Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, αμέσως μετά τον θάνατο του ένδοξου Αυτοκράτορα της Ρωμανίας Βασίλειου του Β΄ του Βουλγαροκτόνου, οι Αυτοκράτορες που τον διαδέχτηκαν, όπως είχε κάνει και ο ίδιος εδωσαν πολλά προνομία στους τοκογλύφους Βενετούς εμπόρους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την Ρωμανία και κατάφεραν να την γονατίσουν σε τεράστιο βαθμό οικονομικά.

Και αυτό γιατί μέσω αυτών κατάφεραν να πάρουν φοροαπαλλαγές από την Ρωμανία, δεν πλήρωναν σε αυτή δασμούς και φόρους, ενώ μπορούσαν παράλληλα να βάζουν φόρους σε εμπόρους άλλων κρατών, αφού είχαν καταφέρει μάλιστα να πάρουν τον έλεγχο πολλών οικονομικών προσόδων και λιμανιών, όπως και συνοικιών της Πόλης και άλλων πόλεων της Ρωμανίας.

Οι απαιτήσεις των Βένετων γινόταν όλο και πιο απαιτητικές και παρανοϊκές, ενώ ζητούσαν και έπαιρναν όλο και πιο πολλά, ενώ όταν οι Αυτοκράτορες της Ρωμανίας προσπαθούσαν να αντιδράσουν (π.χ. οι Αλέξιος, Ιωάννης και Μανουήλ Κομνηνός) οι Βενετοί τους επιτίθονταν και όταν τους πίεζαν ανάγκαζαν τους Αυτοκράτορες να διατηρούν και να αυξάνουν συνεχώς τα προνόμια τους και να πληρώνουν από πάνω σε αυτούς και πολεμικές αποζημιώσεις.

Οι δε παντελώς διεφθαρμένοι τότε Έλληνες πολιτικοί με την δυναστεία των Αγγέλων που διαδέχτηκε αυτή των Κομνηνών προχώρησαν σε αποστρατικοποίηση με την καταστροφή του στόλου της Ρωμανίας και το ξεπούλημα των υλικών των πλοίων.

Και όλα αυτά, τόσο για το προσωπικό τους κέρδος από την πώληση τους, την πληρωμή των Βένετων, αλλά και την έμμεση υποταγή της Ρωμανίας στους Τούρκους, όπως και στην διάλυση του στρατού της Ρωμανίας.

Οι πολιτικοί αυτοί προχώρησαν παράλληλα και στην διάλυση του εθνικού γηγενούς Ελληνικού στρατού των Ακριτών, και την αντικατάσταση του απόλυτα από επαγγελματίες στρατιώτες και μισθοφόρους και ξένους, αφού πρώτα προχώρησαν σε τεράστια αριθμητική μείωση του, όπως και της στρατιωτικής θητείας.

Την ίδια περίοδο η πάντα Ελληνική Κύπρος κατακτήθηκε βίαια, ενώ είχε γίνει ανεξάρτητη από τον Ισαάκιο Άγγελο από Κύπρος από τον δήθεν «ηρωικό βασιλιά» της Βρετάνιας Ριχάρδο τον Α΄ τον Λεοντόκαρδο, ο οποίος στην συνέχεια την πούλησε στους Γάλλους Λουζινιάν και μετά την κατέλαβαν οι Τούρκοι και οι Βενετοί.

Κάποια στιγμή, την απόλυτα καταστροφική αυτή κατάσταση και την ανηλεή τοκογλυφική τυραννία των Βένετων, την εκμεταλλευτικέ ο Ανδρόνικος ο Από Κομνηνός, ο οποίος έδιωξε και εξόντωσε τους παντελώς διεφθαρμένους Βένετους τοκογλύφους, όπως π.χ. τον παντελώς ανθέλληνα Δάνδολο (https://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_24.html), μέσω της βίαιης εξόντωσης τους και ξεσηκωμού του λαού.

Όμως στην συνέχεια, αφού πρώτα εκθρόνισε τον νόμιμο Αυτοκράτορα Αλέξιο Β΄ Κομνηνό και τον δολοφόνησε, φέρθηκε τυραννικά στον λαό του, ενώ τελικά και ο ίδιος έπεσε όταν οι Νορμανδοί εισέβαλαν στην Ρωμανία και η Αυτοκρατορία υπέστη τεράστια ήττα μέχρι την εκδίωξη τους (https://alophx.blogspot.com/2021/09/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2021/08/blog-post.html).

Με την πτώση του τελευταίου των Κομνηνών, του Ανδρόνικου, τον διαδέχτηκε η για πολλούς χειρότερη και απόλυτα διεφθαρμένη δυναστεία των Αγγέλων υπό τον Ισαάκιο τον Β, η οποία ήταν αυτή υπό τον Αλέξιο τον Γ’ προχώρησε στην αποστρατικοποίηση με την καταστροφή του στόλου της Ρωμανίας και το ξεπούλημα των υλικών των πλοίων για προσωπικό κέρδος του ηγεμόνα αυτού.

Ο δε Αλέξιος ο Γ΄, ο οποίος πήρε την εξουσία από τον αδερφό του Ισαάκιο τον Β΄ με πραξικόπημα, κυβέρνησε τυραννικά και αποδιέλυσε τελείως τον στρατό και τον στόλο της Ρωμανίας, επί εποχής του οι Τούρκοι κατέλαβαν πολλά εδάφη και χάθηκε τότε και η Κύπρος από τον Ριχάρδο τον Α΄ τον Λεοντόκαρδο της Αγγλίας κατά την διάρκεια της Γ΄ Σταυροφορίας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_14.html, https://alophx.blogspot.com/2019/08/blog-post_2.html).

Ο γιος του αδερφού του Ισαάκιος, ο Αλέξιος, ο μετέπειτα Αλέξιος ο Δ’ ο Άγγελος το έσκασε στο εξωτερικό και με την βοήθεια του Φίλιππου της Σουρβιάς, του οποίου την αδερφή είχε παντρευτεί και του πάπα της Ρώμης και του Βενετού Δόγη Δάνδολου αντί να επιτεθούν στα Ιεροσόλυμα με την Δ΄ Σταυροφορία που ετοιμάζονταν, επιτέθηκαν τελικά στην Πόλη.

Εκεί επέβαλαν με την βία δικούς τους πολιτικούς εκδιώκοντας τον σφετεριστή Αλέξιο τον Γ’, τον Ισαάκιο τον Β΄ και τον γιο του Αλέξιο τον Δ΄, τους οποίους επέβαλαν με την βία στον θρόνο, προσπάθησαν να αρπάξουν με φόρους και με την βία όλα όσα χρήματα και στρατιωτικές δυνάμεις και γη τους είχε την οποία τους είχαν υποσχεθεί και αρπάξαν ακόμα και τα ιερά σκευή και τις περιουσίες των λαών με χρυσόβουλα και την βία.

Στους τέλος όμως όλοι τους εξοντώθηκαν από εξέγερση του λαού της Πόλης υπό τον σμιγοφρύδη Αλέξιο τον Ε΄ Μούρτζουφλο που παρίστανε τον «επαναστάτη», ο οποίος εξόντωσε όλους τους προδότες Αυτοκράτορες της παντελώς ανίκανης και προδοτικής δυναστείας των Αγγέλων  που ήταν υποχείριο των ξένων.

Έτσι, οι Σταυροφόροι βλέποντας ότι δεν υπήρχε πια Αυτοκράτορας να τους δώσει όλα όσα ήθελαν να αρπάξουν και τελικά αποφάσισαν να επιτεθούν στην Πόλη και να την καταλάβουν, κάτι που κατάφεραν και την λεηλατήσαν, ενώ κατέλαβαν οι Σταυροφόροι μαζί με τους Βένετους μεγάλο μέρος της Ρωμανίας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html), ενώ ο υποκριτής και απατεώνας Μούρτζουφλος το έβαλε στα ποδιά εγκαταλείποντας τον λαό του.

Παρόλα αυτά δεν χάθηκε κάθε ελπίδα, αφού δημιουργήθηκαν τρία ανεξάρτητα Ελληνικά κράτη, το Δεσποτάτο της Ηπείρου, η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας και η Αυτοκρατορία της Νικαίας, με την τελευταία στην οποία κατάφυγε ο νόμιμος Οικουμενικός Πατριάρχης Μιχαήλ Δ΄ Αυτωρειανός, διάδοχος του νόμιμου Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωάννη Ι΄ Καματερού, όπως και οι Αυτοκράτορες Κωνσταντίνος και ο Θεόδωρος ο Α΄ Λάσκαρης και ο ικανότατος Ιωάννης Βατάτζης.

Όλοι αυτοί κατάφεραν με πολλούς αγώνες να ανορθώσουν την Ρωμανία και μόνο χάρις στο έργο αυτών κατάφερε ο Μιχαήλ ο Η΄ Παλαιολόγος να απελευθερώσει την Πόλη και να ανασυστάσεις την Ρωμανία εκδιώκοντας τους Σταυροφόρους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html).

Αντίστοιχα και στις μέρες μας, η πατρίδα μας, η οποία πολλές φορές βρέθηκε σε κατάσταση ομηρίας και υποταγής στους ξένους, τόσο λόγω των εθνοπροδοτικών ηγεσιών τους, όσο και λόγω των τοκογλυφικών δάνειων που πήραν αυτοί από τους ξένους και τα χρέωσαν χωρίς να ρωτήσουν πρώτα στον Ελληνικό λαό (https://alophx.blogspot.com/2016/09/1943-1944-1946-1949.html, https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_96.html, https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_0.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_92.html), η ιστορία αυτή επαναλήφθηκε, ιδίως κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Έτσι, όλοι αυτοί οι πολιτικοί όταν κάποιος από αυτούς αναλάμβανε την εξουσία, αμέσως διόριζε τους δικούς στο δημόσιο, έδιωχνε τους προηγούμενους, αρπάζαν χρήματα του δημοσίου, κυριάρχησε το ρουσφέτι και ο νεποτισμός, αύξησαν τους μισθούς των βουλευτών και διόρισαν παντού δικούς τους δικαστές, πήραν δάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την καταχρέωσαν ακόμα περισσότερο στους ξένους (τα περισσότερα των οποίων άρπαζαν οι ίδιοι), φρόντιζαν με χρηματισμό να κάνουν τους αστυνόμους και τους στρατιώτες να πάνε με το μέρος τους, τυράννησαν τον λαό τους κ.λ.π..

Τότε, εμφανίστηκε αρχικά ως άλλος «νέος Ανδρόνικος Κομνηνός», ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος κατάφερε με τοκογλυφικά δάνεια από την ΕΟΚ, όπως και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Πρεσβύτερος πριν από αυτόν, στην τάχα «εξέγερση» του Ελληνικού λαού κατά της Δύσης, δήθεν για την εκδίωξη από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ (το ίδιο συνδικάτο και «έξω οι βάσεις από την Ελλάδα»).

Όλα αυτά δεν έγιναν βέβαια ποτέ, ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου κατέλαβε με εκλογές την εξουσία μετά την εκδίωξη αδυνάμου Ράλλη από πρωθυπουργία (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_5.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_92.html) και τέλος θάνατος με σκάνδαλα τον καιρό της στρατιωτικής ήττας Ελλάδας στα Ίμια εξαιτίας των ΗΠΑ το 1.996 μ.Χ.-(https://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_0.html).

Όλοι οι υπόλοιποι ηγέτες που ακολούθησαν τον Παπανδρέου ήταν απόλυτα υποχείρια των ξένων (όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Πρεσβύτερος και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης-https://alophx.blogspot.com/2023/05/blog-post.html), με πρώτους τους Κωνσταντίνου Σημίτη και του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Νεότερου.

Και κυρίως αυτό συνέβη και  επί και μετά τον εθνοπροδότη Γεώργιο Παπανδρέου τον Νεότερο (ΓΑΠ) του Αμερικανοσπουδαγμένου, ο οποίος παρέδωσε με παντελώς εθνοπροδοτικά τρόπο την Ελλάδα μας στα παντελώς παράνομα και εθνοπροδοτικά μνημόνια, όπως και όλοι οι διάδοχοι του, σαν νέοι «Ισαάκιοι Β΄ Άγγελοι και Αλέξιου Δ΄ Άγγελοι», γόνοι και αυτοί πολιτικών δυναστειών και διεφθαρμένων πολιτικών που εκπαιδευτήκαν στο εξωτερικό, έγιναν υποχείρια και πράκτορες ξένων και γύρισαν στην Ελλάδα για να εξυπηρετήσουν ξένα συμφέροντα (https://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_93.html).

Πολιτική που ακολούθησαν και όλοι οι διάδοχοι του σε πολύ χειρότερο τρόπο, οι οποίοι όπως και αυτός ήρθαν από το εξωτερικό, όπως ο τραπεζίτης της Goldman Sachs Παπαδήμος, τον οποίο επέβαλαν οι ΗΠΑ, Γερμανική ΕΕ και ΔΝΤ (Τρόικα) μετά την πτώση από τους ίδιους του ΓΑΠ.

Αλλά και στην συνέχεια και ο Σαμαράς, εξίσου σπουδαγμένος στις ΗΠΑ, ο Τσίπρας που ήταν προδοτικός πράκτορας των ΗΠΑ και της Γερμανίας και ξεπούλησε την πάντα Ελληνική Μακεδονίας μας στα Σκόπια με τις παντελώς παράνομες και εθνοπροδοτικές και παντελώς παράνομες δήθεν (ψευτο) «συμφωνίες των Πρεσπών» (https://alophx.blogspot.com/2018/06/blog-post_26.html).

Ο δε Σμιγοφρύδης, όπως και ο Αλέξιος ο Ε΄ ο Μούρτζουφλος και δημαγωγός και εθνοπροδότης Τσίπρας, ενώ παρίστανε ότι ήρθε να ξεσηκώσει τους Έλληνες με δημοψήφισμα τους Έλληνες κατά των μνημονίων, το έβαλε στα ποδιά μόλις δεν ψήφισαν οι Έλληνες «ΝΑΙ» σε αυτό και επέδειξε πλήρη και απολυτή υποταγή στους ξένους και στα προδοτικά μνημόνια υπογράφοντας αλλά δύο και ξεπουλώντας και την πάντα Ελληνική Μακεδονίας μας στους ξένους (https://alophx.blogspot.com/2018/06/blog-post_26.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/1943-1944-1946-1949.html, https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_96.html).

Τον Τσίπρα διαδέχτηκε ο ακόμα χειρότερος από όλους τους προηγουμένους Κούλης, ο οποίος ήταν Γερμανοτραφής (σαν τον Σημίτη και τον Χριστοφαράκο) και με Γερμανίδα γκουβερνάντα, ο οποίος κατέστρεψε σχεδόν απόλυτα την Ελλάδα και εξίσου προδοτικά νομιμοποίησε τον σοδομισμό παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη και στην περίπτωση των μνημονίων και της προδοσίας της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας και αυτόν στις μέρες μας ο Κασελάκι που ήρθε από τις ΗΠΑ και ανελαβε την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Κούλης με αφορμή τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), προχώρησε στην αποστρατικοποίηση της Ελλάδας μέσω αποστολής παράνομα οπλών της άμυνας των Ελληνικών νησιών στην Ουκρανία, ενώ πολλοί διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί προχώρησαν και στην θέλουν να προχωρήσουν στην πλήρη αποστρατικοποίηση στόλου και το πούλημα των υλικών των πλοίων για κέρδος και  για υποταγή στους Τούρκους της Ελλάδας χωρίς αντίσταση, αλλά και στην διάλυση του εθνικού Ελληνικού στρατού και την αντικατάσταση του με μισθοφόρους και ξένους.

Με τα παντελώς προδοτικά μνημόνια που υπέγραψαν οι Έλληνες εθνοπροδότες πολιτικοί, προχώρησαν σε πλήρη αρπαγή της αρπαγή περιουσίας και των ορυκτών πόρων των Ελλήνων και της γης τους ως το 2.100 μ.Χ., όπως και των κόκκινων δάνειων, ενώ οι δανειστές έχουν επιπλέον απατήσεις την μείωση των αμυντικών δαπανών για τον Ελληνικό στρατό για να πληρώνονται μνημόνια, αλλά και για να αφήσουν την  Ελλάδα απροστάτευτη για να καταλάβουν χωρίς αντίσταση οι Τούρκοι τα νησιά του Αιγαίου και την υπόλοιπη Κύπρο (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1974-2016.html, https://alophx.blogspot.com/2017/04/1974.html).

Επίσης, ο Κούλης, όπως ο Αλέξιος ο Δ’ ο Άγγελος θέλει να μπλέξει σε πόλεμο την Ελλάδα με το ΝΑΤΟ κατά των Ρώσων, αν εμπλακεί το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ενώ όπως ο Αλέξιος θέλει να υποτάξει την Ορθοδοξία στον πάπα της Ρώμης, πολεμώντας την όπως και όλοι οι προκάτοχοι του νομοσχέδια κατά της Ορθοδοξίας, όπως έκανε και ο Σημίτης με τον νόμο κατά των ταυτοτήτων.

Παράλληλα και οι δυτικοί θέλουν ήδη από τον καιρό του Όθωνα να υποτάξουν την Ορθόδοξη Ελλάδα στον καθολικισμό και την πανθρησκεία, κάτι που θέλει και ο πάπας Ρώμης για να γίνει όπως θέλει αρχηγός των Ορθοδόξων και όλων των θρησκειών του κόσμου, όπως ήθελε και τον καιρό της Λατινοκρατίας στην Ελλάδα και με την Δ΄ Σταυροφορία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html).

Την ίδια περίοδο, η πάντα Ελληνική Κύπρος μας ήταν για πολλές δεκαετίες στις μέρες μας ξανά υπό την κατοχή των Βρετανών, όπως υπό Κατοχή βρίσκεται και η υπόδουλη Βορειά Κύπρος ξανά από τους Τούρκους ξανά, όπως και από τους Αμερικάνους ηγέτες μετά τον θάνατο του Αρχιεπίσκοπου Μακάριου και ιδίως από την υπογραφή και μνημονίων και την υποταγή της ελεύθερης Κύπρου στην Δύση.

(Όπως επί Ρωμανίας Κύπρος υποταγή εν μέρει για κάποιο χρόνο ένα μέρος της στους Άραβες και υπόλοιπο ελεύθερο μέρος Ρωμανία και στην Αρχαία Ελλάδα ελεύθερο Ελληνικό μέρος και υπόλοιπο υποταγή στον στρατό και στόλο των Φοίνικων και των Περσών για κάποιο χρονικό διάστημα και πιο πριν και στους Ασσύριους, ενώ όπως οι Άγγελοι έχασαν την Κύπρο, το ίδιο έκαναν και οι χουντικοί και ο δήθεν «εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Πρεσβύτερος, ο οποίος εγκατέλειψε την Κύπρο παντελώς προδοτικά με την γνωστή του ρήση: «Η Κύπρος κείτεται μακριά»-https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_46.html).

Αναμένεται από πολλούς το απόλυτα διεφθαρμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα με όλες τις εθνοπροδοτικές πολικές που προωθεί σύντομα θα καταρρεύσει, ενώ ο ταυτόχρονα ο Ελληνικός λαός έχει αρχίσει να ξεσηκώνεται και να στρέφεται κατά των πολιτικών.

Κάτι που μπορει να συμβεί με ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν το 1.929 μ.Χ. και η Ελλάδα χρεοκοπήσει πλήρως κάτι που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και εξέγερση των Ελλήνων/επανάσταση με την εκδίωξη των διεφθαρμένων πολιτικών, ή με μία επίθεση των Τούρκων (αλλά και εξέγερση των ισλαμιστών που ελέγχονται από τους Τούρκους εντός της Ελλάδας-https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html) στο εξωτερικό (όπως ακριβώς έπεσε και η χούντα του Ιωαννίδη), με κάλεσμα ή επέμβαση του στρατού, μέρος αυτών των σεναρίων ή και όλων ταυτόχρονα μαζί.

Μπορεί τότε ίσως και πιο πριν με την ίδρυση πατριωτικών κομμάτων από ντόπιους Έλληνες πατριώτες ή ακόμα και ομογενείς από το εξωτερικό ή το εσωτερικό να δράσουν ως νέες «Αυτοκρατορίες» της Τραπεζούντας, της Νικαίας και του Δεσποτάτου της Ηπείρου να επανέλθει η Ορθοδοξία και μία πατριωτική κυβέρνηση στην Ελλάδα, ολοκληρώνοντας το έργο τους και του ικανοτάτου Αυτοκράτορα της Ρωμανίας Ιωάννη Βατάτζη (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html);

Εκδιώκοντας ταυτόχρονα τους τυράννους ξένους που ως άλλοι Βενετοί και Σταυροφόροι απομυζούν την Ελλάδα σε μία και ακόμα πιο απάνθρωπη λατινοκρατία και Γερμανική Κατοχή ακόμα πιο χειρότερη και από τις πρώτες, καταργώντας όλα τα παντελώς παράνομα και εθνοπροδοτικά μνημόνια και όλους τους νομούς που ψηφίστηκαν μετά από αυτά;

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου