Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

400 Μ.Χ. – 2021 Μ.Χ. ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ UPDATE

400 Μ.Χ. – 2021 Μ.Χ. ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ UPDATE

                                                                                                                    Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
12 Ιουλίου 400 μ.Χ.
Η σημερινή εποχή στην οποία ζούμε παρουσιάζει πολλές αναλογίες με την εποχή του 400 μ.Χ. Τότε όπως και σήμερα είχε προηγηθεί μία εκτεταμένη περίοδος ιστορικών ανατροπών, βίαιων γεγονότων, εισβολών, πολιτικής κατάρρευσης και χάους, που έφερε τον Ελληνισμό σε ένα μεταίχμιο επώδυνων αλλαγών, που αποδείχθηκαν πολύ επικίνδυνοι για την ίδια ακόμα την επιβίωση του. Τότε όπως και στην σημερινή εποχή μετά τον θάνατο ενός μεγάλου ηγέτη (Μεγάλου Θεοδοσίου τότε, Ανδρέα Παπανδρέου σήμερα),  ο ελληνισμός βρισκόταν σε συνεχή πίεση.
Μετά την μάχη της Αδριανούπολης το 378 μ.Χ., τεράστιες ορδές μετακινούμενων πληθυσμών, που έμειναν στην ιστορία με το προσωνύμιο «βάρβαροι» (που ήταν γοτθικής κυρίως καταγωγής), είχαν συσσωρευτεί στα σύνορα της Αυτοκρατορίας ζητώντας από αυτή άδεια να εισέλθουν στα εδάφη της.
(Ως γνωστόν ο Μεγάλος Θεοδόσιος ήταν ένας ικανός ρήτορας, πολιτικός και στρατιωτικός, ο οποίος ήρθε από το «εξωτερικό» της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και την έσωσε στρατιωτικά από τους Γότθους οι οποίοι είχαν εισβάλλει σε αυτή, ενώ ήταν και λάτρης του ωραίου φίλου και συνεργάστηκε τόσο με τον στρατό, όσο και τον πολιτικό και εκκλησιαστικό κόσμο, προκειμένου να ανορθώσει την Αυτοκρατορία.
Όπως ακριβώς δηλαδή και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν ένας ικανός ρήτορας, πολιτικός δημαγωγός, ο οποίος ήρθε από το εξωτερικό, τις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και υποτίθεται πως την «έσωσε πολιτικά και οικονομικά», ενώ ήταν και λάτρης του ωραίου φίλου και συνεργάστηκε τόσο με τον στρατό, όσο και τον πολιτικό και εκκλησιαστικό κόσμο, προκειμένου να «ανορθώσει» την χώρα.
Αντίστοιχα, στις μέρες μας, οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες θα εισέρχονται (δήθεν) «νομιμά» κατά δεκάδες εκατομμύρια αριθμητικά στην ΕΕ, ύστερα από την υπογραφή της ιδιαίτερα επικίνδυνης «συμφωνίας του ΟΗΕ για την μετανάστευση» στο Μαρακές τον Δεκέμβριο του 2018- https://www.triklopodia.gr/sok-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-, %CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%83/#,https://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86/#https://www.triklopodia.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-38-000-000-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB/#, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/blog-post_4.htmlhttps://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/10-2018.html http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_186.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CE%BB/#).
Είχε προηγηθεί η εισβολή στην χώρα αυτών των (γερμανικής καταγωγής) πληθυσμών από τους Ούννους, η οποία ακολουθήθηκε από εκτεταμένες σφαγές, γεγονός το οποίο ανάγκασε πολλούς από αυτούς να εγκαταλείψουν τα εδάφη τους προκειμένου να σώσουν τις οικογένειες και τις ζωές τους.  Αυτοκράτορας τότε ήταν ο Αρειανός Ουάλλης, ο οποίος ετοιμαζόταν να εκστρατεύσει εναντίον των Περσών.

[Συγκεκριμένα στην μάχη του Ταίναδος το 372 μ.Χ., οι Ούννοι συνέτριψαν τον ενωμένο στρατό των Βησιγότθων και των Οστρογότθων. Αυτό είχε ως τελικό αποτέλεσμα την εισβολή των Οίνων στα εδάφη των δυο αυτών λαών και ένεκα τούτου, μεγάλες μάζες τους μετακινήθηκαν προς τα σύνορα με την Βυζαντινή Αυτοκρατορία προκειμένου να μην υποταχθούν στους Ούννους].
Αυτός, μαθαίνοντας τα αιτήματα τους και μετά από διαβούλευση από τους συμβούλους του, αποφάσισε να επιτρέψει την διέλευση σε ορισμένες ομάδες αυτών με τις οικογένειες τους, με τον όρο ένα μέρος τους να υπηρετήσουν ως στρατιώτες στον αυτοκρατορικό στρατό με αντάλλαγμα την παροχή σε αυτούς γης κοντά στα σύνορα, προκειμένου να  την καλλιεργούν και επίσης παράδοση στον αυτοκρατορικό στρατό των όπλων που κουβαλούσαν μαζί τους.
Αυτή ήταν η συμφωνία. Επίσης πιθανόν σκέφτηκε ότι φέροντας και μία ομάδα ομοδόξων τους θα μπορούσε να ελέγχει και ευκολότερο και ντόπιο πληθυσμό, που ήταν Ορθόδοξος και τον οποίο είχε θέσει υπό έναν ανελέητο διωγμό.

[Συνολικά τότε, σχεδόν ένα εκατομμύριο Βησιγότθοι διάβηκαν τότε τον Δούναβη, εκ των οποίων οι 200.000 ήταν ένοπλοι, καλά γυμνασμένοι και εκπαιδευμένοι, όπως και στις μέρες μας το 2015 εκατομμύρια ισλαμιστές λαθρομετανάστες εισήλθαν στα εδάφη της ΕΕ, ύστερα από απόφαση των Μέρκελ-Τσίπρα].
Μία κατάσταση που θυμίζει έντονα την σημερινή εποχή, αφού και σήμερα υπάρχουν πράγματι πολλοί άνθρωποι που είτε λόγω πολεμικών συγκρούσεων, εξωτερικών εισβολών που έχουν ως σκοπό την κατάληψη της γης τους και της αρπαγής των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών (π.χ. η πρόσφατη εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2003), υπερπληθυσμού και έντονων εσωτερικών (επιδοτούμενων συχνά και από το εξωτερικό) συγκρούσεων (π.χ. Αφγανιστάν, Πακιστάν με τους Ταλιμπάν ή σε Ιράκ, Συρία και Λιβύη με ISIS και λοιπούς ισλαμιστές), αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιοχές διαβίωσης τους και να ζητήσουν καταφύγιο σε άλλες χώρες. Δυστυχώς όμως οι παραπάνω αναφερόμενοι όροι δεν τηρήθηκαν.
Οι Γότθοι άρχισαν να περνούν παράνομα τον Δούναβη (όπως γίνεται και σήμερα από τους λαθρομετανάστες στον Έβρο ή στα νησιά με τους λαθρομετανάστες που έρχονται εκ θαλάσσης από την Τουρκία κυρίως αλλά και άλλες χώρες) με την βοήθεια των ομοφύλων τους, αλλά και των Ούννων (που ήταν για το Βυζάντιο κάτι σαν τους Τούρκους σήμερα) και πολύ μεγαλύτερες μάζες τους, πέρα από τις συμφωνημένες, εισήλθαν παράνομα στα εδάφη της αυτοκρατορίας, ενώ παράλληλα μετέφεραν μαζί τους και ποσότητες όπλων, τις οποίες έκρυβαν σε διάφορα σημεία στην ύπαιθρο.
(Κάτι που θυμίζει έντονα την ίδια διαδικασία που ακολουθούν σήμερα πολλοί «εισαγόμενοι λαθρομετανάστες-πράκτορες» των Τούρκων που μεταφέρουν μαζί τους ποσότητες όπλων και τις οποίες κρύβουν σε διάφορα μέρη της χώρας, έτσι ώστε αν ποτέ γίνει πολεμική σύγκρουση με τους Τούρκους να ξεκινήσουν ανταρτοπόλεμο και να δημιουργήσουν παράλληλα ένα εσωτερικό πολεμικό μέτωπο, διενεργώντας παράλληλα δολιοφθορές, κάτι που λέγεται πως κάνουν παράλληλα και ομάδες του UCK στο έδαφος της Ηπείρου).

{Μαζί δε με τους Βησιγότθους, παρόλο που αυτό είχε απαγορευτεί σύμφωνα με τις συνθήκες των Βησιγότθων με τον Ουάλης, πέρασαν και πολλές δεκάδες χιλιάδες Αλανών, Οστρογότθοι, ακόμη και Ούννοι, όπως και πολλές δεκάδες χιλιάδες Βησιγότθων από όσους είχαν συμφωνηθεί, οι περισσότεροι εξ’ αυτών μαζί με τον οπλισμό τους (παρόλο που είχε συμφωνηθεί αυτοί να έλθουν εντελώς άοπλοι), ο οποίος κρύφτηκε σε διαφορά σημεία μόλις αυτοί εισήλθαν εντός της Αυτοκρατορίας.

[Η δε μαζική και άλογη αυτή άδεια εισδοχής τόσων πολλών εκατοντάδων χιλιάδων αλλοεθνών, αλλοθρήσκων (αρειανών), ξένων και εχθρικών προς την Αυτοκρατορία λαών εντός της, προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων του αιρετικού αρειανού και εχθρικού προς τον Ορθόδοξο λαό της Ρωμανίας Ουάλη οδήγησε στην συνέχεια σε πολλές συνέχεις εξεγέρσεις των λαών αυτών και καταστροφές.

Αντίστοιχα, το 2019, η μαζική και άλογη αυτή άδεια εισδοχής τόσων πολλών εκατοντάδων χιλιάδων αλλοεθνών, αλλοθρήσκων (μουσουλμανικών), και ξένων προς την Ελλάδα και την ΕΕ λαών εντός της, προς εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων του άθεου και εχθρικού προς τον Ορθόδοξο λαό της Ελλάδας Τσίπρα (αλλά και της Μέρκελ και των Γερμανών βιομήχανων που ήθελαν νέο φτηνό εργατικό δυναμικό) έχει οδηγήσει σε πολλές συνέχεις εξεγέρσεις αυτών και καταστροφές, τόσο στην πατρίδα μας, οσο και στην Ευρώπη.

Και όπως η απόκρουση των Ούννων από τον Ευτρόπιος ήταν προσωρινή και για το «θεαθήναι» στην Ρωμανία, έτσι και το 2020 η απόκρουση του Ερντογάν στον Έβρο, όπως και του τουρκικού στόλου και του Uruc Reis στο Αιγαίο την Άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020 είναι και αυτή προσωρινή και για το «θεαθήναι» και οφείλεται στον ηρωισμό του Ελληνικού στρατού, του λαού, των πολιτοφυλάκων και των εθελοντών, πάρα στην οποια Ελληνική κυβέρνηση, όπως ακριβώς έγινε και στην Πόλη το 400 μ.Χ.

(Ο δε Κυριάκος Μητσοτάκης λέγεται ότι είναι όπως υποστηρίζουν κάποιοι για τον πατέρα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πλήρως υποταγμένος στις επιθυμίες της Γερμανίας άνευ μέτρου, όπως ακριβώς και ο Τσίπρας πριν από αυτόν).

Σημειωτέον, ότι οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες που προσπάθησε να αποστείλει ανεπιτυχώς από τον Έβρο ο Ερντογάν στην πατρίδα μας, είχαν όλοι τους σχεδόν κορονοϊό ως ένα έμμεσο «βιολογικό όπλο» κατά της πατρίδας μας.

Παράλληλα, ακούγεται ότι πολλοί μουσουλμάνοι που πήγαν από την Δυτική στην Ανατολική Θράκη για το ραμαζάνι κολλήσαν εκεί και στην συνέχεια μετέφεραν και διέδωσαν στην επιστροφή τους στην Δυτική Θράκη τον κορονοϊό σε όλη αυτή την περιοχή].

Με σκοπό από ότι φαίνεται να την λεηλατήσουν και να της καταλάβουν τα εδάφη και τις πόλεις από ότι φαίνεται και όχι για «ανθρωπιστικούς λογούς» και για να διασωθούν οι ίδιοι από τις επιθέσεις των Ούννων όπως ισχυρίζονταν.

Αντίστοιχα στις μέρες μας λέγεται ότι οι Τούρκοι και οι Αλβανοί, ετοιμάζουν εντός του Ελληνικού εδάφους πολλές κρυψώνες με οπλισμό για να επιτεθούν στην πατρίδα μας σε περίπτωση Ελληνοτουρκικού πολέμου.

Επιπλέον, η πρόσφατη συμφωνία εγκατάστασης πολλών προσφύγων και λαθρομεταναστών στην πάντα Ελληνική Βόρεια Ήπειρο από τους Αλβανούς και Τούρκους, εκτός από τον πλήρη αφελληνισμό της περιοχής, θα συντελέσει στην δημιουργία ενός εφαλτηρίου επίθεσης αυτών, μαζί με Αλβανούς και Τούρκους κομάντος, εγκατεστημένων στην Αλβανια ενάντια στην πατρίδα μας σε περίπτωση Ελληνοτουρκικού πολέμου}.

Αυτά τα γεγονότα συνέβησαν, διότι διαπίστωσαν ότι δεν τους άρεσαν οι αγροτικές δουλειές, και αφετέρου επειδή πολλοί από αυτούς είχαν έρθει με την προοπτική της λεηλασίας και του εύκολου πλουτισμού, ενώ παράλληλα δεν ήθελαν να ενταχθούν στην τοπική κοινωνία, πολιτισμό και πληθυσμό.
(Προτιμούσαν τον δικό τους τρόπο πολιτικής διοίκησης, ενώ ήταν και Αρειανοί και φερόταν υπεροπτικά και για αυτό τον λόγο αντιμετωπιζόταν περιφρονητικά από τον ντόπιο πληθυσμό που ήταν κατά πλειοψηφία Ορθόδοξος, αν και ο Αυτοκράτορας του ήταν Αρειανός και είχε την Ορθοδοξία υπό διωγμό-όπως από την δεκαετία του 60’-το λιγότερο-μέχρι σήμερα όλοι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας δεν είναι κατ’ ουσίαν ή και καθόλου Ορθόδοξοι και έχουν την Ορθοδοξία υπό διωγμό).

Επίσης, η βάναυση εκμετάλλευση μερικών Γότθων από λίγους διεφθαρμένους Ρωμαίους αξιωματούχους στα σύνορα (όπως γίνεται περίπου σήμερα στην Αμαλιάδα και αλλού, με την στήριξη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και της σημερινής για να υπάρχουν και φτηνά εργατικά χέρια, αλλά και για να αναγκαστούν και οι ντόπιοι να δεχτούν λιγότερους μισθούς λόγω τεράστιου «οικονομικού και εργατικού ανταγωνισμού»  από το «νέο παράνομα εισαγόμενο εργατικό δυναμικό»), έδωσε την αφορμή σε κάποιους από αυτούς που ανέμεναν από καιρό έναν καλό λόγο για να εξεγερθούν, να το πράξουν.
Με πρόσχημα την κακομεταχείριση μερικών ομοφύλων τους, εξεγέρθηκαν και άρχισαν να επιτίθενται, να σκοτώνουν, να λεηλατούν και να καταστρέφουν τα σπίτια του ντόπιου πληθυσμού και ο τρόμος επικράτησε σε όλη την χώρα.
Ο Αυτοκράτορας Ουάλλης που ετοιμαζόταν να επιτεθεί κατά των Περσών, γύρισε πίσω για να τους αντιμετωπίσει. Αποφάσισε να τους επιτεθεί στην Αδριανούπολη, μην γνωρίζοντας ότι θα ελάμβαναν σύντομα ενισχύσεις και μην περιμένοντας και ο ίδιος ενισχύσεις από τον ανιψιό του και Αυτοκράτορα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Γρατιανό, τόσο γιατί τον ζήλευε για τις πολλές και λαμπρές του πολεμικές νίκες, όσο και επειδή αυτός δεν είχε αντίστοιχη φήμη και ήθελε να αποκτήσει και ο ίδιος, ενώ παράλληλα είχε υπερβολική αυτοπεποίθηση για τις ικανότητες του και τον στρατό του.

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω λόγων νικήθηκε πλήρως και χάθηκε στην μάχη που ακολούθησε (το νεκρό σώμα του δεν βρέθηκε ποτέ), όταν οι Γότθοι ενισχύθηκαν με νεοφερμένα τμήματα που χτύπησαν από πίσω τον αυτοκρατορικό στρατό. Σαν αποτέλεσμα της μάχης χάθηκαν τα 2/3 του στρατού της Ανατολής και οι Γότθοι συνέχισαν να λεηλατούν την ύπαιθρο, αλλά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τις πόλεις και τα κάστρα, αφού δεν είχαν ούτε πολιορκητικά μηχανήματα, ούτε πείρα.
[Έτσι, στην Αδριανόπουλη, συνολικά 60.000 Βυζαντινοί στρατιώτες, αντιμετώπισαν 200.000 Γότθους. Στην μάχη αυτή, οι Βυζαντινοί υπό τον ανίκανο Αυτοκράτορα Ουράλη ηττήθηκαν και έχασαν τα 2/3 του στρατού του Ανατολικού τμήματος της Αυτοκρατορίας (40.000 στρατιώτες) σε μια ήττα ανάλογη με αυτή των Ρωμαίων από τον Αννίβα στις Κάννες.
Η τεράστια και δυσαναπλήρωτη αυτή απώλεια στρατιωτών και ανθρωπίνου δυναμικού από την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (αφού μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά αυτών, να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν εμπειρία θα έπαιρνε χρονιά), ήταν αυτή που ανάγκασε τον Μεγάλο Θεοδόσιο, αν και κατάφερε να νικήσει τους Γότθους και να εξοντώσει σε μάχη τον αρχηγό τους στην μάχη της Αδριανόπουλης, τον Φρίντγκερν, να τους εντάξει τους Γότθους στο στράτευμα του.
Και όλα αυτά, την στιγμή μάλιστα που εισέβαλαν στην Αυτοκρατορία ταυτόχρονα οι Ούννοι και οι Πέρσες.

Έτσι, επειδή ο Μεγάλος Θεοδόσιος χρειαζόταν άμεσα πολυπληθή, καλογυμνασμένο και εμπειροπόλεμο στρατό για να πολεμήσει τους Ούννους, τους Πέρσες, τις βαρβαρικές φυλές του Ρήνου, καθώς και σφετεριστές στο δυτικό τμήμα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αναγκάστηκε να τους εντάξει στο κράτος ως λύση ανάγκης, πάρα γιατί ο ίδιος το ήθελε προσωπικά].
Αναγκαστικά ο Αυτοκράτορας της Δύσης Γρατιανός κάλεσε τον ικανότερο στρατηγό που είχε τον Θεοδόσιο (που μετέπειτα έγινε γνωστός ως Αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Α’ ο Μέγας), του ανέθεσε την διοίκηση του Ανατολικού τμήματος της αυτοκρατορίας, για να σώσει το κράτος από τις γοτθικές επιδρομές. 

Αυτός πραγματικά κατάφερε μετά από μία σειρά από μάχες, να νικήσει τους Γότθους, παρόλο που είχε στην διάθεση του μόνο του 1/3 του στρατού της αυτοκρατορίας στην Ανατολή και να τους υποτάξει. Όμως, αντί να τους εκδιώξει ή να τους εξολοθρεύσει ολοσχερώς αποφάσισε να τους χρησιμοποιήσει.
Έτσι, αποφάσισε να τους επιτρέψει να υπηρετήσουν και πάλι ως στρατιώτες στον αυτοκρατορικό στρατό με αντάλλαγμα την παροχή γης σε αυτούς κοντά στα σύνορα, προκειμένου να την καλλιεργούν και επίσης την παράδοση στον αυτοκρατορικό στρατό των όπλων που κουβαλούσαν μαζί τους. Επίσης τους άφησε να έχουν τους δικούς τους αξιωματικούς και νόμους.
Αν και εκ πρώτης άποψης μοιάζει παράδοξη η στάση αυτή του Αυτοκράτορα, θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι τα 2/3 του στρατού της Ανατολής είχαν χαθεί, μέρος του πληθυσμού είχε εξοντωθεί από τους Γότθους, οικίες είχαν καταστραφεί, η αγροτική παραγωγή είχε μειωθεί και έπρεπε να βρεθούν αγροτικά χέρια, ενώ παράλληλα υπήρχαν ένα σωρό εμπόλεμα μέτωπα σε κάθε γωνιά της αυτοκρατορίας που χρειαζόταν στρατό, ο οποίος δεν μπορούσε να βρεθεί άμεσα, αφού τα παιδιά αυτών που χάθηκαν θα χρειαζόταν τουλάχιστον μία δεκαετία για να μεγαλώσουν και να εκπαιδευθούν.
Έτσι οι Γότθοι κατάφεραν να αναπτυχθούν σταδιακά σε δύναμη και αριθμό και παράλληλα να αποκτήσουν και αξιώματα έναντι των ντόπιων.
[Αργότερα ο Μέγας Θεοδόσιος στους πολέμους του και κυρίως στην μάχη του Φρίγιδου το 394 μ.Χ., χρησιμοποίησε στην μάχη κυρίως τους Γότθους στρατιώτες ενάντια στους αντίπαλους του. Αυτό το έπραξε, όχι μόνο γιατί είχε μειωθεί ο γηγενής στρατος λόγω της μεγάλης ήττας στην Αδριανούπολη, αλλα κυρίως γιατί ήθελε να προστατεύσει από την περαιτέρω μείωση τον γηγενή στρατό του ρωμαϊκού κράτους.
Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό, ρίχνοντας τους Γότθους στην μάχη επιτύγχανε να υποστούν αυτοί και όχι οι δικοί του μεγάλες στρατιωτικές απώλειες, όπως και οι υπόλοιποι εχθροί του (π.χ. εσωτερικοί σφετεριστές εντός της Αυτοκρατορίας, Πέρσες και άλλοι βάρβαροι), με αποτέλεσμα αυτοί να αποδυναμώνονται στρατιωτικά και αριθμητικά.
Και ως εκ τούτου, όταν τα παιδιά των δολοφονηθέντων Ρωμαίων και Βυζαντινών στρατιωτών στην μάχη της Αδριανούπολης, να μπορέσουν να αναλάβουν τις θέσεις των πάτερων τους και οι Γότθοι αποδυναμωμένοι να μην μπορούν πια να τους εμποδίσουν, αφού οι ίδιοι θα είχαν μέσω των μαχών αποδυναμωθεί στρατιωτικά και αριθμητικά, χάνοντας πολεμώντας τα πιο έμπειρα στελέχη τους.
Και πραγματικά, πολλοί Γότθοι πέθαναν στις μάχες αυτές, και παρόλο που το σχέδιο αυτό του Μεγάλου Θεοδοσίου δεν ολοκληρώθηκε λόγω του θανάτου του, με αποτέλεσμα οι Γότθοι δεν τολμούσαν να επαναστατήσουν όσο ο Αυτοκράτορας ήταν ζωντανός να εξεγερθούν, τελικά, αυτή η αποδυνάμωση βοήθησε εν μέρει αργότερα στην οριστική νίκη των Βυζαντινών πατριωτών πολίτικων και λαού το 400 μ.Χ. έναντι των Γότθων.
Αυτός ήταν και ο υποτιθέμενος λόγος για τον οποίο ο Γότθος Αλάριχος ήταν (τάχα) θυμωμένος με τους Ανατολικούς και δυτικούς Ρωμαίους. Βέβαια, αυτό το γεγονός ουδόλως τον ένοιαζε, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία και αυτή η ψευτοδικαιολογία ήταν μια καλή πρόφαση για να καλύψει πίσω της την αρχομανία και την απληστία του.
Οι δε Ούννοι επιτέθηκαν, όσο ο Μέγας Θεοδόσιος πολεμούσε στην Δύση διάμεσου των Καυκάσιων Πυλών, στις ρωμαϊκές επαρχίες της Μεσοποτάμιας και της Συρίας, σφάζοντας, βιάζοντας και καταστρέφοντας υπό την ηγεσία του Ούλντιν.
Όμως, όταν ο Αυτοκράτορας επέστρεψε, δεν τολμήσαν να τον αντιμετωπίσουν και επέστρεψαν τάχιστα στις βάσεις τους.
Όταν δε ο Στηλίχωνας προσπάθησε να ρίξει τον Ευτρόπιο και να βάλει τον Γαινά στην θέση του, τότε ο Ευτρόπιος, προκειμένου να τον εμποδίσει και να τον απομακρύνει από την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, φρόντισε να ενισχύσει την επανάσταση του κόμη Γίλδωνα στην επαρχία της Αφρικής. Και όντως αυτή η κίνηση του Ευτρόπιου πέτυχε, αφού ο Στηλίχωνας έφυγε άμεσα για να τον αντιμετωπίσει. 
Και αυτό γιατί με την επανάσταση του Γίλδωνος, αποκόπηκε ο εφοδιασμός της πρωτεύουσας της δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της Ρώμης, με σιτηρά, και ως εκ τούτου, ο λαός της άρχισε να πεινά και να ξεσηκώνεται κατά του Στηλίχωνα και το καθεστώτος του, λόγω του λιμού και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε.

Τελικά ο Γίλδωνας ηττήθηκε το 398 μ.Χ.].

Λέγεται μάλιστα, πως κάποια στιγμή ο Αλάριχος πολεμώντας στο πλευρό του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου κατά των Ούννων στα σύνορα της Αυτοκρατορίας στην Συρία, έπιασε αιχμάλωτο σε εκείνες τις μάχες έναν νεαρό ευγενή των Ούννων, εν ονόματι Αττίλα, τον οποίο και κράτησε κοντά του και εκπαίδευσε προσωπικά συμβάλλοντας τα μέγιστα στην γέννηση της πολεμικής ικανότητας του μετέπειτα γνωστού Βαρβάρου με το προσωνύμιο η «Μάστιγα του Θεού»!
Κάτι παρόμοιο όπως το 378 μ.Χ., όταν άρχισε η λαθραία εισβολή των Γότθων από τον ποταμό Δούναβη, συνέβη και το 1996 μ.Χ., όταν άρχισε μαζική εισβολή λαθρομεταναστών από την διάβαση του ποταμού Έβρου στην Ελλάδα.

Και όπως ο Μέγας Θεοδόσιος για πολιτικούς λόγους άρχισε να δίνει πολιτικά δικαιώματα στους Γότθους, έτσι και ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου (όπως και όλοι οι διάδοχοι του και κυρίως σήμερα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δίνει δικαίωμα ψήφου και ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες και κυρίως τους αφήνει με την πολιτική «ανοιχτών συνόρων» που εφαρμόζει, να «συναθροίζονται» στην χώρα μας, μετατρέποντας την έτσι σε ένα απέραντο «HOT SPOT») για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους άρχισαν να δίνουν ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε πολλούς παράνομους μετανάστες με αντάλλαγμα την ψήφο τους στις εκλογές, με αποτέλεσμα αυτοί να αναπτυχθούν τόσο πληθυσμιακά, όσο και ως μια μεγάλη δυνητική εκλογική και κομματική δύναμη.      

Αλλά οι ομοιότητες δεν σταματούν εδώ, αλλά η συνέχεια είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα. Αμέσως μετά τον θάνατο του μεγάλου Θεοδοσίου τον διαδέχτηκαν στον θρόνο ο γιος του ο Αρκάδιος στην Ανατολή και ο Ονώριος στην Δύση, συνεπικουρούμενοι από έναν επίτροπο ο καθένας, τον Γαλάτη Ρουφίνο για τον Αρκάδιο και τον Γερμανό Στηλίχωνα για τον Ονώριο (Ο Αυτοκράτορας Γρατιανός είχε δολοφονηθεί από συνωμότες στρατηγούς στην Δύση, χωρίς να αφήσει απογόνους και ο Θεοδόσιος τους κυνήγησε και τους εξόντωσε για να εκδικηθεί).

[Επίσης, ο Ονώριος ήταν παντελώς άβουλος και ανίκανος, όπως ακριβώς και οι διεφθαρμένοι σημερινοί πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού κοινοβούλιού και της ΕΕ (ο Τουσκ, ο μεθύστακας Γιούνκερ ή ο δειλός Ντράγκι), αύξησαν τους ήδη παχυλούς μισθούς τους κατά πολλές χιλιάδες ευρώ από τις 20.000 που ήταν αυτοί μέχρι σήμερα, προκειμένου να επιβραβεύσουν τους εαυτούς τους για τις «άοκνες προσπάθειές τους» για την καταστροφή των λαών της ΕΕ].
Και οι δύο διάδοχοι ήταν αδύναμοι ηγεμόνες και άβουλες κινούμενες μαριονέτες που καθοδηγούταν από τους αυλικούς τους, οι οποίοι μισούσαν ο ένας τον άλλον και επιδίωκαν να συγγενέψουν με τους κηδεμόνες τους. Το βασικό πρόβλημα που απασχόλησε το κράτος, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Αρκαδίου, ήταν το Γερμανικό.
Ο Ρουφίνος ήταν ουσιαστικά ένας ξένος κυβερνήτης που δεν ενδιαφερόταν για την χώρα αλλά έφερε σε αυτήν με τις πράξεις του πολλές καταστροφές τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε πολιτικό και εθνικό επίπεδο.
(Ήταν περίπου δηλαδή, σαν τον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου τον νεώτερο, που έφερε στην χώρα την καταστροφή και τα μνημόνια, ο οποίος δεν ήταν, ούτε και ένιωθε Έλληνας, ενώ η εθνική του συνείδηση ήταν μάλλον Αμερικανική.
Ενδιαφέρθηκε μόνο για την οικογένεια του και τα συμφέροντα που εξυπηρετούσε, είτε αυτά ήταν εσωτερικά επιχειρηματικά συμφέροντα είτε εξωτερικά συμφέροντα Μεγάλων Δυνάμεων).
Παράλληλα τότε στην Ανατολική αυτοκρατορία, ο ηγέτης των Γότθων Αλάριχος, είχε ξεσηκωθεί και λεηλατούσε την χώρα (θυμίζοντας τις «εξεγέρσεις» στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις το 2008, όπου το 1/3 των εκτός χώρας υποκινούμενων «εξεγερθέντων» ήταν ξένοι ή τα επεισόδια για το  «βεβήλωμα» του κορανίου).

Ταυτόχρονα ο Ρουφίνος βρισκόταν σε σύγκρουση με τον Στηλίχωνα για τον έλεγχο του Ιλλυρικού (όλων περίπου των σημερινών Βαλκανίων), όσο και με τον πανούργο, αδίστακτο και φιλοχρήματο εξουσιομανή ευνούχο Αρμενικής καταγωγής Ευτρόπιο.
(Ο οποίος θυμίζει κατά παράδοξο τρόπο, τόσο τον πρώην πρωθυπουργό Σαμαρά, όσο κυρίως τον κύριο τότε πολιτικό συνεργάτη του, τον αμετροεπή πολιτικό «ευνούχο» Τούρκογλου ή αλλιώς Ευάγγελο Βενιζέλο, αφού το κόμμα του, όπως και το αντίστοιχο του Αντώνη Σαμαρά, έχει πια σήμερα ουσιαστικά «ευνουχιστεί» πολιτικά και δημοσκοπικά, δεν φαίνεται να έχει πια κανένα πολιτικό μέλλον και ο όποιος έκανε τα πάντα για να φτάσει στα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας).
Ο Στηλίχων που ήταν βανδαλικής καταγωγής (Γερμανικής),  είχε κάτω από την καθοδήγηση του τον Ονώριο (Κάτι σαν τον πρώην πρόεδρο Ναπολιτάνο της Ιταλίας, όσο και τον τωρινό Ματαρέλα, καθοδηγούμενους από την Μέρκελ) και ήθελε να υποτάξει το Ιλλυρικό (Βαλκάνια) στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (όπως σήμερα και ο Ράιχενμπαχ και ο Τόμσεν ή οι πιο πρόσφατοι «θεσμοί», προσπαθούν με τις εντολές της Μέρκελ να υποτάξουν την Ελλάδα πλήρως στα σχέδια της Δύσης)
Τότε (καλοκαίρι του 395 μ.Χ.), εξεγέρθηκε και ο  Αλάριχος (ηγέτης των Γότθων στην περιοχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας), και άρχισε να λεηλατεί την Ελλάδα (όπως κάνει σήμερα κατά κάποιον τρόπο και η τρόικα παρακινούμενη από την Μέρκελ, λόγω των συμβάσεων του Μνημονίου).

Ο Ρουφίνος για να αποκρούσει τον Αλάριχο και να τον απομακρύνει από την Κωνσταντινούπολη,  προέβηκε σε συνεννοήσεις με τον Αλάριχο και τον προέτρεψε να καταστρέψει την πλούσια επαρχία του Ιλλυρικού και να αφήσει την Κωνσταντινούπολη ακέραιη.
Με αυτόν τον τρόπο και την Κωνσταντινούπολη θα διέσωζε και θα εκδικούνταν και τους πολίτες της αυτοκρατορίας, οι οποίοι δεν τον συμπαθούσαν και δεν τον στήριζαν λόγω της σκληρής και αδίστακτης του συμπεριφοράς.
(Όπως ο ΓΑΠ για να «σώσει» τα εξωτερικά τραπεζικά συμφέροντα που εξυπηρετούσε, επέτρεψε στους γερμανόφωνους του ΔΝΤ να λεηλατήσουν οικονομικά την χώρα, ξεπουλώντας την με τον εθνικό της πλούτο, μέσω του μνημονίου).Παράλληλα, παρακινούσε και τους Ούννους να εισβάλλουν στα ανατολικά σύνορα της χώρας (όπως «ζητάνε» και εδώ κατά καιρούς και κάποιοι πολιτικοί «ηγέτες» στην χώρας μας από τους γείτονες προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό και να τον συσπειρώσουν υπό την εξουσία τους).
Βέβαια, οι ενέργειες του Ρουφίνου τότε, δηλαδή η σύγκρουση με τον Στηλίχωνα (όπως και της αντίστοιχης της Μέρκελ με τον Παπανδρέου στην εποχή μας αντίστοιχα για το δημοψήφισμα για το μνημόνιο), με τον Αλάριχο (κάτι σαν τον Τόμσεν και τον Ράιχενμπαχ), όσο και ο ανταγωνισμός με τον εσωτερικό  του αντίπαλο Ευτρόπιο (όπως ήταν το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου), παράλληλα με την αμφισβήτηση του γερμανικού ελέγχου στο Ιλλυρικό (όπως η τότε αμφισβήτηση του ελέγχου της τρόικας στην Ελλάδα), οδήγησαν τον Ρουφίνο στην οριστική του πτώση και τον θάνατο.
Αυτό συνέβη, όταν ο Στηλίχωνας συνωμότησε με τον ισχυρό φιλογότθο και παράλληλα γοτθικής καταγωγής και φιλογότθο πολιτικό και στρατιωτικό Γαϊνά (κάτι σαν τον Τσίπρα σήμερα) και τον ισχυρό εσωκομματικό του αντίπαλο του τον Ευτρόπιο,  ο οποίος άνοιξε τις πύλες κρυφά της Πόλης από όπου και εισήλθαν τα στρατεύματα του Γαϊνά, τα οποία συγκρούστηκαν με τον Ρουφίνο και τους υποστηρικτές του και τον εξόντωσαν.
(Σαν την σύγκρουση του Παπανδρέου με την Μέρκελ και την ΕΕ για το δημοψήφισμα που έληξε με τον πολιτικό του θάνατο, τόσο από την δύναμη της Μέρκελ, όσο και από την υπονόμευση της εξουσίας του από τον εσωτερικούς του ανταγωνιστές όπως τον Σαμαρά, τον Τσίπρα αλλά κυρίως τον Βενιζέλο, σε παράλληλη συνεννόηση με τους αξιωματούχους της ΕΕ, που οδήγησε πρώτα σε μία νέα κυβέρνηση πρώτα υπό τον Παπαδήμο και ύστερα υπό τον Σαμαρά).

[Ο δε Γαϊνάς είχε δε διοριστεί από τον ίδιο τον Στηλίχωνα ως αρχηγός του στρατού του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους (όπως ο Τσίπρας «ορίστηκε» νέος ηγέτης της Ελλάδας από την Μέρκελ και τους Γερμανούς στις μέρες μας), όταν αυτός επέστρεψε στην Πόλη (τον στρατό αυτό ο Στηλίχωνα τον δανειστεί με στόχο να νικήσει τον στρατό του Αλάριχου), οντάς στην πραγματικότητα πράκτορας του Στηλίχωνα και των πολιτικών του.
Επίσης τότε ο Αρμενικής καταγωγής Ευτρόπιος προκειμένου να «γλύψει» τον Στηλίχωνα πέτυχε να πείσει τον Αρκάδιο να παραιτηθεί από το δικαίωμα που είχε ως πρωτότοκος να διορίζει αυτός τους δυο υπάτους που θα κυβερνούσαν κάθε φορά το κάθε μέρος της Αυτοκρατορίας, και η επιλογή αυτών να γίνεται μια από τον έναν Αυτοκράτορα και μια από τον άλλο.
Για τον ιδιο λόγο, προώθησε ύστερα από κοινή συνεννόηση με τον Στηλίχωνα στην τοποθέτηση ως δυο συνδιοικούντων υπάτων της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, των φιλογερμανός Καισάριου και Ευτυχιανού.

Με την εξόντωση του Ρουφίνου και την παράλληλη πίεση του Γαινά, ο Στηλίχωνας κέρδισε την κατοχή του δυτικού τμήματος της επαρχίας του Ιλλυρικού].
Ύστερα, ανέλαβε την εξουσία στο Βυζάντιο ο πανούργος ευνούχος Ευτρόπιος, ο οποίος χρησιμοποίησε όλα τα δημόσια αξιώματα για να πλουτίσει ο ίδιος προσωπικά, με τις πλέον αδίστακτες πολιτικά μεθόδους.
Αυτό το έκανε, καταχράζομενος δημόσιο χρήμα, σπιλώνοντας τις υπολήψεις και τις ζωές των πολιτών της χώρας, όπως π.χ. του ικανού και τίμιου στρατηγού Τιμάσιου (όπως έγινε η εκδίωξη του στρατηγού Γράψα παλαιότερα) και της οικογένειας του.
Αυτό το έκανε, καταχράζομενος δημόσιο χρήμα, σπιλώνοντας τις υπολήψεις και τις ζωές των πολιτών της χώρας, όπως π.χ. των ικανών και τίμιων στρατηγών Τιμάσιου και Αβουδάντιου, πατριωτών και εχθρών του Στηλίχωνα. (όπως έγινε η εκδίωξη του στρατηγού Γράψα παλαιότερα) και της οικογένειας του.
Έτσι, μοναδικός στρατηγός στην Ανατολή παρέμεινε μόνο ο πράκτορας του Στηλίχωνα Γαϊνάς μετά και τις καθαιρέσεις αυτές, όπως ακριβώς είχε προσχεδιαστεί από τον Στηλίχωνα.

Ο Ευτρόπιος στην συνέχεια, φρόντισε να οικειοποιηθεί τις περιουσίες των διωκόμενων αριστοκρατών και λαού από τον ίδιο, να απαλλαχθεί από τους αντίπαλους του και ξεπούλησε επίσης κάθε δημόσιο αξίωμα για το κέρδος (όπως ακριβώς φέρθηκε ο αδίστακτος Ευάγγελος Βενιζέλος με τον ανίκανο και διεφθαρμένο Γεώργιο Παπανδρέου και τους υποστηρικτές του).
Φυσικά, η δημόσια κατακραυγή δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα, αφού ο ίδιος ήταν ευνούχος και αρμενικής καταγωγής, ενώ εξόριζε και φυλάκιζε ανθρώπους που δεν του έδειχναν δουλοπρέπεια, αρνούμενος παράλληλα να δεχτεί ως ιερό, ακόμα και το άσυλο των Εκκλησιών για τους διωκόμενους.
(Όπως κάνει και η σημερινή κυβέρνηση, μην σεβόμενη καθόλου την Εκκλησία και την πίστη των Ελλήνων, ενώ παράλληλα όπως οι τότε κυβερνώντες προωθούσαν κάθε αίτημα των Αρειανών Γότθων, έτσι και η σημερινή κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα εξωτερικών κέντρων και των στηριζόμενων από αυτά ισλαμιστών, όπως χορήγηση ιθαγένειας, πολιτικών δικαιωμάτων, εισαγωγή στις στρατιωτικές σχόλες της χώρας, προώθηση «αντιρατσιστικών νομοσχεδίων» κ.α.).
Παράλληλα, περηφανευόταν, για υποτιθέμενους θριάμβους κατά των Ούννων (Τούρκων σήμερα) στην εξωτερική του πολιτική.
(Σας θυμίζει κάτι άραγε όλη αυτή η κατάσταση; Όποιες ομοιότητες με το σήμερα είναι τυχαίες και πέραν των διαθέσεων του ιστορικού). 
Στην Δύση, ο Στηλίχωνας απογύμνωνε την Γαλατία από τις λεγεώνες της, υποστηρίζοντας ότι το έκανε για να προστατεύσει την Ιταλία από τους Βαρβάρους (στην πραγματικότητα για να βοηθήσει τους ομόφυλους του Βάνδαλους και άλλα γερμανόφωνα φύλα να εισβάλουν με ασφάλεια στα εδάφη της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
[Πρόσφατα και η Μέρκελ με την αντίστοιχη πολιτική ανοιχτών συνόρων του Τσίπρα που εφάρμοσε στην χώρα της, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Σαουδικής Αραβίας-Κατάρ για την σταδιακή άλωση και ισλαμοποίηση της Ευρώπης (όπως έχουν αναλυτικά γραφεί αναλυτικά στα έγκριτα άρθρα του διαχειριστή GREEK SPIRIT).
Και επίσης, για να παρέχει φτηνό εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις της, μετά από απαίτηση του προέδρου των Γερμανών βιομηχάνων Γκρίλλο, κατάφερε και αυτή αντίστοιχα να απογυμνώσει τα σύνορα, τόσο της χώρας της, όσο και της ΕΕ γενικότερα, και να προκαλέσει τελικά  την λεγόμενη «λαθρομεταναστευτική-προσφυγική κρίση»).

Η πολιτική απόφαση του γερμανικής καταγωγής Στηλίχωνα της απόσυρσης του ρωμαϊκού στρατού από τα σύνορα με την Γαλατία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα αυτά να παραμείνουν αφύλακτα και να εισβάλουν στην επαρχία αυτή οι Γαλατικές φυλές, θυμίζει επίσης πολύ και την πρόσφατη πολιτική απόφαση του Τραμπ για οριστική απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την Συρία και το Αφγανιστάν (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/blog-post_986.html).
Πολλοί δε πιστεύουν, ότι μέσω της απόφασης αυτής του Αμερικανού προέδρου, οι ΗΠΑ θα αφήσουν την περιοχή της Συρίας, του Ιράκ, του Λιβανού, της Συρίας, της Παλαιστίνης, καθώς και της Υεμένης έρμαιο στην αποστολή ιρανικών στρατευμάτων στην περιοχή, κάτι το οποίο θα έχει ως τελικό αποτέλεσμα την πλήρη στρατηγική περικύκλωση των Ισραηλινών (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/blog-post_588.html).
Παράλληλα, η απόφαση αυτή, θα επιτρέψει να σαρωθούν όλες οι ισλαμικές ή αντιπολιτευόμενες στο καθεστώς Άσαντ στρατιωτικές δυνάμεις που υποστήριζαν οι ΗΠΑ από τους στρατιώτες του Άσαντ, του Ιράν και της Συρίας, ενώ οι ΗΠΑ θα αποχωρούν από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, στην οποία θα εισέλθουν πια και θα κυριαρχούν πλήρως οι Ρώσοι, οι Κινέζοι και οι Ιρανοί στην θέση τους.
Ουσιαστικά για πολλούς, η απόφαση αυτή της αποχώρησης των ΗΠΑ από τις χώρες αυτές, θυμίζει σε πολλούς την απόφαση του Νίξον για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από τον πόλεμο του Βιετνάμ, ή την απόφαση του Γκορμπατσώφ για την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΣΣΔ από το Αφγανιστάν.

Μια αποχώρηση που είχε ως τελικό αποτέλεσμα και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις την κατάρρευση των φιλικών με τις δυο παραπάνω υπερδυνάμεις συμμαχικών καθεστώτων και πλήρη επιβολή των εχθρών τους σε αυτές]. 
Εκτός όμως από την απειλή των Γότθων στη Βαλκανική χερσόνησο και την κυρίως Ελλάδα, υπήρχε μεγάλη επίδρασή τους και στην Κωνσταντινούπολη (όπως των λαθρομεταναστών στην Αθήνα σήμερα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα λόγω της δημιουργίας «HOT-SPOT» σε όλη την επικράτεια, για την «φιλοξενία» προσφύγων και λαθρομεταναστών), από την εποχή του Μεγάλου Θεοδόσιου, όπου οι Γερμανοί είχαν καταλάβει τις πιο αξιόλογες θέσεις του στρατού και της διοίκησης.
Όταν ανέβηκε στο θρόνο ο Αρκάδιος, οι Γερμανοί αποτελούσαν το πιο δυναμικό κόμμα της πρωτεύουσας με αρχηγό έναν από τους εκλεκτούς στρατηγούς του αυτοκρατορικού στρατού, τον Γότθο Γαϊνά, ο οποίος συγκέντρωσε γύρω του στρατιώτες γοτθικής προέλευσης και αντιπροσώπους της τοπικής φιλογερμανικής κίνησης.
 Το αδύνατο όμως σημείο των Γερμανών υπήρξε το γεγονός ότι ήταν οπαδοί του Αρείου.
(Κάτι σαν τα σημερινά φιλολαθρομεταναστευτικά κόμματα της Ελλάδας ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΑΝΤΑΡΣΙΑ. Ο Γαϊνάς ήταν κάτι σαν τον σημερινό Τσίπρα).
Αυτοί είχαν σαν σκοπό την «ενσωμάτωση» των Γότθων στην κοινωνία, την «λύση των δημογραφικών προβλημάτων» του κράτους, την σταδιακή κατάληψη των πολιτικών και στρατιωτικών θέσεων, είτε με την πειθώ, είτε με την αλλοίωση του ντόπιου πληθυσμού, την αρπαγή των οικιών τους, την λεηλασία των υπαρχόντων τους, καθώς και την επιβολή των πιστεύω του Αρειανισμού στον ντόπιο πληθυσμό, κάτι σαν αυτό που προσπαθούν να κάνουν και οι ισλαμιστές σήμερα στον Ελληνικό λαό, με την βοήθεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ).

Δεύτερο σε δύναμη, κατά την πρώτη περίοδο της βασιλείας του Αρκαδίου, ήταν το κόμμα του δυναμικού ευνούχου Ευτρόπιου, ο οποίος είχε την υποστήριξη πολλών φιλόδοξων κολάκων, που ενδιαφέρονταν γι’ αυτόν μόνο γιατί είχε την δυνατότητα να τους βοηθάει στην ικανοποίηση των προσωπικών τους συμφερόντων. 
(Κάτι σαν τα σημερινά κόμματα των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ και το άλλοτε ΛΑΟΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που ευκαιριακά συμπαρατάσσονται είτε με την Δεξιά, είτε με την Αριστερά, είτε με το Κέντρο, είτε με τα Άκρα ανάλογα με το που τους ωθούν τα συμφέροντα τους).
[Επίσης, ο άπληστος Ευτρόπιος, ο οποιος μεταχειριζόταν τον Αρκάδιο όπως ο βοσκός τα πρόβατα του, προέβη ακόμα και στον πλειστηριασμό δημοσίων κτιρίων για να κερδίσει χρήματα.
Ο Ευτρόπιος κατήργησε επίσης και το άσυλο των ναών, και εξέδωσε νομούς κατά της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας. Όμως όταν έπεσε από την εξουσία, ο ίδιος πανικόβλητος ζήτησε άσυλο στην Εκκλησιά της Αγίας Σοφίας (που ο ίδιος όμως είχε καταργήσει).

Και σώθηκε τότε μόνο χάρη στην μεγαλοψυχία του μεγάλου Πατριάρχη Ιωάννη του Χρυσόστομου, ο οποιος παρόλο που ο Ευτρόπιος τον είχε πολεμήσει μανιωδώς, ζήτησε να μην θανατωθεί ο δειλός και άνομος ευνούχος].
Ο Γαϊνάς και ο Ευτρόπιος (σαν να λέμε Τσίπρας και Βενιζέλος) δεν μπορούσαν φυσικά να ζουν μαζί ειρηνικά, εφόσον ο ένας συναγωνιζόταν τον άλλον για την κατάκτηση της εξουσίας. 
Εκτός όμως από αυτά τα δύο κόμματα, υπήρξε κατά τους ιστορικούς και τρίτο πολιτικό κόμμα με εχθρικές διαθέσεις τόσο για τους Γερμανούς, όσο και για τον Ευτρόπιο και με μέλη συγκλητικούς, υπουργούς και την πλειονότητα του κλήρου.
(Στις μέρες μας γίνεται συχνά λόγος  για την ίδρυση νέων πατριωτικών κομμάτων, π.χ. πρόσφατα άρχισε να ακούγεται πως θα πραγματοποιηθεί εν ενθέτω χρόνο ίδρυση κόμματος υπό την διοίκηση του επίτιμου στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου). 
Το κόμμα αυτό αντιπροσώπευε την πατριωτική, την εθνικιστική και την θρησκευτική ιδεολογία, η οποία ήταν αντίθετη προς την συνεχώς αυξανόμενη επιρροή των ξένων και των βαρβάρων. Φυσικά η κίνηση αυτή, που αρχηγός της ήταν ο Αυρηλιανός, αρνήθηκε να δώσει την υποστήριξή της στον τραχύ αριβίστα Ευτρόπιο. 
(Κάτι σαν μίξη αρκετών σημερινών κομμάτων, π.χ. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-αν και όχι πια στην πραγματικότητα, μιας και ο πρόεδρος του κόμματος αυτού, Πάνος Καμμένος, ανέχτηκε την εκτενή χορήγηση της ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες από την συγκυβέρνηση στην οποία συμμετέχει και αποδείχτηκε τελικά και αυτός παντελώς δωσίλογος, προδίδοντας πλήρως τον Ελληνικό λαό και όσα του είχε υποσχεθεί.
Ο Αυρηλιανός ήταν επομένως, κάτι σαν ένα μείγμα των, Καλλεντερίδη, Φράγκου, Γράψα, και ίσως λίγο Κασσιδιάρη).
[Το δε πατριωτικό κόμμα του Αυρηλιανού, ονομαζόταν επίσης και «Πανελλήνιον» (θυμίζοντας την Πανελλήνια Ιδέα του Ισοκράτη, αλλα και το Κοινό των Ελλήνων-αλλιώς Συνέδριου της Κορίνθου-των Φίλιππου του Β’, καθώς και του Μεγάλου Αλέξανδρου).

Μέλη δε του πατριωτικού αυτού κόμματος, ήταν πλήθος Ορθοδόξων κληρικών, πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι και Συγκλητικοί, πολλοί φιλόσοφοι και ποιητές, καθώς επίσης και πολλοί στρατιωτικοί].

Οι θέσεις των πατριωτών του Αυρηλιανού, στηριζόταν και από ένθερμους και φιλοπάτρεις ιεράρχες τότε (όπως υποστηρίζουν εθνικές θέσεις οι Μητροπολίτες Ευστάθιος Σπάρτης Δωρόθεος Σύρου, ο Πατέρας Στυλιανός στην Κάρπαθο, ή ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος και άλλοι σήμερα).

Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν πλήρη επίγνωση της απειλής των Γερμανών. Ο εγχώριος Ελληνο-ρωμαϊκός πληθυσμός παρακολουθούσε την ανάπτυξη της δύναμης των Γερμανών με ανησυχία και ενίσχυσε μια αντιγερμανική κίνηση, που μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση την αυτοκρατορία.  Η ίδια η κυβέρνηση είχε συνείδηση του κινδύνου. 
Ένα αξιόλογο κείμενο, το οποίο έχει διασωθεί, μας παρουσιάζει με έντονο τρόπο πώς ορισμένες κοινωνικές τάξεις αντέδρασαν στο γερμανικό πρόβλημα. Το κείμενο αυτό αποτελεί μια πραγματεία του Συνέσιου με τίτλο «Η δύναμη του Αυτοκράτορα» ή «περί βασιλείας», που δόθηκε ή διαβιβάστηκε στον Αρκάδιο.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Κωνσταντινούπολη ο Συνέσιος διαπίστωσε πολύ καλά τη γερμανική απειλή και συνέταξε τη διατριβή του, η οποία, όπως τονίζει ένας ιστορικός, μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντιγερμανικό μανιφέστο του Εθνικού κόμματος του Αυρηλιανού.

Ο Συνέσιος προειδοποιεί τον Αυτοκράτορα ότι «οι βάρβαροι θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο για να αποκτήσουν την εξουσία και να γίνουν κύριοι των κατοίκων και ότι τότε οι άοπλοι πολίτες θα πρέπει να πολεμήσουν με καλά εξασκημένους ανθρώπους στην τέχνη του πολέμου.
Πρέπει λοιπόν πριν γίνει αυτό να διωχθούν οι ξένοι από τις διοικητικές θέσεις και να στερηθούν το δικαίωμα συμμετοχής στην Σύγκλητο, γιατί κάθε τι που οι Ρωμαίοι θεωρούσαν στην αρχαιότητα σαν κάτι το πολύ ανώτερο, έχει χάσει την αξία του χάρη στην επιρροή των ξένων».
«Σχεδόν σε κάθε πλούσιο σπίτι», τονίζει ο Συνέσιος, «βρίσκουμε ένα Γότθο σκλάβο, ενώ οι Γότθοι υπηρετούσαν επίσης ως μάγειροι ή σερβιτόροι... Αλλά δεν είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι ρυθμίζουν την πολιτική ζωή οι ίδιοι ξανθοί βάρβαροι, που στην ιδιωτική τους ζωή φορούν κάπες και είναι υπηρέτες; 
Ο Αυτοκράτορας πρέπει να ξεκαθαρίσει το στρατό ακριβώς όπως ξεκαθαρίζουμε το στάρι από το άχυρο και άλλα άχρηστα πράγματα, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν τον καλό σπόρο».
«Ο πατέρας Σας», λέει στον Αυτοκράτορα, «λόγω της ευσπλαχνίας του δέχτηκε με ευγένεια τους βάρβαρους και τους έκανε, συγκαταβατικά, συμμάχους, δίνοντάς τους πολιτικά δικαιώματα και τιμές και χαρίζοντας τους, γενναιόδωρα, χωράφια. Αλλά οι βάρβαροι δεν είδαν τις πράξεις αυτές σαν πράξεις ευγένειας, αλλά τις θεώρησαν ως δείγματα της αδυναμίας μας και έγιναν πιο υπεροπτικοί και πιο κούφιοι.
Αυξάνοντας τον αριθμό των ντόπιων νεοσύλλεκτων και ενισχύοντας έτσι το στρατό μας και το θάρρος μας, τακτοποιήστε τα πράγματα όπως πρέπει. Χρειάζεται επιμονή όταν έχει να κάνει κανείς με αυτούς τους ανθρώπους. Μια λύση υπάρχει: ή να αφήστε τους βαρβάρους να καλλιεργούν τη γη, ακολουθώντας το παράδειγμα των αρχαίων Μεσσηνίων, οι οποίοι άφησαν τα όπλα και καλλιεργούσαν την γη, σαν σκλάβοι για λογαριασμό των Λακεδαιμονίων ή να τους στείλετε εκεί από όπου ήρθαν».

Εκείνο που υποστήριζε ο Συνέσιος, αντιμετωπίζοντας την γερμανική απειλή, ήταν η απέλαση των Γότθων από το στρατό, ο σχηματισμός ενός εγχώριου στρατού και η εγκατάσταση των Γότθων ως απλών καλλιεργητών της γης. Για την περίπτωση που οι βάρβαροι δε δέχονταν το σχέδιο αυτό, ο Συνέσιος προτείνει να διωχθούν οι Γότθοι από την αυτοκρατορία και να σταλούν εκεί από όπου ήρθαν.
(Πολλοί ιεράρχες σήμερα προειδοποιούν για τον κίνδυνο των λαθρομεταναστών, του ισλαμισμού και τους ποικίλους κινδύνους, που αυτοί εγκυμονούν για την χώρα μας). (Πηγή:http://chilonas.wordpress.com/2013/10/02/%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%82-377-408-%CE%BC-%CF%87-%CE%BF-%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81/).
[Μερικά ακόμα επιπλέον μέτρα που πρότεινε ο Ορθόδοξος Επίσκοπος Κυρήνης Συνέσιος τον Αυτοκράτορα Αρκάδιο, εκτός από την ίδρυση γηγενούς στρατού ήταν επιπλέον η ελάττωση της γραφειοκρατίας, ο σεβασμός της ελευθέριας του λαού εκ μέρους του, η μείωση των φορών, η συμμετοχή των πολίτικων και της Συγκλήτου στην διακυβέρνηση, η βελτίωση της γεωργίας, καθώς και η ανάπτυξη της παιδείας.
Ο δε Αυτοκράτορας, ο οποιος είναι ο εκλεκτός του Θεού, θα πρέπει να είναι πιστός Ορθόδοξος, φιλάνθρωπος, πατριώτης, να σέβεται και να τηρεί απολυτά τους νομούς, να δέχεται τις συμβουλές των Συγκλητικών και των φιλοσόφων, να είναι υπόδειγμα αρετής και τέλος να φροντίζει για την ευημερία του λαού.

Το πρόγραμμα αυτό του Επισκόπου Συνέσιου ήταν που εφάρμοσε και ο Αυρηλιανός ως ύπατος].
Ο πιο δυναμικός στρατηγός του αυτοκρατορικού στρατού, ο Γότθος Γαϊνάς, δεν μπορούσε να ανεχθεί την αποκλειστικότητα της εξουσίας από τον Ευτρόπιο και με την πρώτη ευκαιρία εκδήλωσε τις διαθέσεις του.
Την ίδια εποχή οι Γότθοι της Φρυγίας επαναστάτησαν και άρχισαν να λεηλατούν την χώρα, κάτω από την καθοδήγηση του αρχηγού τους Τριβιγίλδου, υπό την παρακίνηση του Στηλίχωνα που ήθελε να προκαλέσει την πτώση και αυτού του αντιπάλου. 

(Περίπου σαν να γίνει επανάσταση των ισλαμιστών της Ελλάδας σήμερα υπό τον ηγέτη τους Ασλάμ ή και των λαθρομεταναστών-προσφύγων καθοδηγούμενους από ξένα κέντρα με το πρόσχημα της «πείνας» ή και της υποτιθέμενης «καταπίεσης των δικαιωμάτων τους»).
Ο Γαϊνάς, που είχε σταλεί να καταστείλει την επανάσταση, πάλι με παρακίνηση του Στηλίχωνα, συμμάχησε με τον Τριβιγίλδο, νίκησε τον αυτοκρατορικό στρατό και έγινε κύριος της κατάστασης.
Ο δε Τριγιβίλδιος, επαναστάτησε ύστερα από απόφαση του Στηλίχωνα, με το πρόσχημα πως τάχα δεν ικανοποιούταν οι χρηματικές του απαιτήσεις, ενώ την ιδιά στιγμή, οι Πέρσες απειλούσαν τα βυζαντινά σύνορα.
(Περίπου σαν να γίνει επανάσταση των ισλαμιστών της Ελλάδας σήμερα υπό τους ηγέτες τους Ασλάμ και Ναίμ Ελγαντούρ ή και των λαθρομεταναστών-προσφύγων καθοδηγούμενους από ξένα κέντρα με το πρόσχημα της «πείνας» ή και της υποτιθέμενης «καταπίεσης των δικαιωμάτων τους».

Ο Γαϊνάς, που είχε σταλεί να καταστείλει την επανάσταση, πάλι με παρακίνηση του Στηλίχωνα, συμμάχησε με τον Τριβιγίλδο, νίκησε τον αυτοκρατορικό στρατό και έγινε κύριος της κατάστασης.


(Σαν σήμερα με παρακίνηση της Μέρκελ συμμαχήσουν τα φιλολαθρομεταναστευιτκά κόμματα με τους ντόπιους ισλαμιστές της Ελλάδας και να υποκινήσουν ταραχές που να οδηγήσουν στην πτώση της σημερινής κατοχικής ουσιαστικά κυβέρνησης, όχι προς όφελος του λαού αλλά για εξυπηρέτηση και μόνο των ατομικών τους συμφερόντων-η πρώτη έκδοση του άρθρου αυτού γράφηκε το 2014 στην διάρκεια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/10/400-2014.html)
[Ο δε Γαϊνάς, ξεκίνησε την κοινή εξέγερση του με τον Τριγιβίλδιο, όταν ο πατριώτης Αυρηλιανός ανέλαβε την ηγεσία του κράτους ως ύπατος (και ταυτόχρονα το φιλογερμανικού κόμμα του Καισάριου έχασε την εξουσία), και άρχισε να παίρνει μέτρα κατά των Γότθων του Γαινά, όπως και όταν πληροφορήθηκε ότι ο Αυρηλιανός ετοιμαζόταν να τον ανακηρύξει εχθρό του κράτους. 
Η δε επανάσταση του Τριγιβίλδιου και των Γότθων του, εξαπλώθηκε σύντομα σε ένα μεγάλο μέρος της δυτικής Μικράς Ασίας, και κυρίως στις επαρχίες της Γαλατίας, της Πισιδίας, καθώς και της Βιθυνίας.
Την ίδια στιγμή από την πλευρά του, ο Στηλίχωνας, αρνήθηκε να αναγνωρίσει ως ύπατο τον πατριώτη Αυρηλιανό, μιας και ο ίδιος προτιμούσε τους φιλογερμανούς Καισάριο, Ευτυχιανό και Γαινά.
Πιο πριν, ο προδότης φιλογερμανός (και γερμανικής καταγωγής όντας Γότθος και ο ίδιος) Στηλίχωνας, ενώ δυο φορές είχε περικυκλώσει τον Αλάριχο τον άφησε και τις δυο να ξεφύγει.
Και αυτό γιατί ήθελε να τον χρησιμοποιήσει προδοτικά κατά της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και για τον λόγο αυτό η Σύγκλητος της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τον ανακήρυξε προδότη.
Εδώ μπορεί επίσης να αναφερθεί ότι ο Στηλίχωνας και ο στρατος του (αυτός ο δήθεν «σύμμαχος» του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους), κατέστρεφε και λεηλατούσε την περιοχή της Ελλάδας το 397 μ.Χ., βιάζοντας και σφάζοντας, ακριβώς όπως και οι Γότθοι του Αλάριχου.
(Όταν δε ο Γαϊνάς κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία στην Πόλη, εισερχόμενος σε αυτή με τον στρατό του, απομάκρυνε τα γηγενή στρατεύματα του Αυρηλιανού, εκδιώκοντας τα σε απομακρυσμένες επαρχίες).
Ενάντια στον Τριγιβίλδιο στάλθηκε με πολύ στρατό ο στρατηγός Λέοντας για να καταστρέψει αυτόν και τον στρατό του. Και πραγματικά ο Λέοντας, κατάφερε σύντομα σε μια μάχη με τον εξεγερθέντα να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του και ο Τριγιβίλδιος μετά βίας σώθηκε με τα υπολείμματα του στρατού του.
Τότε όμως επενέβη ο (ομόφυλος με τον Τριγιβίλδιος και Γότθος) Γαϊνάς (ο οποιος είχε αποσταλεί στην περιοχή για να ενισχύσει στρατιωτικά τον Λέοντα και να τον βοηθήσει να καταπνίξει την εξέγερση του Τριγιβίλδιου), ο οποιος έπεισε προδοτικά την πλειοψηφία των στρατιωτών του Λέοντα, η οποία ήταν κατά βάση γοτθικής καταγωγής, να εγκαταλείψουν τον Λέοντα και να ενωθούν με τον ομόφυλο τους Τριγιβίλδιο.
Με τον τρόπο αυτό (χάρις στην προδοσία αυτή του Γαινά), οι ρολόι σύντομα αντιστράφηκαν και ο Λέοντας με τους λιγοστούς πιστούς στρατιώτες που του είχαν μείνει ηττήθηκε και χάθηκε μαζί με αυτούς.

Τότε, ο Γαϊνάς γύρισε στην Κωνσταντινούπολη και δήλωσε ψευδώς ότι ο Τριγιβίλδιος ήταν (δήθεν) αήττητος και κάνεις δεν θα μπορούσε να παραβγεί στην «μεγάλη του δύναμη» και μόνο αν ο Αυτοκράτορας αποδεχόταν κάθε ορό που αυτός ζητούσε, υπήρχε (τάχα) μόνο μια «ελπίδα για σωτηρία».
Το σενάριο της εξέγερσης του Γαινά και των προδοτών Βυζαντινών πολίτικων της εποχής, ενάντια στον πατριώτη Αυρηλιανό όταν αυτός ανέλαβε την εξουσία, μπορεί να συμβεί και στις μέρες μας από μια κοινή συμμαχία αναρχικών και λαθρομεταναστών, όταν η φιλική προς τους ιδίους κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χάσει την εξουσία και την εξουσία στην Ελλάδα αναλάβουν είτε οι εξίσου διεφθαρμένοι δωσίλογοι της ΝΔ, είτε ή μία πατριωτική κυβέρνηση.
Τότε οι ξένες δυνάμεις της Δύσης που στηρίζουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μπορεί να οργανώσουν μια «χρωματιστή επανάσταση» αναρχικών και λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας για να προκαλέσουν εσωτερικό χάος και να ρίξουν την τότε κυβέρνηση της χώρας μας (https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.htmlhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html., https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.htmlhttp://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/12/o_28.htmlhttps://www.triklopodia.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-525-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD/#).
Και όλα αυτά, με ταυτόχρονη βοήθεια αυτών από ξένες δυτικούς πράκτορες ντυμένους ως αναρχικούς ή Έλληνες στρατιώτες για προβοκάτσιες, αλλά και ταυτόχρονη εισβολή των Τούρκων στο Αιγαίο μαζί με τους συμμαχικούς στους ιδίους Αλβανούς, Σκοπιανούς ή Βουλγάρους πολίτικους, οι οποίοι θα στείλουν κομάντο από τις χώρες τους για δολοφονίες ή δολιοφθορές εντός της Ελλάδας.
Την στιγμή δηλαδή που θα ξεσπάσει η εξέγερση των αναρχικών και των λαθρομεταναστών και Ελληνοτουρκικός πόλεμος και ίσως οι ίδιες χώρες να προβούν και σε αποστολή παραστρατιωτικών δυνάμεων στην Ελλάδα (π.χ. μελών του ισλαμοφασιστικό UCK, ο οποιος ζητά την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» ή ακόμα και Αλβανών μαφιόζων) για την δημιουργία ανταρτικού και ενός ακόμη πολεμικού μετώπου εντός της Ελλάδας].
Στην συνέχεια, ο Γαϊνάς, ζήτησε με την δύναμη των όπλων να καθαιρεθεί ο Ευτρόπιος και να παραδοθεί αυτός στα χέρια του. Ο Αρκάδιος, κάτω από την πίεση των γεγονότων, αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να εξορίσει το 399 μ.Χ., τον Ευτρόπιο, χωρίς όμως να ικανοποιήσει τους Γότθους, οι οποίοι επέμεναν να δικαστεί και να εκτελεστεί, κάτι το οποίο συνέβη μετά τα γεγονότα αυτά.

[Σαν περίπου σήμερα να προκαλούταν μία ξενοκίνητη εξέγερση λαθρομεταναστών από τον κάποιον «νέο Γερμανό Στηλίχωνα» (π.χ. Μέρκελ), ενώ επιπλέον να προκαλούταν και πτώση της κυβέρνησης με αφορμή κάποιο λόγο (π.χ. αρνητικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα) με παράλληλο ξεσηκωμό των οπαδών της αντιπολίτευσης.
Και παράλληλα, να συνέβαινε ένα εξωτερικό θερμό επεισόδιο (κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα), ή μια οικονομική κρίση και χρεοκοπία (κάτι που στις μέρες μας κόντεψε να γίνει, αρχικά με αφορμή το δημοψήφισμα και τώρα με αφορμή την πολιτική αναταραχή στην χώρα και την ασυμφωνία με την τρόικα-θεσμούς).
Και ύστερα, αφού υφαρπάξει ο «νέος Γαϊνάς» (Τσίπρας σήμερα, Μητσοτάκης ή κάποιος άλλος αύριο) και να αναλάβει την εξουσία ως αρχηγός μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας, έκτακτης ανάγκης, τεχνοκρατών ή και οικουμενικής αν «χρειαστεί» (λόγω της μη πιθανής αυτοδυναμίας μετά από πιθανές πρόωρες εκλογές), να φερθεί ακριβώς το ίδιο προδοτικά όπως οι προκάτοχοι του στην εξουσία, εφαρμόζοντας παράλληλα ακραία φιλολαθρομεταναστευτική πολιτική.
Και όντως, στις μέρες μας, ο Τσίπρας πήρε την εξουσία σαν αρχηγός συγκυβέρνησης, η όποια μπορεί να «αναγκαστεί» γίνει ίσως και οικουμενική ή κάποιο άλλου έκτακτου σχήματος, λόγω του οικονομικού χάους που προκλήθηκε μετά από τις συνεχείς καταστρεπτικές πολιτικές επιλογές της για την χώρα ή και λόγω εθνικών θεμάτων (π.χ. οι διαδηλώσεις για το όνομα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας το 2018), είτε μείνει, είτε παραιτηθεί η τωρινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Και όντως, ο Μητσοτάκης εκλέχτηκε τελικά το 2019 νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, και συνέχισε με την ίδια «ζέση» την φιλοαθρομεταναστευτική πολιτική του προκάτοχου του, ως ένας «δεύτερος νέος Γαινάς», άξιος συνεχιστής του «πρώτου νέου Γαινά», δηλαδή του προηγουμένου Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Για τον λόγο αυτό, ο Μητσοτάκης σχεδιάζει, μαζί με την όλη την κυβέρνηση της ΝΔ, το άνοιγμα δεκάδων νέων Hot Spot στην Ηπειρωτική Ελλάδα και παράλληλη μεταφορά χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων από τα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα, παρά τις σφοδρές και οργισμένες αντιδράσεις της πλειοψηφίας των Ελλήνων κατοίκων, καθώς και των Δημοτικών Αρχών της χώρας μας  (https://www.pentapostagma.gr/2020/01/%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%af%ce%b3%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b4%ce%ad%ce%ba%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%b5%cf%82-%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ad%cf%82-%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%bf%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc.html).
Στην πατρίδα μας το έτος 2020, έκρυθμη ήταν η κατάσταση στο νησί της Λέσβου μετά τα εκτεταμένα επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας, ενώ οι κάτοικοι απεγνωσμένα ζητούσαν βοήθεια.
Οι αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες συνέχισαν να βάζουν φωτιές όλη την νύχτα κατά την διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία γύρω από την Μορια και τον Καρά Τεπε αλλά και δίπλα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.
Η ανησυχία των κατοίκων είναι μήπως στο τέλος οι αλλοδαποί εφορμούσαν στο εργοστάσιο της ΔΕΗ ή ακόμα και σε αποθήκες οπλισμού που έχει το νησί καθώς επί του πρακτέου είναι κυριολεκτικά τα πάντα αφύλακτα.
Φωτιές, οδομαχίες και η συμμετοχή 2.000 Αφγανών αιτούντων άσυλο στις κινητοποιήσεις εκ των πραγμάτων δημιουργούν προβληματισμό με τον αρμόδιο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να επισημαίνει ότι οι Ελληνικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης των συγκεκριμένων αντιδράσεων (https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/esoteriki-asfaleia/6922325_ekrythmi-i-katastasi-stin-moria-me-toys-metanasteshttps://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/844381_sto-eleos-ton-allodapon-moria-kai-mytilini-oi-katoikoi).
Εδώ μπορεί να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι λαθρομετανάστες ήρθαν την πατρίδα μας, τόσο από οργανωμένο σχέδιο (http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html), όσο και από τους πολέμους που ξεκίνησαν στην Μέση Ανατολή και τις πατρίδες τους (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_88.html), οι «νέοι Ούννοι», δηλαδή οι Τούρκοι και οι Γερμανοί, σε συνεργασία με το Κατάρ και την Τουρκία για το πέρασμα από αυτές πετρελαϊκών αγωγών (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_4.html).
Οι οποίοι (κυρίως οι Γερμανοί), για να μην έρθουν οι λαθρομετανάστες και οι προσφυγές που οι ίδιοι δημιούργησαν με τους πολέμους τους στην Μέση Ανατολή, και ανέβουν τα ακροδεξιά κόμματα στις χώρες τους και πέσουν τα δικά τους εκλογικά ποσοστά, αποφάσισαν να κάνουν την πατρίδα μας βάσει του παρανοϊκού σχεδιασμού τους μία «χωματερή» ανθρώπων, ψυχών, λαθρομεταναστών και προσφύγων, συνολικά 120.000.000 στο σύνολο (https://hellasjournal.com/2020/01/i-ellada-antechi-120-000-000-metanastes-ti-lei-xechasmeni-ekthesi-tis-komision/)!!!

Τα δε φιλικά για τους λαθρομετανάστες κόμματα στην πατρίδα μας μπορούν το 2020 να θεωρηθούν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΚΚΕ και του Βαρουφάκη, αντίστοιχα του φιλογοτθικού κόμματος το 400 μ.Χ. στην Ρωμανία (δηλαδή την Ελληνική Ανατολική Ρωμαϊκή ή αλλιώς Βυζαντινή Αυτοκρατορία), ενώ γίνονται στις μέρες μας δηλώσεις υπέρ ή εναντίον των λαθρομεταναστών (όπως ακριβώς γινόνταν υπέρ ή κατά των Γότθων το 400 μ.Χ.), τόσο από πολίτικους, όσο και ακόμα και από Ιεράρχες (https://katanixi.gr/2019/11/11/%CE%B9-%CE%BC-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CF%82-%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%8D%CE%B3/https://www.evros-news.gr/2020/01/04/%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%B3/)].
Στην συνέχεια, ο Γαϊνάς ζήτησε την εξόντωση και του άλλου πολιτικού του αντίπαλου του, του Αυρηλιανού. Κάτι το οποίο δεν πέτυχε, αφού αυτός εξορίστηκε, ενώ παράλληλα δημεύτηκε η περιουσία του.
(Σαν σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, εκτός από την ηγεσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, να φυλάκιζε παράλληλα όλες της ηγεσίες των κομμάτων που υπάρχουν στην χώρα εκτός του δικού της, και να απαγόρευε την λειτουργία όλων των άλλων κομμάτων, να κυνηγούσε τον μη ελεγχόμενο από αυτή τύπο-διεφθαρμένο και μη-, επιβάλλοντας ουσιαστικά την δικτατορία του ενός κόμματος.
Αυτός ο κίνδυνος διαφαίνεται, τώρα που η τωρινή κυβέρνηση, άρχισε την «αναγγελία νομοσχεδίων» για «έλεγχο του διαδικτύου», κάτι που σκέφτονταν να πραγματοποιήσει κάποια στιγμή και η πρώην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καλώντας παλαιότερα σε απολογία σε εισαγγελείς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα άρχισε και την δίωξη, όχι μόνο πολιτικών, που όντως λήστεψαν και πρόδωσαν την χώρα, αλλά και άλλων, με μόνο λόγο, το ότι ήταν πολιτικοί της αντίπαλοι). 
[Χωρίς σε όλα αυτά, να μιλήσει κανείς για τα κανάλια της ΕΡΤ, τα οποία η σημερινή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρησιμοποιεί για προπαγάνδα έναντι του Ελληνικού λαού,  δίνοντας ψευδή στοιχεία ή παραποιώντας στοιχεία για τον λαό που στρέφονται εναντίον της ίδιας και της δωσιλογικής πολιτικής της (π.χ. για τον αριθμό των συμμετεχόντων για το συλλαλητήριο της Θεσ/νίκης τις 21 Ιανουαρίου του 2018)].
Ύστερα από αυτά τα γεγονότα, ο Γαϊνάς, ζήτησε από τον Αυτοκράτορα να επιτρέψει στους Αρειανούς Γότθους να χρησιμοποιούν έναν ναό της πρωτεύουσας για τις λειτουργίες τους (όπως σήμερα πολλά φιλομεταναστευτικά κόμματα ζητάνε τζαμί για τους ισλαμιστές, ιθαγένεια κ.α.).
Η πρότασή του αυτή όμως προκάλεσε την διαμαρτυρία του Επισκόπου της Κωνσταντινούπολης, του Ιωάννη του Χρυσοστόμου, με αποτέλεσμα να μην επιμείνει ο Γαϊνάς - που ήξερε ότι όχι μόνον ο λαός της πρωτεύουσας αλλά και η πλειοψηφία όλης της αυτοκρατορίας ήταν με το μέρος του Επισκόπου στο αίτημα του.

Αφού κέρδισαν ένα γερό «πόστο» στην Κωνσταντινούπολη, οι Γότθοι έγιναν κύριοι της τύχης της αυτοκρατορίας. Ο Αρκάδιος και οι ντόπιοι κάτοικοι της πρωτεύουσας είχαν πλήρη επίγνωση του κινδύνου, αλλά ο Γαϊνάς, παρά τις επιτυχίες του, αποδείχθηκε ανίκανος να κρατήσει την κυριαρχική του θέση στην πρωτεύουσα.
Όταν ο Γαϊνάς διέμεινε στην Κωνσταντινούπολη, διέσπειρε τους στρατιώτες του σε διάφορες συνοικίες, στερώντας την πόλη ακόμη κι από την ανακτορική φρουρά της.

[Συνολικά 30.000 Γότθοι εισήλθαν υπό τον Γαινά στην Πόλη, ενώ οι Γότθοι προσπάθησαν να κάψουν τα ανάκτορα, τις Εκκλησίες και αλλα κτίρια της Βυζαντινής πρωτεύουσας].
Έδωσε κατ’ ιδίαν στους Βαρβάρους (τους Γότθους) οδηγίες, όταν θα έβλεπαν ότι οι στρατιώτες θα εγκατέλειπαν την πόλη, να της επιτεθούν, αφού θα ήταν η Πόλη στερημένη από κάθε προστασία, και να παραδώσουν την εξουσία στα χέρια του.
[Παρόμοια σήμερα στην πατρίδα μας, οι πανάθλιοι δωσίλογοι κυβερνώντες μας, «ζηλεύοντας την δόξα» των Γότθων Γαινά και του Τριβιγίλδιου», σχεδιάζουν μέσω της συνεργασίας των αναρχικών ταγμάτων εφόδου που έχουν συστήσει με ισλαμιστές λαθρομετανάστες και ξένους πράκτορες, να προσπαθήσουν να καταλάβουν με την βία την εξουσία στην πατρίδα μας (https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.htmlhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html., https://alophx.blogspot.com/2018/12/2018_31.html), ακριβώς όπως προσπάθησαν και εκείνοι το 400 μ.Χ. στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Και ήδη τα τάγματα εφόδου, το νέο παρακράτος της Αριστεράς και παράλληλα χαφιέδες του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη αρχίσει την βίαιη, δωσιλογική και παντελώς αντεθνική δράση τους ενάντια στους πατριώτες που διαδηλώνουν ενάντια στο ξεπούλημα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας από τον Τσίπρα (https://www.pentapostagma.gr/2018/12/e%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%AF.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BE.html)].
Έχοντας δώσει στους υπ’ αυτόν Βαρβάρους αυτές τις οδηγίες, έφυγε απ’ την Πόλη, προσποιούμενος ότι οι κακουχίες του πολέμου είχαν καταστρέψει την υγεία του και γι’ αυτό έπρεπε να ξεκουραστεί, κάτι που δε θα το κατόρθωνε, αν δεν ζούσε για λίγο δίχως άγχος.
 Έτσι, άφησε τους Βάρβαρους στην πόλη, οι οποίοι υπερτερούσαν σημαντικά αριθμητικώς προς τους αυλικούς φρουρούς, και αποσύρθηκε σε μια βίλα, επτά στάδια μακριά από την Κωνσταντινούπολη. Εκεί περίμενε να έρθει η ευκαιρία να επιτεθεί στην Πόλη, όταν οι Βάρβαροι που ήταν εντός της θα έκαναν την απόπειρά τους να την καταλάβουν.

[Όπως ακριβώς ο Γαϊνάς αποχώρησε από την Κωνσταντινούπολη, όταν έχασε την δύναμη του σε αυτή και προσπάθησε να την ανακαταλάβει με την βία με την βοήθεια των Γότθων εντός της, καθώς και αυτών που ήταν εκτός της (του Τριβιγίλδου), έτσι και οι αναρχικοί οπαδοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ίσως προσπαθήσουν να ανακαταλάβουν την εξουσία στην Ελλάδα σε περίπτωση που την χάσουν.

Δηλαδή στην περίπτωση που χάσουν την εξουσία μέσω εκλογών ή άλλων λόγων, οι ίδιοι θα προσπαθήσουν με την βία, αλλα ταυτόχρονα και με την βοήθεια των πολλών, βάλτων και μη ισλαμιστών λαθρομεταναστών εντός της χώρας μας, να καταλάβουν πραξικοπηματικά την εξουσία στην Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2018/12/1917-2017.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post.htmlhttps://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.htmlhttp://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/09/blog-post_953.html)].
Ο Γαϊνάς ήταν γεμάτος απ’ αυτές τις ελπίδες, κι αν δεν είχε παρασυρθεί από την συνηθισμένη στους Βάρβαρους απερισκεψία αλλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για το εγχείρημά του, οι Βάρβαροι θα είχαν οπωσδήποτε γίνει κύριοι της Πόλης.
Μην περιμένοντας όμως για το σύνθημα (των Βαρβάρων εντός της Πόλης), οδήγησε τους στρατιώτες του στα τείχη με αποτέλεσμα οι φρουροί να σημάνουν συναγερμό.
Πιο πριν, πολλοί από τους Γότθους μην περιμένοντας το σύνθημα από τους υπολοίπους, είχαν αρχίσει να επιτίθενται κατά των κατοίκων της Πόλης, να σκοτώνουν πολλούς από αυτούς, να τους εκδιώκουν από τις οικίες τους (όπως στην εποχή μας, άρχισαν να κατάσχονται από τα τέλη του 2017 και θα συνεχιστούν και μέσα στο 2018 παράνομα τα σπίτια και τις οικίες των Ελλήνων, προκειμένου οι «ηγέτες μας» να τα «μοιράσουν» για κατοικίες-δώρο για τους παράνομα εισαγόμενους λαθρομετανάστες-ισλαμιστές αποίκους), και να φέρονται βίαια, τυραννικά και αλαζονικά, διαπράττοντας πολλές βιαιότητες.
Έτσι ξέσπασε γενική αναταραχή, με γυναικείες κραυγές ανακατεμένες με δάκρυα, ως αν η πόλη να είχε ήδη παρθεί.
Τελικά οι κάτοικοι (οι οποίοι είχαν δημιουργήσει ένοπλες πολιτοφυλακές, τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στις άλλες πόλεις της αυτοκρατορίας, καιρό πριν υπό την καθοδήγηση του Αυρηλιανού, όπως και σήμερα δημιουργούνται πολλές πατριωτικές πολιτοφυλακές, αλλά όχι ακραία εθνικιστικές ή φασιστικές, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας)  συγκεντρώθηκαν και επιτέθηκαν στους Βαρβάρους που ήταν μέσα στην Πόλη.
Έχοντας τους αποτελειώσει με ξίφη, πέτρες ή ότι άλλα όπλα μπόρεσαν να βρουν, έτρεξαν στα τείχη και με την βοήθεια των φρουρών επιτέθηκαν τόσο πολύ κατά των στρατευμάτων του Γαϊνά, ώστε τους απώθησαν, μην αφήνοντάς τους να μπουν στην Πόλη.
Έχοντας μ’ αυτόν τον τρόπο η πόλη σωθεί, οι Βάρβαροι που ήταν εντός της Κωνσταντινούπολης, έχοντας περικυκλωθεί, περισσότεροι από επτά χιλιάδες από αυτούς, έτρεξαν σε μια εκκλησία των Χριστιανών, η οποία βρισκόταν δίπλα στο παλάτι, σκοπεύοντας έτσι να σωθούν. Ο Αυτοκράτορας όμως, διέταξε να σφαγούν επί τόπου. Κι ούτε επέτρεψε να προστατευτούν από την δίκαιη τιμωρία που επιφυλασσόταν για τις αποκοτιές τους.
Ωστόσο, όσο κι αν ο Αυτοκράτορας το διέταξε αυτό, κανείς δεν είχε το κουράγιο να τους αγγίξει [τους Γότθους] από ανησυχία ότι θα υπερασπίζονταν τους εαυτούς τους. Γι’ αυτό θεώρησαν σωστό να βγάλουν τη σκεπή της εκκλησίας και να πετάξουν από ψηλά δαυλιά ώστε να τους κάψουν.
Με αυτόν τον τρόπο οι Βάρβαροι εξοντώθηκαν. Αυτό, στα μάτια όσων ήταν ζηλωτές Χριστιανοί, φάνηκε ως ένα απαράδεκτο έγκλημα που διαπράχτηκε στην μέση της πόλης. Παρόμοια ήταν η τύχη και των Γότθων στρατιωτών και στις υπόλοιπες πόλεις της Αυτοκρατορίας, στις οποίες προσπάθησαν με την βία να καταλάβουν την εξουσία. Αυτό ήταν και το οριστικό τέλος του Γερμανικού προβλήματος για την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Ο Αρκάδιος, παίρνοντας θάρρος από την νέα εξέλιξη των πραγμάτων, έστειλε εναντίον του Γαϊνά τον πιστό του Γότθο Φραβίττα, ο οποίος νίκησε τον επαναστάτη την στιγμή που προσπαθούσε να περάσει στην Μικρά Ασία.
Ο Γαϊνάς (ο οποίος ανακηρύχτηκε εχθρός του κράτους), προσπάθησε να ξεφύγει στην Θράκη, αλλά εκεί έπεσε στα χέρια του βασιλιά των Ούννων (συγκεκριμένα ο Ούννος βασιλιάς Ούλδης έσφαξε το 401 μ.Χ. τον Γαινά), ο οποίος του έκοψε το κεφάλι και το έστειλε για δώρο στον Αρκάδιο. Έτσι, αποκρούστηκε η απειλή χάρη στις προσπάθειες ενός Γερμανού, ο οποίος τιμήθηκε, όπως έπρεπε, για την μεγάλη του υπηρεσία προς την Αυτοκρατορία.

Οι συγκρούσεις των λαθρομεταναστών και των Πολωνών στρατιωτιών θύμισαν Έβρο στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας (https://www.onalert.gr/kosmos/thymisan-evro-ta-synora-polonias-leykorosias-me-stratiotes-kai-metanastes-pics-vid/435514/), ο δε Λευκορώσος Πρόεδρος Λουκασένκο αλά (σαν τον Τούρκο Πρόεδρο) Ερντογάν, απειλεί την ασφάλεια της ΕΕ, με το να αμολήσει όπως και ο Ερντογάν πολλούς λαθρομετανάστες στα σύνορα με την ΕΕ/Πολωνία (https://www.defence-point.gr/news/polonia-loykasenko-ala-erntogan-apeilei-tin-asfaleia-tis-ee-metanastes), και τέλος με βίαιη κλιμάκωση του μεταναστευτικού φοβάται η Βαρσοβία, ενώ παρέμβαση της ΕΕ ζήτησε η Γερμανία (https://www.onalert.gr/kosmos/synora-polonias-leykorosias-viaii-klimakosi-toy-metanasteytikoy-fovatai-i-varsovia-paremvasi-ee-zita-tora-i-germania/435575/).

Για τον σκοπό αυτό (για να φέρει λαθρομετανάστες στην ΕΕ), ο Λουκασένκο συνεργάζεται με τον Ερντογάν, αλλά και άλλες ισλαμικές χώρες (π.χ. Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, Λίβανο και Συρία-https://www.militaire.gr/o-erntogan-sprochnei-metanastes-kai-pros-ti-germania-kyria-merkel-o-chartis-tis-metakinisis/), όπως ακριβώς έκανε και ο Ούννος Ούλδης το 406 μ.Χ. με τους Γερμανούς βαρβάρους που εξαμόλυσε έναντι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (http://alophx.blogspot.com/2021/02/400-2021-update.html). 

[Αλλά και η ιστορία του ηγέτη του ΚΚΕ στον εμφύλιο (και πριν από αυτόν), Νίκου Ζαχαριάδη, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό την ιστορία του Γαινά.
Και ο Ζαχαριάδης, στηρίχτηκε όπως και ο Γαϊνάς από έναν ξένο ισχυρό ηγέτη (τον Στηλίχωνα ο Γαϊνάς, τον Στάλιν ο Ζαχαριάδης) για να αναδειχθεί ως ηγέτης της δύναμης που είχε (το μειοψηφικό ΚΚΕ ο Ζαχαριάδης, τους Γότθους και την μειοψηφία των φιλοβάρβαρων Βυζαντινών ο Γαϊνάς), στην προσπάθεια του να καταλάβει με την βία την εξουσία της Ελλάδας (της νεότερης Ελλάδας ο Ζαχαριάδης, της μεσαιωνικής Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ο Γαϊνάς).
Και όπως ο Γαϊνάς με το πραξικόπημα του 400 μ.Χ., κατάφερε να αποκτήσει με την βία την εξουσία σε μεγάλο μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας για ένα μικρο χρονικό διάστημα, έτσι και στον καιρό της γερμανικής κατοχής, όταν οι Γερμανοί αρχίσαν να αποχωρούν από την Ελλάδα, το ΚΚΕ άρχισε μέσω του ΕΛΑΣ τον πρώτο εμφύλιο των ετών 43-44 εις βάρος των άλλων απελευθερωτικών οργανώσεων ΕΔΕΣ και ΕΚΑΧ (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_96.html).
Με τελικό στόχο να τις εξοντώσει ολοκληρωτικά και να μονοπωλήσει ο ίδιος με την βία την εξουσία στην Ελλάδα, εις βάρος της νόμιμης τότε κυβέρνησης στο Καιρό. Και όντως κατάφερε να διαλύσει τον ΕΚΑΧ (δολοφονώντας τον ηγέτη του Ψαρρό γιατί αρνήθηκε να εντάξει με την βία την ομάδα του στον ΕΛΑΣ), και περιόρισε κατά πολύ τον ΕΔΕΣ.
Όμως αυτά τα σχέδια του τότε απέτυχαν, γιατί με την μάχη των Αθηνών το 1944 κατά την διάρκεια των Δεκεμβριανών και σε αλλα σημεία της Ελλάδας, ο ΕΛΑΣ ηττήθηκε ολοκληρωτικά και αναγκάστηκε να υπογράψει την συμφωνία της Βάρκιζας.
Παρόλα αυτά, το ΚΚΕ υπό την ηγεσία του Ζαχαριάδη, μέσω του ΔΣΕ και με την ενίσχυση μισθοφόρων, οπλών και χρημάτων από Γιουγκοσλαβία-Αλβανία-Βουλγαρία (των Τίτο, Χότζα, Δημητρώφ), ξεκίνησε τον δεύτερο εμφύλιο των ετών 1946-1949 (https://alophx.blogspot.com/2016/09/1943-1944-1946-1949.html), με αντάλλαγμα προς αυτούς την απόδοση Ελληνικών εδαφών (της Μακεδονίας τον Τίτο, της Ηπείρου στον Χότζα και της Δυτικής Θράκης στον Δημητρώφ).
Στον πόλεμο αυτό, το ΚΚΕ ηττήθηκε τελικά, και ο Ζαχαριάδης το έσκασε στην ΕΣΣΔ (τους «Ούννους της Ανατολής» του Ψυχρού Πολέμου, όπως οι ΗΠΑ ήταν αντίστοιχα οι «Ούννοι της Δύσης»), οπού οι Σοβιετικοί τον «αυτοκτονήσαν» τελικά, όπως ακριβώς και ο Γαϊνάς μετρά την ήττα του το έσκασε προς τους Ούννους, οι οποίοι τον έσφαξαν τελικά.
Ως αποτέλεσμα των προδοτικών αυτών πράξεων του Ζαχαριάδη εις βάρος της πατρίδας μας, η αριστερά έκανε πάνω από 70 χρονιά να ξαναδεί την εξουσία, κάτι που αναμένεται να συμβεί ξανά και στις μέρες μας χάρις στις προδοτικές πράξεις εις βάρος της Ελλάδας από τον «νέο Ζαχαριάδη της εποχής μας», τον Αλέξη Τσίπρα.
(Ο δε Αλέξης Τσίπρας, αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τον «αντι-Μέγα Αλέξανδρο» της εποχής μας, αφού σε αντίθεση με τον Μέγα Αλέξανδρο, ο οποιος έκανε μέσω της Μακεδονίας την Ελλάδα της τότε εποχής μεγάλη και ισχυρή, ο Αλέξης Τσίπρας, θέλει να ξεπουλήσει προδοτικά την Ελλάδα και να την καταστήσει ανίσχυρη, διαμελισμένη και μικρή).
Και κατά έναν παράδοξο τρόπο, οι ξένες δυνάμεις που θέλουν να ξεπουληθεί η πάντα Ελληνικές Μακεδονία, Ήπειρος και Θράκη (τότε στους Τίτο, Χότζα, Δημητρώφ) σε αναθεωρητικές, φανατικά εθνικιστικές και ανιστόρητες γειτονικές προς την πατρίδα μας χώρες, έχουν πια αντιστραφεί.

Έτσι, ενώ τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου, η «Ανατολική» ΕΣΣΔ του Στάλιν υποστήριζε αυτές τις ανιστόρητες απαράδεκτες «πολιτικές ιδέες» εις βάρος της πατρίδας μας, στις  μέρες μας οι «δυτικές» ΗΠΑ του Τραμπ και Γερμάνια της Μέρκελ, θέλουν να ξεπουληθεί η πάντα Ελληνικές Μακεδονία, Ήπειρος και Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου (στους Ζάεφ, Ράμα, Μπορισώφ και Ερντογάν)].
[Παράλληλα και οι Δήμοι της Πόλης βοήθησαν επίσης στην εξόντωση των Γότθων του Γαινά και στην υπεράσπιση του λαού, κινητοποιώντας και εξοπλίζοντας πλήρως όλους τους οπαδούς τους.
Και στην συνέχεια, ο μεγάλος Πατριάρχης Ιωάννης ο Χρυσόστομος, απέτρεψε και την τελευταία προσπάθεια του προδότη Καισάριου για μια «συμφιλίωση» του Αυτοκράτορα Αρκάδιου και του Γαινά, με στόχο την διάσωση του ίδιου και του συμμάχου του Γαινά].
Το γοτθικό πρόβλημα αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά στις αρχές του 5ου αιώνα, με χρήσιμο για το κράτος αποτέλεσμα. Κάθε μεταγενέστερη προσπάθεια των Γότθων να αποκτήσουν την παλιά τους επιρροή δεν έχει μεγάλη σημασία. (Πηγή: http://www.oodegr.com/neopaganismos/sykofanties/gotthoi1.htm).
Με τον τρόπο αυτόν, αποφεύχθηκε να επιτύχει το ίδιο επακριβώς σχέδιο που εφαρμόστηκε στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 476 μ.Χ. και οδήγησε στην ολοκληρωτική πτώση της, με αποτέλεσμα αυτή η μέρα να είναι η ημέρα σωτηρίας του ουσιαστικά Ελληνικού λαού  της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αφού αποφεύχθηκε τόσο ο εκγερμανισμός με την ολοκληρωτική επιβολή των Γερμανικής καταγωγής Γότθων στο Βυζάντιο, όσο και η εθνική συνέχεια.
Στην συνέχεια, ο Αυρηλιανός που επέστρεψε από την εξορία, πήρε την εξουσία, και κατάφερε να δημιουργήσει ολοκληρωτικά εθνικό στρατό, βελτίωσε τα οικονομικά του κράτους, έφερε την ειρήνη και την ευημερία στην αυτοκρατορία, ενώ παράλληλα μείωσε και την δύναμη των μεγάλων γαιοκτημόνων και διέλυσε τους ιδιωτικούς στρατούς που αυτοί είχαν για να επιβάλλουν με την βία την δύναμη τους στους χωρικούς (κάτι που και σήμερα πολλοί ισχυροί οικονομικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα μας να πράττουν έναντι των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων).
[Ο Αυρηλιανός, ήταν γιος του υπάτου Ταύρου ο οποιος θήτευσε το 361 μ.Χ., στο αξίωμα αυτό. Ο δε αντιγότθος και πατριώτης Απριλιανός είχε και αλλα τρία αδέρφια, τον Αρμόνιο (ο οποιος πέθανε το 391 μ.Χ.), καθώς και τον Καισάριο και τον Ευτυχιανό, οι οποίοι σε αντίθεση με τον Αυρηλιανό ήταν ακραία φιλογότθοι.
Ο Ευτυχιανιός ήταν ο διεφθαρμένος δεύτερος γιος του υπάτου Ταύρου, και ταυτόχρονα αδερφός του Αυρηλιανού και του Καισάριου. Ο Ευτυχιανιός, προκειμένου να γίνει αρεστός στους Γότθους, έγινε Αρειανιστής και ύπατος το έτος 399 μ.Χ.
Το 400 μ.Χ., όταν ο Γαϊνάς εξανάγκασε τον αδερφό του Ευτυχιανό, Αυρηλιανό να εγκαταλείψει δια της βίας το υπατικό του αξίωμα, ο Ευτυχιανιός χρίσθηκε από αυτόν νέος ύπατος στην θέση του, με την έγκριση του Γαινά. Όμως, μόλις ο Γαϊνάς εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, ο Ευτυχιανιός έπεσε άμεσα από την εξουσία.
Ο δε Καισάριος, ήταν και αυτός διεφθαρμένος και τρίτος γιος του υπάτου Ταύρου, και ταυτόχρονα αδερφός του Αυρηλιανού και του Ευτυχιανού. Ο δε φιλογότθος Καισάριος (ο οποίος ήταν ο αρχηγός φιλογερμανικού κόμματος), το 400 μ.Χ., υποστήριξε την καθαίρεση του αδερφού του Αυρηλιανό από το αξίωμα του υπάτου, προκειμένου να γίνει αρεστός στον Γαινά.
Επίσης, υποστήριξε να παραδοθούν στον Γαινά και να εκτελεστούν, τόσο ο αδερφός του Αυρηλιανός, όσο και οι πατριώτες στρατηγοί Σατουρνίνος και Ιωάννης, κάτι που δεν εγινε τελικά εφικτό λόγω της τεράστιας αντίδρασης του μεγάλου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιωάννη του Χρυσοστόμου, καθώς και του λαού και εν τελεί ο Αυρηλιανός και ο Σατουρνίνος εξορίστηκαν.
Αμέσως μετά την βίαιη εκδίωξη του Αυρηλιανού, ο Γαϊνάς (ο οποίος ονειρευόταν να γίνει ο Στηλίχωνας της Ανατολής) διάλεξε τον Καισαρικό και τον Ευτυχιανό για το αξίωμα του υπάτων. Μάλιστα, ο Καισάριος, είχε συνεννοηθεί με τον Γαινά, προκειμένου ο ίδιος να του ανοίξει τις πύλες για να μπορέσει ο Γαϊνάς να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη.
Όμως, η γρήγορη αντίδραση των πατριωτών κάτοικων της Πόλης μπόρεσε να σταματήσει τα άθλια αυτά σχέδια των βάρβαρων Γότθων, οι οποίοι αντί να εξοντώσουν και να υποδουλώσουν τους κάτοικους της Πόλης εξοντωθήκαν τελικά οι ίδιοι.
Μετά την πτώση του Γαινά, ο Καισάριος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για εσχάτη προδοσία βοηθώντας και υποκινώντας τη εξέγερση του Γαινά, αλλα ο τότε ύπατος Αυρηλιανός και αδερφός του Καισάριου, σε αντίθεση με τον Καισάριο που είχε ζητήσει την θανάτωση του αδερφού του, ο Αυρηλιανός του χάρισε την ζωή.
Τόσο ο κακοί αδερφοί Καισάριος (ο οποιος είχε ζητήσει την θανατική καταδίκη του αδερφού του Αυρηλιανού, όπως και ο κακός μυθικός Τυφώνας εξόντωσε και μισούσε τον αδερφό του Όσιρι-http://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_24.html) και Ευτυχιανιός, όσο και ο Γαϊνάς, παίζουν τον ρολό του κακού αδερφού Τυφώνα στο έργο του μητροπολίτη Κυρήνης Συνέσιου: «Αιγυπτιακά: Αιγύπτιοι ή περί Προνοίας: Περί Οσίριδος και Τυφώνα».

Τον δε ρολό του καλού αδερφού Όσιρι τον παίζει ο Αυρηλιανός, ενώ τον ρολό του γιου του Όσιρι, του Ώρου, ο Ταύρος, ο γιος του Αυρηλιανού, ο οποιος εγινε ύπατος το 428 μ.Χ., όπως και εγγονός του Αυρηλιανού (επίσης Ταύρος και αυτός) το 513 μ.Χ].
Όλα αυτά, βοήθησαν σημαντικά το Βυζάντιο να συνεχίσει να υπάρχει ως μία ισχυρή και ακμάζουσα δύναμη για άλλα 1053 χρόνια!!! Η ίδια πετυχημένη πολιτική συνεχίστηκε και από τον εξίσου επιτυχημένο και ικανό διάδοχο και βοηθό του Αυρηλιανού σε όλη την προαναφερθείσα κρίση, τον Ανθέμιο.
[Με τον ίδιο δε τρόπο αποφεύχθηκε αργότερα από τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Λέων τον Α’ τον Μέγα η βίαιη-πραξικοπηματική κατάληψη και εκγερμανισμός της Ελληνικότατης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους Αλανούς του Ασπάρ, όπως και από τους Ισαύρους επί του Αυτοκράτορα Ζήνωνα, με την έγκαιρη αντίδραση του ίδιου και του στρατού του (http://alophx.blogspot.com/2019/11/2.html).

Όπως ακριβώς παλαιοτέρα στην Αρχαία Ελλάδα οι Έλληνες νίκησαν τους Γαλάτες και απέτρεψαν με παρεμφερή τρόπο την πλήρη κατάληψη και καταστροφή της Ελλάδας από αυτούς (http://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_29.html)].

Αμέσως μετά τα γεγονότα αυτά, ένα αντιβαρβαρικό κόμμα επικράτησε και στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία υπό τον Ελληνικής καταγωγής πατρίκιο Ολύμπιο και οδήγησε στην πτώση του Στηλίχωνα, μαζί με των Γερμανών μισθοφόρων που στήριζαν αυτόν.
(Σαν να έπεφτε η κυβέρνηση της Μέρκελ στην Γερμανία και του Ρέντσι στην Ιταλία και να έπαιρναν την θέση τους, οι Ευρωσκεπτικιστές Γκρίλλο, Σαλβίνι στην Ιταλία, ή  οι Χόκε και Γκαλάντ,ο Μπάχμαν της PEGIDA, ή πιο «ριζοσπάστες δεξιοί» Χριστιανοδημοκράτες στην Γερμανία μέσω εκλογών στις χώρες αυτές (όπως όντως συνέβη και στις δύο αυτές χώρες μέσα στο 2018, με αποτέλεσμα την θέση τους να πάρουν «πιο σκληρές και δεξιές ηγεσίες»).
Στην Δύση, οι Γότθοι δημιουργούσαν τα ίδια προβλήματα όπως και στην Ανατολή και οι ντόπιοι έτρεφαν έντονη αντιπάθεια για αυτούς.
Επίσης, η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κλυδωνιζόταν από έντονες εξεγέρσεις, χωριστικά κινήματα, οικονομική κρίση, εξαθλίωση και μεγάλη οικονομική καταπίεση, εξωτερικές εισβολές, αναγέννηση των ντόπιων γλωσσών, πολιτισμών και εθνικισμών (π.χ. Νέο-Ίβηρες,   Νέο-Γαλάτες, Νέο-Βρετανοί κ.λ.π.)-(http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%89%ce%bd-%cf%84%ce%bf-406-%ce%bc%cf%87-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%b9/).

[Ενώ, όπως ακριβώς συνέβη με τους πρώτους δυο στρατιωτικούς ηγέτες, οι οποίοι υποστήριξαν το 406 μ.Χ. την απόσπαση της Βρετανίας από την Ρώμη (https://en.wikipedia.org/wiki/End_of_Roman_rule_in_Britain), οι οποίοι αν και επέτυχαν να επαναστατήσουν επιτυχώς και να αποσπάσουν το νησί αυτό από την ηγεσία της Ρώμης, στην συνέχεια έχασαν την πρωταγωνιστική πολιτική θέση και την ζωή τους, έτσι και στις μέρες μας στην Μεγάλη Βρετανία.
{Συγκεκριμένα, το 406 μ.Χ. στην Βρετανία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF-406-%CE%BC%CF%87-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%85%CF%84%CE%B9/), όταν οι Ρωμαίοι στρατιώτες του νησιού επαναστάτησαν, με σκοπό να αποκοπούν από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ανακηρύσσοντας δυο στρατιωτικούς (τον Μάρκο και τον Γρατιανό) ως Αυτοκράτορες (https://en.wikipedia.org/wiki/End_of_Roman_rule_in_Britain#407%E2%80%93410), οι οποίοι είχαν βίαιο τέλος, πριν την θέση τους πάρει ο Κωνσταντίνος ο Γ’.

Αυτός, έλαβε μέρος στο «παιχνίδι του στέμματος» στην Ρώμη, πριν πέσει και αυτός με την σειρά του αργότερα (https://www.triklopodia.gr/400-%CE%BC-%CF%87-2018-%CE%BC-%CF%87-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD/) και στην συνέχεια η Βρετανία, αφού αποκοπεί οριστικά από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το νησί διαλυθεί από τις εισβολές των βαρβάρων και εσωτερικές εξεγέρσεις}.
Και αυτό συνέβη, όταν οι δυο μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες που υποστήριξαν το 2016 μ.Χ. την απόσπαση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ μέσω του δημοψηφίσματος για το BREXIT (των Ναιτζέλ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον), οι οποίοι αν και επέτυχαν να κερδίσουν στο δημοψήφισμα και να αποσπάσουν το νησί αυτό από την ηγεσία της ΕΕ, στην συνέχεια έχασαν την πρωταγωνιστική πολιτική θέση τους.
{Επίσης, όπως τότε και στην εποχή μας, στην Μεγάλη Βρετανία, ένας πρωθυπουργός του κράτους αυτού, έπεσε μέσω μίας βίαιης πολιτικής πτώσης λόγω του Brexit και της αποκοπής από την ΕΕ (Κάμερον), ενώ για κάποιους, την θέση αναμένεται να πάρει σύντομα και η Μέι.
Και όλα αυτά, με ταυτόχρονη εισβολή των βάρβαρων, αλλά και την άνοδο «νεοεθνικιστικών» κινημάτων σε πολλές περιοχές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (π.χ. Ισπανία, Γαλατία, Ιταλία), τα οποία οδήγησαν τελικά και στην διάλυση της τότε Ρωμαϊκής Βρετανίας, με τις εισβολές των βάρβαρων, αλλά και ντόπιες επαναστάσεις, συγκρούσεις και πολέμους.
Έτσι πιθανότατα θα διαλυθεί και στις μέρες μας η ΕΕ, με την άνοδο στην εξουσία των κρατών της ΕΕ (Ιταλία, Γαλλία, Γερμάνια, Ισπανία, Αυστρία) ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html) και ίσως και η ίδια η Μεγάλη Βρετανία με την πιθανή αποχώρηση μέσω δημοψηφισμάτων της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας από την ένωση τους με την Αγγλία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B7-%CE%BA/)}].
Αργότερα δε, όταν η Γαλατία κατακτήθηκε (η τάχα «απελευθερώθηκε» κατά τους Φράγκους) από τον στρατό των Φράγκων του ικανού βασιλέα Κλόβι, αυτός έπεισε αρκετούς Γαλάτες, όπως και όλους τους Φράγκους υπηκόους του, μέσω έξυπνης προπαγάνδας, ότι τάχα «απελευθέρωσε» την Γαλατία από την «ρωμαϊκή κατοχή» (λες και η κατάκτηση της από τους βάρβαρους Φράγκους ήταν μια «απελευθέρωση» της) και πως ο ίδιος ήταν ένας αναγεννημένος «Βερκικεντορίξ».
Ο δε Βερκικεντορίξ, ο οποίος πολέμησε ως σύμμαχος με τον Καίσαρα και στράφηκε αργότερα ενάντια στην Ρώμη, έχοντας εκπαιδευτεί πρώτα από αυτή, θυμίζει την αντίστοιχη ιστορία του γερμανίου Χερούσκου Αρμίνιου, ο οποίος έχοντας εκπαιδευτεί και αυτός από την Ρώμη, στράφηκε αργότερα εναντίον της.
Στην δε Ευρώπη, γίνεται να υπάρξει άνοδος των εθνικισμών, όπως συνέβη και τον Μεσοπόλεμο, όταν ως απάντηση στην βία και τις εξεγέρσεις των κομμουνιστών στις ευρωπαϊκές χώρες, δημιουργήθηκαν ως αντίδραση οι εξίσου βίαιοι με αυτούς εθνικιστές-φασίστες-ναζιστές προς αντιμετώπιση τους.
Κάτι που επαναλαμβάνεται και στις μέρες μας στην Ευρώπη, στην οποία ως απάντηση στην βία και τις εξεγέρσεις των ισλαμιστών και των αναρχικών στις ευρωπαϊκές χώρες, δημιουργήθηκαν ως αντίδραση εθνικιστικά-ακροδεξιά και ευρωσκεπτικιστικά κόμματα προς αντιμετώπιση τους (με την υποστήριξη τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ρωσίας.
[Υπάρχουν όμως και κάποιες ενδιαφέρουσες χρονικές ομοιότητες των γεγονότων του τότε με το σήμερα:
Από την επανάσταση της Βρετανίας και αποχώρηση της από την Ρώμη το 406 μ.Χ. άρχισε η διάλυση της δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και πιθανότατα από το Brexit το 2016 μ.Χ. της Μεγάλης Βρετανίας θα αρχίσει και η διάλυση της ΕΕ στις μέρες μας.
 Το 408 μ.Χ. έπεσε ο φιλοβάρβαρος Αλάριχος από την εξουσία και την θέση του την πηρέ ο εθνικιστής Ολύμπιος.
Αντίστοιχα το 2018 μ.Χ. έπεσαν οι νέοι «Στηλίχωνες» και προστάτες των ισλαμιστών λαθρομεταναστών της Δύσης, Μέρκελ στην Γερμανία (όπως και ο Στηλίχων ήταν γερμανικής καταγωγής) και Ρέντσι στην Ιταλία (στην περιοχή την οποία έπεσε και ιστορικά ο Στηλίχων).
Και την θέση του Ρέντσι, όπως και στην περίπτωση του Στηλίχωνα, την πηρέ ο εθνικιστής Ματέο Σαλβίνι σε συνεργασία με τον Ντι Μάιο, ενώ την ίδια στιγμή και στην Γερμανία η εκλογική επιρροή του ακροδεξιού και εθνικιστικού AfD, είναι σε συνεχή άνοδο.
Το 406 μ.Χ., άρχισε η μαζική εισβολή των βάρβαρων στην Δυτική Ρωμαικη Αυτοκρατορία λόγω της βίαιης επίθεσης των Ούννων σε αυτούς, χάρις στην απόφαση του Στηλίχωνα να αφήσει επίτηδες παντελώς αφύλακτα τα σύνορα του Ρήνου στους ομοφύλους του Γερμανούς.
Το 2015-2016 μ.Χ. αντίστοιχα, άρχισε η μαζική εισβολή των ισλαμιστών (φανατικών ή μη, τρομοκρατών, εγκληματιών ή και προσφυγών) λαθρομεταναστών στην ΕΕ (κυρίως Αράβων, αλλά παράλληλα και Αφρικανών, Πακιστανών και Αφγανών), χάρις στην απόφαση της Μέρκελ (με την βοήθεια του Τσίπρα) να τους ανοίξει τα σύνορα.
Αυτό συνεπή λόγω της βίαιης επίθεσης του ISIS σε αυτούς (αλλά και λόγω της πληρωμής πολλών εξ’ αυτών από Κατάρ-Σαουδική Αραβία για να μετάβουν στην Δύση και να την εξισλαμίσουν σταδιακά μέσω της μεγάλης γεννοβολίας τους, και χάρις στο δουλεμπόριο αυτών, αλλά και την χορήγηση οπλών και εθελοντών στο ISIS από την Τουρκία).
Για τις ΗΠΑ ο φίλος των βάρβαρων Στηλίχων που τους επέτρεψε να εισβάλουν κατά πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αντιστοιχεί με τον Ομπάμα, ενώ με τον εθνικιστή Ολύμπιο αντιστοιχεί ο πρόεδρος Τραμπ.
Το 400 μ.Χ., ξέσπασε εξέγερση του λαού της Πόλης κατά των δωσίλογων ηγετών που είχε τότε, καθώς και των βάρβαρων.
Θα συμβεί άραγε μια αντίστοιχη εξέγερση μέχρι το 2020 στην πατρίδα μας κατά των δωσίλογων ηγετών της χώρας, καθώς και των φανατικών ισλαμιστών;
Το 410 μ.Χ., ο Αλάριχος λεηλάτησε, ύστερα από την βίαιη κατάληψη της, την Ρώμη.
Θα έχουμε άραγε αντίστοιχη λεηλασία μεγάλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών μέχρι το 2020 (π.χ. της Ρώμης, του Παρισιού, της Μαδρίτης, του Λονδίνου, του Βερολίνου ή των Βρυξελλών) από ορδές λαθρομεταναστών και αναρχικών;].
Αυτοί, πρέσβευαν τον αποχωρισμό των περιοχών τους από την αυτοκρατορία (π.χ. όπως πρεσβεύουν σήμερα, με την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, πολλά αντιευρωπαϊκά ή πατριωτικά κινήματα σαν των Φαράτζ, Λεπέν, Στράσε, Ουίλντερς, Μπαρτ ντε Βεφέρ, Ιγλεσίας, Ριβέρα, Χόκε, Γκρίλο, Σαλβίνι), με την πλήρη ανεξαρτητοποίηση τους.
[Και όπως εισήλθαν οι βάρβαροι στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 406 μ.Χ., με την εισβολή των Γερμανικών φυλών, οι οποίες εισέβαλαν χωρίς κανένα εμπόδιο πια στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις μέρες μας.
Τότε, το γεγονός αυτό συνέβη  χάρις στην απόσυρση εξεπίτηδες από την γερμανικής καταγωγής ηγέτη αυτής Στηλίχωνα (που καταγόταν από την γερμανική φυλή των Βανδάλων από τον πατερά του, με πρόφαση ότι τάχα ήθελε να προστατέψει την Ιταλία από εισβολή βάρβαρων) του ρωμαϊκό στρατό από τα σύνορα με την Γερμανία, αφήνοντας τα παντελώς αφύλακτα στις βάρβαρες γερμανικές φυλές το 406 μ.Χ.

Έτσι και στις μέρες μας, μπορεί να γίνει πια ανεμπόδιστα μαζική πληθυσμιακή εισβολή από δεκάδες εκατομμύριων λαθρομεταναστών ισλαμιστών από την Ασία και την Αφρική, χάρις στην υπογραφή εκ μέρους πολλών ηγετών των κρατών της ΕΕ.
Κυρίως χάρις στην πίεση του «Γερμανού Στηλίχωνα», της Μέρκελ (που το 2015 εισήγαγε εκατομμύρια λαθρομεταναστών στην Ευρώπη σε συνεργασία με τον Τσίπρα), του ιδιαίτερα επικίνδυνου «σύμφωνα του ΟΗΕ για την μετανάστευση».
Και όλα αυτά, χωρίς να συνυπολογιστούν οι προσφυγές από τους πολέμους στην Μέση Ανατολή, καθώς και οι εκατοντάδες χιλιάδες ισλαμιστές που στέλνουν επίτηδες στην ΕΕ οι Τούρκοι, οι Σαουδάραβες, οι Καταριανοί και το ISIS.
Με στόχο πάντα την μεσοπρόθεσμη πληθυσμιακή αλλοίωση και τον εξισλαμισμό της, τόσο λόγω, της μαζικής εισδοχής εκατομμυρίων ισλαμιστών στις χώρες της ΕΕ, αλλα και λόγω και της μεγάλης γεννοβολίας αυτών, καθώς και της υπογεννητικότητας των Ευρωπαίων.
Το 406 μ.Χ., δημιουργήθηκαν παράλληλα και πολλά αυτονομιστικά κινήματα στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (όπως οι ευρωσκεπτικιστές ή τα «κίτρινα γιλέκα» στις μέρες μας), από τους υποταγμένους στους Ρωμαίους πληθυσμούς αυτής (π.χ. στην Βρετάνια, την Γαλατία ή την Ισπανία), οι οποίοι καταπιεζόταν από την βαριά φορολογία και την πολιτική καταπίεση.
Αυτά τα κινήματα, τα οποία ονομαζόταν Bagaudae (https://en.wikipedia.org/wiki/Bagaudae, https://en.wikipedia.org/wiki/Fall_of_the_Western_Roman_Empire), είχαν ως στόχο την ανεξαρτησία των λαών τους από την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, επανανακαλύπτοντας τις εθνικές κουλτούρες τους, τα ήθη και τις γλώσσες τους, την στιγμή που εισέβαλαν οι βάρβαροί στην Αυτοκρατορία της Ρώμης (ότι σχεδόν γίνεται επακριβώς και στις μέρες μας στην ΕΕ).
Στην δε Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το κίνημα των Bagaudae, εμφανίστηκε μόνο μια φορά αναμεσά στα έτη 409 και 417 στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία στην επαρχία της Μακεδονίας (για την οποία γίνονται στις μέρες μας συλλαλητήρια από τους Έλληνες πατριώτες).
Ουσιαστικά, το κίνημα αυτό στην Ελληνική Αυτοκρατορία του Βυζαντίου, θυμίζει κάτι από το κίνημα των «Αγανακτισμένων» στην Ελλάδα, καθώς και τα πρόσφατα πατριωτικά συλλαλητήρια για την πάντα Ελληνική Μακεδονία, όπως ακριβώς στην Δύση, το κίνημα των Bagaudae θυμίζει μια μίξη του κινήματος των Ισπανών «Αγανακτισμένων», του κινήματος «Occupy Wall Street στις ΗΠΑ», καθώς και το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία και τις άλλες χώρες της ΕΕ.
Ενώ τo 406 μ.Χ., ιδρύθηκαν και οι λεγόμενοι Vigilantes από τον Ρωμαίοι στρατηγό Βιγιλάτιο (αλλά και με την βοήθεια των Ουαράνου, Τουλπίκιου και Τζόβους), οι οποίοι ήταν ένοπλα σώματα Ρωμαίων ιππέων, απολυτά αφοσιωμένα στον Αυτοκράτορα, οι οποίοι αποτελούσαν απάντηση στα ένοπλα σώματα και την βία των βάρβαρων εντός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν όπως και οι αντίπαλοι τους μαζική χρήση βίας για την επίτευξη των στόχων τους και για την εξόντωση των αντιπάλων τους.
Ουσιαστικά, οι Vigilantes, αποτελούσαν τα Freikorps (http://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html), ή τάγματα εφόδου (SASS, μελανοχίτωνες) της εποχής ή στις μέρες μας των «κίτρινων πουκάμισων», ενάντια στα αντίστοιχα παραστρατιωτικά σώματα των εχθρών τους (βάρβαροι στην Αρχαιότητα, μπολσεβίκοι ή αναρχικοί φανατικοί ισλαμιστές λαθρομετανάστες στις μέρες μας).
Όμως εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι όλοι αυτοί οι βάρβαροι στρατιώτες της Ρώμης, των οποίον οι οικογένειες εξοντωθήκαν από τον Ολύμπιο, είχαν πιο πριν «συλληφθεί προληπτικά» με εντολή του ιδίου τους του συμμάχου και υποστηρικτή (και κατά τα άλλα υποστηρικτή τους) τους Στηλίχωνα, ως ένα μετρό προκειμένου οι βάρβαροι αυτοί στρατιώτες να εκβιαστούν ώστε να μην προσχωρήσουν στον Αλάριχο.
Οι δε Γότθοι, αν και αρχικά σύμμαχοι του Στηλίχωνα, σύντομα στράφηκαν εναντίον του (όπως ακριβώς και στις μέρες μας οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες στράφηκαν σύντομα κατά των Γερμανών της Μέρκελ, η οποία ήταν αρχικά σύμμαχος και υποστηρικτής τους, όπως ακριβώς ήταν και ο Αλάριχος με τους Γότθους).
Ουσιαστικά, και ο Αλάριχος, όπως ο Βερκικεντορίξ και ο Αρμίνιος πριν από αυτόν (https://alophx.blogspot.com/2018/12/blog-post.html), εκπαιδευτήκαν και πολέμησαν για ένα χρονικό διάστημα με την Ρώμη πριν στραφούν τελικά εναντίον της.
Και όπως τότε υπήρχαν ανίκανοι «Ονώριοι» στην ηγεσία της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, «παφουμαρισμένοι νέοι Νέρωνες» στην ουσία, παραδομένοι στις κραιπάλες, ανίκανοί, αδύναμοι, διεφθαρμένοι και κατευθυνόμενοι από άλλους, έτσι και στις μέρες μας, «νέοι Ονώριοι», παντελώς ανίκανοι, μεθύστακες, διεφθαρμένοι και κατευθυνόμενοι από άλλους ηγέτες κυβερνούν την ΕΕ (π.χ. Τουσκ, Γιούνκερ).
Ενώ και στον στρατό της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, όταν οι ντόπιοι Ρωμαίοι έπαψαν να υπηρετούν σε αυτόν, ως νέοι στρατιώτες, προσελήφθησαν βάρβαροι Γερμανοί, οι οποίοι σταδιακά κατάφεραν να γίνουν η συντριπτική πλειοψηφία του.
Έτσι, εχοντας πια αυτοί όλα τα όπλα της Ρώμης στα χεριά τους, κατάφεραν τελικά να την καταλάβουν πραξικοπηματικά από τα μέσα την εξουσία αυτής και να την καταλύσουν το 476 μ.Χ.
Όπως ακριβώς δηλαδή στις μέρες μας, πολλοί Ευρωπαίοι προσπαθούν να καταργήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, και την θέση τους την παίρνουν ξένοι ή λαθρομετανάστες, εχθροί των κρατών τους (π.χ. στην Ελλάδα έχουν προσληφθεί από τον Ελληνικό στρατό πολλοί Αλβανοί, που ως γνωστόν δεν αγαπάνε την Ελλάδα και είναι σύμμαχοι των Τούρκων).
Αν δε αυτοί σταδιακά καταφέρουν να γίνουν η συντριπτική πλειοψηφία του στρατού των κρατών αυτών, ίσως προσπαθήσουν, όπως οι Γερμανοί βάρβαροι με την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, να καταλάβουν πραξικοπηματικά από τα μέσα και με τα όπλα την εξουσία αυτών και να τις καταλύσουν, μετατρέποντας τις σε ισλαμικά κράτη.
Οι δε Γότθοι του Αλάριχου, μέσω των αποφάσεων του Γαινά και του Στηλίχωνα εισέβαλαν πρώτα στις ευρωπαϊκές επαρχίες της βυζαντινής Αυτοκρατορίας και κυρίως στον Ελλαδικό χώρο πριν συνεχίσουν την εισβολή τους στην Ιταλία και τις δυτικές επαρχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Όπως ακριβώς και στις μέρες μας οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες το 2015, εισήλθαν ύστερα από απόφαση του Τσίπρα και της Μέρκελ πρώτα στην Ελλάδα, πριν συνεχίσουν την εισβολή τους στην Ιταλία, την Γερμανία και τις άλλες χώρες της ΕΕ στην Δυτική Ευρώπη.
Ο δε Καίσαρας είχε υποστηρίξει παλαιοτέρα (και εν μέρει είχε αρκετό δίκιο) όταν ήταν ανθύπατος στην Γαλατία, ότι αν οι γερμανικές εισβολές στην Γαλατία επιτύγχαναν τον σκοπό τους και οι Γερμανοί καταλάμβαναν την χώρα αυτή, αμέσως μετά, θα εισέβαλαν μαζικά και στις δυτικές επαρχίες της Ρώμης, όπως και στην Ιταλία και την ίδια την Ρώμη, όπως έδειξαν αργότερα και οι βαρβαρικές εισβολές του 5ου αιώνα μ.Χ.
Έτσι, ο ίδιος τις παρουσίασε σαν μια απειλή ανάλογη με αυτή που αντιμετώπισε ο θείος του ο Μάριος από τις γερμανικές φυλές των Τευτόνων, των Κίμβρων και των Αμβρώνων (http://alophx.blogspot.com/2017/09/20.html), κάτι που ήταν σε μεγάλο σημείο αληθές.
Όμως, ο Καίσαρας εκμεταλλεύτηκε τις εισβολές αυτές και πολιτικά προκειμένου να επιτύχει την απόκτηση απεριόριστης εξουσίας για την αντιμετώπιση της απειλής αυτής, για να κερδίσει νέα λάφυρα και σκλάβους για την Ρώμη, αλλα και για να αυξήσει την επιρροή, καθώς και την δημοφιλή του στον ρωμαϊκό λαό με τις νίκες του.
Για τον λόγο αυτό υπήρξε ανήλεης με τις γερμανικές φυλές (αλλά και τους Γαλάτες, των οποίων κατέλαβε 800 πόλεις, αιχμαλώτισε ένα εκατομμύριο ανθρώπους, σκότωσε αλλά ένα και εκδίωξε ένα ακόμη) και διέπραττε πολλές φορές όταν νικούσε γενοκτονίες έναντι αυτών.
Οι νίκες του Καίσαρα έναντι των ανήλεων σφαγιαστών των Γαλατών Γερμανών, καθώς και οι σφαγές αυτών, ανέστειλαν και αποθαρρύναν (μέσω του τρόμου και του ψυχολογικού πολέμου που ενέπνευσαν σε αυτούς από την οργή του Καίσαρα και την ισχύ της Ρώμης για το τι τους περίμενε εάν τολμούσαν να ξαναεπιτεθούν) τις επιθέσεις αυτών ενάντια στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για σχεδόν πέντε αιώνες.
Τελικά, το 406 μ.Χ., όταν πια την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην Δύση, δεν διοικούσε ο στιβαρός και ικανότατος Καίσαρας, αλλά ο πάντως ανίκανος Ονόριος, ο φόβος του Καίσαρα για την εισβολή των γερμανικών φυλών στην Γαλατία και από εκεί στις υπόλοιπες ρωμαϊκές επαρχίες της δυτικής Ευρώπης, ακόμα και έναντι της ίδιας της Ρωμιέ έγινε τελικά πραγματικότητα.
Οι δε βάρβαροι Γερμανοί που εισέβαλαν την Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα ως βάρβαρες φυλές στην Ρώμη (όπως και οι Ελβετοί του Oργετόρυγξ επί Καίσαρος) και την Ελλάδα, όπως ακριβώς έπραξαν και κατά την νεότερη εποχή και στις μέρες μας (υπό τον Καρλομάγνο, την Αγιά Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, το Β’ Ράιχ του Κάιζερ, το Γ’ Ράιχ του Χίτλερ, καθώς και το Δ’ Ράιχ της ΕΕ των Μέρκελ-Σόιμπλε).
Με την μονή διαφορά ότι στις μέρες μας, αντι για στρατό, οι Γερμανοί εισβάλουν στις χώρες της ΕΕ και την καταλαμβάνουν, τις υποτάσσουν, τις σκλαβώνουν και τις λεηλατούν, αντί με τα όπλα, μέσω των λεγομένων οικονομικών μνημονίων
Έτσι, δικαιώνεται πανηγυρικά και το γνωστό ρητό που λέει ότι: «Η ιστορία ουσιαστικά μας διδάσκει, ότι η ανθρωπότητα δεν διδάσκεται από την ιστορία»].
(Όποια ομοιότητα με το σήμερα είναι τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού).

[Στην συνέχεια, ο «εθνικιστής» Ολύμπιος αφού έπεσε από την εξουσία, εξορίστηκε. Αργότερα, ανάλαβε ξανά την εξουσία, ανατράπηκε πάλι και τυφλώθηκε και ακρωτηριάστηκε (κατά τον ίδιο τρόπο που στα μεταγενέστερα χρόνια, οι «εθνικιστές» Κόλα ντι Ριέντζο και ο Μουσολίνι στην Ρώμη της Ιταλίας, έχασαν την εξουσία, εξορίστηκαν, την ξαναπήραν, ανατράπηκαν δεύτερη φορά και στο τέλος εκτελέστηκαν- http://alophx.blogspot.gr/2017/09/cola-di-rienzo.html).
[Αλλά και στις μέρες μας στην Ιταλία, ο «νέος Στηλίχωνας» Ρέντσι, έπεσε και την θέση του την πήρε ο «νέος Ολύμπιος» Σαλβίνι].

(Η αποδόμηση της ΕΕ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_65.htmlhttp://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html), φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει μετά και τις εξελίξεις σε σχέση με την συμφωνία για το Brexit μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς και την μεγάλη σύγκρουση Ιταλίας και ΕΕ για τον προϋπολογισμό της χωράς αυτής, την λαθρομετανάστευση και τις ευρωεκλογές).
Επίσης, εδώ θα πρέπει να αναφερθεί, ότι η δωσιλογική κυβέρνηση της πατρίδας μας, υπέγραψε μέσα στον Δεκέμβριο του 2018 και την παντελώς απαράδεκτη και ιδιαίτερα επικίνδυνη για την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο «συμφωνία του ΟΗΕ για τους λαθρομετανάστες», με την οποια θα μπορούν αυτοί «νόμιμα» να εισέρχονται κατά εκατομμύρια στις χώρες της Δύσης, με τελικό αποτέλεσμα την πρόκληση πάρα πολλών προβλημάτων σε αυτές (https://www.triklopodia.gr/sok-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-, %CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%83/#,https://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86/#https://www.triklopodia.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-38-000-000-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB/#, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/blog-post_4.htmlhttps://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/10-2018.html http://corfiatiko.blogspot.com/2018/12/blog-post_186.html).

Και μάλιστα, σύμφωνα με αυτό το «Σύμφωνο», το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όλα τα κράτη της γης, θα φέρει ακόμα περισσότερες εισβολές λαθρομεταναστών στην ΕΕ (ανάλογες με τις εισβολές βάρβαρων στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 406 μ.Χ.) και μάλιστα «νόμιμα πια», αφού σύμφωνα με αυτό, όσες χώρες το υπογράψουν, θα πρέπει να δεχτούν εκατοντάδες εκατομμύριων λαθρομεταναστών από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου, ενώ μόνο η πατρίδα μας, θα πρέπει να δεχτεί συνολικά 38.000.000 (https://www.triklopodia.gr/sok-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5%CF%89%CF%83/#,https://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86/#https://www.triklopodia.gr/%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-38-000-000-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB/#, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/blog-post_4.htmlhttps://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/12/10-2018.html )!!!].

{Το δε έτος 2020, η νέα «Ελληνική κυβέρνηση» του Κυριακού Μητσοτάκη, συνεχίζοντας την ίδια εθνοκτόνα και εθνοπροδοτική πολιτική της προκάτοχου της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, συνέχισε να μεταφέρει και αυτή νέους προσφυγές και λαθρομετανάστες σε «κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας», τόσο στα νησιά του Αιγαίου, όσο και στην Ελληνική ενδοχώρα.

Όπως δε είναι ευκολά αντιληπτό, ιδιαίτερα μετά την εξέγερση των «προσφύγων» και λαθρομεταναστών στην Μόρια της Λέσβου και το κάψιμο των «κέντρων υποδοχής» και των δασών της περιοχής, όπως και τις επιθέσεις και παρενοχλήσεις αυτών κατά Ελληνων στην Κρήτη, σε περίπτωση μαζικής εξέγερσης αυτών σε όλη την χώρα με την «παρακίνηση» των Τούρκων, σε περίπτωση ή μη αυτών με την Ελλάδα, θα επιφέρει καταστροφές σε όλη την Ελλάδα.

[Αυτους, τους «εξεγερθέντες», τους υπερασπίστηκαν εκτός από τις ΜΚΟ του Σόρος και των Κατάρ-Σαουδικής Αραβίας και Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η Γερμανική κυβέρνηση, κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα].

Μία τέτοια δε εξέγερση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην πατρίδα μας σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία, ως ένα «εσωτερικό μέτωπο» (με την στήριξη των ΜΚΟ του Κατάρ, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του Σόρος), αλλά φυσικά και με την στήριξη της «Νέας Στηλίχωνα» Μέρκελ, αλλά και του συμμάχου της και «Νέου Αττίλα» Ερντογάν (http://alophx.blogspot.com/2020/03/blog-post.html).

[Η δε Μέρκελ χρησιμοποιεί την πατρίδα μας ως «αποθήκη» προσφύγων και λαθρομεταναστών που θέλουν να φτάσουν στην Γερμάνια, έτσι ώστε αυτοί να μην φτάσουν σε αυτή και η ιδιά και το κόμμα της αναγκαστεί να πληρώσει με εκλογικές απώλειες και «αιμορραγία» προς την δεξιά αντιισλαμική AfD.

Η Μέρκελ στην Γερμανία και ο Κόντε στην Ιταλία, τρέμουν εκλογικά και πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, μήπως ο Ερντογάν όπως τους έχει εκβιαστικά απειλήσει αφήσει εκατομμύρια νέων προσφύγων και λαθρομεταναστών στην ΕΕ όπως έκανε το 2015, και για τον λόγο αυτό του κάνουν όλα τα «χατίρια», πέρα από τις πολλές επικερδείς συμφωνίες που τα δύο αυτά κράτη έχουν υπογράψει μαζί του (π.χ. εμπόριο, πώληση όπλων, ενέργεια, αγωγοί κ.λ.π.).

Έτσι, ο «Νέοι Στηλίχων» σε αυτές τις χώρες, είναι (το έτος 2020), για την Γερμανία η Μέρκελ και ο Σταϊνμάιερ, για την Ιταλία ο Ματαρέλα, ο Γκρίλο, ο Λουίτζι Ντι Μάιο και ο Κοντέ, ενώ για την Ισπανία ο Σάντσεθ και ο Ιγκλέσιας και για τις ΗΠΑ ο Μπάιντεν.

Ο δε σφετεριστής της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Άτταλος Πρίσκος ανήλθε στον θρόνο από τον Γερμανό/Γότθο Αλάριχο, όπως και πολλοί ηγέτες στις μέρες μας από την Γερμανία, ενώ η χώρα αυτή ενισχύει και αυτονομιστικά κινήματα εντός της ΕΕ (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_81.html) κατά των ισχυρών κρατών και δυνητικών αντιπάλων της (π.χ. Ιταλία, Ισπανια, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία εκτός ΕΕ).

Και όπως οι Γερμανοί το 1.941 μ.Χ. όταν κατέλαβαν την Αθήνα εγκατέστησαν την δωσίλογη κυβέρνηση του Τσολάκογλου που ήταν υποχείριο τους, έτσι και ο Αλάριχος από το Γερμανικό φύλο των Γότθων λίγο πριν καταλάβει την Ρώμη το 410 μ.Χ., εγκαθίδρυσε σε αυτή ως δωσίλογο και σφετεριστή «Αυτοκράτορα» τον Άτταλο Πρίσκο που ήταν υποχείριο του. 

Το έτος 406 μ.Χ. αποστάτησε και χωρίστηκε η Βρετανία από την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που ήταν η αρχή της διάλυσης της Αυτοκρατορίας αυτής μαζί με την εισβολή των βάρβαρων Γερμανικών φύλων σε αυτή, όπως ακριβώς και το 2016 μ.Χ. με το BREXIT και την εισβολή στις αρχές του ίδιου έτους ισλαμιστών λαθρομεταναστών και προσφύγων ξεκίνησε η αρχή της διάλυσης της ΕΕ.

Ο δε Ντράγκι, ο οποίος είναι στις μέρες μας υποταγμένος στην ΕΕ της Γερμανίας και συνεργάζεται με αυτή, θυμίζει τον Στηλίχωνα που κάποια στιγμή ήταν υποταγμένος πλήρως και συνεργάζονταν με τον Αλάριχο.

Η δε πτώση του Στηλίχωνα οδήγησε σε συνεχή πολιτειακή αναταραχή την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία με τους άγριους αγώνες που ακολούθησαν για την εξουσία, όπως πιθανώς και η πτώση της Μέρκελ στις μέρες μας στην Γερμάνια λέγεται ότι μπορεί και αυτή να οδηγήσει σε συνεχή πολιτειακή αναταραχή την χώρα αυτή με τους άγριους αγώνες που αναμένεται να ακολουθήσουν για την εξουσία.

Οπότε είναι πιθανόν να έχουμε αλληλοδιαδοχικούς σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προσωρινούς, υπηρεσιακούς, ή αδυνάμους διάδοχους της Μέρκελ και πολιτική κρίση στην Γερμανία, παράλληλα με την ενεργειακή στην ιδιά χώρα και την Ευρώπη.

Η δε εξέγερση από τον εθνικιστή Ολύμπιο στην Παβία των Ρωμαίων στρατιωτών κατά των βάρβαρων και του Στηλίχωνα που οδήγησε στην πτώση του, έκανε τον Ολύμπιο να πάρει για τον εαυτό του τον τίτλο του «Μαΐστρου των Οφίκκιων».

Ο δε Ολύμπιος όταν έπεσε από τον Ονώριο πήρε προσωρινά την θέση του ο Έπαρχος των Πραιτορίων Ιόβιος (Τζόβους), ενώ στην συνέχεια ο Ολύμπιος επέστρεψε στην θέση του για λίγο πριν πέσει οριστικά, συλληφθεί και εκτελεστεί.

Αντίστοιχα η εξέγερση από το Μιλάνο (η γνωστή «Πορεία προς την Ρώμη») από τον εθνικιστή Μουσολίνι των φασιστών (πρώην Ιταλών στρατιωτών) κατά του Φάκτα που οδήγησε στην πτώση του, έκανε τον Μουσολίνι να πάρει για τον εαυτό του τον τίτλο του «Ντούτσε».

Ο δε Μουσολίνι όταν έπεσε από τον Βίκτωρ Εμμανουήλ τον Γ’ πήρε προσωρινά την θέση του ο στρατηγός Μαντολίνο, ενώ στην συνέχεια ο Μουσολίνι επέστρεψε στην θέση του για λίγο πριν πέσει οριστικά, συλληφθεί και εκτελεστεί.

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι και η Λέγκα της Λομβαρδίας τον Μεσαίωνα (αλλιώς Λέγκα του Βορρά) εκδίωξε νικώντας το 1.176 μ.Χ. τους Γερμανούς του Μπαρμπαρόσα από την Βόρεια Ιταλία, όπως ακριβώς προσπάθησε να κάνει και ο Ολύμπιος το 408 μ.Χ. με τους Γότθους του Αλάριχου, όχι όμως το ίδιο επιτυχημένα, ενώ και η Λέγκα του Βορρά στις μέρες μας προσπαθεί να διώξει την Γερμανική κατοχή της Γερμανικής ΕΕ στην χώρα αυτή.

Η μείωση των εσοδών από την πτώση της Καρχηδόνας κατά 80% ανάγκασε την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες, να προβεί σε μεγάλες περικοπές και να αυξήσει κατά πολύ τους φόρους με συνέπεια το κράτος να χάσει έσοδα.

Σε αυτή την εξέλιξη συνέβαλε και το γεγονός ότι λόγω του ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν και έγιναν άνεργοι, το κράτος δεν μπορούσε να λάβει έσοδα από αυτούς μιας και δεν είχαν πια μισθό/χρήματα για να πληρώνουν φόρους, όπως και οι φοροαπαλλαγές των πλουσίων.

Παράλληλα, το γεγονός πως πολλοί πλούσιοι γαιοκτήμονες είχαν αρπάξει τα κτήματα πολλών φτωχών μικροαγροτών αύξησε ακόμα περισσότερο τα έσοδα του κράτους από φόρους μαζί με την ανεργία, ενώ η πολιτική για παροχή «Άρτου και Θεάματος» δεν μπορούσε πια να στηριχτεί αφού δεν υπήρχαν πια χρήματα.

Ως εκ τούτου (σε συνδυασμό με την εισδοχή βάρβαρων στον Ρωμαϊκό στρατό), όταν οι Γερμανοί βάρβαροι στρατιώτες επαναστάτησαν και εκθρόνισαν τον τελευταίο Αυτοκράτορα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ρωμύλου Αυγουστύλου, κάνεις δεν αντέδρασε, αφού είχαν ταυτίσει το κράτος απελπισμένοι με εχθρό τους και ήταν σε τέτοια κατάσταση απόγνωσης που πίστευαν ότι ακόμα και οι βάρβαροι μπορεί να ήταν «μια κάποια λύση».

Αντίστοιχα στις μέρες μας, στις ΗΠΑ (αλλά και στην ΕΕ), μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 μ.Χ., τις ήττες και τα πολλά έξοδα στους πολέμους του Αφγανιστάν και το Ιράκ, αλλά και τα οικονομικά προβλήματα και την ανεργία λόγω κορωνοιού, ανάγκασε την χωρά αυτή να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες, να προβεί σε μεγάλες περικοπές και να αυξήσει κατά πολύ τους φόρους με συνέπεια το κράτος να χάσει έσοδα.

Σε αυτή την εξέλιξη συμβάλει και το γεγονός ότι λόγω του ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι απολύθηκαν και έγιναν άνεργοι, το κράτος δεν μπορούσε να λάβει έσοδα από αυτούς μιας και δεν είχαν πια μισθό/χρήματα για να πληρώνουν φόρους, όπως και οι φοροαπαλλαγές των πλουσίων.

Παράλληλα, το γεγονός πως πολλοί πλούσιοι τραπεζίτες είχαν αρπάξει τα σπίτια πολλών φτωχών Αμερικάνων αύξησε ακόμα περισσότερο τα έσοδα του κράτους από φόρους μαζί με την ανεργία, ενώ η πολιτική για παροχή «Άρτου και Θεάματος» δεν μπορούσε πια να στηριχτεί αφού δεν υπήρχαν πια χρήματα.

Ως εκ τούτου (σε συνδυασμό με την εισδοχή αλλοδαπών στον Αμερικανικό στρατό), μπορεί και εδώ κάποια στιγμή οι (κατά βάση) ξένοι Μεσανατολίτες ισλαμιστές ή Λατινοαμερικανοί στρατιώτες να επαναστατήσουν και εκθρονίσουν τον αδύναμο ψευδο-«Προέδρο» Μπάιντεν και κάνεις να μην αντιδράσει, αφού έχουν ταυτίσει το κράτος απελπισμένοι με εχθρό τους και να είναι σε τέτοια κατάσταση απόγνωσης που να πιστεύουν ότι ακόμα και οι βάρβαροι μπορεί να είναι «μια κάποια λύση».

{Και ήδη όπως έγινε το BREXIT το 2016 μ.Χ., ακούγεται στις μέρες μας το 2021 μ.Χ. ότι μπορεί να ακολουθήσει ένα POLEXIT (https://www.naftemporiki.gr/story/1788811/pr-paulopoulos-polexit-i-polonia-sta-prothura-tis-eksodou-apo-tin-ee), το οποίο αν συμβεί θα επιταχύνει την διαδικασία της διάλυσης της ΕΕ που άρχισε από τότε (το 2016 μ.Χ.), με την παγκόσμια οικονομική κρίση των ετών 2008-2009 μ.Χ., αλλά και τα οικονομικά μνημόνια που την ακολούθησαν παγκόσμια.

Για κάποιους στις μέρες μας οι απόγονοι των Ελληνο-Ρωμαίων είναι οι ΗΠΑ και η Δύση, ενώ των βάρβαρων τα ισλαμικά κράτη και οι Ρωσοκινέζοι}].

Κατά το ίδιο δηλαδή παράδειγμα που ο Τριβιγίλδιος και ο Γαινάς εξεγέρθηκαν κατά των Βυζαντινών για να αρπάξουν με την βία και πραξικοπηματικά την εξουσία της Πόλης και της Ρωμανίας, με παρακίνηση τότε του Στηλίχωνα το 400 μ.Χ. κατά της νόμιμης ηγεσίας της Αυτοκρατορίας και του λαού αυτής.

Την εξουσία τότε στην Πόλη την ειχε ο ηρωικός πατριώτης Ύπατος Αυρηλιανός, ο οποίος είχε καταφέρει να αναδιοργανώσει τον στρατό διώχνοντας από αυτόν Γερμανούς Γότθους και αντικαθιστώντας τον με γηγενή Ελληνικά στρατεύματα, ενώ παράλληλα δημιούργησε και πολιτοφυλακές από Έλληνες σε όλες τις πόλεις της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας.

[Και εδώ μπορεί να τονιστεί, ότι τώρα όπως και τότε, κάποιοι έλεγαν να πάψει να είναι ο Ελληνικός στρατός εθνικός, να καταργηθεί η στρατιωτική θητεία και αυτός να γίνει μισθοφορικός, αποτελούμενος από ξένους.

Και ένα μέρος της τότε «διανόησης», όπως και τώρα μιλούσε «αφελώς» για «πολυπολιτισμό» και ένωση των Ελλήνων και των βαρβάρων-ξένων σε μία κοινωνία (κάτι που αυτοί ουδόλως ήθελαν), την ένταξη αυτών στην κοινωνία, την παραχώρηση σε αυτούς πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων, χρήματων, προνομίων, τροφής, γης (για να γίνουν τάχα ηθελημένα «αγρότες»), ακόμα και σπιτιών των ντόπιων.

Αλλά ακόμα και θρησκευτικών χωρών λατρείας (π.χ. το σχεδιαζόμενο τζαμί στον Βοτανικό σήμερα), αλλά και «αυτοδιοίκησης» αυτών, όπως ακριβώς πρεσβεύουν στις μέρες μας «αφελώς» οι οπαδοί του «πολυπολιτισμό» Τσίπρας και Μητσοτάκης, τότε με «παρότρυνση» του Στηλίχωνα και «σταλμένων» από τους Ούννους στην Ρωμανία, και σήμερα με «παρότρυνση» της Μέρκελ και σταλμένων από τους Τούρκους του Ερντογάν στην Ελλάδα.

Φυσικά, ο διαμοιρασμός των συγκεκριμένων εσόδων κάθε κράτους προς κάθε πολίτη του είναι συγκεκριμένος, ενώ με την «προσθήκη» και των προσφύγων-λαθρομεταναστών, αυτά για να έχουν και οι «νεοφερμένοι» μειώνονται όλο και λιγότερο από τους ντόπιους, με συνέπεια οι μεν ντόπιοι να παραπονούνται για τις μειώσεις των μισθών τους, οι νέοι να θέλουν όλο και περισσότερα χρήματα και τελικά αυτοί να συγκρούονται μεταξύ τους.

Άλλα προβλήματα είναι το ότι πολλοί «νεοφερμένοι» δεν θέλουν να ενταχθούν στον πολιτισμό και τα την πολιτική κατάσταση των ντόπιων (δημοκρατία, ανεξιθρησκεία, πλουραλισμός, ισότητα αντρών-γυναικών), αφού έχουν μάθει να ζούνε αλλιώς στις ισλαμικές χώρες.

Επιπλέον, πολλοί από αυτους είναι ξένοι προς τα ευρωπαϊκά έθιμα και μπορεί να είναι ακόμη και εγκληματίες που διέφυγαν από τα κράτη τους (όπως αυτοί που παρενοχλήσαν σεξουαλικά εκατοντάδες Γερμανίδες το καλοκαίρι του 2015), φανατικοί ισλαμιστές, μεταμφιεσμένοι τρομοκράτες (π.χ. της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, της Αλ Κάιντα ή του ISIS), η και πράκτορες ξένων κρατών (π.χ. της ΜΥΤ στην Ελλάδα), εκτός από πρόσφυγες.

Παράλληλα, ο Αυρηλιανός έδιωξε όλους τους διεφθαρμένους από τις κρίσιμες διοικητικές θέσεις της Αυτοκρατορίας και τους αντικατέστησε με αδιάφθορους και μέλη του «Πανελλήνιου», του οποίου ήταν μέλος και ο ίδιος.

[Μέλη δε του Πανελληνίου του έτους 400 μ.Χ., εκτός από τον ηρωικό Ύπατο Αυρηλιανό, ήταν ο επίσης ηρωικός Ύπατος          Ανθέμιος, ο ικανότατος Πατριάρχης Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο λαμπρός Επίσκοπος Κυρήνης Συνέσιος, ο ποιητής Θεότιμος, ο παιδαγωγός των βασιλοπαίδων Αναστάσιος, οι φιλόσοφοι Τρωίλος και Πυλαιμένης, η Αυτοκράτειρα Ευδοξία, καθώς και ο φιλολαϊκός αριστοκράτης και πρώην Ύπατος επί Μέγα Θεοδόσιου Σατουρνίνος.

Εδώ μπορεί να αναφερθεί, ότι υπήρξαν αρκετές μεγάλες εισβολές των Γότθων στην Ελλάδα, οι οποίες αποκρούστηκαν τελικά από Έλληνες πολιτοφύλακες, η πρώτη το έτος 267 μ.Χ. (μαζί με τους Ερούλους), οπότε αυτοί κατέλαβαν την Αθήνα, την Κόρινθο, το Άργος και την Σπάρτη, ενώ η δεύτερη τα έτη 380 μ.Χ. από τον Φρίντιγκερν και το 396 μ.Χ. από τον Αλάριχο.

Όμως όλες αυτές εισβολές των Γότθων αποκρούστηκαν τελικά στην πρώτη περίπτωση το 253 μ.Χ. στην Θεσσαλονίκη, από τον στρατηγό Μαριανό που συγκέντρωσε τον στρατό του στις Θερμοπύλες το 260 μ. Χ., και τα έτη 267 μ.Χ. από τον Δέξιππο, τον Κλεόδαμο που έφτασε με τον Ελληνικό στόλο στον Πειραιά.

Και στην δεύτερη τον Μέγα Κωνσταντίνο το 332 μ.Χ. στα Δακικά σύνορα (ο οποίος ήταν απόγονος και του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Κλαυδίου του Γοτθικού από τον πατέρα του, ο οποίος νίκησε τους βάρβαρους Γότθους εισβολείς το 269 μ.Χ.),  από τον Μέγα Θεοδόσιο τα έτη 378-380 μ.Χ. στην Ελλάδα, αλλά και τον Αυρηλιανό και το Πανελλήνιο το 400 μ.Χ. στην Πόλη (http://alophx.blogspot.com/2020/02/400-2020-update.html).

{Επίσης, στις αρχές του 2021, είναι πιθανόν η ΝΔ να ετοιμάζει με τον γερμανόφιλο ηγέτη της Μητσοτάκη την υπογραφή ενός νέου ακόμα πιο καταστροφικού μνημονίου με τους Γερμανούς, οι οποίοι όμως έχουν συμφέρον να φέρουν την χώρα μας ακόμα και σε χρεωκοπία με βάση τους όρους των πρώτων μνημονίων.

Και αυτό γιατί εάν η Ελλάδα δεν έχει πια τα μέσα λόγω χρεωκοπίας να αποπληρώσει τα δάνεια της, τότε με βάση τους ορούς των πρώτων μνημονίων η κρατική περιουσία της Ελλάδας θα παρακρατήσει για να αποπληρωθούν τα χρέη της χώρας και με τον τρόπο αυτό ο εθνικός πλούτος της Ελλάδας θα κατασχεθεί από τους Γερμανούς.

Κάτι που θα γίνει εφικτό μέσω της με έξυπνο τρόπο της εργαλιοποίησης του κορωνοιού, τον οποίο έχοντας ως πρόσχημα θα απαγορεύουν στους Έλληνες τις διαμαρτυρίες για το παντελώς προδοτικό ξεπούλημα του εθνικού τους πλούτου και της πατρίδας τους.

Για τον λόγο αυτό αλώστε έχει ήδη ξεκινήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτός από την προπαγάνδα μέσω των ιδιωτικών καναλιών (και μη) της τηλεόρασης (με πριμ/δωροδοκία πολλών δεκάδων εκατομμύριων ευρών έκαστος από πλευράς κυβερνήσεως Μητσοτάκη), αλλά και από τα πολλά χουντικά κατασταλτικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνησή Μητσοτάκη μέσω του Υπουργού Εργασίας Χρυσοχοΐδη (http://corfiatiko.blogspot.com/2021/01/ellada-943.htmlhttp://corfiatiko.blogspot.com/2021/01/blog-post_934.html ).

{Τέτοια είναι π.χ. η απαγόρευση διαδηλώσεων (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/957457_apagoreysi-olon-ton-sygkentroseon-apo-simera-kai-mehri-tin), συναθροίσεων, λίγες ώρες έξοδο, απαγόρευση διαμαρτυριών, παντού μάσκες επιβολή και από εταιρείες που λέγεται πως έχει η αδερφή του Κούλη η Ντόρα οικονομικά συμφέροντα και η οποία φοβάται εξέγερση του Ελληνικού λαού λόγω των μέτρων εξαιτίας του κορωνοιού στην Ελλάδα (https://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%b1-%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%be%ce%ad%ce%b3%ce%b5%cf%81%cf%83%ce%b7/)}.

Μέσω αυτών, όπως και με τα «μέτρα» κλεισίματος πολλών Blog μη αρεστών στην κυβέρνηση, έχουν κάνει την πατρίδα μας να είναι στις τελευταίες θέσεις σε δημοκρατία στον κόσμο, χειροτέρα και από εκείνα την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα του 1974 (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/943401_meleti-oxfordis-gia-tis-apagoreyseis-logo-koronoioy-stin-ellada).

Φυσικά αυτά τα «μέτρα» θα τα εφαρμόσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και στο ξεπούλημα του Αιγαίου που σχεδιάζει μέσω των δήθεν “διερευνητικών επαφών” με τους Τούρκους μέσω της Χάγης, στις λεγόμενες “Πρέσπες του Αιγαίου”, μετά την παντελώς προδοτική και αντεθνική υπογραφή το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ της δήθεν “Συμφωνίας των Πρεσπών” που ξεπούλησαν στα Σκόπια την πάντα Ελληνική Μακεδονία μας.

{Είναι εξίσου φυσικό με τους ιδίους ακριβώς πανάθλιους τρόπους να επιχειρηθεί και η επιβολή με την βία, την προπαγάνδα και την τρομοκρατία ενός νέου προδοτικού σχεδίου τύπου «Ανάν» και στην πάντα Ελληνική Κύπρο}.

Την ίδια περίοδο στην πατρίδα μας αλωνίζουν οι δουλεμπορικές ΜΚΟ του Σόρος και του Ερντογάν, οι οποίες και στέλνουν συχνώς στην πατρίδα μας νέους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από τα Μικρασιατικά παράλια στα νησιά, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει τον “κόσμο” από τα Hot Spot των νησιών σε αλλά στην κυρίως Ελλάδα, αλλοιώνοντας παντού τον γηγενή πληθυσμό της περαιτέρω

Παράλληλα ο Μητσοτάκης επιβάλει υγειονομική χούντα με αφορμή τον κορωνοιό θέλοντας να «προσφέρει» ελευθέριες μόνο σε όσους πολίτες κάνουν εμβόλιο για τον κορωνοιό  (http://nikosxeiladakis.gr/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%83-%ce%b5-%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b5%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7/), ενώ οι άλλοι θέλει να είναι πολίτες β’ κατηγορίας και σκλάβοι (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/955944_kmitsotakis-pistopoiitiko-emvoliasmoy-den-aposkopei-stonhttps://www.pronews.gr/opinion-makers/957205_pistopoiitika-emvoliasmoy-covid-19-erhetai-i-syghroni-paneyropaiki-spinalogka).

Ουσιαστικά ο Μητσοτάκης θέλει να επιβάλει δικτατορικά ένα ηλεκτρονικό πιστοποιητικό υγειονομικών φρονημάτων ανάλογο με αυτό των πολιτικών φρονημάτων παλαιοτέρα, ενώ έχει αρχίσει εκτός από το να κλείνει τις Εκκλησίες να φακελώνει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς και να αλλοιώνει και να καταργεί σιγά, σιγά και το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Εκτός όμως αυτών, με αφορμή τον κορωνοιό ο Μητσοτάκης απαγόρευσε ακόμα και τον εορτασμό των Θρησκευτικών-Εθνικών Επετείων, όπως και την διενέργεια παρελάσεων στην Ελλάδα, καταργώντας τες με τον τρόπο αυτό με έμμεσο τρόπο.

Παράλληλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να επιβάλει νέους φόρους στους Έλληνες, να χαρακτηρίσει όλους τους Έλληνες πατριώτες ως δήθεν εθνικιστές και επικίνδυνους ή γραφικούς (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/955889_kmitsotakis-akrodexioi-grafikoi-symmeteihan-stis-diadiloseis-gia, https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/956363_oristiki-i-apofasi-mitsotaki-gia-proori-prosfygi-stis-kalpes), όπως και τους Χριστιανούς με την βοήθεια φυσικά και όλης της αντιπολίτευσης, κυρίως του αντεθνικού ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια χρονική περίοδο, ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε το πόσο το πόσο επικίνδυνο είναι το Ισλάμ, το οποίο δήλωσε ότι δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και είναι οι άνθρωποι του πολέμου, οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ  (https://www.pentapostagma.gr/ekklisia/pneymatika-ofelima/6986950_mitropoli-peiraios-einai-ontos-thriskeia-eirinis-islam).

Μάλιστα στην Ελλάδα τις αρχές του 2021, κάποιοι «αξιωματικοί» του Ελληνικού Στρατού με  Αλβανική εθνική καταγωγή, αλλά καθόλου Ελληνική Εθνική συνείδηση ταπείνωσαν άσχημα στρατιώτες (https://www.anixneuseis.gr/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%B2%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81/)  κάτι που δείχνει ότι η αλλοίωση του Ελληνικού Στρατού με άτομα τα οποία δεν είναι πίστα στην χώρα μας (ειδικά σε καιρό πολέμου με ποιου το μέρος θα πάνε;) έχει προχωρήσει κατά πολύ.

Λέγεται επίσης ότι οι Γερμανοί θέλουν να κάνουν μία Οικουμενική κυβέρνηση (ή Εθνικής Σωτήριας) στην Ελλάδα με την συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ (κατά βάση, αλλά πιθανώς και άλλων κομμάτων), με πιθανή στήριξη στους και του Biden (https://www.triklopodia.gr/%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%ac%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bd-%cf%81%ce%af%cf%87%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7/)   προκειμένου να περάσουν το ξεπούλημα του Αιγαίου από την Ελληνική Βουλή.

Συγκεκριμένα, λέγεται ότι  οι Γερμανοί και οι Αμερικάνοι σκέφτονται να κάνουν δημοψήφισμα για το ξεπούλημα του Αιγαίου (https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%88%ce%b7%cf%86/https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/954878_i-kyvernisi-skeftetai-dimopsifisma-gia-symfonia-me-tin-toyrkia) και σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό να είναι θετικό για αυτούς, τότε να περάσουνε το ξεπούλημα αυτό μέσω της Βουλής από Οικουμενική κυβέρνηση και με τον τρόπο αυτό να καρπωθούν για τον εαυτό τους  και σε συνεργασία με τους Τούρκους τον πλούτο του Αιγαίου.

{Οι δε κυβερνήσεις της γης πήραν τόσα αντιδημοκρατικά μέτρα που ποτέ δεν θα τολμούσαν να πάρουν σε κανονικές καταστάσεις και επέβαλλαν τα πιο ακραία νεοφιλελεύθερα μέτρα στις κοινωνίες και την φτωχοποίηση των λαών τους επίτηδες μέσω των συνέχων και ακραίων Lockdown, προσπαθώντας να ρίξουν τα καταστροφικά αποτελέσματα των πολιτικών που θα επέφεραν δήθεν όλα στον κορωνοιό.

Στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι ακόμη πιο άσχημη, ειδικά μετά την πραξικοπηματική εκλογή (με εκτεταμένη νοθεία) των Μπάιντεν και Χάρις στην Προεδρία της χώρας αυτής, η οποία υποστηρίχθηκε από τους Σόρος, τους ΑΝΤΙΦΑ/αναρχικούς, τους Μαύρους Πάνθηρες, την Κίνα και την Μουσουλμανική Αδελφότητα (http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html), οι οποίοι και αποτελούν ουσιαστικά μαριονέτες στα χέρια αυτούς που τους εξέλεξαν  για να διαχειριστούν με εξουσία.

Ουσιαστικά στις ΗΠΑ συνέβη ότι και στην αρχαία Ρώμη μετά την πτώση του ικανού Μαζοριανού που προσπάθησε να την ανορθώσει,  πώς να πέσει και στην εξουσία της να ανέβουν μαριονέτες που κινούσε ο βάρβαρος Ρικίμαρος (http://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post.html), ότι ακριβώς δηλαδή συνέβη στις ΗΠΑ μετά την πραξικοπηματική εκλογική νοθεία (http://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), που έφερε τον Μπάιντεν στην εξουσία της χώρας αυτής και όποιος είναι μαριονέτα της ολιγαρχίας των ΗΠΑ (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%af-%ce%bc%ce%b5%cf%8a%cf%83%ce%ac%ce%bd-joe-biden-imperator/), της Κίνας και του Κατάρ.

Παράλληλα, μιας και είναι γνωστό ότι ο Μπάιντεν είναι φιλοπόλεμος, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι νέοι πόλεμοι των ΗΠΑ θα δημιουργήσουν εκατομμύρια νέους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, που θα κατακλύσουν από την μία την ΕΕ αλλά και τις ίδιες τις ΗΠΑ.

Επίσης το έτος 2020 είδαμε μία συμμαχία μουσουλμάνων στις ΗΠΑ με ισλαμιστές, κάτι το οποίο μπορεί να επεκταθεί και στην Ευρώπη.  Παρόλα αυτά, είναι πιθανόν στην Ευρώπη μία τέτοια  συμμαχία αντί να φέρει στην εξουσία την άνοδο πολιτικών τύπου Μπάιντεν, να επιτύχει αντίθετα την άνοδο πατριωτικών, αντιευρωπαϊκών, αντιισλαμικών και ακροδεξιών κομμάτων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όπως το 1929 ιδιαίτερα αν προηγηθεί ένα παγκόσμιο κραχ όπως τότε (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_6.html).

Σε σχέση με την Τουρκία θα πρέπει να αναφερθεί ότι η  τυχόν η χώρα αυτή είναι πάρα πολύ χρήσιμη χώρα για την Γερμανία, την Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι οποίες και έχουν προβεί σε επενδύσεις πολλών δεκάδων δις ευρώ την χώρα αυτή και παράλληλα της πωλούν όπλα αξίας επίσης πολλών δεκάδων δις ευρώ.

Οπότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι αν επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία ή αυτή εκδιώξει τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από την χώρα ή και καταστροφή η οικονομία της, τότε οι επενδύσεις από τις χώρες της ΕΕ θα χαθούν μαζί με το επικερδές εμπόριο, ενώ οι ιδίες θα έχουν πολλά οικονομικά προβλήματα και ανεργία στις χώρες τους με ότι συνεπάγεται αυτό για κοινωνικές αναταραχές σε αυτές.

Εκτός όμως αυτών, η Τουρκία εκβιάζει τις χώρες της Ευρώπης μέσω του δουλεμπορίου που κάνει και μέσω των λαθρομεταναστών και των προσφυγών που στέλνει με τις ΜΚΟ και τον στρατό της στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Έτσι απειλεί ότι αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεχτούν τις απαιτήσεις, τις εισβολές και τα σχέδια της Τουρκίας σε άλλες χώρες, όπως λόγου χάρη το Ιράκ, την Λιβύη, την Συρία και την Αρμενία, όπως και τις και τις απειλές και τα κατακτητικά σχέδια της εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, τότε αυτή θα αμολήσει εκατομμύρια λαθρομεταναστών στην ΕΕ, με τελικό αποτέλεσμα να πέσουν κυβερνήσεις της και να ανέβουν παντού ακροδεξιά κόμματα στην εξουσία της Ευρώπης.

Παράλληλα η Τουρκία φιλοδοξεί να γίνει ένας ενδιάμεσος σταθμός για πετρελαϊκούς αγωγούς οι οποίοι θα περνούν από την Μέση Ανατολή στην Ευρώπη και θα βοηθήσουν στην ενεργειακή απεξάρτηση της ένωσης αυτής από την Ρωσία, ενώ η Τουρκία που θα έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με τους Ρώσους, όπως επίσης και με το Ιράν και την Κίνα, θα είναι αυτή ο «έντιμος ενδιάμεσος», ο οποίος θα ρυθμίζει τις σχέσεις των κρατών αυτών με την Ευρώπη.

Επιπλέον, η Τουρκία με τον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμητικά στρατό της αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέρος του στρατού του ΝΑΤΟ και εκβιάζει τους Νατοϊκούς ότι αν δεν αποδεχτούν όλα τα αιτήματα και τις απαιτήσεις της, αυτή θα αποχωρήσει και θα συμμαχήσει με την Ρωσία ή την Κίνα.

Κάτι το οποίο θα αποδυναμώσει πάρα πολύ το ΝΑΤΟ, ενώ αντίθετα θα ενισχύσει τους εχθρούς του στρατιωτικά σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό και με τον τρόποι αυτό αυτοί θα αποκτήσουν πρόσβαση τόσο στην Μέση Ανατολή, όσο και στην Ευρώπη μέσω των εδαφών της Τουρκίας.

Οπότε εξαιτίας αυτών των γεγονότων ο «νέος Αττίλας» Ερντογάν (http://alophx.blogspot.com/2020/03/blog-post.html), ευελπιστεί ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα τον αφήσουν να κερδίσει σε ένα θερμό επεισόδιο ή έναν πόλεμο με την Ελλάδα χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες για τον ίδιο και μέσω αυτού να αρπάξει ένα μέρος του Αιγαίου και των αποθεμάτων αυτού, εάν δεν θα ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μέσων διερευνητικών και της Χάγης της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Όμως παρόλο όλα τα παραπάνω ισχύουν, και οι Τούρκοι είναι όντως πολύ χρήσιμοι για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, παρόλα αυτά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον φανατικό ισλαμιστή Ερντογάν και το ισλαμικό καθεστώς του με το οποίο τα παραπάνω κράτη έχουν περισσότερο μία σχέση λυκοφιλίες και μίσους μαζί του.

Οπότε αν και σε καμία περίπτωση η Δύση δεν θα ήθελε να αποχωρήσει η Τουρκία από την συμμαχία που έχει με αυτή (το ΝΑΤΟ), δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να πέσει ο Ερντογάν από την εξουσία π.χ. μέσω μιας ήττας σε έναν πόλεμο με την Ελλάδα ή και ένα ολιγοήμερο  θερμό επεισόδιο (http://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post.html).

Και την θέση του Ερντογάν να πάρουν οι φιλικοί προς τους Δυτικούς εθνικιστές κεμαλική,  ενώ ένα μακρόχρονο επεισόδιο στο Αιγαίο θα συντελέσει  έτσι ώστε να μην υποστεί καμία ζημιά η τουρκική πολεμική μηχανή και αυτή να είναι έτοιμη για νέες πολεμικές επιχειρήσεις είτε στη Μέση Ανατολή είτε κατάλαβαν εχθρών του ΝΑΤΟ ή ακόμη και για έναν δεύτερο γύρο με την Ελλάδα.

(Ίσως και για να μην γίνει εμφύλιος στην Τουρκία από μία πτώση του Ερντογάν από τους κεφαλικούς, συσπειρώνοντας το εχθρικό εσωτερικό «ακροατήριο» κατά ενός εξωτερικού εχθρού όπως έκαναν πάντα όλα τα αποτυχημένα πολιτικά καθεστώτα στην ιστορία).

 Εννοείται φυσικά ότι σε μία τέτοια περίπτωση, δηλαδή έναν πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας, οι Τούρκοι θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσουν και εσωτερικό μέτωπο στην Ελλάδα με τους ελεγχόμενους από τους ίδιους τρομοκράτες και ψευδό-λαθρομετανάστες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του ISIS που οι ίδιοι έχουν βάλει μέσα στην Ελλάδα να ανάμεσα σε κανονικούς πρόσφυγες (και ίσως και με σαμποτάζ σε καίριους στρατηγικούς στόχους στην πατρίδα μας).

Και φυσικά οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν την Ελλάδα από τις βάσεις που έχουν στην Αλβανία, π.χ. στην Αυλώνα (αλλά και το ξαμολούμε των 30.000 λάθυρο που εγκαθιστούν οι Αλβανοί με τουρκική υποστήριξη στην Βόρειο Ήπειρο στην Ελλάδα) και το στρατό και τους κομάντος που έχουν στην χώρα αυτή.

Και επίσης το ίδιο θα προσπαθήσουν να κάνουν επίσης και από τα Σκόπια που έχει η Τουρκία επίσης βάσεις (και αποτελεί μια από τις χώρες με τις μεγαλύτερες επενδύσεις στα Σκόπια, μαζί με την Ιταλία και την Γερμάνια), ίσως και από την Βουλγαρία, αλλά ακόμα και από την βάση τους στην Λιβύη να χτυπήσει την Ελλάδα και από τον Νότο.

(Το ίδιο φυσικά μπορεί να προσπαθήσει να κάνει η Τουρκία και στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας, χτυπώντας από το Βόρειο κατεχόμενο τμήμα της την ελεύθερη Κύπρο για τα κοιτάσματα της ή και ως έναν αντιπερισπασμό στην Ελλάδα για να επιτεθεί αυτή αιφνιδιαστικά σε Αιγαίο και Θράκη).

Όλα όσα προαναφέρθηκαν, αποδεικνύουν ότι για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις μεγάλες απειλές η πολυαγαπημένη μας πατρίδα, θα χρειαστεί να κάνει πολλές συμμαχίες με άλλα γύρω κράτη  από τους εχθρούς της, τα οποία και μισούν για τους δικούς τους λογούς την Τουρκία και θέλουν να δουν την ήττα της (http://alophx.blogspot.com/2019/10/blog-post.html).

(Πιθανότατα, στην Ελλάδα θα συμβεί ότι με την πρώην ΕΣΣΔ και τις χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, οι οποίες αρχικά είχαν όλες τους τυραννικά κομμουνιστικά καθεστώτα, στην συνέχεια ακραία νεοφιλελεύθερες αυταρχικές κυβερνήσεις και μετά πατριωτικές.

Αντίστοιχα το ίδιο μπορεί να γίνει πιθανότατα και στην Ελλάδα, η οποία είχε επί μνημονίων (μετά από τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Παπαδήμο), την ακροαριστερή φιλελεύθερη αυταρχική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την επίσης αυταρχική νεοφιλελεύθερη της ΝΔ, μετά ίσως μία Οικουμενική κυβέρνηση ή  μία κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και μετά ίσως αποκτήσει και μία Πατριωτική Κυβέρνηση τελικά).

Να ναι άραγε το 2021 στην Ελλάδα (αλλά ίσως και σε όλο τον κόσμο) σαν το 1821 ένας Έτος-Επανάσταση (https://www.triklopodia.gr/%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%ad%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83/);

Και όπως ο Ούννος βασιλιάς Ούλδης επιτέθηκε το 406 μ.Χ. στους Αλανούς και τους Γότθους με σκοπό να τους «οδηγήσει» με την βία στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και αυτός μετά να της επιτεθεί όταν αυτή θα έχει αποδυναμωθεί από την σύγκρουση με αυτούς, αλλά στο τέλος παρόλο που κατέλαβε το Castra Mortis, στο τέλος ηττήθηκε, αποκρούστηκε και στο τέλος έπεσε από την εξουσία των Ούννων.

Αντίστοιχα και στις μέρες μας, ο Ερντογάν έστειλε πολλούς ισλαμιστές προσφυγές και λαθρομετανάστες στην ΕΕ το 2015 μ.Χ., αλλά και στην πατρίδα μας στην Ελλάδα, με σκοπό να της αυτή θα έχει αποδυναμωθεί από την σύγκρουση με αυτούς (πιθανώς εν καιρό πολέμου με τους Τούρκους, παρακινούμενοι από αυτούς).

Όμως είναι πολύ πιθανόν και σε μία τέτοια περίπτωση, ακόμα και αν καταλάβουν προσωρινά κάποια Ελληνικά νησιά, μπορεί και αυτοί στο τέλος να αποκρουστούν και να εκδιωχθούν από την πατρίδα μας (π.χ. από τον Ερντογάν ή από τους πιθανούς κεφαλικούς και μη διάδοχους του).

{Αντίστοιχα, όπως τα έτη 376 μ.Χ. έγινε εισβολή των Γότθων και άλλων Γερμανικών λαών κατά υπό την πίεση των Ούννων στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, έτσι και τριάντα έτη αργότερα, το 406 μ.Χ. συνέβη ακριβώς το ίδιο.

Αντίστοιχα, τα έτη 2001 μ.Χ., 2011 μ.Χ. αλλά και το 2015 μ.Χ. έγιναν εισβολές ισλαμιστών λαθρομεταναστών και προσφυγών από το Αφγανιστάν (λόγω πολέμου) και τις Αραβικές χώρες (λόγω της λεγομένης «Αραβικής Άνοιξης»), ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη το 2021 μ.Χ. είκοσι, δέκα και πέντε έτη αργότερα αντίστοιχα}.

Στην συνέχεια, ο Αυρηλιανός, όταν πληροφορήθηκε τα προδοτικά σχέδια του Γαινά για πραξικόπημα προσπάθησε να τον προλάβει και διέταξε την άμεση σύλληψη του από τον στρατό, όμως αυτός πρόλαβε να ειδοποιηθεί και διέφυγε στην Μικρά Ασία.

Εκεί, ενώθηκε με τον ομοεθνή του Γότθο «επαναστάτη» Τριβιγίλδιο και μαζί με τον ενωμένο στρατό τους βάδισαν σύμφωνα με τις υποδείξεις του επίσης γερμανικής καταγωγής Στηλίχωνα κατά της Πόλης και την κατέλαβαν με την βία, ενώ πιο πριν είχαν ηττηθεί σε όλες τις πόλεις της Μικράς Ασίας που επιτέθηκαν από τις Ελληνικές πολιτοφυλακές.

Όμως, μετά τον ηρωικό ξεσηκωμό και την σφαγή των βάρβαρων Γότθων σφαγιαστών στην Πόλη τις 12 Ιουλίου του 400 μ.Χ., ο Γαινάς που είχε βγει από αυτή για την συγκέντρωση νέων δυνάμεων για την φύλαξη και πλήρη κατάληψη αυτής, γύρισε πίσω για να την ανακαταλάβει, επέτυχε παταγωδώς.

Στην συνέχεια, ο Γαινάς επιτέθηκε στις πόλεις της Θράκης, οπού ηττήθηκε και εκεί σε όλες τις πόλεις της από τις Ελληνικές πολιτοφυλακές και στην συνέχεια κατέφυγε απόλυτα ηττημένος στα εδάφη των Ούννων, οι οποίοι και τον σκότωσαν και έστειλαν το κεφάλι του στον Βυζαντινό Αυτοκράτορα.

Και όπως μετά την ήττα του ο Γαινάς κατέφυγε εκτός των συνόρων της Ρωμανίας για να σωθεί, όμως οι Ούννοι έκοψανν το κεφάλι του και το έστειλαν στην Πόλη, όπως και στις μέρες μας αν ξεσηκωθεί ο Ελληνικός λαός ή γίνει πόλεμος με την Τουρκία οι εθνοπροδότες Έλληνες πολιτικοί μπορεί να καταφύγουν στο εξωτερικό για να σωθούν.

Όμως όπως έγινε και με τον Γαινά, μπορεί οι ξένες χώρες να μην τους δεχτούν, αλλά να τους εγκαταλείψουν και να τους παραδώσουν στην Ελλάδα για να δικαστούν αν δεν τους χρειάζονται πια}.

Θα μπορούσε άραγε σήμερα να συμβεί άραγε μία λαϊκή εξέγερση κατά μίας (συγκυβέρνησης πολλών κομμάτων, τεχνοκρατικής ή οικουμενικής πιθανότατα στο μέλλον, αλλά με κύριο κορμό της φιλομεταναστευτικά κόμματα, με την διενέργεια ή μη εκλογών) κυβέρνησης που θα ακολουθούσε ακραία φιλολαθρομεταναστευτική πολιτική (και η οποία θα έχει ανέβει στην εξουσία μετά από μία βίαιη πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης), και θα συνέχιζε την μέχρι τώρα, τόσο καταστροφική για την χώρα οικονομική μας πολιτική που ακολουθείται, παράλληλα με την εξίσου έντονα καταστροφική φιλολαθρομεταναστευτική πολιτική;
Και κάποια στιγμή, οι ευεργετούμενοι από αυτήν την πολιτική λαθρομετανάστες, θα προσπαθούσαν με την βία και την παρακίνηση τόσο από εσωτερικές ακραία φιλολαθρομεταναστευτικές πολιτικές δυνάμεις ή και από εξωτερικά κέντρα (Τουρκία, Γερμανία) να επιβάλλουν με την βία την ισλαμική πίστη στην χώρα;
Αν αυτό γινόταν σε συνδυασμό και με μία έντονη εσωτερική πολιτική σύγκρουση στην χώρα, την οποία ακολουθούσε και ένα θερμό επεισόδιο με τους γείτονες, αυτοί θα μπορούσαν να αποτελέσουν έναν πολύ σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας μας, καθώς θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παράλληλο εσωτερικό μέτωπο και εμφύλιο σε συνεργασία με φιλικές προς αυτούς φιλολαθρομεταναστευτικές δυνάμεις.  

Και θα μπορούσε άραγε την κρίσιμη αυτή ώρα ο λαός να συσπειρωθεί κάτω από έναν πατριώτη ηγέτη, ο οποίος με την βοήθεια του λαού, της Εκκλησίας, του Στρατού, των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας και των λαϊκών πατριωτικών πολιτοφυλακών που θα απέκρουαν τις επιθέσεις των ισλαμιστών και των εξωτερικών εισβολέων (μόνοι ή σε συνεργασία και με άλλες συμμαχικές χώρες, είτε από την Ανατολή, είτε από τον Βορρά, είτε την Δύση), σώζοντας έτσι την χώρα από την πτώση και την ισλαμοποίηση και διασφαλίζοντας της έτσι μία πορεία ευημερίας, ανεξαρτησίας και αναζωογόνησης σε όλα τα επίπεδα;
Άγνωστο, αλλά μερικές φορές το παρελθόν διδάσκει και μπορεί να επαναληφθεί είτε ως φάρσα, είτε ως τραγωδία. Στο χέρι μας είναι να φροντίσουμε να αποφύγουμε την κακή επανάληψη του διδασκόμενοι από αυτό και φροντίζοντας να κάνουμε τις κατάλληλες κινήσεις, οι οποίες θα μας διασφαλίσουν την ειρήνη, την ασφάλεια και την συνεχή ανάπτυξη για την χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου