Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΙ «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ «ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό καθόλη την διάρκεια της Eελληνικής ιστορίας, ειδικά από την απελευθέρωση της Ελλάδας με την Επανάσταση Εθνεγερσίας του 1.821 μ.Χ. έως και στις μέρες μας οι Μεγάλες Δυνάμεις, κυρίως οι Αγγλοσάξονες, αλλά και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, χρησιμοποίησαν κατά κόρον διάφορες δήθεν «εξεγέρσεις» και «επαναστάσεις», «χρωματιστές» θα τις λέγαμε σήμερα, πραξικοπήματα στην ουσία, προκειμένου να μεταβάλλουν το πολιτικό περιβάλλον της Ελλάδος προς όφελος των ιδίων και των πρακτόρων του στην Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_93.html).

Συγκεκριμένα αυτή η τάση για το σχεδίασμα δήθεν «επαναστάσεων»/πραξικοπημάτων στην Ελλάδα τέθηκε σε κίνηση ήδη από όταν έγινε Κυβερνήτης της Ελλάδος ο ικανότατος και πατριώτης Ιωάννης Καποδίστριας, αφού οι Άγγλοι και οι Γάλλοι που τον επιβουλεύονταν χρηματοδοτούσαν τις διάφορες «εξεγέρσεις» εναντίον του.

Παρόλο όμως αυτές τις προσπάθειες δεν πέτυχαν τα σχέδιά τους, ούτε αυτοί, ούτε και οι πράκτορες τους στην Ελλάδα ενάντια στον Καποδίστρια, αφού όλος και η πλειοψηφία του στρατού ήταν με το μέρος του Κυβερνήτη και για αυτό το λόγο σχεδίασαν την δολοφονία του μέσω της χρήσης των αφελών Μαυρομιχαλαίων, οι οποίοι ήταν οι «μπροστινοί» και σκοτώθηκαν και αυτοί της συνέχεια μετά την δολοφονία από μέρους τους του Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Αυτό όμως που δεν κατάφεραν να κάνουν επί της διακυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια, το κατάφεραν με την διακυβέρνηση του αδερφού του, του Αυγουστίνου Καποδίστρια, ο οποίος δεν ήταν τόσο χαρισματικός όσο ο Ιωάννης και δεν είχε τις κατάλληλες ικανότητες για να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Και με τον τρόπο αυτό οι Αγγλογάλλοι χάρις στους πράκτορες τους Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και Ιωάννη Κωλέττη, κατάφεραν να ξεκινήσουν μία νέα εξέγερση εναντίον του Αυγουστίνου και κατάφεραν να τον διώξουν, ενώ  οι ίδιοι  έγιναν προσωρινού κυβερνήτες και έφεραν με τις υποδείξεις των ξένων τον άπειρο και χειραγωγούμενο τους Αγγλογάλλους Όθωνας ως βασιλιά στην Ελλάδα.

Όμως αυτό δεν ήταν το τέλος των επεμβάσεων και των «χρωματιστών εξεγέρσεων»/πραξικοπημάτων των ξένων στην Ελλάδα, αφού όταν ο Όθωνας, λόγω των πολίτικων πράξεων και του αυταρχικού χαρακτήρα του άρχισε να μην υπακούει τις Μεγάλες Δυνάμεις τότε υποστήριξαν την επανάσταση για σύνταγμα του 1.843 μ.Χ. στην Ελλάδα.

Αυτή η επανάσταση, που ήταν ένα στρατιωτικο κίνημα  υπό τον συνταγματάρχη Δημήτριο Καλλέργη, και οι Αγγλογάλλοι το υποστήριξαν, όχι επειδή τους ενδιέφερε φυσικά η δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά διότι μέσω ενός μίας συνταγματικής και ελεγχόμενης από τους ιδίους μοναρχίας θα μπορούσαν πιο εύκολα οι ξένοι δήθεν «προστάτες μας», να επιβάλουν ως πρωθυπουργούς άτομα της αρεσκείας τους, ενάντια στη θέληση του αυταρχικό Όθωνα (https://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2019/12/o.html), αλλά και του Ελληνικού λάου, προς εξυπηρέτηση των συμφέρων όμως.

Στην συνέχεια όμως, υπήρχαν στην Ελλάδα και άλλες ανάλογες «χρωματιστές επαναστάσεις»/πραξικοπήματα σε περιόδους και καταστάσεις κυρίως εντόνων κρίσεων, όπως π.χ. συνέβη κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην χώρα μας.

Τότε, όπως είναι γνωστό η Ελλάδα χωρίστηκε σταδίου μεταξύ δύο αντιπάλων πολίτικων παρατάξεων, τον γνωστό σε όλους μας Εθνικό Διχασμό (https://alophx.blogspot.com/2017/01/1914-1917.html), μεταξύ του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α΄ και του πρωθυπουργού Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οποίοι αντιμάχονταν μεταξύ τους για την κυριαρχία και τον έλεγχο της εξουσίας στην Ελλάδα, ενώ και δύο έκαναν πολύ μεγάλα λάθη, τα οποία οδήγησαν και προκάλεσαν αργότερα στην Μικρασιατική Καταστροφή.

Την περίοδο λοιπόν του Εθνικού Διχασμού στην Ελλάδα. οι Μεγάλες Δυνάμεις. κυρίως οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί υποστήριξαν τους Βενιζελικούς και άλλοι οπαδούς της Γερμανίας που ήταν φιλομοναρχικοί, κάτι το οποίο οδήγησε στο γνωστό εμφύλιο πόλεμο/Εθνικό Διχασμό που κράτησε δυστυχώς για δεκαετίες στην χώρα μας και της επέφερε καταστροφές με ευθύνη και των δύο παρατάξεων.

Αλλά αυτή η κατάσταση δεν σταμάτησε μόνο αυτή την περίοδο, αλλά συνεχίστηκε και στις μετέπειτα δεκαετίες, ιδίως μετά την το τέλος του Δεύτερού Παγκοσμίου Πολέμου και του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, στον οποίο πάλι με την ευθύνη των Μεγάλων Δυνάμεων, Μεγάλης Βρετανίας, Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης, οι Έλληνες χωρίστηκαν στα δύο και πολέμησαν ξανά μεταξύ τους σε έναν βίαιο εμφύλιο πόλεμο μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα το 1.973 μετά Χριστόν, όπως είναι γνωστό, έγινε το κίνημα του Πολυτεχνείου, από φοιτητές, οι οποίοι όμως δεν αποτελούσαν την πλειοψηφία στην χώρα, το οποίο στήριξαν οι Αμερικάνοι με έμμεσο τρόπο, ενώ είναι γνωστό ότι τα τότε μέλη του κινήματος αυτού, Λαλιώτης και Δαμανάκη, ζήτησαν καταφύγιο στην Αμερικανική πρεσβεία, όλος τυχαίος, προκειμένου να ξεφύγουν και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο και το γεγονός ότι μέσα από αυτό το κίνημα ξεπήδησαν αργότερα στελέχη του ΠΑΣΟΣ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος και ο ίδιος ήταν άλλωστε Αμερικανός πολίτης, αφού είχε υπηρετήσει στον Αμερικανικό στρατό και είχε εκπαιδευτεί σε Αμερικανικά Πανεπιστήμιο και παρόλες τις μεγάλες ανακοινώσεις του για αποχώρησε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, αυτός επέκτεινε ακόμα περισσότερο τις βάσεις αυτές και επανάφερε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ.

Αυτή η γενιά και το πολιτικό κίνημα μαζί με τον κίνημα της Νέας Δημοκρατίας (που και αυτό ξεπήδησε τότε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Πρεσβύτερο) και έκανε τις ιδίως ακριβώς πολιτικές με τον Ανδρέα Παπανδρέου και μέσω αυτών δημιουργήθηκε η λεγομένη Μεταπολίτευση.

Η οποία με τα δάνεια από την ΕΟΚ/Ευρωπαϊκή Ένωση (τα λεγόμενα πακέτα Ντελόρ) και τα τοκογλυφικά δάνεια από τις τράπεζες, κατάφερε να καταστρέψει την Ελλάδα και τα έτος  2010 μ.Χ. υπό την ηγεσία του Αμερικανοκίνητου τότε πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου του Νεότερου να φέρει την Ελλάδα στα παντελώς παράνομα και αντεθνικά μνημόνια, τα οποία στο τέλος όπως είναι γνωστό την κατέστρεψαν και την έκαναν ένα υποχείριο των ξένων, παραδίδοντας σε αυτούς όλη της την περιουσία.

Αυτή η απαράδεκτη πολιτική κατάσταση είχε σαν αποτέλεσμα την έκρηξη του πολιτικού λαού και την δημιουργία του κινήματος των «Αγανακτισμένων», που και αυτό λέγεται ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό υποστηριζόμενο από τους Αμερικανούς.

Από το κίνημα αυτό ξεπήδησαν νέα κόμματα, τα οποία και αυτά επηρέασαν σημαντικά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, όπως τον λόγο χάρη το ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητη Έλληνες, αλλά και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, τα οποία κατάφεραν να γίνουν, είτε κυβέρνηση, είτε μεγάλες πολιτικές και εκλογικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά σύντομα αποδείχθηκε ότι κυβέρνηση της δήθεν αλλαγής των ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων/ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν έκανε κανένα καλό στην χώρα, αλλά αντίθετα, χάρις σε αυτούς, υπογράφτηκαν δύο νέα μνημόνια που κατέστρεψαν τελείως την Ελληνική οικονομία και παράλληλα ξεπουλήθηκε και το όνομα η ιστορία και γλώσσα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας στο σκοπιανούς με την παράνομη και παντελώς αντεθνική και αντισυνταγματική δήθεν «συμφωνία των Πρεσπών».

Στις μέρες μας, οι ιδίες πολιτικές συνεχίζονται σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση και με ακόμη χειρότερο τρόπο από την νυν κυβέρνηση και φαίνεται ότι σύντομα θα καταφέρουν να φέρουν την χώρα σε κατάσταση πλήρως παρακμής και καταστροφής, εάν δεν σταματήσουν και δεν υπάρξει μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Άλλωστε ήδη λένε ξένοι ούτε θα πρέπει να η πατρίδα μας να ετοιμαστεί, λόγω της κακής κατάστασης κινητής οικονομίας, πάρα τα ψευδή στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα, για ένα νέο μνημόνιο για την Ελλάδα, προκειμένου αυτοί να μπορέσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της οικονομία της και να αρπάξουν όλη την γη και τα σπίτια με κόκκινα δάνεια, μαζί με τον το ορυκτό πλούτο της, προς όφελός της Γερμανίας και των Αμερικάνων.

Εννοείται ότι όλη αυτή η κατάσταση, παράλληλα με ένα επικείμενο παγκόσμιο οικονομικό κραχ, σαν αυτόν τον ετών 2008 μ.Χ.-2011 μετά Χριστόν, αλλά και του 1.929 μετά Χριστόν (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_48.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html), μπορούν να φέρουν μία πλήρη καταστροφή της οικονομίας και εξέγερση/Επανάσταση του λαού κόσμου που σου γίνει το καιρό των «Αγανακτισμένων» το 2010 μετά Χριστόν, σαν ένα νέο κίνημα/επανάσταση/εξέγερση της νεολαίας σαν το Πολυτεχνείο. είτε μέσω καλέσματος από την ίδια πολιτική ηγεσία του στρατού να αναλάβει δράση (ειδικά στην περίπτωση που υπάρχουν εξεγέρσεις τόσο αναρχικών, όσο και ισλαμιστών στην χώρα μας).

Εκτός συνώνυμο αυτόν όμως τον περιπτώσεων μπορεί να γίνει επίσης και ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος, στον οποίον οι Τούρκοι θα ξεσηκώσουν την Πέμπτη Φάλαγγα τους εντός της Ελλάδας, δηλαδή τους εντός της ισλαμιστές πράκτορες τους, προκειμένου δημιουργηθεί εσωτερικό μέτωπο στην χώρα μας και για να μπορέσουν να προελάσουν ευκολότερα ενάντια στα νησιά του Αιγαίου και στην Ελληνική Κύπρο μας.

Εννοείται ότι σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός από τους ισλαμιστές μπορούν να ξεσηκωθούν, προκειμένου δήθεν να βρουν με αυτόν τον τρόπο μία ευκαιρία να καταλάβουν εξουσία στην Ελλάδα με την βία και οι αναρχικοί (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html), αλλά στην πραγματικότητα σαν πράκτορες, τόσο των Τούρκων, όσο επίσης και των δυτικών, ιδίως στην περίπτωση που στην Ελλάδα έχει αναλάβει μία πατριωτική κυβέρνηση πολιτικών, στρατιωτικών και κοινωνικών παραγόντων, διώχνοντας τον νυν διεφθαρμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα και το οποίο η οποία τα σχέδια των δυτικών και θα θέλαμε να την ρίξουν τον τρόπο αυτό (https://www.noiazomai.net/pravda.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου