Κυριακή 4 Απριλίου 2021

ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΣΣΔ

ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΣΣΔ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν, η κομμουνιστική κυβέρνηση στην πρώην Τσαρική Αυτοκρατορία εξέλαβε την εξουσία χάρις σε ένα πραξικόπημα με την χρησμοδότηση από τους Γερμανούς (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html) και κράτησε περίπου εβδομήντα πέντε χρόνια μέχρι και την οριστική διάλυση της ΕΣΣΔ τα τέλη Δεκεμβρίου του 1.991 μ.Χ.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, η χώρα αυτή, κατάφερε ιδιαίτερα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και υπό την ηγεσία του Στάλιν να γίνει παγκόσμια Υπερδύναμη μαζί με τις ΗΠΑ, με την οποία εισήλθε σε σφοδρή αντιπαράθεση με τους συμμάχους της κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_37.html).

Στην διάρκεια δε της χρονικής αυτής περιόδου, η Σοβιετική Ένωση υπό τις κατά καιρούς ηγεσίες της (οπού όλοι τους κατακλέψαν την ΕΣΣΔ), χρηματοδότησε πολλά κομμουνιστικά πολιτικά κόμματα, τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς και αντάρτικα κινήματα (π.χ. του Τσε Γκεβάρα) σε όλο τον κόσμο.

{Βέβαια, όταν ο Γκεβάρα δεν ήταν πια χρήσιμος πράκτορας για τον Κάστρο και την ΕΣΣΔ, τότε εγκαταλείφθηκε στην τύχη του, με συνέπεια να συλληφθεί τελικά και να εκτελεστεί τελικά από τις ΗΠΑ στην Βολιβία}.

Παράλληλα, λόγω του προγράμματος του «Πολέμου των Άστρων» με τις ΗΠΑ, οι δύο αυτές χώρες εισήλθαν σε έναν αγροί ανταγωνισμό στο διάστημα, στην παγκόσμια πολιτική, οικονομική και γεωπολιτική επιρροή (http://www.oparlapipas.gr/2017/11/blog-post_568.html), τους στρατιωτικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, Σύμφωνο της Βαρσοβίας), καθώς και στους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Εκτός αυτών όμως, η ΕΣΣΔ απείλησε την Δυτική Ευρώπη μέσω της Νοτιοανατολικής που είχε υπό την εξουσία της και παράλληλα εισέβαλε στον πολυδάπανο πόλεμο του Αφγανιστάν με εκατομμύρια νεκρούς, στον οποίο ηττήθηκε και αποχώρησε τελικά από το κράτος αυτό (http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_7.html). 

Παράλληλα, προσπάθησε να περικυκλώσει ανεπιτυχώς στρατηγικά την μεγάλη αντίπαλο της για την παγκόσμια ηγεμονία, τις ΗΠΑ, μέσω του Μεξικού και της Κουβάς κυρίως, ιδίως κατά την λεγόμενη «Κρίση των Πυραύλων της Κουβάς». 

Σιγουρά τα τεραστία έξοδα, η μεγάλη υπερεπέκταση πάνω από τις δυνάμεις του κράτους αυτού (πολιτική και στρατιωτική), ο ανταρτοπόλεμος και οι εξεγέρσεις κατά της κυριαρχίας της ΕΣΣΔ σε πολλά κράτη, η διοχέτευση του 50% του ΑΕΠ της ΕΣΣΔ στους πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ ο λαός πεινούσε, η άγρια πολιτική, εθνική και θρησκευτική καταπίεση, συνέβαλαν στην περαιτέρω αποδυνάμωση των Σοβιετικών και της οικονομίας τους.

Όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα που συσσωρευτήκαν κατά την διάρκεια δεκαετιών, βγήκαν όλα μαζί στην επιφάνεια, παράλληλα με την μεγάλη οικονομική κρίση στην ΕΣΣΔ επί Γκορμπατσόφ, αλλά και την μεγάλη  πυρηνική έκρηξη στο Τσερνόμπιλ, η οποία εκτός της μεγάλης περιβαλλοντικής, ανθρωπιστικής, υγειονομικής και οικονομικής ζημίας, προκάλεσε παράλληλα και την πλήρη ματαίωση του πυρηνικού προγράμματος της ΕΣΣΔ.

Συνέπεια όλων αυτών, καθώς και της πολιτικής της Περεστρόικα και της Γκάσλοντ του Γκορμπατσώφ στην ΕΣΣΔ, οι μέχρι τότε καταπιεσμένες μειονότητες της ΕΣΣΔ άρχισαν να εξεγείρονται και να διεκδικούν την ανεξαρτησία τους (κυρίως τα Βαλτικά κράτη και τα κράτη του Καυκάσου).

Το Σοβιετικό κράτος απάντησε με άγρια καταστολή, την φυλάκιση των ηγετών τους, όπως και την απαγόρευση των αυτονομιστικών κομμάτων στις περιοχές αυτές και την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, κάτι το οποίο αντί να καταπνίξει όπως στο παρελθόν την αυτονομιστική διάθεση, αυτή την φορά την ενέτεινε ακόμα περισσότερο.

Τον Δεκέμβριο του 1.991 μ.Χ. έλαβε χώρα στην ΕΣΣΔ ένα πραξικόπημα από τον στρατό, τα σκληροπυρηνικά στελέχη του ΚΚΣΕ και της KGB κατά του Γκορμπατσώφ, το οποίο όμως τελικά απέτυχε λόγω της αντίστασης του Ρωσικού λαού (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B4-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC/, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BA/, https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CF%81-%CE%B5/).

Όλη αυτή η κατάσταση είχε ως συνέπεια, την τελική διάλυση της ΕΣΣΔ μέσω της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από πολλές «ομόσπονδες δημοκρατίες» της ΕΣΣΔ (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_14.html), ενώ η άνοδος στην εξουσία της Ρωσίας του (ουσιαστικά «πράκτορας» των Αμερικάνων και) εθνικιστή Γιέλτσιν (http://alophx.blogspot.com/2021/03/blog-post.html), έφερε την χώρα αυτή όσο ο ίδιος ήταν στην εξουσία στο άρμα των ΗΠΑ, με την παράλληλη παραίτηση του Γκορμπατσόφ.

Με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση της Ρωσίας τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, με παράλληλο πλήρες ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας του κράτους αυτού σε επιχειρήσεις της Δύσης.

Η δε μεγάλη αποδυνάμωση της Ρωσίας το 1.991 μ.Χ., δεν της επέτρεψε να λάβει μέρος στον πόλεμο του Ιράκ (πρώην συμμάχου της στον Ψυχρό Πόλεμο) το ίδιο έτος, ενώ η ίδρυση των νέων κρατών γύρω από την Ρωσία, συμμαχικές οι περισσότερες των ΗΠΑ, εμποδίζαν την κάθοδο της Ρωσίας στην «θέρμες θάλασσες» της Μεσογείου (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80/, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html http://alophx.blogspot.com/2020/11/1918-2020.html , , http://alophx.blogspot.com/2017/09/1919-2014.html  ).

{Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η ίδρυση των κρατών της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας από τον Επαμεινώνδα γύρω από την Σπαρτή, αποδυνάμωσε το κράτος αυτό και το εμπόδιζε για εκστρατείες τόσο εντός, όσο και εκτός της Πελοποννήσου.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην Ουκρανία στις μέρες μας, την οποία στηρίζει ο Μπάιντεν για να επιτεθεί στο Ντονμπάς, σίγουρα παίζει εκτός από τα γεωπολιτικά κριτήρια και οι παράνομες δωσοληψίες του Μπάιντεν και του γιου του με την κυβέρνηση της χώρας αυτής, όπως και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχει ο Μπάιντεν σε αυτή}.

Αντίστοιχα, η ισλαμική κυβέρνηση του Ερντογάν στην πρώην κεμαλική Τουρκία εξέλαβε την εξουσία χάρις στην χρηματοδότηση από το Κατάρ με εκλογές το έτος 2.003 μ.Χ.,  και έχει κρατήσει μέχρι σήμερα έως δηλαδή και το έτος 2.021 μ.Χ.

Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, η χώρα αυτή, κατάφερε ιδιαίτερα εντός του Ψυχρού Πολέμου (όπως και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή) και υπό την ηγεσία των Κεμάλ και Ερντογάν να γίνει ισχυρή περιφερειακή δύναμη (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html), μαζί με την Ελλάδα (πριν κυρίως αλλά και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή), με την οποία εισήλθε σε σφοδρή αντιπαράθεση (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html).

Στην διάρκεια δε της χρονικής αυτής περιόδου, η Τουρκία υπό τις κατά καιρούς ηγεσίες της (όπου όλοι τους κατακλέψαν την Τουρκία), χρηματοδότησε πολλά ισλαμικά πολιτικά κόμματα, τρομοκρατικές οργανώσεις, καθώς και αντάρτικα κινήματα (π.χ. των Λάντεν και Μπαγκάντι στην Μεσοποταμία) σε όλο τον κόσμο.

{Βέβαια, όταν οι Λάντεν και Μπαγκάντι δεν ήταν πια χρήσιμοι πράκτορες για την Τουρκία και το Κατάρ (και φυσικά των ΗΠΑ), τότε εγκαταλείφθηκαν στην τύχη του, με συνέπεια να συλληφθούν τελικά και να εκτελεστούν από τις ΗΠΑ, τον πρώην εργοδότη τους στο Αφγανιστάν και στην Συρία αντίστοιχα}.

Παράλληλα, η Ελλάδα και η Τουρκία, εισήλθαν σε έναν άγριο ανταγωνισμό για την παγκόσμια πολιτική, οικονομική και γεωπολιτική επιρροή στα Βαλκάνια, στον στρατιωτικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, καθώς και στους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Εκτός αυτών όμως, η Τουρκία απείλησε και την πάντα Ελληνική ελεύθερη Κύπρο μέσω του κατεχομένου από την ιδιά Βόρειο τμήματος που έχει υπό κατοχή και παράλληλα εισέβαλε σε πολυδάπανους πολέμους και κατοχή εδαφών σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Αρμένια, πόλεμοι στους οποίους τα θύματα τους ανήλθαν σε εκατομμύρια νεκρούς.

Παράλληλα, προσπάθησε να περικυκλώσει ς στρατηγικά την μεγάλη αντίπαλο της για την Βαλκανική ηγεμονία, την Ελλάδα, μέσω των βάσεων στην Αυλώνα της Αλβανίας, καθώς και στα Σκόπια, όπου έχει στήσει αντίστοιχες βάσεις. 

Σιγουρά τα τεραστία έξοδα, η μεγάλη υπερεπέκταση πάνω από τις δυνάμεις του κράτους αυτού (πολιτική και στρατιωτική), ο ανταρτοπόλεμος και οι εξεγέρσεις κατά της κυριαρχίας της Τουρκίας στα παραπάνω κράτη, η διοχέτευση του 50% του ΑΕΠ της στους πολεμικούς εξοπλισμούς, ενώ ο λαός της πεινάει, η άγρια πολιτική, εθνική και θρησκευτική καταπίεση, συμβάλουν στην περαιτέρω αποδυνάμωση των Τούρκων και της οικονομίας της.

Όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί κατά την διάρκεια δεκαετιών, έχουν αρχίσει να βγαίνουν όλα μαζί στην επιφάνεια, παράλληλα με την μεγάλη οικονομική κρίση στην Τουρκία επί Ερντογάν, αλλά και τα μεγάλα  πυρηνικά σχέδια της Τουρκίας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων (http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_69.html).

Επίσης, τον Ιούλιο του 2.016 μ.Χ. έλαβε χώρα στην Τουρκία ένα πραξικόπημα από τον στρατό, τα σκληροπυρηνικά στελέχη των κεμαλιστών και των «Γκρίζων Λύκων» κατά του Ερντογάν, το οποίο όμως τελικά απέτυχε λόγω της αντίστασης και του Τουρκικού λαού (http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-1974-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80/ , ).

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω γεγονότων, οι μέχρι σήμερα καταπιεσμένες μειονότητες της Τουρκίας έχουν αρχίσει να εξεγείρονται και να διεκδικούν την ανεξαρτησία τους (κυρίως οι Κούρδοι μέσω του PKK, τριάντα εκατομμύρια συνολικά, οι Αλεβίτες, είκοσι εκατομμύρια συνολικά, οι Αρμένιοι μέσω του εκ νέου επανεμφανιζόμενου ASALA, οι Λάζοι, δύο εκατομμύρια συνολικά).

{Όλες οι παραπάνω μειονότητες χρηματοδοτούνται κυρίως από τις Μεγάλες Δυνάμεις που τις υποστηρίζουν, π.χ. των Κούρδων από τις ΗΠΑ και Ισραήλ (του δευτέρου ως αντίποινα για την υποστήριξη των Τούρκων σε Παλαιστίνιους και την προερχομένης από την Μουσουλμανική Αδελφότητα ισλαμικής οργάνωσης της Χαμας-https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.html, https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bb%cf%89%cf%80%ce%b7%ce%be-%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%84/, https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bb%cf%89%cf%80%ce%b7%ce%be-%ce%b7-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1/).

Ενώ των Αρμένιων π.χ. από Ρωσία και ΕΣΣΔ, και ως αντίποινα για την υποστήριξη των Τούρκων στα ισλαμικά κινήματα των Τατάρων της Κριμαίας και των Τσετσένων στην Ρωσία, αλλά και των Ουιγούρων στην Κίνα}.

Το Τουρκικό κράτος απάντησε με άγρια καταστολή, την φυλάκιση των ηγετών τους (π.χ. του Ντεμιρτάς), όπως και την απαγόρευση των αυτονομιστικών κομμάτων στις περιοχές αυτές και την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, κάτι το οποίο αντί να καταπνίξει όπως στο παρελθόν την αυτονομιστική διάθεση, αυτή την φορά την ενέτεινε ακόμα περισσότερο.

Αν δε επιβεβαιωθεί ο θάνατος του φυλακισμένου Οτσαλάν, αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για γενικευμένη εξέγερση των Κούρδων ενάντια στους Τούρκους (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9/), η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά στην ένταση του απελευθερωτικού τους αγώνα και υπό προϋποθέσεις ακόμα και στην ανεξαρτησία αυτών (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_0.html).

{Όπως π.χ. έγινε με τον θανάτου του Χους στην Βοημία που ξεσήκωσε τους Βοημούς, οι οποίοι και έδιωξαν τους Αψβούργους κατακτητές, ή στην Ελλάδα με τον θάνατο του Εθνομάρτυρα Οικουμενικού Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’ από τους Τούρκους με παρόμοια αποτελέσματα, καθώς και την φυλάκιση του Αλέξανδρου Υψηλάντη (ή μετέπειτα και του Νέλσον Μαντέλα στην φυλακή)}.

Μία δε πιθανή διάλυση της ενιαίας Τουρκίας και μιας πιθανής επιτυχής ανεξαρτησίας του Κουρδικού κράτους στην Τουρκία, μπορεί να έχει ως συνέπεια, την τελική διάλυση της χώρας αυτής, μέσω της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από πολλές μειονότητες στην Τουρκία (π.χ. Αρμένιων, Αλεβιτών κ.λ.π.).

Παράλληλα, ενώ η άνοδος στην εξουσία της Τουρκίας ενός (ενός ουσιαστικά «πράκτορα» των Αμερικάνων και) ισλαμιστή/εθνικιστή (π.χ. εκ νέου επαναφορά των κεμαλικών στην εξουσία ή άνοδος σε αυτή του Γκιουλέν-http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_17.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%B9%CE%BF/), μπορεί να φέρει εκ νέου την Τουρκία  στο άρμα των ΗΠΑ, με την παράλληλη παραίτηση του Ερντογάν, οικειοθελώς ή και μέσω πραξικοπήματος αλλά Γκορμπατσόφ (με την δικαιολογία της αποτροπής διάλυσης του κράτους) ή σαν αυτό του Μεντερές (http://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

{Ιδίως αν πιο πριν η Τουρκία του Ερντογάν ηττηθεί στους υπερβολικά κοστοβόρρους για την ίδια σε αίμα και χρήμα πολέμους της σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Αρμενία (από έναν αναδιοργανωμένο Αρμενικό στρατό-http://alophx.blogspot.com/2020/10/2020-1940-1973.html) και αποχωρήσει τελικά από τα κράτη αυτά ή και σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο της στο Αγάπιο με την Ελλάδα και την Κύπρο (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-1974-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4/, https://alophx.blogspot.com/2016/09/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_66.html?m=0)}.

Με τελικό αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση της Τουρκίας τόσο σε στρατιωτικό, όσο και σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, με παράλληλο πλήρες ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας του κράτους αυτού σε επιχειρήσεις της Δύσης.

Μία τέτοια αποδυνάμωση της Τουρκίας, δεν θα της επιτρέψει πιθανώς να λάβει μέρος σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο στο Ιράν με (χωρίς τον Ερντογαν-https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%84/, http://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post.html , https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bb%cf%89%cf%80%ce%b7%ce%be-%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b7%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b5%cf%83-%cf%84-2/) ή κατά (υπό τον Ερντογάν) του Ισραήλ (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_6.html http://alophx.blogspot.com/2017/09/1831-1839.html), πρώην συμμάχου της Τουρκίας και επίσης ισλαμικό κράτος, ή σε έναν νέο ενδεχόμενο πόλεμο Αράβων/ισλαμιστών-Ισραήλ (http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/isis.html, http://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html).

Μία δε ενδεχομένη ίδρυση του Κουρδιστάν, εκτός των άλλων (https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B4%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84/, https://alophx.blogspot.com/2017/09/2017_8.html?m=0, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF-%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9/, http://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_5.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_8.html, https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%B7%CE%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7/), θα εμποδίσει και την μεταφορά ισλαμιστών και προσφυγών από την Μεσοποταμία στην Τουρκία και από εκεί σε Ελλάδα και ΕΕ και τον εκβιασμό των κρατών της από την Τουρκία για χρήματα και γεωπολιτικά ανταλλάγματα από τα κράτη της.

Ως εκ τούτου, μία θανάσιμη πληγωμένη Τουρκία, εκτός από την στιγμή που θα χάσει εδάφη στα Ανατολικά της, θα προσπαθήσει να καταλάβει εδάφη της στα Δυτικά της (κυρίως σε Ελλάδα και Κύπρο) για να «ισοφαρίσει την ζημιά».

{Και ως γνωστόν, το φίδι είναι πιο επικίνδυνο και δηλητηριώδες όταν είναι ετοιμοθάνατο και χτυπιέται πριν πεθάνει, έτσι ακριβώς θα είναι και η Τουρκία σε περίπτωση ενός επικείμενου γεωπολιτικού και κρατικού/ενωτικού της θανάτου}.

Και στην περίπτωση αυτή, η Τουρκία πιθανώς θα προσπαθήσει να καταλάβει καίρια στρατηγικά νησιά και εδάφη σε Αιγαίο και Κύπρο, τα οποία θα έχουν κυρίως σχέση με την οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο αυτών Ελληνικών κρατών ή την επέκταση των ναυτικών μιλίων της Ελλάδας στα δώδεκα ναυτικά μίλια (π.χ. Καστελόριζο και Αγαθονήσι).

Οπότε, σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει ήδη από πριν να έχουμε λάβει μέτρα ως κράτος για την αντιμετώπιση μίας τέτοιας κατάστασης (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/), ενώ στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα μπορεί αν τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν λάβουν ενεργά μέτρα κατά της Τουρκίας να αποχωρήσει από αυτό, όπως έκανε και το 1.974 μ.Χ. για να διαμαρτυρηθεί για την παράνομη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Και παράλληλα, μπορεί η Τουρκία ένεκα μίας επίθεσης του ισλαμιστή Ερντογάν στην Ελλάδα να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ από την εχθρικές για την ίδια Γαλλία και ΗΠΑ, ή ακόμα και μετά αν οι «διάδοχοι» του πράξουν το ίδιο και αυτό βολεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Με τελική συνέπεια την έστω και προσωρινή διάλυση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ, δίνοντας όμως σε μία τέτοια περίπτωση «παράθυρο εισβολής» σε ενδιαφερόμενες χώρες (π.χ. Ρωσία, Κίνα) στην Τουρκία στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html, https://national-pride.org/2014/11/19/%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B7-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B1%CF%83/, http://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1/, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/03/blog-post_25.html).

{Και είναι γνωστό άλλωστε ότι τόσο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα έχουν υιοθετήσει το δόγμα της χρήσης μίνι πυρηνικών οπλών σε πολέμους κατά βούληση έναντι των εχθρών τους}.

 Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στην Τουρκία; Άγνωστο, αλλά καλό θα ήταν να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως χώρα προκειμένου να ανταπεξέλθουμε σε εάν τέτοιο σενάριο και να διαβαίνοντας μία τέτοια μπόρα να φέρουμε εκ νέου την πατρίδα μας εκ νέου σε ένα στάδιο ακμής και ευημερίας.

 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου