Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΠΩΣ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΠΩΣ Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΧΥΡΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΕ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΕΝΑΤΟ, ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό πριν από την ενοποιηση τους, η Γερμανία λόγω Τριακονταετούς Πολέμου (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_64.html), οι Ιάπωνες όταν εισέβαλαν οι Αμερικανοί με τον Ναύαρχο Πέρρυ και την παρακμή του Σογκουνάτο καμία οι Κινέζοι λόγω της εισβολής των Ιαπώνων, ήταν χωρισμένα σε πολλά κράτη (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_43.html, https://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post_44.html).

Τα οποία πολεμούσαν με μεγάλη αγριότητα πολλές φορές μεταξύ τους και για πολλές δεκαετίες ή και Αιώνες, μέχρι που ενοποιήθηκαν η μεν Γερμανία στο Β΄ Ράιχ υπό τον Μπίσμαρκ, η Ιαπωνία από τον Ματσουχίτο και η Κίνα υπό τον Μάο μέσω εμφυλίων πολέμων, αλλά και την άνοδο ισχυρών μοναρχών ή/και δικτατορών στην εξουσία των κρατών αυτών (εθνικιστών ή κομμουνιστών).

Οι μονάρχες ενοποιητές της Γερμανίας και της Ιαπωνίας ήταν γόνοι μεγάλων βασιλικών οικογενειών, π.χ. ο Γουλιέλμος ο Α΄ της Γερμανίας των Χοεντσόλερν και ο Ματσουχίτο της Ιαπωνίας των Γιαμάτο, ενώ ο ιδρυτής της «κόκκινης δυναστείας» των κομμουνιστών της Κίνας, ο Μάο, ήταν γόνος πλούσιων αγροτών/χωρικών στην Κίνα.

Οι διάδοχοι τους συνέχισαν και επιτάχυναν τις προσπάθειες τους για να καταστήσουν τα κράτη τους αρχικά αυτάρκη και στην συνέχεια να τα καταστήσουν Μεγάλες παγκόσμιες στρατιωτικές και οικονομικές. Εμπορικές, τεχνολογικές και πολίτικες Δυνάμεις.

Για τον λόγο αυτό όλες οι χώρες αυτές φρόντισαν να αποκτήσουν αποικίες, όμως επειδή οι δυτικοί είχαν μοιράσει ήδη την γη μεταξύ τους, προσπάθησαν με την βία και πολέμους να αρπάξουν από τις άλλες αποικιοκρατικές δυνάμεις (οι Γερμανοί σε Αφρική (π.χ. στους Χερέρο και την Ναμίμπια), Ασία, Ειρηνικό, οι Ιάπωνες σε Κίνα, Ινδία, Ασία, Αυστραλία, Ειρηνικό, ενώ οι Κινέζοι στοχεύον στην νεοαποικιοκρατική Αφρική-, Νοτιοανατολική Ασία, Ταιβάν- https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post_12.html, https://alophx.blogspot.com/2023/08/blog-post.html) τις αποικίες τους (όπως έκαναν και οι Ιταλοί), κάτι που ήταν μία από τις σημαντικότερες αιτίες για την έναρξη τοπικών πολέμων, οι οποίοι στην συνέχεια μετεξελίχθηκαν σε Παγκοσμίους Πολέμους.

Επίσης, τα κράτη αυτά απέκτησαν αποικίες για την εύρεση καυσίμων, μετάλλων, πρώτων υλών, αποικίες και εδάφη γης για τον περισσευούμενο φτωχό πληθυσμό τους (όπως έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι), για την εύρεση φτηνού εργατικού δυναμικού και δούλων, την απόκτηση νέων αγορών για να πουλούν τα προϊόντα τους, για την απόκτηση φήμης ή κύρους, για την απόκτηση και κατοχή καίριων εμπορικών και συγκοινωνιακών ναυτικών και χερσαίων/οδικών κόμβων.

Αλλά και για την απόκτηση νέων κεφαλαίων και διάθεση τους στα κατακτημένα κράτη μέσω καταναγκαστικών δάνειων, αλλά και την απόκτηση μέσω της κατάκτησης λαφύρων, όπως ακριβώς έκαναν οι βάρβαρες Γερμανικές φυλές κατά τον Μεσαίωνα στις χώρες που εισέβαλαν, αλλά και οι Σταυροφόροι τον Μεσαίωνα (αλλά και οι Άραβες, οι Ουννοι, οι Μογγόλοι, οι Τούρκοι, οι Νορμανδοί και οι Βίκινγκς), αλλά και οι Γερμανοί και οι δυνάμεις του Άξονα στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους.

Στην ουσία, θα μπορούσε να πει κανείς ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ενώθηκε και ανήλθε στην εξουσία και έγιναν Μεγάλες Δυνάμεις η Γερμανία και η Ιαπωνία ανήλθε και έγινε Μεγάλη Δύναμη και η Κίνα (https://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post_44.html).

[Η Ιταλία ενοποιήθηκε ήταν χωρισμένη σε πολλά αντιμαχόμενα κράτη, όπως και η Γερμανία, ενώ και το Σογκουνάτο πριν την επανόρθωση της μοναρχίας από τον Ματσουχίτο ήταν χωρισμένη στις φατρίες των Σαμουράι και των αριστοκρατών.

Και όπως η Γερμανία πρώτα ενώθηκε οικονομικά με την Γερμανική Συνομοσπονδία του Βορρά, η οποία ενώθηκε με τα κράτη της Γερμανίας και ίδρυσε το Β΄ Ράιχ (που μετέπειτα ενώθηκαν και στρατιωτικά), έτσι και στις μέρες μας η Ευρώπη πρώτα ενώθηκε οικονομικά με την ΕΟΚ και ύστερα πολιτικά μέσω της ΕΕ/Δ’ Ράιχ της Γερμανίας (που μετέπειτα σχεδιάζεται να ενωθούν και στρατιωτικά).

Και όπως στον Μεσοπόλεμο υπήρχαν πάρα πολλά κόμματα όλων των άκρων στην Γερμανία που έπασχε από οικονομική κρίση και τέλος κατέρρευσε οικονομικά με το παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 1.929 μ.Χ. (όπως και η Ευρώπη και η Δύση).

Όπως ακριβώς στις μέρες μας υπάρχουν πολλά κόμματα (CDU, CSU, FDP, Πράσινοι, Αριστερά, «Εναλλακτική για την Γερμανία», «Ένωση Αξιών» του Μάασεν, «Ελεύθεροι Γερμανοί», «κόμμα Βακχευτή», NPD/«Πατρίδα», Freiheitlich Direktdemokratische Volkspartei/FDDV ) στην Γερμανία που βρίσκεται σε κρίση και αναμένεται για πολλούς να καταρρεύσει και αυτή οικονομικά σαν την Γερμανία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στον Μεσοπόλεμο με ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό κραχ ανάλογο με αυτό του 1.929 μ.Χ.

[Η Ένωση Αξιών έχει περιγράφει ως το Tea Party της Γερμανίας. Η αναπληρώτρια ομοσπονδιακή πρόεδρος και ηγέτης της πολιτείας Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας της Ένωσης Αξιών, Σιμόν Μπάουμ, συμμετείχε σε μυστική συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του AfD και άλλων δεξιών εξτρεμιστών.

Στην συνάντηση, οι δεξιοί εξτρεμιστές συζήτησαν πώς θα ήταν δυνατή η απέλαση ή η «μετανάστευση» μεταναστών και ανθρώπων που σκέφτονται διαφορετικά πολιτικά στην Γερμανία. Το CDU κίνησε την διαδικασία αποβολής του κόμματος κατά της Simone Braun. (αλλά και «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι» είναι ένα νέο κόμμα στην Γερμανία)].

Η οικονομική κρίση του 1.929 μ.Χ. στην Γερμανία στον Μεσοπόλεμο συνδυάστηκε με την μεγάλη αγροτική κρίση λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων και την πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, οδήγησε στην ψήφιση από τους περισσοτέρους αγρότες των Ναζί και βοήθησε στην άνοδο αυτών στην εξουσία της Γερμανίας.

Αντίστοιχα στις μέρες μας η μεγάλη οικονομική κρίση στην ΕΕ (λόγω του παγκόσμιου οικονομικού κραχ των ετών 2008 μ.Χ.-2009 μ.Χ., των μνημονίων, του κορωνοιου, της διατροφικής κρίσης και του Ρωσοουκρανικού πολέμου), η μεγάλη αγροτική κρίση στην Γερμανία λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων και την πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων, έχει οδηγήσει στην εξέγερση των αγροτών στην Γερμανία και όλη την ΕΕ (https://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_81.html, https://alophx.blogspot.com/2017/06/1830-1848_26.html), ενώ μπορεί παράλληλα να οδηγήσει στην ψήφιση από τους περισσοτέρους αγρότες της AfD και βοήθησε στην άνοδο αυτών στην εξουσία της Γερμανίας.

Και όπως το μεγάλο παγκόσμιο οικονομικό κραχ του 1.929 μ.Χ. οδήγησε στην διάλυση της Λατινικής Νομισματικής Ένωσης στον Μεσοπόλεμο, έτσι και στις μέρες μας ένα παρόμοιο κραχ μπορεί να οδηγήσει στην διάλυση της ΕΕ και του ευρώ και την έξοδο της Γερμανίας όπως προτείνει η AfD από αυτή και απέλαση των ξένων όπως τότε από την Γερμανία (https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-ta-shedia-tis-akrodexias-gia-apelasi-metanaston-anisyhoyn), αλλά και άλλων κρατών της ΕΕ.

Η Γερμανία με αφορμή τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο ξεκίνησε υπό τον καγκελάριο Σολτς τον επανεξοπλισμο της χωράς αυτής με την υποστήριξη των δυτικών (μετατρέποντας για πολλούς την Bunderswehr εκ νέου Wehrmacht), όπως ακριβώς και ο Χίτλερ άρχισε στον Μεσοπόλεμο τον επανεξοπλισμο της Γερμανίας με την ανοχή των δυτικών, επικαλούμενος και αυτός την «Ρωσική» (και κομμουνιστική τότε) απειλή.

Αλλά και η Ιταλία (αλλά και η Ιαπωνία) με αφορμή τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο βρήκε και αυτή αφορμή για τον πλήρη επανεξοπλισμο της, όπως ακριβώς ήταν υπερεξοπλισμένη κατά τον Μεσοπόλεμο, τον Β΄ΠΠ και τον Ψυχρό Πόλεμο.

Για κάποιους η Νατοϊκή άσκηση στην «East Defender», η οποία έχει συγκέντρωση μεγάλο στρατό στα σύνορα της Ρωσίας σε Πολωνία, Βαλτική, Σκανδιναβικές Χώρες, Ρουμανία και Βουλγαρία, είναι για την προετοιμασία εισβολής στα Ρωσικά εδάφη, όπως ακριβώς και η Γερμανία του Γ΄ Ράιχ του Χίτλερ εν μέσω του Β΄ΠΠ έκανε και αυτή ασκήσεις και συγκέντρωσε στρατό στα σύνορα με την ΕΣΣΔ πριν εισβάλει σε αυτή το 1.941 μ.Χ.].

Ο Κάιζερ Γουλιέλμος ο Β΄ των Χοεντσόλερν της Γερμανίας του Β΄ Ράιχ ήταν αυτός που προκάλεσε τον Α’ΠΠ και είχε μεγαλώσει λόγω του μεγάλου στέμματος και της ισχύος της χωράς του με μεγάλο εγωισμό και εθνικισμό, όπως και ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας Χιροχίτο, ο οποίος συνέβαλε στην έκρηξη του Β΄ΠΠ.

Και στους δύο παραπάνω μονάρχες, οι γονείς τους επίσης τους κακομεταχειρίζονταν και άλλοτε αδιαφορούσαν για αυτούς, το μεν πρώτο τόσο ο πατέρας, όσο και η μανά του, τον δεύτερο ο πατέρας του, ενώ και στον Μάο ο πατέρας του, του φέρονταν επίσης αυταρχικά.

Η δε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, τεχνολογική, ναυτική και εμπορική άνοδος των κρατών αυτών οδήγησε σε Παγκοσμίους Πολέμους στις δύο πρώτες περιπτώσεις (Γερμανία, Ιαπωνία), κάτι που μπορεί να συμβεί και στην τρίτη περίπτωση (Κίνα) στις μέρες μας.

Η δε προσπάθεια των Γερμανών και των Ιαπώνων να συστήσουν ισχυρό ναυτικό και να μπορούν με τον ισχυρό τους στόλο να νικήσουν/υποσκελίσουν τους εχθρούς τους που διαφέντευαν σαν Παγκόσμιες Δυνάμεις την θάλασσα (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία) και να γίνουν αυτοί οι νέες Παγκόσμιες Υπερδυνάμεις, οδήγησε και αυτή στους Παγκόσμιους Πολέμους.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί λένε πολλοί αναλυτές ότι μπορεί να συμβεί λόγω της προσπάθειας Κίνας (και της Ρωσίας) να δημιουργήσει ισχυρό στόλο και να υποσκελίσει τις ΗΠΑ και την Δύση και να γίνει αυτή η νέα παγκόσμια Υπερδύναμη (https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_72.html, https://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post_44.html).

Στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο «κρυφοί» δικτάτορες της Γερμανίας θεωρούνταν οι στρατηγοί Λούντεντορφ και Χίντεμπουργκ, οι εκπρόσωποι των Πρώσων μιλιταριστών Γιούκνερ και των  αμυντικών βιομηχανιών της Γερμανίας (π.χ. της Κρουπ).

Αντίστοιχα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο δικτάτορας και «Σογκούν» της Ιαπωνίας θεωρούνταν ο στρατηγός Τότζο, ο εκπρόσωπος των Ιαπώνων μιλιταριστών και των αμυντικών βιομηχανιών της Ιαπωνίας (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_43.html), ενώ σε έναν Γ’ΠΠ ο Προέδρος της Κίνας Σι Ζι Πινγκ θα είναι εκπρόσωπος των Κινέζων μιλιταριστών και των αμυντικών βιομηχανιών της Κίνας (https://alophx.blogspot.com/2021/01/blog-post_44.html).

Η μεγάλη παγκόσμια οικονομική κρίση των ετών 1.873 μ.Χ.-1.893 μ.Χ., όπως και αυτή 1.929 μ.Χ., αλλά και των ετών 2008 μ.Χ.-2011 μ.Χ. στην εποχή μας, όπως και ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό κραχ που αναμένεται να γίνει στις μέρες μας, βοήθησαν λόγω του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού χάους στην Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κίνα στην άνοδο του εθνικισμού και του μιλιταρισμού στα κράτη αυτά.

Και επειδή τα κράτη αυτά δεν είχαν πρώτες ύλες στα εδάφη τους και αναγκάζονταν να αγοράζουν και να εξαρτώνται από άλλες χώρες, ξεκίνησαν πολέμους για την κατάκτηση εδαφών με πρώτες ύλες για να γίνουν ανεξάρτητα και ενεργειακά, για τις βιομηχανίες τους, ενώ για την εύρεση εδαφών για αποικισμό από πολίτες προσπάθησαν να κάνουν ακόμα και γονοκτονίες και αφανισμού άλλων πληθυσμών από τα κατεκτημένα εδάφη (π.χ. η Γερμανία και η Ιαπωνία στον Β΄ΠΠ).

Με το τέλος του Α΄ΠΠ και του Β΄ΠΠ οι μεν μονάρχες στην Γερμανία και την Ιαπωνία που τους προκάλεσαν (Κάιζερ Γουλιέλμος Β΄ και Χιροχίτο, ο Βίκτωρ Εμμανουήλ ο Γ΄ της Ιταλίας, αλλά και ο Μιχαήλ στην Ρουμάνια) γλίτωσαν λόγω πολιτικών λόγων και συμφερόντων της Δύσης (αφού αν εκτελούνταν οι μεν λαοί και οι υποστηρικτές τους θα εξεγείρονταν, ενώ σε μία τέτοια περίπτωση υπήρχε μεγάλη πιθανότητα οι κομμουνιστές να καταλαμβάναν την εξουσία των κρατών αυτών) και οι δύο την δίκη για εγκλήματα πολέμου και την σχεδόν σίγουρη εκτέλεση τους σε μία τέτοια περίπτωση.

Όμως οι δικτάτορές που αυτοί υποστήριξαν στην άνοδο των κρατών αυτών (Μουσολίνι, Τότζο, Αντωνέσκου), εκτελέστηκαν στην θέση τους, τόσο για τα δικά τους εγκλήματα, όσο και για αυτά των μοναρχών που έριξαν και τα δικά τους πάνω τους για να γλιτώσουν την τιμωρία και παρίσταναν τα τάχατες δήθεν «άβουλα όργανα» και «μαριονέτες» των δικτατορών.

Κάτι αντίστοιχο στην εποχή μας θα ήταν αν η Κίνα έχανε σε έναν Γ’ΠΠ να εκτελούνταν ως μονός υπεύθυνος ο πρωθυπουργός της Κίνας (κυρίως εκτελεστικό όργανο του Προέδρου χωρίς αυτόνομη εξουσία σαν την Γαλλία,  ή την Ρωσία) και όχι ο Προέδρος που έχει την απόλυτη εξουσία και ο Κινέζος Προέδρος να την γλίτωνε είτε με περιορισμό των εξουσιών του (όπως π.χ. ο Χιροχίτο στην Ιαπωνία) ή με μία καθαίρεση και εξορία (σαν τον Κάιζερ Γουλιέλμο Β΄ της Γερμανίας στην Ολλανδία, τον Βίκτωρ Εμμανουήλ  τον Γ΄ της Ιταλίας, αλλά και τον Μιχαήλ της Ρουμανία).

[Η εξόντωση των δικτατορών αυτών μπορεί να έγινε συνειδήτα και από τους δυτικούς γιατί αυτοί γνώριζαν πολλά για να μείνουν ζωντανοί για τις δοσοληψίες τους με την Δύση και τις ελίτ της, οι οποίες τους βοήθησαν να ανέλθουν στην εξουσία των κρατών τους (π.χ. Χίτλερ, Μουσολίνι, Τότζο)].

Και ίσως για τον λόγο αυτό οι δυτικοί ζήτησαν την παράδοση αυτών άνευ ορών για να τερματίσουν τον πόλεμο και την πλήρη καταστροφή των καθεστώτων τους (κάτι που δεν υπήρχε καμία περίπτωση οι δικτάτορες να πράξουν, αφού γνώριζαν ότι λόγω των εγκλημάτων τους κάτι τέτοιο θα σήμαινε  την σίγουρη καταδίκη και εκτέλεση τους), ενώ ίσως για τον λόγο αυτό και ο Τσόρτσιλ δήλωνε ότι σε πρόπτωση σύλληψης του Χίτλερ αυτός θα έπρεπε να εκτελεστεί άμεσα και χωρίς δίκη την ηλεκτρική καρεκλά].

Η Γερμανία είχε συμμαχήσει με την Ιταλία και την Αυστροουγγαρία στον Α’ΠΠ και πριν από αυτόν με την Τριπλή Συμμαχία,(όπως και στην συμμαχία των Τριών Αυτοκράτορων μέχρι τον Α’ΠΠ, Αυστριακών, Γερμανών, Ρώσων), ενώ στον Α΄ΠΠ συμμάχησε με τις Κεντρικές Αυτοκρατορίες (Γερμανία, Αυστροουγγαρία, Οθωμανική Αυτοκρατορία) και είχαν αντίπαλο την Αντάντ (https://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_5.html).

Στον δε Μεσοπόλεμο η Γερμανία συμμάχησε ξανά με την φασιστική Ιταλία και την εθνικιστική μιλιταριστική Ιαπωνία και άλλες χώρες στον Άξονα (π.χ. Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Φιλανδία, Αλβανία και έμμεσα με Ισπανια, Πορτογαλία, Τουρκία, Ελβετία, Σουηδία, που ήταν δήθεν «ουδέτερες») και ειχαν αντίπαλους τους Συμμάχους (https://alophx.blogspot.com/2017/09/kai.html, https://alophx.blogspot.com/2022/06/blog-post.html, https://alophx.blogspot.com/2017/05/1945.html).

Στις μέρες μας η Ρωσία και η Κίνα έχουν συμμαχήσει μεταξύ τους μέσω του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, των BRICS, αλλά και με άλλες χώρες (η Ρωσία και μέσω του «Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας»), π.χ. την Ινδία, την Νότια Αφρική, την Βραζιλία, το Ιράν, την Βόρεια Κορέα, την Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Μυανμάρ, τις Αραβικές πετρομοναρχίες, το Πακιστάν κ.λ.π. και έχουν αντίπαλο την Δύση (ΗΠΑ, Βρετανική Κοινοπολιτεία, Ισραήλ, ΝΑΤΟ, Γερμανική ΕΕ, Ιαπωνία)-(https://alophx.blogspot.com/2023/10/blog-post_23.html).

[Στην συμμαχία των Ρώσων και των Κινέζων οι μεν Ρώσοι δίνουν τα όπλα και την τεχνολογία, ενώ η Κίνα το χρήμα, την οικονομία και τα κεφάλαια. Οι δε Αγγλομερικάνοι έχουν μία συμμαχία/«ειδική σχέση»/Άξονα μεταξύ τους, όπως ακριβώς παρόμοια σχέση έχουν τα κράτη του Γαλλογερμανικού Άξονα στις μέρες μας ή είχαν στο παρελθόν μας η Γερμανία και η Ιταλία στην συμμαχία του Άξονα του Μεσοπολέμου και του Β΄ΠΠ].

Στις δε πρώτες περιπτώσεις ξέσπασαν Παγκόσμιοι Πόλεμοι, στους οποίους αρχικά κέρδιζαν οι Γερμανοί και οι Σύμμαχοι τους στην πρώτη περίπτωση, οι Ιάπωνες με τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους στην δεύτερη, ενώ σε περίπτωση ενός Γ΄ΠΠ είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις των Ρωσοκινέζοι θα σαρώσουν τις δυνάμεις των δυτικών σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Ειρηνικό και Ασία (π.χ. σε Ουκρανία, Ιράν, Αραβία, Ταιβάν, Κορέα κ.λ.π.).

Όμως στο τέλος, στην μεν πρώτη περίπτωση οι δυνάμεις της Αντάντ νίκησαν τις Κεντρικές Δυνάμεις, στην δεύτερη οι Σύμμαχοι κέρδισαν τις δυνάμεις του Άξονα, ενώ στην τρίτη περίπτωση ένας αναμενόμενος από πολλούς Γ΄ΠΠ αναμένεται να είναι πολύ σκληρός και πιο άβιος και αιματηρός με δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκατομμύριων ή και δισεκατομμυρίων θυμάτων λόγω των πυρηνικών όπλων, που αν χρησιμοποιηθούν δεν θα υπάρχει στην πραγματικότητα κανένας νικητής, αλλά μία γη πλήρως κατεστραμμένη (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/n-mentventef-oi-epitheseis-ton-oukranon-me-dytikous-pyraylous-den-tha-theorithoun-apo-ti-mosxa-os-nomimi-amyna/).

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιαπωνία και η Γερμανία εργάζονται για μια στρατιωτική συμμαχία. Η Ιαπωνία και η Γερμανία ολοκλήρωσαν την Δευτέρα μια μεγάλη στρατιωτική συμφωνία που ξυπνά ορισμένες ανησυχητικές μνήμες και δείχνει ένα σκοτεινό μέλλον.

Η συμφωνία διευκολύνει την ανταλλαγή προμηθειών μεταξύ ιαπωνικών και γερμανικών δυνάμεων. Επίσης, εξορθολογίζει την υλικοτεχνική υποστήριξη μεταξύ τους και επιτρέπει ακόμη και στον καθένα να χρησιμοποιεί τις βάσεις του άλλου κατά τη διάρκεια κοινών επιχειρήσεων.

Αυτή η συμφωνία έρχεται καθώς τόσο η Ιαπωνία όσο και η Γερμανία αυξάνουν τη στρατιωτική τους ισχύ. Η Ιαπωνία συγκεντρώνει ένα στόλο σχεδόν 150 μαχητικών αεροσκαφών F-35 και κατασκευάζει πολεμικά πλοία τελευταίας τεχνολογίας. Η Ιαπωνία αναπτύσσει επίσης πυραύλους με τόσο την τεχνική ικανότητα όσο και το νόμιμο περιθώριο για να χτυπήσουν προληπτικά άλλα έθνη.

Είναι παρόμοια κατάσταση με τη Γερμανία. Το 2022 μ.Χ., το Γερμανικό κοινοβούλιο χειροκρότησε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, αφού είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία σηματοδότησε ένα «σημείο καμπής» που υποχρέωσε την Γερμανία να αντλήσει περισσότερα δισεκατομμύρια στον στρατό της. Έκτοτε, η Γερμανία αύξησε την παραγωγή όπλων, ξεκίνησε την πρώτη της μόνιμη ανάπτυξη στο εξωτερικό μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει συζητήσει την επανεισαγωγή της στράτευσης.

Έτσι, η Ιαπωνία και η Γερμανία προετοιμάζονται για πόλεμο και λαμβάνουν μέτρα για να πολεμήσουν αυτόν τον πόλεμο ως σύμμαχοι, όπως έκαναν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο , όταν και οι δύο έφεραν τεράστια καταστροφή στον κόσμο.

Αυτό είναι ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια στην ανθρώπινη ιστορία. Η ακραία καταστροφή θα ξεπεραστεί από μια προσεχή σύγκρουση που θα δει ξανά την Γερμανία και την Ιαπωνία συμμάχους. Η στρατιωτική συμφωνία αυτής της εβδομάδας δείχνει πόσο κοντά είναι αυτός ο μελλοντικός πόλεμος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου