Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, καθόλη την διάρκεια της ιστορίας υπήρξαν ομοιότητες στις πράξεις πολιτικών και δημαγωγών, οι οποίες προέρχονταν από όμοια κέντρα, είχαν παρεμφερείς σκοπούς, αλλά και παρόμοιες καταλήξεις, ιδιαίτερα στον Μεσοπόλεμο, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όσο και στις μέρες μας.

Τόσο η ODESSA (https://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html), όσο και τα Freikorps (https://alophx.blogspot.com/2017/09/freikorps.html) κατέφυγαν στο εξωτερικό για να αναδημιουργήσουν την οικονομία και τον στρατό της τότε ηττημένης Γερμανίας, όπως και Γ’ και Δ΄ Ράιχ αντίστοιχα, ενώ δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί να αναφέρει ότι και το πραξικόπημα και η επικράτηση των μπολσεβίκων του Λένιν στην Ρωσία έγινε και αυτή με χρήματα των Γερμανών του Κάιζερ Γουλιέλμου του Β΄ του Β΄ Ράιχ, των όπλων και των πρακτόρων του (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

Έτσι, στην πρώτη περίπτωση, η επαναδημιουργία του στρατού της Γερμανίας μετά την ήττα του στον Α’ΠΠ έγινε εφικτή με την συνθήκη του Ραπάλο και τις μυστικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις που δημιούργησε στην ΕΣΣΔ η Γερμανία, με αντάλλαγμα καλές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ δύο κρατών πάριων, την ανταλλαγή τεχνολογίας/τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης προσωπικού, όπως και την παραγωγή τανκς, αεροσκαφών, βομβίδων όπλων και πυροβόλων, άλλα και χημικών αερίων (https://alophx.blogspot.com/2017/10/1990.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_47.html).

{Είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι με την συνθήκη αυτή, οι Γερμανοί υπό τον στρατηγό Χανς Φον Στεκτ συμφώνησε (εκτός των άλλων) με τον Τρόσκι να διαμελίσουν οι χώρες τους και να μοιραστούν την Πολωνία, πολύ πριν κάνουν πράξη την συμφωνία αυτή ο Χίτλερ και ο Στάλιν το 1.939 μ.Χ. με την έναρξη του Β’ΠΠ.

Οι δε βάρβαροι δυτικοί βάρβαροι λαοί, από την Αρχαιότητα, Γερμανοί και Γαλάτες, αλλά και οι Φράγκοι Γερμανοί κατακτητές και όλοι οι Γερμανικοί λαοί τον Μεσαίωνα λεηλατούσαν με βάρβαρες ορδές και στρατούς την Αρχαία Ελλάδα και την Μεσαιωνική (την Ρωμανία, τόσο ως Γερμανικές βάρβαρες φυλές, όσο και ως Φραγκική Αυτοκρατορία, αλλά και ως Σταυροφόροι).

Όπως ακριβώς δηλαδή κάνουν και στις μέρες μας, τόσο με βάρβαρους κατακτητικούς στρατούς (π.χ. σαν Γερμανοί στον Β΄ΠΠ, αλλά και με την Αγγλογαλλική Κατοχή στον Κριμαικό Πόλεμο και στον Εθνικό Διχασμό), όσο και με την μεταμοντερνα βάρβαρη κατάκτηση μέσω των μνημονίων και των εθνοπροδοτικών τοκογυφικών δανείων που πήραν από τοκογλύφους τραπεζίτες και οργανισμούς (π.χ. το ΔΝΤ) οι Έλληνες πολιτικοί χωρίς να ρωτήσουν ποτέ τον Ελληνικό λαό.

Επίσης, όπως στην Ευρώπη κυριαρχούσε στον Μεσοπόλεμο και τον Β’ΠΠ ο Ιταλογερμανικός Άξονας με μεγάλο έταιρο την Γερμανία του Γ’ Ράιχ και μικρότερο την φασιστική Ιταλία, έτσι και στις μέρες μας κυριαρχεί στην ΕΕ ο Γαλλογερμανικός Άξονας με μεγάλο έταιρο την Γερμανία του Δ’ Ράιχ/ΕΕ και μικρότερο την Γαλλία, σε μία συμμαχία δεκαετιών, όπως ακριβώς για πολλές δεκαετίες είχαν συμμαχία οι Γερμανοί και οι Ιταλοί πριν τον Α’ΠΠ, στον Β’ΠΠ, αλλά και στις μέρες μας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_56.html)}.

Τα δε Freikorps (που ήταν έντονα ρατσιστικά, αντιισλαμικά και αντιεβραικά όπως και οι Ναζί) εκτός από ότι κατέστειλαν τις προσπάθειες κομμουνιστικών πραξικοπημάτων στην Γερμανία, τόσο στο Βερολίνο των Σπαρτακιστών των Καρλ Λίμπκχεντ και Ρόζα Λούξενμπουργκ, όσο και του Κουρτ Άσνερ στο Βερολίνο και των διάδοχων του, όπως και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας, έλαβαν μέρος  για τα συμφέροντα της Γερμανίας και σε μάχες στο εξωτερικό ή έγιναν μισθοφόροι σε άλλα κράτη (διαπράττοντας πολλά εγκλήματα πολέμου σε κάθε περίπτωση, όπως ακριβώς και οι Ναζί στον Β’ΠΠ), περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιστρεψουν στην Γερμανία και ένα επαναδημιουργημένο Ράιχ.

Έτσι, τα παραστρατιωτικά αυτά σώματα, γνωστά και ως η «Μαύρη Reichswehr», πολέμησαν τους κομμουνιστές σε κράτη όπως την Ουκρανία, την Πολωνία, την Φιλανδία, την Λετονία, την Εσθονία και την Λιθουανία, τόσο για να στηρίξει/διατηρήσει ή/και να επιβάλει φιλογερμανική καθεστώτα στα κράτη που κέρδισε η Γερμανία με την συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ με την Ρωσία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html) και τα απέσυρε τελικά όταν από την μία την πίεσαν με εισβολή στα εδάφη της οι χώρες της Αντάντ που την νίκησαν στον Α’ΠΠ, όσο και όταν οι Ρώσοι άρχισαν να νικήσουν σε πολλά από αυτά τα εδάφη τους Γερμανούς.

[Παράλληλα, όπως οι Γερμανοί στον Α΄ΠΠ είχαν την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία σύμμαχο τους ενάντια στα κράτη της Αντάντ, έτσι και στις μέρες μας, σε έναν ενδεχόμενο Γ’ΠΠ, είναι πιθανότατο να έχει η Δύση σαν εχθρό έναν ενωμένο ισλαμικό κόσμο, ενωμένο (https://alophx.blogspot.com/2020/02/isis.html).

π.χ. εκτός από τα ισλαμικά κράτη του Ιράν, το Κατάρ (που αν και μοναρχία στηρίζει οικονομία όλους τους ισλαμιστές και τις οργανώσεις τους παγκόσμια, όπως και την Μουσουλμάνοι Αδελφότητα και όλες τις ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις οπ δημιουργήθηκαν από αυτή) και της Τουρκίας και από άλλα μουσουλμανικά κράτη, π.χ. την Αίγυπτο, την Σαουδική Αραβία, την Ινδονήσια, την Νιγηρία και το Πακιστάν κ.λ.π..].

Αν και μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος της Μπυραρίας του Χίτλερ στο Μοναχό τα σώματα αυτά διαλυθήκαν ή ενσωματωθήκαν στον νέο Γερμανικό στρατό, υπήρχαν ομάδες που έφεραν το ίδιο όνομα, κυρίως Γερμανικές μειονότητες ή φιλογερμανού δωσίλογοι σε κράτη που προδώσαν τα κράτη που διέμεναν και στήριξαν την κατάκτηση τους από την Γερμανία, με την δημιουργία παραστρατιωτικών οργανώσεων, φιλοναζιστών κομμάτων και τρομοκρατικών οργανώσεων, π.χ. στην Σουηδία, στην Πολωνία, την Τσεχία και την Δανία, ακόμα και στην Μεγάλη Βρετανία.

Παράλληλα όμως χρησιμοποίησε στα κατεχόμενα κράτη και τρομοκρατικές οργανώσεις και φιλοναζιστικές δασολογικές ομάδες και παραστρατιωτικά σώματα κατά των κατεκτημένων λαών και των ανταρτών ενάντια στους Γερμανούς (π.χ. τους Γερμανοτσολιάδες στην Ελλάδα, τον στρατό του Βλασόφ και τον ναζιστή Μπαντέρα σε Ουκρανία, Λευκορωσία και σε Ρωσικά εδάφη, το ισλαμικό τάγμα των «Χάντζαρ SS» στα Βαλκάνια, την πανευρωπαϊκή μεραρχία «Καρλομάγνος» κ.λ.π.).

Στην δεύτερη περίπτωση, οι Γερμανοί και οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες λίγο πριν την πτώση του Γ’ Ράιχ φρόντισαν για την διαφυγή των κλεμμένων, χρήματων, λάφυρων και χρυσού από τα κατεχόμενα από αυτούς κράτη στην Ευρώπη σε τράπεζες σε Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αργεντινή και ΗΠΑ, (ενώ πολλοί καταζητούμενοι Ναζί μέσω της οργάνωσης αυτής διέφυγαν στην Ιβηρική, την Λατινική Αμερική και την Μέση Ανατολή)-(https://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html), εξωτερικό ή έγιναν μισθοφόροι σε άλλα κράτη (π.χ. ο Σκορτσένι στην Αίγυπτο ή άλλοι Ναζί στην Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων), περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν στην Γερμανία και ένα επαναδημιουργημένο Ράιχ.

Μέχρι να περιμένουν να έρθει ξανά η κατάλληλη στιγμή και να τα φέρουν στην Γερμανία για να φτιάξουν με αυτή ξανά την κατεστραμμένη οικονομία της Γερμανίας, το δήθεν «Γερμανικό οικονομικό θαύμα» με κλεμμένα χρήματα και να δημιουργήσουν το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ, την ΕΕ.

Στις μέρες μας, τον ρολό των Freikorps και των μισθοφόρων Ναζί για την εξυπηρέτηση των Γερμανικών συμφερόντων και την εγκατάσταση με δήθεν «χρωματιστές εξεγέρσεις»/πραξικοπήματα φιλογερμανικών καθεστώτων στο εξωτερικό παίζουν οι ΜΚΟ (Γερμανικές, του Σόρος, φιλοισλαμικές, αναρχικές ή/και Αμερικάνικες), όπως και παραστρατιωτικές ομάδες νεοναζί (π.χ. τα τάγματα «Μπαντέρα» και «Αζόφ») που έδρασαν (και δρουν ακόμα) σε πολλά κράτη, π.χ. Σερβία, Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία, Αρμενία κ.λ.π.

Όμως όπως έγινε και στον Μεσοπόλεμο, στον Β΄ΠΠ οι οργανώσεις αυτές ηττήθηκαν όταν τελικά στράφηκαν και με πολεμικές προετοιμασίες όταν οι ηγέτες τους κατέλαβαν πραξικοπηματικά στα κράτη τους την εξουσία και στράφηκαν πολεμικά ενάντια στην Ρωσία με τον Ρωσοουκρανικό και Ρωσογεωργιανό πόλεμο και οι στρατοί και τα κράτη τους ηττήθηκαν συντριπτικά από τους Ρώσους παρά τις ψευδείς υποσχέσεις της Δύσης για βοήθεια.

[«Ο λαός δεν είναι αντάξιος της ηγεσίας του» έλεγε στον Β’ΠΠ ο Μουσολίνι για τους Ιταλούς, ενώ και ο Χίτλερ έλεγε ότι «Αν ο Γερμανικός λαός αποδειχθεί αδύναμος να υλοποιήσει το όραμα μου θα αφανιστεί από ανώτερες φυλές».

Το 50% των Ιταλών σε δημοσκόπηση το 2019 μ.Χ. δήλωσε ότι προτιμούσε και ήταν υπέρ μίας αυταρχικής εξουσίας και ενός ηγέτη που δεν θα χρειάζεται εκλογές και να υπόκειται στο κοινοβούλιο, δηλαδή έναν νέο «Ντούτσε-Μουσολίνι».

Αντίστοιχα στην Γερμανία το 15 με 25% των Γερμανών σε δημοσκόπηση το 2019 μ.Χ. δήλωσε ότι προτιμούσε και ήταν υπέρ μίας αυταρχικής εξουσίας και ενός Φύρερ/ηγέτη και δικτάτορα, δηλαδή έναν νέο «Χίτλερ-Κάιζερ».

Στην Ρωσία το 2003 μ.Χ. το 45-53% πίστευε ότι ο Στάλιν έκανε θετικό έργο, ενώ το 2017 μ.Χ. στην Ρωσία το 50% των πολιτών είχε θετική γνώμη για τον Λένιν.

Τον δε Λένιν το έντυσαν και τον ταρίχευσαν σαν μία μούμια του Φαραω για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη οι μπολσεβίκοι και να προωθήσουν την προσωπολατρία του και των διάδοχων του, όπως έκανε στην συνέχεια και ο Στάλιν που ταριχεύθηκε και αυτός, αλλά και ο Μάο στην Κίνα.

Ο δε Λένιν και ο Μουσολίνι (που έλεγε ότι είχε στρατό εφτά εκατομμύριων λογχών, όσο και ο Τσάρος Νικόλαος ο Β’) ήθελαν και οι δύο να επεκτείνουν την ιδεολογία τους παγκόσμια και να ευνοεί οι πολιτικοί και ιδεολογικοί ηγέτες μίας συμμαχίας από όμοια με αυτούς πολιτικά καθεστώτα, όπως μπορεί να προσπαθήσουν να κάνουν και διάδοχοι τους στις μέρες μας.

Ο Λένιν και ο Μουσολίνι ήταν ιδρυτές των κρατών τους και με «επαναστάσεις»/πραξικοπήματα πήραν την εξουσία στα κράτη τους, ενώ αντίθετα ο Χίτλερ και Στάλιν εισήλθαν αργότερα στα κόμματα αυτά και έγιναν ηγέτες τους μέσα από πολλές μονομαχίες και δολοπλοκίες.

Ο πρίγκιπας Λβοφ στην Ρωσία, όπως και ο πρίγκιπας Μαξ της Βάδης στην Γερμανία, έγιναν πρωθυπουργοί. καγκελάριοι των κρατών τους και οι δύο, επί της πρωθυπουργίας/καγκελαρίας τους έπεσε η μοναρχία των Ρωμανόφ και των Χοεντσόλερν στα κράτη τους αντίστοιχα με εξεγέρσεις και οι χώρες τους έγιναν δημοκρατίες.

Μετά από λίγο οι ίδιοι παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους και έδωσαν την πρωθυπουργία στους σοσιαλδημοκράτες Κερένσκι και Έμπερτ αντιστοιχα, οι ίδιοι έδωσαν πολλά πολιτικά δικαιώματα, όμως στην πρώτη περίπτωση η «εξέγερση»/πραξικόπημα των κομμουνιστών Καρλ Λίμπκχεντ, Ρόζα Λούξενμπουργκ και Κουρτ Άσνερ καταπνίγηκε, ενώ στην δεύτερη το πραξικόπημα των μπολσεβίκων του Λένιν πέτυχε (https://alophx.blogspot.com/2024/01/freikoros-odessa.html). 

Επίσης, οι κομμουνιστές όταν ανέβαλαν την εξουσία αλλάξαν τα ονόματα πολλών Ρωσικών πόλεων στην Ρωσία, τα οποία με την πτώση της ΕΣΣΔ πήραν ξανά τις αρχικές τους ονομασίες, π.χ. την Αγιά Πετρούπολη με Λενινγκραντ, το Βόλγκογραντ με Στάλινγκραντ και το Αικατερίνεμπουργκ με Σβερντόλφσκ.

Ο δε Καίσαρας ήταν προστάτης των Εβραίων στην Ιτάλια και ο Μουσολίνι διώκτης τους, αν και αρχικά είχε φιλικές σχέσεις μαζί τους].

Οι ίδιες αυτές οργανώσεις με την στροφή τους στην Δύση έλαβαν από αυτή υποσχέσεις ότι θα τους βοηθήσουν ακόμα και στρατιωτικά εισβάλοντας στην Ουκρανία για να βοηθήσουν τους συμμάχους τους και να διώξουν τους Ρώσους με την βία, κάτι που αν συμβεί σίγουρα θα οδηγήσει με βάση και τις προειδοποιήσεις των Ρώσων σε έναν Γ.ΠΠ (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/n-mentventef-oi-epitheseis-ton-oukranon-me-dytikous-pyraylous-den-tha-theorithoun-apo-ti-mosxa-os-nomimi-amyna/).

[Η νέα τάξη κλυδωνίζεται;-Έρευνα αναφέρει ότι 23% των Γάλλων και 14% των Γερμανών θα επιθυμούσαν τον Στρατό τους στην εξουσία της χώρας. Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι απότοκο των πολιτικών των κεντροαριστερών κυβερνήσεων και της ατζέντας της πολιτικής ορθότητας-μετανάστευσης.

Η Ελλάδα στον κυκεώνα των εξελίξεων στην Ευρώπη. Στην χώρα μας ο θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ναι μεν σε μεγάλη εκτίμηση από τους πολίτες, αλλά δεν είμαστε πιθανόν στο επίπεδο των Γάλλων και των Γερμανών.

Ο Στρατός που λέει και απλός Ελληνικός  λαός έχει μία και μόνο αποστολή, την διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας του Ελληνικού εδάφους και στις Τρεις διαστάσεις του σε αέρα , στεριά και θάλασσα. Κάθε άλλη σενάριο είναι εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος ειδικά στην χώρα μας, που έχει υποφέρει τρομερά λόγω της δικτατορίας και των γεγονότων στην Κύπρο.

Η Ελληνική κοινωνία ζυμωμένη μέσα στους διαρκείς αγώνες για εθνική ανεξαρτησία εδώ και 100 χρόνια, αναζητά με κόπο την ηρεμία, την ασφάλεια και προπάντων την δυνατότητα απόκτησης αγαθών , ενώ το θέμα του μισθού στην χώρα μας που χρεοκόπησε ουσιαστικά το 2010 μ.Χ., πονάει,  καθώς χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για καλύτερες οικονομικές απολαβές. 

Το ζήτημα εδώ είναι να σκύψουν όλοι οι πολιτικοί μας στον απλό πολίτη και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα του, και όχι να κωφεύουν σε αυτά.    Τα καθημερινά προβλήματα με την ασφάλεια, την ειρήνη και την δυνατότητα οικονομικής ανέλιξης σε συνδυασμό με την κατάσταση με την Τουρκία, δεν αφήνουν καιρό για οποιαδήποτε σενάρια στην χώρα μας, που δεν συνορεύει με το Λουξεμβούργο για παράδειγμα αλλά με την επεκτατική Τουρκία (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/pagkosmiopoiisi/7222447_i-nea-taxi-klydonizetai-ereyna-anaferei-oti-23-ton-gallon-kai-14-ton)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των γεγονότων στην Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον κόσμο; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά και μόνο αν λάβουμε τα καταλληλά μετρά ως λαός θα αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

 ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα τάξη κλυδωνίζεται;-Έρευνα αναφέρει ότι 23% των Γάλλων και 14% των Γερμανών θα επιθυμούσαν τον Στρατό τους στην εξουσία της χώρας. Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι απότοκο των πολιτικών των κεντροαριστερών κυβερνήσεων και της ατζέντας της πολιτικής ορθότητας-μετανάστευσης.

Πραγματικά είναι περίεργο αυτό που φαίνεται να λαμβάνει χώρα σε δύο από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης την Γαλλία και την Γερμανία. "Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο επικεφαλής του Γαλλικού στρατού.

Το 23% όμως των Γάλλων πολιτών σύμφωνα με έρευνα στην χώρα (1 στους 4) θα επιθυμούσε ο στρατός να κυβερνά τη χώρα, ενώ και στην Γερμανία το 14% των πολιτών θέλει το ίδιο. (OpinonWay-CEVIPOF)", αναφέρει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά.

Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια την δημοκρατικής Ευρώπης αυτή η έρευνα, ή είναι μήπως το αποτέλεσμα της σαθρής και άκρως επικίνδυνης πολιτικής πολλών κυβερνήσεων ειδικά σε αυτές τις χώρες, με αιχμή την ανεξέλεγκτη μετανάστευση αλλά και την τεράστια πλέον εγκληματικότητα;

Η ανεργία, η φτώχεια, οι υψηλές τιμές σε συνδυασμό με την μεγάλη απογοήτευση χιλιάδων πολιτών σε Γαλλία και Γερμανία, σε συσχέτιση με την ισλαμική τρομοκρατία προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ειδικά στους πολίτες αυτών των χωρών που ηγούνται στην ΕΕ.

Η πολιτική των κομμάτων της κεντροαριστεράς ειδικά σε Γαλλία και Γερμανία, με την άκρατη υλοποίηση της ατζέντας πολιτικής ορθότητας, και η πλήρης απουσία αφουγκρασμού της κοινωνίας, προκάλεσε αισθήματα κινδύνου και άγχους στους πολίτες, που αντιδρούν πλέον με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη την Ευρώπη, και με σειρά απεργιών πολλών κλάδων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Η Ελλάδα στον κυκεώνα των εξελίξεων στην Ευρώπη. Στην χώρα μας ο θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ναι μεν σε μεγάλη εκτίμηση από τους πολίτες, αλλά δεν είμαστε πιθανόν στο επίπεδο των Γάλλων και των Γερμανών.

Ο Στρατός που λέει και απλός Ελληνικός  λαός έχει μία και μόνο αποστολή, την διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας του Ελληνικού εδάφους και στις Τρεις διαστάσεις του σε αέρα , στεριά και θάλασσα. Κάθε άλλη σενάριο είναι εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος ειδικά στην χώρα μας, που έχει υποφέρει τρομερά λόγω της δικτατορίας και των γεγονότων στην Κύπρο.

Η Ελληνική κοινωνία ζυμωμένη μέσα στους διαρκείς αγώνες για εθνική ανεξαρτησία εδώ και 100 χρόνια, αναζητά με κόπο την ηρεμία, την ασφάλεια και προπάντων την δυνατότητα απόκτησης αγαθών , ενώ το θέμα του μισθού στην χώρα μας που χρεοκόπησε ουσιαστικά το 2010 μ.Χ., πονάει,  καθώς χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για καλύτερες οικονομικές απολαβές. 

Το ζήτημα εδώ είναι να σκύψουν όλοι οι πολιτικοί μας στον απλό πολίτη και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα του, και όχι να κωφεύουν σε αυτά.    Τα καθημερινά προβλήματα με την ασφάλεια, την ειρήνη και την δυνατότητα οικονομικής ανέλιξης σε συνδυασμό με την κατάσταση με την Τουρκία, δεν αφήνουν καιρό για οποιαδήποτε σενάρια στην χώρα μας, που δεν συνορεύει με το Λουξεμβούργο για παράδειγμα αλλά με την επεκτατική Τουρκία (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/pagkosmiopoiisi/7222447_i-nea-taxi-klydonizetai-ereyna-anaferei-oti-23-ton-gallon-kai-14-ton).



 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου