Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΠΙΟΥΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΠΙΟΥΚΑΝΑΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, ο James Buchanan, ο οποίος ήταν ο 15ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τα έτη 1.857 μ.Χ.-1861 μ.Χ., και προήδρευσε αμέσως πριν από τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο σε ένα έθνος που διχάζονταν γρήγορα, ήταν υποστηρικτής των Νότιων Πολιτειών και δεν κατάλαβε ότι ο Βορράς δεν θα δεχόταν συνταγματικούς νόμους υπέρ  του Αμερικανικού Νότου.  Την ίδια εποχή: οι δημοκρατικοί διασπάστηκαν, οι Whigs καταστράφηκαν, δίνοντας την άνοδο στους Ρεπουμπλικάνους.

Ο Buchanan πίστευε ότι η κρίση θα εξαφανιζόταν εάν διατηρούσε μια ισορροπία στους διορισμούς του και μπορούσε να πείσει τους πολίτες να αποδεχθούν το συνταγματικό δίκαιο όπως το ερμήνευσε το Ανώτατο Δικαστήριο. Το δε Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξέταζε την νομιμότητα του περιορισμού της δουλείας στα Αμερικανικά εδάφη.

,Με την ορκωμοσία του, ο Μπιουκάταν εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος, λέγοντας ότι το εδαφικό ζήτημα θα ήταν κατά τον ίδιο «ευτυχώς, ένα θέμα αλλά μικρής πρακτικής σημασίας», και η ταχεία απόφαση του Δικαστηρίου θα έλυνε κάθε πρόβλημα.

Όταν δε εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου αυτού, ανήγγειλε στο Κογκρέσο ότι ως σώμα δεν είχε κανένα συνταγματικό δικαίωμα να στερήσει από όσους Αμερικάνους είχαν σκλαβους από το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους σε αυτούς. Οι δε Νότιοι ήταν ενθουσιασμένοι με την απόφαση αυτή, ενώ οι Βόρειοι εξοργίστηκαν.

Ο Μπιουκάταν αποφάσισε επίσης στο Κάνσας να προτείνει και στην πολιτεία αυτή να αποδεχτεί την επέκταση της δουλείας στην πολιτεία αυτή, κάτι που οντάς ο ίδιος Προέδρος και των Ρεπουμπλικάνων εκτός των ΗΠΑ, εξόργισε τα ίδια τα μέλη του κόμματος του, που ήταν κατά της δουλείας, σε αντίθεση με τους δημοκρατικούς που υποστήριζαν τα συμφέροντα των Νότιων και ήταν πλήρως ρατσιστές και μετέπειτα αυτοί που βοήθησαν στην ίδρυση και εδραίωση της Κου Κλουξ Κλαν.

{Και στις μέρες μας, αυτοί που παριστάνουν τους δήθεν «αντιρατσιστές», που ήταν τάχατες υπέρ των «δημοκρατικών δικαιωμάτων», των «μειονοτήτων» και των «πολίτικων ελευθεριών» και της «νομιμότητας», ενώ είναι γνωστό ότι αυτοί συνεργάζονταν και συνεργάζονται με την μαφία, στήριξαν πλήρως την Κου Κλουξ Κλαν με κύριο εκπρόσωπο τον κυβερνήτη Ουάλας.

Και παράλληλα πολλοί από αυτούς στήριξαν ανοιχτά τους Ναζί όπως π.χ. οι Κένεντι και χρηματοδοτήσαν τους Ναζί και τον Χίτλερ (όπως και ο Μπους), ήταν ακραίοι διώκτες άλλων επί Μακαρθισμού, ενώ αλλάξαν αυτή την πολιτική επί Τζον Κένεντι με τους μαύρους ήταν και για να κερδίσουν πολίτικες ψήφους από τις μειονότητες αυτές που θα νομιμοποιούσαν.

Κάτι που θέλει στις μέρες μας να κάνει ο Μπάιντεν με τους λαθρομετανάστες που έρχονται από το Μεξικό μέσω Τέξας στις ΗΠΑ, ενώ το ίδιο έκανε και ο Σύλλας στην Αρχαία Ρώμη με τους δούλους του Σύλλα/«Κορνήλιους» που απελευθέρωσε και έδωσε πολιτικά δικαιώματα.

Όπως και ψήφου για να τον ψηφίζουν στις εκλογές και να αποκτήσει οπαδούς/ψηφοφόρους, ενώ τα χρονιά λίγο πριν την άνοδο του Καίσαρα ακόμα και Γαλάτες έγιναν μέλη της Ρωμαϊκής Συγκλήτου για αύξησή οπαδών εις βάρος των «αντιδραστικών» «ιθαγενών Ρωμαίων»}.

Όταν οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν την πλειοψηφία των Βουλευτών στην Αμερικανική Βουλή και το Κογκρέσα το έτος 1.858 μ.Χ., με αποτέλεσμα σημαντικό νομοσχέδιο που ψήφισαν δεν πέρναγε στις ψηφοφορίες στην Γερουσία γιατί ο Μπιουκάταν ασκούσε πάντα Προεδρικό βέτο, με αποτέλεσμα τελικά κυβέρνηση έφτασε σε  πλήρες αδιέξοδο.

Η διαμάχη μεταξύ του ιδίου του δημοκρατικού κόμματος έφτασαν τελικά σε τόσο μεγάλα ύψη, ώστε τελικά το έτος 1.860 μ.Χ., το κόμμα αυτό να χωριστεί σε μία Βόρεια και σε μία Νότια πτέρυγα, οι οποίες μάλιστα προτείναν καθεμία τους έναν διαφορετικό υποψήφιο για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Αυτό προφανώς ήταν κατά που ευνόησε κατά πολύ τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι αργότερα πρότειναν τον Αβραάμ Λίνκολν ως υποψήφιο Προέδρο και ήταν πολύ εύκολο για αυτόν να εκλεγεί με χωρισμένους τους αντιπάλους του, ακόμα και αν το όνομά του δεν εμφανιζόταν σε κανένα ψηφοδέλτιο του Νότου (όπως ακριβώς στις μέρες μας προσπαθούν παράνομα κάποιες πολιτείες των δημοκρατικών να στερήσουν από τον Προέδρο Τραμπ το νόμιμο δικαίωμα του να λάβει μέρος σε αυτές).

{Αλλά και οι Ρεπουμπλικάνοι, όπως και οι δημοκρατικοί πριν τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, κατά την διάρκεια της διαμάχης για την Προεδρία στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα μεταξύ Θεοδώρου Ρούζβελτ και Ταφτά, χωρίστηκαν στα δύο όταν ο πρώτος ίδρυσε δικό του κόμμα, με αποτέλεσμα οι Ρεπουμπλικάνοι να διαιρεθούν και οι δημοκρατικοί του Ουΐλσον να κερδίσουν τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ λόγω αυτής της διαμάχης των Ρεπουμπλικάνων}.

Βλέποντας δε οι Νότιοι ότι ο Λίνκολν που ήταν κατά της δουλείας λόγω της κατάστασης αυτής θα επικρατούσε στις Προεδρικές εκλογές, αποφάσισαν τελικά αντί να τον αποδεχτούν σαν Προέδρο να προβούν στην απόσχιση του Νότου.

Με την εξέλιξη αυτή, ο Buchanan εξοργισμένος αρνήθηκε το νόμιμο δικαίωμα των Νότιων πολιτειών να αποσχιστούν, αλλά από την άλλη υποστήριξε ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση δεν μπορούσε από την άλλη να τις εμποδίσει κιόλας, ελπίζοντας ίσως σε έναν συμβιβασμό, ο οποίος βέβαια δεν ήρθε ποτέ από καμία από τις δύο πλευρές.

Στην συνέχεια, ο Μπιουκάταν προσπάθησε να πάρει μια κάπως πιο μαχητική στάση έναντι των Νότιων και για τον λόγο αυτό όταν πολλά από τα μέλη του ίδιου του του Υπουργικού συμβουλίου παραιτήθηκαν,  ο ίδιος άρχισε να διορίζει στην θέση τους Βόρειους και παράλληλα άρχισε να μεταφέρει ενισχύσεις στο Φορτ Σάμτερ, άλλα απέφυγε να προετοιμάσει τον στρατό.

Τον Μάρτιο του 1.861 μ.Χ. αποσύρθηκε στο σπίτι του στην Πενσυλβάνια Γουίτλαντ –όπου πέθανε επτά χρόνια αργότερα από αναπνευστική ανεπάρκεια, αφήνοντας την χώρα του διχασμένη και έτοιμη να εισέλθει σε έναν βίαιο εμφύλιο πόλεμο.

Αλλά από την άλλη τίμησε τίμησε την δέσμευσή του να υπηρετήσει μόνο για μία Προεδρική θητεία. Ιστορικοί και μελετητές κατατάσσουν τον Μπιουκάταν στους χειρότερους προέδρους στην Αμερικανική ιστορία. Ο Μπιουκάταν ήταν ο τελευταίος πρόεδρος που γεννήθηκε τον Δέκατο Όγδοο Αιώνα.

Ως Πρόεδρος, ο Μπιουκάταν παρενέβη για να διασφαλίσει την απόφαση της πλειοψηφίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην απόφαση υπέρ της δουλείας στην υπόθεση Ντρεντ Σκοτ (όπως ακριβώς και ο δήθεν «ηγέτης» των ΗΠΑ στις μέρες Μπάιντεν παρενέβη και αυτός στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να το εξαναγκάσει με πιέσεις να ψηφίσει την κατεδάφιση του τείχους του Τραμπ στο Τέξας και την ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών στις ΗΠA).

Αντίστοιχα και στις μέρες μας, ο δήθεν «ηγέτης» των ΗΠΑ Μπάιντεν, ψηλός και αυτός, ανίκανος και διεφθαρμένος σαν τον Μπιουκάταν και θεωρούμενος ως ένας από τους χειροτέρους τάχατες «ηγέτες» της Αμερικής, έχει φέρει τις ΗΠΑ σε παρόμοια κατάσταση με αυτή που υπήρχε λίγο πριν τον Αμερικανικό Εμφύλιο.

Ο Μπάιντεν, με πίεση στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο των ΗΠΑ κατάφερε να «πείσει» με εκβιασμούς και απειλές εάν μέλος του να ψηφίσει (με μία ψήφο οριακή διαφορά, 4 έναντι 5) για την καταστροφή του τείχους προστασίας που είχε κτίσει ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό για να μπορούν λαθρομετανάστες να εισέρχονται χωρίς κανένα εμπόδιο στις ΗΠΑ για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό τους, να παίρνουν χαμηλότερα μεροκάματα σε βάρος των μισθών των Αμερικάνων, αλλά και για να τους πολιτικογραφήσουν οι δημοκρατικοί για να τους ψηφίζουν και να παίρνουν με τον τρόπο αυτό πάντα αυτοί την πλειοψηφία στις εκλογές (http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_73.html, http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html).

Στην περίπτωση αυτή όμως, αντί να είναι οι Βόρειοι αυτοί που ψηφίζουν τους Ρεπουμπλικάνους και οι Νότιοι τους δημοκρατικούς, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και όπως τότε οι πολίτικες του Μπάιντεν και των δημοκρατικών φέρνουν γοργά ξανά στην επιφάνεια τις μεγάλες εθνικές, οικονομικές, φυλετικές και θρησκευτικές διάφορες που υπάρχουν εντός των ΗΠΑ (https://kanenazori.com/2024/01/31/2024-to-etos-tis-katarrefsis-ton-usa-h-mipos-h-arxi-tou-telous/, https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9/).

Ο δε λαός των ΗΠΑ είναι κατά της λαθρομετανάστευσης στις ΗΠΑ, αντιτίθεται σε αυτή και διαφωνεί πλήρως με αυτή, παρόλα αυτά οι αδίστακτοι δημοκρατικοί μπροστά στην εξυπηρέτηση της ιδεολογικής τους ατζέντας δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα και αδιαφορούν πλήρως για την γνώμη του ίδιου τους του λαού, προκειμένου να προωθήσουν τα στενά κομματικά και πολιτικά τους συμφέροντα.

Όταν δε εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία έδινε στον Μπάιντεν το δικαίωμα να καταστρέψει το τείχος του Τραμπ στο Τέξας στα σύνορα με το Μεξικό ανήγγειλε στο Κογκρέσο ότι ως σώμα δεν είχε κανένα συνταγματικό δικαίωμα να στερήσει από όσους Αμερικάνους είχαν σκλαβους από το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους σε αυτούς. Οι δε Νότιοι ήταν ενθουσιασμένοι με την απόφαση αυτή, ενώ οι Βόρειοι εξοργίστηκαν.

Όταν οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν την πλειοψηφία των Βουλευτών στην Αμερικανική Βουλή και το Κογκρέσα το έτος 2022 μ.Χ., με αποτέλεσμα σημαντικό νομοσχέδιο που ψήφισαν δεν πέρναγε στις ψηφοφορίες στην Γερουσία γιατί ο Μπάιντεν ασκούσε πάντα βέτο, με αποτέλεσμα τελικά η διακυβέρνηση των ΗΠΑ να φτάσει σε  πλήρες αδιέξοδο.

Σαν μην έφταναν όλα αυτά, σαν άλλος μαφιόζος ο Μπάιντεν εκβιάζει τους Ρεπουμπλικάνους για το Τείχος να ψηφίσουν για να δοθούν χρήματα και όπλα στην Ουκρανία, αλλιώς ο ίδιος θα επιμείνει στην καταστροφή του τείχους και στην ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών στις ΗΠΑ (http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html. http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html. http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html).

Ο κυβερνήτης του Τέξας αρνήθηκε να υπακούσει στους εκβιασμούς του Μπάιντεν, αφού μία τέτοια απόφαση παραβιάζει τα δικαιώματα κάθε πολιτείας να είναι αυτοδιοίκητη με βάση το σύνταγμα των ΗΠΑ και να αποφασίζει μόνη της για τις πολιτικές της, αφού σε αντίθετη περίπτωση η κεντρική εξουσία στις ΗΠΑ θα καταλύσει την αυτονομία των πολιτειών και θα τις υποτάξει όλες αυταρχικά, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά στην βούληση της.

Και ήδη 27 πολιτείες έχουν αποστείλει στρατό, αστυνομικούς και Εθνοφρουρά στο Τέξας και είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πολιτεία αυτή σε περίπτωση που ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να επιβάλει τις παράνομες πολιτικές του σε αυτή με την βία.

[Οι απλοί Αμερικανοί απαιτούν να κλείσουν εντελώς τα σύνορα και να απελαθούν αμέσως όλοι οι παράνομοι μετανάστες. Η Ουάσιγκτον όμως σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει επιδείξει πλήρη αδυναμία.

Η κυβέρνηση του Τέξας, με επικεφαλής τον πρώην εισαγγελέα και Ρεπουμπλικανό Γκρεγκ Άμποτ, προσπάθησε να αντιμετωπίσει μόνη της την μεταναστευτική κρίση. Επέτρεψε στους αστυνομικούς του να συλλάβουν παράνομους μετανάστες. Εθνοφύλακες τοποθέτησαν συρματοπλέγματα στα σύνορα.

Φοβισμένος από την θέληση του δημοφιλούς κυβερνήτη, ο Τζο Μπάιντεν άσκησε έφεση κατά του νόμου του Άμποτ στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απροσδόκητα τάχθηκε στο πλευρό των παράνομων μεταναστών, και απαγόρευσε στις αρχές του Τέξας να κλείσουν τα σύνορα.

Σε απάντηση, ο Άμμποτ έδωσε εντολή στις δυνάμεις της Εθνοφρουράς του να κλείσουν τα σύνορα (στις Ηνωμένες Πολιτείες η εθνοφρουρά δεν υπάγεται στις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά σε κάθε κυβερνήτη).

Προχθές, 25 Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες εξέδωσαν κοινή δήλωση για την υποστήριξη του Άμποτ, επαινώντας τον για την «προστασία των Αμερικανών πολιτών από παράνομους μετανάστες, ναρκωτικά και τρομοκράτες που διεισδύουν στην χώρα».

Γερουσιαστής ζήτησε «εθνικό διαζύγιο» Βορά και Νότου στις ΗΠΑ-700.000 πολίτες με όπλα κινούνται για διαμαρτυρία προς Τέξας-Αριζόνα. “Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ εμφυλίου και δικτατορίας του Μπάιντεν” τονίζει Αμερικανικό ΜΜΕ.

Η απειλή του εμφυλίου διχασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται ισχυρότερη, ενώ δεν υπάρχει επιστροφή στο θέμα των μεταναστών, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της χώρας είναι αντίθετο με την αθρόα εισβολή χιλιάδων μεταναστών στην χώρα.

Η κόντρα Μπάιντεν και Τέξας φτάνει σε απίστευτα πλέον σενάρια. Ο Γερουσιαστής της Βουλής των Αντιπροσώπων Marjorie Taylor Greene ζήτησε ένα «εθνικό διαζύγιο» μεταξύ των Ρεπουμπλικανών (Νότια) και των Δημοκρατικών (Βόρεια) πολιτειών, σε μια πρωτόγνωρη δήλωση για το ζήτημα αυτό, που έχει διχάσει σοβαρά τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα μια διάσπαση στην χώρα, όπως συνέβη ήδη κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Την ίδια περίοδο η εκστρατεία οπαδών προς το Τέξας με την ονομασία Take Our Border Back αναμένεται να έχει 700.000 άτομα για να διαμαρτυρηθούν για την κρίση στα σύνορα

μοτοσικλετιστές. Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να φέρουν άλογα θα έφερναν άλογα. Ξέρω ότι οι αριθμοί έχουν φτάσει τους 700.000. Νομίζω ότι θα είναι ίσως έχουμε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό» ,αναφέρει διοργανωτής της διαμαρτυρίας.

Κτίζουν το δικό τους τείχος οι Τεξανοί στα σύνορα: «Γράψαμε ιστορία». Το μήνυμα του κυβερνήτη της πολιτείας. «Το Τέξας έγραψε ιστορία ως η πρώτη και μοναδική πολιτεία που έχτισε το δικό της τείχος στα σύνορα. Η κατασκευή είναι σε εξέλιξη. Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας να ασφαλίσουμε τα σύνορα».

Έτσι ο Αμποτ -που κάνει λόγο για «εισβολή» 6 εκ. παράνομων μεταναστών τα τελευταία 3 χρόνια από τα σύνορα με το Μεξικό- έχει στείλει την Εθνοφρουρά του Τέξας στα σύνορα αφενός για το συρματόπλεγμα και κυρίως για να μην αφήσει τους Ομοσπονδιακούς του Μπάιντεν να το κόψουν.

Στο πλευρό του και ο Ρον Ντε Σάντις της Φλόριδας που από το αεροδρόμιο Σέσιλ του Τζάκσονβιλ το πρωί της Πέμπτης (1/2) είπε πως θα στείλει «1.000 μέλη της Εθνοφρουράς και εθελοντές της Πολιτειακής Φρουράς της Φλόριντα για να βοηθήσουν το Τέξας» και πως «χωρίς σύνορα δεν έχουμε χώρα».

Στο Τέξας η κατάσταση μέρα με την μέρα παίρνει μεγάλες διαστάσεις όταν ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Γκρεγκ Αμποτ, προκειμένου να σταματήσει τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται από τα Νότια σύνορα έστησε ένα συρματόπλεγμα (που τώρα μετατρέπει σε τείχος. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε… παράνομο το συρματόπλεγμα κι έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να το κόψουν.

Και την στιγμή που δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα δικά του σύνορα, ο Τ.Μπάιντεν ευχαριστεί την ΕΕ που στέλνει 50 δισ. ευρώ στον Β.Ζελένσκι και δηλώνει ότι θα ενισχύσει και ο ίδιος περισσότερο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/xtizoun-to-diko-tous-teixos-oi-teksanoi-sta-synora-grafoume-istoria-vinteo/).

Η «σιωπηρή χρεοκοπία» που απειλεί να σαρώσει τις ΗΠΑ – Το χάπι για την θεραπεία θα είναι …πολύ πικρό. Το νομικό πλαίσιο και τα ιστορικά στοιχεία για τις χρεοκοπίες πολιτειών – Ποια είναι η λύση που θα ακολουθηθεί για την δημοσιονομική εξυγίανση.Η χρεοκοπία είναι ένα είναι μια διαφαινόμενη προοπτική του εικοστού πρώτου αιώνα για τις ΗΠΑ – πράγμα αδιανόητο πριν από λίγα μόλις χρόνια.

Παρατηρείται η τάση για χρεοκοπία στην δημοσιονομική πολιτική και τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, πολλές αποφάσεις εταιρικών ΔΣ, τις υπερβολικές δαπάνες και την αλαζονεία μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μεμονωμένα άτομα, ορισμένες πόλεις και κομητείες των Ηνωμένων Πολιτειών και την επικράτεια του Πουέρτο Ρίκο.

Ο ομοσπονδιακός νόμος περί πτώχευσης που αποτελείται από τα Κεφάλαια 7, 9, 11 και 13 επιτρέπει την υποβολή πτώχευσης για τοπικές κυβερνήσεις, μεμονωμένα άτομα, μη κερδοσκοπικές ομάδες και επιχειρήσεις, αλλά δεν επιτρέπει αιτήσεις πτώχευσης για πολιτείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μερικές πολιτείες αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα της αθέτησης πληρωμών των υποχρεώσεων χρέους εκδοθέντων ομολόγων και των πληρωμών για την εξυπηρέτηση δανείων προς τους δανειστές.

Αντιμετωπίζουν μείωση των τρεχόντων και μελλοντικών φορολογικών εσόδων, καθαρές απώλειες ως προς τον ενεργό οικονομικά πληθυσμό, λιγότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις, αυξημένες προοδευτικές δαπάνες πρόνοιας και μακροπρόθεσμα υποχρηματοδοτούμενα δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματα. Οι πολιτείες των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία να εκτυπώνουν δολάρια για τη χρηματοδότηση δαπανών

Τα ιστορικά στοιχεία. Τα κράτη που κηρύσσουν πτώχευση δεν είναι χωρίς προηγούμενο. Ο πανικός του 1.837 μ.Χ. οδήγησε σε πολλές πολιτείες να αθετήσουν τις πληρωμές του χρέους κατασκευαστικών έργων και των σιδηροδρόμων το 1.841 μ.Χ..

Η ψήφιση της Δέκατης Τέταρτης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ σύμφωνα με το τμήμα 4 απαιτούσε από ορισμένες πολιτείες να κηρύξουν πτώχευση μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το Αρκάνσας αθέτησε τις πληρωμές ομολόγων αυτοκινητοδρόμων το 1.933 μ.Χ. κατά το τέταρτο έτος της Μεγάλης Ύφεσης. Τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατακόρυφα.

Έμεινε από ρευστότητα και διέκοψε τις πληρωμές σε όλα τα ομόλογα για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων. Το κράτος προσπάθησε να επικαλεστεί τη δυνατότητα της ασυλίας έναντι οικονομικών απαιτήσεων και να επιβάλει απώλειες στους ομολογιούχους παρά τη θέλησή τους. Η προσέγγιση απέτυχε.

Τι μπορεί να γίνει… Αυτό το ιστορικό, που περιγράφεται σε έκθεση της Federal Reserve Bank of Cleveland τον Οκτώβριο του 2017 μ.Χ., μπορεί να χρησιμεύσει ως ιστορικό σημείο αναφοράς για μελλοντικές κρατικές χρεοκοπίες και αθετήσεις πληρωμών προηγούμενο.

Φαίνεται να είναι η μόνη δυνατότητα του κράτους μετά το τέλος της περιόδου της Οικονομικής Ανασυγκρότησης το 1.877 μ.Χ. Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s (S&P) συγκεντρώσω τις αξιολογήσεις ομολόγων και των πενήντα πολιτειών από το 2004 μ.Χ. έως το 2017 μ.Χ.

Οι κρατικές δαπάνες για τον κορωνοϊό από το 2020 μ.Χ. έχουν κάνει τις αξιολογήσεις ομολόγων ορισμένων πολιτειών πιο αδύναμες. Καμία πολιτεία δεν έχει βαθμολογία για junk bond, αν και το Illinois έχει την χαμηλότερη βαθμολογία σε BBB−, ακολουθούμενο από το New Jersey στο A−.

Η Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, το Μίσιγκαν και άλλες πολιτείες οδεύουν σε μελλοντικές αθατήσεις πληρωμών και πιθανή χρεοκοπία, εκτός εάν θεσπιστεί μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού και της δημοσιονομικής πολιτικής.

Η σιωπηρή χρεοκοπία. Δεν μπορεί να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθεί η μελλοντική αθέτηση χρεών ομολόγων μίας πολιτείας. Οι διαπραγματεύσεις αθέτησης πληρωμών μεταξύ των οικονομικών υπευθύνων της πολιτείας και των κατόχων ομολόγων θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς επίβλεψη ομοσπονδιακού γραφειοκράτη, δεδομένης της δυνατότητας σιωπηρής χρεοκοπίας που υπάρχει στην ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Οι κάτοχοι ομολόγων και οι δανειστές θα υποστούν ζημία και θα θέσουν ουσιαστικές απαιτήσεις σε αυτό το κράτος να περικόψει τις δαπάνες και να μεταρρυθμίσει τους νόμους και τις πολιτικές του ως μέρος του διακανονισμού αθέτησης υποχρεώσεων. Το πάρτι… των απείθαρχων κρατικών δαπανών θα αντιμετωπιστεί μέσω αθέτησης πληρωμών ή χρεοκοπίας που προκύπτει από αναπόφευκτες οικονομικές πραγματικότητες.

Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ξεκινήσει την διαδικασία επούλωσης για τους πολίτες αυτού του κράτους μέσω ρεαλιστικών νόμων, πολιτικών, προϋπολογισμών και πραγματικότητας φορολογικών εσόδων. Πρόκειται για αχαρτογράφητη περιοχή και δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι κακές κρατικές πολιτικές και δημοσιονομικές επιλογές του παρελθόντος.

Μια ειρωνεία είναι ότι δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αξιολογήσεις ομολόγων από τρεις ιδιωτικούς οργανισμούς αξιολόγησης ομολόγων υψηλότερες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση από τον Αύγουστο του 2023 μ.Χ.

Πολλές από αυτές τις πολιτείες έχουν ισοσκελισμένους δημοσιονομικούς νόμους που απαγορεύουν τις δαπάνες για το έλλειμμα και ορισμένες πολιτείες περιορίζουν τις ετήσιες αυξήσεις των δαπανών από ένα σύνολο απαιτήσεις. Μείνετε συντονισμένοι για τις αμερικανικές χρεοκοπίες του εικοστού πρώτου Αιώνα…. Και αναμένονται πολλές (https://romioitispolis.gr/i-siopiri-chreokopia-poy-apeilei-na-sarosei-tis-ipa-to-chapi-gia-ti-therapeia-tha-einai-poly-pikro/).

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ THE NEW YORK TIMES, διερωτάται : Η Αμερική είναι διχασμένη και μάχεται με πολλούς διαφορετικούς εσωτερικούς «πολέμους» – για την πολιτική, τον πολιτισμό, την γλώσσα, την θρησκεία. Είναι δυνατόν όλος αυτός ο εσωτερικός διχασμός να καταλήξει σε έναν εμφύλιο πόλεμο;

Ντμίτρι Μεντβέντεφ Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας : ‘’ Η Αμερική βρίσκεται αυτή την στιγμή σε κατάσταση εσωτερικής διαμάχης….. βρίσκεται σε σύγκρουση με τον εαυτό της…..το επίπεδο των συγκρούσεων αυτή την στιγμή είναι υψηλό…. Τέτοιες εσωτερικές συγκρούσεις συχνά καταλήγουν με ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ‘’.

Alexander Dugin : Σήμερα, η Αμερική κυβερνάται από εκείνους που δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την ταυτότητα της, και έτσι, ένας νέος εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ φαίνεται αναπόφευκτος. Οι παγκοσμιοποιητές πρόκειται να διασφαλίσουν την έκρηξη της.

Εκτροχιασμός:  To Αμερικανικό δημόσιο πρέπει να αντλήσει από τις αγορές το θηριώδες ποσό των 10 τρισ. δολ. το 2024 μ.Χ. Αντιστοιχεί σε ποσό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του ανεξόφλητου χρέους των ΗΠΑ και επίσης είναι ισοδύναμο με το ένα τρίτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής. Το ποσό - ρεκόρ των 8,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δημόσιου χρέους θα λήξει το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2024 μ.Χ. θα διαμορφωθεί στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το CBO και η Fed μειώνει τον ισολογισμό της για τις παρεμβάσεις στην χρηματοπιστωτική αγορά κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν αγοραστές για περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα το 2024 μ.Χ.

Από την άλλη ερώτημα αποτελεί η επίδραση της μείωσης των επιτοκίων στις επενδυτικές προτιμήσεις και γενικά στις πιστωτικές συνθήκες: Οι ευαίσθητοι στα επιτόκια ισολογισμοί όπως τα νοικοκυριά, οι συντάξεις και οι ασφάλειες ήταν οι μεγαλύτεροι αγοραστές ομολόγων το 2023 μ.Χ. και το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουν να αγοράζουν μόλις η Fed αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/719615/ektroxiasmos-to-amerikaniko-dimosio-prepei-na-antlisei-apo-tis-agores-to-thiriodes-poso-ton-10-tris-dol-to-2024).

Έσκασε το «μπαμ» στις ΗΠΑ: «Το Τέξας έχει δικαίωμα να ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ, αν θέλει». Η βασική αντίπαλος του Τραμπ έβαλε «φωτιά». Η βασική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για τις Προεδρικές εκλογές του φετινού φθινοπώρου, Νίκι Χέιλι, υποστήριξε το Τέξας στην σύγκρουσή του με τις ομοσπονδιακές αρχές σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την Τετάρτη. Έφτασε στο σημείο να πει ότι το Τέξας είχε ακόμη και το δικαίωμα να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα στέλνει 1000 αστυνομικούς στο Τέξας: "Τι διάολο κάνουμε; Ούτε ταυτότητα δεν έχουν οι εισβολείς". Ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντης της Φλόριντα ανακοίνωσε την ανάπτυξη έως και 1.000 στρατιωτών της Εθνοφρουράς της Φλόριντα για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των συνόρων του Νότιου Τέξας.

Ο κυβερνήτης δηλώνει πως είναι υπερήφανος και πως είναι υποχρέωση του να βοηθήσει στην φύλαξη των συνόρων από μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην χώρα ακόμα και "χωρίς ταυτότητες", όπως είπε χαρακτηριστικά (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7219630_o-kybernitis-tis-florinta-stelnei-1000-astynomikoys-sto-texas-ti-diaolo-kanoyme).

Πάνω από 34.000 νυν και πρώην στρατιωτικούς, αστυνομικούς, βουλευτές και αφοσιωμένους πολίτες, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της ‘’μάχης’’ στο Τέξας για να προστατεύσουν το Σύνταγμα των ΗΠΑ από κάθε απειλή, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ όσο και ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ.

Περισσότεροι από 700.000 φορτηγατζήδες και τροχόσπιτα κατευθύνονται προς το Τέξας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον στρατό και την Εθνική Φρουρά του Τέξας, ο σκοπός τους ειναι να αμφισβητήσουν τις ενέργειες της δήθεν «κυβέρνησης» Μπάιντεν.

Μια παγκόσμια εξέγερση βρίσκεται σε εξέλιξη. Πολίτες από την Γερμανία, την Γαλλία, την Ολλανδία, την Νέα Ζηλανδία και την Ιρλανδία και σε άλλες χώρες ξεσηκώνονται ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα που διοικεί τον πλανήτη.

Μεγαλώνει το αντάρτικο στις ΗΠΑ-Η πολιτεία της Αριζόνα αντιγράφει το Τέξας και θα συλλαμβάνει μετανάστες που περνούν τα σύνορα. Φουντώνει η κόντρα στις ΗΠΑ μεταξύ Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών και κυβέρνησης Μπαίντεν για το θέμα των μεταναστών ενώ στο θέμα αυτό θα προσχωρήσουν και άλλες πολιτείες-Όποιον πιάνουν σε Αριζόνα και Τέξας θα τρώει 6 μήνες φυλακή εκτός αν θέλει οικειοθελώς να επιστρέψει πίσω (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7219157_megalonei-antartiko-stis-ipa-i-politeia-tis-arizona-antigrafei-texas-kai-tha).

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απορρίφθηκε το τελεσίγραφο Μπάιντεν από το Τέξας: «Δεν υποχωρούμε – Δεν θα περάσουν οι παράνομοι στο έδαφός μας». Έφτασε το μεγάλο κομβόι με εφόδια και προσωπικό στα σύνορα.

Oι στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν στείλει οι 25 Πολιτείες έχουν απλωθεί σε ολόκληρη την παραμεθόριο γραμμή του Τέξας με το Μεξικό. Πριν λίγο έφτασε και το μεγάλο κομβόι που στέλνουν οι Πολιτείες, με εφόδια και προσωπικό στα σύνορα (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/aporrifthike-to-telesigrafo-mpainten-apo-ton-kyverniti-tou-teksas-g-ampot-den-ypoxoroume-den-tha-perasoun-oi-paranomoi-sto-edafos-mas/):

Είναι πρακτικά ανοιχτό μυστικό ότι οι ριζοσπάστες Δημοκρατικοί έκλεψαν τις Προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών του 2020 μ.Χ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πάνω από το 70 τοις εκατό των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι οι εκλογές κλάπηκαν.

Πολλοί Δημοκρατικοί πιστεύουν επίσης ότι οι εκλογές κλάπηκαν. Νομίζω ότι πολλοί από αυτούς ξέρουν ότι ήταν. Ακόμη και τα επίσημα σύνολα δείχνουν ένα ρεκόρ 74,2 εκατομμυρίων ανθρώπων που ψήφισαν για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ—σχεδόν 5 εκατομμύρια περισσότεροι από οποιονδήποτε άλλον στην αμερικανική ιστορία!

Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, ο Τζο Μπάιντεν έλαβε 6 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από αυτό. Ο Δρ Πίτερ Ναβάρο, πρώην σύμβουλος του Λευκού Οίκου, αποκάλυψε 3.069.002 «πιθανές παράνομες ψήφους» μόνο στις πολιτείες της Αριζόνα, της Τζόρτζια, του Μίσιγκαν, της Νεβάδας, της Πενσυλβάνια και του Ουισκόνσιν.

Δεδομένου ότι το περιθώριο «νίκης» του Τζο Μπάιντεν σε αυτές τις πολιτείες ήταν το 10ο από αυτό (312.992 ψήφοι), κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να συμπεράνει ότι οι προεδρικές εκλογές ήταν ελεύθερες και δίκαιες.

Το Project Veritas αποκάλυψε χιλιάδες εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στη Τζόρτζια που όλοι μοιράζονταν μια ενιαία διεύθυνση απέναντι από το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσπεργκερ στην πρωτεύουσα της πολιτείας.

Ωστόσο, το σύστημα δικαιοσύνης της Αμερικής δεν ενδιαφέρεται να ερευνήσει την απάτη των ψηφοφόρων. Η κυβέρνηση Τραμπ υπέβαλε τουλάχιστον 63 αγωγές για απάτη σε πολλές πολιτείες. Σχεδόν όλα αυτά τα κοστούμια πετάχτηκαν έξω - όχι λόγω της αξίας, αλλά λόγω τεχνικών στοιχείων.

Τώρα, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ζητά από έναν δικαστή να αποσφραγίσει και να ελέγξει τα ψηφοδέλτια απόντες στη Γεωργία για να διαπιστώσει εάν οι εκλογές εκεί πραγματικά κλάπηκαν, και φαίνεται ότι τα δικαστήρια θα το επιτρέψουν. Αυτό θα μπορούσε να είναι μόνο η αρχή.

Μια έρευνα στην Γεωργία θα μπορούσε επίσης να αποκαλύψει νοθεία στις εκλογές για την Γερουσία των ΗΠΑ, η οποία θα αφαιρούσε την πλειοψηφία των Δημοκρατικών εκεί και θα αναιρούσε τις αποφάσεις που έχουν λάβει.

Και η κομητεία Maricopa, στην Αριζόνα, διεξάγει αυτό που φαίνεται να είναι πλήρης και δίκαιος έλεγχος περισσότερων από 2 εκατομμυρίων ψηφοδελτίων και δεκάδων ηλεκτρονικών πινακίδων που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν μεγάλη απάτη.

O Trump έχει με το μέρος του το λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής - Δεσμεύτηκε να άρει όλους τους περιορισμούς Biden. Σε συγκέντρωση της National Rifle Association μίλησε ο Trump. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, που αποτελεί το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εν όψει των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ότι υποστηρίζει την οπλοκατοχή και αν επανεκλεγεί θα άρει όλους τους περιορισμούς που εισήγαγε ο Biden (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/720703/trump-ipa-tha-aro-olous-tous-periorismoys-biden-stin-oplokatoxi).

Οι ΗΠΑ οδεύουν ολοταχώς προς τις σημαδιακές Προεδρικές εκλογές, οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την μελλοντική πορεία της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Όπως αποδεικνύεται από τα ασταμάτητα νομικά εμπόδια που τίθενται στο δρόμο του Τραμπ, οι Δημοκρατικοί δεν έχουν καμία πρόθεση να παραιτηθούν από την εξουσία με τόσα πολλά πολεμικά λάφυρα να διακυβεύονται.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι μήνες πριν από τις Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα γεμίσουν με κάθε είδους επιθετική στάση που θα στοχεύει τετραγωνικά στην Ρωσία, με στόχο να πείσουν το κοινό ότι η Δυτική Ευρώπη πρόκειται να υποστεί εισβολή από Ρωσικές δυνάμεις.

Εκτός από τις γελοίες προβλέψεις για επικείμενη ρωσική εισβολή, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αυξάνουν τον παράγοντα φόβο διεξάγοντας τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις τους εδώ και μια δεκαετία – ακριβώς στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Γερμανία και την Πολωνία.

Με την ονομασία «Steadfast Defender 2024 μ.Χ.», τα πολεμικά παιχνίδια θα φιλοξενήσουν περίπου 90.000 στρατιώτες και από τα 31 κράτη μέλη – καθώς και από την Σουηδία. Τα τελευταία στρατιωτικά γυμνάσια που συναγωνίστηκαν το μέγεθος των επερχόμενων, έγιναν το 1.988 μ.Χ., στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, όταν 125.000 δυτικοί στρατιώτες συγκεντρώθηκαν για τα – υπό την ηγεσία των ΗΠΑ – παιχνίδια «Reforger».

«Η άσκηση Steadfast Defender 2024 μ.Χ. θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες, με τη συμμετοχή περίπου 90.000 δυνάμεων και από τους 31 Συμμάχους και από τον καλό μας εταίρο, τη Σουηδία«, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής του στρατιωτικού μπλοκ υπό τις ΗΠΑ για την Ευρώπη Κρίστοφερ Καβόλι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι τα γυμνάσια θα προσομοιώσουν ένα «αναδυόμενο σενάριο σύγκρουσης εναντίον ενός σχεδόν ομότιμου αντιπάλου».

Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα μαζικά πολεμικά παιχνίδια πραγματοποιούνται σε μια πολύ επισφαλή στιγμή στην αναμέτρηση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, την οποία η πρώτη κερδίζει εύκολα. Σε περίπτωση που τα πράγματα συνεχίσουν να επιδεινώνονται όπως έχουν επιδεινωθεί για το Κίεβο, τότε υπάρχει η πιθανότητα η «Steadfast Defender» να χρησιμοποιηθεί ως τέχνασμα για να εισέλθουν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ και να καταλάβουν την Δυτική Ουκρανία.

Αυτή η ιδέα έχει αποκτήσει μεγάλη απήχηση μεταξύ των στρατιωτικών ειδημόνων τον τελευταίο καιρό. Εκτός από την πιθανότητα στρατιωτικών ενεργειών με πληρεξούσιο εναντίον της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να περιμένει μια σειρά από «τσιμπήματα» από τα τσιράκια του ΝΑΤΟ, και όχι λιγότερο από όλα από τις χώρες της Βαλτικής.

Το 2022 μ.Χ., για παράδειγμα, το λετονικό κοινοβούλιο υιοθέτησε νομοθεσία σύμφωνα με την οποία όλοι οι Ρώσοι υπήκοοι πρέπει να αποδείξουν ότι γνωρίζουν την Λετονική γλώσσα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2023 μ.Χ., αλλιώς θα πρέπει να απελαθούν. Την περασμένη εβδομάδα, η Ρίγα επιβεβαίωσε πως σχεδιάζει να απελάσει 985 Ρώσους επειδή είτε δεν έδωσαν είτε απέτυχαν στο τεστ γλώσσας.

Περιττό να πούμε ότι η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε τα έντονα ερωτηματικά στην Μόσχα, και όχι λιγότερο απ’ όλους από τον Ρώσο ηγέτη, ο οποίος επεσήμανε τους παραλληλισμούς μεταξύ αυτού που συμβαίνει τώρα στην Λετονία και αυτού που συνέβη στο Ντονμπάς.

«Το 2014 μ.Χ., υπήρξε επίσης πραξικόπημα και ανακήρυξη των Ρώσων στην Ουκρανία σε μη τιτλούχο έθνος. Αυτό ακολουθήθηκε από μια ολόκληρη σειρά άλλων αποφάσεων που ακύρωσαν και στην πραγματικότητα οδήγησαν σε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Λετονία και σε άλλες βαλτικές δημοκρατίες, όταν οι Ρώσοι απλά πετιούνται πέρα από τα σύνορα«, δήλωσε ο Πούτιν.

Το μήνυμα εδώ είναι σαφές: Το έτος 2024 μ.Χ. δε θα είναι εύκολη υπόθεση. Το δυτικό στρατιωτικό μπλοκ θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του – όπως έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την αποχώρησή του από το αξίωμα το 2016 μ.Χ., διώχνοντας τους Ρώσους από τα σπίτια τους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – για να κάνει τις δυτικορωσικές σχέσεις όσο το δυνατόν χειρότερες.

Στην συνέχεια, σε περίπτωση που ο Τραμπ κερδίσει άλλα τέσσερα χρόνια στο Λευκό Οίκο, η πολιτική κατάσταση θα είναι τόσο θολή που οι πιθανότητες του Τραμπ να βοηθήσει την ειρηνευτική διαδικασία θα μειωθούν δραματικά και τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορέσουν να συνεχίσουν να επωφελούνται από τον πόλεμο.

Γι’ αυτό η Μόσχα θα πρέπει να υπομείνει τις σφεντόνες και τα βέλη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 μ.Χ. και να ελπίζει ότι κάποια κοινή λογική θα εγκατασταθεί στο γεωπολιτικό τοπίο, σε περίπτωση νίκης του Τραμπ (https://kanenazori.com/2024/02/10/ti-kryvetai-piso-apo-nato-gia-polemo-me-russia/).

Ο ίδιος ανέφερε για μια δεύτερη συνοδεία που φεύγει από την Καλιφόρνια προς την Γιούμα της Αριζόνα, μια άλλη περιοχή όπου οι μετανάστες κατακλύζουν συνεχώς τα σύνορα και όπου για μήνες αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν απλώς να περάσουν από ανοιχτές πύλες στο Λούκεβιλ. Μια αυτοκινητοπομπή των ένοπλων εθελοντών θα ταξιδέψει στα μισά της χώρας από την πόλη της Βιρτζίνια Μπιτς της Ανατολικής Ακτής μέχρι το Eagle Pass κοντά στα σύνορα με το Μεξικό (https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9/).

Μία ομάδα που περιλαμβάνει πάνω από 34.000 νυν και πρώην στρατιωτικούς, αστυνομικούς, βουλευτές και αφοσιωμένους πολίτες, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της ‘’μάχης’’ για να προστατεύσουν το Σύνταγμα από κάθε απειλή, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ όσο και ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ.

Περισσότεροι από 700.000 φορτηγατζήδες και τροχόσπιτα κατευθύνονται προς το Τέξας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον στρατό και την Εθνική Φρουρά του Τέξας, ο σκοπός τους είναι να αμφισβητήσουν τις ενέργειες του Μπάιντεν.

«Αν σκοτώσετε τον Τραμπ, τελειώσατε»! Απειλούνται με χαοτικό «εμφύλιο» οι ΗΠΑ. Η κατάσταση στις ΗΠΑ μυρίζει μπαρούτι! Ο Ivan Raiklin, πρώην αξιωματούχος της DIA (Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ) ανησυχεί για δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ ή του Κένεντι, αναφέροντας πως αν γίνει αυτό ο Αμερικανικός λαός θα ξεσηκωθεί και η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα τελειώσει, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα ξεσηκωθεί ο κόσμος με πολεμική διάθεση και θα υπάρξουν αμέσως αντίποινα!!!!

Όπως είπε: «Αυτό είναι ένα απευθείας μήνυμα, σε κάθε  άτομο της λίστας στόχων του «βαθέος» κράτους. Η εκτίμηση του  Ivan Raikin είναι ότι, εάν δολοφονήσετε οποιονδήποτε πολιτικό υποψήφιο προεδρίας, είτε είναι  ο RFK, είτε ο Τραμπ, μαντέψτε τι πρόκειται να γίνει! Η Αμερική θα πράξει τα ακόλουθα, αμέσως. Θα απαντήσει με κάτι αντίστοιχο! Και γνωρίζουν ποιοι είστε, λόγω του ότι έχουμε δημιουργήσει την λίστα! Οπότε εάν πάτε να το επιχειρήσετε…

Είναι ένας τεράστιος “Ρουβίκωνας”, θα πρέπει να το γνωρίζουν. Πρόκειται να γίνει η καλύτερη εκκαθάριση, -η πιο γρήγορη κάθαρση που είδα ποτέ στην ζωή μου! Εάν δολοφονήσουν τον Τραμπ, το παιχνίδι έχει τελειώσει για αυτούς και, θα γίνει πολύ γρήγορα».

Σήμερα, ένας στους τέσσερις Αμερικανούς πιστεύει ότι η βία δικαιολογείται στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας, οι συνταγές της οποίας ποικίλλουν σε σημείο να αλληλοαποκλείονται. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 33% των Ρεπουμπλικανών, το 22% των μη κομματικών και το 13% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι οι «πατριώτες» μπορεί να χρειαστεί να καταφύγουν στην βία στις επερχόμενες εκλογές.

Ταυτόχρονα, το μερίδιο των φορέων τέτοιων απόψεων αυξήθηκε και στις τρεις ομάδες: το 2021 μ.Χ., το 28% των Ρεπουμπλικανών, το 13% των μη κομματικών και το 7% των Δημοκρατικών θεώρησαν απαραίτητη τη βία. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το 2024 μ.Χ. δεν είναι πλέον μόνο Ρεπουμπλικάνοι. «Πολλοί Δημοκρατικοί θα είναι υστερικοί στην σκέψη ότι θα κερδίσει ο Τραμπ και κάποιοι θα καταφύγουν στην βία».

Αναλυτές στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας πιστεύουν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός, οι κοινωνικές διαιρέσεις και οι φυλετικές εντάσεις θα αυξηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες , μοιάζοντας με ένα «εθνικό διαζύγιο» μεταξύ κόκκινων (Ρεπουμπλικανών) και μπλε (Δημοκρατικών) κρατών. «Συνεπώς, στο μέλλον, οι ΗΠΑ θα γίνουν πηγή χάους για ολόκληρο τον κόσμο» (https://www.triklopodia.gr/battlefields-2024-%ce%b7-%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83/).

Ο Tucker Carlson μπήκε στην «λίστα δολοφονιών» της ουκρανικής κυβέρνησης μετά τη συνέντευξη του Πούτιν. μετά την συνέντευξη του Πούτιν.. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον τοποθετήθηκε στην «λίστα δολοφονιών» της ουκρανικής κυβέρνησης μετά την πολυδιαφημισμένη συνέντευξή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/02/tucker-carlson_8.html).

Η περίπτωση Τραμπ. Κανείς δεν κάνει τον κόπο να αναφέρει τι ακριβώς πιστεύει το γερμανικό κόμμα AfD (Εναλλακτική για την Γερμανία), ώστε να συγκεντρώνει τόσα εχθρικά πυρά σαν Ακροδεξιά. Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος είναι ο Τράμπ.

Όχι ότι κινδυνεύει η δημοκρατία στις ΗΠΑ από αυτόν. Κινδυνεύει, όμως, η Εξουσία των σημερινών κατόχων της. Και θα δώσουν λυσσαλέα μάχη να την κρατήσουν. Γιατί εκτείνεται από την Ελλάδα ως τα σύνορα της Κίνας, “είναι πολλά τα λεφτά” και πολύτιμη η Εξουσία που τα φέρνει κάθε μέρα στο σπίτι.

Τι είναι ο Τράμπ; Παιδί στις κορυφές του συστήματος που είδε ότι “έτσι” δεν πάει άλλο και θέλει να “αλλάξει τα πάντα για να μείνουν τα ίδια”. Σωτήρας του Συστήματος ο Τραμπ; Θα δείξει… Οι καρέκλες τραμπαλίζουν, οι βιτρίνες ραγίζουν, το οικοδόμημα γέρνει. Αρκετοί μιλάνε για Πόλεμο, τον Τρίτο.

Το πρόβλημα, έλεγε φίλος, είναι ότι η Δύση δεν ξέρει να χάνει, δεν ξέρει τι να κάνει όταν χάνει την ιδιότητα της μοναδικής υπερδύναμης. αλλά και οι απέναντι δεν ξέρουν τι να κάνουν, πως να κερδίσουν χωρίς μια γενική καταστροφή (https://slpress.gr/politiki/to-voliko-gia-tis-arxouses-elit-fovitro-tis-akrodexias/).

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ. Δεν περνάει πλέον ούτε μύγα από τα σύνορα του Texas. Έχει ανακοπεί η εισροή λαθρομεταναστών κατά 100%. Πολιτική βούληση είναι το μυστικό.. Μια απίστευτη εξέλιξη εκτυλίχθηκε από τότε που το Τέξας  ανέλαβε τον έλεγχο των συνόρων από το καθεστώς Biden (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/02/blog-post_216.html).

Η βαθιά συνταγματική κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Τέξας και της ομοσπονδιακής διοίκησης Μπάιντεν, μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις ακόμη και σε εμφύλιο, ή στην απόσχιση 25 Πολιτειών και στην συγκρότηση Συνομοσπονδίας. Αυτά δεν γίνονται! Κι όμως, η Ιστορία παραμένει ένα ανοιχτό σύστημα όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν (https://slpress.gr/diethni/oso-strimoxnetai-i-oukrania-toso-oxinetai-i-polemiki-ritoriki-kata-rosias-sti-disi/).

Τέξας: Οι εικόνες που δεν δείχνει κανείς! Αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους ο Νότος. «Ξεκουμπιστείτε» το κεντρικό σύνθημα εναντίον των διεθνιστών. Μια σειρά από φορτηγά, αυτοκίνητα και φορτηγά — από την Νότια Ντακότα και τη Βόρεια Καρολίνα, την Ουάσιγκτον και την Πενσυλβάνια — κατέφθασαν στο Τέξας, στην αγροτική κοινότητα του Quemado.

Μπάιντεν: Υπερβολικά ριζοσπαστικός για τους τακτικούς δημοκράτες. Οι πολιτικές ανοιχτών συνόρων ωθούν τους Δημοκρατικούς της εργατικής τάξης προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο με τον οποίο ο Τζο Μπάιντεν χειρίζεται την παράνομη μετανάστευση και πολλοί μακροχρόνιοι Δημοκρατικοί το γνωρίζουν.

Μια νέα έρευνα του Cnn διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων, που περιλαμβάνει πολλούς φιλελεύθερους, αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος στον Λευκό Οίκο χειρίζεται την μετανάστευση.

Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί έχουν συλληφθεί στα νότια σύνορα από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν. Υπάρχουν αμέτρητοι περισσότεροι που έχουν γλιτώσει την σύλληψη. Και σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Yale-Massachusetts από το 2018 μ.Χ., αυτά τα εκατομμύρια έχουν ενταχθεί σε περισσότερα από 22 εκατομμύρια περισσότερα που ήταν ήδη εδώ.

Αντί να απελαύνει αυτούς τους εξωγήινους, η ομάδα Μπάιντεν τους μεταφέρει με λεωφορεία και μάλιστα σε όλη την χώρα. Η Νέα Υόρκη έχει δεχθεί περισσότερους από 60.000 αιτούντες άσυλο τον τελευταίο χρόνο και ετοιμάζεται να τους μοιράσει 53 εκατομμύρια δολάρια σε προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες

Πολλοί παράνομοι μετανάστες έχουν εμπλακεί σε διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και άλλα εγκλήματα. Ένας όχλος 12 από αυτούς επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς στην Times Square της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα. Μόνο έξι συνελήφθησαν και μόνο ένας παραμένει στην φυλακή: πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση.

Αυτό σημαίνει ότι 11 μετανάστες που ξυλοκόπησαν αστυνομικούς είναι ελεύθεροι στη Νέα Υόρκη και κανείς από τις αρχές δεν κάνει τίποτα γι' αυτό. Ακόμη και η Κάθι Χότσουλ, η Δημοκρατική κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, είναι αναστατωμένη από αυτή την κατάφωρη δικαστική αδικία. Την 1η Φεβρουαρίου, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές πρέπει «να τους πάρουν όλους και να τους στείλουν πίσω. Δεν αγγίζετε τους αστυνομικούς μας».

Το δικομματικό νομοσχέδιο για τα Νότια σύνορα είναι χειρότερο από το αναμενόμενο. Το νομοσχέδιο ουσιαστικά εξουσιοδοτεί την εισβολή στα Νότια σύνορα και καθιστά πιο δύσκολο για έναν πρόεδρο να κλείσει τα σύνορα.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, «Αυτή η συμφωνία RINO-Dem για την μετανάστευση είναι πραγματικά μια μαζική αμνηστία που ουσιαστικά κλειδώνει 2 εκατομμύρια παράνομους ετησίως».

Η κυβέρνηση Joebama θεωρεί κρυφά την πολιτική της για τα ανοιχτά σύνορα μια συντριπτική επιτυχία, αλλά τώρα που βρισκόμαστε σε εκλογική χρονιά, τα προπαγανδιστικά μέσα θέλουν να χρεώσουν την όλη κρίση στους Ρεπουμπλικάνους που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τα σύνορα.

«Βόμβα» Ν.Τραμπ: «Ίσως να μην φτάσουμε καν στις εκλογές του Νοεμβρίου – Ο Γ’Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πολύ κοντά»! Συγκλονιστική τοποθέτηση σε συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος με του Ρεπουμπλικανούς για την Προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια συνέντευξής του τόνισε πως «ίσως να μην φτάσουμε καν στις εκλογές» που είναι προγραμματισμένες για το Νοέμβριο, καθώς «ο παγκόσμιος πόλεμος είναι πολύ κοντά». Ο υποψήφιος για την Προεδρία των ΗΠΑ, Ν.Τραμπ τόνισε πως «9 μήνες είναι πολύς καιρός, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πριν τη λήξη του να έχουμε τον Γ’Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τι θέλει να πει ο εμβληματικός Αμερικανός μεγιστάνας; Ότι η δήθεν «κυβέρνηση» Τ.Μπάιντεν θα σπρώξει μέχρι και σε Γ’ΠΠ τις ΗΠΑ για να μην επιτρέψει να γίνουν εκλογές στις ΗΠΑ και να κερδίσει εκ νέου ο Ν.Τραμπ την εξουσία! Και αν δούμε προσεκτικά τις κινήσεις, ειδικά αυτών που κάνουν κουμάντο πίσω από τον Τ.Μπάιντεν, δηλαδή την Β.Νούλαντ και τον Α.Μπλίνκεν θα δούμε ότι ίσως δεν έχει και τόσο άδικο (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/n-tramp-isos-na-min-ftasoume-kan-stis-ekloges-o-pagkosmios-polemos-einai-poly-konta/)…

«Εγκεφαλικό» Τ.Μπάιντεν: «Να εργάζεσαι για τις ΗΠΑ όπως ο Πούτιν εργάζεται για το καλό της Ρωσίας» τoυ ζήτησε ο κυβερνήτης του Τέξας. Αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος ισχυριζόταν ότι ο κυβερνήτης του Τέξας θα χαρακτήριζε τον Ρώσο Πρόεδρο «πρότυπο υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων της χώρας του» και καλούσε τον Μπάιντεν να τον μιμηθεί, θα ακουγόταν ως ένα «ωραίο ανέκδοτο» (https://romioitispolis.gr/egkefaliko-t-mpainten-na-ergazesai-gia-tis-ipa-opos-o-poytin-ergazetai-gia-to-kalo-tis-rosias-toy-zitise-o-kyvernitis-toy-texas/)!

Η πολιτική ανοιχτών συνόρων του Joebama είναι τόσο καταστροφική ακόμη και οι Δημοκρατικοί ζητούν απελάσεις. Καθώς οι παράνομοι μετανάστες καταλαμβάνουν πόλεις των ΗΠΑ, οι πραγματικοί Αμερικανοί πολίτες, ακόμη και σε φιλελεύθερες περιοχές, στρέφονται κατά του καθεστώτος.  Οι μετανάστες που επιτίθενται σε αστυνομικούς απελευθερώνονται χωρίς εγγύηση, αλλά οι γιαγιάδες της 6ης Ιανουαρίου καταδικάζονται σε φυλάκιση.

Εν τω μεταξύ, οι Δημοκρατικοί διεξάγουν μια μεγάλη εκστρατεία για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αποδεικνύοντας την δική τους διαφθορά επιτιθέμενες άδικα στον Ντόναλντ Τραμπ. Οι επιθέσεις κατά του Τραμπ είναι τόσο κατάφωρες που μετριοπαθείς, ακόμη και ορισμένοι Δημοκρατικοί, αλλάζουν πλευρά.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Αμερική είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα, με μια βαθιά διχασμένη κοινωνία. Ενώ στις ακτές και στις μεγάλες πόλεις οι Δημοκρατικοί ανεβάζουν την «woke» ατζέντα τους στα ύψη, μέχρι στιγμής στις πολιτείες του Αμερικανικού Νότου, στις μεσοδυτικές πολιτείες, καθώς και το κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ, απαγορεύουν τις αμβλώσεις, απαγορεύουν τους «γάμους» των ομοφυλόφιλων και στηρίζουν (όσο μπορούν) χριστιανικές, παραδοσιακές και πατριωτικές αξίες.

Βεβαίως, θεωρούμε οποιαδήποτε σύγκρουση εντός των ΗΠΑ που δείχνει την αδυναμία αυτού του τέρατος-κράτους που είναι ο κύριος πυλώνας της αντιχριστιανικής παγκόσμιας τάξης, να είναι ένα πολύ θετικό φαινόμενο, ειδικά αν η ίδια σύγκρουση ξυπνά τη μνήμη της Νότιας αντίστασης στον Αμερικανικό (λεγόμενο) «Εμφύλιο Πόλεμο» (1.861μ.Χ.-1.865 μ.Χ.) και αφυπνίζει το πνεύμα της παλιάς Συνομοσπονδίας (https://redskywarning.blogspot.com/2024/02/blog-post.html, https://akcija.org/sta-se-to-desava-u-teksasu/).

ΗΠΑ – ΟΛΕΘΡΙΟ ΡΗΓΜΑ 163 ΧΡΟΝΩΝ: ΑΥΤΟΝΟΜΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΤΟΣ – ABBOTT (ΤΕΞΑΣ) ΣΕ BIDEN: «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗΣ, ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ»! Δεν είναι απλώς μια κρίση στα σύνορα, είναι μια μεγάλη πολιτική κρίση που απειλεί τη σταθερότητα και τους θεσμούς σε μια υπερδύναμη σε παρακμή...

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η σύγκρουση για τα σύνορα στις ΗΠΑ με τις Νότιες πολιτείες να αυτονομούνται πλήρως και να σταματούν κάθε επικοινωνία με τον Joe Biden. Στην επιφάνεια αναδύονται με ορμή αποσχιστικές τάσεις, που θυμίζουν την εποχή του Αμερικανικού εμφυλίου ενώ ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott καταλογίζει στον Biden προφανές έλλειμμα ηγεσίας.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στις 24 Ιανουαρίου, υποστηριζόμενη από άλλους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες, ο Abbott λέει, στην πρώτη γραμμή, ότι «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έσπασε την συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και των πολιτειών».

«Οι ΗΠΑ έσπασαν την συμφωνία με τις Νότιες Πολιτείες». Αυτή η διατύπωση είναι παρόμοια με εκείνη της περίφημης πρώτης γραμμής του διατάγματος του Τέξας που ήταν μέρος των Πράξεων Απόσχισης του 1.861 μ.Χ. που εγκρίθηκαν από τις 13 Συνομοσπονδιακές Πολιτείες την ίδια χρονιά που ξεκίνησε ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος.

Το διάταγμα του Τέξας του 1.861 μ.Χ. η πρώτη γραμμή αναφέρει τα εξής: «Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση απέτυχε να επιτύχει τους σκοπούς της συμφωνίας ένωσης μεταξύ αυτών των πολιτειών παρέχοντας προστασία είτε στα πρόσωπα του λαού μας στα σύνορα είτε στην περιουσία των πολιτών μας».

Η ιδέα ότι ο κυβερνήτης του Τέξας θα μπορούσε να επικαλείται την ίδια «συμπαγή» νομική θεωρία που δικαιολογούσε την απόσχιση πριν από 163 χρόνια έχει προκαλέσει ανησυχία στον Λευκό Οίκο, παρατηρεί ο έγκυρος γεωπολιτικός αναλυτής Uriel Araujo.

Αλλά τι συμβαίνει στις ΗΠΑ; «Υπάρχει μια συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση που κλιμακώνεται στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ εδώ και καιρό. Υπάρχει μια σχετική κρίση ναρκωτικών και καρτέλ, τέτοιας έκτασης που κορυφαίοι πολιτικοί των ΗΠΑ έχουν φτάσει στο σημείο να μιλάνε για αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στο Μεξικό για να πολεμήσουν τα εν λόγω καρτέλ ναρκωτικών», σημειώνει ο Araujo.

Όσον αφορά το πρόβλημα των συνόρων, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του, εν μέσω διαμάχης δικαιοδοσίας, ο Abbott μπλόκαρε τους ομοσπονδιακούς πράκτορες της συνοριακής περιπολίας των ΗΠΑ στην περιοχή Eagle Pass, την οποία περιέφραξε με συρματοπλέγματα.

Βαλκανοποίηση των ΗΠΑ. Ο πολιτικός επιστήμονας Igor Panarin έχει υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να «αποσυντεθούν» ως ένα ενοποιημένο έθνος-κράτος σπάζοντας σε έξι δημοκρατίες. Είχε κάνει λόγο για ένα σενάριο Βαλκανοποίησης των ΗΠΑ. Ένα τέτοιο σενάριο δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής, αλλά οι ΗΠΑ είναι σίγουρα λιγότερο ενωμένες ως έθνος μέχρι τώρα – κατάσταση που θα πρέπει να αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί.

Το 2017 μ.Χ., ο ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας Kelth Mines είπε στο περιοδικό The New Yorker ότι υπάρχει «60% πιθανότητα εμφυλίου πολέμου» στις ΗΠΑ «κατά τα επόμενα 10 με 15 χρόνια», λόγω «εθνικής πόλωσης» και «αποδυναμωμένων θεσμών», μεταξύ άλλων.

Το 2016 μ.Χ. οι Δημοκρατικοί είχαν αμφισβητήσει την εκλογική νίκη του Donald Trump κάνοντας λόγο για Ρωσική παρέμβαση. Το 2020 μ.Χ. τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με τις πρωτοφανείς εκλογικές ατασθαλίες, προκειμένου (δήθεν) τάχατες να «εκλεγεί» ο Biden.

Η δήθεν «ορκωμοσία» του Μπάιντεν Ιανουάριο του 2021 μ.Χ., στην πραγματικότητα δεν ήταν απαλλαγμένη από ανησυχίες για πραξικόπημα ή μεγάλη πολιτική κρίση. Το Πεντάγωνο έθεσε σε συναγερμό τουλάχιστον 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς να υποστηρίξουν την δήθεν «ορκωμοσία» του Joe Biden, ενώ η Ουάσιγκτον παρέμενε σε επιφυλακή.

Η εξέγερση υπέρ του Trump της 6ης Ιανουαρίου 2021 μ.Χ. στο Καπιτώλιο την ίδια χρονιά θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως απόπειρα πραξικοπήματος, έχοντας θέσει πραγματικό θανάσιμο κίνδυνο για τα κορυφαία μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 170 αστυνομικοί. Οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 2.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Oath Keepers, Proud Boys και μελών της πολιτοφυλακής του Three-Percenter, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Στόχος τους ήταν να αποτρέψουν μια κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ από την καταμέτρηση των ψήφων του Εκλογικού Σώματος, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, για να πιστοποιηθεί και να επισημοποιηθεί η νίκη του Biden.

Έτσι, οι εισβολείς, ενεργώντας με την πεποίθηση ότι οι εκλογές του 2020 μ.Χ. είχαν κλαπεί από το Δημοκρατικό Κόμμα (πεποίθηση που συμμερίζεται και ο ίδιος ο Trump), ήλπιζαν να ανατρέψουν τελικά τις εν λόγω εκλογές - χωρίς αποτέλεσμα.

Είχε δίκιο ο Trump. Άρθρο του περιοδικού Time το 2021 μ.Χ. απέδιδε δίκιο στον Donald Trump. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επίσης περιέργως δεν πήρε την έκταση που του αναλογούσε, υποστήριζε ότι ο Trump είχε δίκιο ενώ «υπήρχε μια συνωμοσία που εκτυλισσόταν στα παρασκήνια για να σταματήσει μια νίκη του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, που περιλαμβάνει «μια άτυπη συμμαχία μεταξύ αριστερών ακτιβιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών».

Αυτή η συμμαχία επισημοποιήθηκε σε μια «κοινή δήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και του AFL-CIO» (το τελευταίο είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία συνδικάτων του κράτους). Αυτές οι «σκιώδεις εκστρατείες» περιλάμβαναν «κάθε πτυχή των εκλογών»: Έβαλαν τις πολιτείες να αλλάξουν τα εκλογικά συστήματα και τους νόμους και βοήθησαν να εξασφαλιστούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση.

Απέρριψαν τις αγωγές ψηφοφόρων, στρατολόγησαν ορδές εργαζομένων στις κάλπες και σχεδόν ανάγκασαν εκατομμύρια ανθρώπους να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου για πρώτη φορά». Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, «σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα ψήφισε μέσω ταχυδρομείου το 2020 μ.Χ., ουσιαστικά μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν οι άνθρωποι».

Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη ένα τόσο περίεργο πλαίσιο, δεν είναι περίεργο ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2023 μ.Χ. το 1/3 των Αμερικανών εξακολουθούσε να έχει αμφιβολίες για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020 μ.Χ.

Μια αυτοκινητοπομπή φορτηγών από την Βιρτζίνια, με εθνικιστές (υποτίθεται ένοπλους) διαδηλωτές που αυτοαποκαλούνται «Στρατός του Θεού» κινήθηκε προς τα σύνορα, για να υποστηρίξει τις αρχές του Τέξας.

Τουλάχιστον 25 Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες (δηλαδή, κάθε πολιτεία υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων) έχουν υπογράψει μια επιστολή για την υποστήριξη της εξέγερσης του Τέξας - παρεμπιπτόντως, αυτό αντιστοιχεί στο ήμισυ των 50 πολιτειών που αποτελούν τις ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis με την σειρά του έχει αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στα σύνορα του Τέξας, για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις ασφαλείας εκεί και «για να βοηθήσει το Τέξας να οχυρώσει αυτά τα σύνορα», σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Επιπλέον, οι αυτονομιστικές τάσεις αυξάνονται, με το (μικρό ακόμη) αποσχιστικό κίνημα να ισχυρίζεται ότι το «Texit» πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Μέχρι σήμερα, οι Αμερικανοί Πρόεδροι αυτοαποκαλούνται «ηγέτες του ελεύθερου κόσμου», ενώ η Ουάσιγκτον περιγράφεται συνήθως ως «παγκόσμιος αστυνομικός». Σύμφωνα με τον Araujo καλό θα ήταν για τις ΗΠΑ να εστιάζονταν στην επίλυση των δικών τους εσωτερικών συγκρούσεων, που απειλούν την ίδια την ενότητά τους (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/02/blog-post_293.html).

Την ίδια στιγμή, στην Γαλλία για παράδειγμα όπου κυβερνά ο έτερος λακκές της ΝΤΠ Εμμανουέλ Μακρόν, το πατριωτικό κόμμα της Μαρίν Λεπέν κατάφερε να φτάσει στο 40% από το 12% που είχε πέσει. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, υπναράς Τζο Μπάιντεν, κατάφερε ν’ αυξήσει την δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ, ως επακόλουθο της νοθείας των εκλογών και των δικαστικών διώξεων.

Μάλιστα, το κατάφερε σε τέτοιο βαθμό ώστε ήδη το Τέξας να μιλάει για αποκοπή από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση. Η επιτυχία της χούντας Μπάιντεν είναι τέτοια που κι άλλες Πολιτείες συζητούν το ενδεχόμενο ν’ ακολουθήσουν το Τέξας.

Εάν τελικά το Τέξας αποσχιστεί από τις ΗΠΑ, τότε θα μιλάμε για την έναρξη ενός ακόμη εμφυλίου πολέμου στις ΗΠΑ, που θα σημάνει και την οριστική καταστροφή της οικονομίας τους. Αυτό όμως είναι ένα ντόμινο, αφού το ευρώ είναι ένα νόμισμα που εξαρτάται από το δολάριο.

Καθώς το δολάριο θα γκρεμοτσακίζεται, θα παρασύρει μαζί του και το ευρώ. Όταν η οικονομία των ΗΠΑ καταρρεύσει, θα έχει ήδη καταρρεύσει η οικονομία της Ευρώπης. Εκείνος που ήδη τρίβει από τώρα χαιρέκακα τα χέρια του μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος θα δει την Ρωσία μόνη κυρίαρχο στην υδρόγειο. Και μάλιστα χωρίς καν να κουραστεί.

Από την άλλη πλευρά, καθώς οι αμερικανοί πολίτες έχουν ήδη κουραστεί τόσο από τους εμβολιασμούς, όσο κι από τη μανία του Μπάιντεν να μοιράζει αφειδώς δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία την στιγμή που το βιοτικό επίπεδο στις ΗΠΑ βρίσκεται σε επικίνδυνα χαμηλό σημείο, βλέπουν τώρα ότι τα χρήματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την χώρα μοιράζονται και στο Ισραήλ.

Έχοντας κουραστεί να βλέπουν τον Μπάιντεν να σέρνει τον Τραμπ στα δικαστήρια και να χάνει τη μία δίκη μετά την άλλη, τα κάνουν όλα μία σούμα και διαπιστώνουν ότι η Διοίκηση Τραμπ αφ’ ενός μεν δεν συμμετείχε σε κανέναν πόλεμο κι αφ’ ετέρου προσπάθησε να διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα των ΗΠΑ.

Μέχρι τον Τζο Μπάιντεν, οι ΗΠΑ είχαν γνωρίσει μόνο μία πολεμική επίθεση στο έδαφός τους και αυτή από τους Ιάπωνες. Τώρα πλέον βλέπουν ότι ο κίνδυνος να δεχτούν πολεμικές επιθέσεις στο έδαφός τους εξ αιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται τα θέματα η παρούσα Διοίκηση είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Θα λέγαμε ότι ήδη αισθάνονται την πολεμική ανάσα στο σβέρκο τους. Όλα αυτά, είναι παραπάνω από αρκετά ώστε να γείρει η πλάστιγγα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Πόσο μάλλον όταν ταυτόχρονα απειλείται η χώρα τους με εμφύλιο πόλεμο (https://kanenazori.com/2024/02/03/swsti_pleyra_tis_istorias_etoimothanati/).

Αφρικανοί παράνομοι περιμένουν έξω από τον φράχτη των ΗΠΑ να εισέλθουν στην χώρα! Πρόκειται για παράνομους αλλοδαπούς από χώρες της Ισλαμικής Αφρικής. Σε βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, φαίνονται παράνομοι αλλοδαποί, προερχόμενοι από χώρες της Ισλαμικής Αφρικής, να περιμένουν έξω από τον φράχτη των ΗΠΑ. Προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα που βρίσκονται στην πόλη Lukeville στην Αριζόνα και να εισέλθουν στην χώρα. Κάπως έτσι μοιάζει να ξεκινάει μια εισβολή (https://www.pronews.gr/kosmos/afrikanoi-paranomoi-perimenoun-ekso-apo-ton-fraxti-ton-ipa-na-eiselthoun-sti-xora-vinteo/).

Την εποχή του 19ου Αιώνα, στις λεγόμενες τότε ΕΠΑ (Ένωση Πολιτειών Αμερικής) δεν υπήρχαν μόνο φυλετικές διαφορές. Υπήρχαν και θρησκευτικές, αλλά περισσότερο απ’ όλα οικονομικές και ανθρωπιστικές.

Και αυτές ακριβώς οι διαφορές, οδήγησαν τον λεγόμενο Νότο που αποτελούνταν από 11 πολιτείες να κηρύξει τον Απρίλιο του 1.861 μ..Χ απόσχιση από τις ΕΠΑ, δημιουργώντας μια νέα Ομοσπονδία Πολιτειών, την ονομαζόμενη “Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής” (ΣΠΑ) επί Προεδρίας Τζέιμς Μπιουκάναν. Σημειωτέον, στις πολιτείες που δημιούργησαν την νέα αυτή Ομοσπονδία, κυριαρχούσε το Δημοκρατικό Κόμμα ενώ στον υπόλοιπο Βορρά το Ρεμπουπλικανικό.

Ο Μπιουκάναν βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση μη αποδεχόμενος την νέα κατάσταση και παρά τις εκκλήσεις του για νέα συννενόηση, ο Νότος προχώρησε στην πιστοποίηση της νέας Ομοσπινδίας. Ο Μπιουκάναν ωθήθηκε σε στρατιωτική επέμβαση και προκήρυξε άμεσα Προεδρικές εκλογές, τις οποίες κέρδισε ο Ρεμπουπλικανός Αβραάμ Λίνκολν, του οποίου το κύριο μέλημα του ήταν να ενωθεί και πάλι η Αμερική σε μια Ομοσπονδία και – κυρίως – η εξάλειψη της δουλείας για τους Αφροαμερικανούς.

Ο Εμφύλιος, ο οποίος διήρκησε τέσσερα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την ήττα του Νότου, η οποία προήλθε μέσα από τις κακές συνεννοήσεις μεταξύ των κυβερνητών των πολιτειών και τις διάφορες έριδες και διαφωνίες που προϋπήρχαν του Εμφυλίου για οικονομικά κυρίως ζητήματα, ενώ ο Βορράς είχε πλήρη ένωση, υπό την καθοδήγηση του Λίνκολν.

Σημειωτέον, ο πλούτος που είχε συγκεντρώσει ο Νότος, προερχόταν μέσα από την εκμετάλλευση των δουλοπάροικων Αφροαμερικανών, οι οποίοι δούλευαν νυχθημερόν χωρίς αμοιβή και ζώντας κάτω από φοβερά άθλιες συνθήκες (https://kanenazori.com/2024/01/31/2024-to-etos-tis-katarrefsis-ton-usa-h-mipos-h-arxi-tou-telous/).

Μεγάλος αριθμός Αμερικανών δηλώνει ανοιχτά ότι οι εκλογές του 2020 μ.Χ. κλάπηκαν και δεκάδες εκατομμύρια θέλουν να ψηφίσουν τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ξανά στην εξουσία. Αλλά οι ριζοσπάστες αριστεροί σε εταιρικές σουίτες μέσων ενημέρωσης, επιμελητήρια δικαστών, εισαγγελικά γραφεία, την Δυτική Πτέρυγα και την Καλοράμα προσπαθούν να εμποδίσουν αυτούς τους ανθρώπους να μην δουν ποτέ καν το όνομα «Donald J. Trump» σε ένα ψηφοδέλτιο.

Θα κάνουν τα πάντα. Θα σκύψουν σε οποιοδήποτε επίπεδο, θα παραβιάσουν οποιοδήποτε πρότυπο, θα καταστρέψουν οποιαδήποτε φήμη, θα διαπράξουν οποιαδήποτε αδικία, θα κάμψουν οποιονδήποτε κανόνα, θα πουν οποιοδήποτε ψέμα και θα παραβιάσουν οποιονδήποτε νόμο—συμπεριλαμβανομένου του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Θα διαπράξουν προδοσία. Στην πραγματικότητα, έχουν ήδη. Επομένως, δεν θα κάνουν πίσω τώρα: το 2024 μ.Χ. σημαίνει ολοκληρωτικός πολιτικός και νομικός πόλεμος.

Τα καθεστωτικά μέσα εκμεταλλεύονται τους μυριάδες προϋπολογισμούς, τις αναθέσεις ιστοριών, τις προσκλήσεις για συνεντεύξεις, τις επεξεργασίες βίντεο, τις γωνίες της κάμερας, τις δημοσιευτικές συμφωνίες, τις διαφημιστικές συμφωνίες, τις προαγωγές, τους υποβιβασμούς, τους γόητες, τους πυροσβέστες και άλλα κεφάλια που μιλάνε για να τερατοποιήσουν τον άνθρωπο που θέλει να «κάνει την Αμερική ΜΕΓΑΛΗ ξανά."

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις, οι κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις και τα ποσοστά συμμετοχής στα συλλαλητήρια δείχνουν ότι, εάν επιτραπεί στους Αμερικανούς να ασκήσουν το ένα και μοναδικό άμεσο μέσο ελέγχου της κυβέρνησής τους και να ψηφίσουν τους εκπροσώπους της επιλογής τους, θα επιλέξουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Απελπισμένοι, οι αριστεροί καταφεύγουν σε πιο δραστικές στρατηγικές. Κάποιοι έχουν ακόμη και την ιδέα της δολοφονίας. Ωστόσο, εκτός από την απροκάλυπτη δολοφονία, η τακτική που πιέζουν πιο σκληρά αυτή την στιγμή είναι η νομοθεσία που έχει σχεδιαστεί για να του απαγορεύσει ακόμη και την δυνατότητα να αναλάβει το αξίωμα.

Γερουσιαστής ζήτησε «εθνικό διαζύγιο» Βορά και Νότου στις ΗΠΑ-700.000 πολίτες με όπλα κινούνται για διαμαρτυρία προς Τέξας-Αριζόνα. “Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ εμφυλίου και δικτατορίας του Μπάιντεν” τονίζει Αμερικανικό ΜΜΕ.

Η απειλή του εμφυλίου διχασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται ισχυρότερη, ενώ δεν υπάρχει επιστροφή στο θέμα των μεταναστών, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της χώρας είναι αντίθετο με την αθρόα εισβολή χιλιάδων μεταναστών στην χώρα.

Η κόντρα Μπάιντεν και Τέξας φτάνει σε απίστευτα πλέον σενάρια. Ο Γερουσιαστής της Βουλής των Αντιπροσώπων Marjorie Taylor Greene ζήτησε ένα «εθνικό διαζύγιο» μεταξύ των Ρεπουμπλικανών (Νότια) και των Δημοκρατικών (Βόρεια) πολιτειών, σε μια πρωτόγνωρη δήλωση για το ζήτημα αυτό, που έχει διχάσει σοβαρά τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα μια διάσπαση στην χώρα, όπως συνέβη ήδη κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Την ίδια περίοδο η εκστρατεία οπαδών προς το Τέξας με την ονομασία Take Our Border Back αναμένεται να έχει 700.000 άτομα για να διαμαρτυρηθούν για την κρίση στα σύνορα

«Είμαστε απλοί πολίτες. Έχουμε Καναδούς οδηγούς φορτηγών, μαμάδες και μπαμπάδες. Έχουμε μοτοσυκλετιστές. Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να φέρουν άλογα θα έφερναν άλογα. Ξέρω ότι οι αριθμοί έχουν φτάσει τους 700.000. Νομίζω ότι θα είναι ίσως έχουμε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό» ,αναφέρει διοργανωτής της διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος ανέφερε για μια δεύτερη συνοδεία που φεύγει από την Καλιφόρνια προς την Γιούμα της Αριζόνα, μια άλλη περιοχή όπου οι μετανάστες κατακλύζουν συνεχώς τα σύνορα και όπου για μήνες αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν απλώς να περάσουν από ανοιχτές πύλες στο Λούκεβιλ. Μια αυτοκινητοπομπή των ένοπλων εθελοντών θα ταξιδέψει στα μισά της χώρας από την πόλη της Βιρτζίνια Μπιτς της Ανατολικής Ακτής μέχρι το Eagle Pass κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία αυτή θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Τέξας και οποιοσδήποτε έχει προσωπικό όπλο μπορεί να συμμετάσχει σε αυτούς. Οι διαδηλωτές θέλουν έτσι να επιστήσουν την προσοχή της Ουάσιγκτον και του Τζο Μπάιντεν προσωπικά στην καταστροφική κατάσταση στα σύνορα.

Οι απλοί Αμερικανοί απαιτούν να κλείσουν εντελώς τα σύνορα και να απελαθούν αμέσως όλοι οι παράνομοι μετανάστες. Η Ουάσιγκτον όμως σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει επιδείξει πλήρη αδυναμία.

Η κυβέρνηση του Τέξας, με επικεφαλής τον πρώην εισαγγελέα και Ρεπουμπλικανό Γκρεγκ Άμποτ, προσπάθησε να αντιμετωπίσει μόνη της την μεταναστευτική κρίση. Επέτρεψε στους αστυνομικούς του να συλλάβουν παράνομους μετανάστες. Εθνοφύλακες τοποθέτησαν συρματοπλέγματα στα σύνορα.

Φοβισμένος από την θέληση του δημοφιλούς κυβερνήτη, ο Τζο Μπάιντεν άσκησε έφεση κατά του νόμου του Άμποτ στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απροσδόκητα τάχθηκε στο πλευρό των παράνομων μεταναστών, και απαγόρευσε στις αρχές του Τέξας να κλείσουν τα σύνορα.

Σε απάντηση, ο Άμμποτ έδωσε εντολή στις δυνάμεις της Εθνοφρουράς του να κλείσουν τα σύνορα (στις Ηνωμένες Πολιτείες η εθνοφρουρά δεν υπάγεται στις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά σε κάθε κυβερνήτη).

Προχθές, 25 Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες εξέδωσαν κοινή δήλωση για την υποστήριξη του Άμποτ, επαινώντας τον για την «προστασία των Αμερικανών πολιτών από παράνομους μετανάστες, ναρκωτικά και τρομοκράτες που διεισδύουν στην χώρα» (https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9/).

Το δε Τέξας είναι μία πλούσια επαρχία που θέλει να αποσχιστεί από τις ΗΠΑ, όπως ακριβώς και η πλούσια επαρχία της Βαυαρίας στην Γερμανία θέλει και αυτή να αποσχιστεί από την υπόλοιπη Γερμανία (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_44.html).

Γενικός Εισαγγελέας της Δυτικής Βιρτζίνια: «Να επικαλεστεί η Κ.Χάρις την 25η τροπολογία και να καθαιρέσει τον Τ.Μπάιντεν»!. «Είναι ακατάλληλος σωματικά και διανοητικά για να παραμείνει στην ηγεσία» (https://www.pronews.gr/kosmos/genikos-eisaggeleas-tis-dytikis-virtzinia-na-epikalestei-i-k-xaris-tin-25i-tropologia-kai-na-kathairesei-ton-t-mpainten/).

Ετοιμάζεται για λυσσαλέο προεκλογικό πόλεμο ο Σόρος κατά του Τραμπ. Τυχαία γίνεται αυτό άραγε λίγους μήνες πριν τις κρίσιμες εκλογές στις οποίες ο Τραμπ είναι το φαβορί;; Ο Τζορτζ Σόρος είναι έτοιμος να αναλάβει τεράστιο μερίδιο στην δεύτερη μεγαλύτερη ραδιοφωνική εταιρεία των ΗΠΑ, η οποία κατέχει περισσότερους από 220 σταθμούς σε εθνικό επίπεδο, μεταδίδουν το τελευταίο 24ωρο Αμερικανικά ΜΜΕ. Η ιδιωτική επενδυτική εταιρεία του αριστερού δισεκατομμυριούχου αγόρασε το χρέος 400 εκατομμυρίων δολαρίων της Audacy – του Νο. 2 ραδιοφωνικού σταθμού των ΗΠΑ (https://romioitispolis.gr/etoimazetai-gia-lyssaleo-proeklogiko-polemo-o-soros-kata-toy-tramp/).

Ηχηρή απάντηση στον Biden από τον κυβερνήτη του Τέξας - Στήνει στρατόπεδο για την προστασία των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση. Το Τέξας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Αμερικανική κυβέρνηση δεν προστατεύει σωστά τα σύνορα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εισροή παράνομων μεταναστών (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/721966/ixiri-apantisi-ston-biden-apo-ton-kyverniti-tou-teksas-stinei-stratopedo-gia-tin-prostasia-ton-synoron-apo-tin-paranomi-metanastefsi).

ΗΠΑ: Το Τέξας οικοδομεί στρατιωτική βάση στα σύνορα με το Μεξικό για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό. Το Τέξας ανήγγειλε χθες Παρασκευή την οικοδόμηση στρατιωτικής βάσης στα σύνορα με το Μεξικό, νέο επεισόδιο στο σίριαλ του μπραντεφέρ του κυβερνήτη του και του ομοσπονδιακού κράτους για τις παράτυπες εισόδους μεταναστών, που οι Ρεπουμπλικάνοι εννοούν να διατηρήσουν στο επίκεντρο της εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ (https://www.onalert.gr/kosmos/ipa-to-texas-oikodomei-stratiotiki-vasi-sta-synora-me-to-mexiko-gia-na-antimetopisei-to-metanasteytiko/559998/).

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ εταιρίες στην Αμερική προχώρησαν σε αλλαγές στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας του 2024 μ.Χ. τα οποία έχουν ενημερωθεί με ΝΕΕΣ εξαιρέσεις και έξοδα που ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ όπως: «Θεραπεία τραυματισμού ή ασθένειας που οφείλεται σε πόλεμο, κηρυγμένο ή αδήλωτο, ΤΑΡΑΧΗ ή ΕΞΕΓΕΡΣΗ ( ΕΜΦΥΛΙΟ) », ενώ αυτός ο εμφύλιος θα θυμίζει και την ταινία φαντασίας με Αμερικανούς «ηπερήρωες», το «Avengers Civil War»].

Αν δε ο Μπάιντεν διατάξει τον στρατό να χτυπήσει τους Ρεπουμπλικάνους στα σύνορα με το Τέξας, τον στρατό της πολιτείας αυτής, τους εθνοφύλακες και τους εθελοντές θα ξεκινήσει έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ, πολύ χειρότερο από τον πρώτο, ο οποίος θα θυμίζει κατά πολύ τους Ρωμαϊκούς Εμφυλίους των χρονών του Σύλλα και του Καίσαρα και την τελική επικράτηση του δεύτερου (http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html), με τελική συνέπεια, την πτώση του καθεστώτος Μπάιντεν, Ομπάμα και δημοκρατικών και την σύλληψη, φυλάκιση, ακόμα και την εκτέλεση τους.

[Το δε Τέξας όπως το 1.836 μ.Χ. εξεγέρθηκε και με τον ανταρτοπόλεμο και την βοήθεια των ΗΠΑ νίκησε τους Μεξικάνους και έγινε ανεξάρτητο και μετά έγινε μίλα από τις ομόσπονδες πολιτείες των ΗΠΑ, με το ιστορικό εξεγέρσεων/επαναστάσεων κατά μιλάς τυραννικής εξουσίας που έχει (όπως και στον Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο) μπορεί να ανακηρύξει ξανά την ανεξαρτησία του αν τα πράγματα φτάσουν τα άκρα από τις ΗΠΑ αυτή την φορά.

Και στην συνέχεια να το ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες των ΗΠΑ όπως στον Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο και ένας νέος εμφύλιος πόλεμος στις ΗΠΑ να ξεσπάσει και αν νικήσει είτε αυτές να φτιάξουν μίλα νέα ανεξάρτητη ομοσπονδία, ή να καταφέρουν να καταλάβουν και την Ουάσιγκτον και την εξουσία στις ΗΠΑ, όπως όταν ο Καίσαρας κατέλαβε την Ρώμη στον Ρωμαϊκό εμφύλιο πόλεμο, με την βοήθεια ίσως και άλλων ξένων δυνάμεων που θα τις συμφέρει μία διάλυση των ΗΠΑ (και έχουν ήδη δηλώσει έμμεση στήριξη στο Τέξας, π.χ. Ρωσία, Κίνα, Ιράν , κάποιοι Άραβες και Ευρωπαίοι ηγέτες), όπως ακριβώς συνέβη με την ανεξαρτησία των ΗΠΑ από το Μεξικό.

Και όπως στην διάσημη σειρά ταινιών «Αγώνες Πείνας» η Πρωτεύουσα του με πραξικόπημα κατέχοντος την εξουσία τυράννου, γερού, διεφθαρμένου Κοριολάνος Σνόου  πέφτει στα χεριά των επαναστατών της Άλμα Κοινή και το καθεστώς του πέφτει, έτσι και στις μέρες μας η Ουάσιγκτον του με εκλογικό πραξικόπημα (http://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html) κατέχοντος την εξουσία τυράννου, γερού, διεφθαρμένου Τζο Μπάιντεν μπορεί να πέσει στα χεριά του αρσενικού Άλμα Κόιν, του Ντόναλντ Τραμπ σε έναν νέο Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html).

Και όπως όταν οι Ρωμαίοι εγκατέλειψαν το Τείχος του Αντωνίου Πίου και του Ανδριανού στα σύνορα της Σκωτίας με την Ρωμαϊκή Βρετάνια, αλλά και τα Limes στα υπόλοιπα σύνορα της Αυτοκρατορίας, οι βάρβαροι εισέβαλαν σε αυτή και την κατέκτησαν (http://alophx.blogspot.com/2023/01/400-2023-update.html, http://alophx.blogspot.com/2022/03/400-2022-update.html, http://alophx.blogspot.com/2016/12/406.html), κάτι που μπορεί να συμβεί και στις ΗΠΑ (και στην ΕΕ) στην εποχή μας αν ο Μπάιντεν και οι δημοκρατικοί καταστρέψουν το Τείχος του Τραμπ στο Τέξας και του Νέου Μεξικού στα σύνορα με το Μεξικό (http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html).

Κατά την δεκαετία του 1.960 μ.Χ. με την δολοφονία του Κένεντι και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μάχονταν για δικαιώματα των μαύρων κατά των ρατσιστών της Κου Κλουξ Κλαν και για το τέλος του πολέμου του Βιετνάμ, κάτι που έπραξαν αντιστοιχα οι Προέδροι Τζόνσον και Νίξον.

Όπως ακριβώς στις μέρες μας έχουν αναπτυχθεί ρατσιστικά κινήματα μαύρων κατά των λευκών (π.χ. το «Black Live Matters» των ΜΚΟ του Σόρος), αλλά και οι «Μαύροι Πάνθηρες» και το «Έθνος του ισλάμ» (που υπήρχαν ήδη από την εποχή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ), τα οποία στηρίζουν οι δημοκρατικοί και ο κόσμος στις ΗΠΑ είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία, πράγματα που μπορεί να αλλάξουν με τον Τραμπ Προέδρο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ με τον τρόπο αυτό θα είναι ένας νέος Λίνκολν, ενώ λόγω και της σύγκρουσης του με το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα και την CIA θυμίζει και τον δημοκρατικό Κένεντι που είχε σχέσεις με την μαφία, αλλά και άλλοι δημοκρατικό, όπως π.χ. ο Κλίντον και ο Μπάιντεν. (και λόγω της πολιτικής του και τον Μακ Κίνλει και τον Γκάρφλιντ) και υπάρχει κίνδυνος να έχει το ίδιο τέλος με αυτούς από τους αντίπαλους του και λόγω της δημοφιλία του.

Υπάρχει βέβαια και το σενάριο αφού ο Τραμπ να κερδίσει ξανά τις Προεδρικές εκλογές το 2024 μ.Χ., οι δημοκρατικοί και οι ΜΚΟ του Σόρος να ξεκινήσουν μία δήθεν «εξέγερση»/«χρωματιστή επανάσταση»/πραξικόπημα, με στόχο να ρίξουν τον Τραμπ και να συντρίβουν πλήρως από τον Αμερικανικό στρατό]

Θα γίνει όπως έγινε τον 19ο Αιώνα μ.Χ. στις ΗΠΑ ένας Εμφύλιος Πόλεμος με αφορμή τους μαύρους δούλους, ένας νέος αντίστοιχος δεύτερος Εμφύλιος Πόλεμος με αφορμή τους λαθρομετανάστες αυτή την φορά;

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τέξας: Οι εικόνες που δεν δείχνει κανείς! Αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους ο Νότος. «Ξεκουμπιστείτε» το κεντρικό σύνθημα εναντίον των διεθνιστών. Μια σειρά από φορτηγά, αυτοκίνητα και φορτηγά — από την Νότια Ντακότα και τη Βόρεια Καρολίνα, την Ουάσιγκτον και την Πενσυλβάνια — κατέφθασαν στο Τέξας, στην αγροτική κοινότητα του Quemado.

Η τοποθεσία στο Quemado είχε επιλεγεί λόγω της γειτνίασής της με την πόλη Eagle Pass, ένα σημείο ανάφλεξης στην σφοδρή αντιπαράθεση για την ασφάλεια των συνόρων και την παράνομη μετανάστευση μεταξύ της κυβέρνησης Μπάιντεν και του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ του Τέξας, σχολιάζουν οι New York Times.

Άλλες νηοπομπές αυτή την εβδομάδα έφτασαν στα σύνορα στην Γιούμα της Αριζ και στο Σαν Υσίδρο της Καλιφόρνια, όλα με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων στους αλλοδαπούς που περνούν τα σύνορα. Ανησυχίες για πιθανή βία ακολούθησαν τις νηοπομπές καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και οι ηγέτες των Ρεπουμπλικανών πολιτειών φαίνονται πως βρίσκονται σε μια ολοένα και πιο επικείμενη πορεία σύγκρουσης, με τους New York Times να γράφουν πως υπάρχουν φόβοι ακόμα και για εμφύλιο πόλεμο!

Η συνοδεία «Take Back Our Border» έφτασε στο Quemado του Τέξας, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο Cornerstone Children’s Ranch. Αυτή η συνοδεία στοχεύει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την κρίση στα Νότια σύνορα, αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα τις παράνομες διελεύσεις χιλιάδων μεταναστών.

Σε συνδυασμό με τις προσπάθειες του Κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ να καταπολεμήσει τις «άνομες πολιτικές» του Προέδρου Μπάιντεν σχετικά με τη μαζική παράνομη μετανάστευση, άνθρωποι από διαφορετικές πολιτείες έχουν οδηγήσει μέχρι το Τέξας για να δείξουν την υποστήριξή τους για την υπεράσπιση και την ασφάλεια των συνόρων.

Ένα άτομο δήλωσε: «Το παλεύω για τα εγγόνια μου», υπογραμμίζοντας την ανησυχία για τις μελλοντικές γενιές. Ένας άλλος τόνισε την σημασία της διατήρησης ευκαιριών για τους μελλοντικούς Αμερικανούς, δηλώνοντας: «Θέλω να έχουν την ίδια ευκαιρία που είχαμε εμείς στην Αμερική».

Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την κατανομή των πόρων, με έναν από τους συμμετέχοντες να αναφέρει: “Παίρνουν πολλούς πόρους από άστεγους βετεράνους ή αφαιρούν πόρους από άστεγους γενικά φέρνοντας όλους αυτούς τους παράνομους.”

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την υποστήριξή τους για το Τέξας και τις προσπάθειές του για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ένα άτομο δήλωσε: “Ήρθα εδώ για να υποστηρίξω τους Πατριώτες. Ήρθα εδώ για να υποστηρίξω τα χαρακτηριστικά του Τέξας”, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στους κατοίκους της πολιτείας. Ένας άλλος τόνισε την ανάγκη να υπερασπιστούμε την χώρα και το Τέξας, δηλώνοντας, “Εμείς οι άνθρωποι. Ερχόμαστε να υποστηρίξουμε την χώρα μας και το Τέξας”.

Όσον αφορά τις ενέργειες του Κυβερνήτη Άμποτ, οι απόψεις ήταν σε μεγάλο βαθμό υποστηρικτικές. Οι συμμετέχοντες επαίνεσαν τον Άμποτ που αντιστάθηκε στις ομοσπονδιακές πολιτικές και έλαβε μέτρα για την ενίσχυση των συνόρων. Ένα άτομο δήλωσε: «Πραγματικά εγκρίνω ότι αντιτίθεται στις αποφάσεις του Μπάιντεν», ενώ ένα άλλο εξέφρασε την εκτίμησή του για την στάση του Άμποτ κατά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Είναι πολύ ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι απλώς ένας αγώνας που έχει το Τέξας», δήλωσε η κυβερνήτης του Αρκάνσας Sarah Huckabee Sanders. «Αυτός είναι ένας αγώνας στον οποίο πρέπει να εμπλακούμε όλοι μας».

Οι 14 κυβερνήτες ενώθηκαν με τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ στο Eagle Pass για να δείξουν την υποστήριξή τους στην απόφασή του να αναλάβει τον έλεγχο του Shelby Park. “Νομίζω ότι οι κάτοικοι της περιοχής είναι θυμωμένοι και δικαίως – επειδή οι γειτονιές τους, τα γήπεδα γκολφ τους, οι εμπορικές περιοχές τους έχουν όλα δεχθεί εισβολή”, είπε ο Άμποτ.

Η Χουανίτα Β. Μαρτίνεθ, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της κομητείας Μάβερικ είπε: «Αυτή την στιγμή, δεχόμαστε εισβολή από εκείνουν που έρχονται εδώ για να προκαλέσουν τον όλεθρο στην κοινότητά μας».

Η Martinez και αρκετοί άλλοι από το Eagle Pass είπαν ότι θέλουν το κράτος να κάνει πίσω και να φύγει: «Χρειαζόμαστε το πάρκο μας πίσω», είπε. «Θέλω ο Κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ να βγάλει από την κοινότητά μας από την κόλαση».

«Ξεκουμπιστείτε από εδώ» είναι το κεντρικό σύνθημα στον Αμερικανικό Νότο κατά των διεθνιστών! Το θέμα έχει ακόμα πολύ ψωμί και σίγουρα το μέλλον προδιαγράφεται δυσοίωνο για την ενότητα των ΗΠΑ!

 

Μαίνεται ο πολιτικός εμφύλιος στις ΗΠΑ.  H Δρ. Carol M. Swain είναι ακραιφνής αμύντορας της αμερολήπτου σκέψεως και κρίσεως, δηλώσασα, την 26.01.2024 (X): «Ως μαύρη Δημοκρατικός, πάντοτε επίστευα στο δικαστικό σύστημα, ουδέποτε, δε, ήμουν εις θέσιν ν’αντιληφθώ πόσο διεφθαρμένο και διαβλητό είναι άπαξ και ανήκεις σε λάθος πολιτικό κόμμα ή όμιλο υπό δυσμένεια.

Ουδέποτε επίστεψα, ότι θα ήμουν μάρτυς μίας ολοσχερούς εργαλιοποιήσεως του δικαστικού συστήματος κατά υποκειμενικού πολιτικού αντιπάλου. Φρονώ, ότι αυτό συμβαίνει σήμερα, επειδή κολέγια και πανεπιστήμια έπαυσαν να εκπαιδεύουν επαγγελματίες και προσλαμβάνουν ακτιβιστές. Οι ακτιβιστές επ’ουδενί δύνανται όπως είναι ουδέτεροι, (…) δεν συγκαταλέγεται η ουδετερότητα μεταξύ των αρχών τους».

Είναι ομότιμος καθηγήτρια των Πολιτικών Επιστημών και της Νομικής των Πανεπιστημίων Πρίνστον και Βάντερμπιλτ. Σήμερα δρα ως συγγραφεύς και τηλεοπτική αναλυτής επί των φυλετικών σχέσεων, της μεταναστεύσεως και του Συντάγματος των ΗΠΑ κ.α. Σε εκπομπή του Δρ. Steve Turley, o ίδιος θέτει στην αυτήν προσκεκλημένη του τί κατά την γνώμη της, κατόπιν δημοσιοποιήσεως της φωτογραφίας του Προέδρου Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, κατά την από 24.08.2023 μ.Χ. παράδοση του στης Αρχές της Κομητείας του Φούλτον της Ατλάντα, πρωτευούσης της Πολιτείας της Γεωργίας, προεκάλεσε το πρωτοφανές κύμα στηρίξεως του Ντόναλντ Τραμπ υπό των Μαύρων, της Δρ. Κάρολ απαντώσας:

«Αντιλαμβάνονται οι Μαύροι, ότι το Δικαστικό Σύστημα πάσχει. Έλαβα εκκλήσεις ατόμων, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να έλθει εν επαφή μετά των φιλελευθέρων οργανώσεων των Μαύρων, παραπονουμένων ακριβώς περί της διαφθοράς στο Δικαστικό Σύστημα. Βλέπουν, δε, στην υφισταμένη υπό του Ντ. Τραμπ δικαστική εκδίωξη, ως και παντός διωκομένου, την άδικη μεταχείριση που έχουν οι ίδιοι βιώσει, συμπάσχοντες μετά τούτου του Τραμπ. (…)».

Και ο διάσημος Μαύρος ράπερ Curtis James Jackson III, ο αποκαλούμενος “50 Cent”, εδήλωσε ότι, ο πρόεδρος Τραμπ είναι η απάντηση στο υπό του επίσης Μαύρου Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Δημοκρατικού, Eric Adams, χάος περί την στέγαση των από των νοτίων συνόρων των Η.Π.Α. λαθρομεταναστών, επικρίνων σφόδρα το νέο μέτρο παροχής στους ιδίους αχρεωστήτων πιστωτικών καρτών.

Σημειωτέον, η υπόθεση της Πολιτείας της Γεωργίας δεν άγει αισίως δια τους Δημοκρατικούς. Θα ενθυμούνται οι αναγνώστες, ότι αφορά στην από 14.08.2024 απαγγελθείσα κατηγορία περί -θα λέγαμε- εκλογικής εκβίασεως (election racketeering), εκ τού ότι τάχα ο Πρόεδρος Τραμπ ήσκει πιέσεις στον Γραμματέα (Secretary of State) της Πολιτείας της Γεωργίας, Μπραντ Ράφενσπεργκερ, να τού ανεύρει αριθμό ψήφων ικανό να του νομιμοποιήσουν την νίκη του στην Πολιτεία (τηλεφώνημα προέδρου Τραμπ 02.01.2021 μ.Χ.).

Κατά τον καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Άλαν Ντέρσοϊτς, ο Πρόεδρος Τραμπ είχε -και έχει- την ακράδαντη πεποίθηση, ότι ενίκησε στις εκλογές και του εχρειάζοντο μόνον 11.780 ψήφοι έναντι των κατά τα φαινόμενα 11.779 του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, δια να νομιμοποιηθεί η δήθεν «νίκη» του.

Νομικές ερμηνείες και παρερμηνείες. Κατά τον καθηγητή Ντέρσοϊτζ -Δημοκρατικό-, η δήλωση του προέδρου Τραμπ «πρέπει να ΒΡΩ 11.780 ψήφους» απαλλάσσει τούτον: «Δεν είπε “θέλω να δημιουργήσετε, επινοήσετε ή κατασκευάσατε τις ψήφους”», παρά εννοούσε, ότι «ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΗΦΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΊ ΥΠ’ΟΨΙΝ». Το νομοθέτημα επί του οποίου εδράζεται η ανωτέρω κατηγορία είναι ο περί οργανωμένης εγκληματικότητος Νόμος περί Επιρροής δι’Εκβιάσεως και Διεφθαρμένων Οργανώσεων (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act ή R.I.C.O.).

Έκτοτε, ανεφύησαν πλείστες όσες αναξιόπιστες προσμετρήσεις ψήφων στην εν λόγω Πολιτεία: (1) Έτσι, η Δικαστής Amy Totenberg της Ατλάντα, πρωτευούσης της Πολιτείας, εξέδωσε, την 10.11.2023 μ.Χ., απόφαση επί αγωγής κατατεθείσας υπό διαφόρων πολιτών και ακτιβιστών, προς συζήτηση την 09.01.2023, περί ενδεχομένων ελαττωμάτων και απειλών της κυβερνοασφάλειας στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας της Πολιτείας, επηρεαζόντων τα συνταγματικά δικαιώματα των ψηφοφόρων και την ακριβή προσμέτρηση των ψήφων αυτών, κρίνασα, ότι «οι ενάγοντες δεν ασπάζονται ουδεμία θεωρία συνομωσίας»!

Αναμένεται ακόμη απόφαση υπό της προέδρου Totenberg, καθ’ότι τα στοιχεία φέρονται αδιάσειστα. (2) Έτσι και οπτικό υλικό παρακολουθήσεως κλειστού κυκλώματος της Κομητείας Φούλτον συνέλαβε υπάλληλο εκλογικού κέντρου, ονόματι Ruby Freeman, να μετρά την ιδία σωρό ψηφοδελτίων τρεις (3) φορές! Προδήλως εκ των ανωτέρω αιτιολογείται και η (εκ)δίωξη που ο Πρόεδρος Τραμπ υπό της εδραζομένης στην Κομητεία Φούλτον εισαγγελέως Φάνη Ουίλις, αφ’ ης ο πρώτος ημφεσβήτησε το εκλογικό αποτέλεσμα της Πολιτείας!

Ανάρμοστες πολιτικές σχέσεις. Όπου καπνός και φωτιά. Πριν, όμως, καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, σαν κεραυνός εν αιθρία, έτερο Δημοκρατικό σκάνδαλο ξεσπά και δη αφορόν την αυτήν (εκ)διώκουσα τον πρόεδρο Τραμπ (και των λοιπών 14 συν αυτώ) εισαγγελέα Ουίλις, κατηγορηθείσα υπό του προέδρου Τραμπ, ότι διετήρει σχέση μετά του συμμορίτου Mondo, άλλως Fremondo Crenshaw, αναλαβούσα και την υπεράσπισή του επί υποθέσεώς του. Εκ της πολιτικώς αναμοχλευομένης δικαστικής (εκ)διώξεώς του, ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει περιθώρια αβασίμων ψευδολογιών.

Πέραν τούτων, η εισαγγελεύς Ουίλις φέρεται διορίσασα ως ειδικό ανακριτή τον άνευ σχετικής εμπειρίας (R.I.C.O.) Nathan Wade, μετά του οποίου συνήψε σχέση, τούτου τελούντος εν διαστάσει μετά της συζύγου του, χορηγείσασα στον ίδιον εκ του κρατικού κορβανά δια την υπό κρίση υπόθεση το αστρονομικό ποσό των $650.000, μετά του οποίου προέβησαν σε ταξίδια αναψυχής (Φλόριντα, Καραϊβική, Νορβηγία κ.α.), ο δε κ. Wade, τον Μάιο του 2022 μ.Χ., μετέβη στον Λευκό Οίκο, συναντήσας σύμβουλο του Μπάιντεν, προδήλως δια την υπό κρίση υπόθεση, πάντα ταύτα παρέχοντα στον πρόεδρο Τραμπ εν επί πλέον λόγο -πέραν της κομματικής υφής της υποθέσεως- περί προδήλου σκανδάλου, δυναμένου να οδηγήσει την εισαγγελέα Ουίλις όπως εξαιρεθεί και δη διωχθεί επί τη βάσει -όλως ειρωνικώς- των αυτών διατάξεων εις βάρος του προέδρου Τραμπ (εκβίαση) και η υπόθεση ανατεθεί σε έτερον δικαστικό λειτουργό, οπότε και οι κατηγορίες προφανώς θα καταπέσουν.

Ερώτημα: Μπορεί, κατόπιν των ανωτέρω, ο πρόεδρος Τραμπ να καταδικασθεί; Εξ αυστηρώς νομικής απόψεως, καίτοι η εισαγγελεύς Ουίλις μπορεί να εξαιρεθεί, ο καθηγητής Ντέρσοϊτς κρίνει τέτοιο ενδεχόμενο υπαρκτό, καθ’ ότι δύσκολο 12 ένορκοι να τον αθωώσουν˙ ωστόσο, κατά τον ίδιον (04:35, 09:40, 16:30, 21:15), τοιαύτη εξέλιξη «μάλλον δεν θα επιδράσει κρισίμως στις εκλογές, παρά, τουναντίον, θα σταθεροποιήσει περαιτέρω την βάση του. Υπό ερωτηματικό οι ανεξάρτητοι».

Μέχρις σήμερα, τα ποσοστά του προέδρου Τραμπ συνεχίζουν να βαίνουν ανοδικά, τόσον έναντι των υποψηφίων Ρεπουμπλικανών -γεγονός που προσελκύει προς τον ίδιον και τους δωρητές (donors) αυτών -, όσον και έναντι του Μπάιντεν, πάντα ταύτα παρά την κατά τούτου ανελέητη, σφοδροτάτη δικαστική (εκ)δίωξη, εκ της οποίας ήδη εξέρχεται δικαιωμένος, αφού, πέραν της (εκ)διώξεως της εισαγγελέως Ουίλις, που πασιδήλως “βρομά”, βαθμηδόν, η μία Πολιτεία μετά της άλλης, αναγνωρίζουν το δικαίωμα της υποψηφιότητος τούτου και δη τελευταίως οι Πολιτείες Ιλινόι, Μασαχουσέτη, Μέιν (σε συνάρτηση μετά της υποθέσεως περί της Πολιτείας του Κολοράντο) και Ουάσιγκτον.

Τα δε “νομικά” τεχνάσματα στην Υπόθεση Κολοράντο θα καταρριφθούν παταγωδώς, καθ’ότι, πέραν των όσων ήδη εξεθέσαμε (ένθ’ανωτ.), ο πρόεδρος των Η.Π.Α., ούτε “αξιωματούχος” (“officer”) θεωρείται, ούτε μέλος του Κογκρέσου, όπως προβλέπει η 14η Τροπολογία (παρ. 3) του Συντάγματος, περί Αποκλεισμού, που επικαλείται η Πολιτεία του Κολοράντο, ούτε και η εν λόγω διάταξη αποκλείει το δικαίωμα των ψηφοφόρων να εκλέξουν τους εκλέκτορες εκείνους που έχουν δεσμευθεί να ψηφίσουν τους εκάστοτε υποψηφίους περί την Προεδρία των ΗΠΑ.

Παρά τις άοκνες προσπάθειες των αντιδίκων όπως υφαρπάσουν δήλωση του προέδρου Τραμπ, ότι εγνώριζε πως απώλεσε τις από 03.11.2020 μ.Χ. εκλογές, αυτές θα καταπέσουν πανηγυρικώς στο κενό, δοθέντος πως ο Πρόεδρος Τραμπ επ’ουδεί εδήλωνε τ’αντίθετα όσων επίστευε (και εγνώριζε)-( https://slpress.gr/politiki/mainetai-o-politikos-emfilios-stis-ipa/).

 

Έγγραφο με 64 σημεία τραντάζει τις ΗΠΑ: Σχέδιο διάλυσης Μπάιντεν! Παρέμβαση Έλον Μασκ. 64 περιπτώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν για να παραδοθούν οι ΗΠΑ στο χάος. Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον εκφώνησε ομιλία για την καταστροφή στα σύνορα, κατηγορώντας τον Μπάιντεν ότι σκόπιμα δημιούργησε έναν «σαφή και παρόντα κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια».

Ο Μάικ Τζόνσον δημοσιεύει ένα έγγραφο με 64 περιπτώσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν που υπονομεύει την πολιτική ασφάλειας των συνόρων και ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση, οδηγώντας τις ΗΠΑ σε διάλυση! Στο θέμα παρενέβη και ο Έλον Μασκ, ο οποίος ανήρτησε τα στοιχεία στο Χ!

Όπως δήλωσε ο Τζόνσον, μεταξύ άλλων, σε μία συγκλονιστική ομιλία: “Από τότε που εκλέχτηκα Πρόεδρος πριν από λιγότερο από 100 ημέρες, περισσότεροι από 700.000 παράνομοι έχουν υποδεχθεί παράνομα στην χώρα μας από την δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν. Οι Αμερικανοί μαθητές εξαναγκάστηκαν σε μαθήματα από το σπίτι, ώστε οι μετανάστες να μπορούν να κοιμούνται στα σχολικά τους κτίρια.

Οι βετεράνοι του πολέμου της Κορέας έχουν φύγει από οίκους ευγηρίας που πουλήθηκαν για να στεγάσουν μετανάστες. Οι δρόμοι μας πλημμυρίζουν με φαιντανύλη. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά και ενήλικες δηλητηριάζονται και χάνουν την ζωή τους.

Ευάλωτα παιδιά και γυναίκες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και εμπορίας από καρτέλ. Από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, έχουν γίνει περισσότερες από 7 εκατομμύρια ελεύσεις παράνομων αλλοδαπών μόνο στα Νότια σύνορά μας. 35 από τις 50 πολιτείες μας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτείας μου, της Λουιζιάνα, δεν έχουν τόσο μεγάλο πληθυσμό.

Περισσότερα από 300 άτομα που βρίσκονται στη λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών μας έχουν συλληφθεί στα νότια σύνορα. Το τρομακτικό ερώτημα είναι, πόσοι έχουν εισέλθει χωρίς να εντοπιστούν; Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια που έχουν διαφύγει.

Κατανοήστε ότι η κατάσταση στα σύνορά μας παρουσιάζει έναν σαφή και παρόντα κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια και απαιτεί να αντιμετωπιστεί. Για να κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, μάθαμε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν απλώς απελευθερώνει τώρα το 85% των παράνομων που περνούν από αυτά τα σύνορα κατευθείαν στη χώρα.

Παρεμπιπτόντως, το 2013 μ.Χ., η κυβέρνηση Ομπάμα κράτησε το 82% των παράνομων αλλοδαπών. Πώς πηγαίνουμε από την κράτηση του 82% στην απελευθέρωση του 85%; Συμβαίνει μόνο εάν αυτό γίνεται βάσει σχεδίου. Συμβαίνει μόνο εάν είναι μια ενορχηστρωμένη σκόπιμη προσπάθεια της διοίκησης να κάνει ακριβώς αυτό, και αυτό δείχνουν τα στοιχεία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δημοσίευσα ένα υπόμνημα που τεκμηριώνει 64 συγκεκριμένες ενέργειες που έχει κάνει η δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν για να υπονομεύσει την ασφάλεια των συνόρων μας και να προωθήσει τη μαζική απελευθέρωση παράνομων και επικίνδυνων προσώπων στην χώρα μας.

Την πρώτη κιόλας μέρα που ο Μπάιντεν μπήκε στο Οβάλ Γραφείο, ανακάλεσε το Εκτελεστικό Διάταγμα 9844. Ξέρετε τι έκανε αυτό; Τερμάτισε την κατασκευή του συνοριακού τείχους που το Κογκρέσο είχε ήδη πληρώσει.

Όλοι έχουν δει τις εικόνες των υλικών εκεί έξω να σαπίζουν στον ήλιο. Γιατί; Γιατί ο Τζο Μπάιντεν αποφάσισε μονομερώς ότι δεν ήθελε ένα τείχος. Τον Φεβρουάριο του 2021 μ.Χ., η διοίκηση σταμάτησε να εφαρμόζει τις απελάσεις του Τίτλου 42 σε παιδιά και να δώσει κίνητρα με αυτόν τον τρόπο παροτρύνει τις οικογένειες να στέλνουν ασυνόδευτα παιδιά μέσω του Μεξικού υπό την επιτήρηση των καρτέλ και των διακινητών.

Έκτοτε, η διοίκηση παραδέχεται ότι έχασε τα ίχνη περισσότερων από 80.000 ασυνόδευτων παιδιών κάπου στις ΗΠΑ. Δεν ξέρουμε πού βρίσκονται. Έχουν μπει σε κυκλώματα διακίνησης; Γνωρίζουμε ότι μερικά από αυτά τα παιδιά πέφτουν θύματα εμπορίας για δωρεάν εργασία και αναγκάζονται να κάνουν πράγματα που είναι πολύ φρικτά για να τα ξεστομίσουμε σε αυτή την αίθουσα.

Όλοι εδώ γνωρίζουν ότι συμβαίνει και δεν απαιτούμε από τον Πρόεδρο να το σταματήσει; Αυτός μπορεί. Έχει την δύναμη να το κάνει. Τον Οκτώβριο του 2021 μ.Χ., η δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν ανακάλεσε τα πρωτόκολλα προστασίας των μεταναστών που είχαν θεσπιστεί υπό τον Πρόεδρο Τραμπ.

Αυτή είναι η πολιτική που όλοι γνωρίζουμε στην καθομιλουμένη ως Παραμονή στο Μεξικό. Η πολιτική Παραμονή στο Μεξικό κράτησε τους αιτούντες άσυλο σε μια ασφαλή τρίτη χώρα ενώ ζητούσαν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξέρετε γιατί αυτό λειτουργεί τόσο καλά;

Επειδή έστειλε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι δεν πρέπει να ξοδέψετε τις αποταμιεύσεις σας σε ένα καρτέλ για να σας διακινήσει μέσω του Μεξικού και να σας ρίξει στα σύνορα των ΗΠΑ επειδή δεν πρόκειται τελικά να σας ρίξουν στα σύνορα των ΗΠΑ. Δεν πρόκειται να σε αφήσουν να μπεις. Ο Μπάιντεν δεν συμφωνεί επειδή το σταμάτησε. Εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα για να σταματήσει αυτός ο κανόνας της κοινής λογικής.

Ένας ανώτερος αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας μας είπε σε εκείνο το ταξίδι στο Eagle Pass ότι εάν ο Πρόεδρος Μπάιντεν, με μια υπογραφή, εξέδιδε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα απλώς να επαναφέρει το Remain in Mexico, πιστεύουν ότι αυτό θα σταματούσε την ροή κατά 70%. Μια κίνηση του στυλό από τον Μπάιντεν. Δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει.

Το είπα στον Πρόεδρο Μπάιντεν ο ίδιος πολλές φορές, πιο πρόσφατα, πριν από μερικές εβδομάδες στο τηλέφωνο, του διάβασα τον νόμο που λέει ότι έχει όλη αυτή την εξουσία, αλλά αρνείται να ενεργήσει.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δίνει ενεργά κίνητρα στους παράνομους να έρθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στρώσαμε το χαλάκι καλωσορίσματος. Είπαμε σε όλους σε όλο τον κόσμο, έλα, ξέρεις τι; Ο φορολογούμενος των ΗΠΑ θα σας φροντίσει.

Κοστίζει στον αμερικανικό λαό δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια για να παρέχει σε ανθρώπους που παραβιάζουν σκόπιμα τους νόμους μας, δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια για να τους στεγάσουν, να τους εκπαιδεύσουν, να τους ντύσουν και να τους φροντίσουν. Γιατί να σηκώσουμε το βάρος όταν παραβιάζουν τους νόμους μας;

Τον Ιανουάριο του 2023 μ.Χ., η δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν επέκτεινε την χρήση της Εφαρμογής Τελωνείων και Συνοριακής Περιπολίας, έτσι ώστε οι παράνομοι αλλοδαποί να μπορούν απλώς να κλείσουν ραντεβού και στην συνέχεια να απελευθερωθούν αμέσως απευθείας στο εσωτερικό της Αμερικής. Μαντέψτε: Το 95% όλων των παράνομων που απλώς προγραμμάτισαν ραντεβού μέσω της εφαρμογής απελευθερώθηκαν απευθείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σωστά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να κατεβάσετε την εφαρμογή γιατί όλοι έχουν smartphone, να κλείσετε ραντεβού και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα σας απελευθερώσει σε ένα δίκτυο ΜΚΟ που θα σας βάλει σε ένα αεροπλάνο για τον προορισμό της επιλογής σας. Χωρίς ταυτότητα, παρεμπιπτόντως, ενώ οι Αμερικανοί περιμένουν στην ουρά για να περάσουν από το TSA. Όλα σε βάρος του Αμερικανού φορολογούμενου.

Θα μπορούσα να συνεχίσω και να συνεχίσω για τις 64 ενέργειες που έχουμε τεκμηριώσει ότι ο Μπάιντεν έχει λάβει συγκεκριμένα για να ανοίξει τα σύνορά μας, αλλά είναι ξεκάθαρο οι πολιτικές επιλογές του και η άρνηση του Υπουργού Μαγιόρκα να συμμορφωθεί με το νόμο οδηγούν αυτή την συνοριακή καταστροφή. Επέλεξαν για μας την αταξία και το χάος παρά να εξασφαλίσουν την πατρίδα μας. Έχουν παραχωρήσει την πατρίδα σε καρτέλ και διακινητές.

Μόνο στον τομέα του Del Rio στο Eagle Pass του Τέξας, τα καρτέλ υπολογίζεται ότι βγάζουν 3,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα διακινώντας ανθρώπινα όντα στη χώρα μας. Κάντε τα μαθηματικά. Κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο διακινώντας παιδιά και θύματα χωρίς έγγραφα σε αυτή την χώρα.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχει γίνει ουσιαστικά ένας οδηγός ταξί για να βοηθήσει τους διακινητές να ολοκληρώσουν τα τελευταία μίλια της λαθρεμπορίας ανθρώπων και βγάζουν δισεκατομμύρια δολάρια στην διαδικασία.

Είναι η απόλυτη τρέλα και διαλύει την ασφάλεια των κοινοτήτων μας. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο γνωστοί εγκληματίες και παράνομοι αλλοδαποί βρίσκονται στις ΗΠΑ στις κοινότητές μας, ελεύθεροι να προσβάλλουν εκ νέου και να θυματοποιήσουν τους Αμερικανούς.

Όταν ήμασταν στο Eagle Pass στον τομέα του Del Rio νωρίτερα τον Ιανουάριο, μας είπαν ότι το 60 έως 70% των ανθρώπων που διασχίζουν τα σύνορα είναι άγαμοι ενήλικοι άνδρες. Είναι στρατιωτικής ηλικίας. Δεν πρόκειται για στριμωγμένες μάζες οικογενειών που αναζητούν καταφύγιο και άσυλο.

Αυτοί είναι άνθρωποι που έρχονται στην χώρα μας για να κάνουν μόνο ένας Θεός ξέρει τι. Η δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν το επιτρέπει, και έχουμε σημειώσει ότι προέρχονται από αντίπαλα έθνη και από τρομοκρατικές περιοχές. Δεν έχουμε ιδέα τι σχεδιάζουν.

 

Γερουσιαστής ζήτησε «εθνικό διαζύγιο» Βορά και Νότου στις ΗΠΑ-700.000 πολίτες με όπλα κινούνται για διαμαρτυρία προς Τέξας-Αριζόνα. “Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ εμφυλίου και δικτατορίας του Μπάιντεν” τονίζει Αμερικανικό ΜΜΕ.

Η απειλή του εμφυλίου διχασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται ισχυρότερη, ενώ δεν υπάρχει επιστροφή στο θέμα των μεταναστών, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών της χώρας είναι αντίθετο με την αθρόα εισβολή χιλιάδων μεταναστών στην χώρα.

Η κόντρα Μπάιντεν και Τέξας φτάνει σε απίστευτα πλέον σενάρια. Ο Γερουσιαστής της Βουλής των Αντιπροσώπων Marjorie Taylor Greene ζήτησε ένα «εθνικό διαζύγιο» μεταξύ των Ρεπουμπλικανών (Νότια) και των Δημοκρατικών (Βόρεια) πολιτειών, σε μια πρωτόγνωρη δήλωση για το ζήτημα αυτό, που έχει διχάσει σοβαρά τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα μια διάσπαση στην χώρα, όπως συνέβη ήδη κατά την διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Την ίδια περίοδο η εκστρατεία οπαδών προς το Τέξας με την ονομασία Take Our Border Back αναμένεται να έχει 700.000 άτομα για να διαμαρτυρηθούν για την κρίση στα σύνορα

«Είμαστε απλοί πολίτες. Έχουμε Καναδούς οδηγούς φορτηγών, μαμάδες και μπαμπάδες. Έχουμε μοτοσυκλετιστές. Αν οι άνθρωποι μπορούσαν να φέρουν άλογα θα έφερναν άλογα. Ξέρω ότι οι αριθμοί έχουν φτάσει τους 700.000. Νομίζω ότι θα είναι ίσως έχουμε μεγαλύτερο νούμερο από αυτό» ,αναφέρει διοργανωτής της διαμαρτυρίας.

Ο ίδιος ανέφερε για μια δεύτερη συνοδεία που φεύγει από την Καλιφόρνια προς την Γιούμα της Αριζόνα, μια άλλη περιοχή όπου οι μετανάστες κατακλύζουν συνεχώς τα σύνορα και όπου για μήνες αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν απλώς να περάσουν από ανοιχτές πύλες στο Λούκεβιλ. Μια αυτοκινητοπομπή των ένοπλων εθελοντών θα ταξιδέψει στα μισά της χώρας από την πόλη της Βιρτζίνια Μπιτς της Ανατολικής Ακτής μέχρι το Eagle Pass κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Οι συμμετέχοντες στην διαμαρτυρία αυτή θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Τέξας και οποιοσδήποτε έχει προσωπικό όπλο μπορεί να συμμετάσχει σε αυτούς. Οι διαδηλωτές θέλουν έτσι να επιστήσουν την προσοχή της Ουάσιγκτον και του Τζο Μπάιντεν προσωπικά στην καταστροφική κατάσταση στα σύνορα.

Οι απλοί Αμερικανοί απαιτούν να κλείσουν εντελώς τα σύνορα και να απελαθούν αμέσως όλοι οι παράνομοι μετανάστες. Η Ουάσιγκτον όμως σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, έχει επιδείξει πλήρη αδυναμία.

Η κυβέρνηση του Τέξας, με επικεφαλής τον πρώην εισαγγελέα και Ρεπουμπλικανό Γκρεγκ Άμποτ, προσπάθησε να αντιμετωπίσει μόνη της τη μεταναστευτική κρίση. Επέτρεψε στους αστυνομικούς του να συλλάβουν παράνομους μετανάστες. Εθνοφύλακες τοποθέτησαν συρματοπλέγματα στα σύνορα.

Φοβισμένος από την θέληση του δημοφιλούς κυβερνήτη, ο Τζο Μπάιντεν άσκησε έφεση κατά του νόμου του Άμποτ στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο απροσδόκητα τάχθηκε στο πλευρό των παράνομων μεταναστών, και απαγόρευσε στις αρχές του Τέξας να κλείσουν τα σύνορα.

Σε απάντηση, ο Άμμποτ έδωσε εντολή στις δυνάμεις της Εθνοφρουράς του να κλείσουν τα σύνορα (στις Ηνωμένες Πολιτείες η εθνοφρουρά δεν υπάγεται στις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά σε κάθε κυβερνήτη). Προχθές, 25 Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες εξέδωσαν κοινή δήλωση για την υποστήριξη του Άμποτ, επαινώντας τον για την «προστασία των Αμερικανών πολιτών από παράνομους μετανάστες, ναρκωτικά και τρομοκράτες που διεισδύουν στην χώρα».

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ, αλλά το σενάριο ενός εμφυλίου που αναφέρουν πολλοί δεν είναι ορατό, αλλά πλέον είναι πασιφανές ότι ενόψει των Προεδρικών εκλογών η κόντρα των δύο κομμάτων θα μεγαλώσει πάρα πολύ.

Η επίθεση των ΗΠΑ στους Χούθι δεν είχε την έγκριση του Κογκρέσου. Η θέση του Μπάιντεν υπονομεύεται όχι μόνο από την υποχώρησή του από την επίθεση των παράνομων μεταναστών, αλλά και από την επαίσχυντη απώλεια του στον πόλεμο με τους Χούτι, γράφει το Defense News.

Όλο και περισσότερα μέλη του Κογκρέσου (όχι μόνο Ρεπουμπλικάνοι, αλλά και Δημοκρατικοί) αμφισβητούν την εξουσία του Μπάιντεν να αποφασίζει για χτυπήματα κατά των Χούτι. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τιμ Κέιν έγραψε μια σκληρή επιστολή στον Μπάιντεν, απαιτώντας να δικαιολογήσει την ανάγκη έναρξης πολέμου με την Υεμένη.

“Ο Μπάιντεν ξεκίνησε την επέμβαση χωρίς να λάβει στρατιωτική άδεια από το Κογκρέσο. Στην αρχή κάποιοι κατάπιαν αυτή την αυθαιρεσία. Αλλά τώρα υπάρχουν όλο και περισσότεροι δυσαρεστημένοι, επειδή ο Μπάιντεν προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο και, πιθανώς, σχεδιάζει μια χερσαία εισβολή. Όταν τα φέρετρα ψευδάργυρου φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Μέση Ανατολή, ο Αμερικανός ψηφοφόρος θα ρωτήσει τόσο τον Μπάιντεν όσο και τους βουλευτές.

Τα εμπορικά συμφέροντα του Ισραήλ εξυπηρετούνται σε βάρος των Αμερικανών φορολογουμένων, αναφέρουν αγανακτισμένοι βουλευτές σε επιστολή τους προς τον Μπάιντεν. Επιπλέον, η Αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση δεν οδήγησε σε κανένα αποτέλεσμα”, τονίζει το άρθρο. Οι αεροπορικές επιδρομές δεν πτόησαν τους Χούτι, αφήνοντας ανέγγιχτη ολόκληρη την στρατιωτική τους υποδομή. Επιπλέον, οι αντάρτες ενίσχυσαν ακόμη και τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι Χούτι άρχισαν να βομβαρδίζουν εμπορικά πλοία τον Οκτώβριο για να απαιτήσουν τον τερματισμό των ισραηλινών βομβαρδισμών των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας. Σε απάντηση, το Πεντάγωνο ξεκίνησε την Επιχείρηση Prosperity Sentinel, στην οποία προσχώρησαν το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί ξεκινούν πολέμους στην Μέση Ανατολή κατά παράβαση του νόμου. Το 2019 μ.Χ., ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Ο 45ος πρόεδρος δεν ζήτησε άδεια από το Κογκρέσο, το οποίο ως αντίποινα ενέκρινε ψήφισμα που απαιτούσε από το Πεντάγωνο να σταματήσει τις εχθροπραξίες. Ο Τραμπ άσκησε βέτο στο ψήφισμα και η επιχείρηση συνεχίστηκε.

Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της Σαουδικής Αραβίας, της οποίας οι πληροφορίες παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σκοτώθηκαν σχεδόν 15 χιλιάδες άμαχοι, υπενθυμίζει το Defense News. Το πόσες απώλειες στην Υεμένη έχει καταλογίσει το Πεντάγωνο αυτή την φορά είναι ακόμα άγνωστο (https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%b6%ce%ae%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b5-%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b6%cf%8d%ce%b3%ce%b9/).

 

Ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ και Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι ο Biden είναι ικανός να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και να καταστρέψει την Αμερική στους δέκα μήνες που απομένουν πριν από τις προεδρικές εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 μ.Χ.

«Δεν φέρονται σωστά σε κανέναν.  Άρα μπορείς να καταλήξεις στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν και είμαστε κοντά στις εκλογές, δεν είμαστε αρκετά κοντά… Σε δέκα μήνες μπορούν να καταστρέψουν εντελώς την χώρα μας».

Ο Trump επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς ότι θα αποτρέψει τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή και θα κρατούσε την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο υπό έλεγχο, επειδή, σε αντίθεση με τον Biden, ξέρει πώς να τα πάει καλά με τους παγκόσμιους ηγέτες.

«Δεν τους άρεσε το γεγονός ότι τα πήγαινα καλά με τον Putin. Αλλά μου αρέσει να τα πηγαίνω καλά με ανθρώπους που έχουν πληθώρα πυρηνικά όπλα» τόνισε ο Trump, ο οποίος αναμένει να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές.

Ο ίδιος αποκάλεσε τον εαυτό του τον μοναδικό υποψήφιο που είναι σε θέση να σώσει την Αμερική. «Με εμένα ως Πρόεδρό σας, δεν θα έχουμε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», υποσχέθηκε ο Trump (https://www.triklopodia.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF-2024-%CE%B8%CE%B1-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE/).

 

Ν.Τραμπ για επίθεση σε βάση των ΗΠΑ: «Αν ήμουν Πρόεδρος δεν θα είχε συμβεί ποτέ – Βρισκόμαστε στο χείλος του Γ΄Π.Π.». «Αυτή η θρασύτατη επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ακόμη φρικτή και τραγική συνέπεια της αδυναμίας και της παράδοσης του Τζο Μπάιντεν» είπε.

 «Πυρά» κατά του Τ.Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Ν.Τραμπ αφού τρία μέλη του στρατού των ΗΠΑ σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση με drone σε φυλάκιο στην Βορειοανατολική Ιορδανία κοντά στα σύνορα με την Συρία την Κυριακή.

“Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε στρατιωτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στην Ιορδανία, σκοτώνοντας 3 Αμερικανούς στρατιωτικούς και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, σηματοδοτεί μια φρικτή μέρα για την Αμερική.

Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια απευθύνονται στις οικογένειες των γενναίων στρατιωτικών που έχουμε χάσει”, είπε ο Τραμπ έγραψε στη σελίδα του Truth Social. “Αυτή η θρασύτατη επίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια ακόμη φρικτή και τραγική συνέπεια της αδυναμίας και της παράδοσης του Τζο Μπάιντεν.

Πριν από τρία χρόνια, το Ιράν ήταν αδύναμο, κατεστραμμένο και εντελώς υπό έλεγχο. Χάρη στην πολιτική μου για την Μέγιστη Πίεση, το Ιρανικό καθεστώς μόλις και μετά βίας μπορούσε να δώσει δύο δολάρια για να χρηματοδοτήσει τους πληρεξούσιους τρομοκράτες του. Στην συνέχεια ο Τζο Μπάιντεν μπήκε και έδωσε στο Ιράν δισεκατομμύρια δολάρια. που το καθεστώς έχει χρησιμοποιήσει για να σκορπίσει αιματοχυσία και σφαγή σε όλη την Μέση Ανατολή.

Αυτή η επίθεση δεν θα είχε συμβεί ΠΟΤΕ αν ήμουν Πρόεδρος, ούτε καν μια ευκαιρία – Όπως η υποστηριζόμενη από το Ιράν επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ δεν θα είχε συμβεί ποτέ, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε συμβεί ποτέ, και αυτή την στιγμή θα είχαμε Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Αντίθετα, βρισκόμαστε στο χείλος του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου“ (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/n-tramp-gia-epithesi-se-vasi-ton-ipa-an-imoun-proedros-den-tha-eixe-symvei-pote-vriskomaste-sto-xeilos-tou-g%ce%84p-p/).

 

«Εγκεφαλικό» Τ.Μπάιντεν: «Να εργάζεσαι για τις ΗΠΑ όπως ο Πούτιν εργάζεται για το καλό της Ρωσίας» τoυ ζήτησε ο κυβερνήτης του Τέξας. Αν πριν από μερικά χρόνια κάποιος ισχυριζόταν ότι ο κυβερνήτης του Τέξας θα χαρακτήριζε τον Ρώσο Πρόεδρο «πρότυπο υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων της χώρας του» και καλούσε τον Μπάιντεν να τον μιμηθεί, θα ακουγόταν ως ένα «ωραίο ανέκδοτο».

Όμως σήμερα έγινε πραγματικότητα: Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρέγκ Άμποτ που σήκωσε ανάστημα κατά την εισόδου παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ δήλωσε ότι «Ο Μπάιντεν θα πρέπει να μάθει από τον Πούτιν πώς να εργάζεται για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ» και βέβαια προκάλεσε ένα ακόμα «εγκεφαλικό» στην Ουάσιγκτον, ειδικά λόγω της προεκλογικής περιόδου που διάγουν οι ΗΠΑ.

Οι βετεράνοι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καλούν «όλα τα ενεργά και εν αποστρατεία μέλη επιβολής του νόμου, και στρατιωτικούς, εκλεγμένους αξιωματούχους, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, κτηνοτρόφους, φορτηγατζήδες, ποδηλάτες, και νομοταγείς Αμερικανούς που αγαπούν την ελευθερία να συμμετάσχουν στην φρούρηση του Τέξας». Της πολιτείας από την οποία μπήκαν παράνομα στις ΗΠΑ από το 2020 μ.Χ. και χαλάρωσαν οι έλεγχοι, 3,6 εκατ. παράνομοι μετανάστες (https://romioitispolis.gr/egkefaliko-t-mpainten-na-ergazesai-gia-tis-ipa-opos-o-poytin-ergazetai-gia-to-kalo-tis-rosias-toy-zitise-o-kyvernitis-toy-texas/)!

 

Τι συμβαίνει στο Τέξας;

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αποφάσισε πρόσφατα ότι οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, δηλαδή οι πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας των ΗΠΑ, μπορούν να αφαιρέσουν τον συρμάτινο φράκτη κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό εντός της πολιτείας του Τέξας, τον οποίο οι αρχές του Τέξας εγκατέστησαν για να αποτρέψουν μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα από το Μεξικό.

Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την αναφερθείσα απόφαση, υιοθέτησαν το αίτημα του Τζόζεφ Μπάιντεν για παύση στην εφαρμογή της απόφασης που εμπόδιζε προσωρινά τους ομοσπονδιακούς πράκτορες να παρεμβαίνουν στην περίφραξη (εφόσον η δικαστική διαδικασία που αφορούσε αυτό το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη).

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο ισχυρίζεται ότι η πολιτεία του Τέξας δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει τα διεθνή σύνορα που ακολουθεί την πορεία του ποταμού Ρίο Γκράντε, αλλά οι αρχές του Τέξας πιστεύουν διαφορετικά.

Έτσι, ο Greg Abbot (Γκρεγκ Άμποτ), ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης αυτής της Αμερικανικής πολιτείας, ισχυρίζεται ότι το Τέξας έχει την συνταγματική εξουσία να προστατεύει τα σύνορά του, λόγω της αποτυχίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εισροή παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε όλες τις ΗΠΑ, ειδικά στο Τέξας και στον αμερικανικό Νότο γενικότερα, υπάρχει μεγάλη υποστήριξη προς τις αρχές του Τέξας για αυτό το θέμα. Το Τέξας συμπεριέλαβε την Εθνική Φρουρά του στην άμυνα των συνόρων και τους υποσχέθηκε την υποστήριξη μελών της Εθνικής Φρουράς από 25 πολιτείες που υποστήριζαν το Τέξας.

Το πρόβλημα με την Εθνική Φρουρά, που κατά τα άλλα αποτελεί μέρος του αμερικανικού στρατού, είναι ότι πρέπει να είναι διπλά υποταγμένη - στις ΗΠΑ, αλλά και στη πολιτεία στην οποία ανήκει. Αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει μηχανισμούς για την ομοσπονδιοποίηση της Εθνοφρουράς, προς το παρόν μέλη της Εθνοφρουράς του Τέξας όχι μόνο συμμετέχουν στην κατασκευή του συνοριακού φράχτη, αλλά ακόμη και με την ένοπλη παρουσία τους εμποδίζουν ομοσπονδιακούς πράκτορες να γκρεμίσουν τον φράχτη και τα προαναφερθέντα

Ο Γκρεγκ Άμποτ (φώτο) διέταξε την ανάπτυξη αρμάτων μάχης κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. Η σύγκρουση στο Τέξας μεταξύ πολιτείας και ομοσπονδίας έχει στοιχεία πόλωσης της Αμερικανικής κοινωνίας μεταξύ της παραδοσιακής και (σχετικά μιλώντας) χριστιανικής Αμερικής από τη μια πλευρά και από την άλλη - της αριστερής φιλελεύθερης Αμερικής που ενσωματώνεται στους κυβερνώντες Δημοκρατικούς και τον Τζόζεφ Μπάιντεν.                

Υπήρξαν πρόσφατες συγκρούσεις σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση, όπου αρκετές πολιτείες του αμερικανικού Νότου έχουν καταργήσει ή περιορίσει το δικαίωμα στη «νόμιμη» βρεφοκτονία μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μεταφέρει την δικαιοδοσία επί της απόφασης για το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Αμερική είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα, με μια βαθιά διχασμένη κοινωνία. Ενώ στις ακτές και στις μεγάλες πόλεις οι Δημοκρατικοί ανεβάζουν την «woke» ατζέντα τους στα ύψη, μέχρι στιγμής στις πολιτείες του Αμερικανικού Νότου, στις μεσοδυτικές πολιτείες, καθώς και το κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ, απαγορεύουν τις αμβλώσεις, απαγορεύουν τους «γάμους» των ομοφυλόφιλων και στηρίζουν (όσο μπορούν) χριστιανικές, παραδοσιακές και πατριωτικές αξίες.

Βεβαίως, θεωρούμε οποιαδήποτε σύγκρουση εντός των ΗΠΑ που δείχνει την αδυναμία αυτού του τέρατος-κράτους που είναι ο κύριος πυλώνας της αντιχριστιανικής παγκόσμιας τάξης, να είναι ένα πολύ θετικό φαινόμενο, ειδικά αν η ίδια σύγκρουση ξυπνά τη μνήμη της Νότιας αντίστασης στον Αμερικανικό (λεγόμενο) «Εμφύλιο Πόλεμο» (1.861μ.Χ.-1.865 μ.Χ.) και αφυπνίζει το πνεύμα της παλιάς Συνομοσπονδίας.

Αλλά φυσικά, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς που επιβάλλονται ως ηγέτες αυτού του αντιφιλελεύθερου κινήματος - τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους του, καθώς πιστεύουμε ότι το καθήκον του Τραμπ, από τότε που έγινε πολιτικός, είναι να ελέγχει και να διοχετεύει την ενισχυμένη δεξιά αντίσταση στις ΗΠΑ, ώστε να μην αποκτήσει αυθεντική ηγεσία ανεξέλεγκτη από τους Σιωνιστές στα παρασκήνια.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι επί προεδρίας Τραμπ οι ΗΠΑ δεν παρέκκλιναν της πορείας τους σε κανένα θέμα. Επειδή οι ΗΠΑ είναι ένα μασονικό δημιούργημα και ένα μασονικό έργο από την ίδρυσή τους, και δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν με αυτή τη μορφή, θα σταματήσουν την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, λεηλασίας των φυσικών πόρων τριγύρω και τις προσπάθειες υποταγής και κατάληψης όλων των άλλων χωρών.

Επομένως, οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση των ΗΠΑ, που συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική και οικονομική δύναμη του κόσμου, είναι σίγουρα υπέρ μας. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι, με την βοήθεια του Θεού, θα σταματήσει και αυτό, και ότι η Αμερική θα αναγκαστεί να στρέφεται όλο και περισσότερο προς τον εαυτό της, και κατά συνέπεια να κρατά τα ματωμένα χέρια της μακριά από την Σερβία και τον Σερβικό λαό, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο, στην οποία από το 1.945 μ.Χ. προκαλεί συνεχώς συγκρούσεις και πολέμους στους οποίους σκοτώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι στο όνομα της δημοκρατίας και του καπιταλισμού (https://redskywarning.blogspot.com/2024/02/blog-post.html, https://akcija.org/sta-se-to-desava-u-teksasu/)...

 

ΗΠΑ – ΟΛΕΘΡΙΟ ΡΗΓΜΑ 163 ΧΡΟΝΩΝ: ΑΥΤΟΝΟΜΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΤΟΣ – ABBOTT (ΤΕΞΑΣ) ΣΕ BIDEN: «ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΗΓΕΤΗΣ, ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ»! Δεν είναι απλώς μια κρίση στα σύνορα, είναι μια μεγάλη πολιτική κρίση που απειλεί τη σταθερότητα και τους θεσμούς σε μια υπερδύναμη σε παρακμή...

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η σύγκρουση για τα σύνορα στις ΗΠΑ με τις Νότιες πολιτείες να αυτονομούνται πλήρως και να σταματούν κάθε επικοινωνία με τον Joe Biden. Στην επιφάνεια αναδύονται με ορμή αποσχιστικές τάσεις, που θυμίζουν την εποχή του Αμερικανικού εμφυλίου ενώ ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott καταλογίζει στον Biden προφανές έλλειμμα ηγεσίας.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στις 24 Ιανουαρίου, υποστηριζόμενη από άλλους Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες, ο Abbott λέει, στην πρώτη γραμμή, ότι «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έσπασε την συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και των πολιτειών».

«Οι ΗΠΑ έσπασαν την συμφωνία με τις Νότιες Πολιτείες». Αυτή η διατύπωση είναι παρόμοια με εκείνη της περίφημης πρώτης γραμμής του διατάγματος του Τέξας που ήταν μέρος των Πράξεων Απόσχισης του 1.861 μ.Χ. που εγκρίθηκαν από τις 13 Συνομοσπονδιακές Πολιτείες την ίδια χρονιά που ξεκίνησε ο Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος.

Το διάταγμα του Τέξας του 1.861 μ.Χ. η πρώτη γραμμή αναφέρει τα εξής: «Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση απέτυχε να επιτύχει τους σκοπούς της συμφωνίας ένωσης μεταξύ αυτών των πολιτειών παρέχοντας προστασία είτε στα πρόσωπα του λαού μας στα σύνορα είτε στην περιουσία των πολιτών μας».

Η ιδέα ότι ο κυβερνήτης του Τέξας θα μπορούσε να επικαλείται την ίδια «συμπαγή» νομική θεωρία που δικαιολογούσε την απόσχιση πριν από 163 χρόνια έχει προκαλέσει ανησυχία στον Λευκό Οίκο, παρατηρεί ο έγκυρος γεωπολιτικός αναλυτής Uriel Araujo.

Abbott σε Biden: Εσύ δεν είσαι ηγέτης, ηγέτης είναι ο Putin. «Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι περνούν τα σύνορα των νότιων Ηνωμένων Πολιτειών από το Μεξικάνικο έδαφος. Για να μην συμβεί αυτό, ο Biden θα πρέπει να επικεντρωθεί στα εσωτερικά προβλήματα της χώρας του, που είναι σχετικά με την τρέχουσα χρονική περίοδο και να μην παίζει γεωπολιτικά παιχνίδια με τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin.

«Ο Biden θα πρέπει να μάθει από τον Putin πώς να εργάζεται για τα εθνικά συμφέροντα». Αυτή την γνώμη εξέφρασε ο Greg Abbott καταλογίζοντας στον Μπάιντεν  την παντελή έλλειψη συμπάθειες προς τις αρχές του Τέξας για αυτό το καυτό ζήτημα.

Ο Abbott πιστεύει ότι δεν πρέπει να αποφασίζεται από τους ηγέτες μεμονωμένων πολιτειών αλλά από την Προεδρική διοίκηση, οι πολιτικές της οποίας, κατά την γνώμη του, οδήγησαν στην επιδείνωση της κρίσης.

Μάλιστα κάλεσε τους τοπικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου της Νέας Υόρκης Eric Adams, να εργαστούν από κοινού για να πιέσουν τον Biden να δώσει προτεραιότητα στην παράνομη μετανάστευση.

Αλλά τι συμβαίνει στις ΗΠΑ; «Υπάρχει μια συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση που κλιμακώνεται στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ εδώ και καιρό. Υπάρχει μια σχετική κρίση ναρκωτικών και καρτέλ, τέτοιας έκτασης που κορυφαίοι πολιτικοί των ΗΠΑ έχουν φτάσει στο σημείο να μιλάνε για αποστολή Ειδικών Δυνάμεων στο Μεξικό για να πολεμήσουν τα εν λόγω καρτέλ ναρκωτικών», σημειώνει ο Araujo.

Όσον αφορά το πρόβλημα των συνόρων, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του, εν μέσω διαμάχης δικαιοδοσίας, ο Abbott μπλόκαρε τους ομοσπονδιακούς πράκτορες της συνοριακής περιπολίας των ΗΠΑ στην περιοχή Eagle Pass, την οποία περιέφραξε με συρματοπλέγματα.

Ο Abbott υποστηρίζει ότι «Η συνταγματική εξουσία του Τέξας έχει κάθε να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον εαυτό της». Στην πραγματικότητα, επισημαίνει, είναι ο υπέρτατος νόμος της πολιτείας και υπερισχύει οποιουδήποτε ομοσπονδιακού νόμου.

Η κρίση συνεχίζεται από τις 10 Ιανουαρίου, με σχετικά μικρή απήχηση στα κύρια ΜΜΕ, κάτι που είναι αρκετά περίεργο. Τελικά δεν είναι απλώς μια κρίση στα σύνορα. Πρόκειται μάλλον μια μεγάλη πολιτική κρίση που απειλεί την σταθερότητα και τους θεσμούς σε μια υπερδύναμη σε παρακμή.

Αυτή η εξέλιξη, αν και δραματική, απέχει πολύ από το να είναι κάτι εντελώς απρόβλεπτο – και σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι, λαμβανομένων υπόψη των επερχόμενων προεδρικών εκλογών, του αριθμού των πολέμων στους οποίους που η Ουάσιγκτον έχει εμπλακεί διεθνώς και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι από το 2016 μ.Χ. οι ΗΠΑ η εκλογική νομιμότητα αμφισβητείται όλο και περισσότερο.

Βαλκανοποίηση των ΗΠΑ. Ο πολιτικός επιστήμονας Igor Panarin έχει υποστηρίξει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να «αποσυντεθούν» ως ένα ενοποιημένο έθνος-κράτος σπάζοντας σε έξι δημοκρατίες. Είχε κάνει λόγο για ένα σενάριο Βαλκανοποίησης των ΗΠΑ. Ένα τέτοιο σενάριο δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής, αλλά οι ΗΠΑ είναι σίγουρα λιγότερο ενωμένες ως έθνος μέχρι τώρα – κατάσταση που θα πρέπει να αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί.

Το 2017 μ.Χ., ο ειδικός σε θέματα εθνικής ασφάλειας Kelth Mines είπε στο περιοδικό The New Yorker ότι υπάρχει «60% πιθανότητα εμφυλίου πολέμου» στις ΗΠΑ «κατά τα επόμενα 10 με 15 χρόνια», λόγω «εθνικής πόλωσης» και «αποδυναμωμένων θεσμών», μεταξύ άλλων.

Το 2016 μ.Χ. οι Δημοκρατικοί είχαν αμφισβητήσει την εκλογική νίκη του Donald Trump κάνοντας λόγο για Ρωσική παρέμβαση. Το 2020 μ.Χ. τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα με τις πρωτοφανείς εκλογικές ατασθαλίες, προκειμένου (δήθεν) τάχατες να «εκλεγεί» ο Biden.

Η δήθεν «ορκωμοσία» του Μπάιντεν Ιανουάριο του 2021 μ.Χ., στην πραγματικότητα δεν ήταν απαλλαγμένη από ανησυχίες για πραξικόπημα ή μεγάλη πολιτική κρίση. Το Πεντάγωνο έθεσε σε συναγερμό τουλάχιστον 25.000 μέλη της Εθνοφρουράς να υποστηρίξουν την δήθεν «ορκωμοσία» του Joe Biden, ενώ η Ουάσιγκτον παρέμενε σε επιφυλακή.

Η εξέγερση υπέρ του Trump της 6ης Ιανουαρίου 2021 μ.Χ. στο Καπιτώλιο την ίδια χρονιά θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως απόπειρα πραξικοπήματος, έχοντας θέσει πραγματικό θανάσιμο κίνδυνο για τα κορυφαία μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 170 αστυνομικοί. Οι διαδηλωτές ήταν πάνω από 2.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Oath Keepers, Proud Boys και μελών της πολιτοφυλακής του Three-Percenter, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο.

Στόχος τους ήταν να αποτρέψουν μια κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των ΗΠΑ από την καταμέτρηση των ψήφων του Εκλογικού Σώματος, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, για να πιστοποιηθεί και να επισημοποιηθεί η νίκη του Biden.

Έτσι, οι εισβολείς, ενεργώντας με την πεποίθηση ότι οι εκλογές του 2020 μ.Χ. είχαν κλαπεί από το Δημοκρατικό Κόμμα (πεποίθηση που συμμερίζεται και ο ίδιος ο Trump), ήλπιζαν να ανατρέψουν τελικά τις εν λόγω εκλογές - χωρίς αποτέλεσμα.

Είχε δίκιο ο Trump. Άρθρο του περιοδικού Time το 2021 μ.Χ. απέδιδε δίκιο στον Donald Trump. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επίσης περιέργως δεν πήρε την έκταση που του αναλογούσε, υποστήριζε ότι ο Trump είχε δίκιο ενώ «υπήρχε μια συνωμοσία που εκτυλισσόταν στα παρασκήνια για να σταματήσει μια νίκη του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου, που περιλαμβάνει «μια άτυπη συμμαχία μεταξύ αριστερών ακτιβιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών».

Αυτή η συμμαχία επισημοποιήθηκε σε μια «κοινή δήλωση του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ και του AFL-CIO» (το τελευταίο είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία συνδικάτων του κράτους). Αυτές οι «σκιώδεις εκστρατείες» περιλάμβαναν «κάθε πτυχή των εκλογών»: Έβαλαν τις πολιτείες να αλλάξουν τα εκλογικά συστήματα και τους νόμους και βοήθησαν να εξασφαλιστούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση.

Απέρριψαν τις αγωγές ψηφοφόρων, στρατολόγησαν ορδές εργαζομένων στις κάλπες και σχεδόν ανάγκασαν εκατομμύρια ανθρώπους να ψηφίσουν μέσω ταχυδρομείου για πρώτη φορά». Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, «σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα ψήφισε μέσω ταχυδρομείου το 2020 μ.Χ., ουσιαστικά μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο ψηφίζουν οι άνθρωποι».

Λοιπόν, λαμβάνοντας υπόψη ένα τόσο περίεργο πλαίσιο, δεν είναι περίεργο ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2023 μ.Χ. το 1/3 των Αμερικανών εξακολουθούσε να έχει αμφιβολίες για το εκλογικό αποτέλεσμα του 2020 μ.Χ.

Αποσχιστικές τάσεις. Όσον αφορά στην αντιπαράθεση στα σύνορα του Τέξας με την Ουάσιγκτον, η Human Rights Watch προειδοποιεί ότι η κλιμάκωση των εντάσεων «Πιθανώς να έχει θανατηφόρα αποτελέσματα».

Μια αυτοκινητοπομπή φορτηγών από την Βιρτζίνια, με εθνικιστές (υποτίθεται ένοπλους) διαδηλωτές που αυτοαποκαλούνται «Στρατός του Θεού» κινήθηκε προς τα σύνορα, για να υποστηρίξει τις αρχές του Τέξας.

Τουλάχιστον 25 Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες (δηλαδή, κάθε πολιτεία υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων) έχουν υπογράψει μια επιστολή για την υποστήριξη της εξέγερσης του Τέξας - παρεμπιπτόντως, αυτό αντιστοιχεί στο ήμισυ των 50 πολιτειών που αποτελούν τις ΗΠΑ.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis με την σειρά του έχει αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στα σύνορα του Τέξας, για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις ασφαλείας εκεί και «για να βοηθήσει το Τέξας να οχυρώσει αυτά τα σύνορα», σε αντίθεση με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Επιπλέον, οι αυτονομιστικές τάσεις αυξάνονται, με το (μικρό ακόμη) αποσχιστικό κίνημα να ισχυρίζεται ότι το «Texit» πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Μέχρι σήμερα, οι Αμερικανοί Πρόεδροι αυτοαποκαλούνται «ηγέτες του ελεύθερου κόσμου», ενώ η Ουάσιγκτον περιγράφεται συνήθως ως «παγκόσμιος αστυνομικός». Σύμφωνα με τον Araujo καλό θα ήταν για τις ΗΠΑ να εστιάζονταν στην επίλυση των δικών τους εσωτερικών συγκρούσεων, που απειλούν την ίδια την ενότητά τους (https://oimos-athina.blogspot.com/2024/02/blog-post_293.html).

 

Μπάιντεν: Υπερβολικά ριζοσπαστικός για τους τακτικούς δημοκράτες. Οι πολιτικές ανοιχτών συνόρων ωθούν τους Δημοκρατικούς της εργατικής τάξης προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο με τον οποίο ο Τζο Μπάιντεν χειρίζεται την παράνομη μετανάστευση και πολλοί μακροχρόνιοι Δημοκρατικοί το γνωρίζουν.

Μια νέα έρευνα του Cnn διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων, που περιλαμβάνει πολλούς φιλελεύθερους, αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος στον Λευκό Οίκο χειρίζεται την μετανάστευση.

Περισσότεροι από 7 εκατομμύρια παράνομοι αλλοδαποί έχουν συλληφθεί στα νότια σύνορα από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν. Υπάρχουν αμέτρητοι περισσότεροι που έχουν γλιτώσει την σύλληψη. Και σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Yale-Massachusetts από το 2018 μ.Χ., αυτά τα εκατομμύρια έχουν ενταχθεί σε περισσότερα από 22 εκατομμύρια περισσότερα που ήταν ήδη εδώ.

Αντί να απελαύνει αυτούς τους εξωγήινους, η ομάδα Μπάιντεν τους μεταφέρει με λεωφορεία και μάλιστα σε όλη την χώρα. Η Νέα Υόρκη έχει δεχθεί περισσότερους από 60.000 αιτούντες άσυλο τον τελευταίο χρόνο και ετοιμάζεται να τους μοιράσει 53 εκατομμύρια δολάρια σε προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες

Πολλοί παράνομοι μετανάστες έχουν εμπλακεί σε διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες και άλλα εγκλήματα. Ένας όχλος 12 από αυτούς επιτέθηκε σε δύο αστυνομικούς στην Times Square της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα. Μόνο έξι συνελήφθησαν και μόνο ένας παραμένει στην φυλακή: πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση.

Αυτό σημαίνει ότι 11 μετανάστες που ξυλοκόπησαν αστυνομικούς είναι ελεύθεροι στη Νέα Υόρκη και κανείς από τις αρχές δεν κάνει τίποτα γι' αυτό. Ακόμη και η Κάθι Χότσουλ, η Δημοκρατική κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, είναι αναστατωμένη από αυτή την κατάφωρη δικαστική αδικία. Την 1η Φεβρουαρίου, είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αρχές πρέπει «να τους πάρουν όλους και να τους στείλουν πίσω. Δεν αγγίζετε τους αστυνομικούς μας».

Φαίνεται ότι πολλοί ριζοσπάστες Δημοκρατικοί ήταν υπέρ των ανοιχτών συνόρων όταν η παράνομη μετανάστευση ήταν ένα πρόβλημα για τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ να αντιμετωπίσει μόνος του. Τώρα που οι παράνομοι μετανάστες κατακλύζουν τις δημοκρατικές πόλεις σε όλη την Αμερική, οι πολεμιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης που σηματοδοτούν την αρετή τραγουδούν μια διαφορετική μελωδία.

Έχοντας αντιμετωπίσει το πρόβλημα για ένα κλάσμα όσο οι ηγέτες του Brownsville, του Eagle Pass ή του El Paso, οι Δημοκρατικοί δήμαρχοι του Σικάγο, της Νέας Υόρκης και του Ντένβερ θέλουν τώρα να χαρακτηριστεί η μεταναστευτική κρίση ως ομοσπονδιακή έκτακτη ανάγκη.

Η παράνομη μετανάστευση αυξάνει τον αριθμό των χαμηλόμισθων εργαζομένων στο εργατικό δυναμικό, καθιστώντας δύσκολο για τους Αμερικανούς πολίτες και άλλους εδώ νόμιμα να βρουν δουλειά. Για το λόγο αυτό, οι μειονότητες με χαμηλότερο εισόδημα συγκαταλέγονται στις δημογραφικές ομάδες που αντιτίθενται περισσότερο σε ανοιχτά σύνορα. Και απαντούν λογικά στις ριζοσπαστικές πολιτικές του Μπάιντεν.

Μια πρόσφατη έρευνα Reuters-Ipsos σε σχεδόν 800 ενήλικες Ισπανόφωνους, οι οποίοι κανονικά ψηφίζουν Δημοκρατικούς σε συντριπτικό αριθμό, βρήκε περισσότερη υποστήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ παρά στον Τζο Μπάιντεν.

Το 2008 μ.Χ., ο Μπαράκ Ομπάμα έλαβε το 95% των μαύρων ψήφων. Ωστόσο, μια δημοσκόπηση του Νοεμβρίου nbc News έδειξε ότι το 20 τοις εκατό των μαύρων ψηφοφόρων θα σκεφτόταν να επιλέξει τον Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρο τον Νοέμβριο. Φαίνεται λοιπόν ότι πολλοί άνθρωποι ξυπνούν με το γεγονός ότι μόνο και μόνο επειδή ο Ομπάμα είναι μαύρος δεν σημαίνει ότι έχει κατά βάθος τα καλύτερα συμφέροντα των μαύρων. Οι πολιτικές ανοιχτών συνόρων και η πληθωριστική οικονομία που προωθεί, μέσω του Μπάιντεν, πλήγωσαν όλους τους Αμερικανούς πολίτες.

Στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ανατεθεί η διασφάλιση των διεθνών συνόρων του έθνους. Υπό τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Τζο Μπάιντεν, όχι μόνο απέτυχε να το πράξει, αλλά και παρείχε δελεασμούς για αυξημένη παράνομη μετανάστευση και, τώρα, αντιτίθεται ενεργά στην πολιτεία του Τέξας καθώς προσπαθεί να περιορίσει το χάος.

Το Τέξας ξόδεψε 11 εκατομμύρια δολάρια σε 70.000 κυλίνδρους ξυραφιού τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά οι πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας που ενεργούσαν κατόπιν εντολής του Μπάιντεν σήκωσαν ή ακόμη και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος αυτού του σύρματος για να επιτρέψουν στους παράνομους μετανάστες να περάσουν. Πολλοί μετριοπαθείς Δημοκρατικοί, ακόμη και αυτοί που είναι πιο ένθερμοι, βλέπουν κάτι λάθος σε αυτό.

 

Έσκασε το «μπαμ» στις ΗΠΑ: «Το Τέξας έχει δικαίωμα να ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ, αν θέλει». Η βασική αντίπαλος του Τραμπ έβαλε «φωτιά». Η βασική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ για την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων για τις Προεδρικές εκλογές του φετινού φθινοπώρου, Νίκι Χέιλι, υποστήριξε το Τέξας στην σύγκρουσή του με τις ομοσπονδιακές αρχές σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την Τετάρτη. Έφτασε στο σημείο να πει ότι το Τέξας είχε ακόμη και το δικαίωμα να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συγκεκριμένα, , Νίκι Χέιλι, έγινε πρωτοσέλιδο την Πέμπτη λέγοντας ότι το Τέξας έχει το «απόλυτο δικαίωμα» να αποσχιστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.  Σύμφωνα με την Washington Post, η Haley είπε για την απόσχιση:  «Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει το Τέξας».

Η δήλωση έγινε σε ζωντανή συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό την Τετάρτη, η οποία μεταδόθηκε και διαδικτυακά ως βίντεο. Την ίδια στιγμή, η Haley είπε ότι δεν πιστεύει ότι αυτό (απόσχιση του Τέξας) θα συμβεί. Όταν όμως ρωτήθηκε ξανά, επανέλαβε:  «Αν το Τέξας αποφασίσει ότι θέλει να το κάνει αυτό, τότε μπορεί».

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί έγινε αυτή η δήλωση! Υπενθυμίζεται πως ο 66χρονος Ρεπουμπλικανός Γκρεγκ Αμποτ, κυβερνήτης του Τέξας από το 2015 μ.Χ., φέρεται πως θέλει να πάρει από τις ομοσπονδιακές Αρχές τον έλεγχο των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού, με το επιχείρημα ότι αυτά είναι τα σύνορα της Πολιτείας του και θέλοντας να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση στα χώματα της Πολιτείας του!

Οι Αρχές της Πολιτείας του Τέξας έχουν απλώσει συρματοπλέγματα σε σημεία δικής τους επιλογής κοντά στα σύνορα, παρεμποδίζοντας τις κινήσεις των αμερικανικών ομοσπονδιακών δυνάμεων, οι οποίοι υποβοηθούν, σύμφωνα με καταγγελίες, τους αλλοδαπούς να εισβάλλουν.

Πέραν τούτου, οι Τεξανοί θέλουν τα πολιτειακά δικαστήρια του Τέξας να δύνανται να δημοσιεύουν δικές τους αποφάσεις απέλασης. Είκοσι πέντε Ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες Πολιτειών συνυπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία υπερασπίζονται «το συνταγματικό δικαίωμα που έχει το Τέξας στην αυτοάμυνα»!

Στα σύνορα, στην περιοχή του Τέξας ‘Eagle Pass’, σπεύδουν εθελοντές από όλο το Τέξας και όλες τις ΗΠΑ, ακόμα και ένα τεράστιο κομβόι, προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των Αμερικανικών συνόρων!

 

Ο Κυβερνήτης της Φλόριντα στέλνει 1000 αστυνομικούς στο Τέξας: "Τι διάολο κάνουμε; Ούτε ταυτότητα δεν έχουν οι εισβολείς". Ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντης της Φλόριντα ανακοίνωσε την ανάπτυξη έως και 1.000 στρατιωτών της Εθνοφρουράς της Φλόριντα για να βοηθήσουν στην ασφάλεια των συνόρων του Νότιου Τέξας.

Ο κυβερνήτης δηλώνει πως είναι υπερήφανος και πως είναι υποχρέωση του να βοηθήσει στην φύλαξη των συνόρων από μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στην χώρα ακόμα και "χωρίς ταυτότητες", όπως είπε χαρακτηριστικά.

"Τι διάολο κάνουμε!; αναρωτήθηκε ο κυβερνήτης της Φλόριντα και δήλωσε "Πρόκειται για φάρσα. ...οι παράνομοι μετανάστες δεν χρειάζονται ούτε ταυτότητα με φωτογραφία! Μπορούν να πετούν με τα αεροπλάνα μας χωρίς ταυτότητα με φωτογραφία".

"Δεν θα ήθελα να είμαι εκείνος που θα συμβάλλει στην είσοδο παράνομων εισβολέων. Στόχος μας είναι η Εθνοφρουρά της Φλόριντα να βοηθήσει και να ενισχύσει το Τέξας στην προσπάθεια του να διαφυλάξει τα σύνορα και βάλουμε τέλος σε αυτή την εισβολή δια παντός". Η Φλόριντα στέλνει πόρους για να βοηθήσει τον Κυβερνήτη Άμποτ ως μέρος της Επιχείρησης Lone Star από το 2021 μ.Χ.-(https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7219630_o-kybernitis-tis-florinta-stelnei-1000-astynomikoys-sto-texas-ti-diaolo-kanoyme).

 

Κτίζουν το δικό τους τείχος οι Τεξανοί στα σύνορα: «Γράψαμε ιστορία». Το μήνυμα του κυβερνήτη της πολιτείας. «Το Τέξας έγραψε ιστορία ως η πρώτη και μοναδική πολιτεία που έχτισε το δικό της τείχος στα σύνορα. Η κατασκευή είναι σε εξέλιξη. Δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας να ασφαλίσουμε τα σύνορα».

Έτσι ο Αμποτ -που κάνει λόγο για «εισβολή» 6 εκ. παράνομων μεταναστών τα τελευταία 3 χρόνια από τα σύνορα με το Μεξικό- έχει στείλει την Εθνοφρουρά του Τέξας στα σύνορα αφενός για το συρματόπλεγμα και κυρίως για να μην αφήσει τους Ομοσπονδιακούς του Μπάιντεν να το κόψουν.

Στο πλευρό του και ο Ρον Ντε Σάντις της Φλόριδας που από το αεροδρόμιο Σέσιλ του Τζάκσονβιλ το πρωί της Πέμπτης (1/2) είπε πως θα στείλει «1.000 μέλη της Εθνοφρουράς και εθελοντές της Πολιτειακής Φρουράς της Φλόριντα για να βοηθήσουν το Τέξας» και πως «χωρίς σύνορα δεν έχουμε χώρα».

Στο Τέξας η κατάσταση μέρα με την μέρα παίρνει μεγάλες διαστάσεις όταν ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Γκρεγκ Αμποτ, προκειμένου να σταματήσει τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται από τα Νότια σύνορα έστησε ένα συρματόπλεγμα (που τώρα μετατρέπει σε τείχος. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε… παράνομο το συρματόπλεγμα κι έδωσε εντολή στις ομοσπονδιακές αρχές να το κόψουν.

Ομως ο Αμποτ κατηγορεί την δήθεν «κυβέρνηση» του Μπάιντεν ότι δεν εφαρμόζει το άρθρο 4, τμήμα 4, του Συντάγματος το οποίο αναφέρει πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση οφείλει να προστατεύει κάθε Πολιτεία της χώρας από «εισβολή» και επικαλούμενος το «άρθρο 1, τμήμα 10, παράγραφος 3» τονίζει «την συνταγματική εξουσία της Πολιτείας του Τέξας να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον εαυτό της.

Και την στιγμή που δεν δείχνει ενδιαφέρον για τα δικά του σύνορα, ο Τ.Μπάιντεν ευχαριστεί την ΕΕ που στέλνει 50 δισ. ευρώ στον Β.Ζελένσκι και δηλώνει ότι θα ενισχύσει και ο ίδιος περισσότερο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/xtizoun-to-diko-tous-teixos-oi-teksanoi-sta-synora-grafoume-istoria-vinteo/).

 

Μεγαλώνει το αντάρτικο στις ΗΠΑ-Η πολιτεία της Αριζόνα αντιγράφει το Τέξας και θα συλλαμβάνει μετανάστες που περνούν τα σύνορα. Φουντώνει η κόντρα στις ΗΠΑ μεταξύ Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών και κυβέρνησης Μπαίντεν για το θέμα των μεταναστών ενώ στο θέμα αυτό θα προσχωρήσουν και άλλες πολιτείες-Όποιον πιάνουν σε Αριζόνα και Τέξας θα τρώει 6 μήνες φυλακή εκτός αν θέλει οικειοθελώς να επιστρέψει πίσω.

Μεγαλώνει το κύμα σφοδρών αντιδράσεων στις ΗΠΑ σε σχέση με το κύμα παράνομων μεταναστών στην χώρα και μετά το Τέξας παίρνουν σειρά και άλλες πολιτείες.   Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα δίνουν στην τοπική αστυνομία την δυνατότητα να συλλάβει μετανάστες που περνούν τα σύνορα, αντιγράφοντας έναν νόμο του Τέξας που έρχεται σε αντίθεση με το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ επί του παρόντος αμφισβητείται από την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο «Νόμος περί εισβολής στην Αριζόνα», (νόμος 1231 της Γερουσίας) καθιστά ως έγκλημα όταν ένα άτομο χωρίς έγγραφα επιχειρεί να εισέλθει στην πολιτεία από το Μεξικό, η από  οπουδήποτε εκτός από το λιμάνι εισόδου.

Οι αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στην Αριζόνα,  εξουσιοδοτούνται να συλλαμβάνουν άτομα που υποπτεύονται ότι διέσχισαν παράνομα τα σύνορα, ενώ η καταδίκη οδηγεί  σε πλημμέλημα κατηγορίας 1, το οποίο συνεπάγεται ποινή φυλάκισης έως και 6 μηνών.

Θα επιτρέψει επίσης στους πολιτειακούς δικαστές να εκδίδουν και εντολές απέλασης. Οι επαναλαμβανόμενες διελεύσεις μεταναστών που σχετίζονται με ναρκωτικά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυστηρότερες τιμωρίες. Εάν ο μετανάστης συμφωνήσει να επιστρέψει στο Μεξικό οικειοθελώς, ο δικαστής θα μπορούσε να αποσύρει τις κατηγορίες για το πρώτο αδίκημα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές υποστήριξαν την πρόταση σε συνέντευξη Τύπου  και την ανέφεραν ως έναν αποτελεσματικό τρόπο επίλυσης των πολυσύχναστων ροών στα σύνορα Αριζόνα-Μεξικού Ο τομέας Tucson, που κάλυπτε το μεγαλύτερο τμήμα των συνόρων της πολιτείας της Αριζόνας, (262 μίλια), ήταν ο τομέας των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού με τις περισσότερες εισβολές μεταναστών για πέντε συνεχείς μήνες πέρυσι.

«Η Αριζόνα βρίσκεται σε κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας Γουόρεν Πέτερσεν.«Αυτό οφείλεται άμεσα στην αμέλεια αδράνεια της κυβέρνησης Μπάιντεν», τόνισε ο ίδιος. Με τις εκλογές του 2024 μ.Χ. στον ορίζοντα, οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να αναδείξουν τη συνοριακή πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ως μεγάλη αποτυχία, και να προβάλουν τη σκληροπυρηνική στάση του κόμματός τους για τη μετανάστευση.

Οποιαδήποτε συμφωνία στο Κογκρέσο για τη θέσπιση αυστηρότερων περιορισμών στην μετανάστευση με αντάλλαγμα περισσότερη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, έχει παγώσει,  καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αναζητούν μεγαλύτερες αλλαγές στη νομοθεσία για το άσυλο.

Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν αρχίσει να καταρρέουν, αφού ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επί του παρόντος  σε κούρσα για την ηγεσία του Ρεπουμπλικανού κόμματος, είναι σφόδρα αντίθετος με την πολιτική του Τ.Μπάιντεν.

Ο Πέτερσεν, ένας Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από το Γκίλμπρετ, είπε ότι "Η ευθύνη για την ασφάλεια των συνόρων, είναι η αποκλειστική αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά τώρα ανήκει στους τοπικούς αξιωματούχους, και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο τους κατοίκους της Αριζόνα, αλλά την χώρα ολόκληρη".

«Αυτοί δεν είναι απλώς αθώοι άνθρωποι που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Αυτοί είναι λαθρέμποροι, διακινητές παιδικής πορνείας, βιαστές, δολοφόνοι, τρομοκράτες και επικίνδυνοι εγκληματίες. Φέρνουν μαζί τους μια τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, ειδικά φαιντανύλη», τόνισε ο ίδιος.

Καθώς το Αμερικανικό κράτος αγωνίζεται κατά της δραστικής αύξησης των θανάτων από υπερβολική δόση συνθετικών οπιοειδών, συμπεριλαμβανομένης της φαιντανύλης, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν βαρέσει συναγερμό σχετικά με τις προσπάθειες λαθρεμπορίου ναρκωτικών στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Οι αναφορές από τα Τελωνεία και την Προστασία των Συνόρων των ΗΠΑ δείχνουν στην πραγματικότητα ότι η συντριπτική πλειονότητα της φαιντανύλης διακινείται λαθραία από πολίτες των ΗΠΑ μέσω των λιμένων. Η Γερουσιαστής Τζάναε Σάμπ, ανέφερε ότι η Αριζόνα βρίσκεται «στόχος μιας εισβολής».

Η ορολογία εισβολής έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές που θέλουν δρακόντειες συνοριακές πολιτικές. Η ουσία είναι ότι όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, με δεδομένη την κρίση σε Τέξας και τώρα σε Αριζόνα, οι αντιδράσεις θα μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7219157_megalonei-antartiko-stis-ipa-i-politeia-tis-arizona-antigrafei-texas-kai-tha).

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απορρίφθηκε το τελεσίγραφο Μπάιντεν από το Τέξας: «Δεν υποχωρούμε – Δεν θα περάσουν οι παράνομοι στο έδαφός μας». Έφτασε το μεγάλο κομβόι με εφόδια και προσωπικό στα σύνορα.

Σε συγκλονιστικό διάγγελμα όχι μόνο προς τον λαό του Τέξας, αλλά ευρύτερα προς τον αμερικανικό λαό, προχώρησε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ απορρίπτοντας το τελεσίγραφο του Τ.Μπάιντεν για απόσυρση των οχυρωματικών έργων απαγόρευσης εισόδου παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ, μέσω του Τέξας.

Στο διάγγελμα σημειώνει ότι: «Οι Αμερικανοί θέλουν και δικαιούνται να έχουν ασφαλή σύνορα. Ο Τ.Μπάιντεν αρνείται να κάνει την δουλειά του που είναι να τηρεί το νόμο. Το Τέξας δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Θα συνεχίσουμε να δρούμε για να ασφαλίσουμε να σύνορά μας και να κάνουμε τους Τεξανούς και τους Αμερικανούς ασφαλείς».

Oι στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν στείλει οι 25 Πολιτείες έχουν απλωθεί σε ολόκληρη την παραμεθόριο γραμμή του Τέξας με το Μεξικό. Πριν λίγο έφτασε και το μεγάλο κομβόι που στέλνουν οι Πολιτείες, με εφόδια και προσωπικό στα σύνορα (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/aporrifthike-to-telesigrafo-mpainten-apo-ton-kyverniti-tou-teksas-g-ampot-den-ypoxoroume-den-tha-perasoun-oi-paranomoi-sto-edafos-mas/):

 

Η «σιωπηρή χρεοκοπία» που απειλεί να σαρώσει τις ΗΠΑ – Το χάπι για την θεραπεία θα είναι …πολύ πικρό. Το νομικό πλαίσιο και τα ιστορικά στοιχεία για τις χρεοκοπίες πολιτειών – Ποια είναι η λύση που θα ακολουθηθεί για την δημοσιονομική εξυγίανση.Η χρεοκοπία είναι ένα είναι μια διαφαινόμενη προοπτική του εικοστού πρώτου αιώνα για τις ΗΠΑ – πράγμα αδιανόητο πριν από λίγα μόλις χρόνια.

Παρατηρείται η τάση για χρεοκοπία στην δημοσιονομική πολιτική και τις δαπάνες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, πολλές αποφάσεις εταιρικών ΔΣ, τις υπερβολικές δαπάνες και την αλαζονεία μη κερδοσκοπικών οργανισμών, μεμονωμένα άτομα, ορισμένες πόλεις και κομητείες των Ηνωμένων Πολιτειών και την επικράτεια του Πουέρτο Ρίκο.

Ο ομοσπονδιακός νόμος περί πτώχευσης που αποτελείται από τα Κεφάλαια 7, 9, 11 και 13 επιτρέπει την υποβολή πτώχευσης για τοπικές κυβερνήσεις, μεμονωμένα άτομα, μη κερδοσκοπικές ομάδες και επιχειρήσεις, αλλά δεν επιτρέπει αιτήσεις πτώχευσης για πολιτείες και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Μερικές πολιτείες αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα της αθέτησης πληρωμών των υποχρεώσεων χρέους εκδοθέντων ομολόγων και των πληρωμών για την εξυπηρέτηση δανείων προς τους δανειστές.

Αντιμετωπίζουν μείωση των τρεχόντων και μελλοντικών φορολογικών εσόδων, καθαρές απώλειες ως προς τον ενεργό οικονομικά πληθυσμό, λιγότερες ιδιωτικές επιχειρήσεις, αυξημένες προοδευτικές δαπάνες πρόνοιας και μακροπρόθεσμα υποχρηματοδοτούμενα δημόσια συνταξιοδοτικά συστήματα. Οι πολιτείες των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία να εκτυπώνουν δολάρια για τη χρηματοδότηση δαπανών

Τα ιστορικά στοιχεία. Τα κράτη που κηρύσσουν πτώχευση δεν είναι χωρίς προηγούμενο. Ο πανικός του 1.837 μ.Χ. οδήγησε σε πολλές πολιτείες να αθετήσουν τις πληρωμές του χρέους κατασκευαστικών έργων και των σιδηροδρόμων το 1.841 μ.Χ..

Η ψήφιση της Δέκατης Τέταρτης Τροποποίησης του Συντάγματος των ΗΠΑ σύμφωνα με το τμήμα 4 απαιτούσε από ορισμένες πολιτείες να κηρύξουν πτώχευση μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το Αρκάνσας αθέτησε τις πληρωμές ομολόγων αυτοκινητοδρόμων το 1.933 μ.Χ. κατά το τέταρτο έτος της Μεγάλης Ύφεσης. Τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν κατακόρυφα.

Έμεινε από ρευστότητα και διέκοψε τις πληρωμές σε όλα τα ομόλογα για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων. Το κράτος προσπάθησε να επικαλεστεί τη δυνατότητα της ασυλίας έναντι οικονομικών απαιτήσεων και να επιβάλει απώλειες στους ομολογιούχους παρά τη θέλησή τους. Η προσέγγιση απέτυχε.

Τι μπορεί να γίνει… Αυτό το ιστορικό, που περιγράφεται σε έκθεση της Federal Reserve Bank of Cleveland τον Οκτώβριο του 2017 μ.Χ., μπορεί να χρησιμεύσει ως ιστορικό σημείο αναφοράς για μελλοντικές κρατικές χρεοκοπίες και αθετήσεις πληρωμών προηγούμενο.

Φαίνεται να είναι η μόνη δυνατότητα του κράτους μετά το τέλος της περιόδου της Οικονομικής Ανασυγκρότησης το 1.877 μ.Χ. Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s (S&P) συγκεντρώσω τις αξιολογήσεις ομολόγων και των πενήντα πολιτειών από το 2004 μ.Χ. έως το 2017 μ.Χ.

Οι κρατικές δαπάνες για τον κορωνοϊό από το 2020 μ.Χ. έχουν κάνει τις αξιολογήσεις ομολόγων ορισμένων πολιτειών πιο αδύναμες. Καμία πολιτεία δεν έχει βαθμολογία για junk bond, αν και το Illinois έχει την χαμηλότερη βαθμολογία σε BBB−, ακολουθούμενο από το New Jersey στο A−.

Οι αξιολογήσεις των ομολόγων S&P πηγαίνουν από το AAA που είναι το υψηλότερο στο D το χαμηλότερο. Οι αναλυτές της S&P προσθέτουν ένα πρόσημο ή μείον στον βαθμό αξιολόγησης ομολόγων.

Μια αξιολόγηση junk bond αφορά χαμηλή πιθανότητα το κράτος αυτό να ικανοποιεί αξιόπιστα μελλοντικές πληρωμές ομολόγων και θα πρέπει να πουλήσει το ομόλογο με υψηλότερο επιτόκιο για να προσελκύσει επενδυσεις.

Οι υποψήφιες πολιτείες. Το Ιλινόις και το Νιου Τζέρσεϊ είναι παραδείγματα μελλοντικής χρεοκοπίας ή αθέτησης πληρωμών για την αποπληρωμή χρέους σε ολόλογα. Τα δημοσιονομικά ελλείμματα της Καλιφόρνια υπό τον κυβερνήτη Gavin Newsom πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της τάσης για αύξηση των δαπανών. Η κάλυψη του οικονομικού τύπου για τα οικονομικά προβλήματα αυτών των πολιτειών είναι αρκατά για να μας δώσει μια σχετική εικόνα.

Η Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, το Μίσιγκαν και άλλες πολιτείες οδεύουν σε μελλοντικές αθατήσεις πληρωμών και πιθανή χρεοκοπία, εκτός εάν θεσπιστεί μεταρρύθμιση του προϋπολογισμού και της δημοσιονομικής πολιτικής.

Η σιωπηρή χρεοκοπία. Δεν μπορεί να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθεί η μελλοντική αθέτηση χρεών ομολόγων μίας πολιτείας. Οι διαπραγματεύσεις αθέτησης πληρωμών μεταξύ των οικονομικών υπευθύνων της πολιτείας και των κατόχων ομολόγων θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς επίβλεψη ομοσπονδιακού γραφειοκράτη, δεδομένης της δυνατότητας σιωπηρής χρεοκοπίας που υπάρχει στην ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Οι κάτοχοι ομολόγων και οι δανειστές θα υποστούν ζημία και θα θέσουν ουσιαστικές απαιτήσεις σε αυτό το κράτος να περικόψει τις δαπάνες και να μεταρρυθμίσει τους νόμους και τις πολιτικές του ως μέρος του διακανονισμού αθέτησης υποχρεώσεων. Το πάρτι… των απείθαρχων κρατικών δαπανών θα αντιμετωπιστεί μέσω αθέτησης πληρωμών ή χρεοκοπίας που προκύπτει από αναπόφευκτες οικονομικές πραγματικότητες.

Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να ξεκινήσει την διαδικασία επούλωσης για τους πολίτες αυτού του κράτους μέσω ρεαλιστικών νόμων, πολιτικών, προϋπολογισμών και πραγματικότητας φορολογικών εσόδων. Πρόκειται για αχαρτογράφητη περιοχή και δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι κακές κρατικές πολιτικές και δημοσιονομικές επιλογές του παρελθόντος.

Μια ειρωνεία είναι ότι δώδεκα πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αξιολογήσεις ομολόγων από τρεις ιδιωτικούς οργανισμούς αξιολόγησης ομολόγων υψηλότερες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση από τον Αύγουστο του 2023 μ.Χ.

Πολλές από αυτές τις πολιτείες έχουν ισοσκελισμένους δημοσιονομικούς νόμους που απαγορεύουν τις δαπάνες για το έλλειμμα και ορισμένες πολιτείες περιορίζουν τις ετήσιες αυξήσεις των δαπανών από ένα σύνολο απαιτήσεις. Μείνετε συντονισμένοι για τις αμερικανικές χρεοκοπίες του εικοστού πρώτου Αιώνα…. Και αναμένονται πολλές (https://romioitispolis.gr/i-siopiri-chreokopia-poy-apeilei-na-sarosei-tis-ipa-to-chapi-gia-ti-therapeia-tha-einai-poly-pikro/).

 

Εκτροχιασμός:  To Αμερικανικό δημόσιο πρέπει να αντλήσει από τις αγορές το θηριώδες ποσό των 10 τρισ. δολ. το 2024 μ.Χ. Αντιστοιχεί σε ποσό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του ανεξόφλητου χρέους των ΗΠΑ και επίσης είναι ισοδύναμο με το ένα τρίτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής. Το ποσό - ρεκόρ των 8,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων δημόσιου χρέους θα λήξει το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού το 2024 μ.Χ. θα διαμορφωθεί στα 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το CBO και η Fed μειώνει τον ισολογισμό της για τις παρεμβάσεις στην χρηματοπιστωτική αγορά κατά 60 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα. Η ουσία είναι ότι θα πρέπει να βρεθούν αγοραστές για περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα το 2024 μ.Χ.

Αυτό αντιστοιχεί σε ποσό μεγαλύτερο από το ένα τρίτο του ανεξόφλητου χρέους των ΗΠΑ και επίσης είναι ισοδύναμο το ένα τρίτο του ΑΕΠ. Αυτό μπορεί να είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση όταν οι μεγαλύτεροι κάτοχοι ομολόγων των ΗΠΑ, δηλαδή οι ξένοι, συνεχίζουν να συρρικνώνουν το μερίδιό τους.

Νέες γεωπολιτικές δυνάμεις όπως οι BRICS, υπό την ηγεσία της Κίνας και της Ρωσίας έχουν περάσει σε μια στρατηγική σταδιακής αποδολαριοποίησης των διμερών εμπορικών τους σχέσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τις άνευ ιστορικού προηγουμένου κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία αλλά (και στο Ιράν). Οι συναλλαγές σε τοπικά νομίσματα αποτελούν την νέα τάση – κυρίως για τα κρίσιμο ενεργειακά προϊόντα.

Από την άλλη ερώτημα αποτελεί η επίδραση της μείωσης των επιτοκίων στις επενδυτικές προτιμήσεις και γενικά στις πιστωτικές συνθήκες: Οι ευαίσθητοι στα επιτόκια ισολογισμοί όπως τα νοικοκυριά, οι συντάξεις και οι ασφάλειες ήταν οι μεγαλύτεροι αγοραστές ομολόγων το 2023 μ.Χ. και το ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουν να αγοράζουν μόλις η Fed αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/719615/ektroxiasmos-to-amerikaniko-dimosio-prepei-na-antlisei-apo-tis-agores-to-thiriodes-poso-ton-10-tris-dol-to-2024).

 

Το δικομματικό νομοσχέδιο για τα νότια σύνορα είναι χειρότερο από το αναμενόμενο. Το νομοσχέδιο ουσιαστικά εξουσιοδοτεί την εισβολή στα Νότια σύνορα και καθιστά πιο δύσκολο για έναν πρόεδρο να κλείσει τα σύνορα.

Όπως έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, «Αυτή η συμφωνία RINO-Dem για την μετανάστευση είναι πραγματικά μια μαζική αμνηστία που ουσιαστικά κλειδώνει 2 εκατομμύρια παράνομους ετησίως».

Η κυβέρνηση Joebama θεωρεί κρυφά την πολιτική της για τα ανοιχτά σύνορα μια συντριπτική επιτυχία, αλλά τώρα που βρισκόμαστε σε εκλογική χρονιά, τα προπαγανδιστικά μέσα θέλουν να χρεώσουν την όλη κρίση στους Ρεπουμπλικάνους που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τα σύνορα.

 

Το βολικό για τις άρχουσες ελίτ φόβητρο της Ακροδεξιάς. Στην Ελλάδα η Ακροδεξιά δεν υπήρξε κίνδυνος για την δημοκρατία. Εκτός αν θεωρούμε Ακροδεξιά την Χούντα, δηλαδή τους προδότες της Κύπρου με το γελοίο θέαμα του Ιωαννίδη να κραυγάζει ότι τον πρόδωσαν οι Αμερικάνοι. Θα ήταν για γέλια αν δεν έτρεχαν ακόμα τόσα δάκρια. Τώρα πάντως κίνδυνος στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Αλλά ούτε στην Ευρώπη. Ούτε και στην Αμερική, με τον Τραμπ.

Κίνδυνος από Ακροδεξιά υπήρχε επειδή η Αριστερά ήταν ισχυρή και οι αστικές ελίτ ήταν ακόμα σχετικώς αδύναμες. Τώρα δεν υπάρχουν ηγέτες του “κακού” (ούτε του καλού) που να απειλούν την καθεστηκυία τάξη.

Οι κυρίαρχες ελίτ στην Δύση διαθέτουν τις πολιτικές, τον σχεδιασμό και τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν κάθε κίνδυνο ανατροπής τους από ομόαιμες εσωτερικές δυνάμεις. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ (μαζί και ο Τραμπ) κυβερνάει ένα αστικοδημοκρατικό κατεστημένο, τυπικό στην πολιτική συμπεριφορά του:

Θρασύδειλο όταν τα βρίσκει σκούρα εξαιτίας των δικών του πράξεων και λαθών. Φιλάργυρο, όπως το περιέγραψε ο Μολιέρος, όταν ήταν ακόμα νεογέννητο μετά την Γαλλική Επανάσταση. Αμείλικτο όταν κάποιοι από τον κύκλο του διεκδικούν αυτονομία (π.χ .Τραμπ) και διάφοροι άλλοι, μικρού μεγέθους, που καταφέρνουν να αποσπαστούν, συνήθως προσωρινά, οπότε το Σύστημα τους ξεζουμίζει σε μια-δυο χρήσεις και μετά πάνε, το πολύ, για ανακύκλωση. Η ιταλική πολιτική σκηνή προσφέρει πλούσιο θέαμα σχετικώς.

Φόβητρο η Ακροδεξιά. Όχι μόνο η Ακροδεξιά αλλά κάθε πρόταση που οδηγεί στην εξουσία είτε προεγκρίνεται στο παρασκήνιο είτε εξαφανίζεται από προσώπου γης. Η πιο γνωστή και ανώδυνη μέθοδος προεπιλογής είναι τα ελεγχόμενα ΜΜΕ από υπέρ-πλούσιους ιδιοκτήτες, ανεξέλεγκτους. Τώρα το “κανονικό-δημοκρατικό” αστικό κατεστημένο έχει τα εργαλεία να πνίξει το κοτόπουλο πριν προλάβει να κακαρίσει.

Η Λεπέν π.χ. γύρισε την πλάτη στον όντως ακροδεξιό πατέρα της για να μπει στο σαλόνι των καθώς πρέπει. Εμένα μου λες! Άλλαξαν οι καιροί και ημιεπίσημος υποψήφιος για την Προεδρία στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι η “καλή νοικοκυρά” Μαρίν Λεπέν αλλά –αν αποδειχθεί άξιος– ο κομψός νέος ονόματι Γκαμπριέλ Ατάλ άρτι διορισθείς ως πρωθυπουργός.

Επί πλέον ο σύντροφός του διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών, παραβιάζοντας στοιχειώδη αστικό κανόνα ότι δεν επιτρέπεται οικογενειοκρατία. Τρανταχτό δείγμα ότι (και) η Γαλλία υποκύπτει σε ξένες επιταγές. Ωστόσο το Παρίσι δεν χρειάζεται να προστρέξει στους Αγγλοσάξονες για να βρει κυβερνήτη. Έχει δικό του, αυθεντικά γαλλικό, για να κρατήσει τουλάχιστον το στυλ – έστω σε “στυλ ντεκαντάνς”, ελληνιστί: της παρακμής.

Όποιοι δεν έχουν προεγκριθεί αντιμετωπίζουν επιθέσεις σαν “επικίνδυνοι φασίστες” από ανόητους ή πληρωμένους κονδυλοφόρους. Στην Ιταλία ο Σαλβίνι και η Μελόνι (αυτή πέρασε τις εξετάσεις εκείνος έμεινε μετεξεταστέος), στην Ολλανδία “ο δεν θυμάμαι πώς τον λένε”, αθόρυβος όσο και ακίνδυνος, ο Κασιδιάρης στη φυλακή (με το σκεπτικό ότι άμα δεν κάνεις ο ίδιος τη δουλειά κάτι θα στραβώσει), ο καθένας ανάλογα με τη διαφθορά του, τις συνθήκες και τις γνωριμίες.

Η περίπτωση Τραμπ. Κανείς δεν κάνει τον κόπο να αναφέρει τι ακριβώς πιστεύει το γερμανικό κόμμα AfD (Εναλλακτική για την Γερμανία), ώστε να συγκεντρώνει τόσα εχθρικά πυρά σαν Ακροδεξιά. Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος είναι ο Τράμπ.

Όχι ότι κινδυνεύει η δημοκρατία στις ΗΠΑ από αυτόν. Κινδυνεύει, όμως, η Εξουσία των σημερινών κατόχων της. Και θα δώσουν λυσσαλέα μάχη να την κρατήσουν. Γιατί εκτείνεται από την Ελλάδα ως τα σύνορα της Κίνας, “είναι πολλά τα λεφτά” και πολύτιμη η Εξουσία που τα φέρνει κάθε μέρα στο σπίτι.

Τι είναι ο Τράμπ; Παιδί στις κορυφές του συστήματος που είδε ότι “έτσι” δεν πάει άλλο και θέλει να “αλλάξει τα πάντα για να μείνουν τα ίδια”. Σωτήρας του Συστήματος ο Τραμπ; Θα δείξει… Οι καρέκλες τραμπαλίζουν, οι βιτρίνες ραγίζουν, το οικοδόμημα γέρνει. Αρκετοί μιλάνε για Πόλεμο, τον Τρίτο.

Το πρόβλημα, έλεγε φίλος, είναι ότι η Δύση δεν ξέρει να χάνει, δεν ξέρει τι να κάνει όταν χάνει την ιδιότητα της μοναδικής υπερδύναμης. αλλά και οι απέναντι δεν ξέρουν τι να κάνουν, πως να κερδίσουν χωρίς μια γενική καταστροφή.

Υ.Γ.  Το ανέκδοτο λέει ότι ο δημοσιογράφος περνάει την μισή ζωή του γράφοντας για πράγματα που δεν ξέρει ούτε καταλαβαίνει. Και το δεύτερο μισό της ζωής του, αποσιωπώντας πράγματα που ξέρει και καταλαβαίνει. Ταιριάζει στην συνάντηση του Πούτιν με τον δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλστον. Η προ-διαφήμιση που έγινε (στον Κάρλστον), ακόμα και με απειλές, με κάνει να πιστεύω ότι κάτι σημαντικό ειπώθηκε αλλά όχι για τα δικά μας αυτιά (https://slpress.gr/politiki/to-voliko-gia-tis-arxouses-elit-fovitro-tis-akrodexias/)…

 

Battlefields 2024 μ.Χ.: Η κύρια απειλή για την ειρήνη παρασκευάζεται εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βόρεια Αμερική.

Ίσως η πιο ξεκάθαρη απόδειξη της βαθιάς μεταμόρφωσης που λαμβάνει χώρα στον κόσμο είναι ότι οι ειδικοί, παρά τους συνεχείς πολέμους σε διάφορες περιοχές, δεν τους αποκαλούν ως την κύρια πηγή απειλής για την παγκόσμια σταθερότητα, αλλά την εσωτερική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχοντας «σπείρει τον άνεμο» παντού για δεκαετίες, η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να «θερίσει την καταιγίδα» στην χώρα της. Αποδείχθηκε ότι, ενώ δηλητηρίαζε άλλους με το δηλητήριο της καταστροφής, ο ίδιος ήταν κορεσμένος με τους ατμούς του. Είναι καιρός να θυμηθούμε τις παλιές αλήθειες ότι η εξωτερική πολιτική είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής και το αντίστροφο.

Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR), το οποίο συγκεντρώνει κορυφαίους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, στην ετήσια ανασκόπηση των προτεραιοτήτων του, δήλωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία δεν είναι η εξωτερική απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά η πιθανότητα την εγχώρια τρομοκρατία και τις πράξεις πολιτικής βίας στις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως υπό το φως των προεδρικών εκλογών του 2024 μ.Χ.

Πρόβλεψη για την εξέλιξη της κατάστασης στην Αμερική

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η πρόβλεψη έγινε και πριν, μάλιστα, την ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ του Τέξας και των ομοσπονδιακών αρχών για την προστασία των συνόρων από την εισροή μεταναστών. Είναι επίσης σημαντικό ότι ο Ρεπουμπλικανός Κυβερνήτης του Τέξας G. Abbott υποστηρίχθηκε από 26 ακόμη συναδέλφους του από άλλες πολιτείες, και ορισμένοι, όπως ο κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Kevin Stitt, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να στείλουν τις δικές τους μονάδες της Εθνικής Φρουράς για να τον υποστηρίξουν.

Το ίδιο το τελευταίο, σχεδιασμένο για να διασφαλίζει την εσωτερική τάξη και να προετοιμάζει στρατιωτικές εφεδρείες, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι το έμβρυο πολλών τοπικών στρατών. Κάτι παρόμοιο συνέβη ήδη στην κατεστραμμένη Γιουγκοσλαβία.

 «Πιστεύω ότι δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν έχουμε δει τόσο άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μετά την απελευθέρωση του διαχωρισμού», δήλωσε ο Steve Vladeck, ειδικός στο συνταγματικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Το πρόβλημα με την Αμερική είναι ότι η διάσπαση σε αυτήν έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια των διαφορών για μεμονωμένα ζητήματα μεταξύ των κορυφαίων του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εναλλάξ στην εξουσία. Η αδιαλλαξία μεταξύ του βαθμού και του αρχείου τους έφτασε επίσης σε κόκκινη γραμμή.

Οι διαφορές απόψεων για τη δομή της χώρας μεταξύ των δύο κομμάτων σε όλους τους τομείς αρχίζουν να αποκτούν θεμελιώδη χαρακτήρα. Οι αμοιβαίες προσβολές και κατηγορίες έχουν φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα. Μπροστά στα μάτια μας διαμορφώνονται τα περιγράμματα της νέας Ρεπουμπλικανικής Συνομοσπονδίας και του δημοκρατικού Ομοσπονδιακού Κέντρου κατά τον Εμφύλιο Πόλεμο του 1.861 μ.Χ.– 1.865 μ.Χ.

Η Εθνική Φρουρά του Τέξας περιπολεί τον ποταμό. Ρίο Γκράντε, Ιανουάριος 2024 μ.Χ.

Από την πλευρά τους, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ετυμηγορία από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ σχετικά με τις αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων του Κολοράντο και του Μέιν να μην επιτρέψουν στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντ. Τραμπ να εγγραφεί στις εκλογές τους βάσει της παλιάς συνταγματικής ρήτρας περί «υποκίνησης ταραχή.”

Δεδομένου ότι αναμένεται ότι η ανώτατη αρχή, που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, θα ανατρέψει τις αποφάσεις αυτών των πολιτειών, οι τελευταίες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα τηρήσουν τις προηγούμενες θέσεις τους. Στην πραγματικότητα, αυτή θα είναι η περιβόητη εξέγερση, η οποία πιθανότατα θα προκαλέσει περαιτέρω βήματα από τους Ρεπουμπλικάνους για να μην υπακούσουν στον Μπάιντεν.

Σχεδόν τα τρία τέταρτα των πολιτών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η χώρα τους πηγαίνει προς την λάθος κατεύθυνση.

Η ημέρα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024 μ.Χ. θεωρείται από πολλούς με φόβο ως η έναρξη ενός πραγματικού εμφυλίου πολέμου. Ο Μπάιντεν λέει ότι το αυξανόμενο κύμα πολιτικής βίας στη χώρα είναι έργο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των υποστηρικτών του.

Ωστόσο, οι αναλυτές βλέπουν την αύξηση των απειλών και των επιθέσεων ως δικομματικό φαινόμενο. Ο Τύπος, για παράδειγμα οι Washington Times, γράφει ότι ο αριθμός των εγκλημάτων για ιδεολογικούς λόγους αυξάνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σήμερα, ένας στους τέσσερις Αμερικανούς πιστεύει ότι η βία δικαιολογείται στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας, οι συνταγές της οποίας ποικίλλουν σε σημείο να αλληλοαποκλείονται. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 33% των Ρεπουμπλικανών, το 22% των μη κομματικών και το 13% των Δημοκρατικών πιστεύουν ότι οι «πατριώτες» μπορεί να χρειαστεί να καταφύγουν στην βία στις επερχόμενες εκλογές.

Ταυτόχρονα, το μερίδιο των φορέων τέτοιων απόψεων αυξήθηκε και στις τρεις ομάδες: το 2021 μ.Χ., το 28% των Ρεπουμπλικανών, το 13% των μη κομματικών και το 7% των Δημοκρατικών θεώρησαν απαραίτητη τη βία. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το 2024 μ.Χ. δεν είναι πλέον μόνο Ρεπουμπλικάνοι. «Πολλοί Δημοκρατικοί θα είναι υστερικοί στη σκέψη ότι θα κερδίσει ο Τραμπ και κάποιοι θα καταφύγουν στην βία».

Αναλυτές στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών της Κίνας πιστεύουν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός, οι κοινωνικές διαιρέσεις και οι φυλετικές εντάσεις θα αυξηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες , μοιάζοντας με ένα «εθνικό διαζύγιο» μεταξύ κόκκινων (Ρεπουμπλικανών) και μπλε (Δημοκρατικών) κρατών. «Συνεπώς, στο μέλλον, οι ΗΠΑ θα γίνουν πηγή χάους για ολόκληρο τον κόσμο».

Εν αναμονή εκλογών στην Αμερική

Στη Βόρεια Αμερική, ενδέχεται να προκύψουν εντάσεις σε σχέση με τις μονομερείς και ανεπαρκώς υποστηριζόμενες αξιώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για ένα εκατομμύριο τετραγωνικά χιλιόμετρα υφαλοκρηπίδας, συμπεριλαμβανομένων περιοχών που διεκδικούν η Ρωσία, ο Καναδάς και το Μεξικό.

Προφανώς, οι κύριοι στόχοι αυτών των δηλώσεων είναι να κάνουν μια ευνοϊκή εντύπωση στην κοινή γνώμη κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς και να δημιουργήσουν ένα πρόσθετο μέτωπο ανησυχίας για την Ρωσία.

Ωστόσο, αυτή η σύγκρουση θα παραμείνει στην διπλωματική σφαίρα και είναι απίθανο να περάσει σε οξεία φάση, κυρίως λόγω της έλλειψης των αμερικανικών πόρων για την εφαρμογή της επεκτατικής τους πολιτικής στην Αρκτική ζώνη.

Οι ΗΠΑ διεκδικούν νέες ζώνες υφαλοκρηπίδας Νότια Αμερική.

Στη νοτιοαμερικανική ήπειρο, η μεγαλύτερη ανησυχία πέρυσι για μια πιθανή μετάβαση στο 2024 μ.Χ. προκλήθηκε από ένα απροσδόκητο δημοψήφισμα στη Βενεζουέλα για την αναγνώριση μεγάλου τμήματος της γειτονικής πλούσιας σε πετρέλαιο Γουιάνας ως εθνικής επικράτειάς της.

Ειδικότερα, εκφράστηκαν φόβοι ότι το Καράκας θα προσπαθήσει να εφαρμόσει τα θετικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος μέσω στρατιωτικής δύναμης, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιφερειακές συγκρούσεις με εξωτερικούς παράγοντες, κυρίως τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Μεγάλη Βρετανία.

Ωστόσο, δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές στρατιωτικές προετοιμασίες από την πλευρά της Βενεζουέλας. Προφανώς, αυτή η ενέργεια είχε κυρίως πολιτικό και διπλωματικό χαρακτήρα, με σκοπό να ενθαρρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να άρουν ορισμένες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και να επιτύχουν από την Γουιάνα μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση για την διανομή των ποσοστώσεων υπεράκτιων χωρών.

Ταυτόχρονα, σε περίπτωση γενικής αποσταθεροποίησης της κατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των διεργασιών που λαμβάνουν χώρα εκεί, όχι μόνο η Βενεζουέλα, η οποία έχει ήδη προετοιμάσει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο, αλλά και πολλά άλλα κράτη της περιοχής ενδέχεται να μπήκαν στον πειρασμό να λύσουν πολλά από τα προβλήματά τους με την βία.

Τι ετοιμάζει ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ν. Μαδούρο; Η εκρηκτική κατάσταση στον Ισημερινό, την Γουατεμάλα και την Αϊτή θα συνεχιστεί, λόγω της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας, σε εθνικό επίπεδο, αλλά χωρίς τον κίνδυνο συγκρούσεων με τις γειτονικές χώρες.

Ο νέος μεγάλος «άρρωστος» της περιοχής το 2024 μ.Χ. μπορεί να είναι η Αργεντινή, η οποία δεν έχει εκλέξει πολύ προσεκτικά για πρόεδρό της έναν άλλο «καρναβαλικό» πολιτικό όπως ο Miley, όπως ο V. Zelensky. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τελευταίος ήταν σχεδόν ο βασικός ξένος καλεσμένος στην ορκωμοσία του νεοεκλεγμένου Αργεντινού αρχηγού.

Το παράδοξο της κατάστασης είναι ακόμη πιο ισχυρό γιατί, από πολλές απόψεις, το Μπουένος Άιρες δεν είναι τόσο εταίρος του Κιέβου όσο σοβαρός ανταγωνιστής του. Η Αργεντινή, για παράδειγμα, με τα γόνιμα pampas της, παραμένει σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, όπου η Ουκρανία μειώνει συστηματικά τις τιμές με ντάμπινγκ των γεωργικών προϊόντων της.

Αλλά αυτό που είναι ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι οι μεγάλης κλίμακας και μάλλον χαοτικές ελευθεριακές μεταρρυθμίσεις που σχεδίασε ο Milei είναι αδύνατες χωρίς εγχύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από το εξωτερικό, στις οποίες βασίζεται και ο Zelensky. Είναι δύσκολο να πούμε ποιος από τους νέους «αδερφούς καρδιάς» θα είναι πιο αγαπητός στο ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Το πιθανότερο είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Ο πληθωρισμός υπό τη Μάιλι, που ήλπιζε σε πολλή βοήθεια από τις ΗΠΑ, αλλά είναι απίθανο να τη λάβει, έχει ήδη διπλασιαστεί και έρχεται μια εθνική γενική απεργία. Στους δρόμους επικρατεί πλήρης απογοήτευση. Η Αργεντινή βυθίζεται στην άβυσσο μιας οξείας κρίσης, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε πολιτική βία. Υπάρχει ένα σημάδι που έχει ήδη επιβεβαιωθεί πολλές φορές: όπου έρχεται ο Ζελένσκι, αρχίζουν τα προβλήματα.

Ο Ζελένσκι παρουσιάζει μια θρησκευτική εβραϊκή μενόρα στα εγκαίνια της Μάιλι. Τι σχέση όμως έχουν η Ουκρανία και η Αργεντινή; Περνώντας τη σκυτάλη από τη Γάζα στο Μπουένος Άιρες; Ο Ζελένσκι παρουσιάζει μια θρησκευτική Εβραϊκή μενόρα στα εγκαίνια της Μάιλι. Τι σχέση όμως έχουν η Ουκρανία και η Αργεντινή; Περνώντας τη σκυτάλη από την Γάζα στο Μπουένος Άιρες;

Γενικά, η κατάσταση στην Αμερική το 2024 μ.Χ., όπως και στον κόσμο, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της εσωτερικής κατάστασης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αν η βύθιση τους στις δικές τους ανησυχίες θα μειώσει την συνολική ένταση είναι ένα μεγάλο ερώτημα.

Η Ουάσιγκτον έχει αποδείξει πολλές φορές την κλίση της να επιλύει εσωτερικά προβλήματα στρέφοντας την προσοχή σε εξωτερικά μέτωπα. Αυτός ο κίνδυνος είναι μεγάλος και σήμερα (https://www.triklopodia.gr/battlefields-2024-%ce%b7-%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%b5%ce%b9%ce%bb%ce%ae-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83/).

 

Ο Tucker Carlson μπήκε στην «λίστα δολοφονιών» της ουκρανικής κυβέρνησης μετά τη συνέντευξη του Πούτιν. μετά την συνέντευξη του Πούτιν.. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τάκερ Κάρλσον τοποθετήθηκε στη «λίστα δολοφονιών» της ουκρανικής κυβέρνησης μετά την πολυδιαφημισμένη συνέντευξή του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Myrotvorets είναι ένας ιστότοπος με έδρα το Κίεβο που δημοσιεύει μια τρέχουσα λίστα, και συχνά προσωπικές πληροφορίες, ατόμων που θεωρούνται «εχθροί της Ουκρανίας » ή, όπως αναφέρει ο ιστότοπος, ατόμων «των οποίων οι ενέργειες έχουν σημάδια εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, την ειρήνη, την ανθρώπινη ασφάλεια και το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με το καθεστώς του Κιέβου, ο Κάρλσον έχει χαρακτηριστεί «εχθρός της Ουκρανίας» λόγω της αναμενόμενης συνέντευξής του με τον Πούτιν, για την οποία η κυβέρνηση του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι φοβάται ότι θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της Δύσης να συνεχίσει να υποστηρίζει την πολεμική προσπάθεια.

Το 2016 μ.Χ., η Daily Beast ανέφερε ότι ο ιστότοπος Myrotvorets επιμελείται από την υπηρεσία επιβολής του νόμου και πληροφοριών του καθεστώτος του Κιέβου, την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας , και ότι ο ιστότοπος συμβουλεύεται τακτικά σημεία ελέγχου για την ενσωμάτωση κυβερνητικών συστημάτων πληροφοριών.

Σύμφωνα με αναφορές, ο ιστότοπος οδήγησε στη σύλληψη 1.000 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων κατασκόπων, συγγραφέων και θρησκευτικών ηγετών, από Ουκρανούς αξιωματούχους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν τον Κάρλσον, με πολλούς χρήστες να χαρακτηρίζουν τον Ζελένσκι «δικτάτορα» επειδή χρησιμοποίησε τον ιστότοπο doxxing με έδρα το Κίεβο, ο οποίος κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «ειρηνοποιός» , για να στοχεύσει τον Κάρλσον.

Την Τρίτη, ο Κάρλσον άφησε να εννοηθεί μια επερχόμενη συνέντευξη με τον Πούτιν, η οποία θα σήμαινε την πρώτη φορά που δυτικός δημοσιογράφος θα μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι έχει ηχογραφηθεί μια συνέντευξη μεταξύ του Κάρλσον και του Πούτιν. Η εικόνα και οι πληροφορίες για το πως Ο Tucker Carlson μπήκε στην «λίστα δολοφονιών» του Myrotvorets έγιναν γρήγορα viral στα social media την Τετάρτη (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/02/tucker-carlson_8.html).


 Γενικός Εισαγγελέας της Δυτικής Βιρτζίνια: «Να επικαλεστεί η Κ.Χάρις την 25η τροπολογία και να καθαιρέσει τον Τ.Μπάιντεν»!. «Είναι ακατάλληλος σωματικά και διανοητικά για να παραμείνει στην ηγεσία».

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας της Δυτικής Βιρτζίνια Πάτρικ Μορισέι κάλεσε την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να επικαλεστεί την 25η τροπολογία του Συντάγματος κατά του προέδρου Μπάιντεν και να τον καθαιρέσει με το σκεπτικό ότι δεν είναι σωματικά και διανοητικά ικανός να εκτελέσει τα καθήκοντα του!

Ο Μορισέι  υποστήριξε ότι η ψυχική-νοητική υγεία του Μπάιντεν προκαλούν σοβαρή ανησυχία μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, 388 σελίδων την περασμένη εβδομάδα, που περιγράφει τον Μπάιντεν ως «καλοπροαίρετο, ηλικιωμένο άνδρα με κακή μνήμη». Ο Μπάιντεν μίλησε οργισμένα εναντίον αυτού του πορίσματος αλλά η ουσία παραμένει: Όλοι έχουν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον Μπάιντεν.

«Η γνωστική παρακμή του Μπάιντεν προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους Αμερικανούς, ειδικά σε αυτές τις περιόδους που το έθνος μας αντιμετωπίζει συνεχείς κρίσεις τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό», έγραψε ο Μορισέι. «Χρειαζόμαστε κάποιον που να είναι διανοητικά ικανός». Ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι η έκθεση «προσφέρει μια ξεκάθαρη εικόνα ενός προέδρου που δεν είναι κατάλληλος για την δουλειά».

Μαζί με τον Ρόμπερτ Χουρ, είναι ο δεύτερος υψηλόβαθμος δικαστικός λειτουργός που χαρακτηρίζει τον Τ.Μπάιντεν ακατάλληλο για πρόεδρο της δεύτερης πυρηνικής δύναμης του πλανήτη (προηγείται στους πυρηνικούς εξοπλισμούς με μία μικρή διαφορά η Ρωσία).

Η έκθεση ήρθε ως επακόλουθο μιας ετήσιας έρευνας για απόρρητα έγγραφα από την εποχή που ο Τ.Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μ.Ομπάμα και τα οποία βρέθηκαν στο παλιό του γραφείο και στην ιδιωτική του κατοικία στο Ντέλαγουερ.

Η 25η τροπολογία εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το 1.965 μ.Χ. προκειμένου να διευκρινιστεί η Προεδρική διαδοχή μετά την δολοφονία του πρώην Προέδρου Κένεντι. Περιλάμβανε επίσης ένα άρθρο που επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και στο υπουργικό συμβούλιο να απομακρύνουν έναν πρόεδρο από τα καθήκοντα του εάν κριθεί ανίκανος με ιατρικά κριτήρια (https://www.pronews.gr/kosmos/genikos-eisaggeleas-tis-dytikis-virtzinia-na-epikalestei-i-k-xaris-tin-25i-tropologia-kai-na-kathairesei-ton-t-mpainten/).


Ετοιμάζεται για λυσσαλέο προεκλογικό πόλεμο ο Σόρος κατά του Τραμπ. Τυχαία γίνεται αυτό άραγε λίγους μήνες πριν τις κρίσιμες εκλογές στις οποίες ο Τραμπ είναι το φαβορί;;

Ο Τζορτζ Σόρος είναι έτοιμος να αναλάβει τεράστιο μερίδιο στην δεύτερη μεγαλύτερη ραδιοφωνική εταιρεία των ΗΠΑ, η οποία κατέχει περισσότερους από 220 σταθμούς σε εθνικό επίπεδο, μεταδίδουν το τελευταίο 24ωρο Αμερικανικά ΜΜΕ. Η ιδιωτική επενδυτική εταιρεία του αριστερού δισεκατομμυριούχου αγόρασε το χρέος 400 εκατομμυρίων δολαρίων της Audacy – του Νο. 2 ραδιοφωνικού σταθμού των ΗΠΑ.

Η εταιρεία του μεγιστάνα έχει έδρα την Νέα Υόρκη. Αμερικανός, γνώστης της υπόθεσης, που μιλάει στη NYP, σημειώνοντας ότι ήταν Ρεπουμπλικανός, είπε ότι πιστεύει ότι ο Σόρος αγόρασε το μερίδιο για να ασκήσει επιρροή στην κοινή γνώμη τους μήνες πριν από τις Προεδρικές εκλογές του 2024 μ.Χ. Η είδηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, καθώς η συγκυρία στις φλεγόμενες ΗΠΑ μόνο τυχαία δεν είναι. «Αυτό είναι τρομακτικό».

Σύμφωνα με την Post: «Το μερίδιο του Σόρος ισούται με περίπου το 40% του χρέους της εταιρείας – ένα τεράστιο κομμάτι το οποίο, αν και δεν αποτελεί πλειοψηφία, θα μπορούσε να του δώσει αποτελεσματικό έλεγχο του γίγαντα των μέσων ενημέρωσης όταν βγει από το καθεστώς χρεοκοπίας». Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ενέργεια του «φιλάνθρωπου» Σόρος που αφορά ΜΜΕ (https://romioitispolis.gr/etoimazetai-gia-lyssaleo-proeklogiko-polemo-o-soros-kata-toy-tramp/).


Ηχηρή απάντηση στον Biden από τον κυβερνήτη του Τέξας - Στήνει στρατόπεδο για την προστασία των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση. Το Τέξας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η Αμερικανική κυβέρνηση δεν προστατεύει σωστά τα σύνορα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εισροή παράνομων μεταναστών.

Η πολιτεία του Τέξας θα δημιουργήσει έναν στρατιωτικό camp χωρητικότητας 2.300 ατόμων στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προκειμένου να αντιμετωπίσει την εισροή παράνομων μεταναστών, την οποία τροφοδότησαν οι πολιτικές της δήθεν «κεντρικής κυβέρνησης» Biden. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Για να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας για την ασφάλεια των συνόρων, χτίζουμε ένα νέο στρατιωτικό camp που θα επιτρέψει στην Εθνική Φρουρά του Τέξας να βελτιώσει τις επιχειρήσεις στην περιοχή», τόνισε, προσθέτοντας ότι η πρώτη φάση κατασκευής έχει ήδη ξεκινήσει.

«Το στρατόπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει 1.800 στρατιώτες και, αν χρειαστεί, έως και 2.300 άτομα», είπε ο Abbott. Το Τέξας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν προστατεύει σωστά τα σύνορα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε εισροή παράνομων μεταναστών.

Σε απάντηση, ο κυβερνήτης Greg Abbott κινητοποίησε την τοπική Εθνοφρουρά για να προστατεύσει τα σύνορα, ενίσχυσε την κατασκευή φραγμάτων, ξεκίνησε μια τεράστια επιχείρηση κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, υπέγραψε νομοθεσία που επιτρέπει στις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου να κρατούν μετανάστες και δικαστές να διατάξουν την απέλασή τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες , και διέταξε επίσης τη μεταφορά μεταναστών με λεωφορεία σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις, όπως η Ουάσιγκτον, η Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

Από το 2022 μ.Χ., υποστήριξε ο Greg Abbott, 102.100 παράνομοι μετανάστες έχουν σταλεί σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι ενέργειες του αρχηγού της περιοχής επικρίθηκαν αυστηρά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από την κεντρική κυβέρνηση.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ διέταξε το ξήλωμα ενός συρμάτινου φράχτη μήκους περίπου 48 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού στο Τέξας, που εγκαταστάθηκε ως μέρος της μάχης του Greg Abbott κατά της εισροής μεταναστών.

Η Εθνοφρουρά του Τέξας εμπόδισε τους ομοσπονδιακούς πράκτορες της συνοριακής περιπολίας να εισέλθουν στο τμήμα του Ρίο Γκράντε των συνόρων με το Μεξικό. Ο κυβερνήτης του Τέξας έχει διαμηνύσει επανειλημμένα προς την δήθεν «κυβέρνηση» Biden ότι το κράτος θα εντείνει τις προσπάθειες για την ασφάλεια των συνόρων (https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/721966/ixiri-apantisi-ston-biden-apo-ton-kyverniti-tou-teksas-stinei-stratopedo-gia-tin-prostasia-ton-synoron-apo-tin-paranomi-metanastefsi).


ΗΠΑ: Το Τέξας οικοδομεί στρατιωτική βάση στα σύνορα με το Μεξικό για να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό. Το Τέξας ανήγγειλε χθες Παρασκευή την οικοδόμηση στρατιωτικής βάσης στα σύνορα με το Μεξικό, νέο επεισόδιο στο σίριαλ του μπραντεφέρ του κυβερνήτη του και του ομοσπονδιακού κράτους για τις παράτυπες εισόδους μεταναστών, που οι Ρεπουμπλικάνοι εννοούν να διατηρήσουν στο επίκεντρο της εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ έκανε την αναγγελία στο Ιγκλ Πας, σε έκταση 320 στρεμμάτων όπου θα κατασκευαστεί η εγκατάσταση. Θα βρίσκεται στο πλάι του Ρίο Γκράντε, ποταμού που αποτελεί φυσικό σύνορο, και θα μπορεί να υποδεχθεί περίπου 300 στρατιωτικούς από τον Απρίλιο.

Η πρωτοβουλία «θα αυξήσει τις στρατιωτικές δυνατότητες του Τέξας στο Ιγκλ Πας ώστε να μπορεί να δρα κατά τρόπο πιο αποτελεσματικό» εναντίον των ροών παράτυπων μεταναστών, είπε ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας πως όταν ολοκληρωθεί η βάση, θα μπορεί να υποδεχθεί 1.800 στρατιωτικούς.

Ο Γκρεγκ Άμποτ, υποστηρικτής του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορεί την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πως επιτρέπει «εισβολή» μεταναστών στα νότια σύνορα και δεν δρα εναντίον των συμμοριών οι οποίες, κατ’ αυτόν, ελέγχουν την Μεξικανική πλευρά. Ο έλεγχος των συνόρων αποτελεί αρμοδιότητα του ομοσπονδιακού κράτους, μολαταύτα η εθνοφρουρά του Τέξας είναι εγκατεστημένη από τον Ιανουάριο σε δημοτικό πάρκο του Ιγκλ Πας.

Ο Άμποτ έχει επίσης εγκαταστήσει κάπου 160 χιλιόμετρα αγκαθωτών συρματοπλεγμάτων κατά μήκος του Ρίο Γκράντε, μέτρο που η δήθεν «κυβέρνηση» Μπάιντεν αμφισβητεί στην δικαιοσύνη. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξουσιοδότησε προσωρινά το ομοσπονδιακό κράτος να απομακρύνει τα συρματοπλέγματα, αλλά οι πολιτειακές αρχών εξακολουθούν να τα εγκαθιστούν ενόσω η υπόθεση εκκρεμοδικεί.

«Το ότι θα έχουμε στρατιώτες εγκατεστημένους πλάι στον ποταμό θα επιτρέψει να ανεγερθεί ταχύτερα αυτός ο φράκτης αγκαθωτών συρματοπλεγμάτων», είπε χθες ο κ. Άμποτ, διαβεβαιώνοντας πως το «αποτελεσματικό» αυτό μέτρο μείωσε, κατ’ αυτόν, τις διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Μεξικό.

Το Τέξας εξάλλου ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στις πολιτειακές δυνάμεις να συλλαμβάνουν παράτυπους μετανάστες στα σύνορα, κάτι που κανονικά μπορούν να κάνουν μόνο ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Η δικαιοσύνη αναμένεται να αποφανθεί για το ζήτημα προτού ο νόμος αυτός τεθεί σε ισχύ, τον επόμενο μήνα (https://www.onalert.gr/kosmos/ipa-to-texas-oikodomei-stratiotiki-vasi-sta-synora-me-to-mexiko-gia-na-antimetopisei-to-metanasteytiko/559998/).


 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου