Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

ΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

Όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα πρώτα υποδουλώθηκε στους Τούρκους και όλοι οι ηγέτες της έφυγαν στο εξωτερικό έμεινε σε αυτούς υποδουλωμένη τουλάχιστον για τέσσερις Αιώνες, με πολλές επαναστάσεις ενδιάμεσα, μέχρις ότου με την επανάσταση της Εθνεγερσίας του 1.821 μ.Χ. (και μετέπειτα με τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Μικρασιατική Εκστρατεία) απελευθερωθήκαν από την Οθωμανική Κατοχή.

Αρχικά, στην επανάσταση αυτή, οι Έλληνες σημείωσαν πολλές επιτυχίες και απελευθέρωσαν πολλά Ελληνικά εδάφη, ιδίως στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και τις Κυκλάδες, αρχίσαν οι μεταξύ τους συγκρούσεις, ενώ για να βρουν περισσότερα χρήματα για την επανάσταση πήραν τοκογλυφικά δάνεια από τους Βρετανούς και υποδουλώθηκαν οικονομικά σε αυτούς, με αποτέλεσμα αυτοί, όπως και οι άλλες Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλογάλλοι και Ρώσοι) για τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα και από τα δάνεια που έδωσαν στην Ελλάδα να εμπλακούν στον Ελληνικό Ζήτημα.

Ταυτόχρονα, οι Έλληνες άρχισαν εν μέσω της Επανάστασης να αντιμάχονται μεταξύ τους για την εξουσία με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν δύο βίαιοι εμφύλιοι μεταξύ τους και να βρουν την ευκαιρία να επέμβουν οι Τουρκοαιγυπτίοι υπό τον Ιμπραήμ και μετέπειτα οι Μεγάλες Δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν για τα συμφέροντα τους, κάτι που οδήγησε τελικά στην ίδρυση του πρώτου ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους στην νεότερη ιστορική περίοδο.

Ο πρώτος του Προέδρος ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας που ήρθε από το εξωτερικό και προσπάθησε με τις μεγάλες του ικανότητες να ανορθώσει την Ελλάδα και να την κάνει ένα σύγχρονο ισχυρό, ανεξάρτητο και ισχυρό κράτος (όπως είχε κάνει στην Ελβετία), όμως τελικά δολοφονήθηκε με την παρακίνηση των Αγγλογάλλων που ήθελαν υποτελή την Ελλάδα.

Στην συνέχεια ακολούθησε εμφύλιος πόλεμος, στον οποίο ηττήθηκε και εκδιώχθηκε από κυβερνήτης της Ελλάδας, ο διάδοχος του στο αξίωμα του Προέδρου και αδερφός του Αυγουστίνος και οι ξενοκίνητοι πολιτικοί που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πλοιοκτητών και των κοτζαμπάσηδων και φυσικά και των ξένων, π.χ. Μαυροκορδάτος και Κωλέττης.

Στην συνέχεια οι ξένοι έφεραν για να ελέγχουν την Ελλάδα, τον Βαυαρό/Γερμανό Όθωνα (http://alophx.blogspot.com/2022/01/blog-post.html, http://alophx.blogspot.com/2019/12/o.html), ο οποίος καταπίεσε τον λαό και τον κατέστρεψε σε κάθε τομέα του και στο τέλος συνέβη η εξέγερση του 1.843 μ.Χ., η οποία περιόρισε την παντοδυναμία του Όθωνα και έφερε στην εξουσία τους εξίσου διεφθαρμένους και τυραννικούς Ελληνικούς πολιτικούς.

Αυτοί μάλιστα δημιουργήσαν κόμματα, το Αγγλικό ο Μαυροκορδάτος (https://www.pentapostagma.gr/politismos/istoria/7220066_alexandros-mayrokordatos-o-amfilegomenos-agonistis-kai-prothypoyrgos, http://alophx.blogspot.com/2017/07/blog-post_93.html ), το Γαλλικό ο Κωλέττης (https://www.pentapostagma.gr/politiki/7166349_ekloges-i-oikogeneia-poy-mpike-sti-boyli-1844-kai-ekprosopeitai-akoma, https://www.pentapostagma.gr/politismos/istoria/7110248_enas-sainsimonistis-stin-ellada-toy-othona-1833-1835) κα το Ρωσικό ο Κολοκοτρώνης και κανένα Ελληνικό, κάτι που δείχνει το επίπεδο των ανθρώπων αυτών και το ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούσαν (σιγουρά όχι του Ελληνικού λαού).

Όταν κάποιος από αυτούς αναλάμβανε την εξουσία, αμέσως διόριζε τους δικούς στο δημόσιο, έδιωχνε τους προηγουμένους, αρπάζαν χρήματα του δημοσίου, κυριάρχησε το ρουσφέτι και ο νεποτισμός, αύξησαν τους μισθούς των βουλευτών και διόρισαν παντού δικούς τους δικαστές, πήραν δάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την καταχρέωσαν ακόμα περισσότερο στους ξένους (τα περισσότερα των οποίων αρπάζαν οι ίδιοι), φρόντιζαν με χρηματισμό να κάνουν τους αστυνόμους και τους στρατιώτες να πάνε με το μέρος τους, τυραννήσαν τον λαό τους κ.λ.π.

Τελικά, η κατάσταση έγινε τόσο κακή που ο Όθωνας εκδιώχθηκε με εξέγερση το 1.863 μ.Χ. και την εξουσία ανελαβε προσωρινά μέχρι να  διοριστεί νέος βασιλιάς στην Ελλάδα από τις Μεγάλες Δυνάμεις μία Τριανδρία πολιτικών, ο ήρωας της Επανάστασης Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Μπενιζέλος Ρούφος και ο Δημήτριος Βούλγαρης.

Αυτοί συγκροτήσαν προσωρινή κυβέρνηση και μοιράστηκαν τα Υπουργεία, με το μεν κόμμα του Ρούφου επειδή βρίσκονταν στα πάνω έδρανα της Βουλής να λέγονται Πεδινοί και του Βούλγαρη που βρίσκονταν στα μπροστινά έδρανα της Βουλής ονομάστηκαν Πεδινοί.

[Και αυτοί όταν κάποιος από αυτούς αναλάμβανε την εξουσία, αμέσως διόριζε τους δικούς στο δημόσιο, έδιωχνε τους προηγουμένους, αρπάζαν χρήματα του δημοσίου, κυριάρχησε το ρουσφέτι και ο νεποτισμός, πήραν δάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την καταχρέωσαν ακόμα περισσότερο στους ξένους (τα περισσότερα των οποίων αρπάζαν οι ίδιοι), φρόντιζαν με χρηματισμό να κάνουν τους αστυνόμους και τους στρατιώτες να πάνε με το μέρος τους, τυραννήσαν τον λαό τους κ.λ.π.].

Όταν πρωθυπουργός έγινε ο Ρούφος, άρχισε ένας βίαιος αγώνας για την εξουσια μεταξύ των κομμάτων αυτών και ο Βούλγαρης ξεκίνησε με μέρος του στρατού που πήγε μαζί του εξέγερση για την κατάληψη της εξουσίας, κατέλαβε κυβερνητικά κτίρια και στο τέλος ξεκίνησε εμφύλιος, γνωστός ως «Ιουνιανά» με δεκάδες θύματα, που έληξε με παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου Χρύσανθου και των Μεγάλων Δυνάμεων.

Οι οποίες φοβούμενοι ότι οι Έλληνες πολιτικοί θα άρπαζαν τα αποθέματα χρυσού που υπήρχαν στο Ελληνικό Εθνικό Θησαυροφυλάκιο και για αυτό έστειλαν και στρατό στην Ελλάδα και έτσι έληξε ο εμφύλιος πόλεμος τότε.

Στην συνέχεια με τον νέο βασιλιά Γεώργιο τον Α΄ ιδρύθηκαν πρωσοποκετνρικά κόμματα υπό τους Κουμουνδούρο, Δεληγεώργη, Τρικούπη και Δεληγιάννη, τα οποία με τα δάνεια και τους φόρους τους κατέστρεψαν και αυτά την Ελλάδα., οι οποίες επέφεραν την χρεοκοπία της Ελλάδας το 1.893 μ.Χ. και την ήττα της στον πόλεμο του 1.897 μ.Χ. και την υπαγωγή σε Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για πάνω από δέκα χρόνια (http://alophx.blogspot.com/2016/09/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_66.html).    

[Και αυτοί όταν κάποιος από αυτούς αναλάμβανε την εξουσία, αμέσως διόριζε τους δικούς στο δημόσιο, έδιωχνε τους προηγουμένους, αρπάζαν χρήματα του δημοσίου, κυριάρχησε το ρουσφέτι και ο νεποτισμός, αύξησαν τους μισθούς των βουλευτών και διόρισαν παντού δικούς τους δικαστές, πήραν δάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την καταχρέωσαν ακόμα περισσότερο στους ξένους (τα περισσότερα των οποίων αρπάζαν οι ίδιοι), φρόντιζαν με χρηματισμό να κάνουν τους αστυνόμους και τους στρατιώτες να πάνε με το μέρος τους, τυραννήσαν τον λαό τους κ.λ.π.].

Ακολούθησε η άνοδος του Βενιζέλου (http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_58.html), οι Βαλκανικοί Πόλεμοι (http://alophx.blogspot.com/2018/04/blog-post_15.html, http://alophx.blogspot.com/2017/02/blog-post_65.html), το μεγάλωμα της Ελλάδας με την απελευθέρωση των Εδαφών της, ο Εθνικός Διχασμός, ο Α’ΠΠ,  η Μικρασιατική Καταστροφή, η πτώση της μοναρχίας στην Ελλάδα, τα συνεχή πραξικοπήματα, η κοινωνική και πολιτική αστάθεια, η νέα χρεοκοπία της Ελλάδας το έτος 1.932 μ.Χ. (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1873-1929-2008.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_48.html), η δικτατορία, ο Β’ΠΠ και η Γερμανική Κατοχή.

[Και όλοι αυτοί οι πολιτικοί όταν κάποιος από αυτούς αναλάμβανε την εξουσία, αμέσως διόριζε τους δικούς στο δημόσιο, έδιωχνε τους προηγούμενους, αρπάζαν χρήματα του δημοσίου, κυριάρχησε το ρουσφέτι και ο νεποτισμός, αύξησαν τους μισθούς των βουλευτών και διόρισαν παντού δικούς τους δικαστές, πήραν δάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την καταχρέωσαν ακόμα περισσότερο στους ξένους (τα περισσότερα των οποίων αρπάζαν οι ίδιοι), φρόντιζαν με χρηματισμό να κάνουν τους αστυνόμους και τους στρατιώτες να πάνε με το μέρος τους, τυραννήσαν τον λαό τους κ.λ.π.].

Η Ελλάδα έμεινε στην συνέχεια για ‘τέσσερα χρόνιά Ελλάδα υποταγμένη στους Γερμανούς με μία κατοχή τόσο αγρία, σαν αυτή των Τούρκων και των Σταυροφόρων στην Ρωμανία, ενώ τότε ιδρύθηκαν και τρία ανταρτικά κινήματα κατά των κατακτητών (Γερμανοιταλών και Βουλγάρων), ο ΕΔΕΣ, ο ΕΛΑΣ και ο ΕΚΚΑΧ.

(Όσα δηλαδή και τα κράτη που ιδρυθήκαν μετά την πτώση της Πόλης στους Σταυροφόρους για να απελευθερώσουν αυτή και την υπόλοιπη Ρωμανία, δηλαδή η Αυτοκρατορία της Νικαίας, το Δεσποτάτο της Ηπείρου, όπως επίσης και η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας και στο τέλος τα κατάφεραν).

[Η δε πιο αποτυχημένη δυναστεία στην Ρωμανία που την  κατέστρεψαν σε κάθε τομέα ήταν οι Άγγελοι και στην σύγχρονη Ελλάδα οι πολίτικες δυναστείες των Μητσοτάκηδων, των Παπανδρέου και των Καραμανλήδων, οι οποίοι ήρθαν από  το εξωτερικό (οι Παπανδρέου από τις ΗΠΑ, ο Κούλης από την Γερμανία, ο πατέρας του από Γερμανία και Τουρκία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι, όπως τον Αλέξιο ο Δ΄ τον Άγγελο, τον έφεραν από το εξωτερικό οι Σταυροφόροι-https://www.logiosermis.net/2014/12/1204.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html).

Πήρε δε τον χρυσό από τις ιερές εικόνες για να πληρώσει τους Σταυροφόρους μισθοφόρους του ο προδότης Αλέξιος ο Δ΄ ο Άγγελος στην Πόλη, όπως ακριβώς και ο τύραννος της Αθήνας Λαχάρης πήρε τον χρυσό από το άγαλμα της Αθήνας για να πληρώσει και αυτός τους μισθοφόρους του.

Και όπως οι Δούκες και ο Ψελλός έφεραν με την προδοσία τους την καταστροφή στο Μάντζικερτ, οι Κομνηνοί έφεραν καταστροφή στο Μυριοκέφαλο και θαύμαζαν ελπίς Μανουήλ του Α΄ τον δυτικό πολιτισμό και επέβαλαν φεουδαρχικά μετρά στην Ρωμανία, έτσι και οι Άγγελοι με τις πολιτικές τους έφεραν την καταστροφή της Άλωσης της Πόλης από τους Σταυροφόρους, ενώ οι αντίστοιχες πολιτικές των Παλαιολόγων (παρά την βελτίωση που επέφεραν οι Λασκαρίδες-http://alophx.blogspot.com/2017/09/blog-post_23.html) έφεραν την Άλωση της Πόλης.

Η δε προδοσία του Ιωαννίδη και του (δήθεν «Εθνάρχη») Κωνσταντίνου Καραμανλή του Πρεσβυτέρου (με την γνωστή φράση του: «Η Κύπρος βρίσκεται μακριά») με την προδοσία τους έφεραν την καταστροφή και κατάληψη μεγάλου μέρους της πάντα Ελληνικής Κύπρου.

Όλοι αυτοί οι τύραννοι ακολουθήσαν τις ίδιες ακριβώς, εκ δυτικισμός, καταστροφή της κοινωνικής συνοχής, αρπαγή των περιουσίων, της γης, του στρατού, η φτώχεια που επέφεραν, οι κοινωνικές συγκρούσεις, οι εμφύλιοι, η παρακμή, η διχόνοια, η υποτέλεια σε ξένους κ.λ.π.].

Αρχικά, στην επανάσταση αυτή, οι Έλληνες σημείωσαν πολλές επιτυχίες και απελευθέρωσαν πολλά Ελληνικά εδάφη, ενώ για να βρουν περισσότερα χρήματα για την επανάσταση πήραν τοκογλυφικά δάνεια από τους Βρετανούς και υποδουλώθηκαν οικονομικά σε αυτούς, με αποτέλεσμα αυτοί, όπως και οι άλλες Μεγάλες Δυνάμεις (Αγγλομερικάνοι και Ρώσοι) για τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα και από τα δάνεια που έδωσαν στην Ελλάδα να εμπλακούν στον Ελληνικό Ζήτημα.

Ταυτόχρονα, οι Έλληνες άρχισαν εν μέσω της Κατοχής να αντιμάχονται μεταξύ τους για την εξουσία με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν δύο βίαιοι εμφύλιοι μεταξύ τους και να βρουν την εύκαιρα να επέμβουν οι Γερμανοιταλούς και οι Βουλγάροι και μετέπειτα οι Σύμμαχοι για να τους αντιμετωπίσουν για τα συμφέροντα τους, κάτι που οδήγησε τελικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας το 1.944 μ.Χ.

Η Ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου ήρθε από το εξωτερικό και προσπάθησε να ανορθώσει την Ελλάδα, όμως τελικά έπεσε με την έναρξη ενός νέου Εμφύλιου Πολέμου (http://alophx.blogspot.com/2016/09/1943-1944-1946-1949.html) με την παρακίνηση των Αγγλοαμερικάνων που ήθελαν υποτελή την Ελλάδα.

Οι Αμερικανοί έδωσαν στην τότε Ελληνική κυβέρνηση το γνωστό τοκογλυφικό δάνειο «Μάρσαλ», ενώ ελέγχαν την Ελληνική οικονομία απόλυτα και επέβαλαν στην Ελλάδα ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς όπως ακριβώς έκανε στην Ελλάδα και η Τρόικα με τα μνημόνια.

Στην συνέχεια οι ξένοι έφεραν για να ελέγχουν την Ελλάδα, τους δωσίλογους της Κατοχής που «ξέπλυναν», ενώ όλοι αυτοί οι πολιτικοί καταπίεσαν τον λαό τους και τον κατέστρεψε σε κάθε τομέα του.

[Και όλοι αυτοί οι πολιτικοί όταν κάποιος από αυτούς αναλάμβανε την εξουσία, αμέσως διόριζε τους δικούς στο δημόσιο, έδιωχνε τους προηγούμενούς, αρπάζαν χρήματα του δημοσίου, κυριάρχησε το ρουσφέτι και ο νεποτισμός, αύξησαν τους μισθούς των βουλευτών και διόρισαν παντού δικούς τους δικαστές, πήραν δάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την καταχρέωσαν ακόμα περισσότερο στους ξένους (τα περισσότερα των οποίων αρπάζαν οι ίδιοι), φρόντιζαν με χρηματισμό να κάνουν τους αστυνόμους και τους στρατιώτες να πάνε με το μέρος τους, τυράννησαν τον λαό τους κ.λ.π.].

Κάποια στιγμή συνέβη «εξέγερση» μέσω του «Ανένδοτου Αγώνα», κατά της «Αποστασίας» με τα Ιουλιανά του 1.965 μ.Χ. (http://alophx.blogspot.com/2021/01/1961-2020.html, http://alophx.blogspot.com/2017/09/1965.html) η οποία περιόρισε την παντοδυναμία του Όθωνα και έφερε στην εξουσία τους εξίσου διεφθαρμένους και τυραννικούς Ελληνικούς πολιτικούς (http://alophx.blogspot.com/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_92.html), οι οποίοι μάλιστα δημιουργήσαν κόμματα, το που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ξένων (σιγουρά όχι του Ελληνικού λαού).

Τελικά, η τεράστια αυτή καταπίεση και τυραννία των Ελλήνων πολιτικών και διαφθορά τους έδωσε στους χουντικούς την αφορμή να επιβάλουν την χούντα, που όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση ο δικτάτορας Ιωαννίδης, με την προδοσία της Κύπρου, να φέρουν την καταστροφή και κατάληψη μεγάλου μέρους της πάντα Ελληνικής Κύπρου από τους Τούρκους (http://alophx.blogspot.com/2017/09/1974-2016.html, http://alophx.blogspot.com/2017/04/1974.html).

Η απολυτά διεφθαρμένη Μεταπολίτευση που ακολούθησε, ιδίως μετά τα μνημόνια, την προδοσία της πάντα Ελληνικής Μακεδονίας μας, τον κορωνοιό, την διατροφική κρίση και τον Ρωσοουκρανικό πόλεμο (http://alophx.blogspot.com/2023/03/blog-post.html), επέφερε την σχεδόν πλήρη καταστροφή της Ελλάδας με πολιτικούς που ήρθαν από το εξωτερικό (οι Παπανδρέου, ο Παπαδήμος και ο Κασελάκης από τις ΗΠΑ, (όπως και ο Σαμαράς και ο Τσίπρας) ο Κούλης και ο Σημίτης από την Γερμανία, ο πατέρας του από Γερμανία και Τουρκία και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής από το Παρίσι κ.λ.π.).

[Και όλοι αυτοί οι πολιτικοί όταν κάποιος από αυτούς αναλάμβανε την εξουσία, αμέσως διόριζε τους δικούς στο δημόσιο, έδιωχνε τους προηγούμενους, αρπάζαν χρήματα του δημοσίου, κυριάρχησε το ρουσφέτι και ο νεποτισμός, αύξησαν τους μισθούς των βουλευτών και διόρισαν παντού δικούς τους δικαστές, πήραν δάνεια που κατέστρεψαν την Ελλάδα και την καταχρέωσαν ακόμα περισσότερο στους ξένους (τα περισσότερα των οποίων άρπαζαν οι ίδιοι), φρόντιζαν με χρηματισμό να κάνουν τους αστυνόμους και τους στρατιώτες να πάνε με το μέρος τους, τυράννησαν τον λαό τους κ.λ.π.

Την εναέρια προστασία της Βουλγαρίας ανέλαβε η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ)!. Υπογράφηκε από τους Υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών. Πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον Βουλγαρικό εναέριο χώρο σε περιπτώσεις θερμής καταδίωξης, στο πλαίσιο του «Μνημονίου κατανόησης για την εναέρια αστυνόμευση διέλευσης συνόρων Τουρκίας-Βουλγαρίας» που υπέγραψαν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/ta-tourkika-maxitika-tha-mporoun-na-mpainoun-ston-voulgariko-enaerio-xoro-xoris-proeidopoiisi-se-periptosi-thermis-katadioksis/)].

Όλοι αυτοί κατέστρεψαν με τα τοκογλυφικά δάνεια που πήραν προς άγρα ψήφων την Ελλάδα και εξίσου προδοτικά την έφεραν στα εθνοπροδοτικά και παντελώς παράνομα μνημόνια της Τρόικας, δηλαδή των ΗΠΑ, της Γερμανικής ΕΕ και του ΔΝΤ για να της αρπάξουν οι ξένοι τον πλούτο και την γη της (http://alophx.blogspot.com/2017/03/blog-post_96.html, http://alophx.blogspot.com/2018/02/blog-post_85.html, http://alophx.blogspot.com/2018/05/blog-post_79.html).

Η απελευθέρωση της Ελλάδας από τους εγχώριους και ξένους τοκογλύφους μπορεί να γίνει είτε με εξέγερση/επανάσταση του Ελληνικού λαού, ένα παγκόσμιο οικονομικό κραχ σαν αυτό του 1.929 μ.Χ. που θα καταστρέψει τις οικονομίες των «δανειστών» και θα τους αναγκάσει να φύγουν από τις χώρες τους, ένας Γ’ΠΠ, ένας συνδυασμός αυτών ή και όλα αυτά μαζί.

Θα είναι άραγε αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων στις μέρες μας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, άλλα μόνο αν λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα ως λαός θα αποφύγουμε τις οποίες κακοτοπιές και θα φέρουμε εκ νέου την πολυαγαπημένη μας πατρίδα σε μία κατάσταση ακμής και ευημερίας.

ΕΞΤΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Διοικητής ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας: «Το 47% του χρυσού της Ελλάδας βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο της ΤτΕ» – Το υπόλοιπο 53% που βρίσκεται; Η Βρετανία παρακρατά τον Ελληνικό χρυσό λόγω... «δαπανών των ελληνικών στρατευμάτων στην Β.Αφρική τον Β'ΠΠ».

Το ερώτημα «Γιατί το 53% του χρυσού της Ελλάδας φυλάσσεται εκτός της χώρας;» αναδύεται σήμερα με την επιβεβαίωση από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ότι μόνο «το 47% του χρυσού της Ελλάδας βρίσκεται στο θησαυροφυλάκιο (το ανακαινισμένο, μια που σήμερα έγινε η τελετή εγκαινίων του) της ΤτΕ».

«Το 47% του χρυσού τηρείται στην Ελλάδα, με το υπόλοιπο να μοιράζεται μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών (29%), Βρετανίας (20%) και Ελβετίας (4%)» σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Καμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδος δεν έχει στο εξωτερικό τέτοιο τμήμα του εθνικού πλούτου. Και ούτε είναι μόνο θέμα εχέγγυων για τα δανεικά των Μνημονίων

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποθέματα του ελληνικού χρυσού ήταν 112,75 τόνοι στο γ’ τετράμηνο του 2016 μ.Χ. από 112,72 τόνους στο δεύτερο τετράμηνο του ίδιου έτους. Τα αποθεματικά χρυσού κατά μέσο όρο στην Ελλάδα κυμαίνονταν στους 114,09 τόνους από το 2000 μ.Χ. έως το 2016 μ.Χ..

Σε αυτή την περίοδο, τα αποθέματα έφτασαν στην ανώτερη τιμή τους στο τέταρτο τρίμηνο του 2000 μ.Χ. με 132,56 τόνους και στην χαμηλότερη τιμή τους στους 107,21 τόνους την ίδια περίοδο το 2003 μ.Χ. Το αν η ποσότητα αυτή αντιπροσωπεύει τον συνολικό Ελληνικό χρυσό ή μόνο όσα αποθέματα βρίσκονται στην Ελλάδα είναι άγνωστο.

Στις 31/12/2012 μ.Χ. ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας και νυν διοικητής της ΤτΕ, είχε δηλώσει εγγράφως στην Βουλή ότι «στις 31.12.2012 μ.Χ. τα αποθέματα φυσικού χρυσού ήταν 3.760 χιλιάδες ουγγιές, αξίας 4,74 δισ. ευρώ, από τα οποία το ήμισυ φυλάσσεται στην ΤτΕ και το υπόλοιπο φυλάσσεται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην Ελβετία».

Δύο χρόνια αργότερα και με βάση τον ισολογισμό της 31ης/12/2015 μ.Χ. στο ενεργητικό της Τράπεζας της Ελλάδας περιλαμβανόταν «χρυσός και απαιτήσεις σε χρυσό» αξίας 4.655.876.333 ευρώ (από 4.720.522.384 το 2014 μ.Χ.). Το βάρος του δε, ανερχόταν σε 148,8 τόνους. Έτσι περισσότερος από τον μισό χρυσό της Ελλάδας βρίσκεται σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ελβετία (τράπεζα UBS). Για ποιο λόγο η μισή ποσότητα βρίσκεται εκτός Ελλάδος δεν έχει διευκρινιστεί.

Μόνο ο γερμανικός χρυσός φυλασσόταν εκτός Γερμανίας (ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία), για όσο καιρό υπήρχε ο κίνδυνος πολέμου και προέλασης των Σοβιετικών, αλλά τώρα έχει επιστραφεί. Κρίσιμο στοιχείο: Ο ελληνικός χρυσός στην Βρετανία, δηλαδή το 20% πρέπει να θεωρείται ήδη διαγραμμένος από τα αποθεματικά και δεν πρόκειται να επιστραφεί ποτέ στη χώρα!

Οι Βρετανοί τον παρακράτησαν ως «πολεμικές δαπάνες των ελληνικών δυνάμεων της Μέσης Ανατολής» στον Β’ΠΠ αν και η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα την απώλειά του και τυπικά μας ανήκει, αλλά ουσιαστικά έχει κατασχεθεί από την Βρετανία!  Εκτός αυτού, ένα σημαντικό ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί, είναι εάν κάποιος έχει δει τον χρυσό που φυλάσσεται εκτός Ελλάδος; Όχι!

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για την καταμέτρηση των αποθεμάτων και για τον επανέλεγχό τους από καμία αρμόδια αρχή. Τα μόνο πραγματικά δεδομένα είναι ότι: Δεν υπάρχει καμία εξήγηση γιατί ο χρυσός φυλάσσεται σήμερα εκτός της Ελλάδος. Η Βρετανία έχει παρακρατήσει ένα σημαντικό μέρος του.

Δεν έχει γίνει επίσημος επανέλεγχος για να διαπιστωθούν αν όντως υπάρχουν τα αποθέματα Ο χρυσός, τουλάχιστον του εξωτερικού, μπορεί να κατασχεθεί από τους δανειστές σε περίπτωση οριστικής ρήξης βάσει των όρων του 2ου μνημονίου του Φεβρουαρίου του 2012 μ.Χ.

Η ποσότητα του Ελληνικού χρυσού έχει υποστεί μεγάλες απώλειες αλλά άγνωστης έκτασης. Φυλάσσεται σε τρεις χώρες του εξωτερικού. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επιστροφής του χρυσού που βρίσκεται εκτός της χώρας

Είκοσι τόνοι πουλήθηκαν το 2003 μ.Χ. για να μετατραπούν σε ομόλογα (χαρτιά αντί χρυσού δηλαδή). Μέρος του Ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην ΕΚΤ ως συμμετοχή στο ευρώ Κατά μέσο όρο τα αποθεματικά του Ελληνικού χρυσού ανέρχονται στους 112 τόνους αξίας 4,7 δισ. ευρώ

Τέλος το μέλλον του Ελληνικού χρυσού είναι επίφοβο καθώς η ΤτΕ είναι φειδωλή στις ανακοινώσεις της τη κατάστασή του και τις επακριβείς του ποσότητες και τέλος Ο χρυσός της ΤτΕ είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού λαού αλλά κανείς πολιτικός δεν ενδιαφέρεται για αυτό Θα επαναπατριστεί ο χρυσός πίσω στη Ελλάδα; Ποτέ!

Ήδη ο χρυσός που φυλάσσεται στη Βρετανία από την εποχή του Β΄ΠΠ έχει κατασχεθεί (πού και να μην είμασταν σύμμαχοι με την Βρετανία)… Η υπόθεση και η μοίρα του Ελληνικού χρυσού είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο στοιχείο της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας (https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/dioikitis-tte-giannis-stournaras-to-47-tou-xrysou-tis-elladas-vrisketai-sto-thisayrofylakio-tis-tte-to-ypoloipo-53-pou-vrisketai/).


Την εναέρια προστασία της Βουλγαρίας ανέλαβε η τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ)!. Υπογράφηκε από τους Υπουργούς Άμυνας των δύο χωρών. Πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι η Τουρκία θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον Βουλγαρικό εναέριο χώρο σε περιπτώσεις θερμής καταδίωξης, στο πλαίσιο του «Μνημονίου κατανόησης για την εναέρια αστυνόμευση διέλευσης συνόρων Τουρκίας-Βουλγαρίας» που υπέγραψαν οι Υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών.

Πρακτικά η συμφωνία αφορά την προστασία του Βουλγαρικού εναέριου χώρου από την τουρκική Αεροπορία! Την συμφωνία υπέγραψαν ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και ο Βούλγαρος ομόλογος του Τοντόρ Ταγκάρεφ.

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές: «Οι συμφωνίες Border Crossing Air Policing επιτρέπουν στα αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης να συνεχίζουν την θερμή καταδίωξη διασχίζοντας τα σύνορα μιας άλλης χώρας προκειμένου να αποτρέψουν αεροπορικές απειλές.

Οι συνορεύουσες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν διμερείς ή πολυεθνικές συμφωνίες μεταξύ τους, οι οποίες συνιστώνται επίσης από το ΝΑΤΟ. Με την συμφωνία αυτή, η Τουρκία θα μπορεί να πετάξει στον Βουλγαρικό εναέριο χώρο για θερμή καταδίωξη όταν εκτελεί καθήκοντα εναέριας αστυνόμευσης στα Βουλγαρικά σύνορα» (https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/ta-tourkika-maxitika-tha-mporoun-na-mpainoun-ston-voulgariko-enaerio-xoro-xoris-proeidopoiisi-se-periptosi-thermis-katadioksis/).









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου