Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό καθόλη την διάρκεια της ιστορίας υπήρχαν πολιτικοί μαριονετίστες, οι οποίοι έβαζαν σαν μπροστινούς άλλους να φαίνονται ότι κυβερνούν και έχουν την εξουσία, ενώ στην πραγματικότητα αυτοί βρίσκονταν πίσω από αυτούς και κατεύθυναν τις αποφάσεις και τις πολιτικές των υποχείριων τους από τα παρασκήνια.

Αυτοί οι άνθρωποι ανέβαζαν και κατέβαζαν βασιλείς, αλλά ακόμα και Προέδρους, καγκελάριους και πρωθυπουργούς κατά βούληση και ανάλογα με το ποσό αυτοί εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα και τις πολιτικές τους.

Έτσι, στην Ελληνιστική Εποχή, με τους πολέμους των διαδόχων, ο αδύναμος κληρονόμος του Μεγάλου Αλέξανδρου, ο Αλέξανδρος ο Δ’ (όπως και ο ετεροθαλής αδερφός του ο Ηρακλής) έγιναν οντάς άπειροι και μικροί στην ηλικία άμεσα υποχείρια στα χέρια φιλοδοξών αντιβασιλέων που ήθελαν να διώκουν από τα παρασκήνια και να συγγενέψουν με την βασιλική οικογένεια και να κατακτήσουν στο τέλος τον θρόνο.

Συνέπεια των πράξεων τους αυτών ήταν να ξεκινήσουν εμφύλιους πολέμους με τους ανταγωνιστές τους (Σέλευκο, Πτολεμαίο, Λυσίμαχο, Αντίγονο Μονόφθαλμο, Δημήτριο Πολιορκητή) και στο τέλος τόσο οι ίδιοι, όσο και οι «μαριονέτες» τους (Πέρδικας, Αντίπατρος, Πολυπέρχων, Ολυμπιάδα, Κάσσανδρος, Αλέξανδρος ο Δ΄ και Ηρακλής) αφανίστηκαν στους πολέμους αυτούς.

Στην Αρχαία Ρώμη, ο Νέρωνας ανήλθε στην εξουσία και ήταν αρχικά υποχείριο της αδίστακτης μητέρας του Αγριππίνας της Νεότερης, σύντομα όμως επαναστάτησε εναντίον της και την σκότωσε, ενώ στην συνέχεια έγινε και ο ίδιος αφάνταστα τυραννικός στον λαό του με συνέπεια εξεύρεση εναντίον του, την πτώση του και εμφύλιο πόλεμο.

Αλλά ένα παράδειγμα Αυτοκράτορων «μαριονετών» ήταν και ο τυραννικός Αυτοκράτορας Ηλιογάβαλος και ξάδερφος του Αλέξανδρος Σεβήρος, που ήταν και οι δύο υποχείρια της γιαγιά τους Μαμέας και στο τέλος αφανίστηκαν όλοι τους από την εξέγερση του στρατού τους εναντίον τους.

Στην μετέπειτα πορεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας αναδείχθηκε ο αλλοεθνής Βάνδαλος Στηλίχωνας στο Δυτικό τμήμα της και ο Γαλάτης Ρουφίνος στο Ανατολικό (την Ρωμανία), όπως και οι Γότθος Γαινάς και ο Αρμένιος Ευτρόπιος και προσπάθησαν, έχοντας τους Αυτοκράτορες Αρκάδιο και Ονώριο υπό τον έλεγχο τους, να πάρουν με πολέμους και δολοπλοκίες τον θρόνο και τελικά όλοι τους στο τέλος εξοντωθήκαν και αλληλοαφανίστηκαν στο αέναο αυτό αγώνα τους για την εξουσία (http://alophx.blogspot.com/2023/01/400-2023-update.html, http://alophx.blogspot.com/2022/03/400-2022-update.html, http://alophx.blogspot.com/2016/12/406.html).

Επίσης, στην Ρωμανία σημαντικό ρολό είχαν οι ευνούχοι Βρίγγας και Χρυσαφιούς, αλλά και ο αλλοεθνής Ασπάρ, οι οποίοι έπεσαν με πραξικοπήματα, όπως και ο Ρωμανός Λεκαπηνός και ο Ιωάννης ο Κατακουζηνός, οι οποίοι είχαν τους Αυτοκράτορες Κωνσταντίνο τον Ζ΄ και Ιωάννη τον Ε’ υποχείρια τους και αναπτυχτήκαν και αυτοί Αυτοκράτορες μέχρι που οι νόμιμοι Αυτοκράτορες επαναστάτησαν και τους εκδίωξαν.

Την ίδια εποχή στο Δυτικό τμήμα ο μαριονετίστας Πετρώνιος Μάξιμος εξόντωσε τον Αέτιο και τον Αυτοκράτορα Βαλεντινιανό τον Γ΄ που τον είχε μαριονετα και πήρε τον θρόνο μέχρι την εισβολή των Βάνδαλων του Γεζέριχου στην Ρώμη και την εξόντωση του Μάξιμου από τον ίδιο του τον λαό.

Στην συνέχεια στην Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αναδείχθηκε ο αλλοεθνής Ρικίμαρος (και μπορεί να θεωρηθεί ως «κληρονόμος του Στηλίχωνα»), ο οποίος πήρε τον τίτλο του «Αυτοκρατοροποιοί», λόγω των πολλών Αυτοκράτορων που ανέβασε και έριξε ο ίδιος από τον θρόνο (Άβιτο, Μαζοριανό, Σεβήρο, Ανθέμιο, Ολύβριο), ενώ στο τέλος με τις δολοπλοκίες και τις συνομωσίες του πήρε τον θρόνο, διαλύοντας την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και είχε τέλος με αίμα να βγαίνει από το στόμα του (σαν του Αττίλα), πιθανότατα δηλητηριασμένος.

Την ίδια πολιτική συνέχισε και ο ανιψιός του Γκόντομπαρ (που ανέβασε στον θρόνο τον Γλυκέριο) μέχρι που αναγκάστηκε να φύγει για να διεκδικήσει τον θρόνο στην πατρίδα του, ενώ αυτόν τον Γλυκέριο διαδέχτηκε ο Ιούλιος Νέπως, μέχρι που τον έδιωξε ο Ορέστης, ο οποίος ανέβασε στον θρόνο τον γιο του Ρωμύλο Αύγουστο, ο οποίος ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία καταλύθηκε με πραξικόπημα και μίνι εμφύλιο από τον αλλοεθνή Οδάκραο και ο μεν Ρωμύλος εκθρονίστηκε, ενώ ο πατέρας του όταν ηττήθηκε εκτελεστηκε (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_93.html). 

[Ο δε Νέπως, ο προκατοχός του Ρωμύλου Αυγούστου με την υποστήριξη του διαδόχου του Λέοντα Ζήνωνα, και αποβιβάστηκε με τον στρατό του στο Πόρτους, κοντά στην Ρώμη, καθαίρεσε τον Γλυκέριο και στέφθηκε Αυτοκράτορας στην Ρώμη το 474 μ.Χ. Ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας που στέφθηκε στην πόλη μέχρι τον Καρλομάγνο τον Ένατο Αιώνα  μέχρι την πτώση του με πραξικόπημα από τον Ορέστη].

Στον Μεσαίωνα, στην Δυτική Ευρώπη, ο Μεροβίγγειοι βασιλιάδες ήταν υποχείριο των μεγάλων μαγιοδρόμων τους Καρολίδων, οι οποίοι για δεκαετίες τους χρησιμοποιούσαν σαν μαριονέτες, μέχρι που τους εκθρόνισαν και τους πήραν τον θρόνο.

Αντίστοιχα οι Άραβες Αβασσίδες Χαλίφες έγιναν με εξέγερση υποχείρια των Τούρκων Σουλτάνων μέχρι την εξόντωση όλων από την εισβολή των Μογγόλων του Τζένκινς Χαν, ενώ στην Ρώμη πάπες ανεβοκατέβαιναν από την Μαροζία (που έπεσε με πραξικόπημα του γιου της ο Αλμπέρικ Β, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε ανεβεί και αυτή στην εξουσία) και την κορη της Θεοδώρα (Σέργιουτ του Γ΄, Αναστάσιου Γ΄ και Λάνδωνα, Ιωάννης Ι’, Ιωάννη ΙΑ΄).

Αλλά στον Μεσαίωνα ο πιο διάσημος «μαριονετίστας» ήταν ο Δούκας του Γουόρικ Ρίτσαρντ Νέβιλ, ο οποίος πήρε τον τίτλο «βασιλοποιός» λόγω των βασιλέων (Ερρίκο ΣΤ' και Εδουάρδο Δ) που έριξε και ανέβασε από τον Αγγλικό θρόνο με τις δολοπλοκίες και τον εμφύλιο πόλεμο που προκάλεσε, τον λεγόμενο και «Πόλεμο των Ρόδων», μέχρι που στο τέλος ο ίδιος ηττήθηκε και καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Στην νεότερη ιστορική περίοδο ένας πολύ αδίστακτος «βασιλοποιός» ήταν ο Σλάιχερ στην Γερμανία την εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, ο οποίος ήλεγχε τον Προέδρο Χίντεμπουργκ, τον γιο του Όσκαρ, ανεβοκατέβαζε καγκελάριους (π.χ. οι Χανς Λούθηρος, Βίλχελμ Μαρξ , Hermann Miller, Μπέρινγκ, Παπών) μέχρι που ένας από αυτούς, ο Παπών στράφηκε εναντίον του.

Τότε ο Σλάιχερ τον έδιωξε και ανέλαβε ο ίδιος την εξουσία, αλλά ο εξοργισμένος και χολωμένος Παπών, συμμάχησε με τον Χίτλερ, κατάφερε να πείσει τον Χίντεμπουργκ να τον κάνει καγκελάριο, κάτι που είχε σαν συνέπεια στο τέλος την εξόντωση του δολοπλόκου Σλάιχερ την «Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών» μεταξύ άλλων αντίπαλων του Χίτλερ.

{Υπήρξαν βέβαια κατά την διάρκεια της ιστορίας και πολλοί άλλοι «βασιλοποιό», π.χ. ο Chanakya στην Αυτοκρατορία Maurya, η πραιτοριανή φρουρά στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ο Yeon Gaesomun στο Goguryeo, οTonyukuk στο δεύτερο τουρκικό χαγανάτο, οι  Αδελφοί Sayyid στην Αυτοκρατορία των Mughal, ο Vidyaranya στην Αυτοκρατορία Vijayanagara, ο Nogai, Mamai και ο Edigu στην Χρυσή Ορδή.

Αλλά και οι Γενίτσαροι  και ο Μινχάτ Πασάς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ο  Godwin, κόμης του Wessex στην ύστερη Αγγλοσαξονική Αγγλία, ο βαρόνος Carl Otto Mörner στο σπίτι της Bernadotte (Βασιλιάς της Σουηδίας) και ο  Henry of Blois, Επίσκοπος του Winchester κατά την διάρκεια της Αναρχίας.

Και παραλληλα ο Wiremu Tamihana στο κίνημα του βασιλιά των Μαορί, ο Κόμης Ρόμπερτ Γ’ Ντε Αρτουα στον Εκατονταετη Πόλεμο σε Γαλλία και Αγγλία, ο Hato Hasbún στο Ελ Σαλβαδόρ, ο  Hajji Ebrahim Shirazi, ο μεγάλος βεζίρης του Qajar Ιράν που ενθρόνισε τέσσερις βασιλιάδες από δύο διαφορετικές δυναστείες: Jafar Khan, Lotf Ali Khan , Agha Mohammad Khan και Fath-Ali Shah.

Ο Mithqal Al-Fayez - ονομάστηκε βασιλιάς των Χασεμιτών αφού προσκάλεσε τον τότε Σαρίφ Αμπντουλάχ μπιν Χουσεΐν στην Ιορδανία και θα μετονομάσει τον φυλετικό στρατό του Μπάνι Σακχέρ για να γίνει ο πρώτος Αραβικός Στρατός της Υπερορδανίας κατά των ανταρτών και των Ουαχαμπί την δεκαετία του 1.920 μ.Χ.

Ο Μαχάτμα Γκάντι με την επιρροή του οποίου ήταν όλοι οι κύριοι πολιτικοί ηγέτες του ινδικού αγώνα για την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένων των Jawaharlal Nehru και Vallabhbhai Patel, ο  James Farley – ενορχήστρωσε τις κυβερνητικές και προεδρικές εκλογές του Franklin D. Roosevelt, ο Τσε Γκεβάρα – συνόδευσε τον Φιντέλ Κάστρο στην Επανάσταση και αργότερα τον βοήθησε να φτάσει στην εξουσία, ο  K. Kamaraj – συνέβαλε στην ανάδειξη των Lal Bahadur Shastri και Indira Gandhi ως στην Ινδίας, ο GK Moopanar με την πρωθυπουργο Indira Gandhi και τον Ρατζίβ Γκάντι.

Ο Girija Prasad Koirala – περιγράφεται ως βασιλιάς στο Νεπάλ με την εκλογή του Madhav Kumar Nepal, ο Fred Malek – περιγράφεται ως βασιλιάς του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο  Ντέιβιντ Άξελροντ – πρώην ρεπόρτερ του Chicago Tribune που περιγράφεται από το US News & World Report ως «δημοσιογράφος που έγινε βασιλιάς» σε σχέση με την Προεδρική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008  μ.Χ.

Ο Bakili Muluzi – περιγράφεται ως βασιλιοποιός στο Μαλάουι,  οMuhammad Ali Jinnah – ένας ισχυρός πολιτικός που έγινε ιδεολογικός ηγέτης του All-India Muslim League και ο πρώτος Γενικός Κυβερνήτης του Πακιστάν και θεωρείται ευρέως ως ο ιδρυτής του Πακιστάν.

Ο Στέφανος Καρδινάλιος Wyszyński – Προκαθήμενος της Πολωνίας που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην παπική εκλογή του Karol Wojtyła, Αρχιεπισκόπου της Κρακοβίας, το 1.978 μ.Χ., ως πάπας Ιωάννης Παύλος Β'

Abdul Rashid Dostum – Στρατάρχης του Αφγανικού Στρατού , ηγέτης της Αφγανικής Ουζμπεκικής κοινότητας και ιδρυτής της Junbish-e Milli, γνωστός για την συχνά υποστήριξη των νικητών φατριών και πολιτικών κομμάτων στους πολέμους και τις εκλογές του Αφγανιστάν.

Ρούπερτ Μέρντοχ – μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης στην ιδιοκτησία της News Corp και της Fox Corporation που υποστηρίζει σταθερά κάθε νικητή πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου από τις γενικές εκλογές του 1.979 μ.Χ.

Ο Sheldon G. Adelson – ένας επιχειρηματίας τυχερών παιχνιδιών του Λας Βέγκας, είχε τεράστια επιρροή στο Αμερικανικό και Ισραηλινό πολιτικό φάσμα και συχνά έκανε μεγάλες δωρεές ειδικά στις πολιτικές εκστρατείες και την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο διαχειριστής hedge fund George Soros έχει μακρόχρονη επιρροή στο Δημοκρατικό Κόμμα . Στον εκλογικό κύκλο του 2022 μ.Χ., ο Σόρος έδωσε 128 εκατομμύρια δολάρια στο Δημοκρατικό κόμμα. Ο Νικ Κλεγκ – περιγράφεται ως «βασιλοποιος» στις γενικές εκλογές του 2010 μ.Χ. ως ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών μετά από ένα κρεμασμένο κοινοβούλιο.

Ο Richard J. Daley ως Δήμαρχος του Σικάγο και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Κομητείας Κουκ ήταν η ηγετική φυσιογνωμία στο Δημοκρατικό Κόμμα του Ιλινόις. Ως εκ τούτου, έλεγχε ένα μεγάλο μπλοκ αντιπροσώπων στις Δημοκρατικές Εθνικές Συνελεύσεις και παρείχε κρίσιμη υποστήριξη στους Προεδρικούς υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένων των Adlai Stevenson , John F. Kennedy , Lyndon Johnson και Hubert Humphrey.

Jarosław Kaczyński, ο «βασιλοποιός» της Πολωνίας σύμφωνα με τους Financial Times τον Φεβρουάριο του 2016 μ.Χ. Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα και η ηγέτιδα του Αρλέν Φόστερ θεωρήθηκαν βασιλιάδες μετά τις γενικές εκλογές του Ιουνίου 2017 μ.Χ. που οδήγησαν σε κρεμασμένο κοινοβούλιο στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Winston Peters και το κόμμα του New Zealand First, ο βασιλιάς της Νέας Ζηλανδίας μετά τις εκλογές του 1.996 μ.Χ. και του 2017 μ.Χ. Ο Avigdor Lieberman και το κόμμα του Yisrael Beiteinu στις ισραηλινές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2019 μ.Χ.

Ο Devlet Bahçeli και το κόμμα του, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος, ο βασιλιάς της Τουρκίας σύμφωνα με τους Financial Times. Τα Αλβανικά κόμματα λέγεται ότι είναι ο βασιλοποιός των Σκοπίων.

 

Οι Κούρδοι στην Μέση Ανατολή σε Συρία και Ιράκ, ενώ η Τουρκία λέγεται ότι είναι ο «βασιλοποιος» της Λιβύης. Το ίδιο ισχύει και για το Σύστημα Adat Perpatih στο Negeri Sembilan, Μαλαισία. Ο Andrew Asiamah Amoako μετά τις γενικές εκλογές της Γκάνας του 2020 μ.Χ.

Συμμαχία 90/Οι Πράσινοι και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα μετά τις Γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές του 2021 μ.Χ. Ο Asif Ali Zardari στο Πακιστάν μετά την πρόταση μομφής κατά του Imran Khan και την επιλογή του Υπουργού του Punjab (Πακιστάν) Hamza Shahbaz.

Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) θεωρούνταν ευρέως ως «βασιλοποιοί» στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2022 μ.Χ. που κατέληξαν σε ένα κρεμασμένο κοινοβούλιο, αφήνοντάς τους ουσιαστικά να κρατούν την ισορροπία δυνάμεων. Ο Sinan Oğan στις τουρκικές Προεδρικές εκλογές του 2023 μ.Χ.-(https://en.wikipedia.org/wiki/Kingmaker)}.

Ο Καρλ Ότο Μόρνερ ως «βασιλοποιός» ανέβασε ως κληρονόμο του Σουηδικού θρόνου έναν Γάλλο Στρατάρχη του Μεγάλου Ναπολέοντα εν ονόματι Jean Bernadotte, ενώ ίδρυσε τον Οίκο της Μπερναντότ, που βασιλεύει μέχρι σήμερα. Ο Μόρνερ υπηρέτησε ως σύμβουλός του, συνταξιοδοτήθηκε ως συνταγματάρχης και στη συνέχεια έγινε αναπληρωτής κυβερνήτης (https://listverse.com/2017/12/17/top-10-kingmakers-who-shaped-the-course-of-history/).

Ο Μιχαήλ Σουσλόφ λέγεται ότι ήταν ο «βασιλοποιός» της ΕΣΣΔ που ανέβασε στον θρόνο τον Χρουστώφ, ενώ αργότερα τον έριξε και προώθησε στην θέση του ως νέο Σοβιετικό ηγέτη τον Λεονίντ Μπρεζνιέφ (https://listverse.com/2017/12/17/top-10-kingmakers-who-shaped-the-course-of-history/).

Στις ΗΠΑ στις μέρες ο Μπάιντεν ελέγχεται απολυτά και είναι κατά την πλειοψηφία της κοινής γνώμης των ΗΠΑ υποχείριο του αλλοεθνούς Ομπάμα, αλλά και των αλλοεθνών Κινέζων (http://alophx.blogspot.com/2023/04/command-and-conquer.html, http://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.htm), ενώ ο Μπάιντεν ελέγχεται λόγω της άνοιας, της μεγάλης ηλικίας και της διαφοράς και της ανηθικότητας τους πλήρως από αυτούς, όπως φυσικά και τις δυτικές ελίτ, όπως ακριβώς έκανε και ο αλλοεθνής Ρικίμαρος με τους Αυτοκράτορες που ανεβοκατέβαζε στην Ρώμη (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_93.html).

{Αλλά μεγάλοι «βασιλοποιοί» στην εποχή μας είναι φυσικά και οι δυτικές ελίτ με ηγέτες τους, τους Ρότσιλντ, που είναι οι μεγάλοι «μαριονετίστες» της εποχής μας (http://alophx.blogspot.com/2023/11/blog-post.html) και οι «νέοι δράκοντες» (http://alophx.blogspot.com/2017/05/blog-post_15.html) που θέλουν να κατακτήσουν, να υποτάξουν να κυβερνήσουν και να καταβροχθίσουν τους λαούς και να αρπάξουν τις περιουσίες, την γη και τις οικονομίες τους, όπως ήταν και οι Μέδικοι με τους πάπες στον Μεσαίωνα}.

Όλοι αυτοί οι «βασιλοποιοί» της εποχής μας αναμένεται να καταστραφούν όλοι αυτοί αποκληρωτικά από εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ και την Δύση, πολιτικά, πραξικοπήματα, εγέρσεις, επαναστάσεις, δολοπλοκίες, συνομωσίες, αλλά και την άγρια διαμάχη όλων των εμπλεκομένων για την απόλυτη εξουσία, όπως ακριβώς έκαναν και όλοι οι προκάτοχοι τους (http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_72.html, http://alophx.blogspot.com/2024/01/blog-post_7.html, http://alophx.blogspot.com/2017/01/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα καταλληλά μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.










 


 

 





 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου