Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό διαχρονικά, τα Γερμανικά φύλα προσπάθησαν από τον τόπο κατοικούσαν να επεκταθούν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, να καταλάβουν τα εδάφη τους, να υποδηλώσουν τους πληθυσμούς τους και γενικά να ιδρύσουν ένα μεγάλο κράτος, στο οποίο αυτά θα ήταν οι αφέντες και οι κατεκτημένοι υποτελείς και σκλάβοι τους.

Συγκεκριμένα, με βάση την ιστορία, τα Γερμανικά φύλλα ξεκίνησαν από τις χώρες του Βορρά, κυρίως την Δανία, την Σκανδιναβία στην περιοχή της Χόνζα και παράλληλα και τις Βαλτικές Χώρες και στην συνέχεια λόγω διάφορους συνθηκών, π.χ. της μεγάλης αλλαγής της θερμοκρασίας στις περιοχές τους, τον υπερπληθυσμό, των εμφύλιων συγκρούσεων και των φτωχών εδαφών τους προς καλλιέργεια, αλλά και την τάση για εξερεύνηση και κατάκτηση άλλων λαών για απόκοτης γης, λάφυρων και σκλάβων, κατέβηκαν προς τον Νότο.

Κατά την κατάβαση τους αυτή οι Γερμανοί εγκαταστάθηκαν στις περιοχές της σημερινής Γερμανίας και δεν παρέλειψαν ως ένας κατακτητικός και άγριος λαός να επιτεθούν και στα εδάφη των Γαλατών και στην συνέχεια στην Ρώμη, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και μόνο η αντίδραση του ικανού Ρωμαίου στρατηγού Μάριου, του θείου του Καίσαρα, κατάφερε να νικήσει τις τρεις Γερμανικές φυλές που είχαν επιτεθεί στην Ρώμη δηλαδή του Τεύτονες του Κίμβρους και τους Άμβρωνες και να την σώσει από την άλωση από αυτούς (https://alophx.blogspot.com/2017/09/20.html).

Αλλά δεν σταμάτησαν εδώ πέρα η επιδρομές των συγκεκριμένων Γερμανικών βαρβαρικών φυλών, αφού οι Σουηβοί υπό την ηγεσία του Αριόβιστου επιτέθηκαν και αυτές στους Γαλάτες και τους Ρωμαίους συμμάχους τους, αλλά ηττήθηκαν συντριπτικά από τον Καίσαρα, όπως επίσης και οι Ελβετοί.

Στην συνέχεια, οι Γερμανοί προσπάθησαν να σηκώσουν και ξανά κεφάλι, όταν ο Αρμίνιος κατανίκησε τους Ρωμαίος του στρατηγού Βάρου στον Τευτοβούργιο Δρυμό επί Αυγούστου, αφανίζοντας τρεις Ρωμαϊκές Λεγεώνες.

Αλλά στην συνέχεια, μετά την αντίδραση των Ρωμαίων και την εισβολή των Ρωμαίων στην Γερμανία υπό τον Γερμανικό, η προσπάθεια του Αρμίνιου να ενώσει τις Γερμανικές φυλές ως βασιλιάς τους, αν και αρχικά φαινόταν να είναι επιτυχής, στο τέλος και δεν κατάφερε να γίνει απόλυτος μονάρχης τους όπως σχεδίαζε, λόγω της δολοφονίας του από αντίπαλους Γερμανούς αρχηγούς που τον ζήλευαν, ενώ κάποιοι από αυτός ήταν και υπό τις διαταγές της Ρώμης.

Με τον τρόπο αυτό απέτυχε η πρώτη προσπάθεια ενοποίησης των Γερμανικών φύλων και της δημιουργίας μίας Γερμανικής Αυτοκρατορίας υπό έναν Γερμανό ηγέτη, αλλά εννοείται ότι αυτή δεν ήταν και η τελευταία προσπάθεια των Γερμανών ηγετών για τον να ενώσουν όλους τους Γερμανούς υπό την ηγεσία τους.

Άλλωστε τα Γερμανικά φύλα, όχι ενωμένα αλλά κατά φυλές επιτέθηκαν στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (https://alophx.blogspot.com/2016/12/406.html), όπως επίσης και στην Ρωμανία όταν υπήρχε κρίση κυρίως, ανάμεσα στα έτη 400 μ.Χ.. 406 μ.Χ. και 420 μετά Χριστόν (https://alophx.blogspot.com/2024/04/400-2024-update.html).

Και κατάφερε να καταλάβουν τα περισσότερα εδάφη της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ενώ αλώθηκε μετά τους Γαλάτες 3 φορές την μία με τους Βησιγότθους του Αλάριχου, την άλλη με τους Βάνδαλους του Γεζέριχου και την τρίτη με τους Ερούλου του Οδάκραου, καταλύοντας στην περίπτωση αυτή τέλειωσα την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και εκθρονίζοντας τον τελευταίο της ηγέτη Ρωμύλο Αύγουστο.

{Τα Γερμανικά βαρβαρικά φυλά που εισέχαν τότε ήταν οι Γότθοι (Βησιγότθοι και Οστρογότθοι, οι Βάνδαλοι, οι Ερούλοι, οι Σουηβοί, οι Βάσκοι, οι Άγγλοι, οι Σαξονες, οι Γούτοι, οι Αλανοί, οι Αλαμάνοι, οι Οστρογότθοι, οι Γέπιδες και οι Φράγκοι)}.

Μόνο ένα όμως από αυτά τα βαρβαρικά φύλλα κατάφερε να ξεχωρίσει, συγκεκριμένα οι Φράγκοι, οι  οποίοι υπό την ηγεσία  ικανών ηγετών, όπως λόγω χάρη του Κλόβι των Μεροβίγγειοι, κατάφεραν να επεκταθούν και να καταλάβουν ολόκληρη την σημερινή Γαλατία, υπό την ηγεσία των Φράγκων που ονομάζονταν Ριπάριοι Φράγκοι.

Αντίθετα ένα μέρος των Φράγκων το οποίο ονομαζόταν Σάλιοι Φράγκοι παρέμειναν τις περιοχές που βρίσκονται σήμερα οι Κάτω Χώρες και θεωρούνται στην ουσία ότι αυτές ήταν οι πρόγονοι των σημερινών Ολλανδών, αλλά και των άλλων κατοίκων των Κάτω Χωρών, δηλαδή των Βέλγων, όπως επίσης και των Λουξεμβούργιων (https://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_1.html).

Στην συνέχεια συνέβη μία αλλαγή δυναστείας και οι Μεροβίγγειοι αντικαταστάθηκαν στην συνέχεια από τους Καρολίδες, που είχαν πιο ικανούς ηγέτες, π.χ. τον Κάρολο Μαρτέλος και κυρίως τον Καρλομάγνο, τον εγγόνο του, ο οποίος κατάφερε να συνενώσει τους Γερμανούς, όπως είχε κάνει ο Κλόβις παλαιότερα και να επεκτείνει την Αυτοκρατορία του σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης, π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πολωνία και μέρος των Βαλκανίων ακόμη και στην Βόρεια Ισπανία.

Βέβαια, ο Καρλομάγνος στην προσπάθεια του να σφετεριστεί την Ρωμαϊκή κληρονομιά, προκειμένου από τη μία να κατοχυρώσει την εξουσία στα εδάφη που είχε καταλάβει και από την άλλη να μπορεί να διεκδικεί με πόλεμο και να καταλάβει και τα εδάφη της Ρωμανίας, υποστήριξε ψευδώς ότι ήταν ο νόμιμος διάδοχος των Ρωμαίων Αυτοκράτορων, αν και Γερμανός και μην έχοντας καμία σχέση ούτε με τους Αρχαίου Ρωμαίους, όπως και ότι τάχα το κράτος του αποτελούσε την συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και με την υποστήριξη τον πάπα της Ρώμης που επέβαλε τότε, ενώ κατάφερε με σφετερισμό αυτό να δημιουργήσει το Πρώτο Ράιχ της Γερμανίας (https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_43.html).

Βέβαια, μετά τον θάνατο του Καρλομάγνου, η Αυτοκρατορία του διασπάστηκε μεταξύ των διαδόχου του σε 3 μέρη και μετά σε 5, μέσω πολλών εμφύλιων, αλλά κατάφεραν στην συνέχεια να συνεννοηθούν από έναν ικανό ηγέτη, τον Όθωνα τον Πρώτο της Σαξονίας που και αυτός, όπως και ο Καρλομάγνος πήρε ου προσωνύμιο Μέγας και ο οποίος κατάφερε να ενώσει το μεγαλύτερο μέρος μέρος Αιτιοκρατίας του Καρλομάγνου, με εξαίρεση την Γαλλία υπό την ηγεσία του, αν και η Γαλλία ήταν παρόλα αυτά η οποία παρόλα αυτά ήταν υποτελής του  και τον αναγνώριζε ως Αυτοκράτορα.

Ενδιαμέσως, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και οι Άγγλοι επεκτάθηκαν και στην Μέση Ανατολή μέσω των Σταυροφοριών (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_34.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post_2.html) και κατάφεραν με τα Σταυροφορικά τάγματα των Τευτόνων, Ναϊτών και Ιωαννιτών να επεκταθούν στην Παλαιστίνη, αν και οι πρώτοι προσπάθησαν να επεκταθούν και επιτέθηκαν και κατά των Ρώσων του Αλέξανδρου Νιέφσκι και των Πολωνών και των Λιθουανών και στο τέλος ηττήθηκαν από αυτούς (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.html).

Παρόλα αυτά, ο τελευταίος Μάγιστρος των Τευτόνων της Πρωσίας, ο Αλμπερτ Χοεντσόλερν, έγινε βασιλιάς της περιοχής αυτής και ίδρυσε δικό του κράτος, αυτό της Πρωσίας και οι απόγονοι του συνέχισαν τους πολέμους και την ιδεολογία των παλαιών Τευτόνων και ο απόγονος του Γουλιέλμος ο Α΄ ενοποίησε με τον Μολέ και τον καγκελάριο Μπίσμαρκ την Γερμανία.

Ο δε εγγονός του τελευταίου Κάιζερ Γουλιέλμος ο Β΄ των Χοεντσόλερν προκάλεσε τον Α΄ΠΠ, την ήττα των Γερμανών σε αυτό τον πόλεμο και ήταν επίσης υπεύθυνος με τις πράξεις του για την οριστική πτώση της μοναρχίας στην Γερμανία

Παρόλα αυτά, στην συνέχεια και η Αυτοκρατορία του Όθωνα διασπάστηκε, παρόλο που ξαναενώθηκε από κάποιες διάδοχες δυναστείες του και αυτό το σκηνικό επαναλήφθηκε πολλές φορές, μέχρι που το κράτος αυτό επανενώθηκε και έγινε πάρα πολύ ισχυρό, προσαρτώντας την Ισπανία και εδάφη στην Αμερική υπό την ηγεσία του Κάρολου του Ε΄ του Κουίντου, που θεωρήθηκε καθολικός Αυτοκράτορας, στην αυτοκρατορία του οποίου ο ήλιος δεν έδυε ποτέ.

Όμως ακόμη και στην περίπτωση αυτή επειδή ξέσπασε τότε η προτεσταντική εξέγερση του Λούθηρου και στην συνέχεια ο Τριακονταετής Πόλεμος (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_64.html) στην Αυτοκρατορία του Κουίντου και αητοί του διασπάστηκε σε πολλά κομμάτια παρά τις προσπάθειες του Φίλιππου που του Δευτέρου και του Φερδινάνδου του Β’ να την επανενώσουν και παρέμεινε έτσι για πολλά χρόνια μέχρι την ήττα και οριστική καταστροφή του Πρώτου Ράιχ από τον Μεγάλο Ναπολέοντα το 1.8ο6 μετά Χριστόν.

Η επόμενη ισχυρή Γερμανική Αυτοκρατορία ήταν αυτή του Μεγάλου Ναπολέοντα, γιατί η Γαλλία είναι η Ανατολικής Φραγκιάς (ενώ η Γερμανία είναι η Δυτική Φραγκιά), ο οποίος ήταν ένας απόγονος φράγκων μικροευγενών που ζούσαν στην Κορσική και εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των Φράγκων και όχι τον ντόπιων και ο οποίος κατάφερε να καταλάβει μεγάλο μέρος της Ευρώπης μέχρι την ήττα του από τους Ρώσους μετά την εισβολή του στην Ρωσία, όπως και από  τους Πρώσους και τους Βρετανούς στο Βατερλό (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_1.htm, lhttps://alophx.blogspot.com/2019/11/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/11/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/blog-post_24.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_82.html).

Ενδιαμέσως υπήρξε άλλη μία μεγάλη επέκταση των Γερμανικών ουσιαστικά κρατών εκείνης της εποχής (που προέρχονταν δηλαδή από τα Γερμανικά φύλα), των Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Βέλγων, Ολλανδών, Πορτογάλων και Ισπανών, οι οποίοι κατάφεραν να υποτάξουν τους λαούς, τόσο στην Ασία, όσο και στην Αφρική, αλλά και στην Αμερική.

Αλλά και να επεκταθούν να αποκτήσουν κατά την διάρκεια της αποικιοκρατίας πάρα πολλά εδάφη προκειμένου να στείλουν σε αποικίες σε αυτά τον φτωχό πληθυσμό τους και να αρπάξουν τον πλούτο των συγκεκριμένο περιοχών, αλλά και για να αποκτήσουν καίρια γεωστρατηγική και ναυτικά σημεία και βάσεις.

Όπως επίσης και σκλάβους προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους δωρεάν στις περιοχές αυτές και φυσικά να αποκτήσουν τους πλούσιους ορυκτούς πόρους αυτών, π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο, νερό, διαμάντια. Ουράνιο κ.λ.π. για τους σκοπούς τους.

Ο Όττο Φον Μπίσμαρκ ίδρυσε από την πλευρά του το Β΄ Ράιχ μετά από αυτό του Καρλομάγνου, νικώντας τους Γάλλους, όταν κατάφερε να νικήσουν τους Γάλλους κατά τον Γαλλοπρωσικό Πόλεμο το 1871 μετά Χριστόν και στην συνέχεια η Αυτοκρατορία αυτή έγινε πάρα πολύ ισχυρή επί της καγκελαρίας του, αν και στη συνέχεια ο Κάιζερ Γουλιέλμος ο Β’ τον παραίτησε.

Ο Κάιζερ Γουλιέλμος ο Β’ προσπάθησε να κάνει την Γερμανία μία παγκόσμια δύναμη, οδηγώντας την με τα σχέδια τους στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο ηττήθηκε η Γερμανική μοναρχία και ύστερα από τον οποίο αυτή έπεσε οριστικά στην Γερμανία.

Στην συνέχεια, ακολούθησε η αδύναμη και λεγομένη «Δημοκρατία της Βαϊμάρης», η οποία σύντομα αντικαταστάθηκε όταν κέρδισε ο Χίτλερ της εκλογές και υπό την δικτατορία του ιδρύθηκε το Τρίτο Ράιχ, μετά τον Καρλομάγνου καί του Μπίσμαρκ, ο όποιος ως γνωστόν ξεκίνησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σε όλο τον κόσμο, στον οποίο παρά τις πολλές αρχικές νίκες των Γερμανών, στο τέλος η Γερμανία ηττήθηκε ξανά και χωρίστηκε πάλι σε δύο κράτη, το Ανατολικό που ήταν κομμουνιστικό και το Δυτικό που ήταν «δημοκρατικό» (https://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html).

Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε καθόλη την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_47.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_15.html, https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_34.html) και μόνο μετά την λέξη και την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την πτώση του κομμουνιστικού Ανατολικού μπλοκ και των χωρών που το αποτελούσαν, η Γερμανία επανενώθηκε και έγινε άλλη μία φορά ισχυρή υπό τον καγκελάριο Κολ, όπως έκανε και ο Bismarck πριν από αυτόν.

Σύντομα οι Γερμανοί με ενωμένη την χώρα τους και με καινούργια αυτοπεποίθηση κατάφεραν χάρη στο μάρκο που έλεγχαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας την ισχυρότερη οικονομία με το δήθεν «Γερμανικό θαύμα», με τα κλεμμένα χρήματα των λαών από τον Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμο, όπως επίσης και με τον έλεγχο της ΕΟΚ/Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξαναγίνει πάρα πολύ ισχυρή χώρα και μέσω του άδικων μνημονίων και των ξεπουλημένων πολιτικών και σκανδάλων και μιζών από εταιρείες σαν την SSiemens, να υποτάξουν για άλλη μία φορά το Ευρωπαϊκά κράτη και να δημιουργήσουν το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης υπό τους Μέρκελ και Σόιμπλε.

Όμως για άλλη μία φορά, η προσπάθεια αυτή των Γερμανών και η θέληση τους τους να δημιουργήσουν μία νέα Γερμανική Αυτοκρατορία θα αποτύχει για ακόμα μία φορά, όπως ακριβώς έγινε πάντα στο παρελθόν.

Ακολουθώντας στην ουσία το γνωστό μοτίβο του παρελθόντος, δηλαδή αρχικά μία διαιρεμένη και αδύναμη Γερμανία, μετά ενωμένη υπό ισχυρούς ηγέτες, με στόχο με την δημιουργία μιας νέας Αυτοκρατορίας υπό την ηγεσία ενός ηγέτη, μονάρχη, Αυτοκράτορα, Κάιζερ ή Φύρερ και στο τέλος προσπάθεια να επιτεθούν για να κατακτήσουν τις άλλες χώρες, οι οποίες ενώνονται εναντίον της και οι Γερμανοί δεν αντέχουν και τέλος οι καταπιεσμένοι κατακτημένοι και οι εχθροί τους, τους νικούν νικήσουν, θα επαναληφθεί για άλλη μία φορά.

Επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μετά την ενοποίηση της Γερμανίας επί Κολ, οι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές του, τραγούδησαν τον Γερμανικό Εθνικό Ύμνο της Γερμανίας και τους στίχους που είχαν απαγορευτεί το 1.952 μετά Χριστόν και παρέπεμπαν στο Τρίτο Ράιχ του Χίτλερ («Deutschland, Deutschland uber alles, uber alles in der Welt»).

Παράλληλα μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι Γερμανοί ξεσάλωσαν, αφού κάποιοι διανοούμενοι τους πρότειναν να σταματήσει η κατά τους ίδιους παρανοϊκή μανία μεταμέλειας της Γερμανίας για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα, ενώ άλλοι αρχίσαν να προσκυνούν και να φιλούν την σημαία και άλλοι ανακάλυψαν πάλι τον Βάγκνερ και τον Νίτσε, που ως γνωστόν ήταν πάρα πολύ μεγάλα ινδάλματα του Αδόλφου Χίτλερ στο Τρίτο Ράιχ.

Και αυτό συνέβη τόσο στους Ευρωπαϊκούς λαούς που στενάζουν υπό τον ανηλεή Γερμανικό ζυγό, όσο και στις Μεγάλες Δυνάμεις πύο δεν θέλουν την κατίσχυση των Γερμανών στην ΕΕ, αλλά αντίθετα την διάλυση της Γερμανικής ΕΕ και την υποταγή της σε αυτούς (π.χ. Ρωσία, ΗΠΑ, Κίνα).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.






 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου