Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, τα έτη 1.973 μ.Χ.-1.974 μ.Χ., η Μεγάλη Βρετανία λόγω του μεγάλου κόστος πετρελαίου και των υποπροϊόντων του λόγω του Πολέμου του Γιόμ Κιπούρ του 1.973 μ.Χ. και το μεγάλου πετρελαϊκού κραχ και εμπάργκο που επέβαλαν οι Άραβες στην Δύση, είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους των εισαγωγών και των εξαγωγών στην χώρα αυτή, των τιμών των προϊόντων, των καυσίμων, όπως επίσης και την μείωση των μισθών, των ωρών εργασίας, την αύξηση της ανεργίας.

Ως τελικό δε πολιτικό αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης των Συντηρητικών και την άνοδο στην εξουσία των Εργατικών, οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα ανέτρεφαν τα αποτελέσματα της κρίσης αυτής και θα αυξάναν τα εργατικά δικαιώματα, τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς των Βρετανών, ενώ παράλληλα με τις εξελίξεις αυτές και με τις απεργίες που έκαναν και βοήθησαν στην πτώση των Συντηρητικών αυξήθηκε και ο ρόλος και η ισχύς των Συνδικάτων.

Όμως παρά τις υποσχέσεις τους και οι Εργατικοί ακολούθησαν τελικά το οικονομικό παράδειγμα των Συντηρητικών και ιδίες οικονομίες πολιτικές, με αποτέλεσμα την σύντομη πτώση τους από την εξουσία και την παράλληλη άνοδο στην εξουσία μιας νέας πολιτικού στην ηγεσία των Συντηρητικών, της Θάτσερ, η οποία υποσχέθηκε ότι θα αναδιοργάνωνε την χώρα και θα μείωνε την ανεργία.

Τελικά, από την μία η κακή ηγεσία των Εργατικών, η κακή οικονομική και πολιτική τους, όπως και η αύξηση των ανέργων στο ένα εκατομμύριο, «ανάγκασε» την Θάτστερ που εκλέχτηκε νέα πρωθυπουργός με μεγάλη πλειοψηφία να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Αν και αρχικά προσχώρησε σιγά, σιγά στις αλλαγές που ήθελε, προκειμένου να πάρει όπως και οι προηγούμενες από αυτή Βρετανικές κυβερνήσεις δάνειο από το ΔΝΤ, επέβαλε «μνημονιακά» μέτρα στην χώρα, ενώ προχώρησε σε μείωση του ιδιωτικού τομέα, απόλυση πολλών ανθρώπων από το δημόσιο, ξεπούλημα της εθνικής κρατικής περιουσίας, εργοστασίων και ορυχείων, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, κ.λ.π. συμφώνα με το οικονομικό δόγμα του Φρίντμαν του ΔΝΤ (https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_79.html).

Την ίδια ακριβώς πολιτική εφάρμοσε και ο Πινοσέτ στην Χιλή, με πραξικόπημα αντί για εκλογές, όπως ακριβώς και στις μέρες μας κάνει στην Αργετινή και ο νεοκλεγείς Προέδρος της χώρας Μίλει (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_46.html), αφού και οι δύο πήραν δάνειο από το ΔΝΤ και επέβαλαν τα άδικα καί σκληρά εθνοπροδοτικά μέτρα αυτά στις χώρες τους, ενώ τις ιδίες πολιτικές εφάρμοσε με την βία και η Μέρκελ και ο Σόιμπλε με τα μνημόνια στις χώρες της ΕΕ και ο Σολτς στις μέρες μας στην Γερμανία. 

 

Παράλληλα, η Θάτσερ ισχυρίζονταν ότι θα έκανε «ξανά μεγάλη» την Βρετανία και εκ νέου παγκόσμια δύναμη, όπως έλεγε μετέπειτα ο Τραμπ στις ΗΠΑ, ο Μπολσονάρο στην Βραζιλία, η Λέγκα στην Ιταλία ή η AfD στην Γερμανία, ενισχύοντας με έναν εθνικιστικό τόνο την πολιτική και την ρητορική τους.

Η νέα πετρελαϊκή κρίση των ετών 1.979 μ.Χ.-1.980 μ.Χ.-1.981 μ.Χ. λόγω της ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν (https://alophx.blogspot.com/2019/05/20-21.html), προκάλεσε ακόμα περισσότερα οικονομικά προβλήματα στην Δύση και έδωσε την αφορμή που ήθελε στην Θάτσερ να πάρει ακόμα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα για να «σώσει» «τάχατες» την χώρα της, διαλύοντας τις απεργίες και τα Συνδικάτα, παρόντας μέτρα ανάλογα με αυτά που πήραν οι χώρες της ΕΕ μετά το μεγάλο παγκόσμιο οικονομικό κραχ των δετών 2008 μ.Χ.-2009 μ.Χ. και στην Ελλάδα με την Τρόικα (ΗΠΑ. ΔΝΤ, Γερμανική ΕΕ).

Τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα μειωθήκαν, χορήγηση των χρήματων των φόρων του λαού μόνο στις τράπεζες και τις βιομηχανίες, αύξηση της ανεργίας με πρόφαση τάχα την μείωση του πληθωρισμού, την κατάργηση των δήθεν «ασύμφορων» εργοστασίων και ορυχείων του άνθρακα (σαν τον Λιγνίτη και τα εργοστάσια της ΔΕΗ στις μέρες μας επί Κούλη στην Ελλάδα) κ.λ.π.

Παράλληλα η Θάτσερ πούλησε τις κρατικές κατοικίες σε ιδιοκτήτες με μετοχές, όμως σύντομα πιο πονηροί από αυτούς τους τα άρπαξαν για ένα κομμάτι ψωμί με την βοήθεια του κράτους, όπως έκαναν επί Γιέλτσιν με την βοήθεια του από τους πολίτες οι Ρώσοι ολιγάρχες με τις μετοχές των βιομηχανιών που αυτός πούλησε στον λαό με χρήματα που πήραν αυτοί από την Δύση (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

Όλα αυτά τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα οδήγησαν σε μεγάλη οργή και τα μειονοτικά κράτη εντός της Μεγάλης Βρετανίας, όπως π.χ. στην Σκωτία, την Ιρλανδία και την Ουαλία, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την αύληση του εθνικισμού και των τάσεων αυτονομήσου, ανεξαρτησίας στις περιοχές αυτές, με αποτέλεσμα σύντομα αυτά να αναλάβουν την εξουσία σε αυτές.

Όμως εκτός αυτών, αυξήθηκε στην Μεγάλη Βρετανία επί Θάτσερ και η τάση για αποχώρηση της χώρας αυτής από την ΕΕ/τότε ΕΟΚ, κάτι το οποίο όντως έγινε τελικά εφικτό στις μέρες μας με το BREXIT χάρις στους Φάρατζ ή και τον Τζόνσον (https://alophx.blogspot.com/2017/05/brexit_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/to-brexit-kai-to-game-of-thrones-season.html).

Η Θάτσερ εκτός από λογούς γοήτρου, πατριωτικούς και εθνικιστικούς, ήθελε την αποχώρηση από την ΕΟΚ γιατί εκείνη την εποχή με τα πακέτα Ντελόρ που έδινε στα κράτη, σαν αντάλλαγμα επέβαλε στα κράτη να παύουν να καλλιεργούν τα αγροτικά προϊόντα τους για να μπορέσουν να επιβληθούν και να πουλούν μόνο οι μεγάλες χώρες, όπως επίσης και τα κράτη ΄που έπαιρναν τα δάνεια αυτά να υιοθετήσουν ένα κοινό νόμισμα και οικονομική πολιτική υπό τον έλεγχο της ΕΚΤ, την οποία διεύθυνε η Γερμανία.

Αυτό που καθυστέρησε την εκλογική ήττα της Θάτσερ και της έδωσε δημοτικότητα και νίκη αν και φαίνονταν ότι θα έχανε τις εκλογές βάσει των δημοσκοπήσεων ήταν η νίκη της επί της Αργετινής στα Φώκλαντ (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_26.html).

{Στην δε Ρωσία τα μέτρα της Θάτσερ που κατέστρεψαν την οικονομία της και κοντέψαν να την διαλύσουν οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά και εθνικά, πηρέ μαζί με τους Ρώσους ολιγάρχες στο ονομα της Δύσης ο Γιέλτσιν.

Στην Γερμανία, αντίστοιχος της Θάτσερ ως ένα βαθμό ήταν ο Κολ, ο οποίος κέρδισε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις (ενώ η Θάτσερ τρεις). Και αυτός ανέβηκε στην εξουσία το πετρελαϊκό κραχ του 1.973 μ.Χ. που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση των Σοσιαλδημοκρατών από την εξουσία της Γερμανίας, ενώ πηρέ και αυτός ως ηγέτης της τότε Δυτικής Γερμανίας κάποια από τα μέτρα που πήρε η Θάτσερ στην Μεγάλη Βρετανία, σε μικρότερο βαθμό όμως.

Και αυτός υιοθέτησε εθνικιστική ρητορική, ακόμα και πριν την ενοποιηση της Γερμανίας και προέβη σε προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες. Έτσι το 1.984 μ.Χ.  δήλωσε ότι ευτυχώς ο ίδιος είχε γεννηθεί με μία γενιά που άργησε να έρθει στην ενηλικίωση ατυχώς, κάτι που πολλοί και οι Ισραηλινοί το εξέλαβαν ως μία δήλωση ότι αποποιούνταν η γενιά του τα εγκλήματα της Γερμανίας στον Β’ΠΠ.

Επίσης, ο Κολ το 1.985 μ.Χ. οργάνωσε εκδηλώσεις τιμής των πεσόντων πολεμιστών στο πολεμικό νεκροταφείο του Μπίτουμπουργκ που ήταν θαμμένα πολλά στελέχη και αξιωματικοί των Ναζί και των Βαφέων SS, όπως κάνουν οι Ιάπωνες στο Μαυσωλείο Γιασουκούνι που είναι θαμμένοι πολλοί Ιάπωνες εγκληματίες πολέμου του Β΄ΠΠ, προβάλλοντας αντιδράσεις και διαμαρτυρίες σε όλη την Δυτική  Γερμανία και στις ΗΠΑ, κάτι που ερμηνεύτηκε ως «συγχωροχάρτι» στους εγκληματίες αυτούς, ενώ εκτός αυτών το ίδιο ετος προκάλεσε και την οργή της ΕΣΣΔ, συγκρίνοντας τον ηγέτη του κράτους αυτού Γκορμπατσόφ με τον Γκέμπελς.

Παράλληλα, ο Κολ ήταν υπερ ενός πανευρωπαϊκού ομοσπονδιακού κράτους υπό την διοίκηση της Γερμανίας (των Ηνωμένων Πολιτείων Ευρώπης), ενός Δ΄ Ράιχ στην ουσία, όπως όντως έγινε επί Μέρκελ και Σόιμπλε η ΕΕ, την οποία ελέγχουν οι Γερμανοί μέσω της ΕΚΤ, προοπτική που προκαλούσε τρόμο στην Θάτσερ και στον Μιτεράν, οι οποίοι προσπάθησαν και οι δύο ανεπιτυχώς να αποτρέψουν την ένωση της Γερμανίας και την επιβολή της στην ΕΟΚ/μετέπειτα ΕΕ.

Ο Κολ αισθάνονταν επίσης ως ένας νέος καγκελάριος ενοποιητής της Γερμανίας στο Δ΄ Ράιχ σαν τον καγκελάριο Μπίσμαρκ του Β΄ Ράιχ, ενώ και οι δύο προσπάθησαν να κάνουν την Γερμανία ηγέτιδα δύναμη όλης της Ευρώπης, ενώ η ενιαία αγορά της ΕΕ δημιουργήθηκε σταδιακά χάρις στα πακέτα Ντελόρ το 1.993 μ.Χ.

Παράλληλα, ο τότε Υπουργός Οικονομικών του Κολ, όπως επίσης μετέπειτα και της Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πρότεινε την σύσταση ενός σκληρού πυρήνα κρατών που θα ηγούνταν όλων των άλλων κρατών της ΕΕ, όπως ακριβώς υιοθετήθηκε μετέπειτα με την ενισχυμένη συνεργασία όσων κρατών της ΕΕ ήθελαν να επιτύχουν μία πλήρη ένωση, 9-10 στον αριθμό συνολικά (https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_2.html), όπως και ότι η ΕΕ έπρεπε να γίνει υπό τους όρους πλήρους Γερμανικής δημοσιονομικής πειθαρχίας και έλεγχο των κρατικών υποδομών υπό την Bundesbank, και ένα νέο μάρκο, όπως ακριβώς έγινε στην συνέχεια με το ευρώ (που είναι στην ουσία το μεταμφιεσμένο μάρκο) και την ΕΚΤ που ελέγχεται πλήρως από την ΕΕ και την Boundesbank.

Εκτός αυτών, ο Σόιμπλε πρότεινε στον Κολ και αυτός προσπάθησε ανεπιτυχώς να εφαρμόσει την παράχρηση των εξουσιών των κρατών της ΕΕ σε έναν υπερεθνικό οργανισμό και κυβέρνηση της Ευρώπης ελεγμένο από την Γερμάνια κατάγοντας πλήρως την εθνική κυριαρχία τους, όπως και την κατάργηση της ομοφωνίας και των βέτο και την υιοθέτηση της απλής πλειοψηφίας για τις αποφάσεις στην ΕΕ (στους τομείς των οικονομικών, εξωτερικών, εσωτερικών, άμυνας κ.λ.π.), όπως γίνεται προσπάθεια να γίνει στις μέρες μας στην ΕΕ από την Γερμανία του Σολτς, κάτι που έκανε την Θάτσερ ακόμα περισσότερο να θέλει να βγάλει την Μεγάλη Βρετανία από την ΕΕ. 

Ο δε Σόιμπλε εφάρμοσε τα μνημόνια που επέβαλε στις χώρες της ΕΕ επί μνημονίων με  τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην Ανατολική Γερμανία όταν ενοποιήθηκε αυτή με την Δυτική επί Κολ με μνημόνια, απολύσεις και ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, εργοστασίων και βιομηχανιών, στον ίδιο του τον λαό δηλαδή και για τον λόγο αυτό πυροβολήθηκε από έναν εξοργισμένο δήθεν «τρελό» από τις περιοχές αυτές και έμεινε ανάπηρος.

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι όχι μόνο οι δήθεν φιλεργατικοί Εργατικοί στην Μεγάλη Βρετανία με τον Μπλερ, άλλα και οι σοσιαλιστές άλλων χωρών π.χ. ο Σρέντερ στην Γερμανία, ο Νταλέμα στην Ιταλία, οι Σιράκ και Ολάντ στην Γαλλία, ο Θανατερό στην Ισπανια, ή ο Κλίντον στις ΗΠΑ, πήραν στην ουσία όλα τα αντεργατικά μέτρα που κατηγορούσαν τους εχθρούς τους και ακόμα πιο πολλά, με αποτέλεσμα, να χάσουν τεράστιο μέρος των ψηφοφόρων τους και οι δεξιοί αντίπαλοι τους και οι λαϊκιστές και οι εθνικιστές να πάρουν την εξουσία στα κράτη τους.

Παράλληλα, τον εθνικισμό και την αναβίωση του μιλιταρισμού, του στρατού και την αποστολή του σε μάχες και σε βάσεις σε νέα κράτη προώθησε και ο Στράους στην Γερμανία, όπως και ο Γουότενμπεργκ, ο Κολ, ο Σρέντερ, ο Σόιμπλε, η Μέρκελ και ο Σολτς, όπως και όλες οι Γερμανικές κυβερνήσεις μετά την Γερμανική ενοποίηση.

Σε δημοσκόπηση το 2002 μ.Χ. στην Μεγάλη Βρετανία ο Τσόρτσιλ ήταν ο σημαντικότερος Βρετανός πολίτικος ηγέτης που υπήρξε ποτέ.

Χιλιάδες κάθε χρόνο έρχονται και προσκυνούν τους τάφους των δικτατορών Φράνκο στην Ισπανία και του Μουσολίνι στην Ιτάλια.

Το 2019 μ.Χ. ο σημαντικότερος ηγέτης των Πορτογάλων για όλες τις εποχές βγήκε σε δημοσκόπηση ο δικτάτορας Σαλαζάρ.

Στην Κοιλάδα των Πεσόντων ήταν θαμμένος ο Φράνκο και οι στρατηγοί του στην Ισπανια και οι Ιάπωνες εγκληματίες αξιωματικοί του Β’ΠΠ είναι θαμμένοι στο Μαυσωλείο του Γιασουκούνι.

Για ένα χρονικό διάστημα το 1.923 μ.Χ. ο Αντενάουερ ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας της Βαυαρίας, όπως και τα έτη 1.919 μ.Χ.-1.920 μ.Χ. αντίστοιχα στην ίδια περιοχή και ο Κουρτ Άσνερ και ο Ευγένιος Λεβίν.

Τα έτη 1.949 μ.Χ.-1.950 μ.Χ. οι Γερμανοί κατά ποσοστό 50% πίστευαν ότι ο Ναζισμός ήταν μία καλή ιδέα με λάθος εφαρμογή (όπως πιστευόταν πολλοί Ρώσοι στην Ρώσοι μετά την πτώση της ΕΣΣΔ για τον κομμουνισμό), ενώ οι πιο χαρούμενες εποχές για την Γερμανία ήταν το Β’ Ράιχ πριν τον Α’ΠΠ και το Γ΄ Ράιχ πριν τον Β’ΠΠ,

Ο σοσιαλιστής καγκελάριος Μπραντ προδοτικά για την χώρα του αναγνώρισε την Ανατολική Γερμανία ως ένα δήθεν «ανεξάρτητο» κράτος, όπως και ο δήθεν «αριστερός» και σοσιαληστής Τσίπρας ως πρωθυπουργός της Ελλάδας αναγνώρισε τα Σκόπια με ψευδές και παράνομο ονομα, γλώσσα και ιστορία, πάρλα τις αντιδράσεις και οι δύο της πλειοψηφίας των λαών τους.

Μετά την ήττα τους στον Α’ΠΠ οι Γερμανοί πίστευαν ότι ηττήθηκαν επειδή δέχτηκαν μία πισώπλατή μαχαιριά από το προδότες πολιτικούς στο εσωτερικό μέτωπο, όπως και πολλοί Ισπανοί αξιωματικοί στον Ισπανοαμερικανικό πόλεμο στην Κουβά πίστευαν ακριβώς το ίδιο.

Ο Ισπανικός Εμφύλιος ξεκίνησε το 1.936 μ.Χ. και έληξε τρία χρόνια αργότερα το 1.939 μ.Χ. (παρά την παρέμβασή των Γερμανοιταλών, των δυτικών και των Ρώσων, των μισθοφόρων που έστειλαν και των νέων όπλων και στρατιωτικών που χρησιμοποιήσαν) με την κατάληψη γης Μαδρίτης από τον Φράνκο, όπως πιθανότατα και ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος που ξεκίνησε το 2022 μ.Χ. θα λήξει πιθανότατα το 2024 μ.Χ. με την κατάληψη από τον Ρωσικό στρατό του Πούτιν του Κίεβου (παρά την παρέμβαση των Γερμανών, των Αμερικάνων, των δυτικών και των μισθοφόρων που έστειλαν και των νέων όπλων και στρατιωτικών που χρησιμοποιήσαν)].

Αντίστοιχα στην εποχή μας, το 2010 μ.Χ. η τότε εθνοπροδοτική κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου του Νεότερου, ακολουθώντας τις οδηγίες των ξένων, με πρόσχημα την μεγάλη οικονομική κρίση των ετών 2008 μ.Χ.-2009 μ.Χ. οδήγησε την χώρα μας στα μνημόνια.

Την ίδια πολιτική ξεπουλήματος της δημοσίας περιουσίας ακολούθησαν και όλες οι κυβερνήσεις που διαδέχτηκαν αυτή του Παπανδρέου με την υπογραφή νέων εθνοπροδοτικών μνημονίων, δηλαδή αυτές των Παπαδήμου, Σαμαρά, Τσίπρα και Κούλη.

Η κρίση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους των εισαγωγών και των εξαγωγών στην χώρα αυτή, των τιμών των προϊόντων, των καυσίμων, όπως επίσης και την μείωση των μισθών, των ωρών εργασίας, την αύξηση της ανεργίας.

Ως τελικό δε πολιτικό αποτέλεσμα την πτώση της συγκυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και την άνοδο στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα ανέτρεφαν τα αποτελέσματα της κρίσης αυτής και θα αυξάναν τα εργατικά δικαιώματα, τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς των Ελλήνων, ενώ παράλληλα με τις εξελίξεις αυτές και με τις απεργίες που έκαναν και βοήθησαν στην πτώση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυξήθηκε και ο ρόλος και η ισχύς των Συνδικάτων.

Όμως παρά τις υποσχέσεις τους και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακολούθησαν τελικά το οικονομικό παράδειγμα των προηγούμενων κυβερνήσεων και ιδίες οικονομίες πολιτικές, υπογράφοντας νέα μνημόνια και ξεπουλώντας το ονομα, την ιστορία και την γλώσσα της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας (https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html), με αποτέλεσμα την σύντομη πτώση τους από την εξουσία και την παράλληλη άνοδο στην εξουσία μιας νέας πολιτικού στην ηγεσία της ΝΔ υπό τον Κούλη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα αναδιοργάνωνε την χώρα και θα μείωνε την ανεργία.

Τελικά, από την μία η κακή ηγεσία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κακή οικονομική και πολιτική τους, όπως και η αύξηση των ανέργων στο ένα εκατομμύριο, «ανάγκασε» τον Κούλη που εκλέχτηκε νέα πρωθυπουργός με μεγάλη πλειοψηφία να πάρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Αν και αρχικά προσχώρησε σιγά, σιγά στις αλλαγές που ήθελε, προκειμένου να πάρει όπως και οι προηγούμενες από αυτή κυβερνήσεις δάνειο από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, επέβαλε «μνημονιακά» μέτρα στην χώρα, ενώ προχώρησε σε μείωση του ιδιωτικού τομέα, απόλυση πολλών ανθρώπων από το δημόσιο, ξεπούλημα της εθνικής κρατικής περιουσίας, εργοστασίων και ορυχείων, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, κ.λ.π. συμφώνα με το οικονομικό δόγμα του Φρίντμαν του ΔΝΤ (https://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_79.html).

Παράλληλα, ο Κουλής ισχυρίζονταν ότι θα έκανε ξανά μεγάλη την Ελλάδα, προσπαθώντας να ενισχύσει  με έναν εθνικιστικό τόνο την πολιτική και την ρητορική του.

Η νέα οικονομική κρίση των ετών 2020 μ.Χ.-2023 μ.Χ. λόγω κορωνοιου, προκάλεσε ακόμα περισσότερα οικονομικά προβλήματα στην Δύση και έδωσε την αφορμή που ήθελε στον Κούλη να πάρει ακόμα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα για να «σώσει» «τάχατες» την χώρα της, διαλύοντας τις απεργίες και τα Συνδικάτα, ενώ με αφορμή τον κορωνοιό επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σαν τις δικτατορίες και κυνήγησε όσους δεν έκαναν εμβόλιο για τον κορωνοιό με αγριότητα, ενώ με δάνεια στα ιδιωτικά καναλάκια και τα κανάλια του Δημοσίου ανέλαβε τον έλεγχο όλων των ΜΜΕ αντιδημοκρατικά.

Τα εργατικά και εργασιακά δικαιώματα μειωθήκαν, χορήγηση των χρήματων των φόρων του λαού μόνο στις τράπεζες και τις βιομηχανίες, αύξηση της ανεργίας με πρόφαση τάχα την μείωση του πληθωρισμού, την κατάργηση των δήθεν «ασύμφορων» εργοστασίων και ορυχείων λιγνίτη και τα εργοστάσια της ΔΕΗ στις μέρες μας κ.λ.π.

Παράλληλα ο Κουλής ξεπούλησε τις κατοικίες των Ελλήνων πολίτων μέσω των κόκκινων δανείων. Όλα αυτά τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα οδήγησαν σε μεγάλη οργή τους Έλληνες πολίτες και εκτός αυτών, αυξήθηκε στην Ελλάδα η τάση για αποχώρηση της χώρας αυτής από την ΕΕ.

Επίσης, στις μέρες μας ο Κουλής λέγεται ότι για να συσπειρώσει τον λαό με το μέρος του και να επιτύχει το εθνοπροδοτικά ξεπούλημα και το διαμοίρασα και συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία στο Αιγαίο και στην Κύπρο, μπορεί να οργανώσει από κοινού ένα στημένο πολεμικό/θερμό επίδοσίν με τον Ερντογάν παραδίδοντας του το Αιγαίο με κοινή προσφυγή στην Χάγη για να δικαιολογήσει την προδότισσά αυτή στους Έλληνες πολίτες λόγω «ήττας» και «πίεσης» των ξένων μέσω Χάγης.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου