτικούς μας που μας έχουν δείξει ήδη το πολιτικό και όχι μόνο «ποιόν» τους). Με την χρήση των καρτών αυτών επίσης (και οι οποίες θα περιέχουν ηλεκτρονικά τσιπ) θα είναι εύκολος ο εντοπισμός της διαδρομής και των προτιμήσεων του κάθε ανθρώπου (αφού κάθε μαγαζί που θα γίνεται ηλεκτρονική συναλλαγή θα πρέπει να έχει μηχάνημα που θα συνδέεται με το υπουργείο και έτσι θα «γίνεται» ηλεκτρονικά η καταγραφή των διαδρομών και των αγορών κάθε πολίτη, κάθε μέρα, κάθε στιγμή μόλις χρησιμοποιείται η ηλεκτρονική κάρτα).





Εκτός αυτών οι ακτινοβολίες που θα εκπέμπονται από τα τσιπ θα υπάρχει λόγω της ακτινοβολίας και αρνητικός επηρεασμός της υγείας των χρηστών τους. Καταπατούνται πολλά νομικά ανθρώπινα δικαιώματα με την χρήση αυτής της τεχνολογίας. Δεν θα υπάρξει καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αφού οι φοροδιαφεύγοντες έχουν ήδη «φυγαδεύσει» τα παράνομα κέρδη τους στο εξωτερικό (π.χ. Ελβετία) και μόνο οι υπόλοιποι θα υποστούν αυτό το ηλεκτρονικό φακέλωμα.


Το σημαντικότερο όμως είναι ότι με το να μην μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει κανονικά χρήματα και να τα ελέγχει όλα ηλεκτρονικά το κράτος μέσω κομπιούτερ δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί σε αυτό (αφού ακόμα και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων ή οι πληρωμές λογαριασμών θα γίνονται αυτόματα και ηλεκτρονικά από το ίδιο το κράτος και κανείς δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα ενάντια σε αυτό π.χ. κινήματα τύπου δεν πληρώνω ή απεργίες), αφού εάν το κράτος θέλει να «εξοντώσει» ή να «απομονώσει» εχθρικά προς αυτό άτομα ή ομάδες θα μπορεί να αυτόματα (ηλεκτρονικά) να τους «κόβει» ουσιαστικά κάθε ηλεκτρονική πληρωμή και «σύνδεση (ύπαρξη)» σε αυτό το σύστημα, και έτσι αφού αυτές δεν θα υπάρχουν πια σε αυτό και δεν θα έχουν και ηλεκτρονικές χρηματικές μονάδες (ηλεκτρονικά χρήματα), δεν θα μπορούν ούτε και να συναλλάσσονται, ούτε και να αγοράζουν ακόμα και τα βασικά και έτσι είτε θα πεθαίνουν από την πείνα (αφού δεν θα μπορούν να αγοράσουν τίποτα χωρίς αυτό το σύστημα), είτε θα υπόκεινται στους (δικτατορικούς ουσιαστικά) εκβιασμούς αυτών που το ελέγχουν και θα υποτάσσονται σε αυτό. Πηγή κειμένου http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/02/chip-ttip.html





Επιπρόσθετα θα είναι πολύ εύκολο για τις πολυεθνικές εταιρείες (που ως γνωστόν ελέγχουν άτομα και καταστάσεις σε κάθε κυβέρνηση και μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στα στοιχεία του κάθε πολίτη) να έχουν γνώση των συνηθειών του κάθε πολίτη και να κανονίζουν έτσι την σωστή προώθηση και πώληση των προϊόντων που αυτοί επιθυμούν ή και να προκαλούν τεχνητές αυξήσεις τιμών κάποιων προϊόντων, έτσι ώστε να υπάρχει αναγκαστική πτώση πωλήσεων τους, καταστροφή των μικρών επιχειρήσεων παραγωγής τους, και αγορά τους για μία μπουκιά ψωμί από τις μεγάλες πολυεθνικές. Επίσης όποιες επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη θα μπορούν να μην προσλαμβάνουν πολίτες που θα έχουν κάποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα υγείας και έτσι αυτοί να μένουν πάντα άνεργοι και περιθωριοποιημένοι.





Αν δε αρχίσουν να διαφημίζονται από αυτά τα κέντρα και ιδέες για χρήση και εμφυτευμένων μικροτσίπ στο σώμα (π.χ. στα χέρια) κάθε ανθρώπου για την «καλύτερη» υποτίθεται αποτελεσματικότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τότε μπαίνουμε και σε άλλα μονοπάτια ιδιαίτερα σκοτεινά σε ότι αφορά όχι μόνο την πολιτική διαδρομή, αλλά κυρίως και την θρησκευτική διαδρομή όλης της ανθρωπότητας (http://www.enromiosini.gr/wp-content/files/2016/02/Periodiko-karta-politi_kai-eksofy.pdf).





Φαντάζεται κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ένας κράτος (π.χ. ΗΠΑ μέσω TTIP) ή άτομο είχε υπό την προσωπική του εξουσία την ικανότητα χρήσης ενός τέτοιου συστήματος επί όλων των πολιτών των ΗΠΑ, της ΕΕ και μεγάλου μέρους της Ανατολικής Ασίας; Πως οι ΗΠΑ εκτός από την πολιτική και την οικονομική επιβολή επί των άλλων μερών της Διατλαντικής Ένωσης θα έχουν και το απόλυτο δικαίωμα ζωής και θανάτου επί όλων των πολιτών τους;Πηγή κειμένου http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2016/02/chip-ttip.html


 Γίνεται λοιπόν καθαρά φανερό πως η χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν επιφέρει πλεονεκτήματα για τον κόσμο, αλλά οδηγεί στην πραγματικότητα σε σκοτεινούς ατράπους, οι οποίες μπορούν μόνο να ωφελήσουν χώρες (ΗΠΑ), ή εταιρείες (πολυεθνικές, τραπεζικές), οι οποίες (αν δεν προσέξουμε) δεν θα διστάσουν να οδηγήσουν τον κόσμο σε τόσο εφιαλτικές καταστάσεις, στις οποίες τα δυστοπικά μυθιστορήματα «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος» του Χάξλει και το «1984, ο Μεγάλος Αδερφός» του Όργουελ, δεν θα είναι απλά μία τρομακτική φαντασία, αλλά μία ζοφερή ζώσα πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου