Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΣΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΘΟΥΣ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΣΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΘΟΥΣ, Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, κατά τηn διάρκεια λίγο πριν έναρξη της εκστρατείας του Κράσσου εναντίον των Παρθών, η πολιτική κατάσταση στην Αρχαία Ρώμη ήταν πάρα πολύ τεταμένη, αφού σε αυτήν ανταγωνίζονταν για την εξουσία οι τρεις ισχυρότεροι άντρες της εποχής που είχαν δημιουργήσει την γνωστή σε όλους μας Πρώτη Τριανδρία, δηλαδή ο Καίσαρας, ο Πομπήιος ως και ο Κράσσος (https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html).

Επίσης, την περίοδο αυτή, στην Ρώμη υπήρχαν τεταμένες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συγκρούσεις, τεράστια ανεργία και φτώχεια και παράλληλα εκτός όλων αυτών, οι ψήφοι εξαγοράζονταν με την βία ή μέσω εξαγορών και υπήρχαν έντονες πολιτικές συγκρούσεις στους δρόμους και τεράστια διαφθορά, όπως και καταπίεση των φτωχών από τους πλουσίους.

Όλα αυτά οφείλονταν όχι μόνο στην μεγάλη Ρωμαϊκή διαφθορά που προαναφέρθηκε, αλλά επίσης και στο γεγονός ότι πολιτικό σύστημα της εποχής το έλεγχαν οι πλούσιοι και διεφθαρμένοι Συγκλητικοί και αριστοκράτες, οι οποίοι έπαιρναν μέτρα υπέρ τους και άρπαζαν τις περιουσίες του λαού και των φτωχών και φρόντιζαν όλοι οι νομοί να είναι υπέρ τους, οι πολίτικες  εξουσίες να ελέγχονται από αυτούς και φτωχύναν τον πληθυσμό τους, δημιουργώντας κοινωνικές εκρήξεις και την θέληση των πολιτών να αναδειχθεί μία νέα εξουσία, η οποία θα άκουγε τα αιτήματα τους και θα έπαιρνε την θέση της διεφθαρμένης ολιγαρχίας, καταργώντας την.

Εκείνη την περίοδο, η Πρώτη Τριανδρία λίγο πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέων υπάτων, ο Κράσσος, του οποίου η δημοφιλία είχε μειωθεί σε τεράστιο βαθμό, αποφάσισε να κάνει μία εκστρατεία εναντίον των Παρθών με σκοπό να τους κερδίσει και στην συνέχεια, μετά την αναμενομένη κατά τον ίδιο νίκη του, να εξασφαλίσει δόξα, όπως και χρήματα, για να αυξήσεις την περιουσία του και να δώσει δωροδοκίες στους ψηφοφόρους και να εκλεκτή εκ νέου Ύπατος, αλλά και για να μπορεί να στρατιωτικές τους νίκες να συναγωνιστεί τα στρατιωτικά κατορθώματα, τόσο του Καίσαρα, όσο και του Πομπήιου.

Αντίστοιχα στην εποχή μας, λίγο πριν τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοεμβρίου του 2024 μετά Χριστόν, η πολιτική κατάσταση είναι εξίσου τεταμένη αφού σε αυτή την χώρα ανταγωνίζονται για την εξουσία ισχυροί πολιτικοί ηγέτες της εποχής, παραδείγματος χάριν ο Πρόεδρος Τραμπ, ο Μπάιντεν/Χάρις, όπως και αυτοί που τους στηρίζουν υπογείως (π.χ. ο Ομπάμα, οι Κλίντον και το βαθύ Αμερικάνικο κράτος).

Την περίοδο αυτής στις ΗΠΑ υπάρχουν ο τεταμένες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συγκρούσεις, τεράστια ανεργία και φτώχεια και παράλληλα εκτός είναι όλων, αυτών, οι ψήφοι εξαγοράζονταν αι με την βία ή μέσω εξαγορών ή νοθείας (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html, https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_10.html, https://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post.html) και υπάρχουν βίαιες πολιτικές συγκρούσεις στους δρόμους και τεράστια διαφθορά, όπως και καταπίεση των φτωχών από τους πλουσίους.

Όλα αυτά οφείλονταν όχι μόνο στην μεγάλη Αμερικανική διαφθορά που προαναφέρθηκε, αλλά επίσης και στο γεγονός το πολιτικό σύστημα της χωράς αυτής, το ελέγχουν οι πλούσιοι και διεφθαρμένοι δυτικοί ολιγάρχες, οι οποίοι παίρνουν μέτρα υπέρ τους, αρπάζουν τις περιουσίες των φτωχών και του λαού και φρόντισαν όλοι οι νόμοι να είναι μόνο υπέρ τους φτωχαίνοντας τον πληθυσμό και δημιουργώντας κοινωνικές εκρήξεις και την θέληση των πολιτών να αναδειχθεί μία νέα εξουσία, η οποία θα υλοποιήσει και τα αιτήματα τους  και θα πάρει την θέση της διεφθαρμένης ολιγαρχίας.

Στην εποχή μας, λίγο πριν από τις Προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου στις ΗΠΑ πολλοί πιστευόταν ότι ο Μπάιντεν και η Χάρις, όπως και οι Ομπάμα/Κλίντον και το Αμερικανικό βαθύ κράτος/στρατιωτικο βιομηχανικό και ενεργειακό/τραπεζικό/επιστημονικό σύστημα των ΗΠΑ/δυτικές ελίτ (https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html) που είναι πίσω από αυτούς, προκειμένου να αυξήσει την δημοφιλία στο Ισραηλινό λόμπι που έχει μειωθεί λέγεται ότι μπορει να  αποφασίσει να κάνει μία εκστρατεία εναντίον των Ιρανών, με την πιθανότητα βοήθεια του Ισραήλ και των άλλων δυτικών (ΝΑΤΟ και ΕΕ Γερμανίας/Δ’ Ράιχ).

Με σκοπό αφενός να τους κερδίσουν λίγο πριν τις Αμερικάνικες Προεδρικές εκλογές το 2024 μετά Χριστόν και στην συνέχεια μετά την αναμενομένη από τους ίδιους νίκη τους να εξασφαλίσουν την δόξα, όπως και χρήματα για να αυξήσουν την περιουσία τους, την αλλά και να λαδώσουν ψηφοφόρους για να κερδίσουν με νοθεία τις εκλογές (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html) και να εκλεκτού έτσι δήθεν “ηγέτες των ΗΠΑ” για να μπορέσουν με τις δήθεν «νίκες» τους αυτές να συναγωνιστούν την δημοφιλία του Τραμπ.

Παράλληλα, οι ίδιοι πιστεύουν ότι με έναν πόλεμο με το Ιράν, αφενός θα μπορέσουν να αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν τον αναμενόμενο από πολλούς νέο Αμερικάνικο Εμφύλιο πόλεμο και να κρατήσουν αυτό τον τρόπο ενωμένη την χώρα τους, η οποία ετοιμάζεται να εκραγεί και εξαιτίας ενός νέου αναμενόμενου παγκοσμίου οικονομικού κραχ.

Διοχετεύοντας όπως έκαναν όλα τα αποτυχημένα καθεστώτα στην ιστορία, την εσωτερική κρίση του εξωτερικό και κάνοντας με αυτό τον τρόπο τους πολίτες τους να ξεχάσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα (https://www.noiazomai.net/pravda.html) και να συσπειρωθούν με την «απειλή» και την πλήρη χρήση βίας εναντίον τους και εναντίον ενός εξωτερικού δήθεν εχθρού, ο οποίος κατ είναι κατά αυτούς δήθεν το Ιράν η Ρωσία όπως επίσης και η Κίνα κατά την προπαγάνδα των δυτικών.

{Ενδιαφέρον είναι εδώ να αναφέρει κανείς ότι ο Τραμπ πριν ψηφιστεί Ρεπουμπλικάνος και Αμερικανός Πρόεδρος, έκανε παρέα και χρηματοδοτούσε και κάποτε υποστήριζε ακόμα και τους δημοκρατικούς, λόγου χάρη την τους Κλίντον και μετά, για διάφορους λόγους, οι πρώην δήθεν φίλοι τα έσπασαν μεταξύ τους και έγιναν σκληροί πολιτικοί αντίπαλοι και εχθροί.

Το δε χρονικό περιθώριο που έχουν δημοκρατικοί (Μπάιντεν, Χάρις, Κλίντον, Ομπάμα και το βαθύ Αμερικανικό κράτος για να ξεκινήσουν έναν πόλεμο στο Ιράν ή ένα Παγκόσμιο Πόλεμο με την Ρωσία είναι μέχρι τις Αμερικανικές Προεδρικές εκλογές, αλλά ακόμη και στο ενδιάμεσο διάστημα, μέχρι να παραδώσουν την εξουσία στον αναμενόμενο νικητή των εκλογών αυτών  Ντόναλντ Τραμπ και στην ουσία με τον τρόπο αυτό κληρονομώντας του μία πολιτική κατάσταση στην οποία δεν θα έχει ξεκινήσει ο ίδιος και την οποία ο ίδιος θα πρέπει θέλοντας και την διαχειριστεί}.

Η δε πλήρης και ολοκληρωτική ήττα του Κράσσου από τους Πάρθους οδήγησε στην ολοκληρωτική κατάρρευση της φατρίας του για τον υποστηρικτών του, όπως επίσης και των επιχειρήσεων του, αφού αυτός ήταν ένας επιχειρηματίας του Αρχαίου Κόσμου, ενώ ταυτόχρονα ο Πομπήιος προσέγγισε τους διεφθαρμένους Συγκλητικούς (προδίδοντας τον λαό και τον πρώην φιλο, συγγενή και συνεργάτη του Καίσαρα) και έγινε ένα με αυτούς και με την δύναμη και αυτών των διεφθαρμένων πλούσιών καταστράφηκαν όταν ηττήθηκαν από τον Καίσαρος στον Δεύτερο Ρωμαϊκό Εμφύλιο πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html, https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_5.html. , https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_53.html).

Επιπλέον, στην Αρχαία Ρώμη η ολική και πλήρης καταστροφή του στρατού του Κράσσου και του ιδίου από τους Πάρθους είχε σαν αποτέλεσμα την έκρηξη μιας επανάστασης και ταραχών στην πόλη αυτή, κάτι που ανάγκασε την Σύγκλητο του να ορίσει μόνο ύπατο, χωρίς συν ύπατο (ημιπαράνομα και ημινόμιμα), τον Πομπήιο, στην ουσία δικτάτορα, για να κατασταλεί με εκτατές εξουσίες που πήρε τις ταραχές.

Με σκοπό, στην συνέχεια να μπορέσουν να γίνουν εκλογές των υπάτων, κάτι το οποίο φυσικά δεν συνέβη. αφού με κάθε μη νόμιμο τρόπο, οι αριστοκράτες και οι Συγκλητικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την υποψηφιότητα του Καίσαρα, κάτι που στο τέλος οδήγησε όπως είναι γνωστό σε όλους μας στον να διαβεί ο Καίσαρας τον Ρουβίκωνα, όταν ο κύβος ερρίφθη και να ξεκινήσει ένας νέος Ρωμαϊκός Εμφύλιος πόλεμος, που οδήγησε τελικά στην τελική νίκη και την ολική επικράτηση του Καίσαρα (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html, https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_5.html. , https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_53.html).

Αντίστοιχα στις μέρες στις ΗΠΑ μπορεί να εγκατασταθεί μία δήθεν “Εθνική Επιτροπή έκτακτης ανάγκης”/δικτατορία, χωρίς εκλογές αν π.χ. ηττηθούν οι ΗΠΑ από το Ιράν (https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_41.html, https://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post.html), ή και από την Ρωσία και την Κίνα αν γίνει ένας Γ΄ΠΠ (https://alophx.blogspot.com/2024/08/blog-post_6.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_65.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_31.html, https://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_95.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_11.html), ή από εάν παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν του 1.929 μ.Χ. ή Αμερικανική Εξέγερση και Εμφύλιος Πόλεμος ή ακόμα και δολοφονία ενός Προέδρου, π.χ. σαν του Τραμπ, όταν πχ, αυτός νικήσει τελικά τον αναμενόμενο από πολλούς δεύτερο Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

{Εάν δε συμβεί μία έκτακτη κατάσταση ανάγκης στις ΗΠΑ, μπορεί μία επιτροπή να αναλάβει την θέση του Προέδρου αντί για τον ίδιο, όπως π.χ. έναν Γ΄ΠΠ, ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ, ένα τεράστιο τρομοκρατικό χτύπημα, μία τεράστια γεωφυσική καταστροφή.

Επίσης, όταν εκλεγεί ξανά ο Τραμπ Πρόεδρος, μπορεί εάν δολοφονηθεί τότε, η ιδιά επιτροπή να αναλάβει την εξουσία στις ΗΠΑ, όπως όταν μετά την δολοφονία του Καίσαρα τον αντικατέστησε η γνωστή Δεύτερη Τριανδρία, μέχρι την λήξη των εμφυλίων στην Ρώμη και την άνοδο του Αυγούστου ως μονού Αυτοκράτορα της Ρώμης (https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_7.html)}.

Ο ανόητος γέρο-πλούσιος Κράσσος επιτέθηκε στους Πάρθους για χρήμα, δόξα και εξουσία και ηττήθηκε πλήρως από αυτούς, ενώ με τον θάνατο του ξεκίνησε ο Ρωμαϊκός Εμφύλιος μεταξύ του Καίσαρα και του Πομπήιου (που είχε και την υποστήριξη και της πλειοψηφίας των διεφθαρμένων Συγκλητικών και αριστοκρατών), με την τελική επικράτηση του πρώτου (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html, https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2021/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_5.html. , https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_53.html).

Αντίστοιχα μπορεί στις μέρες μας ο ανόητος γέρο-πλούσιος Μπάιντεν και η πλούσια Χάρις να επιτεθούν στους Πέρσες/Ιρανούς και στο πυρηνικό του πρόγραμμα (μαζί με την υπόλοιπη Δύση, δηλαδή την ΕΕ της Γερμανίας/Δ΄ Ράιχ και το Ισραήλ) για χρήμα, δόξα και εξουσία και στην συνέχεια να ηττηθούν πλήρως από αυτό, είτε από μόνο του, είτε με την ανάμειξη της Ρωσίας, της Κίνας και των συμμάχων τους κατά του Ισραήλ και της Δύσης (https://alophx.blogspot.com/2021/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/1981.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_59.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html).

Σε μία τέτοια περίπτωση εννοείται ότι μπορεί να υπάρξει άμεσα ένα τεράστιο παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν το 1.929 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_48.html), αλλά και σαν το ενεργειακό κραχ του 1.973 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2018/05/1973.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_4.html, https://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_15.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_68.html), κάτι το οποίο θα προκαλέσει παγκόσμια και ειδικά στην Δύση όπως τότε χάος, ανεργία, πείνα, φτώχεια, κοινωνικές και πολίτικες αναταραχές, που μπορεί να οδηγήσουν σε επαναστάσεις, εμφυλίους και πραξικοπήματα στα κράτη αυτά, όπως ακριβώς συνέβη και την περίοδο του Μεσοπολέμου (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_21.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/kai.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_85.html, https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_57.html, https://alophx.blogspot.com/2017/07/isis.html).

Και την άνοδο στην εξουσία της Δύμης όπως τότε ακραίων ηγεσιών και κομμάτων από κάθε πλευρά, όπως π.χ. ακροδεξιών, εθνικιστών, Ευρωσκεπτικιστών, πολιτικών της Νέας Δεξιάς, αντιευρωπαϊκών (https://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2024/09/blog-post_83.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_46.html), ενώ στον ισλαμικό κόσμο πιθανότατα την άνοδο ακραίων ισλαμικών κομμάτων και ηγεσιών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_91.html, https://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html, https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, https://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html).

Εννοείται ότι μία ήττα των ΗΠΑ από το Ιράν και με ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ, μπορεί, ειδικά αν υπάρξει προσπάθειας νέας νοθείας των εκλογών στις ΗΠΑ (https://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), να ξεκινήσει ένας νέος Αμερικάνικος  Εμφύλιος μεταξύ του Τραμπ και των δημοκρατικών των Κλίντον/Ομπάμα/Μπάιντεν/Χάρις (που έχουν και την υποστήριξη και της πλειοψηφίας των διεφθαρμένων ολιγαρχικών ελίτ της Δύσης-https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html), με την πιθανότατη τελική επικράτηση του πρώτου (https://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2024/07/blog-post_81.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post.html).

{Και όπως ο Καίσαρας ήθελε να εισβάλει στην Παρθία και να την υποτάξει, αλλά δεν πρόλαβε λόγω της δολοφονίας του, όπως και ο Πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζει έναν πόλεμο με το Ιράν, τόσο τώρα, όπως και αν εκλεγεί ξανά πιθανότατα Προέδρος για την υποταγή της χώρας αυτής, αλλά μπορεί μετά την εκλογή του να μην προλάβει αν και αυτός δολοφονηθεί ξανά ως ενεργός Προέδρος κατά την διάρκεια της νέας Προεδρικής του θητείας}.

Αν όντως κάτι τέτοιο συμβεί, δηλαδή η οριστική ήττα των πολεμοκάπηλων δημοκρατικών, όπως επίσης και του βαθέως Αμερικανικού κράτους και τους στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος και στον πόλεμο με το Ιράν και τον αναμενόμενο Αμερικάνικο Εμφύλιο πόλεμο, τότε αναμένεται να καταρρεύσει και η βάση εξουσίας που στηρίζει τους διεφθαρμένους δημοκρατικούς, δηλαδή οι διεφθαρμένοι πλούσιοι Αμερικανοί και δυτικοί ολιγάρχες που είναι αυτοί οι οποίοι χρηματίζουν τους δημοκρατικούς (π.χ. Ρότσιλντ, Σόρος, Γκέιτς, Σβαμπ-https://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2022/11/blog-post_25.html) για τους δικούς τους λόγους και πάντα φυσικά προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου