Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Ο Μωάμεθ, ο οποίος ίδρυσε το κίνημα του μουσουλμανισμού/ισλάμ εξορίστηκε από τους συμπατριώτες του από την Μέκκα και κατέφυγε Βόρεια προς την Μεδίνα, στην οποία κατάφερε να αναλάβει αρχικά τηρώντας μετριοπαθές προφίλ την ηγεσία και αρχικά συνεργάστηκε με τους Χριστιανούς και τους Εβραίους της πόλης αυτής.

Όμως όταν εδραίωσε την εξουσία του και ζήτησε την πλήρη υποταγή των Χριστιανών και των Εβραίων και αυτοί να χάσουν τα πολιτικά, οικονομικά και θρησκευτικά τους δικαιώματα και να γίνουν σκλάβοι αν αρνηθούν να ασπαστούν το ισλάμ, αυτοί αρνήθηκαν και αυτός τους εξόντωσε και τους εκδίωξε από όλη την Αραβία, στην οποία ως τότε υπήρχε μεγάλο μέρος του λαού που ήταν Χριστιανοί, Εβραίοι και παγανιστές εκτός από μουσουλμάνοι.

Κατά την διάρκεια της εξορίας του, αφού κατάφερε να διακριθεί και να γίνει νέος ηγέτης της Μεδίνας, άρχισε από αυτή να τα ετοιμάζεται να επέστρεψε στην πατρίδα του ξεκινήσει και εκεί την πολιτική και θρησκευτική του καριέρα.

Για τον λόγο αυτό άρχισε να κάνει πέρλα από την ρητορική του εκστρατεία και έργα λαοφιλή, όπως επίσης και χρήσιμες ΄πολιτικές συμμαχίες και σύντομα κατάφερε να δημιουργήσει μίλα ισχυρή Αραβική συμμαχία από πόλεις που δέχτηκαν το ισλάμ υπό την ηγεσία του, ενώ κατέκτησε με τα όπλα άλλες και απέκτησε με τον τρόπο αυτό μεγάλη φήμη στην Αραβία χάρις στις ικανότητες του.

Την άνοδο του γυναίκα Μωάμεθ ευνόησε και η καταστροφή και η παύση του εμπορίου και των κερδών στην Αραβία λόγω του τελευταίου μεγάλου πολέμου Ρωμανίας και Περσών (https://alophx.blogspot.com/2018/11/starcraft.html) που κατέστρεψε την Αραβική οικονομία, όπως και οι εμφύλιοι πόλεμοι στην ίδια την Αραβία και το χάος που προβλήθηκε από αυτούς.

Αργότερα όμως ο Μωάμεθ άρχισε έναν πολύ άγριο εμφύλιο πόλεμο για την εξουσία ανάμεσα στις πόλεις που είχε υπό την ηγεσία του και με την πατρίδα του την Μέκκα, την οποία κατέλαβε κατερχόμενος Βορειά από την Μεδίνα ο οποίος έληξε με θρίαμβο του Μωάμεθ και την ανακήρυξη του ως ηγέτη πια όχι μόνο της Μέκκας και της Μεδίνας, αλλά όλης της Αραβίας.

Στην Μέκκα, ο Μωάμεθ δημιούργησε πολιτοφύλακες και εξόντωσε οποίον διαφωνούσε μαζί του, όπως π.χ. μία ηλικιωμένη χήρα που δεν τον δέχονταν δένοντας την σε δύο αλόγα που άφησε να φύγουν προς αντίθετες κατευθύνσεις (όπως και ο πρώτος Αυτοκράτορας της Κίνας το επαναστάτη στρατηγό εναντίον του Λάο Άι), ενώ εκδίωξε ή αφάνισε κάθε Χριστιανό, Εβραίο ή ειδωλολάτρη από την Αραβική Χερσόνησο.

[Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι πριν την εγκαθίδρυση του ισλάμ στην Μέκκα, το Κάαμπα προείχε εικόνες ακόμα και του Χριστού και της Παναγιάς μας, όπως ακριβώς και ο Ρωμαίος Αυτοκρατορίας είχε στο λατρευτικό του τέμενος/ναό εικόνες του Χριστού, του Απολλώνιου Τυανέα, του Ορφέα, του Μωυσή και του Δια].

Στην συνέχεια, αφού νίκησε οριστικά τους εχθρούς του, ο Μωάμεθ ένωσε το έθνος του και δημιούργησε την Αραβική Αυτοκρατορία, αρχικά στα εδάφη της καθεύατε Αραβίας, όμως στο τέλος πέθανε και άρχισε ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος για την διαδοχή του, στον οποίο επικράτησε ο Αμπού Μπακρ, ο οποίος ξεκίνησε τις κατακτήσεις των Αράβων εκτός Αραβίας και την δημιουργία του Χαλιφάτου (https://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html).

{Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι το έργο του Μωάμεθ χρωστάει πολλά στον παππού του Abd al-Muttalib, ο οποίος προσπάθησε πρώτος να ενώσει τους Άραβες μέσω μίας ενοποιητικής ιδεολογίας (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2019/09/blog-post_8.html) και έκανε κατάλληλες πολιτικές συμμαχίες, στις οποίες στηρίχτηκε αργότερα ο Μωάμεθ για να επικρατήσει, αλλά δεν πρόλαβε να τα καταφέρει γιατί πέθανε}.

Οι μουσουλμάνοι υποστηρίζουν ότι ο Μωάμεθ στις χαντίθ, τον θεωρούμενο από αυτούς προφορικό λόγο και παράδοση του ισλάμ, υποστήριξε ότι στο Τέλος του Κόσμου θα έρθει ένας άμεσος απόγονος από την οικογένεια του, ο «Μαχντί», ο οποίος θα ενώσει τους Άραβες όπως και ο Μωάμεθ και όλους τους μουσουλμάνους του κόσμου σε ένα χαλιφάτο, θα φέρει το όνομα του και θα κατακτήσει την γη καταστρέφοντας με πόλεμο και την βία όπως ο Μωάμεθ στην Αραβία και οι διάδοχοι του στα εδάφη που κατακτούσαν τους Εβραίους και τον Χριστιανισμό (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_52.html).

Αντίστοιχα και οι Χίτλερ, Μουσολίνι, Χασάν Αλ Μπάνα και Στάλιν (οι ιδρυτές του ναζισμού, του φασισμού, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και του σταλινισμού αντίστοιχα) εκδιώχτηκαν από τα μέρη που κατάγιναν ως εξόριστοι (από Αυστρία/Βιέννη, Ρουμάνα, Ισμαηλία και Γεωργία), κανονικά λόγω της ιδεολογίας τους ή αυτοεξορίστηκαν από μονοί τους και κατέφυγαν Βόρεια  προς Βαυαρία/Γερμανία, Ελβετία/Μιλάνο, Κάιρο και Μόσχα αντίστοιχα στις οποίες κατάφερε να επικρατήσουν  αρχικά τηρώντας μετριοπαθές προφίλ στην ηγεσία και αρχικά συνεργάστηκαν με τους Χριστιανούς και τους Εβραίους τους Εβραίους των κρατών τους.

Μάλιστα ο Χίτλερ είχε υπηρετήσει στο κομμουνιστικό κράτος της Βαυαρίας του Εβραίου Κουρτ Άσνερ, ο Μουσολίνι είχε σαν ερωμένη και βοηθό την Μαργαρίτα Σαλφάτι, ενώ ο Στάλιν είχε Εβραίες ερωμένες και είχε δημιουργήσει ακόμα και Εβραϊκό κράτος στην Ρωσική Άπω Ανατολή.

Όμως όταν κατέλαβαν και εδραίωσαν πλήρως την εξουσία τους με εκλογές ή πραξικοπήματα και ζήτησαν την πλήρη υποταγή των Χριστιανών και των Εβραίων και αυτοί να χάσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα αν αρνηθούν να ασπαστούν τις ιδεολογίες τους, αυτοί αρνήθηκαν και αυτοί άρχισαν να  τους εξοντώνουν με διωγμούς στα κράτη τους.

Στα οποία το πιο μεγάλο μέρος του λαού που ήταν Χριστιανοί, ενώ υπήρχαν επίσης και Εβραίοι (ο Στάλιν με την λεγομένη «συνωμοσία των Εβραίων γιατρών» και τα πογκρόμ και τα γκουλάγκ που ετοίμαζε για αυτούς λίγο πριν πεθάνει και την μάχη του για την εξόντωση του σιωνισμού και των σχεδίων του, όπως έλεγε και ο Χίτλερ και έστειλε τους Εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης) και μουσουλμάνοι (όπως ακριβώς έκανε η Μουσουλμανική Αδελφότητα υπό τον Μόρσι όταν ανελαβε την εξουσία στην Αίγυπτο και ο Ερντογάν στην Τουρκία-https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html, https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html).

Με το που ανέλαβαν την εξουσία σε Γερμανία, Μιλάνο και Βόρεια Ιταλία, Αίγυπτο, Τουρκία και Μόσχα αντίστοιχα, μετά και την λήξη των εμφυλίων πολέμων στα κράτη αυτά, αφού με κατάλληλες πολιτικές ξινίσεις εξόντωσαν όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους, δείχνοντας ένα δήθεν «μετριοπαθές προφίλ μέχρι να εδραιώσουν την εξουσία τους, άρχισαν να ετοιμάζεται να επιστρέψουν και στις αρχικές πατρίδες και να επιβάλλουν και εκεί την ηγεμονία τους.

Για τον λόγο αυτό άρχισαν να κάνουν πέρλα από την ρητορική τους εκστρατεία και χρήσιμες ΄πολιτικές συμμαχίες και σύντομα κατάφερε να δημιουργήσει μίλα ισχυρή συμμαχία, ενώ με τα όπλα άλλες απέκτησαν μεγάλη φήμη και χάρις στις ικανότητες τους ένωσαν τα κράτη που κυβερνούσαν, σε κράτη αυταρχικά, με ασταθείς δημοκρατίες ή μοναρχίες και δικτατορίες που πλήττονταν από τεράστια πεινά, ανεργία, διαφθορά, καταπίεση και φτώχεια.

Την άνοδο των Χίτλερ, Μουσολίνι (γυναίκα) και Στάλιν (γυναίκα) ευνόησε και η καταστροφή και η παύση του εμπορίου και των κερδών στα κράτη τους λόγω του Μεγάλου Πολέμου/Α ‘ Παγκοσμίου Πολέμου που κατέστρεψε τις οικονομίες, όπως και οι εμφύλιοι πόλεμοι που ακολούθησαν σε αυτό αλλά και το χάος που προβλήθηκε από αυτούς.

Αργότερα οι ίδιοι άρχισα απειλές και πολέμους για να επιτύχουν τους στόχους τους ανάμεσα στα κράτη που διοικούσαν και τις αρχικές τους πατρίδες και κατάφεραν  να τις καταλάβουν κατερχόμενοι από τα Βόρεια και οι πόλεμοι Λη προσαρτήσεις αυτές έληξαν με θρίαμβο των Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν και την ανακήρυξη τους ως ηγέτη πια όχι μόνο της Γερμανίας, της Βορείας Ιταλίας και Ρωσίας αντίστοιχα, αλλά και της Αυστρίας.

(Με το Άνσλους/Ένωσης μεταξύ Αυστρίας και Γερμανίας, της Νότιας Ιταλίας και της Ρώμης με την «Πορεία προς την Ρώμη» και με τον πόλεμο της ΕΣΣΔ με την ανεξάρτητη Γεωργία, τον οποίο έπεισε τον Λένιν ο Στάλιν να ξεκινήσει και να την καταλάβει).

Παράλληλα, οι Χίτλερ., Στάλιν/Λένιν και Μουσολίνι δημιούργησαν πολιτοφύλακες και τάγματα εφόδου (π.χ. μελανοχίτωνες και φαιοχιτώνες και τις κομμουνιστικές πολιτοφυλακές/τάγματα εφόδου) και εξόντωσαν οποίον διαφωνούσε μαζί τους, όπως π.χ. κάθε Χριστιανό, Εβραίο ή μουσουλμάνο, όπως  ακριβώς έκαναν και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι όταν ιδρυθήκαν από τον Χασάν Αλ Μπάνα στην Αίγυπτο, πολεμώντας με πολιτοφυλακές κατά των αντιπάλων τους για την απόκτηση της εξουσίας (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html).

Όμως στην Γερμανία, όταν απέτυχε το πραξικόπημα της Μπυραρίας, επειδή απαγορεύτηκε το ναζιστικό κόμμα, ο Χίτλερ προσποιήθηκε ότι αποκήρυσσε την βία μέχρι να βγει από την φυλακή και έλεγε ότι δέχτηκε την δημοκρατία και τις εκλογές μέχρι να αρθεί η απαγόρευση του και πράγματι κατάφερε να καταλάβει την εξουσία μέσω εκλογών στην Γερμανία.

Η δε μουσουλμανική Αδελφότητα, όταν απέτυχε να ρίξει τον Φαρούκ και τον Νάσερ και ηττήθηκε και απαγορεύτηκε από τον δεύτερο και τέθηκε στην παρανομία για 2η φορά (η 1η ήταν από τον Φαρούκ), αναγκάστηκε και αυτή προσποιήθηκε ότι αποκήρυσσε την βία μέχρι να βγουν τα μέλη της από την φυλακή και έλεγαν ότι δέχτηκαν την δημοκρατία και τις εκλογές μέχρι να αρθεί η απαγόρευση του και πράγματι κατάφερε να καταλάβει την εξουσία μέσω εκλογών στην Αίγυπτο, προ χάσουν την εξουσία με το πραξικόπημα του Μόρσι λόγω της τυραννίας τους και βγουν για τρίτη φορά στην παρανομία.

Αυτή την τακτική της απόκρυψης την δικαιολογούσε ο Χασάν Αλ Μπάνα μέσω της Ατίγια, δηλαδή όπως έλεγε ο ίδιος της διαταγής που είχε δώσει ο Μωάμεθ στους οπαδούς του να κρύβονται όταν είναι μειοψηφία και διώκονται και να παριστάνουν ότι συμφωνούν και πράττουν όπως οι εχθροί τους, μέχρι να γίνουν πλειοψηφία και να καταλάβουν την εξουσία και να επιβάλουν τότε με την βία την σαρία.

Αυτή την τακτική χρησιμοποίησαν με απατή και οι Ερντογάν και ο Μόρσι για να ανέλθουν στην εξουσία, ενώ σε πολλές χώρες της ΕΕ και της Δύσης, λέγεται ότι οι ισλαμιστές αναμένουν να γίνουν μεγάλη και ισχυρή η πολιτικά ή/και πλειοψηφικά δύναμη σε αυτές για να επιβάλλουν με την βία ή με εκλογές το ισλάμ στην Δύση (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/game-of-thrones_7.html, https://alophx.blogspot.com/2020/06/al-tawqa.html).

Και ήδη υπάρχουν ισλαμικές πολιτοφύλακες και θρησκευτική αστυνομία στην Μεγάλη Βρετανία και στην Γερμανία αντιστοιχα και που αν καταφέρουν να επιτύχουν τα σχέδια τους θα καταφέρουν να φέρουν τους θρησκευτικούς πολέμους και εάν νέο θρησκευτικό «Τριακονταετή Πόλεμο» (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_64.html) μεταξύ Χριστιανών, Εβραίων, κοσμικών και ισλαμιστών αυτή την φορά αντί μεταξύ καθολικών και προτεσταντών στην Δύση.

{Οπού δεν κατάφεραν να πάρουν με το καλό την εξουσία οι Ναζί, φασίστες και κομμουνιστές, π.χ. μέσω εκλογών (και πολλής βίας κατά των εχθρών τους σε χώρες οπού επικρατούσε χάος), όπως έγινε στην Γερμανία του Χίτλερ (μετά όμως το αποτυχημένο «Πραξικόπημα της Μπυραρίας»), στην Τουρκία, του ισλαμιστή Ερντογάν, τον Μωάμεθ στην Μεδίνα ή στην Αίγυπτο με τον ισλαμιστή Μόρσι, στην Γάζα με τον ισλαμιστή Χανίγιε και στην Τυνήσια με τον ισλαμιστή Ρασίντ Αλ Τζονούζι, δοκίμασαν με το «άγριο».

Έτσι, πήραν με πραξικοπήματα και εξεγέρσεις την εξουσία με την βία, π.χ. με τον Μουσολίνι και την «Πορεία προς την Ρώμη» στην Ιταλία, με το μπολσεβικικό πραξικόπημα στην Ρωσία (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html) μετά την αποτυχία της «επανάστασης του 1.905 μ.Χ.», στο Σουδάν με το πραξικόπημα του ισλαμιστή στρατηγού Ομάρ Μπασίρ και .στην Μέκκα με τον στρατό του Μωάμεθ}.

Στην συνέχεια, αφού νίκησε οριστικά τους εχθρούς τους, οι Χίτλερ, Στάλιν και Μουσολίνι ένωσαν τα έθνη τους και δημιούργησαν ισχυρές Αυτοκρατορίες, αρχικά καθεύατά εδάφη των χωρών τους, όμως στο τέλος πέθαναν όλοι τους βίαια και είτε οι Αυτοκρατορίες τους κατέρρευσαν (στους Χίτλερ και Στάλιν), είτε άρχισε ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος για την διαδοχή τους, π.χ. στον Στάλιν, στον οποίο μετά από αρκετές εναλλαγές επικράτησε ο Χρουστώφ.

{Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι το έργο των Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν χρωστάει πολλά στους προκάτοχους τους τους παγγερμανιστές και τον Νίτσε, της Νέας Ιταλίας του Μαζίνι και του Γαριβάλδης, όπως και στα έργα των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, οι οποίο προσπάθησαν να ενώσει τους λαούς τους μέσω των ιδεολογιών τους (https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_13.html, https://alophx.blogspot.com/2019/09/blog-post_8.html) και έκαναν κατάλληλες πολιτικές συμμαχίες, στις οποίες στηρίχτηκε αργότερα οι Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν για να επικρατήσουν}.

Παράλληλα, στις μέρες μας πολλοί είναι αυτοί που είναι νοσταλγοί και περιμένουν εκ νέου την εμφάνιση νέων ηγετών σαν τους Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν, ενώ ο ίδιος ο Χίτλερ έλεγε λίγο πριν αυτοκτονήσει στο Βερολίνο ότι στο μέλλον θα εμφανίζονταν μία θρησκεία/ιδεολογία εμπνευσμένη από τις ιδέες του που θα κυριαρχούσε στον κόσμο, ενώ και ο Γκέμπελς «προφήτευε» ότι οι Ναζί θα «επέστρεφαν» και τότε ο κόσμος θα «έτρεμε» (https://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html, https://alophx.blogspot.com/2024/02/blog-post_15.html).

Έχει δε ενδιαφέρον να τονιστούν οι μεγάλες ομοιότητες της κατακτητικής και βίαιής θρησκείας των στρατών των Βίκινγκς (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_1.html), που εκθείαζαν τις κατακτήσεις και τον πόλεμο και υπόσχονταν υλικές αμοιβές και γυναίκες, όχι μόνο στον κόσμο που θα κατακτούσαν, αλλά και στον άλλο με τις Βαλ κυρίες, πιστή που ενστερνίζονταν και πολλοί Ναζί στην Βαλαχά και την παγωμένη κόλασή Χελ (εμπνευσμένη ίσως από τις παγωμένες πεδιάδες της Σκανδιναβίας) τιμωρούνται οι ασεβείς, με τα Ουρί και τις θυλάκες 72 παρθένες και άλλες 70 υπηρέτριες που έχει καθεμιά στο ισλάμ και στον ισλαμικό «παράδεισο», όπως έλεγαν και οι Ασσασινοί (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_59.html), ενώ οι ασεβείς τιμωρούνται στον φούρνο της κόλασης, εμπνευσμένο ίσως από την έρημο και την ζεστή της Αραβίας.

Τόσο ο ναζισμός, όσο και ο φασισμός, αλλά και ο κομμουνισμός (λενινισμός, σταλινισμός, μαοϊσμός) ισχυρίστηκαν ότι κατέχουν μόνο αυτοί την απόλυτη αλήθεια, έδιωξαν και αφάνισαν όχι μόνο τους πολίτικους τους αντιπάλους, αλλά και τους ιδεολογικούς (π.χ. στρασεριστές, τροτσκιστές, λενινιστές, σιίτες) και δημιούργησαν κυρίως πολιτικές θρησκείες, ιδίως ο Μωάμεθ ήταν ένας επιτυχημένος Μουσολίνι και Χίτλερ (που ο Μπάνα έλεγε ότι έπραξε ότι και ο Μωάμεθ στην δική του χώρα) για τους οπαδούς του έλεγε ο Χασάν Αλ Μπάνα και αν νίκαγαν οι Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν θα ήταν και αυτοί «ιδεολογικοί Μωάμεθ» της εποχής τους κατά τον ίδιο.

Όλες αυτές οι ιδεολογίες πιστεύουν απόλυτα στον ηγέτη (είτε αυτός ζούσε, είτε πέθανε) και το όραμα του και σε μία ακραία κατάσταση προσωπολατρίας, πιστεύουν πως πρέπει να ενώσουν τα έθνη τους με το καλό ή την βία και να κατακτήσουν ή να ενώσουν όλο τον κόσμο υπό την εξουσία αυτών και της ιδεολογίας τους με το καλό ή την βία, δημιουργώντας Αυτοκρατορίες και αφανίζοντας Εβραίους και Χριστιανούς για να το επιτύχουν στην συνέχεια.

Όλες αυτές οι ιδεολογίες προήλθαν από το χάος και την διάλυση ισχυρών Αυτοκρατοριών μέσω πολέμων και τους αγρίους εμφύλιους που ακολούθησαν στα κράτη που ιδρυθήκαν, όπως π.χ. με την διάλυση του Οθωμανικού ισλαμικού Χαλιφάτου, της καταστροφή αν και νικήτριας της Ιταλίας,, της Τσαρικής Ρωσικής Αυτοκρατορίας και του Β΄ Γερμανικού Ράιχ στον Α΄ΠΠ .

Με τον μεν Χίτλερ με το ναζιστικό κόσμημα (ιδρυμένο το 1.919 μ.Χ.) να θέλει την επανίδρυση της Γερμανικής Αυτοκρατορίας, τον Μουσολίνι με το φασιστικό κόσμημα (ιδρυμένο το 1.919 μ.Χ.) την επανίδρυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (όπως και ο πρωτοφασίστας Ντανούντσιο-https://alophx.blogspot.com/2017/09/cola-di-rienzo.html), τους ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (ιδρυμένης το 1.928 μ.Χ. μετά από γράμμα και έγκριση που έλαβε ο ιδρυτής της Χασάν Αλ Μπάνα από τον Μεγάλο Μουφτή της Ιερουσαλήμ Χουσεΐνι το 1.927 μ.Χ.) του Χασάν Αλ Μπάνα την επανίδρυση του ισλαμικού χαλιφάτου και τον Στάλιν των μπολσεβίκων (που ιδρυθήκαν το 1.903 μ.Χ.) την επανίδρυση της Τσαρικής Ρωσικής Αυτοκρατορίας με κομμουνιστική ιδεολογία.

{Ο Μπάνα εμπνεύστηκε και από τον πρώτο Ινδοπακιστανό ισλαμιστή Σαγίντ Αμπούλ Αλ Μαουντίτι, ο οποίος μόλις καταργήθηκε το ισλαμικό Οθωμανικό Χαλιφάτο το 1.924 μ.Χ. από τον Κεμάλ (που και αυτός ενέπνευσε τους Χίτλερ και Μουσολίνι), ο οποίος έλεγε ότι όλοι οι μουσουλμάνοι έπρεπε να κάνουν τζιμάνη για να επαναδημιουργήσουν το Χαλιφάτο και ενέπνευσε επίσης πολλούς και στο Αφγανιστάν, ιδίως τους Ταλιμπάν του μουλά Ομάρ.

Επίσης, ο Μπάνα είχε ως έμπνευση του και άλλους μουσουλμάνους ηγέτες που κήρυξαν τζιχάντ και εκδίωκαν αλλοθρήσκους κατακτητές και κατέλαβαν τα εδάφη τους, εκτός από τον Μωάμεθ που ένωσε τους Άραβες (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_52.html) και τους πρώτους Χαλίφες διάδοχους του (https://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_21.html), τον Σαλαντίν που νίκησε τους Σταυροφόρους και ανέκτησε την Ιερουσαλήμ, τον Ιμπν Καλοούν που εκδίωξε τους Μογγόλους από την Δαμασκό και τους «μαχντί» που ίδρυσαν Αυτοκρατορίες, ενώ περιμένουν και αυτό τον «τελικό μαχντί» (https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_90.html)}.

Όλες αυτές οι ιδεολογίες είχαν καίρια βιβλία για τις ιδεολογίες τους, στα οποια υπάκουαν απόλυτα, π.χ. το «Ο Αγών μου» και το «Δεύτερο Βιβλίο» (https://de.wikipedia.org/wiki/Hitlers_Zweites_Buch) του Χίτλερ, τα γραπτά των Λένιν και Μαρκ οι κομμουνιστές (π.χ. τα «Τι να κάνουμε» και το «Κεφάλαιο»), ή τα έργα των Μπάνα, Κουτμπ και το κοράνι οι ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Όλα τα κράτη αυτά έκαναν χρήση της νέας τεχνολογίας και των ΜΜΕ για την διάδοση τους, οι Ναζί και οι φασίστες πολέμησαν τους μοναρχικούς, τους δημοκρατικούς και τους κομμουνιστές, οι κομμουνιστές τους φασίστες, τους Ναζί, τους δημοκρατικούς και τους μοναρχικούς και οι ισλαμιστές τους παναραβιστές εθνικιστές, τους μοναρχικούς, τους δημοκρατικούς και τους κομμουνιστές.

[Και όπως και Ναπολέων πέτυχε την άνοδο στην εξουσία μέσω εμφυλίων και πραξικοπημάτων πήρε τον τίτλο του πρώτου υπάτου και του  Αυτοκράτορα, τα ίδια έπραξαν και οι Χίτλερ Φύρερ, Μουσολίνι, το Vozhd του Στάλιν και του τίτλου Αλ Μουρίσντ (του ηγέτη δηλαδή) που πήραν ο Χασάν Αλ Μπάνα και ο Χομεϊνί στο ισλαμικό Ιράν, εμπνευσμένοι από τους τίτλους του Χίτλερ και του Μουσολίνι.

Έμπνευση για τάγματα εφόδου ήταν  μελανοχίτωνες για τους φαιοχιτώνες του Χίτλερ, αλλά και τα τάγματα εφόδου της μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενώ πρώτοι από όλους προηγήθηκαν οι κομμουνιστές μπολσεβίκοι στην Ρωσία με τα δικά τους τάγματά εφόδου/πολιτοφύλακες στην χώρα αυτή].

Εδώ μπορεί να αναφερθεί ότι κατά τον Μεσοπόλεμο και τον Α΄ΠΠ πολλοί Άραβες στρατιωτικοί ηγέτες εμπνευστήκαν από τον ναζισμό και ίδρυσαν κόμματα με παρεμφερή ιδεολογία, όπως π.χ. το κόμμα «Νέα Αίγυπτος» το 1.933 μ.Χ. που είχε τάγματα εφόδου και χαιρετούσαν ναζιστικά και μέλη του ήταν ο Νάσερ, ο Σαντάτ και ο Ναγκίμπ.

Αλλά και σε αλλά Αραβικά κράτη, π.χ. σε Συρία και Ιράκ (όπως και στην Αίγυπτο), στα οποία είχαν καταφύγει πολλοί Ναζί που έλαβαν άσυλο σε αυτά και πολλοί αξιωματικοί των κομμάτων Μπάαθ σε Συρία και Ιράκ εμπνευστήκαν από αυτά, π.χ. ο θείος του Σαντάμ Χουσεΐν που τον μεγάλωσε (όπως έγινε και με τον Μωάμεθ με τον θείο του), ο ίδιος ο Σαντάμ που θαύμαζε τον Χίτλερ και τον Στάλιν, αλλά και ο Χάφεζ Αλ Άσαντ στην Συρία και ο Καντάφι στην Λιβύη.

Με τον πόλεμο δε των ΗΠΑ στο Ιράκ και την εμφάνιση του ISIS, οι αντάρτες εθνικιστές αντάρτες του Μπάθα, οι οποίοι εμπνευστήκαν από τους Ναζί (σε Συρία και Ιράκ) ενώθηκαν με τους ισλαμιστές δημιουργώντας τον στρατό του ισλαμικού κράτους, πραγματικά ένα μείγμα ισλαμοφασιστών.

Αλλά και η Χεζμπολάχ στον Λίβανο χαιρετούν τα μέλη της ναζιστικά και θαυμάζει τον Χίτλερ και είναι μία ένοπλη πολιτοφυλακή σαν τα τάγματα εφόδου και έχει λατρεία του ηγέτη, όπως γίνεται και για τον ισλαμιστή Αγιαταλάχ Χομεϊνί στο Ιράν άκουγε στον Β΄ΠΠ τις εκπομπές των Ναζί και ίδρυσε και αυτός όταν κατέλαβε την εξουσία πολιτοφύλακες, όπως π.χ. τους Φρουρούς της Επανάστασης.

Και αυτός αρχικά όταν κατέλαβαν και εδραίωσαν πλήρως την εξουσία τους με εκλογές ή πραξικοπήματα και ζήτησαν την πλήρη υποταγή των Χριστιανών και των Εβραίων και αυτοί να χάσουν τα πολιτικά τους δικαιώματα αν αρνηθούν να ασπαστούν τις ιδεολογίες τους, αυτοί αρνήθηκαν και αυτοί άρχισαν να  τους εξοντώνουν με διωγμούς στα κράτη τους.

Οι δε Ναζί και οι  ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είχαν μεγάλη συνεργασία με Χουσεΐνι σε Μεσοπόλεμο και ΒΠΠ, ενώ τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας τις εμπνεύστηκαν οι ισλαμιστές από τις τακτικές της ναζιστικής τζιχάντ των βομβιστών και των ανταρτών «λυκάνθρωπων» του Σκορτσένι (https://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html) και τους φανατικούς Ιάπωνες καμικάζι της Ιαπωνίας στον Β’ΠΠ.

Υπήρξαν δε και Ναζί που συνεργάστηκαν στον Μεσοπόλεμο, στον Β΄ΠΠ και στον Ψυχρό Πόλεμο με τους ισλαμιστές και έγιναν μουσουλμάνοι και διέδιδαν το ισλάμ και υποστήριξαν ισλαμικά κινήματα, όπως π.χ. οι ηγέτες της ODESSA Φρανσουά Γκενούντ και Αχμέντ Αλμπερτ Χούμπερ (https://alophx.blogspot.com/2017/09/h-odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2018/10/odessa.html, https://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html) που παροτρύνθηκαν από τους λόγους του Χίτλερ ότι το ισλάμ έπρεπε να είναι η θρησκεία της Γερμανίας και όχι ο Χριστιανισμός.

Όπως ακριβώς έκανε και ο πρώην μποξέρ της Γερμανίας, ο Πιερ Βόγκελ, ο οποίος έγινε ακραίος οπαδός του ισλαμισμού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και το διαδίδει στην Γερμανία, κάτι που είχε κάνει παλαιότερα και ο Αμερικάνος μποξέρ Μοχάμεντ Αλί που έγινε μουσουλμάνος στις ΗΠΑ και μέλος της οργάνωσης «Έθνος του ισλάμ», παρακλάδι και αυτό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Βέβαια, όλες αυτές οι εισβολές των ισλαμιστών και των Χαλιφάτων πρέπει να ειπωθεί ότι ηττήθηκαν και αποκρουστήκαν τελικά όταν ηττήθηκαν από αλλά αλλόθρησκα κράτη, π.χ. την Ρωμανία, την Ρωσία, τους Σταυροφόρους, τους Μογγόλους και τους δυτικούς.

Είναι ακριβώς τα ίδια κράτη, συν το Ισραήλ που πολεμούν σήμερα οι ισλαμιστές και ονειρευτέ να κατακτήσουν (αλλά και να αφανίσουν πλήρως τους Εβραίους και τους Χριστιανούς), είτε μέσω πολέμου, είτε μέσω λαθρομετανάστευσης και αθρόων γεννήσεων των μουσοτραφών στην Δύση ή και εκλογών και εξεγέρσεων των μελών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (https://alophx.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html).

Είναι δε γνωστό ότι το ισλάμ ξεκίνησε, επικράτησε στην Αραβία και επεκτάθηκε μέσω της βίας και των πολέμων και πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορεί και να τελειώσει κιόλας, αφού όπως είναι γνωστό η δράση προκαλεί κάποια στιγμή αντίδραση.

Ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ, όπως και μία επίθεση των ΗΠΑ, Ισραήλ, Δύσης και ΝΑΤΟ στο Ιράν και κυρίως εάν καταστραφεί από το Ισραήλ και την Δύση το Τέμενος του Ομάρ για να κτιστεί ο Τριτος Ναός του Σολομώντα, τότε είναι σίγουρο ότι θα προκληθεί ένας Παγκόσμιος (θρησκευτικός) Πόλεμος από όλα τα ισλαμικά κράτη της γης κατά της Δύσης και παράλληλα και εξεγέρσεις ενάντια των δυτικών από όλους τους μουσουλμάνους των κρατών τους (https://alophx.blogspot.com/2017/10/blog-post_95.html).

Είναι δε σχεδόν βέβαιο ότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει και παγκόσμιο πετρελαϊκό εμπάργκο από τους Άραβες στην Δύση σαν αυτό των ετών 1.973 μ.Χ.-1.974 μ.Χ. και λόγω και του πολέμου και το πετρελαϊκό και οικονομικό κραχ που θα ακολουθήσει στην Δύση θα είναι σαν αυτό ή και χειρότερο από αυτό του 1.929 μ.Χ.-(https://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html).

Αυτό θα οδηγήσει στην Δύση στην άνοδο ακροδεξιών, νεοναζιστικών, νεοφασιστικών, αντιισλαμικών, ευρωσκεπτικιστικών, εθνικιστικών και πατριωτικών κομμάτων της Νέας Δεξιάς ως αντίδραση και αυτά θα πάρουν το μέρος του Ισραήλ κατά των Αράβων, όπως και οι Ρώσοι, οι Ινδοί, οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες που δεν θα θέλουν να δουν τον ισλαμισμό να επικρατεί παγκόσμια.

[Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν ο Πούτιν πεθάνει ή δολοφονηθεί από τους εχθρούς του, πριν ή μετά την Ρωσική νίκη στον Ρωσοουκρανικό πόλεμο, οι Σιλοβίκι, οι μυστικές υπηρεσίες και ο στρατός που τον ανέβασαν στην εξουσία ρίχνοντας τον Γιέλτσιν (https://alophx.blogspot.com/2017/09/siloviki-1999.html), θα ανεβάσουν στην θέση του έναν άλλο ηγέτη ακόμα πιο αποφασιστικό και δέκα φορές πιο σκληρό από τον Πούτιν, ίσως και νεοκομμουνιστή (https://alophx.blogspot.com/2023/09/blog-post_11.html)].

Με την συνδυασμένη δύναμη όλων αυτών των κρατών, οι ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αν και θα έχουν καταφέρει στην περίπτωση αυτή να ενώσουν όλον τον ισλαμικό κόσμο και να επιτεθούν κηρύσσοντας παγκόσμια τζιχάντ (όπως και στον Α΄ΠΠ) κατά Ισραήλ, Δύσης, Ρωσίας, Ορθόδοξων κρατών, Κίνας, Ινδίας και Ιαπωνίας, στο τέλος θα ηττηθούν όπως και οι Ναζί και οι σύμμαχοι τους στον Άξονα που πολεμούσαν με όλο σχεδόν τον κόσμο.

Και το τέλος τους μπορεί να είναι ακριβώς όπως στον Β’ΠΠ όταν έληξε ακόμα και με την χρήση ατομικών βομβών. Και όταν το χαλιφάτο θα ηττηθεί ξανά όπως στον Α’ΠΠ, τότε οι Γερμανοί και οι εθνικιστές μπορεί να στραφούν κατά των Ρώσων και των Κινέζων, αν δεν πολεμούν ήδη τους Ρώσους και τους Κινέζους παράλληλα με τους ισλαμιστές και να υπάρξει με τον τρόπο αυτό συνέχεια στον Γ΄ΠΠ, με συνεχή εναλλαγή συμμαχιών Ρωσίας, Δύσης και Κίνας μέχρι την οριστική λήξη του (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_90.html, https://alophx.blogspot.com/2020/02/isis.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.


 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου