Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ

 ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ως γνωστόν κατά το έτος 1.908 μ.Χ., Τούρκοι εθνικιστές στρατηγοί Με το όνομα Νεότουρκοι κατέλαβαν την εξουσία και έριξα από τον θρόνο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον ισλαμιστή Τούρκο Σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ τον Β’ εκθρονίζοντας τον με τον τρόπο αυτό (https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/07/blog-post_35.html).

Δυο δεκαετίες νωρίτερα οι ίδιοι συνωμότες αξιωματικοί είχαν επιχειρήσει αντίστοιχη συνομωσία ενάντια στον ίδιο Σουλτάνο, αλλά τότε είχαν ανακαλυφθεί και συλληφθεί πολλά μέλη τους με συνέπεια να αποτύχουν τότε τα συνωμοτικά σχέδια τους (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B8%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BD/).

Αρχικά οι αξιωματικοί αυτοί προσπάθησαν επιδείξουν έναν δήθεν μετριοπαθές πρόσωπο για  να κερδίσουν κάποιες συμπάθειες από τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες της Αυτοκρατορίας μέχρις ότου εδραιώσουν την εξουσία τους.

Σύντομα όμως έριξαν το προσωπείο και επέδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, ξεκινώντας αγρίους διωγμούς και γενοκτονίες (https://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF/), κατά όλων των Χριστιανικών και Εθνικών μειονοτήτων της χώρας (Ελλήνων, Αρμενίων, Ασσυροχαλδαίων).

Παράλληλα, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υπό την ηγεσία των Νεότουρκων ξεκίνησε ένας τεράστιος εθνικιστικός παροξυσμός, και οι Νεότουρκοι υποστήριζαν ότι οι ίδιοι θα ανακαταλάμβαναν ξανά όλα τα εδάφη που οι Τούρκοι είχαν παλαιότερα απωλέσει σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.

Παράλληλα, οι ίδιοι είχαν θέσει ως δήθεν “ηγέτες” της χώρας τους, τους Σουλτάνους-μαριονέτες Μωάμεθ τον Ε΄ και μετέπειτα και τον Μωάμεθ τον ΣΤ’. 

Ως προς την πολιτική της χώρας, αυτή συνέχισε την συμμαχία που είχε ήδη από δεκαετίες κτίσει με την Γερμάνια, ενώ σύντομα άρχισε να καλοβλέπει την συμμαχία με την τότε Τριπλή Συμμαχία (Γερμάνια, Αυστροουγγαρία, Ιταλία), και τελικά συμμάχησε με τις Κεντρικές Δυνάμεις (Γερμάνια, Αυστροουγγαρία, Βουλγαρία) κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα, τότε οι Νεότουρκοι επιτέθηκαν ενάντια στην Ρωσία, βομβαρδίζοντας το λιμάνι της Οδησσό και επιτέθηκαν στην συνέχεια ενάντια στα Ρωσικά εδάφη στον Καύκασο, αλλά και στο Ιράν και την Αίγυπτο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Γερμανοί μαζί με τους Οθωμανούς προέβησαν στην κήρυξη μίας παγκόσμιας τζιμάνη κατά των Ρώσων και των υπόλοιπων Μεγάλων Δυνάμεων της Αντάντ (Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας).

Τελικά όμως, ηττήθηκαν σε όλα τα μέτωπα αυτά (στον Καύκασο από τους Ρώσους, στο Ιράν και την Αίγυπτο από τους Βρετανούς), ενώ σύντομα οι Δυνάμεις της Αντάντ αντεπιτέθηκαν και οι Ρώσοι προέλαυσαν μέσα στην ιδιά την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Απελευθερώνοντας εν συνεχεία τα κατεχόμενα εδάφη των Ποντίων και των Αρμενίων στην χωρά αυτή, οι οποίοι για να αντισταθούν στις γενοκτονίες των Τούρκων είχαν συστήσει ανταρτικά σώματα εναντίον τους.

Παράλληλα, οι Τούρκοι με την ήττα τους στον πόλεμο αυτόν,  έχασαν και τα εδάφη που είχαν στην Αραβία και την Μεσοποταμία, χάνοντας και τα πετρέλαια των περιοχών αυτών, ενώ οι Βρετανοί έφτασαν και ως την Συρία, στην οποία είχε φτάσει ακόμα και εάν Ρωσικό στρατιωτικό σώμα αποτελούμενο από Ρώσους μουσουλμάνους εν μέσω του πολέμου αυτού.

Όμως τελικά, οι Ρώσοι λόγω της επανάστασης των μπολσεβίκων και τον Ρωσικό εμφύλιο που ακολουθήσε λίγο αργότερα (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_92.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/1919-2014.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80/), αποσύρθηκαν από τα εδάφη που απελευθέρωσαν στην Μικρά Ασία και επέστρεψαν στην χώρα τους, στην οποία εισέβαλαν λίγο αργότερα οι Δυτικοί (Γάλλοι, Αμερικανοί και Γιαπωνέζοι) από την πλευρά της Ευρώπης και της Ασίας αντίστοιχα (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html).

Όσο για την ίδια την Ευρώπη, λίγο μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου διαλύθηκε και η Λατινική Ένωση σε αυτή (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_62.html).

Οι δε Τούρκοι μετά την ήττα τους στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ηττήθηκαν και εκτός από τα μη βασικά εδάφη τους, διαμελίστηκαν ακόμα περισσότερο με την Συνθήκη που υπογράφηκε στις Σέβρές το 1.920 μ.Χ.

Στις μέρες μας, στην Τουρκία ο νέος ισλαμιστής Σουλτάνος είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, που κάθεται στον θρόνο της χώρας αυτής, ο οποίος διώκει άγρια τους εθνικιστές κεμαλιστές στην Τουρκία, οι οποίοι είχαν πρόσφατα επιχειρήσει εάν αποτυχημένο (το έτος 2.016 μ.Χ.) συνωμοτικό στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του (http://www.freepen.gr/2017/04/16-2017.html).

Και ήδη στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα των κεμαλικών ενάντια στον Ερντογάν το 2.016 μ.Χ., λέγεται πως ετοιμάζεται ακόμη ένα ενάντια στον Σουλτάνο Ερντογάν, σε συνεργασία με την Δύση (ΗΠΑ), με στόχο την αντικατάσταση του από τους εθνικιστές κεφαλικούς στρατηγούς.

{Η δε πρόσκαιρη συμμαχία Ρώσων και των Τούρκων είναι μία προσωρινή λυκοσυμμαχία, όχι αγάπη, όχι φιλία (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html)}.

 Στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ πιθανόν να ξεσηκωθούν οι οπαδοί του Ερντογάν στην Τουρκία, ειδικά αν οι κεμαλικοί αρχίσουν τους διωγμούς των ισλαμιστών για τα όσα τόσα χρονιά υπέφεραν οι ίδιοι από τον Ερντογάν (διώξεις, φυλακίσεις, απολύσεις), ή ακόμα και καταπιεσμένων εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων που ίσως τότε βρουν την ευκαιρία να ξεσκούν (Κούρδοι, Αλεβίτες κ.λ.π.).

{Οι δε κεμαλικοί ήδη με το δόγμα της «Γαλάζιας πατρίδας» και του «Όρκου του Έθνους» του Κεμάλ (το 1.923 μ.Χ.), όπως και οι Νεότουρκοι πριν από αυτούς (άλλωστε και ο Κεμάλ αρχικά μέλος των Νεότουρκων ήταν  και αυτός-https://slpress.gr/ethnika/sta-chnaria-ton-neotoyrkon-o-erntogan-to-mystiko-schedio/, https://eretikos.gr/i-toyrkia-vadizei-pros-mia-megali-itta-kai-katastrofi/340834 ), στοχεύουν και αυτοί στην επανάκτηση εδαφών που έχασε παλαιότερα η Τουρκία σε Ευρώπη και Ασία.

Παράλληλα, οι ίδιοι (όπως και ο Τουρκικός λαός), πιστεύουν, ιδιαίτερα μετά την προπαγάνδα του Ερντογάν, ότι η Τουρκία είναι μια πανίσχυρη περιφερειακή Δύναμη στην περιοχή της Ευρώπης και της Ασίας, και ως εκ τούτου μπορεί να τα «βάλει» και να συνεργάζεται και να περιφρονεί κατά βούληση ακόμα και τις Μεγάλες Δυνάμεις που έχουν συμφέροντα στην περιοχή (π.χ. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, ΕΕ)}.

Οπότε, για να μην ξεσηκωθούν οι ισλαμιστές και οι μειονότητες στην Τουρκία (από μόνοι τους ή και με «ενθάρρυνση» από το εξωτερικό), οι κεμαλικοί ίσως, όπως κάθε αποτυχημένο πολιτικά καθεστώς, επιχειρήσουν μία εξαγωγή των εσωτερικών προβλημάτων τους στο εξωτερικό, πιθανώς επιτιθέμενοι σε κάποια άλλη χώρα.

{Έχοντας πρώτα εγκαταστήσει κάποια ανδρείκελα τους ως ηγέτες της Τουρκίας, π.χ. κεφαλικούς εθνικιστές πολιτικούς, μέλη των Γκρίζων Λύκων ή ακόμα και φανερά στρατηγούς, ενώ σε μία ειδική περίπτωση, θα μπορούσαν να έχουν ως μαριονέτες τους φιλικούς για τους ιδίους ισλαμιστές (π.χ. τους φιλο-Γκιουλενιστές Γκιουλ και Μπαμπακάν)}.

Με σκοπό από την μία να συσπειρώσουν στο εσωτερικό της χώρας τους τον λαό τους και από την άλλη σε περίπτωση νίκης, εκτός από εδαφικά κέρδη, να κερδίσουν και αίγλη και δημοφιλία στον διχασμένο εσωτερικά λαό τους, με την νίκη τους απέναντι σε έναν «κοινό» και Αιώνια μισητό εχθρό.

Στην περίπτωση αυτή (και ιδίως σε περίπτωση οριστικής ήττας Τούρκων και απόσυρσης του στρατού τους από την Συρία, το Ιράκ, την Λιβύη και την Αρμένια, και ιδίως αν έχει χάσει και τα Κουρδικά εδάφη στην Τουρκία), θα είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα, όπως και πιθανώς και η πάντα Ελληνική Κύπρος (http://alophx.blogspot.com/2019/02/blog-post.html).

Ταυτόχρονα, οι κεμαλικοί, ίσως και για να γίνουν αρεστοί και στην Δύση (ΗΠΑ, ΕΕ της Γερμανίας) που θα τους έχει βοηθήσει να ανέλθουν στην εξουσία, ίσως κλείσουν τα Στενά στους Ρώσους και παράλληλα επιτρέψουν σε Νατοϊκά σκάφη και αεροπλάνα να διασχίσουν τα Στενά για να εισέλθουν στην Μαύρη Θάλασσα.

{Ίσως και για να ενισχύσουν τους Ουκρανούς με όπλα σε περίπτωση νέας πολεμικής σύγκρουσης αυτών με την Ρωσία.

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι ήδη η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει τους Τατάρους της Κριμαίας έναντι των Ρώσων για να επιτύχει την ανεξαρτησία τους από αυτή την Ρωσική πια περιοχή}.

Έτσι ώστε οι Δυτικοί να «κλείσουν» εκεί την Ρωσία, απαγορεύοντας με τον τρόπο αυτό την είσοδο της στην Μεσόγειο, αποκλείοντας της τόσο το εμπόριο με την περιοχή αυτή, όσο και την ενίσχυση των συμμάχων της εκεί (π.χ. της Συρίας και της Λιβύης).

Ίσως μία τέτοια πράξη των κεμαλικών Τούρκων στρατηγών και της Δύσης να γίνει, ιδίως στην περίπτωση μιας εισβολής των Ισραηλινών (μονών τους ή και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ) κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αλλά και στους συμμάχους του (Συρία, Λιβανό, Ιράκ, Παλαιστίνη) στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_6.html).

Με κύριο σκοπό, η Ρωσία, με το να είναι από την μία αποκλεισμένη στην Μαύρη Θάλασσα και από την άλλη απασχολημένη σε πολλά πολεμικά μέτωπα, να μην είναι σε θέση να ενισχύσει άμεσα και έγκαιρα τους συμμάχους της στην Μέση Ανατολή (Συρία, Λιβανό, Ιράν).

{Μία τέτοια στρατιωτική εισβολή των Δυτικών και του Ισραήλ στο Ιράν θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να προκαλέσει ακόμα και μία μαζική εισβολή όχι μόνο των Αράβων αλλά και όλων των μουσουλμάνων κατά του Ισραήλ, εν δέει μιας παγκόσμιας τζιχάντ (http://alophx.blogspot.com/2020/12/blog-post_6.html, https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2018/05/blog-post_67.html, http://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html, http://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CE%B1/, http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_73.html , https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84-2/ )}.

Οπότε δεν θα είναι απίθανο την περίοδο εκείνη να ξεσπάσουν πολλές πολεμικές εστίες εκ νέου γύρω από τον γεωπολιτικό περίγυρο της Ρωσίας (π.χ. Γεωργία, Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Μολδαβία), πιθανότατα υποκινούμενες από την Δύση (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_61.html, http://alophx.blogspot.com/2020/10/2020-1940-1973.html).

Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως ακριβώς και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Τούρκοι θα έχουν θίξει για άλλη μία φορά τα συμφέροντα των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα (Ουκρανία), στην Μέση Ανατολή, όπως και στον Καύκασο (ενίσχυση της Γεωργίας με όπλα κατά των Ρώσων και Αζερμπαϊτζάν, στο οποίο και θέλει να εγκαταστήσει στρατιωτικές βάσεις, μία θέση «κόκκινο πανί» για τους Ρώσους).

Οπότε, οι Ρώσοι θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα ακόμα και με ολοκληρωτικό πόλεμο κατά των Τούρκων (ιδίως λογού χάριν όπως λέγεται σε περίπτωση οικειοθελής εξόδου ή αποβολής της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ, ίσως από μία επίθεση κατά ενός αλλού κράτους-μέλους της συμμαχίας αυτής, π.χ. της Ελλάδας).

Το πιθανότερο είναι στην περίπτωση αυτή, οι Ρώσοι να διαλύσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την Τουρκία και να προελάσουν στην Μέση Ανατολή, για να ενισχύσουν τους συμμάχους τους που θα δέχονται επίθεση (π.χ. Συρία, Ιράν).

Αλλά παράλληλα και για να καρπωθούν τα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα της περιοχής, μόνοι τους ή και από κοινού με τους συμμάχους στην Ευρασία, τους Κινέζους. 

Με μία δε πιθανή κατάληψη της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ από την Ρωσία, θα καταστραφεί και θα παύσει ο «χρηματικός κουμπάρας» και ο πακτωλός χρήματων με τον οποίο τα κράτη αυτά χρηματοδοτούν μέχρι τώρα την παγκόσμια ισλαμική τρομοκρατία/τζιχάντ, όπως και την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Τουρκία (http://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html).

{Πιθανότατα, τότε θα υπάρξει και ξεσηκωμός των Κουρδών της Τουρκίας και ενεργοποίηση εκ νέου του Αρμενικού ΑΣΑΛΑ στην Τουρκία, δημιουργώντας εσωτερικό μέτωπο κατά των Τούρκων, μονών τους ή και με υποκίνηση από το εξωτερικό (π.χ. Ρωσία, ΗΠΑ, Ισραήλ, ΕΕ).

Τότε θα υπάρξει πιθανώς με την καταστροφή του πιο μεγάλου σε μέγεθος και μισθοφορικού στρατού του ΝΑΤΟ, δηλαδή της Τουρκίας, μία προσπάθεια να βρεθεί στρατός με την επιστράτευση των πολίτων τους (ακόμα και με καταναγκαστικά διατάγματα) ή ακόμα και εγκληματιών (σαν την Γαλλική και Ισπανική Λεγεώνα των Ξένων), με αντάλλαγμα πιθανώς την απονομή χάρης σε αυτούς για τα εγκλήματα τους.

Ίσως τότε για άλλη μία φορά, οι Δυτικοί με την «παρότρυνση» και του πάπα της Ρώμης προσπαθήσουν να εισβάλουν εν δέει αντεπίθεσης στην Ρωσία (αλλά και στην Λευκορωσία και την Νοβορώσια) από την Πολωνία (http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

{Όπως ακριβώς παλαιότερα οι Τεύτονες υπό την ευλογιά του πάπα της Ρώμης εισέβαλαν στο Ρωσικό κράτος του Νόβγκοροντ και πολέμησαν τον στρατό του ηρωικού Ρώσου ηγεμόνα Αλέξανδρου Νιέφσκι, αλλά και υπό τον Πολωνό βασιλιά Σιγμούνδο τον Γ’ τον «Καιρό των Τάραχων» στην Ρωσία (https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1/).

Και φυσικά, όπως μετέπειτα εισέβαλαν οι Πολωνοί υπό τον Πλιδούσκι στην Ρωσία μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και οι Δυτικοί (ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία) με τους Γιαπωνέζους κατά τον Ρωσικό Εμφύλιο πόλεμο, χωρίς να αναφερθούν εδώ οι εισβολές των Γερμανών στην χώρα αυτή στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση αυτή, ο πάπας της Ρώμης θα μπορούσε να κηρύξει ακόμα και «Ιερό Πόλεμο»/Σταυροφορία (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_34.html, http://alophx.blogspot.com/2018/03/blog-post_7.html) κατά των δήθεν «σχισματικών αιρετικών» Ρώσων, με αντίστοιχο τρόπο εισέβαλε και η Δύση με την Δ’ Σταυροφορία στην Ρωμανία και κατάλαβε την Πόλη το 1.204 μ.Χ. και την κατάλαβε, έσφαξε άγρια τον πληθυσμό της και την κατέστρεψε παντελώς υπό την ευλογιά και πάλι του πάπα της Ρώμης κατά των δήθεν «σχισματικών αιρετικών» Ελλήνων.

Και φυσικά θα ακολουθήσει μία ολοκληρωτική εισβολή των Δυτικών (ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Γερμανία) στην περίπτωση αυτή κατά των Ρώσων και των Κινέζων (https://sputniknews.com/world/202105091082842212-chinese-media-warns-us-would-face-absolute-nightmare-in-conflict-with-china-russia/) στις περιοχές της Μέσης Ανατολής, επικαλούμενοι ειδικά για την περίπτωση της δεύτερης τόσο τον λεγόμενο «Νέο-Μογγολικό κίνδυνο» (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7/), όσο και την πραγματιστική υπόθεση ότι η χώρα αυτή είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του κορωνοιού.

Παράλληλα, η Δύση για να θέσει την Ρωσία εν μέσω δύο πολεμικών μετώπων, μπορεί να της επιταθεί όχι μόνο στα Ευρωπαϊκά εδάφη με την χρήση Νατοϊκού στρατού, αλλά και στα Ασιατικά με την χρήση των συμμάχων της εκεί, π.χ. της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας ή της Ταιβάν και έναντι της Κίνας (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_20.html)}.

Ουσιαστικά, σε μία τέτοια περίπτωση, θα έχουμε την έναρξη ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου στην γη, με απρόβλεπτες συνέπειες για όλον τον πλανήτη και την ασφάλεια της γης. Όσο για την ίδια την Ευρώπη, το πιθανότερο είναι λίγο μετά (ή ακόμα και πριν) από τον πόλεμο αυτόν, να διαλυθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτή (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1/, https://alophx.blogspot.com/2017/12/blog-post_93.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5/, http://alophx.blogspot.com/2019/01/blog-post_30.htm http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_72.html, l ).

Όσο για την Τουρκία, όταν θα λήξει ο πόλεμος αυτός, ανεξαρτήτως της τελικής έκβασης του, όπως ακριβώς έγινε και με την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αντί να γίνει «Μεγάλη ξανά», να βρεθεί παντελώς κατεστραμμένη.

Έχοντας επιπλέον πολλά θύματα και έχοντας πιθανότατα χάσει πολλά εδάφη, τα οποία είτε θα γίνουν ανεξάρτητα κράτη, είτε θα ενσωματωθούν σε υπάρχοντα (π.χ. Κουρδικά, Αλεβιτικά, Αρμενικά), με μία νέα «Συνθήκη των Σεβρών».

Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον του κόσμου; Τίποτε δεν είναι απίθανο, για τον λόγο αυτόν, καλό θα ήταν να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ως κράτος, έτσι ώστε να μην βρεθούμε εν όψει επικίνδυνων γεωπολιτικών εξελίξεων, αλλά και για να επαναφέρουμε την πατρίδα μας ξανά σε μία νέα περίοδο ακμής και ευημερίας. 

 

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου