Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ, ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΥΤΩΝ, ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.

Η πραγματική και η φανταστικΗ στήριξη απελευθερωτικών και ανταρκτικών κινημάτων από τΙς μεγάλες δυνάμεις ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ, με σκοπό, ΕΙΤΕ την πραγματική απελευθέρωση αυτών, ΕΙΤΕ την εξυπηρέτηση των ιδίων συμφερόντων από Την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας.

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό στην Αρχαία Ελλάδα, όταν οι πόλεις της Μικράς Ασίας που ήταν Ελληνικές καταλήφθηκαν από τους Πέρσες  (https://alophx.blogspot.com/2018/01/y.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_65.html), σύντομα οι Αθηναίοι μαζί με τους κατοίκους της Εύβοιας ενίσχυσαν αρχικά υλικά με χρήματα την Ιωνική επανάσταση και αμέσως μετά έστειλαν και στρατό προκειμένου οι πόλεις της Μικράς Ασίας να απελευθερωθούν από τους Πέρσες, αν και στο τέλος αυτή η προσπάθεια απέτυχε και οι Αθηναίοι και οι Ευνοείς αποχώρησαν από την περιοχή αφήνοντας τους Έλληνες της Μικράς Ασίας στο έλεος της εκδίκησης των Περσών.

Βέβαια αυτή δεν ήταν μόνη φορά κατά την οποία οι Έλληνες προσπάθησαν να απελευθερώσουν τους υπόδουλους αδερφούς τους στην Μικρά Ασία, αφού αυτό έγινε προσπάθεια να ξανασυμβεί στην συνέχεια, όταν τόσο ο Αθηναίος στρατηγός Κίμωνας, όσο επίσης και αργότερα και ο Σπαρτιάτης βασιλιάς Αγησίλαος ο Β’ προσπάθησαν και αυτοί να απελευθερώσουν τις Ελληνικές πόλεις περιοχής, κάτι που κατάφεραν επιτυχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως το τέλος μετά από δεκαετίες και μάχες ετών, οι πόλεις αυτές επανήλθαν υπό την κατοχή των Περσών.

Τελικά οι πόλεις της Μικράς Ασίας κατάφεραν να απελευθερωθούν όταν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος ήταν και αρχηγός του Κοινού τον Ελλήνων ή αλλιώς της Συμμαχίας της Κορίνθου, προελαύνοντας στην περιοχή της Μικράς Ασίας και στην κυρίως Περσική Αυτοκρατορία, απελευθερώνοντάς τις πόλεις αυτές και ενθαρρύνοντας τις διάφορες εξεγέρσεις και επαναστάσεις τους κατά των Περσών, ενώ έστειλε και στρατό για να συνδράμει αυτές για την απελευθέρωση τους, κάτι που κατάφερε στο τέλος.

Αυτές ήταν κάποιες από τις προσπάθειες για απελευθέρωση των Ελληνικών πόλεων, μέσω της ενίσχυσης σε αυτές, τόσο τον αντάρτικων κινημάτων, όσο πίσω και των επαναστάσεων με στόχο την ελευθερία αυτών επί Μεγάλου Αλεξάνδρου και της ένωσης τους με την υπόλοιπη Ελληνική Αυτοκρατορία, σε έναν μεγάλο ενιαίο Ελληνικό κράτος, όπως υποστήριζαν ο Ισοκράτης και ο Αριστοτέλης.

Όμως υπήρξαν και χώρες οι οποίες δεν είχαν και τόσο άδολο στόχους και σκοπούς, αφού επικαλούμενα την δήθεν προσπάθεια για ελευθερία από την πολιτική επιρροή των Αντιγονίδων της πάντας Ελληνικής Μακεδονίας μας, διάφορες Ελληνικές πόλεις συμμάχησαν τους με τους Ρωμαίους που τους έδιναν τέτοιες υποσχέσεις, τάχα για να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Οι Ρωμαίοι εκμεταλλεύτηκαν την διχόνοια αυτή την Ελλήνων και με τη τέχνη του «Διαιρεί και Βασίλευε», τους χώρισαν και κατάφεραν να υποτάξουν όλους τους Έλληνες, όπως επίσης και τα Ελληνιστικά Βασίλεια, αλλά και τα κράτη της Κυρίως Ελλάδας.

Οι Αιώνες πέρασαν και στην θέση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας δημιουργήθηκε επί του Μεγάλου Κωνσταντίνου ή θαυμάσια Αυτοκρατορία της Ρωμανίας, στην ουσία μία Χριστιανική Ελληνική Ορθόδοξη Αυτοκρατορία.

Ο Μεγάλος αυτός Αυτοκράτορας και Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, χάρις στις μεγάλες πολιτικές του ικανότητες, όπως επίσης και της στρατιωτικές, αφού ήταν να όπως και Μέγας Αλέξανδρος ήταν αήττητος και κατάφερε μετά από πολλές μάχες να επανενοποιήσει την κατακερματισμένη από εμφύλιους Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Και στην συνέχεια έχτισε την Κωνσταντινούπολη/Πόλη και μετέτρεψε σταδιακά την Αυτοκρατορία αυτή σε Χριστιανική, αλλά και Ελληνική, αφού και ο ίδιος ήταν ένας Έλληνας από την πλευρά της μητέρας του (με την οποία μεγάλωσε μαζί κυρίως και της είχε αδυναμία όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος) και με τον τρόπο αυτό δημιούργησε την θαυμαστή Αυτοκρατορία της Ρωμανίας.

Ο Μεγάλος Κωνσταντίνος στηρίχτηκε πάρα πολύ στο χριστιανισμό, ενώ ακόμα στον στρατό του, οι Χριστιανοί ήταν Ενα πολύ σημαντικό και το πιο αξιόμαχο τμήμα του σε όλες τις μάχες τις οποίες έδωσε ο ίδιος.

Μάλιστα ο Μεγάλος Κωνσταντίνος προστάτεψε τους Χριστιανούς και τους ενίσχυσε όταν η άλλοι τυραννικοί σφετεριστές στην ουσία ειδωλολάτρες Αυτοκράτορες που είχαν καταλάβει ότι πολλές πραξικοπηματικά την εξουσία (π.χ. ο Μαξέντιος και Λικίνιος) δίωκαν αυτούς.

Έτσι, όταν οι αντιπάλοι του Μεγάλου Κωνσταντίνου του κήρυξαν τον πόλεμο, ο Μέγας Κωνσταντίνος τους νίκησε και προέλαυσε καταλαμβάνοντας τα εδάφη τους, επανενώνοντας την Αυτοκρατορία και στην συνέχεια ως ο μοναδικός και τελικός νικητής και αρχηγός της Αυτοκρατορίας, ως ο μονός και νόμιμος Αυτοκράτορας, ελευθέρωσε τους Χριστιανούς και δίνοντας ανεξαίρετες σε όλους τους κατοίκους Αυτοκρατορίας ανεξάρτητους θρησκείας ανεξιθρησκεία και ισονομία.

Όμως αυτή δεν ήταν η μόνη περίπτωση Αυτοκράτορα της Ρωμανίας, ο οποίος στήριξε τους διωκομένους Χριστιανούς και ενίσχυσε αυτούς από τους διωγμούς από ένα αγροί ειδωλολατρικό και ανηλεές καθεστώς.

Πολύ χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα τέτοιου είδους Αυτοκράτορα, ήταν ο Ηράκλειος, οι Πέρσες υπό τον Χοσρόη τον Β΄ εισέβαλαν στα Βυζαντινά εδάφη και άρχισε να σφάζει ανηλέως, ιδίως στην Παλαιστίνη και σε άλλα μέρη τους Χριστιανούς (στην Ιερουσαλήμ σκότωσαν με πάνω από 100.000 Χριστιανούς).

Αλλά όταν ο Αυτοκράτορας αναδιοργάνωσε τον στρατό του, αντεπιτίθηκε, νίκησε τους Περσικούς στρατούς και υποστήριξέ και ενίσχυσε τις κατά τόπους εξεγέρσεις και επαναστάσεις των Χριστιανών κατά των Περσών και σύντομα κατάφερε την απελευθερωτή τους και να επανακτάει τις περιοχές αυτών στην Αυτοκρατορία μετά από σκληρές μάχες με τους Πέρσες ,τους οποίους κατανίκησε εντελώς (https://alophx.blogspot.com/2018/11/starcraft.html).

Την ίδια ακριβώς πολιτική, δηλαδή την απελευθέρωση των Ελληνικών Χριστιανικών Ορθόδοξων πολίτων των πόλεων της Μικράς Ασίας από τους Άραβες και από τους Τούρκους, όπως επίσης και της Αρμενίας, ενώ στην συνέχεια οι Αυτοκράτορες της Ρωμανίας, κυρίως της Μακεδονική Δυναστείας, αλλά επίσης και οι Κομνηνοί, κατάφεραν να προελάσουν και να απελευθερώσουν πολλά από αυτά τα εδάφη, στηρίζοντας πολλές φορές και τις επαναστάσεις αυτών εναντίον των αλλοεθνών καταπιεστών τους, που τους είχαν σκλαβώσει.

Αλλά και μετά την πτώση της Αυτοκρατορίας της Ρωμανίας στους Τούρκους, οι ξένοι, λόγου χάρη οι Αυστριακοί, οι Γάλλοι, οι Βενετοί, οι Ρώσοι και άλλοι, πολλές φορές ευνόησαν τα διάφορα Ελληνικά επαναστατικά κινήματα, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, στέλνοντας και κάποιες φορές στρατό, όμως τις περισσότερες φορές τους εγκατέλειψαν στους εκδικητικούς τούρκους, όταν υπέγραφαν συμφωνίες με αυτούς.

Το μοτίβο αυτό, δηλαδή την αποστολή στρατού και ενίσχυση αντάρτικων κινημάτων σε αντίπαλα κράτη, όχι όπως έγινε στην περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Μεγάλου Κωνσταντίνου για την απελευθέρωση όμως ομοεθνών και ομοθρήσκων τους, αλλά δήθεν για να βοηθήσουν τους υπόδουλους λαούς, τάχα για να τους απελευθερωθούν από μία όντως καταπιεστική και τυραννική Αυτοκρατορία, αλλά με πραγματικό σκοπό στην συνέχεια να γίνουν οι ίδιοι οι νέοι τύραννοι μετά την «απελευθέρωση» τους στην συνέχεια.

Έτσι κατά την διάρκεια των Ναπολεόντων Πολέμων, οι Βρετανοί ενίσχυσαν και ευνόησαν τα διαφορά επαναστατικά κινήματα εναντίον των Γάλλων κατακτητών τους σε όλη την Ευρώπη, κυρίως στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και αλλού και μάλιστα έστειλαν στρατό, ο οποίος βοήθησε να εκδιωχθούν οι Γάλλοι από τις περιοχές αυτές και σταδιακά έγιναν οι Βρετανοί οι νέοι κατακτητές στην θέση των παλαιών και εδραίωσαν την θέση τους ως Μεγάλη Δύναμη.

Ακριβώς η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε μετά από 100 χρόνια όταν η Γερμανία των Ναζί του Χίτλερ είχε καταλάβει όλη σχεδόν την Ευρώπη και σε αυτήν ξέσπασαν πολλά αντάρτικα κινήματα, επαναστάσεις και εξεγέρσεις και οι Αμερικανοί, μαζί με τους Βρετανούς ενίσχυσαν για άλλη μία φορά τα κινήματα αυτά και σύντομα ήρθαν αυτοί νέοι κυρίαρχοι της συγκεκριμένης περιοχής, μαζί με τους Ρώσους, που έκαναν ακριβώς τα ίδια στην Ανατολική, Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου  (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_75.html, https://alophx.blogspot.com/2024/06/blog-post_47.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_17.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_15.html, https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_34.html), για άλλη μία φορά οι Βρετανοί, οι Αμερικάνοι και γενικότερα οι δυτικοί και το ΝΑΤΟ μαζί με τα ισλαμικά κράτη ενίσχυσαν τα διάφορα φιλοναζιστικά αντάρτικά κινήματα τις πρώτες δεκαετίες στα κράτη του Ανατολικού μπλοκ που έλεγχε η Σοβιετική Ένωση.

Όταν όμως η στρατηγική τους απέτυχε και οι Σοβιετικοί επικράτησαν, στην συνέχεια, οι δυτικοί χρησιμοποιώντας το ισλάμ κατά της Σοβιετικής Ένωσης και τα ανταρκτικά κινήματα του εναντίον τους, κυρίως στο Αφγανιστάν, όπως επίσης και στο Ανατολικό μπλοκ με τον παπα Ιωάννη Παύλο τον Β’, Πολωνικής καταγωγής, προκειμένου να ξεσηκώσει τους καθολικούς στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_34.html, https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_8.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html).

Οι δύο αυτές ταυτόχρονες απειλές κατάφεραν σταδιακά να ρίξουν την Σοβιετική Αυτοκρατορία και να φέρουν τελικά την Ευρώπη υπό τον έλεγχο των δυτικών, με εξαιρέσεις, π.χ. της Λευκορωσίας και εν συνεχεία να γίνουν οι δυτικοί οι νέοι τύραννοι των λαών που απελευθέρωσαν όπως έλεγαν.

Έτσι στην συνέχεια και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση για μία εικοσαετία μετά την πτώση Σοβιετικής Ένωσης, όπως και όλος ο κόσμος, υποτάχτηκαν υπό την τυραννική Αμερικανική κυριαρχία, αλλά σύντομα η Ευρώπη υποτάχτηκε στο 4ο Γερμανικό Ράιχ της ΕΕ, που δημιουργήθηκε κυρίως χάρις στις πολιτικές της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Οπότε στην εποχή μας αναμένεται και ήδη συμβαίνει αυτό, γίνεται ενίσχυση διάφορων πολιτικών κομμάτων τα οποία είναι αντίθετα στην Αμερικανική και Γερμανική Ευρώπη, στηριζόμενα κυρίως από την Ρωσία και την Κίνα, με σκοπό πως λένε και αυτή την απελευθέρωση των λαών της Ευρώπης από την Δύση και την Γερμανία, αλλά στην πραγματικότητα για να γίνουν και αυτοί στην συνέχεια σύμμαχοι ή και υπόδουλοι στους νέους απελευθερωτές τους, όπως λένε οι ίδιοι.

Βέβαια εδώ πέρα μπορεί να αναφερθεί ότι εναντίον της Γερμανικής ηγεμονίας και κυριαρχίας στην Ευρώπη ακόμη και Αμερικανοί ιδίως ελπίς Τραμπ στηρίζουν κόμματα, τα οποία θα ρίξουν και θα απομακρύνουν την Γερμανική επιρροή και θα στρέψουν για άλλη μία φορά την Ευρώπη όπως συνέβη στο Ψυχρό Πόλεμο προς την Αμερική.

{Όπως ακριβώς και στην διάσημη σειρά ταινιών «DUNE», ο Βλαντίμιρ Χάρκονεν σχεδιάζει να κάνει τον σύμβουλο του Πίτερ και τον σαδιστή ανιψιό του Γκλοσού Ραμπάν Χάρκονεν, τυράννους του Αρράκις, προκειμένου να φέρει στην συνέχεια τον άλλο ανιψιό του Φέιντ Χάρκονεν, ως δήθεν «σωτήρα» των κάτοικων του πλανήτη, εξοντώνοντας τους δύο προκάτοχους τυράννους του, σχέδιο που δεν του βγαίνει στην συνέχεια, όπως μπορεί να συμβεί και με τα Αμερικανικά σχέδια για την ΕΕ}.

Και φυσικά σε περίπτωση που υπάρξει ήττα και αποχώρηση των δυτικών πατρώνων τους, Αμερικάνων και Γερμανών/ΕΕ Γερμανίας/Δ’ Ράιχ, θα υπάρξει και άμεση πτώση του Ελληνικού πολιτικού συστήματος (με την νίκη των Ρωσοκινέζων, αλλά και των Αμερικάνων κατά των Γερμανών και του ελέγχου τους στην ΕΕ), όπως ακριβώς και με την πτώση και αποχώρηση των Γερμανών προστατών και αφεντάδων τους, έπεσαν οι Γερμανικές κατοχικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στις άλλες κατεχόμενες χώρες της Ευρώπης.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πράγματων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.


 



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου