Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΟΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΗΓΕΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


ΟΙ ΠΑΡΕΜΦΕΡΕΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΗΓΕΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, πολλοί ηγέτες κρατών, οι οποίοι ήταν είτε δικτάτορες (http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2018/05/blog-post_802.html#more), είτε πράκτορες ή σε κάποια φάση της ζωής τους, συνεργάτες ή σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, κατέληξαν να έχουν ένα  κοινό αποτρόπαιο τέλος, εξαιτίας της συνεργασίας τους αυτής, καθώς και των γνώσεων που είχαν αποκτήσει (οπότε τα στοματά τους, έπρεπε να κλείσουν οριστικά).

Ένας από αυτούς ήταν ο γνωστός σε όλους μας Σαντάμ Χουσεΐν. Αυτός, ο φτωχός νόθος γιος αγνώστου πατρός, όταν βρισκόταν σε εξορία στην Αίγυπτο, υστέρα από την αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του τότε κομμουνιστή προέδρου του Ιράκ, Κασέ, προσεγγίστηκε στο Καιρό από την CIA και έλαβε μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση από αυτή.
Στην συνέχεια, με την βοήθεια αυτής, αλλά και χάρις τις προσωπικές ικανότητες του, κατάφερε να ανέλθει στην ηγεσία του παναραβικού κόμματος Μπάαθ, όταν αυτό κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία στο Ιράκ και σύντομα αναδείχθηκε στον νέο ηγέτη της χώρας αυτής.
Ως πρόεδρος του Ιράκ με δικτατορικές εξουσίες, κήρυξε με την βοήθεια (και χρηματοδότηση των ΗΠΑ και των πετρομοναρχιών του Κόλπου) της Δύσης, στο εχθρικό για την ιδιά Ιράν (https://www.tribune.gr/blog/news/article/465475/aytos-einai-o-logos-poy-to-islamistiko-kathestos-toy-iran-prepei-na-anatrapei-to-israil-se-dagkana-thanatoy.html), ξεκινώντας ένα καταστροφικό πόλεμο μεταξύ των δυο κρατών, που κράτησε οκτώ χρονιά και είχε ως συνέπεια ένα εκατομμύριο νεκρούς, με κανένα ουσιαστικό όφελος για την χώρα του.
[Παρόλα τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η δημοτικότητα και επιρροή των κύριων αντιπάλων για την ηγεμονία αυτής (Ιράν-Ισραήλ), ενισχύεται, με τον μεν Νετανιάχου να αυξάνει δημοσκοπικά το εκλογικό ποσοστό του (http://www.skai.gr/news/world/article/373339/israil-enishuetai-i-dimotikotita-netaniahou-/), ενώ το Ιράν, και αυξάνει σε αρκετό βαθμό την πολιτική του επιρροή στην περιοχή, μέσω των εκλογικών νικών, φιλικών για το ίδιο κομμάτων (σε Λίβανο και Ιράκ http://www.tanea.gr/news/world/article/5558029/eklogikos-thriambos-gia-thn-xezmpolax-ston-libano/, https://www.efsyn.gr/arthro/epistrofi-apo-ta-palia-stin-politiki-skini-toy-irak, http://www.defence-point.gr/news/pligma-gia-tis-ipa-alla-ke-to-iran-i-eklogi-tou-santr-sto-irak).
Παράλληλα, το Ιράν έχει επιτύχει και πολιτική συμμαχία με το αλαουίτικο (σιιτκή αίρεση) καθεστώς του Άσαντ στην Συρία, το καθεστώς των Χούτι στην Υεμένη, καθώς και μία συμμαχία με την Χαμάς στην Παλαιστίνη].
Ως τότε, η Δύση τον υποστήριζε. Όταν όμως αυτός, επιτέθηκε στο Κουβέιτ, προκειμένου να το προσαρτήσει και με τα έσοδα αυτού, να καταφέρει να ξεχρεώσει τα μεγάλα χρέη που είχε δημιουργήσει προς τα Αραβικά κράτη λόγω του πολέμου του με το Ιράκ, τότε οι ΗΠΑ, στράφηκαν εναντίον του και με τον πόλεμο του Κόλπου που ακολουθήσε τον εκδίωξαν από την χώρα αυτή, ενώ στο Ιράκ, επεβλήθη εμπάργκο.
Όταν το 2003, οι ΗΠΑ του Τζορτζ Μπους του νεότερου, εισέβαλαν στο Ιράκ για να καταλάβουν τα πετρέλαια του, αλλά και για άλλους γεωπολιτικούς ρόλους, ο Σαντάμ, συνελήφθη μετά από ένα διάστημα διαφυγής και στην συνέχεια απαγχονίστηκε, προκειμένου να μην μπορέσει να μιλήσει ποτέ για τα μυστικά που ήξερε για τις επιχειρήσεις της CIA.
Παρεμφερή τύχη είχε και ένας άλλος συνεργάτης της CIA, ο πασίγνωστος σε όλους, Οσάμα μπιν Λάντεν,  ο ιδρυτής και πρώτος αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Κάιντα, ο οποίος ως πράκτορας των ΗΠΑ, είχε το προσωνύμιο Τιμ Οσμάν.

Αυτός, εκπαιδεύθηκε από την CIA, και βοήθησε στον αγώνα των Αφγανών Μουτζαχεντίν κατά των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, ενώ επίσης μέσω της οργάνωσης του, της Αλ-Κάιντα, βοήθησε τις ΗΠΑ, να πολεμήσουν και τους Ορθοδόξους Σέρβους και Ρώσους (http://www.zougla.gr/kosmos/article/to-50-ke-pleon-ton-roson-fovate-gia-enan-trito-pagosmio-polemo-1579464), σε Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο και Τσετσενία.
Όμως, όταν και αυτός στράφηκε εναντίον των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους το 2001, αυτές, μετά από δέκα χρονιά πολέμου με την οργάνωση του, κατάφερναν να τον εντοπίσουν στο Πακιστάν, και ύστερα από μια εισβολή ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο κρυσφηγειοτό του, να τον συλλάβουν και να τον εκτελέσουν επιτόπου.
Και αυτό, λόγω του ότι και ο Οσάμα, ως πράκτορας της CIA, γνώριζε πάρα πολλά μυστικά της, τα οποία υπήρχε ο κίνδυνος να αποκαλύψει, εάν δεν του έκλειναν που γρηγορά το στόμα οι ΗΠΑ.
[Η ιδιά ακριβώς ιστορία, επαναλήφθηκε σε Ιράκ και Συρία, με τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, Αμπού Μπακρ Μπαγκάντι, ο οποίος εκπαιδεύθηκε από την CIA και μάλιστα είχε στενές επαφές και φωτογραφίσεις με τον Αμερικανό γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν.
Όσο καιρό αυτός υπάκουε στις ΗΠΑ και τους ήταν χρήσιμος επί προεδρίας Ομπάμα, αυτές τον βοήθησαν να επεκτείνει την ισχύ του σε Συρία και Ιράκ, αλλά όταν αργότερα έπαψε να τις υπακούει και αυτονομήθηκε από αυτές, οι ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ και σε συνεργασία με την Ρωσία του Πούτιν (http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-misi-rosi-pistevoun-oti-i-xora-tous-exi-gini-megali-dinami-1581190), διαλύσαν πλήρως την οργάνωση του στις δυο αυτές χώρες.
Δεν θα είναι παράξενο, αν σύντομα και αυτός βρεθεί νεκρός, αφού γνωρίζει πολλά για την CIA, τα οποία δεν πρέπει να μαθευτούν.

Επίσης, σκοτώνοντας τον, οι ΗΠΑ δεν θα χρειάζονται και να ξοδεύουν συνεχώς χρήματα για την διαβίωση του, τα οποία αυτές θα ήταν αναγκασμένες να δίνουν αν τον έκρυβαν οι ιδίες κάπου και δούλευε ακόμα για αυτές, ενώ με το κόστος μόνο μιας σφαίρας, θα γλίτωναν όλα αυτά τα περιττά έξοδα, όταν ο πρώην πράκτορας τους, δεν θα τους ήταν πια χρήσιμος].
Τα ιδιά ακριβώς έπαθε και ο δικτάτορας του Παναμά, ο Νοριέγκα, ο οποίος ήταν και αυτός πράκτορας της CIA, και με την βοήθεια αυτής, κατέλαβε με πραξικόπημα την ηγεσία της χώρας του.
Στην αρχή, όλα πήγαιναν καλά στην συνεργασία των δυο πλευρών, αλλά σύντομα αυτές ήρθαν σε ρήξη, όταν οι ΗΠΑ, αρνήθηκαν να συνδράμουν τον Νοριέγκα στην προσπάθεια του να κάνει σαμποτάζ εναντίον της αριστερής κυβέρνησης του Ντανιέλ Ορτέγκα στην Νικαράγουα των Σαντινίστας.
Επίσης, άρχισε να μεταφέρει το εμπόριο ναρκωτικών από την ελεγχόμενη (και αδιάφορη για τις ΗΠΑ) αγορά της Λατινικής Αμερικής, στις ιδίες τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την ραγδαία εξάπλωση τους εκεί, με συνέπεια μεγάλες διαμαρτυρίες των πολίτων των ΗΠΑ κατά της κυβέρνησης του.
Με τον τρόπο αυτό, ο Νοριέγκα πέρασε την κόκκινη γραμμή, δημιουργώντας πολιτικά προβλήματα στην ιδιά την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα, οι NEW York Times να δημοσιεύσουν ένα πύρινο άρθρο, σύμφωνα με το οποίο αυτός εμπλεκόταν σε παράνομο ξέπλυμα χρήματος εκβιασμούς, καθώς και σε εμπόριο ναρκωτικών, ενώ παρείχε και οπλισμό σε παράνομες ομάδες ανταρτών στη Λατινική Αμερική.
Το 1989, οι ΗΠΑ, με εντολή του τότε προέδρου της χώρας, Τζορτζ Μπους του πρεσβυτέρου, εισέβαλαν στον Παναμά και συνέλαβαν τον Νοριέγκα, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 40 ετών για λαθρεμπόριο ναρκωτικών (ο Νοριέγκα, πέθανε στην φυλακή το 2017).
Και στην Ελλάδα, οι πρώην πράκτορες των ΗΠΑ, οι δικτάτορες Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στην Ελλάδα με πραξικόπημα που είχε την υποστήριξη αυτών.
Αυτοί, σε μια προσπάθεια ανταπόδοσης, κυνήγησαν τους εχθρούς των ΗΠΑ στην Ελλάδα και εναρμόνισαν την πολιτική της χώρας μας με αυτή των ΗΠΑ, αλλά όταν ο Παπαδόπουλος, προσέγγισε το Ανατολικό μπλοκ εν μέσω Ψυχρού Πολέμου και αρνήθηκε να ενισχύσει το Ισραήλ στον πόλεμο του με τους Άραβες το 1973 (πόλεμος του Γιομ Κιπούρ), οι ΗΠΑ φρόντισαν αυτός να χάσει την εξουσία από τον συνάδελφο του Ιωαννίδη με πραξικόπημα.
Ο Παπαδόπουλος φυλακίστηκε και ο Ιωαννίδης προώθησε την προδοτική πολιτική των ΗΠΑ του Νίξον και Κίσινγκερ στην Κύπρο, με συνέπεια την εισβολή των Τούρκων, τις σφαγές και την κατοχή μεγάλου μέρους της νήσου, ενώ στην συνέχεια τον εγκατέλειψαν και αυτόν.
Ο Ιωαννίδης φυλακίστηκε και αυτός, όπως και ο Παπαδόπουλος από αυτόν, ο οποίος και πέθανε στην φυλακή το 1999.
Όσο για ηγέτες που πιο πριν ήταν εχθροί των ΗΠΑ και στην συνέχεια συνεργάστηκαν με αυτές, το τέλος τους ήταν εξίσου άθλιο:
Ενδεικτικά αναφέρουμε εδώ το ονόματα των Μιλόσεβιτς, Κάρατζις και Καντάφι, των οποίων επίσης το τέλος δεν ήταν καθόλου καλό, με αποκορύφωμα το αποτρόπαιο τέλος του τελευταίου εξ’ αυτών (με λιντσάρισμα).
Στις μέρες μας, η ιστορία των παραπάνω ατόμων, αρχίζει να μοιάζει με αυτή του πρώην συνεργάτη των ΗΠΑ στην Τουρκία, του ισλαμιστή προέδρου της χώρας αυτής, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Και αυτός ξεκίνησε την καριέρα του και ανελίχθηκε με την βοήθεια των ΗΠΑ, σύντομα όμως άρχισε και αυτός να αποστασιοποιείται από τις ΗΠΑ, προωθώντας φιλοισλαμικές πολίτικες (https://www.ptisidiastima.com/erdogans-collaboration-with-islamic-terrorist-groups/) και υποστηρίζοντας εχθρούς των ΗΠΑ, ενώ πιο πρόσφατα, άρχισε να προσεγγίζει τον μεγάλο γεωπολιτικό εχθρό των ΗΠΑ, την Ρωσία.
Τέλος, ο Ερντογάν θέλει επίσης να κατασκευάσει και πυρηνικά όπλα για την Τουρκία (http://alophx.blogspot.gr/2017/07/blog-post_69.html, https://www.pentapostagma.gr/2018/05/%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CF%80%CE%BB%CF%8E%CF%81%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%AF.html ), κάτι που ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ, ούτε η Ρωσία, ούτε ακόμα και το Ισραήλ δεν προτίθενται σε καμμία περίπτωση να τον αφήσουν να ολοκληρώσει.
Όλα αυτά τα σημάδια συμπεριφοράς, οδήγησαν όλους τους πρώην συνεργάτες των ΗΠΑ, στην πτώση ή και στον θάνατο, και ίσως δείχνουν τον δρόμο,  τον οποίο αργά ή γρηγορά θα ακολουθήσει και ο Ερντογάν (με πιθανή παράλληλη έξοδο από το ΝΑΤΟ-http://www.triklopodia.gr/%CE%BF%CE%B9-12-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%AD/#).
Θα είναι άραγε αυτή η μοίρα του ηγέτη της Τουρκίας; Άγνωστο, αλλά τίποτε δεν εγγυάται στον Ερώταγαν, ότι και στην περίπτωση του, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί, είτε ως μια κακόγουστη φάρσα, είτε σαν μια τεράστια (για αυτόν) τραγωδία.
[Τώρα μάλιστα ο Ερντογάν, γνωρίζοντας ότι εκτός του κίνδυνου πραξικοπήματος ή δολοφονίας, είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί ακόμα και αν χάσει την εξουσία μέσω εκλογών, έχει αποφασίσει να παρακάμψει το εμπόδιο αυτό, γενόμενος ισόβιος πρόεδρος (http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/674234_isovios-proedros-o-rterntogan-me-neo-eklogiko-nomo-telos-sta-oneira), προκειμένου να έχει ισόβια ασυλία (κατά το παράδειγμα του Σι ζι Πινγκ στην Κινα-http://www.defence-point.gr/news/kina-isovios-proedros-o-si-tzipingk).
Και με το μαγείρεμα των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω των κινουμένων καλπών ψηφοφορίας χωρίς εκλογικούς παρατηρητές, να καταστήσει την Τουρκιά μια μπανανία-δικτατορία τύπου Αφρικής.
Βέβαια, είναι πολύ πιθανό αυτή η τακτική του να του γυρίσει μπούμερανγκ, ακόμα και εάν επιτύχει την πλήρη καταστροφή των ονείρων των εχθρών του να τον ρίξουν μέσω εκλογών, γιατί αυτοί, βλέποντας πια ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος, να αναγκαστούν να ρίξουν μέσω δολοφονίας ή μέσω της οργάνωσης ενός νέου πραξικοπήματος-http://www.freepen.gr/2017/04/16-2017.html].





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου