Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

ΠΩΣ Ο ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ 1821 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΠΩΣ Ο ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ 1821 ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, ο Ρωσοτουρκικούς πόλεμος του 1.828 μ.Χ. πριν ξεσπάσει στην πλήρη του έκταση είχε διαφορά επέπεσα κλιμάκωσης, μέχρι να εκραγεί, ενώ από τις απαρχές του μέχρι και την επίσημη κήρυξη πολέμου αναμεσά στα δύο αυτά κράτη πέρασαν χρόνια.

Η πρώτη αφορμή για τους Ρώσους για να κηρύξουν πόλεμο στους Τούρκους ήταν με την Ελληνική Επανάσταση, όταν οι Τούρκοι υπό τον Μαχμούτ τον Β΄ ξεκίνησαν σφαγές εναντίον των Ελλήνων στην Πόλη και την Μικρά Ασία (όπως και οι Αιγύπτιοι σύμμαχοι τους που ήρθαν αργότερα), έχοντας την αφορμή ο Τσάρος με βάση τις συνθήκες με τους Τούρκους να είναι ο επίσημος προστάτης όλων των Ορθοδόξων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Όπως ακριβώς στην εποχή μας οι Έλληνες είναι υπόδουλοι λόγω των εθνοπροδοτών πολιτικών τους στους Τούρκους, οι οποίοι ετοιμάζονται όταν βρουν την αφορμή όχι μόνο να επιτεθούν και να καταλάβουν Ελληνικά εδάφη και συνάμα και να κάνουν σφαγές εκεί (όπως και στην Τουρκία, στην Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο), αλλά επιπλέον και να ξεσηκώσουν όλους τους ελεγχόμενους από αυτούς ισλαμιστές λαθρομετανάστες στην Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την χώρα μας ως εσωτερικό μέτωπο για να διαπράξουν και αυτοί σφαγές και καταστροφές (https://alophx.blogspot.com/2023/01/400-2023-update.html).

Οι σφαγές αυτές των Τούρκων έναντι των Ελλήνων κατά την Επανάσταση της Εθνεγερσίας του 1.821 μ.Χ. συνέβησαν όταν οι Έλληνες επαναστάτησαν ενάντια στην βαρβαρότητα των Τούρκων και στις καταπιέσεις τους, παρόλο που κάποιοι από τους πρόκριτους τους ήταν υποτελείς των Τούρκων.

Αντίστοιχα αν στις μέρες μας οι Έλληνες ρίξουν τους νυν υπόδουλους στους Τούρκους πολιτικούς ηγέτες τους και αποκτήσουν μία πατριωτική κυβέρνηση οι Τούρκοι βλέποντας ότι δεν θα μπορούν πια να πάρουν ειρηνικά ότι διεκδικούν από την Ελλάδα, τότε θα βρουν αφορμή να της επιτεθούν.

Εκτός από όλα αυτά, το 1.821 μ.Χ., ο Σουλτάνος Μαχμούτ ο Β΄, ο οποίος και εξόντωσε τους Γενίτσαρους στην Πόλη, διέταξε και τον απαγχονισμό του Άγιου Οικουμενικού Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, κάτι που προκάλεσε την οργή όλων των Ορθοδόξων και των Ρώσων, απόσυρση των πρεσβευτών της Ρωσίας, όπως και εάν κύμα συμπάθειας στην Ευρώπη και την Αμερική για την Ελλάδα, όπως και οι σφαγές των Ελλήνων.

Αντίστοιχα στις μέρες μας αν ο  ισλαμιστής «Σουλτάνος» Ερντογάν (ή κάποιος διάδοχος του), ο οποίος και εξόντωσε τους κεμαλικούς που έκαναν εναντίον του απόπειρα πραξικοπήματος στην Πόλη, μπορεί να διέταξε και αυτός σαν τον Μαχμούτ την εκτέλεση του Οικουμενικού Πατριάρχη (ή να τον εξοντώσουν οι Γκρίζοι Λύκοι, οι οποίοι τον απειλούν εδώ και πολύ καιρό με άδεια της τουρκικής κυβέρνησης), κάτι που θα προκαλέσει την οργή όλων των Ορθοδόξων και των Ρώσων, ακόμα και απόσυρση των πρεσβευτών της Ρωσίας, όπως και εάν κύμα συμπάθειας στην Ευρώπη και την Αμερική για την Ελλάδα, όπως και οι σφαγές των Ελλήνων.

Όταν δε νέος Τσάρος έγινε ο Νικόλαος ο Α΄ αυτός επέδειξε ακόμα περισσότερη αποφασιστικότητα εναντίον των Τούρκων και όταν οι Αγγλογάλλοι χάλασαν τις σχέσεις τους με τους Τούρκους (αποσύροντας μάλιστα τους πρεσβευτές τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία), ο Τσάρος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση αυτή και τους έστειλε τελεσίγραφο, το οποίο οι Τούρκοι όχι μόνο απέρριψαν, αλλά παράλληλα έκλεισαν και τα Στενά για τους Ρώσους.

Το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου και η μετέπειτα επέλαση της Ρωσίας στην Τουρκία και ΟΧΙ το Ναβαρίνο, προκάλεσε την αποδοχή του Σουλτάνου, ότι η Ελλάδα θα είναι ελεύθερη (https://romioitispolis.gr/to-kleisimo-ton-stenon-toy-vosporoy-kai-i-metepeita-epelasi-tis-rosias-stin-toyrkia-kai-ochi-to-nayarino-prokalese-tin-apodochi-toy-soyltanoy-oti-i-ellada-tha-einai-eleytheri/), κάτι που θα μπορούσε και στην εποχή μας να προκαλέσει έναν νέο Ρωσοτουρκικό πόλεμο, ενώ ο κοινός Τουρκοαιγυπτιακούς στόλος ηττήθηκε από τον στόλο των Ρώσων και των Αγγλογάλλων και αργότερα ο Ιμπραήμ επαναστάτησε κατά των Τούρκων και όταν ο πόλεμος με αυτούς έληξε ο Μαχμούτ ο Β΄ ηττήθηκε και λίγο αργότερα πέθανε (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1831-1839.html).

Το δε κλείσιμο των Στενών από τους Τούρκους στους Ρώσους οδήγησε εκτός από τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1.828 μ.Χ.-(http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html) και στον πόλεμο της Κριμαίας/Κριμαϊκό Πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html, https://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html) αργότερα, στους οποίους όταν οι πόλεμοι αυτοί κηρύχτηκαν οι Τούρκοι επιτέθηκαν στους Ρώσους, ηττήθηκαν ολοκληρωτικά από αυτούς και αυτοί αντεπιτέθηκαν σε πολλά μέτωπα (π.χ. Μολδοβλαχία, Καύκασο στην πρώτη περίπτωση και σε Καύκασο, Μολδοβλαχία και προσπάθεια επέκτασης επιρροής και στους Αγίους Τόπους στην δεύτερη, με αφορμή το θέμα του Πανάγιου Τάφου ξεκίνησε ο Κριμαϊκός Πόλεμος).

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις όταν η κατάρρευση των Τούρκων ήταν θέμα χρόνου, όπως και η πτώση της Πόλης οι δυτικοί (Αγγλογάλλοι και Γερμανοί) έτρεξαν να σώσουν την Τουρκία από την πλήρη συντριβή από την Ρωσία.

Αλλά και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν οι Τούρκοι επιτέθηκαν στον Ρωσικό στόλο στην Μαύρη Θάλασσα, οι Ρώσοι αντεπιτέθηκαν και έφτασαν από τον Καύκασο στην κατεχομένη από τους Τούρκους Αρμένια και τον πάντα Ελληνικό Πόντο, ενώ μία μουσουλμανική Ρωσική μεραρχία τους έφτασε ως την Συρία.

Στο δε Ευρωπαϊκό μέτωπο οι Ρώσοι νίκησαν τον Αυστριακό στρατό και προήλαυσαν τα εδάφη του, ενώ το ίδιο έκαναν και στα εδάφη του Β’ Γερμανικού Ράιχ μέχρι που ηττήθηκαν από τους Γερμανούς στην μάχη των Μαζουριανών Λιμνών και του Τάννενμπεργκ.

Αντίστοιχα στις μέρες μας μπορεί να ξεσπάσει πόλεμος στους Άγιους Τόπους που μπορεί να γίνει Παγκόσμιος με αφορμή μία επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, την καταστροφή από το Ισραήλ του Τεμένους του Ομάρ για να κτίσει τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html), ενώ η υποστήριξη και το πιθανό κλείσιμο των  Στενών από τους Τούρκους στους Ρώσους και η από κοινού επίθεση των Τούρκων με τους Νατοϊκούς στην Μαύρη Θάλασσα και στην Ουκρανία στην Ρωσία μπορεί και αυτή να οδηγήσει σε έναν νέο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html).

Αυτό μπορεί να συμβεί εάν σε μία πιθανή επίθεση των Τούρκων στην Ελλάδα υπό τον Ερντογάν οι Νατοϊκοί βρουν την ευκαιρία να πετάξουν προσωρινά έξω την Τουρκία από το ΝΑΤΟ με αφορμή την επίθεση σε ένα κράτος μέλος της συμμαχίας (που ίσως αποσύρει και τους πρέσβεις της από την Τουρκία σε μία τέτοια περίπτωση).

Με στόχο να οδηγήσουν την ήττα του ως απροστάτευτου από την Δύση (με την συμμετοχή ίσως και μελών της Δύσης, π.χ. την Γαλλία) πια από την Ρωσία και μετά ο Ερντογάν να πέσει (ίσως και με παράλληλο ξεσηκωμό των Κουρδών δημιουργώντας ένα εσωτερικό μέτωπο κατά των Τούρκων) και να αναλάβουν μετά ξανά οι κεμαλικοί την εξουσία στην Τουρκία.

Όμως σε μία τέτοια περίπτωση οι Ρώσοι είναι βέβαιο ότι δεν θα αρκεστούν απλά να νικήσουν τους Τούρκους και να φύγουν, αλλά θα θελήσουν να καταλάβουν όλη την Τουρκιά, όπως σχεδιάζουν να την καταλάβουν όπως και την Πόλη για πολλούς Αιώνες, όπως και να προελάσουν προς την Μέση Ανατολή για να ενισχύσουν τους εκεί συμμάχους και τις βάσεις τους, προκαλώντας όπως είναι φυσικό την αντίδραση των Ρώσων. 

Αλλά και στην Δύση έγιναν πολλές φορές προσπάθειες ένωση της έναντι των ισλαμιστών και των Χαλιφάτων όταν αυτοί προσπάθησαν να τους σταματήσουν, π.χ. όταν οι Ανέλαβες επιτέθηκαν στο Πουλάτε με στόχο να κατακτήσουν την Δυτική Ευρώπη και νικήθηκαν από τον Καρέλο Μαρτέλο και τους συμμάχους του, ενώ το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τον πόλεμο των δυτικών ενάντια των Αράβων και των Τούρκων τον καιρό των Σταυροφοριών (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_12.html).

Αντίστοιχα όταν οι Τούρκοι επιτέθηκαν στο Οτράντο και προσπάθησαν να καταλάβουν μετά την Πόλη και την Ρώμη και στην συνέχεια την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, όπως και όταν στις δυο πολιορκίες της Βιέννης, ειδικά στην δεύτερη, πολλοί Ευρωπαϊκοί λαοί ενώθηκαν υπό τον πάπα της Ρώμης ενάντια στους Τούρκους υπό την ηγεσία του ικανού Πολωνού βασιλιά Σομπιέσκι, ενώ το ίδιο συνέβη και μετά την κατάληψη της Κύπρου από τους Τούρκους που οδήγησε σε νέο Ευρωπαϊκό συνασπισμό κατά των Τούρκων και στην νίκη εναντίον τους στην ναυμαχία της Ναυπάκτου υπό τον Δον Χουάν τον Αυστριακό (https://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html).

Όμως στο τέλος όλες αυτές οι προσπάθειες στο τέλος απέτυχαν γιατί οι συνασπισμοί αυτοί διαλύθηκαν τελικά όταν οι εθνικοί ανταγωνισμοί επέφεραν τελικά το τέλος αυτών, ενώ στην συνέχεια πολλοί «χριστιανοί ηγεμόνες» π.χ. της Γαλλίας (Φραγκίσκος, Λουδοβίκος ΙΔ’) ή της Αυστρίας (οι Αψβούργοι υπό τον Φραγκίσκο Ιωσήφ και τον διάδοχο του Κάρολο) συμμάχησαν με τους μουσουλμάνους Τούρκους κατά των άλλων καθολικών κρατών της Δύσης.

Την ίδια στιγμή για αρκετούς αναλυτές αν οι  κινητοποιήσεις των αγροτών φτάσουν μέχρι τέλους και σε ολοκληρωτική σύγκρουση με την κυβέρνηση του Κουλή μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο ΚΙΛΕΛΕΡ, ενώ αν ενωθούν μαζί τους όλα τα τμήματα του Ελληνικού λαού που διαμαρτύρονται και καταπιέζονται από τον Κούλη (π.χ. αγρότες, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, γιατροί, μικρομεσαίοι εμπόριο κ.λ.π.) και γενικότερα όλος ο Ελληνικός λαός, η εξέγερση αυτή μπορεί να γίνει πανεθνική και να  ρίξει ακόμα και τον Κούλη που τώρα λόγω του νομοσχέδιου των ομοφυλοφίλων ζευγαριών έχει έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με την Εκκλησία.

Ο δε Ελληνικός λαός περιμένει όπως και στην Ρωμανία οι Μεσαιωνικοί Έλληνες παρακαλούσαν τον Θεό να τον σώσει από τον τύραννο Φωκά και τους Πέρσες, αυτός τους έστειλε τον ένδοξο Αυτοκράτορα Ηράκλειο που τους έσωσε (https://alophx.blogspot.com/2018/11/starcraft.html).

Και αντίστοιχα στις μέρες μας ο Ελληνικός λαός περιμένει έναν «νέο Ηράκλειο» που θα τους σώσει από τους «νέους τυράννους Φωκάδες» της Ελλάδας (https://alophx.blogspot.com/2021/09/blog-post.html) και θα ανορθώσει το Ελληνικό κράτος και θα αποκρούσει τους «νέους Πέρσες», τους Τούρκους, που όπως οι Πέρσες επί Ηράκλειου προελαύνουν στα Ελληνικά εδάφη (οι μεν πρώτοι σε συμμαχία με τους Αβαροσλάβους, οι δε δεύτεροι με Αλβανούς, Σκοπιανούς, Βουλγάρους και τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες εντός της πολυαγαπημένης μας [αρίδας) και να τους αποκρούσει όπως τότε απελευθερώνοντας τα για άλλη μία φορά.

Ή αναμένουν έναν νέο «Κωνσταντίνο και Θεόδωρο Λάσκαρη», αλλά και έναν Ιωάννη Βατάτζη, ο οποίος θα ελευθερώσει τον Ελληνικό λαό από την υποταγή στην Δύση και τα μνημόνια, όπως και από τις πολεμικές απειλές των Τούρκων και άλλων εχθρών στα Βαλκάνια, ακριβώς τους ίδιους εχθρούς που αντιμετώπισε και νίκησε ολοκληρωτικά ο ικανότατος και ένδοξος Αυτοκράτορας της Ρωμανίας Ιωάννης Βατάτζης, προετοιμάζοντας την απελευθέρωση της Πόλης από τους Σταυροφόρους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html).

Η δε πιο αποτυχημένη δυναστεία στην Ρωμανία που την  κατέστρεψαν σε κάθε τομέα ήταν οι Άγγελοι και στην σύγχρονη Ελλάδα οι πολίτικες δυναστείες των Μητσοτάκηδων, των Παπανδρέου και των Καραμανλήδων, οι οποίοι ήρθαν από  το εξωτερικό (οι Παπανδρέου από τις ΗΠΑ, ο Κούλης από την Γερμανία, ο πατέρας του από Γερμανία και Τουρκία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι, όπως τον Αλέξιο ο Δ΄ τον Άγγελο, τον έφεραν από το εξωτερικό οι Σταυροφόροι).

Πήρε δε τον χρυσό από τις ιερές εικόνες για να πληρώσει τους Σταυροφόρους μισθοφόρους του ο προδότης Αλέξιος ο Δ΄ ο Άγγελος στην Πόλη, όπως ακριβώς και ο τύραννος της Αθήνας Λαχάρης πήρε τον χρυσό από το άγαλμα της Αθήνας για να πληρώσει και αυτός τους μισθοφόρους του.

[Ειδικά στα Βαλκάνια, με τις εκλογές που θα γίνουν στα Σκοπιά το 2024 μ.Χ. και την σίγουρη νίκη του εθνικιστικού κόμματος VMRO, αυτό το κράτος πιθανότατα θα καταργήσει την παντελώς παράνομη και εθνοπροδοτική για την Ελλάδα δήθεν «συμφωνία των Πρεσπών» και αυτό θα προκαλέσει πολεμικές συγκρούσεις με τους Αλβανούς της χωράς αυτής (όπως έγινε στα Σκόπια πριν την «Συμφωνία της Οχρίδας» το 2001 μ.Χ.) και την διάλυση του μορφώματος/ψευδοκράτους αυτού.

Η δε κυβέρνηση του Κούλη, εκτός από ένα οικονομικό κραχ, μία εξέγερση/επανάσταση του Ελληνικού λαού, μία επίθεση των Τούρκων, μπορεί να πέσει με την καταψήφιση της και από τους ιδίους τους τους βουλευτές αφού ετοιμάζεται να φέρει τα δήθεν «μνημόνια» της παντελώς παράνομης και εθνοπροδοτικής της τάχατες «συμφωνίας των Πρεσπών» προς επικύρωση στην Βουλή (ή μία πλήρως προδοτική συμφωνία για διαμοιρασμό του Αιγαίου με τους Τούρκους), καταψηφιζόμενος και πέφτοντας από την εξουσία με την αποχώρηση αυτών υπό την ηγεσία των Σαμαρά και Καραμανλή (https://www.noiazomai.gr/2023/05/samaras-erhontai-gegonota.html, https://www.noiazomai.gr/2023/05/samaras-den-tha-perasoun-prespes-tou-aigaiou.html, https://www.noiazomai.gr/2022/09/synantisi-karamanli-samara-en-meso-deth.html, https://www.noiazomai.gr/2022/07/prespes2-ta-mystika-eggrafa.html, https://www.noiazomai.gr/2022/06/karamanlis-live.html, https://www.noiazomai.gr/2022/05/keraynoi-samara-sto-synedrio-nd.html, https://www.noiazomai.gr/2023/12/stop-samara-se-metanasteytiko-praxikopima.html, https://www.noiazomai.gr/2023/12/kalesma-karamanli-gia-ethniko-metopo.html), όπως ακριβώς έπεσε και πατέρας του από την εξουσία το 1.993 μ.Χ.

Και όπως όταν γίνονταν Ρωσοτουρκικό πόλεμοι οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων ξεσηκώνονταν στο άκουσμα ότι έρχονταν οι Ρώσοι για να απελευθερωθούν από τους βάρβαρους τυράννους Τούρκους κατακτητές τους, τα ιδιά ακριβώς έκαναν επί Γερμανικής Κατοχής στον Β’ΠΠ  για να απελευθερωθούν από τους βάρβαρους τυράννους Γερμανούς κατακτητές τους.

Όπως ακριβώς στις μέρες μας, αν ο πόλεμος των Ρώσων και της Δύσης επεκταθεί σε Ευρώπη, Τουρκία και Μέση Ανατολή, τότε για άλλη μία φορά τότε πολλοί λαοί των Βαλκανίων και της Ευρώπης θα ξεσηκωθούν έναντι των δυτικών τυράννων τους από τα μνημόνια ή έχουν κατακτηθεί εδαφικά από  αυτούς (π.χ. Σερβοβόσνιους, Σέρβοι στο Κόσοβο) ή από τους Τούρκους (π.χ. Κύπρος, Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Αρμενία).

Και όπως πολλοί από τους δωσίλογους δεν έφυγαν στον Β’ΠΠ όταν οι Γερμανοί μαζί τους από την Ελλάδα (για να επιστρέψουν σε καίριες θέσεις αργότερα) και τους εγκατέλειψαν, εξοντώθηκαν στην συνέχεια από τον Ελληνικό λαό, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στις μέρες μας με την αποχώρηση των Γερμανών και την παύση της κατοχής και των μνημονίων στην Ελλάδα, είτε λόγω ενός παγκοσμίου οικονομικού κραχ και την καταστροφή των οικονομικών όλων της Δύσης, ή και μέσω ενός Γ’ΠΠ (Ν@ζί κάνεις ή να μη ζει;).

[Σε δημοσκόπηση το 2002 μ.Χ. στην Μεγάλη Βρετανία ο Τσόρτσιλ ήταν ο σημαντικότερος Βρετανός πολίτικος ηγέτης που υπήρξε ποτέ.

Χιλιάδες κάθε χρόνο έρχονται και προσκυνούν τους τάφους των δικτατορών Φράνκο στην Ισπανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.

Το 2019 μ.Χ. ο σημαντικότερος ηγέτης των Πορτογάλων για όλες τις εποχές βγήκε σε δημοσκόπηση ο δικτάτορας Σαλαζάρ.

Στην Κοιλάδα των Πεσόντων ήταν θαμμένος ο Φράνκο και οι στρατηγοί του στην Ισπανία και οι Ιάπωνες εγκληματίες αξιωματικοί του Β’ΠΠ είναι θαμμένοι στο Μαυσωλείο του Γιασουκούνι.

Για ένα χρονικό διάστημα το 1.923 μ.Χ. ο Αντενάουερ ήταν υπέρ της ανεξαρτησίας της Βαυαρίας, όπως και τα έτη 1.919 μ.Χ.-1.920 μ.Χ. αντίστοιχα στην ίδια περιοχή και ο Κουρτ Άσνερ και ο Ευγένιος Λεβίν.

Τα έτη 1.949 μ.Χ.-1.950 μ.Χ. οι Γερμανοί κατά ποσοστό 50% πίστευαν ότι ο Ναζισμός ήταν μία καλή ιδέα με λάθος εφαρμογή (όπως πιστευόταν πολλοί Ρώσοι στην Ρώσοι μετά την πτώση της ΕΣΣΔ για τον κομμουνισμό), ενώ οι πιο χαρούμενες εποχές για την Γερμανία ήταν το Β’ Ράιχ πριν τον Α’ΠΠ και το Γ΄ Ράιχ πριν τον Β’ΠΠ,

Ο σοσιαλιστής καγκελάριος Μπραντ προδοτικά για την χώρα του αναγνώρισε την Ανατολική Γερμανία ως ένα δήθεν «ανεξάρτητο» κράτος, όπως και ο δήθεν «αριστερός» και σοσιαληστής Τσίπρας ως πρωθυπουργός της Ελλάδας αναγνώρισε τα Σκόπια με ψευδές και παράνομο όνομα, γλώσσα και ιστορία, πάρλα τις αντιδράσεις και οι δύο της πλειοψηφίας των λαών τους.

Μετά την ήττα τους στον Α’ΠΠ οι Γερμανοί πίστευαν ότι ηττήθηκαν επειδή δέχτηκαν μία πισώπλατή μαχαιριά από το προδότες πολιτικούς στο εσωτερικό μέτωπο, όπως και πολλοί Ισπανοί αξιωματικοί στον Ισπανοαμερικανικό πόλεμο στην Κουβά πίστευαν ακριβώς το ίδιο.

Ο Ισπανικός Εμφύλιος ξεκίνησε το 1.936 μ.Χ. και έληξε τρία χρόνια αργότερα το 1.939 μ.Χ. (παρά την παρέμβασή των Γερμανοιταλών, των δυτικών και των Ρώσων, των μισθοφόρων που έστειλαν και των νέων όπλων και στρατιωτικών που χρησιμοποιήσαν) με την κατάληψη γης Μαδρίτης από τον Φράνκο, όπως πιθανότατα και ο Ρωσοουκρανικός πόλεμος που ξεκίνησε το 2022 μ.Χ. θα λήξει πιθανότατα το 2024 μ.Χ. με την κατάληψη από τον Ρωσικό στρατό του Πούτιν του Κίεβου (παρά την παρέμβαση των Γερμανών, των Αμερικάνων, των δυτικών και των μισθοφόρων που έστειλαν και των νέων όπλων και στρατιωτικών που χρησιμοποιήσαν)].

Επίσης, στις μέρες μας την Εγνατία Οδό, λόγω της οικονομικής κρίσης, την χρησιμοποιούν κυρίως τα τούρκικα φορτηγά (που παρακάμπτουν την Εγνατία όπου μπορούν να αποφύγουν να πληρώσουν διόδια δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις κατοικημένες περιοχές), και οι Βούλγαροι «τουρίστες» που πλέον είναι και οι βασικοί αγοραστές ελληνικής γης, κατοικιών και επιχειρήσεων στην Μακεδονία, δηλαδή οι μεγάλοι επενδυτές που περιμέναμε να μας φέρει η Ευρωπαϊκή – Οικονομική σύγκλιση!(Ξύπνα καημένε μου ραγιά).

Σπάνια συναντά κανείς καθώς διασχίζει την Εγνατία οδό αυτοκίνητα με Ελληνικές πινακίδες. Αυτό που πραγματικά με παρηγορεί όμως είναι πως κατά μήκος της οδού, σε τούνελ, γέφυρες, υψώματα, βουνά και κάμπους, δεσπόζουν η Αγία Τριάδα, η Παναγία και οι Άγιοι μας (https://orthodoxathemata.blogspot.com/2024/02/250.html).

[Λίγο δε μετά από την πτώση της χούντας ξεκίνησαν μεγάλα αγροτικά συλλαλητήρια με στόχο την πτώση του νέου καθεστώτος στην Ελλάδα, όπως μπορεί και στις μέρες μας τα αγροτικά συλλαλητήρια να είναι η αρχή του τέλους του Κούλη από την εξουσία και όλων των κομμάτων που τον στηρίζουν. 

Όπως με τον γιο ενός δωσίλογου ξεκίνησαν τα εθνοπροδοτικά μνημόνια και η απόλυτη υποδούλωση της πατρίδας μας στους ξένους, έτσι αυτά μπορεί και να λήξουν με την πτώση του γιου ενός δωσίλογου και όλων των πολιτικών κομμάτων και συστήματος που είναι πράκτορες και υπόδουλοι των ξένων και πολεμούν τον ίδιο τους τον λαό, αποχαιρετώντας αυτοί για πάντα την Αλεξάνδρεια που χάνουν, δηλαδή το χρήμα, την δόξα και την εξουσία της Ελλάδας.

Άραγε θα αρχίσει να αναρωτιέται ποτέ θα αρχίσει ο λαός την αντίσταση του στους τυράννους του όπως λέει και το γνωστό τραγούδι: «Ποτέ θα κάνει ξαστεριά, ποτέ  θα φλεβαρίσει…» ή θα αποδειχθούν οι μήνες που ακολουθούν, π.χ. ο Μάρτης, ο μήνας της του Ευαγγελισμού της Παναγιάς και της έναρξης του του Αγώνας της Εθνεγερσίας του 1.821 μ.Χ. μας και της ελευθέριας της Ελλάδας και με το γνωστό λαϊκό ρητό: «Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης».

Το δε έτος 2012 μ.Χ. τον καιρό των μνημονίων και του κινήματος των Αγανακτισμένων Ένας απελπισμένος άνθρωπος, ένας συνταξιούχος τους έδωσε κάτι για να συσπειρωθούν. Ο κ. Χρήτουλας, 77 ετών, πήγε μπροστά από το σπίτι του κακού και των κλεφτών, το κτίριο του Ελληνικού κοινοβουλίου, στάθηκε κάτω από ένα Κυπριακό δέντρο και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι.

Το σημείωμά του κατηγορεί αυτούς τους βρικόλακες που ρουφούν το αίμα και τις μαριονέτες της ΕΕ για την αργή, βασανισμένη δολοφονία ενός μεγάλου έθνους και προτρέπει την νεολαία να επαναστατήσει πραγματικά, να ρίξει τους Ιουδαίους και να ξαναπάρει την Ελλάδα.

«Δεν μπορώ να βρω άλλη μορφή αγώνα εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος», έγραψε. «Πιστεύω ότι οι νέοι χωρίς μέλλον θα πάρουν μια μέρα και θα κρεμάσουν στα όπλα τους προδότες αυτής της χώρας στην πλατεία Συντάγματος, όπως οι Ιταλοί κρέμασαν τον Μουσολίνι το 1.945 μ.Χ.».

Οι κυβερνώντες πολιτικοί, που κάθονταν στις πλούσιες κατοικίες τους, πλούσιοι σε μετρητά της ΕΕ, χλεύασαν αυτόν τον άνθρωπο. Γέλασαν με τις διαμαρτυρίες του, όπως εξάλειψαν κάθε άλλη ελπίδα για τον λαό τους (https://mat-rodina.blogspot.com/2012/04/only-blood-will-save-greece.html).

Μετά το νομοσχέδιο για τα Σόδομα ο Μητσοτάκης θα φυγαδευτεί στο εξωτερικό. Μιλώντας για το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ομοφυλόφιλους γονείς …να κοιμούνται ήσυχοι …αφού ο ίδιος φροντίζει να προχωρήσει τα σχέδιά του παρά την οργή βουλευτών του και το κατηγορηματικό «όχι» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά το νομοσχέδιο για τα Σόδομα («Γάμος» ομοφυλόφιλων ζευγαριών)  η Ελλάδα θα εισέλθει σε πολιτική τρικυμία , όπως έγινε και με την Συμφωνία των Πρεσπών . Θα είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί ο λαός τον νόμο και οι Βουλευτές που τον ψήφισαν θα είναι ξένο σώμα και πολύ δύσκολο θα ξανά  εκλεγούν, αυτό θα δημιουργήσει πίεση και στον αρχηγό τους τον Κυριάκο.

Η διεθνής σκηνή που ελεγχθεί την Ελλάδα θέλει το χρυσό παιδί της – Μητσοτάκη Κυριάκο – να είναι στο τιμόνι του προτεκτοράτου, ο οποίος ακολουθεί πιστά της επιταγές τους, αλλαγή πληθυσμού, κατάργηση της οικογένειας, κατάργηση της Ορθοδοξίας, πλήρης αποστρατικοποίηση των νησιών και μερική της Ηπειρωτικής χώρας, μεταφορά του πλούτου της Ελλάδας σε παγκόσμιες ιδιωτικής εταιρίες, ιδιωτικοποίηση του νερού, εμπλοκή της Ελλάδας σε πόλεμο εκτός συνόρων για συμφέροντα άλλων κτλ.

Τού Κούλη του έχουν υποσχεθεί προστασία και πολύ καλή θέση σε διεθνές επίπεδο – politico – δεν είναι μυστικό ούτε tabooπλέον, το ίδιο εξάλλου έγινε και με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο πριν μερικές εβδομάδες, όμως ο Κυριάκος θα τιμηθεί με πολύ καλύτερη θέση ο ίδιος και η οικογένεια του που σε περίπτωση κατάρρευσης της χώρας θα φυγαδευτούν στο εξωτερικό.

Η διακυβέρνηση της χώρας θα εισέλθει πλέον σε περιπέτειες και επικίνδυνους καιρούς. Αναταραχές και πτώχευση θα είναι σε καθημερινή βάσει και αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης θα κατάρρευση , ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστούν να ενωθούν με το πρόσχημα της διάλυσης της χώρας την οποία έχουν οδηγήσει μεθοδικά από το 1.948 μ.Χ.– σχέδιο Μαρσαλ και μετά  , και θα δημιουργήσουν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας (που θα είναι δική τους σωτηρία) και αναγκαστικά θα φέρουν τον Βασιλιά στο πολιτικό προσκήνιο γιατί αυτό είναι το τελικό σχέδιο τους (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%8c%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83/).
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ,ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ Η ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ (https://attikanea.info/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B5%CF%83%CF%87%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83/)!!!!!!!!!
Αν δε ο Μητσοτάκης Κούλης με την κυβέρνηση του πέσει ξανά από τον Αντώνη Σαμαρά στις μέρες μας, όπως ο Μητσοτάκης Κωνσταντίνος έπεσε από τον Αντώνη Σαμαρά παλαιοτέρα με την κυβέρνηση του (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/02/blog-post_569.html), τότε θα μπορεί να πει κανείς ότι θα ισχύει απόλυτα το ρητό που Μαρξ που λέει: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται ποτέ σαν φάρσα και ποτέ σαν τραγωδία (για τους Μητσοτάκηδες στην περίπτωση αυτή)».
Απόψε το βράδυ, κορυφώνεται ένα δράμα… Ένα δράμα το οποίο από καιρό ξεκίνησε, και το οποίο εκ των προτέρων ξέρουμε, το τί κατάληξη θα έχει… Το πρώτο στάδιο είναι η Ύβρη. Ύβρη, είναι το να συμπεριφέρεται κανείς με αλαζονικό τρόπο απέναντι στους φυσικούς και ηθικούς κανόνες. Ύβρη είναι το να συμπεριφέρεται κανείς με αλαζονικό τρόπο απέναντι στον ίδιο το Θεό.  Ακολουθεί η Άτη. Το θόλωμα του νου. Η τύφλωση. Φυσικό επακόλουθο της αλαζονείας.
Πορώνεται ο άνθρωπος και αυτό επιφέρει Νέμεση. Την λειτουργία των πνευματικών των νόμων… Και στο τέλος, πάντοτε, έρχεται η Τίση. Τιμωρία. Η αλαζονεία, δεν μένει ατιμώρητη ποτέ… Στώμεν καλώς (https://apantaortodoxias.blogspot.com/2024/02/blog-post_351.html).


Απολείπει ο (δήθεν) «θεός» τον Αντώνιο, όπως και στις μέρες μας οι ολιγάρχες εντός και εκτός Ελλάδας ετοιμάζονται αναμένεται να εγκαταλείψουν τον Κούλη και αυτός στο τέλος να χάσει την εξουσία του στην Ελλάδα.

«Σε αυτό το σπίτι γίνονται Σόδομα και Τομαρά» έλεγε η γνωστή ηθοποιός Σαπφώ Νοταρά στην ομώνυμη ταινία ««Αχ! Αυτή η γυναίκα μου», όπως ακριβώς και στις μέρες μας η Ελληνική Βουλή ψηφίζει Σοδομιτικούς νόμους και μπορεί να έχει και την τύχη των Σοδόμων και των Γομόρρων (να καεί… να καεί… το …λο η Βουλή;), 

Τούρκος Πανεπιστημιακός ζητά ανεξαρτητοποίηση Κριμαίας για επίλυση ουκρανικού. Κοντά σε Ρωσοτουρκικό κριμαϊκό πόλεμο! Τούρκος Πανεπιστημιακός ζητά ανεξαρτητοποίηση Κριμαίας για επίλυση ουκρανικού. Κοντά σε Ρωσοτουρκικό κριμαϊκό πόλεμο! Στο ίδιο μήκος κύματος η Ουκρανία θ΄αγοράσει το τούρκικο μαχητικό Kaan!!!! Η Ρωσία απέναντι στο τουρκο-ουκρανικό τόξο (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81/).

Τα "Αυτοκρατορικά Σχέδια" Πούτιν για την Τουρκία-Κωνσταντινούπολη-Κάρς-Αρνταχάν-Ερζερούμ στο στόχαστρο της Ρωσίας. Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου: «Ιστορικά η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από την Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα» (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7224420_ta-aytokratorika-shedia-poytin-gia-tin-toyrkia-konstantinoypoli-kars-arntahan).

ΚΑΡΣ-ΑΡΝΤΑΧΑΝ-ΕΡΖΕΡΟΥΜ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. Για παράδειγμα, ένας blogger με σχεδόν 140.000 συνδρομητές στην δημοφιλή Ρωσική πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης Dzen έγραψε ότι οι Ρώσοι «ξεχνούν γρήγορα» το «πλούσιο αυτοκρατορικό παρελθόν τους, σε σύγκριση με το οποίο τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ φαίνονται ήδη σαν άβολες προσπάθειες αποκατάστασης του status quo. ”

Και συνεχίζει, «σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για ένα μέρος του . . . ανατολική Τουρκία, η οποία, μετά το τέλος του Ρωσοτουρκικού πολέμου το 1.878 μ.Χ., προστέθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία, δηλαδή στην περιοχή του Καρς, που βρίσκεται στο σύγχρονο έδαφος τριών τουρκικών περιοχών: Καρς, Αρνταχάν και Ερζερούμ.

Αργότερα, ο μπλόγκερ κατηγορεί τους «μπολσεβίκους του νεαρού Σοβιετικού κράτους» ότι «μεταβίβασαν αυτά τα εδάφη στην Τουρκία με αντάλλαγμα τη βοήθεια για την εδραίωση της σοβιετικής εξουσίας στην Υπερκαυκασία» σύμφωνα με τη Συνθήκη της Μόσχας του 1.921 μ.Χ. Τα Ρωσικά ιστορικά παράπονα έχουν γίνει ιδιαίτερα εμφανή σε περιόδους κρίσης.

Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο του 2015 μ.Χ., ένα Ρωσικό τακτικό βομβαρδιστικό Sukhoi Su-24 παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις. Όπως το έθεσε τότε το BBC Russia, το γεγονός «φέρνει στο νου την μακρά και δραματική ιστορία των στενών της Μαύρης Θάλασσας»—συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων διεκδικήσεων της Ρωσίας στα τουρκικά εδάφη.

Τον Νοέμβριο του 1.940 μ.Χ., ο τότε πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν φέρεται να είπε στον επικεφαλής της Κομμουνιστικής Διεθνούς ότι η ΕΣΣΔ «θα διώξει τους Τούρκους στην Ασία. Τι είδους Τουρκία είναι αυτή; Υπάρχουν δύο εκατομμύρια Γεωργιανοί, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι, ένα εκατομμύριο Κούρδοι. Είναι μόνο 6-7 εκατομμύρια Τούρκοι».

Σύμφωνα με τον Ρώσο ιστορικό Alexander Goryanin, ο Στάλιν σχεδίαζε να εισβάλει στην Τουρκία από τον Καύκασο και τη Βουλγαρία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αυτό το σχέδιο ξέφυγε με την ένταξη της Άγκυρας στον αντιχιτλερικό συνασπισμό τον Φεβρουάριο του 1.945 μ.Χ.

Στην Διάσκεψη του Πότσνταμ το 1.945 μ.Χ., ο Στάλιν εξέφρασε την επιθυμία του να αποκτήσει τις ανατολικές τουρκικές επαρχίες Καρς και Λαζιστάν (στην Βορειοανατολική Τουρκία) και μια ναυτική βάση στα Δαρδανέλια. Οι εταίροι στην διάσκεψη απάντησαν ότι η Τουρκία δεν πολέμησε στο πλευρό του Χίτλερ και ότι δεν υπήρχε λόγος  για να την τιμωρήσουν.

Μετά το τέλος του πολέμου, ήταν οι Σοβιετικές απαιτήσεις για κοινό έλεγχο στα στενά και οι εδαφικές διεκδικήσεις στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας που έγιναν η κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφαση της Τουρκίας να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Δεδομένου του ένθερμου πάθους του Πούτιν για την αποκατάσταση της κληρονομιάς του Στάλιν, η Άγκυρα θα πρέπει να λάβει προσεκτικά υπόψη  την ιστορία (https://orthodoxathemata.blogspot.com/2024/02/blog-post_847.html).

Τα τουρκικά drones «Bayraktar» έφτασαν στην αεροπορική βάση στην Κουτσόβα της Αλβανίας.  ΣΧΟΛΙΟ: Από την Αλβανία να φοβάστε...έλεγε ο Άγιος Παίσιος. Την ίδια στιγμή η Τουρκία υπογράφει αμυντική συμφωνία με την κυβέρνηση της Δυτικής Λιβύης ετοιμάζοντας το έδαφος για τα σχέδια της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα drones θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την παρακολούθηση της επικράτειας της χώρας για καλλιέργεια ναρκωτικών, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακόμη και μετανάστευση. Ο όρος "Τουρκικό τόξο στα Βαλκάνια" ούτε νέος είναι, ούτε άγνωστος και φανερώνει την προσπάθεια στρατηγικής κύκλωσης της Ελλάδας από την Τουρκία.

Το θέμα από στρατιωτικής και στρατηγικής άποψης είναι εξόχως σημαντικό για την Ελλάδα, η οποία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση, αν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, να έχει να αντιμετωπίσει απειλές και στο Ιόνιο αλλά και στον Βορρά

Οι Τούρκοι κατά μια δική τους πατερναλιστική έννοια θέλουν όλες οι χώρες της Μεσογείου να τους συμβουλεύονται, να ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους, και γενικά να κάνουν ότι τους αρέσει, όπως επί εποχής των Σουλτάνων.

Πρόκειται για μια λίαν επικίνδυνη συλλογιστική που δείχνει ότι η Τουρκία απέχει σχετικά ελάχιστα από την ιστορική Οθωμανική Αυτοκρατορία, που το μόνο που παρήγαγε ως πολιτισμό, ήταν γενοκτονίες κατά άλλων εθνοτήτων της, μαζί με πολέμους (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/drones-bayraktar.html).

Υπάρχει περίπτωση να σταλούν μάχιμα Ελληνικά χερσαία στρατεύματα στην Ουκρανία; – Όχι! – Γιατί δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Ελλάδα και Βουλγαρία έχουν τα δυο πιο φιλορωσικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ.

Εκτός ίσως από κάποιους επιτελικούς αξιωματικούς και πιλότους, που για λόγους καριέρας θα ήθελαν να βρεθούν σε κάποια θέση στα μετόπισθεν στην Ουκρανία, όλοι οι κομάντος του Ελληνικού στρατού είναι φιλορώσοι και όλος ο Ελληνικός Στρατός διακατέχεται από φιλορωσικά, Ορθόδοξα αισθήματα.

Σε νύξεις που είχαν γίνει με το ερώτημα για το εάν θα πήγαιναν να πολεμήσουν στην Ουκρανία κατά των Ρώσων με τριπλάσια λεφτά από αυτά που λαμβάνουν απάντησαν αρνητικά καθαρά για ιδεολογικούς λόγους.

Άλλο όμως επιτελικά τμήματα και άλλο μάχιμα στρατεύματα. Οι Ελληνικές και οι Βουλγαρικές Ένοπλες Δυνάμεις θεωρούνται οι πιο φιλορωσικές μέσα στο ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί αυτό το ξέρουν. Η Ορθοδοξία παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένας πολύ ισχυρός δεσμός του Ελληνικού λαού με τον Ρωσικό που δεν μπορεί να διαρραγεί. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια προωθείται η αθεΐα με κάθε τρόπο και μέσο (https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/yparxei-periptosi-na-staloun-maxima-ellinika-xersaia-strateymata-stin-oukrania-oxi-giati-den-prokeitai-na-symvei-ayto/)…

Εκλογές στην Ρωσία: Νικητής ο Β.Πούτιν με 87% δείχνουν τα exit polls. Ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την νίκη. Σύμφωνα με τα exit polls, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κερδίσει την πέμπτη θητεία του με συντριπτική πλειοψηφία 87% (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/ekloges-sti-rosia-mono-nikitis-o-v-poutin-me-87-deixnoun-ta-exit-polls/).

Η Κίνα «κόβει τον αέρα» στην Δύση για την Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε στρατιωτικά εάν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ της επιτεθούν». Ο Β.Πούτιν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε το ΝΑΤΟ και την Δύση ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ekprosopos-ypam-kinas-eimaste-etoimoi-na-epemvoume-stratiotika-ean-oi-ipa-i-to-nato-epitethoun-sti-rosia/).

Σενάριο-εφιάλτης για το Αμερικανικό ΠΝ-Ρωσία και Κίνα θα ναυπηγήσουν μαζί τον ισχυρότερο στόλο αεροπλανοφόρων. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, ειδικοί θεωρούν μία τέτοια συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου αρκετά πιθανή (https://romioitispolis.gr/senario-efialtis-gia-to-amerikaniko-pn-rosia-kai-kina-tha-naypigisoyn-mazi-ton-ischyrotero-stolo-aeroplanoforon/).

Μια «ανάσα» από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, η Ρωσία: Η Νότια Οσετία ζητά να ενωθεί με την Ρωσική ομοσπονδία. Σε συζητήσεις με αξιωματούχους στην Μόσχα. Οι Γεωργιανοί μισθοφόροι με τις ευχές της πλειοψηφίας των πολιτικών της κυβέρνησης της χώρας αποτελούν την δεύτερη σε αριθμό εθνικότητα που μάχεται κατά της Ρωσίας και αυτό η Μόσχα δεν το ξεχνά (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/epekteinetai-pros-to-noto-i-rosia-i-notia-osetia-zita-na-enothei-me-tin-rosiki-omospondia/).

Διεύρυνση και κλιμάκωση! Ουκρανικό drone καμικάζι έπληξε βάση στην φιλορωσική Υπερδνειστερία και κατέστρεψε ελικόπτερο. Η Ν Οσετία θα προσαρτηθεί στην Ρωσία με δημοψήφισμα! «Συνεχίζονται οι στενές διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα σχετικά με την προσάρτηση της Νότιας Οσετίας στο Ρωσικό έδαφος». «Αν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα κάνουμε το απαραίτητο δημοψήφισμα». Σε Κριμαία και Ντονμπάς όλα ξεκίνησαν με δημοψηφίσματα (https://dimpenews.com/2024/03/17/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%8d%cf%81%cf%85%ce%bd%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-drone-%ce%ba/)…

Ε.Μακρόν: «Μπορεί να στείλω ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία – Έχουμε και πυρηνικά όπλα».  Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου από την εφημερίδα Le Parisien, ότι επιχειρήσεις επί του πεδίου από τους Δυτικούς στο έδαφος της Ουκρανίας θα είναι ίσως απαραίτητες «σε κάποια δεδομένη στιγμή» ενώ μίλησε και για το πυρηνικό οπλοστάσιο που διαθέτει (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/blog-post_668.html#more).

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για Χάρκοβο και Οδησσό: Έτοιμες οι ρωσικές στρατιές για την τελική επίθεση στην Ουκρανία. Ερώτημα η ετοιμότητα των ουκρανικών F-16. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκέντρωσε ένα ποσοστό άνω του 87% και πλέον έχει το «πράσινο» φως από τον λαό της χώρας του για να προχωρήσει όπως ο ίδιος κρίνει τον πόλεμο στην Ουκρανία και κυρίως να τον «τελειώσει» με την κατάληψη του Χάρκοβο και της Οδησσού (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/arxise-i-antistrofi-metrisi-gia-xarkovo-kai-odisso-etoimes-oi-rosikes-straties-gia-tin-teliki-epithesi-stin-oukrania/).

Πούτιν: «ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει αν γίνει πλήρης σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία…θα κάνουμε ζώνη ασφαλείας εις βάθος στο έδαφος υπό το Κίεβο». Αντιπρόεδρος Δούμα: οι Γάλλοι θα γυρίσουν σε φέρετρα!

Ενώ άφησε ανοιχτό ότι η Ρωσία θα προσαρτήσει κι άλλες περιοχές που δεν τις κατονομάζει.. ”Δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω για το τι, πώς και πότε πρέπει να προσαρτήσουμε” είπε.. Για τις εξελίξεις στο μέτωπο είπε ότι ”αν ο εθχρός αρέσκεται στην κρεατομηχανή αυτό είναι ευνοϊκό για εμάς”. ”Αν ο εθνικός τους ήρωας είναι ο Μπαντέρα που υπηρέτησε τον Χίτλερ δεν έχουμε κάτι ν΄αποδείξουμε” έριξε μια ακόμη μομφή στο καθεστώς Κιέβου και στις ιδεολογικές του ρίζες.. (https://dimpenews.com/2024/03/18/%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%83/)].

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

ARMENIA, AZERBAIJAN, BIELORUSSIA, DONBASS, GUERRE EN UKRAINE, ΠΌΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΊΑ, ΠΌΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ, ΠΌΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΊΑ, ΠΌΛΕΜΟΣ ΚΑΤΆ ΡΩΣΊΑΣ, ΑΡΜΕΝΊΑ, ΙΡΆΝ, ΙΣΡΑΉΛ, ΚΟΣΣΥΦΟΠΈΔΙΟ, ΛΕΥΚΟΡΩΣΊΑ, ΟΥΚΡΑΝΊΑ, ΡΩΣΊΑ, ΤΟΥΡΚΊΑ, RUSSIE, SERBIA, TURKEY, UKRAINE, WAR IN DONBASS.

Σενάριο: Άλλα 4,5 χρόνια Παγκόσμιου Πολέμου: ρήξη Ρωσίας-Τουρκίας, πυρηνική σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν, κλείσιμο Στενών Βοσπόρου για Ρωσία από ΝΑΤΟ! Για να συνεχιστεί ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος για άλλα 4,5 χρόνια (και, σύμφωνα με το σχέδιο του παγκόσμιου μαριονετίστα, θα πρέπει να συνεχιστεί για περίπου 6 χρόνια, όπως και ο Πρώτος και Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος), είναι απαραίτητο

Α) Ώστε η Τουρκία να μπει σταδιακά στον πόλεμο (στο πλευρό του ΝΑΤΟ), έχοντας τσακωθεί με την Ρωσία. Ειδικότερα, για να προκαλέσει σύγχυση η Τουρκία στην Ατζαρία, την Αμπχαζία και το Αρτσάχ.

Β) Η Ουκρανία, μαζί με την Μολδαβία και την Ρουμανία, να καταστρέψουν την Υπερδνειστερία.

Γ) Η Πολωνία και η Λιθουανία να καταπονέσουν την περιοχή του Καλίνινγκραντ και την Αγία Πετρούπολη με το πρόσχημα μιας υποτιθέμενης επικείμενης σύλληψης, για παράδειγμα, από τον Βάγκνερ του διαδρόμου Suwalki·

Δ) Να ξεδιπλωθεί μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τις περιοχές της Οδησσού και του Νικολάεφ.

Ε) Οι Κοσοβάροι να καθαρίσουν επιτέλους το Κόσοβο από τους Σέρβους και να κλονίσουν την κατάσταση υπέρ τους στα Σκόπια.

Ε) Να τοποθετήσει το ΝΑΤΟ την βάση του στα νησιά Άλαντ και να κλείσει την έξοδο των Ρωσικών πλοίων στην Βαλτική Θάλασσα.

Ζ) Με το πρόσχημα της ανάγκης επανέναρξης της προμήθειας ουκρανικών σιτηρών στις «πεινασμένες» αφρικανικές χώρες, το ΝΑΤΟ, αφενός, θα εμπόδιζε την έξοδο των Ρωσικών πλοίων στην Μεσόγειο Θάλασσα και αφετέρου, στέλνει τα πλοία και τα υποβρύχια της να φρουρούν την Οδησσό και να συνοδεύει ουκρανικά πλοία με σιτηρά στον Βόσπορο και – ήδη με όπλα και φορτία – πίσω στην Οδησσό.

3) Να ξεκινήσει μια κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ με την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων κατά του Ιράν.

Ι) Ν’ αρχίσουν πραγματικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ορισμένες Αφρικανικές χώρες, ο κρυφός στόχος των οποίων θα πρέπει να είναι η καταστροφή της παρουσίας Ρωσικών PMC στην Ηπειρο.

Κ) Να ξεκινήσουν πραγματικές συγκρούσεις στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας και Λευκορωσίας-Ουκρανίας.

Λ) οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί να προμηθεύσουν στο Κίεβο αεροσκάφη F-16 και περισσότερους πυραύλους με βεληνεκές έως και 500 km ή περισσότερο, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να μπορούν να βομβαρδίσουν την Μόσχα.

Όχι απαραίτητα όλα αυτά θα συμβούν τα επόμενα δύο ή τρία χρόνια, αλλά όλες αυτές οι επιλογές για κλιμάκωση των εχθροπραξιών με την συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας συζητούνται στις Βρυξέλλες ( έδρα ΝΑΤΟ) όλο και πιο συχνά.

Και η κλιμάκωση των εχθροπραξιών στην ζώνη NVO θα συνεχιστεί, γιατί το έργο είναι το εξής: στο τέλος, μόνο 5-10 εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να παραμείνουν στην Ουκρανία. Ο αριθμός πληθυσμού της Ρωσίας θα πρέπει να μειωθεί σε 6 χρόνια, τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο. Μπροστά έχουμε άλλα 4,5 χρόνια του Παγκόσμιου Πολέμου, και το μεγαλύτερο βάρος αυτού του χρόνου θα το σηκώσει η Ρωσία (https://dimpenews.com/2023/08/01/%cf%83%ce%b5%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1-45-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%ad/).

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : ΑΛΙΜΟΝΟ Σ΄ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ. Πάντα ο θείος Σωκράτης της αρχαιότητας (469 π..Χ.-399 π.Χ.) μας εξέπληττε με την μεστότητα και τη ποιότητα των λόγων του. Πάντα σύντομοι διαχρονικοί  και επίκαιροι.

Μία αναδρομή μέσα από τα γεγονότα κοινωνικά και πολιτικά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας, θα μας κάνουν πιο σοφούς και ενήμερους, τόσο αναγκαίο στο σήμερα και το αύριο και που κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε και να μαθαίνουμε σύμφωνα με την ρήση του Σωκράτη.

Και επειδή ζούμε στην χώρα που ανθεί (φαιδρά η πορτοκαλέα, που κοκκινίζει η σταφυλή και θάλλει η ελαία),τρίζουν οι θεσμοί και συμβαίνουν όλα τα παράξενα του κόσμου! Ζούμε στην χώρα όπου το χρέος στο 120% του ΑΕΠ δεν ήταν βιώσιμο, αλλά στο 180 ή και 200% του ΑΕΠ   σήμερα, είναι βιώσιμο!

Ζούμε στη χώρα όπου απαγορεύεται να έχεις πέντε κότες στο σπίτι σου, αλλά επιτρέπεται να έχεις 200 σκυλιά και γάτες! Ζούμε στην χώρα όπου για να ιδούν ταινία τα 15 χρονα, χρειάζεται η συναίνεση των γονέων, αλλά για να αλλά- ξουν φύλο, μπορούν ελεύθερα!

Ζούμε στην χώρα όπου λαμόγια και κατσαπλιάδες μισούν τη πατρίδα και τη σημαία, αρνούνται να την υπηρετήσουν, αλλά δεν έχουν πρόβλημα να διοριστούν! Ζούμε στην χώρα όπου όλοι μιλούν για υπογεννητικότητα, αλλά τα δικά σου παιδιά,είναι τεκμήριο και τα παιδιά που γεννιούνται από τους λαθροεισβολείς λαμβάνουν επίδομα 240 ευρώ το μήνα!

Η Ισλανδία με χρέος 900% του ΑΕΠ πέταξε τους δανειστές έξω από τη χώρα, έβαλε φυλακή τους τραπεζίτες και βγήκε από τη κρίση με το νόμισμά της. Σήμερα η Ισλανδία, με δικό της νόμισμα, έχει ανακάμψει πλήρως παρουσιάζοντας ανάπτυξη 2,5% ετησίως,ανεργία κάτω του 5%,ελεγχόμενο πλη- θωρισμό και σταδιακή ένταξη στις αγορές!

Κάποτε υπήρχε μεγάλη φτώχεια, αλλά ζούσαμε με αξιο- πρέπεια. Εκτιμούσαμε κάθε μικρό πράγμα και είμαστε ευτυχισμένοι με λίγα, γιατί αυτό το μικρό είχε αξία. Αγαπούσαμε περισσότερο και το χαμόγελο δεν έλειπε….Σήμερα έχουμε τα πάντα, αλλά λείπει η αγάπη, έχουμε θλιβερά πρόσωπα και αδιάφορα.

Τηλέφωνα χωρίς καλώδιο, κουζίνα χωρίς φωτιά, αυτ/το χωρίς κλειδιά. Νέοι χωρίς όνειρα, πολιτικούς χωρίς πατρίδα. Σχέσεις χωρίς θεμέλια.συμπεριφορές χωρίς ντροπή. Αισθή-  ματα χωρίς καρδιά,παιδεία χωρίς αξίες, εφήβους χωρίς τρόπους. Σπείραμε ανέμους και θερίζουμε θύελλες! Ξεκινώντας από τους πολιτικούς μας.

Πλεύρης πρώην υπουργός Υγείας: Αν λέγαμε για τις παρενέργειες των εμβολίων, δεν θα το έκανε κανείς!!! Γεωργιάδης Υπουργός: Αν λέγαμε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα ανέβαινε κανείς!!!

Ελληνικός λαός: Αν λέγατε πόσο επικίνδυνοι είστε, δεν θα σας ψήφιζε κανείς!!! Ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας με ριφιφί(φοροληστεία) από τις τσέπες μας, μάζεψε αποθεματικά 37 δις για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού κράτους και έφυγε, ως προδότης!

Ο μετέπειτα και σημερινός Πρωθυπουργός ξόδεψε σε ένα μήνα 14 δις από τα αποθεματικά σε καναλάρχες, κλινικάρχες κ.λ.π και επιβραβεύτηκε μένοντας, ως Μεσσίας! Γιατί θα πρέπει ο Έλληνας να παραχωρήσει τη χώρα που τον γέννησε σε εκατομμύρια λαθρο εισβολείς από 75 χώρες του κόσμου; Όλοι αυτοί έχουν πόλεμο;

Πως γίνεται το Κράτος να έχει εκατομμύρια πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας και να ταίζει εκατομμύρια λαθρομετανάστες; Δίνουν Ελληνική υπηκοότητα σε χιλιάδες αλλοδαπούς και αρνούνται στους Βορειοηπειρώτες, μετά από απαί-  τηση της Αλβανίας!

Πως περιμένουμε οι νέοι να φτιάξουν τη ζωή τους με 700, 800 ευρώ μισθό και να φύγουν από το σπίτι με τους γονείς τους, όταν τα μωρουδιακά πάμπερς, τα παιδικά αξεσουάρ, τα τρόφιμα, τα ενοίκια, το ρεύμα κλπ έχουν πιάσει ταβάνι;

Ο ευπατρίδης και ιστορικός Σαρ. Καργάκος γράφει στα δοκίμια του για τη νεολαία:<< Κατάφεραν με την ανοχή και έκλεψαν τη νεολαία μας που είναι η καρδιά της Ελλάδας. Την στοίβαξαν σε γήπεδα, καφέ και σε τεκέδες, την διώχνουνε στη ξενιτιά σκοπίμως οι προδότες!

Οι Τούρκοι,οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί, δικαιούνται εθνικισμό, να διεκδικούν  μέρος της Ελληνικής ιστορίας και της Ελληνικής επικράτειας και μόνο εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να μιλήσουμε για τα εθνικά μας δικαιώματα από το κράτος μιας εκφοβιστικής Γκεστάπο, που κυριαρχεί σε πολλά κανάλια, στο τύπο και στο διαδίκτυο>>. 

Τα βήματα μιας πετυχημένης κυβέρνησης που οι λέξεις: Καίω, ξεπουλάω, απολύω, διαιρώ, διχάζω, εξαθλιώνω, εξοντώνω, καταστρέφω, βασιλεύω, είναι στο είναι της, πόσο ανίκανοι και επικίνδυνοι είναι όταν πατάνε πάνω στις στάχ- τες του λαού της; Γιατί βλέπουμε μόνο Έλληνες στους κάδους να μαζεύουν σκουπίδια και όχι λαθροεισβολείς, δεν αναρωτιόμαστε;

Και όμως πάλι παραπονούμενοι είναι οι πολιτικοί μας!Ο Πατριάρχης, της Ν.Δ. Κων. Καραμανλής επανελάμβανε: <<Ο λαός; Για ποιο λαό μου μιλάς; Αυτός το Σάββατο με βρίζει, την Κυριακή με ψηφίζει και τη Δευτέρα κόβει το χέρι του!>>

Πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι εκείνος ο διαχρονικός Σουρής(1.853 μ.Χ.-1.919 μ.Χ.) όταν έλεγε:  << Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν μονίμως ως επάγγελμα, τη σωτηρία της πατρίδος. Γι΄ αυτό αποφεύγουν να τη σώσουν. Μετά την  σωτηρία, δεν θα έχουν επάγγελμα!>>Πριν δύο χρόνια γιορτάσαμε τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησίας μας και όμως, πόσο διαψευστήκαμε!

Τα αεροδρόμια: Είναι στους Γερμανούς!  Τα τρένα: Στους Ιταλούς!   Τα λιμάνια: Στους Κινέζους!  Οι δρόμοι: Στους εργολάβους! Τα βουνά: Στους επενδυτές ανεμογ/τριών Γερμανούς!  Οι υδρογονάνθρακες: Στις πολυεθνικές!  Τα τσιμέντα: Στους Γάλλους!  Το υπέδαφος στους Καναδούς και ότι έχει απομείνει:  στο ΤΑΙΠΕΔ μέχρι το 2.115 μ.Χ.!

Στις 6 Μαίου το 2010 μ.Χ. η Κυβέρνηση του Γ. Παπαν-δρέου γιού του πρώην ιδρυτή και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ υπέγραψε την εκχώρηση της Εθνικής Κυ- ριαρχίας και έγινε η Ελλάδα μας Α.Ε.(ανώνυμη εταιρεία) με Α.Φ.Μ. 0000931106 και είναι μια πλατ- φόρμα με επικεφαλής τον πρώην πρέσβη  επί Υπουρ. Μπακογιάννη κ. Ροκανά!

Δηλ. από το 2010 μ.Χ. οι κυβερνήσεις είναι διορισμένες από ξένα κέντρα εξουσίας, που δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό, αλλά ιθαγενείς! Όλοι εμείς, ο λαός είμαστε σκλάβοι και αποδίδουμε όλους τους φόρους χωρίς ποτέ να έχει τελειωμό σε αυτό το υπερπόντιο κέντρο εξουσίας!

Το 2023 μ.Χ. ο κ.πρωθυπουργός σε συνέντευξη στην Ουάσιγκτων Ποστ είπε:<<Η Ελλάδα είναι ένα πείραμα… Οι σκλάβοι δεν μπορούν να μετάσχουν στις εκάστοτε αποφάσεις…Δεν εκπροσωπούνται από καμία κυβέρνηση για να προστατεύει τα συμφέροντά τους>>. Τώρα εξηγείται γιατί το χρέος ανεβαίνει και ανεβαίνει και ανεβαίνει …φτάνοντας στο ιλιγγιώδης ποσό των 627 δις ευρώ μαζί με το ιδιωτικό!

Πως αυτή η χώρα να είναι περήφανη, όταν η κεφαλή της εκκλησίας μας, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος την 30/10/91 μ.Χ. να λέει για την επανάσταση του 1821 μ.Χ:<< Δυστυχώς ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι και διέκοψαν την υπέροχο συμβίωση  Ελλήνων και Τούρκων!>>Ναι αυτά είπε και δεν ντρέπονταν, ο υπολοχαγός του Τούρκικου Στρατού! 

Επαληθεύεται για μία ακόμη φορά ο Μεγάλος Πολέμαρχος της πατρίδας μας το 1.821 μ.Χ. Θ. Κολοκοτρώνης, όταν έλεγε:   << Όταν εγώ έλεγα 10 άτομα ετοιμάζαμε επανάσταση και 200 μας κάρφωναν στουςΤούρκους, κάτι παραπάνω ήξερα>> Γι’αυτό φώναζε:<<φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!>>

Πατριώτης κάτοικος του Έβρου, επειδή ακινητοποίησε με το κυνηγετικό του όπλο σε Ελληνικό έδαφος Τούρκους εισβολείς και κάλεσε την αστυνομία. Τιμωρήθηκε με  26 μήνες φυλακή, με αναστολή!Ο Ίωνας Δραγούμης συνεχώς έλεγε: << Όταν ο Έλληνας πάψει να είναι Εθνικιστής, παύει να είναι Έλληνας!>>

Και επειδή σήμερα είναι των Αγίων Ακύλας και Πρίσκιλλας των ισαποστόλων, χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους Χριστιανούς! Και να μην ξεχνάμε το θεμέλιο κύτταρο της κοινωνίας μας που είναι η οικογένεια, βάλλεται από παντού.

<<Άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς!>> (Γέν.1.2) πάνω σε αυτή τη πρωτόλεια μορφή οικογένειας δημιουργήθηκε ο κόσμος. Και ο νόμος που θα ψηφίσουν τώρα, θέλει το <<κατά φύσιν>> να γίνει <<παρά φύσιν>>. Ο Άρειος Πάγος με την 1428/2017 μ.Χ. απόφασή του έκρινε ανυπόστατο τον γάμο δύο ομοφυλοφίλων.

Οι παραδόσεις, οι ηθικές και οι κοινωνικές αξίες που διατηρήθηκαν στον Ελληνικό λαό από γενιά σε γενιά δεν επιτρέπουν τέτοιες εγκληματικές γελοιότητες. Ειδικά την υιοθεσία  ανήλικου τέκνου από ομόφυλα ζευγάρια(θα γίνουν και αυτά ομόφυλα), αλλά ούτε και την εργαλειοποίηση της γυναικείας μήτρας και των δικαιωμάτων των παιδιών!

Μέσα από τη στήλη αυτή εμείς προτρέπουμε την πολιτεία έστω και στο συν ένα, να προβεί στην αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος, που εξελίσσεται με αυτές τις αθλιότητες σε βόμβα έτοιμη να εκραγεί και υπονομεύει την κοινωνία, την χώρα και το έθνος. Η Ελλάδα μας αργοσβήνει σιγά-σιγά και θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στιςγενιές που έρχονται, ειδικά οι έχοντες την εκάστοτε εξουσία!

Και ο Γ. Σεφέρης να μας υπενθυμίζει: <<Μας σκοτώνουν με μικρές δόσεις, πολύ τακτικά, πολύ σιωπηλά, πολύ σοφά!>> Δυστυχώς η Ελλάδα μας ειδικά από το 1.821 μ.Χ. και μετά με την σχεδιαζόμενη και επίμονη προσπάθεια και έλεγχο των Δυτικών, Ευρωπαίων και Αμερικανών, να αφομοιώσουν πολιτιστικά την Ελλάδα,ώστε να καταστεί μέρος του Δυτικού κόσμου  και να χάσει την πνευματική της ταυτότητα  και ιδιοπροσωπία. Φράγκεψε και έχασε το είναι της!

Ουσιαστικά άρχισε μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους και συνεχίστηκε πιο έντονα από το 2010 μ.Χ. και μετά, για να γίνει επίσημα και με την οικονομική υποδούλωση το πειραματόζωο της Ευρώπης και του κόσμου.

Ήδη νεοταξίτες Έλληνες πολιτικοί και κοινωνιολόγοι θριαμβολογούν, ότι αντιστάθηκαν στις ντόπιες δυνάμεις πνευματικές και μη και ο δυτικός προσανατολισμός επιβλήθηκε στην Ελλάδα, με τις αθλιότητες που βλέπουμε τώρα, που: <<στην μητρόπολη της Ορθοδοξίας!>>

Πριν επέμβουν οι Ουράνιες Δυνάμεις με κανένα μεγάλο κακό, ας κάνουμε κάτι όλοι και καθένας χωριστά να σταματήσει αυτό το κακό. Γιατί κατά πως φαίνεται έρχεται μεγάλη μπόρα που θα ξεπλύνει αυτά τα αισχρά πράγματα και να μάθουμε να εκλέγουμε: ΕΛΛΗΝΕΣ και μόνο ΕΛΛΗΝΕΣ, στην ψυχή και το πνεύμα και να μην είναι εντολοδόχοι των ξένων κέντρων αποφάσεων. Γένοιτο (https://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf-%cf%83%ce%84%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%be%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%cf%84%ce%b9-%ce%b4%ce%b5/)….!!!

 

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟΝ, ΤΟΝ ΠΟ@#$Η... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!!! Διαβάζω και ΕΓΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΟΝΤΟΣ: ΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ… ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ… Η ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων συνιστά ανθελληνική πράξη αφελληνισμού της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Είναι προφανές, και δημόσια πλέον ομολογημένο, ότι η εν λόγω επιταγή της ψήφισης του γάμου ομοφυλοφίλων υποκινήθηκε συστηματικά και από τον στρατηγικό εταίρο της άλλης όχθης του Ατλαντικού στο άρμα του οποίου έχει προσδεθεί τυφλά η Ελλάδα εκχωρώντας όχι μόνον κάθε έννοια κυριαρχικής αυτεξουσιότητας αλλά και πολυχιλιετείς παραδόσεις οικουμενικών αξιών, χάριν ενός φληναφήματος ένταξης σε μια απροσδιόριστα «ορθή πλευρά της ιστορίας».

Ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί άναυδος τη βίαιη απόπειρα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να περάσει τον νόμο του γάμου ομοφυλοφίλων ενάντια σε κάθε στοιχειώδη ανθρωπολογική, βιολογική, φυσική και πολιτειακή αρχή. Κι αν κανείς εξακολουθεί να παραμένει τυφλά αδαής και να μην αντιλαμβάνεται γιατί η επικείμενη ψήφιση αυτού του χαμερπούς εκτρώματος νομικής και δικανικής εξίσωσης του παρά φύσιν με το κατά φύσιν συνιστά πράξη εθνικής προδοσίας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι εμφανείς και αφανείς, κάποιους εκ των οποίων παραθέτουμε ακολούθως.

Είναι προφανές, και δημόσια πλέον ομολογημένο, ότι η εν λόγω επιταγή της ψήφισης του γάμου ομοφυλοφίλων υποκινήθηκε συστηματικά και από τον στρατηγικό εταίρο της άλλης όχθης του Ατλαντικού στο άρμα του οποίου έχει προσδεθεί τυφλά η Ελλάδα εκχωρώντας όχι μόνον κάθε έννοια κυριαρχικής αυτεξουσιότητας αλλά και πολυχιλιετείς παραδόσεις οικουμενικών αξιών, χάριν ενός φληναφήματος ένταξης σε μια απροσδιόριστα «ορθή πλευρά της ιστορίας». Αυτό το υπαινίσσονται ήδη βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Επιπλέον, στην προ ημερών επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στο Στέητ Ντηπάρτμεντ, προς μεγάλη έκπληξη πολλών, το κοινό ανακοινωθέν των δύο ομολόγων ΥΠΕΞ, μολονότι αφορούσε τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική συνεργασία ΗΠΑ –Ελλάδος, επισφραγίστηκε με την φαινομενικά irrelevantαπόδοση ευσήμων της αμερικανικής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το επικείμενο κατόρθωμα της ολοκλήρωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για LGBTQI+ με την ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων. Αυτό φυσικά δεν προξενεί εντύπωση σε όποιον διαθέτει τη στοιχειώδη μνήμη να θυμάται ότι δεν υπάρχει δράση υπέρ των ομοφυλοφίλων στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία αρκετά χρόνια που να μην έχει στηριχθεί οικονομικά, ηθικά και πολιτικά από την εν Αθήναις Πρεσβεία της συμμάχου μας.

Θεωρεί δηλαδή ο Έλληνας Πρωθυπουργός εθνικά ωφέλιμο, τίμιο, ηθικό και φυσιολογικό, μεστό αρχών και αξιών μια χώρα κι ένας λαός με πολιτισμό αειθαλή και ιστορία πολυχιλιετήπου υποτίθεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμούν τόσο ώστε να διατρανώνουν παντού και πάντοτε τις αξίες της δημοκρατίας (democracy) και του ήθους (ethos) που έλαβαν από τους Έλληνες, να καταστρατηγεί την μεν πρώτη με πρακτικές σταλινισμού, τη δε δεύτερη με την εισαγωγή μιας ανήθικης νεοταξικής μεταφυσικής ακολασίας και ευθείας προσβολής των αξιωμάτων της φύσης όπως την πρακτικεύουν και την επιβάλλουνπαραλογισμένοι επίγονοι θανατοποινιτών καταδίκων της Αγγλοσαξονίας;

Αντί δηλαδή η Ελλάδα να παραμένει το άλας που δίνει γεύση και ελπίδα ζωής στην επιθανάτια μεταφυσική της ναρκωμένης Δύσης, γίνεται το υποχείριό της, η πόρνη της, προκειμένου οι κτηνώδεις άλογες ορμές της νεοφεουδαρχικής βαρβαρότητας να μαγαρίσουν την τελευταία ικμάδα υγείας, ανθρωπιάς, φυσιολογικότητας και σεβασμού στη ζωή, τη φύση και τον άνθρωπο;

Διότι πώς αλλιώς μπορεί κανείς να ερμηνεύσει τις ευρωλιγούρικες κλάψες κορυφαίου ομοφυλοφίλου συμβούλου του Πρωθυπουργού –τον οποίο το μόνο που τον κόπτει ως χρυσοπληρωμένο ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου είναι η νομιμοποίηση του γάμου του με τον Αγγλοσάξονα σύντροφό του – ότι ενώ 36 χώρες της Ευρώπης και του πλανήτη έχουν θεσμοθετήσει τον γάμο ομοφυλοφίλων η Ελλάδα παραμένει ως τώρα εκτός;

Άραγε, ο εν λόγω κύριος πήρε ποτέ του μυρωδιά ότι η Ελλάδα και ο Ελληνισμός δεν είναι ό,τι κι ό,τι; Και σίγουρα δεν είναι αυτά που ο ίδιος φαντάζεται; Άραγε, αντιλαμβάνεται ότι, με το σκεπτικό του, το 1.940 μ.Χ. οι Έλληνες θα έπρεπε να υποδεχθούν περιχαρείς τις δυνάμεις του Άξονα, επειδή αυτό είχε συμβεί και με μια σειρά μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών;

Άραγε, αντιλήφθηκε ποτέ του, ότι Ελληνισμός σημαίνει αντίσταση στη βαρβαρότητα, αντίσταση στη βδελυρή απανθρωποποίηση του ανθρώπου, αγώνας αδιαπραγμάτευτος για να μπορεί ο άνθρωπος να παραμένει άνθρωπος, και να μην υποτάσσεται στη σήψη που ούτε κατώτερες μορφές του ζωικού βασιλείου δεν ανέχονται για τους εαυτούς τους;

Ή μήπως, θεωρεί ο Έλληνας πολίτης, τυχαία την επιλογή από το πουθενά άλλου όψιμου ομοφυλόφιλου, ο οποίος μας ήρθε φυτευτός αρχηγός ως αντιδάνειο από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, και μοστράρει στην ελλαδική πολιτική σφαίρα το έπαθλο της δικής του ναρκισσιστικής ψυχεδέλειας, δίχως να αντιλαμβάνεται ότι τίποτε το ελληνικό δεν επέχει αυτή του ηβιοτή και πολιτεία;

Άραγε, συνειδητοποιούν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όσοι άνανδρα δηλώνουν ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία, αλλά και οι καλοθελητές που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό, όπως και οι όμαιμοί τους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τέτοιο πράγμα δεν υπήρξε ποτέ αναγνωρισμένο στην δημόσια ζωή των Ελλήνων, από την εποχή της Εκκλησίας του Δήμου μέχρι σήμερα;

Έχουν άραγε διαβάσει το Συμπόσιο του Πλάτωνα, διότι κι εδώ τα παραμύθια που ακούγονται από άσχετους κατεργάρηδες ξεπερνούν τη φαντασία της Χαλιμά, για να διαπιστώσουν ότι ο Σωκράτης ποτέ δεν ενέδωσε στις αρρωστημένες ορέξεις του Αλκιβιάδη, αφήνοντάς τον με τη χαρά στα …σκέλια, κι αναγκάζοντάς τον να ομολογήσει την ανωτερότητα του Έρωτα που δεν αποζητά αυτοβεβαίωση;

Γιατί άραγε οι Έλληνες βουλευτές και πολιτικοί αρχηγοί δεν ενδιαφέρονται να μιμηθούν τις αρετές της πλειοψηφίας του Αμερικανικού λαού, και επιλέγουν να συνταχθούν με τον δυσώδη οχετό της μειοψηφικής υποκουλτούρας ενός βαθέος κράτους που κατατρώγει και τα σωθικά της ίδιας της αμερικανικής κοινωνίας, όπως σύντομα θα πράξει και με την Ελληνική; Είναι άραγε στρατηγική συμμαχία η ταύτιση του παρά φύσιν με το κατά φύσιν; Ποιά Πολιτεία άντεξε και για πόσο, τέτοια Πολιτειακή, με τη βαθύτερη σημασία του όρου, εκτροπή, η οποία λειτουργεί σαν εκρηκτικό μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας;

Αλήθεια, πόση φαιά ουσία έχει απομείνει στους κυβερνώντες της Νέας Δημοκρατίας, όταν πρωτοκλασάτος Υπουργός, συμβάλλων στην γκριζοποίηση του Ανατολικού Αιγαίου, βγαίνει σήμερα το πρωί και δηλώνει ανερυθρίαστα, δίχως συναίσθηση του αυτo-ευτελισμού του, ότι η ψήφιση του γάμου ομοφυλοφίλων συνιστά μέσο γεωστρατηγικής ανάσχεσης του ενσαρκωμένου Κακού στο Μανιχαϊκό δίπολο της ΝεοταξικήςΝεοφεουδαρχικής αφασίας;

Ποιος Έλληνας πολίτης, αλήθεια, αισθάνεται ασφαλής, ότι τέτοιοι νόες είναι σε θέση να προασπίσουν τα εθνικά δίκαια, θέσμια και θέσφατα του Ελληνισμού, όταν έχουν εκχωρήσει πολλοί από αυτούς όχι μόνον τα κορμιά τους, αλλά, πολύ χειρότερα, το όποιο εναπομένον Ελληνικό πνεύμα φυτοζωεί εντός τους;

Ο Ελληνισμός, ο Ελληνικός πολιτισμός, το Ελληνικό πνεύμα, κυρίες και κύριοι, ήταν πάντοτε ταυτισμένο και σταθερά προσηλωμένο στο Φως, στο Ήθος, στο Δίκαιο, στο Κάλλος, στον Λόγο, και με αφετηρία το έλλογο και το κατά φύσιν αποζητούσε το υπέρλογο και το υπέρ φύσιν. Αυτό αποδεικνύει η ιστορία των Ελλήνων, η τέχνη των, η ποίησή των, η γεωπολιτική των, η κοιν(ωνικ)ή βιοτή των, η κοσμοθεωρία των και η συνακόλουθη πολιτική των.

Ποτέ ο Ελληνισμός δεν ανέχθηκε να ονομάσει το παρά φύσιν κατά φύσιν. Ποτέ δεν ανέχθηκε να αυτοπροσβληθεί, και όταν αναγκάστηκε από την ιστορία, την εκδικήθηκε. Διότι γνώριζε ότι αν την άφηνε, θα τον εκδικείτο εκείνη.

Ας τα έχετε αυτά υπόψιν, όσοι σήμερα αποφασίσετε να ανοίξετε τον ασκό του Αιόλου και να αναγάγετε εαυτούς και υμετέρους σε θεραπαινίδες της εξίσωσης της παρά φύσιν διαστροφής με την κατά φύσιν λειτουργία και της τυραννίας του αλόγου εις βάρος του λόγου.

Η ιστορία θα σας περιμένει, είτε για να τιμήσει κάποιους από εσάς ως Έλληνες, είτε για να αφανίσειτους υπόλοιπους ως βαθιά πνευματικά ξένους καιπολέμιους του Ελληνισμού, ήτοι ανθέλληνες (https://attikanea.info/%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B7/).


Μετά το νομοσχέδιο για τα Σόδομα ο Μητσοτάκης θα φυγαδευτεί στο εξωτερικό. Μιλώντας για το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ομοφυλόφιλους γονείς …να κοιμούνται ήσυχοι …αφού ο ίδιος φροντίζει να προχωρήσει τα σχέδιά του παρά την οργή βουλευτών του και το κατηγορηματικό «όχι» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά το νομοσχέδιο για τα Σόδομα («Γάμος» ομοφυλόφιλων ζευγαριών)  η Ελλάδα θα εισέλθει σε πολιτική τρικυμία , όπως έγινε και με την Συμφωνία των Πρεσπών . Θα είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί ο λαός τον νόμο και οι Βουλευτές που τον ψήφισαν θα είναι ξένο σώμα και πολύ δύσκολο θα ξανά  εκλεγούν, αυτό θα δημιουργήσει πίεση και στον αρχηγό τους τον Κυριάκο .

Η διεθνής σκηνή που ελεγχθεί την Ελλάδα θέλει το χρυσό παιδί της – Μητσοτάκη Κυριάκο – να είναι στο τιμόνι του προτεκτοράτου, ο οποίος ακολουθεί πιστά της επιταγές τους, αλλαγή πληθυσμού, κατάργηση της οικογένειας, κατάργηση της Ορθοδοξίας, πλήρης αποστρατικοποίηση των νησιών και μερική της Ηπειρωτικής χώρας, μεταφορά του πλούτου της Ελλάδας σε παγκόσμιες ιδιωτικής εταιρίες, ιδιωτικοποίηση του νερού, εμπλοκή της Ελλάδας σε πόλεμο εκτός συνόρων για συμφέροντα άλλων κτλ.

Τού έχουν υποσχεθεί προστασία και πολύ καλή θέση σε διεθνές επίπεδο – politico – δεν είναι μυστικό ούτε taboo πλέον, το ίδιο εξάλλου έγινε και με τον Θοδωρή Ρουσόπουλο πριν μερικές εβδομάδες, όμως ο Κυριάκος θα τιμηθεί με πολύ καλύτερη θέση ο ίδιος και η οικογένεια του που σε περίπτωση κατάρρευσης της χώρας θα φυγαδευτούν στο εξωτερικό.

Η διακυβέρνηση της χώρας θα εισέλθει πλέον σε περιπέτειες και επικίνδυνους καιρούς. Αναταραχές και πτώχευση θα είναι σε καθημερινή βάσει και αυτό θα είναι μόνο η αρχή. Το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης θα κατάρρευση , ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστούν να ενωθούν με το πρόσχημα της διάλυσης της χώρας την οποία έχουν οδηγήσει μεθοδικά από το 1.948 μ.Χ.– σχέδιο Μαρσαλ και μετά, και θα δημιουργήσουν μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας (που θα είναι δική τους σωτηρία) και αναγκαστικά θα φέρουν τον βασιλιά στο πολιτικό προσκήνιο γιατί αυτό είναι το τελικό σχέδιο τους (https://www.triklopodia.gr/%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%8c%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%b1-%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83/).


Τούρκος Πανεπιστημιακός ζητά ανεξαρτητοποίηση Κριμαίας για επίλυση ουκρανικού. Κοντά σε Ρωσοτουρκικό κριμαϊκό πόλεμο! Τούρκος Πανεπιστημιακός ζητά ανεξαρτητοποίηση Κριμαίας για επίλυση ουκρανικού. Κοντά σε Ρωσοτουρκικό κριμαϊκό πόλεμο! Στο ίδιο μήκος κύματος η Ουκρανία θ΄αγοράσει το τούρκικο μαχητικό Kaan!!!! Η Ρωσία απέναντι στο τουρκο-ουκρανικό τόξο!

Μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ankara Yıldırım Beyazıt Prof. Ο Δρ. Σαλίχ Γιλμάζ: «Μπορεί να είναι δυνατή η υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας υπό την μεσολάβηση της Τουρκίας.

Αλλά για αυτό, και οι δύο πλευρές πρέπει να αμβλύνουν τις απαιτήσεις τους. Η περιοχή του Ντονμπάς συνδέεται με την Ουκρανία ως αυτόνομη δημοκρατία, ελεύθερη στις εσωτερικές της υποθέσεις και εξαρτημένη από την Ουκρανία στις εξωτερικές της υποθέσεις, ενώ η Κριμαία είναι ανεξάρτητη και δεν ανήκει ούτε στην Ουκρανία ούτε στην Ρωσία. «Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την αποδοχή της Κριμαίας ως χώρα μπορεί να έχει μια ευκαιρία» (https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%be%ce%b1%cf%81/).


ΘΑ ΞΑΝΑΡΙΞΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ "ΑΝΩΘΕΝ" ΕΝΤΟΛΕΣ;  Σαν σήμερα: Η 8η Σεπτεμβρίου στην Ιστορία - Πώς έριξε ο Σαμαράς τον Μητσοτάκη - Το θρίλερ του 1.993 μ.Χ.

    Την 8η Σεπτεμβρίου 1.993 μ.Χ., γράφτηκε στην Ελλάδα ένα πολιτικό θρίλερ απ' αυτά που θα ζήλευε και η πιο ευφάνταστη πένα: Ο Αντώνης Σαμαράς έριξε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, αλλάζοντας τον πολιτικό χάρτη και την ιστορία της χώρας...

Το μέχρι πρότινος αγαπημένο παιδί και Υπουργός Εξωτερικών του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με 2-3 κινήσεις κατάφερε αυτό που δεν θα κατάφερνε πιθανώς ποτέ ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως...

    Όμως, το να θεωρούμε αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στην πλάτη μας, με όλες τις απίστευτες δολοπλοκίες των πολιτικών κομμάτων, ότι οι διάφοροι πολιτικοί ενεργούν από μόνοι τους, και μάλιστα με εθνική συνείδηση, θα ήταν βεβαίως παντελώς αφελές... 

Προφανώς, το 1.993 μ.Χ., η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" είχε τους λόγους της να διασπάσει μια ισχυρή δεξιά κυβέρνηση στην Ελλάδα και να ρίξει τον τότε πρωθυπουργό της χώρας και πατέρα του σημερινού αφορισμένου πολιτικού καταλοίπου...

     Έτσι, ενεργοποίησε το "μπρελόκ" που ονομαζόταν Σαμαράς, τον έχρισε "Πατριώτη" και ξεγέλασε για ακόμη μια φορά τον αφελέστατο ελληνικό λαό, ο οποίος πάντοτε ξεχνούσε τι σημαίνει Δεξιά και τι Αριστερά...

Το δε "μπρελόκ" της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, ο Σαμαράς, είχε προηγουμένως ως Υπουργός Εξωτερικών, συνυπογράψει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας μαζί με τους υπόλοιπους αντίστοιχους υπουργούς της Ε.Ε., εκκινώντας έτσι το μεγάλο εθνικό πρόβλημά μας με τα Σκόπια, ενώ δεν ξεχνούμε και την συμβολή του στην αθρόα εισβολή των Αλβανών στη χώρα μας, χωρίς να πράξει τίποτε το ουσιαστικό για την διαφύλαξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και την προστασία των εκεί Ελλήνων αδελφών μας... 

Η δε περίοδος της πρωθυπουργίας του (2012 μ.Χ. – 2014 μ.Χ.) μας έμεινε επίσης ανεξίτηλη, τόσο για τα σκληρά οικονομικά μέτρα, όσο και για την υποχωρητική του στάση στα εθνικά θέματα, ως πλήρως δουλικός προς την Γερμανία και την "μαμά" Μέρκελ...

    Ξαφνικά λοιπόν, και μετά από τόσα χρόνια ουσιαστικής απουσίας και αφωνίας, εμφανίζεται ξαφνικά και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο.  Η λέξη "αφελής" πιστεύω ότι δεν φτάνει για να χαρακτηρίσει τον οποιοδήποτε μπορεί να πιστέψει ότι ο πολιτικός αυτός έγινε "Ταγός" της Ορθοδοξίας και της Ηθικής...

Κάτι άλλο θα συμβαίνει με αυτόν που ήταν, ας μην ξεχνούμε,  και υπέρμαχος της αλλαγής του Συντάγματος, έτσι ώστε να μπορεί να αποδίδεται "ιθαγένεια" (υπηκοότητα το σωστόν) στους αλλοδαπούς...

    Τί άλλο μπορεί να συμβαίνει λοιπόν;  Μήπως ήγγικεν η ώρα να πέσει, με τις ευλογίες της Νέας Τάξεως Πραγμάτων, η κυβέρνηση στην Ελλάδα, ώστε να ακολουθήσει το σχεδιασμένο χάος και να πραγματοποιηθούν και οι επόμενες κινήσεις για την πλήρη αποσταθεροποίηση της χώρας, το χτύπημα των Τούρκων και όλα όσα γνωρίζουμε; 

Μήπως, δεν είναι σκοπός των εχθρών της Ανθρωπότητας, να σιχαθούν οι λαοί τους πολιτικούς τους, να πέσουν όλες οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, να φέρουν την ολική εξαθλίωση με τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, έτσι ώστε να στρώσουν τον δρόμο πολύ πιο εύκολα για τον παγκόσμιο "Σωτήρα" κατόπιν; 

Λίγες φορές έχει ακουστεί αυτό από τόσους και τόσους πολιτικούς, ότι χρειαζόμαστε δηλαδή μια παγκόσμια κυβέρνηση;  Ορίστε και ένα λίαν πρόσφατο παράδειγμα: Γεραπετρίτης σε ΟΗΕ: Ανάγκη για «μια  παγκόσμια διακυβέρνηση  βασισμένη στην ηθική».

https://www.naftemporiki.gr/society/1590131/gerpatritis-se-oie-anagki-gia-mia-pagkosmia-diakyvernisi-vasismeni-stin-ithiki/

    Όλοι οι παραπάνω δούλοι της Νέας και Σατανικής Τάξεως Πραγμάτων, ως παπαγαλάκια εδώ και πολλά χρόνια, επαναλαμβάνουν το ίδιο και ίδιο ρητό για την "ανάγκη παγκοσμίου κυβερνήσεως", κάτι που μας υπενθυμίζει πολύ καλά τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών" και το τι "προβλέπουν" για τα διαδραματιζόμενα λίγο πριν την εγκαθρίδυση του "Μεσσία" τους (τον Αντίχριστο).   ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ: Ετοιμάζεται η εγκαινίαση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα στις 22 Απριλίου 2024 μ.Χ.

https://orthodoxyellas.blogspot.com/2024/01/22-2024.html

     Βρισκόμαστε όντως μια ανάσα πριν από τα τεράστια γεγονότα, για τα οποία τόσοι και τόσοι προφήτες μας έχουν ήδη προειδοποιήσει.  Ότι και να σχεδιάζουν όμως, ο Πονηρός και οι δούλοι του, τελικά θα προχωρήσει το σχέδιο του Θεού, όπως θεόπνευστα έλεγε ο μεγάλος άγιος της εποχής μας, ο γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης.

 Άγιος Παΐσιος: «Όλοι οι μεγάλοι έχουν τα δικά τους σχέδια. Θέλουν δε θέλουν όμως, προωθούν το σχέδιο του Θεού»

 https://www.ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/agios-paisios-oli-i-megali-echoun-ta-dika-tous-schedia-theloun-de-theloun-omos-proothoun-to-schedio-tou-theou/

    Είτε λοιπόν ο Σαμαράς, επαναχρησιμοποιείται ως εργαλείο της Παγκοσμίου Κυβερνήσεως, είτε συμβαίνει κάτι άλλο και ξαφνικά βρέθηκε πάλι στο προσκήνιο, ότι και να κάνουν οι πουλημένοι πολιτικοί, θέλουν δεν θέλουν, προχωρά με γοργά βήματα η Αναλαμπή Ελληνισμού και Ορθοδοξίας (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/02/blog-post_569.html).


Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου: Θα στήσουμε έναν Σταυρό πάνω από την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας και θα αποκαλύψουμε τοιχογραφίες. Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου: «Ιστορικά η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από την Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα».

Με την συνέντευξη του Πούτιν  στον Τάκερ Κάρλσον,  ο Ρώσος Πρόεδρος απέκλεισε  ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία στέλονοντας μηνύματα σε ΗΠΑ-ΕΕ-Ουκρανία για την συνέχιση του πολέμου και τους στόχους του, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει ευθέως τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για την δολιοφθορά στο NORD-STREAM .

Τώρα με άρθρο του  κομπλεξικού Αμερικανικό ΜΜΕ, έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στην παραπάνω συνέντευξη του Πούτιν, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: “Ακούστε προσεκτικά τον Πούτιν. Οι αυτοκρατορικές του φιλοδοξίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την Τουρκία.

Αν και μπορεί να έχει ξεφύγει από τη δημοσιογραφική παρατήρηση, η συμομιλία του Tucker Carlson με τον Ρώσο πρόεδρο και κατηγορούμενο εγκληματία πολέμου Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να παρακολουθείται στενά στην Τουρκία, αφού  η συνέντευξη προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για το πώς βλέπει η ρωσική ηγεσία τις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες.

Κατά την διάρκεια περισσότερων από δύο ωρών από αυτό που ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκάλεσε «παλιά ψέματα, στρεβλώσεις  και εχθρότητα προς την Δύση», ο Πούτιν επέδειξε μια νοσηρή εμμονή στο ρωσικό αυτοκρατορικό μεγαλείο, δικαιολόγησε την εισβολή σε γειτονικά κράτη και έδειξε μηδενικό σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και τις ειρηνευτικές συνθήκες.

Ως χώρα που έχει περάσει περισσότερα χρόνια σε πολέμους με την Ρωσία από ότι με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο και που έχει ανταγωνιστεί για κυριαρχία στην Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο Θάλασσα επί Αιώνες, η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει “στα ελαφριά την Ρωσική απειλή.

ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Τον Φεβρουάριο του 2023 μ.Χ., ενώ η Τουρκία εξακολουθούσε να αναρρώνει από έναν καταστροφικό σεισμό, ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Semyon Bagdasarov απηύθυνε έκκληση για επίθεση στην Τουρκία και προσάρτηση της Κωνσταντινούπολης , λέγοντας:

«Η Τουρκία είναι η ιστορική γη της Ρωσίας. Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε δεινή κατάσταση. Ας το εκμεταλλευτούμε και ας επιστρέψουμε στα εδάφη μας. Ας την αποσπάσουμε από την Κεντρική Ασία, ας υπονομεύσουμε την επιρροή της στην Ουκρανία, ας την διώξουμε από τον Νότιο Καύκασο, ας ξεσηκώσουμε ορισμένες δυνάμεις στην Τουρκία και ας επιστρέψουμε σε  αυτό που ιστορικά μας ανήκε, την Κωνσταντινούπολη».

Έφτασε στο σημείο να προτείνει ότι «Η κρίση στην Τουρκία πρέπει να καταλήξει στην κατάρρευσή της» και στην επιστροφή της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας: «Θα στήσουμε έναν σταυρό πάνω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και θα αποκαλύψουμε τοιχογραφίες που είναι πλέον κρυμμένες από τους ανθρώπους. Και θα βάλουμε για  μουσική μια προσευχή στα Αραμαϊκά ή ίσως στα ρωσικά».

Οι αναφορές στην «Κωνσταντινούπολη» -ένα όνομα που εμφανίζεται τώρα μόνο στα σχολικά βιβλία ιστορίας στις περισσότερες άλλες χώρες- εξακολουθούν να εμφανίζονται συχνά στην Ρωσική σύγχρονη πολιτική ρητορική.

Στην πραγματικότητα, ο Aleksandr Dugin (ο ιδεολόγος, που μερικές φορές αναφέρεται ως ο φιλόσοφος του Πούτιν, πίσω από το υπερεθνικιστικό κίνημα του Ευρασιανισμού στη Ρωσία και ένας από τους πιο ευέλικτους ταραχοποιούς και προπαγανδιστές του ευρασιανισμού παγκοσμίως) διατηρούσε για χρόνια ένα δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι με το όνομα Telekanal Constantinople.

Αργότερα, έγινε εγκέφαλος του ρωσικού ορθόδοξου τηλεοπτικού καναλιού Tsargrad, το οποίο ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyev (επί του παρόντος στην λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξή του στην εισβολή στην Ουκρανία το 2014 μ.Χ.).

Το Tsargrad είναι ένα άλλο όνομα που χρησιμοποιείται στην Ρωσία για τη σύγχρονη Κωνσταντινούπολη, που σημαίνει «η πόλη του αυτοκράτορα»—μια άλλη υπενθύμιση της αυτοκρατορικής νοσταλγίας της Ρωσίας για τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας. Ορισμένοι Ρώσοι ηγέτες της κοινής γνώμης δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Για παράδειγμα, ο Alexey Vladimirovich Oleynikov (καθηγητής σε ρωσικό δημόσιο πανεπιστήμιο) υποστήριξε το 2020 μ.Χ. ότι κατά την διάρκεια του εικοστού αιώνα, η Ρωσία έχασε δύο ευκαιρίες για να «αποφασίσει την τύχη» των τουρκικών στενών—των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου—και ότι Η Μόσχα δεν πρέπει να χάσει την «τρίτη ευκαιρία» της λέγοντας:

ΡΩΣΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: «ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». «Στην παρούσα φάση της ιστορίας η Ρωσία έχει την τρίτη. Είναι προφανές ότι επί του παρόντος η πιο αποδεκτή επιλογή για τη Ρωσία είναι η διεθνοποίηση της Κωνσταντινούπολης και των στενών».

Ο Oleynikov γράφει ότι «η Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε κάλλιστα να λάβει το καθεστώς μιας ελεύθερης αυτοδιοικούμενης πόλης. Αυτό θα ήταν φυσικό: Τελικά, η Τουρκία έχει ήδη μια πρωτεύουσα—την Άγκυρα». Και αργότερα, επεξεργάζεται ότι «ιστορικά, η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από τη Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα».

Εάν αυτό δεν συμβεί, ο καθηγητής προτείνει ότι η διεθνοποίηση της Κωνσταντινούπολης και των στενών θα μπορούσε να διατηρηθεί «υπό τον έλεγχο μεγάλων δυνάμεων με ειδικό καθεστώς για τη Ρωσία — μια μεγάλη δύναμη στη Μαύρη Θάλασσα».

Οι ιδέες του αντηχούν με τις εκκλήσεις του Bagdasarov να επωφεληθεί από μια αποδυναμωμένη Τουρκία: «Η ίδια η Τουρκία, διχασμένη από προβλήματα και αντιφάσεις, δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να ελέγξει μόνη της τη μοίρα της στρατηγικής περιοχής της Ευρώπης». Φυσικά, η Ρωσία είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια.Να είστε προσεκτικοί με τις ιστορικές δικαιολογίες

ΚΑΡΣ-ΑΡΝΤΑΧΑΝ-ΕΡΖΕΡΟΥΜ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. Για παράδειγμα, ένας blogger με σχεδόν 140.000 συνδρομητές στην δημοφιλή Ρωσική πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης Dzen έγραψε ότι οι Ρώσοι «ξεχνούν γρήγορα» το «πλούσιο αυτοκρατορικό παρελθόν τους, σε σύγκριση με το οποίο τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ φαίνονται ήδη σαν άβολες προσπάθειες αποκατάστασης του status quo. ”

Και συνεχίζει, «σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για ένα μέρος του . . . ανατολική Τουρκία, η οποία, μετά το τέλος του Ρωσοτουρκικού πολέμου το 1.878 μ.Χ., προστέθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία, δηλαδή στην περιοχή του Καρς, που βρίσκεται στο σύγχρονο έδαφος τριών τουρκικών περιοχών: Καρς, Αρνταχάν και Ερζερούμ.

Αργότερα, ο μπλόγκερ κατηγορεί τους «μπολσεβίκους του νεαρού Σοβιετικού κράτους» ότι «μεταβίβασαν αυτά τα εδάφη στην Τουρκία με αντάλλαγμα τη βοήθεια για την εδραίωση της σοβιετικής εξουσίας στην Υπερκαυκασία» σύμφωνα με τη Συνθήκη της Μόσχας του 1.921 μ.Χ. Τα Ρωσικά ιστορικά παράπονα έχουν γίνει ιδιαίτερα εμφανή σε περιόδους κρίσης.

Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο του 2015 μ.Χ., ένα Ρωσικό τακτικό βομβαρδιστικό Sukhoi Su-24 παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις. Όπως το έθεσε τότε το BBC Russia, το γεγονός «φέρνει στο νου την μακρά και δραματική ιστορία των στενών της Μαύρης Θάλασσας»—συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων διεκδικήσεων της Ρωσίας στα τουρκικά εδάφη.

Τον Νοέμβριο του 1.940 μ.Χ., ο τότε πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν φέρεται να είπε στον επικεφαλής της Κομμουνιστικής Διεθνούς ότι η ΕΣΣΔ «θα διώξει τους Τούρκους στην Ασία. Τι είδους Τουρκία είναι αυτή; Υπάρχουν δύο εκατομμύρια Γεωργιανοί, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι, ένα εκατομμύριο Κούρδοι. Είναι μόνο 6-7 εκατομμύρια Τούρκοι».

Σύμφωνα με τον Ρώσο ιστορικό Alexander Goryanin, ο Στάλιν σχεδίαζε να εισβάλει στην Τουρκία από τον Καύκασο και τη Βουλγαρία στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αυτό το σχέδιο ξέφυγε με την ένταξη της Άγκυρας στον αντιχιτλερικό συνασπισμό τον Φεβρουάριο του 1.945 μ.Χ.

Στην Διάσκεψη του Πότσνταμ το 1.945 μ.Χ., ο Στάλιν εξέφρασε την επιθυμία του να αποκτήσει τις ανατολικές τουρκικές επαρχίες Καρς και Λαζιστάν (στην Βορειοανατολική Τουρκία) και μια ναυτική βάση στα Δαρδανέλια. Οι εταίροι στην διάσκεψη απάντησαν ότι η Τουρκία δεν πολέμησε στο πλευρό του Χίτλερ και ότι δεν υπήρχε λόγος  για να την τιμωρήσουν.

Μετά το τέλος του πολέμου, ήταν οι Σοβιετικές απαιτήσεις για κοινό έλεγχο στα στενά και οι εδαφικές διεκδικήσεις στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας που έγιναν η κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφαση της Τουρκίας να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Δεδομένου του ένθερμου πάθους του Πούτιν για την αποκατάσταση της κληρονομιάς του Στάλιν, η Άγκυρα θα πρέπει να λάβει προσεκτικά υπόψη  την ιστορία.

RAND: “ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ”. Η Ρωσική απειλή για την Τουρκία μπορεί να φαίνεται υπερβολική, καθώς η χώρα είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στην Συμμαχία. Ωστόσο, πριν η Ρωσία επιτεθεί με στρατιές από τανκς, επιτίθεται με στρατιές από μποτ και τρολ.

Στον τρόπο πολέμου της Ρωσίας, ο υβριδικός πόλεμος ξετυλίγεται πρώτα – ανοίγοντας το δρόμο για μια πολεμική προσπάθεια. Και στη μάχη για καρδιές και μυαλά, με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, το τηλεοπτικό δίκτυο RT και το Rossotrudnichestvo (πολιτιστικό πρακτορείο υπό το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών) να εξακολουθούν να λειτουργούν στην Τουρκία, η χώρα παραμένει εξαιρετικά ευάλωτη στις Ρωσικές διεισδύσεις.

Μια μελέτη RAND σχετικά με τη χρήση από τη Ρωσία των μέσων ενημέρωσης και των επιχειρήσεων πληροφόρησης στην Τουρκία σκιαγράφησε τους στόχους των προσπαθειών των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία ως ακολούθως:

1) Να υπονομεύσει την ενότητα του ΝΑΤΟ και να υποκινήσει την καχυποψία μεταξύ της Τουρκίας και των δυτικών συμμάχων της.

2) Να ζητήσει την υποστήριξη της Τουρκίας και να διαβρώσει την αντίθεσή της Δύσης στην Ρωσική δραστηριότητα στην Ευρασία και την Μέση Ανατολή.

 3) Να επηρεάσει την πολιτική της Τουρκίας και να κάνει την Άγκυρα πιο «συμμορφωτικό» εταίρο, τονίζοντας επίσης ότι στην Τουρκία, τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται κυρίως στην τροφοδότηση αντιαμερικανικού λόγου, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει να ωθήσει την Άγκυρα στην αγκαλιά της Ρωσίας. Το 2007 μ.Χ., ο Ντούγκιν είχε περιγράψει ρητά αυτόν τον στόχο σε ένα βιβλίο που έγραψε (και δημοσίευσε μόνο στα τουρκικά) σχετικά με αυτό που ονόμασε άξονα Μόσχας-Άγκυρας:

«Είναι σημαντικό ο αντιαμερικανισμός να ενώνει τρεις ηθικά διαφορετικές, μερικές φορές ανταγωνιστικές δυνάμεις στην τουρκική  κοινωνία: αριστεροί, εθνικιστές και εκπρόσωποι θρησκευτικών κύκλων. Ένα τόσο ευρύ φάσμα δείχνει ότι ο Ευρασιατισμός στην Τουρκία έχει μεγάλες προοπτικές, πολύ πέρα από το επίπεδο οποιασδήποτε μεμονωμένης πολιτικής δύναμης ή κόμματος».

Αυτό το μήνυμα έχει ενισχυθεί από Τούρκους Ευρασιανιστές που έχουν προωθήσει αμείλικτα μια αφήγηση ότι η Άγκυρα πρέπει πάντα να στηρίζει την Ρωσία, γιατί -όπως είπε ένας Τούρκος υποστηρικτής- «αν πέσει η Ρωσία, η Τουρκία θα είναι η επόμενη που θα διαιρεθεί από το ΝΑΤΟ».

Καθώς ο Πούτιν συνεχίζει τις προσπάθειές του για την αποκατάσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας, η Άγκυρα πρέπει να παραμείνει ξεκάθαρη για τις πραγματικές απειλές για την εθνική της ασφάλεια. Δεν υπάρχει κίνδυνος διχασμού από το ΝΑΤΟ, αλλά κίνδυνος ενός διχασμένου ΝΑΤΟ που θα άφηνε την Τουρκία πιο ευάλωτη στον Ρωσικό ρεβιζιονισμό στην περιοχή (https://orthodoxathemata.blogspot.com/2024/02/blog-post_847.html).

 

Τα "Αυτοκρατορικά Σχέδια" Πούτιν για την Τουρκία-Κωνσταντινούπολη-Κάρς-Αρνταχάν-Ερζερούμ στο στόχαστρο της Ρωσίας. Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου: «Ιστορικά η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από την Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα».

Σε πρόσφατο άρθρο μας σε σχέση με την συνέντευξη του Πούτιν  στον Τάκερ Κάρλσον, επισημάναμε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος απέκλεισε  ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία στέλνοντας μηνύματα σε ΗΠΑ-ΕΕ-Ουκρανία για την συνέχιση του πολέμου και τους στόχους του, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει ευθέως τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για την δολιοφθορά στο NORD-STREAM .

Οι Αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Πούτιν θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την Τουρκία. Τώρα με άρθρο του έγκριτο Αμερικανικό ΜΜΕ, έρχεται να δώσει μια νέα διάσταση στην παραπάνω συνέντευξη του Πούτιν, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: "Ακούστε προσεκτικά τον Πούτιν. Οι Αυτοκρατορικές του φιλοδοξίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την Τουρκία.

Αν και μπορεί να έχει ξεφύγει από τη δημοσιογραφική παρατήρηση, η συμομιλία του Tucker Carlson με τον Ρώσο Πρόεδρο και κατηγορούμενο εγκληματία πολέμου Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να παρακολουθείται στενά στην Τουρκία, αφού  η συνέντευξη προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για το πώς βλέπει η ρωσική ηγεσία τις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες.

Κατά την διάρκεια περισσότερων από δύο ωρών από αυτό που ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποκάλεσε «παλιά ψέματα, στρεβλώσεις  και εχθρότητα προς την Δύση», ο Πούτιν επέδειξε μια νοσηρή εμμονή στο Ρωσικό Αυτοκρατορικό μεγαλείο, δικαιολόγησε την εισβολή σε γειτονικά κράτη και έδειξε μηδενικό σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και τις ειρηνευτικές συνθήκες.

Ως χώρα που έχει περάσει περισσότερα χρόνια σε πολέμους με την Ρωσία από ότι με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο και που έχει ανταγωνιστεί για κυριαρχία στην Μαύρη Θάλασσα και την Μεσόγειο Θάλασσα επί αιώνες, η Τουρκία δεν πρέπει να πάρει "στα ελαφριά την Ρωσική απειλή.

Οι Ρωσικοί σχεδιασμοί για την Κωνσταντινούπολη. Τον Φεβρουάριο του 2023 μ.Χ., ενώ η Τουρκία εξακολουθούσε να αναρρώνει από έναν καταστροφικό σεισμό, ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Semyon Bagdasarov απηύθυνε έκκληση για επίθεση στην Τουρκία και προσάρτηση της Κωνσταντινούπολης , λέγοντας:

«Η Τουρκία είναι η ιστορική γη της Ρωσίας. Η Τουρκία βρίσκεται τώρα σε δεινή κατάσταση. Ας το εκμεταλλευτούμε και ας επιστρέψουμε στα εδάφη μας. Ας την αποσπάσουμε από την Κεντρική Ασία, ας υπονομεύσουμε την επιρροή της στην Ουκρανία, ας την διώξουμε από τον Νότιο Καύκασο, ας ξεσηκώσουμε ορισμένες δυνάμεις στην Τουρκία και ας επιστρέψουμε σε  αυτό που ιστορικά μας ανήκε, την Κωνσταντινούπολη».

Έφτασε στο σημείο να προτείνει ότι «η κρίση στην Τουρκία πρέπει να καταλήξει στην κατάρρευσή της» και στην επιστροφή της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας: «Θα στήσουμε έναν σταυρό πάνω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας και θα αποκαλύψουμε τοιχογραφίες που είναι πλέον κρυμμένες από τους ανθρώπους. Και θα βάλουμε για  μουσική μια προσευχή στα αραμαϊκά ή ίσως στα ρωσικά».

Οι αναφορές στην «Κωνσταντινούπολη» -ένα όνομα που εμφανίζεται τώρα μόνο στα σχολικά βιβλία ιστορίας στις περισσότερες άλλες χώρες- εξακολουθούν να εμφανίζονται συχνά στη ρωσική σύγχρονη πολιτική ρητορική.

Στην πραγματικότητα, ο Aleksandr Dugin (ο ιδεολόγος, που μερικές φορές αναφέρεται ως ο φιλόσοφος του Πούτιν, πίσω από το υπερεθνικιστικό κίνημα του Ευρασιανισμού στην Ρωσία και ένας από τους πιο ευέλικτους ταραχοποιούς και προπαγανδιστές του ευρασιανισμού παγκοσμίως) διατηρούσε για χρόνια ένα δημοφιλές τηλεοπτικό κανάλι με το όνομα Telekanal Constantinople.

Αργότερα, έγινε εγκέφαλος του ρωσικού ορθόδοξου τηλεοπτικού καναλιού Tsargrad, το οποίο ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Konstantin Malofeyev (επί του παρόντος στη λίστα κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξή του στην εισβολή στην Ουκρανία το 2014 μ.Χ.).

Το Tsargrad είναι ένα άλλο όνομα που χρησιμοποιείται στην Ρωσία για την σύγχρονη Κωνσταντινούπολη, που σημαίνει «η πόλη του Αυτοκράτορα»—μια άλλη υπενθύμιση της αυτοκρατορικής νοσταλγίας της Ρωσίας για τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας. Ορισμένοι Ρώσοι ηγέτες της κοινής γνώμης δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα να κατακτήσουν την Κωνσταντινούπολη όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία.

Για παράδειγμα, ο Alexey Vladimirovich Oleynikov (καθηγητής σε Ρωσικό δημόσιο πανεπιστήμιο) υποστήριξε το 2020 μ.Χ. ότι κατά την διάρκεια του εικοστού αιώνα, η Ρωσία έχασε δύο ευκαιρίες για να «αποφασίσει την τύχη» των τουρκικών στενών—των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου—και ότι Η Μόσχα δεν πρέπει να χάσει την «τρίτη ευκαιρία» της λέγοντας:

Ρώσος καθηγητής Πανεπιστημίου: «Ιστορικά η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από την Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα» «Στην παρούσα φάση της ιστορίας η Ρωσία έχει την τρίτη. Είναι προφανές ότι επί του παρόντος η πιο αποδεκτή επιλογή για την Ρωσία είναι η διεθνοποίηση της Κωνσταντινούπολης και των στενών».

Ο Oleynikov γράφει ότι «η Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε κάλλιστα να λάβει το καθεστώς μιας ελεύθερης αυτοδιοικούμενης πόλης. Αυτό θα ήταν φυσικό: Τελικά, η Τουρκία έχει ήδη μια πρωτεύουσα—την Άγκυρα».

Και αργότερα, επεξεργάζεται ότι «ιστορικά, η Κωνσταντινούπολη θα έπρεπε να ελέγχεται από τη Ρωσία, αλλά να ανήκει στην Ελλάδα». Εάν αυτό δεν συμβεί, ο καθηγητής προτείνει ότι η διεθνοποίηση της Κωνσταντινούπολης και των στενών θα μπορούσε να διατηρηθεί «υπό τον έλεγχο μεγάλων δυνάμεων με ειδικό καθεστώς για την Ρωσία — μια μεγάλη δύναμη στην Μαύρη Θάλασσα».

Οι ιδέες του αντηχούν με τις εκκλήσεις του Bagdasarov να επωφεληθεί από μια αποδυναμωμένη Τουρκία: «Η ίδια η Τουρκία, διχασμένη από προβλήματα και αντιφάσεις, δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να ελέγξει μόνη της τη μοίρα της στρατηγικής περιοχής της Ευρώπης». Φυσικά, η Ρωσία είναι πάντα πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια. Να είστε προσεκτικοί με τις ιστορικές δικαιολογίες

Κάρς-Αρνταχάν-Ερζερούμ στο στόχαστρο της Ρωσίας. Για παράδειγμα, ένας blogger με σχεδόν 140.000 συνδρομητές στη δημοφιλή ρωσική πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης Dzen έγραψε ότι οι Ρώσοι «ξεχνούν γρήγορα» το «πλούσιο Αυτοκρατορικό παρελθόν τους, σε σύγκριση με το οποίο τα επιτεύγματα της ΕΣΣΔ φαίνονται ήδη σαν άβολες προσπάθειες αποκατάστασης του status quo. ”

Και συνεχίζει, «σήμερα θα μιλήσουμε μόνο για ένα μέρος του . . . Ανατολική Τουρκία, η οποία, μετά το τέλος του Ρωσοτουρκικού πολέμου το 1.878 μ.Χ., προστέθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία, δηλαδή στην περιοχή του Καρς, που βρίσκεται στο σύγχρονο έδαφος τριών τουρκικών περιοχών: Καρς, Αρνταχάν και Ερζερούμ.

Αργότερα, ο μπλόγκερ κατηγορεί τους «μπολσεβίκους του νεαρού Σοβιετικού κράτους» ότι «μεταβίβασαν αυτά τα εδάφη στην Τουρκία με αντάλλαγμα την βοήθεια για την εδραίωση της σοβιετικής εξουσίας στην Υπερκαυκασία» σύμφωνα με την Συνθήκη της Μόσχας του 1.921 μ.Χ. Τα Ρωσικά ιστορικά παράπονα έχουν γίνει ιδιαίτερα εμφανή σε περιόδους κρίσης.

Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο του 2015 μ.Χ., ένα Ρωσικό τακτικό βομβαρδιστικό Sukhoi Su-24 παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε από τις τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις. Όπως το έθεσε τότε το BBC Russia, το γεγονός «φέρνει στο νου την μακρά και δραματική ιστορία των στενών της Μαύρης Θάλασσας»—συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων διεκδικήσεων της Ρωσίας στα τουρκικά εδάφη.

Τον Νοέμβριο του 1.940 μ.Χ., ο τότε πρωθυπουργός της Σοβιετικής Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν φέρεται να είπε στον επικεφαλής της Κομμουνιστικής Διεθνούς ότι η ΕΣΣΔ «θα διώξει τους Τούρκους στην Ασία. Τι είδους Τουρκία είναι αυτή; Υπάρχουν δύο εκατομμύρια Γεωργιανοί, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι, ένα εκατομμύριο Κούρδοι. Είναι μόνο 6-7 εκατομμύρια Τούρκοι».

Σύμφωνα με τον Ρώσο ιστορικό Alexander Goryanin, ο Στάλιν σχεδίαζε να εισβάλει στην Τουρκία από τον Καύκασο και τη Βουλγαρία στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αυτό το σχέδιο ξέφυγε με την ένταξη της Άγκυρας στον αντιχιτλερικό συνασπισμό τον Φεβρουάριο του 1.945 μ.Χ.

Στην Διάσκεψη του Πότσνταμ το 1.945 μ.Χ., ο Στάλιν εξέφρασε την επιθυμία του να αποκτήσει τις ανατολικές τουρκικές επαρχίες Καρς και Λαζιστάν (στην Βορειοανατολική Τουρκία) και μια ναυτική βάση στα Δαρδανέλια. Οι εταίροι στην διάσκεψη απάντησαν ότι η Τουρκία δεν πολέμησε στο πλευρό του Χίτλερ και ότι δεν υπήρχε λόγος  για να την τιμωρήσουν.

Μετά το τέλος του πολέμου, ήταν οι σοβιετικές απαιτήσεις για κοινό έλεγχο στα στενά και οι εδαφικές διεκδικήσεις στις ανατολικές περιοχές της Τουρκίας που έγιναν η κινητήρια δύναμη πίσω από την απόφαση της Τουρκίας να επιδιώξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Δεδομένου του ένθερμου πάθους του Πούτιν για την αποκατάσταση της κληρονομιάς του Στάλιν, η Άγκυρα θα πρέπει να λάβει προσεκτικά υπόψη  την ιστορία.

RAND: "Αντισταθείτε στις προσπάθειες διχασμού του ΝΑΤΟ". Η Ρωσική απειλή για την Τουρκία μπορεί να φαίνεται υπερβολική, καθώς η χώρα είναι πλέον μέλος του ΝΑΤΟ με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό στην Συμμαχία. Ωστόσο, πριν η Ρωσία επιτεθεί με στρατιές από τανκς, επιτίθεται με στρατιές από μποτ και τρολ.

Στον τρόπο πολέμου της Ρωσίας, ο υβριδικός πόλεμος ξετυλίγεται πρώτα - ανοίγοντας το δρόμο για μια πολεμική προσπάθεια. Και στη μάχη για καρδιές και μυαλά, με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, το τηλεοπτικό δίκτυο RT και το Rossotrudnichestvo (πολιτιστικό πρακτορείο υπό το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών) να εξακολουθούν να λειτουργούν στην Τουρκία, η χώρα παραμένει εξαιρετικά ευάλωτη στις ρωσικές διεισδύσεις.

Μια μελέτη RAND σχετικά με τη χρήση από την Ρωσία των μέσων ενημέρωσης και των επιχειρήσεων πληροφόρησης στην Τουρκία σκιαγράφησε τους στόχους των προσπαθειών των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία ως ακολούθως:

1) Να υπονομεύσει την ενότητα του ΝΑΤΟ και να υποκινήσει την καχυποψία μεταξύ της Τουρκίας και των δυτικών συμμάχων της.

2) Να ζητήσει την υποστήριξη της Τουρκίας και να διαβρώσει την αντίθεσή της Δύσης στην Ρωσική δραστηριότητα στην Ευρασία και την Μέση Ανατολή.

 3) Να επηρεάσει την πολιτική της Τουρκίας και να κάνει την Άγκυρα πιο «συμμορφωτικό» εταίρο, τονίζοντας επίσης ότι στην Τουρκία, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικεντρώνονται κυρίως στην τροφοδότηση αντιαμερικανικού λόγου, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει να ωθήσει την Άγκυρα στην αγκαλιά της Ρωσίας. Το 2007 μ.Χ., ο Ντούγκιν είχε περιγράψει ρητά αυτόν τον στόχο σε ένα βιβλίο που έγραψε (και δημοσίευσε μόνο στα τουρκικά) σχετικά με αυτό που ονόμασε άξονα Μόσχας-Άγκυρας:

«Είναι σημαντικό ο αντιαμερικανισμός να ενώνει τρεις ηθικά διαφορετικές, μερικές φορές ανταγωνιστικές δυνάμεις στην τουρκική  κοινωνία: αριστεροί, εθνικιστές και εκπρόσωποι θρησκευτικών κύκλων. Ένα τόσο ευρύ φάσμα δείχνει ότι ο Ευρασιατισμός στην Τουρκία έχει μεγάλες προοπτικές, πολύ πέρα από το επίπεδο οποιασδήποτε μεμονωμένης πολιτικής δύναμης ή κόμματος».

Αυτό το μήνυμα έχει ενισχυθεί από Τούρκους Ευρασιανιστές που έχουν προωθήσει αμείλικτα μια αφήγηση ότι η Άγκυρα πρέπει πάντα να στηρίζει την Ρωσία, γιατί -όπως είπε ένας Τούρκος υποστηρικτής- «Αν πέσει η Ρωσία, η Τουρκία θα είναι η επόμενη που θα διαιρεθεί από το ΝΑΤΟ».

Καθώς ο Πούτιν συνεχίζει τις προσπάθειές του για την αποκατάσταση της ρωσικής αυτοκρατορίας, η Άγκυρα πρέπει να παραμείνει ξεκάθαρη για τις πραγματικές απειλές για την εθνική της ασφάλεια. Δεν υπάρχει κίνδυνος διχασμού από το ΝΑΤΟ, αλλά κίνδυνος ενός διχασμένου ΝΑΤΟ που θα άφηνε την Τουρκία πιο ευάλωτη στον Ρωσικό ρεβιζιονισμό στην περιοχή (https://www.pentapostagma.gr/kosmos/rosia/7224420_ta-aytokratorika-shedia-poytin-gia-tin-toyrkia-konstantinoypoli-kars-arntahan).


Τα τουρκικά drones «Bayraktar» έφτασαν στην αεροπορική βάση στην Κουτσόβα της Αλβανίας.  ΣΧΟΛΙΟ: Από την Αλβανία να φοβάστε...έλεγε ο Άγιος Παίσιος. Την ίδια στιγμή η Τουρκία υπογράφει αμυντική συμφωνία με την κυβέρνηση της Δυτικής Λιβύης ετοιμάζοντας το έδαφος για τα σχέδια της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Νίκο Πελέσι, ανακοίνωσε ότι τα drones «Bayraktar», γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους και την προηγμένη τεχνολογία τους, βρίσκονται ήδη στην Αλβανία. Οι Αλβανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα τουρκικά drones TB2 «Bayraktar» έφτασαν στην Αλβανία.

Ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Νίκο Πελέσι, ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι «εδώ και δύο ημέρες έχει ξεκινήσει η συναρμολόγηση και παράλληλα πραγματοποιείται η εγκατάσταση της υποστηρικτικής υποδομής για την λειτουργία και τον έλεγχό τους (drones).

Αυτή η εξέλιξη όχι μόνο αυξάνει τις αμυντικές δυνατότητες της Αλβανίας, αλλά λειτουργεί και ως απόδειξη της δέσμευσης της χώρας να εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια και να πληροί τα υψηλότερα αμυντικά πρότυπα», έγραψε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον Αλβανό υπουργό Άμυνας, το επίτευγμα αυτό αποτελεί σύμβολο αφοσίωσης στον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας.

Ο Πελέσι δημοσίευσε και μερικές φωτογραφίες από την συναρμολόγηση των drones στην Αλβανία, όπου είναι και ο ίδιος παρών, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί ο συνολικός αριθμός των drones που θα παραλάβει η χώρα του. Εν τω μεταξύ, οι Αλβανοί στρατιωτικοί έχουν εκπαιδευτεί στην Τουρκία πριν από λίγους μήνες στη χρήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών «Bayraktar».

Υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2022 μ.Χ. στα Τίρανα υπογράφηκε η σύμβαση για την αγορά από την Αλβανία του στόλου των μη επανδρωμένων αεροσκαφών «Bayraktar», σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές, προϊόν της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Αλβανίας-Τουρκίας και στο πλαίσιο της εκσυγχρονισμός των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων ως μέλους του ΝΑΤΟ.

Τα Αλβανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αναμένεται να επιχειρούν από την αεροπορική βάση Κουτσόβα (Kucova). Η τοποθεσία της βάσης αυτής βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας, των Τιράνων. Εκεί οι Αλβανοί αναφέρουν πως τα Bayraktar θα υποστηρίζουν επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού του ΝΑΤΟ, θα παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη, εναέριες περιπολίες και τέλος εκεί θα πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις.

Πληροφορίες μη επιβεβαιωμένες ον Δεκέμβριο, η Αλβανία αγόρασε μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 τουρκικής κατασκευής, τα οποία θα φέρουν πιθανόν ελαφριές βόμβες καθοδήγησης με λέιζερ, αναβαθμίζοντας έτσι τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις κατακόρυφα ( η Ελλάδα δεν έχει αποκτήσει ακόμη εξοπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αυτού του μεγέθους).

Τα drones θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την παρακολούθηση της επικράτειας της χώρας για καλλιέργεια ναρκωτικών, πυρκαγιές, πλημμύρες, ακόμη και μετανάστευση. Ο όρος "Τουρκικό τόξο στα Βαλκάνια" ούτε νέος είναι, ούτε άγνωστος και φανερώνει την προσπάθεια στρατηγικής κύκλωσης της Ελλάδας από την Τουρκία.

Το θέμα από στρατιωτικής και στρατηγικής άποψης είναι εξόχως σημαντικό για την Ελλάδα, η οποία δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση, αν διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, να έχει να αντιμετωπίσει απειλές και στο Ιόνιο αλλά και στον Βορρά

Οι Τούρκοι κατά μια δική τους πατερναλιστική έννοια θέλουν όλες οι χώρες της Μεσογείου να τους συμβουλεύονται, να ικανοποιούν τις απαιτήσεις τους, και γενικά να κάνουν ότι τους αρέσει, όπως επί εποχής των Σουλτάνων.

Πρόκειται για μια λίαν επικίνδυνη συλλογιστική που δείχνει ότι η Τουρκία απέχει σχετικά ελάχιστα από την ιστορική Οθωμανική Αυτοκρατορία, που το μόνο που παρήγαγε ως πολιτισμό, ήταν γενοκτονίες κατά άλλων εθνοτήτων της, μαζί με πολέμους (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/drones-bayraktar.html).  

 

Εκλογές στην Ρωσία: Νικητής ο Β.Πούτιν με 87% δείχνουν τα exit polls. Ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την νίκη. Σύμφωνα με τα exit polls, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κερδίσει την πέμπτη θητεία του με συντριπτική πλειοψηφία 87%.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη νίκη, στις Προεδρικές εκλογές. Τα επίσημα αποτελέσματα, μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, θα αναρτηθούν σε λίγες ημέρες. Με περισσότερα από 114 εκατομμύρια άτομα να έχουν δικαίωμα ψήφου, η συμμετοχή ήταν 73%, σύμφωνα με πληροφορίες, από 67,5% στις προηγούμενες εκλογές του 2018 μ.Χ.

Σύμφωνα με exit poll του Ρωσικού Κέντρου Έρευνας Κοινής Γνώμης, το 87,97% των πολιτών ψήφισε τον Πούτιν. Ο Πούτιν είχε απέναντί του τρεις υποψηφίους από κόμματα που δεν άσκησαν κριτική στην εξουσία του. Σύμφωνα με στοιχεία του ιστότοπου στατιστικών statista ο Πούτιν είναι ο δεύτερος μακροβιότερος ηγέτης της Ρωσίας μετά τον Στάλιν.

Στην εξουσία για περίπου ένα τέταρτο του Αιώνα – με τέσσερις προεδρικές θητείες και δύο θητείες ως πρωθυπουργός μεταξύ 1.999 μ.Χ. και 2000 μ.Χ. και μεταξύ 2008 μ.Χ. και 2012 μ.Χ.– ο Πούτιν έχει περάσει συνολικά σχεδόν 9.000 ημέρες στο τιμόνι της χώρας.

Η νέα εξαετής θητεία που θα ακολουθήσει, διάρκειας περίπου 2.190 ημερών, θα τον καταστήσει πιθανότατα τον μακροβιότερο ηγέτη της Ρωσίας από την αρχή του εικοστού αιώνα. Το ρεκόρ αυτό κατέχει επί του παρόντος ο Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας μεταξύ 1.924 μ.Χ. και 1.953 μ.Χ. για συνολικά 10.636 ημέρες (https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/ekloges-sti-rosia-mono-nikitis-o-v-poutin-me-87-deixnoun-ta-exit-polls/).

 

Η Κίνα «κόβει τον αέρα» στην Δύση για την Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε στρατιωτικά εάν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ της επιτεθούν». Ο Β.Πούτιν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε το ΝΑΤΟ και την Δύση ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο.

Οι δηλώσεις της Δύσης με την “Βαϊμάρη” τον ΕΜακρόν που στέλνει στρατιώτες στην Οδησσό, και τις συνεχείς αποστολές όπλων και απειλών στο Κίεβο δείχνουν να είναι έτοιμες να βάλουν φωτιά στο παγκόσμιο στερέωμα καθώς η Κινα πήρε πλέον ανοιχτά θέση σε αυτές τις εξελίξεις, και η θέση αυτή είναι δίπλα στην Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Κίνας, δήλωσε χθες Σάββατο (16/3) ότι το Πεκίνο είναι «έτοιμο να επέμβει» εάν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ αποφασίσουν να επιτεθούν στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο Κινέζος εκπρόσωπος άμυνας είπε:

«Η Κίνα είναι έτοιμη να επέμβει στρατιωτικά οπουδήποτε εάν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ αποφασίσουν να επιτεθούν στη Ρωσία».  Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προειδοποίησε το ΝΑΤΟ και την Δύση ότι η Μόσχα ήταν έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο εάν οι ΗΠΑ στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ekprosopos-ypam-kinas-eimaste-etoimoi-na-epemvoume-stratiotika-ean-oi-ipa-i-to-nato-epitethoun-sti-rosia/).

 

Σενάριο-εφιάλτης για το Αμερικανικό ΠΝ-Ρωσία και Κίνα θα ναυπηγήσουν μαζί τον ισχυρότερο στόλο αεροπλανοφόρων. Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, ειδικοί θεωρούν μία τέτοια συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου αρκετά πιθανή.

Όσο η Κίνα συνεχίζει να επεκτείνει τον στόλο πολεμικών της σκαφών, όλοι και περισσότεροι είναι αυτοί που εκτιμούν ότι το Πεκίνο συνεργάζεται με την Μόσχα στην κατασκευή νέων αεροπλανοφόρων. Μία τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα επωφελής και για τα δύο κράτη, φυσικά όχι όμως για τις ΗΠΑ.

Οφέλη και για τις Δύο Υπερδυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της αμερικανικής National Interest, αν και ο στόλος αεροπλανοφόρων της Κίνας δεν έχει ξεπεράσει ακόμη σε ισχύ τον αντίστοιχο αμερικανικό, έχει πολλαπλασιάσει την περιφερειακή επιρροή του Πεκίνου. Αν η Κίνα συνεργαστεί με την Ρωσία θα μπορούσε σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα να ενισχύσει τις δυνατότητές της.

Αν και η Ρωσία δεν διαθέτει επί του παρόντος σύγχρονα αεροπλανοφόρα, θα μπορούσε και αυτή να βγει αρκετά κερδισμένη από μία τέτοια συνεργασία με την ασιατική υπερδύναμη, αφού όπως αναφέραμε πρόσφατα η Μόσχα έχει πολύ φιλόδοξα πλάνα σχετικά με το πολεμικό της ναυτικό.

Η Κίνα έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές ότι είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την κυριαρχία των θαλασσών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είτε μόνη της είτε με την Ρωσική βοήθεια. Για να το καταφέρει αυτό γνωρίζει πολύ καλά πως χρειάζεται έναν ισχυρό στόλο αεροπλανοφόρων, για αυτό ήδη έχει ναυπηγήσει 3 τέτοια πλοία και σήμερα αναπτύσσει το τέταρτο. Μέχρι το 2035 μ.Χ. επιθυμεί να επιχειρεί συνολικά 6 αεροπλανοφόρα. Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους επιχειρούν σήμερα 11 αεροπλανοφόρα.

Δεδομένου αυτού, το Πεκίνο έχει αρκετό δρόμο μπροστά του μέχρι να φτάσει τις αμερικανικές δυνατότητες, ωστόσο ένα χέρι βοηθείας από το Κρεμλίνο μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει στα ναυτικά προγράμματα της χώρας.

Συμπληρώνοντας το κινεζικό πολεμικό ναυτικό, η Μόσχα θα μπορούσε να απειλήσει και αυτή τις ΗΠΑ. Τα οφέλη για τους ίδιους τους Ρώσους θα ήταν πολλά. Σήμερα η χώρα δεν επιχειρεί ούτε ένα πλήρως λειτουργικό αεροπλανοφόρο, αφού το Admiral Kuznetsov θεωρείται απαρχαιωμένο.

 Αν ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν αποφασίσει να αναγεννήσει τον σοβιετικό στόλο αεροπλανοφόρων ξέρει ότι η Κίνα μπορεί να τον βοηθήσει στο πλαίσιο μίας διμερούς αμυντικής συμφωνίας που σίγουρα θα αφορά την μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας. Συμπερασματικά, μία τέτοια συνεργασία είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί στο προσεχές μέλλον, ειδικά όσο το θερμόμετρο στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού χτυπάει κόκκινο (https://romioitispolis.gr/senario-efialtis-gia-to-amerikaniko-pn-rosia-kai-kina-tha-naypigisoyn-mazi-ton-ischyrotero-stolo-aeroplanoforon/).

 

Μια «ανάσα» από την πρωτεύουσα της Γεωργίας, η Ρωσία: Η Νότια Οσετία ζητά να ενωθεί με την Ρωσική ομοσπονδία. Σε συζητήσεις με αξιωματούχους στην Μόσχα. Οι Γεωργιανοί μισθοφόροι με τις ευχές της πλειοψηφίας των πολιτικών της κυβέρνησης της χώρας αποτελούν την δεύτερη σε αριθμό εθνικότητα που μάχεται κατά της Ρωσίας και αυτό η Μόσχα δεν το ξεχνά.

Έτσι η Ρωσία μπορεί να δει μία επέκταση προς το Νότο κάτι που θα την φέρει 80χλμ από την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας καθώς η Νότια Οσετία συζητά με αξιωματούχους στη Μόσχα την πιθανή ένωσή της με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ρωσικό, κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η Ρωσία αναγνώρισε τη Νότια Οσετία και μια ακόμα αποσχισθείσα περιοχή, την Αμπχαζία, ως ανεξάρτητα κράτη το 2008 μ.Χ. αφού νωρίτερα εκείνη την χρονιά τα ρωσικά στρατεύματα απώθησαν την προσπάθεια της Γεωργίας να ανακαταλάβει την Νότια Οσετία σε έναν πόλεμο πέντε ημερών όταν την χώρα κυβερνούσε ο Μιχαήλ Σαακασβίλι που είχε διατάξει την κατάληψη της ανεξάρτητης (αλλά εντός των συνόρων της Γεωργίας) περιοχής.

Η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, το Ναούρου και η Συρία αναγνωρίζουν επίσης την ανεξαρτησία τους. Ωστόσο η Δύση έχει κατηγορήσει την Ρωσία ότι θέλει ουσιαστικά να προσαρτήσει την Αμπχαζία και την Νότια Οσετία, το ένα πέμπτο του εδάφους της Γεωργίας, και το Τμπιλίσι θέλει να πάρει πίσω τις δύο περιοχές.

«Συζητάμε αυτά τα θέματα σε στενό συντονισμό με την Ρωσία, λαμβάνοντας υπόψη τις διμερείς μας σχέσεις και τις συνθήκες», δήλωσε ο Αλάν Αλμπόροφ, σύμφωνα με το RIA, απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ζήτημα.  «Όταν καταλήξουμε σε αυτή την ιδέα μαζί με τη Ρωσική Ομοσπονδία (για ένταξη στην Ρωσική Ομοσπονδία), θα το κάνουμε», φέρεται να δήλωσε ο ίδιος (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/epekteinetai-pros-to-noto-i-rosia-i-notia-osetia-zita-na-enothei-me-tin-rosiki-omospondia/).

 

Διεύρυνση και κλιμάκωση! Ουκρανικό drone καμικάζι έπληξε βάση στην φιλορωσική Υπερδνειστερία και κατέστρεψε ελικόπτερο. Η Ν Οσετία θα προσαρτηθεί στην Ρωσία με δημοψήφισμα!

Διεύρυνση και κλιμάκωση! Οι αρχές της Υπερδνειστερίας, της φιλορωσικής αυτονομημένης περιοχής της Μολδαβίας, ισχυρίστηκαν αυτήν την Κυριακή 17 Μαρτίου ότι ένα εκρηκτικό drone, που εστάλη από την Ουκρανία, έπληξε μια στρατιωτική βάση στην πρωτεύουσα της.

Το drone καμικάζι επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στην Tiraspol, την de facto πρωτεύουσα της φιλορωσικής αποσχισθείσας περιοχής της Υπερδνειστερίας καταστρέφοντας ένα ελικόπτερο αναφέρει το TASS.

Η Υπερδνειστερία διοργανώνει συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας και της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας αναφέρει το Moldpress. Αλλά εξελίξεις υπάρχουν και στο Ρωσο-Γεωργιανό μέτωπο..

UAV κατέστρεψε ένα επιθετικό ελικόπτερο σε μια στρατιωτική βάση έξω από την Tiraspol στην Υπερδνειστερία. «Μια έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά στο έδαφος μιας στρατιωτικής βάσης στην Tiraspol. Τα προκαταρκτικά (ευρήματα) διαπίστωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση με drone καμικάζι», δήλωσε το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας, που επικαλείται Ρωσικά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι ο μηχανισμός προήλθε από την περιοχή της Οδησσού.

Διαψεύδει το Κίεβο με …. γελοίους ισχυρισμούς… Οι αρχές του Κιέβου αντέδρασαν έντονα σε αυτές τις κατηγορίες, απορρίπτοντας κάθε ευθύνη και περιγράφοντας αυτή την επίθεση που είχε στόχο μια βάση στην Υπερδνειστερία ως Ρωσική «πρόκληση». «Η Ρωσία πραγματοποίησε προβοκάτσια στην Υπερδνειστερία με επίθεση με drone καμικάζι εναντίον στρατιωτικής μονάδας», ( απίστευτοι ισχυρισμοί ) ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ουκρανικό Συμβούλιο Ασφαλείας, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι επιθυμεί «κλιμάκωση» της κατάστασης στην περιοχή.

Όσον αφορά τις αρχές στην Μολδαβία, απορρίπτουν επίσης τους ισχυρισμούς των φιλορωσικών αυτονομιστικών αρχών ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα drone που εστάλη από την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τις ως «προσπάθεια πρόκλησης φόβου και πανικού».

«Οι αρχές στο Κισινάου, σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, δεν επιβεβαιώνουν καμία επίθεση στην περιοχή της Υπερδνειστερίας», διαβεβαιώνει η κυβέρνηση της Μολδαβίας σε δελτίο τύπου.΄Αλλα δείχνει το υλικό..

Εξελίξεις και σε άλλο Ρωσικό μέτωπο.. Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Νότιας Οσετίας Alan Albarov: «Συνεχίζονται οι στενές διαπραγματεύσεις με την Μόσχα σχετικά με την προσάρτηση της Νότιας Οσετίας στο Ρωσικό έδαφος». «Αν καταλήξουμε σε συμφωνία, θα κάνουμε το απαραίτητο δημοψήφισμα». Σε Κριμαία και Ντονμπάς όλα ξεκίνησαν με δημοψηφίσματα (https://dimpenews.com/2024/03/17/%ce%b4%ce%b9%ce%b5%cf%8d%cf%81%cf%85%ce%bd%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-drone-%ce%ba/)…

 

Ε.Μακρόν: «Μπορεί να στείλω ολόκληρες στρατιωτικές μονάδες κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία – Έχουμε και πυρηνικά όπλα».  Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου από την εφημερίδα Le Parisien, ότι επιχειρήσεις επί του πεδίου από τους Δυτικούς στο έδαφος της Ουκρανίας θα είναι ίσως απαραίτητες «σε κάποια δεδομένη στιγμή» ενώ μίλησε και για το πυρηνικό οπλοστάσιο που διαθέτει.

Βέβαια ξέχασε να αναφέρει μάλλον τις πρώτες απώλειες στην Οδησσό Γάλλων στρατιωτικών μετά το Ρωσικό πλήγμα. Ο Γάλλος Πρόεδρος δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να στείλει ολόκληρες μονάδες του γαλλικού στρατού να αντισταθούν στους Ρώσους καθώς βλέπει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε υποχώρηση ενώ δεν διστάζει να κάνει αναφορά στα πυρηνικά όπλα!

Για δικούς τους φαίνεται γεωπολιτικούς λόγους ο Γάλλος Πρόεδρος θέλει να σύρει την Δύση σε ευθεία αντιπαράθεση με την Ρωσία και ως πλεονέκτημα δεν βρίσκει στο πεδίο της μάχης αλλά ότι έχουν μεγαλύτερο ΑΕΠ από το ρωσικό!

«Ίσως, σε κάποια δεδομένη στιγμή -δεν το εύχομαι, δεν θα αναλάμβανα την πρωτοβουλία- θα χρειαστούν επιχειρήσεις επί του πεδίου, όποιες και αν είναι αυτές, κατά των ρωσικών δυνάμεων», δηλώνει στην συνέντευξη που δόθηκε την Παρασκευή κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Γερμανίας Ολαφ Σολτς και της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ.

 «Η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε», προσθέτει. Στην συνέντευξή του ο πρόεδρος της Γαλλίας αρνείται ότι υπάρχει διαφωνία εντός του γαλλογερμανικού άξονα για το θέμα. «Θέλησα να έρθω πολύ σύντομα στην Γερμανία για να μην υπάρξει συζήτηση για την ύπαρξη στρατηγικών διαφωνιών: δεν υπάρχουν», εξηγεί.

«Δεν υπήρξε ποτέ διαφωνία ανάμεσα στον καγκελάριο και σε μένα. Υπάρχει ευρεία συμφωνία απόψεων για τους στόχους και την κατάσταση. Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ο τρόπος ερμηνείας τους», λέει και αναφέρεται στις «στρατηγικές κουλτούρες» των δύο χωρών.

«Η Γερμανία έχει μία στρατηγική κουλτούρα μεγάλης σύνεσης, μη επέμβασης και τηρεί αποστάσεις από τα πυρηνικά. Ένα μοντέλο πολύ διαφορετικό από της Γαλλίας, που διαθέτει πυρηνικά όπλα και έχει διατηρήσει και ενισχύσει έναν επαγγελματικό στρατό», λέει.

«Η Γερμανία δαπανά περισσότερο από την Γαλλία, διαθέτει μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο, είναι τυχερή. Η Γαλλία μπορεί να κάνει πράγματα που η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει», λέει. «Δεν πρέπει να αφεθούμε στον εκφοβισμό, δεν έχουμε απέναντί μας μία μεγάλη δύναμη. Η Ρωσία είναι μία μεσαία δύναμη που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά το ΑΕΠ της είναι πολύ κατώτερο του ΑΕΠ των Ευρωπαίων, κατώτερο της Γερμανίας και της Γαλλίας» (https://corfiatiko.blogspot.com/2024/03/blog-post_668.html#more).

 

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για Χάρκοβο και Οδησσό: Έτοιμες οι Ρωσικές στρατιές για την τελική επίθεση στην Ουκρανία. Ερώτημα η ετοιμότητα των ουκρανικών F-16. Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκέντρωσε ένα ποσοστό άνω του 87% και πλέον έχει το «πράσινο» φως από τον λαό της χώρας του για να προχωρήσει όπως ο ίδιος κρίνει τον πόλεμο στην Ουκρανία και κυρίως να τον «τελειώσει» με την κατάληψη του Χάρκοβο και της Οδησσού.

Οι Ρωσικές στρατιές είναι έτοιμες για την τελική επίθεση κατά την διάρκεια της άνοιξης. Οι Ρώσοι πλέον με νωπή εκλογική εντολή προσδιορίζουν τον πόλεμο ως απελευθερωτικό και γι’ αυτό θέλουν τις δύο μεγάλες πόλεις να επιστρέψουν στην Ρωσική επικράτεια καθώς τις θεωρούν εξολοκλήρου Ρωσικές.

Αυτή τη στιγμή στη Μόσχα θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για καθοριστικές νίκες καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει καταστραφεί και δεν μπορεί να υπάρξει προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, τέτοιων ώστε να αποτελέσουν σοβαρό εμπόδιο για μία ρωσική προέλαση.

Επίσης, έχει εξαρθρωθεί η βασική αμυντική γραμμή των Ουκρανών λόγω των πολύ μεγάλων ηττών σε Μπάκχμουτ και Αβτιίβκα.

Δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο χρόνο οι Ουκρανοί για να δημιουργήσουν εκ νέου τέτοια αστικά «φρούρια». Να σημειωθεί ότι οι μικρές πόλεις καθίσταται πολύ πιο εύκολα απροσπέλαστα φρούρια ακριβώς λόγω του μικρού μεγέθους τους.

Δεν ισχύει το ίδιο για το Χάρκοβο και την Οδησσό οι οποίες είναι αχανείς και με μεγάλα ποσοστά Ρωσόφωνου πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι οι ουκρανικές μονάδες εντός των πόλεων αυτών θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός των ρωσικών επιθέσεων και επιθέσεις από ενδοαστικούς δολιοφθορείς.

Κάτι το οποίο ήδη έχει γίνει στην περίπτωση της Οδησσού και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καθώς πιστεύετε ότι το μεγάλο πλήγμα κατά Γάλλων και Βρετανών (αναφορές μιλούν για τον θάνατο τουλάχιστον 550 Δυτικών) που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι πριν μερικές ημέρες μέσα στην πόλη συνέβη κατόπιν καταδείξεως του στόχου από Ρωσόφωνους.

Θεωρείται ότι κάτι παρόμοιο ήδη διοργανώνεται και μέσα στο Χάρκοβο. Ένας επίσης σημαντικός παράγοντας είναι ότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που ενσωματώθηκαν στην Ρωσική Ομοσπονδία οι νέες περιφέρειες και έτσι οι Ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να μεταφέρουν τις υποδομές τους μέσα σε αυτές. Αυτό σημαίνει ότι ο Ρωσικός Στρατός δεν πολεμάει πλέον σε «ξένο έδαφος» και διαθέτει την υποστήριξη που χρειάζεται για να πολεμήσει και να κερδίσει.

Στο Κίεβο και στην Δύση γνώριζαν πόσο σημαντικό ήταν το διακύβευμα των ρωσικών προεδρικών εκλογών και επιχείρησαν με επιθέσεις αυτοκτονίας όλες αυτές τις ημέρες να δημιουργήσουν την εικόνα σοβαρού προβλήματος στο ρωσικό Μπέλγκοροντ.

Επιθέσεις όμως οι Ρώσοι της γνώριζαν τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα με αποτέλεσμα να τις αντιμετωπίσουν με ευκολία προκαλώντας πολύ βαριές απώλειες στους Ουκρανούς. Οι Ρώσοι τις τελευταίες ημέρες είχαν αλλάξει την συνοριακή φρουρά με ειδικές μονάδες της GRU (ίσως και οι καλύτερα εκπαιδευμένες μονάδες του πλανήτη) όπως και με εθελοντές από ειδικά στρατιωτικά σώματα.

Τους ανέμεναν και τους «θέρισαν». Το χωριό Ραμποτίνο στην Ζαπορίζια καταλήφθηκε από τους Ρώσους και ήταν ο μόνος οικισμός που ακόμα αποτελούσε ένα ελάχιστο εδαφικό κέρδος από την αιματηρή (για τους Ουκρανούς) ουκρανική αντεπίθεση.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει μια σφοδρή ρωσική επίθεση η οποία με βάση τους κανόνες λογικής μάλλον θα είναι πρώτα στο Χάρκοβο αλλά κάποια γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν ότι μπορεί να γίνει και στην Οδησσό.

Στο Χάρκοβο θέλουν να επιτεθούν οπωσδήποτε για να ανακαταλάβουν και περιοχές που είχαν χάσει όπως, το Ιζίουμ και το Κουπιάνσκ αλλά και επειδή θα τους βοηθήσει ιδιαίτερα στην μετέπειτα κατάληψη των διδύμων πόλεων Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ.

Όμως το αντάρτικο που έχουν ξεκινήσει ρωσόφωνοι στην Οδησσό, οι καταστροφές των ραντάρ της πόλης, η καταστροφή της γραμμής παραγωγής των θαλάσσιων drones και η καταστροφή του κέντρου στο οποίο βρίσκονταν τακτικές και όχι μισθοφορικές δυτικές στρατιωτικές δυνάμεις, δείχνουν πως οι Ρώσοι έχουν σχέδια και για την πόλη της Μαύρης Θάλασσας.

Άλλωστε εάν καταληφθεί η Οδησσός ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας θα είναι πλέον ελεύθερος να δράσει και συμμετέχοντας σε πυραυλικές επιθέσεις αλλά και πραγματοποιώντας αποβατικές ενέργειες προς ενίσχυση των Ρωσικών δυνάμεων.

Ένας άλλος βασικός παράγοντας που επιτάσσει μία κατάληψη της πόλης σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι η Υπερδνειστερία. Η Υπερδνειστερία χρειάζεται βοήθεια και την έχει αιτηθεί. Αυτή η βοήθεια είναι δύσκολο να είναι αποτελεσματική με την Οδησσό να στέκεται ανάμεσα στην περιοχή και τις ρωσικές δυνάμεις.

Αποδεικνύεται επίσης πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα ουκρανικά F-16 γιατί η επιχειρησιακή απόδοση των πιλότων θεωρείται φτωχή και για αυτόν τον λόγο οι Δυτικοί διστάζουν να τους «βγάλουν» στον αέρα .

Πιστεύουν ότι θα εξολοθρευτούν απέναντι στα ρωσικά μαχητικά των οποίων οι πιλότοι έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη πολεμική εμπειρία. Πάντως ήταν ιδιαίτερα φιλόδοξη η απαίτηση των Δυτικών οι Ουκρανοί πιλότοι να μάθουν να χειρίζονται ένα ξένο προς αυτούς αεροσκάφος μέσα σε 10 μήνες, σαν να επρόκειτο για είδος… ποδηλάτου.

Να σημειωθεί ότι παραδόθηκαν στους Ουκρανούς, τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης Μ1117 σαν αυτά που έχουν δοθεί και στην Ελλάδα αλλά πρόκειται για ένα ουσιαστικά και θωρακισμένο αυτοκίνητο το οποίο δεν μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα πεδία των μαχών. Υπάρχει και μία πολύ μικρή πιθανότητα τους επόμενους μήνες να δούμε κάποια εμπλοκή μεταξύ Αμερικανικών F-35 κατά Ρωσικών Su-57.

Θεωρείται δεδομένο ότι το Ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς θα γίνει πολύ πιο ενεργό στο προσεχές χρονικό διάστημα (μάλλον ήταν αυτό που κατέστρεψε το δυτικό στρατιωτικό κέντρο της Οδησσού) ενώ είναι γνωστό ήδη πως τα αμερικανικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν τα πανίσχυρα ηλεκτρονικά τους συστήματα για να εντοπίσουν τις ρωσικές αντιαεροπορικές συστοιχίες (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/arxise-i-antistrofi-metrisi-gia-xarkovo-kai-odisso-etoimes-oi-rosikes-straties-gia-tin-teliki-epithesi-stin-oukrania/).

 

Πούτιν: «ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει αν γίνει πλήρης σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία…θα κάνουμε ζώνη ασφαλείας εις βάθος στο έδαφος υπό το Κίεβο». Αντιπρόεδρος Δούμα: οι Γάλλοι θα γυρίσουν σε φέρετρα!

Πούτιν: «Η ανάπτυξη δυτικών δυνάμεων σε Ουκρανία θα προκαλέσει τρίτο παγκόσμιο πόλεμο… θα δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας εις βάθος στο έδαφος που ελέγχει το Κίεβο». Ο αντιπρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί τους Γάλλους ότι σε πιθανή ανάπτυξή τους στην Ουκρανία θα γυρίσουν σε φέρετρα στο Ορλί..(αεροδρόμιο στο Παρίσι) Βλαντιμίρ Πούτιν αμέσως μετά την πανηγυρική επανεκλογή του: «Η ανάπτυξη δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία θα μπορούσε να προκαλέσει έναν «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».( Ria Novosti)

«Τα πάντα είναι δυνατά στον σημερινό κόσμο. Είναι σαφές σε όλους ότι αυτό θα ήταν ένα βήμα από τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο πλήρους κλίμακας» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ρωτήθηκε εάν είναι πιθανή μια πλήρης σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ… Ουσιαστικά ο Πούτιν λέει ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει εάν ξεκινήσει μια πλήρης σύγκρουση με το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

”Τα τραγικά γεγονότα θα μας υποχρεώσουν σε κάποια δεδομένη στιγμή όταν εμείς το κρίνουμε αναγκαίο να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας στα εδάφη που σήμερα είναι υπό το έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου. Να δημιουργήσουμε μια ζώνη ασφαλείας που θα είναι δύσκολο να τη διασχίσουν με μέσα καταστροφής ξένης παρασκευής που χρησιμοποιεί ο εχθρός” Ο Πούτιν δεν διευκρίνισε πόσο βαθιά θα μπορούσε να είναι η «ζώνη ασφαλείας» στην Ουκρανία για την προστασία των ρωσικών περιοχών από τους βομβαρδισμούς..

Ενώ άφησε ανοιχτό ότι η Ρωσία θα προσαρτήσει κι άλλες περιοχές που δεν τις κατονομάζει.. ”Δεν είμαι έτοιμος να μιλήσω για το τι, πώς και πότε πρέπει να προσαρτήσουμε” είπε.. Για τις εξελίξεις στο μέτωπο είπε ότι ”αν ο εθχρός αρέσκεται στην κρεατομηχανή αυτό είναι ευνοϊκό για εμάς”. ”Αν ο εθνικός τους ήρωας είναι ο Μπαντέρα που υπηρέτησε τον Χίτλερ δεν έχουμε κάτι ν΄αποδείξουμε” έριξε μια ακόμη μομφή στο καθεστώς Κιέβου και στις ιδεολογικές του ρίζες..

Ο Ζελένκσι σχολίασε τις Ρωσικές εκλογές ενώ αυτός τις ανέβαλε επ΄αόριστον. Ο Πούτιν εξέφρασε υποτιμητική άποψη και για προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.. Vlasov….. Στην ερώτηση αν γνωρίζει ποια είναι αυτή η ομάδα που επιχειρεί κατά Ρωσικών συμφερόντων στο Belgorod και που απαρτίζεται από Ρώσους εθελοντές απάντησε:

”Kαι στην περίοδο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου υπήρχε ένας σχηματισμός αποτελούμενος από προδότες της πατρίδας τους Vlasov… Αυτοί επίσης πολέμησαν κατά της πατρίδας τους με το όπλο στο χέρι. Το πως τελείωσαν είναι γνωστό. Εκείνη την εποχή αυτοί οι προδότες αγωνίστηκαν στο πλευρό των Ναζί και σήμερα είναι ακριβώς τα ίδια άτομα που μάχονται στο πλευρό των νεοναζί.”

Αντιπρόεδρος Δούμα: oι Γάλλοι θα γυρίσουν σε φέρετρα. Σε δημοσιογραφική εκπομπή είπε ο αντιπρόεδρος της Δούμα: «Η ρητορική του Μακρόν για την αποστολή της ξένης λεγεώνας στην Οδησσό έχει ένα τίμημα γιατί όταν επιστρέψουν σε ένα φέρετρο καλυμμένο με την τρίχρωμη σημαία, δεν νομίζω ότι οι Γάλλοι θα είναι ευχαριστημένοι».

Καλεσμένος στο BFMTV το βράδυ της Κυριακής, ο Πιοτρ Τολστόι, αντιπρόεδρος της Δούμας, της Ρωσικής Κάτω Βουλής και στενός του Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποίησε την Γαλλία να μην στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός έχει ήδη «κάψει Γαλλικά άρματα μάχης κατά την διάρκεια της ουκρανικής αυοκαταστροφικής επίθεσης αυτό το καλοκαίρι» διαβεβαιώνοντας ότι η επιθυμία του ήταν η Ρωσία «να φθάσει στα πολωνικά σύνορα».

Και ο Πιοτρ Τολστόι προειδοποίησε ξανά: «Θα τελειώσει με τα φέρετρα στο Ορλί και δεν θα είναι ο Μακρόν αυτός που θα τα υποδεχτεί εκεί στο αεροδρόμιο». Ουσιαστικά ο Πούτιν πέρασε το μήνυμα στο Μακρόν μέσω αυτού..

Πούτιν για Μακρόν Γαλλία. Πως απάντησε ο Πούτιν σε ερώτηση σχετικά με τα λόγια του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το ενδεχόμενο αποστολής Ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία. ”Θα ήθελα πολύ ο ρόλος της Γαλλίας να μην είναι στην επιδείνωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία”, αλλά στην εξεύρεση ειρηνικών οδών, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα ήθελα πολύ η Γαλλία να παίξει έναν ρόλο που δεν οδηγεί στην επιδείνωση της σύγκρουσης, στην όξυνσή της, δεν θα προκαλεί αυτήν την κατάσταση, αλλά αντίθετα, όπως ειπώθηκε εδώ, δεν το άκουσα αυτό, αλλά παρόλα αυτά μας μιλούν για πιθανούς τρόπους ειρηνικής διευθέτησης – με αυτή την έννοια, μου φαίνεται ότι η Γαλλία θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο της. Δεν έχουν χαθεί όλα”, είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους την Δευτέρα το βράδυ.

«Αν κάποιος θέλει να καλύψει ελαφρώς τα εγχώρια πολιτικά προβλήματα με την επιθετική ξένη ρητορική του, αυτή είναι μια πολύ γνωστή και συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνική σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

«Όσον αφορά τη θέση του Γάλλου Προέδρου, υπάρχουν ήδη κάποιες τροποποιήσεις με την έννοια ότι αυτό το σώμα θα εκτελεί δευτερεύουσες λειτουργίες, θα πρέπει να εκπαιδεύει στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, να εξηγεί πώς να χρησιμοποιεί δυτικό εξοπλισμό και κάποιες άλλες λειτουργίες αυτού του είδους» (https://dimpenews.com/2024/03/18/%cf%80%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b9%ce%bd-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%cf%84%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b4%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%83/).

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου