Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, ότι σε όλη την διάρκεια της ιστορίας, το Ισραήλ στράφηκε εναντίον ανθρώπων και κρατών, τους οποίους θεωρούσε εχθρούς του και προσπάθησε πολλές φορές και κατάφερε μέσω δολοφονιών μέσω μυστικών επιθέσεων, ακόμη και δηλητηριάσεων, όπως και βομβαρδισμών να εξοντώσει αυτούς τους ανθρώπους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί στον τομέα αυτό, ήταν κατά την διάρκεια της ίδρυσης του κράτους του Ισραήλ, με τον πρώτο Αραβοϊσραηλινό πόλεμο το έτος 1.948 μετά Χριστόν (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html), η δολοφονία του Folke Bernadotte, του τότε μεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών για την Παλαιστίνη, ο οποίος δολοφονήθηκε και από τους Ισραηλινούς και τις τότε οργανώσεις με την δικαιολογία, ότι τάχα ευνοούσε με τον διαμοιρασμό της Παλαιστίνης που πρότεινα, τους Παλαιστίνιους και τους Άραβες εις βάρος των Εβραίων.

Όμως δεν σταμάτησε μόνο σε αυτή την δολοφονία το Ισραήλ, αλλά προχώρησε στην συνέχεια και σε άλλες παρεμφερείς δολοφονίες, όταν έκρινε ότι αυτό θα ήταν καλό για την επιβίωση του κράτους του και την ανάδειξη της δύναμης του.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν αντίστοιχα και όταν πάρα πολύ πρώην Ναζί εγκληματίες, που είχαν διαφύγει από την Ευρώπη (αν και πολλοί παρέμειναν ασφαλείς σε αυτή), ενώ άλλοι είχαν καταφύγει στην Αμερική και εξολοθρευθήκαν τόσο από Εβραίους πολίτες των περιοχών αυτών και άλλους Εβραίους “Εκδικητές” (https://alophx.blogspot.com/2022/10/odessa.html).

Όσο επίσης και από την ισραηλινή μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, την Μοσάντ, η οποία δολοφονούσε πολλούς από αυτούς τους διεφευγέντες Ναζί, ενώ απήγαγε από την Αργετινή και τον Άντολφ Άιχμαν, τον οποίο δίκασε και εκτέλεσε στο Ισραήλ για τα εγκλήματα του κατά των Εβραίων σε σχέση με τον ρολό τους στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εννοείται φυσικά ότι αυτό το κυνήγι δεν σταμάτησε μόνο σε αυτή την περίπτωση, αλλά συνεχίστηκε τη σε άλλες παρεμφερείς περιπτώσεις σε σχέση με ανθρώπους που είχαν εξοντώσει Ισραηλινούς και κυρίως Παλαιστίνιους.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της περίπτωσης ήταν η εξόντωση όλων των εμπλεκομένων συν τρομοκρατική επίθεση Παλαιστινίων στην Ισραηλινή ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μονάχο, οπού σκοτώθηκαν πολλοί αθλητές του Ισραήλ και το κράτος αυτό φρόντισε να κυνηγήσει και με εξοντώσει όλους όσους τους Παλαιστίνιος και Άραβες τρομοκράτες είχαν λάβει μέρος σε αυτή την επίθεση.

Ακόμη και για τον αρχηγό της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, η οποία προήλθε από και δημιουργήθηκε από μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html), όπως ήταν και ο ιδρυτής της Αχμέτ Γιασίν, τον οποίο η Μοσάντ τον δολοφόνησε με εναέριο βομβαρδισμό στο κρυσφηγειωτό όπου κρύβονταν.

Ακόμα και ο θάνατος του Αραφάτ, του ηγέτη των Παλαιστίνιων, υποστηρίζουν πολλοί ότι σύμφωνα και με βάση πρόσφατες έρευνες που έγιναν στο νεκρό του σώμα, βρέθηκαν μέσα σε αυτό δηλητηριώδεις ουσίες και λέγεται το ο θάνατος του προήλθε από δηλητηρίαση που του έκανε Ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ, με διαταγές του τότε πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν.

Το 2023 μετά Χριστόν, το Ισραήλ δολοφόνησε και τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, ο οποίος θεωρήθηκε υπεύθυνος για την επίθεση της ογδόης Οκτωβρίου του 2023 μ.Χ. στο Ισραήλ, στην οποία χάθηκαν δεκάδες Ισραηλινοί είναι πολίτες και άλλοι απήχθησαν στην Γάζα από τους φανατικούς ισλαμιστές στρατιώτες της Χαμάς.

[Αλλά και ο  Χάλεντ Μασάαλ, ένας εκ των ηγετών της Χαμάς, υπήρξε επίσης στόχος δολοφονικής απόπειρας της ισραηλινής από την Ισραηλινή μυστική υπηρεσία της Μοσάντ,, υστερα από οδηγίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Τότε, πράκτορες της Μοσάντ μπήκαν στην Ιορδανία, όπου έμενε ο Μασάλ και του έκαναν ένεση με μία ισχυρή δηλητηρίαση τοξική ουσία. Την εποχή της δολοφονικής απόπειρας ο Μασάλ θεωρείτο επικεφαλής του Ιορδανικού τμήματος της ισλαμιστικές τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς.

Οι Ιορδανικές αρχές ανακάλυψαν την απόπειρα και συνέλαβαν πράκτορες της Μοσάντ, ενώ ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Χουσεΐν, απαίτησε από το Ισραήλ να παραδώσει το αντίδοτο και αν και  αρχικά το κράτος αυτό αρνήθηκε, στην συνέχεια όμως, ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ  Μπιλ Κλίντον παρενέβη και το ανάγκασε να το παραδώσει].

Όμως αυτές είναι δολοφονίες δεν σταμάτησαν σε αυτό το σημείο και σε αυτές τις χώρες που επαναφέρθηκαν, αλλά αντίθετα συνεχίστηκαν και όχι μόνο εναντίον των Παλαιστινίων και πρώην Ναζί, αλλά επίσης και έναντι ανθρώπων άλλων χωρών όπως λόγω χάρη των Ιρανών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας δολοφονίας ήταν η δολοφονία μέσω των βραδιάσου του ηγέτη των φρουρών της επανάστασης και ιδρυτή της συμμαχίας των Ιρανών μαζί με τις χώρες του Λιβάνου, του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης, του ικανού Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμάνι, ο οποίος δολοφονήθηκε από το Ισραήλ.

Ακόμα και για την πτώση του ελικοπτέρου το Ιρανού Προέδρου Ραίσι πολλοί υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα αυτή οφείλεται σε μία βλάβη που έκανε επίτηδες το Ισραήλ και οδήγησε στην έμμεση με αυτό τον τρόπο δολοφονία του Ιρανού Προέδρου Ραίσι, ο οποίος θεωρούνταν πάρα πολύ μεγάλος εχθρός του Ισραήλ (https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post.html).

Στις μέρες μας πολύ χαρακτηριστική και γνωστή είναι η δολοφονία με βομβαρδισμό του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, της ισλαμιστικής και σιτικής αυτής οργάνωσης, αμέσως μετά την εμπλοκή της οργάνωσης αυτής στον πόλεμο της σουνιτική ισλαμικής οργάνωσης της Χαμάς κατά του Ισραήλ και τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στον Λίβανο.

Οι οποίοι ακολουθήσαν αμέσως μετά την έκρηξη των βομβητών των μελών της οργάνωσης αυτής που είχαν οι ηγέτες και στρατιωτικοί διοικητές της, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί για άλλη μια φορά από την Ισραηλινή μυστική υπηρεσία Μοσάντ, με αποτέλεσμα, πολλοί από αυτούς είτε να τραυματιστούν σοβαρά, είτε ελαφρά, είτε να σκοτωθούν.

Μετά την δολοφονία του Αντράλα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, φέρεται να κρύβεται (αν και πρόσφατα εμφανίστηκε σε δημόσια εκδήλωση και μίλησε μετά την προσευχή της Παρασκευής στον Ιρανικό λαό), μετά και τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου ότι κανένας τύραννος του Ιράν δεν θα ξεφύγει σε οποίο μέρος και αν βρίσκεται, όπως και ότι το Ισραήλ σχεδιάζει να “απελευθερώσει” το Ιράν και τους πολίτες του από το ισλαμικό καθεστώς που κυβερνά το κράτος αυτό.

(Όπως ακριβώς έλεγαν και οι Αμερικανοί που ήθελαν και αυτοί τάχατες να “απελευθερώσουν” το Ιράκ από τον δικτάτορα του Σαντάμ Χουσεΐν και να του φέρουν δήθεν “δημοκρατία και ελευθερία”, ενώ οι Ισραηλινοί απειλούν μετά και τον δεύτερο βομβαρδισμό του Ισραήλ από το Ιράν μετά την δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Φάρσαλα να βομβαρδίσει και τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν).

Παράλληλα μπορεί το Ισραήλ να δοκιμάσει να το επιτύχει αυτό, τόσο με επίθεση στις πυρηνικές (ή και πετρελαϊκές) εγκαταστάσεις, όσο επίσης και με την διαρροή ιών σε αυτό, όπως έκανε παλαιοτέρα το Ισραήλ κατά του Ιράν που θα τις καταστρέψει ή θα τις βραχυκυκλώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα ή μέσω σαμποτάζ και δολοφονιών στο Ιράν κυβερνητικών εγκαταστάσεων και των ηγετών του, με δηλητηρίαση, βομβαρδισμών, εκρήξεις βομβών ή μέσω πολιτικών δολοφονιών.

Η με το να πείσει τους δυτικούς με εισβάλλουν και να καταλάβουν το κράτος αυτό, όπως και με την υποκίνηση εξεγέρσεων φιλοισραηλιλινών και φιλοδυτικών Ιρανών, όπως και μειονοτήτων, π.χ. των Αζέρων και των Κούρδων ενάντια στο ισλαμικό καθεστώς του Ιράν, όπως και με την διοργάνωση δήθεν «χρωματιστών επαναστάσεων» από τον Σόρος και την Δύση στο Ιράν.

Εννοείται ότι δεν είναι μόνο αυτό το κράτος (το Ιράν) και ηγεσία του, την οποία θα το Ισραήλ θα προτιμούσε να εξοντώσει αν στρεφόταν εναντίον του ή αν έστελνε στρατό, όπλα η χρήματα στην Χαμάς, την Χεζμπολάχ και σε άλλες ισλαμικές οργανώσεις και Αραβικές χώρες που το πολεμούν (π.χ. Συρία, Ιράκ, Ιράν, Υεμένη, Παλαιστίνη, Λίβανος),

Όπως είναι παραδείγματος χάριν η Τουρκία του Ερντογάν που κάνει όλα τα παραπάνω και θα μπορούσε κι αυτός αν έφτανε την κατάσταση στα άκρα με το Ισραήλ, π.χ. αν έστελνε μονός ή σε συνεννόηση με άλλες ισλαμικές χώρες κανονικό στρατό κατά του Ισραήλ (https://www.noiazomai.net/pravda.html, https://www.noiazomai.gr/2017/08/armageddon-israel.html, https://alophx.blogspot.com/2024/09/blog-post_71.html), όπως έκανε π.χ. σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη, είτε να δολοφονηθεί, ή να πέσει αν όχι ειρηνικά με εκλογές και με ένα οικονομικό χάος που θα προκαλούσε στην χωρά του το Ισραήλ και η Δύση.

Ή μετά από εξεγέρσεις με παρακίνηση των ΗΠΑ και του Ισραήλ των Κούρδων της Τουρκίας και την ήττα του τουρκικού στρατού του τουρκικού από το αυτούς, μία ήττα από την Ελλάδα (https://www.noiazomai.gr/2023/08/galliko-senario-polemou-tourkias-elladas-sta-imia.html, https://www.noiazomai.gr/2021/07/mark-milley.html), ή και από ένα νέο πραξικόπημα των κεμαλιστών που θα το στήριζαν η Δύση (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ) και το Ισραήλ και σε αντίθεση με αυτό του 2016 μετά Χριστόν θα ήταν επιτυχές και θα έριχνε από την εξουσία τον Ερντογάν, ο οποίος αυτήν περίπτωση αυτή θα πάθει ότι και ο Μέντερες πριν από αυτόν, όπως και πολλοί άλλη Βούρκοι πολιτικοί από κεμαλικούς πραξικοπηματίες στρατηγούς (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

{Τα ίδια θα μπορούσαν να γίνουν και σε άλλες χώρες και στους ΄πολιτικούς και στρατιωτικούς τους ηγέτες, αν αυτές στρέφονταν ποτέ κατά του Ισραήλ, π.χ. της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Πακιστάν, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, του Κατάρ (https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html) κ.λ.π.

Οπότε φαίνεται ότι οι Ισραηλινοί θα γίνουν εκ νέου «Εκδικητές»/Avengers κατά όλων των εχθρών τους, Τούρκων, Αράβων και Ιρανών, όπως έκαναν παλαιοτέρα κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου κατά των Ναζί (https://alophx.blogspot.com/2022/10/odessa.html).

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ. Σκοτ Ρίτερ: Οι ναρκισσιστικές επιθέσεις του Νετανιάχου όχι μόνο θα μπορούσαν να καταστρέψουν το Ισραήλ αλλά μπορούν να καταστρέψουν και τον κόσμο.  "Το Ισραήλ έχει την επιλογή Samson: τα πυρηνικά όπλα θα πετάξουν.

Όταν εκραγεί μια πυρηνική βόμβα στην Τεχεράνη, τότε το Πακιστάν θα εξαπολύσει το θηρίο στο Ισραήλ. 3 πυρηνικά, το Ισραήλ έχει φύγει. Όλοι είναι νεκροί. Η Ινδία θα μπορούσε τότε να πραγματοποιήσει ένα προληπτικό χτύπημα εναντίον του Πακιστάν, τότε θα εμπλακούν η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ» (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/10/blog-post_17.html).

Το Ισραήλ δολοφόνησε τον ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh τον Ιούλιο. Από την δολοφονία του Νασράλα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, φέρεται να κρύβεται . Ο Hassan Nasrallah γεννήθηκε το 1.960 μ.Χ. στην Βηρυτό του Λιβάνου. Ήταν σιίτης κληρικός και ισχυριζόταν ότι κατάγεται από τον Μωάμεθ.

Μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου το 1.975 μ.Χ., εντάχθηκε σε μια σιιτική πολιτοφυλακή που υποστηρίζεται από το Ιράν, η Amal. Μεταπήδησε στην νέα οργάνωση Χεζμπολάχ το 1.982 μ.Χ.. Όταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Αμπάς αλ-Μουσαουί πέθανε σε Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το 1.992 μ.Χ., ο Νασράλα ανέλαβε γενικός γραμματέας.

Ο Νασράλα οδήγησε την Χεζμπολάχ σε νέα ύψη (ή βάθη). Ο ισχυρός στρατός της Χεζμπολάχ και η επιρροή της στην πολιτική κυβέρνηση του Λιβάνου τον έκαναν de facto ηγέτη της Δημοκρατίας του Λιβάνου.

Έδιωξε τον idf από τον Λίβανο δύο φορές — το 2000 μ.Χ. και το 2006 μ.Χ. μετά από έναν σύντομο πόλεμο. Υπό αυτόν, η Χεζμπολάχ διέπραξε την βομβιστική επίθεση στο Μπουένος Άιρες το 1.994 μ.Χ. που σκότωσε 85 και τραυμάτισε περισσότερους από 300.

Ήταν υπεύθυνος για την δολοφονία του πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι. Ήταν υπεύθυνος για την έκρηξη στην Βηρυτό το 2020 μ.Χ. που σκότωσε πάνω από 200. Πρακτικά μετέτρεψε την Βενεζουέλα σε κράτος πληρεξούσιο, με μαχητές της Χεζμπολάχ να εκπαιδεύονται στην Νότια Αμερική και να χρηματοδοτούν το εμπόριο ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής. Οι δυνάμεις του μετέτρεψαν τις πόλεις της Συρίας σε ερείπια για να υποστηρίξουν τον Μπασάρ Άσαντ. Ο Νασράλα είχε το αίμα χιλιάδων στα χέρια του}.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ. Σκοτ Ρίτερ: Οι ναρκισσιστικές επιθέσεις του Νετανιάχου όχι μόνο θα μπορούσαν να καταστρέψουν το Ισραήλ αλλά μπορούν να καταστρέψουν και τον κόσμο.  "Το Ισραήλ έχει την επιλογή Samson: τα πυρηνικά όπλα θα πετάξουν.

Όταν εκραγεί μια πυρηνική βόμβα στην Τεχεράνη, τότε το Πακιστάν θα εξαπολύσει το θηρίο στο Ισραήλ. 3 πυρηνικά, το Ισραήλ έχει φύγει. Όλοι είναι νεκροί. Η Ινδία θα μπορούσε τότε να πραγματοποιήσει ένα προληπτικό χτύπημα εναντίον του Πακιστάν, τότε θα εμπλακούν η Κίνα, η Ρωσία και οι ΗΠΑ» (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/10/blog-post_17.html).

 

Το Ισραήλ έχει σκοτώσει στρατιές ηγετών των εχθρών του - Αντί να τους αποδυναμώσει, τους ισχυροποιεί. Oι στοχευμένες δολοφονίες αυτού του είδους είναι δίκοπο μαχαίρι για το Ισραήλ. Ο Benjamin Netanyahu επαίρεται ότι το Ισραήλ «τακτοποίησε τους λογαριασμούς του» με τον Hassan Nasrallah, τον ηγέτη της Hezbollah που σκοτώθηκε κατά την ισραηλινή επίθεση της Παρασκευής στην Βηρυτό.

Ομως, οι αναλυτές θεωρούν ότι οι στοχευμένες δολοφονίες αυτού του είδους είναι δίκοπο μαχαίρι, σημειώνει το AFP. Αντί να προσφέρει μία ανάπαυλα στο Ισραήλ, η εξόντωση του  Nasrallah είχε ως πρώτη συνέπεια την μαζική πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε το βράδυ της Τρίτης η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν κατά του Ισραήλ εκδικούμενη τον θάνατο του προστατευόμενού της στον Λίβανο και ενός Ιρανού στρατηγού που σκοτώθηκε μαζί του.

Το Ισραήλ δεσμεύθηκε να απαντήσει και ο κόσμος κοιτάζει ανήμπορος την Μέση Ανατολή να βυθίζεται όλο και περισσότερο στο χάος. Στρατιές στελεχών. Το Ισραήλ, στην σχετικά σύντομη ιστορία του, έχει σκοτώσει στρατιές ολόκληρες ηγετών εχθρικών ένοπλων οργανώσεων. Πίσω τους ακολουθούσαν ακόμη μεγαλύτερες στρατιές στελεχών έτοιμων να τους αντικαταστήσουν, που γίνονταν με την σειρά τους στόχος του Ισραήλ...

Καμία από αυτές τις αέναες στοχευμένες δολοφονίες δεν υπήρξαν αποφασιστικής σημασίας για τις οργανώσεις που απειλούσαν ή απειλούν το Ισραήλ, οργανώσεις που επιβίωσαν ανεξαρτήτως της απώλειας μελών της ηγεσίας τους ή εξέλιπαν δίνοντας στην θέση τους σε άλλες οργανώσεις.

Η Hezbollah είναι ένα ισλαμιστικό κίνημα που ιδρύθηκε το 1.982 μ.Χ. με την βοήθεια της Τεχεράνης στον απόηχο της Ισραηλινής εισβολής στον Λίβανο και της εκδίωξης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης από την χώρα.

Η Hezbollah έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα Ισραηλινές επιθέσεις που αποκεφάλισαν την ηγεσία της, αποδιοργάνωσαν το σύστημα επικοινωνίας της και της στέρησαν τον επί 30ετία χαρισματικό ηγέτη της.

Ομως και ο προκάτοχος του Νασράλα, ο Αμπάς Μουσάουι, είχε επίσης σκοτωθεί σε ισραηλινή επιδρομή κατά της φάλαγγας που τον μετέφερε στον Λίβανο το 1.992 μ.Χ. Ο Νασράλα είχε προαχθεί τότε σε γενικό γραμματέα του «Κόμματος του Θεού» στα 32 του χρόνια και χρησιμοποίησε την θέση αυτή για να μετατραπεί, σύμφωνα με τα λόγια του Νετανιάχου, «όχι σε έναν τρομοκράτη μεταξύ των άλλων, αλλά ΣΤΟΝ τρομοκράτη». Το 2008 μ.Χ., ο Ιλάντ Μουγνίεχ, τότε στρατιωτικός ηγέτης της Hezbollah, σκοτώθηκε σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Δαμασκό.

Η επίθεση αποδόθηκε στο Ισραήλ. Ούτε εκείνη η επίθεση είχε «αποδυναμώσει ανεπανόρθωτα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ», σύμφωνα με τον David Wood του International Crisis Group.«Αντιθέτως».

«...Σήκω και σκότωσέ τον πρώτος». Το Ισραήλ, που ιδρύθηκε το 1.948 μ.Χ., προσφεύγει σε στοχευμένες δολοφονίες κατά των πολυάριθμων εχθρών του από τα πρώτα χρόνια της ύπαρξη του, αλλά η προσφυγή στην πρακτική αυτή ενισχύθηκε δραστικά μετά την σύλληψη των ομήρων κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1.972 μ.Χ. στο Μόναχο, όπου ένδεκα Ισραηλινοί αθλητές σκοτώθηκαν από απόσπασμα κομάντος της Παλαιστινιακής οργάνωσης Μαύρος Σεπτέμβρης.

Σε αντίποινα, το Ισραήλ εξαπέλυσε την επιχείρηση «Οργή του Θεού». Οι ηγέτες του Μαύρου Σεπτέμβρη και μέλη της ηγεσίας της ΟΑΠ σκοτώθηκαν στην Ιταλία, την Γαλλία και την Κύπρο. Η πολιτική των στοχευμένων δολοφονιών στηρίζεται σε ένα απόσπασμα του Ταλμούδ στο οποίο αναφέρθηκε το Σάββατο ο Netanyahu:

«Απέναντι σε αυτόν που έρχεται να σε σκοτώσει, σήκω και σκότωσέ τον πρώτος». Αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια των δεκαετιών με ισραηλινά πλήγματα κατά μελών ή ηγετικών στελεχών της Hamas και της Hezbollah και με ορισμένα στραβοπατήματα.

Το 1.997 μ.Χ., η απόπειρα δηλητηριασμού του Χάλεντ Μεσάαλ, του ηγέτη της Hamas, στο Αμμάν καταλήγει σε φιάσκο και οδηγεί σε επιδείνωση τις σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Ιορδανία λίγα χρόνια μετά την υπογραφή συνθήκης ειρήνης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τότε, το Ισραήλ αναγκάσθηκε να αποφυλακίσει το πνευματικό ηγέτη της Hamas, τον σέιχ Αχμαντ Γιασίν, φυλακισμένο επί πολλά χρόνια για να τον ανταλλάξει με τους δύο πράκτορες της Μοσάντ που είχαν συλληφθεί στην Ιορδανία μετά την αποτυχημένη απόπειρα κατά του Μεσάαλ.

Η πρόληψη επέστρεψε δυναμικά στο εθνικό δόγμα ασφαλείας του Ισραήλ. Ο πόλεμος που πυροδότησαν οι επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου από την Hamas στο Ισραήλ έδωσε την ευκαιρία για τις δολοφονίες των ηγετών εχθρικών προς το Ισραήλ οργανώσεων, κατά πρώτο λόγο του Ισμαΐλ Χανίγια, που σκοτώθηκε στην Τεχεράνη στις 31 Ιουλίου, και του Φουάντ Σουκρ, του στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ, που σκοτώθηκε στην Βηρυτό λίγο πριν από τον ίδιο τον Νασράλα.

Το Ισραήλ ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία του Σουκρ, αλλά, αν και θεωρείται υπ'αριθμόν 1 ύποπτος, δεν ανέλαβε την ευθύνη για την εξόντωση του Χανίγια. Σύμφωνα με τον John Hannah του Jewish Institute for National Security of America, αν και το Ισραήλ επέτρεψε επί σειρά ετών στην Χαμάς και την Χεζμπολάχ να συγκεντρώσουν τεράστια απειλητικά οπλοστάσια, οι πρόσφατες δολοφονίες δείχνουν ότι η «πρόληψη επέστρεψε δυναμικά στο εθνικό δόγμα ασφαλείας του Ισραήλ».

Το Ισραήλ «βρίσκεται τώρα σε μία επιχείρηση μαζική διάλυσης των πολεμικών ικανοτήτων της Hamas και της Hezbollah», λέει. Και αυτό, παρά τον κίνδυνο αύξησης της έντασης στις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε την Δευτέρα επίθεση στο έδαφος του Νοτίου Λιβάνου κατά της Χεζμπολάχ με επίσημο στόχο την «εξουδετέρωση της απειλής» επί του Βορείου τμήματος του Ισραήλ πράγμα που θα επιτρέψει και την επιστροφή των 60.000 κατοίκων του Βορείου Ισραήλ στα σπίτια τους που τα έχουν εγκαταλείψει λόγω της εκτόξευσης των πυραύλων της Χεζμπολάχ από την λιβανική πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Yossi Melman, που καλύπτει στρατιωτικά θέματα για την εφημερίδα Haaretz, ο θάνατος του Nasrallah δεν θα αλλάξει τα δεδομένα παρά μόνο αν συνοδευτεί από σοβαρές διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Σε αντίθετη περίπτωση, «Η Hezbollah, παρά τα σκληρά πλήγματα που έχει δεχθεί, θα συνεχίσει να επιτίθεται» κατά του Βορείου Ισραήλ και, όσο θα γίνεται αυτό, οι κάτοικοι «δεν θα επιστρέψουν» (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/762143/to-israil-exei-skotosei-straties-igeton-ton-exthron-tou-anti-na-tous-apodynamosei-tous-isxyropoiei).

 

Το Ισραήλ καταστρέφει τους εχθρούς του έναν προς έναν - Ο δολοφόνος Bibi εάν δεν αντιμετωπιστεί θα αφανίσει όλη την Μέση Ανατολή. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου. Η Τεχεράνη έκανε τελικά πράξη αυτό που φοβόταν ο πλανήτης παρακολουθώντας με παγωμένη την ανάσα, για μεγάλο χρονικό διάστημα:

Μια νέα, μαζική επίθεση που είχε σχεδιαστεί συστηματικά εδώ και καιρό επειδή οι Ισραηλινοί την προκαλούσαν ωστόσο εδώ και καιρό...: Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, 1η Οκτωβρίου 2024 μ.Χ., το Ιράν εξαπέλυσε μια μαζική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ συγκλονίζοντας την Υφήλιο με πάνω από 150 βαλλιστικούς πυραύλους. Η Μέση Ανατολή βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας χαρακτήρισε το περιστατικό «πράξη αυτοάμυνας», ως απάντηση στις ενέργειες του Τελ Αβίβ τους τελευταίους μήνες. Η επικίνδυνη κλιμάκωση ήταν ένα κομμάτι από το παζλ του θρίλερ στο μεσανατολικό ζήτημα που απειλεί την παγκόσμια οντότητα.

Πώς κινήθηκε το Ισραήλ. Μετά από εντατικές προετοιμασίες και συστηματική κλιμάκωση του επιπέδου της έντασης, το Ισραήλ ξεκίνησε μια «προληπτική επιθετική επιχείρηση» εναντίον του Λιβάνου (ακριβέστερα κατά του κινήματος της Hezbollah), που ονομάζεται «Βέλη του Βορρά».

H έναρξη της επιχείρησης ανακοινώθηκε πριν από μια εβδομάδα, όταν οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πέρασαν τα χερσαία σύνορα την νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου προς 1η Οκτωβρίου, ήταν έκπληξη για πολλούς.

Πώς θα απαντήσει όμως ο Αραβικός (και ευρύτερα, ο μουσουλμανικός) κόσμος; Σημαντικό σημείο στην αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Hezbollah θα πρέπει να θεωρηθεί η 7η Οκτωβρίου 2023 μ.Χ., όταν οι δυνάμεις της Hamas εισήλθαν στο Ισραήλ από την Λωρίδα της Γάζας.

Ήταν πρώτη περίπτωση εισβολής από τον Αραβοϊσραηλινό πόλεμο του 1.948 μ.Χ. Ήδη στις 8 Οκτωβρίου, η Hezbollah, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Hamas, επιχείρησε στα σύνορα του Ισραήλ, καταδεικνύοντας την απειλή μιας στρατιωτικής εισβολής.

Και παρόλο που τους επόμενους δέκα μήνες περιορίστηκε σε ανταλλαγές επιθέσεων στις παραμεθόριες περιοχές, η συνεχής απειλή ανάγκασε το Ισραήλ να απομακρύνει περίπου 60.000 ανθρώπους που ζούσαν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Ανατρέχοντας σε εκείνα τα γεγονότα, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι εκείνη τη στιγμή απειλούνταν η ίδια η ύπαρξη του ισραηλινού κράτους.

Μια επίθεση της Hamas, η προφανής απειλή εισβολής από το νότιο Λίβανο, μια πιθανή συριακή επιχείρηση στα Υψίπεδα του Golan, διαδηλώσεις από χιλιάδες πολίτες μέσα στη χώρα - όλα αυτά θα μπορούσαν να απειλήσουν την υπόσταση του ίδιου του Ισραήλ να αντισταθεί.

Και αν ο αραβικός και ο μουσουλμανικός κόσμος παρουσίαζαν ένα ενιαίο μέτωπο, θα ήταν δυνατό να επανεξεταστούν τα αποτελέσματα δεκαετιών αραβο-ισραηλινής αντιπαράθεσης. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη. Το Ισραήλ κατάφερε να απωθήσει τη Χαμάς πίσω στην Λωρίδα της Γάζας, η οποία στη συνέχεια εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από προσώπου γης.

Η επιχείρηση στην Γάζα, η οποία δεν έχει ακόμη επίσημα τελειώσει, διεξάγεται από το Ισραήλ με εξαιρετική σκληρότητα - και τον αριθμό των «παράπλευρων απωλειών» που προέκυψαν από επιθέσεις σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου (ζούσαν σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι στην Γάζα στην αρχή της επιχείρησης) είναι ακόμα

Μένει απλώς να υπολογιστεί. Και παρόλο που οι χώρες της περιοχής έχουν καταδικάσει σθεναρά τις ενέργειες του Ισραήλ, δεν έχουν κάνει σχεδόν καμία ενέργεια για να διορθώσουν την κατάσταση. Ως αποτέλεσμα, το Ισραήλ κατάφερε να σταθεί ξανά στα πόδια της μετά τη συγκλονιστική της 7ης Οκτωβρίου - και άρχισε να καταστρέφει έναν έναν τους αντιπάλους του.

Πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από τολμηρές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής επιδρομής στη συνοικία Mezze στην δυτική Δαμασκό, την δολοφονία του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη, τη μαζική επίθεση σε παγιδευμένες συσκευές επικοινωνίας μαχητών της Hezbollah (ο Ισραηλινός Πρόεδρος Isaac Herzog αρνήθηκε εμπλοκή της χώρας του σε αυτές τις πράξεις), την δολοφονία του αρχηγού του επιτελείου της Hamas Φατάχ Σαρίφ Αμπού αλ-Αμίν στον Λίβανο και την δολοφονία του νούμερο 1 της Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Τώρα, έχοντας πλήξει ένα σημαντικό μέρος της ηγεσίας της Hamas και της Hezbollah, το Ισραήλ αποφάσισε να ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση. Προφανώς, η πιθανότητα θα ήταν πολύ μικρότερη εάν οι αντίπαλοί του απαντούσαν με συνέπεια στα χτυπήματα που του προκάλεσε. Καταρχάς, αυτό αφορά το Ιράν, το οποίο θεωρείται από το Ισραήλ βασικός αντίπαλος (και όχι μόνο επειδή θεωρείται προστάτης της Hezbollah).

«Δυσωσμία» από Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκές χώρες. Το Ιράν προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει μια διπλωματική διέξοδο από την κατάσταση. Όμως πρόσφατα, ο Ιρανός πρόεδρος Masoud Pezeshkian επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαϊκές χώρες δεν τήρησαν την υπόσχεση για εκεχειρία, η οποία προσφέρθηκε ως αντάλλαγμα για την έλλειψη απάντησης από το Ιράν στη δολοφονία του Ismail Haniyeh.

Τώρα ο έξαλλος Bibi (σσ. Β. Netanyahu) έχει ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο για την οποία ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον προειδοποίησε δημοσίως. Το αν οι Αμερικανοί παίζουν διπλό παιχνίδι ή δεν μπορούν να επηρεάσουν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό είναι ένα δεύτερο ερώτημα.

Πρώτα απ 'όλα, οι χώρες του μουσουλμανικού και αραβικού κόσμου πρέπει να αναρωτηθούν: είναι έτοιμες να δείξουν ενότητα σε αυτή την δύσκολη στιγμή και να στηρίξουν τα φλογερά λόγια με πράξεις;

Ναι, χθες το Ιράν απάντησε εκτοξεύοντας τουλάχιστον 180 πυραύλους, μερικοί από τους οποίους μπόρεσαν να διεισδύσουν στο σύστημα Iron Dome, και έπληξαν δύο βάσεις της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και την έδρα της Ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Mossad, όπως ανέφερε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων. Το Ισραήλ, με την σειρά του, ξανάρχισε να βομβαρδίζει την Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Το πόσο οδυνηρή ήταν η Ιρανική πυραυλική επίθεση για το Ισραήλ μένει να αποδειχθεί.

Όμως είναι ήδη σαφές ότι χωρίς συντονισμένες κοινές ενέργειες των χωρών της περιοχής, που καταδικάζουν δυνατά το Ισραήλ εδώ και καιρό, εκείνο θα μπορέσει να νικήσει έναν προς έναν τους εχθρούς του. Και αν οι αντιφάσεις που τους διαλύουν καταφέρουν να επικρατήσουν από την διακηρυγμένη «μουσουλμανική ενότητα», τότε το κοινό τους σπίτι - η Μέση Ανατολή -δεν θα επιβιώσει (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/761877/to-israil-katastrefei-tous-exthroys-tou-enan-pros-enan-o-dolofonos-bibi-ean-den-enothei-tha-afanisei-oli-tin-mesi-anatoli).

 

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αρχηγός Ισραηλινών ΕΔ προς Ιράν-Τουρκία: Μπορούμε να επιτεθούμε παντού στην Μ. Ανατολή και όποιος κατάλαβε… κατάλαβε. Νετανιάχου: Ο άξονας του κακού του Ιράν επιδιώκει να μας καταστρέψει, αυτό δεν θα συμβεί

Ο αρχηγός των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι δήλωσε ότι η χώρα του πρόκειται να απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί «να φτάσει και να χτυπήσει σε οποιοδήποτε σημείο στην Μέση Ανατολή». «Οσοι από τους εχθρούς μας δεν το έχουν καταλάβει αυτό μέχρι τώρα, θα το καταλάβουν σύντομα», δήλωσε, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε αεροπορική βάση.

«Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους χθες ενάντια στο κράτος του Ισραήλ. Το Ιράν επιτέθηκε σε περιοχές αμάχων και έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές πολλών αμάχων. Χάρη στη σωστή συμπεριφορά των πολιτών μας και την υψηλής ποιότητας άμυνα, η ζημιά είναι σχετικά μικρή», δήλωσε ο Χαλέβι. «Θα απαντήσουμε. Ξέρουμε πώς να εντοπίζουμε σημαντικούς στόχους. Ξέρουμε πώς να χτυπάμε με ακρίβεια και δυναμικά», προσέθεσε.

Νετανιάχου: Ο άξονας του κακού του Ιράν επιδιώκει να μας καταστρέψει, αυτό δεν θα συμβεί. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την Τετάρτη τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των οκτώ στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού κατά τη διάρκεια μάχης στον Λίβανο.

«Θα ήθελα να στείλω τα συλλυπητήριά μου από τα βάθη της καρδιάς μου στις οικογένειες των ηρώων μας που έπεσαν σήμερα στον Λίβανο», είπε ο Νετανιάχου σε βίντεο. «Είθε ο Θεός μας να εκδικηθεί το αίμα τους. Ας είναι αιωνία η μνήμη τους».

«Βρισκόμαστε στην μέση ενός σκληρού πολέμου ενάντια στον άξονα του κακού του Ιράν, που επιδιώκει να μας καταστρέψει. Αυτό δεν θα συμβεί – γιατί θα σταθούμε μαζί και με τη βοήθεια του Θεού μας – θα νικήσουμε μαζί», πρόσθεσε ο Νετανιάχου. «Θα επιστρέψουμε τους ομήρους μας στο νότο, θα επιστρέψουμε τους κατοίκους μας στον Βορρά, θα εγγυηθούμε την αιωνιότητα του Ισραήλ», κατέληξε.

«Ενώ το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στην Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, την ίδια στιγμή προσπαθεί με κάθε είδους προκλήσεις να παρασύρει τις χώρες της περιοχής στη φωτιά του», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, με αφορμή την ομιλία του για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η ισραηλινή κυβέρνηση υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας. Η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας. Απέναντι μας δεν έχουμε ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, αλλά μια δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα και ευδοκιμεί στην κατοχή».

«Οι συνέπειες δεν θα είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες». Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι «η Ισραηλινή επιθετικότητα περιλαμβάνει και την Τουρκία» και προσέθεσε ότι «για την πατρίδα μας, το έθνος μας και την ανεξαρτησία μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που διαθέτουμε».

«Προειδοποιώ το Ισραήλ με σαφήνεια, οι συνέπειες της χερσαίας επιχείρησης του στον Λίβανο δεν θα είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες κατοχές του» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες, και τόνισε πως «ενώ το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ριζικά, το Κοινοβούλιο μας θα καθοδηγήσει τόσο την χώρα μας όσο και την γεωγραφία μας με αξιοπρέπεια, κοινή λογική και συναίνεση» (https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%b7%ce%bb%ce%b9%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%ce%b5%ce%b4-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b9%cf%81%ce%ac%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba/).

 

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Τουρκία θα είναι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ»! – Μαζικές εκτοξεύσεις ρουκετών από την Χεζμπολάχ. «Φωτιά» στην Μέση Ανατολή: Βίντεο με προετοιμασία εκτόξευσης πυραύλων έδωσε στην δημοσιότητα το Ιράν.

Ως «θύμα» επιχείρησε να παρουσιάσει την Τουρκία ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας «πως η χώρα του αποτελεί τον επόμενο στόχο του Ισραήλ» Την ίδια  ώρα το Ιράν έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο όπου φαίνονται προετοιμασίες εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων και drones.

Η επιθετικότητα του Ισραήλ στοχεύει την Τουρκία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, με αφορμή την ομιλία του για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Παράλληλα πρόσθεσε ότι για την πατρίδα και την ανεξαρτησία της η χώρα του θα αντιταχθεί σε αυτή την «κρατική τρομοκρατία» με όλα τα μέσα που διαθέτει.

«Ενώ το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, την ίδια στιγμή προσπαθεί με κάθε είδους προκλήσεις να παρασύρει τις χώρες της περιοχής στη φωτιά του», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, οι ένοπλες δυνάμεις της οποίας κατέχουν ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Συρίας και το 40% της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι «μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η Ισραηλινή κυβέρνηση υποκινούμενη από την αυταπάτη της Γης της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρο την πατρίδα μας. Η κατοχή, η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας. Απέναντι μας δεν έχουμε ένα κράτος που δεσμεύεται από το δίκαιο, αλλά μια δολοφονική αγέλη που τρέφεται με αίμα και ευδοκιμεί στην κατοχή».

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι «η ισραηλινή επιθετικότητα περιλαμβάνει και την Τουρκία» και προσέθεσε ότι «για την πατρίδα μας, το έθνος μας και την ανεξαρτησία μας, θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που διαθέτουμε».

«Προειδοποιώ το Ισραήλ με σαφήνεια, οι συνέπειες της χερσαίας επιχείρησής του στον Λίβανο δεν θα είναι παρόμοιες με τις προηγούμενες κατοχές του» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές οι συνέπειες, και τόνισε πως «ενώ το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ριζικά, το Κοινοβούλιο μας θα καθοδηγήσει τόσο την χώρα μας όσο και την γεωγραφία μας με αξιοπρέπεια, Εκτόξευση πυραύλων από την Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους προς την Ισραηλινή αεροπορική βάση Σντε Ντοβ κοντά στο Τελ Αβίβ, την δεύτερη επίθεση που εξαπολύει μέσα σε λίγες ώρες η Λιβανέζικη οργάνωση με στόχο αυτήν την Ισραηλινή περιοχή.

Η σιιτική οργάνωση τόνισε πως «εκτόξευσε πυραύλους τύπου Fadi 4 στην αεροπορική βάση Σντε Ντοβ», ως απάντηση στις «επιθέσεις εναντίον αμάχων και στις σφαγές που διέπραξε ο εχθρός». Είπε ότι αυτές οι δύο επιθέσεις ήταν αντίποινα για την δολοφονία του ηγέτη της Χασάν Νασράλα από Ισραηλινό πλήγμα την Παρασκευή στην Βηρυτό.

Οι Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις τόνισαν από την πλευρά τους ότι πολυάριθμοι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές στο Κεντρικό Ισραήλ. Σειρήνες ήχησαν σήμερα το πρωί στο Κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός, ενώ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/r-t-erntogan-i-tourkia-einai-o-epomenos-stoxos-tou-israil-tha-stathoume-apenanti-me-kathe-meso-pou-diathetoume/).


Thierry Meyssan: ο Νετανιάχου είναι οπαδός του Jabotinsky-ιδρυτή Σιωνιστικού Ρεβιζιονισμού- που ήταν φασίστας και εταίρων του Μουσολίνι . Ο πατέρας του Νετανιάχου ήταν Γραμματέας του σιωνιστο-φασίστα Jabotinsky!

Thierry Meyssan ιδρυτής και διευθύνων το voltairenet: Ο Νετανιάχου είναι οπαδός του Jabotinsky-ιδρυτή του Σιωνιστικού Ρεβιζιονισμού- που ήταν φασίστας και εταίρος του Μουσολίνι. Ο πατέρας του Νετανιάχου ήταν Γραμματέας του σιωνιστο-φασίστα Jabotinsky! (σσ έτσι εξηγούνται τα κατορθώματα των γενοκτονιών, απαρτχάιντ, γκέτο, Κατοχή, εισβολές, βασανιστήρια, κολαστήρια, πόλεμοι. Πολύ επικίνδυνη ιδεολογική διασταύρωση )

Thierry Meyssan: Η γαλλική κυβέρνηση έρχεται να προσφέρει την δέσμευσή της μέσα στην απόλυτη υποστήριξη στην πλευρά του Ισραήλ αλλά και του Νετανιάχου. Σας θυμίζω ότι ο Νετανιάχου δεν είναι ένας Σιωνιστής όπως οι άλλοι αλλά ήταν οπαδός του Jabotinsky που ήταν φασίστας- με ιστορικούς όρους- η εποχή του Μουσολίνι βρέθηκε στη Ρώμη κ άτω από τη σκέπη του Μουσολίνι. Ο πατέρας του Νετανιάχου ήταν ο ιδιαίτερος Γραμματέας του Jabotinsky .

Η Γαλλική κυβέρνηση έρχεται να επιλέξει τον κομμουνιστή Benjamin (σσ Βενιαμίν Εβραίο) Hadad Υπουργό των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων που εργάστηκε για δεκαετίες για την … Ένωση Σιωνιστών Ρεβιζιονιστών Εκπαιδευτικών στις ΗΠΑ.

Όταν εργαζόταν εκεί η Ένωση προεδρευόταν από Έλιοτ Άμπρααμς γνωστό για τα εγκλήματα του στη Λατινική Αμερική . Ο κύριος αυτός (Hadad) οργάνωσε την κατάληψη της εξουσίας της τωρινής κυβέρνησης από τον Benjamin Netanyahou με Βen Givr κ.α.

Ο Benjamin Hadad επιλέχθηκε για να πείσει τους Ευρωπαϊκούς λαούς να υποστηρίξει τα εγκλήματα του Ισραήλ και να πείσει τους Ευρωπαίους ότι τα άτομα που δολοφονούν τον Ισραήλ είναι τρομοκράτες. Οι Άραβες είναι τρομοκράτες. όπως μας εξηγεί ότι δεν υπάρχει Παλαιστινιακή αντίσταση και Λιβανέζικη αντίσταση αλλά η Χαμάς όλη η Παλαιστινιακή αντίσταση είναι τρομοκράτες και η Χεζμπολάχ όλη η λιβανέζικη αντίσταση είναι τρομοκράτες

Επιλέγουμε ως υπουργό κάποιον που έχει αυτή την ιδεολογία…..ενώ οδηγούμαστε σε παγκόσμιο πόλεμο.. Αν οι Γάλλοι βουλευτές είχαν συνειδητοποιήσει αυτό δεν θα έπρεπε να αποσυνδεθούν. Οι Πατέρες θεμελιωτές του Ρεβιζιονιστικού Σιωνισμού: Jabotinsky και Μουσολίνι.

Ο Jabotinsky ο ιδρυτής του Ρεβιζιονιστικού Σιωνισμού του οποίου το σύγχρονο κόμμα Likoud κι άλλα ή ομάδες της δεξιάς και της ακροδεξιάς είναι απόγονοι του είδε μέσα στη φασιστική Ιταλία μια πνευματική πατρίδα.

Ο Jabotinsky έγραψε στην αυτοβιογραφία του αναφερόμενου στην ιδεολογική του κατάταξη μέσα στην φασιστική Ιταλία: «Εγώ αναφέρω ότι όλες οι απόψεις μου για εθνικισμό κράτος και κοινωνία αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων υπό την Ιταλική επιρροή ».

Ανταποδίδοντας ο Μουσολίνι εκφράστηκε υπέρ του σιωνισμού και ειδικότερα του Jabotinsky. Ο Μουσολίνι το Νοέμβρη του 1.934 μ.Χ. δήλωσε σε ιδιωτική συνομιλία με τον Nahum Goldman ιδρυτή του Παγκόσμιου Εβραικού Συνεδρίου: ”Για να πετύχει ο σιωνισμός χρειάζεται ένα Εβραϊκό κράτος με μια εβραϊκή σημαία και μια Εβραϊκή γλώσσα. Το άτομο που το καταλαβαίνει αυτό είναι ο φασίστας σας Jabotinsky .”

Jabotinsky , Strauss κι ο Αμερικάνικος φασισμός. Κατά την διάρκεια του πολέμου Jabotinsky και Ben Zion Netanyahou πατέρας του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahou δέχθηκαν την επίσκεψη ενός καθηγητή Φιλοσοφίας του Σικάγου που λεγόταν Leo Strauss που επίσης ήταν ένας Εβραίος Φασίστας. Είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Γερμανία λόγω του αντισημιτισμού των Ναζί αλλά παρέμενε ένας ένθερμος φασίστας.

Ο Leo Strauss έγινε η παντιέρα των νεοσυντηρητικών της Αμερικής, δημιούργησε την δική του σχολή σκέψης διαβεβαιώνει τους μαθητές των ακολούθων του ότι μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο ο μόνος τρόπος για τους Εβραίους να εμποδίσουν ένα νέο Ολοκαύτωμα μια νέα Shoah ήταν να δημιουργήσουν την δικαιοσύνη τους δικτατορία. Οι μαθητές του συμπεριλαμβανομένων των Paul Wolfowitz, Elliott Abrams.

Ο Strauss και οι Σιωνιστές. Ο George.W.Bush ρώτησε μια μέρα τον πατέρα του George HW Bush τι σήμαινε ο νεοφιλελευθερισμός. Αυτός απάντησε με μια λέξη "Ισραήλ". Ο Elliott Abrams που ήταν αναπληρωτής σύμβουλος στην εθνική ασφάλεια στην διοίκηση Μπους έγραψε στο βιβλίο του "Πίστη ή Φόβος" (εκδ.1.997 μ.Χ.) ότι "έξω από τη γη του Ισραήλ αδιαμφισβήτητα οι Εβραίοι πιστοί στη Συμμαχία Θεού-Αβραάμ οφείλουν να αποσυσχετιστούν από το στο οποίο ζουν.

Αυτό είναι από την ίδια τη φύση το να είσαι εβραίος να είσαι χωριστά από τον υπόλοιπο πληθυσμό εκτός Ισραήλ. Είναι αδύνατο να βρούμε καλύτερο ορισμό του σιωνισμού από αυτόν είναι το απαρτχάιντ που οδηγεί κατά των λαών μη Εβραίων στην Παλαιστίνη.

Strauss και Φασισμός. Ο Strauss ήταν άλλοτε μαθητής και συνεργάτης του πολιτικού θεωρητικού και φασίστα Carl Smith,ο ίδιος ήταν ειδήμονας στον Thomas Hobbes και παρτιζάνος μια πολιτική θεολογίας σύμφωνα με την οποία το κράτος οφείλει ν΄ απηχεί τις πληροφορίες που οι άνθρωποι αποδίδουν στο Θεό… Ο Smith ήταν ένας θαυμαστής του Μουσολίνι. Διετέλεσε ομοίως νομικός σύμβουλος του Γ Ράιχ.

Τρεις ιδέες είναι κυρίαρχες στην πολιτική θεολογία του Strauss που δεν διαφέρει από αυτή του Smith Τα απότοκα έθνη έλκουν τη δύναμη τους από τους μύθους τους που είναι απαραίτητοι για την διακυβέρνηση. Οι εθνικοί μύθοι δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική πραγματικότητα.

Είναι οι κοινωνικοπολιτικές δομές που το κράτος οφείλει να διαδώσει προκειμένου να γίνει μαζική η συναίνεση στο πνεύμα του κοινού όπως έγινε στον Α Παγκόσμιο. Για να είναι αποτελεσματικός κάθε εθνικός μύθος πρέπει να είναι θεμελιωμένος σε μια ξεκάθαρη διάκριση καλού και κακού. Έλκει τη δύναμη του από τη συνάφεια του μίσους ενός εχθρού

Στις 19 Ιουλίου 2018 μ.Χ. με πρωτοβουλία των Σιωνιστών Ρεβιζιονιστών η Κνεσέτ υιοθέτησε έναν νόμο κηρύσσοντας το Ισραήλ ως ένα Εβραϊκό Κράτος με την Εβραϊκή ως την μόνη επίσημη γλώσσα και την ενωμένη Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα…

Οι Εβραίοι έποικοι θεωρήθηκαν ως άτομα εθνικού συμφέροντος. 4 χρόνια αργότερα ο Νετανιάχου σχημάτισε μια κυβέρνηση με το Ραβίνο Kahan ριζοσπάστη της ακροδεξιάς της Νέας Υόρκης. Το 2022 μ.Χ. ο Itamar Ben Gvir πρόεδρος του Otzma Yehuda στο κόμμα της Εβραϊκής εξουσίας δήλωσε πως θα εκτόπιζε τους Άραβες από την Παλαιστίνη.

Τον Φλεβάρη του 2020 μ.Χ. μέλη του κόμματος του εξαπέλυσαν μια επίθεση στο χωριό Howrah στην Δ Όχθη 7 μήνες την Παλαιστινιακή επίθεση του Οκτώβρη . Μέσα σε κάποιες ώρες έκαψαν εκατοντάδες οχήματα και 34 σπίτια και τραυμάτισαν 400 ανθρώπους και σκότωσαν έναν κάτω από τα μάτια των Ισραηλινών δυνάμεων που είχαν περικυκλώσει το χωριό αλλά δεν έκαναν τίποτα (https://dimpenews.com/2024/10/05/thierry-meyssan-%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%cf%80%ce%b1%ce%b4%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-jabotinsky-%ce%b9%ce%b4/)...




 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου