Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΥΡΑΝΝΟΚΤΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, στην Αρχαιά Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αρχαιά Αθηνά, οι Αρχαίοι Αθηναίοι, θεωρούσαν τους Αρμόδιο και Αριστογείτονα, ως τυραννοκτόνους, αλλά και ως τους ανθρώπους, οι οποίοι έδιωξαν τους τυράννους και αποκατέστησαν το δημοκρατικό πολίτευμα στην πόλη αυτή.

Ήταν όμως αυτή η πραγματικότητα; Η ιστορική αλήθεια είναι αρκετά διαφορετική. Ο Αρμόδιος και ο Αριστογείτων ήταν αριστοκράτες, οι οποίοι ήταν «ερωμένοι». Ο Ίππαρχος, ο οποίος ήταν αδερφός του τυράννου Ιππία, ήθελε να γίνει δικός του εραστής ο νεαρός στην ηλικία Αρμόδιος.
Όμως, αυτός αρνήθηκε την πρόταση του, τότε ο Ίππαρχος για να τον εκδικηθεί, κάλεσε την αδερφή του να λάβει μέρος στην μεγάλη γιορτή των Παναθηναίων, αλλά όταν αυτή έφτασε στο σημείο που θα λάβαινε αυτή μέρος, την απέπεμψε συκοφαντώντας την ως ανήθικη και ρεζιλεύοντας την μπροστά σε όλο τον Αθηναϊκό λαό.
Όταν δε αυτή έφτασε στο σπίτι της και ανέφερε στον αδερφό της τα γεγονότα αυτά, αυτός θέλοντας από την μια να εκδικηθεί την αδερφή του και από την άλλη φοβούμενος πως αν δεν σκότωναν τους τυράννους, θα τους σκότωναν αυτοί πρώτοι, αποφάσισε μαζί με τον Αριστογείτονα, να προσπαθήσουν να τους σκοτώσουν κατά την διάρκεια της πομπής των Παναθηναίων.
Όμως, δεν κατάφεραν να φτάσουν και να δολοφονήσουν τον Ιππία, ο οποίος είχε φροντίσει για την προσωπική του ασφάλεια, αλλά μόνο τον (αφύλακτο) Ίππαρχο, ενώ οι ίδιοι στην συνέχεια, συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν άμεσα.
Φυσικά, η τυραννία στην Αθηνά, δεν έπεσε τότε, αλλά μόνο τέσσερα έτη αργότερα, χάρις μόνο στους Σπαρτιάτες, υστέρα από έναν χρησμό των Δελφών προς την Σπαρτή, τους έπεισαν αυτοί να επιτεθούν στην Αθηνά, και έριξε τον Ιππία, βάζοντας στην θέση του τον Ισαγόρα, ενώ αργότερα πηρέ την θέση του ο Κλεισθένη (ο οποίος και είχε πληρώσει το μαντείο να δώσει τον χρησμό αυτό).
Εννοείται βέβαια, ότι λεγόμενοι «τυραννοκτόνοι», οι οποίο ήταν αριστοκράτες, ουδόλως ενδιαφερόταν για τον λαό, και προχώρησαν στην δολοφονία μόνο ενός τυράννου, όχι φυσικά για να αποκαταστήσουν την δημοκρατία (η οποία αλώστε δεν είχε ακόμα δημιουργηθεί τότε, αφού πριν τους τυράννους, το πολίτευμα της Αθήνας ήταν η τρομοκρατία του Σόλωνα), αλλά καθαρά για λογούς προσωπικής «τιμής», αλλά και για να σώσουν την ζωή τους.

Οπότε γιατί τότε καθιερώθηκε αυτή η εντελώς λανθασμένη ιστορία στην Αθηνά, ενώ καθιερώθηκε ακόμα και γιορτή προς τιμήν τους;
[Η δε γιορτή αυτή, καθιερώθηκε να συμπίπτει με αυτή των Παναθηναϊκών από τους Αθηναίους, για καθαρά συμβολικούς λογούς, κατά τον αντίστοιχο τρόπο, που ηγέτες της Επανάστασης του 1821 (π.χ. Υψηλάντης), αποφάσισαν η έναρξη της επανάστασης της Εθνεγερσίας, να γίνει την 25η Μάρτιου 1821, προκειμένου να συμπιέσει με την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προκειμένου αυτή να συμβολίζει το χαρμόσυνο μνήμα της αναγέννησης της Ελλάδας].
Πρώτα από όλα για καθαρά ψυχολογικούς λογούς, αφού θα ακουγόταν πάντα καλύτερο να έχουν ελευθερώσει και σώσει την Αθηνά κάτοικοι της ίδιας, πάρα οι Σπαρτιάτες, και δεύτερον, επειδή δεν θα ακουγόταν καθόλου ευχάριστο, εν μέσω ειδικά Πελοποννησιακού Πολέμου και σε έναν αγώνα μέχρι θανάτου με την Σπαρτή, να λένε οι Αθηναίοι πως οι εχθροί τους στον πόλεμο αυτό τους ελευθέρωσαν από τους τυράννους. 
[Φυσικά, δεν ήταν μόνο αυτός ο μύθος που κυριαρχούσε στην Αρχαία-όσο και στην σύγχρονη Ελλάδα, αλλά και άλλοι, όπως π.χ. το γεγονός ότι στους Αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες, δήθεν δεν υπήρξε ντοπάρισμα ή στήσιμο αυτών-http://www.mixanitouxronou.gr/dorodokia-ke-stimeni-agones-stous-olimpiakous-agones-tis-archeas-elladas-i-pigmachi-pou-sinennoithikan-gia-to-apotelesma-ke-i-paterades-pou-kanonisan-to-apotelesma-tou-agona-ton-gion-tous/, http://www.pronews.gr/istoria/242171_ntoparisma-stin-arhaia-ellada, http://wwwapologitiki.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html, https://aristotelisguidegr.wordpress.com/2016/08/22/%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84/http://www.oodegr.com/neopaganismos/diogmoi/theodosios1.htm, http://www.oodegr.com/neopaganismos/politismos/a8litismos/olympia1.htm].
Κατά τον αντίστοιχο τρόπο στην Αρχαιά Ρώμη, η εκδίωξη των βασιλιάδων της πόλης από τον Ιούνιο Βρούτο, αποδόθηκε στον ηρωισμό του και όχι στην εξέγερση της αριστοκρατίας, και πιθανή πληρωμή από μέρους του βασιλικού στρατού, προκειμένου να τον ρίξουν από την εξουσία τον τυραννικό Ταρκύνιο, και να την μοιραστούν οι ευγενείς μεταξύ τους.
Αλλά, και στα νεότερα χρονιά, υπήρχε ένα παρεμφερώς περιστατικό στην Ελλάδα: Όπως όλοι γνωρίζουμε, το 1973, σημειώθηκε η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με τον πολύ διαδεδομένο αστικό μύθο, χάρις την εξέγερση αυτή των φοιτητών, έπεσε η δικτατορία της χούντας, και αποκαταστάθηκε η δημοκρατία στην χώρα. Όμως ήταν έτσι τα πράγματα;
Η αλήθεια ήταν ότι οι φοιτητές που έλαβαν μέρος στην εξέγερση αυτή, ήταν ελάχιστοι αριθμητικά (αν και με βάση τον αριθμό των ατόμων που ισχυρίστηκαν πως έλαβαν μέρος σε αυτή-για να έχουν αυτά ένα ηρωικό εκλογικό προφίλ προς ψήφιση στις εκλογές-θα έπρεπε να ήταν εκατοντάδες χιλιάδες).
Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού δεν έλαβε καθόλου (ενεργό) μέρος σε αυτή, ενώ το μόνο αποτέλεσμα ήταν να πέσει μετά από λίγο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος από την εξουσία, και αυτό συνέβη, υστέρα μόνο από το πραξικόπημα του Ιωαννίδη όμως (και όχι των φοιτητών).
Η χούντα στην πραγματικότητα, δεν έπεσε τότε (το 1973), αλλά το επόμενο έτος (το 1974), λόγω της εισβολής και στρατιωτικής κατοχής μεγάλου μέρους της Κύπρου μας από την φασιστική Κεμαλική Τουρκία και όχι από τον αγώνα των φοιτητών.
[Θα πρέπει εδώ να αναφερθεί, πως λέγεται πως ένα μέρος των φοιτητών ήταν και πράκτορες από την Δύση-όπως έγινε με τις πρόσφατες «χρωματιστές επαναστάσεις» στην εποχή μας-, η οποία ήθελε να ρίξει τον ανηλεή δικτάτορα Παπαδόπουλο, τόσο γιατί προσπαθούσε να προσεγγίσει το ανατολικό μπλοκ εν μέσω Ψυχρού Πολέμου, αλλά και επειδή δεν ήθελε να επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα, χώρος ανεφοδιασμού για το Ισραήλ για τον πόλεμο του 1973.
Οπότε, έριξαν τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, προκειμένου να βάλουν στην θέση τον ακόμα πιο σκληρό και προδότη δικτάτορα Ιωαννίδη, ο οποίος με την άθλια αντεθνική πολιτική του, παρέδωσε την Κύπρο στους Τούρκους, προκειμένου να προωθήσουν τις φιλοτουρκικές πολίτικες τους].

Στις μέρες μας, προσπαθούν οι δωσίλογοι πολιτικοί μας (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/05/blog-post_547.html, http://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%BB/#), να δημιουργήσουν νέους ψευδείς αστικούς (και παντελώς) αντεθνικούς μύθους, ισχυριζόμενοι πως τάχα και οι γειτονικοί καπηλευτές της ιστορίας της πατρίδας μας (π.χ. Σκοπιανοί, Αλβανοί, Τούρκοι), έχουν και αυτοί μερίδιο σε αυτήν (π.χ. πως η Μακεδονία ανήκει τάχα και στους Σκοπιανούς).

 Αυτό είναι όπως καταλαβαίνει κάνεις κάτι το πάρα πολύ επικίνδυνο, αφού αν ένας λαός αρχίσει να πιστεύει ψευδείς εθνικούς μύθους για τον ίδιο (π.χ. οι γενιές των Σκοπιανών που έχουν γαλουχηθεί πως είναι τάχα απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου), μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι για άλλους λαούς (διεκδικώντας άδικα εδάφη που ποτέ δεν τους ανήκαν).
Αλλά ακόμα, μπορούν, μέσω των fake news (http://www.iefimerida.gr/news/325693/ti-einai-ta-fake-news-gia-ta-opoia-milaei-syneheia-o-tramp), ή της προπαγάνδας κατευθυνόμενων ΜΜΕ (http://www.naftemporiki.gr/story/1350460/germania-problima-aksiopistias-gia-ta-mesa-enimerosis), να γίνουν επικίνδυνοι και για τους εαυτούς τους (απομονώνοντας το πολυεθνικό κράτος τους ή φέρνοντας όλες τις μειονότητες που κατοικούν σε αυτό σε σύγκρουση μεταξύ τους).
[Τα γεγονότα αυτά, συμβαίνουν επίσης και στην ίδια την χώρα μας, όπου ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, εν ονόματι  Τζέφρι Πάιατ,  παριστάνει τον «νέο Πιουριφόι» (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD,                                                                                                   http://www.paron.gr/2017/05/14/%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%86%CF%8C%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%B2%CE%B7%CF%82/) ή ακόμα και τον νέο Υποκόμη Πάλμερστον (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%82_%CE%A0%CE%AC%CE%BB%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD).
Και όλα αυτά, στην προσπάθεια του να ελέγξει την πολιτική ζωή της Ελλάδας, και να την φέρει κάτω υπό την απόλυτη Αμερικάνικη επιρροή, όπως ακριβώς έκανε και επί χούντας και κυρίως επί του δικτάτορα Ιωαννίδη (http://www.eksegersi.gr/issue/915/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/28480.%CE%95%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B9%CF%86%CF%8C%CE%B9,                                                                                                                                                         https://www.rizospastis.gr/story.do?id=3711369,                                                                                                     https://sourlas.gr/index.php/politic-action/menu-various-issues/49-cat-general-issues/350-sourlas-alitheia-piourifoi)]

Οπότε, όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κάνεις, κάθε λαός θα πρέπει να συμβάλει με σθένος στην διαφύλαξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς και να μην αφήσει ποτέ κανέναν σφετεριστή να καπηλευθεί την ιστορία, τον πολιτισμό και τα εδάφη του, χρησιμοποιώντας ψευδείς μύθους ως σημείο αναφοράς για τις παντελώς άνομες και αρπακτικές επιδιώξεις του.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου