Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΓΕΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΓΕΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, πολλοί ηγέτες κρατών, υπήρξαν κατά την διάρκεια της ιστορίας πράκτορες ξένων κυβερνήσεων (ή ακόμα και των ιδίων τους των χωρών) και κατόρθωσαν κατά την διάρκεια του βίου τους, να καταλάβουν την εξουσία στις χώρες καταγωγής τους.

Οι πιο γνωστοί από αυτούς, υπήρξαν οι ηγέτες οι οποίοι έζησαν κατά βάση στην διάρκεια του Μεσοπολέμου (Λένιν, Στάλιν, Μουσολίνι- http://attikanea.blogspot.com/2017/03/kai-meta.html), των οποίων τα έργα και οι πράξεις, επηρέασαν τις ζωές εκατομμύριων, τόσο στην χώρα τους, όσο και παγκόσμια.
Όμως και στην νεότερη εποχή, υπήρξαν αντίστοιχα ηγέτες, οι οποίοι ήταν πράκτορες  μυστικών υπηρεσιών (εντοπίων ή ξένων) και των οποίων η άνοδος στην εξουσία και οι πράξεις τους, επηρεάζουν ακόμα και σήμερα τις ζωές εκατομμύριων ανθρώπων.
Ο πιο γνωστός από όλους, είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν της Ρωσίας. Αυτός ήταν ένας νεαρός πράκτορας της KGB, ο οποίος είχε ως τομέα δράσης την κατασκοπία στον βιομηχανικό τομέα, έχοντας ως βάση του το Ανατολικό Βερολίνο (αν και κάποιοι αργότερα ισχυρίστηκαν, ότι εκτός από την βιομηχανική κατασκοπία, βοηθούσε και στις ανακρίσεις και βασανισμούς των ντόπιων αντιφρονούντων).
Ο Πούτιν, κατάφερε να ανέλθει ταχύτατα στα αξιώματα των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, η οποία διαδέχθηκε την ΕΣΣΔ, και να γίνει ο εκλεκτός των σιλοβίκι (http://alophx.blogspot.gr/2017/09/siloviki-1999.html), οι οποίοι έριξαν το 1999, τον διεφθαρμένο, ανίκανο, και προδότη Γιέλτσιν από την προεδρία της Ρωσίας και εγκατέστησαν στην θέση του τον Πούτιν.
Τα αποτελέσματα δε των πολιτικών που ακολουθήσε ο Πούτιν, σε σχέση με την χώρα του, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αφού κατόρθωσε να ανορθώσει υπέρμετρα την χώρα του και να την αναδείξει, ενώ άλλαξε και τις παγκόσμιες ισορροπίες, με την συνεργασία-συμμαχία του με την Κίνα (http://corfiatiko.blogspot.gr/2018/04/blog-post_181.html#more), αλλά και άλλες χώρες (π.χ. Ινδία, Ιράν, Βραζιλία, Νότια Αφρική).  
[Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ο Πούτιν, χρησιμοποιεί και την Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία για πολιτικούς λόγους (https://insidestory.gr/article/rosikos-polemos-fanari?token=I447R9I1WK&utm_source=insideStory&utm_medium=email&utm_campaign=freenl&utm_content=%2Farticle%2Frosikos-polemos-fanari&utm_source=insideStory&utm_campaign=b144206432-unsubscribed20180414&utm_medium=email&utm_term=0_52e9cf69f7-b144206432-126343861&ct=t(unsubscribed_Newsletter_14_4_2018))].
Άλλος γνωστός ηγέτης κράτους, ο οποίος για πολλούς ήταν πράκτορας μυστικών υπηρεσιών, είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Τσεχίας, ο Αντρέι Μπάμπις (σύμμαχος του Ορμπάν της Ουγγαρίας-http://www.cnn.gr/news/prosopa/story/124973/viktor-ormpan-apo-fileleytheros-politikos-apologitis-toy-anatolikoeyropaikoy-aytarxismoy), ο οποίος  κατηγορήθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τσεχίας, ότι υπήρξε πληροφοριοδότης της διαβόητης StB (γνωστής ως η «Κόκκινη Γκεστάπο»), της μυστικής υπηρεσίας του κομμουνιστικού καθεστώτος, καθώς και πως ήταν μέλος της KGB.

Φυσικά, ο ίδιος αρνείται κάθε ανάμιξη, ισχυριζόμενος πως όλα αυτά είναι: «Ψέματα εκείνων που δεν θέλουν να νικήσω στις εκλογές», αλλά οι αντίπαλοι του ισχυρίζονται, πως μέσω των διασυνδέσεων που είχε ως πράκτορας των κομμουνιστικών υπηρεσιών, έχει ακόμα σχέσεις με τους Ρώσους, ενώ αποτελεί ακόμα και σήμερα πράκτορα τους, ακολουθώντας φιλορωσική πολιτική, λόγω των σχέσεων αυτών, της χρηματοδότησης, καθώς και των μυστικών που κατέχουν αυτοί εναντίον του.
Άλλος ένας σημερινός ηγέτης, ο οποίος ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του, είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.
Αυτός, υπήρξε στα νιάτα του, αξιωματικός της Υπηρεσίας για την Εθνική Ασφάλεια και έλαβε ενεργό μέρος στην προστασία του σώματος, κατά την επιχείρηση για την αλλαγή ονομάτων, προς τους τουρκικής καταγωγής πολίτες την δεκαετία του 1980.
Επίσης, ως μέλος του σώματος αυτού, ο Μπορίσοφ, βοηθούσε ενεργά στις διώξεις των αντιφρονούντων, καθώς και στις ανακρίσεις, αλλά και τους βασανισμούς αυτών από το κομμουνιστικό καθεστώς της Βουλγαρίας.
Με την πτώση του κομμουνισμού στην χώρα, ο Μπορίσοφ έγινε μέλος της Μαφίας που δημιουργήθηκε στην Βουλγαρία και μέσω αυτής, πλούτισε και δημιούργησε επιχειρήσεις με μαύρο χρήμα (ίδρυσε μία ιδιωτική εταιρεία, παρέχοντας ασφάλεια σε πρώην προσωπικότητες του κομμουνιστικού καθεστώτος, όπως ο Τοντόρ Ζίβκοβ, ή πωλούσε προστασία και έλαβε μέρος σε εκβιασμούς και κυκλώματα πορνείας).
Μέσω των επιχειρήσεων αυτών, ο Μπορίσοφ συνδέθηκε στενά με την Δύση (τις ΗΠΑ και την ΕΕ της Γερμανίας), των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί σήμερα, ως πρωθυπουργός της χώρας του.
Στην δυτική Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Γερμάνια, η καγκελάριος της χώρας αυτής, η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ, κατηγορήθηκε από πολλούς ως πράκτορας της κομμουνιστικής μυστικής υπηρεσίας του κομμουνιστικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας, της Στάζι.
Η ίδια, κατηγορήθηκε ότι ως μέλος της Στάζει, κατέδιδε τους συμφοιτητές της, ενώ η δραστηριότητα της αυτή, την βοήθησε στην ανέλιξη της ακαδημαϊκής της καριέρας στο καθεστώς αυτό, ενώ οι γνώσεις που απέκτησε ως πράκτορας, την βοήθησαν αργότερα και στην ανέλιξη της πολιτικής της καριέρας στην Γερμάνια, τα καταστροφικά αποτελέσματα της οποίας διακρίνει εύκολα κάνεις στις μέρες μας σε όλη την ΕΕ.

[Ακόμα και ο πρώην πρωθυπουργός της Πολωνίας, ο Λεχ Βαλέσα, ο οποίος ήταν πρόεδρος του εργατικού συνδικάτου της Αλληλεγγύης, και κατόρθωσε μέσω ειρηνικών απεργιών να βοηθήσει στην πτώση της κομμουνιστικής δικτατορίας στην χώρα αυτή, κατηγορήθηκε στην συνέχεια, ως πράκτορας του κομμουνιστικού καθεστώτος για ένα διάστημα, καταδίδοντας συνάδελφους του και αργότερα ως πράκτορας της CIA και του Βατικανού].
Στις μέρες μας, η πιο διάσημη περίπτωση, ηγέτη κράτους, ο οποίος ήταν πράκτορας μυστικών υπηρεσιών (άλλου κράτους στην περίπτωση αυτή), είναι αυτή του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, Αμπού Μπακρ Μπαγκάντι, ο οποίος εκπαιδεύθηκε από την CIA και μάλιστα είχε στενές επαφές και φωτογραφίσεις με τον Αμερικανό γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν.
Οι ΗΠΑ, επί προεδρίας Ομπάμα, τον βοήθησαν να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τα εδάφη του σε Συρία και Ιράκ, αλλά αργότερα, επί προεδρίας Τραμπ, οι ΗΠΑ σε συνεργασία με την Ρωσία του Πούτιν, διαλύσαν πλήρως την οργάνωση του στις δυο αυτές χώρες.
Εδώ, θα πρέπει να αναφέρει κάνεις, ότι πολλές φορές, οι ηγέτες-πρώην πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, βοήθησαν σημαντικά στην επάνοδο του θαυμασμού μεγάλου μέρους των κοινωνιών τους, στα δήθεν κατορθώματα των ηγετών και των πολιτικών καθεστώτων που αυτοί υπηρετούσαν.
Έτσι, στην Ρωσία, έχουμε μια επάνοδο του θαυμασμού μεγάλου μέρους του πληθυσμού για τους δικτάτορες Στάλιν και Λένιν (καθώς και για τον Τσάρο Νικόλαο τον Β’ και τον Μεγάλο Πέτρο), με πιο ιδιαίτερη ανάπτυξη από αυτές, να έχει η ανάπτυξη του νεοσταλινισμού στην χώρα (για όλους τους παραπάνω ηγέτες έχουν θετική γνώμη άνω του 30% των ερωτηθέντων στις δημοσκοπήσεις).

Αντίστοιχα, στην Κίνα, το καθεστώς προωθεί την λατρεία του Μάο στην χώρα (το ταριχευμένο μάλιστα σώμα του οποίου το καθεστώς φυλά στενά από φόβο μήπως αυτό κλαπεί στην προσπάθεια γίνει πραξικόπημα κατά της κομμουνιστικής δικτατορίας στην χώρα).


Παράλληλα όμως, και στην Γερμάνια, υπάρχει σημαντική αναβίωση, τόσο του ναζισμού, όσο και του θαυμασμού για τον Χίτλερ (http://www.defence-point.gr/news/theories-synomosias-telos-sto-verolino-to-1945-pethane-o-chitler) και το καθεστώς του (http://www.huffingtonpost.gr/entry/polites-toe-raich-mestikos-stratos-nostalyon-toe-y-raich-perimenei-ten-emera-ch-ste-yermania_gr_5a5f7b17e4b00a7f171cbbea, http://www.protothema.gr/world/article/749963/reichsbrger-to-neo-raih-pou-apeilei-na-metatrepsei-tin-germania-se-prosia-tou-1817/).

[Παρεμφερή άνοδος αντιευρωπαικών κομμάτων, παρατηρείται και στην Ισπανία-http://www.efsyn.gr/arthro/i-parakatathiki-ton-aganaktismenon-stin-ispania].

Ουσιαστικά, με βάση όλα τα παραπάνω, φαίνεται καθαρά, ότι η άνοδος πρώην πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών στην ηγεσία των χωρών τους, επηρέασε τόσο τις ίδιες, όσο και άλλες σημαντικά με βάση τις πράξεις αυτών, τόσο σε ιδεολογικό, όσο και πολιτικό τομέα, ενώ αναμένεται με βάση τα μέχρι τώρα ιστορικά δεδομένα, αυτές, αν δεν προσεχθούν να οδηγήσουν σε καταστροφή, τόσο σε τοπική, περιφερειακή, όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου