Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΑ, ΜΕΞΙΚΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, κατά την περίοδο πριν την Γαλλική Επανάσταση κυριαρχούσε στην Γαλλία μεγάλη διαφθορά, οι ευγενείς είχαν όλα τα δικαιώματα και οι υπόλοιποι πολίτες, που ήταν κυρίως αγρότες δεν είχαν κανένα, άλλα μόνο υποχρεώσεις και πλήρωναν μόνο αυτοί φόρους, οι πλούσιοι άρπαζαν ξεδιάντροπα τα χρήματα από το δημόσιο ταμείο, είχαν όλη την εξουσία, είχαν αρπάξει το μεγαλύτερο μέρος της γης του λαού, είχαν ανήθικο και διεφθαρμένο τρόπο ζωής, ενώ αντιμάχονταν μεταξύ τους και με τον βασιλιά για τον έλεγχο της εξουσίας.  

Το σύστημα αυτό άντεξε ακόμα και σε πολέμους, όπως π.χ. τους Πολέμους της Ισπανικής και της Αυστριακής Διάδοχης, τον Επταετή Πόλεμο και την Αμερικανική Επανάσταση, ακόμα και μεγάλες οικονομικές κρίσεις, τις οποίες κατάφερε να ξεπεράσει χάρις στον ικανό Υπουργό Οικονομικών του Λουδοβίκου του ΙΔ’ Νεκέρ και παρά τις δυσκολίες ο λαός παρέμενε πιστός στην μοναρχία.

Όμως ένα απρόβλεπτο γεγονός κατέστρεψε την «ειδυλλιακή» αυτή εικόνα, μία έκρηξη Ηφαίστειου, η οποία μετέφερε σκόνη πάνω από την Γαλλία, δημιούργησε έναν «ηφαιστειακό χειμώνα» με πολύ χιόνι και κατέστρεψε όλες τις καλλιέργειες και έφερε απόλυτη πείνα στην Γαλλία, που σε συνδυασμό με μία νέα οικονομική χρεοκοπία της χώρας (τόσο από τα έξοδα για την συμμετοχή της χώρας στην Αμερικανική Επανάσταση και τα αλόγιστα έξοδα της βασιλικής Αυλής και των ευγενών) οδήγησε στην εξέγερση τελικά του λαού κατά των ευγενών και της μοναρχίας.

Αυτό συνέβη, όταν τον έλεγχο του απελπισμένου λαού ανέλαβαν μέσω των εφημερίδων και φυλλαδίων φιλόδοξοί και αδίστακτοι δημαγωγοί, όπως π.χ. ο Δαντών, Μαρά και ο Ροβεσπιέρος, όλοι τους μασόνοι (https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html, https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_23.html), οι οποίοι υποσχέθηκαν στον λαό ότι θα λύσουν όλα του προβλήματα αν αυτοί τους ψήφιζαν σαν αντιπροσώπους του και τους έδιναν όλη την εξουσία και υπάκουγαν τις διαταγές τους.

Όλοι αυτοί χρηματοδοτούνταν και υποστηρίζονταν και από φιλόδοξους ευγενείς σαν τον Φίλιππο Εγκαλιτέ, ο οποίος φιλοδοξούσε να πάρει τον θρόνο του βασιλιά του Λουδοβίκου του ΙΣΤ’ και ξάδερφου του, άλλα και από άλλες οικονομικές δυναστείες και μονάρχες εκτός Γαλλίας για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων (https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_68.html).

Τελικά, οι παραπάνω δημαγωγοί κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι την πείνα, την ανεργία και την απελπισία του λαού να προκαλέσουν την έκρηξη της Γαλλικής Επανάστασης (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1789-2016.html)., να ρίξουν την μοναρχία και να εκτελέσουν τον βασιλια, την οικογένεια τους και τους ευγενείς, αφού πρώτα κατάφεραν να κάνουν τον Γαλλικό λαό να επιτεθεί και να καταλάβει την Βαστίλη και αμέσως μετά τα Ανάκτορα του Κεραμικού (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1789-2016.html).

Στην συνέχεια όμως, όταν ανέλαβαν την εξουσία οι νέοι ηγέτες έγιναν τύραννοι, διεφθαρμένοι, δίωξαν ακόμη πιο άγρια και από τους μονάρχες και τους ευγενείς όχι μόνο τους αντιπάλους τους, άλλα ακόμα και τον απλό λαό καμία άρπαξαν και αυτοί την περιουσία του, σκοτώνοντας μισό εκατομμύριο ανθρώπους με εκτελέσεις, αποκεφαλισμούς στην λαιμητόμο, γενοκτονία και πολέμους, όπως και το διάδοχο τους Διευθυντήριο (μετά την πτώση και εξόντωση των Δαντών, Μαρά, Ροβεσπιέρου, Ζεν Ζυστ, Κουτόν και την εκδίωξη του Μπαράς).

{Τότε, ήταν που ξεκίνησε και ο διαχωρισμός των κομμάτων σε αριστερά και δεξιά, αλλιώς ονομάζονταν ορεινοί/Ιακωβίνοι και πεδινοί/Γιρονδίνοι, όπως μετέπειτα και σε ακροδεξιούς, ακροαριστερούς, εθνικιστές, Ναζί, αναρχικούς και κομμουνιστές στην Δημοκρατία της Βαϊμάρης ή οι δημαγωγοί Τσιώρας, Καμένος και Μιχαλολιάκος επιώ μνημονίων στην Ελλάδα}.

Έτσι, όταν έπεσαν αυτοί, με αποτέλεσμα στο τέλος ο Γαλλικός λαός, από την μεγάλη απελπισία του να στραφεί στον Μεγάλο Ναπολέοντα όταν κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία και να τον δει ως (τάχατες) «σωτήρα» του, ενώ αυτός επανάφερε υπό την ηγεσία του την μοναρχία και δημιούργησε μία νέα αριστοκρατία και κατήργησε τις εκλογές.  

[Στην Ιερουσαλήμ πριν την εξέγερση κατά του Νέρωνα είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι πλούσιοι, αλλά και οι φτωχοί Εβραίοι αγρότες, μαζί με τις κατώτερες τάξεις, αλλά και πολλοί Ζηλωτές και Σικάριοι από πολλές άλλες περιοχές, όπως ακριβώς είχε συμβεί και λίγο πριν την Γαλλική Επανάσταση στο Παρίσι, όταν σε αυτό κατέφυγαν όλοι οι πλούσιοι αριστοκράτες και γαιοκτήμονες, αλλά και οι φτωχοί και καταχρεωμένοι Γάλλοι αγρότες, μαζί με τις κατώτερες τάξεις, αλλά και πολλοί επαναστάτες από πολλές άλλες περιοχές.

Στο τέλος και στις δύο περιπτώσεις οι λαοί των κρατών αυτών εξεγέρθηκαν ενάντια στην κατ’ αυτούς και πραγματική ξένη κατοχή (τους Ρωμαίους και την Μαρία Αντουανέτα, την «Αυστριακή» όπως απαξιωτικά την αποκαλούσε ο Γαλλικός λαός που την θωρούσε πράκτορα των Αυστριακών συμφερόντων, όπως έκαναν και οι Ρώσοι στον Α’ΠΠ με την βασίλισσα Αλεξάνδρα, που την θεωρούσαν πράκτορα των Γερμανών λόγω της καταγωγής της), αλλά και ενάντια στην κοινωνική αδικία και καταπίεση των πλουσίων και τον προκλητικό τρόπο ζωής του.

Και στην συνέχεια επαναστάτησαν ενάντια στους πλούσιους αριστοκράτες και τους ηγέτες τους και τους εκτέλεσαν (τον βασιλιά Λουδοβίκο τον ΙΣΤ’ και τον Αρχιερέα Χανάν Μπεν Χανάν αντίστοιχα) και έδιωξαν τους ξένους εισβολείς προσωρινά αφού τους νίκησαν (οι Εβραίοι τον Ρωμαίο στρατηγό Φλώρο και οι Γάλλοι τον Πρώσο στρατηγό Δούκας του Μπράουνσβαϊχ στην μάχη του Βαλμύ).

Αμέσως μετά κατάφεραν να καταλάβουν και άλλα εδάφη (οι μεν Εβραίοι με τους Σιμών Μπαρ Γκιορά και τον Ιωάννη της Γισκάλας, οι δε Γάλλοι με τους ηγέτες της Επανάστασης, το Διευθυντήριο και τον Μέγα Ναπολέοντα), όμως στο τέλος μετά από πολλές μάχες και πολέμους οι εχθροί τους, τους νίκησαν και κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ και το Παρίσι αντίστοιχα (οι Ρώσοι, ο Ουέλιγκτον και ο Τίτος αντίστοιχα)-(https://alophx.blogspot.com/2020/05/blog-post_10.html, https://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_59.html, https://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_85.html, https://alophx.blogspot.com/2019/07/blog-post.html)].

Αντίστοιχα, στο Μεξικό την περίοδο πριν την Μεξικανική Επανάσταση κυριαρχούσε στην χώρα αυτή μεγάλη διαφθορά, οι ευγενείς είχαν όλα τα δικαιώματα και οι υπόλοιποι πολίτες, που ήταν κυρίως αγρότες δεν είχαν κανένα, άλλα μόνο υποχρεώσεις και πλήρωναν μόνο αυτοί φόρους, οι πλούσιοι άρπαζαν ξεδιάντροπα τα χρήματα από το δημόσιο ταμείο (όπως και ο διεφθαρμένος δικτάτορας Νότιζα και το κατεστημένο των πλουσίων ευγενών που εκπροσωπούσε), είχαν όλη την εξουσία, είχαν αρπάξει το μεγαλύτερο μέρος της γης του λαού, είχαν ανήθικο και διεφθαρμένο τρόπο ζωής, ενώ αντιμάχονταν μεταξύ τους και με τον βασιλιά για τον έλεγχο της εξουσίας.  

Το σύστημα αυτό άντεξε ακόμα και σε πολέμους, όπως π.χ. με την Αμερική επιώ δικτατορίας του Σάντα Άννα, ακόμα και μεγάλες οικονομικές κρίσεις, τις οποίες κατάφερε να ξεπεράσει αρχικά παρά τις όποιες δυσκολίες.

Όμως ένα απρόβλεπτο γεγονός κατέστρεψε την «ειδυλλιακή» αυτή εικόνα, όταν ο λαοφιλής ηγέτης της αντιπολίτευσης Μαδέρο δεν αναγνώρισε το αποτέλεσμα των νόθων εκλογών που είχε οργανώσει ο δικτάτορας Ντίαζ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εξέγερση του λαού στην 30τη καταπίεση και δικτατορία του Ντίαζ και της κλίκας του και την κλοπή της γης και των χρημάτων του υπό την ηγεσία του Πάντσο Βίλα και του Εμίλιο Ζαπάτα, σε συνδυασμό με μία νέα οικονομική χρεοκοπία της χώρας από τα αλόγιστα της ελίτ κάτι οδήγησε στην εξέγερση τελικά του λαού κατά των ευγενών και της αριστοκρατίας.

Αρκετοί από τους ηγέτες της Επανάστασης ανέλαβαν τον έλεγχο του απελπισμένου λαού ως αδίστακτοι δημαγωγοί, και του υποσχέθηκαν ότι θα λύσουν όλα του προβλήματα αν αυτοί τους ψήφιζαν σαν αντιπροσώπους του και τους έδιναν όλη την εξουσία και υπάκουγαν τις διαταγές τους, όλα αυτά για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Τελικά, οι παραπάνω δημαγωγοί κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι την πείνα, την ανεργία και την απελπισία του λαού να προκαλέσουν την έκρηξη της Μεξικανικής Επανάστασης, να ρίξουν την δικτατορία και να διώξουν τον Ντίαζ και τους ευγενείς, αφού πρώτα κατάφεραν να κάνουν τον Μεξικανικό λαό να επιτεθεί και να καταλάβει το Προεδρικό Μέγαρο.

Στην συνέχεια όμως, μετά την σύντομη Προεδρία του λαοφιλούς Μαδέρο από τον φιλογερμανού διεφθαρμένε στρατηγό Ουέρτα, ο οποίος πήρε με όπλα και χρήμα από την Γερμανία με πραξικόπημα την εξουσία στην χώρα (όπως και ο Λένιν και οι μπολσεβίκοι  στην Ρωσία-https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), πραγματοποιήθηκε νέος εμφύλιος πόλεμος που οδήγησε στην εκδίωξη του δικτάτορα Ουέρτα.

(Ο Ουέρτα, ο οποίος σχεδίαζε, άλλα δεν πρόλαβε να βάλει το Μεξικό στον ΑΠΠ συμμαχώντας με την Γερμανία, άλλα δεν πρόλαβε γιατί έπεσε σύντομα, μία πρόταση που ότε ο διάδοχος του Ομπρεγκόν δέχτηκε με το γνωστό τηλεγράφημα Ζήμερμαν που αποτέλεσε και την αίτια εισόδου των ΗΠΑ στον Α’ΠΠ.

Οι δε Γερμανοί του Β΄ Ράιχ υποστήριξαν ανεπιτυχώς την φατρία του Ουέρτα στον Μεξικανικό Εμφύλιο, όπως έκαναν επιτυχώς επί Γ΄ Ράιχ στον Ισπανικό Εμφύλιο με τον Φράνκο, ενώ οι ηγέτες των κρατών αυτών δεν ενέπλεκαν με αφορμή τις καταστροφές των εμφυλίων στα κράτη τους στους Παγκοσμίους Πολέμους).

Στην συνέχεια, ανέλαβαν την εξουσία στο κράτος αυτό νέοι ηγέτες (Ουέρτα, Καράνσα) έγιναν τύραννοι, διεφθαρμένοι, δίωξαν ακόμη πιο άγρια και από τους δικτάτορες και τους ευγενείς όχι μόνο τους αντιπάλους τος, άλλα ακόμα και τον απλό λαό καμία άρπαξαν και αυτοί την περιουσία του, σκοτώνοντας εάν εκατομμύριο ανθρώπους με εκτελέσεις, δολοφονίες, γενοκτονία και πολέμους, ενώ και οι ιδίου εκτελέστηκαν (π.χ. Ζαπάτα, Βίλα).

Έτσι, όταν έπεσαν αυτοί, με αποτέλεσμα στο τέλος ο Μεξικάνικος λαός, από την μεγάλη απελπισία του να στραφεί στον στρατηγό Ομπρεγκόν όταν κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία και να τον δει ως (τάχατες) «σωτήρα» του, ενώ αυτός επανάφερε υπό την ηγεσία του την αυταρχική ηγεσία και δημιούργησε μία νέα αριστοκρατία και κατήργησε τις εκλογές.  

[Εννοείται ότι και σε πολλές από αυτές τις επαναστάσεις πολλοί πολιτικοί (και κάποιες φορές και ποινικοί) κρατούμενοι με την επικράτηση αυτών απελευθερώθηκαν και στην συνέχεια πολλές φορές ανέλαβαν ηγετικό ρόλο στις επαναστάσεις αυτές].

Στην δε Δημοκρατία της Βαϊμάρης, κυριαρχούσε στην Γερμανία μεγάλη διαφθορά, οι πλούσιοι και οι αριστοκράτες και οι τραπεζίτες/βιομήχανοί είχαν όλα τα δικαιώματα και οι υπόλοιποι πολίτες δεν είχαν κανένα, άλλα μόνο υποχρεώσεις και πλήρωναν μόνο αυτοί φόρους, οι πλούσιοι άρπαζαν ξεδιάντροπα τα αχρηματία από το δημόσιο ταμείο, είχαν όλη την εξουσία, είχαν αρπάξει το μεγαλύτερο μέρος της γης του λαού, είχαν ανήθικο και διεφθαρμένο τρόπο ζωής, ενώ αντιμάχονταν μεταξύ τους και με τον Προέδρο της χώρας για τον έλεγχο της εξουσίας.  

Το σύστημα αυτό άντεξε ακόμα και σε οικονομικά κραχ και πραξικοπήματα από κομμουνιστές, εθνικιστές και Ναζιστές σαν αυτά των ετών 1.918 μ.Χ., 1.919 μ.Χ.., 1.920 μ.Χ. και 1.923 μ.Χ., τις οποίες κατάφερε να ξεπεράσει χάρις στους καγκελάριους Έμπερτ και Σάιντεμαν, οι οποίοι επανάφεραν μία επίπλαστη οικονομική ευημερία με δάνεια στην Γερμανία (https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.com/2022/08/1921.html).

Όμως ένα απρόβλεπτο γεγονός κατέστρεψε την «ειδυλλιακή» αυτή εικόνα, το παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 1.929 μ.Χ., το οποίο εξαπλώθηκε στην Γερμανία και κατέστρεψε τελείως όλη την οικονομία της και έφερε απόλυτη πείνα στην χώρα, που σε συνδυασμό με την πλήρη οικονομική χρεοκοπία που ακολούθησε οδήγησε στην εξέγερση τελικά του λαού κατά των πολιτικών της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Αυτό συνέβη, όταν τον έλεγχο του απελπισμένου λαού ανέλαβαν μέσω των εφημερίδων και φυλλαδίων φιλόδοξοί και αδίστακτοι δημαγωγοί, όπως π.χ. ο Αδόλφος Χίτλερ, με βοηθούς τον Γκέμπελς, άλλα και τους κομμουνιστές, οι οποίοι υποσχέθηκαν στον λαό ότι θα λύσουν όλα του προβλήματα αν αυτοί τους ψήφιζαν σαν αντιπροσώπους του και τους έδιναν όλη την εξουσία και υπάκουγαν τις διαταγές τους.

Όλοι αυτοί χρηματοδοτούνταν και υποστηρίζονταν και από κράτη και βιομηχανίες και του εξωτερικού, ο μεν Χίτλερ από τις ΗΠΑ, ενώ οι κομμουνιστές λαμβάναν υποστήριξη και χρήματα από την τότε κομμουνιστική Μόσχα, για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων.

Τελικά, από  τους παραπάνω δημαγωγούς, ο Χίτλερ κατάφερε εκμεταλλευόμενος την πείνα, την ανεργία και την απελπισία του λαού να προκαλέσει με τις εκλογές του 1.933 μ.Χ. την άνοδο του στην εξουσία και να ρίξει την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, αφού πρώτα κατάφεραν να επιβάλει με διάταγμα δικτατορία και κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από το κάψιμο του Ράιχσταιγκ (https://alophx.blogspot.com/2023/09/blog-post_11.html).

Στην συνέχεια ο Χίτλερ, όταν ανελαβε την εξουσία έγινε γρήγορα τυραννικός, διεφθαρμένος, δίωξε ακόμη πιο άγρια και από τους μονάρχες και τους ευγενείς και την Δημοκρατία της Βαϊμάρης, όχι μόνο τους αντιπάλους τους, άλλα ακόμα και τον απλό λαό καμία άρπαξαν και αυτοί την περιουσία του, σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους με εκτελέσεις, δολοφονίες γενοκτονικά μέσα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μετα το κάψιμο του Ράιχσταιγκ εκτέλεσε πολλούς πολιτικούς του αντιπάλους (π.χ. τους Ρεμ, Σλάιχερ, Φον Καρ, Γκρέγκορ Στράσερ κ.λ.π).

Έτσι, στην ουσία στο τέλος ο Γερμανικός λαός, από την μεγάλη απελπισία του εξαιτίας των πολιτικάντης Βαϊμάρης, στράφηκε στον Χίτλερ όταν αυτός κατέλαβε με εκλογές την εξουσία και  τον είδε ως (τάχατες) «σωτήρα» του, ενώ αυτός επανάφερε υπό την ηγεσία του την μοναρχία με την μορφή της δικτατορίας, δημιούργησε απολυταρχικό κράτος και κατήργησε τις εκλογές.  

Αλλά και στην σύγχρονη εποχή, στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, με την Μεταπολίτευση κυριαρχούσε στην χώρα αυτή μεγάλη διαφθορά, οι πλούσιοι και οι και οι τραπεζίτες/βιομήχανοί είχαν όλα τα δικαιώματα και οι υπόλοιποι πολίτες δεν είχαν κανένα, άλλα μόνο υποχρεώσεις και πλήρωναν μόνο αυτοί φόρους, οι πλούσιοι άρπαζαν ξεδιάντροπα τα αχρηματία από το δημόσιο ταμείο, είχαν όλη την εξουσία, είχαν αρπάξει το μεγαλύτερο μέρος της γης του λαού, είχαν ανήθικο και διεφθαρμένο τρόπο ζωής, ενώ αντιμάχονταν μεταξύ τους και με τον διεφθαρμένο πρωθυπουργό της χώρας για τον έλεγχο της εξουσίας.  

Το σύστημα αυτό άντεξε ακόμα και στο μεγάλο παγκόσμιο οικονομικό κραχ των ετών 2008 μ.Χ.-2009 μ.Χ. και τα μνημόνια που ακολούθησαν και έφεραν σε φτώχεια τον Ελληνικό λαό, νέους φόρους, κλοπή της δημόσιας περιουσίας, της γης και πολλών σπιτιών του και οδήγησαν στην άνοδο ακραίων κομμάτων στην πολιτική ζωή της χώρας, ακόμα και στην κρίση του κορωνοιου και του νέου οικονομικού κραχ που αυτή επέφερε με την παύση του εμπορίου και των ταξιδιών, άλλα και την υπογραφή νέων μνημονίων από όλες τις μέχρι τότε ηγεσίες της χώρας, π.χ. Γεωργίου Παπανδρέου του Νεότερου, Λουκά Παπαδήμου, Αντώνη Σαμαρά, Αλεξίς Τσίπρα και Κούλη (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html).

Όμως και στην περίπτωση αυτή, ένα απρόβλεπτο γεγονός μπορεί να κατέστρεψε την «ειδυλλιακή» αυτή εικόνα, π.χ. ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν αυτό του 1.929 μ.Χ., το οποίο μπορεί να εξαπλωθεί στην Ελλάδα (άλλα και όλη την Δύση, τις ΗΠΑ και την ΕΕ) και να κατέστρεψε τελείως όλη την οικονομία της, να φέρει απόλυτη πείνα στην χώρα, που σε συνδυασμό με μία πλήρη οικονομική χρεοκοπία στην περίπτωση αυτή που θα ακολουθήσει, θα  οδηγήσει ακόμα και σε εξέγερση τελικά του λαού κατά των πολιτικών του, όπως έγινε στην Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, άλλα και στην Γαλλική και την Μεξικανική Επανάσταση.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα ακολουθήσει πιθανότατά εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα, ακόμα καί εισβολές ξένων κρατών (όπως και οι Αυστριακοί εισέβαλαν με τους Βρετανούς και Ρώσους συν Επαναστατική Γαλλία, οι ΗΠΑ στο επαναστατημένοι Μεξικό και οι Γάλλοι στην κοιλάδα του Ρουρ επί της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης-https://alophx.blogspot.com/2017/09/1922.html).

Παράλληλα, είναι πιθανόν τον έλεγχο του απελπισμένου λαού να αναλάβουν μέσω των εφημερίδων και φυλλαδίων και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ, φιλόδοξοί και αδίστακτοι δημαγωγοί, τόσο πολίτικοι ηγέτες ακροαριστερών και ακροδεξιών κομμάτων, άλλα και οργανώσεων, όπως π.χ. ακροαριστεροί, κομμουνιστές, αναρχικοί, άλλα ισλαμιστές με την παρακίνηση ισλαμικών ΜΚΟ, του Σόρος και του Ερντογάν και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σαν μία «Πέμπτη Φάλαγγα» αν οι Τούρκοι επιτεθούν στην χώρα μας (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html).

Οι δε δημαγωγοί στην Ελλάδα, άλλα Γκέμπελς, εθνικιστές, αναρχικοί, φιλοισλαμιστές και κομμουνιστές, θα υποσχεθούν στον λαό ότι θα λύσουν όλα του προβλήματα αν αυτοί τους ψηφίσουν σαν αντιπροσώπους του και τους δώσουν όλη την εξουσία και υπακούν τις διαταγές τους.

Όλοι αυτοί εννοείται ότι θα χρηματοδοτούνται και θα υποστηρίζονται και από κράτη και οργανώσεις και ΜΚΟ του εξωτερικού, όπως μέσω ισλαμικών ΜΚΟ, ΜΚΟ του Σόρος, του Ερντογάν και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html).

Τελικά, οι παραπάνω δημαγωγοί πιθανότατα θα καταφέρουν εκμεταλλευόμενοι την πείνα, την ανεργία και την απελπισία του λαού να προκαλέσει είτε με εκλογές σαν του 1.933 μ.Χ. την άνοδο τους στην εξουσία και να ρίξουν την Δ’ Ελληνική Δημοκρατία, ή και να την ρίξουν με εξέγερση και να καταθέτουν να κάψουν και να καταστρέψουν με έφοδο και κατάληψη την Ελληνική Βουλή.

Όπως ακριβώς δηλαδή έγινε με τα Ανάκτορα του Κεραμικού και των μοναρχών στην Γαλλική Επανάσταση, το Προεδρικό Μέγαρο στην Μεξικανική ή όπως κάηκε Ράιχσταιγκ στην Βαϊμάρη (https://alophx.blogspot.com/2023/09/blog-post_11.html) να καεί και (το «μπου…λο» για τους εχθρούς της) Ελληνική Βουλή, αφού πρώτα όπως είναι και το ονομα του ομώνυμου παιχνιδιού πέσει πολύ «Ξύλο στην Βουλή», άλλα και πλήρη εκδίωξη και πολίτικος αφανισμός της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτικών από την χώρα.

[Νεοταξικό αμόκ απ’ τον Γεραπετρίτη: Χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση!  «Χρειαζόμαστε ένα όραμα παγκόσμιας αλληλεγγύης και διαγενεακής βιωσιμότητας», η υλοποίηση του οποίου θα γίνει μέσω «μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης βασισμένης στην ηθική, σε κανόνες και το δίκαιο επιμερισμό των βαρών μεταξύ των κρατών», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην ομιλία του για την κλιματική αλλαγή και την επισιτιστική ανασφάλεια στο πλαίσιο Συνεδρίασης Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη (https://romioitispolis.gr/neotaxiko-amok-ap-ton-gerapetriti-chreiazomaste-mia-pagkosmia-diakyvernisi/).

Η νέα τάξη κλυδωνίζεται;-Έρευνα αναφέρει ότι 23% των Γάλλων και 14% των Γερμανών θα επιθυμούσαν τον Στρατό τους στην εξουσία της χώρας. Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι απότοκο των πολιτικών των κεντροαριστερών κυβερνήσεων και της ατζέντας της πολιτικής ορθότητας-μετανάστευσης.

Η Ελλάδα στον κυκεώνα των εξελίξεων στην Ευρώπη. Στην χώρα μας ο θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ναι μεν σε μεγάλη εκτίμηση από τους πολίτες, αλλά δεν είμαστε πιθανόν στο επίπεδο των Γάλλων και των Γερμανών.

Ο Στρατός που λέει και απλός Ελληνικός  λαός έχει μία και μόνο αποστολή, την διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας του Ελληνικού εδάφους και στις Τρεις διαστάσεις του σε αέρα , στεριά και θάλασσα. Κάθε άλλη σενάριο είναι εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος ειδικά στην χώρα μας, που έχει υποφέρει τρομερά λόγω της δικτατορίας και των γεγονότων στην Κύπρο.

Η Ελληνική κοινωνία ζυμωμένη μέσα στους διαρκείς αγώνες για εθνική ανεξαρτησία εδώ και 100 χρόνια, αναζητά με κόπο την ηρεμία, την ασφάλεια και προπάντων την δυνατότητα απόκτησης αγαθών , ενώ το θέμα του μισθού στην χώρα μας που χρεοκόπησε ουσιαστικά το 2010 μ.Χ., πονάει,  καθώς χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για καλύτερες οικονομικές απολαβές. 

Το ζήτημα εδώ είναι να σκύψουν όλοι οι πολιτικοί μας στον απλό πολίτη και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα του, και όχι να κωφεύουν σε αυτά.    Τα καθημερινά προβλήματα με την ασφάλεια, την ειρήνη και την δυνατότητα οικονομικής ανέλιξης σε συνδυασμό με την κατάσταση με την Τουρκία, δεν αφήνουν καιρό για οποιαδήποτε σενάρια στην χώρα μας, που δεν συνορεύει με το Λουξεμβούργο για παράδειγμα αλλά με την επεκτατική Τουρκία (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/pagkosmiopoiisi/7222447_i-nea-taxi-klydonizetai-ereyna-anaferei-oti-23-ton-gallon-kai-14-ton).

Και όπως στην Αρχαία Αθήνα και την Αρχαία Ρώμη οι κοινωνικές συγκρούσεις και οι εμφύλιοι πόλεμοί είχαν σαν τελικό αποτέλεσμα την άνοδο του Πεισίστρατου και του Καίσαρα και την πτώση των ολιγαρχών και των πολικών που αυτοί ανέβαζαν στην εξουσία, το ίδιο ακριβώς μπορεί να γίνει λόγω παρεμφερών καταστάσεων στις μέρες μας στην πατρίδα μας με την ανάδειξη παρεμφερών ηγετών (https://alophx.blogspot.com/2017/09/20.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/blog-post_54.html, https://alophx.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_23.html, https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_5.html, https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_53.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_35.html)].

Σε μία τέτοια περίπτωση χάους, εξεγέρσεων ντόπιων και μη αναρχικών, ακροαριστερών, κομμουνιστών, ακόμα και εθνικιστικών, αλλά και ξένων φανατικών ισλαμιστών στην Ελλάδα, και ειδικά αν γίνει και παράλληλα επίθεση των Τούρκων στην χώρα μας (κάτι που πιθανόν θα κάνει τους εθνοπροδότες Έλληνες πολιτικούς να το σκάσουν από την χώρα μας, όπως το έσκασαν και οι χουντικοί μετά την προδοσία της πάντα Ελληνικής Κύπρου μας), να αναλάβει μέχρι την εκτόνωση της κρίσης την διακυβέρνηση του κράτους, ενώ μετά την λήξη της να παραδώσει την εξουσία σε μία πατριωτική κυβέρνηση ή και για κάποιους αναλυτές να εκμεταλλευτούν κάποιοι φιλομοναρχικοί αξιώτικοι την κρίση αυτή και την εκδίωξη των Ελλήνων πολιτικών και να επαναφέρουν την μοναρχία.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα τάξη κλυδωνίζεται;-Έρευνα αναφέρει ότι 23% των Γάλλων και 14% των Γερμανών θα επιθυμούσαν τον Στρατό τους στην εξουσία της χώρας. Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι απότοκο των πολιτικών των κεντροαριστερών κυβερνήσεων και της ατζέντας της πολιτικής ορθότητας-μετανάστευσης.

Πραγματικά είναι περίεργο αυτό που φαίνεται να λαμβάνει χώρα σε δύο από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης την Γαλλία και την Γερμανία. "Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο επικεφαλής του Γαλλικού στρατού.

Το 23% όμως των Γάλλων πολιτών σύμφωνα με έρευνα στην χώρα (1 στους 4) θα επιθυμούσε ο στρατός να κυβερνά τη χώρα, ενώ και στην Γερμανία το 14% των πολιτών θέλει το ίδιο. (OpinonWay-CEVIPOF)", αναφέρει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά.

Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια την δημοκρατικής Ευρώπης αυτή η έρευνα, ή είναι μήπως το αποτέλεσμα της σαθρής και άκρως επικίνδυνης πολιτικής πολλών κυβερνήσεων ειδικά σε αυτές τις χώρες, με αιχμή την ανεξέλεγκτη μετανάστευση αλλά και την τεράστια πλέον εγκληματικότητα;

Η ανεργία, η φτώχεια, οι υψηλές τιμές σε συνδυασμό με την μεγάλη απογοήτευση χιλιάδων πολιτών σε Γαλλία και Γερμανία, σε συσχέτιση με την ισλαμική τρομοκρατία προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ειδικά στους πολίτες αυτών των χωρών που ηγούνται στην ΕΕ.

Η πολιτική των κομμάτων της κεντροαριστεράς ειδικά σε Γαλλία και Γερμανία, με την άκρατη υλοποίηση της ατζέντας πολιτικής ορθότητας, και η πλήρης απουσία αφουγκρασμού της κοινωνίας, προκάλεσε αισθήματα κινδύνου και άγχους στους πολίτες, που αντιδρούν πλέον με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη την Ευρώπη, και με σειρά απεργιών πολλών κλάδων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Η Ελλάδα στον κυκεώνα των εξελίξεων στην Ευρώπη. Στην χώρα μας ο θεσμός των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ναι μεν σε μεγάλη εκτίμηση από τους πολίτες, αλλά δεν είμαστε πιθανόν στο επίπεδο των Γάλλων και των Γερμανών.

Ο Στρατός που λέει και απλός Ελληνικός  λαός έχει μία και μόνο αποστολή, την διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας του Ελληνικού εδάφους και στις Τρεις διαστάσεις του σε αέρα , στεριά και θάλασσα. Κάθε άλλη σενάριο είναι εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος ειδικά στην χώρα μας, που έχει υποφέρει τρομερά λόγω της δικτατορίας και των γεγονότων στην Κύπρο.

Η Ελληνική κοινωνία ζυμωμένη μέσα στους διαρκείς αγώνες για εθνική ανεξαρτησία εδώ και 100 χρόνια, αναζητά με κόπο την ηρεμία, την ασφάλεια και προπάντων την δυνατότητα απόκτησης αγαθών , ενώ το θέμα του μισθού στην χώρα μας που χρεοκόπησε ουσιαστικά το 2010 μ.Χ., πονάει,  καθώς χιλιάδες νέοι μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για καλύτερες οικονομικές απολαβές. 

Το ζήτημα εδώ είναι να σκύψουν όλοι οι πολιτικοί μας στον απλό πολίτη και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματα του, και όχι να κωφεύουν σε αυτά.    Τα καθημερινά προβλήματα με την ασφάλεια, την ειρήνη και την δυνατότητα οικονομικής ανέλιξης σε συνδυασμό με την κατάσταση με την Τουρκία, δεν αφήνουν καιρό για οποιαδήποτε σενάρια στην χώρα μας, που δεν συνορεύει με το Λουξεμβούργο για παράδειγμα αλλά με την επεκτατική Τουρκία (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/pagkosmiopoiisi/7222447_i-nea-taxi-klydonizetai-ereyna-anaferei-oti-23-ton-gallon-kai-14-ton).


Νεοταξικό αμόκ απ’ τον Γεραπετρίτη: Χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση!  «Χρειαζόμαστε ένα όραμα παγκόσμιας αλληλεγγύης και διαγενεακής βιωσιμότητας», η υλοποίηση του οποίου θα γίνει μέσω «μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης βασισμένης στην ηθική, σε κανόνες και το δίκαιο επιμερισμό των βαρών μεταξύ των κρατών», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στην ομιλία του για την κλιματική αλλαγή και την επισιτιστική ανασφάλεια στο πλαίσιο Συνεδρίασης Υψηλού Επιπέδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Ο Έλληνας Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην επισιτιστική ασφάλεια. «Στην σύγχρονη εποχή, τέτοιου είδους προκλήσεις έχουν αλυσιδωτές συνέπειες. Η κλιματική κρίση απειλεί την επισιτιστική ασφάλεια και από κοινού θέτουν σε κίνδυνο την σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο κ. Γεραπετρίτης εξήγησε ότι τέτοιου είδους προβλήματα δεν μπορούν να περιοριστούν μόνο σε μια χώρα ή μια περιοχή. Η κατάρρευση της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Ουκρανίας απειλεί την αλυσίδα διανομής των σιτηρών συνολικά και η ταχεία τήξη των πάγων στην Ανταρκτική επηρεάζει ολόκληρη τη γη. Σύμφωνα με υπολογισμούς, περισσότεροι από 600 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με την πείνα έως το 2030 μ.Χ.

Εν προκειμένω, όπως εξήγησε, η αύξηση της θερμοκρασίας έχει προκαλέσει σοβαρή περιβαλλοντική ζημία. Επιπλέον, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, θέτει σε κίνδυνο την ποσότητα και την ποιότητα της αλιείας και των ιχθυαποθεμάτων και κατ΄επέκταση, την υγεία και την διαβίωση πολλών ανθρώπων.

Στο σημείο αυτό, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέδειξε το γεγονός ότι η λεκάνη της Μεσογείου δεν έχει μείνει αλώβητη από την κλιματική κρίση. Αντιθέτως, όπως είπε, «η Μεσόγειος κατέστη τα τελευταία χρόνια επίκεντρο της κλιματικής κρίσης, καθώς επλήγη από εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες».

Υπό αυτό το πρίσμα, εξήγησε ότι οι αιτίες των φαινομένων αυτών αποτυπώνονται και στις επίσημες στατιστικές. Για παράδειγμα, η ετήσια θερμοκρασία των θαλασσίων υδάτων στην Μεσόγειο είναι κατά 1,54°C υψηλότερη από τα προ του 1.990 μ.Χ. επίπεδα και περίπου 0,4°C υψηλότερη από την μέση τιμή αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Γι’ αυτό και η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες στη μάχη εναντίον της κλιματικής κρίσης. «H Ελλάδα έχει θέσει το τρίπτυχο κλίμα-ειρήνη-ασφάλεια ως προτεραιότητα της υποψηφιότητάς της για τη θέση του μη μόνιμου μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2025 μ.Χ.-2026 μ.Χ.», επεσήμανε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Επιπλέον, στην Αθήνα θα διοργανωθεί στις 16-17 Απριλίου η Διάσκεψη «Our Ocean Conference», στην οποία θα συζητηθούν θέματα όπως ο μετριασμός της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η προώθηση του βιώσιμου τουρισμού και της πράσινης ναυτιλίας και η μείωση της ρύπανσης από μικροπλαστικά.

Η διάσκεψη θα αποτελέσει τη «γέφυρα» μεταξύ της 28ης Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28), η οποία έλαβε χώρα στο τέλος της περασμένης χρονιάς, και της Διάσκεψης του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς που θα πραγματοποιηθεί εντός του 2024 μ.Χ., φιλοδοξώντας να εξασφαλίσει δεσμεύσεις από τα κράτη και τη χάραξη ενός σαφούς οδικού χάρτη.

«Ωστόσο, καμία διάσκεψη ή μεμονωμένη κρατική παρέμβαση δεν μπορεί να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης. «Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ισοδυναμούσε με την αιώνια προσπάθεια του Σίσυφου να σπρώξει έναν βαρύ βράχο σε ένα λόφο».

Ως εκ τούτου, η πολυπλοκότητα προκλήσεων που δεν γνωρίζουν σύνορα θα πρέπει να συναντήσει την συλλογική αντίδραση κυβερνήσεων και λαών που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη και τις μελλοντικές γενεές.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανάφερε ότι απαιτείται ένας νέος τρόπος σκέψης σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την επισιτιστική ανασφάλεια, όπως το πρόγραμμα ‘OneHealth’ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, προκειμένου να επιτευχθεί μια ολιστική προσέγγιση για την βελτιστοποίηση της υγείας των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «ως Ελλάδα επιδιώκουμε την σύμπηξη μίας καθολικής συμμαχίας με πυξίδα τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, τασσόμαστε υπέρ της πρότασης για το διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ για ένα βιώσιμο μέλλον. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε ιδιοκτήτες, αλλά απλοί διαχειριστές της γης».

Με την ομιλία ενώπιον του του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ολοκληρώθηκαν οι υψηλού επιπέδου επαφές του κ. Γεραπετρίτη στις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε Ουάσιγκτον κήρυξε μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του, ‘Αντονι Μπλίνκεν, την έναρξη του 5ου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ, όπου υπέγραψε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ την πράξη προσχώρησης της Ελλάδας στις διαστημικές συμφωνίες Artemis.

Επίσης, είχε σημαντικές επαφές για την προώθηση της Ελληνικής υποψηφιότητας για το Συμβούλιο Ασφαλείας και παρουσίασε τις βασικές θέσεις της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς και την Διάσκεψη «Our Ocean Conference», στο Πανεπιστήμιο Georgetown και την δεξαμενή σκέψης «Wilson Center» (https://romioitispolis.gr/neotaxiko-amok-ap-ton-gerapetriti-chreiazomaste-mia-pagkosmia-diakyvernisi/).


Το τέλος της ΝΔ. Η επιταχυνόμενη παρακμή του μεταπολιτευτικού κοινοβουλευτισμού φτάνει τώρα στο έσχατο σημείο της, πέραν του οποίου πέφτει ο κοινοβουλευτικός μανδύας και εμφανίζεται ακάλυπτη πλέον η μορφή ενός αυταρχικού, προσωποπαγούς καθεστώτος.

Η περίεργη εμμονή του πρωθυπουργού να εισάγει άρον – άρον το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών και την νομιμοποίηση της τεκνοθεσίας, εγείρει δύο κρίσιμα ερωτήματα. Πρώτον, ποια είναι η επείγουσα ανάγκη εισαγωγής ενός τόσο διχαστικού νομοσχεδίου και δεύτερον, ποιες μπορεί να είναι οι πολιτικές επιπτώσεις από την ψήφιση του.

Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί για την επιμονή του Μητσοτάκη να φέρει στην Βουλή ένα νομοσχέδιο που διχάζει την κοινοβουλευτική του ομάδα και προκαλεί μεγάλες αντικυβερνητικές συσπειρώσεις – ειδικά στο δικό του ακροατήριο- είναι η επιθυμία του να ικανοποιηθούν τα επιτελεία των Βρυξελλών, με πιθανό στόχο την ανάληψη αξιώματος στην Κομισιόν.

Παράλληλος αλλά όχι μικρότερης σημασίας στόχος είναι η εναρμόνιση της ΝΔ με τις ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις που δίνει η πολιτική εξουσία των ΗΠΑ, για την αποδυνάμωση των εθνικών κρατών στην Ευρώπη και των στοιχείων εκείνων της παράδοσής τους που χαρακτηρίζουν την εθνική και κοινωνική τους ομοιογένεια.

Ο θεσμός της οικογένειας είναι θεμελιώδης για την ύπαρξη του εθνικού κράτους και την ενότητα των θρησκευτικών και πολιτισμικών ιστορικών παραδόσεων. Βασικός στόχος των ΗΠΑ παραμένει η εξαγωγή του δικού τους μεταναστευτικού κρατικού μοντέλου, το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει το εθνικό κράτος που έχει προκύψει στην Δύση μετά την Γαλλική Επανάσταση.

Η οικογένεια, το κύτταρο μέσα στο οποίο αναπαράγεται η εθνική και θρησκευτική ιστορική ενότητα του δυτικού κόσμου, θα πρέπει για το σκοπό αυτό να υπονομευθεί. Πολιτικά εργαλεία σ΄ αυτήν την στόχευση είναι τα φιλελεύθερα κόμματα και τα κόμματα της αριστεράς, τα οποία έχουν από χρόνια μεταλλαχθεί επίσης σε φιλελεύθερα κόμματα, κόβοντας τις σχέσεις τους με τις λαϊκές τάξεις.

Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εναρμονιζόμενος με τις διεθνείς αυτές ιδεολογικές και πολιτικές στοχεύσεις, φέρνει για ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ο οποίος συμπαρασύρει και τη νομιμοποποίηση της τεκνοθεσίας. Από το σημείο αυτό προκύπτει και η γενικευμένη απαξίωση του βουλευτή και του κοινοβουλίου.

Κανένας βουλευτής δε ρωτήθηκε για την κατάθεση του νομοσχεδίου, καμιά εσωκομματική διαδικασία δεν το ενέκρινε και έχουμε εν προκειμένω μια ωμή επέμβαση του κλειστού κύκλου του Μεγάρου Μαξίμου στο κοινοβούλιο, το οποίο έχει παραδώσει την εξουσία του στον πρωθυπουργό.

Εν προκειμένω έχουμε πλήρη παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών, καθώς η νομοθετική εξουσία έχει υπαχθεί ολοκληρωτικά στην εκτελεστική, ενώ και οι βουλευτές έχουν μετατραπεί σε υπαλλήλους του πρωθυπουργού, που πρέπει να υπακούσουν στις εντολές του. Η ποινή που προβλέπεται για την ανυπακοή είναι φυσικά η απόλυση.

Ο βουλευτής, εάν προτιμήσει να αποφασίσει ελεύθερα και να απορρίψει το νομοσχέδιο, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός κοινοβουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός θα τον κόψει από τις λίστες στις επόμενες εκλογές.

Τούτο συμβαίνει διότι έχει υποβαθμισθεί πλήρως ο ρόλος του βουλευτή μεταπολιτευτικά, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών δεν εκφράζουν πλέον -όπως στην προδικτατορική περίοδο- κοινωνική, πολιτική και οικονομική ισχύ στις περιφέρειες που εκλέγονται, αλλά συνήθως είναι προϊόντα του κομματικού σωλήνα και στη συνηθέστερη περίπτωση προσωπικές επιλογές του αρχηγού του κόμματος. Επομένως ο βουλευτής είναι απολύτως εξαρτώμενος από τον αρχηγό, σ΄ αυτόν απολογείται και όχι στους ψηφοφόρους του.

Η κατάπτωση αυτή του βουλευτικού αξιώματος έχει οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα παρακμής, με τα λεγόμενα «μασάζ» των βουλευτών και με την εντελώς παράνομη απαίτηση των προέδρων των κομμάτων να παραιτείται ο βουλευτής που διαφωνεί και να παραδίδει την έδρα του!

Σαν να ήταν η έδρα δώρο που του έχει κάνει ο πρόεδρος και όχι μια απόφαση που έλαβαν οι εκλογείς που τον ψήφισαν. Δε θα μπορούσαμε βεβαίως να διανοηθούμε αρχηγό κόμματος της προδικτατορικής περιόδου να κάνει «μασάζ» σε βουλευτές, όπως ο Ράλλης, ο Παπαληγούρας, ο Παπασπύρου, ο Μαγκάκης, ο Μητσοτάκης, ο Καρτάλης κλπ. Το φαινόμενο των βουλευτών – υπαλλήλων είναι καθαρά μεταπολιτευτικό.

Ο κοινοβουλευτικός μανδύας λοιπόν έχει πέσει και έχει αποκαλυφθεί η γυμνή αλήθεια: δεν έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία, αλλά ένα καθεστώς «δεσποτείας» του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα είναι και «ανεύθυνος», όπως ο βασιλιάς, ενώ η Βουλή δε διαφέρει πλέον σε τίποτα από ένα συμβούλιο στέμματος ή από την Βουλή που είχαν οι μονάρχες κατά τον 18ο – 19ο Αιώνα. Και οι Λουδοβίκοι είχαν Παρλαμέντα.

Υπό τις συνθήκες αυτές καλούνται οι βουλευτές της ΝΔ, δηλαδή του κόμματος της δεξιάς -υποτίθεται οι στυλοβάτες του εθνικού μας κράτους- να εγκρίνουν τη διάλυση του θεσμού της οικογένειας και επιπλέον να στραφούν εναντίον της λαϊκής βούλησης, εν ονόματι της οποίας υποτίθεται πως νομοθετούν.

Οι πολιτικές συνέπειες από μια τέτοια απόφαση των βουλευτών της ΝΔ θα είναι καταστροφικές για το κόμμα τους. Διότι θα απελευθερώσει ισχυρές πολιτικές δυνάμεις από το χώρο της ΝΔ, οι οποίες θα εκφραστούν σίγουρα στις επερχόμενες ευρωεκλογές και εν συνεχεία στις εθνικές εκλογές.

Αυτό που λείπει αυτή την στιγμή είναι μόνον το πρόσωπο που θα ενώσει τη δεξιά παράταξη στην Ελλάδα και θα εκφράσει και στην χώρα μας το κυρίαρχο σήμερα στην Ευρώπη πολιτικό ρεύμα ενίσχυσης του εθνικού κράτους και αμφισβήτησης της ελίτ των Βρυξελλών, που αποφασίζει ερήμην των λαών της Ευρώπης.

Η μετατροπή σύσσωμης της αντιπολίτευσης -πλην  της τιμητικής εξαίρεσης του ΚΚΕ- σε δεκανίκι του Μητσοτάκη, θα επιταχύνει την πολιτική κρίση και θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την δημιουργία ενός νέου δεξιού, πατριωτικού κόμματος που θα κλείσει οριστικά τον μεταπολιτευτικό κύκλο της ΝΔ, η οποία θα μετατραπεί σύντομα σε ένα μικρό, φιλελεύθερο κόμμα (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/01/blog-post_185.html).
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου