Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΓΕΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Στο παρόν άρθρο, θα αναφερθούν το πως οι δύο πιο Μεγάλοι Έλληνες ηγέτες και ενοποιητές των Ελλήνων σε ένα ενιαίο κράτος, στην Αρχαιότητα και τον Μεσαίωνα, οι οποίοι και δημιούργησαν τις δύο Μεγαλύτερες Ελληνικές Αυτοκρατορίες, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μέγας Κωνσταντίνος κατάφεραν να επιτύχουν στους στόχους τους αυτούς και να καταστήσουν τα κράτη τους πανίσχυρα για πολλούς Αιώνες (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post_1.html).

Στην συνέχεια, θα γίνει μία σύγκριση των πολιτικών των δύο αυτών μεγάλων ανδρών και θα συγκριθούν αυτές με τις πολίτικες των σημερινών πολιτικών ηγεσιών της πατρίδας μας, έτσι ώστε να τονιστούν οι παραλείψεις και τα λάθη αυτών (ηθηλεμένα και μη), έτσι ώστε αυτά να διορθωθούν.

Έτσι, θα μπορούσαμε αρχικά να πούμε, ότι τόσο ο Μέγας Κωνσταντίνος, όσο και Μέγας Αλέξανδρος έκτισαν και οι δύο όντας ευσεβείς και Θρησκευόμενοι και οι δύο πολλούς λαμπρούς Ναούς (π.χ. την πρώτη Αγία Σοφία στην Πόλη ο Μέγας Κωνσταντίνος (https://eranistis.net/wordpress/2013/10/09/%CE%B7-%CE%B6%CF%89%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF/, https://www.impantokratoros.gr/megas_konstantinos_sykofanties.el.aspx), ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος σχεδίαζε να κατασκευάσει λαμπρούς και μεγαλοπρεπείς ναούς στους Δελφούς), φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά και δημόσια κτίρια (π.χ. γυμναστήρια, ιπποδρόμους, λουτρά, σχολεία).

Και οι δύο Μεγάλοι αυτοί ηγέτες (που και οι δύο στηρίχτηκαν κατά πολύ στο έργο και τις ιδέες των πάτερων τους και οι δύο), τόσο λόγω της Πίστης τους, αλλά και λόγω πολιτικής, φρόντισαν να έχουν καλές σχέσεις με τους ιερείς κάθε Πίστης για να είναι όλοι οι λαοί που κυβερνούσαν ευχαριστημένοι και πιστοί σε αυτούς (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5/, http://alophx.blogspot.com/2019/06/blog-post_25.html ).

Επιπλέον και οι δυο προώθησαν τον θεσμό του γάμου, της τεκνοποιίας, τηρούσαν τις θρησκευτικές εορτές λαβαίνοντας μέρος σε αυτές (ο δε Μέγας Κωνσταντίνος θεσμοθέτησε πρώτος και την αργία της Κυριακής, αλλά και την συλλαλία κράτους-Εκκλησίας), ενώ και οι δύο δεν συμπαθούσαν τους αγύρτες μάντεις και τους μάγους και απαγόρευσαν την μαγεία που ήταν βλαπτική και προκαλούσε θάνατο στα θύματα της. 

Αντίθετα, το σημερινό Ελληνικό κράτος, περιφρονεί και πολλές φορές διώκει την Ορθοδοξία και την Εκκλησία στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα όχι μόνο δεν κατασκευάζει ευαγή ή εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα, ξεπουλάει την δημόσια περιουσία σε εντοπίους ή ξένους επιχειρηματίες ή και χώρες, οικειοθελώς ή μέσω μνημονίων και ταυτόχρονα, δεν φροντίζει για την κατασκευή νέων Ναών και ιδίως του λεγόμενου «Τάματος του Έθνους».

Επίσης αφήνει αχαλίνωτα να δρουν εντός του ακόμα και επικίνδυνες αιρέσεις που λέγεται ότι έχουν άμεσες σχέσεις ακόμα και με συμφέροντα ξένων δυνάμεων και που με την δράση τους (π.χ. κατασκοπεία εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου), υπονομεύουν τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους (π.χ. οι «ιεχωβάδες»).

Τόσο ο Μέγας Κωνσταντίνος, όσο και Μέγας Αλέξανδρος φρόντισαν και οι δύο να δείξουν πολιτική και θρησκευτική ανοχή σε αλλά έθνη, παύοντας τους διωγμούς εναντίον τους (ο Μέγας Αλέξανδρος στους λαούς που απελευθέρωσε και ο Μέγας Κωνσταντίνος με το Διάταγμα των Μεδιολάνων στους πιστούς κάθε θρησκείας στο κράτος του, ώστε «Μηδείς ο έτερος τον άλλω παρενοχλείτο»).

Την πολιτική τους αυτή (https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%80/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B9%CE%BF/# #), την εκτίμησαν οι λαοί των Αυτοκρατοριών τους και έμειναν τόσο ευχαριστημένοι με αυτή, ώστε όσο αυτοί ήταν εν ζωή, τους έμειναν απολυτά πιστοί χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.

Επίσης οι δύο αυτοί Μεγάλοι Έλληνες ηγέτες έκαναν πολλές υποδιαιρέσεις στις επαρχίες τους για την ευκολότερη πολιτική, διοικητική και οικονομική λειτουργία αυτών, ενώ παράλληλα φρόντισαν να διαχωρίσουν σε αυτές την πολιτική από την στρατιωτική λειτουργία, ενώ έστειλαν και οι δύο στρατό στα σύνορα (http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_21.html).

Και οι δύο αυτοί μεγάλοι Έλληνες ηγέτες φρόντισαν να σταθεροποιήσουν την οικονομία των κρατών τους, με την εισαγωγή ενός βαρέος και σταθερού νομίσματος (της Δραχμής και του Σόλιδου αντίστοιχα, των οποίων η χρήση κράτησε για Αιώνες και σταθεροποίησε τα κράτη τους).

{Δηλαδή και οι δύο είχαν ένα ανεξάρτητο εθνικό νόμισμα που το ελέγχει το κράτος και όχι ξένες χώρες ή οργανισμοί, σαν την Δραχμή παλαιότερα, εν αντιθέσει δηλαδή με σήμερα όπου λόγω του ευρώ εξαρτιόμαστε σχεδόν απόλυτα οικονομικά από τις «ορέξεις της Γερμανίας»}.

Και οι δύο φρόντισαν να χτίσουν πόλεις ή Πρωτεύουσα σε στρατηγικά σημεία και μέσω αυτών να ελέγχουν οι ίδιοι αποτελεσματικά στρατιωτικά, πολιτικά και διοικητικά τα σύνορα ή τις εμπορικές οδούς (π.χ. Πόλη και Αλεξάνδρεια), ενώ φρόντισαν και οι δύο για την δημιουργία νέων πόλεων και αποικιών στις Αυτοκρατορίες τους.

Αντίθετα, η σημερινή Ελλάδα, όχι μόνο δεν φροντίζει για την δημιουργία νέων πόλεων στην πατρίδα μας για αποκέντρωση και για να βρουν οι άποροι της πατρίδας μας στέγη σε αυτές ή ακόμα και δουλειά στα έργα κατασκευής τους, όπως π.χ. υπήρχε παλιά σχέδιο για δημιουργία τέτοιας πόλεως στην Θράκη (http://alophx.blogspot.com/2019/10/blog-post.html), αλλά πολύ περισσότερο δεν θα ήθελε αλλαγή πρωτεύουσας ή αποκέντρωση της σημερινής στην Αθηνά, στην οποία κατοικεί πάνω από τον μισό πληθυσμό της σημερινής Ελλάδας.  

{Παράλληλα, τόσο ο Μέγας Κωνσταντίνος, όσο και Μέγας Αλέξανδρος με ικανή διπλωματία, έκαναν ακόμη και πολιτικούς γάμους για να φέρουν συμμάχους στο μέρος τους και ειρήνη στα κράτη τους, ο μεν Μέγας Κωνσταντίνος με την Φαύστα, την κόρη του Αυτοκράτορα Μαξιμιανού, και ο Μέγας Αλέξανδρος με την Ρωξάνη, την κόρη του Οξυάρτη, του πιο ισχυρού ηγέτη της Βακτριανής.

Και οι δύο συγχωρέσαν τους γενναίους αντιπάλους τους που τους ζήτησαν χάρη και παραδοθήκαν σε αυτούς (π.χ. τον Πώρο) και η στάση τους έγινε ευμενώς δεκτοί τόσο από τους λαούς, όσο και από τους εχθρούς τους, ενώ όσοι από αυτούς προδώσαν την εμπιστοσύνη τους πολλαπλώς τελικά τιμωρήθηκαν (π.χ. Σπιταμένης, Λικίνιος)}.

Επιπλέον και οι δύο φρόντισαν να τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους, έτσι ώστε να δίνουν το καλό παράδειγμα και τιμωρούσαν άμεσα κάθε παραβάτη, σε αντίθεση με τις μέρες μας, που ούτε οι νομοί τηρούνται, ούτε οι παραβάτες τιμωρούνται.

Εκτός αυτών, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μέγας Κωνσταντίνος (http://www.oparlapipas.gr/2017/05/blog-post_266.html) φρόντισαν να έχουν ταχύτητα στην λήψη των αποφάσεων, οι διαταγές τους εκτελούνταν άμεσα, ενώ και οι δύο φρόντισαν με κάθε μέσο για το όραμα της ενότητας των κρατών τους, τα οποία απειλούνταν από εμφύλιους και μείωσαν τους φόρους των λαών τους.

Φρόντισαν επίσης και για την παύση βάρβαρων εθίμων στα εδάφη που είχαν καταλάβει (π.χ. μέσω της κατάργησης της Σταύρωσης, του σημαδέματος των δουλών με καυτό σίδερο, των θηριομαχιών (http://oimos-athina.blogspot.com/2021/05/blog-post_78.html), των αιματηρών αγώνων μέχρι θανάτου, της παύσης ανθρωποφαγίας, της άφεση πτωμάτων νέκρων στα όρνια, δεν έβαζαν σε ίδιες φυλακές γυναίκες με άντρες, ενώ κατήργησαν το Δίκαιο της Εκδίκησης και των νομών των ισχυρών). 

Παράλληλα, εφάρμοσαν ένα σύστημα κρατικής οικονομίας, για την κατασκευή πολλών δημόσιων έργων για την εύρεση εργασίας για όλους, ενώ και οι δύο φρόντισαν να τιμωρήσουν και να φυλακίσουν τους διεφθαρμένους αριστοκράτες που έκλεβαν κρατικό χρήμα, ακόμα και δημεύοντας μέρος της περιουσίας που αυτοί είχαν κλέψει από το κράτος και τον λαό (όπως έκανε και ο Πούτιν με κάποιους ολιγάρχες στην Ρωσία-http://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html).

Στην συνέχεια φρόντισαν να δώσουν και οι δύο κλήρους γης στους στρατιώτες και σε άπορους για να λύσουν τα κοινωνικά προβλήματα, αλλά παράλληλα και για να αποκτήσουν πιστούς οπαδούς και υποστηρικτές, αντιμετωπίζοντας με ικανοποιητικό τρόπο το πρόβλημα της φτώχειας και των στάσεων.

{Έτσι έπραξαν και άλλοι Αυτοκράτορες της Ρωμανίας στην συνέχεια, όπως ο Ηράκλειος και ο Βασίλειος ο Β’ ο Βουλγαροκτόνος, οι οποίοι σύστησαν και επαναστάτησαν αντίστοιχα το σύστημα των Ακριτών, μοίρασαν γη στους φτωχούς και τους προστάτευσαν από τις αρπακτικές διαθέσεις των πλουσίων, ενώ ενίσχυσαν τον στρατό και το κράτος του, χτίζοντας τα από την αρχή}.

Ακόμη, δεν δίστασαν να αντιμετωπίσουν και οι δύο βίαια διασπαστικά κινήματα εντός των κρατών τους, τα οποία απείλησαν την ενότητα των κρατών τους, μέσω εμφυλίων και υποστηριζόμενα πολλές φορές και από ξένες και εχθρικές για τους ίδιους Αυτοκρατορίες (π.χ. Περσών, Αράβων).

(Ο μεν Μέγας Αλέξανδρος τους Έλληνες πολιτικούς και πόλεις που χρηματίζονταν από τους Πέρσες και δημιουργούσαν εμφύλιο στην Ελλάδα για να μην ενοποιηθεί αυτή ποτέ πολιτικά και απειλήσει τους Πέρσες, ενώ ο Μέγας Κωνσταντίνος τις αιρέσεις.

Οι δε αιρέσεις οι διάσπαγαν το κράτος και τις οποίες, πολλές φορές στην συνέχεια υποστήριξαν ξανά οι Πέρσες (http://alophx.blogspot.com/2019/03/blog-post_18.html), προκειμένου μέσω της αναταραχής να εξεγερθούν αυτές έναντι της Ρωμανίας και στην συνέχεια να έρθουν οι ίδιοι ως δήθεν απελευθερωτές τους.

Ενώ στην πραγματικότητα, ενώ όταν κατέλαβαν την Μεσοποταμία, την Συρία, την Παλαιστίνη και την Αίγυπτο, οι Πέρσες υπό τον Χοσρόη τον Β’ και στην συνέχεια οι Άραβες, επέδειξαν και οι δύο αρχικά ένα τάχατες μετριοπαθές προσωπείο» μέχρι να εδραιωθούν σε αυτές και στην συνέχεια ξεκίνησαν ακόμη πιο μεγάλη καταπίεση σε αυτές, εξαφανίζοντας σχεδόν πλήρως κάθε αιρετικό σε αυτή.

Το αποδεικνύει και το παράδειγμα των «τελευταίων Αρχαίων Ελλήνων» φιλοσόφων, οι οποίοι αν και ζήτησαν αρχικά άσυλο στην Περσία από την Ρωμανία, όταν έφτασαν εκεί και είδαν ότι ο Χοσρόης ο Α΄ ο Μέγας που παρίστανε τον «προστάτη» τους, ήταν ένας ανήλεης τύραννος που τους καταπίεζε και αυτούς ανελέητα, θερμοπαρακαλούσαν τον Ιουστινιανό τον Α΄ της Ρωμανίας στην συνθήκη ειρήνης που υπέγραψε με τους Πέρσες να τους δεχτεί πίσω, όπως και έπραξε αυτός τελικά).

Αντίθετα, στην σημερινή Ελλάδα, όχι μόνο δεν φυλακίζονται οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που κλέβουν το κρατικό χρήμα, αλλά αντίθετα προωθούνται σε υψηλές πολιτικές, οικονομικές και διοικητικές θέσεις, δεν δημεύεται η περιουσία τους, άλλοι προωθούνται σε θέσεις που δεν έχουν γνώση ή δεν έχουν υπηρετήσει.

(π.χ. πολλοί έγιναν Υπουργοί Άμυνας στην Ελλάδα χωρίς να πάνε ποτέ στον στρατό, αντίθετα και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μέγας Κωνσταντίνος πολεμούσαν από μικροί και πάντα στην πρώτη γραμμή του μετώπου δείχνοντας με το παράδειγμα τους θάρρος στον στρατό τους).

Επίσης, στην πατρίδα μας αλωνίζουν οι ξένες ΜΚΟ, πολλές φορές και δουλεμπορικές (κατευθυνόμενες από τους Τούρκους, το Κατάρ, την Μουσουλμανική Αδελφότητα ή τον Σορος-https://hellenicsunrise2.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.html, http://alophx.blogspot.com/2020/02/odessa_43.html, http://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_23.html, http://alophx.blogspot.com/2020/08/blog-post_10.html, https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%80%CE%B7%CE%BE-%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B5/, https://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5/), παντελώς ανεξέλεγκτες, ενώ μέσα στους προσφυγές και τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, υπάρχουν και πολλοί φανατικοί ισλαμιστές ή τρομοκράτες (π.χ. από ISIS και Αλ Κάιντα), υποστηριζόμενοι από την Τουρκία (όπως π.χ. και οι ψευτο-μούφτηδες στην Θράκη).

(Και φυσικά, εκτός των Τούρκων, πολλές ΜΚΟ και κόμματα στην πατρίδα μας χρηματοδοτούνται και από την Γερμάνια, π.χ. για «προώθηση» μνημονίων ή εθνοπροδοτικών δήθεν «συμφωνιών» σαν τις Πρέσπες, έτσι ώστε να χρησιμεύουν για την μεταφορά λαθρομεταναστών στην Ελλάδα ως μέσο άλωσης της χωράς και «Πέμπτη Φάλαγγα», για να μην πηγαίνουν αυτοί στην Γερμανία και την Γαλλία και με τον τρόπο αυτό να χάνουν εκλογικά ποσοστά η Μέρκελ και ο Μακρόν.

Πρόσφατη ενέργεια του είδους αυτού, ήταν οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, της κινούμενης συμφοράς, ότι συζητά η Ελλάδα να δεχτεί νέους λαθρομετανάστες από την ΕΕ και να τους κάνει μόνιμους κατοίκους της Ελλαδας-https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/990089_kmitsotakis-syzitame-me-verolino-tin-monimopoiisi-olon-ton, https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/990478_mshoinas-apokalypse-oti-i-ee-tha-dosei-lefta-stin-ellada-gia-n, https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/990627_erhontai-kai-apo-voylgaria-ekatontades-lathraioi-metanastesa).

Και ο Μέγας Αλέξανδρος, όσο και ο Μέγας Κωνσταντίνος μερίμνησαν για την δημιουργία κρατικής βιομηχανίας όπλων όπως θα λέγαμε στις μέρες μας, συγκεντρώνοντας τους ικανότερους επιστήμονες για τον λόγο αυτό (αλλά και για να εφεύρει νέα πιο αποτελεσματικά όπλα), εν αντιθέσει με την σημερινή πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, η οποία και την Ελληνική αμυντική βιομηχανία έκλεισε και δεν συγκεντρώνει Έλληνες επιστήμονες για την παραγωγή και εφορεύσεις νέας τεχνολογίας όπλων.

Επιπρόσθετα, τόσο ο Μέγας Αλέξανδρος, αλλά και ο Μέγας Κωνσταντίνος φρόντισαν, έχοντας αποκτήσει και οι ίδιοι μόρφωση, να εκπαιδεύσουν με τους καλύτερους δασκάλους και εκπαιδευτές τον λαό τους, έτσι ώστε αυτός να αποκτήσει Ήθος και Μόρφωση, ενώ και οι δύο διάλεγαν αξιοκρατικά τους συνεργάτες τους (και όχι μόνο καταγωγής) έτσι ώστε τα κράτη τους να λειτουργούν αποτελεσματικά.

{Είναι δε γνωστό ότι μόνο αν εκπαιδευτούν οι πολίτες ενός κράτους από μικροί θα μάθουν να έχουν Πίστη, Πατριωτισμό και αγάπη στην πατρίδα και την οικογένεια τους, και μόνο μέσω μίας αποτελεσματικής εκπαίδευσης μέχρι την αποφοίτηση τους, θα μπορούν να μάθουν στην εντέλεια το αντικείμενο τους και να το ασκούν αποτελεσματικά}.

Αντίθετα, στην σημερινή Ελλάδα, πολύ συχνά το κράτος, όχι μόνο δεν προωθεί την αξιοκρατία, αλλά αντίθετα καταργεί την αριστεία, δεν προωθεί ούτε τους ικανότερους καθηγητές και δασκάλους για την μόρφωση των μαθητών, αλλά πολλές φορές μόνο τους «γνωστούς», τους κομματικούς οπαδούς, ενώ ακόμα και τα σχολικά βιβλία είναι ελλιπή.  

{Μπορεί επίσης να γίνει ένωση των σιδηροδρόμων και όλων των δικτυών τους στην Ελλάδα (αν και αυτοί έχουν διαφορετικό μέγεθος γραμμών), όπως και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Μέγας Κωνσταντίνος με ένα πυκνό δίκτυο δρόμων ένωσαν όλους τους δρόμους των Αυτοκρατοριών τους (για την εύκολη και γρήγορη μεταφορά στρατού και εμπορευμάτων).

Για την καλύτερη και πιο προσοδοφόρα μεταφορά των εμπορευμάτων της χώρας μας στο εξωτερικό, θα μπορούσε το (ενωμένο ή με) σιδηροδρομικό δίκτυο της  Ελλάδας, μέσω συμφωνιών, να ενωθεί και μεγάλα σιδηροδρομικά δίκτυα, π.χ. τον Υπερηβηρικό για την μεταφορά των Ελληνικών εμπορευμάτων ως το Βλαδιβοστόκ, την Ιαπωνία και την Ασία, όπως είχε προταθεί παλαιότερα και η ένωση του σιδηροδρομικού δικτύου του Άργους με τον Υπερσιβηρικό για τον ίδιο ακριβώς λόγο αν και η πρόταση αυτή δεν προχώρησε τότε}.

Επιπλέον, τόσο ο Μέγας Κωνσταντίνος, όσο και Μέγας Αλέξανδρος δημιούργησαν ικανό και εκπαιδευμένο με συχνά γυμνάσια στρατό και φρόντισαν να εκπαιδεύσουν τους αξιωματικούς τους στις τελευταίες τεχνικές μάχης, ενώ έχτισαν πολλά φρούρια για την προστασία των συνόρων.

Και οι δύο φρόντισαν για την διάδοση του πολιτισμού και της Πίστης τους αντίστοιχα, διάμεσου αποικιών, εμπόρων και ιεραποστολών (http://alophx.blogspot.com/2018/08/blog-post_1.html), σεβόμενοι όμως και οι δύο τα έθιμα αυτών (π.χ. οι Έλληνες Ιεραπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος έφτιαξαν ακόμα και Αλφάβητο στους Σλάβους και δεν τους επέβαλαν το δικό τους, βασιζόμενοι σε Σλαβικά σχήματα και ιδέες).

Με τον τρόπο αυτό ημέρωσαν λαούς, απέκτησαν συμπάθειες, φιλίες και συμμαχίες σε άλλα κράτη, πολλές φορές και συμμαχίες, ενώ πολλοί βασιλείς και λαοί με τον τρόπο αυτό δέχτηκαν με χαρά και ειρηνικά την συμμαχία ή και κάποιες φορές και την έμμεση πολιτική υποταγή σε αυτούς.

Αντίθετα, η σημερινή Ελληνική πολιτική ηγεσία, όχι μόνο δεν προωθεί τον Ελληνικό πολιτισμό και συμφέροντα στο εξωτερικό με καμπάνιες ή πολιτιστικά γεγονότα, άλλα ούτε φυσικά προσπαθεί μέσω της Ιεραποστολής ή μέσω συμμαχιών με Ομόδοξες (ή «συμπαθούντες» χώρες) να τα προωθήσει και να αποκτήσει φίλες και συμμαχίες κατά των εχθρών της (http://alophx.blogspot.com/2020/09/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2020/01/blog-post_22.html, http://alophx.blogspot.com/2018/09/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2018/07/1821_17.html, http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_2.html, http://alophx.blogspot.com/2016/09/ttip_29.html).

Τέλος, και οι δύο αυτοί Μεγάλοι Έλληνες ηγέτες, φρόντισαν να συντρίβουν οποίον αντίπαλο τους απειλούσε τα σύνορα των κρατών τους στα Βαλκάνια και την Ασία και τους επιτίθονταν άμεσα και αποφασιστικά (http://alophx.blogspot.com/2020/07/blog-post_11.html), ώστε αυτοί να μην σηκώνουν για δεκαετίες κεφάλι, σε αντίθεση με τις σημερινές πολιτικές ηγεσίες που υποχωρούν συνεχώς στις απαιτήσεις των εχθρών της πατρίδας μας από Βαλκάνια (Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία) και Ασία (Τουρκία).

Φρόντισαν και οι δύο να τηρούν επιμελώς τις θρησκευτικές αργίες, ενώ φρονήσαν να έχουν όλοι οι πολίτες τους με νόμους ικανοποιητικές αμοιβές και απολαβές για να ζουν ευπρεπώς, ενώ έδωσαν σε συνελεύσεις και προύχοντες των πόλεων ρολό στην συλλογή των φόρων.

Οι φόροι πια δίνονταν σε χρήμα και όχι σε είδος, και οι δύο παραχώρησαν στα αρκετά Ιερά φορολογικές απαλλαγές, ενώ έφεραν και οι δύο πίσω τους εξόριστους και τους έδωσαν πίσω τις περιουσίες τους, αποκτώντας έτσι αφοσιωμένους οπαδούς (ο Μέγας Αλέξανδρος τους πολιτικούς εξόριστους των Ελληνικών πόλεων και ο Μέγας Κωνσταντίνος τους διωκόμενους Χριστιανούς).

{Όπως ακριβώς δηλαδή και ο Κύρος ο Μέγας όταν γύρισε πίσω στις πατρίδες τους λαούς που είχαν εξορίσει οι Βαβυλώνιοι πριν από αυτές, αυτοανακυρησόμενος σε «απελευθερωτή» τους, αυτοί έγιναν στην συνέχεια από ευγνωμοσύνη, άλλα και πολιτική σκοπιμότητα οι πιστότεροι οπαδοί του}.

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι για πολλούς οποίος ηγέτης καταφέρει να υλοποιήσει στην Ελλάδα όλα τα παραπάνω προτεινόμενα μέτρα ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά, θα θεωρηθεί ως ένας μέγιστος ηγέτης, ο οποίος θα καταφέρει να ανορθώσει και να φέρει εκ νέου σε ακμή την καθημαγμένη από πατρίδα μας και να την φέρει εκ νέου σε ένα νέο επίπεδο ακμής και ευημερίας.


 



 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου