Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΟΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ


ΟΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΡΑΒΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ


Ως γνωστόν, στις μέρες μας, έχουν διαδοθεί σε εκτενές επίπεδο στην Ευρώπη, και ιδίως στον εκπαιδευτικό τομέα αυτές, πολλές λανθασμένες ιστορικά απόψεις, οι οποίες δεν έχουν καμμιά σχεδόν σχέση με την ιστορική πραγματικότητα.
Και όλα αυτά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μονάχα συγκεκριμένες πολίτικες και συμφέροντα ξένων προς όφελος αλλότριων και εξωευρωπαικών στην πλειοψηφία τους εξωθεσμικών κέντρων και πολιτικών παραγόντων.
Εννοείται φυσικά, ότι όλες αυτές οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δεν γίνονται από μονές τους, ούτε και οι ευρωπαίοι ηγέτες τις κάνουν ποτέ δωρεάν, άλλα κυρίως ύστερα από την χορήγηση τεράστιων χρηματικών ποσών.
Τα χρήματα αυτά, διοχετεύονται στην ΕΕ, από τις πλούσιες Αραβικές πετρομοναρχίες του Κόλπου, με αντάλλαγμα οι ηγέτες αυτής, να επιβάλλουν μια φιλοισλαμική εκπαιδευτική πολιτική στους πολίτες των κρατών τους, η οποία παράλληλα, θα φέρνει τύψεις στους Ευρωπαίους για τις πρότερες εχθρικές προς τα ισλαμικά κράτη πράξεις τους (τα οποία πάντα εξιδανικεύονται), ενώ θα τονίζονται ιδιαίτερα τα «κατορθώματα» αυτών.
Με τον τρόπο αυτό, οι Ευρωπαίοι, έχοντας τύψεις για τα εγκλήματα (και μη) των προγονών τους (τα οποία όμως δεν διέπραξαν οι ίδιοι), δεν θα αντιστέκονται στην εισδοχή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στις χώρες τους (http://www.triklopodia.gr/%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1/, https://www.pentapostagma.gr/2018/05/%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CF%89%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CF%80%CE%BF%CF%85.html, http://www.defence-point.gr/news/symmories-oplismenon-paranomon-metanaston-vomva-stin-kinonia), ούτε και θα τολμούν να φέρουν κριτική στα καταπιεστικά και τυραννικά καθεστώτα των ισλαμικών χωρών, οι οποίες καταπιέζουν βάναυσα τους πολίτες τους.
[Παρόλα αυτά, τα σχέδια αυτά δεν φαίνεται να λειτουργούν, αφού μεγάλα ποσοστά των πολιτων σε πολλές χώρες της ΕΕ (και φυσικά και στην χώρα μας), επιθυμούν όλο και λιγότερους λαθρομετανάστες (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/05/86.html)].
(Και όλα αυτά, με την ευγενική πάντα χορηγία των πετρομοναρχιών του Κόλπου, με στόχο τον σταδιακό εξισλαμισμό της Δύσης λόγω της τεράστιας γεννοβολίας των μουσουλμάνων και την πτώση του πληθυσμού σε αυτή).

Έτσι, στην Δύση, υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση, πως οι Άραβες ήταν αυτοί που διέσωσαν και ανέπτυξαν τις γνώσεις των Αρχαίων Ελλήνων, τις οποίες μετέφεραν αργότερα στην Δύση και συντέλεσαν με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη μετέπειτα της Αναγέννησης στην Ευρώπη.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Για να απαντήσουμε στο ερώτημα αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τις απαρχές του ισλάμ και να πούμε κάποια πράγματα για τον ιδρυτή του, την ιστορία και τις πεποιθήσεις του.
Καταρχάς, υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα βασικά πράγματα, τα οποία θα πρέπει να ειπωθούν για το ισλάμ και τον ιδρυτή του, το οποίο στις μέρες μας, απειλεί όλο τον δυτικό κόσμο, ιδιαίτερα ως ιδεολογία και πολιτισμός.
Αυτά, συντέλεσαν πολύ στην ίδρυση του ισλάμ, μαζί με τις προσωπικές πεποιθήσεις και βιώματα του Μωάμεθ, και συντέλεσαν πολύ στις βίαιες κατευθύνσεις που αυτή η θρησκεία πηρέ στην συνέχεια, τόσο έναντι των γυναικών, όσο και έναντι της ίδιας της γνώσης.
[Αλώστε οι Άραβες, με τις πρώτες κατακτήσεις τους, έκαιγαν βιβλιοθήκες (σε Περσία, Αίγυπτο και άλλου), ισχυριζόμενοι πως αν τα χειρόγραφα αυτών, είχαν εχθρικές προς το ισλάμ διδασκαλίες, δεν άξιζε να υπάρχουν, ενώ αν αυτά που έλεγαν, τα έλεγε ήδη το κοράνι και πάλι αυτά ήταν άχρηστα].
Συγκεκριμένα, Ο Μωάμεθ, ως έμπορος καραβανιών και έχοντας άμεσες επαφές με εμπόρους άλλων θρησκειών εκτός των ανιμιστικών της προισλαμικής Αραβίας (Χριστιανισμό, Ιουδαϊσμό), υιοθέτησε πολλά στοιχεία από αυτούς στην δημιουργία του ισλάμ.
Επίσης, Ο Μωάμεθ, επηρεάστηκε για την δημιουργία του ισλάμ, από τον ξάδερφο της γυναίκας του, της Χαντίζα, τον αιρετικό εβονίτη Χριστιανό, Ουαράκα, ο οποίος και τον «βοήθησε να πειστεί» πως ήταν εκλεκτός του Θεού, λόγω των οραμάτων του.
Όσο δε ζούσε η πλούσια Χαντίζα, στην οποία ο Μωάμεθ δούλευε ως έμπορος-καμηλιέρης, και στην οποία ανήκε όλη η περιουσία, ο Μωάμεθ ήταν «αναγκαστικά ασκητικός» στις γυναίκες, διότι αν ξενοκοιτούσε, θα έχανε την πολιτική επιρροή της και κυρίως την μεγάλη της περιουσία, η οποία τον «βοηθούσε στο έργο του».
Μόλις όμως αυτή πέθανε, ο Μωάμεθ ξεσάλωσε και δεν άφησε θηλυκό (είτε μέσω επιγαμιών ή σαν λάφυρο πολέμου), που να μην πλάγιασε μαζί του, από την ηλικία των εννιά χρονών, μέχρις και την ηλικία των ογδόντα!!!


Και ενώ αρχικά έδειχνε (δήθεν) «επιείκεια» στους εχθρούς του (όσο η εξουσία του δεν ήταν σταθερή), προκειμένου να τους πάρει με το μέρος του, όταν η εξουσία του σταθεροποιήθηκε οριστικά, τότε, αυτή χάθηκε και άρχισαν οι μαζικές σφαγές όσων δεν υποτασσόταν σε αυτόν.
Υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους σήμερα, ότι η Αρχαία Ελληνική γνώση και φιλοσοφία, όπως και τα μαθηματικά (http://www.pronews.gr/istoria/381792_oi-ellines-gnorizan-tin-algevra-prin-2500-hronia-kai-poly-prin-toy-araves), μεταφέρθηκαν στην Δύση, αποκλειστικά και μόνο χάρις στους Άραβες μελετητές των Αρχαίων Ελληνικών κείμενων Φιλοσοφίας και Επιστήμης, οι οποίοι και προέβησαν στην μετάφραση αυτών και ότι με τον τρόπο αυτό, βοήθησαν στην Αναγέννηση της Ευρώπης.
Όμως, αυτό δεν είναι ακριβές. Η Αναγέννηση, ξεκίνησε τον 14ο με 15ο αιώνα, όταν πολλοί Βυζαντινοί λόγιοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην Δυτική Ευρώπη, λόγω των Τουρκικών κατακτήσεων, μεταφέροντας μαζί τους πολλά αρχαία χειρόγραφα, τα οποία οι ίδιοι ή οι μαθητές τους, μετέφρασαν στις δυτικές γλώσσες (αυθόρμητα ή μέσω παραγγελιών από πλουσίους αριστοκράτες και ηγεμόνες).
Ακόμα δε και τις Αραβικές μεταφράσεις, που έκαναν οι πρώτες ισλαμικές δυναστείες, όταν κατέκτησαν την Μέση Ανατολή τον 7ο μετά Χριστόν αιώνα, προερχόταν από τους Ορθοδόξους και Νεστοριανούς κάτοικους των περιοχών που είχαν καταλάβει και όχι από Άραβες φυλάρχους, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα από τα Ελληνικά.
Ενώ και πριν ακόμα την περίοδο της Αναγέννησης, οι Βυζαντινοί, απέστειλαν πολλά Αρχαία Ελληνικά κείμενα, στους βασιλιάδες της Δυτικής Ευρώπης, στους πάπες ή στους φιλοσόφους και αριστοκράτες που τους τα είχαν ζητήσει (μέσω της οδού Βαλκάνια-Νότια Ιταλία-Δύση).
Οπότε, εύκολα μπορεί να συμπεράνει κάνεις, πως η βοήθεια των Αράβων στην ανάπτυξη της γνώσης από τους Αρχαίους Έλληνες, και μετέπειτα μεταφορά της στην Δύση, είναι κατά βάση ένας έξυπνος μύθος.
Ένας μύθος, τον οποίο δημιούργησαν κάποιοι δυτικοί ιστορικοί και υιοθέτησαν και εξάπλωσαν οι Άραβες, σε μια έξυπνη προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια υπέρ τους εικόνα στην Δύση, με στόχο την προώθηση των πολικών τους, ισχυριζόμενοι πως τάχα αυτοί την διέδωσαν πρώτοι.





Και προσπαθώντας παράλληλα, να κάνουν τους Ευρωπαίους να νιώθουν τύψεις, λέγοντας τους πως αυτοί με τις Σταυροφορίες και την αποικιοκρατία φταίνε για όλα τα δεινά τους, ξεχνώντας όμως ότι αυτοί πρώτοι ξεκίνησαν την τζιχάντ τον 7ο μετά Χριστόν αιώνα, ενώ την περίοδο της αποικιοκρατίας (και πριν από αυτή), οι ίδιοι, είτε σφαζόταν μεταξύ τους (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_78.html), είτε ακόμα και καλούσαν τους δυτικούς στις διαμάχες τους (και αυτοί, εκμεταλλευόμενοι τις «προσκλήσεις» αυτές, καταλάμβαναν τις χώρες τους προς όφελος τους).
[Εδώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, πως και οι (όντως βάρβαρες) σταυροφορίες των καθολικών κρατών της Δύσης και του πάπα στον Μεσαίωνα κατά των μουσουλμάνων στην Παλαιστίνη, ήταν στην ουσία, μία απάντηση στην πρώτη μεγάλη τζιχάντ, την οποία εξαπέλυσαν οι διάδοχοι του Μωάμεθ κατά της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Περσίας και της δυτικής Ευρώπης (https://alophx.blogspot.gr/2017/10/blog-post_52.html).
Η επεκτατικότητα δε αυτής της πρώτης τζιχάντ, έφτασε παράλληλα ως τα εδάφη της Ινδίας και της Κίνας.
Η δεύτερη τζιχάντ των μουσουλμάνων κατά των Ευρωπαίων, εξαπολύθηκε, όταν μετά την παρακμή των Αράβων, οι (Σελτζούκοι αρχικά και στην συνέχεια οι Οθωμανοί) Τούρκοι, κατέλαβαν το Αραβικό χαλιφάτο και άρχισαν την προέλαση τους κατά της  Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αρχικά, και στην συνέχεια, όταν την κατέλαβαν και αυτή το έτος 1453 μ.Χ., στράφηκαν κατά της δυτικής Ευρώπης (https://alophx.blogspot.gr/2016/10/blog-post_12.html https://alophx.blogspot.gr/2016/09/v-behaviorurldefaultvmlo_0.html).
Τελικά, η βάρβαρη αυτή κατακτητική πορεία και επέλαση των Οθωμανών Τούρκων, αντιστράφηκε μετά την ήττα τους στην Βιέννη το έτος 1683 μ.Χ., ενώ στην συνέχεια, τόσο τα κράτη της δυτικής Ευρώπης, όσο και η Ρωσία, στράφηκαν με δριμύτητα εναντίον της και της επέφεραν συντριπτικές ήττες, ως και την οριστική διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας-Χαλιφάτου το 1924 μ.Χ (https://alophx.blogspot.gr/2017/07/blog-post_73.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/06/game-of-thrones_7.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/05/blog-post_21.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/04/blog-post_30.html).
Στις μέρες μας, έγινε μία τρίτη προσπάθεια από το Κατάρ, την Σαουδική Αραβία, καθώς και την Τουρκία να επανιδρύσουν ξανά την ισλαμική Αυτοκρατορία-Χαλιφάτο (https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_36.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/09/blog-post_20.html), και να εξαπολύσουν μία νέα τζιχάντ κατά των Χριστιανών και του κόσμου, αλλά για άλλη μία φορά, τα σχέδια τους καταστράφηκαν από τις προσπάθειες (κυρίως) της Ρωσίας και των συμμάχων τους, αλλά και των ΗΠΑ του Τραμπ (https://alophx.blogspot.gr/2017/12/blog-post_1.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/11/n.html, https://alophx.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html, http://www.voltairenet.org/article197542.html)].




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου