Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΣΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΝΕΕΣ


Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟΙΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΣΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΝΕΕΣ
Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ
Ως γνωστόν, μετά την ανακάλυψη της Αμερικής από τον Χριστόφορο Κολόμβο, πραγματοποιήθηκε μετρά από ελάχιστο χρονικό διάστημα αποικισμός αυτής της περιοχής από Ευρωπαίους αποίκους (Ισπανούς, Άγγλους, Ολλανδούς, Γάλλους κ.λπ.), όπως επίσης και στην Ήπειρο της Αυστραλίας που ανακαλύφθηκε αργότερα.

Ο ίδιος ο Κολόμβος, είχε χρηματοδοτηθεί για την εξερεύνηση του αυτή, από τον Φερδινάνδο και την Ισαβέλλα, τους βασιλείς που είχαν ενοποιήσει την Ισπανία το ίδιο έτος που ο Κολόμβος, είχε ανακαλύψει την Αμερική (το 1492 μ.Χ.).
Με αρχικό σκοπό, αυτός να ανακαλύψει μια εναλλακτική εμπορική διαδρομή, η οποία θα παράκαμπτε την Οθωμανοκρατούμενη Ανατολική Μεσόγειο, και θα κατευθυνόταν στην Ασία από τα δυτικά, όπως πίστευε ο Κολόμβος.
Αυτό, ήταν κάτι που όντως επετεύχθη, αφού με την ανακάλυψη των ΗΠΑ, και των νέων θαλάσσιων διάδρομων από την Αφρική, η οικονομική δύναμη των Οθωμανών μειώθηκε, αφού αυτοί είχαν ως τότε μεγάλα έσοδα από τους δασμούς που έβαζαν στους Ευρωπαίους, προκειμένου αυτοί να παίρνουν διάμεσου των εδαφών τους στην Ασία.
Και για τον ίδιο ακριβώς λόγο, μειώθηκε επίσης και η οικονομική δύναμη της Βενετίας και της Γένοβας, οι οποίοι ως τότε αποτελούσαν τους εμπορικούς αντιπροσώπους των Ευρωπαίων στην περιοχή.
[Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι για την πρωτιά της ανακάλυψης δε της Αμερικάνικης Ηπείρου, υπάρχουν πολλές θεωρίες ότι αυτή πραγματοποιήθηκε πριν από τον Κολόμβο από Έλληνες-Βυζαντινούς, ή τους Κινέζους του διάσημου ναυάρχου Ζενγκ-Χε (http://alophx.blogspot.gr/2017/12/blog-post_52.html), αλλά μόνο για τους Βίκινγκς, έχουν βρεθεί αρχαιολογικά δεδομένα στην Αμερική και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βίνλαντ].

Οι Ευρωπαίοι, ιδίως οι Ισπανοι, όταν ανακάλυψαν την νέα Αμερικανική Ήπειρο μέσω εξερευνητών (π.χ. του Κολόμβου), έστειλαν στην συνέχεια σε αυτή χιλιάδες νέους εποίκους, οι οποίοι σε σύντομα χρονικό διάστημα, υπέταξαν και εξολόθρευσαν σε μεγάλο βαθμό τους ιθαγενείς, με αποτέλεσμα στην συνέχεια αυτοί να αναγκαστούν να φέρουν σκλάβους από την Αφρική ως «δωρεάν εργατικό δυναμικό για κατανάλωση».
(Στους αποίκους όμως αυτούς, συμπεριλαμβανόταν παράλληλα και πολλοί κακοποιοί, τυχοδιώκτες, πολιτικοί-θρησκευτικοί εξόριστοι, καθώς και πολλοί προτεστάντες ζηλωτές, οι οποίοι έφυγαν από την Ευρώπη για να ξεφύγουν από τις διώξεις, και να χτίσουν νέες πόλεις, φέροντας όμως σε αυτές τα πιστεύω και τις νοοτροπίες τους, ανεξαρτήτως αν αυτές ήταν πολιτισμένες ή όχι.
Επίσης, μέσω της ίδρυσης αποικιών, επιτεύχθηκε μια «πληθυσμιακή αποσυμφόρηση» στην Ευρώπη και στην συνέχεια, πολλοί φτωχοί πληθυσμοί της Ηπείρου αυτής, μετανάστευσαν στην Αμερική για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης).
Για την ευκολότερη δε πρόσβαση των ισπανικών πλοίων από την μητρόπολη στις αποικίες, κατασκευάστηκαν ενδιαμέσως σε καίρια γεωστρατηγική σημεία, φρουρούμενα λιμάνια, εμπορικοί σταθμοί και πόλεις, τόσο για ανεφοδιασμό, όσο και για στάσεις ξεκούρασης των διερχομένων πλοίων.
Αμέσως μετά, οι Ισπανοι, φρόντισαν να εισάγουν στην Ευρώπη μεγάλες ποσότητες χρυσού, πολυτίμων ορυκτών και μπαχαρικών-φρούτων, τις οποίες ανακάλυψαν ότι υπήρχαν σε μεγάλες ποσότητες στην Αμερικανική Ήπειρο.
Μέσω δε αυτού του χρυσού και πλούτου που απέκτησαν, οι Αψβούργοι της Ισπανίας, κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να καταστήσουν την χώρα τους την μεγαλύτερη Υπερδύναμη της Ευρώπης, ενώ με αυτόν, χρηματοδοτήσαν παράλληλα και τους πολέμους τους στην Ευρώπη έναντι των εχθρών τους.
Εννοείται πως αυτό τον πλούτο και τα εδάφη τους στην Αμερικανική Ήπειρο, τα πρόσεχαν και τα προφύλασσαν ζηλόφθονα από το να πέσουν στα χεριά των ανταγωνιστών τους και έκαναν ότι πέρναγε από το χέρι τους για να τους αποκλείσουν οριστικά από αυτά, προκειμένου να καρπώνονται τον πλούτο τους μόνο οι ίδιοι.

Αυτή η πολιτική όμως, προκάλεσε την αντίδραση των εχθρών τους, ιδίως των Άγγλων και των Ολλανδών, οι οποίοι χρηματοδοτήσαν κουρσάρους να επιτίθονται σε ισπανικά πλοία που μετέφεραν χρυσό και ως αντάλλαγμα αυτοί να τους δίνουν μέρος της λείας για την προστασία που αυτά τα κράτη τους παρείχαν.
[Και μέσω αυτών των κλοπιμαίων, αυτά τα κράτη πλούτισαν και έγιναν αυτοκρατορίες, ενώ οι απόγονοι αυτών των πειρατών, αποφάσισαν να «κουρσεύουν πια με νέο τρόπο» και ιδρύσαν «νέες πειρατικές επιχειρήσεις», τράπεζες ή τραπεζικούς οίκους, με πιο γνωστή περίπτωση την τράπεζα Μόργκαν, της οποίας ο ιδρυτής την δημιούργησε χάρις στα χρήματα του διάσημου και συνονόματου πειρατή προγονού του].
Όμως, η μεγάλη εισροή χρυσού στην Ευρώπη, εκτός από τα θετικά σημεία, (όπως π.χ. αύξηση στρατού και οικονομικής δύναμης κρατών), είχε και αρνητικά αποτελέσματα, αφού εξαιτίας της μαζικής εισροής χρυσούς, δημιουργήθηκε μεγάλος πληθωρισμός στα κράτη που τον κατείχαν, με αποτέλεσμα αυτά μακροπρόθεσμα να έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και να προβούν πολλές φορές ακόμα και σε στάσεις πληρωμών.
[Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι κατά την διάρκεια όλων αυτών των εξερευνήσεων, πολλοί εξερευνητές έχασαν την ζωή τους από ατυχήματα, μάχες, ή λόγω του κακού καιρού και των θυελλών που επικρατούσαν στις περιοχές που εξερευνούσαν, όπως π.χ. ο Μαγγελάνος].
Τέλος, μέσω των εξερευνήσεων και των ανακαλύψεων των νέων Ηπείρων, ανακαλύφθηκε όλη η επιφάνεια της γης από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι μέσω των πολλών αποικιών που ιδρύσαν στις νεοανακαληφθέντες και κατακτημένες χώρες, δημιουργήσαν παγκόσμιες αυτοκρατορίες, στις οποίες, όπως έλεγαν, «Ο ήλιος δεν έδυε ποτέ» (π.χ. την Ισπανική).
Η ίδια σχεδόν κατάσταση, επικρατεί σήμερα θα μπορούσε άνετα να ισχυριστεί κάνεις, με την εξερεύνηση του διαστήματος και των σχεδιαζόμενων σε αυτό εξερευνήσεων και σχεδίων για την κατασκευή αποικιών.

Σήμερα, οι διαστημικές υπηρεσίες των Μεγάλων δυνάμεων, όπως και ο Κολόμβος παλαιοτέρα, χρηματοδοτούνται για τις εξερευνήσεις τους, τις Μεγάλες δυνάμεις, οι οποίες έχουν σκοπό να αυξήσουν την δύναμη τους.
Με σκοπό, αυτοί, εκτός των ενώ επιστημονικών δεδομένων, να ανακαλύψουν και νέα χρήσιμα για τις ίδιες στοιχεία στο διάστημα, τα οποία αυτές στην συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν για εμπορική εκμετάλλευση, πάντα προς όφελος τους.
Εκτός αυτών, όμως, είναι πιθανόν μέσω της εξερεύνησης του διαστήματος, να ανακαλυφθούν μελλοντικά και νέες εμπορικοί οδοί και διαδρομές από τους διάφορους πλανήτες και κομήτες προς την γη.
Η δε χώρα που θα ελέγχει αυτές τις οδούς και διαδρομές, θα γίνει πανίσχυρη οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά, αφού εκτός των νέων στοιχείων που πιθανώς θα ανακαλυφθούν στο διάστημα, στους πλανήτες και του κομήτες, υπάρχουν και αλλα παλιά, εξίσου χρήσιμα για τον άνθρωπο, τα οποία βρίσκονται σε τεράστιες ποσότητες σε αυτούς (π.χ. χρυσός, διαμάντια, κ.λ.π.).
Ενώ, με τον τρόπο αυτό, θα μειωθεί και η οικονομική δύναμη των κρατών, που ως ενδιάμεσοι, θα βάζουν στις Μεγάλες δυνάμεις, δασμούς, αφού αυτές θα προμηθεύονται σε τεράστιες ποσότητες από το διάστημα ότι χρειάζονται, με συνέπεια τα κράτη αυτά να καταπέσουν σε μεγάλο βαθμό οικονομικά.  
Οι Μεγάλες δυνάμεις, ιδίως οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν επίσης, όταν ανακαλύψουν νέα και ικανά προς αποίκιση εδάφη στο διάστημα, μέσω των διαστημικών εξερευνητών, να στείλουν σε αυτά στην συνέχεια, πολλούς νέους εποίκους, οι οποίοι στην αρχή θα είναι κυρίως πλούσιοι.
Φυσικά, μιας και δεν έχει ανακαλυφθεί καμία εξωγήινη μορφή ζωής, δεν θα υπάρξει καμία  υποταγή και εξολόθρευση «ιθαγενών», αλλα παρόλα αυτά, θα υπάρξει ανάγκη εισαγωγής εργατικού δυναμικού, αφού μόνο οι πλούσιοι και οι επιστήμονες, δεν θα φτάνουν για την ορθή λειτουργία των αποικιών. 
(Στους αποίκους όμως αυτούς, θα μπορούν όπως και στην περίπτωση της Αμερικής, να συμπεριλαμβάνονται και εδώ και πολλοί κακοποιοί, τυχοδιώκτες, πολιτικοί-θρησκευτικοί εξόριστοι, καθώς και θρησκευτικοί ζηλωτές, οι οποίοι φεύγοντας από την γη για να ξεφύγουν θα φέρουν στις διαστημικές αποικίες, τα πιστεύω και τις νοοτροπίες τους, ανεξαρτήτως αν αυτές ήταν πολιτισμένες ή όχι.

Επίσης, μέσω της ίδρυσης διαστημικών αποικιών, μπορεί να επιτευχθεί μια «πληθυσμιακή αποσυμφόρηση» στην γη και στην συνέχεια, πολλοί φτωχοί πληθυσμοί του πλανήτη αυτού, να μεταναστεύσουν στο διάστημα για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης).
Για την ευκολότερη δε πρόσβαση των ισπανικών διαστημοπλοίων από την μητρόπολη (γη) στις αποικίες, αναμένεται να κατασκευαστούν ενδιαμέσως σε καίρια σημεία, στο διάστημα διαστημικοί σταθμοί, τόσο για ανεφοδιασμό, όσο και για στάσεις ξεκούρασης των διερχομένων διαστημοπλοίων.
[Οι δε διαδρομές, από τους πλανήτες αυτούς στην γη, θα γίνονται μέσω διαστημοπλοίων που θα χρησιμοποιούν μηχανές πυρηνικής σχάσης νέας τεχνολογίας, όπως η εξερεύνηση της Αμερικής, εγινε με τα νέας τότε τεχνολογίας πλοία του Κολόμβου, τις Καραβέλες].
Αμέσως μετά, οι Μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική), θα φροντίσουν να εισάγουν στην γη μεγάλες ποσότητες χρυσού, πολυτίμων ορυκτών, τις οποίες θα έχουν ανακαλύψει στο διάστημα, μέσω των αστροναυτών (όπως οι ναύτες παλαιοτέρα μετέφεραν τον  χρυσό και τα προϊόντα από την Αμερική).
Μέσω δε αυτού του χρυσού, των μετάλλων και πλούτου που θα αποκτήσουν, αυτές θα καταφέρουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να καταστήσουν τα κράτη τους τις μεγαλύτερες Υπερδυνάμεις, όχι μόνο της γης, αλλα και του διαστήματος, ενώ μέσω αυτών, θα χρηματοδοτούν παράλληλα και τους πολέμους τους στην γη έναντι των εχθρών τους.
Εννοείται πως αυτό τον πλούτο και τα εδάφη τους στο διάστημα, θα τα πρόσεχαν και τα προφυλάσσουν ζηλόφθονα από το να πέσουν στα χεριά των ανταγωνιστών τους και παράλληλα θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να τους αποκλείσουν οριστικά από αυτά, προκειμένου να καρπώνονται τον πλούτο τους μόνο οι ίδιες.
Αυτή η πολιτική όμως, είναι πιθανόν να προκαλέσει την αντίδραση των εχθρών τους, ιδίως, οι οποίοι ίσως προσπαθήσουν να επιτίθου στα διαστημόπλοια που θα μεταφέρουν τον χρυσό και ορυκτά τους στην γη.
[Είναι αλώστε γνωστό, ότι ήδη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και ως τις μέρες μας, ετοιμάζονται νέα όπλα στο διάστημα (https://alophx.blogspot.gr/2017/05/1945.html, https://alophx.blogspot.gr/2016/09/blog-post_27.html), ενώ αυτό, έχει εμπνεύσει μέσω της «απέραντης διαστημικής θάλασσας» που το περιβάλλει, πολλές ταινίες, όπως π.χ. το Dune, το Starship Troopers ή το Starwars.
Ενώ, σε πολλές περιοχές που γίνονται πειράματα για νέες διαστημικές ή μη τεχνολογίες, δίδονται ιστορίες ότι υπάρχουν εξωγήινοι, όπως στην Περιοχή 51, οπού δοκιμαζόταν τα πρωτότυπα των Αμερικάνικων αεροσκαφών Στελθ και όσοι τα έβλεπαν νόμιζαν πως ήταν εξωγήινα σκάφη.

Ή ότι τάχα εξωγήινοι τάχα απαγάγουν κόσμο (μέσω πάντα πληρωμένων ρεπορτάζ από το Αμερικανικό Πεντάγωνο), κατά τον ίδιο τρόπο που παλαιοτέρα νεράιδες και ξωτικά απήγαγαν κόσμο στους θρύλους και τα παραμύθια.
Και ως γνωστόν, οι Μεγάλες δυνάμεις, ήδη έχουν μεγάλα δίκτυα ελέγχου και παρακολούθησης των αντίπαλων τους, όπως οι ΗΠΑ το GPS, οι Ρώσοι το Glonass, οι Ευρωπαίοι το Galileo, ενώ και οι Κινέζοι, ετοιμάζουν το δικό τους δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης].
 [Και μέσω αυτών των ορυκτών και του πλούτου, τα κράτη πλούτισαν και να γίνουν διαστημικές αυτοκρατορίες, ενώ οι απόγονοι πολλών εκ των «νέων κουρσάρων του διαστήματος», να ιδρύσουν νέους τραπεζικούς οίκους, όπως ακριβώς έκανε και ο Μόργκαν, ιδρύοντας την τράπεζα που φέρει το όνομα του, με στα χρήματα του διάσημου και συνονόματου πειρατή προγονού του].
Όμως, η μεγάλη εισροή χρυσού στην γη, εκτός από τα θετικά σημεία (όπως π.χ. αύξηση στρατού και οικονομικής δύναμης κρατών), μπορεί να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα, αφού εξαιτίας της μαζικής εισροής χρυσού, μπορεί να δημιουργηθεί ξανά μεγάλος πληθωρισμός στα κράτη που τον κάτεχαν, με αποτέλεσμα αυτά μακροπρόθεσμα να έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και να προβούν πολλές φορές ακόμα και σε στάσεις πληρωμών.
[Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι κατά την διάρκεια και των διαστημικών εξερευνήσεων, πολλοί εξερευνητές έχασαν την ζωή τους από ατυχήματα, εκρήξεις, ή λόγω του κακού καιρού κατά τις εκτοξεύσεις διαστημοπλοίων από βάσεις στην γη].
Τέλος, θα πρέπει να πούμε, ότι αν και οι διαστημικές εξερευνήσεις, είναι πολύ χρήσιμες για την αύξηση των γνώσεων μας για το διάστημα, λέγεται από κάποιους, ότι δίνονται σε αυτές υπερβολικά πολλά δις, μέρος των θα μπορούσε να δοθούν για την μείωση στην γη της φτώχειας πολλών φτωχών τριτοκοσμικών κρατών.
[Φυσικά όμως, όλες οι Μεγάλες δυνάμεις, όπως π.χ. η Κίνα, όχι μόνο δεν προτίθενται να μοιραστούν τους φυσικούς τους πόρους με άλλες χώρες, αλλά ούτε και με εθνότητες-μειονότητες του ίδιου του λαού τους, ειδικά αν οι περιοχές τους περιέχουν ορυκτούς πόρους-http://www.defence-point.gr/news/thivet-anakalyfthike-spanio-kitasma-aeriou-iliou.
Άλλες δε Μεγάλες δυνάμεις, όπως π.χ. η Ρωσία ή οι ΗΠΑ, ετοιμάζουν έργα για ευκολότερη πολεμική και εμπορική οδική σύνδεση σε πολεμικά μέτωπα η πρώτη (http://www.defence-point.gr/news/etimi-i-gefyra-ton-stenon-kerch-pou-enoni-tin-rosia-me-tin-krimea), ή οικονομικές κυρώσεις έναντι των γεωπολιτικών ανταγωνιστών ή ακόμα και των συμμάχων τους οι δεύτερες (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1348559/oi-megaloi-xamenoi-apo-tin-apofasi-tramp), προκειμένου να βοηθήσουν το συμμαχικό στις ίδιες, πυρηνικό Ισραήλ (http://www.naftemporiki.gr/story/1349018/giati-sugkaluptetai-to-israilino-puriniko-programma)].
Θα είναι άραγε αυτό το μέλλον; Θα έχουν άραγε οι εξερευνήσεις στο διάστημα την ίδρυση στις νέων διαστημικών αυτοκρατοριών, στις οποίες, όπως έλεγαν και για την Ισπανική, «Ο ήλιος δεν δύει ποτέ»;
Άγνωστο, αλλά η γνώση είναι δύναμη, και καλό θα είναι να λυθούν τα προβλήματα της γης πρώτα, και να μοιραστούν δίκαια τα αγαθά της, πριν επεκταθεί ο άνθρωπος στο διάστημα, γιατί όπως λέει και μια διάσημη Αγιορείτικη φράση: «Ότι δεν μοιραστεί δίκαια με το Ευαγγέλιο και το χέρι, θα μοιραστεί τελικά με το μαχαίρι».











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου