Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΓΕΡΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΓΕΡΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι κατέκτησαν σταδιακά την Ελλάδα κατά την διακριτά των πολέμων τους με την Ρωμανία, ενώ στις περιοχές που αυτοί κατακτούσαν, εκτός από τους Τούρκους μπέηδες και πασάδες που εγκαθιστούσαν για να έχουν τον έλεγχο και την εκούσια αυτών, έβαζαν παράλληλα με αυτούς για να έχουν τον ίδιο ρολό και Έλληνες ευγενείς και ηγέτες που συνεργάστηκαν μαζί τους, οι οποίοι μετέπειτα αποτέλεσαν τους Κοτζαμπάσηδες.

{Ένα δε μέρος αυτών των γαιοκτημόνων και ευγενών, για να μην χάσουν τα πλούτη και την εξουσία τους, κυρίως στην Θεσπρωτία της πάντα Ελληνικής (Ενιαίας και όχι απλά Βόρειας και Νότιας) Ηπείρου, έγιναν μουσουλμάνοι, οι γνωστοί δωσίλογοι επί Κατοχής Τσάμηδες, οι οποίοι καταπίεζαν τους κατά συντριπτική πλειοψηφία Έλληνες Χριστιανούς Ορθοδόξους συμπατριώτες στην περιοχή που προτίμησαν να διατηρήσουν την Πίστη και την Εθνικότητα τους, χειροτέρα μάλιστα από τους Τούρκους, όπως και οι Γενίτσαροι (π.χ. σαν τον Γκρουέφσκι στις μέρες μας στα Σκόπια ή τον Ράμμα στην Αλβανία)}.

Πολλοί από αυτούς συνεργάζονταν άμεσα με τους Τούρκους και μάλιστα προωθούσαν την δουλειά και την υποταγή σε αυτούς ως τάχατες «συμφέρουσα» που έφερνε «ευημερία» στους Έλληνες και τους συνιστούσαν στον λαό να μην επαναστατεί όσο και αν τους τυραννούσαν οι Τούρκοι, π.χ. επειδή ενδιαφέρονταν να μην πάθει αυτός κατάστρεφες, αλλά λόγω των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των δοσοληψίων και της εξουσίας που τους είχαν παραχωρήσει οι Τούρκοι.

Όπως ακριβώς στις μέρες μας πολλοί βιομήχανοι, πλοιοκτήτες, καναλάρχες και τραπεζίτες στην Ελλάδα έχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα με τέλους Τούρκους και μάλιστα παρακινούν τους Έλληνες να υποταγούν σε αυτούς (π.χ. Γεραπετρίτης με υπόκλιση στον «νέο Σουλτάνο» Ερντογάν), να παρακολουθούν τούρκικες σειρές που συνιστούν υποταγή σε τουρκοκάναλα (π.χ. των Αλαφούζου, Κυριακού), τους αφήνουν να αγοράζουν Ελληνικές ομάδες για να διεισδύον οικονομικά την Ελλάδα και προπαγανδίζουν την τάχατες «μορφή εποχή της ιστορίας» όταν ήμασταν δούλοι των Τούρκων και ότι τότε δήθεν «περνάγαμε (σαν σκλάβοι) πολύ καλά».

{Ή αν δεν καταφέρουν μέσω σχεδιασμών με πολιτικές συμφωνίες με τους Έλληνες πολιτικούς, οι Τουρλού θα προσπαθήσουν με επίθεση και κατάληψη ηθμέ την βία Ελληνικών νησιών να τα καταλάβουν, να τα ενσωματώσουν στην Τουρκία και να αράξουν με τον τρόπο αυτό και την ΑΟΖ και τον πλούτο που υπάρχει γύρω από αυτά, ενώ μαζί με Έλληνες επιχειρηματίες προωθούν ακόμα και μία δήθεν «Ελληνοτουρκική Ένωση» (https://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_1.html), ενώ υπάρχουν και ναρκέμποροι (π.χ. Μαρινάκης)}.

Τις παρανοϊκές και εθνοπροδοτικές αυτές ιστορίες τις παρωθούν και πολλοί εθνοπροδότες πολίτικοι που έχουν συμφέροντα με τους Τούρκους (π.χ. Κουλής, Μπακογιάννη, Τσίπρας, Σαμαράς, Παπαδήμος. ΓΑΠ, Σημίτης κ.λπ.), όλοι τους φιλογερμανοί, φιλοδυτικοί και φανατικοί τουρκόφιλοι και θέλουν να μοιράσουν (λες και τους ανήκει σαν περιουσία τους, ενώ ανήκει στον Ελληνικό λαό) το Αιγαίο, τα νησιά του και τον πλούτο, όπως και την πάντα Ελληνική Κύπρο μας με τους Τούρκους, με τις «ευγενικές υποδείξεις» και προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πατρώνων τους ΗΠΑ και Γερμανίας.

Βέβαια, υπάρχει και ένας μέρος αυτών των βιομήχανων και καβαλαριών και επιχειρηματιών που όπως και το 1.821 μ.Χ. έχουν ακόμα εθνική συνείδηση και υπερασπίζονται πολλές φορές και αντιδρούν στις αντεθνικές πολιτικές των Ελλήνων πολιτικών (π.χ. Γιαννακόπουλος), αλλά παράλληλα και νέοι «μουρτάτες»/αποστάτες που γίνονται μουσουλμάνοι και ζουν και δουλεύουν στην Τουρκία (π.χ. Μήρτογλου).

Κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1.821 μ.Χ. όλοι οι πλούσιοι μεγάλοι γαιοκτήμονες, πλοιοκτήτες και Κοτζαμπάσηδες ήταν ιδιαίτερα διεφθαρμένοι, άπληστοί, φύλαρχοι και τυραννικοί και αρπάζαν τα κτήματα, τα σπίτια και την περιουσία των φτωχότερων συμπολιτών τους, τους καταπίεζαν και φρόντιζαν να ψηφίζουν όλους τους νομούς υπερ τους στερώντας πολιτικά δικαιώματα και την ψήφο από τον λαό, θέλοντας αρχικά να την συνδέσουν με την κατοχή μεγάλης περιουσίας, που μόνο οι πλούσιοι και οι οπαδοί τους είχαν.

Παράλληλά, με την απελευθέρωση σχεδίαζαν να διατηρήσουν άθικτη όλη την εξουσία και τον πλούτο της χώρας στα χέρια τους, να μην υπάρχει δηλαδή Κεντρική εξουσία, να φέρονται όπως ήθελαν στον λαό και τυραννικά, ουσιαστικά με το να γίνουν με τον τρόπο αυτό νέοι Πασάδες στην θέση των Τούρκων για τον λαό με τα ίδια δικαιώματα, εξουσία και περιουσία έναντι των Ελλήνων και τους Έλληνες στην ουσία δούλους τους χωρίς πολιτικά δικαιώματα για να κυβερνά για πάντα η τάξη τους.

Αλλά και τα δάνεια που πήραν κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1.821 μ.Χ. φρόντισαν οι πονηροί πολιτικοί (π.χ. Κωλέττης, Μαυροκορδάτος) και οι Κοτζαμπάσηδες και Καραβοκυραίοι να τα χρεώσουν όχι στους ιδίους, αλλά στο Ελληνικό κράτος που σχεδιάζονταν να δημιουργηθεί, βάζοντας, χωρίς να ρωτήσουν τον λαό εχέγγυο όχι την προσωπική τους περιουσία, αλλά τα εθνικά κτήματα που ανήκαν στον λαό.

Χρεώνοντας με τον τρόπο αυτό την περιουσία του κράτους και για τις πολιτικές τους τον Ελληνικό λαό, ακριβώς όπως δηλαδή έγινε με την υποθήκευση του εθνικού πλούτου της Ελλάδας με τα μνημόνια στην εποχή μας και τα «κόκκινα» δάνεια με τα σπίτια, με τοκογλυφικά δάνεια και σήμερα όπως και κατά την διάρκεια της Επανάστασης από τις ίδιες μάλιστα τράπεζες και οίκους, ενώ οι αλόγιστες δαπάνες τους και η κλοπή προς ίδιον πλουτισμό την περιουσία και τα δάνεια που συνάψαν, με αποτέλεσμα την χρεοκοπία του κράτους το 1.827 μ.Χ. και έτσι το αφήσαν στον Καποδίστρια, όπως ακριβώς έγινε και στην εποχή μας με τα τοκογλυφικά δάνεια το 2010 μ.Χ. με τα μνημόνια (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html).

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι ξανθωποί αυτοί όταν ο μεγάλος Έλληνας ηγέτης Καποδίστριας προσπάθησε να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο κράτος στην Ελλάδα και δημοκρατικό σαν αυτό που είχε δημιουργήσει στην Ελβετία, που θα φρόντιζε τα συμφέροντα όλων των πολίτων και όχι μόνο των πλουσίων, μοιράζοντας γη στον λαό και αποκτώντας έσοδα για το κράτος και επιβάλλοντας την εξουσία του έναντι των φεουδαρχών, μην αντέχοντας το γεγονός ότι θα χάσουν την απόλυτη εξουσία και τον πλούτο της Ελλάδας, τον δολοφονήσαν με όργανα τους Μαυρομιχαλαιούς και παρακίνηση των Αγγλογάλλων.

Αμέσως μετά προσπάθησαν να συνεργαστούν με τους Βαυαρούς και τον Γερμανό Βαυαρό βασιλιά Όθωνα που οι Μεγάλες Δυνάμεις στην Ελλάδα και επέβαλαν ένα μνημόνιο στην Ελλάδα, εκδιώκοντας τους Έλληνες από το δημόσιο και προσλαμβάνοντας Γερμανούς, διώκοντας την Εκκλησία, χρεώνοντας με νέα τοκογλυφικά δάνεια την χώρα, και χρεοκοπώντας την ξανά το 1.843 μ.Χ. με τα αλόγιστα έξοδα και τα τοκογλυφικά δάνεια, αυξήσαν τους φόρους στον φτωχό λαό και τον οδήγησαν απροετοίμαστο στην ήττα στον Κριμαϊκό Πόλεμο (https://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html).

Παράλληλα, στις μέρες μας η χώρα μας, εκτός από τα μνημόνια φροντίζει να βάζει αλλοεθνείς και αλλοθρήσκους στον Ελληνικό στρατό και στην Σχολή Ευέλπιδων που δεν είναι πιστοί στην Ελλάδα, αλλά στα κράτη τους και στην Τουρκία (π.χ. Αλβανία, Πακιστάν), ενώ αυτόθι θα δράσουν ως μία «Πέμπτη Φάλαγγα» εντός της Ελλάδας σε περίπτωση πολέμου με αλλά κράτη (π.χ. Τουρκία, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία), σε μία νέου τύπου εισβολή με το σχέδιο «Ιμπραήμ» στην Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html).

Και όπως τότε υπήρχαν το Γαλλικό, Αγγλικό και Ρωσικό (και κανένα Ελληνικό κόμμα), στις μέρες μας υπάρχουν αντιστοιχα στην πατρίδα μας κόμματα που είναι υπέρ των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ρωσίας, ενώ την περίοδο της Ρωμανίας υπήρχαν οι φιλενωτικών και οι ανθενωτικοί Ορθόδοξοι, όπως ακριβώς τον καιρό της Επανάστασης του 1.821 μ.Χ. υπήρχαν και τότε οι φιλοδυτικοί Φράγκοι/Φραγκολάτρες (και τουρκόφιλοι) και οι Ορθόδοξοι.

Η τότε τρόικα εκτός από τις τρεις Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) ήταν και οι τρεις αντιβασιλείς του Όθωνα (Άρμανσεπεγκ, Χέιδεκ και  Μάουρερ, ενώ στις μέρες μας η Τρόικα (ΔΝΤ, Γερμανική ΕΕ και ΗΠΑ), αλλά και οι εκπρόσωποι της στην Ελλάδα, Τόμσεν, Ράιχενμπαχ, Χούφτελ, αλλά και οι Μορς και Μασούχ) στην νέα Βαυαροκρατία που ζει ξανά το έθνος μας (https://alophx.blogspot.com/2019/12/o.html).

{Βέβαια οι εχθροί των ανθενωτικών τους κατηγορούσαν ως δήθεν φιλότουρκους όπως και οι Λατίνοι από μίσος, και έλεγαν ότι τάχατες ο Νοταράς είπε ότι προτιμούσε δήθεν την τουρκική καλύπτρα πράα το λατινικό φακιόλι (που δεν υπάρχει απόδειξη ότι όντως ειπώθηκε ποτέ) και ότι είχε επαφές με τους Τούρκους, παρόλο που έχασε παΐδια του πολεμώντας τους Τούρκους στην τελική πολιορκία και πτώση της Πόλης.

Και ότι ο ίδιος αν και δήθεν «φίλος» του Σουλτάνου εκτελεστηκε από αυτόν με τους γιους του, αρνήθηκε να αλλαξοπιστήσει, ενώ η σύζυγος του έσωσε τον εχθρό του, τον φιλοδυτικό Φραντζή και την οικογένεια του από την αιχμαλωσία και αυτός για να την ευχαριστήσει συκοφαντούσε τον Νοταρά από μίσος ως τάχατες «προδότη, φιλότουρκο και τύραννο».

[Επίσης, όπως οι εθνοπροδότες πολιτικοί στην Ρωμανία, Μιχαήλ Ψελλός και Ανδρόνικος Δούκας προδώσαν στο Μάντζικερτ και στην Πόλη τον στρατό της χώρας και τον Αυτοκράτορα και τον οδήγησαν στην ήττα έναντι των Τούρκων, με αποτέλεσμα η Ρωμανία να χάσει πολύ στρατό και εδάφη (όπως έγινε αργότερα και με την μάχη του Μυριοκέφαλο και την ήττα του στρατού της Ρωμανίας από λάθη της ηγεσίας του).

Κατά την διάρκεια της βάρβαρης Γερμανικής Κατοχής πολλοί Έλληνες πολιτικοί και στρατηγοί ακόμα παρέδωσαν την πατρίδα μας στους Γερμανούς και συνεργάστηκαν ως δωσίλογοι με τους Ναζί Γερμανούς κατακτητές στην εξόντωση των συμπατριωτών τους και την αρπαγή της γης τους για τα συμφέροντα τους, όπως έκαναν και οι Κοτζαμπάσηδες στην κατεκτημένη από τους Τούρκους Ρωμανία, ενώ με τον τρόπο αυτό οι ίδιοι έγιναν οι νέοι «Γερμανοί Γενίτσαροι» (https://alophx.blogspot.com/2023/06/blog-post_20.html).

Αντίστοιχα, στην εποχή μας, ο προδότης δικτάτορας Ιωαννίδης, όπως και ο δήθεν «Εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Πρεσβύτερος, ο οποίος έλεγε προδοτικά ότι τάχατες η Κύπρος βρίσκεται μακριά, φρόντισαν με την εγκατάλειψη της πάντα Ελληνικής Κύπρου μας στους Τούρκους και την μη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό της, οι Τούρκοι να καταλάβουν το 40% των εδαφών της, ενώ λέγεται ακόμα ότι οι Έλληνες ηγέτες σχεδιάζουν προδοτικά στημένο πολεμικό επεισόδιο με τους Τούρκους για να το χάσουν και με τον τρόπο αυτό να βρουν «αφορμή» για να «μοιραστούν» προδοτικά το πλήρως Ελληνικό Αιγαίο με τους Τούρκους}.

Στην Επανάσταση της Εθνεγερσίας οι στρατιώτες και ο λαός επαναστατήσαν και ετοιμάζονταν να εξοντώσουν τους Κοτζαμπάσηδες που τους τυραννούσαν και έκλεβαν το βίο τους, όμως τότε τους έσωσε ο Κολοκοτρώνης που σαν αντάλλαγμα πήρε μερίδιο στην εξουσία έστω και προσωρινά από αυτούς και έτσι αυτοί σώθηκαν και συνέχισαν με τους απόγονους τους βιομήχανους, πλοιοκτήτες και εφοπλιστές να κυβερνούν την Ελλάδα μέχρι και τις μέρες μας.

Όμως σε μία αντίστοιχη περίπτωση στην εποχή μας, αν υπάρξει μία εξέγερση του λαού κατά των δυναστών του δεν θα υπάρξει αυτή την φορά ένας Κολοκοτρώνης που θα τους σώσει και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι το αντίθετο από αυτό, με την εκδίωξη των νέων Κοτζαμπάσηδων και πλοιοκτητών και την πρόκληση ίσως και εμφυλίου, όπως έγινε με τους εμφυλίους στην διάρκεια της Επανάστασης του 1.821 μ.Χ.

Σε μία τέτοια δε περίπτωση μπορεί να έχουμε εισβολή ξένων στην Ελλάδα (Αγγαίο και Κύπρο), κυρίως των Τούρκων, οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση χάους στην Ελλάδα σε μία τέτοια περίπτωση, ίσως και σε πιθανή συμμαχία με τους Αλβανούς, στην χώρα των πουλιών οι Τούρκοι έχουν βάσεις, όπως και στα Σκόπια (και σε συνεργασία ίσως και με τους Βουλγάρους), προκειμένου να αρπάξουν αυτοί Ελληνικά εδάφη, όπως ακριβώς έγινε με τους Εμφυλίους στην διάρκεια της Επανάστασης του 1.821 μ.Χ. τα έτη 1.823 μ.Χ.-1825 μ.Χ., όταν οι Αιγύπτιοι του Ιμπραήμ και οι Τούρκοι εκμεταλλευόμενοι τους εμφυλίους των Ελλήνων εισέβαλαν στην Ελλάδα (https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html).

Και όπως με την εισβολή του Ιμπραήμ οι τότε Έλληνες πολιτικοί προσπάθησαν να το σκάσουν από την Ελλάδα, όπως και από την τότε πρωτεύουσά της Τριπολιτσά και να καταφύγουν για να σωθούν στο εξωτερικό (αλλά τελικά παρέμειναν υπό πίεση και όχι από την θέληση τους), το ίδιο μπορεί να συμβεί στις μέρες μας από μία ενδεχομένη επίθεση των Τούρκων στο Αιγαίο και την πάντα Ελληνική Κύπρο μας, εγκαταλείποντας τους Έλληνες (είτε από προδοσία, είτε από δείλια, είτε και από τα δύο μαζί) το σκάσουν και αυτοί στο εξωτερικό δίχως πολιτική ηγεσία.

Όπως ακριβώς έκαναν και οι χουντικοί του Ιωαννίδη μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην πάντα Ελληνική Κύπρο μας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/1974-2016.html, https://alophx.blogspot.com/2017/04/1974.html) και την ηγεσία αναγκαστεί να αναλάβει ο στρατός δίχως πολιτική ηγεσία, όπως έκαναν οι οπλαρχηγοί όταν τους κάλεσαν (από την φιάλη που τους είχαν οι πολιτικοί, πλοίαρχοι και οι Κοτζαμπάσηδες).

Και όπως ακριβώς μπορεί σε περίπτωση εξωτερικής (τουρκικής) εισβολής (αλλά και πιθανώς και των συμμάχων τους, Αλβανών, Σκοπιανών και Βουλγάρων, ακόμα και από τούρκικες βάσεις στην φιλοτουρκική Δυτική ισλαμική Λιβύη, ακόμα και από την Ιταλία σαν τον Β΄ΠΠ-https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_33.html) στην Ελλάδα μπορεί το τότε υπάρχων πολιτικό σύστημα να καλέσει τον στρατό να επιβάλει την τάξη, ειδικά αν ταυτόχρονα με μία επίθεση των Τούρκων στην πατρίδα μας έχουμε και μία παράλληλη εξέγερση φιλότουρκων ισλαμιστών στην Ελλάδα υπέρ των Τούρκων εν ειδή «Πέμπτης Φάλαγγας» (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html, https://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post.html).

{Υπάρχει άλλωστε και το προηγούμενο του εμφυλίου των ετών 1.946 μ.Χ.-1.949 μ.Χ. όταν με την «εξέγερση» των κομμουνιστών ξεκίνησε ένας εμφύλιος πόλεμος στην πατρίδα μας, ενώ τους βοηθούσαν και δήθεν «σώματα εθελοντών» από Αλβανία, Βουλγαρία και Γιουγκοσλαβία (https://alophx.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html), ή όπως έγινε στην χώρα μας το 2008 μ.Χ. όταν εξεγέρθηκαν τότε αναρχικοί, σε συνεργασία με ισλαμιστές, ενώ μπορεί σε μία τέτοια κατάσταση πολιτικής και πολιτειακής αναταραχής στην πατρίδα μας να εξεγερθούν παράλληλα και οι ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι κομμουνιστές με στόχο μέσα στο χάος την κατάληψη της εξουσίας (https://alophx.blogspot.com/2018/10/blog-post_39.html).

Το 1.946 μ.Χ.1.949 μ.Χ., τόσο ο Ζαχαριάδης, όσο και ο βασιλιάς ήταν και οι δύο όργανα των ξένων, των Σοβιετικών και των Αμερικάνων και των Βρετανών αντίστοιχα, όπως και στους εμφυλίους του 1.821 μ.Χ. υπήρχαν προδότες και συνεργάτες των Τούρκων σαν τον διαβόητο Νενέκο (όπως είναι πολλοί κυβερνόντες πολίτικοι στις μέρες μας) και πριν από αυτόν στο Σούλι τον Πήλιο Γούση, υπήκοοι τότε του Σουλτάνου Μαχμούτ του Β΄ που διέλυσε τους Γενίτσαρους το 1.826 μ.Χ. όπως και ο νέος ισλαμιστής Σουλτάνος Ερντογάν διέλυσε τους Κεμαλικούς με το πραξικόπημα τους το 2016 μ.Χ. στις μέρες μας (https://alophx.blogspot.com/2017/04/16-2017.html).

Ο δε ποιητής Γιώργος Σουρής έλεγε στις αρχές του 20ου Αιώνα για τους Έλληνες πολιτικούς ότι λένε πολλοί Έλληνες πολίτες για αυτούς στις μέρες μας: «Δυστυχία σου Ελλάς, για τα τεκνά που γέννας, Ω Ελλάς Ελλήνων χώρα, τι γάιδαρους βγάζεις τώρα»!!!}.

Και στην Επανάσταση χρειάστηκε ένας μεγάλος χρόνος με πολλούς νέους Αγώνες και αντίσταση και τον ικανό ανταρτοπόλεμο των Ελλήνων υπό τον Κολοκοτρώνη κατά των εισβολέων, όπως και η επέμβαση λόγω των συμφερόντων των Μεγάλων στην ναυμαχία του Ναβαρίνου αρχικά και ο Ρωσοτουρκικούς πόλεμος των ετών 1.828 μ.Χ.-1.829 μ.Χ. για την πλήρη ελευθερία και ανεξαρτησία της Ελλάδας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html).

Αντίστοιχα στις μέρες μας μία Ελληνοτουρκική εμπλοκή μπορεί να οδηγήσει στην εμπλοκή και άλλων δυνάμεων, της Ρωσίας και δυτικών και να προκαλέσει τελικά έναν νέο Ρωσοτουρκικό πόλεμο λόγω αντιτιθέμενων συμφερόντων και να προκαλέσει την τελική ήττα και διάλυση της Τουρκίας όπως τότε και την εκ νέου ελευθερία των Ελλήνων από τους Τούρκους εισβολείς (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_69.html).

Θα εμφανιστεί άραγε ξανά στην πατρίδα μας μία νέα Φιλική Εταιρία, η οποία θα φροντίσει να «ξυπνήσει» όπως πριν το 1.821 μ.Χ. και να τον προετοιμάσει για μία νέα Εθνική Αναγέννηση, αλλά και ένας νέος ηγέτης σαν τον Καποδίστρια, ο οποίος θα προχωρήσει στην επαναδημιουργία ενός ισχυρού Ελληνικού κράτους; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου