Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΟΠΛΑ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΟΠΛΑ, ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξαν πάρα πολύ ιστορικοί λαοί οι οποίοι βοήθησαν άλλα κράτη στέλνω τα στρατό όπλα και εθελοντές σε αλλά, προκειμένου να αλλάξουν πολιτικά καθεστώτα στα κράτη αυτά ενισχύοντας στρατιωτικά κινήματα και πιστεύοντας ότι έτσι θα επιτύχουν το σκοπούς τους.

Τα κράτη που προσπάθησαν να κάνουν κάτι τέτοιο ήταν τόσο Μεγάλες Παγκόσμιες και Ισχυρές Δυνάμεις της γης, όπως επίσης και μικρότερες μεσαίες δυνάμεις, οι οποίες πίστεψαν ότι μέσω αυτού του έμμεσου πολέμου θα μπορούσαν να επιτύχουν την περιφερειακή κυριαρχία τους σε περιοχές της γης, ενώ οι Υπερδυνάμεις σε ολόκληρη την γη.

Εν χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου είδους κράτους ήταν η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο, η οποία όταν ανέλαβε σε αυτή το κομμουνιστικό καθεστώς του, προσπάθησε να στείλει αντάρτες σε άλλα κράτη προκειμένου να ρίξει τις κυβερνήσεις τους, είτε αυτές τις δημοκρατικές, είτε δικτατορικές και να επιβάλει σε αυτές τον κομμουνισμό (https://alophx.blogspot.com/2016/10/blog-post_22.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_47.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html).

Συγκεκριμένα, ο Κάστρο έστειλε το στρατού του στην Βολιβία υπό την ηγεσία που συναρχηγό του στην Κουβανική εξέγερση, του οποίου φοβόταν παράλληλα την φήμη και την επιρροή του στο κίνημα, όπως και για την θέση του, το γνωστού σε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ο οποίος απέτυχε παταγωδώς σε αυτή και σκοτώθηκε.

Όμως πριν αυτό σκοτωθεί στην συγκεκριμένη χώρα, ο Τσε Γκεβάρα είχε επίσης καταφέρει να στείλει η Κούβα στρατό παράλληλα και στην Αφρική και συγκεκριμένα στο κράτος του Κονγκό, αλλά κανείς ντόπιος ουσιαστικά δεν ενδιαφέρθηκε για το κίνημα αυτό  που έστειλε ο Κάστρο, παρόλο που ηταν και πάλι ο ηγέτης ο Τσε Γκεβάρα του και η αποστολή αυτή απέτυχε παταγωδώς.

Άλλος ένας ηγέτης μιας χωράς της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής που έπραξε κάτι τέτοιο ανάλογο την ίδια περίπου ιστορική περίοδο χρονικά ηταν και ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μαομάρ Καντάφι, ο οποίος φρόντισε και αυτός να ενισχύσει πάρα πολλά ανταρκτικά κινήματα στα Αφρικανικά κράτη.

Κάποια δε από τα πιο διάσημα στρατιωτικά επεισόδια στα οποία ο Καντάφι έλαβε μέρος και έστειλε στρατό, όπως επίσης και ανταρκτικές ομάδες, χρήματα και όπλα και στα οποία όμως όσο και αν προσπάθησέ και πάρλα τα πολλά πολεμικά του έξοδα από τα έσοδα του πετρέλαιο απέτυχε τελικό παταγωδώς ήταν στους πολέμους της Λιβύης με την Αίγυπτο, όπως επίσης και με το Τσαντ στα οποία το κράτος και ο στρατός της Λιβύης ηττήθηκε εντελώς (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2019/09/blog-post_19.html).

Αλλά και ή σύρια του Χάφεζ Αλ Άσαντ ενεπλάκη στον Λιβανικό εμφύλιο και κατάφερε συμμαχώντας και στηρίζοντας με όπλα και χρήματα αντάρτικες οργανώσεις πολλά από τον πρώτον εμφύλιο πόλεμο του Λιβάνου (https://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_17.html), κυρίως κάποιες Παλαιστινιακές οργανώσεις και την Χεζμπολάχ.

 Και ως τις μέρες μας η Συρία έχει ακόμα μία πάρα πολύ μεγάλη και ισχυρή έστω και έμμεση επιρροή στην χώρα αυτή, την οποία θεωρεί μέρος της Συρίας όντως ήταν αρχικά, πριν την χωρίσουν οι δυτικοί αποικιοκράτες.

Ενώ παράλληλα φροντίζει μέχρι σήμερα να ενισχύσει την Χεζμπολάχ, όπως παλαιοτέρα έκανε με τους παλαιστίνιούς του Αραφάτ, κάτι που έκανε ακριβώς την ίδια περίοδο και το Μπααθικό Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν.

Οι κίνα παράλληλα την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου φρόντισε επίσης να στείλουν πάρα πολλούς εθελοντές όπλα και στρατό στους πολέμους του βρετανού όπως επίσης και της Κορέας, προκειμένου να πολεμήσει τους δυτικούς, κάτι που όντως κατάφεραν ενώ στην πορεία τους αυτή, τούς ενίσχυσαν σε όλα αυτά και οι Σοβιετικοί, οι οποίοι έστελνα Σοβιετικούς αεροπόρους ως δήθεν Κορεάτες που πολεμήσαν και αυτοί τους δυτικού στον πόλεμο της Κορέας (https://alophx.blogspot.com/2017/05/1953.html).

Όμως οι Κινέζοι φρόντισαν να στείλουν όπλα αν και κομμουνιστές στους ισλαμιστές μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν, προκειμένου να πλήξουν την δύναμη της ΕΣΣΔ, κάτι που έκαναν και όταν και οι Αμερικανοί πολέμαγαν στο Αφγανιστάν εναντίον τους και στην περίπτωση αυτή και οι Ρώσοι ενίσχυσαν τους Ταλιμπάν μαζί με τους Κινέζους κατά των ΗΠΑ.

Πολλά επίσης μουσουλμανικά κράτη, κυρίως το Ιράν, η Τουρκία, το Πακιστάν, η Σαουδική Αραβία κ,λ.π. φρόντισαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή με την αποστολή στρατού χρημάτων και εθελοντών να αποδυναμώσουν τους εχθρούς τους σε άλλα πολεμικά.

Όπως έκαναν λόγο χάρη στο αφάνισαν και στην σύρια και στο Ιράκ στις μέρες μας και παλαιότερα στη βουνιά και επίσης και στην Υεμένη στην εποχή μας, όταν η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία εισέβαλαν στην χώρα αυτή και αποχωρήσαν από τον ικανό ανταρτοπόλεμο των Χούι και άλλων σιιτών ισλαμιστών εθελοντών.

Παράλληλα οι Σοβιετικοί φρόντισαν να ενισχύουν πολλά ανταρτικά κομμουνιστικά κινήματα, τόσο στην Αφρική όσο και στην Ασία εναντίον των Αμερικανών κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, προκειμένου να μειώσουν την επιρροή τους και μέσω αυτής να ελέγξουν τους λαούς αυτούς, όπως επίσης και τον πλούτο τους.

Ούτε ακριβώς έκαναν δηλαδή και Αμερικανοί κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στις ίδιες ακριβώς χώρες, όπως επίσης και στην Λατινική Αμερική, επιβάλλοντας σε αυτές προτεκτοράτα και δικτατορίες που τους ακολουθούσαν αυτά για να μην έχουν και τον πλούτο αυτών.

Μαζί με όλα αυτά οι Αμερικανοί δεν ξέχασα να φροντίσουν να ξεπληρώσουν για την υποστήριξη που έδωσαν οι Σοβιετικοί στο Βιετνάμ με τους κινέζους κατά των Αμερικανών, στηρίζοντας κομμουνιστές αντάρτες και με την σειρά τους αυτοί υποστήριξαν μου εναντίον των Σοβιετικών τους ισλαμιστές αντάρτες στο αφάνισαν προκειμένου ελέγξουν αυτή την χώρα αυτή και παράλληλα τους ισλαμιστές εντός της Κινεζικής επικράτειας και της Ρωσίας μετέπειτα.

Αλλά και στην εποχή μας η κατάσταση δεν έχει αλλάξει πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αφού οι Αμερικανοί για άλλη μία φορά χρησιμοποιώντας άλλους ως ενδιάμεσους κατάφερναν ν προκαλέσουν έναν ανταρτών πόλεμο εναντίον των Ρώσων στηρίζοντας Τσετσένους και εναντίον των Κινέζων με τους ισλαμιστές της κίνας στο in Young, απειλές που εμένα Ρώσοι όπως επίσης και οι κινέζοι καταφέρνω με ικανή στρατιωτική αντίδραση να καταστείλουν.

Επίσης φρόντισαν οι μεξικανοί με ενισχύουν ισλαμιστές στο Ιράκ και στην Σύρια προκειμένου να ρίξουν το φιλικό προς τους Ρώσους καθεστώς του Άσαντ κάτι το οποίο απέτυχε όταν οι Ρώσοι έστειλαν στρατό στόλο και αεροπορία στην περιοχή και διέλυσαν τους ισλαμιστές μαζί με εθελοντές από την Χεζμπολάχ από τον Λίβανο, όπως επίσης και από το Ιράν.

Παρόλα αυτά οι προσπάθειες των Αμερικανών δεν σταμάτησαν σε αυτό το σημείο και σύντομα οι Αμερικανοί κατάφεραν να στείλουν μισθοφόρους και δήθεν εθελοντές στα κράτη της Γεωργίας και της Ουκρανίας και αυτά να επιτεθούν ανεπιτυχώς εναντίον των Ρώσων πολλά όπλα και χρήματα 2008 μ.Χ., όπως επίσης και το 2014 μετα Χριστόν (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html).

Όμως και στην περίπτωση αυτή η γρήγορη αντίδραση των Ρώσων, οι οποίοι κατάφεραν να νικήσουν τους Ουκρανούς σε σύντομο χρονικό διάστημα και να απελευθερώσουν την Κριμαία και τον πας έκανε για άλλη μια φορά τα σχέδια των Αμερικανών αποτύχουν.

Αλλά για άλλη μια φορά η αμερικανική δεν το έβαλαν κάτω και φρόντισαν αυτή τη φορά μέσω του πραξικοπήματος των νεοναζί στην Ουκρανία το 2014 μετά Χριστόν να δημιουργήσουν μία μεγάλη επίθεση αυτών το 2022 μετά Χριστόν εναντίον των Ρώσων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς και σε άλλες Ρωσικές περιοχές.

Φρόντισαν δε οι Αμερικανοί στην περίπτωση αυτή να φέρουν πάρα πολλούς νεοφασίστες, νεοναζί και ακροδεξιούς τις θέσεις από όλη την Δυτική Ευρώπη, όπως την και Αμερική, δηλαδή από όλη την Δύση στην Ουκρανία για να πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων, τους οποίους μισούσαν τους Ρώσους που νίκησαν τους φασίστες και τους ναζί στον Β΄ΠΠ με τους οποίους είχαν όχι μόνο ιδεολογικούς, αλλά και κανονικούς βιολογικούς δεσμούς από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (όπως πολλοί δυτικοί πολιτικοί, Λάιεν, ο παππούς και ο πατέρας της-https://romioitispolis.gr/i-aimatovammeni-istoria-toy-patera-tis-von-der-leyen-oi-skoteines-scheseis-me-ti-stille-hilfe-kai-i-amnistia-se-nazi-dolofono/,, Χάμπεκ, Λάουτερμπαχ, Σολτς, Μπέρμποκ, Σόιμπλε, Τουσκ, Στόλντενμπεργκ κ.λ.π. https://alophx.blogspot.com/2024/05/wef.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_26.html).

Όμως με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία μετά από προκλήσεις των Ουκρανών και των δυτικών συμμάχων τους,  σύντομα οι Ρώσοι άρχισαν να παίρνουν το πάνω χέρι και παράλληλα πάρα πολλοί εθελοντές από πολλά κράτη που τους είχαν βοηθήσει στο παρελθόν, όπως λόγο χάρτη την Κούβα, την Κίνα, την Κορέα και το Ιράν, μαζί με όπλα από τις χώρες αυτές άρχισαν να καταφτάνουν την πόλεμο εναντίον των δυτικών και των συμμάχων τους και να τους νικούν.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου