Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΜΟΝΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΜΟΝΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, καθόλη την διάρκεια της Ελληνικής ιστορίας υπήρχε το μοναρχικό πολίτευμα στην Ελλάδα, τόσο στην Αρχαία Ελλάδα (όπως και στην Αρχαία Ρώμη), όσο και στην Ρωμανία, ενώ ακόμα και μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Οθωμανούς και αφού πρώτα υπηρέτησε ως πρώτος Προέδρος της Ελλάδας ο Ιωάννης Καποδίστριας, οι ξένες Μεγάλες Δυνάμεις επέβαλαν ως βασιλιά της Ελλάδας τον ξενόφερτο Γερμανό καθολικό με προτεστάντες αντιβασιλείς, τον Όθωνα (https://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2019/12/o.html).

Οι Μεγάλες Δυνάμεις επέλεξαν τον Όθωνα ως βασιλικά της Ελλάδας στην θέση του πρώτου δημοκρατικού Προέδρου της Ελλάδας Καποδίστρια γιατί πίστευαν ότι θα μπορούσαν να τον ελέγχουν ευκολά και σε αντίθεση με τον Καποδίστρια δεν θα ακολουθούσε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική γάτα τους Έλληνες και θα έκανε αδιαμαρτύρητα ότι του ζητούσαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, ενώ οι  αντιβασιλείς θα δημιουργούσαν ένα κράτος με βασικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Και όντως αρχικά έτσι φέρθηκε ο Όθωνας, όμως λόγω των πολύ κακών πολιτικών του και την συνεχώς αυξανομένη δυσαρέσκεια των Ελλήνων για τα αποτελέσματα τους (https://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/o-i_12.html), ο Όθωνας αποφάσισε και για να κερδίσει συμπάθειες στους Έλληνες άρχισε να υποστηρίζει πατριωτικές πολιτικές για την απελευθέρωση των υπόδουλων και αλύτρωτων Ελλήνων και εδαφών από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ιδίως μετά το κίνημα του 1.843 μ.Χ.-(https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_79.html).

Αυτό, σε συνδυασμό με την υποστήριξη που έδωσε ο ίδιος στους Ρώσους στον Κριμαϊκό Πόλεμο, είχε σαν αποτέλεσμα την οργή των Αγγλογάλλων που έστειλαν στρατό και κατέλαβαν την Αθήνα και τον Πειραιά και ανάγκασαν τον Όθωνα να αποσύρει τα Ελληνικά στρατεύματα από την Κριμαία και τις υπόδουλες τότε στους Τούρκους και πάντα Ελληνικές Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-o%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1/).

Όλα αυτά τα γεγονότα, σε συνδυασμό με τις αλόγιστες δαπάνες του παλατιού για την διαβίωση των βασιλέων, όπως και τις συνέχεις χρεοκοπίες που οδήγησε ο Όθωνας την Ελλάδα, αποδυνάμωσε την θέση και τελικά ο ίδιος εκθρονίστηκε το 1.863 μ.Χ. με εξεγέρσεις των Ελλήνων και την θέση του πήρε ο Γεώργιος ο Α΄ (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_79.html).

 Ο Γεώργιος, όπως και ο Όθωνας όταν ανελαβε την Βασιλεία στην Ελλάδα ήταν μικρής ηλικίας και δευτερότοκος γιος και αυτός, όμως παρά την απειρία του, τα αρχικά του λάθη, αλλά και την χρεοκοπία που έπαθε η Ελλάδα το 1.893 μ.Χ. από τον Τρικούπη και την ήττα με τον Δηλιγιάννη το 1.897 στον Ελληνοτουρκικό πόλεμο και τον Διεθνή Οικονομικό έλεγχο της Ελλάδας που ακολούθησε, κατάφερε να προσαρμοστεί στα Ελληνικά πράγματα (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_79.html).

Έτσι, με την άνοδο του Βενιζέλου στο αξίωμα του πρωθυπουργού και του γιου του Γεωργίου Κωνσταντίνου του Α΄ ως Αρχιστράτηγου του Ελληνικού στρατού, με τις νίκες που πέτυχαν αυτοί οι δύο ικανοί άντρες στους Βαλκανικούς Πολέμους (https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_15.html)-(οι οποίοι είχαν όμως και οι δύο τόσο μεγάλα προτερήματα, όπως και μειονεκτήματα και πάθη), η δημοφιλία του Γεωργίου χάρις στις νίκες των Ελλήνων εκτοξεύτηκε στον Ελληνικό λαό.

Όμως όταν με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ο Γεώργιος έκανε την βόλτα του, δολοφονήθηκε από τον αναρχικό Αλέξανδρο Σχοινά, με συνέπεια να τον διαδεχτεί ο γιος του Κωνσταντίνος (αν και ο ίδιος ο Γεώργιος είχε ήδη αποφασίσει να παραιτηθεί με το Ιωβηλαίο των πενήντα ετών του στον θρόνο υπέρ του γιου του Κωνσταντίνου λίγους μήνες μετά την δολοφονία του).

Αρχικά, με την διαδοχή του Γεωργίου από τον Κωνσταντίνο οι σχέσεις αυτού με τον Βενιζέλο ήταν αρμονικές και στον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο πέτυχαν την απελευθέρωση της Ηπείρου, αλλά και την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της Ελλάδας και του διπλασιασμού της.

Όμως όταν ξεκίνησε ο Α΄ΠΠ ο Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος άρχισαν να διαφωνούν έντονα μεταξύ τους επειδή έβλεπαν διαφορετικά τα πράγματα και ο μεν Βενιζέλος ήθελε να δώσει ακόμα και απελευθερωμένα εδάφη για να πάρει αλλά αλλού, ενώ ο Κωνσταντίνος δεν ήθελε να δοθούν επουδενί Ελληνικά εδάφη που είχαν απελευθερωθεί με Ελληνικό αίμα.

Όλα αυτά είχαν σαν συνέπεια σύντομα να φτάσει στα άκρα η κατάσταση και να οδηγηθεί η Ελλάδα στην μεγάλη περιπέτεια του Εθνικού Διχασμού, για την οποία τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Κωνσταντίνος έφεραν για την έναρξη του πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη και οι δύο (https://alophx.blogspot.com/2017/01/1914-1917.html).

Τελικά, οι ξένοι κατάφεραν να εκδιώξουν τον Κωνσταντίνο και να βάλουν στην θέση του ως τοποτηρητή τον γιο του Αλέξανδρο, ενώ μετά την λήξη του Α’ ΠΠ και την Μικρασιατική Καταστροφή, οι Πλαστήρας και ο Γονατάς εξεγέρθηκαν και εκδίωξαν οριστικά από τον θρόνο τον βασιλιά Κωνσταντίνο που στο μεταξύ είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και στον θρόνο (ενώ οι κινηματίες προχωρήσαν άδικα και στην εκτέλεση των έξι ως εξιλαστήρια θύματα για να μην εξεγερθεί ο λαός), ενώ λίγο μετά η μοναρχία καταργήθηκε στην Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2017/01/1914-1917.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_79.html, https://alophx.blogspot.com/2017/10/o-i_12.html), γιατί ο Κωνσταντίνος όπως και ο Όθωνας δεν εξυπηρετούσε ούτε αυτός τα συμφέροντα των Αγγλογάλλων.

Στην Ελλάδα ακολούθησε μία δεκαετία μίας ασταθούς δημοκρατίας με συνεχή πραξικοπήματα και κινήματα στρατού, ιδίως των Βενιζελικών, όπως π.χ. του Πάγκαλου (https://alophx.blogspot.com/2018/12/blog-post_2.html), τα οποία έριχναν οποια κυβέρνηση δεν θεωρούσαν αρεστή στους ίδιους ή προσπαθούσαν να φέρουν εθνική συμφιλίωση και να δώσουν χάρη στους αντιπάλους τους.

Τελικά, με το κίνημα του Κονδύλη, αυτός επανάφερε από τον εξωτερικό τον γιο του Κωνσταντίνου από το εξωτερικό, τον Γεώργιο τον Α΄, απολυτά Αγγλόφιλο, με νόθο δημοψήφισμα ξανά στον θρόνο (όπως και νόθο δημοψήφισμα είχε καταργηθεί πριν μία δεκαετία από την επαναφορά της και η μοναρχία), ο οποίος στην συνέχεια βοήθησε στην άνοδο στην εξουσία του δικτάτορα Μεταξά.

Αυτός παρά την δικτατορία του προετοίμασε όσο μπορούσε την χώρα, ενώ με την επίθεση των Ιταλών αυτοί αποκρουστήκαν από τον ηρωικό Ελληνικό στρατό, όμως η επίθεση των Γερμανών και η κατάληψη της Ελλάδας έκανε τον Γεώργιο τον Β΄ και την Ελληνική κυβέρνηση να διαφύγουν πρώτα στην Κρήτη και μετά στο Κάιρο.

Με το πέρας του Β΄ ΠΠ με νέο δημοψήφισμα (κατά άλλους ιστορικούς αναλυτές νόμιμο και κατά άλλους νόθο) η μοναρχία επέστρεψε στην Ελλάδα, άρχισε ο Εμφύλιος πόλεμος (https://alophx.blogspot.com/2016/09/1943-1944-1946-1949.html), ενώ ακολούθησαν διεφθαρμένοι πολιτικοί, πολλοί από αυτούς πρώην δωσίλογοι της Κατοχής (https://alophx.blogspot.com/2023/05/blog-post.html), όπως και η χούντα (https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_92.html).

Η οποία ήρθε σε σύγκρουση με τον νέο σε ηλικία τότε βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνο τον Β, ο οποίος τόσο με τα λάθη του, την απειρία του, αλλά και τα σχέδια του να κάνει χούντα των στρατηγών, κάτι που έκανε τους επίσης σαν τους στρατηγούς Αμερικανοκίνητους Συνταγματάρχες να δράσουν πρώτοι και να φέρουν την χούντα στην Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_92.html).

Συνέπεια της σύγκρουσης αυτής ήταν να καταργηθεί με δημοψήφισμα από τους χουντικούς η μοναρχία για άλλη μία φορά από την Ελλάδα (για άλλους με νόθο και άλλους με κανονικό δημοψήφισμα) και η Ελλάδα ανακηρύχτηκε από τον Παπαδόπουλο «δημοκρατία».

Αλλά και μετά την πτώση της χούντας του Ιωαννίδη με το προδοτικό πραξικόπημα του στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας και την εισβολή των Τούρκων (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1974-2016.html, https://alophx.blogspot.com/2017/04/1974.html), η Μεταπολίτευση που ακολούθησε με πρώτο αρχηγό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον Πρεσβύτερο, με νέο δημοψήφισμα επικύρωσε και επιβεβαίωσε εκ νέου το δημοψήφισμα της χούντας για την κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα.

Αλλά και η παντελώς διεφθαρμένη Μεταπολίτευση που ακολούθησε κατάφερε με τοκογλυφικά δάνεια που πήρε από τις ξένες τράπεζες (χωρίς να τα αναφέρει στον Ελληνικό λαό), όπως και με πακέτα Ντελόρ που όμως ποτέ δεν ειπώθηκε ότι έπρεπε να επιστραφούν, κατάφερε με τα παντελώς εθνοπροδοτικά και επάρατα μνημόνια να καταστρέψει τελείως την Ελλάδα και να παραδώσει την περιουσία της στους ξένους μέχρι το 2.100 μ.Χ., όπως και την γη τους, αλλά και τα σπίτια τους με τα κόκκινα δάνεια (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_96.html).

Όλη αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα, μαζί με την επίσης παντελώς εθνοπροδοτική και παράνομη τάχατες (ψευτο) «συμφωνία των Πρεσπών» και την ψήφιση του σοδομισμού, ο κόσμος έχει αρχίσει να ξεσηκώνεται και να στρέφεται κατά των πολιτικών.

Έτσι οι ξένοι, ιδίως μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου το 2023 μ.Χ.. στην οποία έδωσαν μεγάλη έκταση και ακόμα και Ελληνικά φιλοβασιλικά κανάλια προσπάθησαν να τον εξαγιάσουν, λέγεται ότι σχεδιάζουν αν καταρρεύσει το Ελληνικό σύστημα με τις απόλυτα εθνοπροδοτικές και καταστροφικές τους πολιτικές κατά όλων των Ελλήνων πολιτών, να επαναφέρουν την μοναρχία στην Ελλάδα με τους γιους του Κωνσταντίνου Νικόλαο και Παύλο (https://attikanea.info/%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB/), που λέγεται ότι ελέγχονται όπως ο πατέρας τους και ο Γεώργιος ο Α΄ πλήρως από τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους για να ελέγχουν μέσω αυτών την Ελλάδα.

Λέγεται ότι στο σχέδιο αυτό πρωτοστατεί ακόμα και ο Κούλης (https://attikanea.info/%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB/), ο οποίος προσπαθεί ίσως να κάνει το αντίστοιχο σχέδιο που είχε ο πατέρας του πραγματικότητα για επαναφορά της μοναρχίας (για να δώσει χάρη σε όλους τους προδότες πολιτικούς τους και να παραγράφουν όλα τα εγκλήματα τους κατά των Ελλήνων) και απέτυχε (όπως λέγεται ότι προσπάθησε και ο Γιέλτσιν στην Ρωσία και για κάποιους θέλει να την επαναφέρει και ο Πούτιν).

Βέβαια, η μοναρχία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ακόμα και με εξέγερση των Ελλήνων ή επανάσταση αν αυτοί εκδιώξουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς, ή αν αυτοί το σκάσουν με μία επίθεση των Τούρκων (αλλά και εξέγερση των ισλαμιστών που ελέγχονται από τους Τούρκους εντός της Ελλάδας-https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html) στο εξωτερικό (όπως ακριβώς έπεσε και η χούντα του Ιωαννίδη), με κάλεσμα ή επέμβαση του στρατού, μέρος αυτών των σεναρίων ή και όλων ταυτόχρονα μαζί.

[Φέρνουν σιγά σιγά την βασιλεία και πάλι στην Ελλάδα... ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ… Ιθαγένεια στους Πρίγκηπες «ανάχωμα» για την οργή στα δεξιά.

Αναμενόμενο και βάσει διαταγών από έξωθεν… κι ο Μητσοτάκης σούζα… Στήνεται αργά αλλά σταθερά το σενάριο της επιστροφής των βασιλέων και ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας (https://attikanea.info/%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB/).

Αυτό λέγεται ότι σχεδιάζει ο Κουλής για την χωρά μας, όπως προσπάθησε για παρεμφερείς λόγους να φέρει και πριν από αυτόν ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην Ελλάδα, αλλά απέτυχε, όπως μπορεί να αποτύχει και ο γιος του και μία εξέγερση των Ελλήνων και πτώση του Κουλή από την εξουσία μπορεί  να ματαιώσει για άλλη μία φορά τα σχέδια των Μητσοτάκηδων.

Και όπως στις μοναρχίες και οι Αυτοκράτορες της Αρχαίας Ελλάδα και στην Αρχαία Ρώμη ανήλθαν σε αυτές με εγέρσεις, εμφυλίους και πραξικοπήματα, ύστερα από δικτατορίες, π.χ. του Πεισίστρατου και του Καίσαρα και του Αυγούστου, και με τον ίδιο τρόπο μπορεί να επανατεθεί λένε κάποιοι αναλυτές στην Ελλάδα ξανά (https://attikanea.info/%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB/).

Ίσως δε και σε άλλες χώρες του εξωτερικού, της Δύσης και της ΕΕ να θέλουν οι ΗΠΑ και οι Βρετανοί να φέρουν ξανά υποταγμένους και ελεγχόμενους από αυτούς μονάρχες για να ελέγχουν μέσω αυτών πολιτικά κράτη αν πέσουν οι σημερινές διεφθαρμένες ηγεσίες τους σαν μία εναλλακτική λύση (https://alophx.blogspot.com/2024/03/blog-post.html)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Φέρνουν σιγά σιγά την Βασιλεία και πάλι στην Ελλάδα... ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ… Ιθαγένεια στους Πρίγκηπες «ανάχωμα» για την οργή στα δεξιά. Αναμενόμενο και βάσει διαταγών από έξωθεν… κι ο Μητσοτάκης σούζα… Στήνεται αργά αλλά σταθερά το σενάριο της επιστροφής των βασιλέων και ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας.

Αν προσέξετε τα δημοσιεύματα του 2022 μ.Χ.– 2023 μ.Χ., προαναγγέλουν την επιστροφής τους… βασικά, του Παύλου ως βασιλέα των Ελλήνων…  Ε ρε γλέντια…  Γι αυτό συχνά πυκνά εμφανίζουν οι δημοσιογραφικές πόρνες την βασιλική οικογένεια στις εκπομπές τους… Παίζει και το σενάριο με τον Καραμάν Αλή ως πρωθυπουργό… τάχα μου παραιτήθηκε ο Κωστάκης, ο Βούδας της Ραφήνας, από βολευτής…

Κι όλα αυτά τα σενάρια, τα κάνει το εβραιοσιωνιστικό σιωνιστικό κονγκλάβιο που μας έχει κατσικωθεί διακόσια και χρόνια… Αυτό πρέπει να πετάξουμε από πάνω μας με κάθε τρόπο, για να ελευθερωθεί η Πατρίδα… Τι μελετά η κυβέρνηση για τους βασιλόπαιδες Παύλο και Νικόλαο για να διασπάσει την δυσαρέσκεια του συντηρητικού κόσμου μετά την νομοθέτηση του γάμου

Για περισσότερα από 50 χρόνια η Ελληνική βασιλική οικογένεια υπήρξε στόχος μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Μια τέτοια σκοπιμότης οδήγησε στην αφαίρεση της ελληνικής ιθαγενείας από τα μέλη της. Και τώρα σκοπιμότης οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη στην απόφαση να την αποδώσει και πάλι στους πρίγκηπες Παύλο και Νικόλαο.

Εφημερίδα Εστία. Το επιτελείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπει να πυκνώνουν τα ανησυχητικά μηνύματα για την ογκουμένη αντίδραση της βάσεως της Νέας Δημοκρατίας σχετικώς με την απόσταση που παίρνει από παραδοσιακές θέσεις της παρατάξεως. Εντάσσει κατόπιν τούτου την απόδοση της ιθαγενείας στα μέλη της βασιλικής οικογενείας σε μια σειρά πολιτικών κινήσεων με στόχο την διάσπαση του «μετώπου της οργής» το οποίο σφυρηλατείται στα δεξιά του κόμματος.

Έχοντας να αντιμετωπίσει πολύ σύντομα την δοκιμασία των ευρωεκλογών, ο κ. Μητσοτάκης διαπιστώνει ότι το πολιτικό κόστος των αποφάσεών του αφ’ ενός για την «νομιμοποίηση» χιλιάδων παρανόμως εισελθόντων μεταναστών και αφ’ ετέρου για την θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, είναι πολύ μεγαλύτερο από ὅτι είχε αρχικώς εκτιμηθεί.

Στην αναζήτηση κάποιου μέτρου για εξισορρόπηση της καταστάσεως, προεβλήθη η ιδέα της αποδόσεως της ιθαγενείας, η οποία αφηρέθη με απόφαση της πρώτης κυβερνήσεως του Πασοκ από την βασιλική οικογένεια. Έτσι μια ενέργεια που έπρεπε να είναι πράξις δικαιοσύνης, υπεβαθμίσθη να είναι πράξις πολιτικής σκοπιμότητος, η οποία έρχεται μάλιστα μετά μια σειρά μικροψυχιών, που εκορυφώθη προ έτους περίπου, με την αψυχολόγητη απόφαση, η κηδεία του εκλιπόντος βασιλέως Κωνσταντίνου να είναι «ιδιωτική κηδεία». Ο ίδιος είχε από ετών αντιμετωπίσει άρνηση στο αίτημα επαναποδώσεως της ελληνικής ιθαγενείας, και με αυτό το παράπονο πέθανε.

Το «μήνυμα» είχε δοθεί από τότε, με την αθρόα συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στην «ιδιωτική» κηδεία του Βασιλέως. Όμως οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου το αγνόησαν θεωρώντας ότι το ζήτημα σύντομα θα λησμονηθεί.

Η επιμονή όμως συγκεκριμένων κύκλων της Κυβερνήσεως να συνεχισθούν οι κινήσεις πολιτικής που είναι ξένη προς τις αρχές της παρατάξεως, αποτρέπει την εκτόνωση της οργής των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων…

Έτσι αναμένεται πολύ σύντομα να ληφθούν αποφάσεις για την απόδοση της ιθαγενείας, αν και δεν πρόκειται να έχει ευμενή απήχηση ενδεχομένη αιτιολόγησίς της με αναφορές σε δικαιωματισμούς, όπως και μεγαλοστομίες της Κυβερνήσεως περί ισονομίας και αποδόσεως δικαιωμάτων.

Απ’ εναντίας, η Κυβέρνησις θα πρέπει να απολογηθεί για την αβελτηρία 40 και πλέον ετών αφαιρέσεως της ιθαγενείας. Αυτό που θέτει τα πράγματα σε ορθή βάση είναι παλαιοτέρα δήλωσις του Πρίγκηπος Νικολάου:

«Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι κάτι γραφειοκρατικό, το αν είμαι Έλληνας ή όχι το ξέρω εγώ. Στις φλέβες μου ρέει Ελλάδα, εγώ ταυτίζομαι με αυτό τον τόπο. Είμαι Έλληνας και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς» (https://attikanea.info/%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AC%CE%BB/).

 

Αν τον κάνει Έλληνα, ό Μητσοτάκης υπογράφει και επισήμως την πτώση του! Τί μελετᾶ ἡ Κυβέρνησις γιά τούς βασιλόπαιδες Παῦλο καί Νικόλαο γιά νά διασπάσει τήν δυσαρέσκεια τοῦ συντηρητικοῦ κόσμου μετά τήν νομοθέτηση τοῦ γάμου΄ – Ἡ ἄρνησις στό ἀντίστοιχο αἴτημα τοῦ Κωνσταντίνου καί ὁ πολιτικός καιροσκοπισμός.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ἀπό 50 χρόνια ἡ Ελληνική βασιλική οἰκογένεια ὑπῆρξε στόχος μικροκομματικῶν σκοπιμοτήτων. Μία τέτοια σκοπιμότης ὁδήγησε στήν ἀφαίρεση τῆς ἑλληνικῆς ἰθαγενείας ἀπό τά μέλη της. Καί τώρα σκοπιμότης ὁδηγεῖ τόν κ. Μητσοτάκη στήν ἀπόφαση νά τήν ἀποδώσει καί πάλι στούς πρίγκηπες Παῦλο καί Νικόλαο.

Τό ἐπιτελεῖο τοῦ πρωθυπουργοῦ στό Μέγαρο Μαξίμου βλέπει νά πυκνώνουν τά ἀνησυχητικά μηνύματα γιά τήν ὀγκουμένη ἀντίδραση τῆς βάσεως τῆς Νέας Δημοκρατίας σχετικῶς μέ τήν ἀπόσταση πού παίρνει ἀπό παραδοσιακές θέσεις τῆς παρατάξεως.

Ἐντάσσει κατόπιν τούτου τήν ἀπόδοση τῆς ἰθαγενείας στά μέλη τῆς βασιλικῆς οἰκογενείας σέ μία σειρά πολιτικῶν κινήσεων μέ στόχο τήν διάσπαση τοῦ «μετώπου τῆς ὀργῆς» τό ὁποῖο σφυρηλατεῖται στά δεξιά τοῦ κόμματος.

Ἔχοντας νά ἀντιμετωπίσει πολύ σύντομα τήν δοκιμασία τῶν εὐρωεκλογῶν, ὁ Μητσοτάκης διαπιστώνει ὅτι τό πολιτικό κόστος τῶν ἀποφάσεών του ἀφ’ ἑνός γιά τήν «νομιμοποίηση» χιλιάδων παρανόμως εἰσελθόντων μεταναστῶν καί ἀφ’ ἑτέρου γιά τήν θεσμοθέτηση τοῦ γάμου τῶν ὁμοφυλοφίλων, εἶναι πολύ μεγαλύτερο ἀπό ὅ,τι εἶχε ἀρχικῶς ἐκτιμηθεῖ.

Στήν ἀναζήτηση κάποιου μέτρου γιά ἐξισορρόπηση τῆς καταστάσεως, προεβλήθη ἡ ἰδέα τῆς ἀποδόσεως τῆς ἰθαγενείας, ἡ ὁποία ἀφῃρέθη μέ ἀπόφαση τῆς πρώτης κυβερνήσεως τοῦ ΠΑΣΟΚ ἀπό τήν βασιλική οἰκογένεια.

Ἔτσι μιά ἐνέργεια πού ἔπρεπε νά εἶναι πρᾶξις δικαιοσύνης, ὑπεβαθμίσθη νά εἶναι πρᾶξις πολιτικῆς σκοπιμότητος, ἡ ὁποία ἔρχεται μάλιστα μετά μία σειρά μικροψυχιῶν, πού ἐκορυφώθη πρό ἔτους περίπου, μέ τήν ἀψυχολόγητη ἀπόφαση, ἡ κηδεία τοῦ ἐκλιπόντος βασιλέως Κωνσταντίνου νά εἶναι «ἰδιωτική κηδεία».

Ὁ ἴδιος εἶχε ἀπό ἐτῶν ἀντιμετωπίσει ἄρνηση στό αἴτημα ἐπαναποδώσεως τῆς Ελληνικῆς ἰθαγενείας, καί μέ αὐτό τό παράπονο πέθανε. Τό «μήνυμα» εἶχε δοθεῖ ἀπό τότε, μέ τήν ἀθρόα συμμετοχή τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν στήν «ἰδιωτική» κηδεία τοῦ Βασιλέως. Ὅμως οἱ ἐπικοινωνιολόγοι τοῦ Μεγάρου Μαξίμου τό ἀγνόησαν θεωρῶντας ὅτι τό ζήτημα σύντομα θά λησμονηθεῖ.

Ἡ ἐπιμονή ὅμως συγκεκριμένων κύκλων τῆς κυβερνήσεως νά συνεχισθοῦν οἱ κινήσεις πολιτικῆς πού εἶναι ξένη πρός τίς ἀρχές τῆς παρατάξεως, ἀποτρέπει τήν ἐκτόνωση τῆς ὀργῆς τῶν Νεοδημοκρατῶν ψηφοφόρων…

Ἔτσι ἀναμένεται πολύ σύντομα νά ληφθοῦν ἀποφάσεις γιά τήν ἀπόδοση τῆς ἰθαγενείας, ἄν καί δέν πρόκειται νά ἔχει εὐμενῆ ἀπήχηση ἐνδεχομένη αἰτιολόγησίς της μέ ἀναφορές σέ δικαιωματισμούς, ὅπως καί μεγαλοστομίες τῆς Κυβερνήσεως περί ἰσονομίας καί ἀποδόσεως δικαιωμάτων.

Ἀπ’ ἐναντίας, ἡ Κυβέρνησις θά πρέπει νά ἀπολογηθεῖ γιά τήν ἀβελτηρία 40 καί πλέον ἐτῶν ἀφαιρέσεως τῆς ἰθαγενείας. Αὐτό πού θέτει τά πράγματα σέ ὀρθή βάση εἶναι παλαιοτέρα δήλωσις τοῦ Πρίγκηπος Νικολάου:

«Τό νά σοῦ ἀφαιρέσουν τήν ἰθαγένεια εἶναι κάτι γραφειοκρατικό, τό ἄν εἶμαι Ἕλληνας ἤ ὄχι τό ξέρω ἐγώ. Στίς φλέβες μου ρέει Ἑλλάδα, ἐγώ ταυτίζομαι μέ αὐτό τόν τόπο. Εἶμαι Ἕλληνας καί δέν μπορεῖ νά τό ἀμφισβητήσει κανείς» (https://kanenazori.com/2024/02/21/an-ton-kanei-ellina-ypografei-tin-ptwsi-tou/).



 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου