Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΧΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΧΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, κατά την διάρκεια της ιστορίας του ο Ελληνισμός όταν ήταν ενωμένος και ισχυρός, όσο διαρκούσε η ένωση αυτή κατάφερνε να επιτύχει μεγάλα κατορθώματα και να αντιμετωπίσει επιτυχώς όλες τις προκλήσεις και τους εχθρούς που του έρχονταν στην συνέχεια από κάθε σημείο του ορίζοντα, όταν όμως στην συνέχεια διαιρούνταν οι Έλληνες και σκοτώνονταν μεταξύ τους με εμφύλιους πολέμους συχνά υποδηλώνονταν σε ξένους λαούς.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της καταστάσεως ήταν στην Αρχαιότητα οι πάρα πολλοί εμφύλιοι που έκαναν τα σε πολύ μεγάλο σε πολύ μεγάλο αριθμό οι Ελληνικές πόλεις κράτη της εποχής μεταξύ τους με κορυφαίο παράδειγμα εμφύλιου πόλεμου τον Πελοποννησιακού Πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_15.html), όπως επίσης και του Κορινθιακού πόλεμου.

Δεν θα πρέπει επίσης κανείς να παραλείψει κάνεις να αναφέρει στην περίπτωση αυτή και πριν ακόμη από τους πολέμους αυτούς οι Ελληνικοί εμφύλιοι πόλεμοι έφταναν τους δεκάδες στον αριθμό μεταξύ τους και είχαν σε ένα αποτέλεσμα μέρος των Ελλήνων να συμμαχήσει με τους Πέρσες όταν αυτοί εισέβαλαν στην Ελλάδα και μόνο η ικανή διοίκηση του Λεωνίδα, του Θεμιστοκλή και του Παυσανία κατάφεραν να αποτρέψουν τότε την υποδούλωση της Ελλάδος τους Πέρσες (https://alophx.blogspot.com/2018/01/y.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_65.html).

Δυστυχώς όμως δε σταμάτησα ούτε με αυτούς τους πολέμους η φαγώματα των Ελλήνων, αφού ακόμα και μετά την δημιουργία της Αυτοκρατορίας της Ελληνικής Αυτοκρατορίας από τον Μέγα Αλέξανδρο της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, όταν αυτός πέθανε το κράτος του χωρίστηκε σε 4 τμήματα (Πτολεμαίοι, Αντιγόνες, Σελευκίδες, Ατσαλιές).

Δυστυχώς και τα 4 αυτά τμήματα αντί να προσπαθήσουν να ενωθούν και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο Ελληνικό κράτος/Αυτοκρατορία προτίμησαν και αυτά να σκοτωθούν μεταξύ τους για την εξουσία και τα εδάφη και το τελικό αποτέλεσμα ήταν και σε αυτή την περίπτωση να αποδυναμωθούν όλα τα Ελληνικά κράτη, τόσο τα μεγάλα Βασίλεια, όσο και οι μικρές πόλεις κράτη, αλλά και οι συμπολιτείες.

Όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό αυτή την κατάσταση την εκμεταλλεύτηκαν οι Ρωμαίοι, οι οποίοι στη συνέχεια επιτέθηκαν στην Ελλάδα καταφέρνουν ακόμα καί να συμμαχήσουν και με κάποια από τα Ελληνικά κράτη και αυτό είχε ένα αποτέλεσμα με την ίδια την βοήθεια πολλών Ελλήνων να επιτύχουν οι Ρωμαίοι την αποδυνάμωσή των Ελλήνων και στο τέλος να επικρατήσουν και να νικήσουν όλα τα Ελληνικά κράτη.

Συνέπεια της τάσης αυτή των Ελλήνων ήταν να μείνουν υποταγμένοι στους Ρωμαίους για πάρα πολλούς Αιώνες, παρόλο που τους επηρέασαν με τον πολιτισμό τους και οι Ρωμαίοι τους χρησιμοποίησαν σε πολλές διοικητικές πολιτικές και στρατιωτικές θέσεις, στο τέλος οι Έλληνες κατάφεραν να ανακτήσουν ένα ανεξαρτησία τους ουσιαστικά με την δημιουργία της Ρωμανίας που ήταν στην ουσία μία Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Αυτοκρατορία.

Η Αυτοκρατορία αυτή κατάφερε να μεγαλουργήσει για περίπου 1.130 χρόνια πριν πέσει οριστικά στους Τούρκους και να κατάφερε επίσης μετά από πολλές μάχες και πολέμους να αποκρούσει σε πολλές περιπτώσεις πολυάριθμους (δεκάδες) εχθρικούς λαούς που επιτίθονταν για να καταλάβουν τόσο τα εδάφη της, όσο και την πρωτεύουσα της, την Κωνσταντινούπολη.

Παρόλα αυτά και η συγκεκριμένη Αυτοκρατορία έπεσε θύμα ενός διχασμού και εμφυλίων πολέμων μεταξύ των Ελλήνων και κόντεψε μάλιστα να την καταστρέψει με πρωταρχικό παράδειγμα Την εισβολή των Περσών επιώ Χοσρόη του Δευτέρου στα εδάφη της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας (https://alophx.blogspot.com/2018/11/starcraft.html).

Συγκεκριμένα η άνοδος μου πραξικόπημα του τύραννου Φωκά στην εξουσία με την δολοφονία του νόμιμου αυτοκράτορα και ικανού Μαυρικίου και της οικογένειάς του, όπως και οι διώξεις εναντίον των εχθρών του τυράννου και του λαού του, είχαν σε ένα αποτέλεσμα την έναρξη ενός σκληρού εμφύλιου μέσα στην Ρωμανία η οποία την αποδυνάμωσε πάρα πολύ.

Συνέπεια αυτό το εμφυλίου ήταν να εκμεταλλευτούν οι Πέρσες την κατάσταση αυτή και να εισβάλλουν υπό την ηγεσία του Χοσρόη του Β΄ στην Ρωμανία καταφέρνοντας στο τέλος να καταλάβουν πολλά εδάφη της στην Μέση Ανατολή μέχρι την Αίγυπτο και την Λιβύη και να φτάσουν σε μικρή από στη από την Χαλκηδόνα  απέναντι από την Πόλη και την πολιορκήσουν ανεπιτυχώς μαζί με τους Αβάρους και τους Σλάβους.

Ευτυχώς τότε για την Αυτοκρατορία εμφανίστηκε ο ικανότητα τος Αυτοκράτορας Ηράκλειος, ο οποίος την αναδιοργάνωσε σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό οικονομικά, όπως επίσης και στρατιωτικά με την συνδρομή του εξίσου ικανοτάτου Πατριάρχης Σέργιου και κατάφερε με μία σειρά εκστρατειών σε έξι ολόκληρα χρόνια να νικήσει και να καταστρέψει τελείως την Περσική Αυτοκρατορία.

Εξίσου σημαντικά αποδυνάμωσαν την Αυτοκρατορία της Ρωμανίας μετά την απαρχή των Αραβικών επιδρομών και η αιρετική Εικονομαχία, την οποία ξεκίνησαν οι αιρετικοί εικονομάχοι Αυτοκράτορες και που είχε σαν αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί η Ρωμανία και να χωριστεί στα δύο μέσα σε έναν αγροί εμφύλιο πόλεμο και το κακό αυτό σταμάτησε μόνο με την αποκατάσταση της Ορθοδοξίας και της λατρείας των προσώπων των Αγίων που αναπαρίστανται στις Εικόνες (https://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_14.html).

Όμως η Ρωμανία υπέστη και άλλη μία φορά μία μεγάλη διαίρεση και εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των διάφορων μελών της όταν ξεκίνησε μετά το σχίσμα και την Άλωση και καταστροφή της Πόλης και της Ρωμανίας από τους Σταυροφόρους (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_3.html), η προσπάθεια από φιλοδυτικούς που ήθελαν την ένωση με τον πάπα της ρώμης αφελώς είτε ηθηλεμένα να ξέροντας ότι ο τελευταίος δεν μπορούσε να τους βοηθήσει και παρά τις καταστροφές που είχαν κάνει στην Ρωμανία αυτός και οι Σταυροφόροι του, η οποία διαίρεσε τον λαό της στα δύο.

Αποτέλεσμα αυτές τις ανυπόφορες κατάστασης ήταν στο τέλος αντί να έρθει βοήθεια στην Ρωμανία που δεν θα μπορούσε να έρθει από το σε άλλως λόγω των συνθηκών της εποχής και αντί να ενωθεί η Ρωμανία με την παναιρετικό δήθεν «συνοδό» της Φερράρας-Φλωρεντίας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_97.html), αλλά και τους ε εμφύλιους μεταξύ των διάφορων μελών της δυναστείας των Παλαιολόγων, στο τέλος η Πόλη έπεσε στους Τούρκους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τον εμφύλιο αυτό και την αποδυναμώσουνε της Ρωμανίας για και να την καταλάβουν.

Αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης της απελευθέρωσης και της Εθνεγερσίας στο 1.821 μ.Χ., ενώ αρχικά οι Έλληνες είχαν καταφέρει να νικήσουν τους Τούρκους και να απελευθερώσουν πολλά εδάφη (π.χ. τόσο στις Κυκλάδες, όσο και στην Πελοπόννησο και στην Στερεά Ελλάδα και αλλού), στο τέλος άρχισαν να πολεμούν μεταξύ τους για την εξουσία.

Κάτι το οποίο διευκόλυνε να πάρα πολύ την εισβολή του Ιμπραήμ στην Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html) και μόνο ο ικανός ανταρτοπόλεμος του Καραϊσκάκη και του Κολοκοτρώνη, όπως επίσης και η ναυμαχία στο Ναβαρίνο και κυρίως από τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο των ετών 1.828 μ.Χ.-1.829 μ.Χ. (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/1821.html, https://alophx.blogspot.com/2024/05/1807.html), κατάφεραν τότε να σώσουν τους Έλληνες από την εκ νέου υποδούλωσή τους στους Τούρκους, αλλά επίσης και στους Αιγύπτιους στην περίπτωση αυτή.

Δυστυχώς ούτε αυτή ήταν η μόνη περίπτωση στην οποία οι Έλληνες συγκρούστηκαν αναμεταξύ τους σε εμφύλιο πόλεμο, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι ξένοι λαοί για να εισβάλουν εκ νέου στην Ελλάδα και να καταλάβουνε εδάφη της ή και όλη την χώρα.

Το ίδιο ακριβό συνέβη κατά την διάρκεια του Εθνικού Διχασμού μεταξύ του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου και πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου (https://alophx.blogspot.com/2017/01/1914-1917.html), για τον οποίο ήταν υπεύθυνοι και οι δύο και χάρη στον οποίον η Ελλάδα διαιρέθηκε στα δύο και ξεκίνησε ένας νέος εμφύλιος πόλεμος και εξαιτίας αυτού βρήκαν την ευκαιρία να εις βάρος τόσο οι Γερμανοί, οι Βούλγαροι, όπως επίσης και οι Αγγλογάλλοι να εισβάλουν στην χώρα μας.

Συνέπεια της κατάστασης αυτής ήταν ακόμα και μετά την νίκη της Ελλάδος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μέχρι τότε δήθεν «σύμμαχοί» της, οι Βρετανοί και οι Γάλλοι (αλλά και οι Ιταλοί, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι) να εγκαταλείψουν τόσο τον Βενιζέλο, όπως επίσης και τον Κωνσταντίνο  και αυτό οδήγησε μαζί με άλλους παράγοντες στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι εμφύλιοι μεταξύ των Ελλήνων και οι σύγκρουση του μεταξύ τους για εξουσία, όπως επίσης για τα χρήματα και τις θέσεις στο δημόσιο, αλλά και για την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, λόγω χάρη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε με τις συμφωνίες της Γιάλτας και της Τεχεράνης μεταξύ του Στάλιν και του Τσάρλι, οι οποίοι χώρισαν την Ελλάδα σε ποσοστό ζωνών επιρροής (αλλά και τα αλλά κράτη υπό την κυριαρχία της ΕΣΣΔ), κάτι το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα την υποδούλωση της Ελλάδας στις τότε Μεγάλες Δυνάμεις.

Συνέβη όμως επίσης εκ νέου ένας νέος Εθνικός Διχασμός και στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας, μεταξύ των άλλοτε των ικανών συνεργατών (όπως ήταν παλαιότερα και ο Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος στην Κυρίως Ελλάδα), με πολλές επιτυχίες μεταξύ του Γρίβα, όπως επίσης και του Αρχιεπίσκοπου.

Κάτι το οποίο σου να αποτέλεσμα οι δύο αυτοί άνθρωποι που έκαναν τα πάντα για να ελευθερωθεί η Κύπρος στο τέλος με τον εμφύλιο που ξεκίνησαν, να τον εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι και να εισβάλουν και να καταλάβουν το Βόρειο τμήμα του νησιού το οποίο δυστυχώς συμβαίνει μέχρι τις μέρες μας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1974-2016.html, https://alophx.blogspot.com/2017/04/1974.htm, l https://alophx.blogspot.com/2018/01/blog-post_18.html).

Αλλά στην νεότερη ιστορική περίοδο, αμέσως μετά την Μεταπολίτευση στον 21ο Αιώνα μ.Χ. έγινε διχασμός των Ελλήνων από τις εξουσίες τους και τους ξένους μεταξύ των μνημονιακών και των αντί-μνημονιακών με συνέπεια να σπάσει η Ελλάδα στα δύο.

Ενώ το ίδιο προσπάθησα να κάνουν στην συνέχεια οι ξένοι και οι ντόπιοι Έλληνες συνεργάτες τους  επίσης και με τον κορωνοιό, όπως επίσης και με τον Ρωσοουκρανικό Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), διαιρώντας τους σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους, σε Ρωσόφιλους και φιλοδυτικούς και όλα αυτά για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της ντόπιας και της ξένης ολιγαρχίας των δυτικών ελίτ και των υπερδυνάμεων.

Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται μέχρι την εποχή μας και δυστυχώς δε φαίνεται ότι για την ώρα θα υπάρξει κάποια βελτίωση στην συγκεκριμένη περίπτωση προς το καλύτερο, εκτός κι αν επιτρέψει ο Θεός την αλλαγή της κατάστασης αυτής με την ανάδειξη ενός ικανού ηγέτη, τόσο στον πολιτικό όπως επίσης και στον θρησκευτικό ταμένα, ο οποίος θα αλλάξει ουσιαστικά την κατάσταση της Ελλάδας σε κάθε τομέα προς το καλύτερο και θα διώξει τους διεφθαρμένους και θα επιφέρει μια μεγάλη αλλαγή προς το καλύτερο για την πατρίδα μας και την χώρα μας.


Αν αυτό δεν συμβεί αυτό ειρηνικό τρόπο, αλλά αντίθετα οι ξένοι και ντόπιοι ολιγάρχες θα προσπαθήσουν  και στην περίπτωση αυτή να δημιουργήσουν έναν νέο διχασμό και εμφύλιο μεταξύ των Ελλήνων, οι οποίοι θα χωριστούν εκ νέους στα δύο για πολιτικούς, οικονομικούς, ιδεολογικούς, κοινωνικούς και υγειονομικούς και άλλους λόγους, κάτι το οποίο θα εκμεταλλευτούν για άλλη μία φορά οι Τούρκοι,  και να επιτεθούν επίσης και στην Κύπρο για μία άλλη φορά, όπως επίσης και στην κυρίως Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Τότε ίσως αναγκαστικά να υπάρξει μία ένα επίσης ένωση των Ελλήνων και οι διεφθαρμένοι να φύγουν (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_93.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_46.html, https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_0.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_95.html), μαζί με τους εισβάλοντες Τούρκους, προκειμένου με αφορμή την εισβολή αυτή να βγάλουν τον αδιέξοδο από την πατρίδα τους υπό μια νέα ικανή ηγεσία από που θα μπορούσε να βρεθεί στην περίπτωση αυτή.

Άραγε θα είναι άραγε αυτό το μέλλον της πατρίδας μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αλλά μόνο εάν μείνουμε ενωμένοι μαζί απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλους τους κινδύνους και να φέρουμε εκ νέου την κατάσταση της πατρίδας μας σε ένα νέο λαμπρό μέλλον ευημερίας και ανάπτυξης.

Γιατί αν δεν συμβεί αυτό και συνεχίσουν οι ξένοι και οι ντόπιοι ολιγάρχες να μας εκμεταλλεύονται με παρεμφερείς μέθοδούς θα έχουμε συνέχεια του «Διαίρει και βασίλευε» που αυτοί εφαρμόζουν σε εμάς, ενώ αν ενωθούν οι Έλληνες επιτέλους μεταξύ τους θα μεγαλουργήσουν και θα δείξουν ποσό σημαντικό είναι να τηρείται το ρητό: «Η Ισχύς εν τη Ενώσει».

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου